Παρασκευή, Ιανουαρίου 25, 2008

Η ελεύθερη αγορά και το ποδόσφαιρο

1) Αν δεχτούμε ότι η κίνηση Βγενόπουλου είχε -όπως διαβάζω- στοιχεία λαϊκισμού, τόσο ως προς το τάιμινγκ όσο και ως προς την φρασεολογία, τότε όμως θα πρέπει να δεχτούμε ότι στοιχεία λαϊκισμού είχε και η απόκτηση Σπυρόπουλου ως άμεση απάντηση στην κίνηση Βγενόπουλου. Για να μη παρεξηγηθώ, γουστάρω που τον πήραμε τον Σπυρόπουλο και γουστάρω που τον πήραμε ενώ ήταν έτοιμος να υπογράψει στον Ολυμπιακό και καθόλου δεν με χαλάει αν τον πλήρωσε πανάκριβα. Αλλά αν δεν υπήρχε χθες Βγενόπουλος, δεν θα υπήρχε σήμερα Σπυρόπουλος.
2) Αφήνοντας τους Γκόντζους και τους Ζουν στον υπέροχο κόσμο τους, να ασχοληθώ λίγο με την επιχειρηματολογία ενός (δίχως ίχνος ειρωνείας) πράγματι αξιοπρεπή και έγκυρου δημοσιογράφου, του Χρήστου Σωτηρακόπουλου. Γράφει λοιπόν σήμερα ο Σωτηρακόπουλος σε άρθρο του με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Πολύς θόρυβος για το τίποτα, αλλά μιλάμε... υποθετικά!»:
Το απαιτεί επειδή αν η εταιρία είναι υγιής οικονομικά, έχει την μικρούλα -την τόσο δα- ιδιαιτερότητα να μην είναι μια συνηθισμένη εταιρία, αλλά μια ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία, πάει να πει μια εταιρία που το οικονομικό αποτελεί τη μια συνιστώσα της υγείας της. Οι άλλες συνιστώσες, το αγωνιστικό σκέλος και το σκέλος της σχέσης διοίκησης - κόσμου νοσούν εδώ και χρόνια.
Και πάλι η ελεύθερη αγορά και οι κανόνες της. ΠΑΕ είναι εδώ. ΠΑΕ. Ιδιαιτερότητες. Ιδιαίτεροι κανόνες. Ωραία λοιπόν, ας υποθέσουμε ότι του έλεγε χθες «Θέλω να αγοράσω» και του απαντούσε ο Τζίγγερ «Όχι». Τι θα γινόταν; Τώρα το πάει λάου - λάου. Άσε μας να σε βοηθήσουμε. Άσε μας να βάλουμε λεφτά. Αν του πει και σε αυτό όχι, θα χάσει και το έσχατο έρεισμα που έχει στον κόσμο. Κι από εκεί και πέρα, αν ο Βγενόπουλος επιμείνει, ας δούμε τότε με όλον τον κόσμο από πίσω του πού τελειώνουν οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς και πού αρχίζει το ποδόσφαιρο ως κοινωνικό φαινόμενο.
Όλα αυτά βέβαια υπό την αίρεση της επιμονής Βγενόπουλου. Αν όλο αυτό αποδειχθεί επικοινωνιακό τερτίπι και φούσκα, θα κραχθεί αναλόγως. Αλλά μέχρι να αποδειχθεί αυτό, το να απαξιώνεις την κίνησή του ως άνευ νοήματος, μου φαίνεται άστοχο.

47 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το πήρε και'μένα το μάτι μου το άρθρο του Σωτηρακόπουλου, από πριν δεν τον είχα σε εκτίμηση.
Αυτός και το παρεάκι του έχουν βγάλει πολλά λεφτά από την καψούρα του κόσμου για το ποδόσφαιρο.
Δεν ξέρω αν το όλο σύστημα SportFM-SportDay-FootballBet-κλπ είναι συναιτεράκι στο κύκλωμα ή υπηρετάκι, πάντως είναι μέρος του.
Όλο λοιπόν αυτό το κύκλωμα θέλει να βοηθήσει μια από τις κεφαλές του, τώρα που υπάρχει ορατός κίνδυνος.
Ήρθε η ώρα να μπουν στην μάχη και οι "αντικειμενικοί".

Επίσης είσαι πολύ εύστοχος Oh Dae-su που χρησιμοποιείς στα posts σου τη διάκριση ανάμεσα σε μια οποιαδήποτε Α.Ε. και σε μια Π.Α.Ε. Πολλοί το ξεχνούν αυτό.
Για πχ tο αστειάκι του τύπου είμαι δυσαρεστημένος από το σούπερ μάρκετ που πάω, αν γίνεται να το αγοράσει κι αυτό ο Βγενό, είναι τουλάχιστον ηλίθιο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως μέσα σε μερικές μόνο ώρες, έχουμε δει ήδη πολλές βρωμιές, και έχουμε να δούμε πολλά ακόμα.

Τις τελευταίες μέρες βάζω αρκετά αθλητικό ραδιόφωνο για να έχω μια πιο πλήρη άποψη, καθώς αθλητική εφημερίδα δεν παίρνω, αλλά αντιθέτως χρησιμοποιώ το νετ.

Αν και νομίζω ότι με το να ασχολούμαστε με Γκότζους και ΣΙΑ, τους δίνει μόνο αξία, πιστεύω ότι τώρα δεν είναι η ώρα για αβρότητες.

Χτες ο Κώστας ήταν εμετικός.
Έκλεισα το ράδιο ίσα με 10 φορές επειδή δεν άντεχα αυτά που έλεγε, αλλά το ξανάβαζα γιατί ήθελα να έχω άποψη για τον τύπο από πρώτο χέρι (αφού το DERBY δεν το διαβάζω).
Δεν άκουσα μέχρι το τέλος πάντως.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5 ΛΕΠΤΑ ΤΟΝ ΓΚΟΤΖΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΙΦΙΛΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ.

ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ.
ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΝΕ ΑΣ ΤΟΝ ΑΚΟΥΝΕ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ.

Unknown είπε...

