Πέμπτη, Ιανουαρίου 22, 2009

Ντούριτσα εδώ και τώρα!!!

Κάνοντας ένα ευχάριστο μεταγραφικό διάλειμμα από το μείζον όσο και μπλεγμένο θέμα του γηπέδου διαβάζει κανείς σήμερα ότι αν και δίνει 6-7 εκ. για το 50 ή 60% των Νιλμάρ ή Παλάσιο η διοίκηση του ΠΑΟ έχει σκαλώσει στα 800 χιλ το χρόνο για τον Ντούριτσα-που σημειωτέον παίρνει άνω του 1εκ. στη Ρωσία-και αν και τα έχει βρεί με την ομάδα του,η μεταγραφή είναι στον αέρα λόγω αυτής της διαφοράς.Τα ρεπορτάζ λένε οτι αν ναυαγήσει τελικά η απόκτηση Ντούριτσα,ο ΠΑΟ θα στραφεί εκ νέου στον Ροντόλφο που όμως παίρνει 2 εκ ετησίως!
Κατανοητό είναι να γίνονται κινήσεις τακτικής ώστε να μην πιάνεται η ομάδα κορόιδο.
Όμως αγαπητέ Κώστα Αντωνίου ο Γενάρης έχει 22,σέντερ μπακ ψάχνεις απ τις αρχές Ιουλίου,την αποτυχία σου να βρεις την πλήρωσες πανάκριβα με ΑΕΚ,Εργοτέλη,Ηρακλή,Ανόρθωση κλπ,το καλακαίρι έδωσες 2 εκ.για τον Μελίσση,και αν τελικά έχεις καταλήξει οτι ο Σλοβάκος είναι αυτό που ψάχνεις δώσε τα γαμημένα τα 1,2-1,3 που υπολογίζεις κι ας τον έχεις πληρώσει 200 χιλ παραπάνω απ'οτι (νομίζεις εσύ οτι) αξίζει αυτη τη στιγμή.Τώρα πως θα στραφείς στον Ροντόλφο που ήδη παίρνει τα 2πλά απ τον Ντούριτσα η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.Ίσως να ποντάρεις στα φιλεύσπλαχνα συναισθήματα του...
Γιατί κ.πολυμετοχικοί,αν κολλάμε στα 200 χιλ. τι μας τσαμπουνάτε ανέξοδα εκατομμύρια για το ενα πόδι κάθε Βραζιλιάνου,και τι μας λέτε οτι το γήπεδο θα γίνει με τον εναν ή τον αλλο τρόπο στον Βοτανικό,όταν ο διευθυντής ποδοσφαίρου είναι ικανός να τσιγκουνευτεί και στα χαρτόσημα της αίτησης!Πιο πολύ από φιρμάτο φορ,η ομάδα χρειάζεται ψηλό σέντερ μπακ-κολώνα για να γεμίσει την περιοχή και να ελευθερώσει απ το άγχος και τα αμυντ.χαφ.
Εκτός κι αν διαιωνίζονται οι επικοινωνιακές τακτικές Τζίγγερ και ακούγονται αβασάνιστα ηχηρά ονόματα για να μείνει τελικά το πόπολο μα τα 'αχ" και όποιον δέχεται να έρθει τζάμπα.

Το πρόβλημα είναι οτι δεν υπάρχει ενα αφεντικό στην ομάδα.Ο Τζίγγερ παρακολουθεί αποστασιοποιημένος,ενδόμυχα ανακουφισμένος που η διαφορά είναι μεγαλύτερη της περσινής,ο Βγενό περί άλλα επιχειρηματικά τυρβάζει,τον Παύλο που αποδεδειγμένα δεν κολλάει σ'αυτά τον έχουν στην απέξω(και δεν είναι και δικό του το μαγαζί να κάνει ξανά την υπερβαση)και μένουν οι Πατέρας-Αντωνίου στο ρόλο του τύπου που τάζει σε τυχαίες γκόμενες χρυσάφια και παλάτια την ίδια ώρα που ψήνει το ψάρι στα χείλη της μόνιμης για το αν πήρε 1 ή 2 φρατζόλες ψωμί.
Τελειώστε την μεταγραφή σήμερα πριν γίνετε εντελώς γραφικοί!

75 σχόλια:

Unknown είπε...

Μην ακούτε τι λέει ο Αντωνίου, ο Τσίπρας έχει μπλοκάρει τις μεταγραφές!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Vrennus,

καλή η πλάκα, όντως, αλλά δεν σημαίνει ότι το Τσιπρέικο δεν μπλοκάρει την άλλη υπόθεση!

προς απόδειξη, μεταφέρω εδώ τη σχετική απάντησή μου από το προηγούμενο post:

@ Vrennus said: "Είναι πρωτάκουστο το ΣτΕ να σου λέει προχώρα και εσύ να λες όχι, έπρεπε να με σταματήσεις."

Βρε φίλε, επιτέλους, το ΣτΕ δεν σου λέει προχώρα την κατασκευή! Σου λέει προχώρα τις διαδικασίες για τις διοικητικές πράξεις. ΑΛΛΟ το ένα, ΑΛΛΟ το άλλο. Άλλο να σου πει "τρέχα να βγάλεις άδειες (και βλέπουμε)", κι άλλο να σου πει "ξεκίνα να χτίζεις, σε καλύπτω"!

Θέλεις μια ακόμα απόδειξη γι' αυτό;

Είναι το σημείο της απόφασης του ΣτΕ, που λέει ότι ο Βωβός δεν μπορεί να ανακαλέσει την παραχώρηση γης ΠΡΙΝ από την εκδίκαση της κύριας προσφυγής το Μάρτη. Που πάει να πει, ότι μπορεί να ανακαλέσει την παραχώρηση γης ΜΕΤΑ την εκδίκαση, εάν η απόφαση δεν τον ευνοεί.

Με άλλα λόγια, αυτή τη στιγμή το ΣτΕ λέει:

1. Τρέχα μεν να βγάλεις τα χαρτιά

αλλά

2. Το Μάρτη μπορεί να τα βάλεις προσάναμα στο τζάκι, γιατί αυτή τη στιγμή δεν αποκλείω να ανακαλέσει τότε ο Βωβός την παραχώρηση της έκτασης που χρειάζεσαι για να χτίσεις!

Εκτός κι αν η Πανάθα χτίσει ... 3/4 γηπέδου!

Σουρεαλιστικό!

Να ζούσε κι ο Γκαουντί να το σχεδιάσει, αφού κοντεύει να γίνει Σακράδα Φαμίλια το ρημάδι!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή πάνε πλήρωσε να βγάλεις άδειες και σε δύο μήνες πάλι από την αρχή. Ωραία λογική! Μετά από 5 χρόνια αναμονής οι δύο μήνες μας μάραναν!

Ανώνυμος είπε...

Ακούω ότι παίρνουμε Τέρυ και Καρβάλιο για άμυνα και Ντρογκμπά για την επίθεση.

Ελπίζω οι Αμπράμοβιτς να το ξανασκεφτούν και να μην φορτωθούμε αυτούς τους τελειωμένους. Άσε που θα θέλουν και λεφτά...

(... χα, χα ...)

Pappas10 είπε...

To μήνυμα αυτό το δημοσίευσα ενυπόγραφα στο σάιτ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

http://dialogos.syriza.gr/dialogos-syriza.gr/ti-tre3c7ei/108348330

Νομίζω πως απαντάει σε όλα όσα συζητάμε σχετικά με το γήπεδο.

Τετράγωνε συγνώμη αλλά στ' @@ μου οι μεταγραφές αν δεν έχω γήπεδο να τις βλέπω μέσα.

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη, δεν υπάρχει λόγος να μπλέκουμε τις μεταγραφές με το γήπεδο. Είναι τελείως άσχετα πράγματα.

squarelogic είπε...

Ναι ρε Μιχαλη,αλλά οχι με δικαιολογία το γηπεδικό να μην κλείσουν παλι τη μια μεγάλη τρύπα της ομάδας....η συζήτηση για το γηπεδο άλλωστε συνεχίζεται στο προηγούμενο ποστ.Απλά είπα να θυμίσω και τις τρέχουσες ανάγκες της ομάδας.

Pappas10 είπε...

Ξανθιώτη και Τετράγωνε,

Ο.Κ. Συγνώμη :)

Πείτε με μαλάκα αλλά θεωρώ ότι αν δεν δρομολογηθεί το θέμα του γηπέδου η ικανότητα μας για μεταγραφές θα σημειώση γεωμετρική πτώση, ίδια με την γεωμετρική άνοδο που θα παρουσιάσει η ικανότητα των πούστηδων.

Πείτε με επίσης μαλάκα αλλά εμένα μου λείπει μόνο ένα αριστερό χαφ. Κι αυτό μόνο και μόνο γιατί ο Τεν Κάτε δείχνει να μην εμπιστεύεται τον Ιβ.

Φιλικά και δεν ξαναλέω κάτι για το γήπεδο εδώ.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Μιχάλη,
Καταρχήν συγχαρητήρια για την επιστολή σου προς τους κορμοράνους, ήταν άψογη.
Θα διαφωνήσουμε όμως στο θέμα των μεταγραφών... Η ανάγκη για μεταγραφή παικτών σε συγκεκριμένες θέσεις και με συγκεκριμένες προδιαγραφές έχει διαπιστωθεί και εκφρασθεί και από επίσημα χείλη (Τεν Κάτε). Και η ανησυχία μου εντείνεται βλέποντας ότι μόλις μία εβδομάδα από το τέλος των μεταγραφών δεν έχει κλείσει ουσιαστικά ούτε μία (η μεταγραφή του νεαρού Βραζιλιάνου είναι κίνηση για το μέλλον και δεν αποτελεί άμεση και ουσιαστική ενίσχυση της ομάδας), τη στιγμή που οι όποιες αδυναμίες του ρόστερ είχαν φανεί μήνες πριν.
Όσον αφορά την εξάρτηση των μεταγραφών απο το θέμα του γηπέδου, κι εκεί διαφωνώ. Τα έσοδα της ΠΑΕ είναι τεράστια φέτος (διαρκείας, CL) ενώ τα κεφάλαια από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είναι κατατεθειμένα ήδη στα ταμεία της ΠΑΕ και δεν τελούν υπό την εξάρτηση της κατασκευής του γηπέδου.
Τέλος πάντων, θέλω να ελπίζω ότι δουλεύουν υπογείως εκεί στην ΠΑΕ και ότι δεν θα αφήσουν την ομάδα αβοήθητη, τη στιγμή που υπάρχει μία μεγάλη ευκαιρία για διάκριση στο champions league μετά από πολλά (για τα δεδομένα του Παναθηναϊκού) χρόνια.
Φιλικά και άκρως Παναθηναϊκά,
Ο Τρίφυλλος

Ανώνυμος είπε...

Σωστά. Κοντεύουμε να ξεχάσουμε ότι φέτος οι δικοί μας οι Αμβράμοβιτς όχι μόνο έκαναν ρεκόρ διαρκείας και πολλά εισιτήρια (τουλάχιστον στην αρχή) αλλά τσέπωσαν και το μερίδιο του γαύρου από το CL!!!

Δηλαδή τα έσοδα φέτος είναι πάρα πολλά. Και όμως, ούτε μια μεταγραφή!

