Τρίτη, Μαρτίου 18, 2008

Τον Μουν πολλοί εμίσησαν...τον Μουνίτις κανείς.

Νέα συγκλονιστική μεταγραφή ετοιμάζουν οι δαίμονες της ΠΑΕ...Τον απροσπέλαστο Μουν γνωστό και ως σκούτερ, λόγω της υπερηχητικής του ταχύτητας. Και μην νομίζετε ότι είναι κανάς τυχαίος. Σε ολόκληρο Άγιαξ παίζει...του Cape Town. Πως λέμε Μπαρτσελόνα Κρύας Βρύσης...ε αυτό. Με μέντορα τον ανίκητο και τρισμέγιστο Μόρρις. Τον βασιλιά της γκάφας. Επί ποδός πολέμου οι υπάλληλοι στο Ελ.Βελ καθώς αναμένεται λαο-πλημμύρα για την υποδοχή του παικταρά στον Παναθηναϊκό Γουαδελούπης. Γιατί με τόσους ανεκδιήγητους Αφρικανούς αλλάζουμε πλέον ήπειρο, είναι πολλή μικρή η Ελλαδίτσα για την αρμάδα του Τζίγγερ. Άλλωστε ο σοφός λαός λέει: Once you go black, you never go back. Έτσι και εμείς. Ήταν να μην γίνει η αρχή. Κάθε κατατρεγμένος Αφρικανός, κάθε περιφερόμενος στην ζούγκλα, κάθε θύμα του Απαρτχάϊντ, κάθε κλώνος Ντρογκπά και Μακελελέ βρίσκει την Ιθάκη του. Ονειρεύομαι έναν ΠΑΟ μελαμψό και μυώδη που θα κατασπαράζει τους αντιπάλους. Τι να τον κάνει τώρα τον φλωράκο τον Ίβανσιτς με το οξυζενέ στο μαλλί...Το άλλο το καβαλημένο κωλοπαίδι τον Νίνη, ακόμα δεν ξυρίζεται και θέλει και εντεκάδα. Και ξέρεις ε...κοψοχρονιά. Τσάμπα θα έρθει o Moonαρος. Δυο πρόστιμα στον Γκονζάλες, καναδυο κρατήσεις, 58 δόσεις και ήρθε ο παικταράς. Όχι σαν τους απατεώνες της Σάλτσμπουργκ που πάνε να βγάλουν από την μύγα ξύγκι. Δεν βγαίνω μάνα μου, κόψε κάτι. Πόσο ήταν η ρήτρα? 4 εκατομμύρια? Πάρε 5 κατοστάρικα και καλά είμαστε. Έλα εκκλησία κλέβεις.
Όμως η μεγάλη κίνηση θα είναι η παραμονή του Λώρενς του Κατάρ. Δεν το συζητώ. Μεγάλη στόφα προπονητή. Και μην ακούσω τίποτα εξυπνάδες για την ήττα στην Ξάνθη. Ο άνθρωπος έδειξε γιατί είναι ένας εκ των κορυφαίων στον κόσμο. Πρώτον γιατί μετά το 3-0 το σκορ δεν ξέφυγε να πάει στο 6-0. Δεύτερον γιατί με τις μαεστρικές του κινήσεις η ομάδα μείωσε. Τρίτον γιατί μετά την τριάρα η ομάδα δάγκωνε και έδειξε χαρακτήρα και πάθος. Τέταρτον γιατί ούτε η μάνα του Σαριέγκι δεν φανταζόταν ότι θα τον έβλεπε κάποτε σεντερ φορ και όχι στον άχαρο ρόλο του αμυντικού. Μιλάμε για πρωτοποριακές κινήσεις. Αυτά έβλεπα και δάκρυσα. Θυμήθηκα τις ιστορικές εποχές του κρυφού φορ Γιώτη Τσαλουχίδη που ανέκαθεν ζήλευα. Ξέρετε αυτό το ηρωϊκό γιουρούσι, πάμε να πάρουμε την Πόλη. Μεγάλες στιγμές. Αλλά η λεοντόκαρδη αρμάδα του Τζίγγερ στάθηκε άτυχη. Δεν έπαιζε και με καμιά ομάδα της πλάκας. Ολόκληρη SKODA Ξάνθη. Ούτε καν Ferrari Ξάνθη αλλά μην ξεχνάτε ότι ανήκουν στον όμιλο Volkswagen. Μιλάμε για κολοσσό.
Επίσης να τονίσω πως δεν συμμερίζομαι την αγανάκτηση ορισμένων. Η ομάδα δείχνει βελτίωση. Τι ήταν πέρσι? 3η ενώ σήμερα δεύτερη. Πόσο απείχε από την κορυφή πέρσι? 17 βαθμούς ενώ φέτος μόλις 2. Α όλα κι όλα, μην είμαστε αχάριστοι. Μιλάμε για πλήρη μεταμόρφωση, ούτε οι Transformers τέτοια ραγδαία αλλαγή. Και μην ξεχνάμε πως δεν έχει πέσει στην Β Εθνική και δεν χρωστάει ε? Αυτό που το πάτε? Λίγο είναι νομίζετε? Ζήτω στον ευεργέτη ραλίστα που δεν έχουμε γίνει Ηλιούπολη. ΖΗΤΩ!!! Γιάτί θα μπορούσαμε να είχαμε γίνει, τίποτα δεν είναι δεδομένο σε αυτή τη ζωή. Α όλα κι όλα. Μην είμαστε και πλεονέκτες. Βεβαίως υπάρχουν και τα καλύτερα, αλλά υπάρχουν πάντα και τα χειρότερα. Και αυτός ο Παναθηναϊκός, ως άλλος Βασιλάκης Καΐλας, θα παραδειγματίζεται από την κατατρεγμένη, περήφανη και λαική Ηλιούπολη και όχι από φλωροσωματεία τύπου Ίντερ, Ρεάλ, Μαρτσελόνα, Λυών κτλ.
Όσο για την ΠΕΚ το δηλώνω ξεκάθαρα...δεν σε θέλουμε κυρία μου. Δεν χρειαζόμαστε την βοηθειά σου. Ήρθες να μας πουλήσεις λαϊκισμό και 40 εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές. ΑΙΣΧΟΣ. Εδώ ο κόσμος πεινάει και εσείς τον προκαλείτε με τα ποσά που εξαγγέλετε. Και πού τα βρήκατε εσείς τόσα λεφτά ε? Βρωμάει η δουλειά. Πως? Χτες η Marfin πούλησε το μερίδιό της στον ΟΤΕ για 20 δις ευρώ? Και τι να λέει. Κι εμείς πουλήσαμε τον Γκέκα για 700.000 ευρώ και τον Λιάγκα σε συσκευασία δώρου...άκου εκεί....!!! Άσε που αυτή η τρικατάρατη εταιρεία-η Marfin ντε- είχε δώσει και χορηγία στην ΑΕΚ. ΑΙΣΧΟΣ και πάλι κύριοι...ΝΤΡΟΠΗ. Ενώ εμείς...Παναθηναϊκοί αναντάμ-παπαντάμ. Όλόκληρη η ΠΑΕ σφύζει από Παναθηναϊκοφροσύνη. Ο Βέλιτς? Για αυτό τον έδιωξαν από την Γιουκοσλαβία, γιατί ήταν Παναθηναϊκός και όχι Ερυθρός Αστέρας. Ο Πεσέϊρο? Κατήχηση έκανε σε βεδουΐνους και καμήλες για τον Panathinaikos. Ο Στράτος? Ιδρυτικό μέλος της Original-συγγνώμη των Cockneys ήθελα να πώ. Η ίδια η κεφαλή? Δακρύζει το παιδί στην θέα του τριφυλλιού.
Λοιπόν για να κλείσω...όλα καλά. Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Η ομάδα έχει σταθερή ανοδική πορεία. Με μέτριους υπολογισμούς, το 3056 θα έχουμε πάρει 5 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα και ίσως-ναι κύριοι ακόμα και αυτό-θα έχουμε περάσει στην επόμενη φάση του Τσου Λου...Καλό? Ε?

105 σχόλια:

shogun είπε...

αναρωτιόμουνα πως και έχεις αντισταθεί απο την κυριακή βρε κουτό (χορτο)... Μάλλον σε πρόλαβε ο squarelogic που πνιγόταν...Πέραν της καυστικής σου όπως πάντα ειρωνίας όμως, για πές μας βρε κουτό(χορτε), εσύ τι προτείνεις τελικά να κάνει ο απογοητευμένος οπαδός του Παναθηναϊκού; Εδώ ζούμε ιστορικές στιγμές, μέχρι και ο πάτερ τείνει να συμφωνήσει μαζί σου, πές μας λοιπόν τί προτείνεις;

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Είναι απλό...ΑΠΟΧΗ-ΓΙΟΥΧΑ-ΞΥΛΟ. Με ή χωρίς πρωτάθλημα-στάχτη στα μάτια. Η σελίδα πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει. Τέλος η ιστοριούλα, παρατράβηξε το αστείο. Αντίδραση-έστω και ακραία- ΤΩΡΑ!!! Κανείς μέσα στο γήπεδο και 20.000 εξαγριωμένοι απ'έξω. Να δείς πως κάποιοι γίνονται διαλακτικοί....

shogun είπε...

χμμ, η πρόταση μου μοιάζει με των απεργών της ΓΕΝΟΠ....Μήπως προτείνεις να πετάμε και σκουπίδια; Συμφωνώ μόνο με το πρώτο σκέλος της πρότασης, αποχή. Πραγματική αποχή όμως όχι μόνο στα λόγια και στο blog και οι μισοί στο γήπεδο....

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Μέσα στις κοσμοϊστορικές αλλαγές των προηγούμενων ημερών άλλαξα κι εγώ server και με άφησε στα κρύα του λουτρού για ένα τριήμερο...

Κουτχ,

ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟΣ! Αυτό το "Μπαρτσελόνα Κρύας Βρύσης" με άφησε ξερό από τα γέλια!

Κατά τα άλλα, δεν νομίζω πως η αποχή μπορεί να κάνει κάτι για να αλλάξει το οτιδήποτε.

scarface είπε...

Μέσα σε όλα σήμερα μάθαμε από την εφημερίδα της κυβερνήσεως ότι ο Έκι μας τελείωσε.
Διαβάστε και εδώ λεπτομέρειες www.bet2day.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Έχω πει και στο παρελθόν ότι ο Βλακόχορτος πρέπει να είναι ο πιο φανατικός οπαδός... του Ολυμπιακού όμως! Όσο καιρό διαβάζω το blog δεν έχει αναφέρει ούτε ένα τόσο δα θετικό για την ομάδα μας, δεν έχει δει κάτι που να του αρέσει βρε αδελφέ. Και υπάρχουν αρκετά τέτοια, αρκεί κανείς να θέλει να τα δει.
Για παράδειγμα, ο Σιμάο κύριοι -που είναι αντίστοιχη περίπτωση του όποιου Μουν- όχι μόνο δεν δείχνει στοιχεία κακού παίκτη αλλά όσο προσαρμόζεται είναι όλο και καλύτερος. Ασε που είναι μικρός και θα αποκτήσει και αξία μεταπώλησης. Είμαι σίγουρος πως εάν τον βλέπατε να παίζει στην Άρσεναλ θα λέγατε το κλασικό "ρε που τα βρίσκει αυτά τα παικτρόνια".
Δυστηχώς έχουμε μάθει να απλοποιούμε καταστάσεις και να θέλουμε αποτελέσματα "εδώ και τώρα" λες και είμαστε Μπάρτσα, Ρεάλ ή έστω Λιόν. Πάρτε το χαμπάρι, επειδή δεν είμαστε όμοιο μέγεθος με τις πιο πάνω ομάδες και επειδή μεγάλοι παίκτες σε καλή ηλικία δεν έρχονται στην Ελλάδα πρέπει να βρούμε τους δικούς μας "Ντροκμπά". Θα έπρεπε λοιπόν να επικροτούμε ως φίλαθλοι τον ερχομό κάθε "Σιμάο". Αυτό δεν σημαίνει πως η ομάδα δεν πρέπει να αναζητά και ότι καλύτερο μπορεί από "γνωστά ονόματα". Αλλά νομίζω ότι αυτό το κάνει ήδη, πολύ καλά στην Ελλάδα και ικανοποιητικά από τις ξένες αγορές.

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω με τον φίλο που λέει ότι η μόνη λύση είναι η αποχή.

Φανταστείτε τι ρεζιλίκι (ναι, μπορεί να μεγαλώσει το ρεζιλίκι και άλλο) θα ήταν για τους Βαρδινογιάννηδες η εικόνα μιας Λεωφόρου με 200-300 νοματαίους σε ματς π.χ. με τον Γαύρο, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον Άρη κτλ.

ΜΟΝΟ έτσι θα αλλάξει η κατάσταση, όπως άλλαξε και με το basket μέχρι να αναλάβουν οι Γιαννακόπουλοι.

Και στο κάτω κάτω δεν βλέπω κανένα λόγο να δίνω 40 ευρώ για να βλέπω ΑΥΤΟΝ τον Παναθηναϊκό. Ας φτιάξουν μια ομάδα που να παίζει μπάλα, ας φτιάξουν γήπεδο που να μην σιχαίνεσαι να κάτσεις, ας κόψουν την μαγκιά στον Κόκκαλη, και τότε πολύ ευχαρίστως να ξαναπάω.

Και πριν έρθει να πει κανένας ότι «ο ΠΑΟ είναι πάνω απ'όλα» κτλ, να απαντήσω ότι ναι, ο ΠΑΟ είναι πάνω απ'όλα, τον αγαπάμε και τον στηρίζουμε, αλλά να υπάρχει και κάποια αμοιβαιότητα. Αλλιώς, είναι σα να γουστάρεις και να κυνηγάς μια γκόμενα που σε δουλεύει και σε φτύνει. Έχει νόημα; Δεν έχει!

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

@karma
Και μόνο που ασχολείσαι με αξία μεταπώλησης είσαι άξιος/α λύπησης. Δεν θυμάμαι παλιά να έπαιρνες τον Σαραβάκο και να έλεγες "φτηνά τον πήρα, αν τον μοσχοπουλήσω θα βγάλω κέρδος". Η ομάδα που υποστηρίζουμε εμείς θέλει παίκτες που θα μείνουν στην ομάδα και θα γίνουν σύμβολα, όχι λαβράκια με σκοπό το κέρδος. Η απύθμενη βλακεία σου είναι προφανής, όπως και το ότι είσαι προσκυνητής και λάτρης των αφεντικών. Ειδάλλως είναι αδύνατο να βρίσκεις θετικά από την άθλια πορεία και διαχείριση της τελευταίας δεκαετίας. Δεν ξέρω τι μέγεθος είναι ο Τζιγγεριακός που υποστηρίζεις αλλά ο Παναθηναϊκός ΜΑΣ είναι εφάμιλλο μέγεθος με τις ομάδες που αναφέρεις. Άντε στην τρύπα σου τρισάθλιε γυμνοσάλιαγκα, υπαλληλάκο της κακιάς ώρας, μίζερε οσφυοκάμπτη, ηττοπαθή πελάτη και άσε τα μαθήματα Παναθηναϊκοφροσύνης. Όσα για τα γνωστά ονόματα, μόνο ακούμε και ποτέ δεν τα βλέπουμε. Οι ξένες αγορές φέρνουν μόνο Ρομέρο, Ενακαρίρες και ότι άλλη παλτουδιά υπάρχει για το βαρυχείμωνο. Αν το κάρμα σου είναι το IQ χαρτοπετσέτας δεν είναι δικό μας πρόβλημα. Γύρνα πλευρό τώρα μην πιαστείς...

Πανάθας είπε...

Όταν ήταν μικρός ο Μουν πως λεγόταν, ξέρετε?