Πλάκα έχει ο Σωτηρακόπουλος. Έχει, λοιπόν, κάποιος ένα καταπληκτικό ιστορικό κτήριο, ιδιόκτητο, κληρονομιά από τον πατέρα του, Σταδίου και Αμερικής γωνία. Το κτήριο ρημάζει γιατί ο ιδιοκτήτης δε νοιάζεται παρά να βγάζει φως - νερό - τηλέφωνο, να μην μπαίνει μέσα δηλαδή, γιατί έχει να παίρνει νοίκια κι απ' αλλού. Υγιής, υγιέστατη η επιχείρησή του, δε λέω. Γιατί να ζητήσει κάποιος να μπει συνεταίρος ή ν' αγοράσει το μαγαζί, ε; Ακόμη και στεγνά επιχειρηματικά να το δεις πάλι το μαγαζί κατά διαόλου πάει.

Old Boy είπε...

«Για πχ tο αστειάκι του τύπου είμαι δυσαρεστημένος από το σούπερ μάρκετ που πάω, αν γίνεται να το αγοράσει κι αυτό ο Βγενό, είναι τουλάχιστον ηλίθιο»
Ποιός το έκανε αυτο το αστειάκι;
Όσο για τον Γκόντζο επαναλαμβάνω ότι αν είχαμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο έξω από την ΠΑΕ και τον άμεσο κύκλο του Τζίγγερ πράγματι δεν θα είχε νόημα η ενασχόληση μαζί του. Αλλά ακόμα έχει, γιατί διαβάζοντάς τον, καταλαβαίνεις πως πιπιλάνε και το κεφάλι του Τζίγγερ.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, διάβασα και το άλλο.

Πως αφού θέλουν να βοηθήσουν γιατί δεν δίνουν αυτά τα λεφτά στον Τζίγγερ υπό μορφή χορηγίας.

Η απάντηση είναι πολύ απλή:

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ.

Πες όμως (γιατί αυτή η απάντηση δεν θα καλύψει τα φερέφωνα -αλήθεια τι γίνανε αυτές οι ψυχές?) πως τα δίνανε από αγνή παναθηναικοφροσύνη και μαλάκυνση εγκεφάλου.

ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΕΓΓΥΕΙΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΕΠΕΝΔΥΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ?

Εδώ πουλήσαμε Σειταρίδη και πήραμε.......Βύντρα. Μαζέψαμε λεφτά από πορείες στο Champions League και αγοράσαμε Strandl.

Αυτοί οι άνθρωποι (ΠΕΚ) μιλάνε για ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.

Επιχερηματίες είναι οκ. Θα έχουν και ένα πλάνο κέρδους από αυτή την ενασχόληση, με το νέο γήπεδο, τη συμμετοχή στο CL, την ενεργοποίηση του κόσμου του ΠΑΟ που αυτή την στιγμή είναι εναντίον τους κλπ κλπ αλλά τουλάχιστον η παρουσία κάποιον εκ αυτών (των αφών Γιαννακόπουλων + Βγενόπουλο που προσωπικά με έπεισε με την χθεσινή παρουσία και στάση) αποτελούν εγγύηση ότι και "στραβή να κάτσει" ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ.

ΕΝΩ ΤΩΡΑ?

Φάε στην μάπα δικτατορία κατοχής 30χρόνων.

ΠΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑ

Ανώνυμος είπε...

Συμπληρωματικό post:

Βγήκανε σε άλλα μέσα φερέφωνα της διοίκησης (γκοτζαλάκια, πουστράκια κλπ) και είπανε το αμίμητο:

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟ.

Ναι ενώ οι Βαρδινογιάννηδες τον κρατάνε από απλή αγάπη.

Είναι πολύ φυσιολογικό, τη σημερινή εποχή να θες οποιαδήποτε ενασχόληση σου να συνόδευεται και από κέρδος. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΑ.

ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΕΙΣ ΜΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ή ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ.

Αν και έχουμε το παράδειγμα του μπάσκετ που για μένα "ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ". Το έχω ξαγράψει. Φανταστείτε να είχε το μπάσκετ ο Τζίγγερ. Θα παίζαμε με Τσιάρα και Σκλάβο.

:-)

ΠΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑ

Ανώνυμος είπε...

@ Old Boy,

το διάβασα κι εγώ σήμερα. Πολύ μαλακισμένο το άρθρο του Σωτηρακόπουλου! Και μόνο για το γεγονός, ότι απαξίωσε εντελώς την κίνηση Βγενόπουλου και δεν βρήκε απολύτως τίποτα το θετικό, κρίνεται για τα σκουπίδια. Γιατί τέτοια άρθρα δεν βοηθάνε προς καμμιά κατεύθυνση.

Ανώνυμος είπε...


Όλα αυτά βέβαια υπό την αίρεση της επιμονής Βγενόπουλου. Αν όλο αυτό αποδειχθεί επικοινωνιακό τερτίπι και φούσκα, θα κραχθεί αναλόγως.


Φοβάμαι πως γι' αυτό το πράγμα πάει να προειδοποιήσει ο Σωτηρακόπουλος.

Ανώνυμος είπε...

@ oldboy

αγαπητέ, και μόνο ότι το γνωστό τραστ των μονίμως αντικειμενικών λιμανολάγνων ΣΩΤΗΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΧΕΛΑΚΗ-ΠΑNOYTSOY, χαρακτήρισαν την παρέμβαση Βγενόπουλου ως ελλάσσονος σημασίας, εμένα με πείθει ότι αποτελεί βήμα προς το σωστό δρόμο. Σταματήστε πλέον να διαβάζετε πένες που δεν γουστάρουν την υγεία της ομάδας μας.

Thrass είπε...

Ο Σωτηρακόπουλος έχει πολλές γνώσεις πάνω στον τομέα του. Κρίμα που έγινε κι αυτός πουλητάρι. Γιατί δεν ξέρω πώς να χαρακτηρίσω αλλιώς το ότι ένα όραμα για ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ δε φαίνεται να τού είπε τίποτα.

