Δευτέρα, Φεβρουαρίου 09, 2009

My name is Loucas...


Υποκύπτοντας στην φυσική μου τάση να επισημαίνω τις όποιες αρετές των παραγνωρισμένων και λοιδωρημένων, φιλότιμων όμως, ανθρώπων και με κίνδυνο να προκαλέσω την μήνι κάποιων εκ των παλιών "σκαπανέων" του blog που είχαν κάνει σημαία τους την "αποβυντροποίηση" της ομάδας,δηλώνω οτι χάρηκα διπλά για τη χθεσινή εμφάνιση του Λουκά.Ενός παίκτη που ενώ είχε αποδεχθεί οτι η μόνη περίπτωση να συνταχθεί το όνομά του με επευφημίες των πράσινων οπαδών θα ήταν η ανακοίνωση της αποχώρησης του, ποτέ δεν έπαψε να προσπαθεί, να δίνει το μέγιστο δυνατό των περιορισμένων δυνατοτήτων του,ποτέ δεν έπαψε να δουλεύει σκληρά...
Που βλέποντας ίσως πριν λίγες μέρες τον 19χρονο συνονόματό του, νικητή του X factor, να βλαστήμησε τον Θείο του εκείνο που του έκανε δώρο στην παιδική ηλικία μια μπάλα αντί για μια κιθάρα και καθόρισε έτσι πιθανώς, το επαγγελματικό του μέλλον.
Που περισσότερο κι απ τις ίδιες του τις αδυναμίες πλήρωσε την εμμονή ενός συστήματος αυτάρεσκης εξουσίας που έχοντας πάρει διαζύγιο απ την απτή πραγματικότητα βάφτιζε τον καθέναν καταπώς βόλευε τις επικοικωνιακές του ανάγκες:κάπως έτσι ο στόπερ του Πανηλειακού Λουκάς Βύντρα βαφτίστηκε "ο νέος Γιούρκας" (μια κι ο παλιός θα κόστιζε ακριβά για να παραμείνει και πουλήθηκε βιαστικά πριν την έναρξη του ιστορικού Euro 2004) αναλαμβάνοντας έναν "ρόλο" που δεν είχε τις δυνατότητες να φέρει εις πέρας.Και χρειάστηκε να περάσουν δεν ξέρω πόσοι επαγγελματίες προπονητές,που ανάμεσα σε αυτά που έβλεπαν τα μάτια τους και αυτά που τους έλεγαν συν το πενιχρό μπάτζετ που έθεταν στην διάθεσή τους,επέλεγαν να διαιωνίζουν την δοξασία οτι, ο ανίκανος να σεντράρει σωστά Λουκάς, είναι γεννημένος δεξί μπακ,για να βρεθεί επιτέλους ένας αληθινός προπονητής να τον λυτρώσει απ το μαρτύριο του κακού casting,βάζοντας τον σε μια θέση όπου μπορούσε να αξιοποιήσει τα προσόντα του δίχως να εκτίθεται πολύ απ τις -διαπιστωμένες πια-αδυναμίες του.
Και ο λοιδωρημένος Λουκάς, παρά τις αποδοκιμασίες 'φταίει ,δεν φταίει" και παρά τις αρκετές γκέλες του,ικανές να κλονίσουν την αυτοπεποίθηση πολύ καλύτερων παικτών,συνέχισε να δουλεύει σκληρά,βελτίωσε θεαματικά την αυτοσυγκέντρωσή του,βρήκε τα πατήματά του
και με έναν ποιοτικά καλύτερο παρτενέρ (Βαβζίνιακ) ευτύχησε να συνδυάσει την εξαιρετική προσωπική του απόδοση με 2 καθοριστικά για το ματς γκόλ,επίδοση τόσο σπάνια,όσο ίσως και σημαδιακή,κερδίζοντας επιτέλους το δικό του Γκράαλ, τις επευφημίες 30.000, έκπληκτων με τους εαυτούς τους,Παναθηναικών!
Well done,Lucas!

34 σχόλια:

squarelogic είπε...

η τελευταία φωτό "δανεισμένη" απ
το μπλογκ της gatti,παντα ενημερωμένο
με ακυκλοφόρητες φωτογραφίες.

pensierix είπε...

