Δευτέρα, Μαρτίου 10, 2008

Μινιμαλισμός

- Φαντάσου, λέει, να κερδίζαμε στην Κρήτη με δύο αυτογκόλ και έξοδο της πυρκαγιάς του Τζόρβα. Τι θα έγραφαν και τι θα έλεγαν.
- Φαντάσου, λέει, η ιστορία με την Καλαμαριά να είχε γίνει ανάποδα. Τι θα έγραφαν και τι θα έλεγαν.
- Στο πρώτο γκολ όλη η αριστερή πλευρά λειτούργησε όπως είχε να λειτουργήσει χρόνια. Και Ίβανσιτς - Σπυρόπουλος πανηγύρισαν οι δυο τους, δείγμα καλής χημείας και σε χαρακτήρα.
- Για τον Πεσέιρο ο καθένας έχει τη γνώμη του. Η δική μου είναι σε γενικές γραμμές καλή. Αλλά ελπίζω ο αποκλεισμός του Νίνη να έληξε οριστικά χθες. Είναι πολυτέλεια να μην είναι μια από τις βασικές επιλογές της ομάδας. Βασικές επιλογές δεν σημαίνει απαραίτητα βασικός, σημαίνει όμως με πολλές συμμετοχές.
- Αυτή τη νοοτροπία του μινιμαλισμού, του βάζω το 1-0 και αρκούμαι, μια φορά αν την πληρώσουμε μπορεί να μας στερήσει το πρωτάθλημα (κι αν όχι το κανονικό, το άλλο στα χαρτιά το οποίο διεξάγεται από την περασμένη Τετάρτη). Δεν είναι υποχρεωτικό να κερδίζεις με παραπάνω από 1-0. Υποχρεωτικό όμως είναι να μην έχεις τη νοοτροπία ότι θα κρατάς για πάντα το μηδέν στην άμυνα.

26 σχόλια:

shogun είπε...

τι εγινε ρε παιδία, γιατί τέτοια βουβαμάρα, απεργία κάνετε;

squarelogic είπε...

Φιλε ολντ
δεν προκειται περί ηθελημένου μινιμαλισμου.Προερχεται απ την αδυναμια της ομάδας να στησει οργανωμένες φάσεις και την ελλειψη ταχύτητας.Πως όταν βλεπεις Μαντσεστερ ή Αρσεναλ η μπάλα παει σαν προγραμματισμενη πανω-κατω,δεξιά-αριστερα,μπρος-πισω με διαβολεμένη ταχυτητα μεχρι οι αντιπαλοι αμυντικοι να την χασουν?
Καμία σχέση!
Το κεντρο μας,με Καρα-Εκι(Σιμαο)-Ματος-Τζιολη πρεπει να ηταν απ τα πιο δυσκίνητα της κατηγορίας.Προσθεσε κι οτι μεχρι τωρα δεν ειχες συμμετοχη στην παραγωγη παιχνιδιου απ τα πλαγια μπακ και αντιλαμβανεσαι γιατι το 1-0 ηταν εως και...πολύ!
Η προσθήκη Σπυρόπουλου,και η χρησιμοποιηση Ιβ-Νινη μας δίνει επιτελους ταχυτητα,μια ισορροπια αναμεσα στις 2 πτερυγες και τη δυνατοτητα δημιουργίας φάσεων απ τα πλαγια,ενω η προσκαιρη εστω παρουσια Ποστίγκα-Μανούτσο προβληματιζει τους αντιπαλους προπονητες αφου δεν ξερουν τι ακριβως να περιμένουν.
Το προχθεσινο κεντρο με την ενδεχομενη αλλαγη του Σιμαο με Εκι ή Καρα,αν η αγωνιστικη φυσιογνωμια του αντιπάλου το επιτρεπει,ειναι πιο ευέλικτο,παραγωγικό και πιο γεμάτο σε ποιότητα.

squarelogic είπε...

Ο πανάθας στο προηγ,ποστ ζήτησε στην ουσια εναν...Μπελούτσι,και 2... Λιούμπεργκ(ή Κριστ.Ρονάλντο βρε αδερφε...)για πλαγια χαφ.
Δεδομένου οτι για τον πρωτον οι γαυροι (υποτιθεται οτι..)εδωσαν 7 εκ.για ...το δεξι του ποδι,και οι άλλοι απλά δεν έρχονται Ελλάδα πριν πατήσουν τα..άντα,μάλλον ο Ιβ μας πεφτει λουκούμι κι ας μην εχει σταθερότητα.
Κι επειδη έγραψε οτι φοβάται τις κλωτσιές κι ειναι αργός,να του θυμίσω την εμφάνιση στο Καραισκακη,που και το κλίμα δεν φοβήθηκε,και οι Παντο-Τοροσιδηδες τον ψαχνανε να τον βρούνε!Απλά,άλλο κινητρο εχει σέυρωπαικο παιχνιδι ή στο ντερμπυ,κι άλλο κοντρα στα τσεκούρια Εργοτέλη ή Καλαμαριάς.Δεν θεπρεπε να συμβαίνει αλλά αυτη ειναι η ανθρώπινη φύση.

