Πέμπτη, Φεβρουαρίου 26, 2009

Η Χαμένη Χρονιά

Eκείνο που θα καταλάβουμε μόνο όταν γεράσουμε, είναι ότι ενώ είναι αντικειμενικά δύσκολο να ζεις μέσα σε μια δωδεκαετία και βάλε, στην οποία οι πίκρες οι δικές σου και οι χαρές του αντιπάλου σου είναι ο κανόνας, τελικά τα παιχνίδια που δημιουργούν αναμνήσεις και ιστορία είναι δικά μας.
Γερνώντας θα έχουμε να θυμόμαστε ότι κάναμε στην Ευρώπη αυτό κι εκείνο και το άλλο και το παράλλο. Αυτά μένουν και όχι αν κερδίζεις τον Πανιώνιο και την Ξάνθη, την Ξάνθη και τον Πανιώνιο.
Γερνώντας οι άλλοι θα έχουν να θυμούνται ότι το 96 κέρδισαν τον Πανιώνιο και την Ξάνθη, το 2002 την Ξάνθη και τον Πανιώνιο, το 2009 τον Πανιώνιο και την Ξάνθη.
Εγώ, όσο κι αν πικραίνομαι να χάνω δώδεκα χρόνια από την Ξάνθη και τον Πανιώνιο, προτιμώ μεγαλώνοντας να έχω να θυμάμαι τον Άγιαξ και την Γιουβέντους, την Μπαρτσελόνα και την Άρσεναλ.
Και για να πω κάτι βαρύ -κι όσο κι αν υπάρχει το ελαφρυντικό της δωδεκαετούς πίκρας- όποιος αν είχε να επιλέξει από τα δύο θα προτιμούσε την κυριαρχία στην Ελλάδα από την υπερηφάνια στην Ευρώπη, μάλλον λάθος ομάδα είναι και ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξει και να πάει με τους ψυχωτικούς.

38 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η μεγαλύτερη επιτυχία του Κόκκαλη και του συστήματος που έχει επιβάλλει όλα αυτά τα χρόνια είναι τελικά να έχει περάσει στη συνείδηση όλης της ποδοσφαιρικής ελλάδας ακόμα και των φιλάθλων μας αυτή την αισχρή εντύπωση του "12 χρόνια πρωταθλήματα από το γαύρο".

Στο δικό μου το φτωχό μυαλό δεν υπάρχουν 12 πρωταθλήματα του γαύρου τα τελυταία χρόνια γιατί δεν μπορώ με αυτό τον τρόπο και αυτη την έκφραση να νομιμοποιήσω -όπως έχω την εντύπωση ότι νομιμοποιούνται κάθε φορά που χρησιμοποιεί κάποιος αυτή την έκφραση- 12 στημένες διοργανώσεις, πόσο μάλλον να θυμώσω στην αγαπημένη μου ομάδα γι'αυτό. Ποτέ δεν το έκανα και ποτέ δεν θα το κάνω. Από Ξάνθες, Αστέρες, Παναχαϊκές, Κορφοβούνια πάντα χάναμε, γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο, κι αν δεν με πιστεύετε το έχει δηλώσει κι ο Καραγκούνης - ο τυπάς που σκόραρε χτες, ξέρετε, με αφορμή τα αίσχη της Ριζούπολης στον Οικονομικό Ταχυδρόμο προ επταετίας στη μοναδική συνέντευξη που κάποιος ποδοσφαιριστής μας τα είπε χύμα για την κατάσταση που επικρατεί στα κεφάλια των ελλήνων φιλάθλων, όπως είχαμε χάσει από τον Ιωνικό αμέσως μετά τη νίκη στο Άμστερνταμ.

Η αγαπημένη μου ομάδα που βλέπω εγώ ο ταπεινός λοιπόν δεν έχει αλλάξει καθόλου ούτε στο πνεύμα του νικητή ούτε στη νοοτροπία ούτε στις δυνατότητες που έχει τα τελυταία 40 χρόνια από τότε που έκανε την πορεία θριάμβου στου Γουέμπλει και έχω τα ευρωπαϊκά βράδια να μου το αποδεικνύουν συνεχώς αυτό. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι σφαγιάζεται συστηματικά εδώ και 15 χρόνια και φτύνεται αισχρά από τους ίδιους της τους φιλάθλους τα τελευταία 10.

Νομιμοποιήστε εσείς το γαύρο στη συνείδησή σας αν θέλετε και αν σας ευχαριστεί. Τη συμπάθειά μου

Ανώνυμος είπε...

Τα πράγματα είναι μάλλον απλά. Χωρίς τον παράγοντα διαιτησία να έχει παίξει το ρόλο που έχει παίξει όλα αυτά τα χρόνια, τα πρωταθλήματα θα ήταν μάλλον μοιρασμένα τα 12 αυτά χρόνια. Σίγουρα ο ΟΣΦΠ άξιζε μερικά από αυτά, όμως και ο ΠΑΟ θα έπρεπε να είχε πάρει 3-4 ακόμα, όπως και η ΑΕΚ ίσως.
Αυτό που μένει πραγματικά στην ιστορία είναι η εικόνα κάθε ομάδας και οι αξίες της σε βάθος χρόνου. Είναι τυχαίο που ακόμα θυμόμαστε την ομάδα με προπονητές του Ρότσα και Κυράστα; Ήταν τότε που παίξαμε την καλύτερη μπάλα.
Και εγώ τελικά προτιμώ -και ευτυχώς έχω- να θυμάμαι μεγάλες ευρωπαικές βραδιές απο τη μιζέρια της ελληνικής πραγματικότητας.

σχολιαστής είπε...

Αν η ομάδα ασχολούνταν λιγότερο με τη διαιτησία και δεν έχανε απο μικρές ομάδες, θα χαμογελούσαμε και στην Ελλάδα.

Το συμπέρασμα είναι ότι η ομάδα,με τον ίδιο προπονητή και με ποιοτική ενίσχυση μπορεί του χρόνου να πάει καλύτερα και στην Ελλάδα, αδιαφορώντας για τη διαιτησία. Αλλωστε και χθές η διατησία ήταν για τα θηρία, αλλά το αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Old

προσυπογράφω!

Συμφωνώ και με τους Ανώνυμο και Karma.

Ο Σχολιαστής δεν έχει πολύ δίκιο. Ναι μεν πρέπει να νικάμε κάποιες ομάδες, από τις οποίες χάνουμε αναιτιολόγητα πολλές φορές (όχι όμως πάντα, αφού η γκέλα είναι μέσα στο ποδόσφαιρο όπως και η κακή μέρα για κάθε ομάδα). Όμως από τις μικρές ομάδες θα έχανε και ο κύριος ανταγωνιστής σου εάν δεν φρόντιζε να τον περνάει αλώβητο η διαιτησία (παρέα με την αθλητική δικαισύνη, για να μην ξεχνιόμαστε).

