Πέμπτη, Ιουλίου 24, 2008

ΙΕΚ" Δάγκας και Θιγμένος"

Ο αγαπημένος μου παράγοντας Λάμπρος Σκόρδας φαίνεται τελικά οτι έχει δημιουργήσει "Σχολή",την οποία φοίτησε κι ο Τσακίρης:και Δάγκας και Θιγμένος...

εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των νεων μετόχων του ΠΑΟ για μεταγραφικές επιτυχίες και ενίσχυση της ομάδας τους οι πρόεδροι που είχαν παίκτες να πουλήσουν ζητούν τα τριπλά απ την νορμάλ αξία των παικτων τους.
Μέχρι εδω καλα,αλλωστε το μεταγραφικό παζάρι είναι αυτό ακριβώς,παζάρι...Το θέμα είναι ο τρόπος που τα ζητάνε...Ακατέβατα,και μάλιστα χωρίς να εχουν εναλλακτικες προτάσεις που να προσεγγίζουν έστω το επίπεδο των απαιτήσεων τους.
4 εκ για τον Γαβραάμ λέει ο ένας,3 εκ+ Ν'Ντοι για Τζεμπούρ,λεει ο άλλος.The sky is the limit...

Κι όταν δεν τους δίνουν ακριβως αυτά που ζητούν,κάνουν τους θιγμένους και αποκλείουν μόνο την ομάδα την οποίαν τοσον καιρό ταλαιπωρούσαν στις διαπραγματεύσεις,δηλ.τον ΠΑΟ...
Επί της ουσίας τα 2εκ και την ελευθερας του Ν'Ντοι που προσεφερε ο ΠΑΟ με δικαίωμα επαναγοράς με 500χιλ,ισοδυναμουν με 2,5 εκ και τον μαυρούκο δανεικό χωρίς ορισμένη ημερομηνια επιστροφής.Τα λεφτά είναι προφανώς πολλά για ενα παίκτη αξίας μεν,αλλά με μια μόνο καλή σεζόν στο βιογραφικό του και γνωστό προβληματικό χαρακτήρα,και η 'ελευθέρας' ακούγεται καλύτερα για το πρεστίζ του Τσακιρη ο οποίος δεν θάθελε ν'ακούει οτι παίρνει δανεικούς.Κι όμως,ο "πράσινος" Τσακίρης βρήκε να κανει επίδειξη πυγμής στον νεο ΠΑΟ,ανοίγοντας την πόρτα στον Κοκκαλη για εναν παίκτη του οποίου τις σχέσεις με την ομάδα του τις εκαψε με τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα.
Όπως και με τον Γαβραάμ η πώληση του Τζεμπούρ ειναι μονόδρομος απ τη στιγμή που ο παίκτης έχει "στραβώσει".Και ο μόνος άλλος που μπορεί να δώσει καλά χρήματα(αν και προφανως λιγότερα απ'αυτά που προσεφερε ο ΠΑΟ) θα είναι ο Κόκκαλης...Όλα αυτά προκύπτουν απ την προσδοκία,απαίτηση σχεδόν,να "δαγκώσουν" τη νέα ηγεσία του ΠΑΟ η οποία υπέπεσε στο αμάρτημα να μη δίνει ότι τρελλό ζητήσουν αν και επαγγέλθηκε οτι θα πέσει χρήμα.Μήπως του χρειάζεται μια ανταπάντηση στο στύλ "δεν ξανακάνουμε business με τον κ.Τσακίρη" για να πάρουν το μήνυμα και οι υπόλοιποι οτι κινδυνεύουν να χάσουν τον καλοπληρωτή πελάτη?Επίσης μήπως πρέπει να ξανασκεφτούν αν σε τετοιες περιπτώσεις είναι πιο σκόπιμο ν'ακολουθούν την(λιγότερο ηθική αλλά πιο αποτελεσματικη τελικα)τακτικη που ακολουθησε ο Κοκκαλης στο θεμα Αβραάμ,δηλ.να βαλουν τον παίκτη να πιέζει μέχρι η παραχώρηση του να είναι μονόδρομος,και τότε να εμφανίζονται σαν "λευκοί ιππότες"?

