Πέμπτη, Φεβρουαρίου 19, 2009

Για τον Καρμοίρη ρε γαμώτο...

Τι στεναχώρια ήταν αυτή...στέναξε η ψυχούλα μου. Όχι για τον Θρύλο....για τον φουκαριάρη τον Καρμοίρη. Καλά ρε παιδιά....το μεγαλείο του Θρύλου δεν σας νοιάζει, η πορεία στην Ευρώπη διόλου, ο πύρινος λαός του απόρθητου κάστρου....ούτε! Αυτόν το κακόμοιρο τον Καρμοίρη δεν το λυπάστε? Βαλάντωσε το παλικάρι. Δέκα πέναλτι, πενήντα φάουλ και εκατό κλασικές ευκαιρίες ανακάλυψε προς έκπληξη όλων των μη εχόντων προβλήματα όρασης. Πέρναγε το κέντρο η μπάλα και πνιγόταν ο συμπαθής Δημοσθένης. Ούτε οι ορδές των Ούνων να ξεχύνονταν τέτοιον πανικό. Βέβαια δεν είναι θέμα οπαδικής προτίμησης, ούτε καν έμμισθης κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας. Είναι θέμα άκρατου εθνικισμού, είναι θέμα εθνικής υπερηφάνειας. Ελληνική ομάς έπαιζε με γαλλική. Είναι δυνατόν να χάσουμε από τους φλώρους? Λογικό λοιπόν το υπέρμετρο πάθος και η εθελούσια τύφλωση του περιγράφοντος. Όσο σκέφτομαι πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα με έναν Κασναφέρη, έναν Ποντίκη, έναν Δημητρόπουλο, άντε έναν Χαραλαμπίδη βρε αδερφέ....μαραζώνω. Ακυρώθηκε γκολ του Θρύλου ως οφσάϊντ? Είναι ποτέ δυνατόν? Είναι δυνατόν να σωριάζονται σαν μαρουλόφυλλα οι παίκτες και ο διαιτητής να λέει παίζεται? Είναι έντιμο να έχει σπάσει ρεκόρ κατάδυσης ο Ντιόγο και αυτός ο αλήτης να μην συγκινείται? Δεν είναι ειδεχθές να πέφτει ως άλλος Γουίλλιαμ Νταφόε στο Πλατούν ο υπεραιωνόβιος Τζόλε και να μην έχουμε φάουλ, αποβολή και τριετή απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τον αμυντικό? Που ξανακούστηκε οι διεκδικήσεις να μην εξ’ ορισμού φάουλ υπέρ των πρωταθλητόκαρδων? Και σε τελική ανάλυση βλέπεις πως δεν μπορούν τα παλικάρια. Εντάξει δίνεις ένα Παπουτσέλιο πέναλτι…χάθηκε να δώσεις 10-20 φάουλ περιμετρικά της μεγάλης περιοχής και να κόψεις ετσιθελικά τις μισές τουλάχιστον επιθέσεις των Γάλλων? Και κυρίως….είναι δυνατόν να βγάζεις τόσο απροβλημάτιστα, τόσο ξεδιάντροπα κυνικά την κίτρινη κάρτα στον Αβραάμ? Στον Αβραάμ ξαναλέω…που και μόνο σαν όνομα έχει κάτι το θείο, κάτι το σεβάσμιο, κάτι το ιερό.
Όμως το καλύτερο όλων ήταν η αφοπλιστική ερώτηση στον υπέρμαχο του fair play…τον τιτανομεγιστοτεράστιο Αλέκο Αλεξανδρή. Ναι αυτόν που κεραυνοβολήθηκε στην Καβάλα. Τον άνθρωπο που δεν έπεφτε να κερδίσει πέναλτι μόνο και μόνο γιατί είχε προλάβει να το κάνει ο έτερος Καλύμνιος Γιαννακόπουλος. Ρωτά λοιπόν ο Έλλην Λάρυ Κινγκ…Αλέκο θυμάσαι άλλο τέτοιο αποτέλεσμα στην καριέρα σου? Και απαντά ο κινητός ορός της αλήθειας…ΟΧΙ. Λόγια σταράτα που κόβουν σαν ξυράφι. Μάλιστα κύριοι….ο άνθρωπος που παίζει την προπαίδεια του 3,4 και 5 στα δάχτυλα δεν θυμόταν τίποτα. Απορώ πως δεν μήνυσε τον Καρμοίρη για συκοφαντική δυσφήμιση. Βέβαια ίσως εννοούσε πως είναι συνηθισμένος σε 4άρες και πάνω και δεν έχει συγκρατήσει τις τιμητικές 3άρες που έτρωγε επί σειρά ετών στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Ούτε τις διαστημικές εμφανίσεις σε Τρονχάιμ, Μαδρίτη, Μάντσεστερ και άλλους τόπους μαρτυρίου.
Μετά την συγκινητική επίδειξη γαυροφρονημάτων του Δημοσθένη, τρόμος επικρατεί στις τάξεις των αδέκαστων σκαπανέων της δημοσιογραφίας. Φήμες θέλουν τον Πουρουπουπού να βγαίνει στην επόμενη Αθλητική Κυριακή με την φανέλα του έφηβου ως αρσενική Πετρούλα και να τελειώνει οn camera υπό των παροτρύνσεων του Κατσαρού. Ο δε Γαυρομπαρίνι έχει ήδη υποβάλει αίτηση αλλαγής στοιχείων και καταχώρησής του στα μητρώα με το παραπάνω επίθετο. Ο Βερνίκος είναι σε βαθιά περισυλλογή καθώς δεν μπορεί να χωνέψει πως χάθηκε τέτοια ευκαιρία να διατρανώσει τα φιλολιμανίσια του αισθήματα, μιλώντας για τρομακτικό passing game Ντομί και Αβραάμ. Ο δε νέος Διακογιάννης που μετέδωσε τον τελευταίο αγώνα με τον Άρη-πάντα για την Νέα Ερυθρόλευκη Τηλεόραση-χαμογελά χαιρέκακα καθώς ο ίδιος ούτε οφσάϊντ στον Τοροσίδη θα έβλεπε, ενώ θα αυτομαστιγωνόταν σε δημόσια θέα απαιτώντας την άμεση απόλυση του σκηνοθέτη σε περίπτωση που έβγαινε ριπλέϊ που αποδείκνυε πως ο Πάτσα έπεσε μόλις ένα μέτρο έξω από την περιοχή.
Τα πάντα-όλα παίζουν όταν πρόκειται για τον Θρύλο κύριοι. Και που θα πάει…κάποτε θα το καταλάβουν και αυτοί οι αγαθιάρηδες οι ξένοι. Ναι αυτοί οι τιποτένιοι που έχουν σαν πρότυπο κάτι αστείους τύπου Κολίνα και Φρισκ. Ρε δέκα σαν αυτούς ήθελε ο Τσαγκαράκης. Το μόνο που απομένει είναι να πάρει τηλέφωνο τον Ευαγγελάτο ο Βαλβέρδε και να ζητά να βγεί στο τηλέφωνο ο Ντομί που χαντάκωσε πρόωρα και άδοξα τον Θρυλέοντα.

