Τετάρτη, Ιουλίου 02, 2008

Το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται...


Εν αναμονή των μεταγραφικών εξελίξεων στην ομάδα,και για να ικανοποιήσουμε τον Μιχάλη που ανεβάζει πίεση κάθε φορά που ανοίγει το blog και βλέπει την φατσούλα του Τερίμ,ας ασχοληθούμε με ένα δεινό παίκτη του μεταγραφικού πόκερ,έναν παράγοντα νέας κοπής απ τις τάξεις των οπαδών που φαινόταν μέχρι σήμερα να τα πηγαίνει εξαιρετικά για τα "κυβικά" του αντιμετωπίζοντας με φλέγμα και μπλαζέ ύφος τις επιβουλές των μεγάλων της Αθήνας.

Βοηθούμενος και απ τα ηθικοπλαστικά κολλήματα του Μπάγεβιτς ο οποίος "ναι μεν κατέβηκε να συζητήσει με τον τζίγγερ,αλλά μόνο εφόσον είχε τη σύμφωνη γνώμη του Άρεως",σαν γκόμενα που "θέλει,αλλά δεν την αφήνει η μαμά της",απείλησε προπονητή και ΠΑΟ με κυρώσεις και ευρωπαικες προσφυγές,και αφού κράτησε τον περιούσιο προπονητή,οργάνωσε την άμυνα γύρω απ τον Αβραάμ Παπαδόπουλο,με απώτερο σκοπό,όχι να τον κρατήσει στην ομάδα όπως διακήρυττε,όσο να μεγιστοποιήσει τα οφέλη απ την μεταγραφή του αναδεινκυόμενος ταυτόχρονα πρώτος μάγκας στις τάξεις των οπαδών.

Θεμιτή η φιλοδοξία του και πράγματι αξιοθαύμαστο το ανάστημα που όρθωσε στους ισχυρούς.
Θεμέλιος όμως λίθος της στρατηγικής του ηταν να υπογράψει ο παίκτης επέκταση του συμβολαίου του που ληγει του χρόνου ώστε να διαπραγματεύεται ο Σκόρδας από θεση ισχύος
ζητώντας 4 εκ.ευρώ!!! Ελα όμως που ο Αβραάμ,πιθανότατα δασκαλεμένος απ τον Ολυμπιακό,αρνήθηκε να του κάνει το χατήρι επανειλημμένα,με αποτέλεσμα να εκκινήσει μια καραμπόλα εξελίξεων:
οι οπαδοί "κράζουν" τον παίκτη,ο Σκόρδας δίνει εντολή στον Μπάγεβιτς να μην τον υπολογίζει για τους αγώνες(προσδοκώντας να πιέσει τον διεθνή αμυντικό να υπογράψει την ανανέωση),ο Πρίγκηψ θυμήθηκε το δικό του πόκερ με τον Σκόρδα κατά τη διάρκεια του πλατωνικού(για μια ακόμα φορά) φλερτ με τον Παναθηναικό και τον έπιασε η ευθιξία του και παραιτήθηκε!
Έτσι ο Σκόρδας χάνει τον προπονητή που εγγυάτο την συνεχεια της ανοδικής πορείας του Άρη και μάλιστα χωρίς να πάρει ευρω (¨οπως θα μπορούσε 1 μόλις μήνα πριν),κι έχει περιθωριοποιήσει και δυσαρεστήσει τον παίκτη απ τον οποίον υπολόγιζε να εισπράξει 2,5-3 εκ.ευρώ!


Αφού δεν υπάρχει έστω και μια(1) ομάδα εκτός Ελλάδος που να προσφέρει έστω και 2 εκ.για τον παίκτη,και απλά εκμεταλλεύται τη φτώχεια της εγχώριας αγοράς που κάνει-για λόγους εντυπώσεων κυρίως-ΟΣΦΠ και ΠΑΟ να μπαίνουν σε πλειστηριασμούς για παίκτες μάλλον περιορισμένων δυνατοτήτων,τι θα γινόταν αν οι δυό μεγάλοι εκαναν μια ¨συμφωνία κυρίων" και αποσύρονταν και οι δύο απ την διεκδίκηση του παίκτη με τους όρους του Σκόρδα?
Με τον παίκτη ελεύθερο να φύγει του χρόνου χωρίς ο Αρης να εισπράξει δίφραγκο,μέχρι που θα παρακαλούσε καποιον απ τους 2 να δώσει κανά εκατομμυριάκι ώστε να καλύψει τις άλλες ανανεώσεις που έκανε.Κι ας έλεγε-μπαίνοντας στα χωρικά ύδατα της αρχαίας "ύβρεως"-'ας χάσουμε και 3 εκ.αν δεν υπογράψει ο παίκτης και φύγει του χρόνου".
Καλή η μπλόφα κ.Σκόρδα αρκεί να έχεις και τη γεμάτη τσέπη να τη στηρίξεις μέχρι τέλους.
Γιατί θάπρεπε να ξέρεις οτι δεν παίζεις με τίποτε παιδάκια:με Πατέρα και "Θείο" παίζεις...
Ή όπως λέει και η λαικη σοφία "τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους"

54 σχόλια:

squarelogic είπε...

Μιχάλη εντάξει?
αισθάνεσαι καλύτερα με την φωτο του σούπερμαν Σκόρδα που είναι και καρντάσι?
:-pppp

Μόνη σου ελπίδα είναι να μας αναγκάσει ο Πατέρας ν'ανεβασουμε ποστ με φωτογραφίες των ηχηρών μεταγραφών μας...αλλιώς με Τερίμ και Σκόρδα θα την βγάλεις!

Ανώνυμος είπε...

Thanks. Im Inspired again.

squarelogic είπε...

είδατε?
μέχρι και τον lotto tickets ενέπνευσε ο Σκόρδας!

Μανώλης είπε...

Σωστόοοοοοος!!!

Pappas10 είπε...

Τώρα αν πω πως προτιμώ τον Τερμίμ από την φάτσα του σκόρδα θα με πείτε ανικανοποίητο;;;;

Ρε ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑαααα...

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Υ.Γ. Βάλτε φωτογραφία Πατέρα - Bud Spencer να γουστάρουμε...

Ανώνυμος είπε...

Έφριξα! Ελπίζω να είναι μούφα και πάντως εύχομαι να μην κάνουν τη ΜΑΛΑΚΙΑ οι δικοί μας και δώσουν τον Ν'Ντόι για να πάρουν Τζιμπούρ:

sportdog: ''Οι «πράσινοι» έκαναν νέα προσφορά στον Πανιώνιο, δίνοντας το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και σε αυτή συμπεριλαμβάνεται πλέον και ο Ντάμε Εντόι. Ο Παναθηναϊκός δίνει δανεικό τον Σενεγαλέζο παίκτη στους «κυανέρυθρους» και περιμένει την απάντησή τους, η οποία αναμένεται να δοθεί σύντομα.''

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

squarelogic είπε...

Ν'Ντοι+ 2,5 εκ να μην ξεχνιόμαστε!
Δηλ.ποσο κανει ο Τζεμπούρ ρε παιδια με μια καλή χρονιά?4 εκ?
Πλάκα κανουμε?
Φυσικα δεν πρέπει να κανουν τέτοια ηλιθιότητα!
Αντε,γιατί για πολύ Κωτσους μας εχουνε πάρει οι ΣκορδοΤσακίρηδες!

Πανάθας είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ!!!!