Για τον Εκι,θα συμφωνησω κι εγώ οτι πρέπει πρωτα να ξαναπαίξει μπάλα αξιώσεων και μετά να κάνει την πριμαντόνα.

ΥΓ.Η Λαρισα ήταν η καλύτερη-πλην ΟΣΦΠ-ομάδα που περασε φετος απ τη Λεωφόρο,με πολυ ποιοτικό κεντρο και η πλαστιγγα εγειρε δυσκολα με την αποβολή Γκαλίτσιου.Και μόνο για αυτό,ο Σωτηράκης αξιζει τα εύσημα,χώρια που μετά το διστακτικο ξεκίνημα, τους εκανε να καταλάβουν οτι δεν πρεπει να τον αφηνουν απ τα ματια τους,ελευθερώνοντας χώρους,ενώ εδειξε και την γνωριμη μαχητικότητα στα αμυντικα του καθηκοντα.

hopkins είπε...

Συμφωνώ 1000% μαζί σου Old Boy.

Pappas10 είπε...

Τώρα εγώ γιατί νομίζω ότι με τον Έκι - σε συνάρτηση με τον χρόνο που αγωνίστηκε έως τώρα - το κέντρο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ είναι 2 κλάσεις πάνω; Όταν παίζει ο Έκι είναι εμφανές ότι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ κινείτε με μία ταχύτητα παραπάνω.

Και με το "μία ταχύτητα παραπάνω" θέλω να κάνω κι έναν διαχωρισμό. Άλλο "ταχύς" παίκτης και άλλο "γρήγορος" παίκτης. Ούτε ο Έκι ούτε ο Ιβανσιτς (ούτε και ο Νίνης) είναι ταχείς παίκτες αλλά είναι πολύ γρήγοροι μιας και έχουν πολύ γρήγορη μεταβίβαση και μακρινή πάσα που ανοίγει το παιχνίδι και το κάνει να έχει πιο γρήγορο ρυθμό.

Ταχύς παίκτης είναι ο Σάλπι. Ή ο Παπ ή ο Μόρις ή ο Δημούτσος. Δεν κάνουν όμως το παιχνίδι του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ πιο γρήγορο.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

pappas

Την παρακάτω ερώτηση δεν θα στην έκανα αν δεν πίστευες πως ξέρεις ποδόσφαιρο, αλλά εσύ με υποχρεώνεις.
Αν λοιπόν πιστεύεις πως ο κάτι σαν ποδοσφαιριστής Εκι-βαράω και δεν δίνω λογαριασμό-Γκονζάλεζ προσφέρει ταχύτητα στο κέντρο της ομάδας, τότε ή δεν θυμάσαι καλά τον Ζάετς, ή δεν θυμάσαι καλά τον Ρότσα, ή δεν θυμάσαι καλά τον Πάρη ή επιμελώς φροντίζεις να απέχεις από τ παγκόσμιο ποδόσφαιρο ώστε να αντιληφθείς τι σημαίνει πλέον ο όρος "γρήγορο" ποδόσφαιρο. Είναι δικαίωμα συο αναφαίρετο να γουστάρεις τον τύπο, άλλωστε εγώ δεν τρωω μελιτζάνες αλλα΄η γυναικα μου τις καταγουστάρει.
Αλλά από εκεί μέχρι να χρησιμοποιείς επιχειρήματα που δεν υπάρχουν καν, περί ταχύτητας στο παιχνίδι του, για έναν άνθρωπο που έχει 80% λάθος πάσες, ε είναι too much.

__ επίσης δεν πειράζει συνέχισε και συ τη λιωμένη καραμέλα περί εχθρών και φαντασμάτων που σπέρνουν τη διχόνοια στην ομάδα. Το δυστύχημα είναι πως ανήκεις στη συντριπτική μειοψηφία αυτών που τα πιστεύει.

