Παρασκευή, Μαΐου 15, 2009

Τελεσίγραφο προς μεγαλομετόχους...

Ποιός θα το περίμενε,ότι ενα μόνο χρόνο μετά την ανακοίνωση του Τζίγγερ για άνοιγμα της ΠΑΕ σε νέους μετόχους,το εγχείρημα θα έπνεε τα λοίσθια...Παιδικές ασθένειες του σχήματος ήταν αναμενόμενες,δυσκολίες συννενόησης 4 ισχυρών ανδρών που δεν έχουν μάθει να ακούν "οχι",επίσης,αλλά....
Υποτίθεται κύριοι,οτι όταν κάνατε τις διερευνητικές επαφές με τον Τζίγγερ πριν εισέλθετε στο μετοχικό σχήμα,είχατε συζητήσει διεξοδικά τον τρόπο που θα λειτουργούσε το σχήμα ,είχατε πάρει καποιες διαβεβαιώσεις και κρίνατε οτι τα πράγματα σας ικανοποιούσαν.
Αν στην πορεία κάποια πράγματα έγιναν διαφορετικά και βρεθήκατε να μην έχετε τον στοιχειώδη έλεγχο που θα θέλατε,οφείλατε να το επισημάνετε σε συνάντηση μεγαλομετόχων,να απαιτήσετε ν'αλλαξουν,και μόνο αν ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας(που ουσιαστικά παρέμενε υπό τον έλεγχο των Βαρδινογιάννηδων) υπονόμευε τον κοινό στόχο που σας ένωσε,να δημοσιοποιήσετε τις διαφωνίες σας ώστε να μπορεί ο κόσμος να κρίνει.
Ακούγοντας τη χθεσινή συνέντευξη Βγενόπουλου είναι φανερό οτι για κείνον ήρθε αυτή η ώρα.
Η ερώτησή μου προς τον ίδιον είναι αφού δεν έδειξαν οι άλλοι να συμμερίζονται την πρότασή του για άμεση μεταγραφική κινητοποίηση υψηλού επιπέδου,γιατί δεν επέμεινε ζητώντας την αντιπρότασή τους και καθιστώντας τους υπόλογους στον κόσμο της ομάδας για τις μελλοντικές της αποτυχίες.Επιπλέον,αν ήθελε να δράσει σαν καταλύτης,θα μπορούσε να πει "βάζω εγώ τα χρήματα για να γίνει πχ.η μεταγραφή του Ανχελέρι",αναγκάζοντας και τους άλλους να ακολουθήσουν.Αυτό θ'αποστώμωνε και τους επικριτές του που του καταλογίζουν οτι έως τώρα μόνο λόγια ακούμε και έργα δεν βλέπουμε...
Προς τον Νικο Πατέρα δεν έχω κάτι να προσάψω(μετά και τη σημερινή-απολύτως δικαιολογημένη για μένα- καμπανοκρουσία στις πριμαντόνες μας) πλην του ότι δεν είναι πάντα χρήσιμο να προσπαθεί να είναι ο ο γεφυροποιός που τα έχει καλά με όλους.Αν η άποψή του ήταν(όπως πιστεύω)οτι ο ΠΑΟ χρειαζόταν το συντομότερο να κινηθεί για πραγματικά μεγάλες μεταγραφές όφειλε,στην ομάδα και στην προσπάθεια που κυρίως αυτός έχει καταβάλλει 11 μήνες τώρα,να ταχθεί με το μέρος του Βγενόπουλου,δυσαρεστώντας έστω τον φίλο του Γιάννη.Γιατί στην τελική δεν θα κριθεί στο πόσο καλά έπαιξε το παιχνίδι του Τζίγγερ,όσο στα αποτελέσματα του σχήματος και της ομάδας.Και αυτά,απογοήτευσαν και τους πλέον απαισιόδοξους...
Προς τους Γιαννακόπουλους,δίχως ποτέ να ξεχνάμε τις χαρές που μας έχουν χαρίσει με το μπάσκετ,πρέπει ν'απαιτήσουμε να σταματήσουν πια την τακτική του ανταρτοπόλεμου.
Απ τη μία δηλώνουν στην απέξω,απ την άλλη δεν παρεμβαίνουν στο βαθμό που το ποσοστό τους επιτρέπει(ισοδύναμο-αν λογαριαστει και αυτό του ερασιτέχνη με αυτό του Βγενόπουλου)
στα κακώς κείμενα της ομάδας,ασκούν κριτική μέσω της Πράσινης ανάλογα με τις ευκαιριακές τους συμμαχίες,καταλήγοντας εσχάτως να ευθυγραμμιστούν με τον Τζίγγερ.
Κύριοι,αν θέλετε να κάνετε πραγματικότητα το παλιό σας όνειρο να διοικήσετε για κάποιο διάστημα τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟ ζητήστε το...Είτε στηρίζετε τον Πατέρα για άλλη μια χρονιά συμφωνώντας από πριν σε μια συγεκριμένη εναλλαγή στον προεδρικό θώκο,είτε ζητήστε ν'αναλάβει καποιος από εσάς από φέτος παραχωρώντας την θεση σε κάποιον άλλον σε 2 χρόνια.Το να κάνετε πόλεμο φθοράς στους άλλους,ευελπιστώντας οτι κάποια στιγμή η ΠΑΕ θα περάσει αποκλειστικά στα δικά σας χέρια,καταδικάζοντας εν τω μεταξύ την ομάδα στην εσωστρέφεια και την μίρλα,είναι ουτοπικό και έχει κόστος γι'αυτό που ξέρουμε οτι εσείς τουλάχιστον αγαπάτε όπως και μείς:τον Παναθηναικό!Αλλιώς δεν μπορώ να κατανοήσω πως ο Παύλος-ως Παναθηναικός-ασπάστηκε την άποψη Τζίγγερ για αναμονή ως τα μέσα Ιουνίου για ν'αρχίσει ο σχεδιασμός μιας ομάδας που τέλος Ιουλίου θα κληθεί να δώσει ευρωπαικούς αγώνες.
Which brings us to our darling,Τζίγγερ...
Κύριε Βαρδινογιάννη,άσχετα απ το αν θεωρείτε τον Βγενό λαμόγιο που προσπαθεί να μειώσει το ποσοστό σας στην ΠΑΕ με διαδοχικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου,η πρόταση σας για αναμονή ως το τέλος των play off για αποτίμηση της κατάστασης και στη συνέχεια λήψη αποφάσεων,αν και ίσως συντηρητική και φαινομενικά συνετή,χωλαίνει σ'ενα πολύ βασικό σημείο:
οτι άσχετα απ τη θέση που τελικά θα καταλάβει φέτος η ομάδα και την συμμετοχή της ή όχι στον 2ο προκριματικό γύρο Τσ.Ληγκ,στόχος της οφείλει να είναι το επόμενο πρωτάθλημα που εξασφαλίζει απευθείας συμμετοχή στους Ομίλους του μεθεπόμενου(με πολύ αυξημένα έσοδα) Τσ.Ληγκ.Όποια ομάδα επικρατήσει κατά πάσα πιθανότητα απομακρύνεται πάρα πολύ οικονομικά απ τις ανταγωνίστριες,με την ψαλίδα ολοένα να μεγαλώνει...Και με τον Κόκκαλη να κάνει σφιχτή μεταγραφική πολιτική προσπαθώντας να ρεφάρει τις περσινές απώλεις,ιδού η μεγάλη ευκαιρία!
Και για να πάρεις το πρωτάθλημα απ τον Ολυμπιακό πρέπει επιτέλους να πάρεις 4-5 παίκτες απ'αυτούς που κάνουν την διαφορά!Όχι 10 του ενάμιση εκατομυρίου,ούτε πανάκριβους χαμάληδες υπερπολυτελείας τύπου Ζιλμπέρτο.4 παικταράδες των περίπου 6-8 εκατ. ο καθένας,απ'αυτούς που και το μάτι του κοινού φιλάθλου βλέπει οτι μπορούν ν'αλλαξουν τις ισορροπίες,τύπου Πιζάρο ή Ιακουίντα για να καταλαβαινόμαστε.
Οφείλατε λοιπόν να έχετε αποφασίσει αν θα συνεχίσετε ή όχι με τον Τεν Κάτε,και εφόσον εμμείνετε στο διετές πλάνο σας,να κινείστε ήδη για την απόκτηση τέτοιων παικτών.
Η τελική θέση της ομάδας δεν θα αλλάξει τίποτε παραπάνω απ τον βαθμό δυσκολιας στην προσέλκυση υψηλού επιπέδου παικτών.
Συνεπώς η θέση σας ισοδυναμεί μόνο με κωλυσιεργία και σε αυτό έχει δίκιο ο Βγενόπουλος.

Αντίθετα με ότι πιστεύετε,οι προσωπικές σας επιδιώξεις έχουν δευτερεύουσα αυτή τη στιγμή σημασία.Όλοι θα κριθείτε απ την έκβαση της επόμενης χρονιάς και κανείς σας δεν έχει από μόνος του την δύναμη ν'αλλάξει το status quo του Κόκκαλη.Η υστεροφημία καθενός από εσάς
θα στιγματιστεί από την τελική έκβαση.Μην τα σκατώσετε!

148 σχόλια:

Πανάθας είπε...

"...Κύριε Βαρδινογιάννη,άσχετα απ το αν θεωρείτε τον Βγενό λαμόγιο που προσπαθεί να μειώσει το ποσοστό σας στην ΠΑΕ με διαδοχικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου"Νομίζω Squarelogic ΕΔΩ είναι το κλειδί της όλης κόντρας.

Ο Βγενόπουλος ωθεί ουσιαστικά τον Τζίγγερ σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (πως αλλιώς θα βρεθούν τα λεφτά?). Αυτό συνεπάγεται ΜΕΙΩΣΗ του ποσοστού του Τζίγγερ.

Πολύ έξυπνος επιχειρηματίας, του την έχει στημένη και τον έχει βγάλει πλέον στον ντάκο.

Ξέρουμε πως αν δεν πέσουν χρήματα ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ και σε ποιόν να την πέσουμε.

Μας βλέπω σύντομα στους δρόμους και πάλι αδέλφια.

Μόνο αν φύγει ο καρκίνος θα φτιάξει ομάδα ο ΠΑΟ.

Με τον Βαρδινογιάννη απλά θα είμαστε ο Τζιγγεριακός.

Υ.Γ.1 Μιχάλη είναι τουλάχιστον αστείο το επιχείρημα να βάλει ο Βγενό λεφτά και μετά να μιλάει. Λεφτά θα βάλει όπως πρέπει να βάλουν και ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. Δεν είναι μαλάκας. Εσύ θες να φύγει ο Βαρδινογιάννης?

Υ.Γ.2 Τζόνυ αυτά που έλεγε κάποτε που "δικαζόταν" ο Γιαννακόπουλος ήταν πταίσματα μπροστά σε αυτά που λέει τώρα ο Βγενόπουλος. Απλά εντόπισα επιλεκτική κριτική και το ανέφερα.

Pappas10 είπε...

Κατ' αρχάς ασπάζομαι στο σύνολο τους τις θέσεις του Square και κυρίως την συνολική και όχι επιλλεκτική απόδωση ευθυνών για την πορεία της ομάδας.

ΠΑΝΑΘΑ... ας μη σε προσβάλω. Απλά θυμήσου ότι ο Βγενό θα μπορούσε να έχει το 38% του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου πέρυσι και ο Τζίγγερ το 51%. Και τελικά καταλήξαμε να έχει ο Βγενόπουλος το 20% και ο Τζίγγερ το 60%. (Στο περίπου... μαζί με την ΠΕΚ)

Καμία αμφιβολία ότι ο Βγενό είναι έξυπνος... αλλά όταν σφίγγουν οι κώλοι δεν αντιμετωπίζει τον Τζίγγερ αλλά τον Βαρδή πιστεύω. Κι εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα.

Κι αυτό γιατί οι Β έχουν περισσότερα γκαφρά από Βγενόπουλο, Αδέλφια και όποιον άλλον ΜΑΖΙ. Κι επειδή είναι Κρητικοί ξεροκέφαλοι, αν τους "πατήσεις τον κάλο" δεν τους παίρνεις την εταιρία με αυξήσεις Μ.Κ.

Όσο για τα λεφτά που "θέλω" να βάλει, εκείνος επί "ΠΕΚ" δήλωνε ότι "Έχουμε άμεσα 40 εκατομμύρια για μεταγραφές" και τελικά μπήκε με 20...

Αν εσύ αυτό δεν το θεωρείς ανακολουθία λόγων και έργων εγώ τι να σου πω;

Όπως εκείνος δήλωνε ότι "θα βοηθήσω τον Ερασιτέχνη" και ο Θανάσαρος ακόμα περιμένει τα λεφτά.

Ο Βγενόπουλος έχει επιδείξει τεράστια ασυνέπεια λόγων και έργων και αυτό με κάνει επιφυλλακτικό απέναντι του. Όχι εχθρικό αλλά επιφυλακτικό.

Σε τελική ανάλυση, εμένα με ενδιαφέρει να τα βρούνε. Γιατί αν τα βρούνε.... θα γαμάμε παντού και όντως θα ήμαστε 2 Αμπράμοβιτς...

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

ΚΛΙΝΤ ΙΣΤΓΟΥΝΤ είπε...

γιαννησ ξυλασ:

"Με τον Γιάννη (σ.σ. Τζίγγερ) δεν έτυχε να μιλήσω, όμως αν μου μεταφέρετε σωστά την άποψή του αυτή είναι λάθος, όσον αφορά το χρόνο. Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια. ο,τι ήταν να δούμε το έχουμε δει. Το μόνο που θα αλλάξει είναι αν θα βγούμε δεύτεροι ή όχι. Ανεξαρτήτως αυτού όμως θα πρέπει να προχωρήσει το πλάνο.
Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) πρωτοβουλία του προέδρου βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Το μπάτζετ πρέπει να είναι όσο μας πει ο Αντωνίου και ο Τεν Κάτε. Εμείς πρέπει να αποφασίσουμε αν όσα μας πουν θα τα κάνουμε. Εγώ είμαι της άποψης να τα κάνουμε. Το ίδιο λέει και ο Παύλος και ο Ανδρέας και ο Πατέρας. Κοντός ψαλμός αλληλούια. Οικονομικό προβλημα δεν έχει ο Παναθηναϊκός. Είμαστε τυχεροί που σε μία δύσκολη παγκόσμια κατάσταση έχουμε ικανότητα να υλοποιήσουμε τις όποιες εισηγήσεις του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή"


ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΤΖΙΓΚΕΡΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ 2 ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ:

1) ΜΟΝΤΕΛΟ BASKET ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ

2) ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΟΧΙ ΜΕΤΑ ΤΑ LAY OFF

TZIGKER AΝΙΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΝΑΣΧΕΤΕ ΠΑΡΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ. ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ; ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΩΘΗΣΕΙ ΣΕ ΦΙΑΣΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΟ ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΑΛΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΣΕ ΦΑΣΗ "ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ". ΟΥΣΤ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΟ

Πανάθας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πανάθας είπε...

Βρε συ Μιχάλη ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω γιατί στηρίζεις όλα αυτά τα χρόνια τον Τζίγγερ.

Δεν είπε κανείς ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ.

Απλά είπαμε ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ.

Και αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ΤΩΡΑ, όταν μιλάνε για υψηλό μπάτζετ και άμεση ενεργοποίηση του και ο μόνος που κωλο-συεργεί - ζητώντας γραπτές εκθέσεις και λοιπές μαλακίες που τους έχουν ήδη δώσει - εξ΄ επίτηδες, είναι ο ραλίστας της συμφοράς.

Ρε συ μήπως εργάζεσαι σε καμιά εταιρεία του ομίλου?

Δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η εμμονή.

Δεν σε έπεισε δηλαδή ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ότι ο άνθρωπος ΔΕΕΕΕΕΝ ΚΑΝΕΙ για την ομάδα?

Τι να πω ρε συ Μάικλ.

Είναι σαν να θέλεις το κακό του ΠΑΟ, ειλικρινά.

Περαστικά μας αδέλφια.

Υ.Γ.1 Συμφωνώ με τον Κλιντ. Έξω ο καρκίνος.

Υ.Γ.2 Εννοείται ότι κουμάντο κάνει ο Βαρδής. Αυτός είναι ένα κακομαθημένο χαζό πλουσιόπαιδο. Ο πρόεδρος μας. Ο καρπαζοεισπράκτορας. Ο καρκινογεννήτορας.

ΛΙ ΒΑΝ ΚΛΙΦ είπε...

...εγω αυτο που καταλαβαινω μαγκες ειναι οτι σχεδον οι παντες στον ποδοσφαιρικο ΠΑΟ ειναι υπο αμφισβητηση. με εξαιρεση 2-3 παικτες, ολοι οι υπολοιποι ειναι αμφιλεγομενοι. μια του υψους μια του βαθους. πχ αλλοι θεωρουν περιπατητη τον ζιλμπ και αλλοι κολοσσο και τιτανα. ακομα και οι τεν-τεν & αντωνιου υπο αμφισβητηση ειναι απο τους μισους και οι υπολοιποι εκθειαζουν το εργο τους. μας βλεπει ο πρακτορας της σταζι και γελα. χο-χο-χο. μεσα απο αυτη την κατασταση η θα γινει αυτο που λεει ο κλιντ η θα μας παρει η κατρακυλα και θα μπουμε για τα καλα στο τελμα, στο βαλτο...

ΥΓ1: h arsenal ειναι η μοναδικη ομαδα που υποστηριζω πλην του ΠΑΟ και εχς παρακολουθησει ανελλιπως την πορεια της τα τελευταια 17-18 χρονια. ο ζιλμπ επαιζε στην arsenal ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ αγωνιζεται και στην ομαδα μας. ΑΥΤΑ ΕΚΑΝΕ, ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕ. μονο που διπλα του ΠΑΝΤΑ ειχε παικταραδες, ειτε φτασμενους ειτε ταλενταρες [fabragas]. ΣΤΟΝ ΠΑΟ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ????πολυ καλος ο σιμαο αλλα δεν αρκει, πρεπει ολοι στην ομαδα να ειναι πανω-κατω του ιδιου επιπεδου παικτικά. και ο βενγκερ "τον αφησε να φυγει" οχι επειδη δεν επαιζε μπαλα, αλλα γιατι ο βενγκερ θελει να καθιερωσει την αρσεναλ ως ομαδα με κατα βαση δικο της χαρακτηρα και ταυτοτητα [22-23 χρονων ταλενταρες] -εμεις εδω και 4ετια δεν εχουμε καταφερει να αποκτησουμε ταυτοτητα και προσωπικοτητα ως ομαδα-

ΥΓ2: κλιντ ιστγουντ, θα πεθανεις!! [joke my friend!!]

ΙΛΑΪ ΓΟΥΑΛΑΣ είπε...

ΨΑΧΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ

Πρόσκληση ενδιαφέροντος σε κάθε παράγοντα που ενδιαφέρεται έκανε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος στη συνεδρίαση του ΔΣ του Ερασιτέχνη για την ανδρική ομάδα βόλεϊ. Ο Γιαννακόπουλος είπε πως το ανδρικό τμήμα του κόστισε πολλά σε μεταγραφές χωρίς να φέρει τους αναμενόμενους τίτλους. Σε περίπτωση όμως που δεν βρεθεί ικανοποιητική διαδοχή θα το χρηματοδοτήσει υποχρεωτικά αλλά με χαμηλότερο μπάτζετ από το φετινό.
Αντίθετα υποστήριξε ότι συνεχίζει να στηρίζει το γυναικείο τμήμα που «σαρώνει» τους τίτλους. Τέλος προσδιόρισε τις εκλογές του Ερασιτέχνη στις 15 ή 22 Ιουνίου.

ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΕ Τ' ΑΔΕΡΦΙΑ;;;;;

ΑΝΤΕ ΒΓΕΝΟ, ΚΑΝΕ ΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΓΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΟ ΤΟ ΒΟΛΛΕΪ!

Ανώνυμος είπε...

δεν με νοιαζει καθολου μα καθολου ποιος θα ειναι προεδρος,γραμματεας, βαρονος,αυτοκρατορας στον ΠΑΟ.
Θελω -θελουμε- καποιον να ΑΓΑΠΑΕΙ την ομαδα και να τα χωνει. να χωνει τα φραγκα και να χωνει το μαχαιρι στο κοκκαλο. αυτα!

ΜΠΑΝΤ ΣΠΕΝΣΕΡ είπε...

Κάποιον ΚΑΙ ν' αγαπάει την ομάδα ΚΑΙ να τα χώνει;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Μόνο οι Γιαννακόπουλοι είναι αλλά δεν έχουν τα φράγκα που χρειάζονται.

Εδώ δεν μπορούν μπάσκετ+ερασιτέχνη που είναι φιστίκια.

ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥΡΙΑ.

squarelogic είπε...

ΤενΚατε,Καθημερινή...
"Αν ένα σπίτι μπάζει στην οροφή, θα βραχούν και στο υπόγειο. Για να γίνει ένας ισχυρός στρατός, πρέπει όλοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους...
Το ότι υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις, το αντιλήφθηκα από νωρίς. Όσο αυτά συζητιούνται και μένουν εντός των τειχών, κανένα πρόβλημα. Όταν δημοσιοποιούνται, γίνονται θέμα δημόσιας συζήτησης κι αυτό δημιουργεί επιπλέον πίεση."

Ακούτε "παιδάκια" του πολυμετωπικού?

Pappas10 είπε...

Πανάθα,

Ούτε ο Βγενό με τον Γιαννακόπουλο δεν έχουν πει να φύγει ο Βαρδινογιάννης.

Ξεκόλα λίγο από την μονομανία σου και θα καταλάβεις ότι δεν υποστηρίζω ΚΑΝΕΝΑΝ Βαρδινογιάννη. Εγώ υποστηρίζω τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ και τον θέλω οικονομικά ανεξάρτητο. Έως τώρα, ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει φανεί ικανός να το κάνει πλην Β, τουλάχιστον για το επίπεδο που τον θέλουμε.

Θέλω να πετύχει ο ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΟΣ γιατί μόνο ο συνδυασμός τόσων φράγγων θα σπάσει το απόστημα του Κρόκους.

Ο Οποίος κρόκους σε έχει στην φάπα όχι με τα φράγκα όπως λένε τα παπαγαλάκια του αλλά με άλλους - γνωστούς και αναγνωρισμένους εσχάτως - τρόπους.

Αυτούς τους τρόπους ΣΑΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ δεν θέλω να τους "αντιγράψω".

Για εμένα προέχει το σπάσιμο του αποστήματος και το γκρέμισμα του κυκλόματος του κρόκους. Αυτό είναι όλο. Γιατί με τις συνθήκες που διεξάγεται το Πρωτάθλημα Ελλάδος... όσα φράγκα και να ρίξεις πάλι δεύτερος θα είσαι.

Αυτά,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Υ.Γ. Τουλάχιστον συμφωνούμε στο ότι ο Τεν Κάτε μάλλον δεν κάνει. Αν και - καθαρά σε επίπεδο ΘΕΣΜΟΥ και όχι προσώπου - προτιμώ να μείνει... αρκεί να μη μας "καεί" άλλη μία χρονιά.

Ξανθιώτης είπε...

Την πολυμετοχικότητα δεν την ήθελε κανένας! Ποτέ! Και πολύ σωστά, κατά τη γνώμη μου. Γιατί σε μια ΠΑΕ δεν έχει κανένα νόημα. Ούτε πρόκειται να πετύχει ποτέ πολυμετοχικότητα με 4-5 άτομα. Είναι καθαρή ανοησία. Ένας πρέπει να αποφασίζει, δεν γίνεται αλλιώς.