Τον θέλω σαν τρελός τον Τζιμπούρ (αν και φοβάμαι τον χαρακτήρα του και κατά πόσο θα μπορέσει να λειτουργήσει επαγγελματικά) αλλά όχι τον ΝΤΑΜΕ. Θεωρώ ότι αν ο ΠΑΟ παίξει με ακραίους επιθετικούς (το προτιμούν οι Ολλανδοί προπονητές) ο Ντάμε είνα Α-ΑΠΑ-ΡΑΙ-ΤΗ-ΤΟΣ.

Εγώ θέλω να επιστρέψει και ο Τζόρβας. Θα είναι ο επόμενος γκολκήπερ της Εθνικής, είναι παιχτούρα + ΤΡΙΦΥΛΑΡΑ. Ας δώσουμε δανεικό τον Γκαλίνοβιτς, τον Βύντρα, τον Τζιόλη, τον Σιόντη κλπ κλπ......έχουμε παλτά μπόλικα. ΟΧΙ ΤΟΝ ΝΤΑΜΕ.

Διάβασα στο sport24.gr ότι πήραμε και τον Μελίσση αλλά θα έρθει στην ομάδα τον Γενάρη. Αν πάρουμε και Αβραάμ νομίζω πως θα έχουμε σαρώσει σε ένα καλοκαίρι την Ελληνική αγορά.

Μας ξέφυγε κανείς? Α ναι.....ο Καρντόσο (και αυτόν τον πάω τρελά).

Τώρα για Πεγεράνο, Γκάμπριελ (αν και εφόσον) δεν ξέρω ρε παδιά αλλά στατιστικά αυτές οι μεταγραφές συνήθως δεν πιάνουν.

Rucavina είναι τρελό φόρι και πρέπει να αποκτηθεί. Τι θέλουμε ακόμη? Ένα σέντερ φορ θηρίο και ένα αμυνικό χαφ (μακάρι ο Gilberto Silva).

Για τις πτέρυγες δεν ακούω τίποτα.

Για να δούμε.......

Pappas10 είπε...

Εγώ τον Μαύρο τον θέλω... δεν γουστάρω με τίποτα να δωθεί για τον Τζιμπούρ. Η ομάδα χωρίς αράπη με σηκωμένους γιακάδες δεν πάει πουθενά. Αρκεί να έρθει και ένας Αργεντίνος με Μαλί. Τότε θα είμαστε υπερπλήρεις... ποδοσφαιρικά καρατσεκαρισμένο αυτό που γράφω.

ΡΕ ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑααααααα

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

zouk είπε...

Εμενα δεν με χαλαει να δωθει για ενα χρονο δανικος ο Ντοι ως ανταλαγμα.Αμα κανει καλη χρονια τον περνουμε πισω.
Ο Τζιμπουρ μου αρεσει και τον θελω.

Οσο για τον Σκορδα,τι να πω.Ειναι για γελια.Παει να το παιξει ο σωστος και ηθικος προεδρος ενω ηθελε να αφησει ενα χρονο στο περιθωριο τον Αβρααμ. Τι περιμενε οτι θα γινει.Με τις δηλωσεις του προσπαθει να βγαλει τους Μπαγεβιτς και Αβρααμ εγκληματιες.
Ας παρει προπονητη πιονι τωρα να τον κανει οτι θελει.

Πανάθας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πανάθας είπε...

Ζouk, οι περισσότερες διοικήσεις στην Ελλάδα, έχουν συνηθίσει σε αχυράνθρωπους στην θέση του προπονητή.

Λίγοι είναι αυτοί (οι προπονητές) που παίρνουνε το καπελάκι τους και αποχωρούν.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Ντούσκο.

Επαναλαμβάνω. Για μένα αυτός ήταν και ο λόγος που δε εργάστηκε ποτέ στον ΠΑΟ. Ήθελε εν λευκώ την ομάδα.

ΤΕΣΠΑ.

Έλα να παίρνουμε παίκτες.

;-)

Old Boy είπε...

Πόσο δίνει στο στοίχημα ότι η χρονιά θα ξεκινήσει με προπονητή Τεν Κάτε και θα κλείσει με προπονητή Ντούσαν;
Οτιδήποτε πάνω από 2 το παίζω με τρέλα.

zouk είπε...

Ημουν απο αυτους που δεν ειχα προβλημα και ηθελα να ερθει ο Μπαγεβιτς στον Παναθηναικο.Αυτη την στιγμη ομως δεν θελω ουτε να το σκεφτομαι οτι ο Χενκ Τεν Κατε δεν θα τα παει καλα και θα αλλαξουμε προπονητη.

zouk είπε...

Εισαγγελικη παρεμβαση για Αβρααμ.

Διαβαστε εδω για να δειτε ποσο σκατα τα εχει κανει ο Σκορδας.

http://www.sport-fm.gr/article/137044

Ανώνυμος είπε...

@ Old boy,

εφιαλτικό το σενάριο αυτό! Με έλουσε κρύος ιδρώτας!

Old Boy είπε...

Δεν μπορείς να τα βάλεις με την μοίρα, Τζόνυ :)
Mπάι δε γουέι (όπως θα λεγε κι ο Κίμων) αν θέλει η ομάδα ανθρώπους που ξέρουν από μεταγραφές, ας μιλήσει λίγο μαζί μας.
Η μεταγραφή του Squarelogic στο μπλογκ είναι μακράν η πιο πετυχημένη της περσινής χρονιάς ;)

Ανώνυμος είπε...

@ Old boy,

με τη μοίρα; Απαπαπαπά!

Καλύτερα με καμμια πεινασμένη αρκούδα στην Αλάσκα...
:-)

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι μου,
έχω διαπιστώσει πολλές φορές στη ζωή μου ότι ενώ οι Μακεδόνες είναι ντόμπροι και λεβέντες έχουν μία έμφυτη κουτοπονηριά και μια "ταγαρίσια " αντίληψη που έχει να κάνει με το γεγονός ότι θέλουν η Θεσσαλονίκη να παραμείνει ένα μεγάλο χωριό και η κοινωνία της να μείνει τελείως περίκλειστη στον έξω κόσμο. Τρανό παράδειγμα τα τελευταία γεγονότα στον Άρη.
Ενώ μέχρι τώρα "το σκορδοτάγαρο" πούλαγε μαγκιά και κατάφερε να μη πάει ο Ντούσαν στο ΠΑΟ και να παίζει με τη τύχη του Αβραάμ βάζοντας λίγους αληταράδες να τον εκφοβίσουν, τώρα πουλάει ένα "μαμόθρεφτο τσαμπουκά" του στύλ θα το "πω στη μαμά μου που δε με παίζετε" και κατηγορεί, ο κουτοπόνηρος, όλους τους άλλους ενώ στην ουσία αυτός τάκανε απόσκατα.
Αλλά ο μεν ΠΑΟ δε παίζει γιατί απλά θέλει τον Αβράμη στη Παιανία, ο δε Ντούσαν είναι πολύ σοβαρότερος από ότι νόμιζε ο Σκόρδας.
Τώρα ο Αβραάμ ή
1. θα κάτσει στη κερκίδα ή
2.θα κατηφορίσει στην Αθήνα,
3.ο Πρίγκηπας δε θα είναι ασπίδα του Σκόρδα στο κόσμο και
4.στη πρώτη στραβή ο "χοντρούλης" την έχει άσχημα.
Άσε που σε ένα χρόνο ο Αβρ. μένει ελεύθερος και ο κόσμος θα κρεμάσει το χοντρό γιατί με τις μαλακίες του δε θα μπούν και λεφτά στα ταμεία της ομάδας.
Ο Μπαγεβιτς με τη συμπεριφορά του απέδειξε ότι και στο ΠΑΟ ήθελε νάρθει και του χοντρού την είχε φυλάξει και ότι έχει μία έντονη προσωπικότητα.
Φίλοι μου,
αποδεικνύεται εν ολίγοις η ανεπάρκεια των οπαδών- προέδρων που αντί να λύνουν προβλήματα στις ομάδες τους δημιουργούν περισσότερα.
Αυτό σημαίνει ότι αυτό το μοντέλο Διοίκησης είναι αποτυχημένο στη πράξη και πρέπει να αναθεωρηθεί. Κατά τη γνώμη μου το εγχείρημα του πολυμετοχικού Παναθηναικού δείχνει το δρόμο που πρέπει να βαδίσουν οι ομάδες και στο τόπο μας.
Αυτοί που θα το καταλάβουν γρήγορα θα είναι οι πρώτοι τα επόμενα χρόνια.

zouk είπε...