Νόμιζα ότι ο Σωτηρακόπουλος είναι Λίβερπουλ και δευτερευόντως Παναθηναϊκός. Φαίνεται τελικά ότι είναι μόνο Λίβερπουλ.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα,αδελφια!Ο Βγενοπουλος δεν ειναι κινηση ενυπωσιασμου!Ο συγκεκριμενος ανθρωπος ειναι σοβαροτατος και πανεξυπνις επιχειρηματιας και πολυ απλα,απο χθες,βραχνας στο Σταλινικο καθεστως διοικησης της ΠΑΕ.Οτι κι αν γινει απο πλευρας ιδιοκτησιας σε πρωτη φαση,το ποταμι δεν γυριζει πισω.Δεχομαι οτι δεν ηταν ξεκαθαρη η προταση της ΠΕΚ για το μοντελο διοικησης,αλλα υπαρχει κανενας που να πιστευει οτι εαν,υποθετικα,συμφωνουσε ο Βαρδινογιαννης θα ειχαν προβλημα να βρουν τον τροπο διαχειρησης των χρηματων;Αστεια πραγματα ειναι αυτα.Πληρωνεις ενα προπονητικο τιμ,χαρασεις πορεια και στρατηγικη,καταθετεις τα πακετα και καθαριζεις!!!Τα νομικα θα τα βρουν μεταξυ τους αν υπαρχει διαθεση,μην ανησυχειτε!Κι αυτα που γραφει ο Γκοντζος,τα κατασκοπικα και τα Γκεμπελικα,που τα εμαθε εκει που συνδικαλιζοταν ως φοιτητης,δεν αξιζουν καν σχολιασμου.Εγω που σας το λεω ημουν φανατικος αναγνωστης του,τα χρονια που μας ξεσκιζε η παραγκα.Σημερα γραφει να πολεμησουμε ο καθενας απ το μετεριζι του για να κερδισουμε τον κλινικα νεκρο ΠΑΟΚ μεθαυριο.Δηλαδη,τι να κανουμε;Να παρουμε μια,μια τις εκκλησιες να κανουμε ταματα να νικησουμε!Καμια σχεση η κινηση της ΠΕΚ με τα αγωνιστικα.Σιγα που θα επηρεαστουν οι επαγγελματιες απο την συνεντευξη τυπου...Τριχες κατσαρες,λεω εγω.Ο Γκοντζος ξερουμε τι ρολο παιζει.Υπαρχουν πολλοι δημοσιογραφοι που καθονται στα επισημα της Λεωφορου;;;Καλα κανει ο ανθρωπος,το ψωμι του βγαζει.Ποιανου συμφεροντα υπηρετει και τι συμβουλες δινει,εκει που τις δινει,θα το κρινει η ιστορια και φυσικα,το κρινει ηδη,. η κοινη λογικη

squarelogic είπε...

novalis ο donbasil εχει δικιο.
Ο Βγενοπουλος μονο τυχαίος δεν ειναι στην πορεία του και δεν θα εκτιθετο ετσι για να κανει πισω στην 1η (αναμενομενη)αρνηση.
Ειναι master strategist.
Με τη δηλωση του και μονο την επομενη της 4αρας εγινε υπολογισιμος πολος.
Με τη χθεσινη εμφανιση με τ'αδερφια στο πλευρο του εχει τον Τζιγγερ στην γωνια.Τ'αποτελεσματα τα ειδατε άμεσα:
πανικοβλητος ο Τζιγγερ κατεβασε το εσωρουχο στον Τσακιρη και πληρωσε τα 2πλα,δεχομενος και να μην αγωνιστει ο παικτης στα μεταξυ ας παιχνιδια!
Δηλ.για κατσε ρε Τσακιρη,παιρνεις 2 μυρια για παικτη που κανει-δεν κανει 800χιλ.,κρατας και το 50% της μεταπωλησης,και δεν αφηνεις την ομαδα που τον χρυσωσε να τον χρησιμοποιησει?Οταν τα εκανε αυτα ο καπετανιος με τους δανεικούς τον κραζανε ολοι.Τωρα αποδεχτηκαμε εναν απιστευτο όρο!

Για να επιστρεψω στον Βγενοπουλο,ο ανθρωπος εχει και Παναθηναικο οραμα και επιχειρηματικό οραμα που περιλαμβάνει τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ!
Δηλαδή υπολογίζει και τις συνέργειες(και καλά κανει) που μπορουν να προκυψουν:
εχει Τραπεζα,που μπορει να γινει η νεα αγαπημενη των πρασινων οπαδων.Εχει ιδιωτικα θεραπευτηρια,ακτοπλοία κ.ο.κ.
Αυτη ειναι υγιής σκεψη,γιατι η ευημερία της ομάδας ικανοποιεί και το οπαδικό του αίσθημα και θα αντανακλα θετικα στις άλλες του δραστηριότητες.Επιπλεον αν η ομαδα μπει στα μεγαλα σαλονια,με μια συνετή διαχείρηση μπορεί να αφήνει και αρκετα χρηματα.Δινεις για να παρεις.
Αντιθετα η 30χρονη ιστορια των Βαρδινογιαννηδων αποδεικνυει οτι ασχοληθηκαν με τον ΠΑΟ μονο για ν'αποκτησουν την κορυφαία κοινωνικη θεση και προβολή που μια τετοια θεση εξασφαλιζει.Λεφτάδες υπάρχουν πολλοι και αρκετους απ'αυτους τους ξερουν μονο τα γκαρσονια των καλων ρεστωράν.Ιδιοκτητης του Παναθηναικου(και του ΟΣΦΠ αντιστοιχα..) υπάρχει ΕΝΑΣ,και απο πολλες αποψεις απολαμβανει μεγαλυτερης αναγνωρισης και μακροβιοτερης φημης και απο εναν Πρωθυπουργο ακομη!
Η αναγνωρισιμοτητα των Βαρδινογιανναίων εκτοξευτηκε γεωμετρικά μεσα απ την ενασχοληση τους με τον ΠΑΟ,αλλά εκεινοι συνηθως τον αντιμετωπιζαν σαν ενα παιχνιδι απ το οποιο οχι μονο δεν επρεπε να χασουν λεφτα αλλά εσχατως να βγαζουν κιολας ενα συγκεκριμένο ποσό,ασχετα απ την πορεία της ομάδας.Το πρωτο και τελευταίο οραμα που ειχαν ηταν η Παιανία,που πραγματι ηταν πρωτοποριακη οταν ξεκινησε,αλλά τωρα αντιστοιχα κεντρα εχει καθε αξιοπρεπης μεσαία Ευρωπαικη ομάδα.Εκτοτε ουδεν,κι ακομα κι αυτό το οραμακαποια στιγμη εγκαταλειφθηκε σχεδόν για τί...κοστιζε!
Για ολους αυτους τους λογους γραφτηκα ηδη στην ΠΕΚ!

Ανώνυμος είπε...