Πάμε τώρα στα της μετοχοποίησης...Παράταση μεχρι τις 31/7 πηρε η προθεσμία των προεγγραφών για το ευρύ κοινό με ελάχιστο ποσό αγοράς τα 10.800 ευρω....
Είναι λογική επιλογή να μη θέλουν να έχουν να κάνουν με όποιον τυχαίο διαθεσει 100-200 ευρω για αγορά 10-20 μετοχών.Όμως το ποσό των 10.800 σαν "μονάδα αγοράς"(γιατί όποιος θελει παραπάνω πρέπει να ζητησει 2 επι 10.800 ή 3 επι 10.800...) είναι αρκετά υψηλό για κάτι που στην ουσία δεν αποτελεί επένδυση και ίσως γι'αυτο να μην υπήρξε μεγάλη προσέλευση στο στενό αρχικό χρονικό περιθώριο.Δε νομίζω να πιστευει κανεις οτι θ'αποκομίσει οικονομικά οφέλη απο τις μετοχες αυτές...Και με τον δείκτη DCB (Dependable Center Back) γύρω στα 7-8 εκατομ.ευρω και τον δείκτη RSCF(Regularly Scoring Center For) γύρω στο 10άρικο, το κόβω για νεα αύξηση Μετοχ.Κεφαλαίου σε 2 το πολύ χρόνια,οπότε θα χρειάζεται να ξανακαταθέσει κανείς τον σεβαστό οβολό του για να διατηρήσει το ποσοστό του.Το οποίο ποσοστό,εφόσον 80 εκ.ευρώ αγοράζουν 40% του Μ.Κ.,είναι 0,0005 % για καθε "μονάδα αγοράς",δηλ.10,800 ευρώ...Τουτέστιν απο την διάθεση στο ευρύ κοινό μετοχών αξίας 17 εκ με "μονάδα αγοράς" τα 10.800 ευρω .αναζητούνται το πολύ 1574 εύποροι Παναθηναικοι που δεν θα εχουν πρόβλημα να ξεγράψουν το παραπάνω ποσό για την κάβλα τους.Το προφίλ μου ταιριάζει για ανθρώπους που δεν δουλεύουν τα λεφτά τους ή με εύκολη πρόσβαση σε μαυρο χρήμα.
Νομίζω θαταν καλύτερα αν η "μονάδα αγοράς" κυμαινόταν γύρω στο χιλιάρικο,ποσό που πιο εύκολα μπορεί να διαθέσει καποιος νορμάλ εργαζόμενος για την ομάδα της καρδιας του...

Στο Μπάσκετ τωρα έχω την αίσθηση οτι παμε για μια μεταβατική χρονιά.Η εκτίναξη του μπάτζετ απο πλευράς Αγγελόπουλου σίγουρα δυνάμωσε πολύ τον ανταγωνισμο,αλλά δε σημαίνει οτι οι Γιαννακόπουλοι πρέπει ν'ακολουθήσουν άκριτα και κυρίως, χωρίς συνεννόηση με τον Ομπράντοβιτς, όπως εχουν δείξει οι περιπτώσεις Ντελκ,Σαρας κλπ.Τα πάρα πολλά λεφτά δεν αγοράζουν πάντα την επιτυχία και ίσως πρέπει να τηρηθεί μια σταση αναμονης για να σταθμιστεί πιο ξεκαθαρα που έχει φτάσει ο Ολυμπιακος πριν γίνουν οι αναγκαίες-και σιγουρα πολύ δαπανηρες-κινήσεις απάντησης.Το βεβαιο είναι οτι χρειαζόμαστε ενα πολύ δυνατο 3άρι και ισως καποια ενίσχυση σαν back up μεσα στην ρακέτα όπου ο Ολυμπιακός φαντάζει αχτύπητος,ιδίως σε "βάθος"...Πιστεύω οτι 'εχουσιν γνώσι οι Φύλακες" αλλά η Αυτοκρατορία απειλείται πλέον σοβαρά...

Χαιρετισμούς και καλή αντάμωση σε όλους γιατί απο Κυριακη θα βρίσκομαι κάπου εδω...


Καμιά ιδέα ποιο μπορεί να είναι το μέρος?