Old boy
μινιμαλισμός είναι αυτός της εθνικής ιταλίας, κατ' επιλογή συντηρητικό ποδόσφαιρο επειδή γνωρίζουμε ότι αυτό που κάνουμε (άμυνα) το κάνουμε καλύτερα από όλους. Στην περίπτωση μας πρόκειται για παντελή έλλειψη ικανότητας στο να μοντάρουμε έστω και ένα αποδεκτά δημιουργικό παιχνίδι. Η έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον.

GREENWEB-LONDON

Ανώνυμος είπε...

@ Shogun,

εγώ τουλάχιστον βουβάθηκα, γιατί είχα την τύχη να περάσω το τριήμερο στα όρη τ' άγρια τα βουνά χωρίς κομπιούτορες και τα τοιαύτα! Κοντολογίς πέρασα τέλεια με κερασάκι στην τούρτα τη νίκη της ομάδας μας και τη διατήρηση της στην κορυφή της βαθμολογίας.

Με αφορμή το ματς, όπως το είδα από την τηλεόραση, θα μιλήσω μόνο για τις 4 μεταγραφές του χειμώνα:

1. Επιβεβαιώνεται ότι επιτέλους βρήκαμε τον αντικαταστάτη του ΜΙΝΧ - ακόμα και σε μια πολύ μέτρια μέρα του, ο ΣΠΥΡΟ έκανε την εξαιρετική πάσα "πάρ' το, βάλ' το" στον
2. ψυχρό φονέα ΜΑΝΟΥΤΣΟ, που ναι μεν έδειξε ότι δεν έχει προσαρμοστεί στο παιχνίδι της ομάδας, αλλά "έχει" το γκολ - εκτέλεσε με εκπληκτική ηρεμία (ούτε να φανταστώ πού θα πήγαινε το τόπι αν ήταν στη θέση του ο Παπαδόπουλος).
3. Ο ΝΙΝΗΣ έκανε, όπως και πέρσι, ένα παιχνίδι εκπληκτικά ώριμο (ειδικά για την ηλικία του)! Μακάρι το παιδί να παραμείνει ΥΓΙΕΣ, γιατί αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο για την ομάδα και για το ελληνικό ποδόσφαιρο!
4. Ο ΠΟΣΤΙΓΚΑ, στο λίγο που έπαιξε, έδειξε το γνωστό: δεν είναι τυχαίος ποδοσφαιριστής! Εκπληκτικό το μπάσιμό του σε μια στιγμή, που απέφυγε το μαρκάρισμα και το κράτημα από το αντίπαλο, έφτασε έως τη γραμμή του κόρνερ κι έβγαλε συρτή σέντρα-ξυράφι, που παραλίγο να βγάλει αυτογκόλ για τη Λάρισα!

Υ.Γ. Πρόστιμο στον ΕΚΙ, οπωσδήποτε! Αλλά μέχρις εκεί.

---

Πάει και ο sirTakis ... μετά τον δον Λορέντσο!

Old Boy είπε...

Για τον Έκι, ακόμη κι αν δεχτούμε την θεωρία ότι τον έχουν βάλει στο μάτι όσοι θέλουν να δημιουργούν αρνητικό κλίμα (θεωρία που μου φαίνεται υπερβολική), αυτός τι κάνει δηλαδή για να μην τους δίνει δικαιώματα; Κάθε τρεις και λίγο μαλακίες.
Από εκεί κι ύστερα συμφωνώ με τον Squarelogic ότι αν μείνουν του χρόνου (που ΠΡΕΠΕΙ να μείνουν) Μάτος και Ίβανσιτς, μαζί με Καραγκούνη, Νίνη και Έκι, έχουμε ένα κέντρο ποιοτικό. Όχι ότι δεν θα μπορούσαμε να έχουμε ποιοτικότερο. Αλλά αναλογικά μιλώντας δεν είναι άσχημο.
Λέτε ότι ο τρόπος παιχνιδιού δεν είναι επιλογή μας, αλλά απόρροια του ότι δεν έχουμε αυτοματισμούς και δεν φτιάχνουμε φάσεις.
Έστω κι έτσι, μόλις μπει το γκολ, οι μηχανές κατεβάζουν πολύ ταχύτητα.
Μπορεί βέβαια να αντιτάξει κανείς ότι τα δύο μαύρα αποτελέσματα των τελευταίων μηνών (η τεσσάρα και η ρεβάνς με Ρέιντζερς) ήρθαν όταν δεν παίζαμε προσεκτικά.
Αλλά γεγονός είναι ότι δεν στην έκανε ο Αστέρας, δεν στην έκανε η Λάρισα, κάποιος μπορεί να στην κάνει.

Pappas10 είπε...

