Τετάρτη, Νοεμβρίου 26, 2008

Σπάω την σιωπή μου ως άλλος Κώστας Πρέκας

Όλο αυτό το διάστημα παρακολουθώ στενά τον blog, αποφεύγοντας τα σχόλια με εξαίρεση μια-δυο περιπτώσεις. Έχοντας καλύψει το ένα τρίτο της σεζόν και έχοντας ασφαλή δείγματα τόσο για την πορεία της ομάδας, όσο και αυτή του blog...έχω τα εξής σχόλια.
Ο Τεν Λάθεν-όπως άλλωστε τον βάφτισα-έχει κάνει πολλά λάθη. Αυτό κάνενας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Όμως κάτι τέτοιο είναι απολύρως λογικό. Ο άνθρωπος ήρθε σε μία νέα χώρα, με διαφορετική νοοτροπία, διαφορετική καθημερινότητα, ανέλαβε μια ομάδα από την οποία δεν ήξερε κανέναν παίκτη και κυρίως δεν επέλεξε κανέναν από τους παίκτες που ήρθαν. Και μόνο λόγω των τρομακτικών αλλαγών στις οποίες κλήθηκε να προσαρμοστεί, χρειάζεται χρόνο. Οι δε συνεχείς αλλαγές προσώπων και σχημάτων είναι απόλυτα λογικές. Έπρεπε να δει τι υλικό έχει στα χέρια ώστε κάποια στιγμή να κάνει και τις εισηγήσεις του. Έψαχνε, και ενδεχομένως συνεχίζει να ψάχνει, ένα σύστημα στο οποίο να μπορούν να ανταποκριθούν όσο γίνεται καλύτερα. Άλλωστε δεν υπάρχει τέλειο σύστημα, υπάρχει κατάλληλο σύστημα βάσει των παικτών που διαθέτεις. Δεν φαντάζομαι να υπάρχει ποδοσφαιριστής που νιώθει αδικημένος. Όλοι έχουν πάρει τις ευκαιρίες τους και όταν φτάσει η ώρα για το ξεσκαρτάρισμα, η κρίση θα βασίζεται σε ασφαλή συμπεράσματα. Σε τελική ανάλυση ο άνθρωπος είναι προπονητής και ας τον αφήσουμε να δουλέψει. Η ποιότητα του ποδοσφαίρου που παράγει η ομάδα είναι ενθαρρυντική και ας μην συνοδεύεται πάντα με αποτελέσματα. Σε εύκολα παιχνίδια βλέπουμε καλό ποδόσφαιρο και ευρείες νίκες, όταν χρόνια τώρα κάναμε ντέρμπι ματς με την Κρύα Βρύση. Τώρα αν κάποιοι που μέχρι πρότινος αποθέωναν Μπάκε, Τεσέιρους και λοιπούς τραγέλαφους δεν είναι ικανοποιημένοι....τους κατανοώ. Έχουν μεγάλη πρεμούρα με τον πρόσφατο ένδοξο παρελθόν του Τζιγγεριακού και είναι δύσκολο να βρουν θετικά. Αν πάλι τώρα φταίει ο προπονητής που δεν μπορεί να κάνει τον Βύντρα να μοιάζει Αγιάλα και τον Τζιόλη με Εσιέν...ας τον κρεμάσουμε. Το μόνο που περιμένω από τον προπονητή είναι εισηγήσεις για παίκτες που θα μπορούν να δώσουν αυτό που έχει στο μυάλό του. Και τότε θα κριθεί και μάλιστα αυστηρά. Και όταν λέω παίκτες εννοώ προσωπικότητες, ονόματα, σταρ.
Ο Κωστάκης- football manager- τηλεκριτικός-παλαίμαχος-πρώην παίκτης (έστω και για πρόπόνηση στου Ρέντη) της γαβριέλας καλά θα κάνει να φύγει μόνος του και να γυρίσει στην παρέα του Μίχου και του Πουρουπουπού. Οι παίκτες που έφερε είναι της πλάκας με αποκορύφωμα τους άμπαλους Μακεδονομάχους. Η δε λογική με την οποία συμπλήρωσε το ρόστερ ξεπερνά σε βλακεία τόν Λάκη τον Γλυκούλη. Ο άνθρωπος διαχειρίστηκε 25 εκ ευρώ και έφερε 2 παγκίτες του ΠΑΟΚ,, έναν Βραζιλιάνο μπετατζή-πορτιέρη, έναν Βραζιλιάνο μπακ που δεν είναι μπακ, έναν Βραζιλιάνο παραλία που κάνει μόνο για Καλάμαριές και Λάρισες, έναν Ρουκάβινα και ένα Σίλβα...και τον Τζόρβα. Και βέβαια ΚΑΝΕΝΑΝ κεντρικό αμυντικό, κανέναν αξιόπιστο επιθετικό και κανέναν τερματοφύλακα με δεδομένη αξία που να προσφέρει σιγουριά. Βέβαια δεν εκπλήσομαι καθώς τον άνθρωπο επέλεξαν οι γνωστοί Τζιγγεριακοί φωστήρες.
Ο Πρόεδρας αδικείται στο ποδόσφαιρο. Σε ριμέϊκ της ταινίας "έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα" θα ήταν πολύ καλύτερος. Παράλληλα να τονίσω πως δεν βρίσκεται στον Εθνικό-τον οποίο και διέλυσε. Είμαστε Παναθηναϊκός και όχι Λεμονάδικα-Ταμπούρια.
Για το Blog έχω να πώ πως πέφτει επικίνδυνα το επίπεδο. Όσοι θέλουν να γαυρίζουν δεν έχουν καμία θέση εδώ μέσα. Οι αναφορές σε μάνες, θείες, μπατζανάκηδες κτλ δεν είναι καν άξιες σχολιασμού.
Για το σημερινό ματς εύχομαι τα καλύτερα και περιμένω τα χειρότερα. Άλλωστε σε ματς που πήγε να δεί ο τρισκατάρατος δεν περιμένω και πολλά. Μόνο όταν απαλλαγεί οριστικά η ομάδα από την κλίκα που λυμαίνεται χρόνια τον σύλλογο θα δούμε άσπρη μέρα. Όσο κάνουν κουμάντο οι κολλητοί, οι ουρανοκατέβατοι, οι όψιμοι Παναθηναϊκάρες, οι Γκότζοι και λοιποί αστείοι....προκοπή δεν έχει.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ.