Πανάθας είπε...

Η τωρινή διοίκηση είναι στο μεγαλύτερο της ποσοστό Βαρδινογιαννική μην το ξεχάτε (50+% στις μετοχές, 11/17 στο συμβούλιο + άνθρωποι του Βαρδινογιάννη σε καίρια πόστα, Αντωνίου κλπ).

ΤΙΠΟΤΑ δεν άλλαξε δυστυχώς.

Προσπαθούν μία με τη διαιτησία και μία με το γηπεδικό να συσπειρώσουν τον κόσμο αλλά κάποια στιγμή θα μείνουν με τους αναγνώστες του DERBY μόνο.

Δυστυχώς μόνο οι κοντοί θα μπορούσαν να μας βγάλουν από το τέλμα.

ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ.

Στον πάτο μήπως και ξεσηκωθούμε και τους διώξουμε ΑΛΗΘΙΝΑ αυτή τη φορά.

Ανώνυμος είπε...

Φοβάμαι ότι μας δουλεύουν πολύ χοντρα.

Αφού μας "έφεραν" τον Ντούριτσα και τον Σάβιτς πήραν τον Ντάβιντ!
΄
Αφύ μας "έφεραν" Φαλκάο, Παλάσιο, Νιλμάρ κλπ, τώρα θα μας φορτώσουν και τον Τζιμπούρ.

Κανένας σεβασμος στον κόσμο του ΠΑΟ, μόνον θεωρίες και βλακώδεις σπασμωδικές κινήσεις τσιγκούνηδων μικροαστών, από τους "Αμπράμοβιτς" που μας φορτώθηκαν.

Εάν αληθεύουν τα σημαρινά δημοσιεύματα, πρέπει να κινητοποιηθούμε, διότι είναι πλέον πέραν κάθε αμφισβήτησης ότι μας δουλέυουν ψιλό γαζί.

Πανάθα έχεις δίκηο, απόλυτο δίκηο, η μόνη ελπίδα του ΠΑΟ μας είναι οι Γιαννακόπουλοι

Ανώνυμος είπε...

ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ MALL ΤΩΡΑ

ΠΑΝΩ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ

ΚΑΤΩ ΟΙ ΕΜΜΟΝΙΚΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Από το contra.gr

"Οι πράσινοι κατέθεσαν πρόταση στην Ένωση για την απόκτηση του Ράφικ Τζιμπούρ, προσφέροντας περισσότερα από 2 εκ. ευρώ και τον Αντρέας Ιβανσιτς ως έμψυχο αντάλλαγμα."

Αν αληθεύει ... τρελάθηκαν τελείως οι δικοί μας!!!

squarelogic είπε...

θα συμφωνήσω και γω οτι τόχουν ρίξει στον αυνανισμό.
Είναι αδιανόητο να έχει προσληφθεί προπονητής των 2 εκατομ.,να εκκρεμει η απόκτηση παίκτη με οψιόν αγοράς(Ιβ),να γινονται διαπραγματεύσεις και να μην καλείται ο προπονητης να αποφανθεί αν του κάνει προτού δαπανηθούν τόσα χρήματα.
Είναι αδιανόητο επίσης να θεωρείται εκτός πλάνων ενας παίκτης της αξιας του Ιβ(ναι,ξερω τις ενστασεις τυ ΠΑΝΑΘΑ..),για μας που ξέρουμε τις αρετές και τα μειονεκτηματα του.
Και τελος είναι αδιανόητο το deal για εναν προβληματικο χαρακτήρα όπως ο Τζεμπούρ,που σε συνδυασμό με τον επισης εκρηκτικο χαρακτηρα του Μολούκου εγγυάται στιγμές απείρου καλλους και πολύ δουλειά για τους δημοσιογράφους-κοράκια.

Πανάθας είπε...

Ο βοηθός πρέπει να φύγει.

Σέντερ μπακ ο Σίλβα, αμυντικός χαφ ο Μελίσης, έξω ο Μάτος, έξω ο Σπυρόπουλος, έξω ο Σαλπιγγίδης, ο Μάντζιος αλλαγή (δεν βάζει γκολ με τίποτα)........αλλαγές όταν είχε χαθεί το ματς....κακή προετοιμασία παιχνιδιού....και άλλα πολλά που γίνονται σχεδόν κάθε αγωνιστική......

ΗΜΑΡΤΟΝ.

ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΣ.

Ας πάμε με υπηρεσιακό τον Βαζέχα σε μια χαμένη χρονιά και ας βρουν ένα καλό προπονητή ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ που να μην κωλώνει να τα χώνει στη διοίκηση όταν δεν του παίρνει τους παίκτες που προτείνει.

ΤΕΡΜΑ Ο ΠΑΟ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ (αν και ο Τεν Κάτε ελπίζει ο μλκς).

ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΟΙ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΙ.

Όταν θα το καταλάβουμε αυτό θα βγούμε στους δρόμους για να τους ενθρόνισουμε.

Ως τότε απλά θα είμαστε δευτερότριτοι και θα πανηγυρίζουμε νίκες με τον Πανθρακικό.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΑΝΑΘΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ!

ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕ Ο ΤΕΝ ΚΑΤΕ ΚΑΙ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΝ ΙΒΑΝΣΙΤΣ!

:-) :-)) :-)))


υ.γ. Πολλή μαλακία έπεσε στη Παιανία ρε μαμμώτο!

Και θα διώξουνε και τον Μάτος!!!

:-((((

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν κάποιοι που περιμένουν ότι οι Γιαννακόπουλοι λόγω πείρας θα σώσουν τον ΠΑΟ λειτουργώντας μέσα στο ... πολυμετοχικό σχήμα.

Δηλαδή τι φαντάζονται αυτά τα άτομα; Ότι οι Γιαννακόπουλοι θα πάρουν δυο τηλέφωνα ή θα πουν μια - δύο ιδέες στις συσκέψεις και έτσι θα λυθούν τα προβλήματα;

Δεν γίνονται έτσι τα πράγματα! Χρειάζεται κάποιος να δουλεύει καθημερινά, να ξέρει τα θέματα και τα πρόσωπα, να μιλά στα τηλέφωνα με μάνατζερς και παρασκήνιο.... Κάθε μέρα! Ειδικά τώρα που η ομάδα είναι πίσω και σε προσκήνιο και σε παρασκήνιο, χρειάζεται πολύ τρέξιμο, καθημερινά!


Δεν πρόκειται να το κάνουν αυτό οι Γιαννακόπουλοι. Τι είναι; Υπάλληλοι του Τζίγγερ; Αυτοί να τρέχουν και ο Τζίγγερ να είναι το αφεντικό; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα!

Γι αυτό είπαν τόσες φορές "όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια". Δεν γίνεται άλλος να έχει τη πλειοψηφία και άλλος να λύνει τα προβλήματα. Ξεχάστε το αυτό!

squarelogic είπε...

Κατάλαβες σήμερα Μιχάλη μου γιατί ανέβασα το παρόν ποστ?

Εύγε στον γίγαντα football manager
Κώστα-αετομάτη-Αντωνίου,που 8 μήνες τώρα δεν βρίσκει ένα γαμοστόπερ της προκοπής,

και

στον πιστό στις εμμονές του Τεν Κάτε,
που αφενός άφησε τον Ρουκάβινα δίχως στήριγμα σ'όλο το 1ο μερος,αφετέρου,μετά την αποβολή του,άφησε την ομάδα για 20 λεπτά δίχως επιθετικό,κι όταν επιτέλους έβαλε κυνηγό,προτίμησε τον στατικό Μάντζιο,απ τον πιο κατάλληλο για το παιχνίδι αντεπιθέσεων που αναγκαστικά έπαιζε, Σαλπιγγίδη...

Ιδανικοί αυτόχειρες...

Για τη Διοίκηση θα τα σούρω συγκεντρωτικα μετά τις 31/1...

Filippos είπε...

Ρε Παναθα,αντί να χαρείς που ήρθε μετά από χρόοοοοονια ένας σοβαρός προπονητής,παραπονιέσαι συνέχεια.ΗΜΑΡΤΟΝ!Βέβαια,έκανε λάθη χθές(το ότι άφησε τον Ρουκάβινα μ΄νο του στην επίθεση είναι το χειρότερο κατ'εμέ) αλλά με το υλικό που έχει προσπαθεί να παίξει καλά παιχνίδια.Και το λέω αυτό επειδή δεν έχουν φέρει ούτε έναν παίχτη που ζήτησε και κάνουν τσιγγουνιες μην αγοράζοντας στόπερ επειδή ζητάει 200χιλιάρικα παραπάνω ή επιθετικό επειδή η ομάδα του θέλει να τον πουλήσει ολόκληρο και οχι το 54,8% των δικαιωμάτων του...
Δυστυχώς,βλέπω ο 10Κ να καταλαβαίνει ότι στο τέλος της χρονιάς θα του ρίξουν την ευθύνη και ότι δεν τον ενισχύουν με τίποτα και θα τα γράψει όλα στα παπάρια του,όπως έκανε πρόπερσι ο Μουνιόθ που βρέθηκε στην ίδια θέση.

Πανάθας είπε...

Φίλιππε τον 10Κ μόνο σοβαρό δεν θα τον χαρακτήριζα.

ΑΠΕΤΥΧΕ και πρέπει να φύγει.

ΑΠΕΤΥΧΕ και ο Αντωνίου και πρέπει να φύγει.

ΑΠΕΤΥΧΕ και η διοίκηση και πρέπει να αλλάξει.

Και το κυριότερο?

Χάθηκε όλη η δυναμική του καλοκαριού.

Και η ευθύνη είναι ΟΛΗ δική τους.

Μεγαλομετόχων και μικρομετόχων.

Καλύτερα αποχή παρά ανοχή.

Υ.Γ. Είδαμε και πάθαμε να απαλλαγούμε από τον Τζιόλη και θα φάμε στην μάπα τον Μελίσση επειδή έπαιξε ένα καλό ματς με το θηρίο τον Πανθρακικό. Και ο Μάτος αλλαγή του Μελίσση. Ε ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Filippos είπε...

Πως δεν είναι σοβαρός ρε συ;Προτιμάς Μαλεζάνι;Πεσέιρο;Σούμ;Δεν του έφεραν παίχτες,τέρμα.Και όταν είπε ότι χρειάζεται 3 αριστεροπόδαρους παίχτες έλαβε από τον Τζίγγερ και τον Ξιφομάχο απάντηση ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί όλοι του ρόστερ και αξίζουν ευκαιρλιες.Τι να λέμε τώρα....

Πανάθας είπε...

Φίλιππε η ευθύνη είναι συνολική. Νομίζω ότι το έχω καθιστήσει σαφές τόσο καιρό.

Στην ατομική κριτική τώρα, ε τι να κάνουμε αφού του αναλογούνε σοβαρές ευθύνες και σωρεία λαθών ερασιτεχνισμού και πανβλακείας.

Ακόμα και αυτό που λες δείχνει ότι δεν είναι σοβαρός. Ένας σοβαρός προπονητής που δεν του παίρνουν τους παίκτες που θέλει σηκώνεται και φεύγει και δεν μένει στρογγυλοκαθισμένος στο παχυλό του συμβόλαιο.

Filippos είπε...