23 σχόλια:

shogun είπε...

κουτόχορτε καλως επέστρεψες! απολαυστικός όπως πάντα!

Πανάθας είπε...

Φίλε τι να πω.

Απλά respect.

Και να μας "γράφεις" συχνότερα.

Σε χρειαζόμαστε τους χαλωπούς καιρούς που diagoume. ;-))

Ανώνυμος είπε...

Η μεγαλύτερη απόλαυση χθες για μένα δεν ήταν τα τρία που δέχθηκε ο γαυρόπουστας. Άλλωστε μας έχει χαρίσει αμέτρητες τέτοιες "ευρωπαικές" βραδιές αυτή η ομάδα.
Ήταν οι αντιδράσεις των παικτών του ΟΣΦΠ -φαντάζομαι και των γαύρων σε κερκίδα και καναπέ- όταν ο διαιτητής έδειχνε "παίζεται" σε κάθε φάση που έχουν συνηθίσει να παίρνουν υπερ τους στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είμαι σίγουρος πως έχουν ξεχάσει όλοι τους ποιοι είναι οι κανονισμοί του αθλήματος, γιατί απλά έχουν το δικό τους "νόμο". Τον "νόμο" του Κόκκαλη.
Η αντίδραση δε του Ντιόγκο στο υποτιθέμενο πέναλτι που δεν του δόθηκε ήταν σαν μωρού που του πήραν το παιχνίδι από τα χέρια. Ήταν απίστευτη "καύλα" για μένα να βλέπω τον διαιτητή να του κάνει νόημα να σηκωθεί μετά από κάθε βουτιά του.

