Παρασκευή, Ιανουαρίου 18, 2008

Ονοματεπώνυμα

Διαβάζοντας τη σημερινή στήλη του Κώστα Γκόντζου ξεχωρίζω την εξής φράση: «Το τάιμινγκ της συγκεκριμένης κίνησης, απλά έδωσε «ονοματεπώνυμο»* σε οποιαδήποτε εκδήλωση δυσαρέσκειας «ετοιμάζουν» κάποιοι από δω και πέρα και ειδικά στη Λεωφόρο την Κυριακή».
Η δυσαρέσκεια λοιπόν την Κυριακή θα έχει το ονοματεπώνυμο Ανδρέας Βγενόπουλος, πριν λίγο καιρό είχε το ονοματεπώνυμο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και εν πάση περιπτώσει αν δεν κλείσει οριστικά ο Γιάννης Βαρδινογιάννης το γήπεδο, αν δεν απαγορεύσει οριστικά ο Γιάννης Βαρδινογιάννης την είσοδο στο γήπεδο φιλάθλων, χαϊρι δεν θα δούμε.
Κλείστε την πόρτα στους υπονομευτές του Γιάννη Βαρδινογιάννη.
Γιάννη, είμαστε μαζί σου.

* όπως ονοματεπώνυμο έχει και η ανεξάρτητη - μη τσάτσικη δημοσιογραφία: Κώστας Γκόντζος.

UPDATE: Μου είχε διαφύγει και η εξής καταπληκτική ατάκα από την στήλη : «Αναρωτιόμουν λοιπόν πάντα, τι σόι ανθρώπους έχουν πλάι τους για «βοήθειες», «συμβουλές» και «επεξεργασίες», όλοι οι μεγάλοι και τρανοί άνθρωποι του χρήματος».

Έχεις δίκιο, Κώστα. Με μαλάκες συμβουλάτορες έμπλεξε ο Βγενόπουλος. Ευτυχώς που ο Τζίγγερ έχει δίπλα του τους κατάλληλους ανθρώπους, που τον έχουν οδηγήσει πέραν των αγωνιστικών και στους επικοινωνιακούς του θριάμβους.

52 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι να μας πει και ο γκοτζος?

πρεπει να υποστηριξει τον εργοδοτη του το παιδι....

αλλα ο κοσμος του παναθηναικου δεν τρωει κουτοχορτο.

Προσωπικα την συγκεκριμενη φυλλαδα δεν την αγορασα ποτε και ουτε προκειται...

Pappas10 είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩ αδέλφια,

Εγώ διακρίνω μία μάλλον "ουδέτερη" στάση του Γκότζου. Το άρθρο ξεκινάει λέγοντας ότι η παρέμβαση επί της ουσίας απορόφησε μεγάλο μέρος των "κραδασμών" της ήττας από τις γαβριέλες.

Άλλωστε η πολύ αμεση αντίδραση της μεριάς Βγενόπουλου, με την εξέδωση της 2ης ανακοίνωσης για στήριξη και όχι γιουχάρισμα της ομάδας, μάλλον συνειγορεί στην δική μου εντύπωση που έχω ότι ο Γκόντζος το έγραψε περισσότερο σε μία προσπάθεια να μη καταλογιστούν στον Βγενόπουλο ευθύνες την Κυριακή.

Μάλλον να προστατέψει την πιθανή συνεργασία Βαρδινογιάννη-Βγενόπουλου παρά κάτι άλλο θεωρώ ότι ήθελε ο Γκόντζος Αν απλά ήταν να τον "δώσει" τότε θα έβγαζε το άρθρο το Σάββατο ή την Κυριακή.

Μπορεί να κάνω και λάθος.

Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτίμηση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

@ pappas10
την τελευταία φορά που ο γκόντζος είχε κρατήσει ουδέτερη σταση, ήταν στους βαλκανικούς πολέμους.
δες άλλωστε και τα ποστ του στο άλλο σάιτ που γράφεις, έχει το ψευδώνυμο anti και θα καταλάβεις

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

@ Everybody,

Έχει πράγματι πολύ ενδιαφέρον το άρθρο του Γκόντζου, αρκεί να το "διαβάσουμε" όσο καλύτερα γίνεται.