3 μέρες πέρασαν από τη θριαμβευτική εμφάνιση εναντίον της Ξάνθης και οι αντιστάσεις ήδη πέφτουν. Κάποιοι είναι έτοιμοι να πάνε στο αεροδρόμιο για να δουν τον κάθε τυχάρπαστο που θα μας φέρουν. Για αυτό ευαγγελίζομαι ότι κινήσεις εν θερμώ δεν έχουν αξία. Σκοπός είναι να λέμε τα ίδια και εν καιρώ επιτυχιών (λέμε και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα).

Οι κινήσεις τύπου Μουν από πλευράς ΠΑΕ δειχνουν ότι δεν υπάρχει διάθεση για επενδύσεις και θα έχουμε μία από τα ίδια.

Για αυτό λέω, από καλοκαίρι οργανωνόμαστε και από Σεπτέμβρη κινητοποιούμαστε.

Αλλά μην ακουστούν φωνές του στυλ: "τώρα αρχίζει το πρωτάθλημα, ας δούμε πως θα πάει η ομάδα κλπ κλπ"

Με το καλό δεν φεύγουν πάντως.

Ανώνυμος είπε...

@ Old Boy,

τώρα το είδα: ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΕΙ!

Δεν είχα δίκιο για τη στιγμή, που το πρωτοβλέπεις το ατιμούλικο;

Ανώνυμος είπε...

"Άντε στην τρύπα σου τρισάθλιε γυμνοσάλιαγκα, υπαλληλάκο της κακιάς ώρας, μίζερε οσφυοκάμπτη, ηττοπαθή πελάτη και άσε τα μαθήματα Παναθηναϊκοφροσύνης."

Κάπως έτσι φαντάζομαι εξαντλούνται τα επιχειρήματά σου Βλακόχορτε, σχετικά με την ομάδα και όποιους τυχαίνει να έχουν αντίθετη άποψη από τη δική σου.
Αναφέρεις Ρομέρο (πρέπει να γούσταρες προχτές όμως που σου έβγαλε τις δυο σέντρες ε;) και Ενακαρίρε, δικαίως δε λέω, αλλά δεν θες να θυμάσαι ότι έχουν έρθει "ονόματα" που ποτέ δεν βοήθησαν. Όσο για την Ελλάδα; Νομίζω ότι η ομάδα σαρώνει σχεδόν όλους τους καλύτερους και έχει και ένα φυτώριο που παράγει συνεχώς παίκτες. Και επειδή μάλλον δεν ξέρεις ποδόσφαιρο σου υπενθυμίζω:

1. Είναι άσχημος ο Τσίγκας (έστω και για 3ος) που σκοράρει συνέχεια τώρα στον Ατρόμητο;
2. Δεν είναι φέρελπυς ο Πετρόπουλος που το κάρφωσε τόσο ωραία με τη Λάρισα;
3. Δεν υπάρχουν οι Νίνης, Δημούτσος, Λεοντίου, Σπυρόπουλος (που ήδη παίζει) που πρέπει να πάρουν ευκαιρίες του χρόνου;

Υ.Γ.1: Καλώ και τους υπόλοιπους να τοποθετηθούν (Μιχάλη τι λες εσύ;)
Υ.Γ.2: Βλακόχορτε, εάν στα μάτια σου ο Παναθηναικός είναι όμοιο μέγεθος με τη Μπαρτσελόνα τότε όντως μπερδεύεις το ποδόσφαιρο με κάτι άλλο.
Υ.Γ 3: Εάν σου διαφεύγει η εποχή του Σαραβάκου, που οι παίκτες σχεδόν δεν άλλαζαν ποτέ ομάδα έχει περάσει προ πολλού. Σήμερα, κάθε παίκτης παίζει για να ανεβάζει το κασέ του, παίζει για την επόμενη μεταγγραφή του.

Εάν κάτι από τα παραπάνω δεν σου είναι κατανοητό γράψε μας καλύτερα για... το μεξικάνικο σινεμά και τον λικβινταρισμό.

Ανώνυμος είπε...

re paidia aytos o karma einai panathinaikos i ypalilos tou kokali pou den thelei na fygei o ralistas?

Πανάθας είπε...

ή υπάλληλος κάποιου άλλου?

ή κάποιος που θέλει τον ΠΑΟ μικρό?

Υπάρχουν και άλλα (ή) ανώνυμε.......

Δεν είναι μόνο αυτός.

Υπάρχουν πολλοί και "ζουν ανάμεσα μας".

:-))

Νιώθω ένα deja vu με αυτή την ιστορία με τους παναθηναικούς που γουστάρουν ραλίστα.

Μία είναι η λύση. Αδιαφορία και περιθωροποίηση.

Γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι αποτελούν το κύριο πρόβλημα της ομάδας, καθότι αν είχαμε αποφασίσει από κοινού να κινηθούμε θα τους είχαμε διώξει τώρα. Αλλά είπαμε....κάποιοι θέλουν τον ΠΑΟ μικρό.

Πανάθας είπε...

Εγώ περιμένω την Πέφτη να βγει ο επικοινωνολόγος και να μας δώσει γραμμή.

ΥποΜούν.

Ντίο μέρες μείνανε.

Μέχρι τότε τσιμουδιά.

Μόνο ευχές θα δίνω:

Old Boy να σου ζήσει το τέκνο. Να τον καμαρώσεις όπως επιθυμείς. ΥΓΕΙΑ πάνω από όλα.

Ανώνυμος είπε...

Μας συγχωρείτε που "ζούμε ανάμεσά σας" και κάποιοι που τολμούμε να λέμε και να πιστεύουμε κάτι διαφορετικό για τον ΠΑΟ.
Με λίγα λόγια μας λέτε, ότι όποιος δεν είναι εναντίον του Τζίγγερ είναι υπάλληλος κάποιου και άλλα πολλά "ή". Μπράβο ρε παιδιά, ωραία μυαλά κουβαλάτε. Εσείς είστε που θα κάνετε την επανάσταση και την αντίσταση στο "κατεστημένο"; Τώρα μάλιστα, σωθήκαμε!
Εγώ δεν αγόρασα ποτέ εισητήριο διαρκείας, ποτέ φανέλα, δεν πήγα ποτέ στο αεροδρόμιο, δεν πήγα ποτέ στην Παιανία να παλαμοκροτήσω! Εσείς αλήθεια, εάν έχετε κάνει έστω και ένα από αυτά τα τελευταία χρόνια δεν είστε περισσότερο "Τζιγγεριακοί" από εμένα;

Πανάθας είπε...

Όταν με κολάνε στον τοίχο δεν μπορώ να απαντήσω.

Θα περιμένω την Πέμπτη και αφού λάβω οδηγίες θα απαντήσω.

Μέχρι τότε θα αμύνομαι στους αχρείους που με κατηγορούν επειδή στηρίζω την προεδράρα μας.

Τον Τζιγεράρα μας.

ΠΑΟ και ΤΖΙΓΓΕΡ είναι ένα. Όποιος τολμήσει και τα βάλει με τον Τζίγγερ αυτόματα κηρύσσεται εχθρός του έθνους.

Από το 1908 πάνε χέρι χέρι.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μπράις Μουν, με δηλώσεις του, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και ο δεξιοπόδαρος αμυντικός από τη Νότιο Αφρική αναμένεται να έρθει τον Απρίλιο στην Αθήνα για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και να δοκιμαστεί στην Παιανία.

Ο 22-χρονός δεξιός μπακ-χαφ του Αγιαξ Κέιπ Τάουν, είπε χαρακτηριστικά: "Ανυπομονώ να έρθω στην Ελλάδα και να ξεκινήσω προπονήσεις με τον Παναθηναϊκό, ο Μόρις μου έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα και ελπίζω να γίνει η μεταγραφή".

Ο Μουν – που μετράει έξι διεθνείς συμμετοχές – αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης της Νοτίου Αφρικής στο Κόπα Αφρικα, όπου τον εντόπισαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού.

http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/Panathinaikos/191891.html

Ανώνυμος είπε...

http://www.in.gr/sports/article.asp?lngEntityID=883419&lngDtrID=1101

Πολύ βαρύ είναι πλέον το κλίμα για τον Εκι Γκονζάλες στην Παιανία, μετά και το νέο ξέσπασμά του. Αυτή τη φορά, αφορμή στάθηκε το μέγεθος του προστίμου που καλείται να πληρώσει (15.000 ευρώ) για την αντίδρασή του να φύγει από το γήπεδο της Λεωφόρου πριν το παιχνίδι με τη Λάρισα, επειδή δεν συμπεριλαμβανόταν στην αποστολή του Παναθηναϊκού.

Οταν λοιπόν ο επιμελητής της ομάδας, Γρηγόρης Παπαβασιλείου, τού παρέδωσε το φάκελο στον οποίο αναγραφόταν το ποσό, ο Γκονζάλες έκανε άνω-κάτω την Παιανία, φωνάζοντας και βρίζοντας σε ελληνικά και ισπανικά.

Στο στόμα του Εκι μπήκαν αρκετά μέλη της διοίκησης της ομάδας, ενώ όλο το σκηνικό έγινε μπροστά σε συμπαίκτες του μετά το τέλος της προπόνησης της Δευτέρας (17/3). Μετά τα ...γαλλικά, ο Γκονζάλες μάζεψε τα πράγματά του κι έφυγε, απαιτώντας να έρθει ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού και να του πει από κοντά τι πρέπει να πληρώσει.

Μετά και απ` αυτό το ξέσπασμα, τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται πολύ δύσκολα για τον αργεντίνο στην Παιανία, καθώς είναι πλέον φανερό πως πολύ δύσκολα θα σταματήσουν τα επεισόδια απειθαρχίας. Το συμβόλαιο του παίκτη λήγει το καλοκαίρι του 2009, όμως από εδώ και πέρα, τα πάντα είναι πιθανά.

Εννοείται πως ο παίκτης κινδυνεύει με νέο πρόστιμο...

Ανώνυμος είπε...

Ελεος ρε karma!!!

Εισαι σιγουρος οτι εισαι Παναθηναικος? Η νοοτροπια σου και οι αποψεις σου ταιριαζουν σε οπαδο μικρομεσαιας ομαδας...

Εδω ειμαστε Παναθηναικοι. Μηπως μπερδευτικες με κανενα blog φιλων επαρχιακης ομαδας??

Ελεος πια!!

Ανώνυμος είπε...

karma o anonimos eimai k thelo na sou po oti k diarkeias eiha k faneles eho agorasei k aerodromio eho paei giayto an thes na ta ziseis k esy k na ta xanathimithoume
k emeis alaxe myala giati etsi se vlepo na panagyrizeis se merika hronia anodo stin superleage!!!
dystihos ehei k pio kato, den ehoume piasei pato akoma
vasilis13

Thrass είπε...

Κάρμα, στην αρχή με μπέρδεψες και νόμιζα ότι μιλούσες ειρωνικά. Καλός ο Σιμάο, αλλά μη αρκετός. Δεν ξέρω και την ηλικία σου, για να καταλάβω τι έχεις δει από Πανάθα. Ο Παναθηναϊκός κάποτε έκρινε τούς παίκτες με βάση το πώς θα μπορούσαν να σταθούν απέναντι στα μεγαθήρια τής Ευρώπης. Όποιος ήταν καλός μόνο για το ελληνικό πρωτάθλημα, έπαιρνε πόδι. Τώρα φτάσαμε να μην έχουμε παίκτες καν για να πάρουν το πρωτάθλημα νικώντας την Ξάνθη (ή το Κύπελλο νικώντας τη Λάρισα ή κλπ)!

Ας πάμε στην ουσία. Καλοί παίκτες στον Παναθηναϊκό τού Τζίγγερ υπάρχουν. Αλλά ας κοιτάξουμε προσεκτικά, με τα κριτήρια που είχαμε κάποτε: βλέπεις εσύ κάποιο "κτίσιμο μεγάλης ομάδας"; Εγώ δε βλέπω.

Οι Βαρδινογιάννηδες πάντα κτίζανε
ομάδες και όταν έφτανε η ομάδα στο ζενίθ της την ξηλώνανε. Αυτό το ζενίθ ήταν συνήθως να μπούμε στις 4/8/16 καλύτερες ομάδες τής Ευρώπης, να ρίξουμε και κάνα πούτσο σε καμιά Γιουβέντους.

Και τότε και τώρα το ίδιο κάνουν, μόνο με πολύ χαμηλότερες αξιώσεις πλέον με τον Τζίγγερ, η ομάδα έχει κατέβει 3-4 επίπεδα. Μην ξεχνάς ότι το κτίσιμο τής σημερινής ομάδας άρχισε με κάτι Μίτου, Μάριτς κλπ.

Δες το και πιο ψυχρά. Η σημερινή ομάδα τι χρειάζεται για να σταθεί στο CL? H γνώμη μου είναι ότι χρειάζεται 4-5 ενδεκαδάτους παίκτες. Σέντερ μπακ, Δεξί μπακ ή δεύτερο σέντερ μπακ, δεξί εξτρέμ, βαρύ φορ και ίσως και επιπλέον αμυντικό χαφ. Για να βρεις 4-5 ενδεκαδάτους παίκτες, πρέπει να αγοράσεις 9. Καταλαβαίνεις πόσο πίσω είναι αυτή η ομάδα.

Καλοί οι Λεοντίου, Τζιόληδες κλπ, αλλά πρέπει να πλαισιώνονται από παίκτες που είναι ικανοί για το κάτι παραπάνω. Κι αυτό ο Τζίγγερ δεν το έχει κάνει ποτέ.

Pappas10 είπε...

Νομίζω ότι για άλλη μία φορά πάμε να ξεφύγουμε.

Δεν είναι κακό να ελπίζει κάποιος. Το θέμα όμως όπως εμφανίζεται στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ μας δεν έχει να κάνει - κατά τη γνώμη μου - με τους παίκτες που αγοράζει ή παράγει στην Παιανία αλλά με το πως τους αναπτύσει και τους εκμεταλεύεται και παίρνει από αυτούς το 100%.

Η Συζήτηση για τον οποιονδήποτε "Μουν" είναι εκ των ουκ άνευ. Επειδή δεν ανήκω στους χειροκροτητές ποδοσφαιριστών που έρχονται για ένσημα, συμφωνώ με τον Κάρμα ότι σε επίπεδο μεταγραφών και γενικότερα έμψυχης αγωνιστική ενίσχυσης της ομάδας, ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ λειτουργεί μάλλον ικανοποιητικά.

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ. Τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ έχει αποτύχει στην γέννηση ή απόκτηση παικτών ΗΓΕΤΩΝ. Καλούς παίκτες πάντα είχαμε και πάντα θα έχουμε ως ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. ΑΠΟ ΠΑΙΚΤΕΣ - ΗΓΕΤΕΣ ΠΑΣΧΟΥΜΕ.

Τον τελευταίο, κατά τη γνώμη μου, τον "φάγανε" σήμερα με μία καθόλα - κατά τη γνώμη μου πάλι - στημένη ανακοίνωση προστίμου. Η Κατάσταση αυτή είναι νοσηρή και οφείλεται όχι τόσο στην έλλειψη οράματος ή αγάπης για την ομάδα όσο στην έλλειψη ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ που επιδεικνύει η διοίκηση του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ μετά τον Φιλιππίδη (πάντα κατά τη γνώμη μου).

Δυστυχώς, τείνω να πιστέψω ότι πραγματικά λείπει το ΠΑΘΟΣ και ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ που χρειάζεται μία ομάδα για να γίνει από καλή καλύτερη. Ο Επαγγελματισμός είναι ένα θέμα... η "αρρώστια" όμως με την ομάδα είναι άλλο και αυτό δεν το επιδεικνύει κανείς.

Αυτή η έλλειψη ΠΑΘΟΥΣ και ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ πιστώνεται στην διοίκηση και στα πρόσωπα που επιλέγει (ή καλύτερα ΔΕΝ επιλέγει) να πλαισιώνουν τους παίκτες και να τους εξηγούν το μέγεθος του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ.

Επίσης, είναι το λιγότερο ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΣ να εμφανίζεται ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ είτε ως "σκαλοπάτι" παικτών είτε ως "νεκροταφείο" τους. Γι' αυτό και η απάντηση Τζίγγερ στην πρόταση Βγενόπουλου με ξίνισε, μολονότι αναγνωρίζω ότι θα ήταν καλή μία τέτοια κίνηση.