Ο Βαρδινογιάννης την πρότεινε μόνο και μόνο επειδή δεν είχε άλλες λύσεις. Όλο το γήπεδο τον έβριζε. Όταν έγινε και το συλλαλητήριο, κάτι έπρεπε να κάνει γιατί την επόμενη χρονιά τα πράγματα θα ήταν ακόμη χειρότερα γι αυτόν. Πρότεινε λοιπόν την πολυμετοχικότητα, με την ελπίδα να "κάψει" τους άλλους. Ή αν η ομάδα πετύχαινε (έστω και κατά λάθος!) να πιστωθεί αυτός την επιτυχία.

Οι άλλοι είχαν δύο επιλογές:

1. Θα λέγανε "όχι, θέλουμε να φύγει ο Βαρδινογιάννης". Στην περίπτωση αυτή, ακόμη και αν κατάφερναν κάποτε να πάρουν τον ΠΑΟ (καθόλου σίγουρο) θα άνοιγαν χοντρή βεντέτα με την οικογένεια. Και άλλωστε ίσως ο κόσμος να τους έκραζε.

2. Θα λέγανε "ναι", όπως και κάνανε. Με σκοπό εσωτερικά να ισχυροποιήσουν τη θέση τους και να βγάλουν κάπως νοκ άουτ τον Βαρδινογιάννη, αλλά και τους άλλους μνηστήρες. Με το "ναι" έμπαιναν μέσα στο παιχνίδι.


Δηλαδή παρακολουθούμε ένα πόκερ. Δεν είναι σίγουρο τι θα γίνει στο τέλος.


Βεβαίως για όλα τα παραπάνω φταίει η οικογένεια μόνον, όχι οι άλλοι οι παίκτες. Η οικογένεια έχει τις μετοχές, αλλά δεν υπάρχει άνθρωπος της οικογένειας ικανός να τρέξει τον ΠΑΟ. Οπότε τον τρέχει ο Τζίγγερ που περισσεύει. Και αυτό είναι που δίνει δικαίωμα σε άλλους να μπλεχτούν.

Αν υπήρχε κάποιος Βαρδινογιάννης ικανός, τότε δεν θα υπήρχε θέμα να συζητήσουμε. Τώρα το ερώτημα είναι πως θα τους ξεφορτωθούμε, όχι τι έκαναν ή τι κάνουν οι άλλοι και γιατί. Αυτά είναι δευτερεύοντα θέματα.

Η ουσία είναι ότι όσο ο Βαρδινογιάννης εμπλέκεται στον ΠΑΟ τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, θα είμαστε όπως τα τελευταία 10 χρόνια. Θα ματαιώνουμε μεταγραφές για πενταροδεκάρες, θα αφήνουμε παίκτες να πάνε στον αντίπαλο για πενταροδεκάρες, θα ψωνίζουμε από τα αζήτητα, και στη πρώτη στραβή θα ρίχνουμε το φταίξιμο σε ανικανότητα παικτών και προπονητών.

Pappas10 είπε...

Ξανθιώτη,

Την πολυμετοχικότητα την ζήτησε η ΠΕΚ. Εκτός και αν δεν θυμάσαι τις αρχικές δηλώσεις Βγενόπουλου. Μη λες ό,τι θέλεις.

Το αν αυτό το μοντέλο πολυμετοχικότητας είναι λειτουργικό σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Έως τώρα δεν φαίνεται να λειτουργεί στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι γι' αυτό φταίει το μοντέλο. Προσωπικά θεωρώ ότι φταίνε οι συμμετέχοντες σ' αυτό.

Κι εκεί συμφωνώ με τον Βγενόπουλο. Ότι, δηλαδή, θα πρέπει ο Πρόεδρος να έχει απόλυτη εξουσία. Γιατί όντως σε ένα διοικητικό σχήμα που λαλούν - αλλά και αποφασίζουν - πολλά κοκόρια... αργεί να ξημερώσει.

Όπως έχει πει και ο Πήτερ Ντράκερ (σύγχρονος "πάπας" του μάρκετινγκ) "...και το καλύτερο σχέδιο μπορεί να καταστραφεί στην εκτέλεση..."

Προσωπικά εξακολουθώ να θέλω την πολυμετοχικότητα να πετύχει.

Ας δούμε τι θα γίνει την Πέμπτη.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Υ.Γ. Αν διαβάζατε "Ντέρμπυ", προχθές ο Μελέκογλου είχε ένα καταπληκτικό άρθρο για τις αρχαιρεσίες που ανέδειξαν τον Απόστολο Νικολαΐδη πρόεδρο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και οδήγησαν στην διαγραφή από τα μητρώα του Συλλόγου τον Γιώργο Καλαφάτη !!! Πολλές συμπτώσεις (συμπεριλαμβανομένου και του θέματος του Γηπέδου) θα μπορούσε να εντοπίσει κανείς.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε μερικά από τα αποσπάσματα της συνέντευξης του Χενκ Τεν Κάτε:

Για τις διαρροές: "Το πολύ έντονο ενδιαφέρον για τον Παναθηναϊκό, εξηγεί το φαινόμενο. Διαρρέουν πληροφορίες κόντρα στο συμφέρον μας. Είπα τη Δευτέρα στους παίκτες μου πώς θα παίξουμε με τον ΠΑΟΚ και την Τρίτη όλα ήταν στις εφημερίδες. Πώς να εκπλήξεις τον αντίπαλο, όταν τα μαθαίνει την επόμενη στιγμή; Πριν ξεκινήσει κάτι, υπάρχει κριτική. Ακούς απόψεις για κάτι που δεν έχει καν γίνει. Απαράδεκτο, καθόλου επαγγελματικό, σα να ξεκινάς με 0-1. Αυτό συμβαίνει σε όλα τα επίπεδα. Πριν από καιρό είχα μια σύσκεψη και την επόμενη μέρα ο γείτονάς μου είπε τι είχε ειπωθεί. Τα είχε διαβάσει στις εφημερίδες. Ντράπηκα! Δεν είμαι Έλληνας και δεν το έχω συνηθίσει. Ναι, ισχύει πως αν βρω όποιον το κάνει θα τον τελειώσω και θα το κάνω. Δεν θέλω να συνεργάζομαι με τέτοιους παίκτες. Είναι αντιπαραγωγικό, είναι ενάντια στην ομάδα. Δεν είμαι εγώ που απολύω αλλά θα ζητήσω επίμονα να φύγει, όσο μεγάλο όνομα κι αν είναι".

Για τη δήλωση περί βαθμολογίας που δείχνει την πραγματικότητα: "Το είπα γιατί χάσαμε 14 βαθμούς από Εργοτέλη, Ηρακλή και Αστέρα Τρίπολης. Αν ήμασταν αυτοί που πρέπει, όλα θα ήταν αλλιώς ακόμα και με κόντρα διαιτησία. Είναι παιχνίδια που ο Παναθηναϊκός δε χρειάζεται προπονητή για να τα κερδίσει. Αυτό εννοούσα. Αν με 10 βαθμούς διαφορά έλεγα ότι το πήρε άδικα, θα έμοιαζε σα να ζητώ δικαιολογία και εγώ δεν ψάχνω δικαιολογίες. Μη νομίζουν οι οπαδοί μας ότι τους πρόδωσα. Δεν θέλω να μιλώ για τους διαιτητές γιατί θα τους βρω μπροστά μου και δεν τους θέλω αντίπαλους ξανά. Στα 5-6 τελευταία παιχνίδια, όντως η διαιτησία ήταν καλύτερη. Αλλά τι να το κάνεις; Το πρωτάθλημα είχε χαθεί. Αν και δεν ξέρω ελληνικά, έβλεπα ΝΕΤ και καταλάβαινα ότι συνέχεια σχολίαζαν αποφάσεις των διαιτητών που ήταν σε βάρος μας.

Ο ίδιος πρωταθλητής 12 φορές σε 13 χρόνια; Στατιστικά είναι αδύνατον. Μόνο σε υπανάπτυκτες ποδοσφαιρικά χώρες μπορεί να συμβεί αυτό, πουθενά αλλού. Πείτε μου μία χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο, μια άλλη εκτός από την Ελλάδα, που θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Δεν θα βρείτε να μου πείτε ούτε μία, πολύ απλά επειδή δεν υπάρχει. Τι μπορώ όμως να κάνω εγώ; Να πάω στα δικαστήρια; Γιατί νομίζετε ότι συμβαίνει αυτό; Μιλήστε οι δημοσιογράφοι. Είσαι αξιοσέβαστος άνθρωπος και σαν εσένα υπάρχουν κι άλλοι που θέλουν να μπει ένα τέλος. Γιατί δεν μιλάνε, γιατί δεν αντιδρούν; Αν παραιτηθείς, σίγουρα θα χάσεις. Πρέπει να είσαι επίμονος. Αν ο κόσμος σιωπούσε, τίποτα δεν θα άλλαζε ούτε με το απαρτχάιντ στην Ν. Αφρική, ούτε με τον ρατσισμό στις ΗΠΑ. Άλλαξε όμως γιατί κάποιοι επέμεναν και φώναζαν ξανά και ξανά. Οι σοβαρότερες καταστάσεις άλλαξαν επειδή κάποιοι «γραφικοί» επέμεναν να φωνάζουν. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι αυτή η κατάσταση κάνει κακό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Γιατί δεν κάνουν κάτι;

Ξέρετε πόσες φορές νίκησε ο Ολυμπιακός με πέναλτι; Μετά τον Ιανουάριο, κέρδισε εφτά παιχνίδια στη σειρά με ένα γκολ διαφορά και στα τέσσερα πήρε πέναλτι. Σύμφωνα με τις στατιστικές, είμαστε η πιο επιθετική ομάδα, αυτή που πατά περισσότερο στην αντίπαλη περιοχή. Σε 30 παιχνίδια, πήραμε μόνο τρία πέναλτι. Στατιστικά, αυτό είναι απίθανο. Μας δίνουν ακίνδυνα φάουλ στο κέντρο, ενώ έχουμε τα λιγότερα κερδισμένα φάουλ κοντά στην αντίπαλη περιοχή.

Δείτε τι έγινε στα ματς με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Στην πρεμιέρα, ο λάινσμαν υπέδειξε από μακριά ένα πέναλτι που δεν υπήρχε, με τον διαιτητή να είναι δίπλα. Στο Καραϊσκάκη, πέναλτι και κόκκινη στο 93' και ο λάινσμαν να δείχνει... οφσάιντ. Όλοι είδαν ότι ο Κλέιτον έφυγε από δύο μέτρα πίσω, εκτός από τον λάινσμαν. Έγινε τίποτα; Κανείς δεν αντέδρασε, λες και ήταν φυσιολογικό. Αν τα παρατήσεις, πώς θα αλλάξει κάτι; Μέχρι το Μάρτιο, ο ίδιος κύκλος διαιτητών στα παιχνίδια μας. Νέα πρόσωπα είδαμε μόνο όταν όλα είχαν κριθεί. Πώς διάολο γίνεται αυτό;

Είπα στους παίκτες μου να μην απελπίζονται, μα σε ένα σωρό ματς τους βλέπω να σηκώνουν τους ώμους και να λένε «ΟΚ, πάλι τα ίδια». Χάνουν την αυτοπεποίθησή τους έτσι, τους σκοτώνουν το ηθικό. Μ' αυτήν την τακτική δημιουργείται η εικόνα της αποτυχίας σε έναν παίκτη. Του την προκαλούν. Αντίθετα, στους παίκτες του Ολυμπιακού τους δίνουν αυτοπεποίθηση. Συντηρούσαν όλη τη χρονιά μια πλασματική διαφορά και δεν είχαν καμία πίεση - την είχαμε όλη εμείς. Με το καλημέρα δημιουργήθηκε διαφορά. Ακόμα και η αναβολή του αγώνα με τον Εργοτέλη λόγω της συναυλίας της Μαντόνα, ήταν μια κακή απόφαση. Ζητήσαμε να παίξουμε Παρασκευή και μας το αρνήθηκαν για τηλεοπτικούς λόγους. Μοιάζει ασήμαντο αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Όταν κοιτάς τη βαθμολογία και βλέπεις μια σημαντική διαφορά από νωρίς έστω κι αν έχεις ένα παιχνίδι λιγότερο, νιώθεις ένα βάρος παραπάνω. Εμείς τρέχαμε να γίνουμε πρώτοι κι αυτοί περίμεναν χαλαροί. Ίσως και να έπαιξαν συνολικά περισσότερα άσχημα παιχνίδια από εμάς, δεν τα πλήρωσαν όμως κι έμειναν άνετοι.

Πρέπει να γίνουμε αρκετά δυνατοί για να τα ξεπερνάμε όλα αυτά αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν δικαιολογία. Τα σκατ...με σε ματς που δεν έπρεπε. Τρεις ήττες σε 30 αγώνες πρωταθλήματος, δεν είναι απογοητευτική επίδοση. Αυτό που μας «σκότωσε» βαθμολογικά δεν ήταν οι ήττες αλλά οι ισοπαλίες. Ήταν υπερβολικά πολλές και μάλιστα σε παιχνίδια που μπορούσαμε να τα πάρουμε".

Για το σχεδιασμό της ομάδας: "Το πρώτο είναι να αποκατασταθεί η ισορροπία. Έχουμε πολλούς παίκτες για τις ίδιες θέσεις. Αν γνώριζα στην αρχή αυτά που γνωρίζω τώρα, θα έπαιρνα διαφορετικούς, όχι γιατί δεν είναι καλοί όσοι ήλθαν, αλλά γιατί στις θέσεις τους ήμαστε καλυμμένοι. Ακόμα και με το ίδιο ρόστερ να μείνουμε, μπορούμε να πάρουμε τον τίτλο, αρκεί να μη δώσουμε βαρύτητα στην Ευρώπη. Η ομάδα έχει δυσκολία συγκέντρωσης σε περισσότερους από έναν στόχους.

Αποκατάσταση της ισορροπίας σημαίνει και ποιότητα στη νοοτροπία. Έχουμε πολύ καλά παιδιά, αλλά για να γίνεις πρωταθλητής, δεν πρέπει να είμαστε καλοί ούτε καν μεταξύ μας. Πρέπει να κάνουμε περισσότερη κριτική ο ένας στον άλλο. Αν έχεις πνεύμα νικητή, θα τσακωθείς και με τον καλύτερό σου φίλο αν είναι να κερδίσεις, να «σκοτώσεις» αν χρειαστεί. Δεν το έχουμε αυτό. Μας λείπει η αγριάδα. Θέλουμε περισσότερους... Καραγκούνηδες σ' αυτήν την ομάδα. Δεν θέλει να χάνει πουθενά. Ούτε στο τάβλι".

Για τη σχέση του με τον Αντωνίου: "Σε αντίθεση με όσα ακούγονται, είναι πολύ καλές και επαγγελματικές. Λογικό είναι να υπάρχουν και διαφωνίες. Έχουμε ισχυρή προσωπικότητα, οπότε μερικές φορές μιλάμε ο ένας στον άλλο με λέξεις που δεν μπορώ να σας πω! Κρατιόμαστε σε εξαιρετική φόρμα έτσι! Κατηγορήθηκε ότι έκανε κακές μεταγραφές. Είναι άδικο γιατί ανέλαβε την τελευταία στιγμή κι έπρεπε να τα κάνει όλα γρήγορα. Να βρει προπονητή, να κλείσει παίκτες. Έχει πνεύμα νικητή, όπως εγώ. Θέλουμε και οι δύο να νικήσουμε και τα μικροπροβλήματα θα ξεπεραστούν.

Ξέρω ότι ο πρόεδρος με εμπιστεύεται. Το ίδιο και ο κ. Βγενόπουλος. Και οι δύο έχουν τοποθετηθεί υπέρ μου. Νιώθω ευγνωμοσύνη γι' αυτό. Ό,τι κι αν συμβεί, θα εκτιμώ βαθιά τη στήριξη και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν".

Για τις κόντρες στον πολυμετοχικό και πόσο κακό έκαναν στην ομάδα: "Αν ένα σπίτι μπάζει στην οροφή, θα βραχούν και στο υπόγειο. Για να γίνει ένας ισχυρός στρατός, πρέπει όλοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Είναι όπως στο ποδόσφαιρο. Τους καλύτερους παίκτες να έχεις, δεν έχεις ομάδα αν δεν συνδυάζονται. Επιτυχημένες ομάδες είναι όσες έχουν σταθερότητα και συνοχή. Δείτε τι γίνεται σε μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ που δεν έχουν διοικητική σταθερότητα. Το ότι υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις, το αντιλήφθηκα από νωρίς. Όσο αυτά συζητιούνται και μένουν εντός των τειχών, κανένα πρόβλημα. Όταν δημοσιοποιούνται, γίνονται θέμα δημόσιας συζήτησης κι αυτό δημιουργεί επιπλέον πίεση".

Πανάθας είπε...

Συμφωνώ με Ξανθιώτη.

ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ. :-))

Μιχάλη και Τζόνυ, αρχίζετε και μιλάτε σαν τον Τζίγγερ. :-))

"Μιχάλης: "Θα περιμένω την Πέμπτη".

"Τζόνυ: "Θα περιμένω το καλοκαίρι".

Παιδιά δικαίωμα σας αλλά να περιμένετε να γίνει ΤΙ?

Τα πράγματα είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ.

Ξεκινάμε από εκεί.

Ούτε παράγκες, ούτε παίκτες, ούτε προπονητές,ούτε γήπεδο, ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Μετά ΟΛΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ.

ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΕΙΜΑΙ.

Αρκεί να φύγει η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ.

Και η ευθύνη ΟΛΩΝ μας για την παραμονή του στην ομάδα είναι πολύ μεγάλη.

ΠΟΛΥΥΥΥΥ ΜΕΓΑΛΗ.

Πανάθας είπε...

Α Μιχάλη.

Δε διαβάζω DERBY.

Όπως και δε βλέπω μεσημεριανές εκπομπές.

;-)

Ανώνυμος είπε...

Καμένο χαρτί πλέον ο Τεν Κάτε

17/05/2009, 15:32 | Διαβάστηκε 3305 φορές Αποστολή

Για να έχουμε καλούς λογαριασμούς, που κάνουν και τους καλούς φίλους, ο Χενκ Τεν Κάτε δεν είναι άσχετος. Μόνο στην Ελλάδα έχουμε την ικανότητα να κολλάμε ταμπέλες σε ανθρώπους που πέρασαν από σημαντικά πόστα. Ο Τεν Κάτε στο κάτω κάτω της γραφής προέρχεται από χώρα με ποδοσφαιρική κουλτούρα και παιδεία. Ομως στον Παναθηναϊκό έχει αποτύχει, τελεία και παύλα. Ούτε ο πρώτος είναι ούτε ο τελευταίος που σε κάποια άλλη ομάδα έκανε παπάδες και σε κάποια άλλη πήγε χάλια.

Ο τεράστιος Μπράιαν Κλαφ, μη συγκρίσιμο μέγεθος όχι με τον Τεν Κάτε μονάχα, αλλά με εκατομμύρια άλλους προπονητές στην ιστορία του αθλήματος, έγινε θεός στην Ντέρμπι Κάουντι και ιδιαίτερα στη Νότιγχαμ Φόρεστ, την οποία μέσα σε τρία χρόνια μετέτρεψε από ομάδα Β' κατηγορίας σε πρωταθλήτρια Ευρώπης, αλλά στη Λιντς Γιουνάιτεντ, ομάδα-τοτέμ της εποχής με μεγάλα ονόματα και πρεστίζ, άντεξε μόλις 44 μέρες!

Ο Ράμος απέτυχε οικτρά στην Τότεναμ μετά το θαύμα της Σεβίλλης, αλλά τη Ρεάλ την ξανάφερε στα ίσια της μόλις πήγε εκεί πριν από τα Χριστούγεννα. Και ο Ρεχάγκελ, που έγινε γνωστός μετατρέποντας τη Βέρντερ σε πρωταγωνίστρια, την Καϊζερσλάουτερν σε πρωταθλήτρια κατευθείαν από τη δέυτερη εθνική και την Ελλάδα σε πρωταθλήτρια Ευρώπης, απομακρύνθηκε από την Μπάγερν πριν τελειώσει η χρονιά το 1996, γιατί δεν τον ήθελαν οι παίκτες.

Δεν είναι κακό, δεν είναι υποτιμητικό, ούτε πουθενά γράφει πως κάθε προπονητής οφείλει να είναι αρεστός σε κάθε δουλειά του. Αν στον Παναθηναϊκό οι μέτοχοι της νέας εποχής, αντί να συναγωνίζονται ποιος θα κάνει τη δήλωση της ημέρας, αποφάσιζαν να μάθουν τι συμβαίνει στα αποδυτήρια και έκαναν ένα γκάλοπ ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές, θα έβλεπαν πόσο απονευρωμένος είναι πια ο Ολλανδός.

Ούτε πέντε στους 25 δεν θα του έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης. Και με τον Τεν Κάτε να είναι πια καμένο χαρτί, θα είναι ουτοπικό να επιλέξουν να τον κρατήσουν και τη νέα περίοδο. Ηδη, πάντως, υπάρχει γκρίνια και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο. Αν ο Παναθηναϊκός δεν πάρει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, που λόγω της ειδικής βαθμολογίας του τού αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για να είναι στο καινούργιο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Τεν Κάτε θα αποτελέσει παρελθόν, όπως λένε αυτοί που ξέρουν καλύτερα τα ενδοοικογενειακά της Παιανίας.

Το χειρότερο για τον Ολλανδό είναι πως σχεδόν ένα χρόνο από τη μέρα που ανέλαβε δεν έχει δώσει φυσιογνωμία στην ομάδα. Δεν έχει καταλήξει σε έναν κορμό και σε ένα αγωνιστικό στυλ. Και το ακόμα πιο ανησυχητικό για τους ιδιοκτήτες της ΠΑΕ θα όφειλε να είναι η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Πέρυσι κατέβαλαν ένα αρκετά μεγάλο ποσό για να κρατήσουν δύο εξαιρετικά ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, τον Μάτος και τον Ιβανσιτς.

Και τους δύο ο Τεν Κάτε τους απαξίωσε μέσα στη σεζόν, με αποτέλεσμα να μην έχει πάρει τίποτα απολύτως η ομάδα από την παρουσία τους και οι ίδιοι να επιθυμούν να αποχωρήσουν αν ο Ολλανδός είναι και το καλοκαίρι στον πάγκο. Κανείς παίκτης πλην του Σιμάο δεν σημείωσε βελτίωση σε αυτούς τους 12 μήνες, και από έναν προπονητή που έρχεται από μια χώρα με τακτική και παιδεία περιμένεις, αν μη τι άλλο, να βελτιώσει τα νέα παιδιά.

Ο Χριστοδουλόπουλος είναι μία άλλη κλασική περίπτωση. Απαξιωμένος πλήρως στην αρχή, έφτασε σε ένα σημείο να είναι μέσα στα… μέλια με τον Τεν Κάτε (ειδικά με τη δήλωση για έντεκα Λάζαρους στο ματς με τον Πανσερραϊκό), για να τελειώσει τη χρονιά και πάλι στην απέξω!

Μα, θα αντικρούσει κάποιος, όλο αυτό θα κάνει ο ΠΑΟ; Θα αλλάζει προπονητές; Ο κύριος Παύλος Γιαννακόπουλος είπε πριν από λίγες μέρες να στηρίξει η διοίκηση τον Τεν Κάτε, όπως έκανε εκείνος με τον Ομπράντοβιτς. Σωστό, αλλά μέχρι να βρει τον Ομπράντοβιτς κι εκείνος άλλαξε τον Πολίτη, τον Μάλκοβιτς και τον Σούμποτιτς, επειδή για κάποιους λόγους δεν του έκαναν τη δουλειά που ήθελε. Και φυσικά δεν ήταν Ομπράντοβιτς.

