Πέμπτη, Δεκεμβρίου 18, 2008

Βωβός Κινηματογράφος

(Ντίαρ ρίντερ, η συζήτηση για το γήπεδο έχει ξεκινήσει και φουντώσει στα σχόλια του προηγούμενου ποστ. Ξεκίνα από κει καλύτερα και συνεχίζεις εδώ)
---
Ως «φίλα προσκείμενος» στον ΣΥΡΙΖΑ, έχω να πω ότι διατηρώ αμφιβολίες για την απόλυτη διαύγεια των κινήτρων της όλης εναντίωσης στο πρότζεκτ και εντονότατες αμφιβολίες ως προς τη σκοπιμότητά της και το που τελικά θα οδηγήσει.
Ως Παναθηναϊκό όμως, με ενοχλεί βαθύτατα το συνολικό παιχνιδάκι που στήθηκε και το οποίο όταν τελικά αποκαλύφθηκε, κατέληξε στο να παριστάνει ο Βωβός τον νταβατζή και ο Παναθηναϊκός (η ιδέα Παναθηναϊκός, η λαχτάρα των φιλάθλων του να έχουν επιτέλους γήπεδο, ακόμα και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός) την πόρνη.
Αν ο Βωβός θέλει να κονομήσει με όχημα τον Παναθηναϊκό είναι κατ΄αρχήν δικαίωμά του. Αν παραβιάζει τους νόμους του κράτους παύει να είναι δικαίωμά του. Κι αν αγοράστηκαν εκτάσεις με μόνο σκοπό το αλληλαγκάλιασμα Βωβού - Παναθηναϊκού - Δήμου, ώστε να μας φέρουν προ πούστικων τετελεσμένων, ας εισπράξουν τώρα το τίμημα. Αν για να χτίσει γήπεδο μια ΠΑΕ που οι ιδιοκτήτες της έχουν το μισό ΑΕΠ, πρέπει να έχει προηγηθεί προσπάθεια να χιλιοκονομήσουν κι άλλοι άσχετοι, η μπάλα έχει χαθεί.
Αν ο Βωβός δεν γουστάρει ή δεν μπορεί να χτίσει, ας πουλήσει τη γη του στον Παναθηναϊκό και ας αρχίσουν άμεσα τα έργα. Αν ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να την αγοράσει, να χέσω τους δέκα Αμπράμοβιτς μαζί. Κι αν ο Βωβός δεν θέλει να πουλήσει, θα είναι σαφές ποιός εκβιάζει ποιόν.
Εν πάση περιπτώσει στον δρόμο κατέβηκα για να αλλάξει ιδιοκτησία η ομάδα εν πλήρη συνειδήσει ότι πρόκειται για κάτι κατ' αρχήν σόλοικο, αλλά τελικά λογικό αφού ο Παναθηναϊκός είμαστε εμείς και το ποιός θα έχει και θα διοικεί την εταιρία Παναθηναϊκός μας αφορά άμεσα. Αλλά στο δρόμο για τα λεφτά του Βωβού δεν θα βγω. Και είναι ντροπή μεγάλη όλο αυτό το σκηνικό.

36 σχόλια:

Pappas10 είπε...

Μεγάλο Αγόρι,

Έως τώρα φαίνεται ότι δεν είναι ο Βωβός που εκβιάζει τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ αλλά ο Τσίπρας που εκβιάζει τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ μέσω Βωβού.

Αν κοίταζες τις ανταλαγές απόψεων στο προηγούμενο μήνυμα θα έβλεπες ότι το θέμα Βωβός εμφανίστηκε αφού απέτυχαν οι υπόλοιπες προσπάθειες αναβολής του όλου πρότζεκτ.

Το αν θα βγεις στον δρόμο για το γήπεδο είναι δικό σου θέμα, όπως και το αν θέλεις να κρυφτείς πίσω από το πρόσχημα - για εμένα - "Βωβός".

Προσωπικά θα βγώ, και για έναν ακόμα λόγο. Διότι αν ο Τσίπρας έχει λύση, ας την βάλει στο τραπέζι όχι στην θεωρία αλλά στην πράξη. Ας δώσει λεπτομέριες, κόστη, χρονοδιαγράμματα.

Εκ' του ασφαλούς ιδεολογία και εκ' των υστέρων ανησυχίες φίλε δεν τις καταπίνω.

Σόρρυ δηλαδή.

Πέραν τούτου, στ' Αρχίδια μου τα διοικητικά. Αλλά το γήπεδο είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ανταγωνιστικότητα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Κι εκεί, αν δεν υπάρχει πραγματικά σοβαρός λόγος για να μην διεκδικήσουμε την κατασκευή του, θεωρώ ότι είναι υποχρέωση μας να βγούμε στους δρόμους.

Σε παλιότερα μπλογκς που βρίζαν τον Βαρδινογιάννη είχα πει ότι - για εμένα - όποιος δεν ήταν σ' εκείνη την συγκέντρωση των 500 ατόμων για το γήπεδο στο γουδί, δεν δικαιούται να παραπονιέται για τους χειρισμούς του. Αν και τώρα, χωρίς Βαρδινογιάννη, ο όψιμος και άκαιρος αντιΒαρδινογιαννισμός κρατήσει πάλι κάποιους στον καναπέ τους τότε - με το συμπάθειο - μη μιλάτε για γήπεδο. Και δεν σας αξίζει και να έρθετε ποτέ.

Δυστυχώς στην Ελλάδα κάποια πράγματα δεν γίνονται από τον Καναπέ.

Φιλικά,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Υ.Γ. Αν αυτή είναι η θέση σου και την βάζεις ως πρώτο σχόλιο, τουλάχιστον κόλησε τον προηγούμενο διάλογο για 2 λόγους. 1ον γιατί θα φανεί ότι πολλές από τις εστιάσεις σου έχουν ήδη απαντηθεί και 2ον γιατί είναι λίγο αγενές να ανεβάζεις τόπικ με άποψη για ένα θέμα που οι υπόλοιποι χρήστες σχολιάζουν εδώ και μέρες.

Σαν να λές "στ' αρχίδια μου τι λέτε, εγώ θα βάλω πρώτη μούρη τη δική μου άποψη".

Πάντα φιλικά.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Old Boy είπε...

Είναι αγενές να γράφω ποστ με την άποψή μου;
Πρωτότυπη θεώρηση. Ωραία λοιπόν τη βγάζω και την βάζω στα σχόλια του προηγούμενου.

Old Boy είπε...

Το έβγαλα και το έβαλα σε δημοκρατική θέση, στα σχόλια του προηγουμένου.
Μιλώντας πάντως για ευγένεια και αγένεια τα «Πουτάνα Τσίπρα» και τα σχετικά στα οποία επιδόθηκες στα σχόλια δεν είναι ο ορισμός της ευγένειας και γαμάνε λιγάκι έως αρκετά την εικόνα του μπλογκ.

Ανώνυμος είπε...

Ψυχραιμία συνάνθρωποι!

Μιχάλη,

ο Old Boy είναι από τους διαχειριστές του μπλογκ και έχει δικαίωμα να βάλει όποιο post θέλει και όπως θέλει. Μας αρέσει, δεν μας αρέσει.

Εμείς πάλι είμαστε απλοί φιλοξενούμενοι και δεν μπορούμε να του υποδεικνύουμε πού να ανεβάσει τις απόψεις του.

Απλώς, σαν καλοί φιλοξενούμενοι θα τον ... ξεσκίσουμε δεόντως!

:-) :-))


Old Boy,

ξανανέβασε βρε συ το post στην κανονική του θέση! Μπήκα, είδα ένα ξεκάρφωτο τίτλο σκέτο και δεν καταλάβαινα τίποτα. Νόμιζα πως ήταν από τα σιβυλικά ... χαϊκού, που ρίχνεις καμιά φορά!

Πάντως, διαβάζοντάς το τελικά, θα σε περίμενα λιγάκι πιο αιχμηρό προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Με επιτροπές-φαντάσματα και κατοίκους-μαϊμούδες δεν γίνεται αγώνας βρε συ.

Και καταλήγω: ειρήνη υμίν - πλακωθείτε στους δρόμους!