Γενικά θεωρώ ότι ο Τζίγγερ προσπάθησε πολύ να φτιάξει κάποια πράγματα αλλά δυστυχώς τα αποτελέσματα δεν τον δικαίωσαν. Η κατακλείδα είναι ότι ομάδες που έπαιζες στα ίσα πριν από 4 χρόνια (π.χ. Πόρτο) ή τις ξεκώλιαζες (π.χ. Φενέρ) να είναι σήμερα ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ.

Μ' αυτή την παράμετρο και με δεδομένο ότι ΟΛΟΙ κρίνονται εκ' του αποτελέσματος, πιστεύω ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης οφείλει να παραδώσει την διοίκηση του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ σε κάποιον που θα μπορεί να εμφυσήσει ξανά ΠΑΘΟΣ, ΟΡΑΜΑ, ΦΑΝΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ και ΕΛΠΙΔΑ, όχι μόνο στους οπαδούς αλλά και στους παίκτες.

Πίστευα - ειλικρινά - ότι ο Τζίγγερ μπορούσε να το κάνει, όντας νέος και λάτρης των σπορ. Απ' ό,τι φαίνεται έκανα λάθος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σαν Μιχάλης δεν αισθάνομαι αλληλέγγυος στις προσπάθειες του. Και φυσικά ούτε είμαι ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών.

ΚΑΝΕΝΑΣ για εμένα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Σέβομαι και πάντα θα σέβομαι ό,τι έχει προσφέρει στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, αλλά είναι εμφανές ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να προσφέρει περισσότερα, τουλάχιστον στο χρονικό περιθώριο που ορίζει η υπομονή μου.

Η ήττα την Ξάνθη και η ΣΤΗΜΕΝΗ αποπομπή του Έκι είναι οι σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι. Αν ήθελε να διώξει τον παίκτη ας το έκανε σαν άντρας και με την τιμή που αξίζει σ' έναν άνθρωπο που - αν μη τι άλλο - διέλυσε τα πόδια του και ίσως την καριέρα του για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. Αλλά απ' ό,τι έχει φανεί έως τώρα, ο Τζίγγερ δεν αποδίδει τιμές σε τίποτ' άλλο απ' ό,τι σε προϊόντα. Και ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ δεν είναι προϊόν. Είναι ΠΑΘΟΣ για εμένα.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Υ.Γ. Θέλω να πάρουμε πρωτάθλημα και θα το πανηγυρίσω. Αλλά στην φιέστα του πρωταθλήματος θα αποθεώσω τους παίκτες και θα φωνάξω ίσως για πρώτη φορά κατά του Τζίγγερ.

Υ.Γ.2. Λυπάμαι αλλά από το γήπεδο δεν πρόκειτε ποτέ να κάνω αποχή. Δεν το μπορώ, σόρρυ.

Υ.Γ.2. Δεν πρόκειτε σαν Μιχάλης να συμμετάσχω ή να επικροτήσω καμία κίνηση πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Η ομάδα οφείλει να τελειώσει το πρωτάθλημα με την τιμή που αρμόζει σε κάθε ομάδα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

@Karma
Αναφέρεις Ρομέρο (πρέπει να γούσταρες προχτές όμως που σου έβγαλε τις δυο σέντρες ε;

Ναρκωτικά παίρνεις ρε φίλε και βλεπεις το Ρομέρο για παιχταρά, επειδή έκανε δυο καλές σέντρες (με την Ξάνθη να έχει χαλαρώσει και την άμυνά της σε αποσύνθεση).
Aντε σοβαρέψου λίγο...

Μινχ

squarelogic είπε...

"Once you go black you never go back"
"Ονειρεύομαι έναν ΠΑΟ μελαμψό και μυώδη που θα κατασπαράζει τους αντιπάλους"
Τυφλα νάχει ο JFK ή ο Μαριν Λουθερ Κινγκ,τετοιο οραμα!

Κουτοχορτε εισαι άπαιχτος όταν σε φτιάχνει ο Τζιγγερ!
Πάντως τα ΜΜΕ είναι διαιρεμένα:λενε πως ενδιαφερεται είτε για τον Μουν είτε για τον αργεντ.Φεράρι(κοστος πανω απο 5 εκ.).Εσεις ποιος λετε οτι θα ερθει?
(χα-χα-χα!)
Προσωπικά την αποχη την εχω κανει πράξη τα τελευταια χρονια,αλλά δε νομιζω οτι αρκεί για να τον διώξει.
Μαλλον χρειαζεται πιο δυναμικες κινητοποιήσεις.Το θεμα ειναι
-αν ο κοσμος του ΠΑΟ ειναι για τετοια σε αριθμούς και συχνότητα ικανούς να κανουν ασύμφορο το cost/benefit του Τζιγγερ(δεν είναι)
-μετα το τελος των play off ακολουθει το Euro και μετα τα μπάνια του λαού-μαλλον οχι δημοφιλης εποχή για κινητοποιήσεις
- ενδεχεται να κανει καμια μεταγραφη της προκοπης για να διχασει τον κοσμο.Θα μασήσουμε και πάλι?

Μετα το τελος του Πρωταθληματος θα περίμενα μια δυναμικη πολεμική απο την ΠΕΚ,που πρεπει να δωσει τον τόνο.

ΥΓ.Μιχάλη πάρα πολυ καλό το τελευταιο σου κείμενο και μπράβο σου που δεχτηκες οτι λαθος τον στηριζες τοσον καιρό.

Ανώνυμος είπε...

Εάν θέλουμε να λεγόμαστε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ ΟΠΑΔΟΙ, τότε δεν πρέπει να κάνουμε ό,τι κάνουν οι άλλοι. Δηλαδή:

1. Δεν πάμε γήπεδο. Δεν είμαστε Γαύροι να παίζει η ομάδα σκατά και να γεμίζουμε το γήπεδο.

2. Δεν καταφεύγουμε σε λαϊκά δικαστήρια, ούτε τα σπάμε σε πορείες, ούτε κάνουμε ντου σε κανέναν. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΔΟΣ είναι πάνω απ'όλα ΚΥΡΙΟΣ.

3. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ με τον τρόπο μας να έχουμε μία ομάδα για την οποία να είμαστε υπερήφανοι είτε κερδίζει είτε χάνει.

4. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΔΟΣ χαίρεται πραγματικά όταν η ομάδα του καταφέρνει ό,τι δεν καταφέρνουν οι άλλες. Δεν θα χωνέψει ποτέ να φάει πεντάρα στην Ευρώπη και την Κυριακή να ρίξει πεντάρα στον Εργοτέλη και τον κάθε Εργοτέλη.

Ένας σωστός φίλαθλος του ΠΑΟ, έχει μάθει να είναι απαιτητικός. Δεν αντιδράει με υστερίες όταν η ομάδα δεν παίζει καλά. Η «σιωπηρή» διαμαρτυρία είναι χειρότερη από τις φωνές, τις βρισιές και τις διαμαρτυρίες.

Το ξαναλέω, δεν υπάρχει χειρότερο πλήγμα στο image των Βαρδινογιάννηδων από την εικόνα μιας Λεωφόρου με 200 θεατές σε ματς με αντίπαλο σοβαρή ομάδα.

ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ και τίποτα άλλο.

Ο Τζίγγερ έχει αποδείξει πολλές φορές ότι βλέπει τον ΠΑΟ σαν προϊόν και επιχειρηματική δραστηριότητα. Από την στιγμή λοιπόν που εκείνος φέρεται έτσι, δεν βλέπω κανένα λόγο να μην φερθούμε και εμείς σαν καλοί πελάτες και να μην αγοράσουμε το προϊόν του.

Ας ξαναφέρει στο μαγαζί καλό εμπόρευμα, ας το κάνει πιο ελκυστικό να μην χτιακιάζουμε με την μπάλα που βλέπουμε, και τότε το ξανασυζητάμε.

Εάν δεν το κάνουμε αυτό, όσο συνεχίζουμε να πηγαίνουμε γήπεδο υιοθετούμε το «τραβάτε με και ας κλαίω», άρα καλά μας κάνει.

pensierix είπε...

@squarelogic

Τί το 'θελα να σου πω καλά λόγια για το "No country for old men"; Φαντάζομαι ότι το είδες και πήρες ιδέες απο τους Coen! "No country for Giggerman", πάει, τον καθάρισες!

squarelogic said:
"ενδεχεται να κανει καμια μεταγραφη της προκοπης για να διχασει τον κοσμο.Θα μασήσουμε και πάλι?"

Αυτή η φράση είναι όλα τα λεφτά! (δεν το λέω ειρωνικά)
Αποδεικνύει το πόσο βαθύ είναι το χάσμα πλέον. Κάνει ο Τζίγγερ μεταγραφές της προκοπής; Διχάζει τον κόσμο. Δεν κάνει; Δεν πονάει την ομάδα και φέρνει άμπαλους τύπου Μουν. Τι να κάνει κι αυτός ο έρμος...(να φύγει θα μου πεις)

(δεν παίρνω θέση περί Τζίγγερ κτλ διότι το βλέπω το μπινελίκι να έρχεται κατά πάνω μου με δρασκελιές).
:))))

Πανάθας είπε...

Pensierix, είπες την πιο σωστή κουβέντα - κατά την προσωπική μου κρίση - εδώ μέσα. Πως ότι και να κάνει ο Τζίγγερ το έχει χάσει το παιχνίδι και ότι το χάσμα είναι βαθύ (αγεφύρωτο θα έλεγα εγώ).

Το θέμα είναι ότι είναι ένα δικαίωμα που κέρδισε με το σπαθί του ο Τζίγγερ με την εν γένει στάση του όλα αυτά τα χρόνια.

Πλέον δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μάλλον μπορεί. Να σηκωθεί να φύγει. Αυτό θα ξαναενώσει τα πράσινα αδέλφια.

Άρα όλα τα άλλα είναι για να περνάει η ώρα.

Η αναγέννηση του ΠΑΟ θα ξεκινήσει με την φυγή της οικογένειας Βαρδινογιάννη από τον ΠΑΟ. Όσο γρηγορότερα το καταλάβουν τόσο το καλύτερο και για αυτούς και για εμάς.

Και όλα αυτά τη στιγμή που υπάρχει ο μοναδικός οπαδός-πρόεδρος, κοινής αποδοχής - ακόμα και από οπαδούς άλλης ομάδας - του ΠΑΟ (αναφέρομαι στον Γιαννκόπουλο, αλλά και επιχειρηματίες τύπου Βγενόπουλου) που θέλουν να επενδύσουν στον ΠΑΟ και είναι εκτός ομάδας. Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΟ. Να μην υπήρχε διάδοχη κατάσταση να σου έλεγα και εγώ οκ κάτσε στα αυγά σου.

squarelogic είπε...

tnt said:
"ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ με τον τρόπο μας να έχουμε μία ομάδα για την οποία να είμαστε υπερήφανοι είτε κερδίζει είτε χάνει."

Ποιος ειναι ο τροπος μας πιο συγκεκριμενα?
Γιατι αυτά που γραφεις παραπέμπουν στο γνωστό "θα κρατησω την αναπνοή μου" του Οβελίξ....

Η αποχή δεν ειναι ικανο πληγμα για τους Βαρδιν/δες.Στο φιναλε,θα μοιρασουν εισιτηρια σε σχολεια και Συλλογους,θα "νουθετησουν" τους εργαζομένους στις επειχειρησεις τους να δωσουν το παρον,και θα εχουν και τους 4-5 χιλ."αρρωστους" που αγορασαν φετος διαρκείας για τη Λεωφορο με 2πλάσια τιμή και απιστευτη ταλαιπωρία.

Η ουσία ειναι οτι το μαγαζί ειναι ιδιωτικό,κι αν δε θελει το αφεντικό και αντεχει η τσεπη του,το συντηρεί κι ας μην μπαινει ουτε σκονη μεσα!

Οι Βαρδινογιαννηδες προσεφεραν μια σταθεροτητα ολα αυτα τα χρονια αλλά εχουν ξεπεραστει πλεον σαν φιλοσοφία,σαν τρόπος διοίκησης και ηγεσίας.
Οταν η Google για να θεωρειται η Ν.1 πιο επιθυμητη εταιρεια να εργαστει καποιος,παρεχει στους εργαζομενους της απο σουπερ γυμναστηρια,γκουρμέ εστιατορια,δωρεαν καφετεριες,παιδ.σταθμους,ευελεικτα ωραρια,δυνατοτητα εργασιας απ το σπιτι κλπ.ωστε οι ευτυχισμενοι υπαλληλοι της να θελουν να δημιουργουν για αυτήν,και οι Β.δεν βαζουν τον Νινη να παιξει για να αναγκαστει να υπογράψει οτι του δινουν αντί να του δείξουν οτι πονταρουν πανω του,οτι θελουν να τον κανουν την επομενη σημαια του ΠΑΟ,καταλαβαινετε οτι είναι παλαιολιθικοί μανατζερς και ιδιοκτητες.

Γνωμη μου ειναι οτι παραλληλα με την κινητοποιηση του κοσμου του ΠΑΟ,χρειαζεται μτα το τελος του πρωταθλημ/τος,και μια δημοσια προταση εξαγορας απο την ΠΕΚ,ωστε να θεσει τον Ομιλο προ των ευθυνων του ενωπιον του κοσμου.
Ειτε την αποδεχονται και γυριζουμε σελιδα,ειτε την αρνουνται χανοντας ομως και την δυνατοτητα να πορευονται οπως μεχρι σημερα.
Αν επιλεξουν να συνεχισουν ετσι υπάρχει και ο δυσκολος δρομος:
Ο Ερασιτεχνης παιρνει πισω το σημα και το ονομα,αγοραζει μια ομαδα μικροτερης κατηγοριας και ξεκιναμε απο χαμηλά!Ακραίο,αλλά εφικτό,αν και νομιζω οτι δεν θα χρειασθει παρα ως μοχλος πίεσης!

Ανώνυμος είπε...

@squarelogic:

Ο «τρόπος μας» στον οποίο αναφέρομαι, είναι η αποχή. Για τους Παναθηναϊκούς, οι οποίοι πάντοτε διαφοροποιούνταν από τους οπαδούς των υπόλοιπων ομάδων ως «ελιτιστές», αυτός ήταν ο... παραδοσιακός τρόπος.

Για να στο πω και αλλιώς, θεωρητικά ο Παναθηναϊκός οπαδός είναι ο cool της υπόθεσης. Δεν έχει τον λαϊκισμό και την κουτοπονηριά του Γαύρου, δεν έχει την κλάψα του ΑΕΚτζή, το κόμπλεξ του ΠΑΟΚτζή και πάει λέγοντας. Είναι ο ορισμός του απαιτητικού οπαδού, ο οποίος ποτέ ωστόσο δεν καταφύγει σε ακραίες αντιδράσεις. Ούτε συλαλλητήρια θα κάνει, ούτε πορείες, ούτε θα βγει στα κανάλια να βρίζει, κτλ κτλ κτλ.

ΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι είναι ανώτερος γιατί πολύ απλά η ομάδα του έχει ιστορία που δεν έχουν οι άλλες. Ακόμα και όταν δεν παίρνει πρωταθλήματα, έχει φέρει αποτελέσματα στην Ευρώπη και είναι αλήθεια ότι ο ΠΑΟ έχει όνομα έξω.

Με λίγα λόγια λοιπόν, προσπαθώ να πω ότι για τα δεδομένα του ΠΑΟ (που ας μην κρυβόμαστε, είναι ένα «ελιτίστικο» σωματείο) και της φιλοσοφίας του Παναθηναϊκού οπαδού, το μόνο που ταιριάζει είναι η αποχή. Δεν είμαστε γαυράκια να προσκυνάμε Σωκράτηδες, ούτε χανούμια να περιμένουμε Ντέμηδες και άρθρα 44.