Το μόνο εύκολο που μπορεί να πει κανείς είναι ότι παίκτες τύπου Βύντρα δεν αξίζουν να παίζουν στον ΠΑΟ, δεν είναι ο κεντρικός αμυντικός που ονειρευόμαστε κτλ κτλ...Πέρα από το γεγονός ότι αυτός ο παίκτης δεν έχει δημιουργήσει ποτέ προβλήματα στην ομάδα, είναι αθλητής με τα όλα του. ΔΕΝ κάνει κακό σε μια ομάδα ένας Βύντρα! Και ασφαλώς δεν περιμένα τα 2 γκολ για να καταλάβω ότι φέτος είναι ο πιο σταθερός αμυντικός του ΠΑΟ (βρείτε μου έναν αμυντικό που δεν κάνει τη κουτουράδα του). Και για να προλάβω τους καλοθελητές, ΔΕΝ θεωρώ τον Βύντρα τον καλύτερο αμυντικό του κόσμου αλλά δεν τον θεωρώ και παλτό. Του βγήκε το όνομα με κάποια χτυπητά λάθη του, ήταν όμως ο εύκολος στόχος.

ΥΓ
Square, έχω χάσει επεισόδια με το μπλογκ του doctor; Εκλεισε;

pensierix είπε...

Γράψε λάθος για το υστερόγραφο. Εχει αλλάξει η διεύθυνση κι εγώ πήγα να μπω από το λινκ που έχεις στο μπλογκ σου...

Ανώνυμος είπε...

Αναμφισβήτητα, το πρόσημο της συνολικής προσφοράς του Βύντρα στην ομάδα είναι θετικό. Χαίρομαι για αυτόν, αλλά πολύ περισσότερο χαίρομαι γιατί επιτέλους υπάρχει ένας προπονητής που αξιοποιεί σχεδόν στο 100% τις δυνατότητες κάθε παίκτη και του ρόστερ συνολικά.
Ο Τεν Κάτε ήρθε "φτασμένος" στη χώρα μας -αν και... βοηθός για πολλούς- και όμως δεν γκρίνιαξε για τους παίκτες που έχει και για τους παίκτες που δεν του πήραν το καλοκαίρι και τώρα.
Αρχίζω να πιστεύω μάλιστα πως για να μη χρησιμοποιεί τους Ίβανσιτς και Μάτος κάτι έχει δει που δεν του κάνει. Μόνο για τον Μάτος λυπάμαι που, περισσότερο δεν χωράει παρά δεν του κάνει για την 11άδα νομίζω, αλλά θα αξιοποιηθεί αργά ή γρήγορα όταν μοσχοπουληθεί ο Σιμάο.
Και για όσους εξακολουθούν να αναφέρουν υποτιμητικά το "βοηθός" να σας θυμίσω πως στο μπάσκετ έχουμε τόσα χρόνια έναν βοηθό -τον Ιτούδη- που ξέρει όσο λίγοι το άθλημα και άνετα θα στεκόταν στο πάγκο κάθε ευρωπαικής ομάδας ως πρώτος. Συνειδητά επιλέγει να μείνει εκεί που είναι.

Ανώνυμος είπε...

:-) :-)) :-)))

Να υποθέσω πως ο επόμενος που θα ... αποκατασταθεί, θα είναι ο Σαριέγκι;

Αλλά τι λέω; Ο Βάσκος μάς χάρισε την ιστορική για το Σύλλογο και το ελληνικό ποδόσφαιρο νίκη επί της ΙΝΤΕΡ στο Μιλάνο και αποκαταστάθηκε ήδη ...

... για καμιά βδομάδα δηλαδή.

Όσο πάνω-κάτω προβλέπω να συμβεί και με τον Λούκας.

:-)

Για τον Ίβανσιτς πάντως έχει δοθεί ήδη ξεκάθαρη εξήγηση: τον είχε στη μαύρη λίστα ο Πανάθας μας!

:-))

Με τον Μάτος έχει γραφτεί ότι πάσχει από μυικό πρόβλημα στις γάμπες - ίσως επειδή ξεπατώθηκε παίζοντας πέρσι επί μιάμιση σεζόν ασταμάτητα;

Κάτι σαν Νίνης δηλαδή;

Πανάθας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πανάθας είπε...

Τι ακριβώς τελείται εδώ?

"Αποκατάσταση" του Βύντρα?