:-)

Old Boy είπε...

Τζόνυ, θα μπορούσα πράγματι να είμαι πιο αιχμηρός στη διατύπωση, αλλά στην ουσία νομίζω πως είμαι.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΑ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ! ΟΧΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ

ΣΤΑ RECENT COMMENTS

ΒΛΕΠΩ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2008!!!

Και παραλίγο να νομίσω πως ξαναπήραμε τον Πόστιγκα!

ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ ΠΕΡΙΚΑΛΩ!

Pappas10 είπε...

Old Boy,

Δεν ήξερα ότι απαγορεύεται η βωμολοχία στο σάιτ. Ζητώ συγνώμη και σου δίνω το δικαίωμα να παρέμβεις όποτε θέλεις και να σβήσεις τις βωμολοχίες. Θα σε παρακαλούσα όμως να κρατήσεις το μήνυμα.

Επίσης, μίλησα για ευγένεια σε συνάρτηση με τους υπόλοιπους χρήστες. Και δεν είπα ότι είναι αγενές να ανεβάζεις ποστ με την άποψη σου, προς Θεού. Αγενές είναι το να το βάζεις πρώτη σελίδα σαν να δηλώνεις αυτό που σου έγραψα στα εισαγωγικά.

Ανεξάρτητα από την κόντρα, σ' ευχαριστώ που έλαβες τα σχόλια μου υπ' όψιν σου. Ειλικρινά το εκτιμώ. Συγνώμη αν γίνομαι υπέρ του δέοντος επιθετικός ορισμένες φορές. Για εμένα το γήπεδο είναι το πιο σημαντικό θέμα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ.

Φιλικά,

Μιχάλης ή κατά διαδίκτυο Παππάς10.

Pappas10 είπε...

Old Boy,

Μία καλή λύση θα είναι να ξανανεβάσεις την ανάρτηση σου (Συμφωνώ με τον ΤΤ στο ότι φαίνεται ξεκάρφωτος ο τίτλος) γράφωντας κάτι σαν "σε συνέχεια των σχολίων περί γηπέδου από την προηγούμενη ενότητα" ώστε να μπορεί ο όποιος αναγνώστης να "επισκευθεί" και τα 2 πόστς.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι μας διαβάζουν πολλοί που δεν γράφουν. Και από πολλές πλευρές.

;) ;) ;)

Φιλικά,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Πανάθας είπε...

ΚΛΗΡΩΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ. Δύσκολη αντίπαλος αλλά σε αυτή τη φάση και σε αυτή τη διοργάνωση ότι κα να σου τύχει....... Χάρηκα για την Ιντερ (Μάντστεστερ) και για τον Θρήνο (Μίλαν στους 16 αν και εφόσον περάσει τη Σεντ Ετιέν). ;-)

Παιδιά έχει δίκιο ο Greg.

"Χέστηκα" πάνω μου. Εκεί που περίμενα να μας έρθει ο Ντρογκμπά ή ο Ετό, διαβάζω ότ πήραμε τον......Πόστιγκα.

Μπρρρρρρρ. ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΜΑΝΤΖΙΟΥΣ. Διορθώστε το plz.

Θέλω πολύ να δω αν πέρα από το γηπεδικό θα πάρει και κανέναν σημαντικό παίκτη η ομάδα.

Γιατί αν μείνουμε με αυτούς που έχουμε.

Μια μικρή απάντηση στον Κον Τζόνυ.

Εννοείται ότι ΟΛΟΙ οι νέοι μέτοχοι ενημερώθηκαν για τα θέματα του γηπεδικού που έως τώρα ΕΙΧΕ ΤΡΕΞΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΤΖΙΓΓΕΡ και ήταν αυτονόητο ότι θα συμφωνούσαν και θα κρατούσαν τις όποιες αντιρρήσεις τους ή ενδοιασμούς για......τη βραδυνή κρεβατομουρμούρα. Αυτό και μόνο τους καθιστά συνυπεύθυνους ως ένα βαθμό όμως. Πως λέει ο Βγενόπουλος ότι ο Τεν Κάτε θα κριθεί όταν θα κάνει αυτός τις μεταγραφές. Έτσι και οι μέτοχοι θα κριθούν όταν θα "τρέξουν" μόνοι τους κάποια θέματα και τα κάνουν μαντάρα (όπως τα κάνει ΧΡΟΝΙΑΑΑΑΑ ΤΩΡΑ Ο ΡΑΛΙΣΤΑΣ).

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι επί ραλίστα εδραιώθηκε ουσιαστικά η αυτοκρατορία του Ολυμπιακού, πήραμε ένα μόνο πρωτάθλημα, έχτισε γήπεδο ο ΟΣΦΠ, δεν χτίσαμε εμείς κ.α.π? Έχετε σκεφτεί ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΥΝΑΜΕ τα τελευταία χρόνια? Ε?

Για αυτό η μόνη λύση είναι η πλήρη απομάκρυσνη της οικογένειας από τον ΠΑΟ.

Θέμα Μάικλ τώρα. Προσωπικά δεν τον παρεξηγώ ότι και να πει γιατί τον έχω μάθει πλέον. Έχουμε "διαπληκτιστεί" πολλές φορές και πιθανότατα θα το επαναλάβουμε και στο μέλλον (για θέματα που άπτονται της Πανάθας) γιατί εκπροσωπούμε διαφορετικές σχολές και σκέψεις αλλά δεν παύει ο Μιχάλης να είναι από τα πιο ηθικά στοιχεία που διαθέτει το παρών blog. Δεν με ενοχλεί η βωμολοχία του ή όταν μου "τη λέει" γιατί τον καταλαβαίνω. Μπορεί να είμαστε ουσιαστικά ξένοι αλλά μετά από ένα βραχύ διάστημα επικοινωνίας αποτελούμε (καλώς ή κακώς) ένα παρεάκι που λίγο πολύ το κύριο σύνθημα του είναι "αγάπα τον συνblogger σου με τα ελαττώματα του."

Ελπίζω να λυθεί η παρεξήγηση και το θέμα του ποσταρίσματος με τον Old Boy και να επιστραφούν τα σχόλια εκεί που ανήκουν.

ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥΣ. :-))

Σκέφτομαι την επικείμενη συνάντηση με τον Μιχάλη και πιθανότατα τον Τουρτούρα μέσα στις γιορτές και αν υπήρχε η πιθανότητα να δούμε και κάποια άλλα παιδιά της Βαζελοκατάστασης αλλά χωρίς να ανακοινώσουμε τοποθεσίες, ημερομηνίες και ώρες online καθώς οι οχτροί καραδοκούν και έχω και 3 μικρά στόματα να ταίσω. ;-)

ΤΙ ΛΕΤΕ? Φυσικά απαιτείται και κάποιος που θα συντονίσει τη συνάντηση. ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ μην το αναλάβει και αυτό ο Τζίγγερ. :-))

Ανώνυμος είπε...

@ μπρε Παναθάκο μου,

θα σου αυξήσω τις δόσεις του μαϊντανού!

:-)

Μα φίλε, οι Παυλοθανάσηδες (τουλάστιχον) δεν ενημερώθηκαν απλώς για τα του γηπέδου.

Γιατί;

Διότι, για να γίνει η όλη ιστορία (και μιλάμε για την ιστορία που τραβάει 2και χρόνια τώρα) ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ, αφού η "Διπλή Ανάπλαση" προϋποθέτει την ανταλλαγή με τη Λεωφόρο, που είναι ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ.

Λες λοιπόν ότι οι Παυλοθανάσηδες έδιναν ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΧΑΡΤΙ τους, τη Λεωφόρο, και εβαλαν τις υπογραφές του με μια απλή ... ενημέρωση;

Λες να μην είχανε μάθει να προσέχουν πού βάζουν το τέτοιο τους και την υπογραφή τους αυτοί οι τυπάρες;

ΤΑ ΗΞΕΡΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!

Οι υπόλοιποι, ναι, αυτοί απλώς ενημερώθηκαν ... χωρίς να προβάλλουν αντιρρήσεις.

Pappas10 είπε...

Το λεπόν.

