Τρίτη, Απριλίου 01, 2008

Πάρ' το στα χαρτιά - εγώ να σε εμποδίσω δεν πρόκειται

Προσωπικά έμεινα σχετικά ψύχραιμος μετά το 4-0 του Κυπέλλου (με βάση την συνολική εικόνα των δύο συνεχόμενων ματς με τον γάβρο), έμεινα πολύ ψύχραιμος μετά το 3-2 στην Ξάνθη (η ομάδα προερχόταν από μεγάλο αήττητο σερί και ο «τελικός» με την Ξάνθη δεν θα ήταν «τελικός» αν δεν είχαν κερδηθεί άλλοι πριν, ενώ καλώς ή κακώς το 3-0 παραλίγο να γίνει 3-3), αλλά δεν έμεινα καθόλου ψύχραιμος με τον Πανιώνιο.
Αλλά εδώ είναι Ελλάδα και μας νοιάζει μόνο το αποτέλεσμα. Το τι προηγήθηκε λίγη σημασία έχει.
Αδυνατώ να καταλάβω πώς μετά την Ξάνθη, παίζεις με τον μισό Ηρακλή και σου βάζει δύο κανονικά γκολ κι εσύ ένα.
Αδυνατώ να καταλάβω πώς μετά την Ξάνθη και τον Ηρακλή πας να χάσεις κι από τον Πανιώνιο.
Βασικά όμως αδυνατώ να καταλάβω πώς από τα 27 ματς του πρωταθλήματος έχεις κερδίσει εύκολα τον Εργοτέλη εκτός, την Λιβαδειά εκτός και τον Ατρόμητο εντός. Τέταρτο εύκολο δεν θυμάμαι.
Κλειστές άμυνες, μαλακίες, ξεμαλακίες, έμψυχο υλικό, άψυχο υλικό, μα 3 στα 27;
Από εκεί και πέρα όμως όπως κι αν παίζει η ομάδα, στην βαθμολογία των γηπέδων είναι πρώτη.
Και θα αναρωτηθώ:
1) Μπορούμε τουλάχιστον να μην χάσουμε άλλον βαθμό ως το τέλος, μπορούμε να κάνουμε το 3 στα 3 ή θα ξαναματαβγάλουμε τα μάτια μας; Όπως είναι τα πράγματα τώρα θεωρώ πολύ πιθανότερο το να μην γίνει το 3 στα 3.
2) Εσύ, ως διοίκηση, θα αφήσεις ΞΑΝΑ την ομάδα μόνη της; Υπάρχει ας πούμε αυτό το άρθρο που επεσήμανε ο Thrass. Θα αντιδράσεις; Θα αφήσεις να έχουμε ομορφιές του ποδοσφαίρου ανάλογες με εκείνες της τελευταίας αγωνιστικής πριν λίγα χρόνια που τους ξανάδωσε το πρωτάθλημα; Να πιέσεις δεν μπορείς; Προπαγάνδα μπορούν να ασκούν μόνο οι άλλοι; Για να μην μιλήσω για πριμ στην Ξάνθη, πριμ που στην Ισπανία θα ήταν νόμιμο και που σίγουρα δεν είναι ανήθικο, αφού δεν συνιστά αλλοίωση του πρωταθλήματος. Αλλοίωση του πρωταθλήματος συνιστά το να παίζει η Ξάνθη έτσι με εσένα και αλλιώς με τον γάβρο.
3) Εσύ, ως διοίκηση, το «Θρύλε γερά, παρ΄το στα χαρτιά» προσπαθείς να το εμποδίσεις ή είσαι απαθής θεατής των εξελίξεων και εκ του αποτελέσματος βοηθός της προσπάθειας να το πάρει στα χαρτιά; Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων έχει βγει από τις 5 Μαρτίου. Είναι 1 Απριλίου και το σκεπτικό της δεν έχει βγει ακόμη; Είναι δυνατόν; Αντιδρά κανείς; Εσύ αντιδράς; Με αποτέλεσμα να καθυστερεί η προσφυγή της Καλαμαριάς στο CAS ώστε αφενός να χάνει τις ελπίδες της για παραμονή και αφετέρου να τελειώσει το πρωτάθλημα και απόφαση να μην έχει βγει; Και ακούγεται (απίστευτο μεν, αλλά ακούγεται) ότι παίζει να ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΙ Η ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΤΟΥ ΒΓΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ CAS, ότι ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ Η ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΑΛΛΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ;

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

@ Old Boy,

προσυπογράφω!