@Greenweb London,

Κατ' αρχάς στο θέμα Πάρη, λυπάμαι αλλά τον θεωρώ λίγο Τζέιμς Ντιν του Ποδοσφαίρου. Ομολογώ ότι δεν τον θυμάμαι τόσο καλά αλλά απ' όσο μπορώ να τον επαναφέρω στη μνήμη μου δεν ήταν και τόσο ταχύς. Ο Ζάετς ήταν γρήγορος; Δεν νομίζω... ήταν πολύ ταχύς με την μπάλα στα πόδια, σ' ένα ποδόσφαιρο που - απροπώ - ήταν και 3 ταχύτητες πιο αργό από το σημερινό.

Πες μου αλήθεια κάποιον παίκτη επιτελικό που να θεωρείς γρήγορο για να καταλάβω τι παίκτη ψάχνεις. Και να σου πω και κάτι στην τελική; Τον Ζάετς τον πήρες κουτσό και στον συναρμολόγησε ο Μήτσου τότε, σε μία αγωνιστική περίοδο με πολύ λιγότερες απαιτήσεις. Αν τον έπαιρνες σήμερα θα τον είχες βγάλει "σάπιο" σε χρόνο DT.

Σ' εκείνη την ομάδα, αφού λες ότι την θυμάσαι, η ταχύτητα ήταν ο Μήτσος με τον Θανασάκη και ο Ταράσης στην άμυνα (Συμφωνώ για τον Ρότσα... αλλά επί της ουσίας ο Χουάν τραβιόταν άκρο αν θυμάσαι). Όχι ο Ζάετς. Ο Ζάετς ήταν αυτό που λέω εγώ. Γρήγορη μεταβίβαση και προώθηση της μπάλας. Και μη ξεχνάς τη θέση του που ήταν αμυντικό χαφ στην πραγματικότητα.

Ο Έκι (αν υποθέσουμε ότι παίζει στη θέση του Ρότσα) δεν έχει Ζέκο πίσω του. Και αν παίζει στην θέση του Ζέκο, δεν έχει Ρότσα μπροστά του ή Μήτσο στα Δεξιά....

... ή μήπως έχει; Αλλά για λόγους ατυχίας δεν τους έχουμε δει μαζί;

Γιατί ο Νίνης δεν κάνει μόνο τον Βύντρα παικταρά (διότι μαρκάρει και δεν μένει μόνος του ο Λουκάς να τον βάζουν στη μέση) αλλά δίνει και την ευκαιρία στον Επιτελικό να παίξει γρήγορα.

Αλλά αντί να κάθομαι εγώ να αναλύω την άποψη μου περί ποδοσφαίρου, η ερώτηση που σου κάνω είναι απλή. Ποιόν παίκτη θα ήθελες να έχεις στην θέση του Έκι; Προσωπικά, πέρα από τον Ρικέλμε δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον άλλον.

Τέλος, δεν βλέπω φαντάσματα νομίζω. Το ότι ο Έκι δέχεται πόλεμο φαίνεται και από το σημείο του δημοσιεύματος που ανέφερα. Για τις λάθος πάσες του την απάντηση στην έδωσα ήδη. Όχι μόνο δεν κάνει πολλές λάθος πάσες αλλά αντίθετα δίνει και "πάρε-βάλε" που ελάχιστοι παίκτες δίνουν. Δεν λέω ότι είναι "χάρμα ιδέσθε" ρε μαν. Μην ξεχνάς από τι τραυματισμό επανακάμπτει. Αλλά σαν το Έκι ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες.

Αυτή είναι η γνώμη μου. Αν έχεις κάποιο αντίθετο παράδειγμα να μου πεις δεκτό. Στη θεωρία και οι 2 έχουμε δίκιο ή άδικο. Εγώ προσωπικά μέσα στο γήπεδο την ομάδα την βλέπω καλύτερη με τον ΕΚΙ. Πιο γρήγορη και πιο ποιοτική.

Εσύ που διαφωνείς;

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης

Πανάθας είπε...