Το e-mail μου είναι γνωστό

pappas10@hotmail.com

Στείλτε Τηλέφωνα να κανονίσουμε τρελή οινομπυροαλκοολποσία μετά εδεσμάτων και ενδοΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ καυγά.

Πανάθα και τουρτούρα... κι εσείς για να κάνω άλλη λίστα.

Όσοι πιστοί προσέλθετε να γίνει τσι Ιεροδούλου...

ΡΕ ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑαααααααα

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Old Boy είπε...

Mιχάλη, δεν απαγορεύονται οι βρισιές ούτε χάλασε ο κόσμος. Απλά προτιμότερο είναι ό,τι λέμε να το λέμε με έναν τρόπο ώστε να μην μπορεί κανείς μετά να απαξιώσει όλα τα υπόλοιπα που λέμε, βρίσκοντας αφορμή σε δύο μπινελίκια.
Επί της ουσίας της παρατήρησής σου: αν υπήρχε ποστ με το θέμα του γηπέδου δεν θα ανέβαζα ποστ. Η κουβέντα για το γήπεδο είχε αρχίσει σε άσχετο ποστ, το μπλογκ είχε να ανανεωθεί καιρό, ρώταγε συνέχεια κι ο Τζόνυ τη γνώμη μου (που δεν είχα ακόμη διαμορφώσει, αφού μόνο τις τελευταίες μέρες προσπάθησα να καταλάβω τι ακριβώς παίζεται) και είπα να γράψω ποστ.
Τέλος πάντων, το ξαναβάζω, με την παραπομπή που προτείνεις στα σχόλια του προηγούμενου.

A, όσο για τα σχόλια που φαίνονται στο πλάι, δεν ξέρω πώς να τα φτιάξω, αν διαβάζει ο Shogun που ασχολείται με αυτά ας τα φτιάξει. Αλλά όπως και να ΄χει ο Πόστιγκα είναι μια άλφα λύσις ;))

Ανώνυμος είπε...

@ Old Boy

"ρώταγε συνέχεια κι ο Τζόνυ τη γνώμη μου (που δεν είχα ακόμη διαμορφώσει, αφού μόνο τις τελευταίες μέρες προσπάθησα να καταλάβω τι ακριβώς παίζεται)"

Σόρι αλήθεια αν σε άγχωσα, τώρα που το λες συνειδητοποιώ ότι πραγματικά σε ρωτούσα ανά ... τρίcomment! Όμως το Σάββατο πρωί, που άκουσα τυχαία τη συνέντευξη του συνήγορου των "131", έπαθα πλάκα. Σκέφτηκα μήπως έχω φάει πολύ παραμύθι και μου θόλωνε το μυαλό η αγάπη μου για την ομάδα. Κι αρχίζοντας να το ψάχνω, έπεσα σ' ένα όγκο νομικών ντοκουμέντων, που άρχισα να παθαίνω ιλίγγους (έκανα και απονεύρωση σε δόντι εκείνες τις μέρες, συν μια ψιλοκατανάλωση ... μααλόξ λόγω ειδικών περιστάσεων). Οπότε έψαχνα ελπίδα ξεθολώματος.

Ρε τι πάθαμε μεγάλοι άνθρωποι!

:-)))))))

Old Boy είπε...

Εντάξει, είμαι κι εγώ αγχώδης τύπος ;)
Μη νομίζεις πάντως ότι και για νομικούς είναι ευκολοανάγνωστη όλη αυτή η περιπλοκή.

Ανώνυμος είπε...

Καλά να περάσετε στη Χριτουγεννιάτικη οινομπυροαλκοολποσία και εύχομαι την επόμενη φορά να μπορώ και εγώ να είμαι κοντά σας. Αν και Αθηναίος στη καταγωγή, γεννημένος στη Δορυλαίου, δίπλα στο γήπεδο, ζω στη Καβάλα και δε προβλέπεται για αυτή την εποχή κάθοδος στην Αθήνα.

Πνευματικά θα είμαι κοντά σας. Απ'ότι πάντως ακούω (από το επαγγελματικό μου περιβάλλον), ο Τσίπρας, βάζει νερό στο κρασί του και ρίχνει γέφυρες επικοινωνίας, για να μη παγιωθεί αρνητικό ρεύμα σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, από πλευράς οπαδών του ΠΑΟ.

Πιθανότατα μέσα στις γιορτές να έχει κατασταλλάξει το όλο θέμα. Ο εκπρόσωπος τύπου των κορμοράνων πάντως, στη χθεσινή του παρουσία δεν έδειξε καμία τάση προς αυτή τη κατεύθυνση.

Φίλε Μιχάλη. Ποιά λύση θα μπορούσε να δώσει ο Τσίπρας; Ο νόμος του 2006, ακυρώνει το νόμο Τρίτση, άρα δεν υπάρχει η δυνατότητα επαναφοράς της παλιάς κατάστασης παρά μόνον με καινούργιο νόμο. Τι κόστη και τι χρονοδιαγράμματα να δώσει, μιά τέτοια μελέτη (αυτή είναι η δουλειά μου) κοστίζει και θέλει μήνες για να εκπονηθεί. Απαιτεί συνεργασία επιστημόνων πολλών ειδικοτήτων και χρόνο.

Σημασία έχει να προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να γίνει το γήπεδο διότι ο ΠΑΟ μας ενώνει. Ας μην αφήσουμε τις όποιες άλλες διαφορές που έχουμε (ιδεολογικές κλπ) να μας χωρίσουν.

Μας ενώνει ο ΠΑΟ και αυτό πρέπει να υπερισχύσει των άλλων.

Πανάθας είπε...

Ξεκινώ από το τελευταίο κομμάτι του φίλου Greg και ασχολούμαι με αυτό που μας χωρίζει :-)))

Μπρε συ Τουρτουράκο μου, :-)))

ΦΥΣΙΚΑ και είχε ενημερωθεί ο Θανάσης για τη διπλή ανάπλαση ως πρόεδρος του ερασιτέχνη (μια που θα έδινε και το γήπεδο κλπ κλπ κλπ) αλλά......όπως πολύ σωστά είπες κοίταξε να υπερπασίσει τα συμφέροντα του ερασιτέχνη (και ουχί της ΠΑΕ) ώστε να μην γίνει καμιά μαλακία και γκρεμιστεί το γήπεδο πριν αρχίσουν τα έργα αλά παλέ ντε γκρανύ.

Εκείνο που ενδιέφερε πρωτίστως τον Θανάση ήταν στην ανταλλαγή να μην "ριχτεί" ο ερασιτέχνης, καθώς και η κατεδάφιση του γηπέδου να ξεκινήσει ΑΦΟΥ θα έχει ξεκινήσει η ανέγερση του γηπέδου και των λοιπών εγκατάστασεων.

Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να παρέμβαινε σε λεπτά νομικά θέματα ή ακόμα και σε πιθανές διαπλοκές από τη στιγμή που θα έκανε τη δουλειά του αλλά ακόμη και αν "καθόταν στραβή" θα ήταν εξασφαλισμένος?

Είναι συνυπεύθυνος το επαναλμβάνω όσο και οι άλλοι μέτοχοι από το καλοκαίρι και μετά, αλλά όχι περισσότερο και χωρίς καμιά διάθεση να τον υπερασπιστώ αλλά με διάθεση να μην τον κατηγορήσω άδικα (και αυτόν και τους άλλους μετόχους).

Εδώ και 1 χρόνο βγαίνει ο Μιχάλης και λέει ότι το γήπεδο το τρέχει μόνος του ο τζίγγερ και καλά που είναι και ο τζίγγερ και τι καλαξαναμανά που υπάρχει και ο τζίγγερ :-) και εμείς δεν λέγαμε τίποτα. Ε τώρα που η μαλακία ανήκει ΕΞ' ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ στον τζίγγερ να μην του το πούμε (να'ταν μόνο αυτό καλά θα ήταν)? Θα το φορτώσουμε στους άλλους μαλάκες που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα εκστασιασμένοι?

ΤΕΣ.ΠΑ. (πως λέμε ΛΕ.ΠΑ).

Η σημερινή διοίκηση είχε το καλοκαίρι και συνεχίζει να έχει ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ θέματα να επιλύσει. Θέματα που κληρονόμησε από την ΚΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ τόσα χρόνια.