ΥΓ. Αν ο latin συνεχίζει να διαβαζει το μπλογκ,δε μας διαφωτίζει λιγάκι για την αξία των Μπλένχιο,Μπάρος κ λοιπών ονομάτων που ακούγονται?

12 σχόλια:

zouk είπε...

Δεν συμφωνω πως θα ηταν καλο να κλεισει την πορτα για δουλειες με τον Τσακιρη.Απλα την επομενη φορα ξερεις πως να πραξεις.Αλλωστε εχουμε παρει τον Σπυροπουλο απο τον Τσακ πριν μερικους μηνες.Απλα αυτο το Deal δεν εκατσε και ισως ειναι και καλυτερα οπως λες.Στο μελλον δεν ξερεις τι μπορει να χρειασουμε απο τον Πανιωνιο.Γιατι να εχει την αποκλειστικοτητα ο Ολυμπιακος και η ΑΕΚ.

squarelogic είπε...

zouk
αναρωτιέμαι "μήπως"...αυτοί ξέρουν και καλύτερα τι πραγματικά έχει παιχτεί.Απλά θα στραβώσω αν δω να τον δινει στους γαυρους με 2 μυρια σκέτα.

zouk είπε...

Αμα τον δωσει με 2 μυρια σκετα θα ειναι ξεφτιλας,αλλα δεν νομιζω να κανει κατι τετοιο.Ασε που αμα βρει αλλους επιθετικους ο Γαυρος δεν θα παει γι αυτον.Θα ειναι η τελευταια λυση.Ετσι νομιζω.
Και αμα γινει αυτο δεν τον βλεπω να παιζει μπαλα στον Πανιωνιο ο Τζεμπουρ για κανα 6μηνο τουλαχιστον.

Πανάθας είπε...

Προχειρα συμπερασματα απο το σημερινο φιλικο:

1.Σαριεγκι και Βυντρα στην φαση του γκολ μου θυμισαν Κλουζω. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥΝ 2 ΣΕΝΤΕΡ ΜΠΑΚ ΒΑΣΙΚΟΙ.

2.Γκαμπριελ μου αρεσε ΠΟΛΥ επιθετικα, ΚΑΘΟΛΟΥ αμυντικα. Ζητειται ισσοροπια εκει (οπως και ελπις). Σε κρισιμα ματς βλεπω....Νιλσον και σε ευκολα Γκαμπι.

3.Ο Μαντζιος σε ματς με 5 γκολ δεν εβαλε κανενα. ΒΟΗΘΕΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ ΓΚΟΛΤΖΗ.

4.Ο Ιβανσιτς επαιζε ρε παιδια? Ζητειται αριστερο χαφ-εξτρεμ too boys (old and new) ;-) Ελπιζω να μην ξαναπαιξουμε με 10.

5.Ο Σαλπιγγιδης ειναι σεντερ φορ και ουχι δεξι εξτρεμ τελεια και παβλα.

6.Κλειτον και Καρα κρατανε πολυ την μπαλλα δεν με επεισαν.

7.Ο Λαζαρος χαρταμιζεται στα πλαγια. Η θεση του ειναι πισω απο τον σεντερ φορ. Πρεπει να ειναι βασικος εκει.

8.Ο Νινης μου θυμισε σημερα Σαραβακο. Αν παιζει ετσι εχει καπαρωσει την δεξια πλευρα (με αλλαγη ποιον?)

9.Ρουκαβινα ειναι ΠΑΙΚΤΑΡΑ. Εχει πολυ ποιοτητα αυτος ο παικτης. Η θεση και αυτουνου ειναι πισω απο τον σεντερ φορ. Δεν ειναι κακο να ερχεται απο αλλαγη.

10. Ο Κλειτον ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ στα πλαγια. Η θεση του ειναι πισω απο τον σεντερ φορ και δαυτου.

11.Παρατηρειται λοιπον υπεροπλια στην θεση πισω απο τον σεντερ φορ (4 παικτες: Roυκαβινα, Καρα, Λαζαρος και Κλειτον).

12.Ο Σιμαο ελπιζω να γυρισει στην φυσικη του θεση. ΣΕΝΤΕΡ ΜΠΑΚ (αλλαγη ε?)

13.Χαρηκα που δεν ειδα μεσα Τζιολη, δεν χαρηκα που ειδα Βυντρα, Ιβανσιτς.