Η σκληρή αλήθεια είναι πως ο Τεν Κάτε δεν είναι Ομπράντοβιτς, γιατί δεν υπήρξε ποτέ τέτοιος ως πρώτος προπονητής όπου κι αν δούλεψε. Πολύ φοβάμαι πως δεν υπήρξε ποτέ ούτε καν Μάλκοβιτς ή Σούμποτιτς! Ας τον στείλουν στο καλό, ψάχνοντας έναν αληθινά καλό προπονητή, που ταυτόχρονα θα μπορεί να διαχειριστεί και ανθρώπους, κάτι που ο Τεν Κάτε αποδεδειγμένα δεν κατάφερε ποτέ στην καριέρα του!

Πανάθας είπε...

ΚΑ-ΤΑ-ΠΤΥ-ΣΤΟ το σημερινό πρωτοσέλιδο της DERBY (Μιχάλη από το Internet το είδα).

Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ "ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ" ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ "ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ".

ΝΤΡΟΠΗ.

Έχουμε πολύ δουλειά ακόμη.

Ανώνυμος είπε...

Πανάθα,

ε ναι, το είπα και το ξαναλέω:

ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ...

... για ν' αρχίσω τα μπάνια - τώρα πνίγομαι στη δουλειά.

:-) :-)) :-)))

Μια και εδώ μιλάτε, όπως βλέπω, για τον Πολυμετοχικό Παναθηναϊκό, θα πω κι εγώ τη γνώμη μου:

Τρία φράγκα η βιολέτα /
τσιγκολελέτα, τσιγκολελέτα.

Υ.Γ. Για τη μισή ΑΕΛ απέναντί της πάντως, η ομαδάρα μας είναι τέλεια!

:-) :-(

Ξανθιώτης είπε...

Squarelogic, συμφωνώ σχεδόν πάντα με όσα γράφεις. Μη το πάρεις στραβά που τώρα θα διαφωνήσω με κάτι. Το σημειώνω μόνο και μόνο επειδή και άλλοι έχουν αυτήν την περίεργη λογική.

Γράφεις για τον Βγενόπουλο: θα μπορούσε να πει "βάζω εγώ τα χρήματα για να γίνει πχ.η μεταγραφή του Ανχελέρι",αναγκάζοντας και τους άλλους να ακολουθήσουν.

Θεωρείς ότι είναι λογικό το παραπάνω;

Που γίνονται αυτά;

Εσύ, αν ήσουν συνέταιρος σε μαγαζί θα πήγαινες να δώσεις ένα σκασμό λεφτά για να αγοράσεις εξοπλισμό για το μαγαζί με την ελπίδα ότι και οι άλλοι συνέταιροί σου θα ακολουθήσουν;;; Το κάνει κανείς αυτό; Έστω και με τον αδερφό του;

Και γιατί να μην πούμε: Ο Βαρδινογιάννης που είναι ο πιό παλιός και έχει το πιό μεγάλο ποσοστό και έχει υποτίθεται η οικογένειά του τα πιό πολλά λεφτά, γιατί δεν αγοράζει μόνος του έναν πολύ ακριβό παίκτη για να φιλοτιμηθούν και οι υπόλοιποι μέτοχοι που είναι νέοι στην ιστορία και να ακολουθήσουν;

Όταν το πούμε για τον Βαρδινογιάννη, ακούγεται πολύ κουλό!... Σωστά; ... Γιατί άραγε;

squarelogic είπε...

ξανθιώτη,
το ξέρω οτι ίσως είναι λίγο υπερβολικό σαν προσδοκία,όμως ο Βγενό ως τώρα δρα πάντα σαν καταλύτης,δηλ.πολλές κινήσεις του αποσκοπούν στην δημιουργία γενικότερου κλίματος και δεν προσδοκούν άμεσο όφελος απ την συγκεκριμένη κίνηση...είναι πολύ μπροστά στην σκέψη του.
Εννοείται οτι απ τον Τζίγγερ δεν θα μπορούσα να περιμένω κατι τέτοιο.

Προσωπικά νομίζω οτι έξω απ το ΔΣ της Πέμπτης θάπρεπε νάχει 15 χιλιάδες Παναθηναικούς να πιέζουν για να μη διαλυθεί το σχήμα και να περάσει η γραμμή Βγενόπουλου.
Τα πράγματα είναι ΚΡΙΣΙΜΑ!

Ξανθιώτης είπε...

Καταλύτης σε τι;

Δηλαδή περιμένεις ότι θα γίνει ο Βαρδής χουβαρντάς τώρα στα γεράματα; Λόγω του Βγενόπουλου;

Ή μήπως ότι όλοι οι άλλοι θα πληρώνουν αλλά όχι η οικογένεια, που όμως διατηρεί την πλειοψηφία των μετοχών; Και για πόσα χρόνια θα πληρώνουν; Ένα; Δύο; Δέκα;

Πανάθας είπε...

Έχει δίκιο ο Ξανθιώτης (για άλλη μια φορά). Και μένα με "ενόχλησε" το συγκεκριμένο κομμάτι της δημοσίευσης του τετραγωνικολογικευμένου (ουφ το είπα).

Καταλύτης θα είναι ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ καταφέρει να εκδιώξει την οικογένεια Βαρδινογιάννη από τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΜΑΣ.

Υ.Γ. Τζόνυ είναι λίγο κρύο το νερό από τώρα (δοκίμασα για αυτό στο λέω). :-))

Πανάθας είπε...

Square, να παραμείνει το πολυμετοχικό σχήμα με το ποσοστό που έχει αυτή τη στιγμή ο Βαρδινογιάννης?

Πιστεύεις ότι και να παραμείνει, το "βέτο" θα αλλάξει?

Τίποτα δε θα γίνει.

Γροθιά στο μαχαίρι.

ή φεύγει ο Τζίγγερ ή δε ξανασχολούμαστε με τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟ όση προπαγάνδα και να κάνουν.

Για αυτό ΝΑΙ, να βγούμε ΧΙΛΙΑΔΕΣ στους δρόμους.

Αλλά για να παραμείνει όπως είναι, δηλαδή στην ουσία να διοικεί ο Τζίγγερ δεν κερδίζω τίποτα.

ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ.

Πανάθας είπε...

Και μέσα σε όλα αυτά και ο Μρ. Αλτχάιμερ:

"Καπετάνιος": "Οι ομάδες χτίζονται"

Χαχαχαχαχα..........

Έλα πάμε μία όλοι μαζί μια τελευταία προσπάθεια να επαναλάβουμε ότι είπε ο πανίβλακας γεροσοφός (αδόκιμο το ξέρω).

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ (βέβαια και γκρεμίζονται).

Για το με τι υλικό θα χτιστούν κουβέντα έτσι?

Σου φτιάχνω εγώ παραγκούλα φτηνή μια χαρά.

Φαντάζομαι και τα σπίτια τους, τα γραφεία τους, τα εργοστάσια τους, τα κότερα τους, τα αμάξια τους, τα πιο φτηνά θα είναι.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?

Έλαααααααα, δεν το πιστεύω.

Γιατί?

Γιατί αφορούν την ασφάλεια τους, το πρεστίζ τους και το ευζήν τους?

What about Panathinaikos? (ξέρω είναι κλεμμένο, αλλά κόλαγε ωραία).

ΒΡΕ ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΜΑΛΑΚΕΣ (στην οικογένεια αναφέρομαι, μην παρεξηγηθώ).

ΟΛΛΑΝΔΟΣ είπε...

Να κάνουν 5αετές συμβόλαιο στον Τεν Κάτε ΤΩΡΑ και να τον αφήσουν να δουλέψει. Να γίνει σαφές στους παίκτες ότι όποιος δεν δουλέψει με αυτόν τον προπονητή θα φύγει. Μόνο έτσι σφίγγουν οι κώλοι των παικτών και δεν ενθαρρύνονται οι κλίκες...

Ας αφήσουν επιτέλους έναν γαμημένο προπονητή να δουλέψει. Και οι "προπονητές του καναπέ" ας το βουλώσουν έστω για λίγο εδώ μέσα. Άντε, αποκτήσατε όλοι "μάτι" και κρίνεται προπονητές και συστήματα, άι σιχτίρι...

Pappas10 είπε...

Πανάθα,

"...κρατούσε μιά παλιά φθαρμένη βαλίτσα όπου έκλεινε τα φαντάσματα της ζωής τους... για να μην κάνουν τον κόπο να τον κυνηγούν..."

Στίχοι του Τάσου Λειβαδίτη.

Απροπώ... οι πραγματικά καλοί παίκτες δεν κλείνουν από τα τέλη Μαΐου... εξαντλούν τα χρονικά τους περιθώρια ώστε να λάβουν τις προτάσεις που θέλουν.


Ξανθιώτη,

Πέρα από τα λόγια του Βγενόπουλου, τι δείγμα συνέπειας έχεις σε συνάρτηση με τις πράξεις του; Απάντησε μου σ' αυτό και μετά το συζητάμε.

Επιμένω στην ανάγκη ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ της πολυμετοχικότητας.

Τα υπόλοιπα είναι κουβέντες καφενείου.

Φιλικά προς όλους,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Πανάθας είπε...

Χαίρομαι που κάποιοι ανώνυμοι αστέρες του σινεμά, έμαθαν από τις απλές άναρθρες κραυγές και τα βασικά της Α-Β και τις απειλές.

Όσοι χρησιμποποιούν την προστακτική του ρήμματος "βουλώνω", έχουν κάτι άλλο βουλωμένο και ξέρουν πολύ καλά με τι.

;-)

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΤΕΝ ΚΑΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ.

Ο ΙΣΠΑΝΟΣ

Υ.Γ. ΖΗΤΩ ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ. :-))

squarelogic είπε...

Δε νομίζω οτι στο προσεχές ΔΣ παίζει θέμα απομάκρυνσης των Βαρδινογγιάννηδων.Ποιός θα δώσει γροθιά στο μαχαίρι βρε Πανάθα?
Αυτό το οποίο κρίνεται είναι αν θα δοθούν λεφτά για σοβαρές μεταγραφές φέτος σε πρώτη ανάγνωση και κυρίως αν θα συνεχίσει το ελπιδοφόρο πείραμα της πολυμετοχικότητας.
Παράπλευρο όφελος είναι οτι αν δοθούν περί τα 30 μύρια τώρα,τον Δεκέμβριο πάμε για νεα αύξηση ΜΚ. και πιθανώς αραίωση του ποσοστού του βαρδινογιαννέικου...-)))
Καταλάβατε γιατί ήρθε η ώρα να πέσουν οι μάσκες?
Βέβαια,όπως καταλαβαίνω κι απ τις δηλώσεις Καπετάνιου,η Φαμίλια δεν θα πει ευθέως "δεν βάζω λεφτά".
Θα το ρίξει στο 'δεν εμπιστεύομαι Τεν Κάτε/Αντωνίου".
Παλιά μου τέχνη κόσκινο!
Οπότε φίλε Πανάθα,
τα πράγματα ήρθαν ανέλπιστα ως εξής:
πρέπει να εύχεσαι την παραμονή Τεν Κάτε για να ξεγυμνωθεί ο Τζίγγερ &σία.Αλλιώς το πάει πάλι στο ψάξιμο και "δυστυχώς δεν προλάβαμε"
ήδη χθες γράφτηκε οτι ο Τζιγγερ έχει έτοιμο σχέδιο για να τρέξει την ομάδα για τα επόμενα 2 χρόνια με τα ταμειακά διαθέσιμα των χρημάτων της περσινής αύξησης ΜΚ.
Αν λογαριάσουμε οτι η πρόκριση στους Ομίλους φέτος θάναι πολύ δύσκολη,κατανοούμε οτι σε περίπτωση απώλειας των ευρωπ.εσόδων θα πρέπει να απαλλαγεί από τα "βαριά" συμβόλαια.
όχι δηλ.ενίσχυση δεν θα δούμε έτσι και περάσει η γραμμή Βαρδινογιάννη,αλλά αποδυνάμωση.
Όσο κι αν θέλω κι εγώ την απαλλαγή της ομάδας απ τους φεουδάρχες της,αυτό μπορεί να γίνει μάλλον μόνο σταδιακά...

Ξανθιώτης είπε...

"Ξανθιώτη, Πέρα από τα λόγια του Βγενόπουλου, τι δείγμα συνέπειας έχεις σε συνάρτηση με τις πράξεις του; Απάντησε μου σ' αυτό και μετά το συζητάμε."

Το έχω γράψει και παλιότερα ότι δεν γνωρίζω αν ο Βγενόπουλος ή ο Γιαννακόπουλος ή και οι δύο μαζί ή κάποιος άλλος άγνωστος ... είναι κατάλληλος ή όχι για τον ΠΑΟ. Δεν γνωρίζω αν θα τα καταφέρουν.

Όμως γνωρίζω πλέον καλά ότι με τον Τζίγγερ προκοπή ΔΕΝ πρόκειται να δούμε. Ποτέ!

Δεν με ενδιαφέρει να κρίνω τους τρίτους τι θα κάνουν και αν πετύχουν. Γιατί η κρίση μας θα βασίζεται μόνο σε υποθέσεις. Στην πράξη μπορούμε να κρίνουμε μόνο έναν: τον Τζίγγερ. Και αυτός έχει αποτύχει, ΣΕ ΟΛΑ! Μόνο αν φύγει μπορούμε να προχωρήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά δεν εχω καταλάβει, ο Αντωνίου είναι τσιράκι διορισμένος του ραλίστα ή δεν είναι;

13 1966 είπε...

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ Ν' ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ

ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΣΙ
ΔΕΝ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΚ

ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ
ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΟΜΕΡΑΜΕ

ΟΛΛΑΝΔΟΣ είπε...

ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΤΟΝ ΤΕΝ ΚΑΤΕ!!!!!


Υ.Γ. Πανάθα, πραγματικά δεν είσαι ούτε για τα καφενεία...

Pappas10 είπε...

Aνώνυμε και 13 1966,

Παραείναι εύλογα τα ερωτήματα για να απαντηθούν στα μέσω της συλλογιστικής που χαρακτηρίζει την πλειοψηφία των οπαδών του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ.

Είναι πολύ πιο εύκολο να επιρρίπτεις μονοδιάστατα την ευθύνη ρε παιδιά. "Ο Άρης φταίει για το 2ο Αντάρτικο" για όποιον (ΔΕΝ) ξέρει ιστορία.

Ξανθιώτη,

Ρε αδελφέ, σε ρωτάω για τον Βγενόπουλο και μου απαντάς για τον Βαρδινογιάννη. Σε ξαναρωτάω λοιπόν. Σε έχει πείσει ο Βγενόπουλος για την συνέπεια λόγων και έργων του;;;

Και επιτέλους, αντιλαμβάνετε κανείς σας ότι με τον τρόπο που "χρεώνεται" ο Βαρδινογιάννης τα πάντα, εμφανίζεται ο Βαρδινογιάννης να είνια ο ΜΕΓΑΣ ΜΑΓΓΑΣ που "χωρεύει" Γιαννακόπουλο και Βγενόπουλο.

Εγώ ο "Βαρδινογιαννικός" δεν έχω τολμήσει να πω κάτι τέτοιο.

Δηλαδή με όλο το σεβασμό και χωρίς να έχει την βαρύτητα του πως διαβάζεται... ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;;;

Φιλικά,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Υ.Γ. Μη μου μιλήσετε πάλι για "ποσοστά" και λοιπές ΠΑΠΑΡΙΕΣ. Το πως διοικείται ένα πολυμετοχικό σχήμα απορρέει από το καταστατικό του, το οποίο ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ δεν ξέρει.

Υ.Γ.2. Το ίδιο ισχύει και για το ακάλυπτο της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου. Είθιστε ΝΑ ΤΟ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ εκτός και αν υπάρχει παράγραφος στο καταστατικό που επιτρέπει την παραμονή του αδιάθετου στα "intangible assets" (δεν ξέρω πως σκατά λέγονται αυτά στα Ελληνικά) της εταιρίας.

Επίσης, μπορεί οι ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΑΕ (του φορέα δηλαδή που κανονίζει και ελέγχει τα οικονομικά των ομάδων) και του κράτους ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ τη ΜΕΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ της αύξησης και την κατ' αναλογία απόδωση των μετοχών που παραμένουν "ακάλυπτες" στους υπάρχοντες μετόχους.

Δεν ξέρω τι απ' όλα ισχύει (νομίζω το τελευταίο - η απόδωση του αδιάθετου δηλαδή στους υπάρχοντες μετόχους) αλλά το γεγονός παραμένει ότι - παρά τις εξαγγελείες της ΠΕΚ για "Ισχυρότεροι από τον Αμπράμοβιτς" η αύξηση Μ.Κ. ΔΕΝ ΚΑΛΥΦΘΕΙΚΕ.

Ως εκ τούτου, είναι το λιγότερο ΥΠΟΠΤΟ το να ζητήται κι άλλη αύξηση μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και μάλιστα μέσα σε διεθνή οικονομική κρίση.

Αν εσάς δεν σας φοβίζει αυτό, εμένα με φοβίζει και μάλιστα πολύ.

Υ.Γ.3. Χειρότερος από τον Γκόντζο έγινα με τα υστερόγραφα. :):) :)

Pappas10 είπε...

Oλλανδέ,

Προφανώς ξέρεις από καφενεία για να έχεις και άποψη....;) ;) ;)

Είμαστε εδώ για να συζητάμε και να την "λέμε" ο ένας στον άλλον με επιχειρήματα. Αν θέλεις προσωπικές επιθέσεις πίσω από το πληκτρολόγιο, υπάρχουν αρκετά σάιτς, φόρουμς και μπλογκς που κινούντε σ' αυτήν την λογική.

Εδώ όμως θα σε παρακαλούσα να σεβαστείς το ύφος και το ήθος του μπλογκ.

Φιλικά,

Μιχάλης ή κατά διαδίκτυο Παππάς10.

Ανώνυμος είπε...

«Στοπ» στο γήπεδο από τον Βωβό
Ο Μπάμπης Βωβός με επιστολή του ζητά να μην δοθεί άδεια εργασιών για το γήπεδο προτού αποφασιστεί η κατασκευή του εμπορικού κέντρου από το ΣτΕ.

Να μη χορηγηθεί άδεια εργασιών για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό πριν την οριστική απόφαση του ΣτΕ για το αν κρίνεται επιτρεπτή η κατασκευή του εμπορικού κέντρου, καλεί το ΥΠΕΧΩΔΕ με επιστολή του ο Μπάμπης Βωβός. Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα ο εν λόγω επιχειρηματίας έκανε γνωστό πως θα αξιώσει αποζημίωση 280 εκατ. ευρώ αν τελικά το εμπορικό κέντρο δεν συμπεριληφθεί στη Διπλή Ανάπλαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η διοίκηση της «Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική Α.Ε.» απέστειλε προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. εξώδικη δήλωσή της, με την οποία, επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός της, τις καλεί να μην προχωρήσουν στην χορήγηση αδείας εκσκαφών, αντιστηρίξεων και λοιπών οικοδομικών εργασιών για το γήπεδο του Παναθηναϊκού προ της εκδόσεως της οριστικής αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία θα κρίνεται επιτρεπτή η κατασκευή εμπορικού κέντρου, βάσει των διατάξεων του άρθρου 12, παρ. 2β, του Ν. 3481/2006, δηλαδή με συντελεστή δομήσεως 1,6 και εμπορικές χρήσεις».

Η απόφαση του ΣτΕ θα καθαρογραφεί το λιγότερο σε 1-1,5 χρόνο. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει ζητήσει από τον δήμο εγγυήσεις, ότι θα πληρώσει όσο χρειαστεί για να απαλλοτριώσει και να αποζημιώσει τον επιχειρηματία, προκειμένου να περάσουν στην κυριότητα του δήμου τα στρέμματα και να ολοκληρωθεί το έργο.

Πανάθας είπε...

"Την ερχόμενη Πέμπτη θα κριθεί και το μέλλον του Τεν Κάτε, όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης στον Μίμη Δομάζο. Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα Παναθηναϊκός-Λάρισα την περασμένη Τετάρτη, ο "καπετάνιος" γνωστοποίησε στην κουβέντα που είχε με τον Δομάζο, την πρόθεση της πλευράς Βαρδινογιάννη να τεθεί θέμα Τεν Κάτε στο διοικητικό συμβούλιο, ζητώντας την αποχώρηση του Ολλανδού από τον πάγκο του Παναθηναϊκού."ΟΥΡΙΣΤΕ?

Τι είπε πάλι ο Αλτσχάιμερ?

Μου αρέσει που οι Βαρδινογιάννηδες δε μιλάνε όσο διαρκούν τα playoffs.

Χαχαχαχα...........μεγάλη πλάκα έχουμε.

Παιδιά πολύ μπλα μπλα για το τίποτα.

Μπορεί ο Ολλανδός να μην κάνει για τον ΠΑΟ, αλλά αλλού είναι το πρόβλημα.

Σε αυτούς που κατέχουν το πλειοψηφικό πακέτο.

Όλα τα άλλα είναι ωραία λόγια που σε ξεγελάνε.

Υ.Γ. Μάικλ, θενκς μπάντυ αλλά μην ασχολείσαι. ;-)

ΟΛΛΑΝΔΟΣ είπε...

Επομένως Παππας10, κατά την άποψή σου, για να συνεχίσω να μπορώ να εκφράζομαι εδώ μέσα θα πρέπει:

α. Να μην γουστάρω τον Τεν Κάτε

β. Να θέλω να φύγει το Βαρδινογιανναίικο

γ. Να θέλω για πρόεδρο τον Γιαννακόπουλο

δ. Και εάν τυχόν έχω αντίθετη άποψη από τον (κάθε) Πανάθα να την εκφράζω... σε άλλο site.

Υ.Γ. Ποια είναι τα επιχειρήματα του Πανάθα για τον Τεν Κάτε; Και μόνο αρνητικά έχει αυτός ο προπονητής; Εγώ το μόνο που είπα ήταν να σταματήσουμε να κάνουμε τους προπονητές του καναπέ. Ο Πανάθας "πιάστηκε" όμως από τη λέξη "βουλώστε το" για να επιτεθεί. Ποιος λοιπόν δεν σέβεται τις "άλλες φωνές" εδώ μέσα;

Υ.Γ. Τεν Κάτε δαγκωτό!!!!

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

α. Να μην γουστάρω τον Τεν Κάτε

β. Να θέλω να φύγει το Βαρδινογιανναίικο

γ. Να θέλω για πρόεδρο τον Γιαννακόπουλο

δ. Και εάν τυχόν έχω αντίθετη άποψη από τον (κάθε) Πανάθα να την εκφράζω... σε άλλο site.

ε. Να μην έχω δικαίωμα να λέω: "Οι "προπονητές του καναπέ" ας το βουλώσουν έστω για λίγο εδώ μέσα. άι σιχτίρι...

Ξανθιώτης είπε...

Pappas10: "Σε έχει πείσει ο Βγενόπουλος για την συνέπεια λόγων και έργων του;;;"

Σου απάντησα αλλά μάλλον δεν το κατάλαβες. Είναι κενό το ερώτημά σου! Δεν έχει απολύτως καμιά σημασία!

Σε πείθει ο Κόκκαλης για τη συνέπειά του; Και βέβαια όχι. Ποια συνέπεια; Ότι του κατεβεί λέει! Ότι του κατεβεί κάνει! Αλλά πήρε τα 12 στα 13. Στο τέλος αυτό μετρά.