15 σχόλια:

squarelogic είπε...

Welcome back Costas Prekas!
-)

Unknown είπε...

έφερες γούρι τρελό, οπότε περιμένω ποστ ποιο συχνά.

τα λόγια περισεύουν για το αποψινο.
απλά να σημειώσω οτι ο 10κατε(ο βοηθός για κάποιους)
είδε οτι η βερντερ είναι δυνατή στο κέντρο, χτύπησε εκει.
είδε οτι η ιντερ είναι δυνατή μπροστά, χτύπησε εκεί.

δεν είναι καλός προπονητής μόνο επειδή είναι διορατικός,
αλλά επειδή δεν κολάει ούτε σε συστήματα, ούτε σε τίποτα. ξέρει μπάλα . προσαρμόζει και προσαρμόζεται στα πάντα. Με ένα κεντρικο άξονα. καλή κυκλοφορία.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σε όλους για την σημερινή μεγάλη νίκη. Μπράβο στον προπονητή, μπράβο στους παίκτες, μπράβο στη διοίκηση, μπράβο και στον κόσμο!

Μετά από αυτό πρέπει ο Τεν Κατε να μείνει για δύο χρόνια τουλάχιστο! Μακάρι να προσαρμοστεί τελείως, να πετύχει και να μείνει ακόμη περισσότερο!

(Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειαζόμαστε αμυντικούς ή ότι η διοίκηση δεν έκανε πάμπολλα λάθη! Όμως κάθε πράγμα στον καιρό του! Τώρα περιμένουμε τις μεταγραφές Ιανουαρίου για να κρίνουμε!)