ΚΑΚΩΣ (για μένα) ο Βύντρα δέχθηκε αήθη επίθεση αλλά καλώς δέχθηκε ποδοσφαιρική κριτική γιατί δεν κάνει για τον ΠΑΟ μας. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Αλλά εδώ ρε παιδιά έχουν δεχθεί κριτική και "επιθέσεις" ιερά τέρατα του ποδοσφαίρου ανά την υφήλιο, ο Βύντρα σας "ενόχλησε"?

Ελπίζω του χρόνου να έχουμε ένα μεγάλο σέντερ μπακ στην θέση του.

Φίλε Karma, ο Ιτούδης είναι πολύ καλός ΒΟΗΘΟΣ αλλά δυστυχώς για σένα παραμένει στην θέση του. Με υποθέσεις πάμε στο γνωστό ρητό "αν η γιαγιά μου είχε ρόδες θα ήταν τρόλευ". Επίσης δεν συμφωνώ με τη λογική μικρής ομάδας "να μοσχοπουληθεί ο Σιμάο". Τι είμαστε? Ο Απόλλωνας Αθηνών? Έτσι ονειρεύεστε μερικοί τον ΠΑΟ μας? Με αυτη τη νοοτροπία μας αξίζουν όσα έχουμε πάθει. Ρε παιδιά όλοι τόσο ρεαλιστές και συντηρητικοί είσαστε και στην πραγματική σας ζωή? Κανείς δεν ονειρεύεται και αγωνίζεται για κάτι καλύτερο?

Ενθουσιαστήκατε με τα δύο γκολ με κεφαλιές του Βύντρα την Κυριακή και αμέσως ανάγατε την Πανάθα σε Μπάρτσα και τον Κάτε σε Μουρίνιο έτσι?

Λυπάμαι που θα σας προσγειώσω αλλά είμαστε 12 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό που πάει για το 12ο στα 13 φέτος.

Και για να μην ξεχνιόμαστε:

«Εγώ ακούω την λέξη Ολυμπιακός και βγάζω σπίθες, πως θα κάτσω στο ίδιο τραπέζι με τον Κόκκαλη». Αυτή ήταν η ατάκα του προέδρου του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Θανάση Γιαννακόπουλου, ο οποίος παρουσιάστηκε έτοιμος για «μάχη» στο σημερινό Δ.Σ. της ΠΑΕ. «Aν με προκαλέσουν για τα λάβαρα θα απαντήσω σφοδρότατα». Μιλώντας για τα υπόλοιπα τμήματα των «πρασίνων» τόνισε: «Τόσα χρόνια κανείς δεν βάζει ούτε ένα ευρώ».

ΣΩΣΤΟΣ και για το ένα και για το άλλο.

Περιμένω με αγωνία το σημερινό Δ.Σ. γιατί θα έχει "ζουμί".

Κα όπως λέει και ο Τουρτούρας, άντε και στην αποκατάσταση του Σιαρέγκι. Ευτυχώς πρόλαβε και έφυγε ο Τζιόλης. Δεν θα το άντεχα. :-))

Ο Μάτος κακώς δεν παίζει. Όπως κακώς έφυγε ο Ντογιέ που θα βοήθαγε πολύ την αναιμική επίθεση του ΠΑΟ με τα ξεπετάγματα του, την ταχύτητα του, την ντρίμπλα του, τους χώρους που άνοιγε, το κεφάλι του και την πληθωρική εν γένει παρουσία του.

Ο Τεν Κάτε αν η ομάδα αποκλειστεί με κάτω τα χέρια από τη Βιγιαρεάλ και αποκλειστεί από το Κύπελλο θα αποχωρήσει από την ομάδα.

Προσωπικά το ελπίζω. ;-)

Υ.Γ. Τουρτούρα :-))

Ανώνυμος είπε...

Ρε Πανάθα,
ορισμένες φορές σε διαβάζω και μου θυμίζεις... "Άρλεκιν" που διάβαζαν οι γυναίκες πριν 20 χρόνια! Αναφέρεσαι πάντα στο ιδανικό, το τέλειο αυτό που εσύ ονειρεύεσαι ως ιδεατό. Επειδή ωστόσο η πραγματικότητα είναι άλλη, νομίζω πως για αυτή πρέπει να μιλάμε και να συζητάμε, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως οπωσδήποτε ρίχνουμε τον "πήχη" στις προσδοκίες μας για την ομάδα. Και εάν δεν το έχεις καταλάβει, όλες οι μεγάλες ομάδες συμμετέχουν στο μετεγγραφικό παζάρι δίνοντας τα αστέρια τους όταν και εφόσον ικανοποιηθούν οικονομικά. Άπειρα τα παραδείγματα, δεν χρειάζεται να αναφερθώ.