Λοιπόν, δεν θα έλεγα ακριβώς ουδέτερη τη στάση του Γκόντζου, όπως αυτή διαφαίνεται στο σημερινό του άρθρο. Μιλώντας για το τάιμινγκ της πρώτης ανακοίνωσης της ΠΕΚ, εστίασε σε 3 σημεία, από τα οποία το σημαντικότερο κατά τη γνώμη μου είναι το 2ο (και όχι το 3ο όπως είπε ο ίδιος).

Λέει λοιπόν για την πρώτη Ανακοίνωση της ΠΕΚ:

1. Ότι βοήθησε τον Ραλίστα, διότι "απορρόφησε κατά ένα 70% τουλάχιστον τους κραδασμούς της συντριβής και της εξευτελιστικής για κάθε οπαδό του ΠΑΟ ήττας στο Καραϊσκάκη".

2. (between the lines υπόδειξη προς την ΠΕΚ!) Ότι η ΠΕΚ πρέπει να αποστασιοποιηθεί από τις όποιες άγριες εκδηλώσεις δυσαρέσκειες ενδέχεται να εκδηλωθούν την Κυριακή στη Λεωφόρο, διότι δεν θα αποτελέσουν αυτές (λέει) "το καλύτερο ιδεολογικό περίβλημα για να εμφανιστεί μια νέα και μάλιστα ... ενωτική κίνηση για τον Παναθηναϊκό".

- ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ: Το εκπληκτικό είναι ότι ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ η ΠΕΚ, με τη
2η Ανακοίνωσή της, "ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ" ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΓΚΟΝΤΖΟΥ!!!

3. Για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την υπόδειξη προς την ΠΕΚ, που κρύβει το σημείο 2, λέει (στον Βγενόπουλο) ότι αυτοί που επέλεξαν να εμφανιστεί μετά από αυτή τη βαριά ήττα της ομάδας, έκαναν λάθος διότι υπάρχει ο κίνδυνος να "στερήσουν ακόμα και τα στοιχειώδη επιχειρήματα περί αγνών προθέσεων τόσο από την κίνηση συνολικά όσα και από τα πρόσωπα που την αποτελούν".

Συμπεραίνω λοιπόν, ότι η στάση του Γκόντζου ΔΕΝ είναι ουδέτερη, ούτε όμως και εχθρική, αλλά (προσέξτε)ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ.

Επαναλαμβάνω, ότι μου έκανε τρομερή εντύπωση που η ΠΕΚ, με τη δεύτερη Ανακοίνωσή της, ουσιαστικά ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΔΕΙΞΗ του Γκόντζου!

Αυτό μού ενισχύει αρκετά αυτό που έχω πει με τα μέχρι στιγμής δεδομένα: ότι δλδ η ΠΕΚ αποσκοπεί ΟΧΙ ΣΕ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΕ αλλά ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ - και ότι αυτό ακριβώς εννοεί λέγοντας για "πολυμετοχικό σχήμα": ένα σχήμα δλδ Βαρδινογιάννηδες-Βγενόπουλος-Γιαννακόπουλοι-Σταθοκωστόπουλος (με διαφορετικά ποσοστά ισχύος ο καθένας βέβαια).

Στο ίδιο πλαίσιο, εντυπωσιακή ήταν και η ΜΑΛΛΟΝ ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ δήλωση του Παύλου Γιαννακόπουλου για την ΠΕΚ. Για μένα δείχνει, ότι οι Γιαννακόπουλοι νιώθουν ότι με το Βγενόπουλο ίσως να βρεθούν και 3οι στην ιεραρχία ισχύος μέσα στο Σύλλογο, από 2οι που είναι τώρα.

Τελοσπάντων, ό,τι και να λέμε, η συγκεκριμένη ΚΙΝΗΣΗ θα ξεκαθαρίσει όλο το τοπίο και έστω και μόνο γι' αυτό είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ για την ομάδα.

Ανώνυμος είπε...