Είχε:

1. Να φτιάξει γήπεδο (που με τους χειρισμούς του Βαρδινογιάννη ήταν κάτι το ανέφικτο - απ'ότι αποδείχτηκε).

2. Να φτιάξει ομάδα (ισχύει η ποηγούμενη παρένθεση).

3. Να ανατρέψει τη διαιτησία και γενικά το ελληνικό θεσμικό πλαίσιο/"ομπρέλα" στον ΟΣΦΠ (ισχύουν οι 2 προηγούμενες παρενθέσεις).

Δεν είναι εύκολα όλα αυτά. Έγιναν και λάθη χειρισμοί το καλοκαίρι όταν και η ομάδα ουσιαστικά δεν ενισχύθηκε και τώρα "τρεχάτε ποδαράκια μου" γιατί ως γνωστό όποιος δεν έχει μυαλό έχει πόδια.

Δύσκολοι καιροί για μετόχους (πρίγκηπες) αλλά ΠΡΕΠΕΙ να τα βγάλουν πέρα ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕΤΩΠΑ για το καλό της ομάδας και το καλό το δικό μας.

-------

Φίλε Greg κρίμας που μένεις μακρυά.

---------
Χαίρομαι που επανήλθε το ποστ.

--------

Αφήστε με λίγο να εργαστώ. :-))

Πανάθας είπε...

Δηλώσεις ενός Ισπανού δημοσιογράφου με τις οποίες συμφωνώ (με εξαίρεση το σχόλιο για τον Σιαρέγκι χεχε):

"Θέσαρ Ιθκιέρδο (αθλητική εφημερίδα της Βαλένθια "Superdeporte"):

"Νομίζω ότι η κλήρωση είναι ευνοϊκή για τη Βιγιαρεάλ. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, όλες οι ομάδες ήθελαν είτε τη Σπόρτιγκ είτε τον Παναθηναϊκό. Κατά τη γνώμη μου, από άποψη δυναμικότητας θα τοποθετούσα την ελληνική ομάδα στη 15η θέση ανάμεσα στις "16", μόνο πάνω από τη Σπόρτιγκ Λισσαβώνας. Θα πρέπει να αλλάξουν πολλά στον ΠΑΟ στους επόμενους δυο μήνες, για να μπορέσει να κοντράρει τη Βιγιαρεάλ. Αυτή τη στιγμή, από αυτά που έχουμε δει, θα μπορούσα να πω ότι το παιχνίδι των Ελλήνων είναι και φτωχό και προβλέψιμο. Υστερούν στο δημιουργικό τομέα, αφού τα τρία αμυντικά χαφ στερούν από τον Τεν Κάτε τη δυνατότητα να προσθέσει περισσότερους παίκτες από τη μέση και μπροστά. Και βέβαια είναι προφανές πως ο Ολλανδός καταφεύγει σε αυτή τη θωράκιση του κέντρου, επειδή γνωρίζει πως η άμυνά του έχει αρκετά προβλήματα. Και αυτό γίνεται σαφές, αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο καλύτερος παίκτης σε αυτή τη γραμμή είναι ο Σαριέγκι.

Έτσι λοιπόν η ομάδα αναγκάζεται να λειτουργεί "κουμπωμένα" και να βασίζεται κυρίως στις αντεπιθέσεις και τις στημένες φάσεις. Ο Καραγκούνης είναι ο ηγέτης της ομάδας και μπροστά υπάρχει μόνο ο Μάντζιος, ο οποίος είτε τελειώνει τις φάσεις, είτε προσπαθεί να τη σπάσει έξω από την περιοχή, εκεί όπου εκτός από τον αρχηγό (σ.σ. Καραγκούνης) κινούνται ανάλογα με τις επιλογές του προπονητή ο Ίβανσιτς, ο Κλέιτον, ο Σαλπιγγίδης, ακόμα και ο Σίλβα που στην Ελλάδα έχει απελευθερωθεί αρκετά και προσφέρει δημιουργικά ή εκτελεστικά, κάτι που δε συνέβαινε στην Άρσεναλ. Η καλύτερη γραμμή του Παναθηναϊκού είναι το τρίο των αμυντικών χαφ με τους Τζιόλη, Σίλβα και Σιμάο. Αυτός ο τελευταίος είναι φοβερά εξελίξιμος παίκτης, θα μπορούσε να αγωνιστεί σε συλλόγους της Πριμέρα με κλειστά μάτια. Στη Βρέμη – στην κορυφαία φετινή εμφάνιση του ΠΑΟ – εξαφάνισε τον Ντιέγκο και "ξεχαρβάλωσε" τη δημιουργική λειτουργία των Γερμανών. Βέβαια εκείνο το βράδυ είδαμε και τρία υπέροχα γκολ, το ένα καλύτερο από το άλλο.

Οι Έλληνες έχουν αργό ρυθμό και αυτό είναι το πρώτο σημείο που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν οι παίκτες της Βιγιαρεάλ. Άλλωστε σίγουρα θα δούμε τον Παναθηναϊκό να περιμένει πίσω, παραχωρώντας την πρωτοβουλία στον αντίπαλο και αυτό ακριβώς θέλει και η ισπανική ομάδα. Να επιβάλλει το δικό της στιλ και να εφαρμόσει την επιθετική της τακτική. Η Βιγιαρεάλ πρέπει να "καθαρίσει" την πρόκριση από το "Ελ Μαδριγάλ". Ένα "2-0" νομίζω ότι θα είναι ότι χρειάζεται για τον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ. Αν βέβαια ο ΠΑΟ σκοράρει, τότε θα αρχίσουν τα προβλήματα, γιατί η ατμόσφαιρα στην Αθήνα θα είναι σίγουρα φανατισμένη στην περίπτωση που θα υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης για την ελληνική ομάδα.

Με όλα αυτά που λέω, δεν θέλω να υποτιμήσω την ομάδα σας, όμως υπάρχει διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στους δυο αντίπαλους. Κρατώ δυο επιφυλάξεις. Πρώτη, δε γνωρίζουμε τί κινήσεις θα κάνουν οι Έλληνες στη μεταγραφική περίοδο για να ενισχυθούν. Χρόνος υπάρχει αρκετός μέχρι τα ματς και αν οι νέοι παίκτες προσαρμοστούν γρήγορα και σωστά στην ομάδα, τότε πολλά μπορεί να αλλάξουν. Δεύτερη, γνωρίζουμε ότι ο Τεν Κάτε χρειάστηκε αρκετό χρόνο μέχρι να μάθει τον Παναθηναϊκό. Τον τελευταίο καιρό η εικόνα των "πράσινων" δείχνει να βελτιώνεται συνεχώς. Αν συνεχίσει σε αυτή τη γραμμή και αφομοιώσει με επιτυχία τους νέους παίκτες που θα έρθουν, τότε ίσως δούμε μία διαφορετική ομάδα στο τέλος του Φεβρουαρίου. Εμείς εδώ στην Ισπανία γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η φιλοσοφία του Τεν Κάτε είναι σαφώς επιθετική. Το μόνο που μένει, είναι να βρει την ευκαιρία να την εφαρμόσει. Αν όμως δεν αλλάξει κάτι ριζικά, τότε, και λαμβάνοντας υπόψη τα σημερινά δεδομένα, θα έδινα στη Βιγιαρεάλ 85% ποσοστό πρόκρισης και μόνο 15% στον ΠΑΟ. Άντε, για να μην με πείτε υπερβολικό, να το κάνω 75% – 25%!"


Μοναδική μας ελπίδα η ενίσχυση μας τον Δεκέμβρη με παίκτες ουσίας και όχι με μετγραφές παγκοσμίως άγνωστες (Μιράντα, Λέο και λοιπούς παπάρες).