Υ.Γ. Και ναι, δεν έγινα ξαφνικά παικταράς ο Βύντρα, και ίσως κάποιοι παίκτες δεν κάνουν για το ρόστερ. Αναγνωρίζω όμως την προσπάθειά τους μέσα στο γήπεδο. Και τους προτιμώ από τον κάθε Κλέιτον-Ίβανσιτς που ξέρουν μπάλα αλλά την παίζουν επιλεκτικά.

Υ.Γ.2: Προς πείσμα πολλών ελπίζω φέτος η διοίκηση να κρατήσει για 2η χρονιά αυτόν τον προπονητή. Ποιος ξέρει, σαν ΒΟΗΘΟΣ που είναι, ίσως τη βοηθήσει...

Πανάθας είπε...

Karma ξέρεις - μια και ανέφερες τις μεγάλες ομάδες - ότι μια συνηθισμένη τους τακτική είναι να ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ και όχι να πωλούν παίκτες. Παραδείγματα πολλά. Πιο πρόσφατα του Κακά που δεν πήγε - παρά το αστρονομικό ποσό των Αράβων στη Σίτυ - και του Ντιόγκο της Βέρντερ που "έκλεισε" στη Γιούβε αντί 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Ομάδες που μπορεί να συγκριθεί ο ΠΑΟ όπως πχ η Πόρτο κρατούν τα αστέρια τους μέχρι να πετύχουν τον στόχο τους (κανα τσαμπιονςλιγκάκι μωρέ) και μετά ΝΑΙ τους μοσχοπωλούν. Αλλά ΟΧΙ νωρίτερα.

Όταν μόνο πουλάς και δεν αγοράζεις (δεν λέω από το πανέρι) τότε είσαι φυτώριο.

Και κάτι άλλο.

Η διοίκηση του ΠΑΟ έχει πολλά έσοδα. Ουσιαστικά είναι διαχειριστές αυτών των εσόδων. Έτσι γίνομαι πρόεδρος και εγώ. θέλω να τους δω να επενδύουν χρήματα χωρίς να γνωρίζουν ότι θα τα λάβουν πίσω. Όπως ο Γιαννακόπουλος στο μπάσκετ.

Όσο για τη χαριτωμενιά, ναι έχω ένα θεματάκι με τη συντήρηση και τον επιλεκτικό υπερεαλισμό. Τον έχουμε φάει στην μάπα και είναι αιτία όχι μόνο αθλητικών αλλά και πολιτικών και κοινωνικών δεινών. Αν θες το συζητάμε σε μια ξεχωριστή ενότητα για να μην κουράσουμε τους συνομιλητές μας. Θα σου αναφέρω μόνο ότι θεωρώ την ελληνική κοινωνία υπέρ του δέοντος συντηρητική και αυτό σίγουρα δεν αποτελεί προοπτική προόδου. Σου θυμίζω ότι οι μεγάλες αλλαγές του κόσμου έγιναν από ανθρώπους που είχαν οράματα, που δεν συμβιβάστηκαν, που δεν αντιμετώπισαν με ραγιαδισμό μια παγιωμένη κατάσταση, που ανέτρεψαν τα δεδομένα, που, που, που....ατελείωτος ο κατάλογος. Άνθρωποι με νοοτροπία ταβανιού, ήρθαν στον μάταιο τούτο κόσμο και έφυγαν χωρίς να το καταλάβουν.

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με τη δήλωση Γιαννακόπουλου ότι δεν έχει να συζητήσει ΤΙΠΟΤΑ με τον Κόκκαλη. Για αυτό δεν είδα να σχολιάζεις τίποτα.

pensierix είπε...

Ο Πανάθας είτε περάσουμε την Βιγιαρεάλ είτε αποκλειστούμε, ευχαριστημένος θα είναι. Στην πρώτη περίπτωση, για την επιτυχία της ομάδας και στη δεύτερη, διότι θα φύγει ο Τεν Κάτε. (αν και από τα λεγόμενά του , ίσως να προτιμά περισσότερο την δεύτερη εκδοχή).