Όποτε πετυχαίνω την εκπομπή του στο ράδιο, αλλάζω σταθμό μετά από 5 λεπτά.
Παρά ταύτα έκατσα χτες βράδυ να ακούσω τι θα πει, μετά την πρώτη ώρα βέβαια το'κλεισα.
Απορώ πραγματικά τι εκτιμούν σε αυτόν όσοι τον παρακολουθούν και τον διαβάζουν. Ο άνθρωπος είναι ο ορισμός του εγκάθετου.

pappa10, αυτά που γράφεις τα σκέφτηκες μόνο εσύ και όχι ο Γκότζος. Χθες το βράδυ, επιτέθηκε στον Βγενόπουλο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το timing μόνο κακό μπορεί να κάνει, ότι δεν τον συμβούλευσαν καλά οι συνεργάτες του.

Ανώνυμος είπε...

Μπλα μπλα μπλα.

Παιδιά γιατί αναλύετε την *****τριχα?

Θέλετε να φύγει η οικογένεια?

Ο Γκότζος και ο κάθε Γκότζος είναι επικοιωνιολόγοι της ΠΑΕ. Θα φύγουν την επόμενη μέρα ή θα αλλάξουν στρατόπεδο. Τα έχουμε δει σε άλλους χώρους.

Πρέπει να αντιδράσουμε οργανωμένα και πειθαρχημένα.

Περιμένω την μετριοπαθή αντίδραση του old boy.

Ανώνυμος είπε...

@ pavloklp,

έχεις σκεφτεί φίλε την πιθανότητα να αναλύουμε την ****τριχα, που λες, για τον ίδιο λόγο που, απροσδόκητα, η 2η Ανακοίνωση της ΠΕΚ εναρμονίστηκε με τις υποδείξεις της μόλις λίγες ώρες μετά;

Δεν σου έκανε καμμιά εντύπωση αυτό το γεγονός;

Δεν σε έβαλε σε καμμιά σκέψη, ότι η ΠΕΚ, εναρμονιζόμενη με τον επικοινωνιολογόγο της ΠΑΕ, αποδοκίμασε τους 5500 φιλάθλους που έκραζαν χτες το μπάσκετ το Ραλίστα και κάλεσε τον κόσμο του Παναθηναϊκού να σεβαστεί τους Βαρδινογιάννηδες και να σταθεί στη Λεωφόρο κόσμια, χωρίς αποδοκιμασίες, κ.λπ.;

Ή μήπως νομίζεις πως η ΠΕΚ τα είπε αυτά έτσι, χωρίς να τα εννοεί;

Είχε όμως κανένα λόγο να δώσει ένα τέτοιο μήνυμα χωρίς να το εννοεί; Κανέναν απολύτως λόγο δεν είχε! Ίσα ίσα! Θα μπορούσε μια χαρά να μη βγάλει ΚΑΜΜΙΑ δεύτερη Ανακοίνωση! Κανένας δεν την πίεζε να το κάνει ... πλην της προειδοποιητικής βολής του Γκόντζου!

Κι αυτό είναι που εμένα μου έκανε τρομερή εντύπωση: ΟΧΙ το άρθρο του Γκόντζου ΑΛΛΑ η ανταπόκριση της ΠΕΚ στην υπόδειξή του.

Νομίζω λοιπόν πως, αν το ξανασκεφτείς, τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά για να τελειώσουν με ένα "ντου", όπως φαίνεται να πιστεύεις.

@petrosskl είπε...

ρε Κώστα Γκότζο γάμησε μας! ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ έγραφε ο τίτλος του!
Γιατί ρε μαλάκα, ηλίθιε μας γαμήσανε...ΠΑΛΙ! Γι'αυτό!
Και δεν είναι κοκοκο σαν το Παύλο που ΔΕΝ έχει ονοματεπώνυμο αλλά μόνο "φήμες"!
Άντε λοιπόν πάρε το μαγαζάκι σου, πάρε και το Τζίγγερ μαζί σου και αδειάστε μας τη γωνιά!