Μπορεί ο ορισμός που δίνω εγώ στον ΠΑΟ και στους οπαδούς του να διαφέρει από τον δικό σου. Λυπάμαι, έχω να πάω γήπεδο πάνω από 10 χρόνια και δεν ξέρω πως είναι τώρα η ψυχολογία των Βάζελων.

Αν θυμάμαι καλά, πρωτοπήγα γήπεδο με τον πατέρα μου το 1981 ή το 1982. ΠΑΟ-Καβάλα 4-0. Μεγάλωσα βλέποντας από κοντά Ζαετς, Ρότσα, Σαραβάκο, Δημόπουλο, Κυράστα, Σαργκάνη, κ.ο.κ. Την εποχή εκείνη, άξιζε να πηγαίνεις γήπεδο. Ο Καπετάνιος έδινε πράγματι λεφτά (τότε παίρναμε εμείς παίχτες του Ολυμπιακού, όχι το ανάποδο όπως τώρα), έβλεπες μπαλίτσα, το ευχαριστιόσουν.

Όπως καταλαβαίνεις, τον ΠΑΟ τον έμαθα έτσι: μία ομάδα που παίζει μπάλα, έχει παιχταράδες και σε κάθε αγώνα προσπαθεί να πατήσει τον αντίπαλο. Παράλληλα, οι οπαδοί που θυμάμαι είχαν ΑΠΑΙΤΗΣΗ να γίνονται αυτά και αν δεν γινόντουσαν πολύ απλά δεν πήγαιναν γήπεδο.

Και για να τελειώσει κάποτε η ιστορία της «κινητοποίησης», καλό θα ήταν να χωνέψουμε ότι ακόμα και αν γινόταν το αποτέλεσμα θα ήταν ΜΗΔΕΝ. Οι Βαρδινογιάννηδες δεν είναι τύποι που ψαρώνουν με το να μαζευτούν 5-10.000 άτομα να φωνάζουν. Είναι πολύ επίμονοι άνθρωποι, έχουν μεγάλη δύναμη και ένα βασικό τους γνώρισμα, ο εγωισμός, θα τους οδηγήσει απλά στο να γράψουν στ'αρχίδια τους τις «κινητοποιήσεις». Οι Βαρδινογιάννηδες δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να παραδεχτούν την αποτυχία τους. Θα γινόντουσαν ρεζίλι αν άφηναν τον ΠΑΟ, η επικοινωνιακή χασούρα τους θα ήταν τεράστια, και το image για αυτούς είναι ΠΟΛΥ σημαντικό.

Άρα, το μόνο που μένει για εμάς, είναι η αποχή. Μόνο όταν αδειάσει τελείως η Λεωφόρος θα ενοχληθούν. Ως τότε θα λένε στους εαυτούς τους ότι υπάρχουν ακομα πολλοί οπαδοί που συμμερίζονται το όραμα και τις αξίες τους και θα ελπίζουν ότι όσοι γκρινιάζουν (τα... παλιάπαιδα) κάποτε θα καταλάβουν το λάθος τους.

Τέλος, να μην ξεχνάμε ότι δεν είναι ο Τζίγγερ εκείνος που αποφασίζει για το budget της ομάδας, ούτε εκείνος που παίρνει τις μεγάλες αποφάσεις.

squarelogic είπε...

tnt
αυτά που λες είναι τα αυτονοητα και γενικα συμφωνούμε.Ειμαστε και περίπου σειρά,οπότε καταλαβαίνεις οτι και γω εχω μεγαλώσει με τις ιδιες παραστάσεις.Το 84-85 ο ΠΑΟ ειχε Μ.Ο. εισιτηριων στο ελλην.πρωταθλημα 40-45 χιλιάδες!!!Μιλάω για Μ.Ο.!!!

Απ τη στιγμη που σωστα λες οτι δεν θα μασησουν σε 5-10χιλ που θα διαμαρτυρονται,τι σε κανει να πιστευεις οτι θα μασησουν στην οποια αποχή?(τη στιγμη μαλιστα που τα εσοδα απ τα εισιτηρια ειναι κατω απ το 10% των συνολ.εσοδων?)

Γνωμη μου είναι οτι χρειαζονται ολα αυτά και η αποχή/απαξίωση να επηρεάσει και τις αλλες τους επιχειρηματ.δραστηριότητες:STAR,AVIN,
και δεν ξερω τι άλλο...Μόνο τοτε ισως κάνοντας ταμείο κρίνουν οτι μπορεί να μην τους συμφέρει πλέον η
μονοκρατορία στον ΠΑΟ και συναινεσουν στην είσοδο και άλλων στο μετοχ.σχημα(γιατι οπως σωστα λες και συ δεν θα φυγουν διωγμενοι απ τον ΠΑΟ-ειναι σημαντικο γι'αυτους να σωσουν τα προσχηματα.
Γι'αυτο και η αρχικη τοποθετηση της πεκ ηταν χαμηλων τόνων και συναινετικη).

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που τουλάχιστον ο Thrass με τον Pappas10 καταλαβαίνουν τι γράφω και γιατί το γράφω και επίσης χαίρομαι που αντικρούουν με επιχειρήματα. Το να με χαρακτηρίζετε απλά υπάλληλο του Τζίγγερ (ε, Βλακόχορτε;) ή οπαδό μικρομεσαίας ομάδας (ε, μπορέλι;) επειδή βλέπω πιο "προσγειωμένος" τα πράγματα νομίζω δεν βοηθά σε μια επικοδομητική κουβέντα, άσε που δείχνει και το επίπεδο κάποιων.
Τώρα για να ξέρετε πως σκέφτομαι θα σας πω πως θυμάμαι και παρακολουθώ τα πάντα από τις αρχές της δεκαετίας του '80 οπότε έχω αρκετές παραστάσεις και γνώμη για τα ρόστερ της ομάδας κάθε σεζόν. Το ότι δεν πατάω πλέον στο γήπεδο, δεν αγοράζω εισητήριο και φανέλα δεν με κάνει λιγότερο ΠΑΟ από εσάς.
Pappas 10, λες πως δεν μπορείς να σταματήσεις να πηγαίνεις στο γήπεδο. Αυτό σημαίνει ότι επικροτείς αυτό που βλέπεις. Πως δίνεις το μήνυμα λοιπόν ότι κάνει πρέπει να αλλάξει στην ομάδα;

Ναι είμαι απαιτητικός απο τη διοίκηση αλλά δεν είναι αφελής να πιστεύω ότι θα μου φέρει το Σαβιόλα σε καλή ηλικία. Ή ότι θα καταφέρει να αγοράσει έστω τον Ποστίγκα. Για αυτό είμαι της γνώμης ότι θα πρέπει να "ανακαλύπτει" νέους ποδοσφαιριστές που θα τους πλαισιώνει από έμπειρους ξένους παίκτες που θα έχουν κίνητρο να παίξουν.
Αν νομίζετε ότι με αυτά που λέω ρίχνω τον πήχη της ποιότητας που πρέπει να έχει η ομάδα σας θυμίζω πως πολλοί από εσάς έχετε για ηγέτη και παικταρά τον Γκονζάλες!

Ανώνυμος είπε...

Σόρυ, δικό μου το πιο πάνω σχόλιο.

Πανάθας είπε...

Συμφωνώ με τον tnt στο σημείο της αποχής αλλά όχι μόνο από το γήπεδο και από οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα των Βαρδινογιανναίων στον ΠΑΟ (μπουτίκ, Π.Φ., Derby κλπ) και απαντώ στον karma:

Σορυ mate αλλά οι Βαρδινογιάννηδες σε έκαναν να ρίξεις τον πήχυ. Μπαίνουμε σε νέες εποχές και νέα οικονομικά μεγέθη είναι έτοιμα - και κυρίως έχουν τη διάθεση - να προσφέρουν και να ανεβάσουν τον πήχυ όπως λες και μόνο η ξεροκεφαλιά μας και ο εγωισμός τους μπορεί να το αποτρέψει (μεταξύ μας είναι και άλλοι παράγοντες αλλά αναδεικνύω μόνο αυτούς).

Σόρυ που το λέω αλλά η φυγή τους για το καλό του ΠΑΟ είναι μονόδρομος.

Κάποια στιγμή θα συνταχθούμε όλοι εναντίον τους. Οι ίδιοι οι Βαρδινογιανναίοι θα το καταφέρουν αυτό.

ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ.

Υ.Γ."Δεν μπορεί να αγοράσει τον Ποστίγκα?" Το θέμα είναι ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ και αυτόν και τον Αυστριακό και να φέρει παικταράδες στην θέση τους.

Ανώνυμος είπε...

Για την αποχή από οτιδήποτε αφορά τον ΠΑΟ, συμφωνώ και εγώ. Έτσι και αλλιώς, ποτέ δεν αγόρασα φανέλα, κασκόλ, ενθύμια ή οτιδήποτε άλλο.

Πάντως, το μεγαλύτερο πρόβλημα ρε παιδιά είναι ότι ο ΠΑΟ μας «μικραίνει». Ένα 6χρονο παιδί σήμερα είναι πολύ πιθανότερο να γίνει Ολυμπιακός, παρά ΠΑΟ, ΑΕΚ ή κάτι άλλο. Και είναι κρίμα ρε γαμώτο να επικρατεί ο λαϊκισμός του Γαύρου και η κουτοπονηριά που διέπει σαν φιλοσοφία τον Ολυμπιακό.

Ένα 6χρονο σήμερα, μεγαλώνει βλέποντας τον Ολυμπιακό ισόβιο πρωταθλητή, να παίρνει τις κούπες με κάθε τρόπο και μαθαίνει την σημασία του «παρασκηνίου». Το 6χρονο αυτό λοιπόν, μαθαίνει πως είναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ να παίρνει μια ομάδα τις κούπες με εύνοια και ρεμούλα...

Δεν λέω ότι όταν παίρναμε εμείς τα πρωταθλήματα είμασταν άγιοι, αλλά αυτά τα χάλια ποτέ δεν τα είχαμε. Δεν θυμάμαι ποτέ να έχουμε ΤΟΣΗ διαιτητική αβάντα όση έχει ο Γαύρος εδώ και 12 χρόνια, ούτε να παίρνουμε ματς στα χαρτιά όπως με την Καλαμαριά.

Αν κάποτε έλεγαν ότι ο Καπετάνιος ήταν η καταστροφή του ποδοσφαίρου, τι θα έπρεπε να πουν για τον Κόκκαλη δηλαδή;

Ανώνυμος είπε...

@ Squarelogic,

θεωρώ ότι γενικά - αλλά και ειδικότερα επειδή είμαστε μόλις 5 αγωνιστικές πριν από το τέλος - η αποχή από το γήπεδο είναι ουτοπία: όπως το λες κι εσύ, ποτέ δεν θα φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο που θα κλονίσει το Ραλιστέικο.

Άλλωστε, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, σύνθημα υπέρ της αποχής δεν έχουν ρίξει ούτε η ΠΕΚ, ούτε ο Ενιαίος Φορέας, που οπωσδήποτε αυτοί κυρίως δίνουν και θα δίνουν τον τόνο στα πράγματα δεδομένου ότι αποτελούν οργανωμένες δυνάμεις και όχι διάσπαρτες φωνές.

Ακόμα πιο ουτοπική είναι η ιδέα, να φωνάζουν χιλιάδες οπαδοί μας ΕΞΩ από το γήπεδο! Τι νόημα άλλωστε θα είχε κάτι τέτοιο; Την οποιαδήποτε συσπείρωση τη βοηθάνε περισσότερο οι γύρω δρόμοι απ' ό,τι το ίδιο το γήπεδο;

Αν θέλεις μια ρεαλιστική άποψη λοιπόν, ΜΟΝΟ Ο,ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ, μπορεί να έχει επίδραση στα πράγματα!

Και είναι τόσο απλό: ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ το ματς και ο κόσμος ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ μέσα στο γήπεδο, στις κερκίδες, φωνάζοντας αυτό που έχει να πει. Κανείς δεν μπορεί να τον πειράξει, κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν συμπαραστήθηκε στην ομάδα.

Ανώνυμος είπε...

Πανάθα, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θεωρείς "λίγο" τον Ποστίγκα για τον ΠΑΟ εκτός και εάν νομίζεις ότι θα έρθει να παίξει στην ομάδα ο Ντροκμπά!
Νομίζω ότι για τον ΠΑΟ είναι ρεαλιστικό να μιλάμε για παίκτες επιπέδου Ποστίγκα. Να μου πείτε ότι δεν υπάρχει κάποιος από πίσω να του βγάλει μια μπαλιά το καταλαβαίνω, αλλά όχι και ότι σας "ξινίζει" ο Ποστίγκα!
Κατά τη γνώμη μου η ομάδα χρειάζεται έναν παικταρά που να παίζει δίπλα στον Μάτος και να βγάζει κάθετες μπαλίες, έναν δεξιό μπακ (θα ήταν πολύ καλό να "ψήσουν" τον Σειταρίδη ας πούμε) και έναν κεντρικό αμυντικό με εμπειρία. Εάν αυτοί οι τρεις παίκτες είναι μεγάλης αξίας νομίζω ότι αρκούν για να κάνουν τη διαφορά. Με λίγα λόγια, η ομάδα έχει τη "μαγιά" για να γίνει ανταγωνιστική. Από τη συνταγή λείπουν μερικά συστατικά που θα την κάνουν "νόστιμη".

Ανώνυμος είπε...

Θέμα προς σκέψη και συζήτηση: Θεωρείτε την ομάδα μας μεγαλύτερο μέγεθος από την Πόρτο;

Pappas10 είπε...

@Καρμα,

Προσωπικά το μήνυμα το δίνω γραφόμενος στην ΠΕΚ, μέσα από τα μπλογκ που γράφω τις απόψεις μου και ΑΝ γίνει η αντίδραση έτσι όπως πιστεύω και μπορώ να συμμετάσχω θα το δώσω κι εκεί.

Αποχή ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ γιατί 1ον θέλω να βλέπω ΠΑΝΑΘΑ κι ας παίζει χάλια και 2ον δεν θεωρώ ότι θα βοηθήσει.

Ήμουν από τους πρώτους που έχουν καταθέσει πρόταση αντίδρασης. Σε μία τέτοια αντίδραση - που θα αφήνει απ' έξω την ομάδα και θα στρέφεται κατ' ευθείαν κατά των Βαρδινογιάννηδων και δη ΟΛΩΝ των Βαρδινογιάννηδων - θα συμμετάσχω. Δεν προτίθεμαι ΠΟΤΕ να συμμετάσχω σε οποιαδήποτε αντίδραση που μαζί με τα ξερά της διοίκησης θα κάψει και τα χλωρά της ομάδας που φοράει το ΤΡΙΦΥΛΛΙ στην Φανέλα.

Τέλος, να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα. Θεωρώ ότι ο Τζίγγερ το έχει χάσει το παιχνίδι αλλά ΑΝ οποιαδήποτε στιγμή δείξει να κινείτε στη σωστή κατεύθυνση, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ σαν Μιχάλης θα τον στηρίξω. Και για εμένα το "σωστή κατεύθυνση" μεταφράζεται στις εξής κινήσεις.

1. Άμεση επικοινωνία με τον κόσμο και τοποθέτηση σχετικά με το πλάνο του για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ.

2. Ανάληψη δεσμεύσεων όσον αφορά τις σχέσεις του με τους οργανομένους για γεφύρωση του χάσματος.

3. Σαφή, Δυναμική και δημόσια εκδήλωση σύγκρουσης με το Κοκκαλιστάν και τους φορείς του.

4. Επένδυση σε παίκτες - ονόματα που θα προσδώσουν αίγλη στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ και - κυρίως - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ.

5. Προστασία της ομάδας σε όλα τα μέτωπα και ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ.

Βλέπει κανείς τον Τζίγγερ να τα κάνει αυτά; Αν τα κάνει το συζητάμε... αλλά πλέον έχω πάψει να ελπίζω.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Pappas10 είπε...

@Karma,

Μα μεν, θεωρώ τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ δυνητικά μεγαλύτερο μέγεθος από την Πόρτο.