Θα συμφωνουσα αμα το μοντελο Προεδρος-οπαδος(Κοκκαλης) δεν επερνε 10 πρωταθληματα τα τελευταια 11 χρονια.Δυστηχως στην Ελλαδα ακομα μπορει να λειτουργησει.
Πρεπει να αλλαξουν πολλα πραγματα ακομα.

Pappas10 είπε...

Ζούκ,

Ας μου εξηγήσει κάποιος πότε πρόλαβε να γίνει οπαδός της γαβριέλας ο Κρόκους (που ήρθε στην Ελλάδα αρκετά μεγάλος) και μετά το συζητάμε για το "Μοντέλο" του.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

zouk είπε...

Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να ειναι καποιος στην Ελλαδα για να ειναι οπαδος μιας ομαδας.

Pappas10 είπε...

Zouk,

Η Πρώτη ομάδα που ήθελε να αγοράσει ο Κόκκαλης δεν πουλιόταν...

Να μασάνε τις παραμύθες οι γάβροι εντάξει... να τις αναμασάμε μεταξύ μας δεν λέει ρε μαν.

Τέλος πάντων...

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

zouk είπε...

Δεν γνωριζω την ιστορια του Κοκκαλη γιατι δεν με ενδιαφερει κιολας.
Απο την στιγμη που τον πηρε ας πουμε οτι εγινε οπαδος.Κατι σαν τον Στελιο Γιαννακοπουλο,που ηταν Παναθηναικος μικρος αλλα οταν πηγε στον Ολυμπιακο λογικο ηταν να αλλαξει.

Πανάθας είπε...

Την κόντρα Βέργη-Ζουν ανάμεσα μας+Γκότζο -όπως την παρουσιάζει ο Στέφανος Χάρης :-) τη διαβάσατε?

"Το ξεκατίνιασμα της χρονιάς

Tις τελευταίες δέκα μέρες, λατρεμένε αναγνώστη, παρακολουθώ με κομμένη την ανάσα τη δημόσια αλληλογραφία που έχει ανοίξει ο Βασίλης Βέργης με τον «Ζουν ανάμεσά μας» και τον Κώστα Γκόντζο. Νομίζω ότι η υπόθεση -αν και παραμένει εξαιρετικά διασκεδαστική- έχει ξεφύγει ελαφρώς, όπως θα διαπιστώσεις και εσύ.

Αν δεν κάνω λάθος, γιατί έχω χάσει το μέτρημα, το φιτίλι τ' άναψε ο Βασίλης, ο οποίος έγραψε στο «Goal»: «Τώρα που το Media Roufianos είναι "απενεργοποιημένο", ο Γιαννάκης -"στόμα έχει και μιλιά δεν έχει αυτό το παιδί"- συνεχίζει να ανήκει στο στελεχιακό δυναμικό της ΠΑΕ ή θα βρουν καμιά άλλη δουλίτσα στο άμοιρο; Αμαρτία είναι».

Αυτό ήταν. Ο Κώστας Γκόντζος, που δεν σηκώνει Μπασινά στο σπαθί του, μπήκε στον χορό: «Αχ, ρε Βασιλάκη, και συ. Αντε πάλι να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του Βγενόπουλου. Αλλά πάλι ξέρεις εσύ. Ασ' τα αυτά, είναι για τους απλούς ρεπόρτερ. Εσύ έχεις άλλες προτεραιότητες τώρα. Προσπαθείς να βρεις ποιοι θα χάσουν τις δουλειές τους. Τελικά, άμα στη ζωή σου έχεις μάθει να έχεις από μικρός ψηλά... ιδανικά, βαδίζεις πάντα... σ’ αυτόν τον υπέροχο δρόμο. Κακόμοιρε».

Την άλλη μέρα ο Βασίλης έκανε το 2-1: «Καλοκαιριάτικα (ξανα)θυμήθηκε να μας βρίσει και ο Κωστάκ'ς (κατά το "Τζιόλ'ς"), γνωστότερος και ως "Κόπερφιλντ των συλλαλητηρίων"! Ευχές για "καλή επιτυχία" στον αγώνα που δίνει τη "νέα εποχή" ο δυστυχής να διατηρήσει ακέραια τα (χρόνια) "ιδανικά ενός... υπαλλήλου" και τις (καλές) εταιρικές δουλίτσες για εαυτόν και αλλήλους».

Τα νέα ταξίδεψαν παντού. Εμαθαν ότι βριζόμαστε και πλάκωσε και ο «Ζουν ανάμεσά μας» να πάρει θέση. Εγραψε στο «Derby»: «Τελικά, πόσο σωστές είναι αυτές οι παροιμίες του λαού. Οπως το ράσο δεν κάνει τον παπά, έτσι και το κουστούμι δεν κάνει τον κύριο. Οταν είσαι γεμάτος με συμπλέγματα και όταν είσαι αποδεδειγμένα ανίκανος να διατυπώσεις το παραμικρό επιχείρημα, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο δρόμος προς τη μικροψυχία είναι ορθάνοικτος. Και ας είσαι και διευθυντής αντικειμενικής εφημερίδας και ας είσαι και -δήθεν- σοβαρός. Κατά βάθος δεν διαφέρεις και πολύ από τις κυράτσες της γειτονιάς. Τουλάχιστον εκείνες είναι και διασκεδαστικές».

Ο Βέργης ξαναπήρε τη σκυτάλη: «Με τους αλιτήριους, όμως, πρέπει να είσαι αμείλικτος. Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για τυφλοπόντικες που έχουν κάνει το ρουφιανιλίκι επάγγελμα, που κονομάνε βρίζοντας και λασπώνοντας όποιον κάνει σωστά τη δουλειά του επειδή είναι "απέναντι" από τα δικά τους συμφέροντα. Ο Γιαννάκης έχει ακόμα το εταιρικό κινητό ή είχε τουλάχιστον την τσίπα να το επιστρέψει;».

Τα πράγματα έδειχναν να ηρεμούν. Ο Γκόντζος μάλιστα έκανε ένα διάλειμμα από τις εχθροπραξίες για να ενημερώσει εχθρούς και φίλους -η Κάτια είχε χάσει τον ύπνο της- ότι ξέρει το σύστημα που θα ακολουθήσει ο Τεν Κάτε: «Με 4-2-3-1 θα παίξει ο Τεν Κάτε στη νέα περίοδο με τον Παναθηναϊκό. Κι επειδή ξέρω ότι οι... καλοί συνάδελφοι και ρεπόρτερ θα αρχίσουν τις ερμηνείες και με δεδομένες τις αντικειμενικές δυσκολίες αφομοίωσης των συστημάτων, εξηγούμαι για να μην έχουμε... γκάφες και ράδιο αρβύλα. Με τέσσερις πίσω, δύο αμυντικά χαφ (τι… έγκλημα αλήθεια, ε… φίλοι μου;), τρεις μεσοεπιθετικούς και έναν κορυφή θα παίζει ο Ολλανδός».