Δεν θέλω ούτε καν να σκέφτομαι την εκδοχή αποκλεισμού και παραμονής του Τεν Κάτε. Τότε πάει, θα τον χάσουμε οριστικά. Ίσως τον βρούμε στο ΟΑΚΑ να φυλάει τα λάβαρα...

:))))))

Πανάθας είπε...

Βρε συ Pensierix (ξέρω ότι κάνεις πλάκα) έχει καμιά σημασία αν θα είμαι ευχαριστημένος ή δυσαρεστημένος?

Ας κοιτάξουμε την ομάδα και μια και σας αρέσει ο ρεαλισμός ας δούμε την θέση της τα τελευταία 12 χρόνια αλλά και φέτος.

ΕΙΣΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ?

pensierix είπε...

Πάντως Πανάθα σιγά σιγά, βγάζεις τον γαύρο που κρύβεις μέσα σου. Ως και τον Ντιέγκο της Βέρντερ, Ντιόγκο μας τον παρουσίασες!! (αστειεύομαι)

50 εκ. η Γιούβε δεν υπάρχει περίπτωση να τα δώσει διότι α) δεν έχει πλέον τόσα λεφτά για μία μεταγραφή και β) δεν είναι τόσο ηλίθιοι για να κοστολογήσουν αυτόν τον παίκτη 50 εκ.

Αν γίνει η μεταγραφή με τέτοιο ποσό, σκίζω την συνδρομή μου στο...DERBY και πάω ολοταχώς στη ΠΡΑΣΙΝΗ.

:)))))

Πανάθας είπε...

ΠΑΝΤΑ τους μπερδεύω αυτούς τους δύο (σαν ονόματα ε?).

Αυτό το ποσό γράφτηκε. Δεν είμαι ο μάνατζερ του παίκτη ή παράγοντας της Γιούβε για να ξέρω το ακριβές νούμερο.

Η ουσία παραμένει ότι αυτές οι ομάδες επενδύουν τεράστια ποσά για μεταγραφές. Και ότι αν πάνε να πουλήσουν τον Σιμάο να πέσουμε να τους φάμε. Είπαμε να ενισχυθούμε. Όχι να αποδυναμωθούμε και μάλιστα να το θεωρούμε και φυσιολογικό.

Α και φυσικά ότι θα αλλάξεις συνδρομή. :-))

island είπε...

Μαζί σου

Ανώνυμος είπε...

«Κι εμείς στεναχωρηθήκαμε για όσα έγιναν, αλλά και για την έκταση που πήρε το θέμα. Δεν έχει δικαίωμα καμία εφημερίδα να μας καθυβρίζει», είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Πατέρας, αφήνοντας σαφείς αιχμές για το έντυπο που είναι φίλα προσκείμενο στην οικογένεια Γιανακόπουλου, με τον Θανάση να απαντά: «Για αυτό δεν μπορώ να κάνω τίποτα, δεν έχω καμία επιρροή για να το σταματήσω».

ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΘΑΝΑΣΗ, ΣΟΒΑΡΑ;;;;

Ανώνυμος είπε...

«Κι εμείς στεναχωρηθήκαμε για όσα έγιναν, αλλά και για την έκταση που πήρε το θέμα. Δεν έχει δικαίωμα καμία εφημερίδα να μας καθυβρίζει», είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Πατέρας, αφήνοντας σαφείς αιχμές για το έντυπο που είναι φίλα προσκείμενο στην οικογένεια Γιανακόπουλου, με τον Θανάση να απαντά: «Για αυτό δεν μπορώ να κάνω τίποτα, δεν έχω καμία επιρροή για να το σταματήσω».

ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΘΑΝΑΣΗ, ΣΟΒΑΡΑ;;;;

Ανώνυμος είπε...

Αφηστε ρε τις φαγωμαρες και τις σαχλαμάρες και δείτε εδω να κλαψετε:

http://www.youtube.com/watch?v=rIrCqJALNXo&feature=related

Ανώνυμος είπε...