ps. Σωστή και υγιής αντίδραση του Βγενόπουλου να "κατευθύνει" τους φιλάθλους να στηρίξουν την ομάδα όχι ως συνήθως να πάνε και να τα κάνουν πουτάνα!
Η ομάδα θέλει στήριξη και στήριξη σημαίνει, αποδοκιμάζω αλλά όταν πρέπει... αν δεν είχαν γίνει όλα αυτά με την Καλαμαριά τότε ίσως ΕΙΧΕ ΣΗΜΑΣΙΑ μια αποδοκιμασία μεθαύριο αλλά δυστυχώς είναι μια από τα ίδια...ο Τζίγγερ ξέρει τι έχει μπροστά του και ΕΥΤΥΧΩΣ αυτό έχει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ονοματεπώνυμο και όχι..."ΠΡΑΣΙΝΗ"

ps. Φοβάται η SPORΤDAY τον ενωμένο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ (με Βγενόπουλο) γι'αυτό έχει πασάρει με το ζόρι ότι "ο Τζίγγερ δεν πουλάει"... Μα ποιος ζήτησε αγορά εγκάθετε Χελάκη;
ΕΡΩΤΗΣΗ: από τα 15000 φύλλα πόσα είναι Παναθηναϊκών; (μαλάκες μια ζωή;)

Ανώνυμος είπε...

@Τζονι τορτ

στην ανάλυση της 2ης ανακοινωσης Βγενόπουλου δου διέφυγε μάλλον ο πρόλογος. "ΚΑΘΟΛΙΚΉ ΑΠΟΔΟΧΗ", "ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ" "ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΠΤ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ" είναι έννοιες που μάλλον χρίζουν επισήμανσης για το νόημα τους. Εκτός αν δεν θέλουμε να τις διαβάζουμε

«Η καθολική αποδοχή της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ..... ήδη οριοθετήσει τη νέα πορεία του Συλλόγου μας.

Το όραμα ενός Παναθηναϊκού πολυμετοχικού, ενιαίου και αδιαίρετου, ενός Παναθηναϊκού πρωταγωνιστή σε όλα τα αθλήματα είναι απαίτηση 2.000.000 φιλάθλων και τίποτα δεν μπορεί να το σταματήσει.

Pappas10 είπε...

Κι εγώ συμφωνώ με τον ΤΤ αλλά όταν έγραφα το μήνυμα δεν είχα πληροφορηθεί ακόμα τη 2η επιστολή της ΠΕΚ. Ήμουν στο γραφείο.

Ο Βγενόπουλος ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΑΣ. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι υπερθεματίζουν στις θέσεις του. Ο Άνθρωπος είναι σαφέστατος. Θέλει μερίδιο και όχι τσαμπουκάδες κι εμφυλίους.

@Madboy13

Δεν έχω δει τοποθέτηση από κανέναν Anti επί του θέματος στο Greengate τις 2 τελευταίες μέρες που το συζητάμε οπότε δεν ξέρω. Προσωπικά τον Γκόντζο τον εκτιμώ και τον σέβομαι πάρα πολύ γιατί είναι ο μόνος δημοσιογράφος που βρέθηκε στο πλάι του συνδέσμου μας στο πέσιμο στην Πατησίων όταν όλοι οι άλλοι τσουβάλιαζαν τους σκατόγαβρους με τα παιδιά του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ.

Και το Ντέρμπυ ήταν η Μόνη εφημερίδα που δημοσίευε τις ανακοινώσεις ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ μέχρι που ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΕΚΟΨΕ ΠΑΡΤΙΔΕΣ. Προφανώς προτιμούσαν να τα χώνουν μόνοι τους χωρίς σχολιασμό.

Μπορεί μερικές φορές οι θέσεις του να είναι λάθος αλλά συμφωνώ μαζί του ΘΕΜΕΛΙΑΚΑ στο ότι ένας ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ οπαδός ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ.

Φυσικά και διαβάζω ανελειπώς Ντέρμπυ. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνώ σε όλα όσα γράφει. Αλλά συμφωνώ σε περισσότερα σε σχέση με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ από οποιαδήποτε άλλη "ανεξάρτητη" εφημερίδα που πουλάει μιζέρια ή την "Πράσινη" και την "Ηχώ" που πουλάνε διχώνια.

Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά εγώ έτσι το βλέπω. Πάντως πιστοποιητικό ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟφροσύνης ούτε εκδίδω για κανέναν αλλά ούτε και θεωρώ κανέναν άξιο να μου εκδώσει με γνόμωνα το τι διαβάζω.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Pappas10 είπε...

foul Παιδιά συγνώμη. Αλλού έγραψα πριν την ανακοίνωση. Εδώ την είχα διαβάσει.

Μου' χει φάει τη ζωή η ομάδα μου φαίνεται.

Συγνώμη για το λάθος.

Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε προσεκτικά τι γράφετε στην πλειοψηφία σας.

Σας ενδιαφέρει ο Παναθηναικός να είνα ενωμένος.

Αυτό δεν γίνεται. Υπάρχουν διάφορα συμφέροντα τα οποία εν ολίγοις τα έχετε εντοπίσει.

Ενωμένος Παναθηναικός σημαίνει ΠΑΟ με Τζίγγερ. Ο ΠΑΟ με αυτόν τον άνθρωπο δεν μπορεί να προχωρήσει.

Όταν το καταλάβετε ΟΛΟΙ τότε ίσως γίνει κάτι.

Γιατί τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη.

Φανταστείτε ένα ΠΑΟ του ποδοσφαίρου με Παύλο. Θα είχε Μουρίνιο ποπονητή (π.χ.), Deco, D' Alessandro (π.χ.) και ότι καλύτερο είχε η ελληνική αγορά (Χριστοδουλόπουλο, Γκαλίτσιο, Σπυρόπουλο κλπ). Φανταστείτε τον ΠΑΟ του μπάσκετ να τον είχε ο Βαρδινογιάννης με αυτά τα έσοδα που έχει. Με Σκλάβο και Τσιάρα θα παίζαμε.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΖΙΓΓΕΡ ΑΠΕΤΥΧΕ!!!

Θεόδωρος Πασσαλίδης είπε...

Προτείνω όλοι οι bloggers που στηρίζουμε τον ΠΑΟ να αναρτήσουμε το συγκεκριμένο post στις σελίδες μας ούτως ώστε να δείξουμε ότι η κοινότητα μας στηρίζει την πρόταση Βγενόπουλου. Έχουμε δύναμη. Περιμένω τις προτάσεις σας και για τις επόμενες κινήσεις μας.

«Η κατάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού είναι πολύ άσχημη. Τα τελευταία έντεκα χρόνια, το ιστορικότερο σωματείο της Ελλάδας έχει κατακτήσει μόλις δύο τρόπαια ενώ έχει υποστεί σωρεία εξευτελιστικών αποτελεσμάτων όπως το πρόσφατο 4-0 από τον ΟΣΦΠ, ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από ομάδα Β΄ Εθνικής (Εργοτέλης), οι συνεχόμενες ήττες από νεοφώτιστες ομάδες(Κέρκυρα, Αστέρας, Εργοτέλης) και οι ευρωπαϊκές ταπεινώσεις(Udineze, Barcelona,PSG, Werder). Επί δύο συνεχόμενα έτη η ομάδα μας τερματίζει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και γνωρίζει συνεχόμενες ταπεινώσεις εντός και εκτός των τειχών.

Εμείς οι Έλληνες bloggers που υποστηρίζουμε τον ΠΑΟ, θεωρούμε αποκλειστικό υπεύθυνο για αυτήν την κατάσταση την διοίκηση της ΠΑΕ και τους καλούμε να ακούσουν για μια φορά το κοινό λαϊκό αίσθημα του κόσμου του Παναθηναϊκού και να παραχωρήσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ομάδας ούτως ώστε αυτή να ξεφύγει από το αγωνιστικό τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.

Το οφείλουν στον εαυτό τους, στον κόσμο και στην ιστορία του ΠΑΟ.

Οι Έλληνες Παναθηναϊκοί bloggers στηρίζουν την προσπάθεια της «Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης» και καλούν τον κόσμο του ΠΑΟ να δώσει μαζικό παρόν στην Λεωφόρο την Κυριακή πάντα μέσα στα κόσμια και φίλαθλα πλαίσια που αρμόζουν στον κόσμο του ΠΑΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ thodoras 13.

Τα blogs αντικαθιστούν σιγά σιγά την τέταρτη εξουσία άρα έχουν δύναμη.