Η ανακωχή κράτησε λίγες ώρες. Ο Βασίλης δεν κρατήθηκε: «Πού να ήξερε ο Τεν Κάτε ότι προτού καν έρθει στην Ελλάδα οι "Αλέφαντ' της πένας" θα (του) έφτιαχναν με... κεφτεδάκια και μακαρονάδες συστήματα και ενδεκάδα. Αντε να πατήσει το πόδι του στην Παιανία ο Ολλανδός, μπας και σταματήσει η ποδοσφαιρική κουζίνα του κάθε "μάγειρα"».

Ο «Ζουν» επέστρεψε και αυτός στα χαρακώματα, λύνοντας το ζωνάρι του: «Κλείνουμε σήμερα με τα νέα του Χόλιγουντ. Από έγκυρη πηγή. Οι μεγάλες εταιρείες της Μέκκας του κινηματογράφου αποφάσισαν να γυρίσουν ένα ριμέικ της θρυλικής ταινίας "Deathwish". Χρειάζονταν όμως έναν άνθρωπο που θα αντικαταστήσει επάξια τον αείμνηστο Τσαρλς Μπρόνσον στον ρόλο του αμείλικτου τιμωρού των παρανόμων. Στράφηκαν στη μυθική μορφή των αντικειμενικών οπισθόφυλλων. Του έκαναν μια προσφορά που δεν μπορούσε να αρνηθεί και συμφώνησε. Οπου να 'ναι, αρχίζουν και τα γυρίσματα. Μπορεί να κλαίει η δημοσιογραφία και η ενημέρωση, αλλά πανηγυρίζει η έβδομη τέχνη. Σύμφωνα μάλιστα με αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης, η ατάκα που θα ακούγεται στο τρέιλερ και σίγουρα θα μείνει στην ιστορία είναι: "Καλημέρα, αδέλφια... σήμερα θα καθαρίσω την πόλη από τους κακούς"».

Ο Βέργης, πιστός στο δόγμα «οι… ταινίες επιστρέφονται», σχολίασε: «Και η πλάκα συνεχίζεται (και θα συνεχίζεται με τους γνωστούς "μάγειρες"). Μετά τον... Λόλεκ σήμερα είναι η σειρά του... Μπόλεκ. "Υπάλληλος του μήνα" αναδεικνύεται παμψηφεί ο "Αστραπό-γιαννος του Αμαρουσίου". Καθότι και σινεφίλ, μάλιστα, ο... Γιαννάκης εύκολα θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει στο ριμέικ της "Κάλπικης Λίρας". Και στην ατάκα "αόμματος, ελεήστε τον αόμματο", τσουπ θα έπεφτε το... εταιρικό κινητό από την τρύπια τσέπη».

Τα σωθικά του «Ζουν» πήραν φωτιά. Η Ασπα Τσίνα ξύπνησε μέσα του: «Τι έγραφε εναντίον του Βίκτωρα, λίγες μέρες αφού έφυγε από το περιοδικό της ΕΠΑΕ για να μπει στον στενό κύκλο του Φλωρίδη. Δεν πέρασε πολύς καιρός μέχρι που διορίστηκε στο κρατικό ραδιόφωνο. Ακόμα και το πρωί που παίζαμε προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα, εκείνος ζοριζόταν με τις τιμές των εισιτηρίων. Μπορεί επίσης να θυμηθούμε τι άρχισε να γράφει για την ΕΡΑ από τη στιγμή που τον έδιωξαν και μετά. Μπορεί να δούμε τι έλεγε για τα CDs που μοίραζε η πρώην εφημερίδα του, μόλις άλλαξε επαγγελματική στέγη. Τι έγραφε κατά του Νικοπολίδη, όσο το μετέπειτα μέλος έπαιζε στον ΠΑΟ και τι γράφει τώρα».

Ο Βασίλης, τρέμοντας στην ιδέα ότι ο «Ζουν» μπορεί να αλλάξει γνώμη και να τον προτείνει για τον πρωταγωνιστικό ρόλο όχι στο «Deathwish» αλλά στο «Saw 5», έσπασε:

«Ναι, ομολογώ. Μη με βασανίζετε άλλο! Οσα αποκάλυψε για την αχρεία επαγγελματική μου ζωή ο "βιογράφος-Αστραπόγιαννος-Μπόλεκ" είναι όλα αλήθεια. Σε μια έκρηξη αυτοκριτικής, μάλιστα, και εν γνώσει των συνεπειών του νόμου έχω να προσθέσω τα εξής: Σε ηλικία έξι ετών πήρα μια σοκολάτα από το ψυγείο του σπιτιού χωρίς να ρωτήσω κανέναν. Στα 13 έκανα την πρώτη κοπάνα από το σχολείο. Στα 16 γλυκοκοίταξα την γκόμενα ενός κολλητού. Στα 17 άσκησα την πρώτη κριτική στους Βαρδινογιάννηδες για τον Παναθηναϊκό. Στα 25 κάπνιζα δύο πακέτα τσιγάρα άφιλτρο τη μέρα. Και στα 35 μου ο ίδιος ο Σημίτης (όχι ο Τσουκάτος, όχι, όχι) και όλο το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ πήραν τηλέφωνο και με έβαλαν στην ΕΡΑ Σπορ. Στη συνέχεια το μετάνιωσαν και με έδιωξαν με υπερκομματική νομοθετική ρύθμιση της Βουλής.

Ενα πράγμα δεν θα έπραττα ποτέ στην αχρεία ζωή μου: να κάνω το οπαδιλίκι επάγγελμα και να ρουφιανεύω επ’ αμοιβή (και με εταιρικό κινητό) τους πάντες. Αυτό δεν ξεπλένεται ούτε με όλο το φτύσιμο του πλανήτη».

Ηρεμήστε λίγο, χρυσά μου. Νισάφι πια. Κουράστηκα εγώ να σας διαβάζω, εσείς που τα γράφετε κιόλας δεν βαρεθήκατε ακόμα; Τώρα που σας έδειξα τον «κόπο» σας μαζεμένο, ελπίζω να καταλάβατε ότι η έκφραση «πιάσαμε πάτο» είναι μύθος. Στο ξεκατίνιασμα πάντα υπάρχει και πιο κάτω…

Λόγος δεν μου πέφτει φυσικά, λατρεμένε αναγνώστη, όμως πραγματικά είμαι περίεργος να δω τη συνέχεια και το τέλος της διαμάχης. Μέχρι τότε θα «Ζουν ανάμεσά μας» αυτοί καλά και εμείς καλύτερα..."

Pappas10 είπε...

Ζουκ μα μεν ούτε εμένα με ενδιαφέρει η ιστορία του Κρόκους. Απλά η πραγματικότητα αποδεικνύει πόσο πρόβατα και χαμηλής στάθμης είναι η πλειοψηφία των γάβρων.

Ο Κόκκαλης αγόρασε τον σύλλογο των γαυρομπεεεεεεέ για να έχει την λαϊκή κάλυψη - κι αυτός και οι ανώτεροι του - για όλα όσα έκανε. Το "πρόεδρος-οπαδός" άρχισε να το καλιεργεί κατά τα πρώτα χρόνια όταν ο "Ρίνγκο" τον είχε στην φάπα ώστε να μην ξεσηκωθούν τα γαυρομπεεεεεέ. Κι επειδή το "οπαδιλίκι" ως γνωστόν "πουλάει" στην τρούμπα... το κράτησε.