14.ΛΑΘΟΣ για μενα η απουσια Ντόυ. Με τον Νινη (αλλαγη) θα εκαναν παπαδες απο τα δεξια.

15.Αυτο το 4-2-3-1 και αυτο το παιχνιδι ψηλα δεν ξερω ποσο θα λειτουργησει σε δυσκολα και κλειστα ματς.

16.Με Ζιλμπερτο στα αμυντικα χαφ θα ανεβουμε επιπεδο.

17.Φοβαμαι την γκαφα Γκαλινοβιτς.

ΑΥΤΑ!!!!

Υ.Γ.Squarelogic ειναι νησι?

Old Boy είπε...

18. Καλές διακοπές Square.

Ανώνυμος είπε...

Απολαυστικό το χτεσινό φιλικό με τους Βέλγους ...

... αλλά για μένα η ουσία βρίσκεται στον ΤΕΝ ΚΑΤΕ!

Οι σοφές δηλώσεις του μετά το ματς έδειξαν, ότι έχουμε να κάνουμε με πολύ καλό προπονητή.

Υ.Γ. Μου άρεσε πάρα μα πάρα πολύ και η παρουσία του ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ με αθλητικά στον πάγκο της ομάδας, παρ' όλο που δεν ήταν στην αποστολή. Πιστεύω ότι θα είναι ηγέτης.

SQUARELOGIC ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

fpboy είπε...

μυλοπόταμος στο Πήλιο ?

Ανώνυμος είπε...

μυλοποταμος στο πηλιο μεγαλε, ειναι...εχει βραχο που σαν αψιδα που περνας σπο κατω. Οσον αφορα την τρυφιλλαρα , αφηστε μαγκες ο μεγας τσιγκανος τεν κατε τους κοβει ολους με το ματι πριονοκορδελα.Ξερει αυτος...

Pappas10 είπε...

Για φιλικό προετοιμασίας καλοί ήμασταν απέναντι σε μία μέτρια ομάδα αλλά όχι "πιτσαρία".

Η εμφάνιση άφησε πολλές υποσχέσεις. Πάντως ΧΩΡΙΣ Κάρα και Ίβ είμαστε 2 ταχύτητες πάνω.

Επίσης τον Νίνη δεν τον βλέπω να μένει πολύ σ' εμάς... και δεν ξέρω αν πρέπει κι όλας.

Περιμένουμε ακόμα λίγο και βλέπουμε...

ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑαααααα...

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης

squarelogic είπε...

fpboy + partalos

βουλωμένο γράμμα διαβαζετε!
Παραήταν χαρακτηριστικη μου φαινεται η φωτο...

Το ματς δεν το είδα γιατί ειχα κανονισει εξοδο χωρις να ξερω οτι θα υπήρχε μετάδοση,και θα λείπω και στο ματς με τη Ντυναμο.Δεν πειράζει,ας είμαι μεσα στην φαση των ομίλων!

Καλες διακοπες σε ολους!

old boy
Να ενημερώνεις το μαγαζί!

Ανώνυμος είπε...

ο αγγελάκος, ο μπασινάς ντε, βρίσκεται μια ανάσα από γαύρο...
άλλος ένας "παναθηναικάρας" αυτομόλησε...
ούστ κοπρόσκυλο, λες και χαθήκανε οι ομάδες!!!
NAS

Ανώνυμος είπε...

Για τον ΜΠΑΣΙΝΑ, είχα επισημάνει εδώ τη συνέντευξη που έδωσε πριν από λίγο καιρό στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ και στην οποία έλεγε, ότι δεν νιώθει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ για τον Παναθηναϊκό.

Διαβάζω πάντως, ότι ο Νικολαϊδης του έκανε πρόταση με τους ίδιους ακριβώς όρους και τις ίδιες αποδοχές με της Γαβριέλας.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν πραγματικά πει το "ναι" σε μια από τις δυο ελληνικές ομάδες ...

... κι ακόμα πιο ενδιαφέρον να δούμε, αν τελικά προτιμήσει την Τρούμπα ή όχι.

*** Κανένας άλλος τώρα να ζητάει ... επιστροφή του Σώτη;