Μόνο το φετινό πρωτάθλημα αν έβλεπε ο Σχολιαστής, θα μπορούσε πανεύκολα να καταλάβει ότι, ακόμα και με όλες τις ανόητες ήττες ή ισοπαλίες που έκανε η ομάδα μας, η διαφορά των 11 βαθμών είναι απολύτως πλασματική. Και ότι, ακόμα κι αν δεν προσμετρήσουμε υπέρ μας τους βαθμούς που χάσαμε από διαιτητικά "λάθη" σε βάρος μας (π.χ. μόνο 1 πέναλτι υπέρ μας σε όλο τον Α΄ γύρο!!!), αλλά απλώς αφαιρέσουμε τους βαθμούς που πήρε το Πουστοσωματείο από ξεκάθαρη (και πανθομολογούμενη) διαιτητική έυνοια, τότε η διαφορά θα ήταν αυτή τη στιγμή στους +3 βαθμούς υπέρ των Πούστηδων το πολύ.

Φυσικά η ομάδα δεν πρέπει να ασχολείται με τη διαιτησία! Πρέπει να ασχολείται με τη διαιτησία Η ΠΑΕ - που ελπίζω να μην υιοθετεί απόψεις όπως αυτήν εδώ του Σχολιαστή, που "ουδετεροποιεί" ανοήτως το ρόλο της διαιτησίας.

Πανάθας είπε...

Αυτή είναι η "ποιητική" προσέγγιση. Συγνώμη που θα σας το χαλάσω αλλά υπάρχει και μία άλλη οπτική που "λέει" ότι οι ομάδες είναι τα αποτελέσματα τους. Και έμμεσα συμφωνείτε και εσείς μια και τα ευρωπαικά παραδείγματα, αποτελέσματα είναι και αυτά, απλά είναι πετυχημένα και δη άμεμπτα.

Προσωπική μου άποψη ότι αν όλη η ομάδα από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο φίλαθλο μείνει σε "αυτά" τα λόγια παρηγοριάς τότε δεν θα πάμε μπροστά.

Για τη φαιδρή αυτή κατάσταση που βλέπουμε (και φυσικά συμφωνώ) όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα, ο ΠΑΟ έχει τη μέγιστη ευθύνη.

Υπόσχομαι όμως να τα μάθω απ'έξω (συναισθηματικά και συμφεροντολογικά εξάλλου με συμφέρει να τα ασπαστώ) μήπως και με πείσω ότι λάθος δεν είναι αυτό που βλέπω, αλλά εγώ.

Ποιά είναι η γνώμη σας για τον αγώνα?

Εγώ έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Αν μου έλεγες πριν τον αγώνα ότι το ματς θα τελείωνε 1-1 θα πανηγύριζα. Αλλά έτσι όπως εξελίχτηκε το ματς νιώθω πικραμένος. Αυτός ο Βαβζίνιακ (καλά τον λέω?) έχει κάνει και άλλο ένα πέναλτυ στο Α' Ημίχρονο. Που πάνε και τους βρίσκουν ρε γαμώτο? Ο Τεν Κάτε κοιμήθηκε στο Α' ημίχρονο και ευτυχώς ήρθε ο τραυματισμός - αλλά και η κίτρινη του Γκούμα - να τον ξυπνήσουν και να φέρουν ένα ορθολογικό σύστημα. Το αρχικό του λάθος ήταν ότι είχε στην αρχική ενδεκάδα 3 μόνο καθαρόαιμους χαφ (Σιμάο, Σίλβα, Κάρα) με αποτέλεσμα να έχει χάσει το κέντρο.

Ο Σίλβα ήταν τραγικός. Δεν βοήθησε καθόλου και ήταν η μαύρη τρύπα στο χώρο του κέντρου.

Το σύστημα με τους 3 αμυντικούς μας αποδυνάμωσε στο χώρο του κέντρου. Καλύτερα να είχαμε έναν ακόμη αμυντικό χαφ. Αλλά ποιόν? Ο Τζιόλης πουλήθηκε, ο Μάτος είναι παροπλισμένος, μας μένει ο Μελίσσης.

Ο Μάντζιος έχει φοβερή τεχνική αλλά δεν είναι σέντερ φορ. Δεν βλέπει δίχτυα με ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ.

Ο Καραγκούνης πέρα από καλύτερος παίκτης του αγώνα (μαζί με Σιμάο, Γκαλίνοβιτς, Βύντρα και Σιαρέγκι Β' ημιχρόνου), απέδειξε στον Γκότζο πόσο μαλάκας είναι για τον ανηλέητο πόλεμο που του κάνει όλα αυτά τα χρόνια μόνο και μόνο επειδή ήταν μέλος της ομάδας της Ριζούπολης.

Μαλακία της διοίκησης που δεν βοήθησε την ομάδα τα χριστούγεννα.

Ο διαιτητής μου θύμισε καλές εποχές της παράγκας. Έπαιζε όπως θα μας παίξει ο Σπάθας την κυριακή.

Στο Α' Ημίχρονο θα μπορούσαμε να χάναμε και 4-1 (ναι η μπάλα πέρασε τη γραμμή). Το πρώτο εικοσάλεπτο του Β΄ ήμασταν αρκετά καλοί και μετά πάλι τα ίδια. Μου θύμισε το χτεσινό ματσάκι παλιές καλές πλην όμως ηρωικές εκτός έδρας εμφανίσεις. Δεν μου άρεσε ο Παναθηναικός.

Κακά τα ψέμματα. Η Βιγιαρεάλ είναι καλύτερη ομάδα. Υπερτερεί σε όλους τους τομείς. Στο μόνο που υπερέχουμε είναι ότι η Αθήνα είναι μεγαλύτερη πόλη και ότι το γήπεδο μας χωράει περισσότερους φιλάθλους.

Συνεχίζω να την θεωρώ φαβορί. Είμαι σίγουρος ότι ένα γκολ θα μας το βάλει. Μπορεί ο ΠΑΟ να της βάλει δύο γκολ εδώ μέσα? Δεν πιστεύω ότι το ματς θα λήξει 0-0 και θα είναι λάθος να το προσεγγίσουμε έτσι.

Ελπίζω στη ρεβάνς να παίξουμε καλύτερα και να έχουμε την τύχη που είχαμε χθες. Δεν είναι λίγο μια πρόκριση στους 8 του CL με αυτό το ρόστερ.

Για να δούμε.

Υ.Γ. Τι θα γίνει με το Βόλλευ ρε παιδιά? Κατάρα έχει αυτό το τμήμα? :-(

Old Boy είπε...