Πανάθας είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΡΩΠΑΊΚΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ. Ήταν από τις βραδιές [απόλαυσα το ματς πίνοντας......κρύο γάλα, παρέα με τον αρχιβάζελο γιο μου (η καλύτερη παρέα) , πανηγυρίσαμε αγκαλιά το γκολ και αγχωθήκαμε μέχρι εκεί που δεν πάει, έως ότου ο διαιτητής να σφυρίξει το......τιμημένο] που νιώθεις περήφανος που κάποτε ο μαλάκας ο πατέρας σου σε έκανε ΠΑΝΑΘΗΝΑϊΚΟ. ;-)

Χαρακτηριστική ατάκα του son: "πάω να κατουρήσω...κατουριέμαι από το 70'".......εγώ είχα ήδη κατουρηθεί πάνω μου αλλά άντε να το εξηγήσεις αυτό σε ένα εννιάχρονο. :-))

ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΩ ΤΟ POST ΤΟΥ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟΥ (για όλα τα θέματα ακόμα και για αυτά που φέρω "ευθύνη" εγώ) και προσθέτω (για αμιγώς ποδοσφαιρικά θέματα):

Ελπίζω η νίκη να μην μας "τυφλώσει" και να θεωρήσουμε ότι η ομάδα δεν χρήζει ενίσχυσης. Τα "τσαφ" του Γκαλίνοβιτς και του Βύντρα ήταν εμφανή. Τον Δεκέμβρη εύχομαι σε πραγματική ενίσχυση της ομάδας σε θέσεις που "πονάει".

Κουτόχορτε, παρατηρείς και μια αλλαγή στην τακτική του Ολλανδού? Από εκεί που έπαιζε το σύστημα "βγαίνουμε όλοι μπροστά και κοιτάω να βάλω περισσότερα γκολ από όσα θα φάω", προσάρμοσε το σύστημα του από αυτό της Μπάρτσα σε αυτό του ΠΑΟ των Ευρωπαικών βραδιών των ονείρων μας. Σφιχτή άμυνα, ασφυκτικό πρέσινγκ και αντεπιθέσεις.

Είναι βέβαια προς τιμήν του η αλλαγή συστήματος και νοοτροπίας. Όπως και το passing game καθώς και το παιχνίδι κατοχής (απίστευτο, κρατήσαμε τη μπάλα περισσότερο και από την ΙΝΤΕΡ μέσα στο Μιλάνο). Είναι δύο νέα στοιχεία που έχει προσθέσει ο Ολλανδός.

Ελπίζω να έχει συμμετοχή στις μεταγραφές για να μπορέσω να τον κρίνω καλύτερα.

Το ματς με την Ανόρθωση δεν θα είναι εύκολο αν και πιστεύω πως η κωλοφαρδία τους σώθηκε. Πιο πολύ φοβάμαι τον ΠΑΟ σε ματς στο ΟΑΚΑ με μικρής δυναμικότητας αντίπαλο παρά με την Μάντσεστερ πχ. Αυτό μου έχει δείξει η ομάδα έως τώρα τουλάχιστον.

ΘΕΜΑ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ:

Μετά τη κυριακάτικη νίκη στο μπάσκετ επί του θρήνου, τη σημερινή στην Πολωνία και τον εκτός έδρας ΘΡΙΑΜΒΟ στο Μιλάνο, ήρθε και έδεσε το γλυκό σε μια πραγματικά ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, με τις σημερινές δηλώσεις ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ (περί αποχώρησης του). Αν όπως (ακολουθεί κλισέ) ψιθυρίζεται στην ποδοσφαιρική πιάτσα, αυτή η εθελουσία έξοδος, είναι προιόν "πιέσεων" που συνδέονται με το δικαστικό θέμα που είναι μπλεγμένος ο σημερινός πρόεδρος της ΕΠΟ και είναι μια συμφωνία αποχώρησης/απαλλαγής και ΑΝ, πίσω από αυτή την ιστορία κρύβονται οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου (ΝΑΙ ΜΩΡΕ, Η ΟΜΑΔΑΡΑ ΜΑΣ χεχε) τότε θα είναι πραγματικός θρίαμβος μεγαλύτερος ακόμα και από αυτόν του Μιλάνου. ;-)

ΕΛΑ ΜΩΡΗ ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑ. (οπαδική κραυγή που διαφέρει από αυτήν των άλλων ομάδων, γιατί η ακουστική της δεν αρκείται στα υμέτερα εδάφη αλλά εξαπλώνεται και στην αλλοδαπήν = ΤΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΚΡΑΥΓΗΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ). :-))))

Υ.Γ. Μιχάλη άστους μωρέ. Ζηλεύουν. ;-)) (τσέκαρε το μέλι σου).