Φίλε Μιχάλη, το ποδόσφαιρο αλλάζει –όπως και όλα τα αθλήματα αλλά και όχι μόνο- και η θέση του κλασικού επιτελικού τείνει να καταργηθεί –αν δεν έχει καταργηθεί ήδη- και ζητούνται πλέον all around παίκτες. Παίκτης που παίζει μόνο δεκάρι (γιατί νομίζεις ο Έκι προσπαθεί εδώ και καιρό να παίξει στην ίδια ευθεία με τον αμυντικό χαφ χωρίς επιτυχία όμως γιατί είναι παλιάς κοπής δεκάρι?) δεν κάνει για μια σύγχρονη ομάδα. Στη σημερινή εποχή ζητούνται παίκτες με εκ γενετής χαρακτηριστικά (π.χ. ταχύτητα που δεν δουλεύεται, ή την έχεις ή δεν την έχεις) και φυσικά, επίκτητα χαρακτηριστικά όπως ποδοσφαιρική παιδεία, αμυντική διάθεση κλπ κλπ. Οι πριμαντόνες πέθαναν μαζί με τους τελευταίους δεινόσαυρους (λέγε με και Ριβαλντοοοου). Ομάδα με τέτοια χαρακτηριστικά είναι η Arsenal. Αυτό απαιτεί ξεσκαρτάρισμα του υλικού (για αυτό δεν μου αρέσει ο παρωχημένος Ίβανσιτς γιατί με «ενώνει» με το παρελθόν), χρήμα και φυσικά στρατηγική ετών (πόσα χρόνια είναι ο Βενγκέρ στην Arsenal?). Ο ΠΑΟ είναι ομάδα του προέδρου του. Δεν είναι ομάδα του προπονητή του. Και οι προπονητές επιλέγονται με αυτά τα κριτήρια. Να δέχονται χαρτάκια, εντολές κλπ κλπ. Φυσικά αναγνωρίζω στον φετινό ΠΑΟ του ΠΕΣΕΙΡΟ κάποια καλά χαρακτηριστικά όπως η γρανιτένια άμυνα που είναι το Α και το Ω αν θες να προχωρήσεις την σήμερον ημέρα. Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό.

Για την ιστορία (καθότι παλιός) ο Πάρης ήταν πολύ αργός όπως και ο Ζάετς αλλά το ποδόσφαιρο της δεκαετίας του 80 δεν στηριζόταν στην ταχύτητα αλλά πιο πολύ στην τεχνική. Οπότε άκαιρη η σύγκριση.

Υ.Γ. Μιχάλη θενκς για την διευκρίνιση στην μικρή μου απορία-περιέργεια. Συμφωνώ με τους συμμαθητές σου. :-))

Ανώνυμος είπε...

pappas

FABREGAS, FLAMINI, PIRLO, MONTENEGRO, AIMAR, μερικά παραδείγματα φίλε μου, ασχέτου οικονομικών μεγεθών, για το τι εννοείται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο παίκτης με κοφτερό μυαλό-γρήγορη πάσα- σωστή διαχείριση χώρου.
Οσο πιο γρήγορα καταλάβουμε όλοι ότι παίκτες τύπου Γκονζάλεζ είναι πλέον παρωχημένοι για κάτι σοβαρό στην Ευρώπη τόσο το καλύτερο
GREENWEB-London

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΓΚΟΝΖΑΛΟΛΟΓΙΑΣ, τόμος Βου, παράγραφος Θου:

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο ...

... και φυσικά υπάρχουν καλύτεροι και πολύ καλύτεροι παίκτες του ΕΚΙ και οποιουδήποτε άλλου παίκτη της ομάδας μας, κάθε ελληνικής ομάδας και πολλών γνωστών ξένων ομάδων.

Ή αλλιώς: ομάδες που να απαρτίζονται στο 99% τους από ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, είναι παγκοσμίως μετρημένες στα δάχτυλα του ενός ποδιού ...

... άσε και που θυμάμαι μια Γιούβε τίγκα σε παιχταράδες, που την κάναμε κάποτε με τα κρεμμυδάκια.

Οπότε, άμα πάει έτσι η κουβέντα, τρέχει μακριά αλλά δεν φτάνει πουθενά.

ΓΕΓΟΝΟΣ είναι, ότι από το πόδι του ΕΚΙ έχουνε φύγει πάμπολλες ασίστ του τύπου "πάρε-βάλε", που έγιναν γκολ υπέρ της ομάδας μας.

ΓΕΓΟΝΟΣ επίσης είναι, ότι γουστάρει το αρχηγιλήκι και ότι αρπάζεται σαν καλός Αργεντίνος.

Πρόστιμο λοιπόν και τέρμα, μέχρις εκεί. Απλά πράγματα.