«Κι εμείς στεναχωρηθήκαμε για όσα έγιναν, αλλά και για την έκταση που πήρε το θέμα. Δεν έχει δικαίωμα καμία εφημερίδα να μας καθυβρίζει», είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Πατέρας, αφήνοντας σαφείς αιχμές για το έντυπο που είναι φίλα προσκείμενο στην οικογένεια Γιανακόπουλου, με τον Θανάση να απαντά: «Για αυτό δεν μπορώ να κάνω τίποτα, δεν έχω καμία επιρροή για να το σταματήσω».

ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΘΑΝΑΣΗ, ΣΟΒΑΡΑ;;;;

Ανώνυμος είπε...

ρε πανάθα, πες μου κάτι.

Δεν βαρέθηκες να αλλάζουμε προπονητές σαν να είμαστε η Ξάνθη... Φέτος έχουμε τον 10ΚΤ και έχουμε δει λίγο μπαλίτσα και κάνουμε και κάτι στην Ευρώπη...μακάρι να μην είμασταν μαλάκες και να παιρναμε και το πρωτάθλημα...θυμίσου πέρυσι με τον Πεσειρο...χαπια χρειαζόμασταν για να μεινουμε ορθιοι...

Ας τον αφήσουμε να κάνει τη δουλεια του...εδώ αφήσανε τον Μαλεζανι!

Όσο για τις μεγάλες ομάδες που έλεγες, κοίτα τη Λυών που παίρνει το καλύτερο από κάθε παίκτη της και μετα τον μοσχοπούλα...
Δυστυχώς Ρεάλ ή Μίλαν δεν είμαστε και δύσκολα θα γίνουμε...

Σ.

Αντώνης είπε...

Πολύ καλό και εύστοχο άρθρο...

Πανάθας είπε...

Απλά σας ενημερώνω ότι υπάρχει ένας θρασύδειλος που ενοχλείται από τις θέσεις μου και έχει δημιουργήσει ένα λογαριασμό google με το ίδιο nick (ΠΑΝΑΘΑΣ) γράφοντας διάφορες μαλακίες. Για να ξέρετε ποιός είναι ποιός δεν έχετε παρά να κάνετε κλικ στο όνομα και θα σας πάει στο προφίλ όπου υπάρχουν δύο ανενεργά ιστολόγια με τα nick ΠΑΝΑΘΑΣ και PAVLOTHEEPARETHNPAE με το ΤΗΝ με Η.

Πανάθας είπε...

Ανώνυμε Σ. εγώ δεν είπα να αλλάζουμε προπονητή κάθε χρόνο αλλά να βρούμε έναν αληθινό προπονητή που να μείνει ΧΡΟΝΙΑ. Έχει διαφορά. Μακάρι να είναι ο Τεν Κάτε αυτός. Από ότι φαίνεται ο χρόνος θα του δωθεί και θα διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι αν αυτός είναι ο special one.

Δεν συμφωνώ με την συμβιβαστική και υπερεαλιστική σου προσέγγιση που αναγάγει τον ΠΑΟ σε φυτώριο άλλων ομάδων.

Μπορείς να μου πεις γιατί ΕΜΕΙΣ, ως οπαδοί, πρέπει να σκεφτούμε ως επιχειρηματίες, μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουμε τις πράξεις ανθρώπων που ηγούνται της ομάδας μας?

Πρέπει όλοι οι οπαδοί να καταλάβουμε ότι η ομάδα είμαστε επί το πλείστον "εμείς". "Αυτοί" δεν είναι διαχρονικοί. Έρχονται και παρέρχονται και συνήθως αντιμετωπίζουν την ομάδα με ωφελιμιστικό τρόπο. Μην πέφτετε στην παγίδα καθοδηγούμενων ΜΜΕ που προσπαθούν να σας τοποθετήσουν στο μυαλό του εκάστοτε προέδρου. Μακάρι να είχαμε τη δύναμη να τους κάναμε να σκέφτονται όπως εμείς.

Πανάθας είπε...

Και μην ξεχνάμε ότι σήμερα (χθες πλέον) η ομάδα Βόλλευ νίκησε τον Ολυμπιακό με 3-0 στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για το CEV.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΣΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΛΕΩΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Πανάθα,
δεν θεωρώ ότι θα πρέπει να γίνουμε φυτώριο άλλων ομάδων...απλά θεωρώ ότι για την καταξίωση χρειάζονται βήματα σταθερά και μελετημένα. Δεν γίνετε να πάμε από το Α στο Δ χώρις να παμε στο Β και στο Γ.