Οπότε, δεν με νοιάζει να με πείσει ο Βγενόπουλος. Ούτε ο Γιαννακόπουλος.

Ο Τζίγγερ είναι συνεπής: δεν ξοδεύει, αποτυγχάνει σε όλα. Τι να το κάνω; Δεν θέλω συνέπεια στην ανικανότητα! Θέλω αποτελεσματικότητα. Θέλω ικανότητα. Θέλω νίκες.

Αυτό που με νοιάζει είναι: ποιος είναι κατάλληλος να διοικήσει τον ΠΑΟ; Αυτό ενδιαφέρει τους οπαδούς της ομάδας. Έχει αποδειχτεί πια ότι δεν είναι ικανός ο Τζίγγερ. Γι αυτό εγώ είμαι πλέον σίγουρος, ότι ο Τζίγγερ είναι παντελώς ανίκανος. Και είμαι σίγουρος ότι οποιοσδήποτε από τους άλλους θα τα καταφέρει καλύτερα.

Εσύ έχεις αμφιβολίες; Πιστεύεις δηλαδή ότι ο Τζίγγερ έχει ικανότητες;

Πανάθας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πανάθας είπε...

"Ο Τζίγγερ είναι συνεπής: δεν ξοδεύει, αποτυγχάνει σε όλα. Τι να το κάνω; Δεν θέλω συνέπεια στην ανικανότητα! Θέλω αποτελεσματικότητα. Θέλω ικανότητα. Θέλω νίκες."Ε-ΓΡΑ-ΨΕΣ!!!!!!!

Στου Μιχάλη την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.

;-)))

Θα πάω μου φαίνεται για μπάνιο με τον Τζόνυ.

Θα τουρτουρίσουμε παρέα. ;-)))

ΟΛΛΑΝΔΟΣ είπε...

Έτσι Πανάθα αγόρι μου, βγάλε τον πραγματικό σου εαυτό, δείξε πόσο "δημοκρατικός" είσαι!

Ζήτω το καφριλίκι...

Υ.Γ. ΤΕΝ ΚΑΤΕ ΔΑΓΚΩΤΟ!!!

Pappas10 είπε...

Ξανθιώτη,

Όχι ο Τζίγγερ δεν με έχει πείσει. Αλλά ούτε και ο Βγενόπουλος. Στην τελική ο Τζίγγερ έχει ένα νταμπλ έτσι και όπως το πήρε. Ο Βγενό τι έχει επιδείξει πέρα από λόγια;

Κρόκους δεν θέλω για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ φίλε ούτε σαν νοοτροπία ούτε σαν μεθόδους..σόρρυ δηλαδή...

Αν εσύ θέλεις διοίκηση αλά κρόκους γίνε γαύρος φίλε. Και μόνο που φέρνεις τον κρόκους και τις μεθόδους του ως παράδειγμα καταλαβαίνω το πόσο λίγο εκτιμάς κι - κυρίως - αντιλαμβάνεσαι το τι σημαίνει για μερικούς Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και η ιδεολογία του.

Υπό αυτό το πρίσμα όντως είναι κενό το ερώτημα μου. Τα γαυρομπεεεεε δεν αναγνωρίζουν περιεχόμενο και σε πολλά πράγματα.

ΠΑΝΑΘΑ, που τα διάβασες αυτά για Δομάζω και Γιώργο Βαρδινογιάννη;;; Ισχύουν είσαι σίγουρος;;;

Ολλανδέ,

Φίλε δεν σου είπα να συμφωνείς αλλά να διαφωνείς με επιχειρήματα και όχι προσωπικές επιθέσεις. Κι εγώ "σκοτώνομαι" με τον ΠΑΝΑΘΑ για αυτά που λέει αλλά δεν του πετάω μία ειρωνία επί προσωπικού και φεύγω.



Για το γήπεδο τα έλεγα αλλά ας μην το επαναφέρω καλύτερα. Είμαι περίεργος να δω αν ο Τσίπρας θα "χρεώσει" τον δήμο ή θα τα γυρίσει...

Α.. ξέχασα.. κι εκεί ο Τζίγγερ φταίει που ενέπλεξε τον φίλο του τον Βωβό, ο οποίος αγόρασε την έκταση 2 χρόνια πριν αποφασιστεί να γίνει εκεί στο γήπεδο. Τότε που ο Τζίγγερ πλήρωνε για να κατασκευάσει την Μακέτα για το γήπεδο στο Γουδί.

Τι να πω ρε γαμώτο...

Αν πάμε για μπάνιο μέσα αλλά στείλτε και κανέναν μήνυμα ρε γμτ. Σας έχω χάσει όλους.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ είπε...

το blog δεν ειναι ιδιοκτησια κανενος και ενταξει ο μιχαλης γραφει εδς μεσα 3 χρονια εσυ παναθα που ουτε 13 μηνες δεν εχεις τι προασπιζεσαι; "παυλο θεε" ηταν το νικ σου, φιλε... σε εχουμε δει και στα αλλα blog... ολοι καλοι ειστε μωρε αλλα νομιζετε πως τα ξερετε ολα. ξερολες.

Ξανθιώτης είπε...

"Ξανθιώτη, Όχι ο Τζίγγερ δεν με έχει πείσει."


Εδώ διαφέρουμε απόλυτα. Εμένα με έχει πείσει! Και έχει πείσει και την μεγάλη πλειοψηφία των οπαδών που έκαναν μέχρι και πορεία για να φύγει.

Μας έχει πείσει ότι είναι τελείως ανίκανος να διοικήσει τον Παναθηναϊκό, και πρέπει να φύγει. Άμεσα! Όσο δεν φεύγει θα έχουμε πενταετή πλάνα, χτίσιμο και σοβάντισμα ομάδας και άλλες τέτοιες γελοίες μπούρδες.

squarelogic είπε...

Σόρυ Πανάθα
αλλά δεν είδα την τοποθέτηση σου για το ψυχόδραμά σου...
όπως έγραψα οι Βαρδινογιάννηδες θα κρυφτούν πίσω απ το αίτημα αλλαγής προπονητή(ή/και Αντωνίου) στο γνωστό μοτίβο "όλοι φταίνε εκτός από μας".
Αυτόματα ακυρώνεται ο απεχθής ακριβός μεταγραφ.σχεδιασμός,θα ακουστούν ηχηρά ονόματα τα οποία φυσικά δεν θα έρθουν ποτέ(διότι οι ίδιοι ποτέ δεν έμαθαν..οτι έρχονται)
και θα ψωνίσουμε πάλι παγκοσμίως άγνωστα λαυράκια που θα μας φέρουν οι μανατζαρέοι τελευταία στιγμή.
Του χρόνου θα φταίει πάλι ο νεος προπονητής....
Οπότε,
καλείσαι να ευχηθείς την παραμονή του Ολλανδού αν μη τι άλλο,για να πέσουν οι μάσκες...Περιμένω την τοποθέτηση σου.

Pappas10 είπε...

Ξανθιώτη,

Αν θέλεις να παίξουμε με τις λέξεις τότε ως διοικητής του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ο Τζίγκερ έχει αποδειχτεί ικανότατος μιας και δεν έχει η ομάδα διοικητική αστάθεια. Η ανικανότητα του εντοπίζεται στο ότι η ομάδα δεν έχει αγωνιστικές επιτυχίες.

Θα μου πεις, "... και η Ξάνθη του Πηλαδάκη έχει διοικητική σταθερότητα, θέλεις να γίνει ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Ξάνθη;"

Όχι βέβαια. Αλλά δεν θέλω να γίνει ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ πούστης. Και, κατά τη γνώμη μου, οι αγωνιστικές "αποτυχίες" του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ είναι περισσότερο αποτυχίες στην πουστιά παρά στο διοικητικό πλάνο. Εκεί εντοπίζεται και η διαφορά κατά τη γνώμη μου.

Επίσης, η διαφορά ΜΟΥ με μία ομάδα είναι και η σχετική σταθερότητα στις απόψεις μου. Όπως πολύ σωστά ρώτησε και ένα παληκάρι πιο πάνω, τελικά ο Αντωνίου και ο Τεν Κάτε είναι ή όχι του Βαρδινογιάννη "τσιράκια";

Η εστίαση στον Βαρδινογιάννη έχει κάνει μία μεγάλη μερίδα οπαδών του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ να σκέφτεται τα πάντα σε συνάρτηση με αυτόν. Αν τον θέλει ο Β. είναι μάπας, αν ΔΕΝ τον θέλει ο Β. είναι καλός. Ακόμα και αν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο μέσα στην ίδια χρονιά.

Το παράδειγμα Αντωνίου και Τεν Κάτε είναι χαρακτηριστικό. Όπως και τα παραδείγματα παικτών όπως ο Γιούρκας, ο Κυργιάκος κλπ.

Συγνώμη φίλε μου αλλά εγώ σε τέτοια συλλογιστική δεν μπορώ να μπω. Σκέφτομαι σε συνάρτηση με τα πιστεύω μου και δεν δέχομαι να ποδηγετήται η σκέψη μου από τις αποφάσεις του Β.

Ανώνυμε, κανείς δεν είπε ότι το Μπλόγκ είναι ιδιοκτησία κάποιου ούτε σου είπε να μην γράφεις. Η μομφή μου ήταν στο ύφος σου. Το ποιος είναι ο ΠΑΝΑΘΑΣ μικρή σημασία έχει. Μπορούμε να διαφωνούμε χωρίς να προσωποποιήται η διαφωνία μας.

Τετραγωνικολογικευμένε, η τοποθέτηση σου στηρίζεται στην πλήρη απαξίωση των υπολοίπων μετόχων από τους Βαρδινογιάννηδες αλλά και από εσένα. Υπάρχει ένα ψιλοκενό σ' αυτήν την λογική που - πιστεύω - το καταλαβαίνεις.

Ο Θανάσσαρος προχθές στις δηλώσεις του είπε ακριβώς αυτό που λέω κι εγώ τόσον καιρό. Πως οι αρμοδιότητες του Δ.Σ. και η διαδικασία λήψεως αποφάσεων καθορίζεται από το καταστατικό.

Γι' αυτό εξακολουθώ να πιστεύω ότι η κουβέντα περί του ποιος αποφασίζει τι και πως είναι κουβέντα καφενείου και πως το να "χρεώνουμε" όλες τις αποφάσεις στους Βαρδινογιάννηδες επί της ουσίας θίγει τους Γιαννακόπουλους, τον Βγενόπουλο και τους υπόλοιπους μετόχους οι οποίοι μ' αυτή τη συλλογιστική εμφανίζονται ως απλοί χρηματοδότες.

Ο Φορέας προχθές εξέδωσε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ανακοίνωση που με βρίσκει σύμφωνο.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Greg είπε...

Έχω καιρό να γράψω γιατί ΠΝΙΓΟΜΑΙ. Πού πολύ δουλειά και πίεση.

Αρχικά γειά σε όλους και γερό στομάχι. Μας χρειάζεται. Έρχεται μεταγραφικό καλοκαίρι και προβλέπεται ότι θα ακούσουμε πολλά, μα πάρα πολλά εφέτος. Κρίμα που παίρνει τον Ριμπερί, τον Κακά και τον Ρονάλντο η Ρεάλ και δεν μπορούν να τους φέρουν πάραυτα στην ομάδα μας. Αλλά δεν πειράζει, έχουμε τον Ρότσα στην Αργεντινή και πάλι θα απορρίψουμέ όσους προτείνει για να πάρουμε όποιους θέλει να ξεφορτωθεί ο Ζάχαβι και τα λοιπά λαμόγια της μανατζερικής τέχνης.

Και προπαντός ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΓΑΝΤΑ της προπονητικής τον ημιθεο τον τεντόπανο, που ένα χρόνο μετά δεν ακόμη ξεκαθαρίσει ποιός παίκτης του παιζει σε ποιά θέση και ξαφνικά θυμήθηκε ότι χρειάζεται και τέταρτο γκολκήπερ!!!!

Ας σοβαρευτούμς, ο προπονητής της εθνικής Κροατίας είναι εξαιρετική περίπτωση εάν δεχθεί να έλθει. Ο φατίχ Τερίμ για μένα είναι της περασμένης δεκαετίας, αλλά είναι προπονητής βέβαια (κλάσσης Μπάγεβιτς), όχι βοηθός.

Από παίκτες, όχι άλλες μαλακίες, Γιούρκας, Κυργιάκος και Κατσουράνης (είναι βάζελος το παληκάρι από μικρός, σαν τον Παπασταθόπουλο), ο Τσόσιτς της Βέρντερ για ανταλλαγή με τον Τζιώλη για αριστερά και κεντροασριτερά, ο Γιοβάνοβιτς και ένας κεντρικός -ΦΩΤΙΑ- είναι υπεραρκετοί σε συνδυασμό με το υπάρχον ρόστερ για να κάνουμε θαύματα και Ελλάδα και Ευρώπη.

ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. Για τη διοίκηση ας πληρώνουν τους παίκτες και τις μεταγραφές και ας βρουν τις ισοροπίες μεταξύ τους, τους βαρέθηκα με τα προσωπικά και τα ψυχολογικά τους πιά.

Ανώνυμος είπε...

Πανάθα,

μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην ομαδάρα μας, άλλη λύση από ένα κρύο μπάνιο δε βλέπω ούτε κι εγώ!

:-)

Αλλά ρε συ, μετά τη συμμαχία Γιαννακόπουλων-Ραλίστα, βλέπω να περνάει φουλ η γραμμή σου στην ΠΑΕ: τον πάνε για ξουτ, λέει, τον Ολλανδό!

:-))))

Λοιπόν,

προσωπικά δε με πολυνοιάζει αν θα μείνει ή θα φύγει ο ΤενΚάτε. Νομίζω μάλιστα ούτε κι αυτόν τον πολυνοιάζει αν θα πάω για μπάνιο ή όχι. Οι σχέσεις μας είναι λίγο ψυχρές, όπως καταλάβατε.

:-))

Παίχτες,

σούπερ μέσα για Κατσουράνη, αλλά φοβάμαι ότι πάει Γερμανία. Χλιαρός μέ Γιούρκα, γιατί δεν έχει σχέση ο σημερινός μ' εκείνον που έφυγε. Πάγο στον Κυργιάκο, γιατί είναι ψυχρός παρτάκιας κι από τέτοιους έχουμε πήξει στην ομαδάρα μας.

Όταν δω τον Καπετάνιο, θα του τα πω. Εννοώ τον Καπετάνιο στο δελφίνι για Αίγινα, όπου λέω να πάω για κρύο μπάνιο.

:-)))


Ο Βγενό έχει, λέει, την Πανάθα για χόμπι.

Ακριβούτσικο δεν πέφτει για χόμπι ρε παιδιά;

20 μύρια έχει δώσει και θέλει κι αύξηση του ΜΚ, λέει.

Ίσα ρε Βγενό, προκαλείς τον κοσμάκη ... σε τέτοιους καιρούς φτώχειας κιόλας.

Πάντως μου έβαλε ιδέες ο Άντι. Έχω για χόμπι την χαρτοκοπτική. Ξέρετε πού πουλάνε το πιο ΑΚΡΙΒΟ χαρτί, να σπεύσω;

Α, και την ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ψαρόκολλα;

:-))))

Ρε θα μας αποτρελλάνουν!

ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ

όμως το διάβασα σήμερα:

"ΟΠΑΔΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΤΡΩΝ ΠΟΥ, ΓΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΛΟΓΟΥΣ, ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ 14α ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥΣ"

(Νικ Χόρνμπι, συγγραφαδόρος)

!!!

Νικ,

δεν ξέρω για τ' άλλα παιδιά εδώ, εμένα πάντως με κάλυψες μπαγάσα!

Πανάθας είπε...

Συμφωνώ με Greg.

Square δε λέω ότι δεν έχει βάση αυτό που λες αλλά ειλικρινά βαρέθηκα να στηρίζω Τεν Κάτε για να γίνουν σοβαρές μεταγραφές ή να στηρίζω το εμπορικό του Βωβού για να έχω εγώ γήπεδο. Αν θέλουμε πραγματικά να είμαστε περήφανοι ως Παναθηναικοί - όπως πολύ σωστά λέει ο "αντίπαλος" εντός των τοιχών Michael Pappas - πρέπει επιτέλους να ζητήσουμε το καλύτερο για την ομάδα μας. Και το καλύτερο σε πρώτη φάση είναι να μειωθεί το ποσοστό του καρκίνου στην ΠΑΕ και μετέπειτα να μας αδειάσει τη γωνιά καθώς ΟΛΟΙ πλέον βλέπουμε ότι ΑΥΤΟΣ είναι ο βασικός ανασταλτικός παράγοντας. Μετά και καλύτερο προπονητή θα έχουμε και παίκτες και τα πάντα όλα.

Για τον Τεν Κάτε έχω αναφερθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια της χρονιάς. ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ. Μπορώ να γράψω βιβλίο για τις μαλακίες του αλλά θα αναφερθώ μόνο σε μία που αποτέλεσε τον κολοφώνα της δόξας του. Αναφέρομαι στο πρόσφατο ματς με την ΑΕΚ όπου και αποφασίζει να κάνει αλλαγή τον Καραγκούνη, εκείνος του ζητάει να μην τον αλλάξει και το δέχεται. Είναι η μεγαλύτερη ΞΕΥΤΙΛΑ που δέχθηκε ποτέ προπονητής σε αυτή την ομάδα. Συμφωνώ με Greg ότι ο Bilic είναι Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΗ περίπτωση και το κυριότερο είναι ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ.

Αύριο θα έχουμε περισσότερα νέα αν και με την απουσία του Βγενό δεν περιμένω και πολλά, εκτός και αν η επιστολή που έστειλε δεν εξηγεί μόνο τους λόγους της απουσίας του.

Είναι γνωστό τοις πάση ότι θα ήθελα οι Γιαννακοπουλαίοι να αναλάμβαναν την ΠΑΕ, αλλά ομολογώ (προς μεγάλη απογοήτευση του ανώνυμου) ότι αυτός που με εκφράζει καλύτερα εδώ και αρκετό καιρό είναι ο Βγενόπουλος στο πρόσωπο του οποίου βλέπω έναν άνθρωπο που μπορεί να κάνει τον ΠΑΟ πραγματικά μεγάλο. Παραφιλολογίες του στυλ "λέει μόνο λόγια", "ας κάνει το αγροτικό του σε άλλο τομέα, πχ στον ερασιτέχνη" κλπ δεν τις υπολογίζω γιατί τα ίδια λέγανε και για τον Γιαννακόπουλο και αυτός σάρωνε τους τίτλους, έδιωχνε τον Κόκκαλη, διάλαγε την παράγκα του μπάσκετ κλπ κλπ, την ίδια στιγμή που ο Βαρδινογιάννης ήταν σταθερός στην αποτυχία όπως πολύ σωστά λέει ο Ξανθιώτης. Μια παραφιλολογία απόρροια της εσωτερικής προπαγάνδας της οικογένειας Βαρδινογιάννη (πίσω από όλα τα κακά βρίσκονται οι τύποι).

Ανακεφαλαιώνω για όσους δεν με κατάλαβαν:

1.Μειώνεται το ποσοστό του Τζίγγερ, τόσο όσο να μην μπορεί να θέτει βέτο παρά μόνο μέσω συμμαχιών.

2.Έρχεται ένας σοβαρός προπονητής.

3.Αγοράζονται ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ με μπάτζετ ΑΝΩ των 20 μύριων (δεν είναι σοβαρά λεφτά αυτά).

5.Επιστρέφουν οι Κυργιάκος - Σειταρίδης γιατί δεν έχω καλύτερους από αυτούς στις θέσεις που αγωνίζονται (Αυτοί που δεν τους θέλουν είναι ΟΣΟΙ διαβάζουν DERBY).

ΑΥΤΑ ΑΔΕΛΦΕΣ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ.

EVIL ELVIS είπε...

@ΠΑΝΑΘΑ

σωστος φιλε, συμφωνω μαζι σου. αν και ειναι λιγο αιρετικό και απόλυτο αυτο με γιουρκα-σειτ & derby. δεν διαβαζω derby απλα θεωρω οτι ειναι καλο να μην βαζουμε ταμπελες.

Pappas10 είπε...

Φαντάζομαι ότι τους Γιούρκα - Κυργιάκο τους θέλεις για την διοίκηση και όχι για ποδοσφαιριστές.... :ρ :ρ :ρ

Άσε με ρε Μήτσο τώρα.. που θα δώσουμε 20 μύρια για να πάρουμε έναν παίκτη που έδιωξε η Ατλέτικο και έναν παίκτη που ΔΕΝ παίζει στην ΑΕΚ.

Αν σου έλεγε ο Β. ότι παίρνει ένα παίκτη που αφήνει ελεύθερο η Ατλέτικο Μαδρίτης και ΔΕΝ τον έλεγαν Σεϊταρίδη... θα είχε γίνει επανάσταση.

Αμάν πια με τα ρέλικ.

Ανώνυμος είπε...

Λόγια, λόγια, λόγια ...

... κι ακόμα να λάβω απάντηση για το θέμα ψαρόκολλα.

ΟΚ, με γράφετε.

Ένα χόμπι έχω κι εγώ ρε σεις, δεν το καταλαβαίνετε;

----

ΚΟΥΙΖ 1.

Ποιός θέλει να φύγει ο ΤενΚάτε και να έρθει ο Μπίλιτς;

Το βρήκατε;

Σωστά: ο ΤΖΙΓΚΕΡ ή ΤΣΙΚΕΡ ή ΡΑΛΙΣΤΑΣ ή ΚΟΜΜΩΤΗΣ ή ΚΑΡΚΙΝΟΣ!

Και κάποιος άλλος; Γνωστός μας; Α, δεν ξέρω...

---

ΚΟΥΙΖ 2.

Ποιός δεν θέλει να έρθει στον ΠΑΟ ο Κυργιάκος ή Σώτος ή Sotis ή Αλάνι;

Μη βιάζεστε, θα σκοντάψετε.

Σωστή απάντηση; Ο ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ!

(εύκολα αποδείχνεται με μια και μόνη παραπομπή σε δοκουμέντο).

----

ΚΟΥΙΖ 3.

Πόσες φορές είπα χτες, κατά τη διάρκεια του ψυχομαχητού ΑΕΛ-ΠΑΟ, τη φράση "Ο ΤενΚάτε είναι μαλάκας";

Εδώ σας θέλω!

Πανάθας είπε...

Evil Elvis, αυτό που λέω για το DERBY είναι στατιστικά αποδεδειγμένο. ;-)

Michael, έχεις καλύτερους παίκτες από Σειταρίδη - Κυργιάκο? Τον Νίλσον και τον Βύντρα?
Οκεικ δεκτή η ένσταση σου. Πάρε μου Ανχελέρι και Ιβάνοβιτς και εγώ θα το βουλώσω.

Τζόνυ δεν έδωσα σημασία είναι αλήθεια όχι γιατί σε έγραψα αλλά επειδή πίστεψα ότι είχες παρενέργειες από το κρύο. :-)))

Για τη ψαρόκολλα δεν αναφέρθηκα γιατί μόνο και μόνο η παραπομπή στο.....θαλασσινό μου φέρνει μια απέχθεια.

Πάμε στα Κουίζ σου:

1.Αυτό είναι αλήθεια. Και?

2.Ο Τζίγγερ ΣΙΓΟΥΡΑ έθεσε βέτο πέρισυ για τον Sotis και δεν ήρθε και από ότι διαβάζω δε θέλει και την επιστροφή του Γιούρκα. Για το φετινό Γιαννακό όλα μπορώ να τα περιμένω. Αλλά πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο.......Γιάννης. Για μένα η επιστροφή αυτών των ποδοσφαιριστών θα σημάνει ότι η κυριαρχία του Βαρδινογιάννη τελειώνει (πέρα από την ενίσχυση της ομάδας). Γιατί οκ το κόμπλεξ το καταλαβαίνω (ως ένα βαθμό) αλλά τη μη ενίσχυση της ομάδας ΟΧΙ.