Υ.Γ. Σας θυμίζω πως στα πρώτα παιχνίδια του Ντιόγκο στην Ελλάδα, τον κλωτσούσαν 5 και δεν έπεφτε. Δείτε τώρα πως έχει αλλάξει η νοοτροπία του επειδή ξέρει πως θα πάρει το σφύριγμα.

Prince Of The City είπε...

OK Θεός... Τα πες όλα...

Αντώνης είπε...

Πολύ καλό...
Μπράβο!

Ανώνυμος είπε...

Για να μην ξεχνιόμαστε:

"Στο Champions League πρέπει να είσαι πάντα σοβαρός είτε παίζεις με τη Ρεάλ είτε με τον Ολυμπιακό "
ΣΕΡ ΑΛΕΞ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ

Σ.

Πανάθας είπε...

Για να μη ξεχνιόμαστε.

ΣΥ-ΓΧΑ-ΡΗ-ΤΗ-ΡΙΑ στην ομάδα Βόλλευ ανδρών του ΠΑΟ μας, που απέκλεισε τον οσφπ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ μετά και την επιτυχία της γυναικείας ομάδας.

ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά, στον Λεώνη και στη διοίκηση.

Εύχομαι και στο ποδόσφαιρο να έχει τις ίδιες επιτυχίες κάποτε (δεν νομίζω αλλά λέμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα).

Ανώνυμος είπε...

Οι Καρμοίρηδες υπήρχαν και όλα τα προηγούμενα 12 χρόνια.

Τώρα τους ανακαλύψατε;

Αλλά βλέπεις τα προηγούμενα χρόνια η γραμμή ήταν να τα χώνουμε στην ομάδα μας!

Ποιός Καρμοίρης και ποιος κόρακας έχει ακούσει στη Λεωφόρο ή στο ΟΑΚΑ τις βρισιές που άκουσε από "οπαδούς" μας ο μακαρίτης ο Κυράστας, ο Μαλεζάνι, ο Πεσέιρο, ο Βύντρα, ο Γκούμας;

Μέχρι και σήμερα ακόμα ο Καρπετόπουλος θεωρείται έγκυρος από τέτοιους "οπαδούς" και το βρισίδι πέφτει σε όποιους το αμφισβητούν.


Χ.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχο το κείεμνό σου μπράβο. Και για να μη ξεχνιόμαστε, ο ανεκδιήγητος αυτός τυπάκος δουλεύει σε κανάλι του οποίου ο ιδιοκτήτης είναι "εγνωσμένων";;;; Παναθηναϊκών φρονημάτων!!!!! (παρολίγον πολυμετοχικός)

Από του χρόνου και για δυό - τρία χρόνια θα τον τρώμε στη μάπα κάθε Σάββατο!!!

Όχι έτσι ρε φίλε Πανάθα.

Όχι τόση απαισιοδοξία.

Κάποια στιγμή πιστεύω ότι θα θιγεί ο επιχειρηματικός τους έστω εγωισμός και θα λειτουργήσουν σωστά για να κάνουμε και στο ποδόσφαιρο ομάδα.

Πανάθας είπε...

Χ.Δ. δεν φταίνε οι φίλαθλοι για τα χάλια της ομάδας.

Greg δεν είναι δικαιολογημένη η απαισιοδοξία?

Βλέπω άλλον ΠΑΟ εγώ και άλλον εσύ/εις/κάποιοι από εσάς?

Κατά τη προσωπική μου γνώμη κάνετε πολύ από εσάς ένα μεγάλο λάθος. Αντιμετωπίζετε την ομάδα λες και είστε ο πρόεδρος της. Ενεργοποιείται μια λογική που προσπαθεί να δικαιολογήσει τα πάντα αν και το μόνο που κάνετε είναι να κοροιδεύετε τον εαυτό σας παρασυρμένοι από το ομολογουμένως πάθος σας. Η ομάδα δεν είναι ουίσκι υπό παραγωγή και το μόνο που χρειάζεται είναι να κάτσουμε στις καρέκλες πετώντας καπάκια (βλ. σχετική διαφήμιση) περιμένοντας να "ωριμάσει".