Στην τελική πριν από μερικά χρόνια στα ίσια την έπαιζες.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Pappas10, εάν είσαι 100% ότι οι προθέσεις της ΠΕΚ είναι αγνές και ξεκάθαρες και ότι θέλουν το καλό της ομάδας, καλά κάνεις και την υποστηρίζεις ως αντίδραση.
Πως όμως είσαι σίγουρος ότι ο (κάθε) Βγενόπουλος δεν κρύβει κάτι άλλο από πίσω του;
Προσωπικά θα παραδεχθώ αυτή την κίνηση, εάν δω την ΠΕΚ να βοηθά και να εξυγειένει όλα τα άλλα τμήματα του ερασιτέχνη ΠΑΟ, ρίχοντας λεφτά εκεί που δεν πέφτουν τα φώτα της δημοσιότητας.

Πανάθας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Pappas10, το ότι κάποιες φορές έπαιξες μια ομάδα στα ίσια δεν σημαίνει ότι είσαι όμοιο μέγεθος. Ο ΠΑΟ έχει παίξει στα ίσια Γιουβε, Αγιαξ κ.α., τι σημαίνει αυτό.
Και πως είναι "ίδιος" με μια ομάδα που έχει πάρει Ουέφα, Τσ Λου, έχει δική της γηπεδάρα και μπορεί να κάνει καλύτερες μεταγγραφές;
Εάν ήσουν παίκτης (αργεντίνος, βραζιλιάνος κ.α.) και σου έλεγαν που θες να πας, Πόρτο ή ΠΑΟ τι θα επέλεγες;

Πανάθας είπε...

Tnt για μια ακόμα φορά συντάσσομαι με τις απόψεις σου.

Πάμε παρακάτω.

Για την ιστορία, επειδή κάποιος το έγραψε, η ΠΕΚ μέσω Νίκα έχει προτείνει ΑΠΟΧΗ.

Karma δεν μου «κάνει» ο Ποστίγκα γιατί είναι περιφερειακός επιθετικός τύπου Μάνζτιου και εγώ έχω ανάγκη κυνηγό killer που να «πατάει» περιοχή τύπου Ρατζίνσκι, Βαζέχα κλπ που δεν είναι και Ντρογμπά. Υπάρχουν παίκτες φίλε μου. Το θέμα είναι να έχεις μια σωστή στρατηγική στο θέμα των μεταγραφών και να αποκτάς παίκτες που πραγματικά σου λείπουν. Δεν είναι ανάγκη ο αντίλογος κάθε φορά να είναι ο Ντρογκμπά. Γιατί να μην είναι ο Βαζέχα, ο Χένρικσεν, Ο Ζάετς, Ο Σαραβάκος, ο Παπαεμμανουήλ, ο Δομάζος, ο Ελευθεράκης κ.α.π.? Και μια ανέφερες τις ελλείψεις του ΠΑΟ θα σου θυμίσω ότι δεν έχουμε και αριστερό χαφ (για τις υπόλοιπες θέσεις συμφωνώ + 2 σέντερ μπακ καθότι αυτοί που έχουμε είναι για τα πανηγύρια). Επίσης δεν καταλαβαίνω αυτό το «θέμα για συζήτηση». Στην πράξη δεν είμαστε ανώτεροι της Πόρτο. Το θέμα είναι όμως ότι μπορούμε να γίνουμε. Σίγουρα ΟΧΙ με τους Βαρδινογιάννηδες. Το καταλαβαίνεις αυτό?

Επειδή επικρατεί ένα μπάχαλο σχετικά με το τι πρέπει να γίνει, εγώ προτείνω πως πρωτίστως πρέπει να βρεθεί ο φταίχτης και μετά θα βρούμε τρόπο να τον τιμωρήσουμε. Αν συμφωνήσουμε πχ ότι για όλα φταίει η οικογένεια Βαρδινογιάννη (εγώ αυτό πιστεύω) τότε θα βρούμε τρόπους να αντιδράσουμε. Επειδή κάποιος το ανέφερε, να ξέρετε ανατροπή χωρίς επανάσταση δεν γίνεται. Ίσως πρέπει να αναθεωρήσουμε μερικά πράγματα σχετικά με τα γενετικά χαρακτηριστικά του Παναθηναϊκού οπαδού γιατί εκεί ποντάρουν και αυτοί. Αιφνιδιασμός λοιπόν.

Ο Μπρεχτ είχε πει:

“Η επανάσταση σου σταματά όταν εσύ σταματάς.

Η επανάσταση μας συνεχίζει όταν εσύ έχεις σταματήσει...

Μόνο διδασκόμενοι από την πραγματικότητα

μπορούμε ν΄αλλάξουμε την πραγματικότητα!”

και ο Che:

"Ας είμαστε ρεαλιστές, να αποζητούμε το αδύνατο"

ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ.

Πανάθας είπε...

Karma αμφιβάλεις για τον Βγενόπουλο, αμφιβάλεις και για τον Γιαννακόπουλο? Τον άνθρωπο που σε κρατάει αθλητικά ζωντανό στα πέτρινα χρόνια?

Και αν αμφιβάλεις για κάτι που δεν έχεις δει, ποια η αντίδραση σου για κάτι που έχεις δει τόσα χρόνια?

Το ξαναμαναεπαναλαμβάνω. Το επίπεδο του ΠΑΟ είναι χαμηλό επειδή οι Βαρδινογιάννηδες το επέλεξαν.

Το παραμυθάκι με την ερασιτεχνική πρέπει να τελειώσει γιατί απλά δεν ισχύει. Θες για να πειστείς να επενδύσουν επιχειρηματίες τρελά ποσά σε ερασιτεχνικά αθλήματα χωρίς έσοδα και δεν απαιτείς να επενδυθούν χρήματα σε επαγγελματικά αθλήματα (όπως είναι το ποδόσφαιρο) με τεράστια δυναμική και φυσικά ανάλογα έσοδα.

ΗΜΑΡΤΟΝ Karma.

pensierix είπε...

Ο tnt σε προηγούμενο σχόλιό του έκανε μια σωστή για μένα ανάλυση της "ψυχοσύνθεσης" του φιλάθλου του ΠΑΟ. Ανέκαθεν είχε μια ελιτίστικη (αντε, μερικές φορές και λίγο σνομπ συμπεριφορά), είχε απαιτήσεις κτλ...

Επειδή είναι εύκολο να βλέπει κανείς τη καμπούρα του άλλου και όχι τη δική του, μήπως ήρθε ο καιρός, εκτός από τη κριτική στους άλλους, να ασκήσει ο φίλαθλος του ΠΑΟ κι ένα είδος
αυτοκριτικής;Διότι είναι στατιστικώς αδύνατο να μην έχει σφάλει ποτέ, και κάνοντας αυτό θα αποδείκνυε ότι βλέπει πιο σφαιρικά τα πράγματα, και η όποια κριτική του στη διοίκηση κτλ θα αποκτούσε μεγαλύτερη αξιοπιστία.

Μήπως εξαιτίας της "ελιτίστικης" συμπεριφοράς, κάποιες φορές καταδίκασε ομάδες ή παίκτες που άξιζαν καλύτερης τύχης;

Μήπως, πολλές φορές, η στοχοποίηση παικτών δεν εξυπηρετεί σε τίποτα;(Στο λιμάνι ο Τζιόλης θα είχε χαρακτηριστεί ο νέος Βιειρά και είμαι βέβαιος ότι θα έπαιζε καλύτερα).

Μήπως, στα πλαίσια μιας σωστής κατά τα άλλα κριτικής προς τη διοίκηση, κάποιες φορές βρίσκει προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν; Είναι δυνατόν πχ να ακούγεται ότι ο Νίνης, δημιούργημα της Παιανίας, θα "φαγωθεί" και από καμάρι του ΠΑΟ να έχει γίνει πρόβλημα; Αυτοί που νοιάστηκαν για τον Σωτηράκη τόσα χρόνια όταν εμείς αγνοούσαμε την παρουσία του, ξαφνικά βάλθηκαν να τον ξεκάνουν;

Μήπως ο φίλαθλος του ΠΑΟ αρχίζει σιγά σιγά να "ολυμπιακίζει" τόσο σε συμπεριφορά όσο και σε αυτό που ψάχνει; Μήπως κατά βάθος αναζητά μια πράσινη και πιο πλούσια εκδοχή του Κόκκαλη;

Πανάθας είπε...

Δεν αντέχουμε άλλο αυτοκριτική βρε συ Pensierix.

Δεν αντέχουμε.

Ας κάνουν αυτοκριτική αυτοί που έχουν και τα ηνία. Εμείς δεν φταίμε για την κακή πορεία της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια. Δεν φταίμε για την ανυπαρξία της διοίκησης εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Εμείς φταίμε που τους ανεχόμαστε μόνο.

Ανώνυμος είπε...

Τι λέτε ρε παιδιά, φυσικά και δεν έχουμε το ίδιο μέγεθος με την Πόρτο, μια ομάδα που έχει πάρει κούπες στην Ευρώπη. Να είμαστε σοβαροί.

Συμφωνώ όμως ότι μπορούμε να γίνουμε. Και κόσμο έχει (ακόμα) ο ΠΑΟ, και ιστορία έχει και γήπεδο ΘΑ έχει.

Όπως το βλέπω εγώ, το πρόβλημα είναι ότι τόσο εμείς όσο και ο Ολυμπιακός ή η ΑΕΚ παίζουμε σε ένα πρωτάθλημα που δεν είναι ανταγωνιστικό, στηρίζεται σε σαθρές βάσεις και αποφασίζουν άνθρωποι με κοντόφθαλμα και ευκαιριακά κριτήρια (τουτέστιν, «ό,τι αρπάξει ο κώλος μας»).

Ας το δούμε πιο ψύχραιμα: πόσο πιθανό είναι ένας σοβαρός επιχειρηματίας να βάλει χοντρά λεφτά σε μια ομάδα για να παίζει με τον Εργοτέλη; Πόσο πιθανό είναι να επενδύσει κάποιος, ξέροντας ότι μπορεί να μην καταλάβει την θέση που του αξίζει όταν ολόκληρα πρωταθλήματα κατακτώνται έξω από τα γήπεδα;

Και για ποιο πρωτάθλημα μιλάμε; Σαν προϊόν, είναι εντελώς απαξιωμένο, ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό, όπως η δική μας, παίζουν ακόμα σε γήπεδα-ντροπή και δεν μιλάμε καν για άλλες, ενώ δυνατά χαρτιά όπως η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ ακόμα πληρώνουν τα σπασμένα λαμογιών που τις διοικούσαν.

Ο κόσμος έχει ήδη φύγει από τα γήπεδα, τα έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα και χορηγίες είναι αστεία σε σχέση με άλλες χώρες και γενικά, έχουμε ένα ΑΡΡΩΣΤΟ πρωτάθλημα. Προσοχή, δεν έχω απαίτηση να έχουμε τα μεγέθη της Αγγλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας. Στο μέγεθος που μας αναλογεί όμως, μπορούμε να έχουμε ένα ΥΓΙΕΣ πρωτάθλημα.

Για να αποκτήσουμε όμως κάτι τέτοιο, πρέπει να μην πάνε στο γήπεδο έστω και οι τελευταίοι των Μοϊκανών που ακόμα καταδέχονται να ταλαιπωρούνται (γιατί για ταλαιπωρία πρόκειται) βλέποντας Τζιόληδες, Πάντους και Τζιωρτζόπουλους να ταλαιπωρούν το τόπι και να περιμένουν πότε ο διαιτητής θα δώσει ένα πέναλτυ ή ένα φάουλ μπας και βάλουν γκολ.

Η ΑΠΟΧΗ λοιπόν, για μένα, δεν είναι κάτι που αφορά μόνο εμάς τους Βάζελους. Αφορά και τους Γαύρους, τους ΑΕΚτζήδες, τους Θεσσαλονικείς και όλο τον κόσμο.

Αν δεν αποκτήσουμε ένα υγιές πρωτάθλημα και εξακολουθούμε να πηγαίνουμε γήπεδο με τέτοιες συνθήκες, τότε αυτοί που αποφασίζουν ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΑΠΟΧΗ;

Επειδή ο κάθε κάποιος μπορεί να πετάει ό,τι του καπνίσει, ιδού τι ακριβώς είπε ο Νίκας και αν πρότεινε ή όχι αποχή από το γήπεδο:

«Δεν θα είμαστε εμείς εκείνοι που θα υποδείξουμε αποχή ούτε θα παροτρύνουμε κανένα".

Με απλά, στρωτά ελληνικά: μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ΑΠΟΧΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΝΙΚΑΣ, ΟΥΤΕ Η ΠΕΚ.

Πανάθας είπε...

«Κατά την γνώμη μου το πράγμα θα φθάσει στον κόσμο. Δεν υπάρχει περίπτωση να λυθεί αλλιώς. Δεν ξέρω πως. Με πορείες, με αποχή. Όταν λέω αποχή εννοώ να μην πάει κανείς στο γήπεδο. Αποφασισμένη αποχή. Δεν θα είμαστε εμείς εκείνοι που θα υποδείξουμε αποχή ούτε θα παροτρύνουμε κανένα. Αν γίνει θεωρώ ότι δεν θα είναι παραπάνω από χίλια άτομα στο γήπεδο. Δεν επιζητούμε ακραίες λύσεις και καταστάσεις"

ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ

Δεν την υποστηρίζουμε αλλά την προτείνουμε.

Το "δεν υπάρχει περίπτωση να λυθεί αλλιώς", εγώ έτσι το μεταφράζω.

Αυτά για τους τυπολάτρες του blog.

Πανάθας είπε...

Και να βάζουμε ολόκληρο το κείμενο όχι μόνο αυτά που μας συμφέρουν.

Για μερικούς "ξύπνιους" το αναφέρω αυτό.

Pappas10 είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩ αδέλφια,

Κατ' αρχάς το επιχείρημα "Ξέρεις τι θα κάνει η ΠΕΚ για να την στηρίξεις" είναι εκ των ουκ άνευ. Όχι δεν ξέρω τι κάνει η ΠΕΚ, ξέρω όμως τι κάνει ο Τζίγγερ. Και από τη στιγμή που δεν είμαι ικανοποιημένος προτιμώ να ρισκάρω να είμαι 2ος με την ΠΕΚ παρά να είμαι σίγουρος ότι θα είμαι 2ος με τον Τζίγγερ. Και το "2ος" δεν αναφέρεται απαραίτητα στην τελική μου κατάταξη στην βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Το επιχείρημα "να δούμε τι θα κάνουν στον ερασιτέχνη" είναι επίσης άτοπο, όσο άτοπη είναι για εμένα η προέγγιση της ΠΕΚ ΜΟΝΟ μέσα στο πλαισίο της " ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟφροσύνης". ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Σαφέστατα και τους ενδιαφέρει και το κέρδος και τώρα με το γήπεδο φαίνεται να γιγαντιώνεται οπότε είναι ευκαιρία να συνδυάσουν την αγάπη τους για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ με την αγάπη τους για τα γκαφρά.

Επαγγελματικό είναι το ποδόσφαιρο... δηλαδή τι περιμένουμε να κάνουν? Να βάλουν γκαφρά για την ψυχή της μάνας τους; Απλά πιστεύω ότι όντας ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ με ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ και ΠΑΘΟΣ (κάτι που ο Τζίγγερ δεν φαίνεται να έχει) αλλά και περισσότερο ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΠΑΔΙΣΜΟ θα μπορέσουν να κατευθύνουν την ομάδα καλύτερα.