Μπράβο στα παιδιά του Βολλευ για την νίκη τους αλλά μια ένσταση για τις δηλώσεις του κ.Έλληνα πριν τον αγώνα... αν διαφέρουμε σε κάτι από το γάβρο είναι στο επίπεδο...δεν γουστάρω ανθρώπους που φανατίζουν τον κόσμο (με ασχημο τρόπο).

Τα γεγονότα της Λ.Μαραθώνος δεν είναι τόσο παλια και δεν πρέπει να τα ξεχνάμε.

Σ.

Υ.Γ: Καλή τύχη σήμερα με τη Ρόμααν και αν παίξουμε όπως ξέρουμε δεν θα την χρειαστούμε καν...

Πανάθας είπε...

Σ. έχεις αναρωτηθεί γιατί δεν έγιναν τα βήματα που αναφέρεις ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ?

Ανώνυμος είπε...

γιατί ο Τζίγγερ δεν ήξερε και νόμιζε ότι ο Παναθηναικός ήταν καμία επιχείρηση...πήραν θέσεις άνθρωποι που δεν είχαν καμία θέση στην ομάδα, ήρθαν παίκτες που το 95-96 δεν θα πέρναγαν ούτε απέξω.

Φέτός πιστεύω όμως ότι κάτι άλλαξε και ας έχει ακόμα ο ίδιος το κουμάντο

Γιαυτό είχαμε βγει όλοι στους δρόμους. Για να αλλάξουμε κάτι.

Αλλά όπως και να έχει, τίποτα δεν χτίζεται σε μια μέρα...χρειάζεται δουλεία και να συνειδητοποιήσουν όλοι τι σημαίνει Παναθηναικός.θα το καταλάβουν που θα πάει!

Σ.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στα παιδιά του μπάσκετ... Για την ομάδα αυτή ότι και να πω θα είναι λίγο.

Σ.

Πανάθας είπε...

Συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό μαζί σου, κρατώ μικρό καλάθι για τους τωρινούς και φυσικά εύχομαι να εύχομαι να είναι όπως τα λες.

Η αρμάδα στο μπάσκετ βρίσκεται κατά τα φαινόμενα σε άνοδο. Φοβάμαι μόνο μην κάνουμε "κοιλιά" τον Μάιο όταν και θα κρίνονται όλοι οι τίτλοι. Αλλα έχω εμπιστοσύνη στον Ζέλικο. ;-)

Ανώνυμος είπε...

Επιστρέφει στη Σαουδική Αραβία ο Ζοσέ Πεσέϊρο. Αναλαμβάνει ή την Εθνική Σαουδικής Αραβίας, ή το τεράστιο ποδοσφαιρικό μέγεθος, την Αλ Ιτιχάντ - παρά τις απαξιωτικές δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν... http://www.sport-fm.gr/article/165025

Μα καλά, δεν βρέθηκε ένας ευρωπαϊκός πάγκος να φιλοξενήσει αυτό το ιερό τέρας της προπονητικής επιστήμης; Περίεργο.

Ανώνυμος είπε...

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα της ΠΑΕ είναι το επικοινωνιακό.

Δείτε π.χ. πώς οι αθλητικές σελίδες της σημερινής (Σάββατο, 14/2) ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ περνάνε στον κόσμο τη γραμμή εκείνη που, άμεσα ή έμμεσα, ευνοεί τον ΟΣΦΠ.

1. σελ. 38, μεγάλη κεντρική φωτό του Πάμπλο Γκαρσία, ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΟΠΟΥ ΕΘΑΒΕ ΤΗ ΓΑΒΡΙΕΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΑΔΕΥΤΗΡΙΑ ΤΗΣ. Η φωτό δείχνει τον Γκαρσία να κάνει τάκλιν σε αντίπαλο. Λεζάντα: "Κλαδευτήρι ο Πάμπλο Γκαρσία; Μα πώς σας πέρασε από το μυαλό;". Ούτε το γραφείο τύπου του ΟΣΦΠ δεν θα το έστηνε έτσι πούστικα!