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Για τους μη γνωρίζοντες ο Ζάετς δεν ήρθε καθόλου κουτσός, αλλά ακμαίος και αρχηγός της Γιουκοσλαβίας. Όταν τον κούτσανε ο δολοφόνος Παπαδόπουλος, ακριβώς τότε δεν τον έφτιαξε κανείς και δεν έγινε ποτέ ξανά αυτός που ήταν. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας. Για τον Έκι τα πράγματα είναι απλά. Πρώτον δεν μπορεί να παίξει πλέον το παιδί μετά την κατακρεούργηση από το ιατρικό επιτελείο. Δεύτερον, το οποίο και προστίθεται στο πρώτο, είναι εριστικός και δημιουργεί προβλήματα στην ομάδα σε μόνιμη βάση. Φυσική συνέπεια θα πρέπει να είναι η αποπομπή του-αν μιλάμε για σοβαρό club που βέβαια δεν υφίσταται.
Για Σπυρόπουλο τα έλεγα δυο χρόνια και γενικά για τα άθλια άκρα μας. Ο Μανούτσο είναι επιεικώς ένας μαύρος Γρηγόρης Χαραλαμπίδης-ίσως να τον κομπλιμεντάρω κιόλας...Ο Πόστιγκα δεν εκπλήρωσε ποτέ τις προοπτικές του. Για τα χάλια μας μια χαρά είναι αλλά σαν γενική αξία δεν είναι κάτι το συγκλονιστικό. Από τον Πετρόπουλο βέβαια καλύτερος.
Όσο για τον παικταρά Πάρη Γεωργακόπουλο θα θυμίσω δυο πράγματα σε όσους δεν τον πρόλαβαν. Την απίστευτη μπάλα που ήξερε με αποκορύφωμα ένα εκπληκτικό γκολ από το κέντρο σε ματς με τον Άρη στο ΟΑΚΑ και το ότι είναι μέχρι και σήμερα ο μοναδικός που ξεφτίλισε τους αποικιοκράτες της ομάδες μας. Βάλτε το συμβόλαιο στον κώλο σας, κόβω το ποδόσφαιρο...ΜΑΓΚΑΣ!!!

Pappas10 είπε...

@Κουτόχορτος,

Μάλλον δεν τα θυμάσαι καλά για τον Ζάετς... ήρθε με τραυματισμό. Αργότερα ο Παπαδόπουλος (αυτό το μουνόπανο...τέλος πάντων)τον αποτελείωσε. Με τους αγωνιστικούς ρυθμούς του σήμερα θα είχε τελειώσει από το 3ο ματς ο Ζέκο. Πράγμα το οποίο έχει πει και ο ίδιος.

Για τον Πάρη θα το πω για άλλη μία φορά και αυτή είναι η γνώμη μου... Τζέημς Ντιν της ΠΑΝΑΘΗΑΣ είναι. Δεν τον είδε κανείς σε βάθος χρόνου και επειδή πολλά έχουν ακουστεί εγώ θυμάμαι πολύ μπινελίκι στο ΟΑΚΑ για κάτι εμφανίσεις του που περπάταγε. Βέβαια, επειδή ύψωσε ανάστημα στον Βαρδινογιάννη έγινε ήρωας.

Και αφού μνημονεύεις το γκολ του στον Άρη (το θυμάμαι) γιατί δεν λες και για το Γκολ του Έκι στην Άρσεναλ;

Α.. και ο Πάρης τσακωνόνταν με προπονητές και συμπαίκτες (πέρα από τον Βαρδινογιάννη). Η Γνώμη μου είναι αυτή. Ένας Τζέημς Ντιν είναι ο Πάρης. Δεν ξέρεις πως θα είχε εξελιχθεί αν δεν είχε σταματήσει. Και περισσότερο μνημονεύεται για το ότι σήκωσε λαιμό στον Καπετάνιο παρά για την Μπάλα που έπαιξε.

Για να επιστρέψω στο θέμα μας περί Έκι, για την δική μου αντίληψη περί ποδοσφαίρου πάντα, ο Έκι είναι Ποιοτικό χαφ που μπορεί να εκμεταλευτεί την ταχύτητα των επιθετικών και των ακραίων. Συμφωνώ ότι δεν μαρκάρει τόσο όσο χρειάζεται το σύγχρονο ποδόσφαιρο αλλά αυτό δεν είναι κάτι που δεν αποκτιέται πρώτον και 2ον, όποιος τον θυμάται την πρώτη χρονιά θα θυμάται ότι μάρκαρε και έπαιρνε και κίτρινες για τα μαρκαρίσματα του.

Προσωπικά και για τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι εγώ το ποδόσφαιρο, ο Έκι είναι πολύτιμος παίκτης για την ομάδα μας. Αρκεί βέβαια να γίνει τελείως καλά και να εναρμονιστεί με τους ρυθμούς του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Pappas10 είπε...