Τέλος πάντων... απλά δεν μου αρέσει να διαβάζω την μυθολογία του γάβρου σε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥΣ χώρους και να την αφήνω αναπάντητη. Έχω κι εγώ τα κολλήματα μου ρε μαν.

Με εκτίμηση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Pappas10 είπε...

ΠΑΝΑΘΑ μα μεν,

Εγώ πάντως ψηφίζω "Ζουν" δαγκωτό γιατί τον Βεργίνη τον θεωρώ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ από αυτά που έχει γράψει κατά καιρούς. Είναι η κλασική περίπτωση ΟΦΑ και δεν τους γουστάρω καθόλου αυτούς τους τύπους.

Γουστάρω ανθρώπους που διαφωνούν ή συμφωνούν με επιχειρήματα και που στηρίζουν τη γνώμη τους σ' αυτά. ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ "ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ" ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΠΑΘΕΙΣ ΟΠΩΣ Ο ΒΕΡΓΙΝΗΣ.

Αυτή είναι η δική μου άποψη.


Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Πανάθας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πανάθας είπε...

Μιχάλη καλά κάνεις. Εγώ απλώς τα παράθεσα για όσους θέλουν να βγάλουν κάποιαν συμπεράσματα.

Αν και συμφωνώ με τον τίτλο. Πρόκειται περί ξεκατινιάσματος.

Τις θέσεις μου για την "ελεγχόμενη" και "κατευθυνόμενη" δημοσιογραφία τις ξέρεις.

Πιστεύω πως αυτοί οι άνρθωποι - οι "δικοί" μας - έχουν καταδικαστεί στις συνειδήσεις της πλειοψηφίας των παναθηναικών οπαδών και αυτό για μένα είναι αρκετό.

ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΑΝΕ.

;-)

zouk είπε...

Μιχαλη προβατα ειναι η γαυροι και μονο που τον ακουν και τον πιστευουν σε αυτες τις γελοιες συνεντευξεις τυπου που δινει.Γελανε με οτι παπαρια λεει και λενε,πωπω τι ειπε ο προεδρος.

Στα αλλα που γραφεις συμφωνω,αλλα και αυτο συμβαινει επειδη ειναι προβατα.Μπορει και ο Τζιγγερ να ειναι οπαδος,αλλα ακομα και οταν λεει:Γαμηστ.... τον πουστ... τον Ολυμπιλαγο δεν παιρνει και πολλους με το μερος του.Σε αυτο παιζουν ρολο και οι τιτλοι.Αμα ο Τζιγγερ ειχε παρει 5 πρωταθληματα,ολα θα ηταν αλλιως.

Ας το αφησουμε το θεμα.Αρκετα μιλησαμε για την παρτυ του.

Αυτος ο Γκαμπριελ μου φαινεται καλο παιχτακι.Ειδα καποια βιντεακια στο youtube,δεν μενω στο πως σκοραρει και τα σχετικα που βλεπουμε σε αυτα,αλλα στις κινησεις του.Τον ειδα να βγαινει μες την περιοχη πολυ ωραια και να εχει πολυ καλη σεντρουλα.Ειδα οτι εχει παρα πολυ καλο κορνερ(σε βιντεακι που εκαναν διαγωνιμο στα κορνερ και εδειχναν πως η τεχνικη για το κορνερ ειναι να το πηγαινουν με φαλτσα για απ'ευθειας)

Με αυτον τον Πεγερανο πολυ κουραση.Αντε να τελειωνουμε,μας εχουν φαει τα συκωτια στα παζαρια.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά όμως το έξυπνο πουλί, ο Σκόρδας, όχι μόνο ΔΕΝ πιάστηκε από τη μύτη ...

... αλλά και τον Μπάγιεβιτς (που του έκανε νερά) τον ξεφορτώθηκε άνετα, τζάμπα και χωρίς αβαρίες ...

... και έβγαλε στα σβέλτα πάρα πολλά λεφτά για ένα παίκτη (τον Γαβραάμ), από τον οποίο σε ένα χρόνο δεν θα έβγαζε δεκάρα (αφού έληγε το συμβόλαιό του)!

Ό,τι και να λέμε λοιπόν, ο Σκόρδας αποδείχτηκε πραγματικά έξυπνος.

zouk είπε...

Σιγουρα στο οικονομικο σκελος φανηκε εξυπνος,το θεμα ειναι αν θα του βγει η εξυπναδα και στο αγωνιστικο μερος.
Ο χρονος θα δειξει.
Απο εκει και περα δειχνει οτι ολοι αγοραζονται,αντιθετως με τα οσα ελεγε πριν απο καποιο καιρο.Ο Αβρααμ δεν θα παει σε Ελληνικη ομαδα ειχε πει,ας τον πληροφορισει καποιος οτι ο Ολυμπιακος ειναι Ελληνικη ομαδα.
Οποτε ειναι και λιγο ρομπα ο Σκορδας σε αλλα θεματα.
Εμενα μια φορα τετοιοι ανθρωποι δεν μου αρεσουν.
Και επειδη δεν με νοιαζει που δεν πηρα τον Αβρααμ η τον Μπαγεβιτς,μια χαρα ειμαι.

squarelogic είπε...

ΤΤ
Τον Μπαβεβιτς δεν ξερω αν ηθελε να τον ξεφορτωθει(αν ήθελε γιατι δεν το εκανε οταν τον ηθελε ο ΠΑΟ να βγαλει και κανα ευρω?),αλλά σίγουρα μονο ωφελημενος δεν θα βγει αγωνιστικα απάυτην την κίνηση.
Η παραχώρηση του Αβραάμ ηταν μονόδρομος όπως ήρθαν τα πράγματα,γι'αυτο κι ο τιτλος του ποστ.Θυμιζω οτι διακηρυττε πως δεν δινεται με λιγοτερα απο 4 εκ...
Η αρχικη μου σκεψη ηταν οτι καλά κανανε οι δικοι μας και δεν εμειναν στον πλειστηριασμο για εναν παικτη που δεδηλωμενα ηθελε να παει Πειραια,και που ταίριαζε κιολας λογω φάτσας.Στην ουσια δηλ.ο πολλά βαρυς Σκορδας 'επαιξε με τους όρους του Κοκκαλη και του Αβραάμ και στο μόνο που διεσώθη είναι στο οικονομικό.Το μέλλον θα δείξει αν θα βγει ωφελημένος ή πλέον αν ο καθένας θα ξερει τι στάση να τηρησει απέναντι στις βαρύγδουπες δηλώσεις και απειλές του.
Ας γίνει αυτό μαθημα στους δικους μας gentlemen για το πως κλείνουν οι δύσκολες "δουλειές".Ο Θείος κατεχει το know how.
Αν κλεισουν Πεγεράνο και αλλο εναν αναλογης κλασης κντρικο αμυντικο μικρό το κακό.Αν συνεχιστεί η μεταγραφικη δυστοκία τα 2,5 εκ του Αβραάμ πορεί να φαίνονται πλέον και τιμή ευκαιρίας.
Αλήθεια εκείνο το καλόπαιδο ο Σώτος,τόσο σίγουρος είναι οτι ολη η Ευρωπη θα σφάζεται εμπρος στις ψηλές γάμπες του ή θα καταλήξει στα αζήτητα?

squarelogic είπε...

e-go.gr:
ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει η συζήτηση, είναι από την πλευρά του παίκτη η χρονική διάρκεια του συμβολαίου, το οποίο ο Ζιλμπέρτο θέλει να είναι τριετές, κάτι που... σκέφτεται το «τριφύλλι»."