Ανώνυμε, τα 12 χρόνια πρωταθλήματα δεν είναι θέμα ερμηνείας, γνώμης ή αντίληψης της πραγματικότητας, είναι η ίδια η πραγματικότητα. Τι ακριβώς να κάνουμε; Να προσποιηθούμε ότι δεν υπάρχει; Κι εν πάση περιπτώσει έχω γράψει για διαιτησίες, παράγκες, Κόκκαλη και σημαδεμένη τράπουλα ένα δισεκατομμύριο φορές.
Πανάθα, ως συνήθως διαφωνώ στα περισσότερα, συμφωνώ όμως σε αυτό που λες «Μου θύμισε το χτεσινό ματσάκι παλιές καλές πλην όμως ηρωικές εκτός έδρας εμφανίσεις». Ούτε εμένα μου άρεσε ιδιαίτερα χθες ο Παναθηναϊκός.
Από εκεί και πέρα μερικές παρατηρήσεις για παίκτες.
- Ο Πολωνός μου φαίνεται εξαιρετική μεταγραφή (κι ας μαλακίζεται στη φάση του πέναλτι).
- Ο Ζιλμπέρτο όσο περισσότερο στοχοποιείται από τους δημοσιογράφους τόσο περισσότερο σημαντικός και καίριος μου φαίνεται για τις επιτυχίες της ομάδας στην Ευρώπη.
- Αυτός ο ελιτισμός και η αλαζονική αγωνιστική διάθεση του Μάντζιου όσο ακατάλληλο τον κάνει για βασικό σέντερ φορ στο ελληνικό πρωτάθλημα, τόσο κατάλληλο τον κάνει για ματς τσάμπιονς λιγκ. Πρόκειται για ελιτισμό που τον κάνει να σνομπάρει τα ματς στην Ελλάδα, αλλά που τον κάνει ταυτόχρονα να βλέπει σαν κουνούπια τους αντίπαλους αμυντικούς στην Ευρώπη.

pensierix είπε...

Καλό αποτέλεσμα, η Βιγιαρεάλ παραμένει το φαβορί διότι είναι καλύτερη ομάδα, κακή εμφάνιση σε γενικές γραμμές από τον ΠΑΟ που ήταν τυχερός στο πρώτο ημίχρονο. Εκεί δεν πλήρωσε την λάθος εντεκάδα που κατέβασε ο Τεν Κάτε. Η ισπανική ομάδα, πάντως, έχει αρκετά κενά πίσω και αυτό αποδείχτηκε με τις φάσεις που έκανε ο ΠΑΟ παρόλο που έπαιζε αμυντικά. Ειδικά μετά το γκολ που δέχτηκε φαινόταν να τα έχει χάσει, αλλά ήρθε το κοράκι και την ξανάβαλε στο παιχνίδι. Είμαι σίγουρος ότι αν δεν ήταν τραυματίας ο Μάτος , θα είχε μπει στο παιχνίδι και πιθανόν να είχαμε δεχτεί πολύ λιγότερη πίεση.

Πικραμένος, όπως ο Πανάθας, δεν μπορώ να είμαι μετά από ισοπαλία με γκολ στην έδρα μιας πολύ καλής ομάδας, καλύτερης από τη δική μου. Κρατάω το ότι με κακή σχετικά εμφάνιση, πήραμε θετικό αποτέλεσμα και μάλιστα με κόντρα διαιτησία. Διαφωνώ επίσης με τον Πανάθα για τον Βαβζίνιακ, ήταν πάρα πολύ καλός όπως οι Βύντρα, Σαριέγκι αν συνυπολογίσουμε και την πίεση που δέχτηκαν. Διαφωνώ και για τον Ζιλμπέρτο, δεν έκανε το καλύτερο παιχνίδι αλλά ουσιαστικά έπαιζε μόνος του στο κέντρο μαζί με Σιμάο κόντρα σε 5 Ισπανούς. Διαφωνώ και για τον Γκαλίνοβιτς, ο οποίος κράτησε μεν την ομάδα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ήταν πολύ ασταθής στις επεμβάσεις και στις εξόδους του.

Κρατάω κυρίως, για να μπω και στο πνεύμα του ποστ του old boy, το γεγονός ότι ακομά και μετά από ένα επιτυχές αποτέλεσμα στο Τσου Λου, οι βάζελοι ασκούμε κριτική στην ομάδα, δείγμα του ότι και μεγαλύτερες απαιτήσεις έχουμε και ότι η ομάδα μάς έχει συνηθίσει σε ευρωπαικές βραδιές όπως η χτεσινή και ακόμα καλύτερες. Αν στην θέση μας ήταν οι γαύροι, ακόμα στο Φάληρο θα ήταν, γιορτάζοντας την πρωτοφανή επιτυχία της ομάδας...

Πανάθας είπε...

Δεν είναι κακό πράγμα η διαφωνία. Η διαφωνία είναι δημιουργική. Η προσπάθεια επιβολής του λόγου σου (δεν αναφέρομαι φυσικά σε εσάς) δεν είναι δημιουργική (ίσα ίσα αποτελεί το αντίθετο). Είναι φυσικό για μένα να διαφωνούμε. Είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικά βιώματα, φιλοσοφία και στάση ζωής. Δεν υπάρχει λάθος και σωστό στις προσεγγίσεις μας. Υπάρχει μόνο το ΕΓΩ μας.

Old Boy και Pensierix και εγώ διαφωνώ με τις προσεγγίσεις σας αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι την τελευταία ρανίδα του πράσινου αίματος μου το δικαίωμα να λέτε όσα λέτε.

Πανάθας ή ΧΟΥΛΚ. ;-)

Υ.Γ. Που είναι ο Μιχάλης βρε παιδιά?

Ανώνυμος είπε...

Για το ματς:

1. Τελικά, παρόλο που αρχικά μου κακοφάνηκε, με πιο ψύχραιμο μάτι λέω ότι χαίρομαι που έληξε 1-1 παρά να νικούσαμε 0-1 ! Γιατί; Διότι το 0-1 μπορεί και να μας κοίμιζε (θυμηθείτε Άγιαξ, Πόρτο) ενώ με το 1-1 υπάρχει μια ... ευχάριστη ανασφάλεια, που πιστεύω ότι θα επιδράσει δημιουργικά στην ομάδα.

2. Η Βιγιαρεάλ έχει εντυπωσιακή τεχνική ατόμων και συνόλου, που ανεβάζει την ταχύτητα ανάπτυξης σε διαστημικούς χρόνους. Ειλικρινά τη ζήλεψα γι' αυτό!

Γενικότερα κοιτώντας την όμως, ενώ είναι πολύ καλύτερη ομάδα μπροστά, στην άμυνά της είναι σαφώς κατώτερη από εμάς, αφού φάνηκε να παθαίνει αναγούλες παρόλο που δεν είχε σοβαρή πίεση. Κάτι που με κάνει να πιστεύω ότι έχουμε σοβαρές πιθανότητες να την κερδίσουμε εδώ και να περάσουμε στους 8.

3. Για την εικόνα της δικής μας ομάδας πρέπει να λάβουμε υπόψη, ότι χτες ήταν τρομερά, απίστευτα κακοί δυο παίκτες καθοριστικοί για τη δική μας ανάπτυξη: ο Νίλσον στη δεξιά γραμμή και ο Σπυρόπουλος στην αριστερή. Δεν βλεπόντουσαν! Και ο Γκάμπριελ δεν πρόσφερε τίποτα, ούτε κι αυτός. Με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ξεμπλοκάρουμε και να αναπτυχθούμε από εκεί που ο ΤενΚάτε περίμενε να αναπτυχθούμε: όποτε το κέντρο έκοβε και έδινε μπάλα στα πλάγια, οι Νίλσον και Σπυρό είτε την έχαναν, είτε την ξαναγύριζαν στο κέντρο.