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΤΡΕΛΑ, ΜΕΓΑΛΕΙΟ, ΚΑΒΛΑ, ΑΠΟΘΕΩΣΗ, ΔΙΚΑΙΩΣΗ, ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ, ΔΟΞΑ, ΟΝΕΙΡΟ, ΟΜΑΔΑΡΑ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑΣ, ΠΑΙΧΤΟΥΡΕΣ, ΕΛΛΑΣ-ΕΥΡΩΠΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!

gf

Τι αριστοτεχνικο στησιμο!

Τι αριστοτεχνικο παιξιμο!

Τι αρχοντας αυτος ο Ζιλμπερτο!

Τι κεφαλι αυτος ο Γκουμας!

Τι εκτελεστης αυτος ο Σαριεγκι!

ΤΡΕΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πανάθα, τώρα σου αρέσει ο... Βοηθός; Παραδέξου πως βιάστηκες και εσύ όπως κάνουν οι περισσότεροι οπαδοί (και όχι σκεπτόμενοι φίλαθλοι)κάθε φορά που ένας ξένος άνθρωπος πατάει στην Ελλάδα και κρίνεται μέσα σε 3 μήνες.
Όσο για τις αδυναμίες του ρόστερ τα έχουμε ξαναπεί, υπάρχουν και ελπίζω να καλυφθούν σωστά. Και προτιμώ αυτό να γίνει το καλοκαίρι παρά βιαστικά τον Γενάρη όπου οι πραγματικά καλοί διαθέσιμοι παίκτες είναι ελάχιστοι. Και ναι, ας μην πάρουμε πρωτάθλημα, αρκεί να φτιαχτεί η βάση για τον Παναθηναικό που θέλουμε να βλέπουμε όλοι μας.
Βλακόχορτε, δεν σε αναγνωρίζω!! Πραγματικά η απουσία σού έκανε καλό, για πρώτη φορά ίσως συμφωνώ (ξέρω, χέστηκες) σχεδόν με όσα αναφέρεις. Εύγε λοιπόν...

Karma

Ανώνυμος είπε...

Αν ξέρατε τι πέρασα μέχρι να φτάσω σε ασφαλές ιντερνετ αδέρφια! Ε, δε γινόταν να λείψω μετά το χτεσινό.

Λοιπόν, για το χτεσινό όπως το είπε ένας προηγούμενος:

ΤΡΕΛΑ, ΜΕΓΑΛΕΙΟ, ΚΑΒΛΑ, ΑΠΟΘΕΩΣΗ, ΔΙΚΑΙΩΣΗ, ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ, ΔΟΞΑ, ΟΝΕΙΡΟ, ΟΜΑΔΑΡΑ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑΣ, ΠΑΙΧΤΟΥΡΕΣ, ΕΛΛΑΣ-ΕΥΡΩΠΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!

Και:

Αλήθεια, ΤΙ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΑΥΤΟΣ Ο ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ ρε παιδιά! Όλο το ρυθμό της ομάδας, την ΗΡΕΜΙΑ με την οποία στάθηκε (και στη Βρέμη και χτες) και χάρη στην οποία μπόρεσε να κερδίσει, ο Ζιλμπέρτο την έδινε. Πέρα από όλα τα άλλα, που έκανε, πέρα από τα χιλιόμετρα που κατάπιε, τις πάσες που μοίρασε, τα κοψίματα, τα, τα, τα...

Θεός!

Κατά τα άλλα:

@ Karma,

Ο Πανάθας, με τον οποίο έχουμε "αρπαχτεί" άσχημα στο παρελθόν και διαφωνούμε σχεδόν πάντα (αγύριστα κεφάλια αμφότεροι!), είναι όπως όλοι μας εδώ ένας απλός οπαδός, καταπράσινος απ' την κορφή ώς τα νύχια και ό,τι λέει - σωστό, λάθος, τραβηγμένο, νηφάλιο -, το λέει από αγάπη για την ομάδα.

Κάτι άλλα παλικάρια, κάτι αστέρια των πρωτοσέλιδων πρέπει να προσέχουμε. Και εννοώ τον αθλητικογράφο ΓΙΑΝΝΗ ΣΕΡΕΤΗ, που (όπως ξέρετε οι παλιότεροι) πολύ τον εκτιμούσα κιόλας πανάθεμά με ο βλαξ!

30 Οκτωβρίου φέτος έγραφε πρωτοσέλιδα στην "ΕΞΕΔΡΑ", ότι "Ράγισε το γυαλί" με τον Τεν Κάτε και ότι ο Ολλανδός πρέπει να φύγει "αμέσως" από τον Παναθηναϊκό για να έρθει ... ποιός; ... ποιός άλλος: ο Βάτραχος!