Τώρα εμένα γιατί αυτή η απαίτηση με παραπέμπει σε αναζήτηση κορόιδου για τα τελευταία χρυσά ένσημα?
Χίλιες φορές να βρούν εναν ακόμη Μάτος!Κατι πηρε το ματι μου για εναν Εντίνιο της Ιντερνασιονάλ,25 ετών...
Προσωπικά ρε παιδια δεν σκάω για "μεγάλο όνομα"!Καλύτερα 5-6 Ματος,Πεγεράνο και Ρουκάβινα,νεοι,φιλόδοξοι,που βλέπουν τον Παναθηναικο σαν βημα μπροστά στην καριέρα τους και με δεδομένο οτι η ομάδα θ'ανεβαινει επίπεδα,θα είναι κι εκείνοι ευχαριστημενοι ν'ανεβαίνουν μαζί της παρά καποιοι καλομαθημενοι σταρ που "μας κανουν την χάρη" να τους πληρώνουμε για ν'αράξουν...
Ας αποφορτισθούν οι νεοι μετοχοι απ το άγχος του μεγαλου ονόματος!
Αυτό θα έρθει πιο εύκολα τα επόμενα χρόνια οταν η ομάδα θα εχει δείξει οτι ειναι ανερχομενη δυναμη.

Pappas10 είπε...

Τώρα εγώ ρε παιδιά...

Ειλικρινά δηλαδή....

ΣΤΟΥΣ ΟΡΧΕΙΣ ΜΟΥ Ο ΑΒΡΑΑΜ. Δεν ξέρω πόσο καλός παίκτης είναι αλλά αν ήταν τόσο παιχταράς όλο και κάποιος σύλλογος από το εξωτερικό θα τον είχε ψιλοκοιτάξει.. όπως με τον Χριστοδουλόπουλο.

Για εμένα ο Κρόκους τρώει την φόλα που τρώγαμε εμείς τόσα χρόνια. Αισθάνεται την πίεση να "απαντήσει" στις μεταγραφικές μας κινήσεις και χώνει απίστευτα φράγγα για παίκτες "λαχεία".

Έχω δεν την εντύπωση ότι το κασέ του Αβραάμ ανέβηκε έως εκεί που δεν έπαιρνε σε αγαστή συνεργασία ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ - Σκόρδα.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Πανάθας είπε...

Παιδιά παίκτες παίρνουμε αλλά δεν έχουμε ενισχυθεί ακόμα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ.

Δεξί μπακ, δύο σέντερ μπακ, αμυντικό χαφ και σέντερ φορ λείπουν.

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΘΟΥΝ.

Ο Ρουκαβίνα μου αρέσει πολύ. Μακάρι να πάρει και Τζιμπούρ.

Για Τζόρβα ρε παιδιά γιατί δεν ενδιαφέρεται ο ΠΑΟ? ΠΕΡΙΕΡΓΟ. Τον δίνει δανεικό, όπως και τον ΝΤΟΥ. ΚΑΚΩΣ.

Γαυρόφατσα ο Γαβραάμ όντως. :-)

Ο βαφομαλλιάς άρχισε πάλι τις καλοκαιρινές δηλώσεις.

ΒΡΕ ΟΥΣΤ.

Με τον Νίνη οι ίδιες μαλακίες. Έχουμε παίκτη που στην πιο κρίσιμη περίοδο παίζει στις μικρές εθνικές. Αν ήταν στον Ολυμπιακό δεν θα είχε την ίδια αντιμετώπιση. Το παιδί χάνει την προετοιμασία και για μένα ΚΑΙ την χρονιά.

Pappas10 είπε...

Πανάθα,

Το θέμα με τον Νίνη πάντως ο Γκόντζος το ανέδειξε...

Αλλά τον Γκαγκάτση δεν τον βρίζουμε... ούτε τον (Ολυμπιλαγό) εκλέκτορα της Εθνικής.

Τελος πάντων...

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

squarelogic είπε...

Απ'ότι φαίνεται χαθηκε ο Πεγεράνο που ποτέ δεν ήθελε πραγματικά να ερθει Ελλάδα...Δεν είναι μόνο τα χρηματα βλέπετε που ενδιαφέρουν εναν 24χρονο ποδοσφαιριστή με φιλοδοξίες(σε αντίθεση με τους 32χρονους για τους οποίους γράφεται οτι ενδιαφερόμαστε).
Είναι το επίπεδο του πρωταθλήματος,ποιοι θα τον βλέπουν καθε Κυριακη,και η προσδοκία μιας καλυτερης μεταγραφής,όχι μόνο μεσα απ τις όχι εγγυημένες τεταρτιάτικες εμφανίσεις ,αλλά απ την συνολικη του παρουσία στο πρωταθλημα.Είναι και η γλώσσα βέβαια...
Μου κανει εντύπωση οτι στο σαιτ της Αλμέρια δεν αναγράφεται πουθενά ποσό μεταγραφής...

http://www.udalmeriasad.com/udalmeria/index.php?option=com_content&task=view&id=1339&Itemid=77

Πανάθας είπε...

Μιχάλη αυτό με τον Γκότζο και με τον Γκαγκάτση δεν το κατάλαβα να σου πω την αλήθεια.

Το θέμα Γκαγκάτση θα λείξει με συνοπτικές διαδικασίες τον Οκτώβρη (αν είμαστε μάγκες και χώσουμε3 χρήμα).

Τώρα για τις μεταγραφές συμφωνώ με τον squarelogic. Με Γκούμα, Βύντρα και Νίλσον θα την βγάλουμε να το δείτε.

32χρονος βραζιλιάνος σέντερ μπακ και ένας άλλος δεξί μπακ. Σπάνια οι Βραζιλιάνοι βγάλανε καλούς αμυντικούς. Εδώ ο Ολυμπιακός που πήρε και όνομα (Σέζαρ) είδε και αποείδε.

ΠΟΥ΄ΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΤΕ ΟΕΟ?

ΦΕΡΤΕ ΚΥΡΓΙΑΚΟ - ΣΕΙΤΑΡΙΔΗ ΜΑΛΑΚΕΣ ή ΧΩΣΤΕ ΧΡΗΜΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥΣ.

Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΑΙΔΕΣ.

Πελάτη με βλέπουνε? Αν δεν δω επενδυσεις θα πάρουν τα @@ μου.

Πανάθας είπε...

ΑΣΧΕΤΟ αλλά διάβασα κάπου και τρελάθηκα στο γέλιο:

"Τι δήλωσαν Κακλαμάνος και Φούντας για την ανανέωση των συμβολαίων τους"

Ο Κακλαμάνος και ο Φούντας παίζουν στην ίδια ομάδα?

Φαντάζομαι σαν τον Μουνίτις και τον Καπούτσο στην Κόλο Κόλο ε?

ΟΕΟ :-)))

-----------------------------

Φέρτε πίσω τον μετανάστη Ρότσα. Καταρχήν τον έχουμε σε λάθος χώρα.

Pappas10 είπε...

Πανάθα,

Απλά ως αναφορά γιατί ο Γκόντζος στοχοποιήται από τον κόσμο του ΠΑΝΑΘΗΝΪΚΟΥ επειδή είναι "τσάτσος" αλλά οι άλλοι 2 που είναι γαβριέλες και γαμάνε το καλύτερο μας ταλέντο είναι στο απυρόβλητο. Απλά για να καταδείξω ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ.

Εμένα το Αμυντικό δίδυμο Γκούμα - Σαριέγκι δεν με Χαλάει πάντως. Όσο για τον Ζιλμπέρτο, αυτός θα μάθει τον Σιμάο (όπως κάποτε ο Σόουζα έμαθε τον Αγγελή).

Τόσο ο Γκάμπριελ όσο και ο Σπυρόπουλος είναι αμυντικοί 3/4 (δηλαδή ανεβαίνουν και πατάνε και περιοχή) άρα τα άκρα είμαστε μία χαρά.