---

Για τα "12 χρόνια".

Είναι προφανέστατα ένας στρεβλός για τον Παναθηναϊκό συμβολισμός η καταμέτρηση με βάση τι; Τη χρονιά που ο Κρόκους άρχισε να παίρνει ντόπιες κούπες!

Σκεφτείτε με ειλικρίνεια το εξής απλό: εάν όλα αυτά τα χρόνια είχαν πάρει κούπες εκτός του Πουστοσωματείου και λ.χ. οι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ...

... εάν δηλαδή είχαν πάρει και αυτοί κούπες π.χ. το 2001, το 2005 και το 2007, κι εμείς δεν είχαμε παρά το νταμπλ του 2004 ...

... τότε θα μιλούσε κανείς από εσάς για "12 χρόνια"; ΟΧΙ βέβαια!

Θα υπήρχε φυσικά απογοήτευση, αλλά όχι αυτή η εμμονική τρέλα με τα "12 χρόνια" και τα "12 χρόνια", που στην τελική μόνο τον ... "Πρωκταθλητή" χαροποιούν και μόνο σε αυτόν δίνουν φτερά!

Κοιτάξτε λοιπόν φίλοι μου: πρέπει να πάψουμε επιτέλους να κάνουμε σημείο ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ αναφοράς ένα σημείο, το 1997, που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ αλλά ΤΟΥ ΠΟΥΣΤΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΜΑΣ!

ΣΤΟΠ! ΤΕΡΜΑ! Είναι ψυχοφθόρο και ανόητο. Πέραν όλων των άλλων και επειδή κάνει στα μάτια μας ΚΑΘΕ παίκτη και ομάδα του Παναθηναϊκού όλα αυτά τα χρόνια ΥΠΟΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ - κι αυτό είναι και άδικο αλλά και, κυρίως, καταστροφικό εφόσον οδηγεί σε γιουχαϊσματα παιχτών που δεν αξίζουν τέτοιας συμπεριφοράς (π.χ. Βύντρα, Σαριέγκι).

ΑΣ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΜΑΣ ΣΗΜΑΙΑ!

ΑΣ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΟ ΜΠΟϊ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΜΕΝΗ ΜΕΖΟΥΡΑ ΤΟΥ ΠΟΥΣΤΟΣΩΜΑΤΕΙΟΥ!

Πανάθας είπε...

Τζόνυ θα μπορούσες να ζήσεις σε ένα υλικό κόσμο όπως αυτόν που ζούμε (προσπαθούμε τουλάχιστον), χωρίς χρήματα?

Δεν μπορείς να αποκόψεις τον ΠΑΟ από τον ΟΣΦΠ και τούμπαλιν.

Δεν θέλω να δω προσωπικά τον Παναθηναικό χωρίς τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα μου είναι η ομάδα που αγάπησα από μικρό παιδί, αλλά ο αιώνιος αντίπαλος είναι η ομάδα που αγάπησα να μισώ. Είναι πολύ δυνατό συναίσθημα για να το εγκαταλείψω.

Εξάλλου είναι δύσκολο να εφαρμόσεις μια τεχνοκρατική σκέψη σε ένα συναισθηματικό χώρο όπως είναι το ποδόσφαιρο.

Χώρος βέβαια με μονάδα μέτρησης τα τρόπαια.

Γιατί είναι κάτι που ξεχνούμε.

ή κάνουμε πως ξεχνούμε.

;-)

Ανώνυμος είπε...

old boy,
δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο και με το ποστ, και με το σχολιο που εκανες αργοτερα.

"χαμενη χρονια" πάντως
θα ειναι αν γκρεμίσουμε το καλοκαιρι οτι άρχισε να φτιάχνεται το καλοκαιρι, διωχνοντας κακην κακως για αλλη μια φορα τον προπονητη.

αν ζηλεψα κατι απο βιγιαρεαλ ειναι οι αυτοματισμοι της. και πως να μην τους πετυχαινει οταν εχει τον ιδιο προπονητη 5 χρονια και εναν κεντρικο κορμο παικτων που δεν αλλαζει σαν τα πουκαμισα.

ελπιζω να παραμεινει ο τενκατε , και με κεντρικο πυλωνα αυτον σιγα σιγα ο παο να αποκτησει μια αγωνιστικη ταυτοτητα.

Old Boy είπε...

OK Tζόνυ, του χρόνου θα λέμε για 13 και του παραχρόνου για 14. Δεν θα μείνουμε στα 12, μην φοβάσαι ;))

13, ειρωνικά το έβαλα το «Χαμένη Χρονιά» ως τίτλο.

Ανώνυμος είπε...

Πανάθα,

άλλο είναι να μην αποκόψω την ομάδα μου από τον κύριο αντίπαλο και άλλο, μα εντελώς άλλο, να υιοθετώ τα μέτρα του αντιπάλου μου για να μετράω την ομάδα μου!

Πρέπει να καταλάβεις ότι το δεύτερο είναι ανθυγιεινό λούκι, κοινώς χοντροκομπλεξισμός - και μάλιστα το λούκι και το κόμπλεξ στο οποίο μετά πολύ μεγάλης χαράς θέλουν να μας ρίχνουν οι επικοινωνιολόγοι του αντιπάλου. Γιατί διάολε τους κάνετε τη χάρη;

Ιστορικά ποτέ ο ΠΑΟ δεν είχε δεχτεί να μπει σε τέτοιο λούκι. Αντίθετα, αυτό το λούκι, αυτό το κόμπλεξ, ήταν χαακτηριστικό της Γαβριέλας απέναντί μας. Πρόσεξε: ακόμα και όταν αυτή έπαιρνε τίλους κι εμείς τίποτα!

Γιατί; Διότι ο Παναθηναϊκός έχει κατορθώσει να αρθεί ιστορικά ΠΑΝΩ από το στενό πλαίσιο του ελληνικού πρωταθλήματος και να διεκδικεί δάφνες και εδώ αλλά και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. ΑΥΤΟ το γεγονός, ότι δηλαδή κατόρθωσε με αγώνες να είναι μια ομάδα πραγματικά ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ βεληνεκούς, τον έκανε να είναι πραγματικά ΑΚΟΜΠΛΕΞΑΡΙΣΤΟΣ απέναντι στη Γαβριέλα ακόμα κι όταν αυτή έπαιρνε κούπες.