Άντε λοιπόν προχωρήστε όσοι έχετε blog.

Θέλει και άλλα μέτρα βέβαια αντιμετώπισης της λαίλαπας Βαρδινογιάννη.

Αν τον είχαν οι Ολυμπιακοί θα τον είχαν ήδη διώξει δεν το συζητάμε.

Τέρμα η μετριοπάθεια.

Ανώνυμος είπε...

thodoras 13 να προσθέσω και κάτι άλλο.

Δεν με ενοχλούν τόσο οι ήττες ακόμα και οι βαριές -μια και η ήττα είναι μέσα στο ποδόσσφαιρο- αλλά η έλλειψη προοπτικής.

Ο ΠΑΟ του ποδοσφαίρου δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ με αυτόν τον άνθρωπο.

Περιμένει να πάρει το γήπεδο και τους εμπορικούς χώρους για να κερδίσει και να επενδύσει. Εμ έτσι γινόμουν και εγώ πρόεδρος στον ΠΑΟ.

NO MERCY για τον Κο ΤΖΙΓΓΕΡ.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ όπως την δεκαετία του 80 (είστε μικροί δεν θυμάστε) όπου είχαμε παικτάκια τύπου Κατσιάκο, Σημαιοφορίδη, Συντιχάκη, Μπανάσα κλπ και ο κόσμος τον πήρε στον κυνήγι τον καπετάνιο με το περίφημο σύνθημα "Βαρδινογιάννη πουσταρά βάλε στον κώλο τα λεφτά", με αναποδγυρίσματα αυτοκινήτων διοικούντων κλπ και αναγκάστηκε και επένδυσε.

Εμείς θέλουμε να φύγει. Δεν θέλουμε να επενδυσει.

Thrass είπε...

Δε θα ήταν καλύτερα να περιμένουμε τη συνέντευξη τύπου τού Βγενόπουλου πριν τοποθετηθούμε "επισήμως";

Ανώνυμος είπε...

Ποιός Βγενόπουλος φίλε thrass.

Πρώτος στόχος είναι να φύγει ο καρκίνος.

Μετά οι σωτήρες.

Να σου πω και κάτι άλλο.

Δηλαδή τι φοβάσαι?

Ποιό κάτω δεν υπάρχει. Από μια μεγάλη ομάδα κατάντησες ομάδα της σφαλιάρας σε ΟΛΑ τα επίπεδα.

Δεν σας καταλαβαίνω ρε παιδιά μερικούς ειλικρινά.

Μιλάμε για πολύ συντήρηση.

Τζίγγερ και τα μυαλά στα κάγκελα.

Γιατι? Γιατί κλάνει το γατί δεν υπάρχει πιο σοβαρός λόγος.

Θεόδωρος Πασσαλίδης είπε...

Την απόφαση παιδιά θα την πάρουμε όλοι μαζί. Και η τοποθέτησή μας θα είναι ένα κείμενο το οποίο θα μας εκφράζει όλους μας και στην σύνταξη του θα συμμετέχουμε όλοι μας. Γι' αυτό πρότεινα και σε ένα απο τα παιδιά της "βαζελοκατάστασης" να δημιουργήσουμε ένα χώρο όπου όλοι οι Παναθηναϊκοί των blogs θα συζητήσουμε αυτό το θέμα και θα αποφασίσουμε αν θα παρέμβουμε υπερ η κατά της πρότασης...Νομίζω ότι ως Παναθηναϊκοί bloggers, πρέπει να πάρουμε επισήμως θέση όλοι μαζί ύστερα απο εσωτερικό διάλογο...

Μπορεί και να ονειροπολώ, νομίζω ωστόσο πως έχουμε την δυνατότητα να βάλουμε και μεις ένα μικρό λιθαράκι σε αυτό που πάει να γίνει...Γιατί τα λόγια και τα υβριστικά συνθήματα καλά είναι αλλά πρέπει να προχωρήσουμε σε συλλογικές πράξεις.

Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις απόψεις σας, νομίζω ότι μας αφορά όλους.

Ανώνυμος είπε...