Η ομάδα είναι ένας ζωντανός οργανισμός, μια οντότητα που αποτελείται από ανθρώπους που όταν θα κάνουν λάθη θα πρέπει να κριθούν για αυτά. Η οντότητα αυτή (συμπεριλαμβάνω και τους φιλάθλους μέσα) θα πρέπει να βρίσκεται σε μια συνεχή ανησυχία/επαγρύπνηση, ενώ θα πρέπει πάντα να πνέει ένας άνεμος δημιουργίας και ανανέωσης σε κάθε τομέα.

Πολλά παιδιά εδώ μέσα ή είναι πολύ μικρά και γεννήθηκαν όταν πρόεδρος του ΠΑΟ ήταν ο Βαρδινογιάννης ή είναι συνηδοτοιηπημένοι νοσταλγοί του παρελθόντος, συνεπώς παρελθόν (τρανό παράδειγμα ο Χ.Δ. και η "παπαριά" που "πέταξε").

Πανάθας είπε...

Ο Πεσέιρο. Ο προπονητής των Αραβικών Εμιράτων. Ε ρε τι νούμερα έχουμε δει με τον παπάρα τον Βαρδινογιάννη.

Πως αντέξαμε τόσα χρόνια?

Άντε Γκοτζαλάκια πήρατε γραμμή χθες. Βγείτε να πείτε τις μαλακίες σας.

Ανώνυμος είπε...

Πανάθας με τον Πεσέιρο όμως δεν ήσουνα στους -14. Πηγαινες για πρωταθλημα φουλ, πρωτος, μεχρι που κάποιο χεράκι κατέβασε τους διακόπτες και έπεσε γενικό μπλακάουτ μέχρι τα πλεηόφ που ξαναπήρε μπροστά η μηχανή αφου είχε εξασφαλιστεί η κουπα στη γνωστή ομάδα.

Και καλα το Πεσέιρο, το Κυράστα γιατι τον έβριζε ο κόσμος; Ή εσυ δεν είχες ακομα γεννηθεί και δε ξερεις; Τοτε μπορει να μην εχεις ακούσει τίποτα και για Γκαγκάτση. Τον εμάθανε κι αυτόνε φέτος κάτι "πράσινη" παναθηναϊκοί που έλειπαν έξω τα προηγουμενα 12 χρόνια. Μαζί με το πρόβλημα της διαιτησίας, που κι αυτο τώρα το είδανε οτι υπάρχει. Γιατί 12 χρόνια λέγανε πως όποιος μιλάει για διαιτησία είνε γκοτζαλάκι και το κάνει για να σκεπάσει τις αδυναμίες της ομάδας.

Μπορει να ναι και μαγικός ο αριθμός 12. Και μόλις φτάνει στο 13 τότε αυτόματα οι παναθηναϊκοι εξωτερικού να γυρνάνε στην Ελλάδα και να ανακαλύπτουν πράματα που δεν τα έβλεπαν πριν. Ναι, μαγικά είναι αυτά. Η μαγεία του 13. Η "πράσινη" μαγεία.

Τίποτα Καρπετόπουλο διαβάσαμε να πάρουμε γραμμή;

Χ.Δ.

Πανάθας είπε...

ΧΔ έχεις δίκιο. "Νοσταλγώ" και εγώ την πετυχημένη περισινή χρονιά που χάθηκε επειδή μας πούλησαν ο φορέας και ο.......Μόρις...........

Ιδίως την τεσσάρα ακόμα τη νοσταλγώ.

Τεσέιρο άσε τα πετροδόλαρα και γύρνα σε εμάς να μας ξαναπάρεις τη δεύτερη θέση.

Τζίγγερ ξαναπάρε την ΠΑΕ.

Α ρε νούμερα γκοτζαλάκια, καταστροφή του Παναθηναικού.