Αντίθετα η Γαβριέλα ποτέ δεν μπόρεσε να αρθεί σε αυτό το ύψος. Ακόμα και τώρα που παίρνει τις ντόπιες κούπες σερί. Γι' αυτήν, τα πάντα - όλη της η τιμή, η περηφάνεια, η ιστορία και η υπόληψη - παιζόταν ΜΟΝΟ στο εθνικό επίπεδο. Έξω από αυτό, η ταπείνωση, ο εξευτελισμός, η ντροπή, το γιούχα. ΓΙ' ΑΥΤΟ και με λυσσασμένο κόμπλεξ πάλεψε με κάθε μέσον, με κάθε απάτη και πουστιά, να καταξιωθεί στο ντόπιο πρωτάθλημα. Λόγω κόμπλεξ.

Δεν λέει λοιπόν να υιοθετούμε εμείς τα μέτρα, τα ήθη και τη νοοτροπία αυτής της κομπλεξούς κυράτσας!!!

Για ΚΑΝΕΝΑ λόγο στο σύμπαν!!!

Κατανοητόν;

---

ΟΒ,

πες το κι έτσι, τα πάντα όλα :-)

Ερώτηση ειλικρινής: γιατί δεν μπορείς να μετράς τις χαμένες ντόπιες κούπες από το 2004 και μετά;

Τι είναι αυτό που σε κάνει να υιοθετείς τη μεζούρα της "12ετίας";

Τι σου κοστίζει αν την πετάξεις μακριά σου;

Old Boy είπε...

Kατ' αρχήν, όπως λέω και στο ποστ, αξιολογώ ως σημαντικότερη την Ευρώπη από την Ελλάδα, οπότε το αν θα αρχίσω το μέτρημα από το 97 ή από το 2004 σχετική τελικά σημασία έχει.
Από εκεί και πέρα μπερδεύεις νομίζω την πραγματικότητα με τα επικοινωνιακά τερτίπια.
Επικοινωνιακό τερτίπι είναι να ισχυρίζεται κανείς ότι η διαιτησία δεν παίζει ρόλο και ότι τελικά το πρωτάθλημα το παίρνει ο καλύτερος.
Επικοινωνιακό τερτίπι είναι να ισχυρίζεται κανείς ότι οι κούπες μετράνε και ότι τις πορείες δεν τις υπολογίζει και θυμάται κανείς.
Επικοινωνιακό τερτίπι είναι να αποσιωπείται ότι το περσινό πρωτάθλημα κατακτήθηκε σε αίθουσες και όχι σε γήπεδα.
Αλλά το άλλο είναι αντικειμενικό δεδομένο και πραγματικότητα. 12 στα 13 (οσοδήποτε βρώμικα, άθλια κι ελεεινά, είναι 12 στα 13. Το να πω δηλαδή 5 στα 6 δεν είναι εθελοτυφλία;

Ανώνυμος είπε...

OB,

μα ακριβώς επειδή έγραψες αυτό το post σου τα λέω αυτά!

Μπερδεύω την πραγματικότητα με τα επικοινωνιακά τρικ, λες. Χμμμ... Νομίζεις ότι δεν θα μπορούσε να σου πει κανείς, σαν απάντηση σε αυτό εδώ το post σου, ότι κι εσύ εξιδανικεύεις την πραγματικότητα για να παρηγορηθείς;

Λοιπόν: η πραγματικότητα, στα ειδικά πλαίσια που τη συζητάμε - το κλάσμα "12/13" -, είναι μια "κατασκευή". Και με τις "κατασκευές" το θέμα είναι ποιός τις κατασκευάζει και ποιόν συμφέρει να είναι κατασκευασμένες με τον α ή β τρόπο.

Μήπως δεν είναι "κατασκευή" ο συγκεκριμένος προσδιορισμός "12 κούπες στα 13 χρόνια"; Πρόσεξε: εννοώ το συγκεκριμένο κλάσμα 12/13.

Ποιός το ορίζει αυτό;

Γιατί η μέτρηση αρχίζει από το 1997; Γιατί δεν αρχίζει λ.χ. από το 2004 (δικό μας νταμπλ), ή από το 2000 (21ος αιώνας γαρ); Γιατί δεν αρχίζει έστω από το 1960 (καθιέρωση της Εθνικής κατηγορίας); Ή από το 1979 (καθιέρωση του επαγγελματικού ποδόσφαιρου);

Πώς διάολε απέκτησε υψή ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ το 1997, δηλαδή η χρονιά που μπήκε μπροστά η μηχανή του Κόκκαλη;

Πώς καθιερώθηκε να μετριούνται οι κούπες από τότε ειδικά που άρχισε να τις παίρνει ο Κόκκαλης;

Δεν είναι λοιπόν σαφές ΠΟΙΟΣ καθιέρωσε αυτή την "κατασκευή" και ΠΟΙΟΝ συμφέρει;

Και δεν είναι έτσι σαφές ότι έχουμε μασήσει στην κατασκευή που καθιερώθηκε από το Πρακτορείο και που αυτό εξυπηρετεί;

Το να έχει αποκτήσει ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ τους Παναθηναϊκούς ΥΦΗ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ αντίστοιχου με το 1960 ή το 1979 η χρονολογία επικράτησης του Κοκκαλισμού;;;

!!!

squarelogic είπε...

ΟΒ
Προσυπογράφω πλήρως κι εγώ το σχόλιο σου.Νομίζω στο δικό σου μπλογκ είχα απαντήσει και γω ομοίως σε κάποιον που μας επέσειε το -12(τότε),οτι αν έπρεπε να διαλέξω τους 10β.που έχασα απο Ηρακλή κι Εργοτέλη και τις βραδιές στη Βρέμη και το Μιλάνο,πάλι τις δεύτερες θα διάλεγα...

Αλλη μια σπουδαία βραδιά χθες,έστω κι αν το γήπεδο έγερνε στο 1ο ημίχρονο...Άλλωστε μιλάμε για μια ομάδα διαστημική για τα ελληνικά δεδομένα,μιάμιση ταχύτητα πάνω κι απ την Ιντερ,που αν έιχε χθες τύχη,εύκολα μπορούσε το κοντέρ να έχει γράψει 4...κι όσο κι αν εκ των υστέρων κατακρίνει κανείς το αμυντικογενές σχήμα του 1ου ημιχρ.,δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί οτι δεν υπηρετούσε μια σωστή λογική,δηλ.να μην χαθεί το παιχνίδι πριν συμπληρωθεί το 10λεπτο.
Για άλλη μια φορά εντός του ευρωπαικού αγώνα έδειξε ο 10Κάτε σωστά αντανακλαστικά.Πως θολώνει έτσι στο ελλην.πρωτάθλημα είναι ενα μυστήριο...
Νομίζω οτι με μεγάλη αυτοσυγκέντρωση και οδηγό το πρέσιγκ του 2ου ημιχρ.έχουμε καλές πιθανότητες στη ρεβάνς,απέναντι σε μια ομάδα οπωσδήποτε εμφανώς καλύτερη απο μας...
Τέλος,όσο κι αν χτικιάζουμε συχνά με τις εμμονές του στο ελλην.πρωτάθλημα,οφείλουμε να παραδεχτούμε οτι ο Γιώργος Καραγκούνης μεταλαμπαδεύει το DNA του παλιού καλού ευρωπαίου Παναθηναικού στην τωρινή ομάδα.
Η παρουσία του σφυρηλατεί το "μέταλλο" της ομάδας.Respect...

