Πέμπτη, Νοεμβρίου 27, 2008

13

1) Φίλοι και φίλες του μπλογκ ψηφίστε ποιό από τα δύο φετινά γκολ του Γιόσου Σαριέγκι προτιμάτε και κερδίστε μια βραδιά με τον Κουτόχορτο.
2) Πλάκα - πλάκα όμως, δείξτε μου άλλο σέντερ μπακ που να έχει σκοράρει δις εκτός έδρας φέτος στους ομίλους. Οι στατιστικολόγοι ας εξετάσουν αν έχει συμβεί αυτό γενικά στην ιστορία των ομίλων του τσάμπιονς λιγκ.
3) Η επιστροφή του βιβλικού Κουτόχορτου ήταν αναπόφευκτο να συνδυαστεί με ένα βιβλικό αποτέλεσμα. Ωστόσο οι παλαιότεροι αναγνώστες πρέπει να παραδεχτούν ότι η μακροχρόνια αποχή του Κουτ. από τους ιστολογικούς χώρους έδειξε τα σημάδια της επάνω του, αφού περιόρισε αισθητά τη γκρίνια του, με φωτεινές πάντως αναλαμπές όπως οι τρεις λαλούν και τρεις χορεύουν χαρακτηρισμοί του για τους Κλέιτον και Γκάμπριελ. Δηλαδή για τον δεύτερο δίκιο έχει, αλλά ξεχνά να αναφέρει ότι είναι μια χαρά χαφ. Σαν να μην μας έφτανε ο Κουτόχορτος, βρήκε σύρμα κι ο Τουρτούρας, ο οποίος είναι άγνωστο σε πια εσχατιά της υφηλίου έχει χαθεί για να είναι τόσο αποκομμένος από το ίντερνετ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι μαζί με τον Βέλιτς στην Μοζαμβίκη για να φέρουν τα αδέλφια του Σιμάο στην ομάδα.
4) Μέσα σε όλα αυτά ο Πανάθας τουλάχιστον δεν παριστάνει τον δικαιωμένο όπως οι εφημερίδες. Ο Πανάθας έχει την αξιοπρέπεια να παραδεχτεί ότι τα έχωνε στον Τεν Κάτε, οι εφημερίδες θριαμβολογούν που ο Τεν Κάτε τους δικαίωσε.
5) Μιχάλη Τσώχο, της κρατικής ελληνικής τηλεόρασης, ναι, δυστυχώς, η Ανόρθωση ισοφαρίστηκε από την Βέρντερ. Κρίμα κι άδικο. Τραγωδία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα συμφωνεί μαζί σου κι ο Πέτρος Μίχος. Γιατί δεν τον είχες μαζί να βγάλει ένα μεροκάματο ακόμη;
6) Θυμάμαι την χρονιά που ξαναπαίξαμε με τον Μουρίνιο ότι από την αρχή ως το τέλος της ο στόχος της ομάδας διακηρυσσόταν σε κάθε ευκαιρία: πρώτα μας ενδιαφέρει το πρωτάθλημα και μετά η Ευρώπη. Το ίδιο έλεγε φέτος κι ο Τεν Κάτε. Αλλά το ποδόσφαιρο θα σε οδηγήσει εκεί που θέλει εκείνο κι όχι εκεί που σκοπεύεις θεωρητικά εσύ. Και την ευκαιρία της Ευρώπης απλά δεν γίνεται να μην την κυνηγάς με τις όσες δυνατότητες έχεις, εκτός αν είσαι το αεκάκι του Σάντος. Οπότε αφού φέτος εκ των πραγμάτων οι στόχοι φαίνονται να διαφοροποιούνται, ας μας γίνει τουλάχιστον μάθημα το πάθημα του 2003 και ας μην ξαναέχουμε φαινόμενα τύπου τραυματισμού Μπασινά πριν την ρεβάνς με την Πόρτο για να παίξει 90λεπτο με το Αιγάλεω εντός. Με αυτό φυσικά δεν υπαινίσσομαι ότι πρέπει να παρατήσουμε το πρωτάθλημα.
7) Ο Γκούμας καλώς τιμωρήθηκε όπως τιμωρήθηκε κι ακόμα καλύτερα συγχωρέθηκε όπως συγχωρέθηκε. Νομίζω ότι η περίπτωσή του πρέπει να λειτουργήσει ως οδηγός για το μέλλον.
8) Λέει ο Πανάθας ότι κακώς προσαρμόζει ο Τεν Κάτε το παιχνίδι του και ότι δεν έχουμε αποκτήσει συγκεκριμένο αγωνιστικό προφίλ. Διαφωνώ. Αν ο συνδυασμός είναι επιθετικογενές ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και αμυντικογενές στα εκτός έδρας του τσάμπιονς λιγκ, όχι μόνο δεν στερείσαι προφίλ, αλλά έχεις προφίλ, απλώς δεν έχεις δόγμα. Ένα παράδειγμα ομάδας που δεν αλλάζει νοοτροπία ποτέ είναι η Βέρντερ και τα χαϊρια της τα έχουμε δει.
9) Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα εξακολουθεί να είναι ένα κλικ πάνω από τους συμπαίκτες του σε επίπεδο ποδοσφαιρικής σκέψης, μην έχοντας τους συμπαίκτες που έχει στη Βραζιλία και που είχε στην Άρσεναλ. Αποτέλεσμα πάμπολλες φορές να ελευθερώνεται στον κενό χώρο και να μην τον καταλαβαίνει κανείς.
10) Στην πρώτη συνέντευξη τύπου της ΠΕΚ ο Βγενόπουλος είχε πει ότι ούτε από γιαούρτια ήξερε ούτε από καράβια. Απλώς ήξερε να φέρνει τους καλύτερους για τη δουλειά αυτή και να τους υποστηρίζει. Ακριβώς δηλαδή η περίπτωση Τεν Κάτε και της δικιάς του στήριξης μετά τον Κουτσιανικούλη, όταν ο Τζίγγερ αδιαφορούσε και ο ημιγραφικός Πατέρας ετοιμαζόταν να τον κάνει ξου. Πιθανότατα (αλλά με μια μικρή επιφύλαξη) όχι η περίπτωση της επιλογής Αντωνίου.
11) Φυσικά και υπάρχει άμεση ανάγκη απόκτησης σέντερ μπακ.
12) Δώδεκα τα ως τώρα διπλά μας σε τσάμπιονς λιγκ και πρωταθλητριών.
13) ΠΑΟ - θρησκεία - κάνε φέτος το διπλό το 13.

86 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"10) Στην πρώτη συνέντευξη τύπου της ΠΕΚ ο Βγενόπουλος είχε πει ότι ούτε από γιαούρτια ήξερε ούτε από καράβια. Απλώς ήξερε να φέρνει τους καλύτερους για τη δουλειά αυτή και να τους υποστηρίζει. Ακριβώς δηλαδή η περίπτωση Τεν Κάτε και της δικιάς του στήριξης μετά τον Κουτσιανικούλη, όταν ο Τζίγγερ αδιαφορούσε και ο ημιγραφικός Πατέρας ετοιμαζόταν να τον κάνει ξου. Πιθανότατα (αλλά με μια μικρή επιφύλαξη) όχι η περίπτωση της επιλογής Αντωνίου."

Τον Τενκάτε τον έφερε ο Αντωνίου.

Όπως και τον Ζιλμπέρτο και τον Γκάμπριελ και κάτι άλλα λιμά.

Ευτυχώς που ο Βγενό έφερε τον Αντωνιάδη.

squarelogic είπε...

Απόλυτα σωστός Ολντ,13/13!
Μεγάλη βραδιά χτες,απορώ που βρηκες τη νηφαλιότητα να τα εκτιμήσεις τόσο ψύχραιμα.

Πανάθα,
χθες ο "Βοηθός" παρέδωσε μαθήματα,όπως και στη Βρέμη,ε?

και
για να είμαστε σωστοί μου έκανε εντύπωση το χθεσινό του Καρπετ,ΠΡΙΝ τον αγώνα,που εξηγούσε
προφητικά γιατί το σύστημα με τα 3 σεντερ μπακ ήταν πολύ πιο ταιριαστό απ το να κρατα τα 2 πλάγια μπακ πίσω.

Πανάθας είπε...

Old Boy σε γενικές γραμμές συμφωνώ με το δεκατριάρι σου. Απλά μια μικρή παρέμβαση μια και "αναφέρθηκε" το όνομα μου. Εγώ δεν έγραψα ότι ΚΑΚΩΣ ο Τεν Κάτε προσαρμόζει το σύστημα του στο σύστημα της αντίπαλης ομάδας. Έγραψα:

"Διαβάζω τις δηλώσεις του πολύ προσεκτικά: "Προσαρμόσαμε το σύστημα μας ανάλογα με τον αντίπαλο μας τόσο στη Βρέμη όσο και στο Μιλάνο". Μεταφράζω: "Δεν έχουμε ακομά την ομάδα που δεν θα χρειάζεται να το κάνει αυτό". Οι μεγάλες Ευρωπαικές Ομάδες δεν το κάνουν αυτό. Έχουν μια σταθερή αγωνιστική φυσιογνωμία σήμα κατατεθέν του παιχνιδιού τους."

Δε προκύπτει πουθενά ότι δεν συμφωνώ με αυτή την ενέργεια. ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΟ, ΕΤΣΙ πρέπει να παίζει. Είνα λογικό η μικρή ομάδα να προσαρμόζει το σύστημα της "πάνω" στο σύστημα της μεγάλης ομάδας.

Οι μεγάλες Ευρωπαικές Ομάδες έχουν ένα σταθερό σύστημα. Η Μάντσεστερ παίζει 4-4-2, η Μπάρτσα 4-3-3 κοκ. Δεν θα δεις τη Μπάρτσα πχ επειδή παίζει με την ΙΝΤΕΡ να αλλάζει το σύστημα της (έχουν καταγραφεί στην ιστορία εξαιρέσεις που δεν επιβεβαιώνουν τον κανόνα - η Βέρντερ είναι κακό παράδειγμα και δεν αποτελεί αναμφισβήτητα σημείο αναφοράς). Και μια και το ανέφερες, οι μεγάλες ομάδες ΝΑΙ, είναι δογματικές όσον αφορά το σύστημα τους, την αγωνιστική τους συμπεριφορά και τη φιλοσοφία τους και αυτό γιατί προσπαθούν να "επιβληθούν" σε πολλά επίπεδα του αντιπάλου τους. Ο ΠΑΟ του Μεάτσα - για να γίνω πιο σαφής - παίζοντας στο ΟΑΚΑ εναντίον π.χ. του Θρασύβουλου πιθανότατα δεν θα δημιουργήσει ούτε μία ευκαιρία. Και αυτό γιατί η "φιλοσοφία" της ομάδας αλλά και το υλικό της θα είναι αμυντικογενές. Θα απαιτηθεί αλλαγή συστήματος αλλά και παικτών.

Πρέπει να διανύσουμε πολλά χιλιόμετρα για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο και σίγουρα να ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΜΕ. Άλλο ένα σήμα κατατεθέν των μεγάλων ομάδων. Η συνεχής αννέωση του έμψυχου υλικού τους για να μπορεί η ομάδα να είναι ΠΑΝΤΑ ανταγωνιστική.
--------------------------

Squarelogic, χθες ο "Βοηθός" ΠΑΡΕΔΩΣΕ μαθήματα. Έστησε άψογα την ομάδα και μελέτησε σωστά τα ατού του αντιπάλου (ώστε να τα εξουδετερώσει) αλλά είχε και πλάνο νίκης (όπως αποδείχθηκε) και το κυριότερο, είδαμε passing game και ποδόσφαιρο κατοχής (όχι κατοχικό χεχε). Για μένα τα δύο τελευταία ήταν τα κανιούργια στοιχεία που είδα. Γιατί μεγάλα Ευρωπαικά διπλά "είχα" και με άλλους προπονητές.

squarelogic είπε...

Και άλλο ενα έξοχο ποστ που αντανακλά και την δική μου ιδέα του τι σημαίνει
Παναθηναικός και ποιά πρέπει να είναι η ιεράρχηση προτεραιοτήτων για αυτόν έδώ...

http://gatti-squared.blogspot.com/2008/11/blog-post_5013.html

Αψογο το Γατί!

Πανάθας είπε...

Άψογο, άψογο και δημοκρατικότατο.

;-))

Prince Of The City είπε...

+13 Στο κείμενο!!

Ανώνυμος είπε...

Κάρπετ! Και προπονητής και προφήτης!

2 σε 1!

Φέρτε τον Κάρπετ στην Πανάθα!

:-)

Ανώνυμος είπε...

Ποιος προπονητής -από όσους πέρασαν μέχρι σήμερα από την Ελλάδα- θα έπαιζε με την Ιντερ στο Μεάτσα και θα έβγαζε τον Καραγκούνη για να βάλει τον Σάλπι; Μήπως ο Μπάγεβιτς που ήθελαν κάποιοι στον ΠΑΟ; Ούτε κατά διάνοια...
Αυτή η αλλαγή του Τεν Κάτε φανερώνει γνώση και σχέδιο γι'αυτό επικροτώ τις επιλογές του και πιστεύω πως πρέπει να τον στηρίξουν μέχρι εκεί που δεν παίρνει.

Υ.Γ. Δυστυχώς, βλέπω πως το καλοκαίρι θα "χάσουμε" τον Σιμάο. Με τέτοια μπάλα που παίζει είναι σίγουρο πως θα τον μοσχοπουλήσουν.

Karma

Pappas10 είπε...

Όπως ουδέποτε υπερθεμάτισα στα αναθέματα προς τον Τεν Κάτε όταν "γκελάραμε" έτσι και τώρα δεν θα υπερθεματίσω στα υμνολόγια.

Φαίνεται ότι ο άνθρωπος ξέρει τι κάνει. Μακάρι να αποδειχτεί ο Ομπράντοβιτς της Ποδοσφαιρικής μας ομάδας.

Παππάς10 ή κατά κόσμο Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Όταν βλέπω ποδόσφαιρο, με πιάνει συνάχι και βουλώνει η μύτη μου. Τότε έρχεται ένας φίλος και μου δίνει βιξ ινχέιλερ και γίνομαι καλά. Έπειτα τρώω δυο σοκολάτες και πίνω ένα τσάι βατόμουρο. Όταν κοιμηθώ, βλέπω στον ύπνο μου πάντοτε χελιδόνια. Τι ομάδα είμαι;

Ανώνυμος είπε...

Μήπως είσαι... "Παίδων-Αγλαία Κυριακού";

Ανώνυμος είπε...

Πως σας φαίνεται η λύση Χαριστέα; Δεν νομίζω πως είναι κακή έως ότου έλθει το "μεγάλο αστέρι" που ψάχνουμε. Ειδικά στην περίπτωση που ο Σόουζα δεν "βγει" τελικά, χρειάζεται ένας παίκτης με το σωματότυπο και τον τρόπο παιχνιδιού του.

Μπορεί να κάνω και λάθος (που λέει και μια ψυχή), καλό Σ.Κ.

Karma

Filippos είπε...

Να πώ κι εγώ τα δικά μου....Κατ'αρχάς karma ελπίζω να μας κάνεις πλάκα με αυτό που είπες.
Συγχαρητήρια στην ομάδα για τον τεράστιο αυτό θρίαμβο που μας έκανε όλους περήφανους που είμαστε Παναθηναικοί.Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στον 10Κ που κατάφερε πάλι να βγάλει το 110% απο μέτριους παίχτες(οι περισσότεροι είναι) και με το σωστό στήσιμο και κοουτσάρισμα(και ρίσκο-φανταστείτε αν χάναμε θα έλεγαν γιατι έβγαλε τον Καραγκούνη) να πετύχει ένα τεράστιο διπλό και να κάνει το ακατόρθωτο,να περάσει την ομάδα στους 16 ενώ στο τέλος του α'γύρου είχε μόνο 1 βαθμό.
Σε αυτές τις επιτυχίες όμως απογοητεύομαι επίσης.Γιατί πρίν 1 μηνα οι παίχτες διάλεγαν παιχνίδια και μείναμε 7 πόντους πίσω και γιατί δεν παίξανε με τ΄τοιο πάθος κόντρα στον Ολυμπιακό και γιατί δεν νομίζω ότι θα καθαρίσουν τα παιχνίδια με τις μικρές ομάδες εύκολα(αλλά ελπίζω πως θα το κάνουν)
Δεν πιστεύω άτομα που μετράνε αντίστροφα τις μέρες να φύγει ο 10Κ και να έρθει η λύτρωσή μας,να πανηγύρισαν την Τετάρτη...Εκτός αν νομίζουν ότι παλαιότεροι προπονητές μας(ακόμα κι ο Μαρκαριαν) ή ο Βάτραχος θα πετύχαιναν τέτοια νίκη.Φέρτε παίχτες κλάσης και θα φτιαχτεί ιστορική ομάδα...Φίλιππος :)

pensierix είπε...

@Κάρμα

Δεν νομίζω ότι ο Χαριστέας μπορεί να προσφέρει το κάτι παραπάνω πχ από τον Πετρόπουλο που δεν είναι παιχταράς αλλά έχει ενθουσιασμό, κίνητρα και κάποιες ευκαιρίες καλό θα ήταν να τις πάρει. Θα προσθέταμε άλλον έναν μέτριο παίκτη στο ήδη μεγάλο ρόστερ του ΠΑΟ. Πιστεύω ότι αν δεν βρουν κάποια εξαιρετική περίπτωση επιθετικού, πχ ένα μεγάλο όνομα που δεν παίρνει χρόνο συμμετοχής σε μεγάλη ομάδα ή κάποιο ταλέντο από Λατινική Αμερική, δεν θα πρέπει να γίνει καμία μεταγραφή τον Γενάρη.

Ανώνυμος είπε...

"κατάφερε πάλι να βγάλει το 110% απο μέτριους παίχτες(οι περισσότεροι είναι)"

Filipos μετριος ειναι ενας ποδοσφαιριστης του 5. Το 110% του 5 είναι 5,5. Πιστευεις πως με τους περισσοτερους ποδοσφαιριστες σου στο 5,5 μπορεις να κερδισεις την Ιντερ του Μουρινιο μεσα στο Μεατσα; Γιατι ειναι τοσο δύσκολο να παραδεχτουμε πως οι περισσοτεροι ποδοσφαιριστες μας δεν ειναι μετριοι; Τι σαρακι ειναι αυτο που εχουμε εμεις οι παναθηναϊκοι βρε παιδια. Κι εγω το εχω. Ολο στη μουρμουρα. Ομως ας κανουμε και λιγη αυτοκριτικη τελοσπαντων. Αυτες τις μερες οχι μονο ο Τεν Κατε αλλα και οι ποδοσφαιριστες μας εχουνε βγαλει "ψευτες".

Χαριστεας: το ακουω απο το πρωι να σερνεται στα ραδιοφωνα. Στο στιλακι ριχνουμε μια ιδεα στο ετσι. Μπορει ναναι και σκετος καπνος. Ο Αγγελος παντως ειναι καλος επιθετικος, μαρκαρει και ξερει να βγαζει δυσκολα γκολ. Αλλα δεν ειναι "φονιας". Θα εθελα καποιο πραγματικο "φονια" γιατι τετοιο φορ χρειαζεται η ομαδα.

gf

Filippos είπε...

GF ελάχιστοι παίχτες μας είναι καλοί και ποιοτικοί.Σίγουρα κάνουν κάποια καλά παιχνίδια,αλλά είναι 2-3 στα 40 της χρονιάς.Ο Σαρριέγκι,ο Βύντρα,ο Νίλσον και ο Γκαλίνοβιτς έπαιξαν εξαιρετικά,αλλά θα επαναλάβουν τέτοια εμφάνιση;Θα μπορούν σε κάθε παιχνίδι μας να αποδίδουν έστω και στο 75% αυτού που έπαιξαν προχτές;Κι αν μπορούν,γιατί τόσα χρόνια δεν το έκαναν;Και τη Τσέλσι να κερδίσουμε μεσα-έξω δεν αλλάζω γνώμη.Ποιοτικοί είναι λίγοι στην ομάδα...κατ'εμέ Ζιλμπέρτο,Γκάμπριελ,Ιβανσιτς,Σαλπιγγίδης,Ρουκάβινα και Μάτος.

Filippos είπε...

Και στο κάτω-κατω GF μίζερος δεν είμαι και φέτος στηρίζω την ομάδα όσο τίποτα.Αλλά στις ήττες και στις σφαλιάρες η κριτική ειναι εύκολη.Τώρα γίνεται κανονικά η κριτική.Επειδή έβαλε γκολ ο Σαριεγκι(που θα μείνει στην ιστορία) έγινε κατάλληλος για μας;Ή ο Γκαλίνοβιτς,επειδή κράτησε το 0;Μπράβο τους,θα το λένε στα εγγόνια τους,αλλά αρκετοί δεν κάνουν.Τους ευχαριστουμε για την προσφορά τους και ώρα να φεύγουν.

Ανώνυμος είπε...

Ε, όχι και ο Χαριστέας στο ΠΑΟ. Ο Σόουζα, ακόμη και όπως τώρα, είναι πολύ μα πολύ καλύτερος.

Τώρα όσον αφορά το σύστημα και τη θέση του Πανάθα. Πόσες φορές έχεις δει τη Μπαρτσελόνα να παίζει; Κάθε φορά χρησιμοποιεί άλλο σύστημα, ανάλογα με τον αντίπαλο, η Ρεάλ η Ιντερ και η Μπάγερν ίσως όχι, αλλά η Γιουνάιντεντ και η Άρσεναλ (ιδίως) αλλά και άλλες ομάδες προσαρμόζουν το σύστημα τους στον αντίπαλο. Τα κριτήρια του χαρακτηρισμού μιάς ομάδας σαν "μεγάλη" απέχει παρασάγγας από το σύστημα που παίζει στο γήπεδο. Οι ιταλικές ομάδες του '60 και του '70 δεν ησαν μεγάλες, επειδή έπαιζαν κατενάτσιο;;;

Διαφωνώ σε πολλά, μα πάρα πολλά με τον τενκατε, αλλά όχι και να του προσάπτουμε ευκαιριακή νοοτροπία στο κοουτσάρισμα του ΠΑΟ στο Μιλάνο.

Να τον κρίνουμε για το κοουτσάρισμα με τον Εργοτέλη, μάλιστα, αλλά όχι και για την Ιταλία.

Πανάθας είπε...

Μα βρε συ Greg δεν τον έκρινα τον Ολλανδό για το κοουτσάρισμα του στην Ιταλία. Ίσα, ίσα είπα ότι ήταν άψογο και ενδεδειγμένο.

Τι στο διάτανο, δεν είναι "καθαρά" τα ελληνικά μου? Τι να πω.

Αλλά από αυτό μέχρι να φτάσω να συγκρίνω τον ΠΑΟ με μεγαθήρια της Ευρώπης και να αναγάγω τους παίκτες μας σε παικταράδες επειδή με τυφλώνει το οπαδικό πάθος....ε έχει διαφορά ρε παιδιά.

Τέλος πάντων, σε γενικές γραμμές με καλύπτει ο Φίλιππος και ο....Μιχάλης. Δεν αναφέρομα σε ονόματα που (ακολουθεί κλισέ καλυφτείτε) "έπεσαν στο τραπέζι" αλλά το πως βλέπουν συνολικά την ομάδα.

Δεν γίναμε ομαδάρα επειδή κερδίσαμε την Ίντερ στην έδρα της. Εξαολουθούμε να είμαστε μια μέτρια ομάδα που χρήζει ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ σε καίριες θέσεις. Ούτε ο Τεν Κάτε ακόμα με έχει πείσει.

Greg, η Μπάρτσα έχει παίξει άλλο σύστημα από 4-3-3 τα τελευταία........6 χρόνια? Τα συστήματα αυτών των ομάδων (με ελάχιστες εξαιρέσεις πάντοτε και μία από αυτές είναι η Αρσεναλ του Βενγκέρ και αυτό γιατί δεν είναι καθαρά αγγλική ομάδα) είναι προιόν ποδοσφαιρικών σχολών. Δεν κολλάω στη Μπάρτα, απλά την αναφέρω ως παράδειγμα. Οι καταλανοί έχουν υιοθετήσει την Ολλανδική σχολή μια και εδώ και πολλά χρόνια πίσω από τις προσλήψεις προπονητών αλλά και γενικότερου "χτισίματος" της ομάδας, βρίσκεται ο αρχιτέκτονας της Dream Team, ο Κρόιφ.

Φυσικά και οι μεγάλες ομάδες αλλάζουν συστήματα. Αυτές πρώτα τα αλλάζουν, τα καθιερώνουν, τα μεταλαμπεύουν στον υπόλοιπο κόσμο και μετά εμείς τα μιμούμαστε.

Άλλο είπα εγώ. Μίλησα για ποδοσφαιρικό ΔΟΓΜΑ "αρπαζόμενος" από μια κουβέντα του Old Boy. Δεν είναι μαθηματικά ρε παιδιά να μην καταλαβαίνουμε τη διαφορά.

Όλα αυτά όμως - για να το κλείσω κάποτε - μπορεί να είναι λάθος εκτιμήσεις. Και ποιός καλύτερος από το να διαψεύσει όλους εμάς που λέμε ότι δεν είμαστε και καμιά σπουδαία ομάδα αλλά μπορούμε να γίνουμε? Η ίδια ομάδα. Για αυτό όπου σταθώ και όπου βρεθώ - εκτός από το ΠΑΝΑΘΑ σ' αγαπάω - λέω:

ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.

Υ.Γ.1 Παίκτες που απαρτίζουν την Εθνική Ομάδα και μπορούν να με βοηθήσουν τους θέλω. Ο Χαριστέας μπορεί να μην είναι ο σέντερ φορ των ονείρων μου αλλά για ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΟ του Πετρόπουλου και του Μάντζιου είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ. Και εν τέλει αν δε έρθει σε εμάς θα πάει ή στον ΟΣΦΠ ή στην ΑΕΚ. Ε όχι ρε μάγκες. Κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτό. Είναι γρήγορος, πρεσάρει σαν σκυλί, είναι Έλληνας και ξέρει το "ειδικό βάρος" κάποιων αγώνων, είναι κεφαλοσφαιριστής ολκής, έχει εμπειρία από σημαντικά παιχνίδια κλπ κλπ. Ε ναι από τον "μπετατζή" Σόουζα, τη μεταγραφή της κονόμας είναι καλύτερος πως να το κάνουμε. Αν είναι να φέρει τον Ντρογκμπά όμως ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΩ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ. Θέλω τον Αφρικανό.

Υ.Γ.2. gf, τα μαθηματικά σου είναι σωστά. Απλά η κρίση δεν είναι (προσωπική άποψη και πάντα φιλικά). Και ο ΠΑΟ έχει αρκετά μέτριο υλικό, όπως και κάποιους καλούς παίκτες. Συμφωνείς τουλάχιστον ότι ένα χαρακτηριστικό των μεγάλων ομάδων είναι η συνεχής ενίσχυσης τους και το "ξεσκατάρισμα" του έμψυχου υλικού της? Μια διαδικασία - που αν θέλουμενα γίνουμε μεγάλη ομάδα, γιατί ακόμη δεν είμαστε - πρέπει να ακολουθήσουμε και εμείς?

Ανώνυμος είπε...

"Ο Σαρριέγκι,ο Βύντρα,ο Νίλσον και ο Γκαλίνοβιτς έπαιξαν εξαιρετικά,αλλά θα επαναλάβουν τέτοια εμφάνιση;"

Filippos αλλοι παιξανε στο 0-3 επι της Βερντερ; Παντως αν αυτοι οι 4 μονο ειναι οι μετριοι ποδοσφαιριστες μας, τοτε δεν ειναι μετριοι οι περισσοτεροι (της βασικης 14αδας) οπως ειπες. Μα δεν υπαρχει ομαδα με ολους πρωτοκλασατους. Πουθενα στον κοσμο. Εκτος ισως απο 3-4 ομαδες παγκοσμιως. Που εχουν μπατζετ 20πλασιο και βαλε του Παναθηναϊκου. Αφταστες. Που και αυτες η Παναθα τις εχει βισματωσει! Οεοεοεοεοεοεοεοε!

Δεν σου καταλογισα παντως μια μιζερια απο την οποια οπως ειπα δεν πασχω και εγω. Δεν θα το ελεγα μιζερια. Θελουμε την ομαδα μας αστερατη και τρωγομαστε μ' αυτο. Καλά κανουμε. Μονο που δεν πρωγομαστε παντοτε υγειως, με συναισθηση του μετρου.

gf

Filippos είπε...

GF δεν είπα ότι θέλω η ομάδα να είναι γεμάτη από παγκόσμιας κλάσης που είναι ανέφικτο αλλά και δεν είναι και συνταγή επιτυχίας.Έχω βαρεθεί όμως τα λαχεία που μας φέρνουν από εξωφρενικές ομάδες και χώρες.Θέλω ικανούς και εγνωσμένης αξίας παίχτες,όχι από ομαδούλες της Ελλάδας και ενδεκαδάτους σε μικρομεσαίες ομάδες.(ο Σαριεγκι π.χ. δεν παίζει ούτε στην Εθνική της χώρας των Βάσκων-υπάρχει ψαχτε στο wikipedia-ενω Primera Division έπαιζε μόνο επειδή η Μπιλμπάο παίζει μόνο με Βάσκους.

Πανάθας είπε...

Συμφωνώ για μια ακόμη φορά με τον Φίλιπο.

Είναι γεγονός ότι οι ΠΑΕ (γενικά) βλέπουν τους οπαδούς τους ως πελάτες. Αν λοιπόν θεωρήσουν ότι οι πελάτες (εμείς δηλαδή) είμαστε ικανοποιημένοι, τότε ελοχεύει ο κίνδυνος να θεωρήσουν το έργο τους πετυχημένο και να συνεχίσουν να πορεύονται με αυτό το....πλευρό.

Πρέπει η "γκρίνια" μας να είναι δημιουργική και να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης για αναβάθμιση του μέτριου υλικού μας. Θα το ξαναπώ. Αυτή είναι και μια ειδοποιός διαφορά των μικρών από τις μεγάλες ομάδες. Οι τελευαίες, ανανεώνουν και αναβαθμίζουν ποιοτικά τα ρόστερ τους.

Έως τώρα - στα χρόνια του άκρατου Βαρδινογιαννισμού - είχαμε μόνο ποσοτική ανανέωση (υπήρχαν και εξαιρέσεις βέβαια). Αναφέρομαι στις μεταγραφές και όχι στους γηγενείς παίκτες.

Ε από τη νέα διοίκηση πρέπει να είναι απαίτηση η αναβάθμιση του ρόστερ μας (αν και στον ΠΑΟ, υπάρχουν σοβαρά κενά τα οποία ΠΡΕΠΕΙ να καλυφθούν ΑΜΕΣΑ).

Ανώνυμος είπε...

OLD BOY

"Ακριβώς δηλαδή η περίπτωση Τεν Κάτε και της δικιάς του στήριξης μετά τον Κουτσιανικούλη, όταν ο Τζίγγερ αδιαφορούσε και ο ημιγραφικός Πατέρας ετοιμαζόταν να τον κάνει ξου."

Δεν τα θυμάσαι καλά.

1. Τότε ο ημιγραφικός ηταν σε νοσοκομείο στην Αμερική. Ετοιμαζόταν μόνο για εγχείριση. Άλλοι είχαν βγει στα πρωτοσέλιδα και ετοιμάζονταν να κανουν ξου τον Ολλανδό.

2. Ο Τζίγγερ ήταν έτσι κι αλλιώς καμένο χαρτί. Αφού τα προηγούμενα χρόνια όποτε βγήκε και μίλησε, τα έκανε σκατά. Κανείς δεν θα τον έπαιρνε στα σοβαρά. Άρα καλά έκανε τουμπεκί. Καλά για την ομάδα δηλαδή.

3. Ποιοί απομένουν; Ο Βγενό και οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι. Ποιός βγήκε και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους; Γνωστό. Οι άλλοι γιατί δεν μίλησαν; Μάλλον επειδή το είχανε ξεκαθαρίσει: "Όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια", είχαν πει δυο μέρες πριν. Ε, γένια δεν έχουνε όπως όλοι ξέρουμε. Έλα ντε όμως που καθάρισε τη φάση ένας καλοξυρισμένος.

Είπατε τίποτα;

Πανάθας είπε...

Είναι ιεροσυλία να τα βάζουμε με τους Γιαννακοπουλαίους. Δεν υποστηρίζω να είναι στο απυρόβλητο, αλλά έχουν κάνει πολλά καλά για τον ΠΑΟ μας, κράτησαν τη σημαία του ΠΑΟ ψηλά στα δύσκολα χρόνια (εδώ και και μια δωδεκαετία), έχουν φτιάξει μια απίστευτη ομάδα στο μπάσκετ, ενώ στο ποδόσφαιρο βάλανε λεφτά αλλά δεν λαμβάνουν αποφάσεις καθώς η εκπροσώπηση τους στο Δ.Σ. είναι μηδαμινή.

Δεν καταλαβαίνω τη χολή που βγάζεις απέναντι στους ευεγέρτες "σου".

Πανάθας είπε...

Μπράβο στον Τεν Κάτε για τη σημερινή ισοπαλία.

Α όλα και όλα. Αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να του αποδώσουμε τα εύσημα.

Είχε πλάνο ισοπαλίας μια και είχε 8 αμυντικούς παίκτες (Γκαλίνοβιτς, Νίλσον, Σπυρόπουλο, Γκούμα, Σιαρέγκι, Βύντρα, Μάτος και Σίλβα) κοιμήθηκε (για ΕΚΑΤΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΦΕΤΟΣ) στον πάγκο και φτάσαμε στο......ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣ και ΔΕΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ......αποδεικνύοντας ότι αν δεν πάρεις τα ηνία στην Ελλάδα δεν μπορείς να καμαρώνεις για μεγάλα Ευρωπαικά βράδια.

Και προσοχή. ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ.

ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΗΡΕΙΣ (....ημερών).

ΟΥΣΤ ΑΛΗΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΕ, ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕΣ ΚΑΙ ΠΗΡΕΣ 12 ΣΤΑ 13 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ 4 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΚΑΙ 1 ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ, "ΓΛΕΝΤΩΝΤΑΣ" ΤΟΝ ΑΙΩΝΙΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΚΑΜΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ.

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ "ΜΑΘΗΜΕΝΟΙ" ΑΛΛΙΩΣ.

"Στήριξη" σε αυτή την ομάδα. Αν δεν φτάσουμε τους 20 βαθμούς διαφορά από ΟΣΦΠ, ΟΛΟΙ ΓΗΠΕΔΟ (αν τους περάσουμε, οι μισοί).

Ποιός Γκαγκάτσης έφυγε?

Old Boy είπε...

«Όποιος έχει τα γένια», στην Αμερική πράγματι ήταν, αλλά οι εφημερίδες τότε έγραφαν και μιλούσαν και για τη δική του θέση και άποψη. Εκτός αν τα έβγαζαν απ' το μυαλό τους.
Τέλος για τα σημερινά χωρίς να δικαιολογώ κανένα, έχω την απορία όταν έβγαζαν το πρόγραμμα της σούπερ λίγκα δεν είχαν δει το πρόγραμμα του τσάμπιονς λιγκ; Κι αν τυχόν είχε βγει νωρίτερα δεν μπορούσαν τώρα να ζητήσουν να γίνει Κυριακή αντί Σάββατο το παιχνίδι;
Επαναλαμβάνω αυτά δεν τα λέω για να απαλλάξω από ευθύνες προπονητή και παίκτες αλλά αντίθετα για να επισημάνω ευθύνες και διοίκησης και στελεχών της.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΟ-ΑΣΤΕΡΑΣ 1-1.

Κλασικότατος Παναθηναϊκός δυστυχώς. Δηλαδή μια ομάδα όπου κανένας δεν ξέρει τι ακριβώς θέλει.

α. Η διοίκηση - και εννοούμε βεβαίως ΟΛΟΥΣ τους μεγαλομέτοχους, ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ: Όπως το λέει ο Old Boy. Δεν ήξεραν ότι Τετάρτη έπαιζαν με ΙΝΤΕΡ εκτός; Δεν έχουνε χέρια να τα βαρέσουν στο τραπέζι;

β. Ο προπονητής. Όπως το λέει ο Πανάθας, έστω κι αν γίνεται υπερβολικά απαξιωτικός. Τι σύνθεση ήταν αυτή που κατέβασε ο Ολλανδός; Και τι αλλαγές αυτές που έκανε; ΟΚ να βγάλει τον ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ αλλά, μετά, βγάζεις τον ΜΑΤΟΣ ρε ΤενΚάτε; Τον πιο καλό παίκτη, που ήταν και ξεκούραστος; Τον ΣΑΛΠΙ, που είναι απίστευτα ντεφορμέ, ανύπαρκτος και κουρασμένος, γιατί τον κράτησε μέσα σε όλο το ματς; Ο ΝΙΝΗΣ π.χ. δεν θα μπορούσε καλύτερα; Στο μα-λά-κα τον ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ, που ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΟΥΤΕ ΔΥΟ ΠΑΣΕΣ ΣΤΟΝ ΙΒΑΝΣΙΤΣ (!!!), γιατί δεν του τραβάς και τα δυο αφτιά;

γ. Οι παίκτες. ΟΚ, κούραση (βλ. σημείο α.) Αλλά έλεος! Τόσο πολύ τρία πουλάκια κάθονται και πέντε κελαηδάνε; ΣΩΡΗΔΟΝ ΤΑ ΑΒΙΑΣΤΑ ΛΑΘΗ. Λες και το είχαν κάνει τάμα να μην παίξουν με τη μπάλα κάτω. Πλήρης απουσία ΕΠΙΓΝΩΣΗΣ της δυσκολίας του αγώνα. Ατομικά; Ο ΣΑΛΠΙ ανύπαρκτος και αναιμικός, όπως το συνηθίζει φέτος. Ο νεαρός ο ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ να χάνει 3 (τρία) άνετα γκολάκια, που έστω το ένα από αυτά να έβαζε το παιχνίδι θα είχε τελειώσει. Ο ΒΥΝΤΡΑ τα γνωστά άσκεφτα-γκαβά. Ο ΣΠΥΡΟ τα είπα παραπάνω και να προσθέσω ότι οι σέντρες του διεκδικούν το προνόμιο να είναι τρισχειρότερες του Βύντρα! Ο ΚΑΡΑ καραμαντάρα. Ο ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ με ξεφούσκωτα λάστιχα. κ.λπ. κ.λπ.

δ. Οι οπαδοί: Ουσιαστικά άφαντοι από το γήπεδο μετά την τεράστια ιστορική νίκη της ομάδας στο Μιλάνο! Δεν θα έπρεπε να ξεχειλίζει το ΟΑΚΑ; Αλλά τι τα θέλετε; Ψιλόβρεχε ρε παιδιά, είχε και υγρασία...

Κρίμα, κρίμα, κρίμα.

Κι έχω τόσα τρεχάματα γαμμώτο, τόσα τρεχάματα.

squarelogic είπε...

Το φοβόμουν και δικαιολογημένα το ματς 3 μέρες μονο μετα την υπερπροσπαθεια του Μιλανου,αλλά λογω διαφοράς και λόγω της ανάγκης των παικτων που δεν έπαιξαν να δείξουν οτι αξίζουν,περίμενα οτι έστω και δύσκολα θα περνάγαμε σήμερα.
Όταν όμως είδα το πρωϊ οτι σκόπευε πάλι να παίξει με 3 στόπερ εναντίον του Αστέρα με ζώσαν τα φίδια.
Κι ακόμα περισσότερο οταν διαβασα οτι εκτός αποστολής έμειναν Κλειτον,Ρούκα,Σόουζα.
Ο Αναστασίου χαιρετίστηκε σαν πολύ σημαντική προσθήκη στο πλάι του Ολλανδού,όμως μέχρι στιγμής δεν βλέπω ούτε αχρείαστες κρίσεις να σβήνει εν τη γενέσει(περιπτ.Γκούμα) ούτε να τον βοηθά να μπει στη νοοτροπία του ελλην.πρωταθλήματος:
οι 2 πρώτοι απ τους κετος αποστολης κι ο Νινης έπρεπε να ξεκινησουν σήμερα.
Θέλει πολύ μυαλό να καταλάβεις οτι ο Ζιλμπέρτο θα έχει μείνει απο καύσιμα,ο Γκάμπριελ το ίδιο,κι οτι ο Σαλπι δεν είναι επιτελους δεξι χαφ-εξτρέμ?
Φυσικά ψάχναμε να δούμε που πηγε το στρωτό passing game του Μιλάνου.
Η κούραση το αντικατέστησε με τις αταβιστικές γιόμες.
Το πρόβλημα προφανώς έιναι οτι κινδυνεύεις να μείνεις εκτος του επόμενου Τσάμπιονς Ληγκ.
Ψυχραιμία και καλύτερη συνεννόηση με τον Τεν Κάτε.

Ανώνυμος είπε...

Κατ'αρχάς μη ξεκινάμε να κρίνουμε και του Γιαννακόπουλους. Εάν έχουμε έναν διοικητικό παράγοντα που να μας δίνει συνεχώς χαρές αυτός είναι ο Παύλος (και ο Θανάσης). Συγνώμη, αλλά είναι ιεροσυλία να τους κρίνουμε.

Από την άλλη, συγνώμη, αλλά ο Τεν Κατε έχει κάποια ασυλία;;

ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ για του χρόνου, ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;;;;;

ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ και να μείνει (αφού είναι πληρωμένος) βοηθός ενός αξιόλογου προπονητή;;

Έχει κάποιες καλές ιδέες, δεν λέω, αλλά χρειάζεται ένας προπονητής (αυτός δεν είναι). Ο συνδυασμός ενός προπονητή, με τον Τενκάτε, ίσως μπορέσει να σώσει τη παρτίδα.

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΛΙΓΟ-ΠΟΛΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΚΕΛΑ;

Ειλικρινά, νομίζω πως την περιμέναμε.

Γιατί;

ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΣΤΕΙΕΣ ΓΚΕΛΕΣ.

Και σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΜΟΝΙΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ!

Ανεξάρτητα από διοικήσεις, προπονητές, παίχτες, φράγκα, κ.ο.κ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ.

Θέλει πρωτάθλημα; Θέλει Ευρώπη; Θέλει και τα δυο; Θέλει και μια 8άδα παίχτες της στην Εθνική να γίνονται κομμάτια; Θέλει να πάρει το πρωτάθλημα με τις παρούσες συνθήκες του Κοκαλιστάν; Θέλει να ανατρέψει το Κοκαλιστάν;

ΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Γιατί όλα μαζί και μάλιστα σε 1,2 ή και 3 χρονιές πολύ απλά δεν γίνονται!!!

ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ λοιπον ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ.

Ούτε από τη διοίκηση. Αλλιώς π.χ. δεν θα άφηνε να παίζουν αυτοί οι παίχτες ένα ματς κάθε 3 μέρες για να τιμήσουν και την πράσινη φανέλα και τη γαλανόλευκη εντός κι εκτός ... και ταυτόχρονα να τους λέει οτι το πρωτάθλημα στη χώρα του Πράχτορα είναι πρώτη προτεραιότητα!

Ούτε από τον προπονητή, ούτε από τους παίκτες, ούτε από τον κόσμο.

ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ, ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.

Μέχρι τότε, θα βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια - από το απώγειο μιας επικής νίκης στο Μιλάνο στο ξενέρωμα μιας ισοπαλίας με τον Αστέρα ...

Πανάθας είπε...

"Σιχτιρίσαμε" λες (μεταξύ των άλλων):

"ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΜΟΝΙΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ!

Ανεξάρτητα από διοικήσεις, προπονητές, παίχτες, φράγκα, κ.ο.κ."


Και αναρρωτιέμαι.

Όλα αυτά που απέκλεισες (με το "ανεξάρτητα", δηλαδή οι παίκτες, η διοίκηση, οι προπονητές κλπ)) δεν είναι η.......ΟΜΑΔΑ (που έχει μόνιμο και διαχρονικό πρόβλημα?)?

Για μένα το πρόβλημα είναι καθαρά διοικητικό και από εκεί πάει και στα υπόλοιπα μέρη του συλλόγου.

Θα εξηγήσω τι εννοώ.

Έχουμε πριν το καλοκαίρι μια ομάδα που ΟΛΟΙ (εξαιρείται ο Γκότζος και οι "ομόσταυλοι" του) ΔΙΚΑΙΩΣ την έχουμε βαφτίσει, ΤΖΙΓΓΕΡΙΑΚΟ. Μια ομάδα που έχει στο DNA της (εδώ έρχομαι στο δικό σου "ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ" με το οποίο συμφωνώ) την ηττοπαθεια, την έλλειψη ποδοσφαιρκού εγωισμού κλπ κλπ.

Το καλοκαίρι, δημιουργείται ο πολυμετοχικός Παναθηναικός. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ που κανονικά έπρεπε να γίνει ήταν να ΑΠΟΔΟΜΗΘΕΙ ο Τζιγγεριακός ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ (αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά). Αντ' αυτού, διατήρηθηκε η τζιγγεριακή νοοτροπία τόσο αγωνιστικά (σχεδόν κατά 9/11 = ενδεκάδα)) όσο και εξωαγωνιστικά (κατά 12/17 = διοικητικό συμβούλιο) + ότι στις καίριες θέσεις (τεχνικός διευθυντής πχ) ήταν άνθρωποι του Τζιγγεριακού.

Άρα λοιπόν είχαμε ως δεδομένο ότι δεν θα άλλαζε η νοοτροπία στον ΠΑΟ, επειδή έπεσαν 20 μύρια επιπλέον, ούτε που θα ερχόταν νέος προπονητής (αυτός αλλάζει κάθε χρόνο έτσι και αλλιώς). Η νοοτροπία ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θα άλλλαζε με το που θα μας άδειαζε τη γωνιά ο Βαρδινογιάννης και οι άνθρωποι του και που οι νέοι αυτοί άνθρωποι με όραμα και όρεξη να αλλάξουν την ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ θα προσπαθούσαν - με την αρρωγή των φιλάθλων - να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές που σε βάθος χρόνου θα τους δικαίωναν. Άρα λοιπόν θεωρούμαι δεδομένο ότι δεν αλλάζουν και πολλά πράγματα στον Τζιγγεριακό. Και όμως ζητείται αλλαγή σκηνικού. Ένα σκηνικό που δεν μπορείς να το αλλάξεις γιατί δεν έχεις ούτε το σθένος να χτυπήσεις το θεσμικό πλαίσιο που λειτουργεί εναντίον σου, ούτε να αγοράσεις τους παίκτες εκείνους που θα κάνουν τη διαφορά και τέλος τον προπονητή που θα μπορεί να σε οδηγήσει σε τίτλους. Καλός και άγιος είναι ο Ολλανδός. Το έχω ξαναπεί. Είναι ένας θεωρητικός των συστημάτων, με βαθιές γνώσεις του ευρωπαικού ποδοσφαίρου μια και έχει θητεύσει σε μεγάλους συλλόγους (έστω από το πόστο του βοηθού), αλλά..........δεν είναι ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. Δεν φταίει αυτός αλλά ΑΥΤΟΙ που τον έφεραν. Οι του Τζιγγεριακού δηλαδή. Με κριτήρια καθαρά οικονομικά και με ξεκάθαρες εντολές ότι μεταγραφές και να κάνουν οι άλλοι μέτοχοι αυτός να διατηρήσει στην ομάδα του Τζιγγεριακού.

Έως τώρα τι έκανα. Είπα τι έπρεπε να γίνει και τι έγινε. Παρουσίασα τα πράγματα σε φόντο μαύρο-άσπρο. Και επειδή είμαι θιασώτης και άλλων χρωμάτων, θα υποστηρίξω (και εδώ θα συμφωνήσω με τον γνωστό ανώνυμο "σιχτηρήσαμε") ότι το καλοκαίρι όλα αυτά έπρεπε να προβλεφθούν και να εκτιμηθούν καλύτερα (οι τρικλοποδιές, οι τάσεις, το ρόστερ, η αδυναμία ελέγχου του θεμσικού πλαισίου κλπ κλπ) και να οδηγηθούμε σε περισσότερο ορθολογικές και λιγότερο εξτρεμιστικές λύσεις. ΔΗΛΑΔΗ? Θα σας εξηγήσω.

ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ - ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ - Ο ΤΡΙΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Ξαναμανά συμφωνώ με το "σιχτηρήσαμε" και την οριοθέτηση στόχων. Δεν μπορείς να τα αλλάξεις ΟΛΑ σε έναν μήνα. ΑΡΑ. Έχουμε και λέμε:

ΔΕΝ ΑΠΟΔΟΜΕΙΣ ΤΟΝ ΤΖΙΓΓΕΡΙΑΚΟ, γιατί και σε κόντρα με τον πραγματικό μεγαλομέτοχο θα ερχόταν η νέα διοίκηση (μια και μιλάμε για τον κάτοχο του 51% των μετοχών)
και αυτό θα κόστιζε πολύ χρήμα.

ΣΤΟΧΟΣ = ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (και όχι Ευρώπη). Μια και είδατε ότι στη ζυγαριά: "νίκη στο Μιλάνο" - "ισοπαλία με Τρίπολη στο ΟΑΚΑ" γέρνει πατόκορφα υπέρ του 2ου. Και γιατί γίνεται αυτό? ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑΝ ΤΙΤΛΟ ΣΕ 13 ΧΡΟΝΙΑ ρε συ φίλε (και αυτά που έχεις χάσει τα έχει πάρει ο αιώνιος και μισητός αντίπαλος σου).Για να αποκτήσεις το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ πρέπει να αγοράσεις έναν προπονητή ΓΝΩΣΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, που κόντρα στον Γκότζο που λέει "ποιά είναι τέλος πάντων αυτή η πραγματικότητα?" η απάντηση είναι σκληρή και γεμάτη maalox plus και lexotanil: είναι αυτή που σε "γαμάει" εδώ και 13 χρόνια φίλε. Αγοράζεις λοιπόν Μπάγεβιτς με κάθε κόστο το καλοκαίρι και του λες: ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΤΖΙΓΓΕΡΙΑΚΟ, ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ, ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΠΑΙΚΤΕΣ και ΠΑΡΕ ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΛΑΚΑ. ΑΥΤΟ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΩΡΑ. Μου δίνεται η ευκαιρία σε αυτήν ενότητα να πω 1-2 πραγματάκια για το ρόστερ του ΠΑΟ. Είμαι ο πρώτος που θεωρώ ότι το ρόστερ του ΠΑΟ είναι για τα κλάμματα. Αποτελείται στην πλειοψηφία του από μέτριους παίκτες και είναι αποτέλεσμα μια τζιγγούνικης πολιτκής του Βαρδινογιάννη ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.. Αλλά για να νικήσει τον Εργοτέλη, τον Ηραλή και την Τρίπολη στο ΟΑΚΑ φτάνει και περισσεύει. Κάποτε ο Γκμοχ πήρε νταμπλ με τον Κάβουρα και τον Καραβίδα. Αλλά ο ΠΑΟ τότε δεν κυνηγούσε την Ευρώπη (για όσους θυμούνται ήταν εκτός Ευρώπης) και είχε έναν μόνο στόχο. ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥ ΝΤΑΙΦΑ (είχε πάρει 5 συνεχή πρωταθλήματα τότε ο θρήνος). Και μετά ήρθαν ο Σαραβάκος, ο Ζάετς και χτίστηκε η τότε μεγάλη ομάδα του ΠΑΟ της δεκαετίας του 80. Το ίδιο έκανε ρε παιδιά και ο ΟΣΦΠ. Έμεινε έξω την πρώτη χρονιά της "αναγέννησης" από τη Φερεντσβάρος και είχε στην ενδεκάδα του τον Καραταίδη, τον Κακλαμάνο κλπ. Μετά ήρθαν οι Βραζιλιάνοι, ο Ζάχοβιτς κλπ κλπ.


Μόλις λοιπόν αλλάξεις το κλίμα υπέρ σου (π.χ. παίρνοντας επί 2 συναπτά έτη το πρωτάθλημα) , αρχίζεις τη διαδκασία αλλαγών τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά. Διώχνεις Ντούσκο και παίρνεις (όχι ΤΕΝ ΚΑΤΕ ΗΜΑΡΤΟΝ) αλλά τον Βενγκέρ, τον Μουρίνιο, τον Φέργκιουσον ή κάποιον ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ισάξιο τους. Αποδομείς τον Τζιγγεριακό και ετοιμάζεις την ομάδα της ΕΥΡΩΠΗΣ. Δείτε το μπάσκετ. Η επανάσταση ξεκίνησε με τον Σούμποτις προπονητή και με τον Μπουντούρη play maker. Στην Ευρώπη είχαμε αποκλειστεί ακόμα και από το Korac. ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟΧΟΣ ΟΜΩΣ. ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.

Εν κατακλείδι επειδή σας κούρασα. Δεν μπορείς να κάνεις τις αλλαγές που θες αν δεν επανακτήσεις τα ηνία στη χώρα σου.

Και για να το καταφέρεις, πρέπει να "νικήσεις" έναν αντίπαλο που σου έχει πάρει τα σώβρακα σε όλα τα επίπεδα εδώ και πολλάααααα χρόνια (επειδή είχες ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ διοίκηση). ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΝΟ? ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΤΕΝ ΚΑΤΕ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ. Ας τον κρατήσει και να τον κάνει υπεύθυνο των ακαδημιών να βγάλει παικταράδες ή ΒΟΗΘΟ προπονητή στον νέο προπονητή που θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. Αλλιώς τον κρατάς αλλά του έχεις μια 22άδα αποτελούμενη από παίκτες της μικτής Ευρώπης που και μαλακία να κάνει στην κατάρτιση της ενδεκάδας ξέρεις ότι θα σου πάρουν τα ματς οι προσωπικότητες των μεγάλων παικτών (που δεν έχεις τώρα).

ΙΔΟΥ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΛΟΙΠΟΝ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ (ξέρω ξέρω, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί).

squarelogic είπε...

Ωραία τα λες Πανάθα!
Μια ερώτηση μόνο:
θα ήσουν ικανοποιημένος εσύ,αν την επομένη της αναπάντεχης πολυμετοχικότητας και των 65 εκ,έφερναν Μπάγεβιτς + 1-2 παίκτες?

Δεν θα είχε ξεσηκωθεί όλος ο (πεινασμένος για διακρίσεις) Παναθηναικος κόσμος με την αίσθηση οτι τον κορόιδεψαν οι πρωτεργάτες της ΠΕΚ?

Δε λέω,για τα εγχώρια μπορεί να τα πηγαινες καλυτερα ετσι,αλλά το βρίσκεις εφικτό για τη δεδομένη χρον.στιγμή?

Νομίζω οτι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και η κρίση μας να μην είναι εκ του αποτελέσματος.
Θέση μου είναι οτι έγιναν λάθος κινήσεις το καλοκαίρι(υπό την πίεση ακριβώς της δικαίωσης των προσδοκιών περί αλλαγής των συσχετισμών) που στερούν απ την ομάδα τη δυνατότητα να πάρει παιχνίδια ακόμα κι οταν δεν παίζει.
Για να το πω αλλιώς,για να δείξουν οτι υπερισχύουν του Κόκκαλη αναλώθηκαν να ξοδεύουν στην ελλην.αγορά(Κλέιτον,Μελισση.Λαζαρο) κι ο άλλος τελικά ψώνισε "σινιέ" απ το εξωτερικό(Ντιόγο-Ντουντού)+ τον μοναδικό ισως παίκτη που ειχαμε πραγματικά αναγκη από Ελλάδα(Γαβραάμ...)

Πανάθας είπε...

Squarelogic, αν πρόσεξες στο κείμενο μου, ένταξα, το τι θα ήθελα να γίνει, το τι έγινε και....το τι θα έπρεπε να γίνει. Κράτησα απόσταση λοιπόν από τον "τρίτο δρόμο".

Και ναι, κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Για τι πράγμα θα ήθελες να κριθούν? Για την εξ'αγγελίας κατάκτηση του πρωταθλήματος? Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που πήγαν στο αεροδρόμιο προχές το βράδυ κατά τις 3 τα ξημερώματα για να υποδεχθούν μετά βαίων και κλάδων την ομάδα, το έπραξαν επειδή νικήσαμε την ΙΝΤΕΡ. Χάρη σε ένα αποτέλεσμα. Δεν καταλαβαίνω γιατί έχουμε ξεκόψει την ομάδα από το αποτέλεσμα και έχουμε μείνει με την προοπτική στο χέρι?

Ο ΠΑΟ για να έχει ηρεμία και να βρει τον δρόμο του πρέπει να πάρει τα εγχώρια ηνία και μετά να κοιτάξει να φτιάξει ομάδα. Παράδοξο? ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΞΟ. Welcome to Greek Championship.

Θες και κάτι άλλο? Να μην πάρει και κανένα παίκτη. Έτσι όπως είναι και τον Φυλακούρη να βάλεις προπονητή το πρωτάθλημα θα το παλέψει και δεν θα είναι 9 βαθμούς πίσω από την κορυφή από τον Νοέμβριο.

ΑΡΑ?

Ποιός φταίει για αυτό το χάλι?

Μια ζωή στον ΠΑΟ ή φοβόμαστε να ρίξουμε ευθύνες ή κατευθύνουμε τις βολές μας σε λάθος στόχους.

Ανώνυμος είπε...

"Μια ζωή στον ΠΑΟ ή φοβόμαστε να ρίξουμε ευθύνες ή κατευθύνουμε τις βολές μας σε λάθος στόχους."

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
Αυτό που απάντησες (Πανάθα) είναι... ψέμα!!!

Μια ζωή Πανάθα ρίχνουμε ευθύνες στον προπονητή γιατί είναι ο πιο εύκολος στόχος, δεν το έχεις καταλάβει ακόμα; Δηληδή κατά την άποψή σου ο σωστός στόχος είναι Ολλανδός;
Μου αρέσει πάντως που μετά από ακόμα μια γκέλα αναφέρθηκες ΑΜΕΣΩΣ στον Μπάγεβιτς.
Ξέρεις κάτι, εγώ λέω τελικά να κάνουν τον Τεν Κάτε βοηθό του Φυλακούρη και να πάμε φουλ για πρωτάθλημα.
Τα πράγματα είναι πιο απλά από ότι -θέλουμε να- τα βλέπουμε.
Με αυτά τα υλικά (παίκτες) που δίνουμε στον Μάγειρα (Τεν Κάτε), αυτό το φαγητό μπορεί να μας φτιάξει. Ας του δώσουμε καλύτερα υλικά και τότε να απαιτήσουμε γκουρμέ γεύσεις!
Για κάποιους άμπαλους που σχολίασαν πιο πάνω θα πω πως τα τρία στόπερ δεν σημαίνουν πάντα αμυντικό σύστημα, ξυπνάτε επιτέλους και κυρίως να είστε ρεαλιστές. Το λέω αυτό γιατί αναφέρθηκαν και κάτι Βενγκέρ και τέτοια.
Η ομάδα δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από σωστό μεταγραφικό σχεδιασμό το προσεχές καλοκαίρι, που θα προέρχεται από εισηγήσεις του προπονητή. Ενός προπονητή που δεν θα έρθει ουρανοκατέβατος τον Ιούνιο και θα τρέχει να μάθει τι υλικό έχει στα χέρια του.
Υπενθυμίζω, την ομάδα του Τεν Κάτε θα τη δούμε του χρόνου, με την πρυπόθεση φυσικά ότι θα τον αφήσουν να τη φτιάξει. Φέτος βλέπουμε λίγα από τα... προσεχώς και πολλά από τα απομεινάρια όσων προπονητών πέρασαν απο τον πάγκο τα τελευταία χρόνια.

Karma

Πανάθας είπε...

Karma είμαι μεγάλος ψεύτης το παραδέχομαι. Αλλά και εσύ ένα μικροπροβληματάκι με την όραση σου το έχεις.

Για την αποκατάσταση του....ψέμματος γράφω (λίγο πιο πάνω):

"Για μένα το πρόβλημα είναι καθαρά διοικητικό και από εκεί πάει και στα υπόλοιπα μέρη του συλλόγου."

Ο Τεν Κάτε ανήκει στα "υπόλοιπα" μέρη του συλλόγου (αυτό δεν σημαίνει ότι είναι άμοιρος ευθυνών, αλλά όσο κακή διάθεση και να έχω δεν μπορώ να τον ανιτμετωπίσω ως ανεξάρτητο μέρος της ομάδας).

Καλή σου μέρα.

Πινόκιο ;-)

Υ.Γ. Κάποια μέρα (που θα το ξαναφέρει η συζήτηση - γιατι τώρα βαριέμαι - ευτυχώς για εσάς) θα σου πω τι πιστεύω για προπονητές τύπου Τεν Κάτε.

Pappas10 είπε...

Εγώ θα το ξαναπώ. Η Ευθύνη στο μεγαλύτερο ποσοστό της είναι των παικτών.

Δεν δέχομαι το "αυτό ξέρουν, αυτό παίζουν" γιατί είναι πολύ εύκολος και γενικευμένος αφορισμός.

Στην τελική αν ξέρουν να κερδίσουν την Ίντερ ΔΕΝ ξέρουν να κερδίσουν τον Αστέρα;

Χρειάζεται προπονητή ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ για να κερδίσει τον Αστέρα;

Χρειάζεται "μαχόμενη" διοίκηση ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ για να κερδίσει τον Αστέρα;

Έλεος ρε παιδιά πια.

Εγώ θα το λέω πάντα. Οι παίκτες μας είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν φταίει μόνο ο Τζίγγερ γι' αυτό. Και σίγουρα δεν φταίει ο Προπονητής.

Αυτά από εμένα... μπορεί να κάνω και λάθος. Προπονητές αλλάξαμε, διοίκηση αλλάξαμε και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Αν δεν αλλάξαμε διοίκηση τότε το πριμ για το 2πλο με την Ιντερ το έδωσε ο Τζίγγερ ε;;;;

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

squarelogic είπε...

Πανάθα δεν μου απάντησες αν εσύ θα ήσουν ικανοποιημένος αν τα πραγματα είχαν πάρει τον "3ο δρόμο" σου.
Η εξήγηση για τις μεταπτώσεις είναι -φυσικά-σύνθετη.
1.Κούραση (φαινόταν σε Ζιλμπερτο-Γκαμπριελ-Νιλσον-Σπυρό
2.Λαθη Προπονητή(πολύ αμυντικογενης ομάδα,χωρίς-πλην Ιβ-τους τεχνίτες με τρίπλα που μπορούν να διασπάσουν σφικτες αμυνες σαν του Αστέρα.
3.Χαλαρότητα παικτών:oτι κι αν τους πεις αλλιώς θα βλέπουν το ματς με την Ιντερ κι αλλιως τα ματς με Εργοτελη και Αστ.Τριπόλεως.
Ως ενα βαθμό κατανοητό.
Πόσες φορές όμως πρέπει να την πατήσεις για να βαλεις μυαλό?
Αυτός ο Ιβανσιτς πόσες φορές το έχει δει να γίνεται?
4. Σε αντίθεση με τους παίκτες του Γαύρου που αισθάνονται στο πετσί τους οτι δεν τους παίρνει να χανουν βαθμμούς σε τετοια παιχνιδια,οι δικοί μας δεν αισθάνονται αντίστοιχη πίεση απ τον κόσμο.Δεν έχει να κάνει με "πεσίματα" τύπου Μορις ή κορνέδες...είναι απλά η ...ατμόσφαιρα,η έδρα....

Πανάθας είπε...

Μιχάλη καλημέρα.

Δηλαδή με λίγα λόγια μας λες ότι ο ΠΑΟ έχει σωστή διοίκηση, προπονητή και παίκτες και το μόνο που φταίει είναι η "κακή" νοοτροπία μερικών παικτών?

Υπάρχει αντίφαση ή κάνω λάθος?

Εγώ σου λέω ότι έχουμε την καλύτερη διοίκηση και προπονητή στον κόσμο (τους νέους αμπράμοβιτς και μουρίνιο) οι παίκτες (που κατά εσένα είναι οκ) αν έχουν κακή νοοτροπία τότε θέλουν αλλαγή (η νοοτροπία δεν αλλάζει).

Άρα δεν έχουμε παίκτες.

Έναν απλό λογικό συνειρμό έκανα.

Παλιά υποστήριζα και εγώ ότι δεν χρειάζεσαι προπονητή για να κερδίσεις έναν αγώνα αλλά πλέον φέτος με τον Ολλανδό αντιστρέφω το σύνθημα και λέω:

Χρειάζεσαι τον Τεν Κάτε για να ΜΗΝ κερδίσεις τον Αστέρα (διάβασα ότι προσάρμοσε το σύστημα του στο σύστημα του Αστέρα. ΗΜΑΡΤΟΝ).

Ο άνθρωπος αυτός είναι επικίνδυνος. Χάσαμε το 12ο στα 13 και αν μείνει και του χρόνου ξεχάστε το 13ο στα 14. Καλά να είμαστε να στεναχωριόμαστε παρείτσα.

Υ.Γ. Πάμε για coffee αυτή την εβδομάδα. Κάτι σου χρωστάω.

Πανάθας είπε...

Squarelogic δεν με αφήνεις να αγιάσω ε? Πάνω που είπα "καθάρισα" με τη ΒΑΖΕΛΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ πάω να βριστώ (πλάκα κάνω έτσι?) με άλλους, τσουπ το μήνυμα σου (το οποίο τυχαία είδα γιατί νόμισα ότι είχε ποστάρει μετά από μένα μόνο ο Μιχάλης).

Καταρχήν ο τρίτος δρόμος δεν είναι "μου" (για αυτό εξάλλου τον ονόμασα και "τρίτο δρόμο"). Το δικό "ΜΟΥ" θέλω ήταν να αποδομηθεί ο Τζιγγεριακός τόσο αγωνιστικά, όσο εξωαγωνιστικά. ΠΛΗΡΗ ΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΙ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ. Και μετά όλα θα έρχοταν. Θεώρησα λοιπόν ότι αυτός ο διαχωρισμός θα σου έκανε σαφή και την απάντηση μου.

Η απάντηση στο ερώτημα σου είναι ένα ξεκάθαρο και βροντερό ΟΧΙ. Αλλά παίζει ρόλο τι θα πει ένας οπαδός? Νομίζεις ότι αυτά που γράφουμε εδώ τα λαμβάνουνε υπόψιν? Αυτοί τραβάνε το δρόμο τους. Ας φέρνανε αποτελέσματα και θα μου βουλώνανε το στόμα. Δεν το κάνουν οι μαλάκες όμως. 13 χρόνια εξαγγελίες ακούω και παίκτες από τις αγγελίες βλέπω, καθώς και προπονητές από τα πανέρια. Περιμένω........απλά δεν έχω άλλη υπομονή. Και όσο βλέπω ότι το φετινό πρωτάθλημα το χάσαμε από τον Νοέμβριο (έχει ξαναγίνει αυτό?) τόσο πιο πολύ εκνευρίζομαι.

Στην αρίθμηση σου έχω κάποια σχόλια (αλλοίμονο):

1. Έχεις παίκτες να τους ξεκουράσεις. Άρα ποιός φταίει για αυτό?

2. ΣΥΜΦΩΝΩ.

3. ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ. Θα ήταν κατανοητό αν είμασταν στη θέση του ΟΣΦΠ και είχαμε σαρώσει τους τίτλους.

4. Το ΟΑΚΑ δεν είναι έδρα και οι φίλαθλοι του ΠΑΟ δεν θα γίνουν ποτέ γαύροι. Ο γαύρος οπαδός έχει μια λιμανίσια και επαρχιώτικη αντιληψη για το ποδόσφαιρο (εξου και η μαζική προέλευση) και αυτό έχει να κάνει και με το χαμηλό επίπεδο μόρφωσης και κοινωνικής ζωής των περισσοτέρων από αυτούς. Οι Παναθηναικοί είμαστε αλλιώς. Είμαστε πιο "αστική" ομάδα. Αυτό συνεπάγεται και λιγότερη πίεση όμως. Μια πίεση που έχει αναφερθεί πολλάκις εδώ μέσα ως "αιτία" των αρνητικών αποτελεσμάτων.

Πανάθας είπε...

Τουλάχιστον το μόνο καλό με την "κατάντια" μας είναι ότι θα αναγκαστούν να αγοράσουν παίκτες. Με τα διπλά στη Βρέμη και στο Μιλάνο είχα φοβηθεί ότι μπορεί να εκτιμηθεί το υλικό ως καλό και ότι το μόνο που φταίει είναι η....νοοτροπία (εδώ το είχατε "πιστέψει" κα κάποιοι από εσάς).

Για να δούμε τι θα δούμε. Θα ψωνίσουμε από το πανέρι πάλι ή θα πάμε για την έκπληξη και διαφορά?

Ιδού ο Δεκέμβρης, ιδού και η ομάδα μας.

Pappas10 είπε...

Πανάθα,

Η Νοοτροπία μα μέν δεν είναι μόνο θέμα ανθρώπου αλλά και περιρέουσας κατάστασης.

Δεν υπάρχει αντίφαση, απλά χρειάζεται έμφαση. Να μη δίνει - π.χ. - ο Πατέρας το πριμ που έδωσε αλλά να το συνδυάσει με το πρωτάθλημα και τα αποτελέσματα.

Γιατί, αλλιώς, γιατί να σκιστεί ο Ιβ με τον Αστέρα ενώ δεν θα πάρει γκαφρά γιατί δεν τον Βάζει ο Τεν Κάτε; (άσχετα με το αν έχει δίκιο να μην τον βάζει).

Εγώ πιστεύω ότι ο καθένας ατομικά είναι καλός. Ο Τεν Κάτε καλός προπονητής, οι παίκτες μας καλοί παίκτες και η διοίκηση καλή διοίκηση. Αλλά σαν ομάδα δεν λειτουργούν σωστά για διάφορους λόγους.

Επαναλαμβάνω, μπορεί να κάνω και λάθος. Αλλά δεν γίνεται μια ζωή να φταίει ο Προπονητής. Δεν γίνεται οι ευθύνες να βαραίνουν έναν μόνο άνθρωπο ΠΑΝΤΑ.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Υ.Γ. Να τηλεφωνηθούμε να κανονίσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΑ ΜΕΓΛΑ ΦΕΤΙΝΑ ΔΙΠΛΑ, ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΘΕΛΕΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΑΣΗΣ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙΛΒΑ, ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΟΣ ΗΓΕΤΗ, ΕΝΟΣ ΠΑΙΚΤΗ ΝΙΚΗΤΗ. ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ, ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ.

ΑΝ Ο ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΕΤΥΧΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΕΛΙΣΣΗ/ΣΟΟΥΖΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.

Ο ΤΕΝ ΚΑΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΟΣ ΝΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΖΙΩΛΗ, ΤΟΝ ΒΥΝΤΡΑ, ΤΟΝ ΣΑΡΙΕΓΚΙ
ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΟΥΝ - ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ, ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ 2 ΝΕΑΡΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΝΤΖΙΟ .

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ 3-4 ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ.


ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΡΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΣΙΓΓΟΥΝΙΕΣ.


ΜΠΟΡΕΛΙ

Πανάθας είπε...

Μπορέλι ΣΥΜΦΩΝΩ 10000000% μαζί σου (μην λες μόνο σε παρακαλώ πολύ σε αυτό το blog την λέξη ενίσχυση γιατί η πλειοψηφία θεωρεί ότι είμαστε η μικτή κόσμου).

Βέβαια και τη μικτή κόσμου να έχεις - για να λέμε και του στραβού Παναθηναικού το δίκιο - πρωτάθλημα από τον Γκαγκάτση δεν παίρνεις.

Χθες στο 4-1 του θρήνου, είχαμε δύο γκολ οφσάιντ του ΟΣΦΠ, ένα ΜΑΡΣ πέναλτυ κατά του και μία αποβολή λάθος παίκτη του Πανιωνίου.

Στην ΑΕΚ δώσανε πέναλτυ μαιμού.

Τον ΟΦΗ πάνε να τον ρίξουνε.

Και σε εμάς ο διαιτητής στην τελευταία φάση στην βαθιά σέντρα και όπου βγει, σφύριξε τη λήξη όταν η μπάλλα βρισκόταν στον αέρα μην γίνει καμιά στραβή και δεν μείνει 9 βαθμούς πίσω ο ΠΑΟ.

Αυτό βέβαια δεν αναιρεί τις δικές μας ελλείψεις και βλακείες.

Φέτος πάνε για 1ο Ολυμπιακό του Γκαγκάτση, 2ο ΠΑΟΚ του αφου Γκαγκάτση, 3η Ξάνθη του Πανόπουλου της παράγκας, 4η ΑΕΚ του Μπάγεβιτς. 5η θέση είναι καλή για 1η χρονιά του πολυμετοχικού και του Βοηθού? Να το αφήσω?

ΑΡΑ. Έχουμε και λέμε:

1. Ο προπονητής δεν φταίει και τον κρατάμε μέχρι να μας ρίξει στη Β' Εθνική.

2. Παίκτες θέλουμε μια ντουζίνα (ποιός γέλασε? Δεν αστειεύομαι). Άντε να φεύγουν και καμιά 12άδα.

3. Ο τεχνικός διευθυντής καλό είναι να πάει σπίτι του αν μας ξαναφέρει Σόουζα κλπ.

4. Με το θεσμικό πλαίσο τι κάνουμε? Εκεί έχουμε πρόβλημα και μάλιστα ΣΟΒΑΡΟ.

Πλάκα πλάκα στην Ελλάδα του σήμερα ένα πράγμα χρειάζεσαι μόνο. Να ελέγξεις τα εξαγωνιστικά. Παίρνεις σερί τα πρωταθληματάκια σου και έχεις την ευχέρεια χωρίς γκρίνεια και πίεση να φτιάξεις ομάδα (αυτό είπα εν ολίγοις στο προηγούμενο μου post).

Κάποτε θα γίνει και αυτό.

Όταν πεθάνει ο Κόκκαλης (για να μην παρεξηγηθώ εύχομαι να ζήσει μέχρι.........βάλτε εσείς ότι νούμερο θέλετε. Εμείς - από ότι δείχνει το πράμα - αντέχουμε).

Ανώνυμος είπε...

"Βέβαια και τη μικτή κόσμου να έχεις - για να λέμε και του στραβού Παναθηναικού το δίκιο - πρωτάθλημα από τον Γκαγκάτση δεν παίρνεις.
Χθες στο 4-1 του θρήνου, είχαμε δύο γκολ οφσάιντ του ΟΣΦΠ, ένα ΜΑΡΣ πέναλτυ κατά του και μία αποβολή λάθος παίκτη του Πανιωνίου.
Στην ΑΕΚ δώσανε πέναλτυ μαιμού.
Τον ΟΦΗ πάνε να τον ρίξουνε.
Και σε εμάς ο διαιτητής στην τελευταία φάση στην βαθιά σέντρα και όπου βγει, σφύριξε τη λήξη όταν η μπάλλα βρισκόταν στον αέρα μην γίνει καμιά στραβή και δεν μείνει 9 βαθμούς πίσω ο ΠΑΟ."

ΣΩΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΩΣ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΒΙΑΣΤΑ:

ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ;

ΓΙΑΤΙ;

ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΝΔΥΣΑΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ;

ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΒΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΩ.

ΑΡΑ;

ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ;

ΛΕΩ.

Αισιοδοξος

squarelogic είπε...

Αισιόδοξε
'επένδυσαν" για την κάβλα τους,όπως θα έκανες και συ αν είχες 1000 και δε σε ένοιαζε να χασεις και 10.
Επιπρόσθετα ίσως κάποιοι και για παράπλευρα οφέλη(προβολή/δυναμική κόσμου χρήσιμη σε άλλες επιχειρημ.κινήσεις...).
Δεν επένδυσαν με την λογική να πάρουν πίσω τα 2πλά!
Το γεγονός όμως οτι δεν εχουν το know how αλλά κυρίως τον χρόνο να ασχοληθούν προσωπικά 100% με την ομάδα επέβαλλε την αναγκαιότητα Αντωνίου κλπ.
Ο Βγενόπουλος έχει πει οτι θα κριθούν στο τέλος του χρόνου.
Μόνη ένσταση είναι οτι αντίθετα με τις συνηθεις Α.Ε.,όπου μπορεί η ιδιοκτησία να σουτάρει τον Δ/ντα Σύμβουλο αν δεν φέρει τα νούμερα,εδώ χάνεται σίγουρα η φετινη σεζόν και πιθανόν να υποθηκευτεί και η επόμενη αν δεν πιαστεί ο στόχος της εξοδου στο ΤΣ.ΛΗΓΚ.

Και δυστυχως σήμερα φημολογέίται οτι το μπάτζετ Ιανουαρίου θα είναι περιορισμένο...Βέβαια αν το διαχειριστεί ο Κωστακης με την λογικη που το χειριστηκε το καλοκαίρι ψωνίσαμε απο σβέρκο και δεν αρκεί το μεγεθος του μπάτζετ για ν'αποδώσει καρπούς.

Πανάθας είπε...

Πάντως αν δεν την ενισχύσουν και τώρα την ομάδα θα το χάσουν το επικοινωνιακό εντός των τοιχών παιχνίδι ότι και να γράψουν μετά οι ελεγχόμενες φυλλάδες.

Και όταν λέμε ενίσχυση, μιλάμε για ποιοτική και όχι ποσοτική ενίσχυση.

Συμφωνώ με έναν προηγούμενο που είπε ότι δεν μπορεί στον πολυμετοχικό ΠΑΟ να παίζει σέντερ φορ ο Πετρόπουλος και να είναι αλλαγή του ο Μάντζιος. Και να έχει αγοραστεί εκεί ο μπετατζής Σόουζα.

Δεν μπορεί να μην έχεις δεξί μπακ και να αγοράζεις ΔΥΟ δεξιά μπακ που να σου βγαίνουν χαφ.

Δεν γίνεται ομάδα ΧΩΡΙΣ αριστερό χαφ και να ανανεώνεις το ακριβό συμβόλαιο της μικρής Λουλούς?

Δεν μπορεί η ομάδα ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ σέντερ μπακ.

Και άλλα πολλά εγκλήματα.

Ε κάποιος φταίει ρε παιδιά.

Και σίγουρα όχι εγώ και γενικά οι οπαδοί που στεναχωριούνται πολύ.

Αν ήθελες κάποιον να διαχειριστεί ένα μέτριο υλικό επιπέδου 83-84, προσλαμβάνεις έναν προπονητή γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας και τον πλαισιώνεις με ανθρώπους που θα βγάλουν τη βρώμικη δουλειά.

Υ.Γ. Προσωπικά δεν θα ξαναμιλήσω σε κανέναν "ανώνυμο". Ρε παιδιά κάντε κάτι με αυτή τη μαλακία. Ενεργοποιήστε τη σχετική υπηρεσία να μπορεί να ποστάρει όποιος έχει "λογαριασμό". Δεν "παίζεται" η κατάσταση.

Ανώνυμος είπε...

Μπα, μη περιμένετε αξιόλογες μεταγραφές, με Χαριστέα και Ταυλαρίδη θα τη βγάλουμε κατά τα φαινόμενα.

Γι'αυτή τη λύση μας προετοιμάζουν από τις φυλλάδες. Εάν ήθελαν, ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν, ο Κατσουράνης θέλει να φύγει από τη Μπενφίκα και είναι και βάζελος (όπως και ο Παπασταθόπουλος).

Πάλι θα μας φορτώσουν τα λιμά και θα μας παραμυθιάσουν για μεγάλες μεταγραφές το καλοκαίρι.

Δυστυχώς πάλι σε ξέρα πέσαμε.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Greg,
θα μας τρελάνεις;
με ποια λογική δεν σου αρέσουν Χαριστέας και Ταυλαρίδης και σου αρέσει ο Κατσουράνης; Άσε που στη θέση του Κατσουράνη υπάρχει επάρκεια παικτών...
Το ξέρω ότι οι γνώμες είναι σαν τις κωλοτρυπίδες (όλοι έχουμε από μια) αλλά να σκεφτόμαστε λίγο ρε γαμώτο...

Πανάθας είπε...

Δαβάζω στα πρωτοσέλιδα ότι χτυπάει "καμπανάκι" για Σπυρόπουλο και Σαλπιγγίδη και ότι θα μπουν στη μαύρη λίστα. Ο Μουν από ότι φαίνεται θα πουληθεί τον Δεκέμβρη (δεν το κατλαβαίνω αφού τον θεωρούν καλό παίκτη), ο Μάτος είναι προ των πυλών.....άλλον καλό για διώξιμο έχουμε? Ονειρεύομαι έναν ΠΑΟ του Τεν Κάτε με Βύντρα-Τζιόλη-Μάντζιο-Σιαρέγκι.

Δείτε ρε παδιά το Βόλλευ. Τόσα χρόνια έφερνε ο άλλος ο παπάρας πολύ μεγάλους Ιταλούς προπονητές και του έπαιρνε το πρωτάθλημα ο...Λεώνης με υποδιέστερο ρόστερ. Ε φέτος ποσέλαβε τον Λεώνη, τον πλαισίωσε ο Θανάσης με ένα καλό τημ και με ένα μέτριο υλικό (πολύ πιο μέτριο από άλλες εποχές), η ομάδα πάει είναι ΠΡΩΤΗ στην Ελλάδα και πάει τρένο (φτο φτου γιατί τα φοβάμαι αυτά).

Τι ήθελε ο ΠΑΟ φέτος? Σίγουρα όχι κινήσεις πανικού. Έναν καλό Έλληνα ή ξένο προπονητή που να έχει δουλέψει σε επίπεδο πρωταθλητισμού και να ξέρει τη γαμημένη ελληνική πραγματικότητα. Και δίπλα του ένα τημ ανθρώπων να τον βοηθήσουν να πετύχει τους στόχους του.

Τώρα βλέπω μέσα στον πανικό να μας φεύγουν και οι λίγοι καλοί παίκτες που έχουμε.

Εκεί που είχες έναν σέντερ φορ που σου έβαζε για πλάκα 15 γκολ κάθε σεζόν τον βάφτισες.....δεξί χαφ και του γάμησες την καριέρα. Σάλπι τον λένε. Τον δε φουκαρά τον Σπυρόπουλο ελλείψει άλλου αριστερού μπακ (δεν "υπάρχει" αυτό πουθενά) τον έχεις ξεσκίσει να παίζει παντού και πάντα χωρίς ανάσα.

ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΜΠΑΛΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ.

Ε ρε μαλακίες αυτή η ομάδα.

Τα έχουν χάσει πάει.

Υ.Γ. Ρε παιδιά κάντε κάτι με τα ανώνυμα ποστ. Υπάρχει λύση και δεν.....κοστίζει.

Ανώνυμος είπε...

Πανάθα, έχεις απόλυτο δίκηο κατ'αρχάς με τους ανώνυμους.

Αλλά και στο θέμα Σαλπιγγίδη, Σπυρόπουλου, έχεις ΑΠΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΗΟ. Εάν δε φύγει αυτός ο γελοίος θα διαλύθεί οριστικά και αμετάκλητα η ομάδα. Οι επιλογές του βλακώδεις. Μη ξεχνάμε όμως ό΄τι τον Σάλπι τον είχε από την αρχή εκτός πλάνων και αναγκάστηκε να τον χρησιμοποιήσει όταν οι λοιπές επιλογές του πήγαιναν κατά διαβόλου. Για τον Σπυρόπουλο, αφού έδωσαν τον Δάρλα, δεν υπάρχει άλλος καθαρόαιμος αριστερός μπακ. Με ποιά ομάδα έβαλε ο ηλίθιος τον Ίβανσιτς αριστερό μπακ;

Για τον Μουν, εφόσον υπάρχει ο Γκάμπριελ, ας τον δώσουν αν είναι να έλουν χρήματα στην ομάδα, αλλά όχι να φύγει ο Μάτος! Όσο για το όνειρό σου είναι ήδη πραγματικότητα, τι άλλο θέλεις πιά!!! Ο Τζιώλης κάνει 1 σωστή μπαλιά στις 1275 προσπάθειες, ο Μάντζιος επιλέγει σε ποιά παιχνίδια θα παίζει και σε ποιά θα κάνει τριπλίτσες στο άουτ στο κέντρο, ο Βύντρα, εε άσε να έχουμε και κάτι να γελάμε, όλο σοβαρότητα; Σκέψου ότι ο πιό άμπαλλος της εκατονταετίας έχει αναλάβει και νέα καθήκοντα από τον πολυγατικό, είναι και ο τροφοδότης της επίθεσης. Όταν μπαλλιά του πετύχει επιθετικό, θα έρθει η δευτέρα παρουσία.

Όσο για τον ανώνυμο που αναφέρεται σε κ........ες, ναι ρε μεγάλε, ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ τους,
α/ Χαριστέα, περιπλανώμενο (λόγω Κουτσολιάκου) σε όλη την Ευρώπη και παντού ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ, δεξί επιθετικοχαφοάσχετο. Ας μην είχε αυτόν τον μάνατζερ και θα δεις που θα έπαιζε.
β/Ταυλαρίδη, θυμάστε με τον θρήνο που αποβλήθηκε 5'(νομίζω) μετά την έναρξη του παιχνιδιού; Έκανε δυο τρία παιχνίδια στη Λίλ, εκεί πήγε όταν τον απέρριψε πανυγηρικά ο Βενγκέρ και τώρα είναι πέμπτη επιλογή. Είναι ο πιό άτεχνος κεντρικός αμυντικός στην Ευρώπη, χειρότερος και από τον Μαϊστόροβιτς.

Και ναι γουστάρω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τον Κατσουράνη γιατί,
α/ Είναι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΛΛΗΝΑς ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ
β/ παίζει ΜΠΑΛΛΑΡΑ στη Μπενφίκα. Ας έπαιζε αυτός και θα σούλεγα πώς θα πήγαινε το παιχνίδι με τον θρήνο!
γ/ Είναι βάζελος
δ/Δεν θα τον πάρει ο θρήνος ή το αεκάκι(σαν τον Κυριάκο)
ε/ Ποιά είναι η πληθώρα; Ο Σίλβα από του χρόνου θα πάιζει 10-15 παιχνίδια τη σαιζόν, λόγω ηλικίας αλλά και υποχρεώσεων στην Βραζιλία, τον Μάτος τον έχουν για διώξιμο και πολλά ακούγονται για ενδιαφέρον για Σιμάο από μεγάλες ομάδες.

Εντάξει;;;; Και όταν μου ξαναπεθύνεις το λόγο κράτα τις κ.............ες για πάρτη σου και γράφε και κανένα όνομα, μη ντρέπεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι άλλο που ξέχασα. Μπράβο Παύλε Γιαννακόπουλε, εμένα τουλάχιστον με κάνεις να αναφωνίσω ΠΑΥΛΟ ΘΕΕ ΠΑΡΕ ΤΗ ΠΑΕ.

Όσο εσυ θα βάζεις τα γατάκια από κάτω, εγώ (και πολλοί άλλοι φαντάζομαι) θα είμαστε περήφανοι Παναθηναϊκοί και όχι δευτερότριτοι.

pensierix είπε...

Καλό θα ήταν τον Γενάρη να αποκτήσουμε τους Μήτρογλου, Ραούλ Μπράβο, Όσκαρ, Μενδρινό, Πάντο, Ζεβλάκωφ και Λέτο για να μπορέσουμε να νικήσουμε ομάδες επιπέδου Πανιωνίου...

Ανώνυμος είπε...

Squarelogic δε μιλάς σοβαρά. Οι Βγενόπουλος, Πατέρας, Γιαννακόπουλος, Ξυλάς, κ.α.,δεν επένδυσαν για να χάσουν τα λεφτά τους! Είνε όλοι τους επιχειρηματίες και δεν υπάρχει κανένας επιχειρηματίας που να έριχνε σε μια επιχείρηση 10 και 20 εκατομύρια ευρώ (κάτι δισεκατομύρια δραχμούλες) για να τα χάσει.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΝ ΝΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ!

Έπειτα know how έχουν όλοι τους εκτος από το Βγενό γιατί όλοι τους έχουν ασχοληθεί ενεργά με ομάδες, μπάσκετ και ποδόσφαιρου. Δεν τους τον φόρεσε τον Αντωνίου κανένας Βαρδης. Ίσως δε θυμασαι κάποια πράματα.

ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, Βγενόπουλος, Γιαννακόπουλοι και ΠΕΚ, έλεγαν για τους παλαίμαχους και τη χρησιμοποίησή τους στο νέο σχήμα. Όταν ήρθε η ώρα, μπήκε στη πράξη αυτό το ζήτημα και συγκεκριμένα σε σχέση με το πόστο οπου πραγματικά μπορούσε να αξιοποιηθεί ενας παλαίμαχος, αυτό του "φούτμπολ μάνατζερ", του "διευθυντή ποδοσφαίρου". Στη θέση αυτή δε μπορούσαν ν' αφήναν τον Βέλιτς. Η σκεψη ήταν να δοθεί σε παλαίμαχο. Έτσι επιλέχθηκε ο Αντωνίου, με τη συμφωνία όλων, σαν ενα πρόσωπο κοινής εμπιστοσύνης. Που βέβαια κρίνεται ήδη και θα κριθεί οριστικά στην ώρα του.

Δε βάζω και το χέρι μου στη φωτια αλλά είμαι σίγουρος οτι οι μέτοχοι θα φροντίσουν ώστε η ομάδα να κάνει τη μεγάλη επιστροφή και στο πρωτάθλημα. ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΗΓΚ, που αποτελεί σημαντικό στόχο για όλους τόσο για λόγους ηθικής ικανοποίησης και διεθνούς προβολής της ομάδας όσο και για λόγους οικονομικής ενίσχυσης που θα βοηθήσει ώστε να γίνουν κι άλλες μεταγραφές.

Πανάθας είπε...

Ενεργοποιήστε τους "λογαριασμούς" και όλα θα πάνε καλά.

Σαν τον Παναθηναικό έχουμε γίνει.

Η πλήρης παράνοια.

:-))

Χρειαζόμαστε έναν Τεν Κάτε του blog.

:-))

Ανώνυμος είπε...

Απόσπασμα από σημερινό άρθρο του Πανούτσου, το οποίο με εκφράζει απόλυτα σχετικά με τον Τεν Κατε:

"Στην ιστορία του Παναθηναϊκού μόνο τρεις προπονητές μπορούν να συγκριθούν σε προβλήματα με τους παίκτες, αντίστοιχα με αυτά που αντιμετωπίζει ο Χενκ Τεν Κάτε. Ο Ιβιτσα Οσιμ, που είχε τη μικρότερη δυνατή εκτίμηση για τους παίκτες, μπορούσε να αφήσει εκτός ενδεκάδας τον Σαραβάκο και τον Μπορέλι και να βάλει στο ματς με τη Γιουβέντους στην ενδεκάδα τον Καφέ για να δείξει «να ποιους έχω». Ο Αγγελος Αναστασιάδης, που με τον τρόπο του βοήθησε να χωριστεί η ομάδα σε Ελληνες και ξένους, λανσάροντας τον όρο «greek mafia». Ο Φερνάντο Σάντος, που στις πρώτες μέρες της προετοιμασίας είχε πλακωθεί με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου για προχωρημένο τσιγαρόβηχα και είχε ξεκάνει τον Ρενέ Χένρικσεν, κάνοντάς τον να ανεβοκατεβαίνει τις κερκίδες. Το πρόβλημα, όμως, του Χενκ Τεν Κάτε είναι ότι πρόκειται για προπονητή σε λάθος χώρα. Ο Τεν Κάτε έχει την αμερικανική νοοτροπία του «let's have a good fight». Μπορεί να πλακωθεί με έναν παίκτη και ύστερα από δύο ημέρες να τα ξαναβρεί. Απόδειξη ο Βαγγέλης Μάντζιος, τον οποίο στην αρχή ο Τεν Κάτε είχε παραπετάξει μια που ήταν για μεταγραφή. Μετά τον έβαλε στην ομάδα. Μετά τον είχε ξεφτιλίσει μπροστά σε όλους για φιγουρίτσες. Μετά τον έκανε βασικό των βασικών. Αντίστοιχη η περίπτωση του Κλέιτον, που ο Τεν Κάτε είχε παροπλίσει για τακουνάκια, για να τον κάνει βασικό και να τον παροπλίσει και πάλι. Ο Νίλσον είχε κατηγορηθεί για «πεμπτοφαλαγγίτης» μετά το πρώτο ματς με την Ιντερ, επειδή είναι συμπαίκτης του Ιμπραΐμοβιτς στην εθνική Σουηδίας. Ο Γκούμας έχει τιμωρηθεί δύο φορές, μέχρι που στο τελευταίο ματς αναφέρθηκε ως υπόδειγμα συνέπειας. Αντίθετα ο Σόουζα, που ποτέ δεν ήρθε σε ρήξη με τον Τεν Κάτε, κοιμάται στο σκυλόσπιτο της Παιανίας.

Το μεγάλο πρόβλημα, όμως, των παικτών του Παναθηναϊκού δεν είναι η αίσθηση ότι οι τελευταίοι έσονται πρώτοι και οι πρώτοι τελευταίοι, αλλά η συμπεριφορά. Οτι φράση χωρίς το «fuck» δεν μπορεί να είναι του κόουτς. Είναι, όμως, αλήθεια;

Οι παίκτες έχουν συνηθίσει σε μια κατάσταση προστατευτισμού με μπόλικη υποκρισία. Ο προπονητής θα πρέπει να λέει διάφορες αλτρουιστικές κοινοτοπίες, «αναλαμβάνω την ευθύνη για την ήττα», για να λέμε όλοι «μπράβο που κάλυψε τους παίκτες». Οι ίδιοι, όμως, δεν λένε ότι «τα παιχνίδια τα κερδίζουν ή τα χάνουν οι παίκτες». Ετσι όπως έχει γίνει στην Ελλάδα, τα κερδίζουν οι παίκτες αλλά τα χάνει ο προπονητής.

Ο Χενκ Τεν Κάτε δεν κάνει κάτι παραπάνω παρά να λέει την αλήθεια. Μερικές φορές ομολογουμένως ξεπερνώντας το σαβουάρ βιβρ και την ευγένεια. Να του ζητάμε, όμως, να γίνει υποκριτής για να ευχαριστηθούν οι παίκτες του είναι πολύ για έναν άνθρωπο που έχει την αξιοπρέπειά του πάνω από το μεροκάματο."

pensierix είπε...

Kαι συνεχίζει ο Κάρπετ...:

"Πέρα από το πασιφανές γεγονός ότι ο ΠΑΟ στο πρωτάθλημα, όσο αυτό ήταν ρευστό, είχε χειρότερες διαιτησίες κι από τον Πανθρακικό (!), είναι αξιοσημείωτο πόσο κορόιδο έχει πιαστεί σε ένα σωρό άλλα πράγματα. Να δεχτώ ότι η ΕΠΟ είναι δύσκολος αντίπαλος, αλλά φέτος του ΠΑΟ του 'χουν κάνει τη ζωή δύσκολη ακόμα και οι πρώην συνεργάτες του Τζίγκερ στη Σούπερ Λίγκα! Οχι μόνο τον έβαλαν να παίζει τρία ματς την εβδομάδα δύο μήνες τώρα (για να ικανοποιήσουν ακόμα και το ΟΑΚΑ για χάρη της Μαντόνα), αλλά τον έχουν βάλει να δώσει και τέσσερις φορές δύσκολα ματς Σάββατο, δίνοντας στον Ολυμπιακό, που παίζει πάντα Κυριακή, το τεράστιο πλεονέκτημα να γνωρίζει ότι κερδίζοντας θα του ξεφύγει στη βαθμολογία! Τα θερμά μου συγχαρητήρια…"

Προσθέτω και το γελοίο πρόγραμμα του γαύρου στον πρώτο γύρο (επόμενη αγωνιστική με Λεβαδειακό εντός). Εμείς ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρη, Ξάνθη, Λάρισα, Πανιώνιο εκτός κτλ κτλ και ενδιάμεσα δύσκολα παιχνίδια στην Ευρώπη. Στον δεύτερο γύρο, με τη διαφορά εξασφαλισμένη, πολλές ομάδες θα είναι αδιάφορες, σε άλλες θα κάνει τα δωράκια του ο γαύρος. Πιστεύετε ότι πχ το ματς στη Τούμπα θα έχει την ίδια σημασία και το ίδιο πάθος όπως όταν παίξαμε εμείς; Ισα ίσα, πιθανόν ο γαύρος να πάει αδιάφορος για να βγάλει τον ΠΑΟΚ προκριματικα Τσου Λου...

ΥΓ
Τρίτη 9 Δεκεμβρίου είμαι σίγουρος ότι ο καιρός θα είναι καλός κι έτσι θα έχουμε sold out.

Πανάθας είπε...

Δηλαδή βρε συ pensierix το πρόβλημα μας είναι μόνο ο Γκαγκάτσης, η ΕΠΟ, Η ΕΠΑΕ και το κακό συναπάντημα?

Μήπως πρέπει να κάνουμε και εμείς την αυτοκριτική μας?

Γιατί μπορεί σε όλα αυτά που παρέθεσες να έχεις 1000% δίκιο αλλά ο γαύρος έχει και καλύτερο υλικό και καλύτερη ομάδα από εμάς στην μπάλα. Και το καλοκαίρι ένας μαλάκας ανέλαβε να διαχειριστεί αποτυχημένα ουκ ολίγα χρήματα (που είχαμε να δούμε από....άλλο άθλημα).

Εγώ το βλέπω πιο πολυεπίπεδο το πρόβλημα αλλά και απλό ταυτόχρονα.

Αν έχεις ξεκάθαρο πλάνο και το υποστηρίξεις με ΟΛΕΣ ΣΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, θα φανερώσεις και τους οχτρούς σου.

Αν δεν έχεις, θα καταντήσεις φωνή εν τη ερήμω να ζητάει πέναλτυ, κόκκινες κάρτες κλπ και να ακροβατείς στα όρια της γραφικότητας ενώ έχεις δίκιο.

Καλό θα ήταν πέρα από τα τελεσίγραφα και τα μανιφέστα να συζητήσουμε μεταξύ μας, για να βγάλουμε μία άκρη που θα καθορίσει και τη στάση μας απέναντι στην ομάδα (γιατι αυτό ψάχνουμε να βρούμε εμείς. ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ). Γιατί το "βρέξει χιονίσει εγώ θα πηγαίνω γήπεδο".....ξέρω γω.....το βρίσκω και ολίγο μαζοχιστικό πέρα από μαλακία.

Φιλικά πάντα και μπορεί και να κάνω λάθος που λέει και ο Μιχάλης.

Υ.Γ. Karma, γιατί δεν παίρνεις ένα "λογαριασμό"? Τσάμπα είναι.

Πανάθας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πανάθας είπε...

Α και κάτι άλλο.

Αυτό:

"ΥΓ. Τρίτη 9 Δεκεμβρίου είμαι σίγουρος ότι ο καιρός θα είναι καλός κι έτσι θα έχουμε sold out."

Το έγραψες ειρωνικά? Θα σου εξηγήσω γιατί σε ρωτάω.

pensierix είπε...

Πανάθα, να ξεκαθαρίσω ότι και μεταγραφές θέλει η ομάδα και σε πολλά φταίει και και και...Εχουν γίνει αναλύσεις επί αναλύσεων για το τι φταίει στον ΠΑΟ και μονίμως φτάνουμε στα ίδια. Κακό ρόστερ, ανεπαρκής διοίκηση, κακή νοοτροπία. Εγώ είμαι της άποψης ότι ούτε οι μεταγραφές του Γενάρη είναι η λύση, ούτε ο προπονητής είναι τόσο άχρηστος, ούτε ότι ποιοτικά υστερούμε τόσο σε σχέση με το γαύρο. Οταν όμως έχεις ξεμάθει να κάνεις πρωταθλητισμό (με δικό σου φταίξιμο) και από την άλλη μεριά έχεις τον αντίπαλο με 4-5 παραρτήματα που με σένα σκυλιάζουν και με το γαύρο παίζουν φιλικά, με όλο το σύστημα υπέρ του, με δυνατή έδρα, που όταν είναι ντεφορμέ σπρώχνεται κτλ κτλ είναι πολύ φυσικό να είσαι συνεχώς με τη πλάτη στο τοίχο. Αν νομίζετε ότι Πάντος, Μήτρογλου, Ζεβλάκωφ, Λέτο, Οσκαρ, Μενδρινός και ΣΙΑ είναι τόσο ανώτεροι που ρίχνουν 4 στον Πανιώνιο για πλάκα, τότε τι να πω...Αυτή η κατάσταση δεν αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη και όσο τρωγόμαστε αναζητώντας ενόχους, τόσο κινδυνεύουμε να σκοτώσουμε τη νέα αρχή που πάει να γίνει, με τα όποια μεγάλα λάθη της. Κακά τα ψέματα , ο ΠΑΟ έχει μικρύνει (με φταίξιμο της διοίκησης) ΑΛΛΑ τον έχουν μικρύνει ΚΑΙ άλλοι παράγοντες, άσχετοι με την ομάδα και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται...

Το υστερόγραφο ήταν ειρωνικό, ναι. Δεν είμαι της άποψης ότι οι οπαδοί έχουν πάντα δίκιο. Η σχέση της ομάδας με τους οπαδούς για μένα είναι αμφίδρομη. Οι οπαδοί κάνουν την ομάδα και η ομάδα τους οπαδούς.

Πανάθας είπε...

Pensierix σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.

Δε διαφωνώ με ότι γράφεις με μια δυο προσθαφαιρέσεις. Π.χ. τον ΟΣΦΠ μπορεί να τον "σπρώχνει" η διαιτησία ΤΡΕΛΑ αλλά ταυτόχρονα έχει κοιτάξει σε θέσεις κλειδιά να έχει και παίκτες που να μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Οι αγορές τα τελευταία δύο χρόνια των Γκαλέτι και Ντιόγκο είναι ένα μικρό παράδειγμα. Εκεί που εσύ έχεις τον Πετρόπουλο ή τον Μάτζιο και.....τον Σαλπιγγίδη. ΧΑΟΣ φίλε.

Αναμφίβολα οι οπαδοί είναι αναπόσπαστο μέρος μιας ομάδας αλλά οι οπαδοί του Παναθηναικού, οι οπαδοί δηλαδή μιας μεγάλης ομάδας μια μικρής χώρας έχουν λαλήσει με όλα αυτά που γίνονται τα τελευταία χρόνια και με το δίκιο τους. Π.χ. τα "έχω" πιο πολύ με αυτούς που "βρέξει - χιονίσει" θα πάνε στο γήπεδο ή με αυτούς που επηρρεάζονται (γιατί το να διαβάζουν δεν κάνει κακό) οπαδικά φύλλα (DERBY κυρίως). Εκεί το "αμφίδρομο" σου "χαλάει". Γίνεται μονόδρομο. Καλό είναι οι φίλαθλοι που και που να "τιμωρούν" την ομάδα τους. Πάω ολέ στο ειρωνικό σου κομμάτι. Την Κυριακή η βροχή αλλά και το γεγονός ότι αναμετάδιδε το ματς η τηλεόραση ήταν δύο σημαντικοί παράγοντες για να μην πας γήπεδο. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Η πλειοψηφία του ΠΑΟ έχει αρχίσει να "παγώνει" με αυτά που γίνονται στην ομάδα τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά. Μόλις η ομάδα αποκλειστεί από την Ευρώπη, πλέον θα μιλάμε για μαζική αποχή. ΚΑΙ ΔΚΑΙΩΣ. Εξάλλου τη μια λέμε "μην γίνουμε γαύροι" και μετά θαυμάζουμε τους γαύρους που πάνε μαζικά στο γήπεδο ακόμα και σε φιλικά. Η εξήγηση είναι κοινωνιολογική και δεν είναι της παρούσης (αν θες μπορώ να γίνω πιο σαφής).

Για μένα ο Δεκέμβρης θα κρίνει πολλά και για τις διαθέσεις της διοίκησης να επενδύσει ή όχι και να ξεκαθαρίσει τους στόχους της (πλέον).

Πάντως είναι καλό που εμφανίστηκαν νωρίς όλες αυτές οι αναποδιές ώστε και τη νέα διοίκηση να εκτιμήσουμε και τον προπονητή κα το τημ που τον στελεχώνει και φυσικά και τους παίκτες.

ΑΥΤΑ. :-)

Καλή μέρα σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ "ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ" ΣΤΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!



"Μετά τις ανακοινώσεις της Επιτροπής Πολιτών για την διάσωση του Ελαιώνα, ήρθε η σειρά του ΣΥΡΙΖΑ, να καταθέσει τις αντιρρήσεις του για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού
Με σχετική ερώτηση στην Βουλή, ζήτησε ουσιαστικά από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά να μην προχωρήσει στην υπογραφή του Μaster Plan. Οι βουλευτές που έκαναν την ερώτηση (Κουβέλης, Δραγασάκης, Μπανιάς, Κοροβέσης, Ψαριανός και Φιλίνη), επικαλούνται οδηγία της UEFA για την ασφάλεια των θεατών (μια ελεύθερη ζώνη πλάτους 20 μέτρων, περιμετρικά του γηπέδου), που δεν προβλέπεται στον σχεδιασμό.
Επίσης θέτουν προβληματισμούς τους που έχουν να κάνουν με την απόσταση των κτιρίων από το ρέμα του Προφήτη Δανιήλ (μικρότερη απ’ ότι επιτρέπεται), τις λιγότερες (από αυτές που προβλέπονται), θέσεις στάθμευσης, τον περιορισμό στη φύτευση, αλλά και την μεγάλη υπέρβαση στους συντελεστές δόμησης. Παρ’ όλα’ αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως τάσσεται υπέρ της κατασκευής νέου γηπέδου…".

ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ!!!

ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΟΥΝΑΒΙΑ ΟΙ ΡΕΦΟΡΜΙΣΤΕΣ!!!

ΜΑΥΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΙΚΟ.

ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ "ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ" ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ.

ΜΑΥΡΟ ΣΤΗ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΙΣΤΑΝ.

ΟΛΟΙ ΚΚΕ

Πανάθας είπε...

Εγώ πάντως θα ψηφίσω.......Μέταλιστ.

Και είναι κρίμα που αυτά τα παιχνίδια στην Ουκρανία γίνονται χειμώνα και δεν μπορούμε να απολαύσουμε τα ουκρανικά ξανθά μωρά στην κερκίδα.

;-)

Θα το γυρίσουμε στο trafficking μάλλον.

:-)

Πανάθας είπε...

"[...]Η ήττα του Ολυμπιακού στο Χάρκοβο από τη Μέταλιστ για την 4η αγωνιστική του 2ου ομίλου του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ στέρησε από την Ελλάδα την ευκαιρία να πλησιάσει την 12ηθέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη[...]"

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα.

Στην Ευρώπη για να μην παίρνουμε θάρρος μερικοί μερικοί.

;-)

Υ.Γ. Μιχάλη καλά που δεν μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Αποδείχθηκε γρουσούζικο την προηγούμενη φορά. :-))

Ανώνυμος είπε...

Και να φαντασθείτε ότι ο Τσιπροτοτός το παίζει οπαδός του ΠΑΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εμφανίζεται στο γήπεδο κλπ

Αυτό για να καταλαβαίνουν μερικοί τι μούσια πουλάνε οι ανανεωτικοί.

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα σου εσένα δεν είναι το γήπεδο αλλά ο Συνασπισμός.

Σε λάθος χώρο είσαι φιλαράκι.

Μπέρδεψες τη ΒΑΖΕΛΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ με το site του Καρατζαφέρη.

ΤΟ γήπεδο θα γίνει.

Υπάρχει κόντρα Τσίπρα - Βγενόπουλου και αν θυμάσαι τη ξεκίνησε ο δεύτερος.

Μετά όλα αυτά που λέει ο Τσίπρας είναι πάγιες θέσεις της αριστεράς.

Ανώνυμος είπε...

Από τους 100και κάτι "κατοίκους Βοτανικού" που εναντιώνονται στο γήπεδο και υποστηρίζονται από τους Τσίπρες, μόνο οι 7 μένουν Βοτανικό. Ο δε πρόεδρος της "Επιτροπής Κατοίκων Βοτανικού" μένει στον Κεραμικό.

ΓΕΛΙΟΙΤΗΤΕΣ!

ΜΑΥΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!

Pappas10 είπε...

1ον. Στ' αρχίδια μου οι πάγειες θέσεις της Αριστεράς. Στον Τσίπρα και τον Συνασπισμό μαύρο ούτως ή άλλως. Δεν τους θυμάμαι να κόπτονται για τις "Ολυμπιακές προσαρμογές" στο Κοκκαλισκάκη.

2ον. Εγώ έλεγα ότι δεν θέλουμε τόσο Κεντρικό αμυντικό όσο ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΜΕΣΟ και Επιθετικό. Ο Χενκ μάλλον συμφωνεί μαζί μου.

3. Είμαστε 22 φορές καλύτερη ομάδα από τον γαύρο. Απλά ο γαύρος παίζει στο πρωτάθλημα με τη σιγουριά της ποικιλότροπης "προστασίας".

4. ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑααααααα πάρε ρε κάνα τηλέφωνο μετά την ανόρθωση :ρ

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Ποιές είναι οι πάγιες θέσεις του συν; Ο κανονισμός της ΟΥΕΦΑ για τα 20 μέτρα γύρω από τό γήπεδο; Είναι σοβαρή πολιτική θέση αυτό; Το θεωρείς αυτό πολιτική;

Δηλαδή για σένα η μόνη εναλλακτική πρόταση από το τσιπροτοτό είναι ο Καρατζαφέρης; Ενδιαφέρουσα θέση, εάν μπορείς να μου την αναλύσεις Τσιπραϊκέ. Διαμορφώνεις μιά υπέροχη νέα προσέγγιση του Ελληνικού πολιτικού χάρτη.

Είναι λογικό να υπάρχει μια "οικολογική ευαισθησία" σε ένα κόμμα που ψαρεύει ψήφους (από την εποχή του Κύρκου) από τους μεγαλοαστούς, με μαζοχιστικές προεκτάσεις, μέχρι κάθε μειονοτικό στοιχείο, είτε είναι γκέϊ, είτε ακτιβιστής για τη σωτηρία του εμπριμέ μυρμηγκιού της Νέας Ζουαζιλάνδης.

ΨΑΡΕΜΑ ΨΗΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΘΕΣΗ, με τη λογική της μεγαλύτερης δεξαμενής άγρας ψήφων των γάυρων.

Ξύπνα!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Θα κάνω μιά ουσιαστική πρόταση.

Πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να πείσουμε την ΟΥΕΦΑ να σφυρίζουν τον γαύρο ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, τα γκαγκατσοκοράκια (Κύρκος κλπ).

Είναι μιά υπερρεαλιστική προσέγγιση της Ελληνικής ποδοσφαιρικής (και όχι μόνον) πραγματικότητας.

Σκεφθείτε τι γέλοιο έχει να γίνει Πανευρωπαϊκά.

Ανώνυμος είπε...

@Tσιπραϊκός:


καλά δε τρέχει και τίποτα, εδώ άλλοι έχουν μπερδέψει το site με την Κομσομόλ.



θύμισέ μου σε παρακαλώ.... στο Μπουρνάζι ή στην Εκάλη "γράφει" ψηλότερα ποσοστά ο Τσίπ(ρ)ας? Πως τυχαίνει και το 90% των (Τ)σύριζα που ξέρω είναι μεγαλοαστοί με βίλες, κότερα, εξοχικά και σωφέρ?



Ιδεολογικά μπάσταρδος και νεοταξίτης, αλιεύων σε θολά νερά - καμμία σχέση με την πραγματικότητα και τον ΠΑΟ.

Πανάθας είπε...

Μιχάλη θα σε πάρω ΣΙΓΟΥΡΑ μετά.

ΠΡΙΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Κάποιος από τους δυο μας είναι μαυρόγατα.

;-))

Διαβάσατε Αντωνίου και Πατέρα?

Αλληλοσυκγρούονται οι απόψεις τους.

Ο ένας λέει δεν έχουμε συγκεκριμένο μπάτζετ και ο άλλος "δεν υπάρχει θέμα Άλεξ" ελέω χαμηλού μπάτζερ να υποθέσω.

Το γεγονός ότι δίνουν τώρα στον Τεν Κάτε τη δυνατότητα να διαλέξει το μεταφράζω μόνο πως τα δύο χρόνια γίνανε ένα.

;-)

Δεν ξέρω τι γίνεται με το γηπεδικό, ποιός φέρνει εμπόδια κλπ, ξέρω όμως πως η 12χρονη αυτοκρατορία του γαύρου στηρίχτηκε και αναπτύχθηκε από τα δύο μεγάλα κόμματα που ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ η πλειοψηφία από εσάς ψηφίζει.

Αυτό με το μαύρο θέλει λίγο περισσότερη σκέψη.

Άμα λάχει ναούμ.

:-)

Ανώνυμος είπε...

Στο ΣΥΡΙΖΑ πρεπει να παρουν το μηνυμα οτι η αντιθεση τους στην κατασκευη γηπεδου (για την ακριβεια του αθλητικου κεντρου) του Παναθηναϊκου στο Βοτανικο ειναι ανοητη. Ακομα κι αν ειναι κατανοητες οι περιβαλλοντολογικες ανησυχιες του ΣΥΡΙΖΑ, πρεπει να καταλαβουν οτι η περιοχη του Βοτανικου ειναι ενας απεραντος σκουπιδοτοπος και εστια μολυνσης για ολη την ευρυτερη περιοχη, και δεν υπαρχει κανενας αλλος τροπος αναβαθμισης της περα απο την κατασκευη του αθλητικου μας κεντρου εκει.

Δε λεει κανεις οτι το αθλητικο κεντρο πρεπει να χτιστει οπως λαχει αλλα επιτελους, δεν χτιζει και κανενα εργοστασιο ουτε πυρηνικο αντιδραστηρα ο Παναθηναϊκος. Οπως δεν ειναι νορμαλ οπου παει να χτισει το αθλητικο κεντρο του ο ΠΑΟ, αμεσως εκει να μπαινει απο τους ΣΥΡΙΖΑιους θεμα κατασκευης "μητροπολιτικου παρκου".

Λεει ο ΣΥΡΙΖΑ πως δεν εναντιωνεται στην κατασκευη γηπεδου του ΠΑΟ. Ναι αλλα μεχρι στιγμης μονο εμποδια εχει φερει οπουδηποτε κι αν ο ΠΑΟ προσπαθησε να φτιαξει αθλητικο κεντρο. Μηπως ο ΣΥΡΙΖΑ εννοει να φτιαξουμε γηπεδο στην ... Κωπαϊδα η στην κορφη του Παρνασου; Αν και ακομα κι εκει δεν ειναι δυσκολο να βρει οικολογικα ζητηματα για να το μπλοκαρει.

Για να δοθει λοιπον το μηνυμα συμφωνω και συνυπογραφω

ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ!

gf

Pappas10 είπε...

Δεν με ενδιαφέρει η Ιδεολογική θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τον απλούστατο λόγο ότι δεν γίνεται να με ενδιαφέρει κάτι ανύπαρκτο.

Οι "οικολογικές" ανησυχίες είναι εκ' των ουκ άνευ και τελείως αβάσιμες επιστημονικά. Μητροπολιτικά πάρκα στις υψηλών δένδρων στις διαστάσεις του Γουδιού ή του Ελαιώνα / Βοτανικού σε υπερδομημένες αστικές περιοχές είναι στο 90% καταδικασμένα σε αποτυχία τόσο οικιστική όσο και κοινωνική.

Το οξυγώνο στην πρωτεύουσα δεν θα το δώσει κανένα πάρκο. Αν ήταν έτσι τότε το νέφος δεν θα έπρεπε να εμφανίζεται πάνω από το πεδίο του Άρεως ή τα "Μπαρουτάδικα" στο Αιγάλεω.

Ελάχιστες γνώσεις πλάνων οικιστικής ανάπτυξης και απο-γκετοποίησης (urban development and de-getoing αγγλιστί) να έχει κάποιος, καταλαβαίνει αμέσως ότι το γήπεδο στην περιοχή που θα χτιστεί ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.


Αν θέλουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να δώσουν λύσεις - και όχι να αλιεύσουν ψήφους - ας ΠΙΕΣΟΥΝ πραγματικά για αναδάσωση όλων των περιοχών στα γύρω βουνά (Πεντέλη, Πάρνηθα, Υμητό) που έχουν καεί από το 80 και μετά καθώς και στην κατεδάφιση των κτισμάτων που έχουν χτιστεί εκεί επίσης από το 1980 και μετά.

Για αυτά όμως δεν έχουν "οικολογικές ανησυχίες" ούτε αντίστοιχες πολιτικές. Βλέπεις όλα τους τα στελέχη εκεί έχουν τις βίλες τους.

Άντε με τους Μαλάκες του ΣΥΡΙΖΑ και τη "δηθενιά" τους. ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΜΠΟΥΝ ΒΟΥΛΗ ΤΑ ΜΟΥΝΟΣΚΥΛΑ ΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Υ.Γ. Α... δεν είμαι ΛΑΟΣ.

Πανάθας είπε...

Και όσο κάποιοι από εσάς βγάζετε το αντικουμμουνιστκό σας μένος παραβλέποντας (κοινώς κάνοντας κουκουρουκου) το γεγονός ότι για τη σημερινή κατάσταση ΥΠΕΥΘΥΝΑ είναι ΜΟΝΟ τα δύο μεγάλα κόμματα, ο βασικός μας σέντερ, ο γίγαντας Σιαρέγκι μας θεωρεί τη δεύτερη ομάδα μετά τον Ολυμπιακό. Μια δήλωση που θα γίνει σημαία σε κάθε γαυροεφημερίδα την αυριανή ημέρα.

Και επειδή δεν θέλω να ξεφύγω από το θέμα επειδή έχει πλάκα:

ΜΑΥΡΟ ΣΤΗ ΝΔ.

ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.

(Ο Καρατζαφέρης είναι έτσι και αλλιώς μάυρος).

Ακριβός ο Άλεξ? ΑΡΑ έχει ΟΡΙΑ το μπάτζετ μας ΜΑΛΑΚΑ ΠΑΤΕΡΑ?

Είμαστε μικρή ομάδα δυστυχώς. Αναρρωτιέμαι αν είμαστε καν η δεύτερη στην Ελλάδα.

Pappas10 είπε...

Ρε ΠΑΝΑΘΑ,

Που είπε ότι είναι ακριβός ο Άλεξ ο Πατέρας;

Είμαστε σίγουροι ότι η μετάφραση ή η μεταφορά των λόγων του Σαριέγκι είναι σωστή;

Ρωτάω...

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Υ.Γ. Βάσκος είναι ό,τι θέλει λέει.
Υ.Γ.2. Εδώ οι άλλοι γιορτάζουν επέτειο ιδρύσεως της αντιστασιακής οργάνωσης Χ....
Υ.Γ.3. Στην "αριστερά" αλά ΣΥΡΙΖΑ δεν είμαι μόνο αντί αλλά και κατά. Χίλιες φορές οι ΠΑΣΟΚΟΙ ή οι ΝΟΥΔΙΤΕΣ με τις λαμογιές τους παρά ο Σύριζα με τους Μαλάκες. Τον Απατεώνα τον προτιμώ από τον Μαλάκα φίλε... Ο Απατεώνας είναι λιγότερο επικίνδυνος.

pensierix είπε...

"Somos el segundo más importante, sólo por detrás del Olympiakos que entrena Valverde."

Μετάφραση: Είμαστε το δεύτερο πιο σημαντικό (κλαμπ), πίσω μόνο από τον Ολυμπιακό που προπονεί ο Βαλβέρδε.

Η ερώτηση ήταν για τις επιτυχίες του ΠΑΟ στην Ευρώπη, το παλμαρέ κτλ. Προκύπτει ότι κάνει σύγκριση τίτλων με τον γαύρο τον οποίο θεωρεί Ρεάλ της Ελλάδας κι εμάς Μπαρτσελόνα.

Ό,τι κι αν εννοούσε ο Βάσκος, με αυτό το "el segundo màs importante" υπέγραψε τη λύση της συνεργασίας του τον Ιούνη.
:)))

Ανώνυμος είπε...

Και όσο κάποιοι από εσάς βγάζετε το αντικουμμουνιστκό σας μένος


σου το έχουν πει κι άλλοι ότι θες βοήθεια... έχεις μανία καταδίωξης επειδή έχεις την ψευδαίσθηση ότι είσαι σημαντικός...


αλλά δεν είναι έτσι... την αντίθεσή μας για το μαλάκα βγάζουμε, οι κουμμουνιστές δεν (μας) φταίνε σε κάτι, οι μαλάκες αντίθετα μας φταίνε σε πολλά...

Ανώνυμος είπε...

Ζητάω συγνώμη από τον ΠΑΝΑΘΑ και τους υπόλοιπους αλλά:

1.Μου είχαν λήξει τα φάρμακα μου.

2.Με δέρνει η γυναίκα μου

και

3.Ανάλυψα ότι είμαι gay.

Ανώνυμος είπε...

ε αφού ζητάς συγγνώμη κι είσαι gay,


σκύψε ευλογημένε να πιάσεις το τρυπάνι όπως μόνο εσύ ξέρεις

Ανώνυμος είπε...

Ωραία λοιπόν βλέπω μιά πραγματική συνειδησιακή διαμάχη, μεταξύ κομματικής και παναθηναϊκής πίστης.

Επειδή η πολιτική καθεστηκυία τάξη στην Ελλάδα (με μπροστάρη τον ΣΥΡΙΖΑ), δεν πρόκειται να μας δώσει ποτέ κανένα θετικό ερέθισμα, σε αντίθεση με την ομάδα που όλοι υποστηρίζουμε, δεν θα ψήφιζαα ποτέ ένα κόμμα που απλά αντιπαρατίθεται στην ομάδα μου για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους.

Η προστασία των κορμοράνων του Βοτανικού (καλο εεεεε;) μπορεί να μεταφράζεται και ώς παχουλή επιταγή υποστήριξης από τον πρακτορίσκο.

Μαύρο λοιπον ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη και πάλι αλλά εκτός από gay είμαι και psycho και μιλάω με τον εαυτό μου.

Α ρε συ Βαγγέλη γιατί με εγκατέλειψες?

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη αρετή η αυτογνωσία σύντροφε. Έστω κι αργά, όπως σου πήρε 70+ χρόνια να καταλάβεις το παραμύθι του υπαρκτού, καιρός ήταν να συμβαδίσεις και με τους υπόλοιπους που το ήξεραν πριν από εσένα (για σένα) ότι είσαι και psycho.


Εύγε σύντροφε gay-psycho, έτσι, συνέχισε να βαστάς γερά το τρυπάνι όπως το έπιανες επί Στάλιν κι ονειρευόσουν την αγκαλιά του σύντροφου Βαγγέλη τα κρύα βράδυα στο Μουρμάνσκ - και μη ξεχνάς τα χάπια σου

Ανώνυμος είπε...

Για όσους μπερδεύονται είμαι ο ίδιος ανώνυμος.

Γνωστός αντικομμουνιστής και βασανιστής επί χούντας.

Θαυμαστής του Χίτλερ και των ΕΣ ΕΣ.

HEIL..........VAGGELIS

Ανώνυμος είπε...

Για όσους μπερδεύονται είμαι ο ίδιος ανώνυμος.


Είπαμε (- τι διάολο αγράμματοι όλοι οι σταλινικοί - )
μεγάλη αρετή η αυτογνωσία σύντροφε, φαίνεται σε πιάσαν τα χάπια επιτέλους

Άντε και καλά σαράντα