Διαβάστε εδώ όμως και άλλες ενδιαφέρουσες δηλώσεις ανθρώπων της Βιγια, γιατί ως γνωστόν, "μαθαίνεις" την ομάδα σου μόνο μέσα από τα "μάτια" των άλλων (τα "δικά σου" είναι έτσι και αλλιώς κλειστά):

http://www.sport24.gr/html/ent/512/ent.266512.asp

-------

Το παρακάτω άρθρο πχ με ενοχλεί και για την κακώς επισημασμένη στατιστική αναλογία νικών/ηττών ανάμεσα σε μια μεγάλη ομάδα και σε μια μικρή, και για το timing (που δεν έχει να κάνει με την επικαιρότητα, αλλά ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ "εμφανίζεται" κάθε φορά που πρόκειται να αγωνιστούν ο ΠΑΟ με τον ΟΦΗ). Θα ήθελα ένα ανάλογο άρθρο και για τις σχέσεις του ΟΣΦΠ με τη διαιτησία, την Αθλητική Δικαιοσύνη, την Ξάνθη, τον Λεβαδειακό κλπ κλπ. Έτσι για να ειμαστε δίκαιοι. :

"Η νέα εποχή της «ολέθριας σχέσης» ΟΦΗ - ΠΑΟ

Του Γιαννη Τσαϊνη

Αν το απόλυτο ντέρμπι για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, στο Ηράκλειο από το 1979 τη θέση του πήρε το ΟΦΗ – Παναθηναϊκός. Ο λαός μας λέει ότι όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια. Δυστυχώς για τους Ηρακλειώτες, τα γένια (ομάδα) υπήρχαν, αλλά όσο και αν έψαξαν στη πόλη τους χτένια (λεφτά-επενδυτές) δεν βρήκαν. Η απόφαση των διοικούντων να ζητήσουν τη βοήθεια της οικογένειας Βαρδινογιάννη, για να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις και απαιτήσεις της κατηγορίας των μεγάλων, θα αφήσει στον ΟΦΗ και το κρητικό ποδόσφαιρο ανεξίτηλα σημάδια.

Ο υπερήφανος Κρητικός ποτέ δεν δέχτηκε ότι ο επενδυτής του, ο Θόδωρος Βαρδινογιάννης, ήταν μέλος και της παναθηναϊκής οικογένειας. Ετσι, λοιπόν, αρχίζει η σχέση πάθους (των διοικούντων) και μίσους (των φιλάθλων) για τον Παναθηναϊκό. Ο Θόδωρος Βαρδινογιάννης επενδύει στην ομάδα, τη στηρίζει με παίκτες, αναδεικνύει Κρητικούς, της δίνει αίγλη, την βγάζει από τα σύνορα όχι μόνο της Κρήτης, αλλά και της Ελλάδας. Ομως, ο κόσμος δεν αρκείται στις καλές μεταγραφές, στην καλή οργάνωση της ομάδας, στο πρωτοποριακό, ακόμα και για σήμερα, αθλητικό κέντρο. Θέλει νίκες επί του Παναθηναϊκού. Εξήντα αγώνες έχουν γίνει από το 1979 και ο ΟΦΗ έχει πανηγυρίσει 4 νίκες στην εποχή Θόδωρου και 2 στη μετα-Θόδωρου εποχή. Γιατί έτσι πρέπει να χωρίσουμε την πορεία του ΟΦΗ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Από τις 21 Σεπτεμβρίου 1996 και μέχρι τώρα τίποτα δεν ήταν και δεν θα είναι στο μέλλον το ίδιο.

Στις τάξεις των φίλων της ομάδας οι απόψεις που επικρατούν για τα οφέλη που έχει φέρει αυτή η σχέση διίστανται. Η μία πλευρά, που βλέπει τα παιχνίδια με τους πράσινους σαν όλα τα άλλα, αναδεικνύει την ισοπαλία 1-1 του ’82 στη Λεωφόρο, που κόβει από τον Παναθηναϊκό το πρωτάθλημα, το 1-1 του ΟΑΚΑ τον Μάη του ’97, που αφήνει το «τριφύλλι» εκτός Ευρώπης μετά 15 χρόνια, και το περσινό 4-1, που ήταν το οριστικό σβήσιμο των όποιων ελπίδων του ΠΑΟ για τίτλο. Από την άλλη πλευρά, αυτοί που βλέπουν τις μάχες των δυο ομάδων σαν Κράμερ εναντίον Κράμερ έχουν να παρουσιάσουν πολλά στοιχεία, ενδεικτικά της σχέσης.

Ο τωρινός team manager της ομάδος Μανόλης Συντιχάκης ήταν ο πρώτος παίκτης που έκανε τη διαδρομή Παιανία -Ηράκλειο και ο Μάλαρτζ ο τελευταίος. Τίποτα δεν θα ενοχλούσε αν σ’ αυτά τα 28 χρόνια δεν υπήρχαν άλλες 73 μετακινήσεις μεταξύ των δύο ομάδων, σχεδόν 3 ανά σεζόν. Η πρώτη έμπρακτη και αποτελεσματική εκδήλωση των φιλάθλων κατά του καθεστώτος δανεισμού παικτών του ΠΑΟ στο Ηράκλειο ήρθε το 2003 με την αποχώρηση του Μπόατενγκ από το γήπεδο λόγω αποδοκιμασιών. Η περίπτωση Χρυσάφη και Νουαφόρ, τον Γενάρη του 2004, που δανείζονται στον Πανηλειακό για τη μεταγραφή Βύντρα, χωρίς να το ξέρει ο ΟΦΗ, ρίχνει τη διοίκηση Ξημέρη.

Η βδομάδα πριν από το παιχνίδι ΟΦΗ-Παναθηναϊκού κυλάει στο Ηράκλειο πάντα με σκεπτικισμό, πίκρα και υπέρμετρο πάθος για θετικό αποτέλεσμα. Το κακό, όμως, για τους Κρητικούς είναι ότι αυτό το παιχνίδι πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι έχει παράπλευρες απώλειες για όλους όσοι ασχολούνται με τον σύλλογο ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα."

Πανάθας είπε...

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ ΔΕΝΔΡΟΚΗΠΟΥΡΟΣ (περισσότερα εδώ):

http://www.sport24.gr/html/ent/465/ent.266465.asp

:-))

Που θα διοριστούν οι παίκτες της ομάδας του δημοσίου?

Πανάθας είπε...

Στέλνουν Ντεμιρέλ στον Παναθηναϊκό

Σε συμφωνία με τον Βολκάν Ντεμιρέλ έχει έρθει ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.

Ο πανύψηλος τερματοφύλακας της Φενέρμπαχτσε μένει ελεύθερος και ήδη έχει αποδεχθεί πρόταση του "τριφυλλιού" για μετακομίσει για πρώτη φορά στην καριέρα του εκτός Τουρκίας.

Οι τελευταίες αναφορές εγείρουν ερωτηματικά, καθώς ο 27χρονος γκολκίπερ, είχε προταθεί στον Ολυμπιακό.

Άλλωστε οι Πειραιώτες είναι εκείνοι που δείχνουν ζωηρό ενδιαφέρον για την απόκτηση τερματοφύλακα.

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ (μια θέση που "πονάμε" πάρα πολύ).

Ο συγκεκριμένος συγκαταλέγεται στους κορυφαίους της Ευρώπης.

(μου άρεσε που με "ενοχλούσατε" εσείς που δεν εργαζόμουν).

:-)))

Υ.Γ. Λέγεται ότι θα αποκτήσουμε και σέντερ μπακ, αριστερό χαφ και σέντερ φορ. Άρα μας μένει 2ο σέντερ μπακ, αναπληρωματικός του Σπυρόπουλου, δεξί μπακ και ευχόμαστε να μας βγει ο Γκάμπριελ ως δεξί χαφ αλλιώς θέλουμε και εκεί παίκτη (είναι η γνωστή "7άδα" για την οποία "χτυπιέμαι" από το καλοκαίρι). Αν τώρα ο Τεν Κάτε επιμένει και για επιτελικό δεν θα του χαλάσουμε το χατήρι. ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

coachp είπε...

Μια ερωτηση απλά..?
Μήπως ξέρετε οτι ανθρωποί του Σύριζα ήτο πάλι αυτοί που εμπλάκησαν και παλιότερα δια την κατασκευή του γηπέδου της βαζέλας? Μην το ξεχνάτε.
Ο Τσιπρας, δυστυχώς, χειριζεται το θέμα επιπόλαια, και η πατάτα του θα ειναι πολύ καυτή...