@ Madboy,

φυσικά και διάβασα (και κατάλαβα) και τον πρόλογο της 2η Ανακοίνωσης της ΠΕΚ, για την οποία ΠΕΚ έχω εξαρχής πει, πως είναι πολύ καλή είδηση διότι επιτέλους κάποιος βγαίνει μπροστά, μιλάει καθαρά, ανοιχτά, και δεν αφήνει διάφορες δημοσιογραφικές "φημολογίες" να μας ταλαιπωρούν, όπως συνέβαινε επί χρόνια.

Αυτό δεν αναιρεί σε ΤΙΠΟΤΑ τα όσα έγραψα εδώ περί του between the lines περιεχομένου του χτεσινού άρθρου του Γκόντζου και της (απροσδόκητης και απροσδόκητα γρήγορης) "θετικής ανταπόκρισης" της ΠΕΚ σε αυτό!

Ίσα ίσα φίλε, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ τα όσα είπα: δηλαδή ότι ο Βγενόπουλος επιζητεί ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με ξαναμοίρασμα των θέσεων/μεριδίων ισχύος.

Μερικοί ΑΛΛΟΙ όμως φαίνεται πως δεν διάβασαν, ούτε και κατάλαβαν, ΟΛΗ τη 2η Ανακοίνωση - γι' αυτό και συνεχίζουν το τροπάρι του ανοιχτού εμφύλιου πολέμου, με το οποίο η ΠΕΚ, και με την 1η αλλά και με τη 2η κυρίως Ανακοίνωσή της, δηλώνει ότι ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΘΕΤΑ.

Και λέγοντας "μερικοί άλλοι", εννοώ εδώ τον καινουργιοφερμένο φίλο μας με το ψευδώνυμο Pavlotheeparetinpae ...

... που συνεχίζει και μάλιστα εντείνει, ΣΕ ΕΜΦΑΝΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΚ:

- τα εμφυλιοπολεμικά κηρύγματά του ("ενωμένος Παναθηναϊκός δεν γίνεται")
- καλώντας σε βίαιες ενέργειες("ξεσηκωμός", "με αναποδογυρίσματα αυτοκινήτων")!!!
- μιλώντας με ύφος ινστρούχτορα ("άντε λοιπόν, όσοι έχετε blogs προχωρείστε")
- και καταλήγοντας κιόλας στο "ποιός Βγενόπουλος φίλε ..."!

Μπορείς λοιπόν να μου πεις εσύ φίλε Madboy τι σχέση μπορεί να έχουν τέτοιας λογής κηρύγματα με τις σαφώς αντίθετες προς αυτά θέσεις και εκδηλώσεις της ΠΕΚ, και τελικά ποιός κατάλαβε και ποιός δεν κατάλαβε τα μηνύματά της, και ποιός αληθινά τη στηρίζει και ποιός όχι;

@petrosskl είπε...

Εγώ συμφωνώ με τον ΤΤ. ο pavlotheeparetinpae είναι ένα κλασσικό παράδειγμα Παναθηναϊκού καρκίνου. Είναι τόσο ποτισμένοι μερικοί με την ιδέα του "φύγε Τζίγγερ" που ούτε καν έχουν καταλάβει (ή δεν θέλουν να το κάνουν) ότι η ΠΕΚ ζητάει ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με τον όμιλο "Β" και όχι κόντρα. Αν λοιπόν δεν καταλάβουν μερικοί ότι ο Παναθηναϊκός είναι ΚΑΙ Ο ΤΖΙΓΓΕΡ τότε η ομάδα δεν θα βγει ποτέ από το τέλμα!
Σε ότι αφορά τη πρόταση του thodoras13, συμφωνώ με την ιδέα αλλά πρέπει να συμφωνείται κάθε φορά ένα κείμενο που θα αντιπροσωπεύει όλους τους Παναθηναϊκούς bloggers και θα βγάζει την πραγματική δυναμική που έχουν τα blogs.
Γι'αυτό το λόγο σαν PetrosS. περιμένω να τοποθετηθώ στο δικό μου blog μετά από τη συνέντευξη της ΠΕΚ.
Συμφωνώ φίλε φίλε thodoras13 με την ιδέα του κειμένου που μου έστειλες και σαν comment αλλά διαφωνώ για παράδειγμα με την καταγραφή αποτελεσμάτων που δεν με τιμούν σαν ομάδα και που κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζεται να υπενθυμίζονται σε φίλους και... gay!
Επιπλέον, μετά από τις τοποθετήσεις του pavlotheeparetinpae δεν νομίζω ότι η στήριξη στην ΠΕΚ και η σύσταση για κόσμια υποστήριξη από τα blogs (κάτι που έγινε και από την ίδια την ΠΕΚ) έχει καμία σημασία αν στο γήπεδο αύριο κάποιοι pavlotheeparetinpae πάνε για να βρίσουν μη σεβόμανοι τον ίδιο τον Βγενόπουλο... περισσότερα οσονούπω.