Αν δεν κλείσει αυτή η κωλοφυλάδα και εξαφανιστούν οι τζιγγερικοί επικοινωνιολόγοι που συνεχίζουν να σπέρνουν ζιζάνια ανάμεσα στον κόσμο του ΠΑΟ και να διαστρεβλώνουν την αλήθεια που δεν είναι άλλη από τη διοικητική Α-ΝΥ-ΠΑ-ΡΞΙΑ του ΠΑΟ τα τελευαία 12 χρόνια, δεν θα δει προκοπή η ομάδα.

ΜΕΓΑ σφάλμα που το καλοκαίρι δεν "έλυσαν" αυτό το πρόβλημα.

Ας ιδρύσουν μια ομάδα, τον Τζιγγεριακό, με έμβλημα την τσουκνίδα και με ύμνο το "Στου γιαλού τα βοτσαλάκια" και ας την κάνουν ότι θέλουν. Ο ΠΑΟ δεν τους ανήκει.

HollowSky είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Ας ιδρύσουν μια ομάδα, τον Τζιγγεριακό, με έμβλημα την τσουκνίδα και με ύμνο το "Στου γιαλού τα βοτσαλάκια" και ας την κάνουν ότι θέλουν. Ο ΠΑΟ δεν τους ανήκει."

:-) :-))

Πανάθα έγραψες! Έπεσα κάτω από τα γέλια!

Λοιπόν φέτος είναι μια πολύ περίεργη χρονιά. Έχεις πρωτιά σε ομίλους και την πιο ιστορική ίσως νίκη του Συλλόγου στην Ευρώπη από τη μια, κι από την άλλη είσαι στο -14 εδώ, που μπορεί να γίνει και
-17 (για να πιάσει νωρίς νωρίς το ρεκόρ του "προπονηταρά" Μουνιόθ) σήμερα!

Συγγνώμη αλλά με περιμένουν κάτι κύριοι με λευκές μπλούζες και πρέπει να σας αφήσω...

:-(

Πανάθας είπε...

;-)

Περαστικά Τζόνυ.

Πανάθας είπε...

ΣΥ-ΓΧΑ-ΡΗ-ΤΗ-ΡΙΑ στην ΔΙΟΙΚΗΣΗ (Αφοί Γιαννακόπολοι για να μην ξεχνιόμαστε) που "διδάσκει" πως φτιάχνονται οι ΜΕΓΑΛΕΣ ομάδες και πως ξεβρακώνεται ο αιώνιος αντίπαλος, στον ΜΕΓΑΛΟ προπονητή Ζέλικο Ομπράντοβιτς (που στήνει αριστοτεχνικά εδώ και ΔΕΚΑ χρόνια την ομάδα), στον Δημήτρη Ιτούδη και στο υπόλοιπο τεχνικό και όχι μόνο επιτελείο για την επαγγελματική δουλειά που κάνει και τέλος στους πρωταγωνιστές, τους μπασκεμπολίστες του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ με προεξέχοντα το ΜΕΓΑΛΟ μας ΑΣΤΕΡΙ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ που έχει μπει εδώ και καιρό εκτός από τις καρδιές μας και στο πάνθεον των μεγάλων πράσινων παικτών.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗ "ΣΗΜΑΙΑ" ΨΗΛΑ.

ΖΗΤΩ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ.

Πανάθας είπε...

"ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Οργή κι επίθεση κατά παικτών-τεχνικού τιμ

Μια ήττα και δη μια ήττα από τον αιώνιο αντίπαλο Παναθηναϊκό σε έναν ακόμη τελικό δεν χωνεύεται εύκολα και η αγανάκτηση του κόσμου του Ολυμπιακού είναι πολύ μεγάλη. Μετά το τέλος του αγώνα κάποιοι θερμοκέφαλοι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί άρχισαν να βρίζουν παίκτες και τεχνική ηγεσία, φτάνοντας μάλιστα και στο σημείο, σύμφωνα με μαρτυρίες, να τους πετάξουν... καρέκλες, εκφράζοντας την οργή τους!"


Έτσι, έτσι, αυτά είναι τα ωραία.....

:-)))

squarelogic είπε...