«Για πχ tο αστειάκι του τύπου είμαι δυσαρεστημένος από το σούπερ μάρκετ που πάω, αν γίνεται να το αγοράσει κι αυτό ο Βγενό, είναι τουλάχιστον ηλίθιο»
Ποιός το έκανε αυτο το αστειάκι;


Το έχω ακούσει στα ράδια σε διάφορες παραλλαγές, και όχι μόνο από τηλεφωνήματα ή μηνύματα, το'πε σαν χαριτωμενιά και κάποιος εκπομπάρχης.

Ανώνυμος είπε...

Ο Τζίγγερ τι έγινε ρε παιδιά...

Που κρύφτηκε.

Βγηκε ο Βγενόπουλος είπε τόσα πράγματα που τον αφορούν, τον εξέθεσε και τον ξέσκισε με το γάντι και αυτός έχασε τη λαλιά του. Οταν τον κράζαν οι οπαδοί ήξερε να πουλάει τσαμπουκά και να μιλάει για βαλτούς αυτός και ο τρισάθλιος Γκότζος.

Τώρα ο Βγενόπουλος και οι Γιαννακοπουλέοι από ποιον είναι βαλτοί μπορούν να μας πουν...

Τώρα που βγήκαν ισχυροί άνθρωποι και το ξεφτίλισαν που στο διάολο είναι να υπερσπιστεί το έργο του και τη προσφορά του...

Πήρε σε μια κίνηση απελπισίας το Σπυρόπουλο κάτι που βεβαια δεν είχε ποτέ του στα πλάνα του. Αλλωστε όλες οι μεταγραφές έτσι γίνονται στο Παναθηναικό. Χωρίς καμιά στοιχειώδη στρατηγική.

Οσο για τον κυριλλέ και σοφιστικέ αρχιγλυφταρά Σωτηρακόπουλο τι να πει κανείς...
Δε μου κάνει εντύπωση. Γνωστός γλείφτης των Βαρδινογιάννηδων, τότε που ο μεγάλος καπετάνιος παραμυύθιαζε το κόσμο και μίλαγε για το μοντέλο Αγιαξ, τη Παιανία και τα άλλα γραφικά.

Αυτά τα γραφικά που έπρεπε να φτάσουμε στο αμήν, για να αποδειχθούν πόσο φαιδρότητες και ηλιθιότητες ήταν.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

Πάντως δεν θα σας βγεί σε κακό αυτή η κόντρα.Ήδη ο Τζίγκερ σήμερα έβαλε το χέρι στην τσέπη και πήρε τον Σπυρόπουλο.
Πάντως αν πάρετε κάνα πρωτάθλημα φέτος ξεχάστε τον τον Βγενόπουλο.Καβάλα στο άλογο θα είναι ο ραλλίστας.
Υ.Γ.:Το να λές 100 φορές για πράσινες καρδιές είναι όντως λαικισμός..

scarface είπε...

Απλά να θυμίσω ότι ο Σωτηρακόπουλος δουλεύει και στο Mega channel. Μέσα στους μετόχους είναι και ο Βαρδινογιάννης αν θυμάμαι καλά.

Thrass είπε...

Μινχ, για το Σπυρόπουλο δεν έχεις δίκιο, ακουγόταν πολύ ότι ενδιαφερόμαστε, απλώς τις τελευταίες μέρες μάλλον είχαμε κάνει πίσω λόγω τής τιμής του. Οπότε πήρε προβάδισμα ο Ολυμπιακός, και μάλλον θα τον έπαιρνε αν δεν εμφανιζόταν ο Βγενόπουλος. Εγώ αυτό κατάλαβα.

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω με τον thrass.

Παιδια η μεταγραφη σπυροπουλου ηταν κινηση απελπισιας που εγινε για να θολωσει ο Τζιγγερ τα νερα και να μας βουλωσει τα στοματα. Αν δεν ειχε βγει ο Βγενοπουλος ο Σπυροπουλος θα ηταν ηδη στον gay-ρο.

Δυστυχως αυτος ο ανθρωπος δεν αγαπαει την ομαδα και μας το εχει αποδειξει τα τελευταια 11 χρονια πολλες φορες....

Τζιγγερ πουλα και φυγε!!!!!

Ανώνυμος είπε...

http://www.eniaiosforeas13.com/index.php?option=com_content&task=view&id=89&Itemid=1

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίο το κείμενο του ενιαίου φορέα.

ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟ 100%!!!!

ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, η προτελευταία παράγραφος, καθώς και κάποιες αιχμές του τύπου "Εκάλη Κλαμπ" κλπ κλπ.

:-)

Μου άρεσε ιδιαίτερα και το "κομμάτι" που αναφέρεται στον Θανάση, κάνοντας μια σύγκριση με τον Τζίγγερ.

ΠΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑ

Ανώνυμος είπε...

όπως πάτε θα βγάλετε το τριφύλι και θα βάλετε καρδούλες στη φανέλα σας

Ανώνυμος είπε...

Αυτό πιστεύει όποιος έχει συμψηφίσει τον Τζίγγερ με το τριφύλλι γκοτζαλάκι μου.

Δεν τα "βάζουμε" με τον ΠΑΟ ΜΑΣ, αλλά με τον ΤΖΙΓΓΕΡ ΣΑΣ.

ΚΟΥΤΟΥΛΟΥ?

ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ, ΑΞΙΟΣ, ΑΞΙΟΣ.

ΠΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑ

Ανώνυμος είπε...

Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΕΚ ΜΟΝΟ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΧΕΙ. ΗΔΗ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΜΟΧΛΟΣ ΠΙΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ.
ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΛΕΦΤΑ.

ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΘΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΝΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ!!

ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΗ ΠΑΕ Η ΠΕΚ. ΤΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΜΕ ΜΠΑΤΖΕΤ 40 ΜΥΡΙΑ!!!

ΤΖΙΓΓΕΡ ΔΩΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΗΝ ΠΕΚ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μινχ, για το Σπυρόπουλο δεν έχεις δίκιο, ακουγόταν πολύ ότι ενδιαφερόμαστε....

Το ότι ακουγόταν ότι ενδιαφέρεται η ΠΑΕ για ένα παίχτη τίποτα δε μου λέει...

Αυτά τα αναπαράγουν οι αβανταδόροι του Τζίγγερ. Αποκλείεται να τον έπερνε το Σπυρόπουλο αν δεν ήταν η ΠΕΚ.

Αλλωστε η ανάγκη να πάρει καλούς ακραίους δε προέκυψε σήμερα. Τρία χρόνια τώρα έχουμε φάει στη μάπα το Βύντρα και το Σέριτς.