30 Οκτωβρίου φέτος! Και φυσικά σήμερα, ούτε ένα μήνα μετά, κικικοκό!

Τελοσπάντων.

@ Κουτόχορτε,

εντάξει, το ξέρεις (το παραδέχεσαι, θα έλεγα, από τις πρώτες γραμμές σου) ότι τον Τεν Κάτε δεν τον απαξίωναν μόνο οι ... νοσταλγοί του "Τζιγκεριακού". Ίσα-ίσα. Για σκέψου τον παπα-Μιχάλη.

Η αλήθεια είναι ότι υπήρξε μια γενικότερη μουρμούρα εναντίον του Τεν Κάτε, άσχετη με άλλου είδους "προτιμήσεις" και παλιές "αγάπες". Φαινόμενο συνηθισμένο στην ομάδα μας.

Πάντως αποδείχτηκες μέγας γουρλής!
Οπωσδήποτε να ανεβάσεις post πριν από το κρίσιμο ματς με την Ανόρθωση.

(Εννοείται ότι συμφωνώ απόλυτα με όσα έγραψες.)

Χαιρετώ

ραντεβού τον άλλο μήνα και συγγνώμη που δεν μπορώ να είμαι παρών.

Πανάθας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πανάθας είπε...

Καλημέρα και από μένα.

Karma, η πρώτη παράγραφος του ΤΤ ισχύει. Είμαι ένας οπαδός και άγομαι και φέρομαι ΚΥΡΙΩΣ συναισθηματικά (όσον αφορά την ομάδα μου έτσι?). Σε παρακαλώ μην με εκλαμβάνεις ως έναν ειδικό του ποδοσφαίρου αλλά ως έναν οπαδό και μόνο. Μόνο και μόνο που είδα τον μπομπιρέξ μου, χθες να κοιμάται με το χαμόγελο στα χείλη, μου φτάνει και μου περισσεύει (ωχ τι έχω να ακούσω μόλις γυρίσει από το σχολείο - του έχω χαλάσει και αυτουνού το ονόρε μην νομίζεις).

;-)

Εξάλλου βράδια σαν τα χθεσινά καταλύεται κάθε λογική για αυτό και η χαρά είναι μεγάλη.

Θεωρώ την καλοπιστη κριτική επικοδομητική. Το καλοκαίρι του 1982, οι Ιταλοί δημοσιογράφοι, είχαν πρήξει τα @@ του Μπεαρζότ για τα τρία Χ που έφερε η Εθνική τους στην πρώτη φάση του Μουντιάλ και που παραλίγο να κοστίσει τον αοποκλεισμό της. Μετά από καμιά 20αριά μέρες ήταν Πρωταθλητές Κόσμου. Τα ίδια άκουσε και ο "δικός" ο Γερμανός. Είναι ωραίο πράγμα η ομάδα να διαψεύδει τους "γκρινιάρηδες" και απαιτητικούς οπαδούς με την απόδοση της. Και όπως ωραίο είναι να έχεις οπαδούς σκεπτόμενους και απαιτητικούς και όχι μόνο κατευθυνόμενα πρόβατα.

Ευτυχώς ή Δυστυχώς, ποδόσφαιρο σημαίνει αποτελέσματα και όχι δυο καλές πάσες ή ένα επιθετικογενή παιχνίδι που μπορεί σε κάποιους να αρέσει και σε κάποιους άλλους όχι.

Ακόμα δεν έχω εξάγει ασφαλή συμπεράσματα για τον Ολλανδό και για αυτό θα περιμένω να εισηγηθεί τις μεταγραφές.