Δεν έχεις άδικο,αλλά ή φεύγει ή τιμά το συμβόλαιό του και δεν αφήνει ξεκρέμαστη την ομάδα.

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ με τον Πανάθα μόνο στο θέμα του προπονητή. Χρειάζεται χρόνο (για μένα 2 χρόνια ελάχιστο). Ειδικά με αυτή την διοίκηση που έμπλεξε (τον άδειασαν δημόσια, αν είναι δυνατό!).

Όσο για να σηκωθεί και να φύγει μόνος του, δεν νομίζω ότι σοβαρός άνθρωπος θα το έκανε αυτό. Ο προπονητής είναι υπάλληλος, δεν μπορεί να τα βροντά και να φεύγει όταν η διοίκηση δεν του κάνει τα χατίρια. Μετά δεν θα βρίσκει πουθενά δουλειά. Εδώ και ο Βεγκέρ είχε σοβαρότατα προβλήματα με τη διοίκηση της Άρσεναλ πριν 2-3 χρόνια, αλλά βεβαίως δεν έφυγε.

Και το πιο σημαντικό από όλα: αυτή η διοίκηση αν τον διώξει τον προπονητή είμαι σίγουρος ότι θα πάρει κάποιο χειρότερο. Καλύτερο αποκλείεται!

Ανώνυμος είπε...

Και η γνώμη μου για τους παίκτες: Έχουμε ένα μάτσο μέτριους παίκτες.

Αυτό δεν σημαίνει ότι σε κάθε ματς θα παίζουν μέτρια. Σημαίνει ότι κάθε ένας από αυτούς στα δέκα ματς θα κάνει 1-2 καλά παιχνίδια και στα υπόλοιπα λίγα ή τίποτα. Ακόμη και κακοί παίκτες μια στις τόσες έχουν ένα καλό παιχνίδι. Όταν τυχαίνει όλοι τους να έχουν κακή μέρα, θα το χάσουμε το ματς. Και επειδή οι δικοί μας είναι μέτριοι, τέτοιες μέρες υπάρχουν πολλές.

Η διαφορά με τους καλούς παίκτες είναι ότι οι καλοί παίκτες θα έχουν καλή απόδοση πιο συχνά. Αλλά βέβαια θέλουν και πιο πολλά λεφτά, που οι διοίκηση δεν τα δίνει.

Παρακολουθώ την Μάντσεστερ. Έχουν δώσει 45 εκατομμύρια για τον Μπερμπάτοβ. Παίζει καλά σε κάθε ματς; Σίγουρα όχι! Θα έλεγα ένα παιχνίδι παίζει καλά, στο επόμενο είναι εξαφανισμένος. Και μια φορά στα 5 ματς κάνει κάτι καταπληκτικό.

Γενικά: το καλό πράμα κοστίζει! Και οι δικοί μας ΔΕΝ δίνουν λεφτά.

Πανάθας είπε...

Ξανθιώτη το υλικό είναι μέτριο και είναι ευθύνη της διοίκησης αναμφισβήτητα αλλά για να κερδίσεις τον Εργοτέλη δεν χρειάζεσαι τον Μπερμπάτοφ πίστεψε με. Θέλουν καλή προετοιμασία και σταθερή ενδεκάδα τα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος στα οποία ο βοηθός τα έχει πάει σκατά (στην πλειοψηφία τους).

2 χρόνια? ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ?

Θα πέσουμε Β' Εθνική με αυτόν τον προπονητή.

Υπηρεσιακό τώρα και τον ποδοσφαιρικό Ομπράντοβιτς το καλοκαίρι. Αν δεν μπορούν να σηκωθούν να φύγουν. Και αν δεν φύγουν μόνοι τους να τους διώξουμε εμείς.

ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.

ΤΕΡΜΑ Η ΑΝΟΧΗ.

Ανώνυμος είπε...

Η ευθύνη του Τεν Κάτε γι' αυτό το αποτέλεσμα είναι καθοριστική.

Δεν χρειάζεσαι παιχταράδες των 15 εκ. έκαστος για να κερδίσεις τον Εργοτέλη.

Ούτε φταίει το "μέτριο" ρόστερ, όταν αφήνει στον πάγκο μια χαρά παίχτες σαν τον Μάτος και τον Σάλπι και τον Ίβανσιτς!

Μη λέμε ό,τι θέλουμε λοιπόν.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ όμως, με τον ίδιο προπονητή παίξαμε πολύ ωραία μπάλα σε μια σειρά από παιχνίδια - για για να μη μου πει κανείς πως μιλάει για Άρη και Πανθρακικό, θυμίζω την 3άρα στη Βρέμη και την ΙΣΤΟΡΙΚΗ νίκη επί της Ίντερ στο Μιλάνο.

Συμπέρασμα;

....

Πανάθας είπε...

Τζόνι στα ματς της Ευρώπης ο ΠΑΟ έπαιξε με ένα τρόπο "γνώριμο" σε αυτόν, μην τα μετράς. Και με τον Μαντζουράκη πιθανότατα να είχες κάνεις αυτά τα διπλά. Εξάλλου οι Ολλανδοί φημίζονται για τη μανία τους με τη κατοχή μπάλλας, όπερ δικαιολογείται και η καλή κυκλοφορία της στα εν λόγω ματς.

Για μένα έχει αποδείξει ότι δεν "κάνει".

Αλλά θα το επαναλάβω. Το πιο σημαντικό είναι ότι χάθηκε η "δυναμική" του καλοκαιριού. Και χάθηκε γιατί ουσιαστικά δεν έφυγε ο Βαρδινογιάννης και όλα ήταν μια οφθαλμαπάτη. Μόλις το καταλάβει ο κόσμος θα μείνουν και πάλι μόνοι τους.

ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Τι σημαίνει "με τον Εργοτέλη δεν χρειάζεσαι Μπερμπάτοφ"; Παρακολουθείτε καθόλου ποδόσφαιρο ή ζείτε σε κάποιο φανταστικό σύμπαν;

Η Μάντσεστερ έχασε στο κύπελλο 1-0 από την Ντέρμπι Κάουντι, ομάδα που ζορίζεται να κρατηθεί στην Β' Εθνική. Το είδα το ματς και έπαιζε και ο Ρονάλντο και ο Ρούνεϊ και ουσιαστικά η όλη πρώτη ομάδα εκτός από 3 αλλαγές. Οι οποίες αλλαγές βέβαια είναι παίκτες που ούτε να τους φανταστεί δεν μπορεί η καημένη η Ντέρμπι. Και όμως έχασαν! Νομίζω ότι και ο Εργοτέλης θα την κέρδιζε την Ντέρμπι Κάουντι! Οπότε σας ρωτάω: εμείς με την Ντέρμπι χρειαζόμαστε Μπερμπάτοβ;;; (και Ρονάλντο και Ρούνεϊ και Τεβέζ και Νάνι και Σκόλς ... έπαιζαν όλοι αυτοί!)

Οποιαδήποτε ομάδα του κόσμου, αν βρεθεί σε άσχημη μέρα, μπορεί να χάσει και από την Κάτω Κολοπετινίτσα. Απλά αν έχεις ποιοτικούς παίκτες, οι πιθανότητες γκέλας μειώνονται, αν έχεις μέτριους παίκτες τότε αυξάνονται. Όμως δεν είναι ποτέ μηδενικές.

Ο ΠΑΟ έχει μέτριους παίκτες, άρα οι πιθανότητες γκέλας είναι πολύ μεγάλες. Αν δεν είναι σήμερα θα είναι αύριο. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει τον Εργοτέλη αλλά να χάσουμε από τον Λειβαδιακό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με όλους αυτούς τους μέτριους παίκτες σε 30 ματς σίγουρα η ομάδα θα κάνει πολλές γκέλες.

Αυτό δεν αλλάζει αν ο προπονητής βάλει τον παίκτη Α αντί για τον Β, εφόσον και ο Α και ο Β είναι μέτριοι. Μπορεί να τύχει σήμερα να παίξει καλύτερα ο Α, αύριο να παίξει καλύτερα ο Β.

Δεν μπορείς να φτιάξεις ομαδάρα με φτηνούς παίκτες ρε παιδιά. Εκτός βέβαια αν είσαι πανέξυπνος και βρίσκεις λαυράκια όπως ο Βεγκέρ στην Άρσεναλ. Εσείς δηλαδή πιστεύετε ότι αν διώξουν τον Τεν Κατε θα πάρουν τον Βεγκέρ;;;

Ανώνυμος είπε...

Επίσης άκυρες είναι οι σκέψεις για τον "ποδοσφαιρικό Ομπράντοβιτς"!

Ο "ποδοσφαιρικός Ομπράντοβιτς" είναι ο Φέργκιουσον. Θα ερχόταν ποτέ τέτοιος προπονητής στον ΠΑΟ; Να κάνει τι; Να παρακαλάει για παίκτες και να τον γράφουν; Να μαλώνει γιατί χαλάνε μεταγραφές για 200 χιλιάρικα; Να δουλέψει με τον Βάσκο και τον Γκαφίνοβιτς;

Αστειεύεστε ρε σεις;

Ή μήπως νομίζετε ότι ο μπασκετικός Ομπράντοβιτς δεν θα έφευγε αμέσως αν η πρώτη του πεντάδα δεν ήταν από τις καλύτερες της Ευρώπης, αλλά του φέρνανε φτηνά παικτάκια του κιλού;;;

Αν δεν υπάρχουν φράγκα για παίκτες, προπονητής καλός δεν έρχεται, ξεχάστε το αυτό!

Πανάθας είπε...

Ξανθιώτη για τους μέτριους παίκτες και για το ότι δεν έρχεται ένας μεγάλος προπονητής στην ομάδα μας όσο δεν υπάρχει προοπτική ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ.

Εκεί που διαφωνώ μαζί σου, είναι, ότι θεωρώ το υλικό ικανό (αν μη τι άλλο) να κερδίσει τον Εργοτέλη όχι δύο, αλλά δεκαδύο φορές. Συμφωνώ με το επιχείρημα σου περί μέτριου υλικού και κακής μέρας κλπ κλπ αλλά ΔΕΝ ΧΑΣΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΠΌ ΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ και μάλιστα δις σε μία χρονιά. Χάσαμε γιατί απλά δεν υπήρχε πλάνο νίκης και επειδή επιλέχθηκε για άλλη μια φορά λάθος ενδεκάδα, ενώ όταν το ματς "στράβωσε" έγιναν λάθος και καθυστερημένες αλλαγές. Αυτός ο προπονητής δεν ταιριάζει με την ομάδα, αυτό είναι πασιφανές. Δεν ταιριάζει με την Ελληνική πραγματικότητα και εν τέλει μας απέδεξε ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί σωστά το υλικό του. Και ρωτώ εγώ τώρα. ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΜΕ?

Στο παράδειγμα που ανέφερες τώρα. Θα κέρδιζε η DERBY ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ την Μάντσεστερ? Με το χέρι στην καρδιά απάντησε μου.

Περιττό να πω βέβαια ότι σύγκριση ανόμοιων πραγμάτων (αναφέρομαι στα πρωταθλήματα) δεν αποτελεί επιχείρημα.

ΑΠΟΧΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

"Αυτό δεν αλλάζει αν ο προπονητής βάλει τον παίκτη Α αντί για τον Β, εφόσον και ο Α και ο Β είναι μέτριοι. Μπορεί να τύχει σήμερα να παίξει καλύτερα ο Α, αύριο να παίξει καλύτερα ο Β."

Ξανθιώτη,

δεν είναι έτσι όπως το λες! Εδώ είδαμε τρελά πράγματα (και δεν είναι η πρώτη φορά).

Τι δουλειά είχε λ.χ. να παίξει Ο Ζιλμπέρτο μπακ και ο Μελίσης αμυντικό χαφ; Μόνο και μόνο για να ... μην παίξει ο Μάτος; Τι λέμε τώρα.

Ακόμη, λόγω ... μετριότητας δεν παίζει ούτε ο Ίβανσιτς; Μην τρελαθούμε κιόλας!

Κοίταξε, η ομάδα είχε βρει ρυθμό σε μια σειρά από προηγούμενα παιχνίδια. Και χωρίς κανένα λόγο (δεν υπήρχαν λ.χ. τραυματισμοί), ο Τεν Κάτε έρχεται και τα κάνει μπάχαλο.

Τον θεωρώ λοιπόν κατά 80% υπεύθυνο για το προχτεσινό στραπάτσο.

Αλλά - για ν' απαντήσω στον Πανάθα - επίσης κατά 80% "υπεύθυνο" τον θεωρώ και για π.χ. την 3άρα στη Βρέμη και το παστέλι στο Μιλάνο. Δεν αρκεί το παναθηναϊκό "dna" για τις νίκες αυτές, με τη μπάλα μάλιστα που έπαιξε η ομάδα.

Επομένως, έχω μείνει βλάκας με την περίπτωση του Ολλανδού.

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ όμως παράγοντα - μην το υποτιμάμε καθόλου αυτό που θα πω τώρα - παίζει και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός βρέθηκε για μια ακόμα χρονιά να παίζει από πολύ νωρίς με την πλάτη στον τοίχο και να μην έχει το "δικαίωμα" να κάνει ούτε την παραμικρή γκέλα (που είναι φυσική για κάθε ομάδα!) προκειμένου να μείνει μέσα στο παιχνίδι του τίτλου.

Κατά ένα μέρος φταίει ο ίδιος ο Παναθηναϊκός γι' αυτό, μ' εκείνες τις απίστευτες γκέλες σερί του Α' γύρου, που τον έφεραν ξαφνικά στο -6 από την κορυφή.

Όμως κατά το μεγαλύτερο μέρος αυτή ΑΦΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΟΡΜΑΛ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ η κατάσταση είναι αποτέλεσμα των σωρηδόν διαιτητικών ευνοιών προς τον κύριο αντίπαλο. Είναι τουλάχιστον 5 οι αγώνες το τελευταίο 1μιση μήνα που το πουστοσωματείο κερδίζει τρίποντα με δώρα. 'Ετσι κατάφερε να διατηρηθεί ΤΕΧΝΗΤΑ στην πρώτη θέση μεταβιβάζοντας όλο το άγχος στους αντιπάλους του, που είδαν ότι δεν τους επιτρέπεται να έχουν ούτε μισή άσχημη μέρα.

Μην το υποτιμάτε καθόλου αυτό το κόλπο! Γιατί ενώ εμείς με 4 άσχημες μέρες χάνουμε από 10 έως 12 πόντους, το πουστοσωματείο με 4 άσχημες μέρες δεν χάνει ούτε μισό!

Αυτά.

Filippos είπε...

Ωραία Πανάθα.Άρα κανένας προπονητής δεν κάνει για μας....Και ο Σερ Άλεξ να ερχόταν ή να ανασταίναμε τον Ματ Μπάσμπι ή τον Μπομπ Πεησλι και να τον φέρνανε σε μας δεν θα έκανε επειδή δεν ξέρει την "Ελληνική πραγματικότητα".Μόνο ο Μπάγεβιτς δηλαδή;Κανένας άλλος;Ε,ας τον πάρουμε τον πούστη τον βάτραχο για να σταματήσω να ακούω το όνομά του όποτε ξεκινούν οι γκρίνιες.

Πανάθας είπε...

Φίλιππε θα τον ήθελα τον Μπάγεβιτς ναι αλλά δεν έχει νόημα να ανοίξουμε τέτοια συζήτηση τώρα. Το "τρένο" χάθηκε το καλοκαίρι. Τώρα είναι η ώρα των ευθυνών. Η διοίκηση έχει το μεγαλύτερο μερίδιο σε αυτή την ιστορία, νομίζω πως όλοι συμφωνούμε, αλλά και ο προπονητής δεν μπορεί να είναι στο απυρόβλητο, όταν από την Α' Αγωνιστική έχει διαγνωσθεί η "ασθένεια" του. Α και ο 10Κ δεν είναι ο καλύτερος προπονητής (σου θυμίζω ότι δεν είναι καν προπονητής αλλά βοηθός) του κόσμου, για να μπει σε μια λογική 10Κ ή Κανένας άλλος.

Τζόνυ όλα αυτά που αναφέρεις (διαιτησία κλπ) είναι ευθύνη της διοίκησης εγώ έτσι το βλέπω.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της ΠΡΑΣΙΝΗΣ με καλύπτει 100%, δείγμα ότι οι Γιανακοπουλοι κινούνται σε άλλο μήκος κύμματος από τους άλλους μικρομετόχους (την ίδια στιγμή που ο μεγαλομέτοχος πανηγυρίζει πίσω από τα τείχη του κάστρου του που κανείς δεν αναφέρει πλέον - παρά μόνο εγώ - το όνομα του).

Ανώνυμος είπε...

Πανάθα, συμφωνώ ότι το υλικό που υπάρχει είναι καλύτερο από τον Εργοτέλη και από τις περισσότερες Ελληνικές ομάδες. Γι αυτό λέμε ότι ήταν "γκέλα". Αλλιώς θα λέγαμε "φυσιολογική ήττα". Αυτό άλλωστε προσπάθησα να εξηγήσω: όσο καλύτερο το υλικό, τόσο μικρότερες είναι οι πιθανότητες γκέλας. Με το υλικό που έχουμε οι πολλές γκέλες είναι αναμενόμενες. Και όπως πολύ σωστά λέει ο Τζόνι, και το ξέρουμε όλοι άλλωστε, ο γαύρος απαγορεύεται από το νόμο να κάνει γκέλα. Έτσι έχουμε το +12.

Ο προπονητής σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Έχει κάνει λάθη και θα κάνει και στο μέλλον. Αλλά νομίζω ότι δύσκολα θα βρούμε καλύτερο. Ενώ παίκτες, σίγουρα μπορούμε να πάρουμε καλύτερους.

Και σκεφτείτε και το άλλο: αν είχαμε δύο πολύ καλούς κεντρικούς αμυντικούς πιστεύετε ότι θα έκανε πειράματα στην άμυνα ο προπονητής;

Ανώνυμος είπε...

Πανάθα,

"Το σημερινό πρωτοσέλιδο της ΠΡΑΣΙΝΗΣ με καλύπτει 100%"

Και μένα με καλύπτει 100% το πρωτοσέλιδο (και το οπισθόφυλλο) που λέει πως είναι ΟΛΟΙ τους υπεύθυνοι και πρέπει να δώσουν ΟΛΟΙ τους εξηγήσεις.

"δείγμα ότι οι Γιανακοπουλοι κινούνται σε άλλο μήκος κύμματος από τους άλλους μικρομετόχους"

Αυτό θα το πω αν σταματήσουν να λένε γενικόλογα για γένια-χτένια, ευχολόγια για την ομάδα, μισόλογα για τη διαιτησία, και μιλήσουν ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ξεκάθαρα.

Και παρακαλώ να πάψεις κι εσύ και κάποιοι άλλοι να τους δικιολογείτε - λες και σάς το ζήτησαν ή το έχουνε ανάγκη!!! -, λέγοντας ότι δεν φταίνε σε τίποτα γιατί δεν έχουν σοβαρό ποσοστό μετοχών.

Λίγο πιο πάνω, Πανάθα, έλεγες για τον Τεν Κάτε: "Ακόμα και αυτό που λες δείχνει ότι δεν είναι σοβαρός. Ένας σοβαρός προπονητής που δεν του παίρνουν τους παίκτες που θέλει σηκώνεται και φεύγει".

Αν είσαι συνεπής, τότε πρέπει να εφαρμόσεις αυτή τη λογική και στα αδέρφια και να πεις: "Εφόσον δεν εισακούγονται, τότε πρέπει να σηκωθούν και να φύγουν"!

Ειδεμή παίζεις με 2 μέτρα και 2 σταθμά.

Φυσικά για μένα δεν έχουν έτσι τα πράγματα. Θεωρώ ότι τα αδέρφια μπήκαν στο σχήμα ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ πού μπαίνουν και ασφαλώς, μιας και μόνο βλάκες δεν είναι, ΠΗΡΑΝ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ.

Επομένως (όπως το έλεγα πριν κανά μήνα εδώ, με αφορμή τα διαιτητικά όργια), τους θεωρώ ΚΑΙ αυτούς υπεύθυνους και ζητώ και από αυτούς να δράσουν σωστά.

Πανάθας είπε...

Τζόνυ με τη λογική τη δική σου το μόνο που περιμένεις είναι να αποχωρήσουν. Αν αυτό θες να ακούσεις από μένα, τότε ΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ. Απλά σκέψου μετά τι θα λένε:

"Διάλυσαν τον πολυμετοχικό ΠΑΟ", "Απέδειξαν ότι κοιτούν μόνο την πάρτη τους" και άλλα ωραία και γραφικά.

Είναι μέσα στην ΠΑΕ, τους αναλογεί μερίδιο ευθύνης σίγουρα ανάλογα με το ποσοστό τους στο τομέα "λαμβάνω αποφάσεις". Είναι γνωστό πως απέχουν από αυτό τον τομέα και σε αυτό τους καταλογίζω ευθύνες. Αλλά έτσι και αλλιώς μια μειοψηφία δεν μπορεί να κάνει και πολλά.

Για μένα οι αφοι είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ για τον ΠΑΟ, μια και οι νέοι Αμπράμοβιτς αποδείχθηκαν ανακόλουθοι και τον Βαρδινογιάννη η πλειοψηφία του κόσμου του ΠΑΟ δεν θέλει ούτε να τον βλέπει (δικαίως θαρρώ δεν πιστύεω να διαφωνείς?).

Ξανθιώτη έχω καταλάβει ότι στηρίζεις 10κ αλλά δεν μπορώ να μπω στην λογική 10κ ή τίποτα, σόρυ.

Ένα σωρό βοηθοί υπάρχουν στον κόσμο. Και μια σου αρέσει η Μάντσεστερ ας πάρουμε τον Κειρόζ. Το δοκίμασε και η Ρεάλ το "βοηθητιλίκι" και είδαμε τι έπαθε. Και ο βοηθός που ήθελε να γίνει προπονητής ξαναέγινε βοηθός για να ταίζει τα παιδάκια του. Αυτός μάλλον θα αποσυρθεί. Αφού διαλύσει τον ΠΑΟ πρώτα.