Το ότι δεν είμαστε ΠΟΡΤΟ είνα καθαρά θέμα διοικητικών αστοχιών. Θα μπορούσαμε να είμαστε Πόρτο αν είχαμε παλέψει το Παρασκήνιο. Αλλά όταν ο Ρίψασπις Γιώργος την έκανε και άφησε την ομάδα βορά στον Κόκκαλη, χωρίς ίχνος προστασίας από τον τύπο που σου έβγαζε άχρηστη μία ΟΜΑΔΑΡΑ τότε τι περιμένεις;

Ναι εντάξει, οι φίλαθλοι κάναμε λάθη. Αλλά κάποιος μας έσπρωξε στο να κάνουμε λάθη. Η Αντίδραση της ΠΑΕ που ήταν; Πότε βγήκε ΜΠΡΟΣΤΑ να ΕΚΤΕΘΕΙ για να προασπίσει το ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ;

ΠΟΤΕ Βγήκε μπροστά για να ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΝΑ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΕΥΤΕΙ, ΝΑ ΠΕΙ "ΕΛΑΤΕ ΡΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ...ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ"; Ναι εντάξει, θα θιγόταν το προφίλ του... ε μα ρε φίλε αυτό είναι το θέμα. Οτί εγώ θέλω τον πρόεδρο μου να ενδιαφέρεται για το προφίλ της ομάδας περισσότερο από το δικό του.

Ναι κάναμε λάθη. Καταπίναμε και καταπίνουμε αμάσητο το κουτόχορτο που μας προσφέρουν. Αλλά που είναι το αντίδοτο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ; Δεν υπάρχει γιατί την διοίκηση δεν την ενδιαφέρει ο κόσμος παρά η όποια "δικαίωση" της.

"Αν δεν είχαμε "φάει" το κουτόχορτο με το "Στον Ελαιώνα ούτε τον άλλον αιώνα" τότε, τώρα θα είχαμε γήπεδο".

Σώπα ρε φίλε σοβαρά; ΚΙ ΕΣΥ ΠΩΣ "ΕΣΠΡΩΞΕΣ" ΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ; ΕΠΙΑΣΕΣ ΝΑ ΛΑΔΩΣΕΙΣ 10 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ; ΕΧΕΙΣ ΚΩΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΟΛΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ; ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ; ΤΙ;;; Μόνο ένα "Ντέρμπυ" έχεις κι αυτό το έχεις εκθέσει τόσες φορές με τις μαλακίες σου που έχει γίνει συνώνυμο του "Τσάτσου".

Προσωπικά την φίλαθλη "καμπούρα" μου την έχω μετρήσει πολλές φορές. Αλλά πως απαιτεί ο Τζίγγερ από εμένα να κάνω αυτοκριτική όταν ο ίδιος ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ;;;

Χρωστάει πολλά ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ στους Βαρδινογιάννηδες... αλλά κι οι Βαρδινογιάννηδες χρωστάνε πολλά στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. Τα τελευταία χρόνια όμως το προιόν τους απαξιώνεται... μαζί με τη φήμη τους.

Η φήμη όμως είναι όλη δική τους και δεν με νοιάζει αν αμαυρώνεται. Το προϊόν νοιάζει μερικά εκατομμύρια κόσμο. Και αν αυτός ο Κόσμος τους είναι αδιάφορος γιατί δεν συμβαδίζει με τη δική τους αντίληψη περί οπαδού, τότε ας φύγουν όχι μόνο από τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ αλλά και από την Ελλάδα.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Πανάθας είπε...

Μιχάλη είσαι οργισμένος για αυτό τα λες αυτά.

Μόλις δεις Μουν με το τριφύλλι στο στήθος θα ηρεμήσεις θα δεις χαχαχα.

Α ρε Μαικλ, τι τραβάμε με δαύτους που μπλέξαμε.

:-(

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΦΡΑΣΕΙΣ.

1. Μόνο αν (άθελά σου, ασφαλώς) θέλεις να βγάλεις κάποιον τρελό, λες ότι "δεν υποστηρίζει" κάτι αλλά "το προτείνει"! Διότι γενικά, μόνον οι παλαβιάρηδες μπορεί να προτείνουν κάτι που δεν το υποστηρίζουν. Αυτό, και ... κοιμισμένος το καταλαβαίνει κανείς.

2. Ό,τι λόγια κι αν έχει τριγύρω της, η φράση "ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΑΠΟΧΗ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΑΡΟΤΡΥΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ" ...

... στα ελληνικά έχει ένα και μοναδικό νόημα: ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟΧΗ! Τελεία και ταύλα.

3. Όσο για το "δεν υπάρχει περίπτωση να λυθεί αλλιώς", αναφέρεται ξεκάθαρα στο "το πράγμα θα φθάσει στον κόσμο" ...

... και δεν υποδεικνύει ΚΑΜΜΙΑ πρόταση - πόσο μάλλον που ακολουθείται από το "Δεν ξέρω πώς"!

Αυτά για τους "παραφραστές" του blog.

Ανώνυμος είπε...

53-51 pame gera re paobc

Ανώνυμος είπε...

Και μέσα σ'όλα, αποκλειστήκαμε και στο μπάσκετ...

Ανώνυμος είπε...

ΦΤΟΥΟΥΟΥΟΥ ΤΗ ΓΑΜΜΩΠΑΡΤΙΖΑΝ!

ΦΤΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ!

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ;


Υ.Γ. Ούτε να φανταστώ δεν θέλω την περίπτωση να περάσει αύριο ο Λιμενόπουστας

Πανάθας είπε...

Το άσπρο = μαύρο (και τούμπαλιν) γίνεται? (Μόνο ο Μάικλ Τζάκσον το κατάφερε και ο "Keep Walking")

------------------------------

Για το μπάσκετ τώρα (συγνώμη έχουμε και σοβαρότερα θέματα να ασοληθούμε).

Αναμενόμενη εξέλιξη. Η ομάδα στήθηκε λάθος το καλοκαίρι (κακές επιλογές) + το ντεφορμάρισμα σε λάθος χρονικό σημείο και το πληρώνει τώρα. Η φυγή του Σισκάουσκας (κα η μη αντικατάσταση του), ο ερχομός του Γιασικεβίτσιους και η έλλειψη ποιοτικών ψηλών έφερε τον αποκλεισμό από την Ευρώπη.

Αλλά ξέρετε κάτι? Δεν θα υπάρξει γκρίνια πέρα από την αναμενόμενη στεναχώρεια. Μια ομάδα με 4 ευρωπαικούς τίτλους σε 12 χρόνια (3 κούπες ανά τρία χρόνια, pas mal), με 10 σερί πρωταθλήματα, με συνεχόμενους εξευτελισμούς του αιώνιου αντιπάλου, έχει το background (που έχει κερδίσει με το σπαθί της) να βγει αλώβητη από αυτή την κρίση και φυσικά να έχει την αμέριστη συμπαράσταση μας για τη δύσκολη συνέχεια. Είμαι σίγουρος ότι το καλοκαίρι θα γίνουν και οι σωστές-δορθωτικές κινήσεις (λέγεται ότι ήδη έχουν κλείσει οι Σμόντις - Πέκοβιτς, ενώ θεωρείται δεδομένη η φυγή του Σάρας αμήν και πότε).

Εκεί είναι και η ΜΕΓΑΛΗΗΗΗΗ διαφορά με το ποδόσφαιρο.

Ανώνυμος είπε...

@TNT "το πρόβλημα είναι ότι τόσο εμείς όσο και ο Ολυμπιακός ή η ΑΕΚ παίζουμε σε ένα πρωτάθλημα που δεν είναι ανταγωνιστικό"

Αυτή τη σαχλαμάρα βαρέθηκα να τη διαβάζω και να την ακούω! Ο μόνος λόγος που το πρωτάθλημα είναι "μη ανταγωνιστικό" είναι ότι ο ΟΣΦΠ, ο ΠΑΟ και η ΑΕΚ σκίζονται να επηρεάσουν τους διαιτητές. Σιγά τις υπερομάδες που δεν τους αρκεί ο ανταγωνισμός!

Πολλά πρωταθλήματα θα είχαν πάει σε άλλες ομάδες αν όλα παιζόταν 50-50 και δεν σφαζόταν κάθε Κυριακή οι μικρότερες ομάδες. Για παράδειγμα, φέτος είναι όλοι για κλάματα. Γιατί να μην το πάρει η Ξάνθη ή ο Αστέρας; Γιατί στην Ελλάδα δεν επιτρέπονται αυτά! Και μετά δεν τους φτάνει ο ανταγωνισμός! Ουστ ρε!

Ανώνυμος είπε...

Να προσθέσω ότι σε ένα "ανταγωνιστικό" και τίμιο πρωτάθλημα ο ΠΑΟ θα είχε πέσει στη Β εθνική τουλάχιστον μιά φορά, για τους ίδιους λόγους που έπεσε η Γιουβέντους. Ο ΟΣΦΠ, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ θα είχαν πέσει τουλάχιστον μια φορά στην Δ' εθνική λόγω χρεών. Οι μόνοι που δεν θέλουν ανταγωνιστικότητα είναι ο ΟΣΦΠ, ο ΠΑΟ και η ΑΕΚ.

Πανάθας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πανάθας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Πανάθας είπε...

ΔΙΟΡΘΩΣΗ= 1 κούπα ανά 4 χρόνια (ο δαίμων της αυπνίας). :-)

Ξανθιώτη έχεις δίκιο σε αρκετά από όσα λες αλλά το πρωτάθλημα μας είναι γεγονός ότι δεν είναι ανταγωνιστικό. Εφάμιλλο του Αλβανικού είναι. Αυτό κάνει ακόμα μεγαλύτερη την αποτυχία.

Η φετινή Ξάνθη πάντως δεν μπορούσε να διεκδικήσει τίτλο. Μετά το Β' γύρο συνήλθε. Όπως και η Λάρισα. Ο Αστέρας είχε εντυπωσιακό ξεκίνημα, μετά "κοιλιά" και τώρα ξαναπάει καλά. Ίσως ο Αρης θα μπορούσε να χωθεί σφήνα αν είχε τις διαιτητικές και θεσμικές αβάντες του Ολυμπιακού.

Pappas10 είπε...

Ξανθιώτη,

ΜΕ το συμπάθειο μα μεν αλλά αυτό το "Τσουβάλιασμα" του πρώην ΠΟΚ με τρελαίνει.

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ τα τελευταία 10 χρόνια άντε να έχει πάρει 10 πόντους από διαιτητικά λάθη υπέρ του και "αβαβά" απόδοση της αντιπάλου ομάδας.

Για κοίτα λίγο τους άλλους; 10 πόντους έχει πάρει και η Καλαμαριά και η Ξάνθη και ο Λεβαδειακός. Και με εξαίρεση την χρονιά που πήραμε το Νταμπλ, όπου 2 φορές τον Ιωνικό τον πήραμε "κάπως", οι υπόλοιποι "άδικοι" πόντοι της ΠΑΝΑΘΑΣ ήταν άχρηστοι ως προς το τελικό αποτέλεσμα.

Μην τσουβαλιάζουμε τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ με τους υπόλοιπους.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ξανθιώτη,

πριν αναφέρεις τα λεγόμενα κάποιου χαρακτηρίζοντάς τα "σαχλαμάρες" κάνε τον κόπο να τα διαβάσεις καλά, γιατί έχω την εντύπωση ότι στην δική μου περίπτωση δεν το έκανες.

Ανέφερα γιατί θεωρώ ότι το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι ανταγωνιστικό. Ναι, φταίει η διαιτησία και το παρασκήνιο, τα οποία και ανέφερα, αλλά όχι ΜΟΝΟ αυτά. Μερίδιο ευθύνης έχουν και οι "μικρές πλην τίμιες" ομάδες, καθώς - με φωτεινές εξαιρέσεις - δεν επενδύουν, ούτε έχουν έναν στοιχειώδη προγραμματισμό. Όσο για εγκαταστάσεις και προπονητικά κέντρα, ας το αφήσουμε καλύτερα.

Και εμένα θα μου άρεσε να πάρει το πρωτάθλημα και καμμιά μικρότερη ομάδα πλην ΠΟΚ, αλλά η αλήθεια είναι ότι καμμία ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. Καμμία δεν έχει την στοιχειώδη σταθερότητα που χρειάζεται για να κάνει πρωταθλητισμό. Καλή η Ξάνθη, καλός και ο Αστέρας, αλλά η ίδια η πορεία τους δείχνει ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ.

Pappas10 είπε...

Ξανθιώτη,

Για να μην αναφέρω το πόσες "μικρές" ομάδες έχουν προσδεθεί στο άρμα των "μεγάλων" του ΠΟΚ και παίζουν για τα συμφέροντα τους.

Φιλικά,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Υ.Γ. Για το μπάσκετ δεν τρέχει τίποτα. Και οι ομαδάρες ενίοτε αποτυγχάνουν.

Ανώνυμος είπε...

Παιδια στο μπασκετ δεν εγινε και τιποτα με εναν αποκλεισμο.
εχουμε σαρωσει στους τιτλους τα τελευταια 10 χρονια και η διαφορα με το ποδοσφαιρο ειναι οτι στο μπασκετ ξερω πως του χρονου οι αφοι θα κανουν τα παντα για να εμφανιστει η ομαδα καλυτερη και δυνατοτερη, οπως εκαναν παντα αλλωστε...

Ανώνυμος είπε...

Η φετινή ομάδα φτιάχτηκε από τα ίδια άτομα που μας έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια βασιλιάδες της Ευρώπης.Την ίδια διοίκηση και τον ίδιο προπονητή.Έγιναν κάποιες κινήσεις αναγκαστικές,πχ μετά τη φυγή Σισκάουσκας, και κάποιες που άλλες διοικήσεις δε θα έμπαιναν καν στον κόπο να κάνουν αλλά έγιναν για να έχουμε όσο καλύτερη ομάδα γινόταν χωρίς να αρκεστούμε στον περσινό θρίαμβο,πχ ο ερχομός του Σάρας.Το τι πέτυχε και τι όχι το κρίνει ο καθένας μόνος του και βγάζει τα δικά του συμπεράσματα.Μπορεί να έγιναν λάθη, άλλωστε δεν έχουν δικαίωμα στο λάθος αυτοί που σε έχουν κάνει τη μεγαλύτερη ομάδα της Ευρώπης;Ελαφρυντικά υπάρχουν αφού εδώ και καιρό παίζουμε χωρίς 2 βασικούς ψηλούς αλλά δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες.
Όλοι τσακίσαμε ψυχολογικά με ό,τι έγινε αλλά καθίστε και σκεφτείτε λίγο τι μετράει στο φινάλε.Πως σαν οπαδός βλέπεις στην ομάδα να υπάρχει όραμα,να σέβονται την ιστορία της και να έχουν στόχο το καλύτερο(και όλοι είμαστε σίγουροι πως με αυτούς τους ανθρώπους η ομάδα θα είναι συνέχεια ψηλά).Και,ρε μάγκες,αθλητισμός είναι,θα έρθουν οι νίκες,θα έρθουν και οι ήττες.Έχουμε υπογράψει κάνα συμβόλαιο πως θα είμαστε πάντα πρώτοι;Μας έχουν καλομάθει, αλλά αυτό πρέπει να το έχουμε καμάρι μας και να ξέρουμε να κρίνουμε με την αρχοντιά που έχει ένας Παναθηναϊκός.Και να καταλαβαίνουμε πως οπαδός μπορείς να λέγεσαι όταν ξέρεις να σταθείς δίπλα στην ομάδα σου όταν εκείνη δώσει τη μάχη της περήφανα αλλά χάσει.Αυτές οι στιγμές είναι που σε κάνουν οπαδό,που σε ατσαλώνουν,είναι όλη η γλύκα για τις νίκες που θα έρθουν.Και είναι δεδομένο ότι θα έρθουν σύντομα οι μεγάλες νίκες και όποιος θέλει να νιώθει άξιος για να πανηγυρίζει τότε,ας το δείξει στον εαυτό του τώρα με τη στάση του.Μπορεί σε πολλούς να φαίνονται κούφια λόγια αυτά, αλλά για κάποιους από εμάς είναι τεράστια η διαφορά του ΠΩΣ θα φτάσεις στη νίκη ή στην ήττα.Και πως θα διαχειριστείς την κάθε κατάσταση.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΑΠΟΠΑΝΩ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ
www.greenwebfans:

Η φετινή ομάδα φτιάχτηκε από τα ίδια άτομα που μας έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια βασιλιάδες της Ευρώπης.Την ίδια διοίκηση και τον ίδιο προπονητή.Έγιναν κάποιες κινήσεις αναγκαστικές,πχ μετά τη φυγή Σισκάουσκας, και κάποιες που άλλες διοικήσεις δε θα έμπαιναν καν στον κόπο να κάνουν αλλά έγιναν για να έχουμε όσο καλύτερη ομάδα γινόταν χωρίς να αρκεστούμε στον περσινό θρίαμβο,πχ ο ερχομός του Σάρας.Το τι πέτυχε και τι όχι το κρίνει ο καθένας μόνος του και βγάζει τα δικά του συμπεράσματα.Μπορεί να έγιναν λάθη, άλλωστε δεν έχουν δικαίωμα στο λάθος αυτοί που σε έχουν κάνει τη μεγαλύτερη ομάδα της Ευρώπης;Ελαφρυντικά υπάρχουν αφού εδώ και καιρό παίζουμε χωρίς 2 βασικούς ψηλούς αλλά δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες.
Όλοι τσακίσαμε ψυχολογικά με ό,τι έγινε αλλά καθίστε και σκεφτείτε λίγο τι μετράει στο φινάλε.Πως σαν οπαδός βλέπεις στην ομάδα να υπάρχει όραμα,να σέβονται την ιστορία της και να έχουν στόχο το καλύτερο(και όλοι είμαστε σίγουροι πως με αυτούς τους ανθρώπους η ομάδα θα είναι συνέχεια ψηλά).Και,ρε μάγκες,αθλητισμός είναι,θα έρθουν οι νίκες,θα έρθουν και οι ήττες.Έχουμε υπογράψει κάνα συμβόλαιο πως θα είμαστε πάντα πρώτοι;Μας έχουν καλομάθει, αλλά αυτό πρέπει να το έχουμε καμάρι μας και να ξέρουμε να κρίνουμε με την αρχοντιά που έχει ένας Παναθηναϊκός.Και να καταλαβαίνουμε πως οπαδός μπορείς να λέγεσαι όταν ξέρεις να σταθείς δίπλα στην ομάδα σου όταν εκείνη δώσει τη μάχη της περήφανα αλλά χάσει.Αυτές οι στιγμές είναι που σε κάνουν οπαδό,που σε ατσαλώνουν,είναι όλη η γλύκα για τις νίκες που θα έρθουν.Και είναι δεδομένο ότι θα έρθουν σύντομα οι μεγάλες νίκες και όποιος θέλει να νιώθει άξιος για να πανηγυρίζει τότε,ας το δείξει στον εαυτό του τώρα με τη στάση του.Μπορεί σε πολλούς να φαίνονται κούφια λόγια αυτά, αλλά για κάποιους από εμάς είναι τεράστια η διαφορά του ΠΩΣ θα φτάσεις στη νίκη ή στην ήττα.Και πως θα διαχειριστείς την κάθε κατάσταση.
Γιατί κι αν χάσαμε το μεγάλο φετινό μας στόχο,έχουν μείνει οι άλλοι δύο που δεν είναι καθόλου μικροί αφού είναι σίγουρο πως τώρα θα βγει κάθε τσουτσέκι,κάθε πελατάκος,καρπαζοεισπράκτορας και θα προσπαθήσει να σπείρει ζιζάνια στον κόσμο,θα κριτικάρει κακοπροαίρετα αυτούς που τον έχουν "πονέσει",θα βγάλει όλη του τη χολή.Για αυτό πρέπει κι εμείς και η ομάδα να τους θυμήσουμε ποιος είναι ο πρώτος στην Ελλάδα και ποια είναι η φυσική τους θέση.Νταμπλ λοιπόν είναι το ζητούμενο.

GREENWEBFAN

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 19.

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ:

http://www.greenwebfans.com/view/el/DisplayArticle.aspx?1869

GREENWEBFAN

Ανώνυμος είπε...

5-10 στημενοι υποστηριζουν ακομα το καθυστηρημενο που εχουμε για προεδρο(τζιγκλερ).Κωστα Γκοντζο υπαλληλακο της δεκαρας εχεις ξεπερασει καθε οριο γραφικοτητας.μη τσιμπατε.ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΣΙΧΑΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΠΑΡΟΝ ΟΥΤΕ ΜΕΛΛΟΝ-αυτο το ξερουν ολοι..Κωστα Γκοντζο υπαλληλακο της δεκαρας εχεις ξεπερασει καθε οριο γραφικοτητας.--H συντριπτικη πλειοψηφια του λαου του Παναθηναικου εχει γυρισει την πλατη σε εσας και τις βρωμιες--pappas10 προκαλεις αφθονο γελιο πραγματικα..θΑ ΕΡΘΕΙ ΩΡΑ ΣΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ.

Πανάθας είπε...

Για τον Μιχάλη "ανώνυμε" κάνεις λάθος. Προφανώς δεν έχεις διαβάσει τα τελευταία του σχόλια.

Πάμε παρακάτω.

Τα Μουμουέ κα πιο συγκεκριμένα ο Sportfm και ο red Παπαδογιάννης άρχισαν την αισχρή προπαγάνδα τους προτού καν διεξαχθούν οι προχθεσινοί και χθεσινοί αγώνες. Ιδού ένα απόσπασμα:

"Για τον χρυσοποίκιλτο Παναθηναϊκό έφτασε η στιγμή της αλήθειας. Τυχόν αποκλεισμός από την οκτάδα θα ισοδυναμεί με αποτυχία κολοσσιαίων διαστάσεων. Ισως να σημάνει την αρχή του τέλους της εποχής Ομπράντοβιτς, ειδικά αν συνοδευτεί με ήττα ή ήττες από τον Ολυμπιακό στις εγχώριες διοργανώσεις."

Η αρχή του τέλους? Ε να διαλύσουμε τότε και την Μίλαν και τη Ρεαλ Μ στο ποδόσφαιρο κύριε Παπαδογιάννη που δεν προχώρησαν στο Τσου Λου.

Δεν είναι έτσι ο αθλητισμός. Συμφωνώ ότι οι ομάδες κάνουν τον κύκλο τους αλλά εδώ μιλάμε για μια σχετικά νέα ομάδα η οποία έχει τραυματισμούς και το καλοκαίρι θα ενισχυθεί τα μάλα.

ΗΜΑΡΤΟΝ.

Όλοι την μαγική σφαίρα διαβάζουνε?

Πανάθας είπε...

Τελικά οι Ξανθιώτες, ανάμεσα στο χρήμα (πριμ του Κόκκαλη) και την δόξα (πρόκριση στα ημιτελικά) επέλεξαν το πρώτο.

Να μια διαφορά που σε κάνει μεγάλη ή μικρή ομάδα αντίστοιχα.

Σε καλή μεριά παιδιά.

Tag: Ξάνθη :-)

Υ.Γ. Πως μου αρέσει όταν οι δημοσιογράφοι ανακαλύπτουν την άγρια ομορφιά του μπάσκετ ή του ποδοσφαίρου όταν χάνει ο ΠΑΟ.

Pappas10 είπε...

Ανωνυμάκο,

Εγώ είμαι ΠΟΥΘΕΝΑΣ; ΕΓΩ είμαι ΠΟΥΘΕΝΑΣ;

Όποιος κι αν είσαι, απλά σε γράφω στ' @@ μου. Μόνο η μαλακία που είπες πιστοποιεί ότι πέρα από άσχετος είσαι και στημένος.

Όσο για το "θα έρθει η ώρα σας", για έλα να μου την φέρεις.

Και κάτι τελευταίο. Τιμιτή της σκέψης και της θέσης μου δεν όρισα κανέναν. Όταν πιστεύω κάτι αυτό θα το λέω και όποιος έχει αντεπιχείρημα το συζητάμε. Απειλές από ανώνυμα κοτόπουλα το μόνο που κάνουν είναι να με στρέφουν υπέρ του Βαρδινογιάννη που σας κρατάει έξω από το γήπεδο.

Κατάλαβες θρασύδειλο τσογλανάκι;

Για το μπάσκετ κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα. Δυστυχώς δεν μας έκατσε αυτή τη φορά. Δεν πειράζει. Θα το (ξανά)πάρουμε του χρόνου.

Το δώρο του Γιαννακόπουλου στον Γιαννάκη είναι για να πάρουμε τον "Σόφο" μόλις τον συνεφέρει ο "Δράκος".

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρόλαβε η Πανάθα να χάσει και έχουν βγει όλα τα παπαγαλάκια παγανιά να διαδώσουν πως ο Ζέλικο βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί.Θα τον θέλανε για προπονητή τους.ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΕΛΙΚΟ.Αυτός ξέρει πύ είναι το πρόβλημα και αυτός θα το διορθώσει.

Στο μόνο που με χαροποιεί η είδηση της πρόκρισης του θρήνου στους 8 είναι ότι τα τηγάνια ξαναβγήκαν από τα λαγούμια τους.Ασχολούνται ξαφνικά με το μπάσκετ!!!Ξέρετε...εκείνο το άθλημα με την μπάλα με τα σπυριά...Όταν θα χάσουν το κύπελλο τότε δεν θα μπορούν να μου πουν ότι δεν ασχολούνται με άλλ ααθλήματα εκτός από το ποδόσφαιρο.

Προετοιμαστείτε...έρχεται μάυρη Τετάρτη για τα τηγάνια...

Καλησπέρα παιδιά και σόρρυ για την άσχετη απάντηση στο ποστ σας...το επιβάλει η επικαιρότητα.

Pappas10 είπε...

Τους πονάει ο Ζέλικο γιατί τους τον χώνει βαθειά.

Δεν μασάμε... πάμε να τους γαμήσουμε να τελειώνει κι αυτό το παραμύθι.

Άντε με τα μουνόπανα.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

@ Henriksen,

άργησα να δω την απάντησή σου για όσα έλεγα για την "ομάδα του νταμπλ" και σου απαντάω καθυστερημένα εδώ.

Μιλούσα για τη δυναμική εκείνης της ομάδας και πώς την κατέστρεψε η ανίκανη διοίκηση. Πράγματι, ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΗΤΑΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, εκείνη η ομάδα πήγε χάλια στην Ευρώπη.

Όμως, όταν το χτίσιμο ολοκληρώθηκε και η ομάδα πήρε το νταμπλ, αμέσως η δυναμική της αναδείχτηκε ΚΑΙ στην Ευρώπη (αυτά που έλεγα για Αϊντχόβεν, Άρσεναλ και Σεβίλη), ΠΑΡ' ΟΛΟ που είχε στην πορεία ξεκινήσει η ΠΑΝΗΛΙΘΙΑ κατεδάφισή της.

Αν το σκεφτείς, νομίζω πως θα δεις ότι έχω δίκιο.

Φυσικά, it' s history - αλλά από την ιστορία διδασκόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Από: http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/Olympiacos/192333.html

Tη σιγουριά του ότι ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει και το φετινό πρωτάθλημα εξέφρασε με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Το Φως» ο Φάνης Γκέκας. Ο Ελληνας επιθετικός της Λεβερκούζεν ανέφερε ότι «ο Παναθηναϊκός δεν αντέχει στην πίεση του πρωταθλητισμού κάτι που έδειξε στη Ξάνθη».

Τα πιο χαρακτηριστικά αποσπάσματα

«Το πρωτάθλημα θα εξελιχθεί όπως τα τελευταία χρόνια. Δηλαδή από ποιον θα χάσει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός; Ο Παναθηναϊκός έδειξε για μία ακόμη φορά ότι στα δύσκολα δεν μπορεί. Δεν αντέχει την πίεση του πρωταθλητισμού, είναι φανερό».

«Ο Ολυμπιακός ξέρει να κερδίζει παιχνίδια σαν και αυτά που απομένουν με ΑΕΚ και Ξάνθη. Είναι μαθημένος στα δύσκολα, γι’ αυτό και βγαίνει συνέχεια πρώτος, όπως θα συμβεί και φέτος. Τώρα που γυρίζουν οι τραυματίες δεν τον φοβάμαι τον Ολυμπιακό. Πέρασε στην κορυφή και θα πάρει τα αποτελέσματα που θέλει. Αυτό μας έχει διδάξει η ιστορία και θα επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό».

pensierix είπε...

Ο Γκέκας έχει το μοναδικό χάρισμα να γίνεται γραφικός ακόμα και όταν του κάνουν ερωτήσεις τύπου "Πώς λέγεσαι;". Πάλι για τον ΠΑΟ θ'απαντούσε...

Τώρα βέβαια, πότε έκανε πρωταθλητισμό ο Γκέκας για να προβεί σε κρίσεις και συγκρίσεις, είναι άλλο θέμα...

Ανώνυμος είπε...

1-1 με την Ηρακλή... Περαστικά μας.

Απορία: είναι ιδέα μου ή όλες οι ομάδες που παίζουν με εμάς τώρα τελευταία σκίζονται; Τόσο τρέξιμο από την Ηρακλή δεν έχω ξαναδεί φέτος.

Ανώνυμος είπε...

Μπα, δεν σκίζονται οι αντίπαλοι. Τα ίδια παίζουν κάθε Κυριακή. Απλά μπροστά στον Τζιόλη, οποιοσδήποτε παίκτης δείχνει σα να σκίζεται! Είναι η αντίθεση βλέπεις...

Ανώνυμος είπε...

Κανένας Ηρακλής και καμία Ξάνθη δεν φταίει, αντί να γυαλίζει το μάτι τους και να στρίβουν λαρύγγια με το πάθος, πάλι μία από τα ίδια, πάλι χαρίσαμε το πρωτάθλημα σε κάποοιν απίθανο Σεγκούρα και τον πράκτορα, και τον κυρ Σάββα.
Νομίζωπως κάθε ποστ πλέον είναι ανούσιο, είτε αφορά τους παραλογισμούς του μυρωδιά που επμένει να κατεβάζει 2 αμυντικά χαφ, είτε τα λάθη των παικ΄των, είτε ότι για 95' γαμημένα λεπτά δεν πέρασε ούτε 1 κάθετη μπαλιά.
Η ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΥΡΡΙΚΝΩΘΕΙ ΣΕ ΥΠΕΡΘΕΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ. ΚΡΙΜΑ, ΑΠΛΑ ΚΡΙΜΑ

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το πρόσεξα και εγώ. Μα καλά, γιατί έπαιζε με Τζιώλη και Μάτος μέσα στη Λεωφόρο και με το σκορ να είναι 1-1;;; Την... ισοπαλία ήθελε να φυλάξει;

Είδα μόνο το 2ο ημίχρονο. ΜΙΑ, επαναλαμβάνω ΜΙΑ, κάθετη μπαλιά δεν είδα. Σέντρες, γιόμες και άγιος ο Θεός...

Ανώνυμος είπε...

Έλα σκασμός επιτέλους, άντε πια αμέσως με την πρώτη στραβή να φάτε την ομάδα. "ΠΙΣΤΕΨΤΕ-ΣΤΗΡΙΞΤΕ-ΠΑΛΕΨΤΕ" άντε το 'χετε παρακάνει ορισμένοι, τι θέλετε δλδ να κάνουν ακόμα οι προέδροι μας? να παίξουν μπάλα αυτοί.


ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΡΕ ΚΑΡΚΙΙΙΙΙΙΙΙΙΝΟΟΟΟΟΟΟΟΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΔΕ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΓΑΜΩ ΤΗ ΤΡΕΛΛΑ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΓΑΜΩ

κρητικός

Πανάθας είπε...

Χαχαχα, έχει δίκιο ο Ξανθιώτης.

Τέρμα και φέτος.

Βαριέμαι να ξαναρίχνω ευθύνες δεξιά και αριστερά αλλά αλλαγή ο Σιμάο Σέντερ Φορ?????????

Ο Ίβανσιτς για ποιά ομάδα παίζει?

Ο Πουστιγκόλ?