Και για να μην ξεχνάμε την μαγεία του Έκι...

http://www.youtube.com/watch?v=w9Krgn9Wj-4

Από το Greengate το πήρα.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Pappas10 είπε...

Και ακόμα λίγη μαγεία Έκι...

http://www.youtube.com/watch?v=pBRS8yTrwMY&NR=1

Pappas10 είπε...

Και αυτό από την "Πράσινη Πύλη"... ίσως το καλύτερο

http://www.youtube.com/watch?v=03Sl...related&search=

scarface είπε...

Επειδή διαβάζω αναφορά στα χαφ που έχει στο δυναμικό της η ομάδα και δεν γίνετε καμιά αναφορά στον Λεοντίου να υπενθυμίσω ότι ο συγκεκριμένος θα ήταν φέτος μεγάλη αποκάλυψη έτσι όπως είχε ξεκινήσει και δούλευε.
Ελπίζω ότι του χρόνου θα ρεφάρει την ατυχία του.
Έχει πολλά προσόντα.

squarelogic είπε...

'Μαύρος Γρηγορης Χαραλαμπιδης???"
άπαιχτο!

Κουτόχορτε,μήπως εισαι λιγο βιαστικός στις κρίσεις σου για την 1η εμφάνιση στην Ευρώπη ενός Αφρικανού?
Αλλωστε αν ειχε κρθεί ετοιμος θα προπονούνταν στο Old Trafford κι οχι στην Παιανία!
Ασε να τον δούμε λιγο,ειδικά αν μας τον αφήσουν και για την επόμενη χρονιά...

Πανάθας είπε...

Παιδιά διαβάστε τι απάντησε η προεδράρα μας, o Τζίγγερ στις προκλητκές δηλώσεις του Κόκκαλη:

«Οι χθεσινές προκλητικές δηλώσεις του κ. Σ. Κόκκαλη μας υπενθυμίζουν τις βάσεις στις οποίες κτίσθηκε η «κυριαρχία» του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια στο Ελληνικό Πρωτάθλημα και μας προειδοποιούν για το τι θα επακολουθήσει και μέχρι την λήξη του φετινού Πρωταθλήματος.

Ακόμη αποδεικνύουν πόσο ουτοπική είναι η δήθεν συνεργασία με τον Ολυμπιακό του κ. Σ. Κόκκαλη σε θεσμικό επίπεδο για την δήθεν εξυγίανση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Σ΄αυτό το επίπεδο στηρίζουμε πλήρως τις προσπάθειες του κ. Γ. Βαρδινογιάννη και γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και που θα αντιμετωπίσει προκειμένου το Πρωτάθλημα να κριθεί δίκαια και μέσα στα γήπεδα. Στην δική μας συνείδηση ο Ολυμπιακός είναι τέσσερις βαθμούς πίσω και όχι έναν και με αυτή την βαθμολογία θα πανηγυρίσουμε την τυχόν φετινή κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έχουμε και μνήμη και κρίση και οποιοσδήποτε προσπαθεί να υποτιμήσει την νοημοσύνη μας θα μας βρει αντιμέτωπους. Είμαστε βέβαιοι ότι στις προσπάθειες μας έχουμε και την συμπαράσταση των εκατομμυρίων φιλάθλων του Ολυμπιακού με τους οποίους μας ενώνει η κοινή μας αγάπη για το ποδόσφαιρο και ο «αιώνιος» ανταγωνισμός μας μέσα στα γήπεδα.».

Αυτό ως απάντηση για όσους ακόμα τον αμφισβητούν διαδίδοντας ψέμματα ότι απάντησε ανοίγοντας τα πόδια ως συνήθως. Έτσι μπράβο Γιάννη μας. Έτσι θέλουμε τον πρόεδρο του Παναθηναικού.

Και εις ανώτερα.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στην ΠΕΚ!

---

Φιλολογικά - μια και είμαστε Παναθηναϊκοί και όχι αγράμματοι -, επισημαίνω μόνο την εντελώς λάθος χρήση του όρου "δήθεν" στην πρόταση "αποδεικνύουν πόσο ουτοπική είναι η δήθεν συνεργασία με τον Ολυμπιακό του κ. Σ. Κόκκαλη σε θεσμικό επίπεδο για την δήθεν εξυγίανση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου".