Το καλοκαίρι για παράδειγμα δεν είχε ανάγκη το Σπυρόπουλο;
Tόσο πια άσχετοι είναι στη ΠΑΕ;

Οχι. Δε μπορώ να φανταστώ ότι δε βλέπουν αυτά που βλέπει όλος ο κόσμος. Απλά κοιτάνε να τη βγάλουν με όσο το δυνατό λιγότερα. Γι αυτό και πήραν και το Φύσσα. Με Σέριτς και Φύσσα θα τη βγάλουμε σου λέει κουτσά στραβά τη χρονιά.

Πρόχειρες και φτηνιάρικες λύσεις.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά για να ευθυμήσουμε και λίγο.

"Πηγαίντε" εδώ:

http://www.tatuagemdaboa.com.br/

και βάλτε στο όνομα (seu nome): pao

και

στο επίθετο (nome de amigo zoado): osfp

Μετά "πατήστε": Visualizar

και απολαύστε.

:-))

Ανώνυμος είπε...

Στο επίθετο μπορεί να βάλετε και ΤΖΙΓΓΕΡ αν θέλετε.

:-))))

Ανώνυμος είπε...

Ήρθε ο καιρός να πουμε τα πράματα με τ’ όνομα τους.

Τα τελευταία γεγονότα εδειξαν πρωτα-πρώτα πως οι Γιανακόπουλοι δεν είχαν την οικονομική δύναμη για να χτυπήσουν τους Βαρδινογιάνηδες. Αν την είχαν, δεν θα χρειαζοντουσαν την ομπρέλα του Βγενόπουλου για να το κάνουν. Απ’ την αλλη μεριά ο Βγενόπουλος δεν ειχε το λαϊκό έρεισμα και τους μπροσταρηδες οργανωμένους για να χτυπησει τους Βαρδινογιάνηδες. Γι’ αυτο πήρε τους Γιανακόπουλους κατω απ’ την ομπρέλα του. Έτσι φτιάξανε την ΠΕΚ. Είνε άλλωστε η τελευταία ευκαιρια όλων τους τώρα που στον ορίζοντα φαίνετε το γήπεδο με όσα συνεπάγεται και από δοξα κι απο χρήμα. Απλά πράματα.

Για να χτυπησει τους Βαρδινογιάνηδες η ΠΕΚ-Βγενογιανακόπουλοι χρησιμοποίησαν το κλασικό χρηματιστηριακό κόλπο: ζητήσανε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τη ΠΑΕ σίγουρα πάρα πολυ μεγαλύτερη απο εκεινη που ξεκίνησε η ιδια η ΠΑΕ πριν απο δυο εβδομάδες. Έχουν οι Βαρδινογιάνηδες κανενα λογο να το δεχτούνε; Σιγουρα όχι. Μη γελιόμαστε. Εκτος κι αν αναγκαστούν. Κι εδω ερχόμαστε στο plan B, κι αυτο γνωστο χρηματιστηριακό κόλπο. Πως αναγκαζεις ενα επιχειρηματία να σου πουλήσει; Με την «πίεση». Με το να γινει «κόλαση» γι’ αυτους η υποθεση ΠΑΕ ΠΑΟ. Με το να στραφει και να ξεσπάσει όλη η λαϊκη δυσαρέσκεια εναντιον τους. Στην αναγκη ακόμα κι «αθωόνοντας» τον Κρόκους για τη παραγκα: «αφου τον ανέχτηκαν φταινε οι ίδιοι». Απλά πράματα.

Αυτα τα «μη βρίζετε τους Βαρδινογιάνηδες» λοιπόν είνε σταχτη στα ματια. Ξέρει τι κανει ο Βγενό. Εμφανίζεται απ’ το πουθενα σαν κύριος-παναθηναϊκαρας-σωτήρας, υποσχεται εκατομύρια ευρόπουλα, πετάει κατι φρουφρου για «παλαίμαχους» (που δεν είδαμε κανένα, μόνο το Βίκτορα!), ρίχνει κι ενα «μη τους βριζετε» για ξεκαρφωμα και περιμενει ησυχος. Σειρα των Βαρδινογιανέων τωρα. Άμα πουνε ναι, τους έφαγε σαν κυριος μες απο την αύξηση του μ.κ. Άμα πουνε όχι, τους παραδίνει κανονικα και με το νόμο στο λαο να τους λιντσάρει. Και μετα ξαναρχεται σαν κυριος και σωτηρας. Απλά πράματα καθημερινά στο κόσμο των επιχειρήσεων.

Ο βασιλιάς φαινετε στριμωγμενος από αξιωματικους και πιόνια του αντίπαλου κι η παρτίδα παει για ρουα ματ. Ομως επειδή δεν ειναι σκάκι, ρουα ματ δε μπορει να γινει άμα δεν ξεσπάσει η λαϊκη δυσαρέσκεια και δε γίνει χαμος.

Είμαστε έτοιμοι; Εδώ θα φανει ποιος αγαπαει τον Παναθηναϊκό.

Ανώνυμος είπε...

Αλλη μία φορά για όσους δεν το εμπέδωσαν σωστά και επιμένουν από βαθιές πολυθρόνες να κάνουν ρήξεις.
------------------------