Old Boy είπε...

«Νομίζεις ότι δεν θα μπορούσε να σου πει κανείς, σαν απάντηση σε αυτό εδώ το post σου, ότι κι εσύ εξιδανικεύεις την πραγματικότητα για να παρηγορηθείς;»

Θα μπορούσε. Αλλά γάβρος ήταν τέτοια θα λεγε ;))

Λοιπόν, οκ, δέχομαι ότι έχεις ένα δίκιο στο ότι είναι εν μέρει αυθαίρετο να αρχίσουμε να μετράμε από το 96 - 97. Απλά είναι το σερί τόσο εξωπραγματικό (και είναι εξωπραγματικό ακριβώς επειδή είναι σε μεγάλο βαθμό έξω από τη λογική του αθλήματος και άρα εξωαγωνιστικό) που δεν είναι και τόσο αυθαίρετο το να γίνεται επίκλησή του.

Old Boy είπε...

Square, αν αυτά που έχει κάνει φέτος ο Καραγκούνης στο Τσάμπιονς Λιγκ τα έκανε κανένας Κλέιτον ή κανένας Νίνης θα είχαμε πάθει ομαδικά παράκρουση όλοι μας. Respect εις τη νιοστή. Και όχι μόνο Respect. Και Love, μπόλικη Love :)

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

ΟΒ: "Λοιπόν, οκ, δέχομαι ότι έχεις ένα δίκιο στο ότι είναι εν μέρει αυθαίρετο να αρχίσουμε να μετράμε από το 96 - 97. Απλά είναι το σερί τόσο εξωπραγματικό (και είναι εξωπραγματικό ακριβώς επειδή είναι σε μεγάλο βαθμό έξω από τη λογική του αθλήματος και άρα εξωαγωνιστικό) που δεν είναι και τόσο αυθαίρετο το να γίνεται επίκλησή του."

ΤΟΥΡΤ: Ωραία! Τι σημαίνει όμως αυτό το "εξωπραγματικό, έξω από τη λογική του αθλήματος και άρα εξωαγωνιστικό" του "12/13";

Σημαίνει ότι, σαν παναθηναϊκός, το "12/13" το αναφέρεις ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΑ, αποκλειστικά και μόνο για να καταγγείλεις τις εξωαγωνιστικές μεθοδείες που το διαμόρφωσαν, σαν κόλαφο κατά της Γαβριέλας.

Τουτέστιν με το αντίθετο ακριβώς νόημα, με το οποίο το χρησιμοποιεί ο γαβρούκος (θριαμβολογικά)!

Πάσα άλλη χρήση του "12/13" λοιπόν (όπως π.χ. για εσωστρεφή κλαψογκρίνια σε βάρος της ομάδας μας) υιοθετεί την "κατασκευή" που συμφέρει τον Κόκκαλη και το δικό του συμφέρον προστατεύει.

Διάολε, που λέει κι ο Ζαραλίκος!


---

Ναι, ο Κάρα πήρε και αυτό το ευρωπαϊκό ματς στα πόδια του!

Γυαλίζει το μάτι του σε τέτοια παιχνίδια και τα παιχνίδια αυτά του κλείνουν με τη σειρά τους το μάτι!

RESPECT κι από μένα.

Πανάθας είπε...

Βρε συ Τζόνυ, μετράμε από το 1997 γιατί από τότε έχει ξεκινήσει ένα εξωπραγματικό σερί κατακτήσεων αλλά και η εγκαθίδρυση μια αθλητικής κα όχι μόνο δικτατορίας από την πλευρά του ΟΣΦΠ. Αν το σερί είχε ξεκινήσει το 1980 θα το μετράγαμε από τότε. Το 2004 ήταν μια παρένθεση σε αυτό το σερί. Με τον ίδιο τρόπο μετράμε και εμείς το σερί του μπάσκετ. Τα τελευταία 12 χρόνια έχουμε 11 πρωταθλήματα. Χάσαμε ενδιάμεσα ένα πρωτάθλημα (το 2002 από την ΑΕΚ) αλλά το θεωρούμε παρένθεση. Φυσικά έχουμε πάρει και άλλα πρωταθλήματα. Αλλά το σερί είναι σερί γιατί αποτελεί ρεκόρ από μόνο του.

Δεν συμφωνώ επίσης ότι η λογική αυτή είνα γαύρικη. Είναι απλά η καταμέτρηση της πραγματικότητας. Αν τώρα εσύ και κάποια άλλα παιδιά έχετε χτίσει ένα τοίχο για να "προστατευτείτε" καλά κάνετε, δικαίωμα σας. Αν δεν σας ενδιαφέρει το εγχώριο πρωτάθλημα επίσης δικαίωμα σας.

Για τις ευθύνες του ΟΣΦΠ τώρα σε αυτό το κατάντημα δεν δαφωνούμε. Εκεί που διαφωνούμε είναι ότι εσύ λες "τα πρωταθλήματα τα παίρνει ο οσφπ με τη διαιτησία" και κλείνει εκεί το θέμα, ενώ εγώ το προχωράω παραπέρα και ρίχνω ευθύνες στη διοίκηση μου για αυτή την κατάσταση. Υπάρχουν υπεύθυνοι ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ και έχουν ονοματεπώνυμο.

Συμπερασματικά, σε ένα πράγμα δεν διαφέρουμε από τους γαύρους αλλά και από τους οπαδούς των άλλων ομάδων παρά τα θρυλούμενα. Στις παρωπίδες. ;-)

Ότι μόρφωση και να έχουμε, σε όποια κοινωνική βαθμίδα και να ανήκουμε, ότι ηλικία και να έχουμε, η ομάδα μας είναι Über Alles. Ο λόγος μας προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι δύο χρόνια που σε διαβάζω, εσένα και κάποια άλλα παιδιά, τα βρίσκετε όλα καλώς γινόμενα από την πλευρά του ΠΑΟ? Και στατιστικά να το πάρεις αυτό είναι ΑΔΥΝΑΤΟ.

Είναι θέμα δικό σου ψάξεις την αλήθεια.

Αν σε ενδιαφέρει. ;-)

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΑΘΑΣ: "Βρε συ Τζόνυ, μετράμε από το 1997 γιατί από τότε έχει ξεκινήσει ένα εξωπραγματικό σερί κατακτήσεων αλλά και η εγκαθίδρυση μια αθλητικής κα όχι μόνο δικτατορίας από την πλευρά του ΟΣΦΠ."

ΤΟΥΡΤ: "Εξωπραγματικό σερί" + "εγκαθίδρυση μιας αθλητικής και όχι μόνο δικτατορίας" = Επομένως συμφωνείς μαζί μου ότι ο μόνος νόμιμος για ένα παναθηναϊκό να αναφέρεται στο κλάσμα "12/13" είναι για να καταγγείλει ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ και ΟΧΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ, τον Παναθηναϊκό.