Ο Τεν Κάτε του "μπείτε μέσα και παίξτε ΜΟΝΟ επιθετικά" ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ. Ο Τεν Κάτε του Ηρακλή, του Εργοτέλη, της ΑΕΚ, της Λάρισας, του ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΑΤΣ με τον ΟΣΦΠ κλπ δεν μου αρέσει. Ο Τεν Κάτε της Βρέμης και του Μεάτσα ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΙΣΤΑ. Δεν μου αρέσει που ανακατεύει τόσο πολύ την τράπουλα και που δεν έχει ο ΠΑΟ μια σταθερή ενδεκάδα. Μου αρέσει όμως που άλλαξε το αρχικό του σύστημα και κατάλαβε ότι δεν μπορεί να παίζει ο ΠΑΟ όπως π.χ. η Μπάρτσα. Διαβάζω τις δηλώσεις του πολύ προσεκτικά: "Προσαρμόσαμε το σύστημα μας ανάλογα με τον αντίπαλο μας τόσο στη Βρέμη όσο και στο Μιλάνο". Μεταφράζω: "Δεν έχουμε ακομά την ομάδα που δεν θα χρειάζεται να το κάνει αυτό". Οι μεγάλες Ευρωπαικές Ομάδες δεν το κάνουν αυτό. Έχουν μια σταθερή αγωνιστική φυσιογνωμία σήμα κατατεθέν του παιχνιδιού τους.

Από τα λόγια μου πάντως δεν προκύπτει πουθενά ότι μου αρέσει. Είπα απλά ότι άλλαξε μυαλά και προσάρμοσε το σύστημα του στις πραγματικές του δυνατότητες. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το....γήπεδο. ;-)

Διαφωνώ ότι τον Δεκέμβρη δεν μπορείς να κάνεις σοβαρές μεταγραφές. Είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ περίοδος να χτυπήσεις παίκτη που προέρχεται από Λ. Αμερική πχ. Τον Δεκέμβρη θα έχεις και το δέλεαρ του CL. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα ισχύει το καλοκαίρι αυτό. Υπάρχουν και αρκετοί free agents καθώς και "δυσαρεστημένοι" που είναι εκτός πλάνων του προπονητή τους (ο Σειταρίδης έχει δηλωθεί από την Ατλέτικο...δε θυμάμαι?)

Δεν μπορείς φίλε να μείνεις χωρίς σέντερ μπακ ή χωρίς τερμαρτοφύλακα ή σέντερ φορ (βασικές ελλείψεις). Η Βρέμη μας πήγε πίσω. Ελπίζω να μην γίνει το ίδιο και με το Μιλάνο. Ο ΠΑΟ δεν έγινε ομαδάρα από τη μια μέρα στην άλλη. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ. Οι μεγάλες ομάδες ενισχύονται ΣΥΝΕΧΩΣ. Εξάλλου αν συνεχίσεις στο CL γιατί να πας......μέχρι εκεί που δεν πάει? :-)))

Αυτά.


Υ.Γ. Περιμένω τις αντιρρήσεις/διαφωνίες σου (όπως και άλλω παιδιών) για έναν δημιουργικό διάλογο. Αλλά για να μην φαίντεαι ότι γκρινιάζω σε μια μέρα χαράς....άσε τις μέρες να κυλήσουν λίγο γιατί θα ακούσω πάλι πολλά. Σήμερα είναι μέρα πανηγυρισμών. Και όταν πανηγυίζεις δεν μπορείς να σκεφτείς λογικά.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Πανάθα,

συμφωνώ στο να μην "γκρινιάξουμε" άλλο αυτές τις ημέρες και ας χαρούμε ελπίζοντας ότι θα επέλθει ισσοροπία στην απόδοση της ομάδας στο πρωτάθλημα. Συμφωνώ σε όσα έγραψες παραπάνω, μια μικρή παρατήρηση μόνο: Ένας προπονητής -που τον πιστεύεις- χρειάζεται στήριξη από διοίκηση και κόσμο μετά από παιχνίδια που τυχαίνει γκέλα, σήμερα δεν την χρειάζεται γιατί "είναι από πάνω"...
Επίσης, στο "ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ", "ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ" θα πρέπει να σκεπτόμαστε κάθε φορά το "ΓΙΑΤΙ". Και τα γιατί στην περίπτωση του Ολλανδού είναι πολλά: γιατί ήρθε μόλις πριν μερικούς μήνες, γιατί βρήκε παίκτες που δεν τους διάλεξε και γιατί εν τέλει έψαχνε να δει με τους παίκτες που έχει, τι μπάλα μπορεί να παίξει.
Του αξίζουν μπράβο επίσης, γιατί δεν ήρθε να κάνει αρπακτή αλλά να δουλέψει. Εάν τον αφήσουν, θα δούμε και άλλες τέτοιες βραδιές νομίζω.
Να είμαστε καλά να τα συζητάμε λοιπόν...

Κάρμα

Πανάθας είπε...