3.19474707199718946968567498237892374329872398? Λίγες παραπάνω πάντως το είπα εγώ.

EVIL ELVIS είπε...

εγω αυτο που ειδα χτες ηταν τον τεν κατε να εφαρμοζει συστημα...πεσειρο! δηλ. ειδε οτι η λαρισα ειναι επικινδυνη και τα βλασταρια μας δεν ηταν οσο δραστηρια θα επρεπε ωστε να τελειωσουν το ματς [αν και περισσοτερο δραστηρια απο τα τελευταια ματσ] και ετσι με το ρευστο 1-0 αποφασισε να θωρακισει την αμυνα για να διασφαλισει το 2πλο [παιζοντας ουσιαστικα με 6 αμυντικους]. δεν περιμενω να δουμε μπαλαρα στα playoff αλλα φαινεται οτι ο τεν κατε ακολουθει συγκεκριμενα συστηματα ωστε να βγουμε σιγουρα ch.league. κατα την διαρκεια της χρονιας εχει κανει λαθη. επιπλεον δεν συμφωνω με τον παραγκωνισμο ματοσ και ιβ. αλλα θα ηθελα να δω επειτα απο καιρο στον ΠΑΟ εναν προπονητη να μενει για 2 σεζον. να δουμε και τι μεταγραφες θα γινουν το καλοκαιρι κλπ. τελος, συμφωνω με παναθα οτι η επιστροφη των σειτ-κυργ θα ειναι πληγμα για τον εγωισμο του ραλιστα. και οσο κι αν δεν αποδιδουν τα αναμενομενα στις τωρινες τους ομαδες, θελω να ελπιζω πως επιστρεφοντας στον ΠΑΟ θα σπερνουν. μακαρι να γινει το καλυτερο για την ομαδα μας, ολοι το θελουμε αυτο. το θεμα ειναι με ποιον τροπο θα συμβει αυτο που επιθυμουμε...προφανως και τα πραγματα ειναι πολυπλοκα, ειδικα με την πολυμετοχικοτητα. ισως καποιοι να θεωρουν οτι η πολυμ/τα θα τα εκανε απλουστερα [ελεω αμυθητων φραγκων] ομως δεν ειναι ετσι και εχει αποδειχτει στην πραξη. μιλαμε για 4 πανισχυρουσ ανδρες που περα απο την αγαπη τους για τον ΠΑΟ, τον αντιμετωπιζουν και σαν εταιρεια γιατι ετσι ειναι εδω και πολλα χρονια στον αθλητισμο και ειδικα στο ποδοσφαιρο. αν τα βρουν και παραμερισουν τα βετο και τον ανταρτοπολεμο, ο κροκους θα τρεχει να κρυφτει. θα γινει ομως η επιθυμια μας πραγματικοτητα ωστε ο ΠΑΟ να μεσουρανει ΚΑΙ ποδοσφαιρικα;

Ανώνυμος είπε...

Πανάθα,

όντως είχα παρενέργειες από το κρύο μπάνιο σε συνδυασμό με το ψυχορράγημα ΑΕΛ-ΠΑΟ βεβαίως.

Για τα κουίζ.

1. Και τίποτα. Έχει πλάκα απλώς.

2. Σωστά, όμως ο Παύλος είναι μαζί με τον κύριο Τσίκερ στο θέμα Σώτης γιατί ξέρει από κουμάσια.

3. Ακριβώς τόσες φορές!!!

:-))))

Ανώνυμος είπε...

Παραιτήθηκε ο Τζίγγερ!

Με επιστολή του στον Νικόλα Πατέρα, μετά το κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο της Πέμπτης (21/5), ο Γιάννης Βαρδινογιάννης γνωστοποιεί την απόφασή του να παραιτηθεί από μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός!


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΤΕΡΑ

«Αθήνα 21 Μαϊου 2009

ΠΡΟΣ: κ. Νικόλαο Δ. Πατέρα
Πρόεδρο Δ.Σ., ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την επιθυμία μου να μην μετέχω πλέον στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Με τον τρόπο αυτό θεωρώ ότι δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία στους καλοθελητές με πρόσχημα την συμμετοχή μου στο Δ.Σ και μέσω της δήθεν ανάμειξής μου στην καθημερινότητα των διοικητικών δρώμενων στην ΠΑΕ, να βάλλουν συνεχώς ενάντια στην ενότητα και στην ηρεμία της ομάδας.

Το άκαιρο του σήριαλ που παρακολουθούμε ένα μήνα τώρα για το θέμα του προϋπολογισμού, μας εξέθεσε στα μάτια όλων των φιλάθλων μας. Από τη στιγμή που το ζήτημα τέθηκε στο αρμόδιο θεσμικό όργανο με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες επιλύθηκε με την σύμφωνη γνώμη και υποστήριξη των μετόχων. Αυτός θα πρέπει να είναι και ο οδηγός μας για το μέλλον.

Η έλλειψη έντασης και εκατέρωθεν δηλώσεων δεν είναι καλή για τα ΜΜΕ αλλά σκοπός μας δεν είναι να δίνουμε τροφή σε εφημερίδες με τα σχόλια μας, αλλά να συμβάλλουμε στην επίτευξη των φιλοδοξιών του Παναθηναϊκού.

Οι πρακτικές των τελευταίων εβδομάδων και ο διασυρμός του εγχειρήματος της πολυμετοχικότητας και μάλιστα σε μία κρίσιμη αγωνιστικά περίοδο όχι μόνο δεν με βρίσκουν σύμφωνο αλλά χρήζουν δραστικής αντιμετώπισης από εσάς για την αποφυγή επανάληψής τους στο μέλλον.

Πριν από ένα χρόνο είχα δηλώσει ότι παραμένουμε εγώ και η οικογένειά μου, εγγυητές της ομάδας. Δεν αποποιούμαι σήμερα το ρόλο αυτό αλλά θεωρώ ότι είναι δείγμα ευθύνης και ανιδιοτελούς αγάπης προς τον σύλλογο η απόφασή μου να σταθώ μακριά από την διοικητική λειτουργία του Παναθηναϊκού έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό σας και στις επιλογές σας.

Με εκτίμηση,
Ιωάννης Β. Βαρδινογιάννης»

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

«ΠΡΟΣ: ΜΕΛΗ Δ.Σ. ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Αξιότιμα μέλη του ΔΣ,

Πριν από ένα περίπου χρόνο ξεκινήσαμε από κοινού μία νέα σελίδα στην ιστορία του Παναθηναϊκού, με σκοπό να χτίσουμε το μέλλον της ομάδας μας.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες μιας δημόσιας συζήτησης περί αρμοδιοτήτων, επιχειρησιακού σχεδιασμού, προϋπολογισμού κλπ, μια συζήτηση που έχει εν πολλοίς αποπροσανατολίσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Η μεγάλη καινοτομία στην πολυμετοχικότητα του Παναθηναϊκού συνίσταται στο ότι για μια σειρά σημαντικών θεμάτων που αφορούν μεταξύ άλλων και τον προϋπολογισμό ακολουθούμε τη μέθοδο της αυξημένης και όχι απλής πλειοψηφίας, σε αντίθεση μάλιστα με την πολιτική των περισσότερων πολυμετοχικών σχημάτων σε άλλες ευρωπαϊκές ομάδες. Αυτό το προνόμιο των μετόχων δόθηκε με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία και χρηστή διοίκηση της ομάδας με γνώμονα τον απόλυτο σεβασμό και τον αυξημένο ρόλο τους, ανεξαρτήτως του ποσοστού που κατέχουν.

Η πολυμετοχικότητα είναι μια καινοτόμα προσπάθεια σε μια ποδοσφαιρικά αμαθή σε τέτοια εγχειρήματα χώρα. Η εφαρμογή της τον πρώτο αυτό χρόνο είχε ορισμένα προβλήματα και αστοχίες.

Αλίμονο εάν την νέα ποδοσφαιρική χρονιά:

- η απόκτηση ερεισμάτων στην κοινή γνώμη αποτελεί προτεραιότητα σε σχέση με την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας

- οι αποφάσεις παίρνονται στα μη αρμόδια θεσμικά όργανα παρακάμπτοντας ουσιαστικά το Δ.Σ.

- ο επιχειρησιακός προϋπολογισμός της ομάδας αποτελεί προϊόν δημόσιας διαβούλευσης στα ΜΜΕ

- γίνουμε ξανά μάρτυρες εσκεμμένων διαρροών που διαταράσσουν το κλίμα της ομάδας

Πιστεύω ακράδαντα ότι η διοίκηση του Παναθηναϊκού πρέπει να διαπνέεται από τις παρακάτω αρχές:

- Οι αποφάσεις να παίρνονται από τα αρμόδια θεσμικά όργανα

- Η επικοινωνιακή πολιτική του Παναθηναϊκού και κατ’ επέκταση οι επίσημες τοποθετήσεις να είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Προέδρου

- Η αντιπαράθεση απόψεων και ο γόνιμος διάλογος να διεξάγεται εντός των θεσμικών οργάνων και όχι στα ΜΜΕ που έχουν μια εγγενή τάση υπερβολής των θεμάτων που παρουσιάζουν

Με βάση τα παραπάνω προτείνω στο Διοικητικό Συμβούλιο την ανανέωση της θητείας του Προέδρου, Νικόλαου Δ. Πατέρα έτσι ώστε να συνεχίσει το έργο του απερίσπαστος και να υλοποιήσει τους στόχους μας, με βάση την στρατηγική και τις επιλογές που έχει προτείνει.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να μείνει ενωμένος και να φτάσει εκεί που αρμόζει στην ιστορία του. Στην κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη, με εκατομμύρια ευτυχισμένων φιλάθλων.

Με εκτίμηση,
Ιωάννης Β. Βαρδινογιάννης»

EVIL ELVIS είπε...

οι τραμπουκοι, αξεστοι, κανιβαλοι, καφροι οπαδοι του οσφπ για 1 ακομη φορα απεδειξαν την καταγωγη και την αγωγη τους. 0-1 γαυρακια και οπως λεει και ο glen "evil elvis" danzig:

ΙF YOU WANNA FIND HELL WITH ME,
I WILL SHOW YOU WHAT IT'S LIKE!!

η δυναστεια θα συνεχιστει για πολυ ακομα...

Ανώνυμος είπε...

Το DERBY κλείνει

ο Τζίγκερ έφυγε

οι εκπρόσωποι του Βγενόπουλου (Αντωνιάς-Ξυλάς) απόντες από το ΔΣ

ο Ολλανδός μένει

ο Αντωνίου μένει

ο Πατέρας μένει

ΑΝΑΛΥΣΕ ΤΟ!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΕΙΚΟ ΑΠΟΧΩΡΕΙ.

Pappas10 είπε...

"Πριν από ένα χρόνο είχα δηλώσει ότι παραμένουμε εγώ και η οικογένειά μου, εγγυητές της ομάδας. Δεν αποποιούμαι σήμερα το ρόλο αυτό αλλά θεωρώ ότι είναι δείγμα ευθύνης και ανιδιοτελούς αγάπης προς τον σύλλογο η απόφασή μου να σταθώ μακριά από την διοικητική λειτουργία του Παναθηναϊκού έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό σας και στις επιλογές σας."

KAI ΠΟΥΤΣΑ ΣΤΟΝ ΓΑΥΡΟ (Κι ας μου είχε πει "παπαγαλάκι" ότι είναι "δώρο" αυτό το πρωτάθλημα στον Γιαννάκη)

Μία χαρά. Αφού δεν φύγαν τα λεφτά του Βαρδινογιάννη... μια χαρά.

Πανάθας είπε...

"Στην εξέδρες, οπαδοί των «ερυθρόλευκων» συγκρούστηκαν βίαια με τα ΜΑΤ, χωρίς να υπάρξει κάποιος συγκεκριμένος λόγος. Μάλιστα, στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού αναφέρθηκε πως έγιναν συλλήψεις από την αστυνομία, με τους συλληφθέντες να παρακαλούν τα όργανα να τους αφήσουν ελεύθερους."Παιδιά συγνώμη που δεν ασχολούμαι με τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟ (παρά τις σημαντικές εξελίξεις) αλλά η μέρα ανήκει στο μπασκετικό Παναθηναικό.

Γέλασα πολύ με αυτό που έχω τονισμένο από το ρεπορτάζ του αγώνα (δε θυμάμαι πηγή μια και διάβασα από τη χαρά μου ΟΛΑ τα sites).

Α ρε μάγκες Πειραιώτες.

:-)))

Πανάθας είπε...

Δεν άντεξα τελικά να μην το σχολιάσω.

Μιχάλη ΝΑΙ, ειδικά αυτά (money), ανακουφιστήκαμε όλοι που δε θα τα χάσουμε.

:-))))

Έφυγε από το ΔΣ, έλα να φεύγει ο καρκίνος και από την ΠΑΕ να βρούμε την υγειά μας όπως και στο μπάσκετ.

Greg είπε...

Πω πω πω πω τι τσιμπούκι ήταν αυτό !!

Ποτε ποτε ποτε ξανά πρωτάθληα στο Πειραιά !!!

Ευχαριστούμε τα αδέλφια, για άλλη μιά φορά μας έκαναν ευτυχισμένους.

Τίποτε άλλο, απλά ευχαριστούμε και καλό ταξίδι στο Τζίγκερ.

ΟΛΛΑΝΔΟΣ είπε...

Τεν Κάτε for ever!!!!!

Ξανθιώτης είπε...

Τελικά η κίνηση Τζίγγερ είναι άλλο ένα χαρτί στο πόκερ που παίζεται. Καμιά αλλαγή δεν προκαλεί, τίποτα δεν σημαίνει.

Αν κατάλαβα καλά θα αποσυρθεί από το ΔΣ. Τι σημαίνει όμως στην πράξη αυτό;

Αφού κρατά τις μετοχές, πρακτικά τίποτα. Όποτε θελήσει κάνει γενική συνέλευση και διαλύει το ΔΣ.

Από την άλλη, αν οι υπόλοιποι θέλουν 30 εκατομμύρια για μεταγραφές, θα πρέπει να τα βάλουν όλα μόνοι τους; Φυσικά δεν μπορεί το ΔΣ να πάρει απόφαση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αυτό πρέπει να το κάνει η γενική συνέλευση.

Δηλαδή ο Τζίγγερ παραμένει ιδιοκτήτης, αλλά πρέπει οι υπόλοιποι να βγάλουν το φίδι από τη τρύπα;

Να δούμε τώρα τι χαρτί θα παίξουν οι υπόλοιποι. Εμένα πάντως μου φαίνεται ότι με αυτά και αυτά, την χάσαμε και την επόμενη χρονιά...

Ανώνυμος είπε...

Μετά από την εισαγωγή του προέδρου του Παναθηναϊκού ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Παύλος Γιαννακόπουλος: «Εγώ πιστεύω ότι το μπάτζετ πρέπει να είναι 20, 22 το πολύ 25 εκατομμύρια ευρώ. Να μην το ξεπεράσουμε αυτό το νούμερο».

Θανάσης Γιαννακόπουλος: «Κύριοι μέτοχοι να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Το μπάτζετ πρέπει να είναι απεριόριστο».

Γιάννης Βαρδινογιάννης: «Συμφωνώ με την πρόταση του Θανάση, απεριόριστο».

Αδαμάντιος Πολέμης: «Νομίζω ότι η κουβέντα ξεφεύγει. Το μπάτζετ να είναι σύμφωνο με αυτά που θέλουν ο Τεν Κάτε και ο Αντωνίου. Να μην ξεφύγει».

Έπειτα από αυτό αποφασίστηκε να είναι το λιγότερο 20 εκατομμύρια ευρώ και ότι χρήματα μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ από την πώληση παικτών (Τζιόλης, Μόρις, Κλέιτον, Σιμάο, Μάντζιου κ.α.)

?????????? είπε...

Θανάσης Γιαννακόπουλος: «Κύριοι μέτοχοι να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Το μπάτζετ πρέπει να είναι απεριόριστο».

Γιάννης Βαρδινογιάννης: «Συμφωνώ με την πρόταση του Θανάση, απεριόριστο».

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πανάθας είπε...

Ξανθιώτη έχεις δίκιο, στην ουσία δεν αλλάζει κάτι, απλά μια η - έστω και τυπική - απουσία του από το ΔΣ, μια το κλείσιμο της DERBY, μια η "συμμαχία" και σύμπλευση με τους Γιαννακοπουλαίους, κάτι υποβόσκει μπορεί όμως και τίποτα.

Μιχάλη δε μπορεί να σου λείψει κάτι που δεν είχες ποτέ.

RESPECT πραγματικά στο μεγαλείο του μπασκετικού Παναθηναικού. Είναι βέβαια ότι τα κατορθώματα της θα τα διηγούμαστε στα εγγόνια μας αύριο-μεθαύριο μια και ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι δε θα βρεθεί ομάδα να καταφέρει να τη ξεπεράσει εκτός ίσως από τον ίδιο τον μπασκετικό ΠΑΟ με τον Obradovic προπονητή όμως και με τους Παύλο-Θανάση να του ικανοποιούν όλες του τις αθλητικές επιθυμίες.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ και ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ φυσικά και στους "πρωταγωνιστές". Στους αθλητές του συλλόγου (square, στο τέλος των playoff αξίζει ένα αφιέρωμα στα κατορθώματα αυτής της ομάδας).

Απολαύστε το ΣΗΜΕΡΑ μιας πραγματικά μεγάλης ομάδας που έγραψε, γράφει και γιατί όχι, συνεχίσει να γράφει ιστορία όσο υπάρχουν οι παράγοντες που ανέφερα.

Προσωπικά ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ φουσκωμένος από περηφάνεια.

ΟΛΕ!!!!!!!

Yannis είπε...

Τι απεριοριστο μπατζετ μωρε ο καβουριας!!! Πλακα μας κανει?????!!!!

Τζίγγερ αφου εφυγες απο το ΔΣ σε παρακαλω πουλα και τις μετοχες και αντε στο καλο!

ΕΙΣΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ!!!

Πανάθας είπε...

Νικ. Παπαδογιάννης σήμερα: "Ο Παπαλουκάς άνοιξε ρήγμα μέσα στη ρακέτα του Παναθηναϊκού, έφτασε σε απόσταση επαφής με το καλάθι, αλλά αστόχησε, υπό την πίεση του Γιασικεβίτσιους. Τα τηλεοπτικά ριπλέι έδειξαν ότι ο Λιθουανός βρήκε το χέρι του αρχηγού του Ολυμπιακού, αλλά σφύριγμα δεν ακούστηκε. Είπαμε, στην Ελλάδα δεν υπάρχει Αρτεάγα."Για τα βήμματα του Παπαλουκά στην ίδια φάση, τις δύο φορές που η μπάλα πέρασε άουτ από χέρια ερυθρόλευκων και οι γκρι την έδωσαν στους γαύρους, το ανύπαρκτο γκολ-φάουλ στον Τσίλντρες 18'' πριν την λήξη της αναμέτρης που έφερε το ματς στον πόντο, κοκοκο.

"Πονάει" Κε Παπαδογιάννη?

Ένας από τους λόγους της βίας στα γήπεδα είναι και οι ΑΡΔ.

ΜΕΓΑΛΗ η ευθύνη τους και ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ τα δάκρυα τους.

Μεγάλη χαρά.

Μέχρι και καλό λόγο για τον Βαρδινογιάννη λέω αν θέλετε. :-)

Πανάθας είπε...

"Για το αν υλοποιηθεί μιά παλαιότερη δήλωση του, ότι δηλαδή ο Παναθηναϊκός έως το τέλος του Μαη θα έχει πραγματοποιήσει μιά μεταγραφή, ο κ Πατέρας απάντησε: «Υπήρξε μια καθυστέρηση τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Θα προσπαθήσουμε για την υλοποίηση μιας μεταγραφής έως το τέλος Μαΐου, διαφορετικά θα γίνει έως τα μέσα Ιουνίου».
"
.

Πλάκα μας κάνουν έτσι? 19 Ιουνίου ξεκινάει η προετοιμασία και θα έχουν αποκτήσει ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΑΙΚΤΗ?

Έχει δίκιο ο Ξανθιώτης.

Yannis, μετά και από αυτή την κίνηση (αποχώρηση από το ΔΣ, ενώ ουσιαστικά άνθρωποι του το ελέγχουν) πολύ λίγοι Παναθηναικοί θα μπορέσουν να καταλάβουν αυτό που λες και το κυριότερο να ξεσηκωθούν εναντίον του.

Ο ΠΑΟ μας είναι σιδηροδέσμιος αυτής της οικογένειας δυτυχώς.

Δεν αλλάζει τίποτα σε αυτή την ομάδα.

Πανάθας είπε...

Κ. Μιαούλη από Sportfm: "Το μπάσκετ είναι ένα σπορ που σε ότι αφορά τη διαιτησία του, έχει λεπτές ισορροπίες και απείρως πιο δύσκολο για τους διαιτητές από το ποδόσφαιρο. Άλλοι είδαν ακόμα και βήματα στην προσπάθεια του Θοδωρή Παπαλουκά, φάουλ όντως υπήρχε ασυζητητί.".

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΤΕΙΟΙ πραγματικά........

Άκουσα και άλλους αεκτζήδες ΑΡΔ να είναι στεναχωρημένοι μετά από τη νίκη του ΠΑΟ μέσα στο εξοχικό.

Ξέρεις κανείς το λόγο?

Ανώνυμος είπε...

Θαύμασα γι' άλλη μια φορά χτες την όλη συμπεριφορά της ομαδάρας μας στο μπάσκετ.

Όχι μόνο την αγωνιστική αλλά κυρίως την εξωαγωνιστική, που με δυο στιγμιότυπα-εικόνες έδειξε τι θα πει ΟΜΑΔΑΡΑ!

1. Όταν προς το τέλος έπεφταν τα μπουκαλομπαμμπούμ, ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΗΡΕΜΙΑ η ομάδα μας μαζεύτηκε στο κέντρο του γηπέδου και ΧΑΛΑΡΑ, σαν να μην έτρεχε τίποτα, κουβέντιαζε με τον προπονητή της τα αγωνιστικά.
Αν ήμουν γαύρος, θα είχα πάθει εγκεφαλικό με τούτη την ολύμπια αταραξία τους τη στιγμή που εγώ ούρλιαζα και σκύλιαζα!

2. Με τη λήξη, σε κλάσματα του δευτερολέπτου όλη η ομάδα έτρεξε ΣΥΝΤΑΤΕΓΜΕΝΑ στα αποδυτήρια, αφήνοντας τα γαυράκια ν' αφρίζουν!

Και μόνο αυτές τις δυο εικόνες να έβλεπε κανείς, θα είχε καταλάβει ποια ομάδα νίκησε στο γήπεδο!!!

Πανάθας είπε...

Τζόνυ συμφωνώ Α-ΠΟ-ΛΥ-ΤΑ!!!!!

Απλά ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!!!

Πόσο φτωχή είναι η Ελληνική γλώσσα μπροστά στα επιτεύγματα αυτής της ομάδας.

Ξανθιώτης είπε...

Την επόμενη εβδομάδα είναι ο τελικός του Τσ. Λιγκ και μετά όλοι οι παίκτες της προκοπής πάνε διακοπές.

Πολύ φοβάμαι ότι αφού ακόμη συζητάνε πόσο είναι επιτέλους το μπάτζετ, και αφού δεν κλείσαμε ακόμη κανέναν, πάλι τον Αύγουστο από τα αζήτητα θα πάρουμε.