Κάτι το "δήθεν" (=ψεύτικο, πλαστό, για τα μάτια του κόσμου, στάχτη στα μάτια) δεν μπορεί ποτέ να είναι "ουτοπικό" (=ανεφάρμοστο). Το ψεύτικο, το πλαστό, δεν εντάσσεται καθόλου στην κατηγορία "εφαρμόσιμο ή ανεφάρμοστο"! Μια ψεύτικη υπόσχεση λ.χ. δεν είναι ούτε εφαρμόσιμη, ούτε ανεφάρμοστη! Δεν μπορείς να πεις "ουτοπική" μια ψεύτικη, πλαστή ιδέα ή εξαγγελία! Το ψεύτικο, το πλαστό είναι απλώς και μόνο ψεύτικο, πλαστό, στάχτη στα μάτια.

Μια "δήθεν συνεργασία" λοιπόν, δηλαδή μια ψεύτικη, πλαστή συνεργασία, δεν μπορεί να είναι "ουτοπική", διότι απλώς δεν είναι συνεργασία, είναι στάχτη στα μάτια.

Εξίσου, μια "δήθεν εξυγίανση", δηλαδή μια ψεύτικη, πλαστή εξυγίανση, δεν μπορεί να είναι "ουτοπική", διότι απλώς δεν είναι εξυγίανση, είναι "θέατρο".

Επομένως, η σωστή πρόταση είναι: "Αποδεικνύουν πόσο ουτοπική είναι η συνεργασία με τον Ολυμπιακό του Σ. Κόκκαλη σε θεσμικό επίπεδο για την εξυγίανση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου".

Υ.Γ. Τώρα, το σε ποιο βαθμό και σε ποια έκταση η αναπόφευκτη συνύπαρξη στον ίδιο θεσμικό φορέα (ΕΠΑΕ παλιότερα, Super League τώρα) συνιστά και "συνεργασία" - ή "δήθεν συνεργασία"! -, αυτό ας το πουν οι αρμοδιότεροι από εμένα.

Οι ίδιοι αρμοδιότεροι θα πρέπει επίσης να εξετάσουν και την πιθανότητα να οργανωθούν στην Ελλάδα ΔΥΟ πρωταθλήματα, όπου από το ένα θα είναι εξοστρακισμένος ο Ολυμπιακός του Σ. Κόκκαλη - ή ακόμα και ΕΝΑ μόνο πρωτάθλημα με όλες τις ομάδες πλην του Ολυμπιακού του Σ. Κόκκαλη -, ώστε να μην υπάρχει καμμιά περίπτωση ούτε "συνεργασίας", ούτε και "δήθεν συνεργασίας" μαζί του.

Μήπως όμως αυτό ακριβώς είναι κυριολεκτικά ουτοπικό (=ανεφάρμοστο);

Τι θα πρότεινες Old Boy ως ειδικότερος γνώστης;

Πανάθας είπε...

"Η παρατεταμένη αγωνιστική κρίση της Βαλένθια μεταφέρθηκε και σε διοικητικό επίπεδο. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Χουάν Σολέρ, υπέβαλε το απόγευμα της Τετάρτης την παραίτησή του στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, μην μπορώντας πλέον να οδηγήσει το… καράβι εν μέσω διενέξεων μεταξύ παικτών, μάνατζερ, προπονητών και διοικητικών στελεχών των «νυχτερίδων»."

Α, τον αλήτη. Άκου να παραιτηθεί. Δεν παίρνει παράδειγμα από τον δικό μας πρόεδρα? Που'ναι η ΒΕΚ (Βαλενθιακή Ενωτική Κίνηση)? Δεν παραιτούνται ΚΥΡΙΕ ΠΣΟΛΕΡ. Μένουν για άλλα 30 χρόνια με το έτσι θέλω. Πόσα χρόνια πίσω είναι αυτές οι ομάδες βρε αδέλφια?

Πόσα χρόνια..........

Πανάθας είπε...

Τώρα είδα ότι καπέλωσα κατά λάθος την επίδειξη γραμματικών γνώσεων του Τουρτούρα.

Συγνώμη Τζόνυ.

Keep Walking.....

:-)

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗ ΕΙΔΗΣΗ

Μόλις πληροφορήθηκα ότι πέθανε ο παναθηναϊκός δημοσιογράφος Γιώργος Βουδούρης, που παρουσίαζε μια πολύ καλή πράσινη εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό High. Η κηδεία του θα γίνει αύριο στην Πετρούπολη.
Θα λείψει μια καλή και συνετή παναθηναϊκή φωνή. Να τον θυμόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

TORTURAS

ΣΥΝΈΧΙΣΕ κάπου κάποιος κάποτε θα σου δώσει καταφύγιο με τέτοια δηκτικά και προπάντων "εύστοχα" σχόλια.

GREEENWEBLONDON