Ας σταματήσουνε να κοροιδεύουν τον κόσμο του ΠΑΟ. Και ο τελευταίος έχει ευθύνες που υποστηρίζει ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ.

ΤΕΡΜΑ Η ΑΝΟΧΗ (θα το γράφω έως ότου αλλάξει κάτι).

ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο και μόνο ότι ακούγονται και υποστηρίζονται και οι δύο διαφορετικές απόψεις για τον Τεν Κάτε σημαίνει πως ο καθένας βλέπει την όψη του νομίσματος που του αρέσει.
Αλλά ρε Πανάθα, "την όψη του νομίσματος" που λέει ότι κάθε χρόνο (τι χρόνο; εξάμηνο!) ο ΠΑΟ αλλάζει προπονητή την έχουμε δει τι αποτελέσματα (δεν) φέρνει. Μήπως λοιπόν όσοι είστε πολέμιοι του Ολλανδού πρέπει να κοιτάξετε κάποια στιγμή και την άλλη πλευρά του νομίσματος; Με το να επαναλαμβάνεις πως στον πάγκο μας έχουμε έναν "βοηθό" τείνεις στη γραφικότητα, το ίδιο και όσοι έχουν καημό τον Μπάγεβιτς, φτάνει πια.
Συμφωνώ με τον Ξανθιώτη και όσους υποστηρίζουν πως ο Τεν Κάτε πρέπει να κριθεί όταν του δωθούν όλα τα "όπλα" που ζητήσει και χρειάζεται. Μέχρι τότε, την αποκλειστική ευθύνη την έχουν οι διοίκηση (που μας "δουλεύει" στον τομέα των μεταγραφών) και οι παίκτες που δεν παρουσιάζουν τον ποδοσφαιρικό εγωισμό που απαιτείται για να κερδίζουν τους Εργοτέληδες.
Έχω ξαναπεί πως όσα βλέπουμε να κάνει ο Τεν Κατε και τα ονομάζουμε "λάθη" είναι απόροια όσων βλέπει εκείνος γιατί είναι προπονητής και όσων δεν βλέπουμε εμείς γιατί είμαστε καφενέδες-σχολιαστές.

Υ.Γ. Πέντε μέρες πριν λήξη η μεταγραφική περίοδος ο Αντωνίου ακόμα "βλέπει" παίκτες στη Γαλλία; Εάν αυτό δεν είναι εμπαιγμός τότε τι είναι; Με όσα βλέπει να γίνονται ο Τεν Κάτε λογικό θα μου φανεί να σηκωθεί να φύγει από μόνος του. Γιατί οπως και σε πολλά άλλα θέματα είμαστε... Ουγκάντα (συγγνώμη από τη συμπαθή χώρα) κύριοι...

Πανάθας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πανάθας είπε...

Δηλαδή Karma ονομάζεις γραφικούς αυτούς που δεν υποστηρίζουν το δόγμα "Τεν Κατέ ή ΤΙΠΟΤΑ" και όχι αυτούς που θεωρούν άμοιρο ευθυνών τον ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ της ομάδας.

Σου θυμίζω με τι παίκτες έκαναν νταμπλ ο Γκμοχ το '84 (Κάβουρας, Καραβίδας κλπ) και με τι ο Μπάγεβιτς το '89 (Καραγκιοζόπουλος κλπ).

Αυτό δεν αναιρεί τις ευθύνες που αναλογούν στη διοίκηση.

ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΝ ΒΑΖΕΧΑ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.

ΑΝΟΧΗ ΤΕΛΟΣ.

ΑΠΟΧΗ ΤΩΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Πανάθα,

όχι, με τη δική μου λογική δεν πρέπει (ούτε και θέλω φυσικά!) να αποχωρήσουν τ' αδέρφια. Πρέπει ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ.

Γράφεις: "Είναι μέσα στην ΠΑΕ, τους αναλογεί μερίδιο ευθύνης σίγουρα ανάλογα με το ποσοστό τους στο τομέα 'λαμβάνω αποφάσεις'. Είναι γνωστό πως απέχουν από αυτό τον τομέα και σε αυτό τους καταλογίζω ευθύνες. Αλλά έτσι και αλλιώς μια μειοψηφία δεν μπορεί να κάνει και πολλά."

Αν ισχύει ότι απέχουν (και φαίνεται να ισχύει από διάφορες δηλώσεις τους), αυτό είναι απαράδεκτο!!! Τότε τι μπήκαν να κάνουν;

Αλλά είναι και αδικιολόγητο. Διότι δεν ισχύει καθόλου, στη συγκεκριμένη πολυμετοχικότητα ότι μια μειοψηφία δεν μπορεί να κάνει και πολλά. Και αυτό εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο ξεκίνησε (ύστερα από μαζική πίεση) και των ποσοστών στη λήψη αποφάσεων που διαμορφώθηκε από αυτό - αν θυμάσαι, έλεγαν "δεν μπαίνουμε αν δεν εξασφαλίσουμε μερίδιο στις αποφάσεις υψηλότερο από το μερίδιο στις μετοχές".

Ανώνυμος είπε...

για το αν πήρε 1 ή 2 φρατζόλες ψωμί.


AΓΡΟΤΗ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΑΜΙΕΤ' Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πανάθας είπε...

Μα το είπαμε αυτό Τζόνυ ότι η ευθύνη τους είναι ότι δεν συμμετέχουν. Μπορώ να υποθέσω το γιατί αλλά δεν είναι σωστό να αρκεστούμε σε εικασίες ούτε είναι και το ζητούμενο, έτσι δεν είναι?

Το κότερο βουλιάζει, μεταγραφές δεν γίνονται, ο προπονητής είναι ανεπαρκέστατος, η διοίκηση το ίδιο, ο Τζίγγερ πανηγυρίζει, γήπεδο δεν γίνεται, o αιώνιος αντίπαλος μας θα ξαναπάρει το πρωτάθλημα.....ΟΛΑ ΚΑΛΑ.

Βαρδινογιαννικές καταστάσεις που βιώσαμε όλοι εδώ και κάμποσα χρόνια.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ (και πως να αλλάξει όταν έχει το 50+%, 11/19 μέλη στο διοικητικό συμβούλιο και δικούς του ανθρώπους σε καίρια πόστα?).

ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

Πανάθα, εγώ δεν λέω "Τεν Κατέ ή ΤΙΠΟΤΑ".

Αυτό που λέω είναι ότι η συγκεκριμένη διοίκηση όταν διώξει τον Τεν Κάτε, θα του φορτώσει όλα τα λάθη, και θα πάρει κάποιον φτηνότερο και χειρότερο.

Πανάθας είπε...

E τότε αλλάζουμε το σύνθημα:

TEN KATE ή ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα?

Σόρυ αλλά δεν μπορώ να μπω σε αυτή τη λογική. Είναι λίγο εκβιαστικό, δεν είναι?

Με τη λογική τη δική σου τους παίκτες που θέλει ο προπονητής δεν θα τους πάρουν ποτέ. Αυτός δεν είναι λόγος να πουλήσουμε τον Εντόι, τον Μάτος, να μετατρέψουμε τον Σαλπιγγίδη δεξί χαφ, τον Μελίσση αμυντικό χαφ, τον Σίλβα σέντερ μπακ και γενικά να κάνουμε ΜΠΑΧΑΛΟ την ομάδα ενώ ζητείται σταθερότητα. Σόρυ αλλά σε τέτοια ομάδα ούτε ο Κρόιφ με τον Μπεκεμπάουερ δεν θα μπορούσαν να παίξουν.

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα, αμυντικό χαφ με κεντρικό αμυντικό δεν έχουν τόσο μεγάλη διαφορά, και είναι πολλοί που παίζουν και στις δύο θέσεις. Για παράδειγμα ο Ζουέλα, ο Άντζας κλπ. Μια τέτοια δοκιμή δεν την θεωρώ και κανένα τρομακτικό έγκλημα.

Ειδικά όταν δεν έχεις καλούς μπακ και κάνεις δοκιμές για να βρεις τους καλύτερους συνδυασμούς, μια που έρχεται και η Ευρώπη και ξέρεις πια ότι με αυτούς θα πορευτείς.

Αν δεν κάνεις δοκιμές με τον Εργοτέλη, πότε θα κάνεις; Με τη Βιγιαρεάλ; Του βγήκε ξινό βέβαια, αλλά εμένα δεν μου φαίνεται τόσο τρομακτικό ή ηλίθιο όπως σου φαίνεται εσένα.

Πανάθας είπε...

Ξανθιώτη δεν θέλω να σε πείσω για την ακαταλληλότητα του προπονητή μας. Δεν είναι αυτός ο σκοπός μου και δεν θα κερδίσω τίποτα. Είσαι πεπεισμένος για το αντίθετο και θα "πορευτείς" έτσι μέχρι.......εσύ ξέρεις. Μπορεί και να δικαιωθείς.....ή μπορεί εγώ....αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο.......ο ΠΑΟ μας μικραίνει και ο οπαδός οφείλει να αναζητήσει ευθύνες και να πράξει υπέρ της ομάδας του ακόμα και αν χρειαστεί για μια περίοδο να είναι "κατά" της. Νομίζω πως η περισινή πορεία μας "δείχνει" τον δρόμο. Όσοι είχαν υπομονή με τον Βαρδινογιάννη θα έχουν και τώρα. Δεν φταίνε αυτοί που γεννήθηκαν ραγιάδες. Οι υπόλοιποι όμως οφείλουν να αντιδράσουν. Θα έρθουν χειρότερες μέρες και δεν θέλω να προετοιμαστώ για αυτές παρά να ονειρευτώ και να προσπαθήσω για τις καλύτερες.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Τζόνι,
Όταν ένας μέτοχος μπαίνει σε μια εταιρεία με 10% δεν μπαίνει για να διοικήσει, αυτό είναι εξ' ορισμού δεδομένο. Μπαίνει είτε για να επενδύσει, είτε για να υποστηρίξει ένα εγχείρημα (όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση). Το ότι δεν θα διοικούσαν, το είχαν πει από την πρώτη στιγμή, δεν τα "γύρισαν" μετά. Το ξέραμε. Και μεταξύ μας, νιώθω καλύτερα γι' αυτό γιατί θέλω μεν να "εξυγιανθεί" το ποδοσφαιρικό μας τμήμα, σε καμία περίπτωση όμως σε βάρος του μπάσκετ, διότι εκεί υπάρχει ένα οικοδόμημα που όμοιό του δεν έχω ξαναδεί εγώ τουλάχιστον στα χρόνια που παρακολουθώ Παναθηναϊκό (ασχέτως της φετινής και περσινής αγωνιστικής δυστοκίας). Και μην ξεχνάς ότι και οι δύο (ιδίως ο Παύλος) είναι και κάποιας προχωρημένης ηλικίας (κοντεύει 80), θα ήταν αδύνατο να κρατήσει τρία καρπούζια (επιχειρήσεις, μπάσκετ και ποδόσφαιρο) στην ίδια μασχάλη. Παραταύτα όταν του ζητήθηκε η γνώμη του και η συμβουλή του, την είπε ξεκάθαρα, άλλο αν οι υπόλοιποι μέχρι στιγμής κάνουν τα ακριβώς αντίθετα...
Πάντα φιλικά και Παναθηναϊκά,
Ο Τρίφυλλος

Ανώνυμος είπε...