Μετά τι; Θα ζητάνε πάλι πίστωση χρόνου μέχρι να δέσουν οι νέοι παίκτες;

Ξανθιώτης είπε...

Όσο για τους Πρωταθλητές Ευρώπης, τι άλλο να πούμε; Φοβεροί! Μπράβο τους!

Pappas10 είπε...

Λοιπόν,

1. Τα λεφτά δεν είναι μόνο για παίχτες. Έφερε κανέναν παιχταρά η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ και διεκδίκησαν κανένα πρωτάθλημα; Πως βρέθηκαν να χρωστάνε εκατομμύρια; Αυτά τα λεφτά του Βαρδινογιάννη θέλω. Κι όποιος δεν καταλαβαίνει τι εννοώ, σόρρυ αλλά είναι πολύ άσχετος.

2. Η αποχώρηση από το Δ.Σ. σημαίνει ότι για οποιαδήποτε άμεση απόφαση σχετικά με την ΠΑΕ (από αγορά παίκτη, πρόσληψη νέου προπονητή έως και το ποιος δουλεύει στα γραφεία) ο Βαρδινογιάννης ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ.

3. Για το μπάσκετ το καλύτερο το είδα σε σχόλια ενός σάιτ (δεν θυμάμαι ποιό ρε γαμώτο... μπορεί το "Γκαζέτα"). Γράφει ένας γαύρος "Βαζελάκια Ελάτε" και συμπέφτει και βγαίνει απο κάτω απάντηση "Φιλαράκο ήρθαμε".... ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ...

4. Μία προβοκατόρικη ερώτηση. Αλήθεια η διοίκηση μας εχθές στο μπάσκετ που ήταν; Γιατί άφησε απροστάτευτους τους παίχτες στο "καμίνι" του Σ.Ε.Φ.

5. Συζήταγα εχθές το σενάριο ότι το πρωτάθλημα είναι χαρισμένο. Και μου λέει ένας φίλος... "Και ποιος θα πάει ρε μαλάκα να πει στον Ζέλιμιρ να χαρίσει το πρωτάθλημα;;;; Ο Θανάσσης ή ο Παύλος;;;; Έχεις δει τον Ζέλιμιρ να τσαντίζεται;;;;"

Η αλήθεια είναι ότι δεν βρήκα απάντηση.

6. Τι να πούμε ρε παιδιά για τα παληκάρια μας στο μπάσκετ. Πήγαν, γαμήσανε και φύγανε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ 6 και 8.

8. Σήμερα η Λιάνα Κανέλη "καθάρισε" μερικούς μαλακοπίτουρες στην τηλεόραση για το "φάουλ". Χρειαζόμαστε όμως περισσότερες Λιάνες και μέσα στα δημοσιογραφικά κέντρα.

Αυτά από εμένα... επειδή ζω στο Πασαλιμάνι πλέον, μόνο το να βλέπω τις φάτσες τους που γύρναγαν από το γήπεδο ρε παιδιά ήταν ΓΚΑΒΛΑ... ΝΑΙ ΓΚΑΒΛΑ.

Πάντως στο τρένο όταν πήγαινα από τη δουλειά σπίτι... ήταν πολύ μαζεμένοι. Μάλιστα πίσω μου καθόταν μια "μπασκετική" - προφανώς - παρέα και κάποιος είπε "ποια έδρα μωρέ μαλάκες τώρα... καταλαβαίνουν οι Μεγάλες ομάδες από έδρες;;;"

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ.

ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑα

Ηρακλής Δοντάς είπε...

Επειδή κάποιος με φώναξε Σεμπάστιαν, παρακαλώ να μην επαναληφθεί αυτό! Γιατί την επόμενη φορά, θα τον φωνάξω κι εγώ Τζέρεμι! Αμ πώς!

EVIL ELVIS είπε...

μου αρεσε η εμφανιση απεναντι στον αδιαφορο και αποδεκατισμενο παοκ. δεν μου αρεσαν οι δηλωσεις του 10κατε στη συνεντευξη τυπου. οτι δηλαδη παμε για 2 αποτελεσματα και βολευομαστε με χ γιατι αυτοι θα παιζουν ψηλα κλπ. πρεπει ο προπονητης να λεει παμε μονο για νικη. τελος. μακαρι να μην επαληθευτουν οι φοβοι μου, αλλα η ιστορια εχει αποδειξει πως οι υπεροπτες παιρνουν τα 3 τους. σαφως και ειμαστε σε καλυτερη θεση απο την αεκ αλλα παιζει ρολο η νοοτροπια ρε παιδια πως να το κανουμε. πηγαιντε και κερδιστε. το ειπε και ο γιοσου. δεν παμε για το χ γιατι μπορει να επαναπαυτουμε και να την πατησουμε. κυριε 10κατε, εκτιθεστε....

Pappas10 είπε...

Με όλο τον σεβασμό ρε Έλβις, αλλά οι δηλώσεις του πιστεύεις ότι εξέθεσαν τον Τεν Κάτε; Γιατί καθ' όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος έχει κάνει τόσα πολλά για να εκτεθεί αγωνιστικά που μπροστά τους οι δηλώσεις του είναι πταίσμα.

Κατ' αρχάς Ο ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ. ΚΑΙ η σημερινή του εκτέλεση δείχνει ότι το παληκάρι "το' χει". Μία στοπάρισμα και μία παρ' το... ο Χαλκιάς ούτε που κατάλαβε τι έγινε.

Ο Μουν... άλλο ένα "σαπάκι" του Βέλιτς φαντάζομαι.

Τέλος πάντων... πρέπει πρώτα αύριο να γαμήσουμε τον Πούστη... την Πέμπτη να τον Ξαναγαμήσουμε τον Πούστη και την Κυριακή να γαμήσουμε το άρθρο44 να τελειώνουμε.

Και μετά να έχουμε να λέμε...

ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑαααααααα

EVIL ELVIS είπε...

μιχαλη δεν διαφωνω με αυτο που αναφερεις. απλα ορμωμενος απο τις δηλωσεις, εκανα το προηγουμενο σχολιο. σαφως και εχει εκτεθει επανηλειμενα φετος, εχει επισημανθει πολλακις και εδω στο blog.

nikos είπε...

αυτό ήταν.

όσο υπήρχε μάσα = mall κλπ κλπ υπήρχε και πράσινος οπαδισμός....και δηλώσεις του στυλ, θα γίνουμε Chelsea....

τώρα που το σχέδιο ανάπλασης με mall κλπ κλπ οριστικά εγκαταλήφθηκε, όλοι πάνε σιγά σιγά σπίτι τους...

ο τελευταίος (του πολυμετοχικού) να κλείσει την πόρτα....

κρίμα τα όνειρα κ οι ελπίδες μας...
ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..στα 200 χρόνια...

Pappas10 είπε...

Νίκο,

Δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν θέμα μάσας.

Το τι παίχτηκε ίσως να μη το μάθουμε ποτέ.

Πάντως αυτός που έμεινε είναι και αυτός με το μεγαλύτερο έρεισμα στον κόσμο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Ίσως να είναι θετικό.

Ίσως.. θα δείξει.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

ΕΦΥΓΕ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΡΙΞΑΜΕ 4 ΣΤΟ ΜΠΑΟΚ!

ΕΠΙΣΗΣ ΒΡΗΚΑ ΓΚΟΜΕΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

Και το MARFIN GREEN ARENA τι θ' απογίνει χωρίς εσένα μεγάλε ... Αμπράμοβιτς;;;;;

Pappas10 είπε...

Πάμε σήμερα να γαμήσουμε τον πούστη στο ΟΑΚΑ και βλέπουμε τα υπόλοιπα από αύριο.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι έγινε στην Κύπρο.



Μην απορήστε αν ο Βγενόπουλος επενδύσει ξαφνικά στον ΑΠΟΕΛ.

Ξανθιώτης είπε...

Όπως έχω πει εμένα μου φαίνεται ότι παρακολουθούμε ένα παιχνίδι πόκερ.

Είπε ο Βαρδινογιάννης: Εγώ αποτραβιέμαι. Αλλά θα μιλάω όποτε θέλω (μια που είμαι και καλά ο εγγυητής του ΠΑΟ!). Λεφτά δεν θα βάλω. Και το κυριότερο: κρατάω την πλειοψηφία και όποτε θελήσω σας σβήνω όλους σας. Βγάλτε τώρα εσείς το φίδι από τη τρύπα.

Ο Βγενόπουλος απάντησε: Για χαζούς μας περνάς; Σιγά να μην δουλεύουμε εμείς για να γίνεις μάγκας εσύ με τα λεφτά μας. Βγαίνω και γω. Κρατάω και το ποσοστό μου κι ας είναι μόνο 11%.

Τώρα ο Πατέρας με τους Γιαννακόπουλους θα βάλουν μόνοι τους 40 εκατομμύρια για να φτιάξουμε ομαδάρα; Όχι βέβαια!

Οπότε, για να δούμε τι κίνηση θα κάνει ο Γιαννακόπουλος!

squarelogic είπε...

Απρόβλεπτος ο Αντρέ,δικαιώνει όσους τον αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό.
Το γιατί(πέρα απ το προφανές οτι ο άνθρωπος έχει σοβαρότερα πράγματα ν'ασχολείται) φαντάζομαι θα το καταλάβουμε στο μέλλον,ειδικά όταν παραστεί ανάγκη αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.
Πάντως,για να λέμε και την αλήθεια,δικαιώνεται και ο Τζίγγερ,που απέδωσε στον εαυτό του ρόλο εγγυητή...και για μένα,που καταλαβαίνω και κάποια που δεν λέγονται,καθίσταται αμφισβητήσιμη και η μακροχρόνια αξιοπιστία και των αλλων επενδύσεων του Mr.MIG.
Αυτό δεν ξέρω πόσο το εκτίμησε ο κ.Βγενόπουλος...

Ξανθιώτης είπε...

squarelogic νομίζω ότι είναι τελείως λανθασμένη η εκτίμησή σου.

Αν εσύ είχες ένα μαγαζί μισό-μισό με ένα συνέταιρο και θα αυτός σου έλεγε: "κοίτα, εγώ δεν θα ασχολούμαι, αλλά κρατάω το 50%".

Εσύ τι θα του έλεγες; Μήπως: "Εντάξει, κανένα πρόβλημα. Θα κάνω όλες τις επενδύσεις εγώ, όλο το τρέξιμο, αν έχουμε ζημιές θα τις πληρώσω εγώ και αν τυχόν και έχουμε κέρδη θα σε φωνάξω να σου δώσω τα μισά, μια που έχεις το 50%. Και όποτε έχεις όρεξη μπορείς να περνάς και να κάνεις το αφεντικό."

Θα του απαντούσες κάτι τέτοιο;

squarelogic είπε...

Οχι,δεν θα έλεγα έτσι...
Αλλά ξεχνάς οτι το μαγαζί δεν στήθηκε εξαρχής 50-50%.Ο Βαρδ.διέθεσε αντί ρευστού το 40% και αντί να τσεπώσει τα χρήματα,τα άφησε στην ομάδα.
Αυτό που λες οτι ενόχλησε τον Βγενό ήταν έτσι εξαρχής και τότε το δέχτηκε.Αλλωστε με την ΠΕΚ αυτό ακριβώς επιζητούσε (στα φανερά...)
Το ότι ο Τζίγγερ έκανε στην άκρη διατηρώντας βέβαια την μετοχική του πλειοψηφία δεν νομίζω να συνετέλεσε στην απόφαση του.
Στην άκρη ήταν κι ο ίδιος μην μετέχοντας αυτοπροσώπως στο ΔΣ και μην έχοντας σχέση με τα day to day
της ομάδας.
Για μένα που στον λόγο του έβλεπα έναν άνθρωπο με πολύ καθαρό μυαλό,δεινό wheeler-dealer ,και οραματιστή,η σημερινή του ανακοίνωση-στον βαθμό που δεν είναι απλώς κίνηση τακτικής-προκαλέι απογοήτευση και προβληματισμό ειδικά αν συνδυαστεί με την επικείμενη ένεση χοντρού χρήματος στους γαύρους,με διατήρηση του μανατζμεντ απ τον σούπερ επιτυχημένο Κόκκαλη.

Ξανθιώτης είπε...

Μα, τα λέμε τόσο καιρό ότι στην πράξη με τη πολυμετοχικότητα τίποτα δεν άλλαξε. Τίποτα απολύτως! Τι ρόλο νομίζεις ότι παίζουν οι άλλοι τρεις εκτός από το να διαχέονται οι ευθύνες του Τζίγγερ; Πόσο πιστεύεις ότι θα τραβούσε αυτό;

Όσο για τα εκατομμύρια που λέει ο ένας και ο άλλος, εγώ δεν πιστεύω τίποτα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι από το Τσ. Λιγκ πήραμε 25 εκ. φέτος. Το τι βάλανε και το τι κάνανε και με τι όρους ... είναι υποθέσεις. Δεν πιστεύω με τίποτα τα λεφτά που έχουν ακουστεί, γιατί δεν τους θεωρώ τόσο ηλίθιους ώστε να ξοδέψουν 20 εκ. και η ομάδα να είναι ίδια με την περσινή. Άσε που και αλήθεια να ήταν τα ποσά αυτά, και πάλι το ταμείο θα έπρεπε να είναι φουσκωμένο τώρα.

Οπότε το τι έβαλε ποιος, το τι πήρε ποιος, το τι τσέπωσε ποιος ... μην τα σκέφτεσαι καν. Κανείς από μας δεν ξέρει. Μπορεί και να υπάρχουν χοντρές νομικές ρήτρες από πίσω και ιδιωτικά συμφωνητικά μεταξύ τους, και να μην τα πει κανείς ποτέ. Δηλαδή και να τα τσέπωσε ο Τζίγγερ θα το μαθαίναμε; Αν αποπληρώθηκαν δάνεια του παρελθόντος που ήταν εγγυητής, θα το μαθαίναμε; Τον λογιστή της ΠΑΕ να είχαμε να μας τα πει, πάλι δεν θα βγάζαμε άκρη!

Ας μείνουμε λοιπόν σε αυτά που ξέρουμε στα σίγουρα: η ομάδα όπως φερόταν πρόπερσι, ακριβώς τα ίδια έκανε και πέρσι. Κάποια καλά παιχνίδια, κάποια άσχημα. Κανένα γενικό πλάνο, κανένας στιβαρός κορμός, καμιά βάσιμη ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Αυτή η ομάδα δεν προχώρησε ούτε εκατοστό και έχει σε όλα την ξεκάθαρη σφραγίδα του Τζίγγερ. Του χρόνου θα είμαστε ακόμη χειρότερα, είτε πηγαίνει ο Βγενόπουλος στα ΔΣ είτε όχι, γιατί καμιά απολύτως απόφαση δεν πάρθηκε στα ΔΣ!

Pappas10 είπε...

Ξανθιώτη,

Ο Άνθρωπος έχει κατά 50% ίδια γονίδια με την μπανάνα.

Square,

Η μπανάνα έχει 50% ίδια γονίδια με τον άνθρωπο.

Ρε πάτε καλά;

Από που "αποχώρησε" ο Βγενόπουλος;

Ήταν στο Δ.Σ.;;; Όχι.
Ήταν στο προπονητικό τιμ;;; Όχι
Ήταν σκάουτερ της ομάδας;;; Όχι
Ήταν ποδοσφαιριστής; Όχι

ΜΕΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ. Δεν είπε πουθενά ότι πουλάει τις μετοχές του.

Το μόνο που έκανε ήταν να δώσει την ΜΕΤΟΧΙΚΗ του ψήφο στον Πατέρα ισχυροποιόντας τον ΚΑΙ στο μετοχικό συμβούλιο.

Στο διοικητικό τον ισχυροποίησε ο Τζίγγερ αποχωρώντας μιας και δεν όρισε αντικαταστάτη.

Φιλικά,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Πανάθας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πανάθας είπε...

Βλέποντας και διαβάζοντας επικριτκά όσα ακούγονται, τόσο από τον "επίσημο" ΠΑΟ όσο και εδώ μέσα, είμαι πολύ προβληματισμένος αν και έχω την ίδια γνώμη με τον Ξναθιώτη ΕΞ'ΑΡΧΗΣ. Δε μπορεί κάποιος να επενδύει και ο άλλος να "κάθεται" απλά στο ποσοστό των μετοχών του. Ο Βγενό την είχε "στημένη" στον Τζίγγερ και απλά περίμενε. Το μόνο που δεν υπολόγισε ήταν τη μυστήρια πράγματι συμμαχία Βαρδή - Παύλου. Για μένα ο Αντρέ κατάφερε ότι δεν κατάφερε κανείς άλλος όλα αυτά τα χρόνια. Ξεμπρόστιασε τον Τζίγγερ και αποκάλυψε ότι ο Βασιλιάς ήταν όντως γυμνός (με ένα αγγούρι στο κώλο). Είμαι σίγουρος ότι μετά τα playoff θα πει και άλλα. Εξάλλου μετά τη συμμαχία Βαρδή - Παύλου το παιχνίδι είναι εις βάρος του. Ποιός θα επενδύσει τώρα τα 25 μύρια? Χμμμμμμ λέτε να πάρει το managment o Γιαννακό και να δούμε πράματα και θάματα? Θα δούμε. Σίγουρα θα δρομολογηθούν εξελίξεις. Μάλλον έχει δίκιο ο Τζόνυ. Πάω ole καi εγώ για μπάνιο και θα περιμένω.....ποιόν θα βρίσω. ;-)

Tepic και Καλάθης? Αν πάρουν και τονVeliskovic (της Partizan και αυτός) και αντικατασταθούν οι Χατζηβρέτας, Sakota, Kecman, ο PAO BC δε θα παίζεται.

Υ.Γ. Ηρακλής (όχι Πουαρό) Δοντάς = Οι πρώτες παρενέργειες. :-))

Ξανθιώτης είπε...

Ποιο "μετοχικό συμβούλιο"; Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα!

Υπάρχει γενική συνέλευση (ΓΣ) των μετόχων, και όποιος έχει μετοχές έχει ανάλογο ποσοστό ψήφου. Γίνεται τουλάχιστο μια φορά τη χρονιά αλλά μπορεί να γίνει έκτακτα οποτεδήποτε. Μόνο αν πουλήσεις τις μετοχές σου χάνεις το δικαίωμά σου στη ΓΣ, με κανένα άλλο τρόπο! Δεν μπορούν να σε διώξουν, ούτε να "αποχωρήσεις".

Υπάρχει και διοικητικό συμβούλιο (ΔΣ) που το βγάζει η ΓΣ, και το οποίο συνεδριάζει συχνά. Το ΔΣ δεν είναι αναλογικό όπως η ΓΣ! Προτείνονται κάποιοι, όχι αναγκαστικά μέτοχοι, και όποιοι πάρουν τις πιο πολλές ψήφους βγαίνουν. Προφανώς γίνονται μαγειρέματα για το ποιος θα βγει στο ΔΣ. Συνήθως αυτός που έχει το 51% μπορεί να βγάλει ΔΣ μόνο με δικά του άτομα, αν και το καταστατικό μπορεί με κάποιο τρόπο να το κάνει δύσκολο αυτό. Αλλά είναι σίγουρο ότι αυτός που έχει το 51% της ΓΣ εύκολα παίρνει και το 51% και βάλε του ΔΣ.

Δηλαδή απόλυτος κυρίαρχος είναι η ΓΣ που όποια στιγμή θέλει αλλάζει όποιον θέλει: πρόεδρο, ΔΣ κλπ. Επίσης είναι πολύ πιθανό ένας που έχει 10% στη ΓΣ να μην έχει κανέναν στο ΔΣ, εκτός αν υπάρχει "συμφωνία κυρίων".

Ο Βγενόπουλος απ' ότι είπε δεν θα συμμετέχει στο ΔΣ, ούτε αυτός ούτε οι άνθρωποί του, και τους ψήφους του στο ΔΣ τους παίρνει ο Πατέρας. Δηλαδή οι άνθρωποί του παραιτούνται από το ΔΣ.

Από τη μια η κίνηση δεν έχει σημασία γιατί το ΔΣ δεν πήρε ποτέ καμιά απόφαση και είναι 60% Τζίγγερ.

Από την άλλη, βεβαίως και έχει σημασία η κίνηση επειδή νίπτει και αυτός τας χείρας του. Αν φύγει και ο Γιαννακόπουλος θα υπάρχει πολυμετοχικότητα χωρίς μετόχους!!!

Τις μετοχές όμως δεν τις δίνουν πίσω, οπότε ο Τζίγγερ μένει με το αγγούρι...


Έχει ενδιαφέρον το πόκερ... Δυστυχώς περισσότερο ενδιαφέρον από τη μπάλα που παίζουμε.

Pappas10 είπε...

Ξανθιώτη,

Διοικητικό βάλε. Σόρρυ εκ παραδρομής το λάθος.

Στα υπόλοιπα τι λες;

Pappas10 είπε...

Ρε παιδιά,

Ξαναρωτάω.

ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ; ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ;;;

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι,

οι πρόσφατες εξελίξεις με υποχρεώνουν να επαναλάβω προηγούμενη βαρυσήμαντη δήλωσή μου σχετικά με τα τεκταινόμενα στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό μας:

Τρία φράγκα η βιολέτα / τσιγκολελέτα, τσιγκολελέτα!

Ταυτόχρονα, πεπεισμένος ότι "άβυσσός εστι η ψυχή των καπιταλιστών", επιβεβαιώνω την απόφασή μου να ασχοληθώ κατά κύριο λόγο με την πραγματικά πολύ δύσκολη επιλογή - δεδομένου του φυσικού πλούτου της πατρίδος μας - της παραλίας, στην οποία θα κάνω τα μπάνια μου κατά το επερχόμενον θέρος.

Επειδή ο δικός μου πατέρας είναι μακαρίτης από 35ετίας, και δεδομένου ότι στο μακρινό του ταξίδι τον ακολούθησε προσφάτως και ο πατέρας του Πατέρα - που, ως γνωστόν, είναι δυο φορές πατέρας -, αφήνω τον Παναθηναϊκό στο Νικόλα μέχρι να επιστρέψω.

Αψούούού!

Πολύ κρύα ακόμα η θάλασσα ρε γμτη!

Τουρτουρέισιον

Υ.Γ. Μιχάλη, δεδομένης της τσιφούτικης αντίδρασης του συνΠΕΚτη του, Πολέμη, στην πρόταση των Θανάση και Τζίγκερ για ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ, μήπως ο Αμπραμοβγενόπουλος αποχώρησε ΑΠΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ Μ.Κ.; Λέω τώρα...

Ξανθιώτης είπε...

Pappas10, το είπαμε και πιο πάνω, ο Βγενόπουλος έφυγε από το ΔΣ. Και αυτός και οι άνθρωποί του και έδωσε τις ψήφους του στον Πατέρα. Σε ΔΣ οποιασδήποτε ΑΕ μπορείς να καθορίσεις αντιπρόσωπο ένα άλλο μέλος του ΔΣ (όχι όμως κάποιον ξεκάρφωτο). Οπότε είναι όλα απλά, νόμιμα και λογικά. Τι σε δυσκολεύει;

Εμένα με δυσκολεύει από τι έφυγε ο Τζίγγερ. Διότι αυτός δεν έδωσε τις ψήφους των δικών του ανθρώπων σε κανένα από τους άλλους. Άρα στο ΔΣ ακόμη οι δικοί του άνθρωποι έχουν πλειοψηφία. Όπως και πριν. Σωστά;

Δηλαδή στην ουσία τίποτα δεν άλλαξε. Απλά θα γίνει σε όλους προφανές ότι ο Τζίγγερ και τα τσιράκια του αποφασίζουν, κανένας άλλος!...