Karma, συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με το "ΓΙΑΤΙ" που έθεσες, που το θεωρώ πολύ σημαντικό.

Το φιλοσοφικό "ΓΙΑΤΙ" είναι και η ουσία των πραγμάτων πιστεύω. Χαίρομαι που το ανέφερες.

Η εξέλιξη της ανθρωπότητας, βασίστηκε στην
ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ και στην ΑΝΑΣΚΕΥΗ. Αλλιώς θα πιστεύαμε ότι η Γη ακόμη είναι επίπεδη και ότι μας δημιούργησε ο ΘΕΟΣ.

Όταν αρκείσαι σε αυτά που σου δίνουν μένεις στάσιμος ή....χορταριάζες που λέει και ο θυμόσοφος λαός μας.

Και η πλειοψηφία των Παναθηναϊκών Οπαδών είναι......Rolling Stones. Ο ΠΑΟ ΕΙΝΑΙ ΡΟΚ εξάλλου.

Η σκέψη εξάλλου είναι και μια βασική μας διαφορά από οπαδούς άλλων ομάδων (ακόμα και αν κάποια στοιχεία όπως πχ η ακραία συναισθηματική αντίδραση αποτελούν κοινά γνωρίσματα).

Υ.Γ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΕΞΕΔΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΑΤΣΑ. Είχαν και αυτοί συμμετοχή στον θρίαμβο και ας έχουν κατηγορηθεί για πολλά. (απλά επειδή ξέχασα να το αναφέρω)

pensierix είπε...

Θα συμφωνήσω με τον Κάρμα και προσθέτω ότι η λογική του τύπου "σας τα έλεγα εγώ" δεν χωράει σε ένα τόσο ευμετάβλητο πεδίο όπως το ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω αν ο Τεν Κάτε θα πετύχει στον ΠΑΟ αλλά δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι ο Ολλανδός είναι "βοηθός", βοηθά την ομάδα να ανέβει επίπεδο. Δεν πιστεύω ότι είναι ο μεγαλύτερος προπονητής στον κόσμο, κάνει λάθη, έχει τις ιδιοτροπίες του. Εκεί όμως που κατάλαβα ότι μπορεί κάτι να καταφέρει δεν ήταν στο σωστό στήσιμο της ομάδας στη Βρέμη, Μιλάνο αλλά στον τρόπο που διαχειρίστηκε την υπόθεση του Γκούμα, κέρδισε έναν ποδοσφαιριστή και αυτός του έδωσε το 200% εκεί που όλοι τον είχαν ξεγραμμένο.

ΥΓ
Ας με πουν και Γκοτζαλάκι, εγώ ένα "μπράβο" στον "μεταφραστή" Βέλιτς για το λαχείο ονόματι Σιμάο και το υποψήφιο λαχείο ονόματι Μουν, θα το πω.

Πανάθας είπε...

Pensierix αυτό κάνεις όμως:

Μας κλείνεις το μάτι και μας λες:

"Σας τα έλεγα εγώ" .....όσον αφορά τον Τεν Κάτε.

;-)

Αν κάποιοι από εσάς θέλετε να επαναπαυθείτε θα σου μόνο ένα πράγμα:

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ (όπως και δικαίωμα κάποιων από εμάς είναι να μην επαναπαυόμαστε).


:-)

Υ.Γ. Τον Γκότζο σε μια μέρα χαράς τι τον ανέφερες? Μπρρρρρ.........

Πανάθας είπε...

Και μένα μου άρεσε ο Μουν χθες.

:-)))

pensierix είπε...

@πανάθα

Ο Μουν χτες δεν φάνηκε (μάλλον έμεινε Παιανία). Καλούτσικα τον θυμάμαι να παίζει με Βερντερ έξω και Ιντερ μέσα. Κάτι δοκάρια θυμάμαι και επελάσεις...

Το ότι έλεγα "δώστε χρόνο στον Τεν Κατε" δεν σημαίνει ότι είμαι της λογικής "σας τα έλεγα εγώ". Είναι πολύ πρόωρο να κριθεί θετικά είτε αρνητικά. Αλλοι τον είπαν βοηθό με τη πρώτη στραβη, εγώ χρειάζομαι περισσότερο χρόνο για να τον κρίνω. Είμαι αργός και άμπαλος, το λέω και ξαλαφρώνω...

:)))