Τρίφυλλε,

πρώτα πρώτα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. ότι δεν θα πρέπει να εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο σε βάρος του μπάσκετ και (θα προσθέσω) του βόλεϊ και του Ερασιτέχνη (για τον οποίο είχαμε πριν λίγες μέρες ένα πολύ ευχάριστο νέο, την ενίσχυσή του με 4 εκ ευρώ).

Αυτό υποστήριζα πάντοτε, λέγοντας (τα προηγούμενα χρόνια) ότι ο Παναθηναϊκός έχει το προνόμιο να τρέφεται από 2 πηγές (τώρα πια από περισσότερες!), ότι αυτό είναι πλεονέκτημα αρκεί να πάψει ο "εμφύλιος" και ότι θα ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος να φορτωθεί όλος ο Παναθηναϊκός, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ και ερασιτέχνης στις πλάτες των αδερφών και μόνο (όπως θα ήθελαν, ανοήτως ποιούντες κατ' εμένα, όσοι φωνάζουν ακόμα και τώρα "Παύλο θεέ πάρε την ΠΑΕ").

Σε ό,τι αφορά την πολυμετοχικότητα λοιπόν:

1. Θυμάμαι καλά ότι πριν από το καλοκαίρι υπήρξε μεγάλη συζήτηση μεταξύ Βαρδινογιάννηδων και των νεοεισερχόμενων σχετικά με τη λήψη αποφάσεων. Θυμάμαι ότι οι νεοεισερχόμενοι ζητούσαν εγγυήσεις ώστε να έχουν ισχυρό μερίδιο στις αποφάσεις, ισχυρότερο από το ποσοστό τους σε μετοχές και σίγουρα μια διαφορετική μοιρασιά σε ό,τι αφορά τη λήψη αποφάσεων από τις κλασικές ΑΕ. Θυμάμαι ότι οι νεοεισερχόμενοι μέτοχοι, βοηθούμενοι και από τον ξεσηκωμό του κόσμου, δήλωναν ότι δεν πρόκειται να πάρουν μετοχές εάν αυτό το αίτημά τους δεν ικανοποιηθεί. Και θυμάμαι τέλος ότι στη συνέχεια δήλωσαν πως το αίτημά τους αυτό ικανοποιήθηκε, ότι θα έχουν ισχυρό μερίδιο στη λήψη αποφάσεων, ισχυρότερο από τα ποσοστά τους σε μετοχές ... και έτσι ξεκίνησε το Νέο Σχήμα.

Μην ξεχνάς άλλωστε κάτι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σημαντικό. Ότι το Νέο Σχήμα συγκροτήθηκε και ενόψει της κατασκευής του Αθλητικού Κέντρου του ΠΑΟ στο Βοτανικό. Δηλαδή ενόψει της κατασκευής γηπέδων ΟΧΙ ΜΟΝΟ ποδοσφαίρου (ΠΑΕ) αλλά και μπάσκετ (ΚΑΕ) και βόλεϊ (ΤΑΠ-Ερασιτέχνης). Ενόψει δηλαδή ενός τεράστιου εγχειρήματος, που απαιτεί ένα Παναθηναϊκό ΕΝΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ κι όχι μόνο στα λόγια!

Γι' αυτό πστεύω πως πράγματι οι εγγυήσεις που ζήτησαν το καλοκαίρι σχετικά με τη λήψη αποφάσεων, τους δόθηκαν.

Τώρα, εάν όλα αυτά περί εγγυήσεων του καλοκαιριού ήταν μπαρούφες, εάν δηλαδή οι νεοεισερχόμενοι (και εννοώ όλους, όχι μόνο τ' αδέρφια) δέχτηκαν να μπουν έτσι στο πολύ γενικό για "υποστήριξη" και στην απέξω, χωρίς δηλαδή δυνατότητα να επηρεάζουν δραστικά τη λήψη των όποιων αποφάσεων - όπως λες -, εγώ αυτό δεν μπορώ να το ξέρω.

Ωστόσο ακόμα κι έτσι να είναι, ακόμα κι αν κάποιοι μπήκαν απλώς για υποστήριξη, πρέπει επιτέλους να ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ το Νέο Σχήμα όπως μπορούν και όχι απλώς με ευχολόγια, γενικόλογα και σπόντες.

Κι όταν λέμε να υποστηρίξουν, δεν εννοούμε μόνο λόγια και συμβουλές! Δεν χρειάζεται ... γκουρού ο Παναθηναϊκός! Όταν λέμε να υποστηρίξουν το εγχείρημα, εννοούμε και τις "άκρες" και τις "θέσεις ισχύος" που είναι δεδομένο και πασίγνωστο ότι έχουν!

Πανάθα,

για τον Τεν Κάτε, όπως είπα εμένα με έχει αφήσει βλάκα. Ειλικρινά δεν μπορώ ν' αποφασίσω αν είναι μαλάκας ή προπονηταράς! Επομένως δεν μπορώ να πω αν πρέπει να μείνει ή να φύγει.

Εκείνο που μπορώ να πω σίγουρα, είναι ότι ΔΕΝ θέλω ένα Ολλανδό ... ΜΟΥΝΙΟΘ! Δηλαδή ένα προπονητή που για τους όποιους δικούς του λόγους άρχισε ξαφνικά να μποϊκοτάρει την ομάδα και να την κάνει μπάχαλο!

Εάν ο Τεν Κάτε γουστάρει τον Παναθηναϊκό, τότε πρέπει να μείνει οπωσδήποτε και φυσικά να του αγοράσουν χωρίς μαμαμού τον παίκτη ή τους παίκτες που θέλει!

Εάν όμως έχει στραβώσει, πρέπει να τον διώξουν αμέσως για να μην ξαναπάθουμε ... μουνι(οθ)ίτιδα και ξανατελειώσουμε πρωτάθλημα με -17β. από το πουστοσωματείο!

Όμως αυτό δεν μπορώ να το ξέρω εγώ, ούτε κι εσύ. Είναι στο χέρι της διοίκησης να το μάθει.

Ανώνυμος είπε...

Παμε στοίχημα

Ο 10κάτε δεν θα σπάσει το -17 εκείνου του απιθανου μαλάκα Μουνιόθ που μας ειχε φορτόσει ο σοφέρ.

pensierix είπε...

Τα έχετε πει όλα, δεν νομίζω ότι μπορώ να προσθέσω και πολλά. Απορώ όμως πως έχουμε την απαίτηση από ένα νέο σχήμα σε όλα τα επίπεδα να μην κάνει λάθη. Το θέμα είναι να αντιληφθούν τα λάθη τους και να μην τα επαναλαμβάνουν. Για μένα η πρώτη χρονιά είναι πειραματική, όλα τα στραβά θα βγούνε στη φορά και μετά θα πρέπει να διορθωθούν. Αν αρχίσουμε μετά από 6 μήνες να απαξιώνουμε τη νέα προσπάθεια με σλόγκαν τύπου "να φύγει ο τάδε" κτλ, δεν θα δούμε το φως στο τούνελ. Πχ εγώ φαντάζομαι τον κάθε Αντωνίου ως συντονιστή μιας ομάδας ανθρώπων που ψάχνουν παίχτες και όχι ως αυτόν που τρέχει δεξιά κι αριστερά για να βρει το κελεπούρι.

Στο ματς με τον Εργοτέλη (και σε άλλα) ο Τεν Κάτε έκανε λάθη. Αλλά το να παρουσιάζουμε σαν κάτι το εγκληματκό το γεγονός ότι έβαλε τον Ζιλμπέρτο στόπερ, είναι υπερβολικό. Στόπερ έχει παίξει και στην εθνική Βραζιλίας, δεν ήταν κατι το εξωπραγματικό. Οκ, δεν του βγήκε. Πάμε παρακάτω. Μα δεν έχει κάνει τίποτα το θετικό αυτός ο προπονητής μέσα σε 6 (6!) μήνες; Δηλαδή ο Βαλβέρδε που έχει μία σοβαρή εντεκάδα που μπορεί να παρατάξει και την αλλαγή Τζόρτζεβιτς/Λέτο είναι ο προπονηταράς; Αποκλείστηκε από το Τσου Λου, βγήκε τρίτος στον όμιλο του ΟΥΕΦΑ και στο πρωτάθλημα θα έκανε τις γκέλες του αλλά εκεί βλέπουμε τι γίνεται. Μπράβο στο γαύρο πάντως που κατάφερε να κάνει τον Ισπανό, Φέργκιουσον ενώ εμείς ακόμα τον δικό μας τον αποκαλούμε βοηθό...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Τζόνι,
"Άκρες" και "Θέσεις ισχύος" δε νομίζω να έχουν στο συγκεκριμένο (ποδοσφαιρικό) χώρο... Ένα λάθος όμως που, παρά την αγάπη που τους έχω, δέχομαι ότι έκαναν (αν αληθεύουν τα σχετικά δημοσιεύματα του καλοκαιριού), είναι ότι δεν υποστήριξαν (ενώ έπρεπε όχι απλά να μη φέρουν αντίρρηση, αλλά και επιβάλλουν κιόλας) την παρουσία του Τάκη Μπαλτάκου στην ΠΑΕ, όταν έπεσε από άλλους μετόχους η σχετική ιδέα.
Τώρα, όσον αφορά τις εγγυήσεις συμμετοχής στις αποφάσεις, εγώ θυμάμαι ότι από την πρώτη στιγμή δήλωναν "δε θέλουμε θώκους και αξιώματα"... Είμαι βέβαιος πάντως ότι στην επερχόμενη καλοκαιρινή Γ.Σ., όχι μόνο θα μιλήσουν, αλλά και θα ψηφίσουν όπως πρέπει.
Όσον αφορά τις συμβουλές που είχαν δώσει, νομίζω ότι τις υποτιμάς: Εγώ θεωρώ ότι είναι πιο σημαντικές από τις όποιες "άκρες" και διασυνδέσεις μπορούσαν να παράσχουν, όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά επειδή προέρχονται από "παθόντες και μαθόντες" κατά την καθομιλουμένη. Αν ανατρέξεις στα δημοσιεύματα του τότε και δεις τί ακριβώς είχαν πει, είναι σαν να περιέγραφαν τη σημερινή κατάσταση στον τομέα κυρίως των μεταγραφών, αλλά και του παρασκηνίου...
Πάντα φιλικά και Παναθηναϊκά,
Ο Τρίφυλλος

Ανώνυμος είπε...

@ αγαπητέ Τρίφυλλε,

για να το ξεκαθαρίσω: ασφαλώς το μερίδιο ευθύνης των αδερφών στο νέο σχήμα είναι μικρότερο από αυτό των μεγαλομετόχων.

Από κει και πέρα έχω σαν γενική αρχή, ότι δεν συνιστά διόλου διόρατικότητα ή σοφία το να προβλέπει κανείς δεινά (ή έστω λάθη που θα γίνουν) ΕΦΟΣΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΛΘΟΥΝ ή έστω να μειωθούν όσο περισσότερο γίνεται. Και γενικά δεν μου αρέσει να είναι κανείς "και μέσα κι έξω" σε μια κατάσταση. Έτσι ούτε το ότι πρόβλεψαν κάποια στραβά μού λέει κάτι, ούτε ότι δήλωσαν ότι δεν θέλουν θώκους και αξιώματα.