Πανάθας είπε...

Κόουτς συμφωνώ.

Και προσθέτω ότι και για τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει.

ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ.

(ισχύει ξαναμανα το "βρήκαμε παππά, ας θάψουμε 5-6).

Παιδιά αφήστε τα μικροπολιτικά σας συμφέροντα έξω από τον χώρο του αθλητισμού.

Έχουμε ΤΟΣΑΑΑΑΑΑ ΧΡΟΝΙΑ κυβερνήσεις που μπορούν να τα κάνουν ΣΚΑΤΑ και μόνες τους.

ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΑΥΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ελαιώνας δεν γίνεται χώρος πρασίνου και αναψυχής. Γίνεται εμπορικό κέντρο, γήπεδο και «ολίγη από πάρκο»

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κ. Βωβού αλλά και κάθε επιχειρηματία να θέλει να χτίσει ό,τι υπάρχει χωρίς τσιμέντο στην Αττική. Δικαίωμά του είναι επίσης να ολοκληρώσει την αγορά της γης στον Βοτανικό σε χρόνο ρεκόρ αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου Σουφλιά, του γνωστού 3481/2006. Για να μην ξεχνιόμαστε, ο νόμος ήταν παραγγελία και προϊόν συνεννόησης ανάμεσα στον κ. δήμαρχο, την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τον επιχειρηματία και τους βουλευτές που σήκωσαν το χέρι τους στη Βουλή, όπως είχαν κάνει παλαιότερα για να παραδοθεί το «Γ. Καραϊσκάκης» σε εταιρεία συμφερόντων Σωκράτη Κόκκαλη. Τίποτα το μεμπτό. Συνηθίζεται να γίνονται τέτοιες συνεννοήσεις.

Το έργο βαφτίστηκε «διπλή ανάπλαση», ενώ το πραγματικό του νόημα είναι το τεράστιο εμπορικό κέντρο και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Τα περί πάρκου και εξακοσίων δέντρων που θα φυτευθούν είναι για να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Ο Ελαιώνας δεν γίνεται χώρος πρασίνου και αναψυχής, όπως ζητούσαν οι πέντε γειτονικοί δήμοι τουλάχιστον είκοσι χρόνια τώρα. Γίνεται εμπορικό κέντρο, γήπεδο ποδοσφαίρου και «ολίγη από πάρκο»...

Το βασικό επιχείρημα είναι ότι δεν υπάρχουν λεφτά για να γίνει πραγματική ανάπλαση και γι' αυτό «φωνάζουμε» την ιδιωτική πρωτοβουλία, που σαν έτοιμη από καιρό ανέθεσε στην κυρία Πελέκη-Βουλγαράκη να συντάξει τα σχετικά συμβόλαια...

Τώρα, λοιπόν, βιώνουμε την εξής κατάσταση. Η προσφυγή 131 πολιτών στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της συνταγματικότητας του νόμου φαίνεται να έχει ισχυρά νομικά ερείσματα. Αυτό δεν το λένε αυτοί που έχουν προσφύγει. Προκύπτει από τις αντιδράσεις του δήμου, της ΠΑΕ και του επιχειρηματία, που ήδη ρίχνουν τον λίθο του αναθέματος στους πολίτες που προσέφυγαν και στο κόμμα που τους υποστηρίζει (περιέργως δεν λαμβάνεται υπόψη ότι κατά της διπλής ανάπλασης, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι και το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ). Αλλά για σταθείτε... Δήμος και ΠΑΕ δεν ήταν αυτοί που διαβεβαίωναν ότι τίποτα δεν σταματά το έργο, όλα είναι τακτοποιημένα και με ατράνταχτη τεκμηρίωση;

Τι συμβαίνει τώρα και φοβούνται ότι έρχονται τα πάνω-κάτω;
Εδώ είναι που μπλέκουμε με τα νομικά. Δήμος, ΠΑΕ και επιχειρηματίας θεωρούν ότι ο νόμος Σουφλιά καταργεί την υποχρεωτική εισφορά σε γη. Κατά συνέπεια, ο κ. Βωβός μπορεί να πάρει πίσω τα 56 στρέμματα. Η αιτιολογική έκθεση του συγκεκριμένου νόμου λέει ότι η εισφορά σε γη ισχύει. Τη λύση θα δώσει το Συμβούλιο της Επικρατείας, για την απόφαση του οποίου ανησυχούν –όπως φαίνεται– από κοινού δήμος, ΠΑΕ και επιχειρηματίας.

Ποιος μπορεί, λοιπόν, να μας εξηγήσει γιατί ο δήμος συντάσσεται απόλυτα με τις απόψεις Βωβού, αντί να θεωρήσει δεδομένη τη δημοτική ιδιοκτησία στα 56 στρέμματα, ώστε να ξεκινήσει αμέσως το έργο του γηπέδου; Γιατί δεν υπερασπίζεται τη δημοτική/δημόσια περιουσία, δίνοντας εκ των προτέρων τη δυνατότητα στον κ. Βωβό να επικαλεστεί τον δήμαρχο Αθήνας και τον δήμο όταν αύριο-μεθαύριο χρειαστεί να κινηθεί κατά του Δημοσίου με αγωγές; Πιο λιανά. Ο κ. Βωβός –δικαιολογημένα από την πλευρά του–, αν χάσει την υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, θα κινηθεί με αγωγές εναντίον του Δημοσίου. Εκεί, λοιπόν, θα μπορεί να επικαλείται ως ουσιαστικό μάρτυρα τον δήμαρχο και τον δήμο (πέρα από την ΠΑΕ). Θα έχουμε, δηλαδή, το πρωτοφανές: επιχειρηματίας εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου και στο πλευρό του ο κ. Κακλαμάνης. Παραπάει το πράγμα.

Ο κ. δήμαρχος, αν θέλει, μπορεί να στείλει τώρα τις μπουλντόζες. Δεν το κάνει και φαίνεται σαν να τον ενδιαφέρει περισσότερο απ' όλα τα άλλα η δικαίωση του Βωβού. Οι καλοπροαίρετοι φίλοι του Παναθηναϊκού ας αναρωτηθούν. Στην περίπτωση που το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαιώσει την προσφυγή, θα πάρουν την απόφαση δήμος και ΠΑΕ να αρχίσουν τα έργα; Κάθε απάντηση δεκτή.

Στην όλη ιστορία υπάρχει και κάτι που έχει να κάνει με τους οπαδούς της ΠΑΕ και τον τρόπο που τους «τσουβαλιάζει» η επικοινωνιακή ομάδα της. Το μότο είναι ότι εφόσον είσαι μέρος του «πράσινου» λαού, τότε πάνω απ' όλα πρέπει να σε ενδιαφέρει το γήπεδο στον Βοτανικό. Με άλλα λόγια, το σοβαρότερο πράγμα στη ζωή σου είναι τι συμφέρει και τι όχι την ομάδα –δηλαδή την ΠΑΕ– που υποστηρίζεις. Αλλο κριτήριο δεν μπορεί να πρυτανεύσει στη σκέψη σου. Είσαι Παναθηναϊκός, πρέπει να στραφείς εναντίον όσων η ΠΑΕ θεωρεί ότι βάζουν εμπόδια στο «όνειρό σου». Το «όνειρό σου» σώνει και καλά είναι το γήπεδο στον Ελαιώνα. Αν δεν γουστάρεις γήπεδο, αλλά πράσινο, ή αν δεν γουστάρεις νέο «Mall» δίπλα στο γήπεδο, δεν μπορείς να είσαι μέρος του λαού του Παναθηναϊκού. Ετσι, λοιπόν, βρέθηκαν σφιχταγκαλιασμένοι δήμος, ΠΑΕ, ο λαός και ο Μπάμπης Βωβός. Ολοι μαζί υπέρ βωμών και εστιών του μεγαλοεπιχειρηματία.