Και οι 3 θα μείνουν και του χρόνου, μαζί με τη χρυσή φουρνιά Τζιόλης, Βύντρα, Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Μόρις, Παπαδόπουλο κλπ κλπ?

Πάει και του χρόνου.

Εδώ χρειάζεται ΞΗΛΩΜΑ.

Και επειδή ο ΝΟ1 ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ, ας διώξει τον τεχνικο διευθυντή και τον προπονητή και ας πάρει καλύτερους παίκτες επενδύοντας πακτωλό χρημάτων εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Αυτά είπα, γύρισα πλευρό και συνέχισα τον ύπνο μου.

Tag: Ομάδα "όνειρο"

Ανώνυμος είπε...

Καιπου'σαι βλάκα, μην ξεχάσεις να πας στο τηγάνι να τους δώσεις και το κύπελλο, κοτζάμ προεδράρα είσαι

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο που με παρηγορεί πλέον μ' αυτήν την χτικιάρικη ομάδα, είναι ότι τώρα που δεν θα πάρουμε πρωτάθλημα, η εμπλοκή Βγενόπουλου αποτελεί πλέον μονόδρομο.
Και δυστυχώς έτσι που παίζουμε, δεν βλέπω να ξανακάνουμε νίκη μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, ακριβώς όπως και πέρσι! Όλες οι ομάδες μας έχουν πάρει χαμπάρι, άσε που σήμερα ακυρώσανε κανονικό γκολ του Ηρακλή.
-Αλήθεια, έχουμε ανατρέψει φέτος αποτέλεσμα; Δεν εννοώ να ισοφαρίσουμε, αλλά να χάνουμε και στο τέλος να κερδίσουμε! Δεν θυμάμαι να το έχουμε κάνει!

Όσο για τον κάθε Γκέκα, δυστυχώς η ομάδα του δίνει το δικαίωμα να τα λέει! Ας κερδίζαμε όταν έπρεπε, και αυτός πολύ απλά θα έβγαζε τον σκασμό!

Ανώνυμος είπε...

Μην αγχώνεστε βρε! Θα έρθει ο Μπακ Μουν(ι) και θα καταπίνει τα χιλιόμετρα, ο Τζιώλης θα γίνει ο νέος Ρετόνδο-Γκούτι και ο Καραγκούνης θα γίνει ο ορισμός του ουσιαστικού παίχτη. :p :p :p

Ανώνυμος είπε...

Ο Ηρακλής είναι ευχαριστημένος που σώθηκε φέτος. Έπαιζε με τα δεύτερα. Το ματς στη Λεωφόρο. Και ξεκινάμε με δύο αμυντικά χαφ!!!

Χρειάζεται να πούμε και άλλα για το ματς;...

Ανώνυμος είπε...

Αντε πάλι οι συνεντεύξεις για "αλλαγή νοοτροπίας" "οραμα", "ενίσχυση" "τριες ρωσίδες βίζιτες σε όσους πάρουν διαρκείας", κάθε χρόνο τα ίδια λόγια, τα ίδια ποστ σε όλα τα fora, η ίδια πίκρα, οι ίδιοι ταίχτες και ΠΟΤΕ δεν αλλάζει τπτ. Αντε να φύγει ο πεσέιρο ή κανένα δυό σαπάκια, όλα τα άλλα γνώριμα και σταθερά. Ξεφτίλα πιο πολύ σε μας τους ίδιους που έχουμε μπει σε αυτό το τριπάκι και δε αντιδρούμε. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, οι φάπες και τα γιαούρτια μετά από τέτοια δουλέματα θα ήταν σε ημερήσια βάρδια, εδώ αντίσταση όλοι μας απο το πληκτρολόγιο.

Πανάθας είπε...

Φίλε greengewb-london έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ, αλλά αφού βλέπεις ότι "ζουν αναμέσα μας" άτομα που στηρίζουν με λόγια και με πράξεις αυτή την διοίκηση, ΑΚΟΜΑ.

Τι ψάχνεις να βρεις?

Και μιλάμε ενώ έχουμε πιάσει πάτο στα 100 μας χρόνια.

Φαντάσου να σου πάρει κανένα πρωταθληματάκι (κάποια στιγμή) ή να σου φέρει κανέναν μπάρμπα μισοτελειωμένο το καλοκαίρι και φτου από την αρχή.

Για αυτό εγώ δεν συμφωνώ με τις εν θερμώ εκδηλώσεις. Γιατί ξέρουν ότι θα καταλαγιάσουν.

Αυτό που δεν θα περιμένουν είναι οι εν κρύω αντιδράσεις.

Κάποιοι ψυχραιμότεροι εδώ μέσα το προτείνανε αλλά πέσανε να τους φάνε με δηλώσεις του στυλ: "η ομάδα πάει για πρωτάθλημα, μπλα μπλα μπλα" και δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να δουν ότι αυτό που κάνει μόνο αυτή η διοίκηση είναι να κερδίζει χρόνο για να "φάει" το γήπεδο.

ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ.

Η ΚΟΝΟΜΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ.

Και εμείς εκεί χορηγοί ενάντια στα όνειρα μας.

Pappas10 είπε...

Πάει και φέτος..

Γιαννάκη, ασ' το ρε παληκάρι. Αφού δεν σε πάει. Και μη τα φορτώσεις όλα στον Πεσέιρο... είναι παλιό το παραμύθι. Όπως με τον Μουνιόθ, τον Μαλεζάνι και τόσους άλλους.

Κατάλαβε ότι το ποδόσφαιρο είναι άθλημα που από την Διοίκηση έως τον φροντιστή χρειάζεται ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ. Χρειάζεται ΠΑΘΟΣ, χρειάζεται ΟΡΑΜΑ και χρειάζεται και ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΕΚΤΕΘΕΙΣ.

Εσύ στις νταντάδες και στα σαλόνια που μεγάλωσες δεν έχεις μάθει να παλεύεις και να τσαμπουκαλεύεσαι. Ακόμα και στο ράλι που ασχολήθηκες, με τόσα φράγκα και την πρωταθλήτρια τότε Λάντσια από πίσω σου, 1ος δεν βγήκες ποτέ. Ακόμα και στην Ελλάδα, κάτι χομπίστες σε κερδίζανε.

Ε στο ποδόσφαρο καλό μου πλουσιόπαιδο δεν είναι χομπίστες.

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν κοιμούνται το βράδυ όταν χάνει ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Αν έχεις λίγη αξιοπρέπεια σεβάσου αυτούς τους ανθρώπους και φύγε.

Θα στο πω για άλλη μία φορά. Δεν είναι κακό να αποτυγχάνεις. Όλοι αποτυγχάνουν. Δεν είναι όλοι για όλα. Κακό είναι να μην έχεις την στοιχειώδη αυτογνωσία και αυτοκριτική ικανότητα να το παραδέχεσαι.

Γιάννη Βαρδινογιάννη. Είσαι ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΗΚΩ ΦΥΓΕ. Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΤΙΠΟΤΑ.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Μετά από ώριμη σκέψη, κατέληξα στις εξής εκδοχές, σχετικά με τον αγαπητό μας Πρόεδρο:

1. Ο Τζίγγερ είναι εντελώς ηλίθιος και ανίκανος. Γιατί μόνο ένας ηλίθιος επιμένει να ακολουθεί στρατηγικές που δεν αποδίδουν. Και επειδή οι υπόλοιποι Βαρδινογιάννηδες το ξέρουν αυτό, του έχουν δώσει τον ΠΑΟ για να μην μπλέκεται στα πόδια τους.

2. Ο Τζίγγερ είναι πανέξυπνος, μας δουλεύει ομαδικά και βλέπει τον ΠΑΟ καθαρά λογιστικά: Έσοδα-έξοδα. Στην περίπτωση αυτή, οι μαλάκες είμαστε εμείς που ακόμα ασχολούμαστε και καθόμαστε να στεναχωριόμαστε με τα χάλια μας.

Από την άλλη όμως, υποτίθεται ότι οι Βαρδινογιάννηδες ασχολούνται με τον ΠΑΟ για λόγους κύρους. Ωστόσο, όταν παίρνεις ένα πρωτάθλημα στα 12 χρόνια και κάθε χρόνο ρεζιλεύεσαι απέναντι στον Κόκκαλη, το κύρος σου δέχεται ισχυρά πλήγματα.

Δεν μπορώ να βρω καμία λογική στο γιατί οι Βαρδινογιάννηδες δεν φεύγουν από τον ΠΑΟ. Και ο κόσμος τους βρίζει, και ρόμπα γίνονται και τα λεφτά δεν είναι τόσο πολλά ώστε να έχει κάποιο νόημα.

Το μόνο που μπορώ να συμπεράνω, είναι ότι ο Τζίγγερ έχει τόσο μεγάλο εγωισμό που δεν πρόκειται να παραδεχτεί ποτέ πόσο ανίκανος είναι. Και δυστυχώς, εμείς θα την πληρώνουμε.

Αλήθεια, πέρα από τον ΠΑΟ, ο Τζίγγερ με τι ασχολείται; Έχει ενεργό ρόλο στον Όμιλο; Ξέρει κανείς να μας πει;

Pappas10 είπε...

TNT,

Από τα λίγα που ξέρω νομίζω ότι ασχολείται και με μία εταιρία που εξάγει πετρέλαιο. Στην οποία εταιρία επικρατεί επίσης μπάχαλο σε διοικητικό επίπεδο μιας και έχει εκεί 2-3 ανθρώπους που λειτουργούν "αντ' αυτού" και τα' χουν κάνει λίγο σκατά. Πάντως λεφτά βγάζει.

Με πάσα επιφύλαξη ως προς την ορθότητα των πληροφοριών μου αν και την πηγή την θεωρώ έγγυρη.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Τζιγγερ φυγε ρε αποτυχημενε απο τον Παναθηναικο. Δεν σε θελει κανενας ρε αχρηστε.

Βαρδινογιαννηδες, αν εχετε εστω και λιγη τσιπα πανω σας, πουλήστε και φυγετε!!

Παρτε δρομο!! Ειστε ανικανοι και δεν υπαρχει καμμια αμφιβολια γι'αυτο πλεον!!

Πανάθας είπε...

Πόσες μέρες έχουμε μέχρι την Πέμπτη?

Μια στέρηση την έχω.

Pappas10 είπε...

Πανάθα μα μεν... το ξέρω ότι διαφωνούμε αλλά εγώ και τον Γκόντζο και τον Γιάννη τον "Ζουν" εξακολουθώ να τους γουστάρω. Τον "Ζουν", γιατί δεν χάνει την εστίαση του από τα αίσχη της άλλης πλευράς.

Αλήθεια, εσύ γιατί δεν τον χωνεύεις τον "Ζουν"; Δεν είναι προβοκατόρικη ή ειρωνική ερώτηση. Σοβαρά ρωτάω... τα περισσότερα κείμενα του εγώ τα βρίσκω πολύ σωστά.

Τέλος πάντων...

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

@ TNT,

υπάρχει και μια τρίτη εκδοχή: ούτε ηλίθιος, ούτε πανέξυπνος είναι ο Ραλίστας - είναι απλώς ...

... ΜΕΓΑΣ ΑΥΝΑΝ!

Γι' αυτό και η ομάδα ΜΑΛΑΚΙΣΤΗΚΕ.

Πανάθας είπε...

Είναι καθαρά θέμα προκατάληψης φίλε Μιχάλη ή αν θες "μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά" που λέει ο θυμόσοφος λαός μας.

Αφού δεν τη δαβάζω τη φυλλάδα (αλλά ξέρω τι ρόλο διαδραματίζει). Τον Γκόντζο τον ξέρω και σιχαίνομαι το γκεμπελικό του ρόλο και τον ίδιο για αυτό που κάνει.

Η εφημερίδα από την στγμή που "κατευθύνεται" από την ΠΑΕ είναι ανάξια λόγου.

Δεν μπορείς να βρίζεις τον Τζίγγερ και να διαβάζεις DERBY που ελέγχεται από τον ίδιο.

Είναι απλά τα πράγματα για μένα και πολύ ξεκάθαρα φίλε Μάικλ.

ΑΥΤΑΑΑΑΑΑΑΑ :-))

Thrass είπε...

tnt,
αυτή η "τεχνοκρατική" προσέγγιση είναι ανέκδοτο. Από πότε οι τεχνοκράτες προσπαθούν να μειώσουν την πελατεία τους και να βγάζουν μηδαμινά κέρδη από μια εταιρεία με potential εκατομμυρίων πελατών; Δεν υπάρχει τεχνοκρατική προσέγγιση, υπάρχει αυτό που λέει ο Τουρτούρας. Μαλακία.

Εκτός, αν οι Βαρδηνογιάννηδες πράγματι τα έχουν κάνμει πλακάκια με τον Κόκκαλη, οπότε η εταιρεία δρα τεχνοκρατικά σε μη ποδοφαιρικά επίπεδα.

Ανώνυμος είπε...

ΤΝΤ, το πόσο "έξυπνα" διαχειρίστηκε τα "περιουσιακά" στοιχεία της ομάδας, δηλαδή τους παίκτες, δείχνει και πόσο έξυπνος είναι. Πόσα πήρε για τον Σειταρίδη, τον Μπασινά, τον Κυριάκο, τον Νικοπολίδη, τον Γκέκα; Αυτοί οι 5 μαζί κατά τη κρίση του δεν αξίζουν όσο ο Βύντρα που δεν τον πουλούσε το καλοκαίρι για 2 εκατομμύρια!!!!

Δηλαδή 5 βασικοί της Εθνικής Ελλάδας για τον σοφέρ κοστίζουν λιγότερο από έναν που ούτε για αναπληρωματικός δεν κάνει.

Χρειάζεται να αναρωτιόμαστε για την εξυπνάδα του; Είναι φανερό ότι το παιδί πιάνει πουλιά στον αέρα!!!

Πανάθας είπε...

Οι Βαρδινογιάννηδες ζουν σε ένα "δικό" τους κόσμο, είμαι σίγουρος. Μας το έχουν αποδείξει τόσα χρόνια.

Ο Θάνατος του Θόδωρα και η αποχώρηση του Γιώργου - οι μόνοι ποδοσφαιρόφιλοι της οικογένειας -"αποδυνάμωσαν" και τον ΠΑΟ και τον ΟΦΗ (δεν είναι τυχαία η κατακρύλα και των δύο).

Τα λεφτά πάντως - επειδή κάποιος το ανέφερε - είναι πολλά (ιδίως με το νέο γήπεδο) οπότε δεν τίθεται θέμα κινήτρων (για μένα).

Απλά δεν είναι διατεθεμένοι να ξοδέψουν τα ποσά που απαιτούνται (εντός, εκτός και επί τα αυτά) για να κάνουν τον ΠΑΟ μεγάλο και αυτό δείχνει και η φετεινή πορεία (μάλιστα στη γιορτή των 100 χρόνων) αλλά και οι κινήσεις που φαίνονται στον ορίζοντα (Μουν κλπ).

Το θέμα είναι ρε παιδιά να λέτε τα ίδια και το καλοκαίρι ή όταν η ομάδα πάει καλά. Δεν έχει νόημα τώρα. Και αυτοί "κουμπωμένοι" είναι και περιμένουν αντίδραση. Θα βγάλουν τον επικοινωνιολόγο την Πέμπτη - που αν κρίνω από το σημερινό πρωτοσέλιδο - θα τα "ρίξει" στους παίκτες και μόνο εκεί, άντε και στον προπονητή αν έχει πάρει σήμα ότι θα "φάει πόρτα".

ADES PORTAS SENIOR.

fpboy είπε...

Ο Τζίγγερακος είναι επικίνδυνος και δεν πρέπει να μείνει ούτε άλλη μια μέρα στον Παναθηναικό.
καλό κουράγιο σε όλους!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΛΕΣ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ Ο ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ, ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΘΑ. ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΘΑ ΤΡΙΒΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ. ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΤΕ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΑΙΤΕ ΠΟΥ Η ΠΑΝΑΘΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΘΡΙΑΜΒΟ ΣΕ ΘΡΙΑΜΒΟ.