Αδέρφια Παναθηναϊκοί…

Στη συμπλήρωση των 100 χρόνων του Παναθηναϊκού βιώνουμε την παρακμή σε όλα τα επίπεδα του ποδοσφαιρικού τμήματος και τη συρρίκνωση του τεράστιου ονόματος της ομάδας, η οποία γεμίζει με μαύρες κηλίδες την ιστορία μας. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν έχει καταλάβει ότι διαχειρίζεται ένα σύλλογο που αγγίζει εκατομμύρια καρδιές και φέρεται λες και έχει στην ιδιοκτησία της μια άψυχη εταιρία. Η διοίκηση φέρεται φασιστικά και εκμεταλλεύεται εδώ και χρόνια την ποιότητα που έχουμε εμείς οι Παναθηναϊκοί. Βασισμένη στο γεγονός ότι σαν οπαδοί είμαστε πιο… elegant -στην ουσία ο… αφρός της ελληνικής κοινωνίας- και οι αντιδράσεις μας είναι πολιτισμένες, οδηγείται σε μια πολιτική απαξίωσης των γενικών αντιδράσεων, κάτι που αποδεικνύεται και από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Δεν ήταν η πρώτη φορά, άλλωστε, που οι φωνές του αγανακτισμένου πλέον λαού (πάνω από 5.000 κόσμου σε ένα γήπεδο που είχε με το ζόρι 6.000 θεατές), μετατράπηκαν σε «λόγια 200 χουλιγκάνων».
Δεν γνωρίζουν, όμως, πως επαναστάσεις μπορούν να συλλάβουν μόνο μυαλά μεγαλοαστών. Ο Τσε Γκεβάρα ήταν από πατέρα γιατρό και από αρκετά πλούσια οικογένεια. Ο Μαρξ ήταν λόγιος και ο Εγκελς εργοστασιάρχης. Επανάσταση στην Ελλάδα μόνο ο κόσμος του Παναθηναϊκού μπορεί να κάνει, γιατί μόνο αυτός έχει την ικανότητα. Οι πραγματικοί φίλοι του Παναθηναϊκού ποτέ δεν θα γινόντουσαν πρόβατα και υπόδουλοι μιας οικογένειας, όπως οι γάβροι με την οικογένεια Κόκκαλη.

Ο μοναδικός τρόπος να απομακρυνθούν οι Βαρδινογιάννηδες είναι να καταλάβουν το αυτονόητο. Είναι οι μοναδικοί ιδιοκτήτες μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας στον κόσμο, που η ιδιοκτησία κάνει κακό και όχι καλό στο όνομά τους. Η κίνηση Βγενόπουλου έκανε απλά την αρχή. Γνωρίζουμε όλοι ότι ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται ποτέ να χηρέψει από ιδιοκτησία. Οι περισσότεροι οικονομικοί κολοσσοί της χώρας ονειρεύονται να γίνουν ιδιοκτήτες του Παναθηναϊκού.

Πρέπει επιτέλους και εμείς με τη σειρά μας να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Οποιαδήποτε αντίδρασή μας την ώρα διεξαγωγής ενός αγώνα, θα ακυρωθεί -όπως έγινε τόσες φορές- ως μεμονωμένη αλητεία μιας μικρής μερίδας.

Η Χούντα δέχτηκε το μεγάλο πλήγμα από τη μαζική εξέγερση του κόσμου. Από την κατάληψη του Πολυτεχνείου. Λοιπόν… Ας υποθέσουμε ότι ο επόμενος αγώνας στη Λεωφόρο θα ξεκινά στις 19:00. Από το πρωί, μαζικά ο Φορέας και όσοι αγνοί οπαδοί επιθυμούμε, θα καταλάβουμε την Τσόχα. 2.000 κόσμος. Αρκούν για να κάνουν το ξεκίνημα. Δεν θα αφήσουμε να διεξαχθεί το παιχνίδι. Αυτό δεν θα γίνει με ακραίες αντιδράσεις. Απλά θα καταλάβουμε το χώρο. Η Λεωφόρος ανήκει σε όλους μας και όχι σε κάποιον συγκεκριμένα. Στη διάρκεια της ημέρας επιτελείο από εμάς, με ικανότητα στο λόγο, θα καλέσει ειρηνικά όλους τους Παναθηναϊκούς να έρθουν στη Λεωφόρο και να εκφράσουν μαζί μας την αγωνία τους για την ομάδα. Τότε θα μετρηθούμε. Και θα φανεί πως δεν είμαστε 200 άτομα και πως όλος ο Παναθηναϊκός κόσμος ζει για τη μέρα που θα πουλήσει η οικογένεια την ομάδα που αγαπάμε. Δεν πιστεύουμε πως θα υπάρξει πραγματικός Παναθηναϊκός που θα δει την κίνηση και δεν θα σηκωθεί από τον καναπέ του για να έρθει στο πλευρό μας.

Η ομάδα μας μπορεί να χάσει έναν αγώνα, αλλά θα έχει κερδίσει μια από τις πλέον κρίσιμες μάχες της ιστορίας της. Το που μπορεί να φτάσει ο Παναθηναϊκός με άλλη ιδιοκτησία φαίνεται από τα επιτεύγματα της ομάδας μπάσκετ. Είμαστε γεννημένοι για να έχουμε τα σκήπτρα της Ευρώπης και όχι για να τρώμε τεσσάρες από τον Ολυμπιακό. Φασιστικό δεν είναι να γίνονται καταλήψεις, φασιστικό είναι να αποκαλείται Παναθηναϊκός μια ομάδα που δεν εκφράζει κανέναν Παναθηναϊκό.

Ηρθε η ώρα να πέσει αυτή η διοίκηση που με ελάχιστα λεφτά το 1979 νομίζει ότι αγόρασε και τις ψυχές μας.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!

ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΚΟΜΠΑΡΣΟΣ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
ΞΑΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ.

ΑΣ ΤΗΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.

ΓΑΒΡΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΖΙΓΓΕΡ!!

ΤΡΕΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟΝ ΜΙΣΤΕΡ ΠΑΡΑΓΚΑ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΜΑΖΙΚΑ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ.
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΜΑΣ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!

Διαχειριστής είπε...

Αδερφέ αυτό που θα σχολιάσω είναι άσχετο όμως πρέπει να το αναφέρω. Ο τίτλος του Blog σου μιλάει για βαζελοκατάσταση. Είμαστε Παναθηναϊκοί. Το βάζελος αποτελεί βρισιά και δεν μπορούμε να αποδεχώμαστε αυτή τη λέξη. Πιστεύω πως πρέπει να αλλάξει την ονομασία. Καλή Παναθηναϊκή συνέχεια σου εύχομαι.

Thrass είπε...

Ζω για τη στιγμή που οι ΑΕΚτζήδες θα ανοίξουν blog με τίτλο "Χανουμοκατάσταση".

thamps είπε...

mia xara ta lete paidia.alla oti kai na leme mono to kosmo porwnoume kai kanenas allos de mas akouei,gia rikse mia matia thampss.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

=============
ΜΙΜΗΣ ΔΟΜΑΖΟΣ
=============

«Ο Παναθηναϊκός δεν άρπαξε τον Σπυρόπουλο από τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι μαζί, διότι ο Τζίγγερ τα έχει βρει με τον Πέτρο Κόκκαλη. Ο Κόκκαλης έκανε πίσω, διότι πολύ απλά δεν τον συμφέρει να μπει στον Παναθηναϊκό ο Βγενόπουλος, ο οποίος μπορεί να τον κάνει πιο δυνατό.