Ακόμα και στο μπάσκετ που χάνουν εδώ και 1-12 χρόνια δεν εχουν μάθει να χάνουν με στυλ οι πίθηκοι του λιμανιού...

Εμ,δε σου αρκούσαν Γιαννάκη μου τα 350 της Εθνικής,και μου ήθελες Ολυμπιακό...παίρνε τώρα μαθήματα και κράτα σημειώσεις!

Μπράβο σε όλους και κυρίως στην ψυχάρα Διαμαντίδη!Μπράβο στα αδέλφια και τον Ζελικο!

Πανάθας είπε...

"Πρόεδρε, δεν είναι ώρα για πριμ"

Διαβάστε εδώ ένα άρθρο ενδεικτικό της νοοτροπία της καλύτερης ομάδας που εμφανίστηκε ποτέ στον Ελληνικό Αθλητισμό:

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=77326

Πανάθας είπε...

Ένα "διδακτικό" (προς ποιούς? θα δείτε) άρθρο του Μιχάλη Λεάνη από τη σημερινή Sportday:

"Περιμένοντας να «σαπίσει» ο Παναθηναϊκός

Οσο περνάει ο καιρός, οι αναμετρήσεις στο μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού κι Ολυμπιακού μου θυμίζουν όλο και περισσότερο τα «χρυσά» ντέρμπι της δεκαετίας του '80 ανάμεσα στον Αρη και τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε, σκιζόταν, άλλαζε άμυνες, κατέστρωνε σχέδια, ο πρόεδρος Νίκος Βεζυρτζής υπερέβαλλε εαυτόν αγοράζοντας όποιο ταλέντο του υποδείκνυε η αγορά και στο τέλος, εύκολα ή δύσκολα, τα παιχνίδια τα κέρδιζε ο Αρης. Του ΠΑΟΚ του έφταιγαν όλοι και όλα. Η διαιτησία, που έπαιζε βρόμικα παιχνίδια στην πλάτη του, η «κωλοφαρδία» του Σούμποτιτς, που έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι, τα φάουλ που έδιναν εύκολα στον Γκάλη (το 1/3 από αυτά που του γίνονταν έδιναν οι διαιτητές, επειδή αν τα έδιναν όλα ακόμα θα σούταρε βολές ο Νικ), τα φάουλ που έκανε ο Γιαννάκης και δεν τα έδιναν, οι επιπολαιότητες του Φασούλα, οι λανθασμένες επιλογές του Κόρφα. Ζούσαν μόνιμα με ένα «αν» στα χείλη. Αν το έβαζε ο Πρέλιεβιτς, αν αστοχούσε ο Γκάλης, αν ο ξένος παίκτης ήταν καλύτερος, αν, αν, αν...

Δύσκολα παραδέχεσαι την ανωτερότητα του αντιπάλου. Ακόμα πιο δύσκολα αν ο αντίπαλος είναι ο «αιώνιος» και σε έχει ταράξει στην καρπαζιά! Αρνούνταν αυτοί που λίγο-πολύ ήξεραν το άθλημα να παραδεχθούν ότι όσο καλή ομολογουμένως ομάδα και αν είχαν, ο Αρης είχε μια πεντάδα με τρεις σούπερ παίκτες-προσωπικότητες εκείνη την εποχή (Γκάλη, Γιαννάκη, Σούμποτιτς), που μόνο σε ομάδα της τότε Γιουγκοσλαβίας ίσως να συναντούσες. Η λάμψη και το ταλέντο των τριών αυτών παικτών όχι απλώς υπερκάλυπταν ολόκληρη τη δεκάδα του ΠΑΟΚ, αλλά περίσσευαν και παίκτες στον Αρη για να κάνει με άνεση τη δουλειά του. Ο Φιλίππου, ο Δοξάκης, ο Μισούνοφ, ο Ρωμανίδης κ.ά.

Στον ΠΑΟΚ, όμως, επέμεναν ότι τα έκαναν όλα σωστά και πως ήταν «η μοίρα τους σακαταμένη», γι' αυτό δεν νικούσαν τον «αιώνιο». Ετσι, δεν τον νίκησαν ποτέ, παρά μόνο όταν «σάπισε» και έπεσε μόνος του από το δένδρο. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και τώρα. Με τα μυαλά που κουβαλάνε στον Ολυμπιακό, μόνο αν «σαπίσει» ο Παναθηναϊκός θα καταφέρουν να ανέβουν πρώτοι. Κι αυτό οφείλει να το γνωρίζει καλύτερα από όλους ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος έζησε εκείνη την περίοδο ως παίκτης-ηγέτης.