Το άρθρο που ανακάλυψε ο Thrass για τον Κεχαγιά, το αφιερώνουμε εξαιρετικά στον φίλο μας τον Ξανθιώτη ...

... ΑΝ βέβαια δεν είναι πρωταπριλιάτικο, που δεν αποκλείεται γιατί οι δηλώσεια αυτές του Κεχαγιά είναι σχεδόν φωτοτυπία των δηλώσεων του Καραγεωργίου πριν λίγα χρόνια, επίσης προπονητή της Ξάνθης που επίσης υποδεχόταν τους πούστηδες στο τέλος της σεζόν και τους χάρισε τα πλούσια κάλλη της.

Thrass είπε...

".. ΑΝ βέβαια δεν είναι πρωταπριλιάτικο"

Όχι, ήταν δημοσιευμένο μια μέρα πριν την πρωταπριλιά.

Ανώνυμος είπε...

Αν χαθεί το φετινό πρωτάθλημα είναι ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ του Χοσέ και του ιδιοκτήτη της ομάδας, και ποσώς αν η Ξάνθη και το γιουσουφάκι του Κόκαλη κατεβάσουν τα τσικό.
Τα παπαγαλάκια που ως γνωστόν θα επιχειρήσουν να χρεώσουν την πιθανή απώλεια του τίλου σε αυτή την "κοσμοϊστορική" συμπαιγνία για να ξεχρεώσουν το αφεντικό τους, να έχουν υπόψη τους ότι το έργο έχει ξαναπαιχτεί, και κυρίως δεν μασάμε από σώτα και δικαιολογίες

squarelogic είπε...

Σωστος ο old boy.Δεν μπορεί η Οικογενεια να πιέσει τους Πανοπουλους και Πηλαδάκηδες με ολους τους δυνατούς τρόπους να παίξουν τα ματς με τον γαυρο στα ισα?
Οταν ας πούμε δεν ηθελε τον Κυρτσο υποψήφιο Δημαρχο στην Αθήνα ήξερε να τον καθαρίσει...Στον Πανόπουλο δεν μπορει να κανει σαφές οτι θα του κανει τη ζωη κολαση αν ανοίξει τα ποδια στους ψευτόμαγκες?
Απ το να βγει και να πει εμφατικα "θελω να πιστεύω οτι η Ξάνθη θα παίξει για την ιστορία της και τον κόσμο της" μέχρι να χρησιμοποιήσει τον αρκετά ευρύ προπαγανδιστικό μηχανισμό του(μηχανισμό που χρησιμοποιεί μόνο προς τα έσω,δηλ.για να μετατοπισει τις ευθύνες του στα ματια των δικών του οπαδών)για να φτιάξει κλίμα προς αυτην την κατεύθυνση.
Οσο για την αποφαση της Καλαμαριάς εκεί κι αν είναι για κλάματα η κατάσταση.Είναι δυνατον να λεγεσαι Βαρδινογιάννης,να εισαι Προεδρος της Σουπερ Λιγκας και ν'ανέχεσαι σιω[ηρά αυτό το αίσχος?Τουλάχιστον ο Καπετάνιος θάχε μπουκάρει με τα κουμπούρια και θα τόχε διαλύσει το μπουρδέλο της ΕΠΟ.

Νομίζω δε οτι το σκηνικό για ολες τις "ομορφιές" στήθηκε με τ'αποτελέσματα της Κυριακης.

squarelogic είπε...

Ελπίζω να θαυμάσατε όλοι "ποσο ομορφα περασε ο Αρης στα Πηγαδια, αφηνοντας τη Ξανθη αδιαφορη για τη συνεχεια και τον Αρη με τα 2 ποδια στα πλευ-οφς (σε σχεση με τα επομενα παιχνιδια τους με Παο και Ολυμπιακο)
ποσο ωραια κερδισε ο Εργοτελης στο Παγκρητιο κατα 99% τη παραμονη του (σε σχεση με το επομενο ματς του στην Αθηνα με την Αεκ)
τι ωραιο ντερμπυ θα εχουμε στο ΟΦΗ-ΠΑΟ, με τον οφη να χρειαζεται τουλαχιστον ενα βαθμο απο τη "μητερα εταιρεια" και ποσο ωραια θα περασει ο Ολυμπιακος τελευταια αγωνιστικη με τον Ηρακλη που κατορθωσε να παρει το τριποντο και να σωθει χτες απεναντι στον ΟΦΗ με 10 παικτες απο το 30′"

αντιγραφή απο σχόλιο στο μπλογκ του Μαρκάκη απο redderevil.