Pappas10 είπε...

Ξανθιώτη,

Το ανάποδο έχει συμβεί. Έφυγε ο Αντωνιάδης ή ο Πολέμης;;;

Ο Τζίγγερ φίλε δεν όρισε αντικαταστάτη για τη θέση του.

Τέλος πάντων ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.

ΠΟΥΤΣΑ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΓΑΥΡΟ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ.

Α ρε ΠΑΥΛΟΘΑΝΑΣΑΡΕ... Α ΡΕ ΖΕΛΙΜΙΡ...ΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙΣ... και κυρίως ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΑΥΡΟΥΣ.

ΜΠΡΑΒΟ ΜΩΡΗ ΠΑΝΑΘΑ... ΑΡΡΩΣΤΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Βγενόπουλος είναι πολύ καλός χρήστης της ελληνικής γλώσσας, πολύ δε περισσότερο όταν την καταθέτει σε γραπτό κείμενο.Γι’ αυτό μας εκπλήσσουν οι βιαστικές ερμηνείες στα ερτζιανά και όχι μόνο, γύρω από την τελευταία του ανακοίνωση.
Κι όμως είναι σαφέστατη. Δεν παραιτείται από κάπου, γιατί δεν κατείχε οποιαδήποτε θέση και βέβαια δεν παραιτείται των μετοχών του, αντίθετα δηλώνει «κάτοχος για πάντα».

Πολύ απλά εναρμονίζεται πλήρως στη συμφωνία των μετόχων, ώστε να δουλέψει απρόσκοπτα και έχοντας την πλήρη ευθύνη ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νικόλας Πατέρας.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πατέρας αποφασίζει για όλα – Τι γίνεται με Βγενόπουλο

Γιώργος Τριανταφυλλίδης

Η παραίτηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ την περασμένη Πέμπτη και η αποχώρηση του Ανδρέα Βγενόπουλου από το χώρο του ποδοσφαίρου την Δευτέρα, αλλάζει τα δεδομένα στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό.

Η παραίτηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ την περασμένη Πέμπτη και η αποχώρηση του Ανδρέα Βγενόπουλου από το χώρο του ποδοσφαίρου την Δευτέρα, αλλάζει τα δεδομένα στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό.

Ο πρόεδρος Νίκος Πατέρας είναι πλέον ο απόλυτος άρχοντας στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και αποφασίζει για όλα σχετικά με τη λειτουργία της ομάδας. Παίρνει την ευθύνη πάνω του και μπροστά του έχει μία μεγάλη πρόκληση: παίρνει το πρωτάθλημα και γίνεται «ήρωας», αλλιώς αποχωρεί του χρόνου το καλοκαίρι μαζί με τους Κώστα Αντωνίου και Χενκ Τεν Κάτε τους οποίους στήριξε εμπράκτως.

Παράλληλα ο τεχνικός διευθυντής με τον προπονητή έχουν ένα κίνητρο παραπάνω για να πετύχουν του χρόνου, να δικαιώσουν τον πρόεδρο για την επιμονή του (μαζί με τον Ανδρέα Βγενόπουλο) να πορευτεί μαζί τους για 2η συνεχόμενη χρονιά.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος διατηρεί το 11% των μετοχών της ΠΑΕ και εκχωρεί τα δικαιώματα ψήφου του στον πρόεδρο Νίκο Πατέρα. Θα παρακολουθεί από μακριά τις εξελίξεις και θα σταματήσει – με βάση την ανακοίνωση που εξέδωσε – και τις παρεμβάσεις του. Επιλέγει να μείνει εκτός ώστε να μην του χρεωθούν τα πάντα μετά και από την παραίτηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη από το Δ.Σ. και λογικά μέχρι το επόμενο καλοκαίρι τουλάχιστον, θα είναι απών.

Επί της ουσίας δεν υποβάλει παραίτηση από κάποιο αξίωμα αφού δεν ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου και διατηρεί τις μετοχές του, απλά φεύγει από το προσκήνιο και αφήνει το Νίκο Πατέρα να «παίξει μπάλα».

Το αν θα τον δούμε ξανά στο προσκήνιο είναι ένα καλό ερώτημα και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι μπορεί να «ξαναχτυπήσει» μόνο όταν και αν τεθεί θέμα αποχώρησης του Νίκου Πατέρα. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η επιστροφή του Ανδρέα Βγενόπουλου στα δρώμενα με την κατάθεση πρότασης για την αγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ή να ζητήσει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ το ερχόμενο καλοκαίρι με δεδομένο ότι θα έχει διατεθεί και το αποθεματικό των 25 εκ. ευρώ που υπάρχει τώρα στα ταμεία.

Μετά τον μεγαλομέτοχο Γιάννη Βαρδινογιάννη και ο 2ος τη τάξει μέτοχος Ανδρέας Βγενόπουλος επιλέγει να μείνει στο περιθώριο, ενώ ο Παύλος με τον Θανάση Γιαννακόπουλο θα παραμείνουν μέλη του διοικητικού συμβουλίου, αλλά έτσι και αλλιώς δεν είχαν ενεργή ανάμειξη στα δρώμενα του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού.

Το πολυμετοχικό σχήμα γνωρίζαμε εξαρχής ότι είναι ένα δύσκολο εγχείρημα και πρωτόγνωρο για την Ελλάδα. Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν πέτυχε αφού η ομάδα έμεινε μακριά από τους τίτλους και οι «γκρίνιες» και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των μετόχων ήταν πολλές.

Ο δεύτερος χρόνος ξεκινά με καλύτερες προϋποθέσεις και με μία φωνή μόνο στο προσκήνιο που είναι και το πιο βασικό, ο πρόεδρος Νίκος Πατέρας στηρίζεται από όλους και με αυξημένες αρμοδιότητες καλείται να οδηγήσει το καράβι στο δρόμο των επιτυχιών.

Pappas10 είπε...

Ανώνυμε,

Αυτό ακριβώς που λέει ο Τριανταφυλλίδης πιστεύω κι εγώ.

Για εμένα οι εξελίξεις στη θεωρία τους είναι θετικές και μένει να δούμε αν θα έχουν και πρακτική επιτυχία.

Τα υπόλοιπα είναι για τα καφενεία.

Έτσι πιστεύω.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης

Υ.Γ. Ρε τι ωραία που είναι όταν έχεις γαμήσει τον πούστη... ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ. ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.

EVIL ELVIS είπε...

για βγενο: περα απο ολα αυτα που αναφερουμε/σχολιαζουμε και με τα οποια συμφωνω [ειδικα με μιχαλη+το κειμενο που παραθετει ο τελευταιος ανωνυμος] φρονώ οτι ο βγενο έκανε αυτη την κινηση ["αποχωρηση" και καλα] για να επιβεβαιωσει οτι βασικός του στοχος ηταν να πληξει τον τζιγκερ. ουσιαστικα ο βγενο τραβαγε την κατασταση στα ακρα και ετσι ο τζιγκερας "την έκανε". οπως οι πολλοι καταλαβαινουμε, κανεις τους δεν εχει αποχωρησει, αλλα the bottom line is that η εικονα του τζιγκερ εχει δεχτει μεγαλο πληγμα γι'αυτο και ο ιδιος "αποχωρησε" ωστε να μην του φορτωνουν καθε αποτυχια της ΠΑΕ. ίδωμεν...

ΥΓ τι να γραψω για την υπερομαδα του baskeτ που παντα μας φουσκωνει με περηφανια...απλα πρωταθλημα μες στο παλε για αλλη μια φορα και 2ο triple crown μεσα σε 2 χρονια... ακομα και αν χασουμε στο σεφ, στον 4ο αγωνα θα κερδισουμε ξανα μπροστα στον κοσμο μας. α, για οσους δεν γνωριζουν, η τιμωρια 2 αγωνιστικων για τον gayro θα ισχυει σε περιπτωση 5ου τελικου και στην 1 εντος εδρας αναμετρηση του χρονου, δηλ. ΔΕΝ θα ισχυει για τον 3ο τελικο μεσα στο σεφ. pas mal, καλυτερα να συνουσιασουμε τον ομοφυλοφιλο παρουσια των φιλων του!

Ανώνυμος είπε...

Ένα βήμα πριν το Champions League της επόμενης σεζόν είμαστε μετά τα ντόρτια στους γαύρους του Βορρά τα γκαγκατσομπαόκια. Για 2 αποτελέσματα πάει η ομάδα την άλλη Κυριακή και αυτό στον ΠΑΟ σχεδόν πάντα είναι μειονέκτημα. Γιατί οι παίχτες μπαίνουν με ζανμανφου ψυχολογία και συνήθως τα γαμάνε όλα. Ελπίζω την Κυριακή, στο τελευταίο τους ματς πριν τις παραλίες να έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα και να μην κατέβουν με τα μαγιώ. Υπό νορμάλ συνθήκες τα χανούμια είναι για 3 γκολ.

Αϊνστάιν είπε...

Ε, όχι και "2ος τη τάξει" ο Βγενόπουλος στον Πολυμετοχικό!

Απλά μαθηματικά: 0 Βγενό, με 20μύρια έχει το 11% της ΠΑΕ.

Οι Γιαννακόπουλοι όμως έχουν: το 10% της ΠΑΕ μέσω του Ερασιτέχνη ΣΥΝ το ποσοστό που αντιστοιχεί στα 10μύρια που έβαλαν.

Πόσο είναι αυτό;

Εάν τα 20μύρια = 11%, τότε τα 10μύρια = 5,5%.

Επομένως οι Γιαννακόπουλοι έχουν 10% + 5,5% = 15,5% της ΠΑΕ.

Άρα 2οι τη τάξει στην ΠΑΕ, μετά τους Βαρδινογιάννηδες, είναι οι ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΙ με τον Βγενό να έρχεται 3ος.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - "Αποτυχημένοι Αντωνίου και Τεν Κάτε"

Ο Μίμης Δομάζος, μίλησε στον «SENTRA 103,3» και χαρακτήρισε αποτυχημένους τόσο τον Κώστα Αντωνίου όσο και τον Χενκ Τεν Κάτε. Επίσης ο παλαίμαχος παίκτης του «τριφυλλιού» τόνισε ότι η διοίκηση δεν πρέπει να πάρει παίκτες από τα πανέρια και έπλεξε το εγκώμιο του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Για την κακή χρονιά του Παναθηναϊκού:

“Δεν ήρθαν παίκτες. Η χρονιά ήταν χάλια. Δεν ήρθαν οι παίκτες που έπρεπε να έρθουν. Έγιναν πολλά λάθη. Αν κάνουν τα ίδια λάθη ο κόσμος δεν θα τους συγχωρέσει. Το γήπεδο δεν θα ξανά γεμίσει”.

Που χωλαίνει ο Παναθηναϊκός:
“Θέλει παίκτες παντού, σε όλες τις γραμμές. Όχι παίκτες σαν αυτούς που έχει αλλά παίκτες που θα κάνουν την διαφορά. Αν δεν πάρουν παίκτες που θα κάνουν την διαφορά και πάρουν πάλι παίκτες από τα πανέρια, πιστεύω ότι δεν γίνει τίποτα το καλύτερο”.

Αν θα ήταν καλύτερα αν έκανε ένας κουμάντο στη ΠΑΕ:
“Ένας κάνει κουμάντο. Του έχουν δώσει όλες τις αρμοδιότητες. Έχουν πάρει έναν διευθυντή που έχει αποτύχει. Οι άνθρωποι που απέτυχαν την περσινή χρονιά δεν ξέρω πως θα πετύχουν φέτος”.

Αν είναι υπέρ της παραμονής του Τεν Κάτε:
“Όχι. Με τέτοιες νοοτροπίες που έχει και τέτοια σφάλματα που έχει κάνει δεν θα τον ήθελα. Πρώτα από όλα είναι αποτυχημένος για εμένα. Το έχω πει από την αρχή ότι ο Τεν Κάτε δεν κάνει. Καταρχήν δεν είναι προπονητής. Δεύτερος ήταν και δεύτερος έμεινε. Το σφάλμα είναι ότι τον κράτησαν και αυτό θα το πληρώσουν. Πρώτα πρώτα δεν γίνετε φίλος με τους παίκτες. Είναι ένα μεγάλο σφάλμα αυτό. Όταν χάνει, βγάζει τους παίκτες μπροστά και αυτός δεν φταίει ποτέ. Εγώ θα του έλεγα αντίο”.

Ποιον θα ήθελε για προπονητή στον Παναθηναϊκό:
“Εγώ είχα πει τον Μπάγεβιτς. Τον πήρε η ΑΕΚ και με τίποτα παίκτες διεκδικεί το Τσάμπιονς Λίγκ. Θα μπορούσε να βάλει πειθαρχία στα αποδυτήρια. Είχα πει να πάρουμε και τον Κυριάκο. Πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος σέντερ μπακ στην Ευρώπη. Αν τον είχε πάρει πέρσι θα είχε λύσει πολλά προβλήματα στην άμυνα. Ένα χρόνο παιδεύονται να βρουν σέντερ μπακ και δεν τον έχουν βρει ακόμα. Τι οργάνωση είναι αυτή; Δεν βρήκαν ένα παίκτη και θα μπορέσουν να βρουν έξι παίκτες που θέλουν φέτος. Και φέτος δεν έχουν πρόγραμμα, δεν ξέρουν ποιους θέλουν και ποιους θέλουν να διώξουν. Περιμένουν να τελειώσουν τα πλέι οφ και μετά να δουν. Αν δεν σου κάνει ο παίκτης του λες κύριε αντίο”.

Ανώνυμος είπε...

Δομάζος μπλαμπλαμπλα

η ουσία είναι μια

ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ

έρχεται!!!

Ανώνυμος είπε...

Με τον Κατσούρ το σύστημα 10κάτε:

Γκαλίνοβιτς->Βίντρα->Σαριέγκι
->Σπυρόπουλος->Σιμάο->Ζιλμπέρτο->
Νίλσεν->Βίντρα->ΓΙΟΜΑ->...

θα γίνει:

Γκαλίνοβιτς->Βίντρα->Σαριέγκι->
Σπυρόπουλος->Σιμάο->Κατσουράνης->
Βίντρα->ΓΙΟΜΑ->...

Θα σκίσουμε!

Ηρακλής Δοντάς είπε...

Όταν αποφασίσει ο ξέρει ποιός να φέρει Σκιές από τον κόσμο του Κθούλου, τότε κι εγώ θα ξαναγυρίσω στην Ιπανέμα. Για να μη λέει πως δεν τον ειδοποίησα δηλαδή.

Pappas10 είπε...

Μακάρι να βγω λάθος και ψεύτης αλλά θεωρώ εξ' ορισμού τον Κατσουράνη λάθος μεταγραφή. Αν και εφ' όσον έρθει γιατί διατηρώ επιφυλάξεις για το έγκυρο των δημοσιευμάτων.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Υ.Γ. Τελικά πουθενά και κανένας δεν μου απάντησε. Από που "έφυγε", "αποχώρησε" ή "παραιτήθηκε" ο Βγενόπουλος ρε παιδιά.

EVIL ELVIS είπε...

μιχαλη

κανεις απο τους 2 δεν εχει φυγει, ουτε ο βγενο ουτε ο αντρε. για αυτο και χρησιμοποιησα πολλα << >> στα κειμενα μου. αν θελεις ξαναδιαβασε τα τελευταια κειμενα μου για να δεις τις ερμηνειες μου πανω στο θεμα.

οσον αφορα το θεμα του κατσουρ, δεν χωρά αμφιβολία ότι μιλάμε για μια εξαιρετική επιλογή. ο κατσούρ θα δώσει ποιότητα και λυσεις στη μεσαία γραμμή. προσωπικά αποτελεί έναν από τους αγαπημένους μου παίκτες. αμυντικό χαφ σύγχρονο ικανό να δημιουργήσει παιχνίδι αλλά και να κόψει, γι’ αυτό μπορεί και να παίξει και αμυντικός. δηλ. παιζει σεντερ μπακ, λιμπερο, 6ρι, 8ρι και 10ρι αμα χρειαστει. μιλάμε για σούπερ μεταγραφή αν γινει.
με δεδομενο οτι μελισσης παιρνει ποδι και τζιολης παει γερμανια η ιταλια, και παλι 4 αμυντικα χαφ [με αποκτηση κατσουρ] ειναι πολλα. ο Ζιλμπέρτο δεν κουνιέται. συνεπως η ματος η σιμαο φευγουν. δεν θελω να τοποθετηθω για το ποιος ειναι καλυτερος, απλα θα αναφερω πως κατα την ταπεινη μου αποψη ο μικρος ειναι ακομη ακατεργαστος και με ενα προπονηταρα θα γινει τεραστιος παικτης. πολυ καλος αμυντικα αλλα επιθετικα ζοριζεται ακομα. ο ματος ομως ειναι πιο ολοκληρωμενος σαν παικτης, ασχετα που δεν προτιμηθηκε απο τον 10κατε. [ειχε και τραυματισμους βεβαια-ο πιο ατυχος παικτης μας]. μην ξεχναμε την 1η του χρονια στην ομαδα μας οπου υπηρξε ο κορυφαιος μας παικτης κατα την γνωμη μου.

squarelogic είπε...

Και για μένα-παρότι ο Κατσουράνης είναι πολύ χρήσιμος παίκτης-είναι πολύ περίεργο ν'ανοίξουμε τις μεταγραφές παίρνοντας παίκτη στην μοναδική ίσως θέση που ΔΕΝ πονάμε!
Δείχνει απειρία και έλλειψη σχεδιασμού.(Σα να πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ και ενώ έχεις 4 γάλατα σπίτι,επειδή το βρίσκεις σε σχετική προσφορά να φορτώνεις άλλα 2 και να μην παίρνεις κρέας ου δεν έχεις)
Γιατί να απαξιωθεί και ένας εκ των Μάτος-Σιμάο?Για τον μικρό έχω να πω οτι δεν ξέρω αν μπορεί να εξελιχθεί στο παραγωγικό και επιθετικό κομμάτι.Με αυτό το δεδομένο αν ερχόταν μια πρόταση κοντά στην ρήτρα του ίσως να ήταν σωστί να μοσχοπουληθεί,οπότε ο Κατσούρ "κολλάει".
Τα πράγματα όμως γίνονται πρωθύστερα και όπως το πάνε θα βρεθούν στην άνάγκη να πωλήσουν έναν εκ των 2.Και στην ανάγκη ποτέ δεν πιάνεις αυτά που πρέπει...

EVIL ELVIS είπε...

δεν εχεις αδικο square! πραγματι ετσι ειναι. φρονω ομως πως ο κατσουρ ειναι ανωτερος και απο τους 2, συνεπως αν "μοσχοπουληθει" ενας εκ των 2 ολα κομπλε. γιατι πρεπει να μπει και ρευστο στα ταμεια της ΠΑΕ ωστε να ειναι πιο θετικοι στην αγορα πραγματικα σημαντικων παικτων [οπως ειναι ο κατσουρ]

EVIL ELVIS είπε...

για να μην παρεξηγηθουν τα γαφομενα μου: δεν εννοω πως δεν ειναι σημαντικοι οι ματος-σιμαο. απλως θεωρω πως αν τωρα εχουμε μια αρκετα καλη μεσαια γραμμη στον αξονα με ζιλμπ-σιμαο η ζιλμπ-ματος, με ζιλμπ-κατσουρ θα ειμαστε απροσπελαστοι. βεβαια στην πραξη τα πραγματα μπορει να μην αποδειχτουν ετσι, αλλα οπως και να χει εγω απλως εκφραζω τις σκεψεισ και επιθυμιες μου.

Ηρακλής Δοντάς είπε...

Όσο θα συνεχίζεις να με φωνάζεις Σεμπάστιαν τόσο θα συνεχίζω να σε φωνάζω Τζέρεμι. Συννενοηθήκαμε;

Πανάθας είπε...

Χαχαχαχαχα.....τι είναι δαύτο ρε παιδιά?

Παρενέργειες του πολυμετοχικού?

Κάτι σαν το Τσέρνομπιλ?

Τι λες και εσύ Σεμπάστιαν?

:-)))

Pappas10 είπε...

Panatha,

Εσύ θέλεις Κατσούρ δηλαδή;

Πανάθας είπε...

Μαικλ δε γέλασα με εσάς μπρε, αλλά με τον Σεμπάστιαν. :-))

Αλλά μια που με ρώτησες θα σου πω.

ΝΑΙ θέλω. Θέλω κάθε καλό Έλληνα ποδοσφαιριστή και δη διεθνή, γνώστη της περίεργης Ελληνικής πραγματικότητας ακόμα και σε θέσεις που υποθετικά είμαστε πλήρεις (πόσο πλήρης μπορεί να είσαι τώρα με έναν παίκτη που ουσιαστικά παίρνει σύνταξη και περπατάει, με έναν άλλον που δεν αρέσει στον προπονητή του, έναν άλλο που κοιτάνε να τον πουλήσουν και έναν άλλο που επίσης κοιτάνε να πουλήσουν ενώ τον έχουν ήδη δώσει δανεικό, είναι άλλη ιστορία).

Όπως θέλω και τον Κυργιάκο και τον Σειταρίδη, όπως ήθελα και τον Κουτσιανικούλη και γενικά τη δημιουργία ενός "κορμού" που να απαρτίζεται από καλούς Έλληνες παίκτες.

Ο Κατσουράνης καλύπτει - όπως πολύ σωστά ήδη ειπώθηκε - πολλές θέσεις, είναι ένας all around που λέμε και στο μπάσκετ ποδοσφαιριστής και πέρα από όσα έχουν ήδη επισημανθεί, είναι ένας χαφ που "βλέπει δίχτυα", ιδιότητα που δεν έχει κανένα αμυντικό χαφ του ΠΑΟ, εκτός του Κάρα, που βέβαια δεν είναι αμυντικό χαφ.

Όλοι οι καλοί χωράνε, εγώ αυτό ξέρω. Ας έχεις καλό υλικό και μετά ας "πονοκεφαλιάσει" ο προπονητής που λέμε συνήθως.

Αλλά να βρούμε και ένα προπονητή όμως. Γιατί με τον Ολλανδό ζήτω που καήκαμε. Συμφωνώ απόλυτα με τον Δομάζο. Ο προπονητής πρέπει να είναι αγαπητός στους παίκτες και όχι να τους "βγάζει στη σέντρα" σε κάθε ανεπιτυχή αποτέλεσμα για να καλύψει τις δικές του μαλακίες.

ΑΥΤΑ. ;-)

Ηρακλής Δοντάς είπε...

Τζέρεμι, Τζέρεμι, Τζέρεμι!

Σού αρέσει; Είδες πώς είναι; Καί μή νομίζεις πώς δέν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ πίσω απ' τούς καθρέπτες. Έτσι Τζέρεμι; Ή προτιμάς Ιερεμίας; Πού όλοι ξέρουμε τί ήταν;

Πανάθας είπε...

Προτιμώ Ιερεμίας αλλά επειδή σε συμπαθώ μπορείς να με αποκαλείς και Σεμπάστιαν. ;-)

Πανάθας είπε...

Πάντως η λύσσα της ΑΕΚ για τον Κατσουράνη αποδεικνύει πόσο λάθος ήταν όλα αυτά τα χρόνια ο ΠΑΟ που δε κινήθηκε με τον ίδιο ζήλο για τον "επαναπατρισμό" των δικών του παιδιών με εξαίρεση την περίπτωση Καραγκούνη που δυστυχώς δεν επιβεβαίωσε τον κανόνα.

Και ΟΛΟΙ ξέρουμε ΠΟΙΟΣ έθετε το βέτο κάθε φορά.