Πιστεύω πως άνθρωποι τέτοιου διαμετρήματος, τόσης εμπειρίας και περιβλημένοι με τόση αγάπη από τον κόσμο του ΠΑΟ, μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα απ' όσα φαίνεται - επαναλαμβάνω: φαίνεται - να κάνουν.


@ Pensierix,

συμφωνώ απόλυτα, το νέο σχήμα πρέπει να στηριχτεί και κάτι παραπάνω.

(για μένα πάντως λάθος του Τεν Κάτε δεν ήταν που έβαλε τον Ζιλμπέρτο μπακ αλλά τον Μελίση αμυντικό χαφ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ έχει τον Μάτος στην κατάψυξη.)

pensierix είπε...

Τζόνι, συμφωνώ για τον Μάτος. Τώρα βέβαια έχουν παράπονα πολλοί βάζελοι για το που πρέπει να παίζει ο Ζιλμπέρτο ενώ στην αρχή τον αποκαλούσαν νέο Κονσεισάο...

:))

Πανάθας είπε...

Το βρήκα ενδιαφέρον και το παραθέτω. Δεν εστερνίζομαι απόλυτα ότι ανακαλύπτουν οι "φασιστικές επιστήμες" αλλά πολλές φορές εξηγούν πειραματικά και εμπειρικά ότι οι ανθρωπιστικές επιστήμες προσπαθούν με άλλες ερευνητικές μεθόδους να ανακαλύψουν.

"Ενδιαφέρουσα έρευνα
Ανακαλύφθηκε το νευρωνικό αποτύπωμα της νοοτροπίας της «αγέλης»

Οι άνθρωποι συχνά αλλάζουν τις αντιλήψεις τους για να συμμορφωθούν με τη συμπεριφορά της ομάδας όπου ανήκουν

Μια νέα ολλανδική επιστημονική έρευνα αποκάλυψε την εγκεφαλική δραστηριότητα που αποτυπώνει την τάση των ανθρώπων να «ακολουθούν το πλήθος».

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό νευροεπιστήμης Neuron, παρέχει ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με το πώς η συμπεριφορά ενός ατόμου καθοδηγείται από τη συμπεριφορά των γύρω του.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει τη σημαντική επίδραση της κοινής γνώμης στην ατομική συμπεριφορά και κρίση, καθώς όλοι λίγο-πολύ τείνουμε να λαμβάνουμε υπόψη τη συμπεριφορά των άλλων και να «καθοδηγούμαστε» ως προς το ποια θεωρείται αναμενόμενη και επιτρεπτή συμπεριφορά και ποια όχι.

Έτσι, οι άνθρωποι συχνά αλλάζουν τις αντιλήψεις και τις αποφάσεις τους μόνο και μόνο για να συμμορφωθούν με τη συμπεριφορά της ομάδας όπου ανήκουν.

Τώρα, για πρώτη φορά, ερευνητές του ολλανδικού Κέντρου Γνωσιακής Νευροαπεικόνισης F.C.Donders, με επικεφαλής τον δρα Βασίλι Κλουτσάρεφ, μελέτησαν τους νευρωνικούς μηχανισμούς της κοινωνικής συμμόρφωσης.

Χρησιμοποιώντας τομογραφία μαγνητικού συντονισμού σε ομάδα εθελοντών, ανακάλυψαν ότι μια σύγκρουση αντιλήψεων με την κοινή γνώμη (τις αντιλήψεις της ομάδας) πυροδοτεί μια συγκεκριμένη δραστηριότητα στον εγκέφαλο και μια ανάλογη εγκεφαλική προσαρμογή-συμμόρφωση από την πλευρά του ατόμου.

Η έρευνα ερμηνεύει, με όρους νευρωνικής δραστηριότητας, γιατί οι άνθρωποι, συχνά με αυτόματο τρόπο, προσαρμόζουν τη συμπεριφορά τους σε αυτήν της πλειοψηφίας, όταν ο εγκέφαλός τους λάβει το μήνυμα «λάθους» από τους γύρω. Ο εγκέφαλος συνεχώς αγρυπνεί για το πιο «θεμελιώδες κοινωνικό λάθος», που, κατά τους ερευνητές, δεν είναι παρά το να είναι κανείς πολύ διαφορετικός από τους άλλους.

Ο εγκέφαλος, σύμφωνα με τους επιστήμονες, «επανεκπαιδεύει» τον εαυτό του, όταν αντιλαμβάνεται ότι βρίσκεται σε σύγκρουση με τους άλλους, μια διαδικασία που μπορεί να ερμηνεύσει ποικίλα φαινόμενα, όπως γιατί οι άνθρωποι ακολουθούν τις τάσεις της μόδας ή αποδέχονται ακραία πολιτικά κινήματα όπως ο ναζισμός.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ από in.gr"


Υ.Γ. Τρίφυλλε είχα αρχίσει να πιστεύω πως ήμουν ο μόνος εδώ μέσα που "υποστήριζε" και "στήριζε" τις θέσεις των αφών. ;-) Κατά τα άλλα δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο στον διάλογο σου με τον Τζόνυ. Με κάλυψες 10000000%. Για τα "άλλα" ισχύει το άρθρο που παρέθεσα.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά τα λέει για τον ΠΑΟ ο Μαρκάκης

http://markakis.yooblog.gr/2009/01/27/397/

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ


ΝΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΤΟ MALL


ZHTΩ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΟΙΚΕΙΝ ΤΟΥ, ΤΟ ΣΤΙΒΑΡΟ ΗΓΕΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Πανάθας είπε...

Και ο Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Τον ξέχασες.

Το προσθετικό τι το ήθελες?

squarelogic είπε...

3+1 ΜΕΊΝΑΝΕ...

και τον γίγαντα Κώστα Αντωνίου τον έχει πιάσει πιλάλα και ψάχνει πάλι σε DVD,ότι παίκτες του πλασάρουν οι μάνατζερς τελευταία στιγμή...

εμ,ήθελε τούρκικο παζάρι με τους κύριους στόχους του,θα πετάξει πάλι
τα λεφτά στον κουβά...

Ή αυτό,ή θα μας πουν 'το πνεύμα πρόθυμον,οι άλλοι δεν συνεργάστηκαν"...

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΔΕΡΦΙΑ.

ΠΟΛΥ ΣΚΟΤΕΙΝΑ.

ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟ ΠΑΝΕ. ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ 130 ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

ΕΙΔΑΝΕ ΠΩΣ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΟΛΥ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

ΜΟΝΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙΝΑ.

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ; ΑΥΤΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΦΡΑΓΚΑ;

ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ;

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί τώρα να στοχοποιούμε τον Αντωνίου για την αδυναμία πραγματοποίησης μεταγραφών που θα κάνουν τη διαφορά, ωστόσο υπεύθυνη είναι και εδώ κυρίως η διοίκηση. Δεν είναι του Αντωνίου τα χρήματα ώστε να πεις πως τα "τσιγγουνεύεται", άλλοι του θέτουν το μπάτζετ και προφανώς αυτό είναι μικρό για τούτη τη στιγμή.
Τρεις μέρες πριν λήξει η μεταγραφική περίοδος όλες σχεδόν οι κωλοφυλλάδες γράφουν για προσφορές-μαμούθ του ΠΑΟ, για 14 εκατ. και άλλα τέτοια παραμύθια. Και αυτό αδέλφια μου φαίνεται κάτι περισσότερο από την αγωνία τους να πουλήσουν φύλλα. Είναι καθαρή εκδούλευση στην ΠΑΕ για να μην την κράξει ο κόσμος που τελικά δεν θα κάνει τίποτα, αλλά θα έχει το άλλοθι ότι προσπάθησε και δεν ήταν στο χέρι της.
Καλοί οι φερέλπιδες παίκτες αλλά από το καλοκαίρι η ομάδα "πονάει" σε συγκεκριμένες θέσεις οι οποίες φαίνεται να μην καλύπτονται σωστά ούτε τώρα. Κρίμα, γιατί μπορεί το πρωτάθλημα να έχει χαθεί αλλά ο κόσμος διψάει να δει κάτι να αλλάζει. Δεν θα ήταν άσχημη λοιπόν μια προσπάθεια από την ομάδα να δει σοβαρά τα παιχνίδια με τη Βιγιαρεάλ, μια προσπάθεια να βελτιωθεί μέχρι το τέλος της σεζόν διεκδικώντας ότι καλύτερο μπορεί στο πρωτάθλημα αλλά και μια προσπάθεια να ετοιμαστεί από τώρα για την επόμενη σεζόν.
Νομίζω ότι ο κόσμος μπορεί να "χωνέψει" το -12, (άλλωστε ξέρουμε πως οφείλεται και σε άλλους παράγοντες), γι'αυτό και στηρίζει ακόμα και τώρα την ομάδα με έντονη παρουσία στην κερκίδα. Αυτό το καλό κλίμα αισιοδοξίας όμως σύντομα θα αλλάξει εάν η διοίκηση δεν κάνει τα σωστά βήματα από εδώ και πέρα. Και η ομάδα θα βρεθεί να παίζει του χρόνου και πάλι σε άδειο γήπεδο.

Ανώνυμος είπε...

Απορία: Πως γίνεται να προσφέρουν τώρα 14 εκατ. για τον Ολιβέιρα η καριέρα του οποίου έχει φτάσει στο πικ της και κατεβαίνει, και δεν έδιναν τα 10-12 εκατ. πριν μερικές μέρες για τον Νιλμάρ ή τον Παλάσιο που είναι πιο νέοι και έχουν ισχυρότερο κίνητρο στην Ευρώπη;

Ανώνυμος είπε...

"Απορία: Πως γίνεται να προσφέρουν τώρα 14 εκατ. για τον Ολιβέιρα η καριέρα του οποίου έχει φτάσει στο πικ της και κατεβαίνει, και δεν έδιναν τα 10-12 εκατ. πριν μερικές μέρες για τον Νιλμάρ ή τον Παλάσιο που είναι πιο νέοι και έχουν ισχυρότερο κίνητρο στην Ευρώπη;"

Δεν ειναι περίεργο.

Το ιδιοκτησιακό του Νιλμάρ είναι ένα φοβερό κουβάρι ενώ για τον Παλάσιο προειδοποιήθηκαν απο το Ρότσα ότι εχει πρόβλημα στους κοιλιακούς.

Πανάθας είπε...

«Ο κύριος Κόκκαλης είπε σε εμένα προσωπικά ότι ο Βασίλης Γκαγκάτσης θα δουλέψει στον Ολυμπιακό, γι αυτό δεν πρέπει να έχει δικαστικές εκκρεμότητες. Επομένως, πρέπει να είναι όλοι βέβαιοι ότι η επόμενη δουλειά του κ. Γκαγκάτση θα είναι η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Κρατήστε τις δηλώσεις μου και να τις ξανακούσουμε μαζί τον προσεχή Σεπτέμβριο».