Εξυπηρετεί τον Κόκκαλη να μείνει ο Βαρδινογιάννης, διότι τον έχει του χεριού του και στα 10 πρωταθλήματα παίρνει τα 9»,

«Η μεταγραφή του Σπυρόπουλου έγινε υπό την πίεση του Βγενόπουλου και για το πρεστίζ του Βαρδινογιάννη κι όχι του Παναθηναϊκού.

Πιστεύω πως δεν χρειάζονταν τόσο χρήματα για την απόκτηση του Σπυρόπουλου και την ενίσχυση μιας θέσης όπου υπάρχουν λύσεις. Θα μπορούσαν να τον πάρουν με λιγότερα χρήματα και τα υπόλοιπα να δοθούν για την απόκτηση ενός παικταρά στη μεσαία γραμμή»,

Τα λεει ενας ανθρωπος που εχει αποδειξει ποσο αγαπαει τον Παναθηναικο!!

Αυτα για να ξυπνανε μερικοι....

ΤΖΙΓΓΕΡ ΠΟΥΛΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Η μεταγραφή ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ήταν πολύ καλή. Δεν υπάρχει άλλο αριστερό μπακ σαν κι αυτόν στην Ελλάδα.

Τελεία και παύλα.

Όλα τα υπόλοιπα - ότι παραήταν ακριβός, ότι μας τον χάρισε ο Πετράκης, ότι μα και ότι μαμού - βγάζουν απλώς μια στραβοκατινιά και μια βλαχομιζέρια ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ουσιαστικό λόγο!

Αλίμονο αν η ΠΕΚ και ο Βγενό είχαν ανάγκη τέτοιου είδους ... ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ επικοινωνιακή πολιτική!

Ανώνυμος είπε...

@ΤΤ

Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΙΓΟΥΡΑ.

ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΠΕΚ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ..

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΠΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΥΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΚ.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή δεν είναι ουσιαστικό θέμα το ότι έπρεπε να ρθει μια συντριβή απ τον Ολυμπιακό, να ξεσηκωθούν και οι πέτρες, να βγει ο Βγενόπουλος να τον χαρακτηρίσει ανεπαρκέστατο, για να κινηθεί να κάνει επιτέλους μια μεταγραφή σε μια από τις θέσεις που η ομάδα έχει ανάγκη τρία χρόνια τώρα.

Τζόνι Τουρτούρα τους αφ υψηλού χαρακτηρισμούς σου να τους κρατήσεις για τον εαυτό σου.

Ενας κόσμος πικραμένος, που χει φάει στη μάπα Σέριτς, Κονσεισάο και Μπίσκαν και άλλα παλτά, δικαιολογείται να μη πείθεται για το ότι κίνηση αυτή είναι στα πλαίσια σχεδιασμένης ενίσχυσης της ομάδας.

Ανώνυμος είπε...

@ Μπορέλι,

έτσι, απλά και σωστά. Τα υπόλοιπα δεν χρειάζονται ...

... διότι πολύ απλά ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ ("ήταν πολύ ακριβός = δεν αξίζει τόσο", "δωράκι του Πετρή = όχι και κανάς σπουδαίος παίκτης") ...

... ένα παίκτη που, εκτός του ότι είναι δεδομένα πολύ πολύ καλός, θα είναι παίκτης του Παναθηναϊκού ΓΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ, δηλαδή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ή και ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ!

Επαναλαμβάνω για χιλιοστή φορά: το να απαξιώνεις παίκτες της ομάδας, θέλοντας έτσι να απαξιώσεις το Ραλίστα, είναι μια ανόητη τακτική μικρομεσαίων επικοινωνιολόγων.

Ειδικά, η απαξίωση ενός πραγματικά Κ Α Λ Ο Υ παίκτη - όπως π.χ. παλιότερα ο ΕΚΙ και τώρα ο ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ("υπερτιμημένος", κ.λπ.) - για χάρη αυτής της τακτικής, βγάζει στραβοκατινισμό και βλαχομιζέρια.

Χαίρομαι που συμφωνούμε σε αυτό.


Υ.Γ. Κατάλαβες φίλε Μινχ;

Ανώνυμος είπε...

Η πλάκα είναι πως έχουν βαλθεί να μας πείσουν(ειδικά ο χελάκης με όλο το επιτελείο του) πως ο Σπυρόπουλος είναι η μεταγραφή της δεκαετίας που θα αλλάξει τις ισορροπίες.Κοίτα πως σε μια μέρα οι φιλολυμπιακοί γίνονται φιλοπαναθηναικοι(ή καλυτερα βαρδινογιαννικοί...).Είναι σίγουρο πως ο καβούριας θα κάνει κάποιες κινήσεις να ηρεμήσει(και καλά) λίγο το κόσμο με τη στήριξη κ των ΜΜΕ φυσικά.Επίσης ακούστηκε πως ο Λεονάρντο είχε κλείσει από πέμπτη που σημαίνει πως τα πρωτοσέλιδα της παρασκευής(φως,πρωταθλητής) είχαν λανθασμένη(τυχαία;) ενημερωση από τη ΠΑΕ ΟΣΦΠ για Σπυρόπουλο με οτι συνεπάγεται αυτό...Όλα αυτά μικρή σημασία έχουν πλέον.Εχετε τελειώσει στη συνείδηση μας ακόμα κ το Ροναλντίνιο να φέρετε(χοχοχο!!!) κ πρωτάθλημα να πάρετε(αν σας αφήσουν τα όψιμα φιλαράκια σας ο κόκκαλης με το γκαγκάτση).ΟΥΣΤ ΚΑΡΚΙΝΟΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

Την ώρα που επιθυμείτε όσο τίποτα την ήττα και διασυρμό της ομάδας μας για να την αναλάβουν οι σωτήρες ο γαύρος κερδίζει με κάλπικο πένταλτυ. Αλλού είναι ο εχθρός αδέρφια...

Ανώνυμος είπε...

Ρε ανωνυμε ,φιλε του γκοτζου, ειδες κανεναν να ευχεται να χασει η ομαδα μας? ΕΛΕΟΣ!!!!

Με την Παε τα εχουν ολοι.
Αλλο ΠΑΕ και αλλο ΠΑΟ.

Μεγαλη νικη παιδες με τον Μπαοκ.
Μακαρι να συνεχισει με νικες η ομαδα μεχρι το τελος.