Κάτι τελευταίο. Τα περί ανταλλαγής έκτασης στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με τον Βοτανικό πέφτουν βαριά στο στομάχι. Από πού κι ως πού χαρίζει ο Παναθηναϊκός τη Λεωφόρο; Την είχε αγοράσει ως έκταση ή μήπως ισχύει ο νόμος της χρησικτησίας; Αφήνω κατά μέρος το σκάνδαλο να «χαρίζει» ο Ερασιτέχνης και να επωφελείται η ΠΑΕ. Ωστόσο, υπάρχουν στην υπόθεση κι ορισμένα πράγματα με ισχυρούς συμβολισμούς, όταν πρόκειται για αγοραπωλησίες που προκύπτουν από... ανταλλαγές. Τα συμβόλαια συντάσσει και υπογράφει η κ. Αικατερίνη Πελέκη-Βουλγαράκη! Ολοι εμείς δεν έχουμε να κάνουμε και πολλά όταν πρόκειται για το συμφέρον του Παναθηναϊκού και του κ. Βωβού.

Πρέπει να τα καταπίνουμε όλα αμάσητα και να λοιδορούμαστε κι από πάνω, διότι αυτό το «συμφέρον» δεν το έχουμε σε προτεραιότητα. Διότι αρνούμαστε τη λογική του «απ' το ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα». Διότι δεν... κατανοούμε ότι μια και χαρίστηκε δημόσια περιουσία για να φτιάξει γήπεδο ο Κόκκαλης, πρέπει τώρα να γίνει το ίδιο με τον Παναθηναϊκό για να έρθει το ντέρμπι ισοπαλία.

Είθε να μην πέσει στο κεφάλι μας η... κατάρα του δημάρχου, του κ. Βωβού και όσων παριστάνουν τους καλούς αγωγούς μεταφοράς των «απόψεων» της ΠΑΕ στα ΜΜΕ. Κι αυτό το... παλιόπαιδο ο Τσίπρας να μην παριστάνει τον Παναθηναϊκό αν δεν ζητήσει συγγνώμη για όσα λέει και κάνει...

Unknown είπε...

Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Ανώνυμο για το πλούσιο παρασκήνιο και το άγνωστο προσκήνιο της υπόθεσης. Το ζουμί, όπως κατάλαβα, είναι ότι:
Νομικό εμπόδιο να κατασκευαστεί το γήπεδο δεν υπάρχει. Το γήπεδο δεν κατασκευάζεται για να μην βρεθεί η εταιρεία του κ. Βωβού με τα σχέδια του εμπορικού κέντρου στο χέρι.
Όλα τα υπόλοιπα είναι φτηνή μικροπολιτική. Κάνω λάθος;

Ανώνυμος είπε...

Άγνωστε,
Ξέρεις και ξέρω και ξέρουν όλοι ότι καμία σύγκρουση του στυλ "γήπεδο ή πράσινο" δεν υφίσταται... !!! Στη συγκεκριμένη περιοχή αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ίχνος πρασίνου !!!
Επιπλέον, τα όσα αναφέρεις (πού τα βρήκες άραγε) για την κυριότητα του γηπέδου της Λ. Αλεξάνδρας είναι ΑΝΑΚΡΙΒΕΣΤΑΤΑ. Είναι νομικά ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ότι η κυριότητα ανήκει στον Παναθηναϊκό Α.Ο.
Τέλος, λες να κηρύξουμε άκυρα όλα τα συμβόλαια τα οποία έχει συντάξει η συγκεκριμένη συμβολαιογράφος ;

Υ.Γ. Στο 6% (από 16%) έπεσε το κόμμα, αυτό δε σου λέει κάτι ;
Υ.Γ. Φίλε Vrennus, το "πλούσιο παρασκήνιο" που αναφέρεις, είναι όντως βγαλμένο από το ...παρασκήνιο!!

Ο Τρίφυλλος

Ανώνυμος είπε...

... Το τελευταίο υστερόγραφό μου φυσικά αναφέρεται στο ποιός είναι ο συντάκτης του άθλιου αυτού κειμένου [γνωστός πωλητής άναρθρων κραυγών και διακεκριμένος χορηγός της θύρας Λ7 βεβαίως βεβαίως]...

Ο Τρίφυλλος

Πανάθας είπε...

Τρίφυλλε είσαι σίγουρος ότι η κομβική παράγραφος που παρέθεσε ο Vrennus από το κείμενο του ανώνυμου Χελάκη δεν ισχύει?

Γιατί εγώ δεν είμαι σίγουρος και θα ήθελα να βεβαιωθώ (αλλά όχι από το DERBY).

Αναφέρομαι σε αυτό:

"{...}Νομικό εμπόδιο να κατασκευαστεί το γήπεδο δεν υπάρχει. Το γήπεδο δεν κατασκευάζεται για να μην βρεθεί η εταιρεία του κ. Βωβού με τα σχέδια του εμπορικού κέντρου στο χέρι.{...}"

squarelogic είπε...

"Ανώνυμε"


καλά,για τόσο χαιβάνια μας έχεις ώστε να μην καταλάβουμε οτι παρέθεσες αυτούσιο το άρθρο του Χελάκη χωρίς ν'αναφέρεις οτι πρόκειται περί αναδημοσίευσης?
(πλην vrennus που πιάστηκε αδιάβαστος
και θα πρέπει να έρθει με τον ...κηδεμόνα του!)
Οι μάσκες πέφτουν ως προς το ποιοί προσπαθούν να ματαιώσουν την κατασκευή του γηπέδου.

squarelogic είπε...

Και ιδού και επίσημα η καταρριψη των ισχυρισμών του Τσιπράκου ότι στρέφεται μόνο εναντίον του εμπορ.κέντρου και όχι κατά του γηπέδου...
http://troktiko.blogspot.com/2008/12/blog-post_7542.html

Μιχάλη πάρε τ'όπλο σου!

Ανώνυμος είπε...

Φίλα Πανάθα,
Όπα, με παρεξήγησες. Δε μίλησα γι' αυτή την παράγραφο που παραθέτεις. Μίλησα για την ΑΝΑΛΗΘΕΣΤΑΤΗ παράγραφο του πωλητή άναρθρων κραυγών και χορηγού της Λ7 που λέει ότι ο χώρος της Λ. Αλεξάνδρας δεν ανήκει στον ερασιτέχνη, κάτι που έχει απορριφθεί με την ισχύ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟΥ. Η επανάληψη αυτού του τελεσίδικα απορριφθέντος ισχυρισμού σηκώνει ακόμη και μηνύσεις.
Για το αν γίνεται το γήπεδο χωρίς την έκταση του Βωβού, παρότι δεν είμαι ειδικός σε θέματα συντελεστών κλπ, από την περιορισμένη γνώση της υπόθεσης που έχω, νομίζω ότι καταρχήν ναι, γίνεται, δεν ξέρω όμως την οικονομική βιωσιμότητα μίας τέτοιας λύσης.
Και φίλε σε παρακαλώ, μη με μπλέκεις με το derby, δηλαδή τους επαγγελματικούς συνεργάτες του πωλητή κραυγών και χορηγού της Λ7...

Φιλικά και Παναθηναϊκά,
Ο Τρίφυλλος

Pappas10 είπε...

"Ανώνυμε", όταν διαμορφώσεις δική σου άποψη και δεν αντιγράφεις κείμενα του Μουνοχειλάκη να ξανάρθεις.

Vrennus... Ιστορικά ήταν λίγο Βαρβαρίλα ο Βρένος αλλά τέλος πάντων. Πέραν αυτού, συνετελεστές δόμησης και λοιπά είναι ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Απροπώ, το ΣτΕ ΠΑΓΩΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΔΙΟΤΙ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΕΤΕΘΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Ρε παιδιά, έλεος πια. Τα πράγματα είναι φως φανάρι, πρέπει δηλαδή ντε και καλά να υπάρχει μία θεωρία συνομοσίας πίσω από το γήπεδο Βαρδινογιαννικού ύφους;

Κανείς δεν βλέπει ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α έχει προσφύγει και πριν χωρίς καμία ανάμειξη του θέματος "Βωβός";

Κανείς δεν βλέπει ότι το κομμάτι του νόμου που δέχτηκε την έφεση επηρρεάζει και τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. Γιατί δεν βγήκε ο Τσίπρας ή όποιος άλλος να πει τίνι τρόπο θα ξεκινήσουν οι εργασίες του Γηπέδου "Αύριο";

Συγνώμη ρε παιδιά αλλά είστε ΤΟΣΟ ΑΦΕΛΕΙΣ;

Πέραν αυτού, δεν ξέρω πως την έχετε δει όλοι ξαφνικά "Αντιβωβικοί" αλλά κι αυτός το συμφέρον του κοιτάει. Και επιτέλους, καταλάβετε ότι δεν συνέδεσε ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ το γήπεδο με το Mall αλλά ο ΔΗΜΟΣ ο οποίος, απ' ό,τι είπε ο Κακλαμάνης, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ.