ΠΟΙΟΣ είχε συμπλέγματα μέσα στην ομάδα?

Ο ευρών αμοίβεται με ένα κείμενο του Ηρακλή Δοντά.

:-)

Πανάθας είπε...

Από το "πανέρι" θα ψωνίσει και πάλι φέτος ο ΠΑΟ.

Για αυτό ας πάρει καλούς Έλληνες, να βοηθήσουμε και εμείς οι φίλαθλοι και να πάρει κανένα πρωταθληματάκι.

Μην περιμένετε πολλά. Δεν υπάρχει προοπτική αδέλφια, Τζέρεμι και Σεμπάστιαν.

Pappas10 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Greg είπε...

Φίλε Παππά. Μην αγχώνεσαι. Το παιχνιδάκι το χαρίσαμε για να γίνει το γλέντι στο ΟΑΚΑ.

Τέτοια μαζεμένα παιδαριώδη λάθη στα 2' ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ από αυτούς τους παιχταράδες.

Ηρέμησε. Τη Δευτέρα πάμε για +54.

Pappas10 είπε...

Δεν μπορώ ρε Greg... δεν κοιμήθηκα το βράδυ. ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΩ όταν χάνουμε από τον πούστη ενώ τον έχουμε.

Μακάρι να έχεις δίκιο και να τους ξεκωλιάσουμε μέσα στο ΟΑΚΑ.

Ξανθιώτης είπε...

Pappas10, αν αρρωσταίνεις σε παιχνίδια χωρίς καμιά σημασία και βρίζεις τους δικούς μας, τότε στα σοβαρά παιχνίδια που χάνει η ομάδα τι παθαίνεις;;;

Αν είναι έτσι, στα 13 χρόνια που μας ξεφτιλίζει ο Τζίγγερ και η οικογένειά του θα έπρεπε να είχες πάει στο νοσοκομείο πολλές φορές! Παρόλα αυτά, εσύ εκεί: δώστε μου μια από τα ίδια, Τζίγγερ και ξερό ψωμί, να μη χάσουμε τη σταθερότητα του να μας παίρνει ο γαύρος κάθε χρονιά... Δυσκολεύομαι να σε καταλάβω...

Ή μήπως με το μπάσκετ έχεις ιδιαίτερη ευαισθησία και τους βρίζεις όλους παρότι για μια ακόμη χρονιά τον ξεφτύλισαν τον γαύρο και μάλιστα μέσα στο σπίτι του, ενώ με το ποδόσφαιρο συνήθισες πια και προτιμάς τη σταθερότητα στην αποτυχία;

Pappas10 είπε...

Ξανθιώτη,

Κατ' αρχάς ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ποτέ ένα παιχνίδι με τον πούστη δεν είναι παιχνιδάκι της πλάκας.

Από εκεί και πέρα, δεν συγκρίνεται το ποδόσφαιρο με το μπάσκετ σ' αυτό. Η ομάδα εχθές ήταν το λιγότερο αδιάφορη επί 40 λεπτά για να καταφέρει να χάσει.

Και δεν ήταν καν "καυτή" η έδρα για να πεις ότι επιρρεάστηκαν.

Τα υπόλοιπα που λες είναι προβοκατόρικες παπαρίτσες. Είπα εγώ πουθενά τίποτα για Παβλοθανάση; Για τον Δμητράκη είπα και τους παίκτες.

Για τους παίκτες που έλεγαν "πάμε για το 3-0" και πορωνομουν.

Αφού δεν θέλαν να τους γαμήσουν γιατί μας καυλώνανε πως θα δούμε τσόντα; Ας λέγανε "ξέρουμε πως ο πούστης είναι καλή ομάδα και είναι δύσκολο να είσαι το ίδιο συγκεντρωμένος για 3 παιχνίδια" και όχι "Πάμε να τελειώνουμε".

Βλέπεις εγώ είμαι αφελής και τους πιστεύω τους παίκτες μας στο μπάσκετ. Πιστεύω ακράδαντα ό,τι πούνε.

Και για τον Δημητράκη γιατί είναι γνωστή η αγάπη του για το στοίχημα.

Τέλος πάντων... ψιλοηρέμησα τώρα.

Ρε ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑαααα

Μιχάλης.

Τ.Τ. δε τουρτουρίστας είπε...

Φως φανάρι ότι το έδωσαν το χτεσινό παιχνίδι.

Χαλαρά το άφησαν.

Προφανώς - προφανέστατα - για να γλεντήσουμε την κούπα μέσα στο ΟΑΚΑ!

Pappas10 είπε...

Άσχετο αλλά θα το πω...

Απορίπτω μετά βγδελυμίας οποιαδήποτε ρατσιστική και ξενοφοβική συμπεριφορά. Πιστεύω ότι οι μετανάστες και τα πιστεύω τους θα πρέπει να γίνονται σεβαστά από το Ελληνικό κράτος.

ΑΛΛΑ.

Η 29η Μαΐου είναι η ημερομηνία της Άλωσης της Πόλης. Είναι μία ημέρα που συμβολίζει την ήττα του Ελληνικού Χριστιανικού Κράτους από το αντίστοικο Τουρκικό Μουσουλμανικό.

Το να διοργανώνουν οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ είναι το λιγότερο πρόκληση. Κι αυτό, γιατί εμφανώς δεν γνωρίζουν την Ιστορία του κράτους από το οποίο διεκδικούν δικαιόματα. Ή - ακόμα χειρότερα - δεν τους ενδιαφέρει.

Ξανθιώτης είπε...

"Κατ' αρχάς ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ποτέ ένα παιχνίδι με τον πούστη δεν είναι παιχνιδάκι της πλάκας. Από εκεί και πέρα, δεν συγκρίνεται το ποδόσφαιρο με το μπάσκετ σ' αυτό."

Δεν συγκρίνεται; Δηλαδή; Όταν χάνουμε στο μπάσκετ από το γαύρο γίνεσαι έξω φρενών, αλλά όταν χάνουμε στο ποδόσφαιρο δεν σε ενοχλεί γιατί το θεωρείς φυσιολογικό;;; Τι άλλο μπορεί να σημαίνει "δεν συγκρίνεται";

EVIL ELVIS είπε...

αγαπητε φιλε μιχαλη,

σέβομαι απόλυτα το γεγονος οτι πολλοι Έλληνες ειναι βαθια θεοσεβούμενοι. ειναι δικαιωμα τους και το σέβομαι σε μέγιστο βαθμό. ομως ο χριστιανισμός κατέστρεψε τον Ελληνισμό προκειμενου να επιβληθει. τα γεγονοτα ειναι αναμφισβητητα. οπως ειναι και αναμφισβητητο οτι καθενας μας μπορει να ασπαζεται οποια θρησκεια επιθυμει. [προσωπικα ειμαι αθρησκος αλλα οχι αθεος]. ειναι ομως ιστορικα γεγονοτα και πραγματικα χριστιανισμός και ελληνισμος ηταν 2 εννοιες απολυτα και διαμετρικα αντιθετες. πριν αιωνες ομως καποιοι αποφασισαν αυτες οι 2 διαφορετικες εννοιες να ειναι αρρηκτα δεμενες και συνυφασμενες. η επισημη θρησκεια του ελληνικου Εθνους ειναι ο χριστιανισμος και επαναλαμβανω πως δεν εχω σκοπο να προσβαλω κανεναν με τα λεγομενα μου. ομως ο χριστιανισμος πατησε και κατεστρεψε τον -τοτε- ελληνισμο για να τον αναμορφωσει και να τον κατασκευασει εκ νεου, σμιλευοντας το αποτελεσμα σταδιακα και καταληγοντας στην σημερινη υποσταση και οντοτητα που διαθετει.

Τρίφυλλος είπε...

Μιχάλη, σβήστο αυτό το σχόλιο για την ομάδα μπάσκετ ρε φίλε... Σβήστο, είναι εμετικό, είναι ντροπή δεν το καταλαβαίνεις ;
Ή έστω ο διαχειριστής, κάποιος να το σβήσει, ντροπή !

Τρίφυλλος

squarelogic είπε...

Μιχάλη έχει απόλυτο δίκιο ο Τρίφυλλος.Και μένα μου χτύπησε ως εντελώς αναίτια και αβάσιμη η κατηγορία για μια ομάδα που ποτέ δεν σου έχει δώσει τέτοια αφορμή.
Δηλ.θα καθόταν ο Διαμαντίδης κι ο Σάρας κι ο Σπανούλης να χάσουν επειδή θα τους τόπε ο..Δημητράκης και μάλιστα για να ρεφάρει απ το στοίχημα?
Ελεος ρε φίλε...

Είναι αλλο να καλλιεργήθηκε μια λογική 'ας μην τους ταπεινώσουμε εντελώς και κάνουν μεγάλες αλλαγές"
ή 'άστους ένα παράθυρο ελπίδας για να τους έχουμε πελάτες και του χρόνου"-που ούτε αυτό πιστεύω προσωπικά οτι συνέβη,κι άλλο αυτό που λες εσύ.

Οπότε,συντάσσομαι με τον Τρίφυλλο και σου ζητώ και γω φιλικά να το σβήσεις μόνος σου...

Pappas10 είπε...

Ξανθιώτη,

Στο ποδόσφαιρο δεν έχουμε 4000 φορές καλύτερη ομάδα.

Και δεν είναι και παιχνίδι που κερδίζει σχεδόν πάντα ο Καλύτερος.

Από εκεί και πέρα... για τη Ριζούπολη έχω πει πολλές φορές ότι πουλήθηκε από τους παίκτες το παιχνίδι. Οπότε δεν μου λες κάτι.

Όσο για τον Δημητράκη, είναι γνωστό ότι ασχολείται αρκετά με τα διοικητικά του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ στο μπάσκετ όπως και το ότι έχει βρεθεί στο παρελθόν κατηγορούμενος για κομπίνες με εταιρίες στοιχημάτων.

Tέλος, δεν με ενόχλησε τόσο το ότι χάσαμε όσο το ότι μας πόρωναν - ή έστω με πόρωναν - με το "πάμε να κάνουμε το 3-0" και εμφανίστηκαν σαν να θέλουν το 2-1.

Το ποστ μου δεν το σβήνω... αναγνωρίζω ότι όταν χάνουμε από τον πούστη γίνομαι έξω φρενών και λέω μαλακίες ενίοτς, δικιά μου είναι όμως η μαλακία και θέλω να την βλέπω να μου θυμίζει πόσο με αρρώστησε.

Ας γαμήσουμε το αεκ44 στο Ποδόσφαιρο αύριο και τον πούστη την Δευτέρα στο μπάσκετ και ας με λέτε μαλάκα. Πάντως το παιχνίδι ΔΕΝ το κέρδισε ο πούστης. Το χάσαμε εμείς κι αυτό με πειράζει.

Αυτά,

Μιχάλης.

Pappas10 είπε...

Elvis Elvis

Γνωρίζω αρκετά καλή ιστορία πιστεύω. Ο Χριστιανισμός υπήρξε ο χειρότερος εχθρός του Ελληνισμού για πολλά χρόνια... και αν θέλεις την γνώμη μου εξακολουθεί να είναι.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ορθοδοξία δεν αποτελλεί αναπόσπαστο μέρος του σύγχρονου Ελληνικού κράτους αλλά και του Ελληνικού Βυζαντίου (και φυσικά το Βυζάντιο ΔΕΝ ήταν μια Ελληνική αυτοκρατορία - τουλάχιστον στην ακμή του - αλλά μία Εξελληνισμένη. Και πάλι όμως η Άλλωσις της πόλης ήταν μία θρησκευτικοεθνική σύγκρουση και θεωρώ εξόχως προκλητικό, για τους λόγους που ανέφερα, μία μουσουλμανική διαδήλωση την εν λόγω ημέρα.

Άλλωστε - αν πρόσεξες καλά τι γράφω - θα διαπιστώσεις πως την πρόκληση δεν την εντοπίζω στο δικαίομα των μουσουλμάνων να διαδηλώσουν για τα δικαιόματα τους αλλά στην - προφανή - πλήρη άγνοια τους για την Ιστορία της χώρας από την οποία ζητάνε δικαιόματα.

Σε τελική ανάλυση, σίγουρα ο Χριστιανισμός - ιδίως αυτός των Σλάβων αλά Ιουστινιανός, Θεοδώσιος και δεν συμμαζεύεται - στάθηκε εχθρός του Ελληνισμού σε πολλά σημεία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Τουρκικός σουνίτικος μουσουλμανισμός, στάθηκε αρρωγός του.

Φιλικά,

Μιχάλης.

Pappas10 είπε...

Τέλος Πάντων Τρίφυλλε και Τετραγωνικολογικέ... παρά την αρχική μου άρνηση το έσβησα από σεβασμό στην Επιθυμία σας.

Συγνώμη αν σας ξενέρωσα παιδιά αλλά τα παίρνω κράνα όταν χάνουμε από τον πούστη ενώ μπορούμε να τον γαμήσουμε. Για εμένα είναι προδοσία και πούλημα...

ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ.

EVIL ELVIS είπε...

μιχαλη,

όλα οσα γραφεις στο τελευταιο σου κειμενο είναι ολόσωστα και περα ως περα αληθινα. τα λεγομενα σου [του πρωτου κειμενου] τα προσεξα και το κειμενο που εγραψα ηταν απλα ενας σχολιασμός της φρασης σου "Ελληνικού Χριστιανικού Κράτους". σχολιασα δηλαδη την σχεση αναμεσα στις έννοιες "ελληνισμος" και "χριστιανισμος". προφανως δεν παρατηρησες οτι δεν σχολιασα πουθενα αυτα που αναφερεις για το συμβαν με την πορεια διαμαρτυριας. δεν το σχολιασα καθολου...και επαναλαμβανω πως οσα γραφεις στο τελευταιο σου κειμενο ,με βρισκουν απολυτα συμφωνο.

dimitris t. είπε...

...re elvis ti asxoleisai me ton papa, o anthrwpos den dexetai miga sto maxairi tou. akoma kai wraia otan tou milane, aftos apanta eirwnika. ti asxoleisai? asxolisou ekei me to an zei o elvis kai ase ton papa na epideikniei se kathe keimeno tou poso egwistis kai kserolas einai. kserei polla gia arketa zitimata kai oxi mono gia tin mpala alla to ifos tou einai eirwnikotato pros opoiondipote kanei sxolia sta keimena tou. ti asxoleisai?

PS1: o elvis pso-fi-se
PS2: oxi mixali den eimai 19 xronwn oute viologika oute egkefalika. afto gia na prolavw kapoia apo tin eirwneia sou. min peis pali gia pseftomagkes pisw apo anwnima nicks. giati egw kserw oti se lene mixali kai pou sixnazeis? oute pou me noiazei. emena me lene dimitri kai eimai 28. ti tha grapseis? oti me tin "epithesi" [aprostatefte...] pros to proswpo sou apodeikniw anwrimotita? den einai anwrimotita file i antidrasi. atoma san esena, pou enw gnwrizoun polla k tha mporousan na einai gamw ta atoma alla to katastrefoun me tin eirwneia kai ton kserolismo exw gnvrisei polla. den exw kakia apenanti tous oute apenanti s esena. alla ena blog einai re paidia xalarwste ligo. eipame na milame gia ton pao kai eseis linete to kipriako. ok, twra tha apantiseis/sete "file dimokratia exoume milame gia oti theloume". alitheia, exoume dimokratia kai sto blog? tote...
...PS3: ...ti sas peirazei pou o mixalis exei afti tin entipwsi gia to mats sto sef? dimokratia den exoume? den mporoume na noiwthoume kai na ekfrazoume afto pou pistevoume? ti fasistiko itan afto na svisei to comment tou?
PS4: oxi mixali, to PS3 den to egrapsa gia na se "gleipsw" kai na min mou epitetheis. tin apantisi sou tin perimenw, kai gnvrizw ek twn proterwn oti tha kinithei se eirwnika plaisia.

EVIL ELVIS είπε...

δημήτρη,

καταρχας να σε πληροφορησω πως ειμαι ενημερος για το οτι ο elvis priesley δεν ζει! αλλα δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με το nick μου...! evil elvis ειναι το ψευδωνυμο του glen danzig [misfits, danzig, samhain] και επειδή μου αρεσει η μουσική του, ειπα να το βαλω σαν nick στο blog. το οποίο blog δημιουργήθηκε με αφορμή το θεμα της ανανέωσης του συμβολαίου του δημήτρη παπαδόπουλου το 2006. αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα συζητάμε ΜΟΝΟ για θεματα που αφορούν τον ΠΑΟ μας. άλλωστε τα περισσότερα παιδιά που γράφουν στο blog έχουν αποδείξει εδώ και καιρό ότι είναι ικανότατα να σχολιάσουν οποιοδήποτε θέμα της επικαιρότητας. και μόνο που ο μιχάλης επέλεξε να σχολιάσει και να μοιραστεί μαζί μας την πορεια διαμαρτυριας κλπ ειναι προς τιμήν του. εγω προσωπικά δεν το άκουσα στις ειδήσεις και το έμαθα από τον μιχάλη για την πορεία. πάντως συμφωνω μαζι σου οτι δεν επρεπε να ζητηθεί απο τον μιχάλη να αφαιρέσει το σχόλιο του. ή αν θες να αναδιατυπώσω, εγω προσωπικά δεν θα του ζήταγα κάτι τέτοιο. πιστευω πως δεν "πουλήθηκε" το ματς στους γαυρους, αλλά καθένας μας μπορει να έχει όποια γνώμη επιθυμεί και να την εκφράζει όπως θέλει. το να του ζητηθεί να αφαιρέσει το κείμενο του ήταν πραγματικά άτοπο, αλλά δεν θέλω να μπω στην διαδικασία σχολιασμού των πάντων στο blog. ουτως ή άλλως δεν έχω την παραμικρή αντιδικία με κανέναν σας. α, και επι τη ευκαιρία, άκου danzig να γουστάρεις!

Ανώνυμος είπε...

ante re arrwstia!!!!

Pappas10 είπε...

Dimitri T,

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι ζόρι τραβάς με την πάρτη μου αλλά τέλος πάντων. Αν μου έλεγες που και τι σχολίασα ειρωνικά ίσως θα μπορούσα να σου απαντήσω.

Από εκεί και πέρα, αυτά που ξέρω τα ξέρω, αυτά που δεν ξέρω δεν τα ξέρω και τέλος. Ξερόλας δεν το έπαιξα ποτέ μου κι ούτε διεκδίκησα ποτέ μου αυτόν τον τίτλο. Όταν κάνω λάθος, ξέρω να ζητάω συγνώμη και όταν θεωρώ ότι έχω δίκιο, προσπαθώ να το αποδεικνύω με επιχειρήματα.

Η ειρωνία - αλλά και ο αυτοσαρκασμός - είναι μέρος του λόγου μου. Αν σε ενοχλεί, λυπάμαι αλλά έτσι γράφω.

Elvis - Elvis, αντιληπτή η θέση σου με την οποία άλλωστε συμφωνώ. Αν και δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με την Βυζαντινή ιστορία, μπορώ να σου προτείνω ένα καταπληκτικό βιβλίο ενός Βούλγαρου ιστορικού, του Ντιμίτρι Ομπολένσκι (Dimitri Obolenski) που ονομάζεται "Η Βυζαντινή Κοινοπολιτεία" ("The Byzantium Commonwealth"). Δεν ξέρω αν έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά αλλά νομίζω πως θα βρεις διάφορες Εκδόσεις.

Όσον αφορά το θέμα μας, η ιστορικοί διαχάζονται σχετικά με την σχέση "Ελληνισμού" και "Ορθοδοξίας". Μολονότι είμαι οπαδός της θεωρίας της σύγκρουσης αυτών των δύο πνευματοφιλοσοφικών θέσεων, η αλήθεια είναι πως ένα μεγάλο μέρος της Αρχαιοελληνικής φιλοσοφίας (αλλά και θρησκείας) μεταγγίστηκε στο Ελληνορθόδοξο δόγμα. Όπως επίσης είναι γεγονός πως ένα μεγάλο μέρος των αρχαιοελληνικών συγγραμάτων διασώθηκε από την λαίλαπα των Μισέλληνων βυζαντινών αυτοκρατόρων μέσω των μοναχών.

Τέλος πάντων... μεγάλη κουβέντα και σίγουρα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Για εμένα, καλώς ή κακώς η Ελληνική Ιστορία από τον Κωνσταντίνο τον Μέγα και μετά, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το ορθόδοξο χριστιανικό δόγμα. Το ορθόδοξο χριστιανικό δόγμα με τη σειρά του - μέσα από τον "Εξελληνισμό" του - εμφανίζεται να συγκρούεται φανατικά με την μουσουλμανική πίστη (εξαίρεση το Δόγμα των "Σούφι" το οποίο είχαν κατεβάσει και σαν τραγούδι στην Γιουροβίζιον οι τούρκοι και μάλιστα το βίντεο κλιπ λάμβανε χώρα μέσα στην Αγία Σοφία. Οι περισσότεροι το είδαν σαν προσβολή... το αστείο είναι ότι μάλλον οι εμπνευστές του βίντεο κλιπ είχαν διαβάσει την θεωρία του Σουφισμού και την σχέση του με την Ελληνορθόδοξη πίστη... τέλος πάντων).

Πέρσες στην Αρχή, Σαρακινοί μετά, Σελτζούκοι και Οθωμανοί, η σύγκρουση Ελληνικής Ορθοδοξίας και Ισλαμ κρατάει περίπου χίλια χρόνια και η Άλωση αντιπροσωπεύει την τελική ήττα.

Με αυτήν την παραδοχή έγινε το σχόλιο μου.

Συγνώμη αν σε κούρασα... μετά τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ η ιστορία είναι το μεγάλο μου πάθος. :)

EVIL ELVIS είπε...

μιχαλη

οσα αναφέρεις είναι περα ως περα αληθινά, και οσον αφορά στις προσωπικές σου αντιλήψεις για το θέμα, με βρίσκεις απολυτα σύμφωνο. το βιβλίο δεν το έχω υπόψιν μου αλλα μια που το πρότεινες, θα το τσεκάρω οπωσδήποτε! άλλωστε κι εγω ειμαι history-freak και από τους ελάχιστους που δεν βαριόντουσαν στο μάθημα της Ιστορίας!

Ανώνυμος είπε...

tzigger-antwniou kakos sindiasmos gia omada. alithia oi skaouters pou tha organan tin eurwpi ke tin latiniki ameriki kai tha efernan pextarades egnwsmenis aksias gt den exune kanena logo kai den eisakougonte pote; rotsa bazeka xenriksen kaizer kalitzakis kai tosoi aloi ine dinaton na min entopisan 3 pextes pou tha kanun ti diafora; fisika kai entopisan ala tha epernan tilefono kai den to sikwnan se mia pae pou argopetheni ke enan panathinaiko pou ton mikrenoun sinexos ke trone tis sarkes tou ola ta korakia. alithia iparxi polimetoxikotita; den nomizo malon akoma ena psema itan kai auto. 25ek eurw esoda apo to cl kai ala 25 pou ipirxan sta tameia sinolo 50ek eurw ala den blepo diatethimeno kanenan na dinei lefta gia tulaxiston enan pexti. otan prosferis 2.8ek eurw etisios ston cruz ke meta den ta dineis gia na paris ton melmberg den ise tulaxiston afelis gia na min pw stokos; ti simbeni pia me autin tin omada den prepei na mas kapios kapia stigmi; auta ta pragmata oute sti g katigoria den tha ginontan. bardinogianni poustara kai antwniou parte dromo pia kai afiste enan anthropo pou den blepi ton panathinaiko ws epixirisi wste na ine mesa stin analogia esodwn-eksodwn kai exi agasti agapi gia tin omada na prosferi kati.