Αν λοιπόν ΕΤΣΙ το αναφέρεις κι εσύ το "12/13", δηλαδή σαν κόλαφο εναντίον του Κόκκαλη (και όχι εναντίον του Παναθηναϊκού), δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε παραπάνω, δεν διαφωνούμε σε κάτι.

Εκτός κι αν το "12/13" το αναφέρεις με άλλη χροιά και προς άλλη κατεύθυνση...


ΠΑΝΑΘΑΣ: "Εκεί που διαφωνούμε είναι ότι εσύ λες "τα πρωταθλήματα τα παίρνει ο οσφπ με τη διαιτησία" και κλείνει εκεί το θέμα, ενώ εγώ το προχωράω παραπέρα και ρίχνω ευθύνες στη διοίκηση μου για αυτή την κατάσταση."

ΤΟΥΡΤ: Όχι, δεν διαφωνούμε σε αυτό ή μάλλον δεν διαφωνούμε ακριβώς έτσι. Άπειρες φορές έχω αναφερθεί κι εγώ (από παλιά) στις μαλακίες της ΠΑΕ, των προπονητών, των παικτών, τις δικές μας μαλακίες.

Το θέμα όμως - και η διαφορά μας - είναι το "ποσοστό ευθύνης", ας πούμε, που αποδίδει κανείς: κατά πόσο ευθύνεται η Κοκκαλοδικτατορία και κατά πόσον ο ΠΑΟ;

Όταν λ.χ. εσύ θεωρείς, όπως έχω καταλάβει, την Δικτατορία υπεύθυνη κατά ένα 20% και την ΠΑΕ ΠΑΟ υπεύθυνη κατά ένα 80%, τότε ουσιαστικά είναι σαν να λες - άθελά σου - ότι ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ! Διότι τι σόι δικτατορία είναι αυτή που δεν είναι σε θέση να σου στερήσει από μόνη της αυτό που δικαιούσαι;

Έτσι δεν είναι;

Ε, αυτό έχει μια σειρά από συνεπαγωγές. Εσύ να στρέφεις κατά 80% και βάλε τα πυρά σου κατά της ΠΑΕ (ακόμα και τώρα που έχει αλλάξει το μετοχικό σχήμα και η διοίκηση), ενώ εγώ να τα στρέφω κατά 80% κατά της Κοκκαλοχούντας...

... με αποτέλεσμα να φτάνουμε και σε μεταξύ μας παρεξηγήσεις.

σχολιαστής είπε...

Επανέρχομαι, επειδή εισέπραξα ένα "ανοήτως". Ιδου και το τμήμα σχολίου "Φυσικά η ομάδα δεν πρέπει να ασχολείται με τη διαιτησία! Πρέπει να ασχολείται με τη διαιτησία Η ΠΑΕ - που ελπίζω να μην υιοθετεί απόψεις όπως αυτήν εδώ του Σχολιαστή, που "ουδετεροποιεί" ανοήτως το ρόλο της διαιτησίας."

Να ξεκαθαρίσω, δεν αμφισβητώ ότι ο ρόλος της διαιτησίας ήταν και είναι ύποπτος και δεν διαφωνούμε, και ότι αρκετές απο τις κούπες των γαβρων είναι μουσαδένιες. Αλλά τώρα που η ομάδα έχει εκτός απο τους Βαρδινογιάννηδες και άλλα πλούσια αφεντικά, περιμένουμε την υπέρβαση. Για παράδειγμα, να πει ο Παυλος, μάγκες χρειαζόμαστε 4 παίχτες, αναλαμβάνω να αγοράσω τον ένα απο το πρώτο ράφι. Περιμένω να κάνετε το ίδιο, Βγενόπουλε, Πατέρα και Τζίγκερ. Αυτές είναι κινήσεις προς τα μπρος, όχι να λέμε ότι έχουμε λεφτά και η ομάδα να τη βγάζει ...ξεροσφύρι.

Αν η ομάδα ενισχυθεί, θα δείτε ότι η διαιτησία θα μας απασχολεί μόνο σαν ιστορία.

Ανώνυμος είπε...

ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ: "Αν η ομάδα ενισχυθεί, θα δείτε ότι η διαιτησία θα μας απασχολεί μόνο σαν ιστορία.",

ΤΟΥΡΤ: Μακάρι να συνέβαινε πραγματικά αυτό! Δυστυχώς συμβαίνει μόνο στη σφαίρα της φαντασίας ορισμένων. Αρκεί να θυμηθείς αγαπητέ την ποιότητα των 2 ομάδων του Κυράστα και από τι μετριότητες έχασαν ντόπιους τίτλους, για να καταλάβεις τι εννοώ. Για να μη σου πω να βάλεις δίπλα-δίπλα κι άλλες εντεκάδες Παναθηναϊκού και Γαβριέλας, όπως π.χ. αυτή της σεζόν που έληξε στη ζούγκλα της Ριζούπολης. Τι λέμε τώρα!

Το θέμα αυτό έχει ξανασυζητηθεί εδώ και το γενικό συμπέρασμα είναι, πως όσους παραπάνω ποιοτικούς παίκτες και να πάρει η ομάδα, εάν δεν υπάρξει αλλαγή στους δυο ΘΕΣΜΟΥΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ στο ποδόσφαιρο - δηλαδή: στη διαιτησία για τα εντός του γηπέδου και στην αθλητική δικαιοσύνη για τα εκτός - μην περιμένεις να πάρει ο Παναθηναϊκός αυτό που αξίζει.

Αν βέβαια δεν βλέπει κανείς τη ΘΕΣΜΙΚΗ διάσταση του ζητήματος, αν βλέπει μόνο την κορφή του παγόβουνου και αν νομίζει πως το θέμα Διαιτησία είναι απλά κάτι μισοαγύμναστοι και ψιλοαμοράλ τύποι με σφυρίχτρες, μπορεί φυσικά να ελπίζει. Μπορεί να φαντασιώνει λ.χ. ότι αρκεί να χτυπήσει κάποιος από την ΠΑΕ το χέρι του στο τραπέζι και οι τύποι αυτοί θα ... φοβηθούν. Και μετά ξυπνήσαμε, που λέει και το παραμύθι.

Αυτό δεν σημαίνει πως η ομάδα δεν πρέπει να ενισχυθεί. Έτερον εκάτερον όμως.

Και κάτι για τέλος: δεν κάνουν οι ποιοτικοί παίχτες τις ομάδες, ειδικά μάλιστα ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός που στηρίζονται (πανθομολογούμενο αυτό ακόμα και από ξένους μεγάλους προπονητές) στο σύνολο κυρίως και δευτερευόντως στις μονάδες.