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΤΗΝ ΛΕΕΙ. Οπότε επιλέγω το ψέμα που με εξυπηρετεί για να φτιάξω γήπεδο. Η μόνη διαφορά είναι ότι το δικό μου "ψέμα" έχει νομική κάλυψη ενώ του Τσίπρα ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΑΝΤΙΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ.

ΠΑΝΑΘΑ... ο Αντιβαρδινογιαννισμός σου επηρρεάζει την Αντικειμενικότητα σου. Σου αρέσει δεν σου αρέσει ο Βαρδινογιάννης έτρεχε το θέμα του γηπέδου, και θα το είχε λύσει πολύ νωρίτερα αν τα αδέλφια δεν έβαζαν του πραιτωριανούς τους να ορύονται "στον ελαιώνα ούτε τον άλλο αιώνα". Οι Γιαννακόπουλοι στο θέμα του γηπέδου έχουν χεσμένη τη φωλιά τους. Και όσοι έχουν ελάχιστη γνώση από τα συνδεσμιακά το ξέρουν.

Χώρια το ότι αν το μόνο που ενδιέφερε τον Θανάσαρο ήταν η προάσπιση των συμφερώντων του Ερασιτέχνη και τίποτε άλλο, τότε γιατί η τελευταία του απαίτηση ήταν και η κατασκευή κλειστού για το μπάσκετ;

Μη δουλευόμαστε μεταξύ μας. Μιά χαρά ήξερε όλο το παιχνίδι και ο Θανάσαρος και ο Παυλάρας.

Απλά μη λέμε ό,τι να' ναι εδωμέσα.

Τέλος πάντων. Προσωπικά πιστεύω ότι έχω απαντήσει σ' όλα τα ερωτήματα, ενώ αντίθετα δεν έχω λάβει καμία απάντηση σ' αυτά που έχω βάλει. Όποιος θέλει να εμμένει αυτιστικά "κολημένος" σ' έναν "αντιβαρδινογιαννισμό" του προηγούμενου χρόνου και μέσω αυτού να επιρρίπτει τις ευθύνες για το ΝΕΟ τέλμα του γηπέδου, είναι δικαίωμα του.

Αλλά θα το πω για άλλη μία φορά. Από τον καναπέ κριτική σας βλέπω να κάνετε... όταν είχαμε μαζευτεί όμως 500 άτομα πριν από 4 χρόνια για διαδήλωση για το γήπεδο στο γουδί δεν ήταν κανείς σας. Και τώρα μου λέτε ότι "δεν θα διαδηλώσουμε για τον βωβό"... τότε τι δικαιολογία είχατε;

Μη μου το παίζετε τιμητές τώρα γιατί αυτό είναι φαρισαϊσμός του κερατά. Απλά για να ξέρουμε τι λέμε.

Έως τώρα ο Τσίπρας φαίνεται πως κρύβεται πίσω από τον Βωβό και ΌΧΙ ο Βωβός πίσω από τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ.

Οι επιλογές είναι δικές σας. Ο Νόμος είναι νόμος όπου κι αν δημοσιεύεται. Όποιος θέλει τον διαβάζει και βλέπει τι μπορεί και τι δεν μπορεί να γίνει.

Τα άλλα είναι χρονοβόρα "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε". Εντάξει;

Φιλικά,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ανδρέα ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΕ, επιμένεις ακόμα ότι, σαν παναθηναϊκός, δεν έχεις καμμιά αίσθηση αδικίας από τη διαιτησία;

ΜΕ ΠΕΤΣΙΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΟ 93' ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΠΟΥΣΤΟΣΩΜΑΤΕΙΟ 2-1 ΤΟΝ ΟΥΡΑΓΟ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟ!!!

Αντιγράφω από το sportdog:

"Αναμφίβολα, η υπόδειξη του Καστανίδη ήταν τραβηγμένη, αφού μπορεί να υπάρχει επαφή ανάμεσα στους δύο παίκτες ωστόσο, δεν ήταν σπρώξιμο «μαρς»".

ΚΑΡΓΙΟΛΟΓΑΒΡΙΕΛΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ!

ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ Η ΠΑΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΤΗΣ ΚΕΔ;

Πανάθας είπε...

Υ.Γ. Μιχάλη με κατηγορείς για αντιβαρδινογιαννικό (που είμαι μια και αποδειδειγμένα είναι η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΟ), αλλά δεν κοιτάς την "καμπούρα" σου.

Φίλε είναι τουλάχιστον αχαριστία να πεις οτιδήποτε για τους Γιαννακοπουλαίους.

Και ξέρεις τι λένε για τους ευεγερθέντες.

Πάντα φιλικά.

Pappas10 είπε...

Πανάθα,

Μου το έφαγε το μήνυμα. Απλά επισήμανα το ότι ΤΙΜΩ και ΣΕΒΟΜΑΙ τους Γιαννακόπουλους για ό,τι έχουν προσφέρει στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν κάνει και μαλακίες.

Φιλικά πάντα.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Πανάθας είπε...

Φυσικά και έχουν κάνει μαλακίες. Ποιός το αμφισβητεί αυτό.

Αλλά όταν το θέμα μπαίνει σε μια άτυπη ζυγαριά ε πως να το κάνουμε......ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ.

;-)

Για να δούμε τι θα δούμε. Έχουμε πολλά μέτωπα "ανοικτά".

Unknown είπε...

Πρώτον, στο σχόλιό μου στις 20 Δεκ δεν έγραψα απόσπασμα από το άρθρο του Χελάκη αλλά το τι κατάλαβα - το ρεζουμέ δλδ.
Βήτον, πιάστηκα αδιάβαστος, δεν ήξερε ότι το σχόλιο ήταν copy-paste του άρθρου του Χελάκη, σιγά μην προλαβαίνω να διαβάζω ό,τι κυκλοφορεί.
Τρίτον, προσφυγή κατά του νόμου δεν γίνεται, προσφυγή γίνεται μόνο για πράξεις που γίνονται βάσει του νόμου. Η προσφυγή, αν δεν κάνω λάθος, αφορά το εμπορικό κέντρο και όχι το γήπεδο. Αυτό που λέει ο Βωβός είναι μέσες - άκρες: Μάγκες, άμα πάρουν πίσω την άδεια, εγώ θα ζητήσω πίσω την έκταση που έδωσα στο Δήμο να γίνει το γήπεδο. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας ποιος εκβιάζει και ποιος κάνει παιγνίδια.
Τέταρτον, να ερωτηθούν ο κ. Παπανδρέου και η κα Παπαρήγα για την άποψή τους για την προσφυγή των κατοίκων, άδικο δεν είναι να τα ρίχνετε όλα στον κ. Τσίπρα;
Πέμπτον, γιατί ο (γαύρος) Δήμαρχος δεν κόβει κάθε συζήτηση στον κ. Βωβό; Γιατί δεν υπερασπίζεται την περιουσία του Δήμου (και την υπόθεση του γηπέδου) αλλά τα συμφέροντα του κ. Βωβού;
Έκτον, γήπεδο θέλω, παράνομο γήπεδο όπως του γαύρου ΔΕΝ θέλω.
Έβδομον και τελειώνω, αν το ΣτΕ αποφασίζει ότι δεν πρέπει να γίνει το εμπορικό του Βωβού αλλά το γήπεδο μπορεί αν γίνει, να δούμε με ποιον θα συνταχθεί ο Δήμαρχος με τον Βωβό ή με τον Παναθηναϊκό;

Πανάθας είπε...

Vrennus σε βρίσκω πολύ σωστό.

;-)