Ο Διαμαντίδης την Κυριακή το βράδυ δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να τον μιμηθεί. Πήρε την μπάλα όπως και ο «δράκος» στην αλησμόνητη εκείνη σειρά των 5 παιχνιδιών με τον ΠΑΟΚ το '91 (που ποτέ άλλοτε όσο εκείνη τη βραδιά δεν έφτασε τόσο κοντά στο όνειρο) και σούταρε από την πυλωτή του σπιτιού του για να αλλάξει τα δεδομένα. Και τα άλλαξε. Γιατί οι μεγάλοι παίκτες με προσωπικότητα είναι αυτοί που κατακτούν τους τίτλους. Οπως ήταν κάποτε ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Και τέτοιους ο Ολυμπιακός δεν έχει.

Γιατί αν δεν επιχειρούσε το σουτ ο Διαμαντίδης, θα το έκανε ο Σπανούλης ή ο Γιασικεβίτσιους, ο Φώτσης, ο Χατζηβρέττας ή ο Περπέρογλου, που δίπλα στα αστέρια χρονιά με χρονιά γίνεται πιο φωτεινός. Η αλήθεια είναι ότι μετά την πρώτη «βόμβα» του Διαμαντίδη περίμενα ο Γιαννάκης να πάρει τάιμ άουτ. Γιατί αν έπαιζε ο ίδιος σαν τον μακρυχέρη Δημητράκη θα αντιδρούσε. Θα έβαζε και το δεύτερο και το τρίτο και το τέταρτο, αν οι συνθήκες το επέβαλαν για να «σκοτώσει» τον αντίπαλο.

Πήρε, όμως, τάιμ άουτ μετά την καταστροφή. Γιατί με τα χρόνια και ο Γιαννάκης έχει γίνει σαν τους υπόλοιπους στον Ολυμπιακό. Πιστεύει στη μοίρα και όχι στις αξίες. Βλέπει το είδωλο του αντικειμένου και όχι το αντικείμενο. Γι' αυτό είναι ανώφελο να ζητεί υπομονή. Τόσα χρόνια οι φίλοι του Ολυμπιακού δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να υπομένουν. Και κάτι άλλο, κόουτς. Με την «Υπομονή» καριέρα έκανε μόνο η Βουγιουκλάκη, που την τραγούδησε παρέα με τον μεγάλο Γρηγόρη Μπιθικώτση σε σύνθεση Σταύρου Ξαρχάκου και στίχους Αλέκου Σακελλάριου το 1965!"

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω αυτές τις μέρες σε διάφορα αντικειμενικά έντυπα και ηλεκτρονικά μμμε κάτι σαν: "ο ΠΑΟ φαβορί" (για το εκτός με Βιγιαρεάλ), κάτι σαν: "ΠΑΟ μόνο εσύ" και παρόμοια πολύ αγαπησιάρικα και ειλικρινά ΑΝΗΣΥΧΩ!

Ελπίζω η επιχείρηση ΝΑΡΚΩΣΗ να μην πιάσει τόπο στην ίδια την ομάδα.

Το παιχνίδι είναι κρίσιμο και πολύ επικίνδυνο, αφού και όλη η προϊστορία μας με ισπανικές ομάδες είναι άσχημη.

Πιστεύω αύριο βράδυ να είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι ξανά για την ομάδα μας.

Ανώνυμος είπε...

τα αντικειμενικά εντυπα που επικαλέστηκε ο τζόνυ χτύπησαν και σήμερα,αλλά με διαφορετικό τρόπο...
πρωτοσέλιδο της sportday αναφέρει ότι με τον ΑΓΙΑΞ την περίοδο 1995-96 παίξαμε στα πλαίσια των προημιτελικών αγώνων του Ch.L.
ισως αυτοί το θυμούνται καλύτερα.... :-))
καλή τύχη στην ομάδα σήμερα!!!
NAS