Πάντα με γνώμονα το ότι δεν είμαι προπονητής ούτε και κανένας γκουρού της μπάλας και μπορεί να λέω μαλακίες, πως βλέπω εγώ το 4-3-3 (που βασικά είναι 4-5-1 με 2 "παλιά" χαφ εξτρέμ στις πτέρυγες κατά τη γνώμη μου)της ΠΑΝΑΘΑΣ.

Μάλαρτζ

Σπυρόπουλος-Γκούμας-Σαριέγκι-Γκάμπριελ (?)

Μάτος - Ζιλμπέρτο (?)

Κλέιτον-Χριστοδουλόπουλος-Νίνης (Σάλπι)

Ρουκάβινα.

Γκάμπριελ Ζιμπέρτο κι είμαστε κομπλέ....

Ρε ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑαααααααααααα

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Πανάθας είπε...

Μιχάλη ο Γκότζος είναι "τσάτσος", όπως και ο Γκαγκάτσης "εχθρός" των συμφερόντων του ΠΑΟ.

Τώρα για την διαφορετική αντιμετώπιση, προτεραιότητα μας ήταν να λύσουμε τα ενδοοικογενειακά μας και μετά να ασχοληθούμε με τους οχτρούς.

Τώρα για τα συστήματα διάβασα ότι αγαπημένο σύστημα του Τεν Κατε είναι το 4-3-2-1 (εξ και ο αριστεπόδαρος αμυντικός χαφ).

Στην "δική" σου ομάδα λείπουν οι μεταγραφές 3 παικτών, του σέντερ μπακ, του σέντερ φορ περιοχής και ενός ακόμη χαφ (που από ότι λέγεται θα είναι ο Νίγκεθ).

Ο Κλέιτον και ο Χριστοδουλόπουλος δεν είναι καθαρά χαφ αλλά μεσοεπιθετικοί ή αν θες κρυφοί κυνηγοί. Η μόνη τους θέση είναι στο (2) της επίθεσης.

Γκούμας - Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας (ξέχασες να βάλεις και τον Βύντρα δεξιά :-)) )? Μπρρρρρρ με πιάνει σύγκρυο και μόνο που σκέπτομαι ότι στην αυγή της νέας πολυμετοχικής εποχής ο ΠΑΟ θα έχει στο κέντρο της άμυνας τον Βάσκο - κωλοβαράω την μπάλα και όπου βγει και τον Γιαννάκη-έμεινε ορθώς αλλά τιμητικά. Πληφοριακά ο Σιμάο θα γυρίσει στην θέση του (σέντερ μπακ). Άρα εκεί αναζητείται ένας ακόμα σέντερ μπακ (εύχομαι να είναι ο Κυργιάκος) μια και οι Γκούμας-Σιαρέγκι θα είναι αναπληρωματικοί.

Μην υπολογίζεις τον Νίνη. Χάνει την προετοιμασία ΑΡΑ θα χάσει και σημαντικό μέρος της χρονιάς.

Ο Ρουκάβινα δεν είναι παίκτης περιοχής αλλά περιφερειακός κυνηγός. Μην τον υπολογίζεις για την κορυφή της επίθεσης. Θα παίξει μάλλον αριστερά στο 4-3-2-1. Θέλουμε σέντερ φορ θωρηκτό για το κέντρο της επίθεσης.

Ας πάρει τους 3 βασικούς παίκτες που λείπουν από τον άξονα (σέντερ μπακ-αμυντικό χαφ- σέντερ φορ) και βλέπουμε.

σχολιαστής είπε...

Λογικά δε θα έπρεπε να ψάχνουν και για τερματοφύλακα;

Pappas10 είπε...

Πανάθα,

Νομίζω ότι το σύστημα έχει αναλυθεί ως εξής

Το "απλό" 4-3-3

Που στην ουσία είναι 4-5-1

Που "σπάει" σε 4-2-3-1 (2 αμυντικά χαφ).

Φυσικά και ΔΕΝ είμαι προπονητής αλλά σκέφτομαι (ενίοτε)...

1. Στο Αρχικό "4" θες ακραία μπακ που να παίζουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στα 3/4 του γηπέδου και - ει δυνατόν - να πατάνε περιοχή. Τα 2 στοπερ σου θα πρέπει να είναι καλά ΚΑΙ στο ψηλό παιχνίδι ΚΑΙ με την μπάλα κάτω γιατί θα παίζεις ζώνη (λογικά... εκτός αν το "4" είναι "1-3" και παίζεις με λίμπερο όπως τότε με τον Ρενέ και τα "τελάρα" Βόκολο, Κυριάκο, Γκούμα κλπ μπροστά).

Και ο Βάσκος και ο Γιαννάκης είναι και στα 2 καλοί ενώ ο Βάσκος είναι και γρήγορος. Για την μπάλα που ξέρω εγώ, δεν με χαλάνε, ενώ αν γυρίσουν στα σέντερ-μπακ και Σιμάο, Βύντρα ίσα που νοιώθω πλήρης. Θα ήθελα ένα ακόμη σεντερ-μπακ αλά Κυριάκος (όχι τον ίδιο) μόνο και μόνο για να έχω και λίγο περισσότερο ύψος (πέρυσι είχα την πιο κοντή άμυνα του πρωταθλήματος). Δεν με χαλάει να "ανεβάσει" κανέναν από της ακαδημίες πάντως.


Στο κέντρο λέω ότι παίζεις με "5" και όχι με "3" γιατί μιλάει για 2 αμυνιτκά χαφ.

Άρα δεν γίνεται να έχεις "καθαρό 3" διότι θα έχεις τρελή απόσταση στις γραμμές μιας και τα αμυντικά χαφ τραβιούνται πίσω.

Το "5" λοιπόν έχει - πιστεύω - 2 αμυντικά χαφ, ένα "επιθιτικογενή" χαφ στον άξονα και 2 άλα χαφ-εξτρέμ στις πτέρυγες που ΚΑΙ πασάρουν ΚΑΙ σκοράρουν ΚΑΙ μαρκάρουν.

Τα δύο ακραία χαφ λοιπόν κάνουν το "3" (μαζί με το σέντερ φορ) όταν επιτίθεται η ομάδα και "5" όταν αμύνεται.

Για εμένα - ξαναλέω ΔΕΝ είμαι προπονητής ούτε γκουρού του ποδοσφαίρου απλώς έτσι το αντιλαμβάνομαι - τα 2 "χαφ-εξτρέμ" σου είναι αριστερά ο Κλέιτον (ο Υβ για εμένα δεν κάνει αν θέλεις ταχύτητα... κάνει όμως για πίσω απ' τον επιθετικό) και δεξιά ο Σάλπι (ο οποίος μαρκάρει) και μετά ο Νίνης (βασικά πρώτα μου κάνει ο Νίνης αλλά με δεδομένο ότι δεν θα κάνει προετοιμασία δεν τον βλέπω για πριν τον Οκτώβρη).

Τέλος στην κορυφή της επίθεσης μου αρέσει ο Ρουκάβινα (αν και σαν χαφ-εξτρέμ ίσως να είναι καλύτερος) ή ένα παίκτη αλά Μιχαλάκης (παρακαλώ όχι γιαούρτια γιατί λεκιάζουν).

Με αυτή τη λογική του παίκτες και τις θέσεις τις βλέπω ως εξής (κατά σειρά προτεραιότητας οι επιλογές μου):

Τερματοφύλακες
Μάλαρτζ
Γκαλίνοβιτς

Αριστερό άκρο άμυνας:
Σπυρόπουλος
Δάρλας
Βύντρα

Κεντρικός Αμυντικός (2)
Γκούμας
Σαριέγκι
Βύντρα
Σιμάο Μάτε Τζούνιορ

Δεξιό άκρο άμυνας
Γκάμπριελ (?)
Νίλσον
Βύντρα

Αμυντικά Χαφ (2)
Ζιλμπέρτο (?)
Μάτος
Σιμάο Μάτε Τζούνιορ
Τζιόλης

Αριστερό Χαφ Εξτρέμ
Κλέιτον
Ρουκάβινα
Χριστοδουλόπουλος
Κάρα
Ίβανσιτς

Δεξί Χαφ Εξτρέμ
Νίνης
Σάλπι
Ρουκάβινα
Ρομέρο
Δημούτσος

Κεντρικό Χαφ
Χριστοδουλόπουλος
Ιβανσιτς
Κλέιτον
Καραγκούνης
Ν'Ντογέ

Κορυφή Επίθεσης
Ρουκάβινα
Πετρόπουλος
Ν'Ντογέ
Σάλπι
Σεντερφοράκλα που πρέπει να πάρουμε


Βλέποντας το υπάρχον ρόστερ και θεωρώντας ότι Γκάμπριελ και Ζιλμπέρτο θα έρθουν εμένα μου λείπουν.

1. Αριστερό Χαφ εξτρέμ
2. Σέντερ Μπακ ψηλό
3. Σέντερ Φορ περιοχής.

Αυτά πιστεύω...μπορεί να λέω και μαλακίες.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Υ.Γ. Για εμένα ο εχθρός πάντα είναι εκτός... ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΛΑΓΟ...

Ανώνυμος είπε...

Ρε γαμώτο, γιατί πληρώσαμε τζάμπα τόσα χρήματα για τον "Τεντόπανα"; Τον Pappas10 έπρεπε να προσλάβει η ΠΑΕ για προπονητή!!!!!
Εσύ και ο... Αλέφαντος αγόρι μου!!!!

Pappas10 είπε...

Κάρμα,

Μου πρότειναν αλλά ως Αλέφαντος αρνήθηκα γιατί δεν είχα αρκετούς κεφτέδες να εξηγήσω το σύστημα ρε μαν... ο Μουν μου φάνηκε πολύ καλός εχθές, απογοήτευση λίγο ο Κλέιτον, καλός αλλά όχι τίποτα τρομερό ο Χριστοδουλόπουλος, καλός ο Βλάχος, καλός ο Μάτζιος αλλά ξέρω ότι το κωλόπαιδο μετά από 2 καλά παιχνίδια θα αρχίσει τα βεντετιλίκια.

Ρε ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑααα

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Έχουν γνώση οι φύλακες: Ο Παύλος έθεσε τέρμα στα σενάρια περί επιστροφής του Κυργιάκου στον Παναθηναϊκό.

Ο οποίος αθεόφοβος Σώτης χρωστάει κι 1μιση εκατομμύριο ευρώ στην Πανάθα!

Μια ακόμα πολύ σωστή κίνηση λοιπόν της Νέας ΠΑΕ να του κλείσει την πόρτα.

Εν αναμονή των ουσιαστικότερων μεταγραφικών κινήσεων, που έρχονται σύντομα!

Pappas10 είπε...

Και σήμερα η πουστοφυλάδα "γάτα" γράφει ότι έχει τον Αριθμό του πούστη στο τηλέφωνο του.

ΣΤ' ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΡΕ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ... ΣΤ' ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ... ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΕΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΑΙΖΕ ΠΑΝΑΘΑ... ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΛΥΦΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΦΤΥΝΑΝΕ.

ΤΕΡΜΑ ΡΕ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΤΕ... ΤΕΡΜΑ Η ΔΙΧΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΕΡΧΕΤΑΙ...

ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΛΑΓΟ

ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑαααα...

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Pappas10 είπε...

Αντιγράφω από το 1ο μήνυμα του τετραγωνολογικευμένου...

"...Μόνη σου ελπίδα είναι να μας αναγκάσει ο Πατέρας ν'ανεβασουμε ποστ με φωτογραφίες των ηχηρών μεταγραφών μας...αλλιώς με Τερίμ και Σκόρδα θα την βγάλεις!...."

Και περιμένω Ζιλμπέρτο...και Ρουκάβινα :) :) :)

Ρε ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑαααα

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

ΗΡΘΕ ΤΟ ΦΑΞ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΡΣΕΝΑΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ ΣΙΛΒΑ!

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή της βρίσκεται πλέον η μεταγραφή του Ζιλμπέρτο Σίλβα στον Παναθηναϊκό, μετά τις εξελίξεις που σημειώθηκαν πριν από λίγο και συγκεκριμένα τη συγκατάθεση της Άρσεναλ για την μετακίνηση του παίκτη στους "πράσινους".

Όπως αναμενόταν, η Άρσεναλ έστειλε το απόγευμα φαξ με το οποίο ανακοινώνει ότι είναι σύμφωνη για την παραχώρηση του παίκτη, επικυρώνοντας τη συμφωνία της με τους «πράσινους», έναντι του ποσού των 1.250.000 ευρώ.

Αυτό που μένει τώρα είναι να υπογράψει ο ίδιος ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, κάτι που αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα που θα έρθει στην Αθήνα μαζί με τους εκπροσώπους του, οπότε θα διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

gatti είπε...

Καλά όλοι διακοπές έχετε φύγει; Βάλτε ρε σεις καμιά φωτο με τον Ζιλμπέρτο που ανοίγουμε και βλέπουμε την σκατόφατσα του Σκόρδα τόσο καιρό τώρα...

zouk είπε...

θα συμφωνησω,αρκετα με την Σκορδοφατσα.Ολο κοιταζω μηπως δω νεο θεμα,αλλα τιποτα.

squarelogic είπε...

Με τη νέα κατάσταση έχει εκλείψει κι ο Κουτόχορτος,δεν έχει πια που να τα χώσει...οπότε αν ο old boy δεν με προλάβει,θα διορθώσω το θέμα της Σκορδόφατσας το βραδυ που ίσως βρω χρόνο.

till then,

Skordas-Ποτέ στην Αθήνα-rules!

Ανώνυμος είπε...

ΈΡΑ, ΚΟΥΊΚ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΆΤΕΣ

“Αλήτες”, “μπάσταρδοι”, “καθάρματα”,
“της κοινωνίας αποβράσματα”
τέτοια ωραία λόγια ακούμε
κάθε πρωί όταν ξυπνούμε.

Μα εγώ που αγαπώ τους τρομοκράτες
(όπως βεβαίως όλοι οι δημοκράτες)
ν’ ακούω δε θέλω κάποιος να τους βρίζει-
πολύ αυτό το πράγμα με ξενίζει.

Δεν δέχομαι δημόσιο ένα στόμα
γαλάζιο ή όποιο άλλο να ’χει χρώμα:
Δημόσιο ίσον λαικό ένα κάτι
κι όχι δοκάρι στου Λαού το μάτι.

Και επειδή καλό παιδάκι είμαι
κι όχι καθώς εσείς θηρίο ανήμε
ρο, κι ό,τι δω άτοπο μέσα στην πλάση
στον τόπο του το στέλνω ν’ απαγκιάσει,

κι ύβρεις να βλέπω κάποιους ν΄αραδιάζουν
στους εαυτούς τους μόνο που ταιριάζουν
στον εαυτό μου δεν το επιτρέπω,
γι αυτούς ό,τι είπατε, σας το επιστρέφω.

Γιώργης Χολιαστός