Ανώνυμος είπε...

ρε square για το Ξάνθη-ΟΣΦΠ εννοείται μέσα, αλλά το να θεωρείς ένα ολόκληρο πρωτάθηλαμ στημένο, 14 ομάδες στημένες εις βάρος του ΠΑΟ και μόνο παραείναι. Όπως και να "δυσανασχετείς" που ο ΟΦΗ δεν θα είναι αδιάφορος.

Αν είναι έτσι το πρωτάθλημα, να βγει να το δηλώσει ο Τζίγγερ, να πει δεν μας νοιάζει αυτό το πρωτάθλημα, ή να μην δέχεται να συμμετέχει, ΠΡΟΕΔΡΟΣ είναι έλεος δλδ.

Ανώνυμος είπε...

sorry τώρα είδα ότι δεν είναι δικό σου σχόλιο.

Anyway για τον Πανόπουλο ρε παιδιά τα ξέρουμε χρόνια τώρα, το θέμα είναι το CAS πλέον, στα χαρτιά παραείναι κάλπικο ακόμα και για αυτούς

squarelogic είπε...

η αληθεια ειναι οτι τα κουκια εχουν σπαρεί οπως γραφει ο τύπος!Και δεν τους εχω καθολου ανικανους για κατι τετοιο στον Πειραια!

squarelogic είπε...

ΕΚΙ
"Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ο κύριος Βέλιτς ποτέ δεν είπε την λέξη κότες, ήρθε στα αποδυτήρια και το μόνο που απαίτησε ήταν να παίξουμε πιο δυνατά και να νικήσουμε τον Πανιώνιο. Αισθάνομαι μετανιωμένος γιατί αυτά τα πράγματα που νόμιζα, δεν τα είπε ποτέ"

Με συγχωρείτε,αλλά με αυτη την διευκρινιστική δηλωση αμεσως μετά τη συναντηση του με Τζιγγερ-Βελιτς,
στην ουσια δεν επιβεβαιώνει τον δεύτερο?

Αυτοι εχουν παρει διαζύγιο απ την κοινή λογική!Πιστευουν στην εικονικη τους πραγματικότητα!
Να δεις πως λεγεται αυτο στην Ψυχιατρικη....

Ανώνυμος είπε...

Έτσι, έτσι παιδιά! Η Ξάνθη φταίει! Ο Πανόπουλος φταίει που δεν κάνει αυτά που δεν είναι ικανός να κάνει ο Τσίγγερ. Αλλιώς η σούπερ ομάδα με τα ωραία παιδιά θα ήταν πρώτη με 10 βαθμούς διαφορά. Για το κύπελλο φταίει ο διαιτητής. Και βέβαια φταίει και ο Ηρακλής (πάλι καλά που εκεί δεν ήταν πουλημένος ο διαιτητής) που δεν θα φέρει ισοπαλία μέσα στο Καραϊσκάκη στην τελευταία αγωνιστική. Αλήθεια, τον Ηρακλή την τελευταία αγωνιστική γιατί τον ξεχνάμε;

Αν πήγαινα στο ματς με γαύρο θα έβριζα φυσικά το γαύρο αλλά με κάνατε να αηδιάσω πια. Το ίδιο μαύρο χάλι είστε και σεις! Ναι, με κάνατε και μένα αδιάφορο! Δεν βλέπετε που δεν έχετε ομάδα, που κοροϊδεύει ο Κόκκαλης τον σοφέρ όποτε θελήσει, η Ξάνθη σας φταίει! Να σας ζήσει λοιπόν ο Τζίγγερ να τον χαιρόσαστε και να σας φτιάχνει τέτοιες υπερ ομάδες. Είμαι σίγουρος ότι με τρία αμυντικά χαφ θα μπορέσετε του χρόνου να νικήσετε και την Ξάνθη (άντε και με λίγο σμπρώξιμο). Πάντα τέτοια και από μένα καληνύχτα.

Ανώνυμος είπε...

Και ένα τελευταίο: ξέρετε τι πριμ θα δώσει ο Τσίγγερ στον Πανόπουλο αν η Ξάνθη κερδίσει το γαύρο;



Τίποτα!



Διότι ο μπαμπάς δεν τον αφήνει να ξοδέψει άλλα λεφτά. Ήδη με τον Σπυρόπουλο ξόδεψε και τα λεφτά του καλοκαιριού!