Να ξεκολλήσουμε πια από το γραμμόφωνο αυτό, που έχει βάλει να παίζει η επικοινωνιακή δικτατορία του "επενδυτή" Κόκκαλη, και ν' αρχίσουμε να βλέπουμε πιο σφαιρικά τη μπάλα (που είναι και στρογγυλή).

Ανώνυμος είπε...

... Μια και λέμε για το ρόλο της διαιτησίας ως θεσμού απονομής δικαιοσύνης εντός του γηπέδου ...

... να ένα άκρως διασκεδαστικό και διδακτικό βίντεο που πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΣ να παρακολουθήσουμε με προσοχή:

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΑΒΡΙΕΛΑ

http://www.youtube.com/watch?v=8-as71io1lU

:-) :-)) :-)))


(ελπίζω να μην ενοχληθεί ο Σχολιαστής)

σχολιαστής είπε...

Μπά, καλό ήταν!!!

Ανώνυμος είπε...

aurio 18:00 sti leoforo, anoixti proponisi

ego pantos 8a eimai ekei

squarelogic είπε...

Τζόνυ
φοβερό το βίντεο!τελικά,πράγματι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις.
Την Κυριακή βέβαια αυτή η φοβερή τεχνική τους θα πιάσει τόπο...

Και υπόψιν,οτι μετά την δική μας επιτυχία της Τετάρτης και τον δικό τους gazzo της Πέμπτης,οι οπαδοί τους έχουν σκυλιάσει και ετοιμάζονται για νέα Ριζούπολη.

Επιβάλλεται αυτή το φορά η ομάδα να μην πάει ακέφαλη στο τηγάνι!
Να είναι παρόντες όλοι οι μεγαλομέτοχοι και αν υπάρξει κλίμα τρομοκρατίας να μην βγουν να παίξουν αν δεν παρίσταται Εισαγγελέας.

ΥΓ. Ο Βγενόπουλος αν θέλει πορεί να πάρει μερικούς φουσκωτούς και να ζητήσει να παρακολουθήσει το ματς μαζί με τον "ομοτράπεζο" του κ.Χόχο.
Θα είναι μια πολύ διδακτική εμπειρία για το πόσο έχουν προχωρήσει τα πράγματα απ την εποχή του "Ολυμπίκ ντε Κουρελέ"...

Old Boy είπε...

Γαμάτο το βιντεάκι :)

Πανάθας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πανάθας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πανάθας είπε...

Φοβερό και διδακτικό το βίντεο......

Τζόνυ:

"ΤΟΥΡΤ: "Εξωπραγματικό σερί" + "εγκαθίδρυση μιας αθλητικής και όχι μόνο δικτατορίας" = Επομένως συμφωνείς μαζί μου ότι ο μόνος νόμιμος για ένα παναθηναϊκό να αναφέρεται στο κλάσμα "12/13" είναι για να καταγγείλει ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ και ΟΧΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ, τον Παναθηναϊκό."

Εξομοιώνεις Τζόνυ τον Παναθηναικό με τον Βαρδινογιάννη? Η δική μου ομάδα δεν είναι ο Βαρδινογιάννης. Και ναι τον θεωρώ όχι απλά αμέτοχο αλλά και συνυπεύθυνο της φαιδρής αυτής κατάστασης.

"Το θέμα όμως - και η διαφορά μας - είναι το "ποσοστό ευθύνης", ας πούμε, που αποδίδει κανείς: κατά πόσο ευθύνεται η Κοκκαλοδικτατορία και κατά πόσον ο ΠΑΟ;"

Πάλι κάνεις το ίδιο λάθος. Δεν τα βάζω με τον ΠΑΟ αλλά με τον Βαρδινογιάννη. Για μένα όποιος είναι με τον Βαρδινογιάννη είναι εχθρός του ΠΑΟ. Τα ποσοστά ευθύνης του Βαρδινογιάννη δεν με απασχολούν. Από τη στιγμή που τον θεωρώ υπεύθυνο και ταυτόχρονα ανίκανο να διοικήσει μια ομάδα σαν τον ΠΑΟ μου αρκεί. Αν δεν ήσουν μέλος της 13 την δεκαετία του '80 και δεν έχεις τραγουδήσει το "Βαρδινογιάννη *****ρά βάλε στον λωκό τα λεφτά" δεν μπορείς να με καταλάβεις. Δεν ήταν μόνο ότι δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ για να χτυπήσει τον Κόκκαλη, αλλά σου θυμίζω ότι είχε κρυφτεί μια και δεν ήταν καν πρόεδρος. Δεν επένδυσε, δεν έκανε τίποτα απολύτως. Μας απέδειξε ότι δεν είναι ικανός για τον ΠΑΟ με έργα και όχι με λόγια και έγινε persona non grata για τους φιλάθλους του. Το γρηγορότερο που θα μας αδειάσει τη γωνία ΕΝΤΕΛΩΣ θα είναι και το καλύτερο.

Τώρα τα στρέφω τα "βέλη" μου κατά 11/17 εναντίον της ΠΑΕ. Έχουμε δρόμο ακόμα.

;-)

Ανώνυμος είπε...

Ναι παίδες, φοβερό βιντεάκι και μπράβο στο παλικάρι που το κατασκεύασε - εγώ απλά άκουσα από την ΕΡΑ ΣΠΟΡ (Χ. Κοντός) ότι υπάρχει ένα τέτοιο βίντεο και σκίστηκα να το εντοπίσω.

Συμφωνώ με τον Squarelogic, η ομάδα πρέπει να συνοδεύεται και να μην κατέβη άνευ εισαγγελέα!!!

Πανάθα,

όχι, δεν εξομοιώνω τον ΠΑΟ με τον Βαρδινογιάννη - απλά εντοπίζω μια διαφορά φιλοσοφίας μεταξύ μας. Για μένα, όταν υπάρχει Δικτατορία, πρωτεύει η καταγγελία της Δικτατορίας.

Γνωρίζω ότι δεν έχω απόλυτο δίκιο. Κάποιο δίκιο όμως το έχω κι εγώ ο μπαγάσας!

:-)

Ανώνυμος είπε...

πήρατε το πούλο σήμερα ή είμαστε even?

Ανώνυμος είπε...

...γιατί αν δεν τον πήρατε ρωτήστε και μένα που τον παίρνω κάθε μέρα so tell you.

Πανάθας είπε...

Τι έγινε ρε παιδιά? Πλακώσανε gay λιμανιώτες?

Ένα κάλπικο Χ και μία κάλπικη νίκη με τη σφυρίχτρα στον κώλο και μιλάνε?

Τζόνυ κατάλαβες σήμερα γιατί ΠΟΤΕ δεν τα έβαλα με τον ΠΑΟ αλλά με όλους αυτούς τους ανίκανους που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να προστατεύσουν την ομάδα.

Ανώνυμος είπε...

...oson afora to thema me ta xamena prwtathlimata, as min pame poli pisw... arkoun oi xronies 2004-2005 kai 2007-2008 opou AFTOKTONISAME kai XARISAME dika mas prwtathlimata. to 06 kai 07 den vlepomastan ...