Εγω ελπιζω σε συνεχεια στην μεταγραφικη ενισχυση ,με 2-3 παικταραδες για να δουμε και λιγο μπαλιτσα αλλα και γιατι αυτη ειναι η μονη απαντηση στην Παραγκα του ΧΟΧΟΧΟ.

Οταν εχεις ομαδαρα καμμια διαιτησια δεν μπορει να σε σταματησει!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΠΕΝΑΛΝΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. ΠΟΥΣΤΗ ΑΝΤΡΑ ΜΑΖΑΡΑΚΟ.

Ανώνυμος είπε...

@τζόνι τουρτούρας

Αν το όνειρο της ζωλης σου ολοκληρώθηκε τώρα που τα έσταξες για να πάρεις έναν 25χρονο μπακ από τον Πανιώνιο δίνοντας κατά δήλωση του Νικολογιάννη 4 εκ ευρώ, τότε δεν ήμαστε εμείς "κατίνες" αλλά μάλλον ΕΣΥ έχεις χάσει την ταυτότητα του τι σημαίνει ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. ΛΥΠΑΜΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Βρε συ Μadboy, τι κόλλημα έχεις φάει πια; Καβάλησες τ' άλογο κι ούτε καν διαβάζεις τι γράφει ο άλλος;

Δηλαδή φίλε, το να πει κανείς ότι ο Σπυρόπουλος είναι πολύ καλός παίκτης (ο καλύτερος Έλληνας αριστερό μπακ σήμερα, το λένε όλοι!)και ότι είναι Μ Α Λ Α Κ Ι Α να τον απαξιώνουμε εμμέσως πλην σαφώς ("υπερτιμημένος", "δωράκι του χουβαρντά Πετρή") ...

... σημαίνει, ότι τον θεωρεί "όνειρο ζωής" και "ολοκλήρωση ονείρου ζωής";;;!!!

Έλα τώρα! Ούτε εσύ δεν το πιστεύεις αυτό που έγραψες!

----

Κάτι πιο σοβαρό τώρα:

ΚΑΛΗ η νίκη μας μέσα στη Τούμπα, μια χαρά και η εμφάνιση της ομάδας ...

... αλλά να ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΤΟΣΑ ΓΚΟΛ είναι πολύ πολύ προβληματικό και πρέπει να λυθεί επιτέλους!

Ανώνυμος είπε...

den vlepete oti pane na dosoune me to etsi thelo to protathlima ston olympiakp.

Pappas10 είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩ αδέλφια,

Το μούφα πέναλτι δεν ήταν τίποτα - συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια άλλωστε - από τον "συμψηφισμό" που ακολούθησε από τον Βαρούχα στην Α.Κ.

Ο Τύπος χρησιμοποίησε 128 κάμερες, μοιρογνωμόνια, φακούς υπερμεγένθησης και infra red sensors για να ανακαλύψει ένα "πέναλτι" που δεν δόθηκε στον γαβρο νωρίτερα και να εξωραΐσει για άλλη μία φορά την ξεφτίλα της διαιτησίας.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η διαιτησία... αλλά το ότι έχεις έναν ολόκληρο μηχανισμό που σου κάνει το άσπρο-μαύρο ΠΑΝΤΑ υπερασπιζόμενο τα δίκαια της "κόκκινης στρατιάς".

Αλλά εμείς - και ο Τζίγγερ ΚΥΡΙΩΣ - κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου.

ΡΕ ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Τέλειωσε το ρε μαύρε, γαμώ το ανακόντα που έχεις στο σορτσάκι σου. ΤΤ κάτι πρέπει να γίνει. Πόστιγκα ίσως;;;

Ο Σάλπι - το έγραψα κι αλλού - για εμένα είναι ο Διαμαντίδης του ποδοσφαίρου. ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ και ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ.

Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτίμηση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

akrat είπε...

Παραληρούμε αγαπητοί μου παραληρούμε με όλα αυτά τα αδιέξοδα....
αλλά η ζωή δεν έχει αδιέξοδα... μπορεί λέω... εγώ... μια μπούρδα λέω... να μην το πάρει ο γαύρος το πρωτάθλημα.... και να το πάρουμε εμείς ή οι αεκάκηδες.... όχι δεν μπορεί μεταξύ μας να το πάρει ο γαύρος... άλλο εννοώ... γκέγκε???
τώρα το μόνο που τους καίει και με το μόνο που υπάρχει ελπίδα να φύγει ο ακατανόμαστος είναι να βρίζουν οι οπαδοί τους διοικούντες... αυτά που λέει η ΠΕΚ είναι μπούρδες... άμα σε βρίζουν 3000 άνθρωποι και χειροκροτούν οι υπόλοιποι φεύγεις ή μπάζεις φράγκα.... ελπίζω το πρώτο...

Ανώνυμος είπε...

@ παπαΜιχάλη,

δεν τον είχα για τέτοιο χασογκόλη τον Εντόι! Μακάρι ο Ποστίγκα να διορθώσει αυτή την αφλογιστία, μακάρι. Είναι κρίμα να χαραμίζονται τόσα πολλά γκολ και η ομάδα να χάνει και βαθμούς γι' αυτό τον ηλίθιο λόγο.

Ο Βαρούχας την έχει δει γενικώς σωτήρας της χαμένης τιμής της διαιτησίας. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να τη βγάλει λάδι. Έτσι όμως "ευνοεί" αντικειμενικά τις ψαροκασέλες (και το δικέφαλο άρθρο44), διότι με αυτές οργιάζουν περισσότερο οι σφυρίχτρες.

Πάντως φέτος έχουν απομακρυνθεί μια σειρά από ερυθρόκωλα κοράκια πρώτης γραμμής: Τερο(ρ)βίτας, Ζωγράφος, Μπριάκος, Μποροθρύλος ... και ο Κασναφέρης
δε νιώθει πολύ καλά τελευταία.

Κάτι είναι κι αυτό. Αρκεί όμως να μη φρενάρει και να ολοκληρωθεί η "αποχουντοποίηση" του ελληνικού πρωταθλήματος.

Μεταγραφικές φήμες οργιάζουν στο μεταξύ. Κάτι για ανταλλαγή ΠΑΠ με Χριστοδουλόπουλο μεταξύ άλλων - θα ήταν σούπερ, αλλά το βλέπω πολύ χλωμό.