Thrass είπε...

Ξανθιώτη, όπως βλέπεις στο ποστ, έχει ήδη επισημανθεί ότι η μεγάλη ευθύνη ανήκει στον Τζίγγερ, αλλά και σ' όλη την ομάδα βέβαια, αφού ήμαστε πρώτοι και δεν κρατηθήκαμε.
Από εκεί και πέρα, τι περιμένεις δηλαδή, να είμαστε χαρούμενοι που με το γαύρο θα κατεβάσετε τα τσικό, όπως κάνατε και στο τέλος τού 2002-03; Εσύ είσαι χαρούμενος, δηλαδή;

Εμείς έχουμε καταλάβει τι σημαίνουν όλα αυτά για τη διοίκησή μας. Εσύ έχεις καταλάβει τι σημαίνει για τη δική σου; Σε γεμίζει ως φίλαθλο;

Είναι μαγκιά σου που μάς κέρδισες στα ίσια, αλλά δεν είναι καθόλου μαγκιά σου το παραπάνω δημοσίευμα.

Thrass είπε...

... και μέσα σε όλα αυτά, ο γαύρος ενδιαφέρεται για τον Πάρντο τού Ηρακλή, σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της Εξέδρας.

Μα με ποιόν παίζουν την τελευταία αγωνιστική, με ποιόν παίζουν...

Ανώνυμος είπε...

@ Thrass,

ώστε δεν ήταν πρωταπριλιάτικο! Απίστευτο! Τέτοια φωτοτυπία από το παρελθόν δεν την περίμενα...

Πολύ σωστή η απάντησή σου στον φίλο Ξανθιώτη.

===

@ Squarelg,

σωστά, πρέπει να κινηθεί η Φαμίλια,να δείξει τελοσπάντων ότι το θέμα δεν περνάει στο ντούκου.

Πάντως για το CAS, όπως φαίνεται έχει μπει μπροστά: ζήτησαν επίσημα τις θέσεις της Καλαμαριάς και του Γάβρου, καθώς και από την ΕΠΟ τους κανονισμούς ότι εφαρμόζνται οι αποφάσεις του.

Επομένως, μάλλον πρόκειται να εκδικάσουν την υπόθεση πριν λήξει το πρωτάθλημα.

Old Boy είπε...

Ξανθιώτη, με πρόλαβε ο Thrass.

squarelogic είπε...

Ξανθιώτη απαντάς συναισθηματικα και κανεις λαθος!
Προσωπικά σεβομαι την πορεία της Ξανθης ολα αυτά τα χρονια,την παραγωγη καλών παικτων(οι οποίοι σχεδόν όλοι εχουν καταληξει βεβαια στον ΟΣΦΠ...),το γεγονος οτι ειναι νοικοκυρεμενη ομαδα με πρωτοποριακες εγκαταστασεις.Αναγνωριζω επισης και το "ματι" του Πανοπουλου σε παίκτες,το οποίο πιάνει 100 φορες περισσοτερο απ του Τζιγγερ πχ.
Ομως ολα αυτά εχουν αμαυρωθεί απο την τριτη ομάδα που κατέβασε την τελευταια αγωνιστικη του πρωταθληματος με τους γαυρους ενω θεωρητικα το Πρωταθλημα δεν ειχε κριθεί και όλοι οι αθλητικογράφοι-δικαίως οπως απεδείχθη-εγραφαν οτι εχει τελειώσει.
Παραδοσιακα επισης όποτε ενας παικτης της Ξανθης ειναι μηλον της εριδος,ο παικτης θεωρειται untouchable απο ΠΑΟ και ΑΕΚ και κλεινει ανευ ανταγωνισμου στον Ολυμπιακο(ενας Μαλαρτζ κι ενας Μαλαδενης δεν αλλαζουν φυσικα τις εντυπωσεις).
Τα σχολια μας αφορουν μονο την δικαιη απαιτηση μας να σκιστουν οι πακτες της Ξανθης με τον Ολυμπιακο με τον ιδιο τροπο που σκιστηκαν να κεδισουν εμας(και μπραβο τους!).
Οταν με τον εναν παφτεις κατω καθε 30 δευτερα για να κρατησεις το σκορ και με τον αλλον 'δινεις ευκαιριες σε νεους παίκτες" αυτό λεγεται αλλοίωση πρωταθλήματος και σαφέστατα δεν σε τιμά!