2. σελ. 39. Η κεντρική στήλη "Γκολ και Φάουλ" του Ηλία Δρυμώνα (με φωτό τον Θανάση Γιαννακόπουλο) είναι αφιερωμένη στη ... δυστυχία και την "κατάρα" που τραβάνε, λέει, οι ρεπόρτερ του ΠΑΟ! Όλο το άρθρο μιζάρει στη διχόνοια μέσα στην ΠΑΕ και καταλήγει ειρωνικά: "Πάλι με Γκούμα και καιρούς, πάλι ο Βύντρα δικός μας θα 'ναι. Επιμένω, για λύπηση είναι".

3. σελ. 39. Τα σχόλια του Σ(άββα) Λ(ιβάνιου), ρεπόρτερ του ΠΑΟ στην ΕΛΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (ενός από τους ... δυστυχείς και καταραμένους κατά τον Δρυμώνα), αναλώνονται και αυτά ΟΛΑ στη διχόνοια μέσα στην ΠΑΕ.

4. σελ. 40-41, δισέλιδο άρθρο του Σάββα Λιβάνιου με θέμα ... τι άλλο;
Ακριβώς τις διχόνοιες μέσα στην ΠΑΕ!

Δηλαδή: τη στιγμή ακριβώς που έληξε μια κόντρα μέσα στην ΠΑΕ, τα σαϊνια της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ - και ο ίδιος ο ρεπόρτερ του ΠΑΕ μεταξύ αυτών - κάνουν ό,τι μπορούν για να τη συντηρήσουν!!! Έστω και με τεχνητές αναπνοές!!!

Αυτά να βλέπουν στην ΠΑΕ αντί να μαλακίζονται δυο βδομάδες με τα λάβαρα.

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλο θέμα αυτό που θίγεις φίλε Τζόνι... Και πολύ φοβάμαι ότι θα χρειαστεί γι' αυτό περισσότερη δουλειά ακόμη και από τη διάλυση της "παράγκας".
Εδώ όμως, δεν είναι μόνο θέμα της διοίκησης. Είναι και δικό μας (του κόσμου εννοώ). Όσο υπάρχουν Παναθηναϊκοί που αγοράζουν τις "αντικειμενικές" εφημερίδες όπως Sporday, βλέπουν Αθλητική Κυριακή και μπαίνουν για να ενημερωθούν στο "Contra.gr", τότε θα τους βάζουμε βούτυρο στο ψωμί τους να βαφτίζουν "Οικονομική ένεση ηθικού από τον Κόκκαλη στους παίχτες του Ολυμπιακού ενόψει ντέρμπι", την καταβολή περσινών χρωστούμενων μισθών.
Πάντα φιλικά και πάντως όχι "αντικειμενικά",
Ο Τρίφυλλος

Ανώνυμος είπε...

Τρίφυλλε, συμφωνώ απόλυτα.

Και επαυξάνω: η πλύση εγκεφάλου από τα "αντικειμενικά" μμε, και η χαζομάρα οπαδών μας, είναι τέτοια που υπήρξαν παναθηναϊκοί - ναι, παναθηναϊκοί - οι οποίοι δήλωναν θαυμασμό για τον "σπουδαίο" ΝΤΙΟΓΚΟ, θάβοντας παράλληλα την ομάδα μας ότι δεν πήρε "τέτοιους παιχταράδες"!!!

Τον βουτηχτή Ντιόγκο, που η διαιτησία τον αφήνει να κάνει ό,τι γουστάρει μέσα στο γήπεδο, και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΓΚΟΛ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΤΕΚΑ (11) ΜΑΤΣ ή αλλιώς ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ!!!

Άβυσσος ο εγκέφαλος του ανθρώπου...

Αντώνης είπε...

Εάν διαβάσετε κατά καιρούς τα άρθρα του Ασημακόπουλου στην Ελευθεροτυπία στη στήλη ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ, θα δείτε πόσο καλοστημένο είναι το σκηνικό με τα μέσα ενημέρωσης για το γαύρο.

Old Boy είπε...

Μέχρι το Σάββατο το απόγευμα όποιος μιλούσε για διαιτησία ήταν γραφικός και τα λάθη -αν υπήρχαν- ήταν ανθρώπινα.
Έξαφνα από το Σάββατο το βράδυ τα λάθη έπαψαν να είναι ανθρώπινα και έγιναν ύποπτα: οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού σφάζονται προβοκατόρικα για να απαξιωθεί το πρωτάθλημα του Ολυμπιακού.