«Η εντολή του κ. Κόκκαλη ήταν να βγει ο Πιλάβιος στην προεδρία, κάτι για το οποίο την Πέμπτη πριν από τις εκλογές, είχαν ενημερωθεί οι πάντες. Τότε βγήκε στο ραδιόφωνό σας ο κ. Χατζηαποστόλου και είπε ότι ήταν σίγουρη η εκλογή Πιλάβιου. Ήξερε τη γραμμή που δόθηκε από τον κ. Κόκκαλη. Ο δε κ. Γκαγκάτσης είχε εγκατασταθεί την ημέρα των εκλογών στο απέναντι ξενοδοχείο και έκανε τις συντονισμένες ενέργειες για να μη ψηφίσουν εμένα οι εκπρόσωποι. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν ανανεώθηκε η σύμβαση της κόρης του προέδρου της Ένωσης Αθήνας με την διαβεβαίωση ότι θα ανανεωθεί μετά την εκλογή Πιλάβιου».

«Ο κ. Πιλάβιος θα ακολουθεί τις εντολές του κ. Κόκκαλη, άσχετα εάν δούλεψε ένα διάστημα στον Παναθηναϊκό. Αυτόν ήθελε ο κ. Κόκκαλης, γιατί ακολουθεί τις εντολές. Εάν ακολουθούσα εγώ αυτά που θέλει ο απόλυτος κυρίαρχος του ελληνικού ποδοσφαίρου, δηλαδή ο κύριος Κόκκαλης, θα ήμουν ισόβιος πρόεδρος όπου ήθελα. Θα πέθαινα πρόεδρος της ΕΠΟ».

«Έχει διαταχθεί σήμερα προκαταρκτική εξέταση από εισαγγελέα, μετά τις καταγγελίες που έκανα και το υπόμνημα στην ηγεσία της δικαιοσύνης. Όλα τα ψηφοδέλτια ήταν σημαδεμένα και αυτό δεν μπορεί κανένας να το αμφισβητήσει. Εάν δεν ήμουν εκδότης και δεν είχα αυτή την επιμονή, μπορεί να τα είχα παρατήσει, αλλά τώρα θα συνεχίσω».

«Δεν αξίζει να ασχολείται κάποιος σοβαρός με το ποδόσφαιρο, γιατί πλέον εκεί εξυπηρετούνται επιχειρηματικά συμφέροντα και τίποτε περισσότερο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στην Στοιχηματική εταιρία που έχει φτιάξει η ΕΠΟ συμμετέχει και ο σημερινός πρόεδρός της, ο κ. Πιλάβιος. Τι να λέμε τώρα».

Τάδε έφη Βίκτωρας Μητρόπουλος.

Λέτε οι δικοί μας να είναι ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΜΑΛΑΚΕΣ?

Θα δείξει και αν ισχύει το παραπάνω θα πρέπει να σταματήσουμε να τους στηρίζουμε και να καλύπτουμε τις όποιες μαλακίες τους.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον ξεχνάμε και Ολιβέιρα, και γενικώς φορ!

Μετά τη σημερινή συνάντηση των μεγαλομετόχων ο Πατήρ εβγήκε και είπε, ότι δεν είναι πια τόσο αισιόδοξος για τον Ολιβέιρα επειδή η Σαραγόσα θέλει να κρατήσει τα δικαιώματά του ώστε να τον μοσχοπουλήσει το καλοκαίρι, ενώ η Πανάθα ζητάει οψιόν αγοράς του [δηλαδή για δανεικό τον ζητήσανε τελικά;;;]

:-(


Πανάθα, δηλώσεις που βγαίνουν από το στόμα του Βίκτορα πρέπει να πηγαίνουν κατευθείαν στην Ψυτάλλεια για ... βιολογικό καθαρισμό, κι αν απομείνει τίποτα, αυτό να περνάει από τριπλό φίλτρο και μετά από ένα καλό κοσκίνισμα να το δεχόμαστε.

:-)

Ανώνυμος είπε...

Τσίμπησες μαλακάκο, εύγε. Φιλιά στον Αλέξη (τον δεν-έχω-Τσί[π]ρα)

Πανάθας είπε...

Εμ δεν είμαι τόσο έξυπνος όσο εσύ βλέπεις. Έχει άλλα έξυπνα παιδιά η μάνα σου ή είσαι μοναδικός......(είπαμε το προσθετικό δεν έχει νόημα με σένα). ;-)

Τζόνυ δεν συμφωνώ με τη λογική της....ψυτάλειας. Τα "καλύτερα" τα μαθαίνεις από τους οχτρούς. Φυσικά μπορεί και να μην ισχύει. Εγώ δεν είπα ότι ισχύει αλλά έθεσα ένα ερώτημα που στο μέλλον θα απαντηθεί ΣΙΓΟΥΡΑ. Τους έχω ικανούς όμως. Δεν με έχουν πείσει και δικαίως θαρρώ.

Τη διαιτησία την έχουν χάσει, γενικά τα θεσμικά όργανα τα έχουν χάσει, το πρωτάθλημα το έχουν χάσει, το μόνο που τους μένει είναι μια αξιπρεπή παρουσία στο CL και η αγορά παικτών ικανών να κάνουν τη διαφορά και να μας "ζεστάνουν". Το τελευταίο είναι στο χέρι τους αλλά δεν το βλέπω. Οπότε τι συζητάμε.

Ανώνυμος είπε...

Πανάθα,

εντάξει, αυτά για τη Ψυττάλεια τα είπα καθ' υπερβολήν. Πράγματι από τους "εχθρούς" μπορεί κανείς να μάθει αλήθειες που δεν τις λένε οι "φίλοι" και δεν αποκλείεται καθόλου να μην αλλάξει τίποτα με τον Πιλάβιο. Ίσα ίσα αυτό είναι το πιο σίγουρο. Έτσι όπως είναι τα πράγματα, μπορούμε μόνο να ελπίζουμε.

Διάβασα ότι ο Πατήρ και ο Θανάσης ζήτησαν ενεργοποίηση του Βγενόπουλου στο ΔΣ. Πολύ σωστή σκέψη.

Δυστυχώς τίποτα με Ολιβέιρα και το πιθανότερο είναι ότι δεν θα γίνει τίποτα με φορ γενικώς!

Μα είναι τρελλοί στην ΠΑΕ;;;

squarelogic είπε...

sportday,Βαιμακης εκφράζων απόλυτα και τον γράφοντα...

"Οταν, όμως, είσαι διατεθειμένος να δώσεις 14 εκατομμύρια ευρώ για έναν καλό παίκτη, όπως είναι ο Ολιβέιρα, δεν περιμένεις τα τέλη Γενάρη. Πας και τον ζητάς ένα μήνα πριν, αφού δεν πας να τον πάρεις κοψοχρονιά. Ωστε σε περίπτωση «χυλόπιτας», να κάνεις τα κουμάντα σου για τον επόμενο στόχο. Τώρα, ο Νίκος Πατέρας μάς λέει ότι δυσκόλεψαν τα πράγματα με τον Ολιβέιρα κι ότι δύο μέρες πριν ήταν πιο αισιόδοξος. Οπως και με τον «Μπομπό». Κι ότι αν όχι τώρα, το καλοκαίρι θα έρθει επιθετικός. Το ξέραμε ότι ήταν δύσκολο, αγαπητέ πρόεδρε. Εύκολες είναι κάτι περιπτώσεις σαν τον Ροντρίγκο Σόουζα κα τον Οσκαρ, που ακόμα γελάνε στις πρώην ομάδες τους με τα λεφτά που πήραν τόσο εύκολα από τους Ελληνες. Δύσκολες είναι οι πραγματικά καλές περιπτώσεις, όπως του Ντιόγο και του Ζιλμπέρτο Σίλβα, που έγιναν σίριαλ, αλλά τουλάχιστον είχαν happy end. Κι εμείς ήμασταν αισιόδοξοι, να σας πω την αλήθεια, πριν από μερικούς μήνες, όταν δημιουργήθηκε η πολυμετοχική διοίκηση του Παναθηναϊκού. Οτι κάτι θα άλλαζε σε επίπεδο οργάνωσης, σκάουτινγκ, πρωτοβουλιών και τελικών αποφάσεων. Θα περιμένουμε, όμως, όπως κι εσείς, το καλοκαίρι..."

squarelogic είπε...

..και μετά τα σημερινά πυγμαχικά κατορθώματα του Τζεμπούρ ελπίζω να μην περάσει απ το μυαλό κανενός η ιδέα που ειχε ακουστεί το περασμένο Σάββατο για ανταλλαγή-"colpo grosso"!
υγ....και δεν πιστεύω την εκδοχή οτι τα έκανε επίτηδες για να τον δώσουν σε μας.Τόχει η κούτρα του,τι να κάνουμε...

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

29/01/2009

Η διαμάχη μεταξύ των μεγαλοεπιχειρηματιών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, του δημάρχου Αθήνας και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν σχετίζεται με την ανάπλαση του Ελαιώνα, τη μετατροπή του σε χώρο πράσινου, αναψυχής και άθλησης της νεολαίας και του λαού της Αθήνας. Έχει σχέση με επιχειρηματικούς ανταγωνισμούς και πολιτική δημαγωγία.

Οι μεγαλοεπιχειρηματίες της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μιλώντας εξ ονόματος των φιλάθλων του Παναθηναϊκού ενδιαφέρονται να αυξήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και τις επιχειρηματικές συμμαχίες τους αξιοποιώντας τις εκτάσεις του Ελαιώνα.

Ο δήμαρχος Αθήνας και η παράταξη του ΠΑΣΟΚ από την αρχή στηρίζουν με θέρμη την εκχώρηση στρεμμάτων του Ελαιώνα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός που ανοίγει το δρόμο στην ολοκληρωτική και οριστική παράδοση της περιοχής του αρχαίου Ελαιώνα στα επιχειρηματικά συμφέροντα, στη δημιουργία πολυκαταστημάτων και άλλων πολεοδομικών συγκροτημάτων, που όχι μόνο δεν θα ωφελήσουν τους κατοίκους των γύρω περιοχών αλλά θα κάνουν τη ζωής τους ακόμα χειρότερη.

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται καιροσκόπος και διπρόσωπος. Ενώ δεν καταψήφισε την εκχώρηση των εκτάσεων του Ελαιώνα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και συνεχίζει να είναι υπέρ της κατασκευής του γηπέδου, για να μη χαλάσει το «περιβαλλοντικό» του προσωπείο, διαφώνησε στη δημιουργία του εμπορικού κέντρου που θα συνοδεύει το γήπεδο!

Το ΚΚΕ καλεί το λαό της Αθήνας και του Λεκανοπεδίου να πάρει την υπόθεση του Ελαιώνα στα χέρια του. Ούτε ένα στρέμμα δεν πρέπει να εκχωρηθεί στους επιχειρηματικούς ομίλους. Είναι ζωτική ανάγκη να γίνει χώρος πρασίνου, δημόσιων αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών που δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον. Κανένα γήπεδο, καμία αθλητική εγκατάσταση δεν πρέπει να ανήκει σε επιχειρηματίες.

ΑΘΗΝΑ 29/1/2009 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ανώνυμος είπε...

Πάντως το δούλεμα που έχει πέσει με τις μεταγραφές είναι φοβερό! Καλά, μας θεωρούν τελείως ηλίθιους;

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΤΕ ΤΡΕΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΕ, ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΟΥΤΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ, ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ.

ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΤΗΣ ΑΡΠΑΚΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ.