Σάββατο, Σεπτεμβρίου 13, 2008

Όμορφο Ποδόσφαιρο

Αφού το φετινό καλοκαίρι έγιναν στην εκατονταετία της ομάδας πράγματα που ούτε ο πιο αισιόδοξος δεν θα μπορούσε να προβλέψει, προσωπικά είμαι ικανοποιημένος και θα παραμένω ικανοποιημένος όσο ο εμφύλιος αποτελεί παρελθόν.
Βλέπω την αγωνιστική χρονιά που ξεκίνησε ως μεταβατική και αισιοδοξώ ότι μέχρι να μπούμε στο καινούριο γήπεδο όλα τα μεταβατικά στάδια θα έχουν τελειώσει και θα είμαστε πανέτοιμοι για πραγματικά μεγάλα πράγματα.
Από εκεί και πέρα εγώ φέτος προσδοκώ και περιμένω ένα και μόνο πράγμα: μια ομάδα που θα αποδίδει όμορφο ποδόσφαιρο.
Αν σιγά σιγά χτιστεί αυτό, όλα τα άλλα θα επακολουθήσουν.
Αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα όλα κινούνται γύρω από τον άξονα του αποτελέσματος.
Και ο Τεν Κάτε και όλοι θα κριθούν με βάση αυτό και μόνο, και όλα τα υπόλοιπα είναι ευσεβείς πόθοι.
Προς το παρόν πάντως αφήνω τα μακροπρόθεσμα οράματα και μένω στο σήμερα.
Σήμερα είδαμε αφενός ότι τελικά όταν δεν διώχνεις τον κόσμο όπως τα περασμένα χρόνια, αυτός έρχεται να δει και Παναθηναϊκός - Πανθρακικός και αφετέρου ότι η Σκόντα - Σίχαμα - Ξάνθη όταν δεν είμαστε στις τελευταίες αγωνιστικές μπορεί και να κοντράρει τον Ολυμπιακό, αλλά πάντα θα υπάρχει κι ένα κραυγαλέο πέναλτι που δεν θα δοθεί ή μια μη αποβολή του «υπερβολικά ενθουσιώδη» Ντιόγο που στην επόμενη φάση θα σκοράρει.
Όσο για την Τρίτη η συνταγή είναι γνωστή απ' τα παλιά: σεντόνι στην αρχή - όλε στο τέλος.

59 σχόλια:

Πανάθας είπε...

Μόλις επέστρεψα από την ΟΜΟΝΟΙΑ (ουχί Λευκωσίας)όπου κατέβηκα να πανηγυρίσω τη μεγαλειώδη εμφάνιση/νίκη/κατάκτηση 3 βαθμών επί του Πανθρακικού, που μας φέρνει στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος από τη 2η κιόλας αγωνιστική.

Εκεί συνάντησα και τους Τουρτούρα, Μιχάλη. :-))

Υ.Γ.1 Old Boy, και ο Ηρακλής τη δεκαετία του ΄80 έπαιζε ΠΟΛΥ όμορφο ποδόσφαιρο αλλά δεν κέρδιζε τίτλους. Τι να το κάνω? Εμείς και να θέλουμε δεν μπορούμε να παίξουμε όμορφο ποδόσφαιρο με το υλικό που έχουμε. Με αγωνιστικά και μόνο κριτήρια στο μεταβατικό αυτό στάδιο ο ΠΑΟ πρέπει να δημιουργήσει ένα κορμό, πάνω στον οποίο θα χτιστεί η νέα μεγάλη ομάδα.

Υ.Γ.2. Για να απεμπλακούμε από το παρελθόν, πρέπει και το παρελθόν να αποτελέσει......παρελθόν. ;-)

Υ.Γ.3. Για διαιτησίες και λοιπά θεσμικά όργανα, θα βαρεθούμε να τα λέμε (και) φέτος. Η Ξάνθη έτσι και αλλιώς θα έχανε (ο νοών νοείτο).

Old Boy είπε...

Απλά έχω βαρεθεί να ακούω τα τελευταία χρόνια ότι σημασία έχει το αποτέλεσμα και οι τρεις βαθμοί. Έχει αποδειχθεί ότι όταν κοιτάς μόνο το πως θα πάρεις το αποτέλεσμα και όχι το πως θα παίξεις και μπάλα, το πως το παιχνίδι σου θα έχει ένα σχέδιο επιθετικής ανάπτυξης, τελικά και μπάλα δεν παίζεις και τα αποτελέσματα δεν έρχονται.

Πανάθας είπε...

Το όμορφο ποδόσφαιρο είναι κάτι το υποκειμενικό, ενώ τα αποτελέσματα είναι - διαχρονικά - το αντικείμενο του πόθου, η καταξίωση, το επιστέγασμα των προσπαθειών σου, το κίνητρο να συνεχίσεις κλπ κλπ. Χωρίς αποτελέσματα, έχεις γκρίνια, διάσπαση και.....καταστρόφα που έλεγε και ο Σέλουκ.

Η Τσέλση του Μουρίνιο ήταν από τις πιο βαρετές ομάδες, αλλά από τη στιγμή που κέρδιζε τα πρωταθλήματα κανείς δεν παραπονιόταν. Ο ΠΑΟ του Κυράστα και του Μαρκαριάν δεν έπαιζε θελκτικό ποδόσφαιρο αλλά έκανε φοβερές πορείες στην Ευρώπη, την ίδια στιγμή που οι άσπονδοι "φίλοι" του, είχαν βαφτίσει το ποδόσφαιρο που έπαιζε "τσούκου τσούκου μπολ" (σύστημα που εφάρμοσαν κάποια χρόνια αργότερα και οι ίδιοι για να φέρουν το πρώτο τους διπλό στο τσου λου). Και πόσα άλλα παραδείγματα παγκοσμίως.

Προσωπικά ψηφίζω ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. Αν μπορείς να το συνδυάσεις και με το θέαμα ακόμα καλύτερα. Αλλά δεν το θεωρώ απαραίτητο.

Δεν υπάρχει ωραιότερο θέαμα από την κούπα στο τέλος.

;-)

Υ.Γ. Και για του λόγου το αληθές η μόνη ομάδα που συνδύασε θέαμα και αποτελέσματα τα τελευταία δύο χρόνια ήταν η....Ζενίτ. Ακομα και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μάντσεστερ έπαιξε ένα ποδόσφαιρο σκοπιμότητας. Αυτό ξέρουν, αυτό προτιμούν οι προπονητές για πολλούς και για διάφορους λόγους.

Ανώνυμος είπε...

Ήρθα κι εγώ. Ξελαρυγγιασμένος μετά από το κατέβασμα στην ... Ομόνοια.

:-)

Old boy,

η μεταβατική φάση πόσα γκολ ΑΠΟ την ΙΝΤΕΡ μπορεί να σηκώσει χωρίς να πέσει ξανά μαυρίλα και φυλλοξήρα;

Σοβαρά, συμφωνώ με το συλλογισμό σου. Όμως φοβάμαι πολύ το αυριανό παιχνίδι. Και από την πλευρά του αποτελέσματος, εφόσον η ομάδα φαίνεται συνολικά, σε όλες τις γραμμές, ανέτοιμη, αλλά και από τη μεριά της εν συνεχεία αντίδρασης του κόσμου αν τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ... ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ:

http://www.youtube.com/watch?v=axej52tN1qE&feature=related

:-))

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς δεν υπάρχει υπομονή. Ο κόσμος δεν κρατιέται. Εύχομαι η διοίκηση να δείξει την απαιτούμενη υπομονή και ψυχραιμία στις αποτυχίες που έτσι κι αλλιώς θα συμβούν και να παραμείνει προσηλωμένη στον στόχο: την αναγέννηση του Παναθηναικού μας.

Συμφωνώ με τον old boy, ότι η ανάγκη να παίξει όμορφη μπάλα η ομάδα μας είναι πιο σημαντική. Παρόλα αυτά δεν πιστεύω ότι αυτό είναι εφικτό, τουλάχιστόν για φέτος, αφού η ανάγκη για results είναι πιο μεγάλη.

Καλή επιτυχία να έχουμε αύριο και πάνω από όλα ψυχραιμία.

Πανάθας είπε...

Φίλε Νίκο δεν είναι λογικό να μην έχει (άλλη) υπομονή ο κόσμος του ΠΑΟ μετά από 12 χρόνια ανομβρίας (με εξαίρεση το νταμπλ του 2004) και απόλυτης κυριαρχίας του κυριοτέρου αντιπάλου σου το ίδιο διάστημα? Δεν ειναι φυσιολογικό - επίσης - η αλλαγή του διοικητικού σκηνικού να καθιστά τον κόσμο του ΠΑΟ ανυπόμονο και...ακράτητο (πέρα από αισιόδοξο)?

Το όμορφο ποδόσφαιρο είναι κάτι το υποκειμενικό. Αν η ομάδα αποδίδει ένα θεαματικό ποδόσφαιρο και χάνει τότε αυτό θα είναι ανούσιο από τη μια, ενώ από την άλλη θα σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά.

Όμορφο ποδόσφαιρο για σένα μπορεί να είναι ένα τακουνάκι ή ένα ανάποδο ψαλίδι και για μένα μία ζώνη με μικρές αποστάσεις των παικτών ανάμεσα τους, ένα τάκλιν, μία άψογη απόδοση ενός άφαντου ήρωα.

Ανώνυμος είπε...

Πώς σας φαίνεται αυτή η ενδεκάς για σήμερα;

ΓΚΑΛΙΝΟΒΙΤΣ

ΝΙΛΣΟΝ(ΒΥΝΤΡΑ)-ΣΑΡΙΕΓΚΙ-ΓΚΟΥΜΑΣ-ΣΠΥΡΟ

ΜΑΤΟΣ-ΣΙΜΑΟ

ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ

ΣΑΛΠΙ-ΙΒΑΝΣΙΤΣ(ΚΑΡΑ)

ΣΟΟΥΖΑ

Pappas10 είπε...

Βασικά εγώ πιστεύω ότι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ που θα δούμε σήμερα, για να έχει τύχη, θα πρέπει να είναι 100% καλύτερος απ' ό,τι ήταν ως τώρα.

Πιστεύω ότι η Σκατόφατσα θα κατεβάσει "κουφή" ενδεκάδα μη πω και σύστημα. Ίσως να παίξει και 4-4-2 με 3 αμυντικά χαφ - 1 "επιτελικό" και 2 επιθετικούς.

Με αυτή τη λογική μου αρέσει η ενδεκάδα Τουρτούρα αν και εντοπίζω ένα ψιλοπρόβλημα στην παρουσία Ιβ στα Αριστερά. Ίσως - επαναλαμβάνω ΙΣΩΣ - ο Ιβ να παίξει "επιτελικός" ή να μπει στη θέση του ο Κλέιτον.

Μπορεί να λέω και μαλακίες.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Έβαλα τον Ζιλμπέρτο λίγο πιο μπροστά, στον άξονα για να ηρεμεί και να οργανώνει κυρίως την επιθετική λειτουργία της ομάδας.

Αριστερά υπάρχει πρόβλημα, νομίζω επειδή ο Σπυρό κι ο Ίβανσιτς δεν συνεργάζονται καλά. Όμως ο Αντρέας είναι σφαίρα κάποιες φορές και ικανός να αιφνιδιάζει.

Ανησυχώ γιατί άκουσα πως ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ έχει πάει την ομάδα βόλτα στο Πόρτο Ράφτη και
δεν με έχει πάρει ακόμα τηλέφωνο να τον συμβουλέψω!

Πανάθας είπε...

:-)

Ο Κάρα θα ξεκινήσει σίγουρα στα αριστερά, όπως και ο Γκούμας στο κέντρο της άμυνας. Τα 3 αμυντικά χαφ (Ζιλμπέρτο, Μάτος, Σιμάο) έχουν ήδη αναγγελθεί και αν προσθέσουμε τους αναντικατάστατους (για τον Χικ, όχι για μένα) Γκαφίνοβιτς, Σπυρόπουλο, Σαλπιγγίδη, Σόουζα, η μόνη απορία είναι ποιός θα παίξει δεξί μπακ (μάλλον ο Νίλσον από ότι φαίνεται) και ποιός στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Γκούμα (Σιαρέγκι μάλλον).

Εκτίμηση μου είναι πως η ενεδεκάδα θα είναι (4-3-2-1):

Γκαφίνοβιτς

Νίλσον - Σιαρέγκι - Γκούμας - Σπυρόπουλος

Μάτος - Ζιλμπέρτο - Σιμάο

Σαλπιγγίδης - Καραγκούνης

Σόουζα

Από την ενεδεκάδα αυτή θα ήθελα σιγά σιγά ο Τζόρβας να παιρνει τη θέση του Γκαφίνοβιτς και ο Ρουκάβινα στη θέση του Σόουζα παρόλο που δεν είναι καθαρόαιμο σέντερ φορ. Α και ο Ζιλπμέρτο να σταματήσει να περπατάει. Τον Δεκέμβρη καλό είναι να αποκτηθούν, ένας τερματοφύλακας, ένα δεξί μπακ, ΔΥΟ σέντερ μπακ, ΔΥΟ ακραία χαφ και ένα σέντερ φορ. Και είμαστε ΟΚ. :-)

Πανάθας είπε...

Πέρα από τους 7 παίκτες που μας λείπουνε (πολύ "φτωχό" το υλικό της ομάδας), τις κακές μεταγραφικές κινήσεις το καλοκαίρι, τον νεοπλουτισμό που δείχνουν οι παράγοντες του ΠΑΟ με τα πούρα στην επισήμων (μου έρχεται να ξεράσω) αρχίζω να πιστεύω πως έχουμε πρόβλημα και στην επιλογή του προπονητή.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ.

Ο Σιμάο πάνω στον Ιμπραϊμοβιτς έκανε ΚΡΑ από μακρυά ότι ήταν μια αποτυχημένη επιλογή πολύ πριν σκοράρει ο Σουηδός. Και όλες του οι άλλες κινήσεις (απομάκρυνση Ντόϊ, αποκλεισμός από 18άδα Σπυρόπουλου, Νίνη, μη χρησιμοποίηση σήμερα του Ρουκάβινα, χρησιμοποίηση του Σιμάο πάνω στον Ζλάταν, η ενδεκάδα που χρησιμοποίησε εναντίον της ΑΕΚ κλπ κλπ κλπ) μαρτυρούν άνθρωπο εν σύγχιση.

Η ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ 2Ο ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΕΣΤ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕΙ.

Και οι άλλοι οι μαλάκες εκεί, εν έδει άκρατου μαζοχισμού αντί να τους κράξουν για τις επιλογές τους (τους διοικούντες όχι τους παίκτες, αυτοί τόσο ξέρουν τόσο παίζουν) τους στηρίζουν με την παρουσία τους, τα διαρκείας και λοιπές παπαριές, για να καμαρώνει ο Βγενόπουλος και η παρέα του για το έκτρωμα που δημιούργησαν.

ΠΟΥ'ΝΑΙ Η ΤΣΕΛΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΕΟ?

ΚΟΡΟΪΔΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!

ΠΑΝΗΓΥΡΤΖΙΔΕΕΕΕΕΕΕΣ!!!!

ΦΕΡΤΕ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΠΙΣΩ.

Υ.Γ.Σήμερα ένα σέντερ μπακ της προκοπής να είχε θα είχαμε πιο αξιοπρεπή παρουσία. Υπάρχει ποδοσφαοριστής ΙΒΑΝΣΙΤΣ? Η μικρή λουλού που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ?

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Πανάθα, να σου δώσω μία συμβουλή ;
Μην ποστάρεις εν θερμώ...

Υ.Γ.: Μήπως παρατήρησες ότι η ομάδα άρχισε να παίζει μπάλλα όταν μπήκε η μικρή Λουλού στη θέση του Καραγκούνη ;
Υ.Γ. 2: Ο καθένας μπορεί να κράξει εάν θέλει. Δεν του το απαγόρεψε κανένας. Όπως και βέβαια δεν μπορείς να απαγορέψεις σε κανένα να πάρει διαρκείας (και να το χρησιμοποιεί) εφόσον πιστεύει στη προσπάθεια που έχει αρχίσει από το καλοκαίρι...

Πάντα φιλικά,
Ο Τρίφυλλος

Pappas10 είπε...

Tόσο οι "κράχτες" όσο και οι "πανηγυρτζίδες" είναι - για εμένα, οι δύο διαφορετικές όψεις του ιδίου νομίσματος.

Ειλικρινά δεν με πείραξε που χάσαμε από μία ομάδα που έβαλε από τον πάγκο για αλλαγή τον Αντριάνο. Άλλα με πειράξανε και συγκεκριμένα:

1. Η διαχείρηση του χρόνου πριν από το παιχνίδι. Σαν πολύ χαλαρά κι "εντάξει μωρέ δεν τρέχει τίποτα" μου φάνηκε η όλη φάση.

Πέρασε πολύ ότι η Ίντερ είναι αχτύπητη (που δεν είναι) και πως ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ πρέπει να είναι ευχαριστημένος αν χάσει αξιοπρεπώς. Επιδίοξη "αξιοπρεπούς" ήττας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

2. Δεν ξέρω αν ο Τεν Κάτε ευθύνεται ή όχι για την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΓΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΕΔΕΙΞΕ Η ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ αλλά - ειλικρινά - θεωρώ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ την συνέχιση πειραματισμών στην ενδεκάδα σε παιχνίδια τόσο σημαντικά. Δεν κρίνω τον Μουν, τον Γιαννάκη ή τον Κλέιτον σαν απόδωση.

Είναι όμως εμφανές ότι η ομάδα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΧΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΒΓΑΖΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥΣ. Σύστημα βλέπω 4-2-3-1.... ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΓΧΩΝΟΜΑΙ.

3. Το πλέον εξοργιστικό για εμένα είναι η έως τώρα ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ. Λυπάμαι που το λέω αλλά πάμε να γίνουμε γαβριέλες. "Ικανοποίηση" και "Αισιοδοξία" μετά από ένα παιχνίδι που ΧΑΣΑΜΕ ΜΕ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. Πέρα από την "γκρίνια" που είναι καταστροφική υπάρχει και ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΔΑ.

Θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ μετά από ένα παιχνίδι με μία καλή πλην όμως όχι αχτύπητη ομάδα στο οποίο φάγαμε 2 γκολ να πηγαίνει ο πρόεδρος στα αποδυτήρια και να δίνει ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ, την ίδια στιγμή που τα ΜΜΕ εστιάζονται σε ΓΑΒΡΟΜΑΛΑΚΙΕΣ όπως "Ο Υπέροχος Κόσμος".

ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΧΤΥΠΑΓΕ. ΕΧΘΕΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΔΕΝ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Πανάθας είπε...

Μιχάλη συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί σου.

Γίναμε γαύροι δυστυχώς. :-(

Φίλε Τρίφυλλε δεν πόσταρα εν θερμώ. Αυτές είναι οι απόψεις μου από τότε που γράφω εδώ. Απλά επ'ευκαιρίας..........

Νομίζω πως το τελειωτικό χτύπημα αυτής της ομάδας (στην στήριξη του κόσμου αναφέρομαι), του προπονητή, του τεχνκού διευθυντή και της διοίκησης, θα είναι το παιχνίδι στην Κύπρο. Αν ενδιάμεσα έχει χάσει και σε κανένα Χαριλάου θα γελάσει ο κάθε πικραμένος. Αν δεν αλλάξει μυαλά ο Χικ βλέπω να μην κάνει παρέλαση. Και είναι και ελεύθερος ο Μπάγεβιτς meanwhile.

Περαστικά μας.

Ανώνυμος είπε...

@ Πανάθα και Μιχάλη,

νομίζω πως υπερβάλλετε.

Συμφωνώ κυρίως στο ότι ήταν μεγάλο λάθος που καλλιεργήθηκε ένα κλίμα περί αχτύπητης-φαβορί Ίντερ (που δεν είναι).

Συμφωνώ επίσης, ότι ήταν μαλακία του Τεν Κάτε να βάλει ΞΑΝΑ τον πιτσιρικούλη Σιμάο σέντερ-μπακ (και μάλιστα πάνω στον πανύψηλο Ζλάταν!) τη στιγμή που με τον Πανθρακικό έδειξε πως δεν το έχει.

Θα έλεγα επίσης πως ο Ολλανδός ώφειλε να βγάλει τον Κλέιτον γύρω στο 65' και να ρίξει αντ' αυτού (και όχι αντί του εκπληκτικού χτες Μουν) τον Σόουζα στο ματς.

ΩΣΤΟΣΟ η χτεσινή εμφάνιση ήταν ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΑ καλή σε σχέση με όλα τις προηγούμενες (ελπίζω όμως να μην σημαίνει αυτό, ότι θα παίζουν μπάλα μόνο στο ΤσουΛου σαν κάτι παλιότερους!) ...

... και σίγουρα αφήνει την αίσθηση πως αυτή η ομάδα μπορεί - με 2-3 πινελιές ακόμα - να κάνει πολλά.

Θα σταθώ στα λόγια του Βιεϊρά, που για μένα απηχούν την ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ αλήθεια:

"Ο Παναθηναϊκός έδειξε πως έχει πολλές ελπίδες πρόκρισης, αλλά ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ, όπως το έχουμε κάνει εμείς. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ".

Συμφωνώ 10000000% με τούτα τα λόγια!

Δυο μικρές παρατηρήσεις:

1. Η ομάδα έγινε ταχύτερη, απλούστερη και ανέβηκε από τη στιγμή που βγήκε ο Καραγκούνης.

2. Κι ανέβηκε ακόμα περισσότερο στο β', όταν επιτέλους πήρε μπροστά ο Ζιλμπέρτο.

Και τέλος:

Πώς σας φάνηκε ο Βύντρα;

:-)

Ανώνυμος είπε...

έπρεπε να κατεβάσει και τον γκάμπριελ χτες για να τους έχουμε παίξει με τέσσερα δεξιά μπακ :-)
συμφωνώ με την αποτυχημένη χρησιμοποίηση του σιμάο πάνω στον ζλάταν (του ριχνε 2 κεφάλια του μαυρούκου), αλλά με τέτοιες ομάδες χρειάζεσαι και την τύχη με το μέρος σου την οποία όπως και να το κάνουμε δεν την είχαμε.
ΥΓ φοβερή κερκίδα για άλλη μια φορά!!!!!!
NAS

Πανάθας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πανάθας είπε...

Τουρτούρα να σε ρωτήσω κάτι?

Πότε θα απογοητευτείς από τον ΠΑΟ:

1.Τερματίσουμε 4οι στους ομίλους του Τσου Λου και 3οι στο Πρωτάθλημα (κανονική σαιζόν όπως πέρισυ), ενώ οι εφημερίδες θα γράφουν τα καλύτερα λόγια για εμάς?

2.Τερματίσουμε 3οι στους ομίλους του Τσου Λου, πάμε Ουέφα και αποκλειστούμε μέχρι τους 16, ενώ στο πρωτάθλημα τερματίσουμε 2οι και οι εφημερίδες θα γράφουν τα καλύτερα λόγια για εμάς?

3. Ποτέ δεν θα απογοητευτώ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ακόμα και αν οι εφημερίδες γράφουν τα καλύτερα λόγια για εμάς.

4. Άλλη δική μου εξήγηση περί "απογοήτευης", ότι και να γράφουν οι εφημερίδες (πρακαλείστε όπως γράψετε μια-δυο αράδες).

Όποιος θέλει (αν θέλει βεβαίως) συμμετέχει στο μικρό μου και αυθαίρετο poll.

Έτσι για να δούμε τα όρια αντοχής του καθενός.

Old Boy είπε...

Φίλε Πανάθα, εμένα γνώμη μου είναι ότι η νοοτροπία «δεν αντέχω άλλο χωρίς τίτλους, τίτλους θέλω και τους θέλω τώρα», «δεν αντέχω 5 ή 15 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα» μολονότι είναι απόλυτα λογική και εύλογη, δεν παύει να οδηγεί σε αδιέξοδα. Γιατί κάθε καινούρια σαιζόν κουβαλάει στις πλάτες της τις αποτυχημένες προηγούμενες και σε κάθε καινούρια σαιζόν η πρώτη ήττα φέρνει μεγάλη ταραχή και η δεύτερη απόγνωση.
Δεν γίνεται έτσι όμως και δεν οδηγεί και πουθενά αυτό, γιατί έτσι «το δεν αντέχω 5 χρόνια χωρίς τίτλο» θα μετατραπεί «σε δεν αντέχω 15 χρόνια χωρίς τίτλο».
Ή αντέχουμε λοιπόν ή δεν αντέχουμε και δεν ασχολούμαστε με την ομάδα μας μέχρι να ξαναπάρει τίτλους.
Με αυτό καθόλου δεν θέλω να πω ότι ο κόσμος πρέπει να είναι πρόβατα.
Αλλά ο κόσμος αντέδρασε, εντόπισε υπευθύνους και σε ένα ποσοστό κατόρθωσε να αλλάξει την ιδιοκτησιακή - διοικητική κατάσταση.
Τώρα λοιπόν ξεκινάει κάτι καινούριο. Τι πρέπει να κάνουμε; Να βγάλουμε μαλάκα τον Τεν Κάτε σε δυο μήνες; Δεν έχει ένα βιογραφικό ο άνθρωπος; Από το φεγγάρι ήρθε; Συμφωνώ απόλυτα ο Σιμάο στον Ζλάταν ήταν ο ορισμός της ανορθογραφίας.
Αλλά έβαλε και τον Μουν δεξί χαφ που 100 στους 100 ανθρώπους είπαν «τι κάνει ο μαλάκας;» και του βγήκε. Επειδή προφανώς την ψάχνει τη δουλειά και την ξέρει τη δουλειά του.
Αμυντικά μπορεί πράγματι να ηττηθήκαμε κατά κράτος, ωστόσο η ομάδα είχε μια ανάπτυξη και άφησε ελπίδες ότι κάτι μπορεί να χτιστεί.
Το είχε δηλώσει και ο ίδιος στην Αρχή ότι «η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα».
Γνώμη μου είναι να περιμένουμε να δούμε τι θα χτίσει.

Pappas10 είπε...

Όποιος διάβασε με ελάχιστη προσοχή αυτό που έγραψα θα είδε ότι δεν έκανα κανέναν αγωνιστικό σχολιασμό.

Προσωπικά εντοπίζω το πρόβλημα στην έλλειψη αγωνιστικής ταυτότητας αλλά και την λάθος - κατά τη γνώμη μου πάντα - ψυχολογία που είχε ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το παιχνίδι.

Σαφώς και θέλω ο Τεν-Κάτε να συνεχίσει αλλά θεωρώ ότι πειραματίζεται ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. Ανεξάρτητα με το αν του βγαίνει η όχι.

Εχθές ο Βύντρα ήταν ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ. Χαίρομαι που δεν άκουσα το όνομα "Κυργιάκος"... προφανώς κάποιοι εξακολουθούν να θυμούνται πως τον είχε ξεκωλιάσει ο Ιμπραήμοβιτς στο Ματς της Εθνικής.

Ολντ Μπόυ δεν πιστεύω ότι ο Μουν "του βγήκε". Ήταν φιλότιμος και προσπάθησε αλλά δεν τον "ένοιωσε" η άμηνα της Ιντέρ παρά το δοκάρι. Γενικά ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΟΙΩΣΕ Η ΙΝΤΕΡ ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΠΕΙΡΑΞΕ. ΓΙΑΤΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΑΛΛΑ ΥΣΤΕΡΟΥΣΑΜΕ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ. Η ΙΝΤΕΡ ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΕΧΘΕΣ.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο εμένα ενοχλούν αυτές οι θριαμβολογίες στις εφημερίδες σήμερα; Χάσαμε 2-0 ΕΝΤΟΣ έδρας. Θα πανηγυρίσουμε κι όλας; Δεν σας θυμίζει τις γελοιότητες του γαύρου η κατάσταση;

fpboy είπε...

Γεια χαρά σε όλους!
Δυστηχώς, ο Παναθηναικός έχει πολύ δρόμο για να γίνει αυτό που ξέραμε.
Μόνο με υπομονή και σωστές επενδύσεις θα τα καταφέρουμε.
Αυτή την στιγμή είμαστε ανέτοιμοι
και σαν αμυντική λειτορυργία και σαν ανάπτυξη, δεν μπορούμε να κερδίσουμε την Ίντερ....

Ανώνυμος είπε...

@ Πανάθα,

ωραίο το poll σου. Όμως για να απογοητευτεί κανείς, θα πρέπει πρώτα να έχει γοητευτεί!

Σωστά; Σωστά.

Λοιπόν πουθενά δεν είπα, ούτε κι έδειξα, πως έχω γοητευτεί από την ομάδα μας. Επομένως δεν κινδυνεύω από απογοήτευση.

:-)

Περισσότερο κινδυνεύω - όπως ΟΛΟΙ μας πιστεύω - από ΕΛΛΕΙΨΗ ΓΟΗΤΕΥΣΗΣ.

Λοιπόν, ναι, η ομάδα ΟΦΕΙΛΕΙ να μας γοητεύσει, μάς το χρωστάει αυτό.

ΟΜΩΣ (πέρα από το ότι υπάρχουν και στριμάδια που δεν γοητεύονται ποτέ!), για να γοητευτούμε, πρέπει ν' αφήσουμε τον μάγο να δουλέψει τα κόλπα του.

Εννοώ τον Ολλανδό.

Ας προσπαθήσουμε να πιάσουμε πώς σκέφτεται αυτός. Πώς σκέφτεται ένας προπονητής, που θεωρεί (από την πείρα του εκεί που έχει δουλέψει) πως θα κάτσει πάνω από κάτι ... μήνες στην ομάδα και πως του έχει δοθεί να την χτίσει.

Σίγουρα δεν θα σκέφεται όπως εμείς, που (καλώς ή κακώς ...)ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΘΑΥΜΑΤΑ. Δεν θα σκέφτεται έτσι ούτε τους παίχτες του, ούτε τα παιχνίδια.

Επιμένω λοιπόν - και (φίλε Ξανθιώτη) ειλικρινά δεν με νοιάζουν ΚΑΘΟΛΟΥ τα πρωτοσέλιδα των (άμπαλων κωλο)φυλλάδων! - πως η εμφάνιση της ομάδας ήταν απροσδόκητα καλή ...

... και πως το θέμα είναι ΚΥΡΙΩΣ αυτό που είπε ο Βιεϊρά: ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΕΥΤΟΥΝ!

Ανώνυμος είπε...

Κατ' αρχήν να πώ ότι συμφωνώ με τα περισσότερα σχόλια.
Κατά την γνώμη μου το αποτέλσμα και η διαχείρiση του ήταν, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, απόρροια της ηττοπόθειας που επικράτησε πριν τον αγώνα η οποία με την σειρά της ήταν, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, απόρροια των (γενικά) μέτριων επιδόσεων μας τα τελευταία χρόνια, της απογοητευτικής παρουσίας στην τελευταία μας εμφάνιση στο Τσου Λου και του μουδιασμένου ξεκινήματος της φετινής χρονιάς.
Φυσικά η τακτική αυτή ήταν λάθος και αυτό αποδείχθηκε στον αγώνα αλλά η αλήθεια είναι ότι πριν τον αγώνα πολλοί από εμάς φοβόντουσαν μην μετρήσουμε 3-4 παρά πίστευαν στη νίκη.
Εννοείται ότι το αποτέλεσμα δεν είναι για να πανηγυρίζουμε ούτε για να χαιρόμαστε. Αν θέλουμε να ξαναδούμε επιτυχίες στην Ευρώπη πρέπει να μας προβληματίσει και να μας κάνει να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο στη συνέχεια. Δεν είμαι σίγουρος ότι μια τέτοια εμφάνιση αρκεί για 2πλο στην Κύπρο.
Για τις επιλογές Τεν Κάτε πιστεύω ότι είχαν πολύ ρίσκο, κακώς για τόσο κρίσιμο παιχνίδι τόσο νωρίς στη σεζόν. Άλλες του βγήκαν (Μουν για 60', Βύντρα ξανά δεξιά) και άλλες όχι (Σιμάο στο 1ο ημίχρονο, Κλείτον, Νίλσον αριστερά). Θα έπρεπε να παέι σε πιο σίγουρες επιλογές όπως έκανε με Γκούμα και Μάτος. Η φετινή ομάδα όμως χρειάζεται υπομονή και δουλειά. Ήρθαν παίκτες με αρκετό ταλέντο, αλλά μικρή εμπειρία πρωταθλητισμού και Ευρώπης, και αν γίνει καλή δουλειά μπορεί να βγεί κάτι πολύ καλό.

Ανώνυμος είπε...

QUIZ:

Ποιον παιχταρά έκανε "Λολα" στο Euro ο Ζλάταν;

Ανώνυμος είπε...

@ σοτο

δε ρωτάς καλύτερα τον Ψηλό;

Έχω κι εγώ quiz:

Τον ξέσκισε ο προπονητής του.

Τον ξέσκισε και ο Β΄ αντιπρόεδρος της ομάδας του.

Ποιος έχει σειρά να ξεσκίσει το
19χρονο Σιμάο;

Pappas10 είπε...

Soto,

ΚΥΡΓΙΑΚΟΣ... ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ... τον είχε κάνει ο Ιμπραήμοβιτς (και με ένα πόδι για να μην ξεχνιόμαστε) κουτό και βγήκαν τα φαντασματα και λένε πως αν τον είχαμε...

Τέλος πάντων... αυτός ο καρκίνος μας έχει γαμήσει την ομάδα.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Πανάθας είπε...

Μπράβο στους ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ - ΓΚΟΥΜΑ, για τις δηλώσεις τους.

Ευτυχώς που υπάρχουν αυθεντικοί ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ στην ομάδα, που δεν λειτουργούν με συμπλέγματα και δεν είναι υποκινούμενοι.

Τουρτούρα κάνεις για πολιτικός. ;-)

Με τον ΤΕΝ ΚΑΤΕ μάλλον μπλέξαμε. Βοηθός προπονητή ήταν ο άνθρωπος πιο βιογραφικό? Στον Ajax που δούλεψε ως πρώτος είχε αποκλειστεί από Κοπενχάγη και Σλάβια Πράγας στα προκριματικά του CL.

ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ.

Η ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΘΗΚΕ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

Ο ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΠΕΤΥΧΕ.

ΜΕΤΟΧΟΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ DERBY (είναι το 50% βλέπετε). ;-)

Ανώνυμος είπε...

@ Πανάθα said: "Τουρτούρα κάνεις για πολιτικός. ;-)".

Για Α' Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ πώς με βλέπεις; :-)

---

@ Gilberto,

ο Πανάθας! Το βρήκα;

:-) :-))

Πανάθας είπε...

Χαχαχαχα......εγώ τον πάω ολέ τον Σιμάο (τον προτιμώ ως αμυντικό χαφ βέβαια). Αλλά έτσι όπως πάνε θα το κάψουν, όπως το ίδιο θα κάνουν και με τον Νίνη.

Άκου, τον έβαλε λέει - σύμφωνα με τον ίδιο - για να αποκτήσει εμπειρίες από το CL.

Ten Kate γερά η 28η Οκτωβρίου είναι κοντά (θα φύγει* νύχτα είμαι πλέον σίγουρος).

NEEEEEEEXT.

*Πάμε Χαριλάου, Τούμπα και ΓΣΠ. Με 2 ήττες στα 3 ματς μένει λέτε?

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω γιατί κολήσατε στον Κυριάκο. Το θέμα είναι ότι σε καμιά από τις 4 θέσεις των μπακ δεν έχουμε αξιόπιστη λύση. Ούτε δεξί, ούτε αριστερό, ούτε κεντρικά μπακ. Ο πιο αξιόπιστος από όλους είναι το Γκούμας. Και επιπλέον και ο Γκαλίνοβιτς δεν είναι αξιόπιστος.

Αυτά ήταν γνωστά σε όλους από πέρισυ. Και δεν έγινε τίποτα το καλοκαίρι. Μόνο μεγάλα λόγια για 40 εκατομύρια για μεταγραφές, και τους Αμπράμοβιτς τις Ελλάδας...

Ανώνυμος είπε...

@ Πανάθα, για δώσε βάση:

«Αυτό που είδα με την Ίντερ μου άρεσε. Μην ξεχνάμε πως είναι ακόμα αρχή της περιόδου, όταν «δέσει» το σύνολο τα αποτελέσματα θα έρθουν», τόνισε ο Σόουζα στην εφημερίδα Goal και συνέχισε:

«Η καλύτερη προσθήκη του Παναθηναϊκού φέτος είναι ο Τεν Κάτε. Ο κόσμος πρέπει να έχει πίστη. Η ομάδα διαθέτει ταλέντο και έχει τις προυποθέσεις να φτάσει ψηλά. Μπορεί να πάρει, κάτι που φυσικά δεν θα αποτελέσει έκπληξη».

ΠΑΟΛΟ, ΤΣΑΤΣΕ ΤΟΥ ... ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΑΚΟΥ!

:-)

YΓ Εμένα πάντως ΕΝΑ μόνο πράγμα που έκανε κακή εντύπωση με τον Τεν Κάτε: ότι έκανε πίσω στις επιλογές του για τους αρχηγούς επειδή έβηξαν κάποιοι. Ελπίζω να μην γίνει και αυτός έρμαιο των αποδυτηρίων, γιατί τότε αληθινά καήκαμε.

Ανώνυμος είπε...

Φτάνει πια η κοροιδια! Να φύγουν τώρα οι εφοπλιστές της συμφοράς! Που είναι η 'Τσέλσι' που μας έταξαν? Έχουν περάσει ήδη 3 μήνες και ούτε το πρωτάθλημα δεν έχουμε εξασφαλίσει ακόμα. Την ομάδα μοντέλο την κατάντησαν μπορδέλο! Αλλαγή εδώ και τώρα. Και στον προπονητή. Να έρθει ο Δανηίλ. Και όχι μόνο να επιστρέψει το 'Αλάνι' αλλά και ο Μπασινάς. Και ο Φύσσας για τεχνικός δ/ντης.

squarelogic είπε...

Διαβάζω τώρα οτι εκτός αποστολής για το ματς στη Θεσ/νικη έμειναν Γκούμας,Νίνης,Ρουκάβινα!
Καλή η αυτοπεποίθηση του Χενκ,μήπως όμως το παρακάνει?
Γιατί αν στραβώσει εκεί και στραβώσει και στην Κύπρο,δε θέλει πολύ να δικαιωθεί ο Πανάθας...

Τώρα εμείς εδώ μπορούμε να λέμε οτι θέλουμε για Σώτους και λοιπά ψηλά σεντερμπακ,ο Αντιπρόεδρος όμως της ομάδας
α)γιατί δεν βροντοφώναζε την γνώμη του το καλοκαίρι?
β)τι πίστευε οτι προσφέρει με τη συγκεκριμένη αποστροφή?
γ)θέλει απο Αντωνιάδης να γίνει Αντωνίου?

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΛΥΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΟΥΝΑ ΤΟΥ!

Ποιοί ενοχλήθηκαν από τα (εντελώς αναγκαία επιτέλους!!!) μέτρα πειθαρχίας, που έλαβε η Νέα Διοίκηση;

Διαβάστε π.χ. τα σημερινά εξώφυλλα του ΦΙΛΑΘΛΟΥ και της SPORTDAY για να το καταλάβετε!

Ο μεν πρώτος εμφανώς "μαγκωμένος", η δε δεύτερη ανέθεσε στον ΑΙΣΧΡΟΤΑΤΟ γαβρούλη Αντώνη Πανούτση (έλεος!) να εξηγήσει στο ανγωνστικό της κοινό, ότι με τα μέτρα αυτά τιμωρείται - λέει - η ... "αλήθεια"!

Πονάνε τα μέτρα, έτσι ΓΑΒΡΑΚΙΑ των Μμε;

ΜΠΡΑΒΟ λοιπόν ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΈΝΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΣΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΔΙΑΛΥΤΙΚΑ "ΚΑΝΑΛΙΑ" ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ!

Πανάθας είπε...

Τον Γκούμα τον "τιμώρησαν" για τις δηλώσεις του. Θα πράξουν το ίδιο και με τον Α΄Αντιπρόεδρο?

Όποιος λέει το αυτονόητο στον ΠΑΟ θα "τιμωρείται"?

Πάλι τακτική εσωστρέφειας στον ΠΑΟ.

Τουρτούρα διαφωνώ ότι κάτι έχει αλλάξει (όσο αφορά τους "εχθρούς" εντός των πυλών).

Τους μαλάκες που άφησαν την ομάδα χωρίς αμυντικούς θα τους "τιμωρήσει" κανείς?

Τον βλάκα τον προπονητή μας που πειραματίζεται στου "κασίδι το κεφάλι" θα τον "τιμωρήσει" κανείς?

Ευτυχώς που είναι ελεύθερος ο Ντούσκο.

Ανώνυμος είπε...

'Πανάθες όλου το κόσμου ενωθείτε!"

squarelogic είπε...

Κοίταξε Πανάθα,
καλό είναι να λέγονται αλήθειες,προς τα έσω όμως και όχι προς τα έξω!
Δεν γίνεται στην αρχή της νέας προσπάθειας να βγαίνει ο αρχηγός της ομάδας και να εκθέτει έτσι τον προπονητή του.Απ'αυτήν την άποψη ορθώς ο Τεν Κάτε στέλνει το μήνυμα σ'οποιοδήποτε επίδοξο παπαγαλάκι των δημοσιογράφων.
Κι όπως έγραψα και πιο πάνω κακώς του ξέφυγε και του Αντωνιάδη η ατάκα.Την αλήθεια είπε-αυτή που παρεπιμπτόντως υποστηρίζω και γω-αλλά απ το στόμα του αφενός δεν εξυπηρετεί τίποτε η δημοσιοποίηση της,αφετέρου έχει άλλη βαρύτητα για τους παίκτες που πρέπει μεχρι τον Γεναρη να σηκώσουν το βάρος.

Αλλά Νίνης+Ρούκα ούτε για τον πάγκο?οι2 απ τους 4-5 παίκτες που μπορούν ν'αλλαξουν την ροή ενός παιχνιδιού που δεν σου πάει?Δεν ειναι παρακινδυνευμένο?

ΥΓ.ελπίζω αυτό για τον Μπάγεβιτς να το λες αστεία.Μετά τα καλοκαιρινά ούτε που θέλω να τον ακούσω,ακόμα κι εγώ...

Πανάθας είπε...

Ανώνυμε σε ενοχλεί η άποψη μου έτσι? Βλέπεις το internet είναι (ευτυχώς) ελεύθερο και δεν μπορεί κανείς να με "τιμωρήσει".

"Γκοτζαλάκια όλου του κόσμου ενωθείτε!!" ;-)

Squarelogic θεωρώ ότι μπλέξαμε με τον Ολλανδό. Δεν ξέρω αν σε βάθος χρόνου (αλλά σε πολύ βάθος) φτιάξει ομάδα μοντέλο, αλλά για φέτος βλέπω ομάδα μπορδέλο.

Squarelogic, προσωπικά δεν έχω υπομονή για νέα πλάνα πενταετίας. Γιατί η δήλωση του Τεν Κάτε ότι χρησιμοποίησε τον Σιμάο παρά τα λάθη του πάνω στον Ζλάταν γιατί έτσι θα έχει παραστάσεις από τέτοια ματς, μου θυμίζει Μαλεζάνι και υποσχέσεις για το μέλλον.

Έχουμε χορτάσει από προοπτικές στον ΠΑΟ όλα αυτά τα χρόνια.

ΘΕΛΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. 3 διπλά σε ΑΡΗ, ΠΑΟΚ και ΓΣΠ, μπορεί να τα φέρει?

Εγώ πιστεύω πως όχι.

Γιατί φοβάστε να εκδηλώσετε την ανησυχία/φόβο σας για το παρόν του ΠΑΟ?

Πιστεύω πως σε 3 αγωνιστικές θα είμαστε 7 βαθμούς πίσω από τον ΟΣΦΠ.

Η δήλωση Αντωνίου ότι "πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα", σε συνδυασμό με την δήλωση του Κάτε που ανέφερα πιο πάνω, σημαίνει ότι έχουν εγκαταλείψει το CL? Ας το πουν καθαρά στον κόσμο να μην πηγαίνει στο γήπεδο. Γιατί ξέρω ανθρώπους που ήρθαν από του διαόλου την μάνα να δουν την ομάδα και φύγανε με την ουρά στα σκέλια (όσο και αν προσπάθησαν να "αγοράσουν" χρόνο την επομένη μέρα με στημένα δημοσιεύματα).

Ζητείτε σεβασμός στους οπαδούς του ΠΑΟ.

Α και να φτιάξουν ομάδα που να κερδίζει.

ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΞΕΓΕΛΑΝΕ (θα το λέω μέχρι να πάψει να ισχύει)

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πανάθας είπε...

ΕΠΙΠΛΕΟΝ:

Μην διαδραματίζετε ρόλο υπερασπιστή της διοίκησης παρακινούμενοι από "ελεγχόμενα" έντυπα.

Ο ΠΑΟ δεν είναι η διοίκηση του.

ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ. ΣΑΣ "ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ" ΜΟΝΟ. ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ (με τη δική σας αρρωγή) ΤΟΤΕ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ.

Υ.Γ. Για όσους δεν το ξέρουν ο Αντωνιάδης είναι άνθρωπος του Βγενόπουλου στην ΠΑΕ. Δεν θεωρώ τυχαία τη δήλωση του.

Ανώνυμος είπε...

@ Squarelog,

να λοιπόν που συμφωνούμε ... και μάλιστα απολύτως!

:-))

Υ.Γ. Για Ρουκάβινα και Νίνη.

1. Ο Ρούκα είναι πιτσιρικάς και προέρχεται από τραυματισμό στους κοιλιακούς, παρόμοιο δηλαδή με τον περσινό του Νίνη και ΑΚΡΩΣ επικίνδυνο για υποτροπές σε τέτοιες ηλικίες (το είδαμε με τον Νινάκο μας, που κατέληξε στο χειρουργείο!). Την Κυριακή, προπαραμονή του αγώνα με την ΙΝΤΕΡ, ένιωσε ξανά ενοχλήσεις. Καθόλου απρόσμενο για τέτοιους τραυματισμούς και σε τέτοια ηλικία. Γι' αυτό και δεν τον είδαμε την Τρίτη. Επομένως ο ΤενΚάτε έπραξε ΑΡΙΣΤΑ που τον άφησε εκτός αποστολής με τον ΑΡΗ, δεδομένου μάλιστα ότι αυτός ο αγώνας προβλέπεται ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ σκληρός! Δεν υπάρχει λόγος να κάψουμε ένα τέτοιο σπουδαίο ταλέντο.

2. Ο Νίνης δεν τα πήγε και τόσο καλά τελευταία. Μάλλον δεν έχει ακόμα προσαρμοστεί στο αγωνιστικό στιλ που θέλει ο ΤενΚάτε. Κυρίως, κρατάει υπερβολικά πολύ τη μπάλα στα πόδια του, καθυστερεί το παιχνίδι μας και ταυτόχρονα την χάνει αρκετά εύκολα. Χρειάζεται οπωσδήποτε ενδυνάμωση συν τοις άλλοις. Δεν είδα το ματς των Νέων με την ΙΝΤΕΡ, αλλά διάβασα ότι εκεί η απόδοσή του ήταν πάρα πολύ κάτω της αναμενόμενης. Μπορεί το παιδί να περνάει τώρα τη φάση "νιώθω δέκα τόνους βαρύτερος", που συμβαίνει στα πρώτα ματς της σεζόν. Σίγουρα είναι ο παίκτης που μπορεί, ΣΑΝ ΑΛΛΑΓΗ (διότι 90λεπτο δεν αντέχει), να κάνει τη διαφορά (ειδικά αν έχει προηγηθεί Καραγκούνης). Όμως, με βάση τα παραπάνω δεδομένα, δεν νομίζω ότι ο ΤενΚάτε διαπράττει σοβαρό λάθος με το να τον αφήσει εκτός για το συγκεκριμένο αγώνα,που (όπως είπα και για τον Ρούκα) προβλέπεται ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ σκληρός. Είμαι άλλωστε σίγουρος ότι σύντομα θα του δώσει πολλές ευκαιρίες. Κάτι παραπάνω απ' όλους μας πρέπει να ξέρει ο Ολλανδός. Άλλωστε τυχαία λες να τον πρότεινε για αρχηγό;

Πανάθας είπε...

Δηλαδή Τουρτούρα για να καταλάβω, όλα καλά και ωραία τα βρίσκεις εσύ στην ομάδα μας?

Κριτική στον Τεν Κάτε ή στη διοίκηση δεν έχεις να κάνεις?

Πιστεύω πως αν επιβραβεύουμε τις λάθος επιλογές θα παραμείνουμε...λάθος.

Μου θυμίζεις τους γονείς που το παιδί τους έχει ένα πρόβλημα που όλοι το βλέπουν, και εκείνοι εθελοτυφλούν κάνοντας τελικά κακό στο ίδιο το παιδί.

Πανάθας είπε...

"Ο Τάκης Οικονομόπουλος είναι από την Παρασκευή ο προπονητής τερματοφυλάκων του Ατρομητου, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ."

ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ".

Έφαγε πόρτα από τον Τζίγγερ για κάποιους λόγους που δεν ανακοινώθηκαν ποτέ, ενώ είχε θετικό έργο στην ομάδα και η νέα διοίκηση όφειλε να τον έχει κοντά της.

Δείγμα ότι δεν έχουμε απεμπλακεί από τα φαντάσματα του παρελθόντος και ότι η νέα διοίκηση συνεχίζει στα βήματα του Τζιγγεριακού που όλοι αγαπήσαμε να μισούμε (εκτός από τους 2.000 φανατικούς αναγνώστες του DERBY THS ION).

Ανώνυμος είπε...

@
ΘΕΛΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. 3 διπλά σε ΑΡΗ, ΠΑΟΚ και ΓΣΠ, μπορεί να τα φέρει?

Μα αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα: 'άντρα θέλω τώρα τον θέλω'. Μα η ομάδα πρέπει να δέσει και ρολάρει. Για πες μας πως αυτό θα γίνει σε 1-2 μήνες?

Και όταν μάλιστα πρέπει να ξεπεραστούν νοοτροπίες του παρελθόντος, π.χ. οι παίκτες που βγαίνουν και κάνουν ότι δήλωση τους κατέβει στο κεφάλι στους δικούς τους δημοσιογράφους (βλ. τώρα θυμήθηκαν όλες οι εφημερίδες τον Γκούμα και την προσφορά του και την ψυχάρα του και το δημοκρατικό δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου κλπ.

Ακόμα και εάν έγιναν λάθός επιλογές και παραλείψεις, τι θες να κάνουμε τώρα? Να κάνουμε νέο συλαλητήριο να φύγουν αυτοί και να έρθουν ...'αλλοι' (ποιοι?)?

Την μεγαλύτερη ζημιά στην ομάδα κατ'εμε την κάνουν οι εξής:

1. Αντωνιάδηδες κλπ που έχουν ξεχάσει ότι πλέον έχουν θέση στην ομάδα και δεν είναι οι γραφικοί σχολιαστές/ κατακριτές των πάντων

2. Γκοτζιδες/ Δελατόλες κλπ που τα βγάζουν χοντρά. Άντε να ανοίξει και η Αθλητικη Ηχώ, να αποκτήσουν βήμα και οι ταξιθέτες του ΟΑΚΑ

3. Αυτοί που βλέπουν ' Γκοτζαλάκια' παντού και παντα, get a life & turn off the radio - no hurt feelings Πανάθα.

υγ/ όσον αφορά τον Οικονομόπουλο, καλό κ χρυσό παιδί, αλλά δεν μπορούν να χωρέσουν όλοι σε ένα διοικητικό σχήμα...

Ανώνυμος είπε...

@ βρε συ Πανάθα,

και κριτική στον ΤενΚάτε έχω κάνει (για δες εδώ παραπάνω, λέω και για τις επιλογές του στο ματς με ΙΝΤΕΡ, και για τη φάση με τους αρχηγούς), και για τη μπάλα που παίζουμε προς το παρόν δεν έχω δηλώσει ενθουσιασμό ...

... αλλά από εκεί μέχρι να τα κάνω όλα ίσωμα, ε, δεν γίνεται.

Για την ομάδα μας είμαι βασικά, όπως κατέθεσα, της γνώμης του ΠΑΤΡΙΚ ΒΙΕϊΡΑ και του ΠΑΟΛΟ ΣΟΥΟΖΑ.

Ειλικρινά με εκφράζουν αυτά που είπαν, σαν "σούμα" γι' αυτό που είδαν. Και το ότι οι παίκτες μας πρέπει να κερδίσουν σε αυτοπεποίθηση, και το ότι ο Ολλανδός ήταν η καλύτερη μεταγραφή μας φέτος.

ΚΥΡΙΩΣ όμως υποστηρίζω σταθερά εδώ και χρόνια κάτι, που διδάσκεται άλλωστε και στους πρωτοετείς της Κοινωνικής και της Αθλητικής Ψυχολογίας: όταν ΞΕΚΙΝΑΣ να χτίσεις μια καινούργια ομάδα, χρειάζεται ΠΥΓΜΗ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ - ειδάλλως δεν μπορείς να χτίσεις τίποτα, όσο καλό υλικό κι αν έχεις.

Διότι αυτό που προέχει, είναι να χτιστούν ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ μεταξύ έως χτες λίγο-πολύ αγνώστων ανθρώπων ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΜΙΑ "ΟΡΧΗΣΤΡΑ" ...

... κι αυτό δεν μπορεί να γίνει αν αφεθεί να παίζει ο καθένας το δικό του βιολί όποτε του έρθει, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΠΑΙΞΕΙ ΒΙΤΡΟΥΟΖΙΚΑ.

Σε τούτο το ζωτικό ζήτημα είχε αποτύχει, πριν και πάνω απ' όλα, η προηγούμενη Διοίκηση.

Ε, καιρός είναι να δώσουμε κάθε ευκαιρία και βοήθεια στη Νέα ώστε να προχωρήσει και εδώ ΣΩΣΤΑ.

Άλλωστε επιμένω: παρατήρησε, διάβασε κι άκουσε ποιοι αληθινά έχουν μαγκωθεί και ... δυσκολεύονται από τα μέτρα πειθαρχίας της Νέας Διοίκησης της ομάδας μας, και θα διαπιστώσεις πως είναι όλος ο ΓΑΒΡΙΚΟΣ-ΓΑΒΡΟΦΙΛΟΣ ΣΥΡΦΕΤΟΣ των Μμε.

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητοί φίλοι,
με πολύ μεγάλη έκπληξη και συνάμα εντυπωσιασμό για τα πρόωρα μνημόσυνα που κάνουν διάφοροι φίλοι, όπως ο επιλεγόμενος Πανάθας στο νέο προπονητή μας, ο οποίος Πανάθας " ακόμα δεν τον είδε Πεσέιρο τον βάφτισε". Ακόμα κάποιος άλλος κάνει αγωνιστικά πλάνα σα νέος Χελένιο Χερέρα για τα επόμενα ματς της ομάδας. Θεωρώ αμφότερα επιεικώς ελαφρότητες. Κατά τη γνώμη μου και κει παίζεται το παιχνίδι, το όλο θέμα το έχουν διογκώσει-παίξει 5-6 πουλητάρια δημοσιογράφοι οι οποίοι, μέσω κάποιων ΜΜΕ που ο κόσμος τα θεωρεί αξιόπιστα κάνουν τη προπαγάνδα τους βάσει των "their master's voice" . Για να γίνω πιο κατανοητός:
Αγαπητοί μου, υπάρχει από φέτος μία νέα κατάσταση στον ποδοσφαιρικό ορίζοντα της χώρας για όλο το οικοδόμημα που΄τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια στηριζότανε σε διοικητικά μοντέλλα του "ενός ανδρός αρχή" όπως ο Γαύρος του Σωκράτη, ο ΠΑΟ του Τζίγγερ κ.ο.κ. Ο πρωτοπόρος σε όλα ΠΑΟ έκανε το μεγάλο βήμα της πολυμετοχικότητας αλλάζοντας το χάρτη στο συγκεκριμένο άθλημα. Όσοι δε θέλουν να το δούν είναι βαθια νυχτωμένοι. Όμως έτσι έχουν τα πράγματα. Αν το μοντέλλο αυτό αποτύχει τότε ο μεγάλος Σωκράτης θα είναι ο ισόβιος Πρόεδρος των μαλάκιδων. Αν όμως πετύχει τότε ο κόσμος του Ολυμπιακού θα αμφισβητήσει το μεγάλο Σωκράτη και τις επιλογές του. Ποιό είναι το τρόπαιο που αν το κατακτήσει ο ΠΑΟ θα έχει καταφέρει το καίριο χτύπημα στο ΚΟΚΚΑΛΙΣΜΟ? Το πρωτάθλημα φίλοι μου. Σωστα λοιπόν έπραξε η Διοίκηση που έχει βάλει σα πρώτο στόχο το Πρωτάθλημα. Γιατί αυτόματα θα έχει κατατροπωθεί το σύστημα Κόκκαλη.
Μέσα στα πλαίσια αυτά γράφονται τα άρθρα που γράφονται και οι αμφισβητήσεις από τους Πανουτσοκαρπετοχελάκηδες για το κόουτς και τα κλάματα για το Γκούμα. Τώρα τους έπιασε ο πόνος. Τώρα θυμηθήκανε όλους τους προηγούμενους Δανιήλ, Σαμουήλ, Ιεζεκιήλ κλπ που ζώντες στην αφάνεια εδώ και καιρό, είναι ικανοί προκειμένου να έχουν μια μερίδα προβολής να κριτικάρουν το στήσιμο του ΧΤΚ. Θυμηθήκανε όμως και τον Μαλεζάνι, ο οποίος έχοντας αίσθηση των μεγεθών που διέπουν την Ιντερ και τον ΠΑΟ έκανε συγκρίσεις με μεγάλο σεβασμό στον νέο Παναθηναικό και το κόσμο και με σεβασμό και σοβαρότητα στο στήσιμο της ομάδας μη θέλοντας να θίξει το συνάδελφό του. Το ίδιο και ο Πάολο Σόουζα. Μας έκραξε "πιστέψτε τους".
Αγαπητοί μου πόσοι από μας είδαν από μία άλλη οπτική γωνία τις δηλώσεις του Γκούμα? Πόσοι τις είδαν από τη μερια του κόουτς? Είναι σωστό να κάνομε κριτική εκ του ασφαλούς σε προπονητή μόλις 2 μηνών? Ποιός εξ όλων ημών στηλίτευσε τη νοοτροπία του "πάλιουρα Γκούμα" που έστελνε μαζί με κάποιους άλλους στο παρελθόν τους προπονητές στο Καιάδα? Κανείς μας. Αυτή δυστυχώς είναι η νοοτροπία μας.
Φίλοι μου, με δυό λόγια δε ξέρω αν ο ΧΤΚ επιτύχει ή αποτύχει. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι αν εμείς οι φίλαθλοι δε δώσουμε πίστωση χρόνου δύο ετών να μας παροσιάσει το έργο του θα έχουμε αποτύχει οικτρά .

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητοί φίλοι,
με πολύ μεγάλη έκπληξη και συνάμα εντυπωσιασμό για τα πρόωρα μνημόσυνα που κάνουν διάφοροι φίλοι, όπως ο επιλεγόμενος Πανάθας στο νέο προπονητή μας, ο οποίος Πανάθας " ακόμα δεν τον είδε Πεσέιρο τον βάφτισε". Ακόμα κάποιος άλλος κάνει αγωνιστικά πλάνα σα νέος Χελένιο Χερέρα για τα επόμενα ματς της ομάδας. Θεωρώ αμφότερα επιεικώς ελαφρότητες. Κατά τη γνώμη μου και κει παίζεται το παιχνίδι, το όλο θέμα το έχουν διογκώσει-παίξει 5-6 πουλητάρια δημοσιογράφοι οι οποίοι, μέσω κάποιων ΜΜΕ που ο κόσμος τα θεωρεί αξιόπιστα κάνουν τη προπαγάνδα τους βάσει των "their master's voice" . Για να γίνω πιο κατανοητός:
Αγαπητοί μου, υπάρχει από φέτος μία νέα κατάσταση στον ποδοσφαιρικό ορίζοντα της χώρας για όλο το οικοδόμημα που΄τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια στηριζότανε σε διοικητικά μοντέλλα του "ενός ανδρός αρχή" όπως ο Γαύρος του Σωκράτη, ο ΠΑΟ του Τζίγγερ κ.ο.κ. Ο πρωτοπόρος σε όλα ΠΑΟ έκανε το μεγάλο βήμα της πολυμετοχικότητας αλλάζοντας το χάρτη στο συγκεκριμένο άθλημα. Όσοι δε θέλουν να το δούν είναι βαθια νυχτωμένοι. Όμως έτσι έχουν τα πράγματα. Αν το μοντέλλο αυτό αποτύχει τότε ο μεγάλος Σωκράτης θα είναι ο ισόβιος Πρόεδρος των μαλάκιδων. Αν όμως πετύχει τότε ο κόσμος του Ολυμπιακού θα αμφισβητήσει το μεγάλο Σωκράτη και τις επιλογές του. Ποιό είναι το τρόπαιο που αν το κατακτήσει ο ΠΑΟ θα έχει καταφέρει το καίριο χτύπημα στο ΚΟΚΚΑΛΙΣΜΟ? Το πρωτάθλημα φίλοι μου. Σωστα λοιπόν έπραξε η Διοίκηση που έχει βάλει σα πρώτο στόχο το Πρωτάθλημα. Γιατί αυτόματα θα έχει κατατροπωθεί το σύστημα Κόκκαλη.
Μέσα στα πλαίσια αυτά γράφονται τα άρθρα που γράφονται και οι αμφισβητήσεις από τους Πανουτσοκαρπετοχελάκηδες για το κόουτς και τα κλάματα για το Γκούμα. Τώρα τους έπιασε ο πόνος. Τώρα θυμηθήκανε όλους τους προηγούμενους Δανιήλ, Σαμουήλ, Ιεζεκιήλ κλπ που ζώντες στην αφάνεια εδώ και καιρό, είναι ικανοί προκειμένου να έχουν μια μερίδα προβολής να κριτικάρουν το στήσιμο του ΧΤΚ. Θυμηθήκανε όμως και τον Μαλεζάνι, ο οποίος έχοντας αίσθηση των μεγεθών που διέπουν την Ιντερ και τον ΠΑΟ έκανε συγκρίσεις με μεγάλο σεβασμό στον νέο Παναθηναικό και το κόσμο και με σεβασμό και σοβαρότητα στο στήσιμο της ομάδας μη θέλοντας να θίξει το συνάδελφό του. Το ίδιο και ο Πάολο Σόουζα. Μας έκραξε "πιστέψτε τους".
Αγαπητοί μου πόσοι από μας είδαν από μία άλλη οπτική γωνία τις δηλώσεις του Γκούμα? Πόσοι τις είδαν από τη μερια του κόουτς? Είναι σωστό να κάνομε κριτική εκ του ασφαλούς σε προπονητή μόλις 2 μηνών? Ποιός εξ όλων ημών στηλίτευσε τη νοοτροπία του "πάλιουρα Γκούμα" που έστελνε μαζί με κάποιους άλλους στο παρελθόν τους προπονητές στο Καιάδα? Κανείς μας. Αυτή δυστυχώς είναι η νοοτροπία μας.
Φίλοι μου, με δυό λόγια δε ξέρω αν ο ΧΤΚ επιτύχει ή αποτύχει. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι αν εμείς οι φίλαθλοι δε δώσουμε πίστωση χρόνου δύο ετών να μας παροσιάσει το έργο του θα έχουμε αποτύχει οικτρά .

Ανώνυμος είπε...

Και γω συμφωνώ ότι τον προπονητή πρέπει να τον αφήσουμε δύο χρόνια. Ακόμη και ο Φέργκιουσον τα πρώτα 5 χρόνια με την Μάντσεστερ δεν κέρδισε τίποτα και κόντεψε να την ρίξει και στη Β' Εθνική. Δεν γίνεται να αλλάζεις προπονητή κάθε χρόνο και να περιμένεις πρόοδο.

Από την άλλη, με την διοίκηση δεν χρειάζεται υπομονή ούτε λεπτό!!! Να βγουν και να παραδεχτούν ότι το ρόστερ έχει ελλείψεις και να ζητήσουν συγνώμη από τον κόσμο που δεν τα κατάφεραν. Να τσακιστούν να βρουν ΤΩΡΑ δύο καλούς αμυντικούς για να τους πάρουμε τον Ιανουάριο. Και όχι από τον ΟΦΗ, έτσι; Μιλάμε για ΚΑΛΟΥΣ αμυντικούς.

Και μην ξεχνάτε: έγινε μια μεγάλη αλλαγή, αλλά δεν άλλαξαν κι όλα! Πλειοψηφία πάλι ο σωφέρ είναι! Και στις (Π)ΑΕ αποφασίζει η πλειοψηφία...

Ανώνυμος είπε...

Τη προ-προηγούμενη βδομάδα φταίγανε οι ζέστες.

Τη προηγούμενη η πανσέληνος.

Τι φταίει τώρα και μερικοί έχουν πάθει στρίψιμο βίδας;

Άκου λέει να στηρίξουμε 2 χρόνια το προπονητή αλλά να βγει η διοίκηση και να ζητήσει "συγγνώμη που δεν τα κατάφερε" 18 Σεπτέμβρη μήνα, με 2 αγωνιστικές πρωτάθλημα και 1 Τσάμπιονς Ληγκ!

Ρε πάτε καλά μερικοί; Διαβάζετε τι γράφετε ή ότι σας κατεβαινει;

Ανώνυμος είπε...

Παγκρατιώτη, μήπως εσύ δεν κατάλαβες ότι στη διοίκηση έχουμε άτομα τα οποία είπαν πολλά παχιά λόγια χωρίς αντίκρυσμα; Ότι με το που θα μπούν στην ομάδα έχουν έτοιμα 40 εκατομμύρια για μεταγραφές; Ότι όλοι μαζί είναι πιο δυνατοί από τον Αμπράμοβιτς; Δεν τα είπα εγώ αυτά, μόνοι τους τα λέγανε!

Εσύ λες ότι φτιάχνουν τη νέα Τσέλσυ με τον ... Μελίσση;;; Ή μήπως ότι μας δουλεύουν κανονικά και σκοπός τους είναι μόνο η κουτάλα (= νέο γήπεδο);

Βλέπεις κι άλλες πιθανότητες; Αν ναι, εξήγησέ μας.

Ανώνυμος είπε...

Και για να μην μπερδευόμαστε: για μένα η διοίκηση απέτυχε όχι στις 19 Σεπτεμβρίου, αλλά την 1η Σεπτεμβρίου που τέλειωσαν οι μεταγραφές.

Όσοι δεν φοράνε γυαλιά ξέρουν ότι ο πιο αξιόπιστος αμυντικός μας είναι ο ... Γκούμας. Και μόνο αυτό αρκεί για να δείξει την αποτυχία της διοίκησης.

Για να φτιάξουμε μια πραγματικά καλή ομάδα χρειαζόμαστε 4 αμυντικούς και ένα τερματοφύλακα. Αυτοί που έχουμε θα μας φτιάξουν ένα καλό πάγκο.

Επειδή όμως τόσο ξόδεμα από τους ... "Αμπράμοβιτς" δεν γίνεται να περιμένουμε, τουλάχιστο ελπίζω για δύο καλούς αμυντικούς τον Δεκέμβριο. Δυστυχώς δεν τους έχω σε μεγάλη εκτίμηση, πολύ φοβάμαι ότι αν δεν αρχίσουμε το κράξιμο από τώρα δεν πρόκειται να πάρουν κανένα (εκτός αν περισσεύει από τον ΟΦΗ...).

Ανώνυμος είπε...

Να κάνουμε ξανα αποχή από το γήπεδο και πορεία για να φύγει η αποτυχημένη διοίκηση που διαδέχτηκε την αποτυχημένη διοίκηση Ξανθιώτη;

Γλυκαθήκαμε κι άλλη δουλειά δεν έχουμε λες;

Σας βαρέθηκα και σας χαιρετάω.

Πανάθας είπε...

Φίλε Ξανθιώτη δεν πρόκειται να σε καταλάβουν. Όχι γιατί δεν αγαπούν την ομάδα αλλά επειδή "βλέπουν" στο πρόσωπο κάθε ΠΑΝΑΘΗΝΑϊΚΟΥ που "ορθώνει ανάστημα", τον οχτρό. Είναι ενδεικτικό της εσωστρέφειας της περιόδου Βαρδινογιάννη που τόσο τυράννισε την ομάδα στα πέτρινα χρόνια και που - δυστυχώς - ψήγματα (επιεικώς το λέω αυτό) της υπάρχουν ακόμη.

Από ότι κατάλαβα δίνετε άφεση αμαρτιών στη νέα διοίκηση μόνο και μόνο επειδή είναι νέα (ενώ δεν βλέπετε την σύνδεση με το "παρελθόν"). Σας ρώτησα για τα όρια αυτής της αντοχής δίνοντας σας παραδείγματα, αλλά επιμελώς αποφύγατε να μου απαντήσετε, γιατί πιστεύετε μέσα σας ότι η κατάσταση θα αλλάξει. Δεν μένει λοιπόν παρά να κάτσουμε στα αυγά μας και να περιμένουμε..........2 χρόνια. Μετά την διετία θα κρίνουμε τον προπονητή, τη νέα διοίκηση κλπ κλπ κλπ. Θα μου πείτε κάποιοι από εσάς άντεξαν 30 χρόνια Βαρδινογιάννη, τι ειναι 2 μπροστά στην αιωνιότητα? Πάντως να ξέρετε κάτι. Ότι διαμαρτύρομαι δεν σημαίνει ότι καταλύω. Διαμαρτύρομαι και προσπαθώ να φέρω τον άλλο προ των ευθυνών του, του εξηγώ την θέση στην οποία βρίσκομαι εδώ και 12 χρόνια και προσπαθούμε όλοι μαζί για κάτι καλύτερο. Αλλά όταν έχεις πάρει 20 εκατομμύρια ευρώ από το CL, πολύ πριν λήξει η μεταγραφική περίοδος δεν δικαιολογώ π.χ. τα κενά στην άμυνα. ΕΚΕΙ ΚΑΤΙ ΕΓΙΝΕ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ.

ΘΕΜΑ ΓΚΟΥΜΑ. Για μένα ο Γιάννης μπήκε στο πάνθεον των ΠαναθηναΪκών ηρώων μου. Μαζί με τον Λινοξυλάκη, τον Δομάζο, τον Αντωνιάδη, τον Ελευθεράκη, τον Γεωργακόπουλο, τον Μαυρίδη, τον Σαραβάκο και τα άλλα παιδιά που εκδιώχτηκαν γιατί.......είχαν γνώμη. Οι πραγματικά μεγάλοι έχουν και ΑΠΟΨΗ με το Α κεφαλαίο. Οι υποτελείς της κάθε διοίκησης είναι πραγματικά για λύπηση και θα παίξουν και ως υποτελείς. Αν δεν μιλήσουν σε μια στγμή κρίσης αυτοί που έχουν ματώσει την φανέλλα, ποιοί θα μιλήσουν? Οι μισθοφόροι? Ο Τεν Κάτε που σήμερα είναι και αύριο δεν είναι?

Υ.Γ. Anonymos said (ανάμεσα στα άλλα): "Αυτοί που βλέπουν ' Γκοτζαλάκια' παντού και παντα, get a life & turn off the radio - no hurt feelings Πανάθα." ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ. Θα ζήσω την ζωή μου έχοντας ΕΣΕΝΑ ως πρότυπο. Θα κάνω ότι μου υπαγορεύουν οι άλλοι. No hurt feelings too ανώνυμε. Και μια συμβουλή. Ξέρεις υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αντίθετη άποψη από εσένα. Ρώτα κάποιον που εμπιστέυεσαι την γνώμη του τι κάνουν σε αυτές τις περιπτώσεις. ;-)

Ανώνυμος είπε...

@ Πανάθας

1. Το να γκρινιάζεις (όπως κάνεις εσύ) σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει: ' ορθώνω το ανάστημά μου'. (you wish)

2. Το να διαφωνεί κάποιος μαζί σου, δεν σημαίνει ότι απαραίτητα τον πατρονάρουν 'μεγάλα οικονομικά και σκοτεινά κέντρα εξουσίας' (i wish ..joking!΄:)

3. Το να δίνεις χρόνο σε κάτι να ωριμάσει και να δείξει το όποιο αποτέλεσμα που μπορεί να καταφέρει, είναι... απλώς κοινή λογικη!

Κι εν πάσει περιπτώσει για ποδόσφαιρο μιλάμε, χαλάρωσε λίγο πράσινε che-wanna be- guevara

Πανάθας είπε...

Γυρίζεις την κουβέντα σε προσωπικό επίπεδο (την έχουμε ξανακάνει αυτή την συζητηση) και δεν νομίζω πως ενδιαφέρει κανέναν (ούτε εμένα να σου πω την αλήθεια). Αυτός είμαι με τα κακά μου και τα στραβά μου και σε όποιον αρέσει.

Αλλά......"οφείλεις" να σεβαστείς (δεν είπα να συμφωνήσεις) την άποψη μου όσο ακραία, επαναστατική (συ είπας), βλακεία και να είναι ή να μην ασχοληθείς μαζί μου. Αυτό επιτάσσει το "επίπεδο" των πράσινων οπαδών. Πέφτεις στην λούμπα της προσωπικής κόντρας επειδή δεν εγκρίνεις τα γραφόμενα μου. Είναι λάθος κατά τη γνώμη μου. Εδώ μέσα διαφωνώ με πολλά άτομα αλλά με επιχειρήματα. Αυτό είναι και το νόημα της ύπαρξης αυτού του blog (νομίζω). Να συζητήσουμε για την αγαπημένη μας ομάδα.

ΑΥΤΑ.

Άντε καλή επιτυχία στην ομάδα μας το απόγευμα.

;-)

Πανάθας είπε...

Συμπληρωματικά:

1. Το "ορθώνω ανάστημα" πήγαινε στους Γκούμα/Αντωνιάδη (και στα υπόλοιπα παραδείγματα που ανέφερα) και όχι σε μένα. Εγώ τι ανάστημα να ορθώσω από την άνεση του γραφείου μου? Δεν είμαι τόσο αφελής όσο πιστεύεις.

2. Αυτό είναι δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα. Το ότι πιστεύω ότι ΚΑΠΟΙΑ παιδιά έχουν πέσει θύματα προπαγάνδας, ναι το πιστεύω (έχω το δικαίωμα φαντάζομαι ε?). Αυτό δεν αναγάγει όμως όλους τους συνομιλητές μου σε υποκινούμενους. Αλοίμονο Τζίνη Βαρδινογιάννη. :-)

3.ΣΥΜΦΩΝΩ. Απλά αναρωτήθηκα για τα όρια αυτής της υπομονής. Π.χ. ΕΣΥ αντέχεις για άλλα δύο χρόνια τον ΠΑΟ ΜΑΣ κομπάρσο? ΕΓΩ ΟΧΙ. Το δηλώνω ευθαρσώς. Τώρα αν αυτό που λέω πάει κόντρα στην κοινή λογική τι να πω? Να αισθανθώ ντροπή? Η κοινη λογική κυβερνάει τον μάταιο τούτο κόσμο με όχι πολύ καλά αποτελέσματα. Ε ας ξεφεύγουμε μερικοί από το κοπαδι. ;-)

Εύχομαι διπλό στο Χαιλάου να ηρεμήσουμε λιγάκι.

Πανάθας είπε...

Επαγγελματική νίκη για την ομάδα μας παρά τα αμυντικά της λάθη που παραλίγο να κοστίσουν τους 3 πολύτιμους βαθμούς. Ένα 45λεπτο καλής απόδοσης ήταν αρκετό (και με τη βοήθεια της τύχης βέβαια).

Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΟ το οφσάιντ που δόθηκε στον Κλέιτον προς το τέλους του αγώνα. Πρέπει ο ΠΑΟ να - ξανά - διαμαρτυρηθεί (έχει μεγαλύτερη σημασία να το πράττεις στις νίκες). Φυσικά θα μείνει στις διαμαρτυρίες αν δεν καταφέρουν οι διοικούντες να ανεβάσουν στον θρόνο της ΕΠΟ τον Πάρη.

ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ:

Μουν (2ο συνεχόμενο καλό ματς από τον Νοτιοαφρικανό), Μάτος (για μένα ο κορυφαίος), Κλέιτον (στο α' μέρος γιατί μετά κουράστηκε - κακό που έλειπαν Κάρα, Νίνης ή Ρούκα για να του δώσουν ανάσες), Σάλπι (ο 2ος κορυφαίος μετά τον Μάτος).

ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ:

Ο Γκαλίνοβιτς (ευτυχώς που τα σουτ πήγαιναν άουτ - δεν καταλαβαίνω γιατί βρίσκεται συνέχεια έξω από την εστία του και σε όλα τα σουτ ακόμα και τα ψηλά γίνεται ένα με το εδαφος ), το αμυντικό κεντρικό δίδυμο , ο Βύντρα (σε κάθε σουτ του αντιπάλου γυρνάει την πλάτη σαν να φοβάται την μπάλα, χωρίς πάσα στην ανάπτυξη), και ο Ίβανσιτς (μόνο από στημένα μπορεί να απειλήσει, πολύ αργός, κακός αμυντικός και χωρίς ικανότητα στο 1χ1).

Στις θέσεις που ανέφερα μας λείπουν και παίκτες (και ένα δεξί χαφ για να μην παίζει ένα δεξί μπακ εκεί δεν θα ήταν άσχημα). Επίσης ένα ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ περιοχής ρε παιδιά. Πετρόπουλος, Μάντζιος δεν είναι για τον ΠΑΟ. Ο Σόουζα - όπως πολύ σωστά λέει ο Κουτόχορτος - κάνει για τα μπετά στον Βοτανικό, άρα ζητείται σέντερ φορ περιοχής και ένα back up του Σπυρόπουλου που δεν διανύει την καλύτερη του περίοδο. Η μη χρησιμοποίηση των Σόουζα, Γκάμπριελ από τον Ολλανδό δείχνει πόσο αποτυχημένες μεταγραφές ήταν το καλοκαίρι. Ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ.

Μέτριοι ήταν οι Ζιλμπέρτο (ο οποίος "χρεώνεται" το λάθος στο πρώτο γκολ και το μη επιτυχή τελείωμα σε κενή εστία προς το τέλος του ματς) και ο Σπυρόπουλος (που "έχασε" τον Χαβίτο στο γκολ του Άρη και γενικά είχε προβλήματα να καλύψει σωστά τον χώρο του).

----------------------

Ένα ωραίο άρθρο του Σωτηρακόπουλου ( http://www.sport-fm.gr/article/147304 ) το οποίο συνιστώ ανεπιφύλακτα.


Υ.Γ. Μια και φέρνει γούρι. Δύο διπλά θέλουμε ακόμη. Στην Τούμπα και στο Γουσουπού. ;-)