Thrass είπε...

Ρε σεις, μην τον αποπαίρνετε, στενοχωρημένος παναθηναϊκός είναι κι αυτός, όπως όλοι μας.

Τέλος πάντων, δεν είναι θέμα συντήρησης, φίλε pavlosthee, για εμένα είναι θέμα ότι πρέπει να ακούσω τι έχει να μού πει ο άλλος, πριν αποφασίσω. Αν δεν χρειαζόταν αυτό, δε θα υπήρχαν συνεντεύξεις τύπου.

Αν τα πράγματα είναι έτσι όπως τα λένε οι φήμες, τότε μακάρι να πάρει την ΠΑΕ και να μάς κάνει πύραυλο. Και υποθέτω ότι έτσι θα είναι. Αλλά να μην το ακούσουμε από το στοματάκι του πρώτα;

Τέλος, χειρότερα ΓΙΝΕΤΑΙ. Να σού θυμήσω τα πέτρινα χρόνια τού Ολυμπιακού; Σε άλλα μεγέθη, θυμάσαι τον Άρη πού ήτανε πρόσφατα; Εντάξει, χλωμό ο Βγενόπουλος να τα κάνει έτσι, αλλά ας ακούσουμε τι έχει να μάς πει, πρώτα. Δηλαδή αν υποσχεθεί budget τα μισά από αυτά που βάζουν οι Βαρδινογιάννηδες, τι θες να πούμε, "έμπαινε Βγενόπουλε";

Ανώνυμος είπε...

@ Thrass,

στεναχωρημένοι φίλε είναι και οι άνθρωποι της Π.Ε.Κ., αλλά δεν κάλεσαν ούτε σε "ξεσηκωμό", ούτε σε "αναποδογυρίσματα αυτοκινήτων"!!!

Αντίθετα, αυτά βγήκαν ανοιχτά και τα καταδίκασαν ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ - κι αυτό είναι, νομίζω, ένα ακόμα ΠΟΛΥ θετικό στην όλη εμφάνισή τους μέχρι τώρα και ΜΠΡΑΒΟ στην ΠΕΚ και για αυτό ...

... διότι είναι πανεύκολο και υποκριτικό να καταδικάζεις τις χουλιγκανιές εκ των υστέρων και αφού στο μεταξύ έχεις αφήσει τα χουλιγκάνια να λένε ό,τι τους κατέβη χωρίς να τους βάζεις πάγο.

Θεωρώ λοιπόν ότι είναι κρίσιμο να ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ την ΠΕΚ αυτή τη στιγμή δείχνοντας ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΤΙ ΤΗ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ!

Εκτός κι αν είμαστε της άποψης (;) "Και ποιός Βγενόπουλος ...".

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά δεν με αποπαίρνετε ειλικρινά.

Μακάρι να είμαι εγώ ο καρκίνος.

Όπως είχε πει και ο Δημήτρης ο Γιαννακόπουλος σε ερώτηση δημοσιογράφου τι θα έκανε αν δεν τον ήθελε ο κόσμος του Παναθηνακού κα είχε απαντησει ότι δεν παίρναγε ούτε έξω από το γήπεδο. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΕΓΩ. Τόσο την αγαπάω την ομάδα. Έκανα και εγώ υπομονή. ΑΛΛΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ.

Δεν το κρύβω σας θαυμάζω που στηρίζεται ακόμα την οικογένεια δήθεν κάτω από το φάσμα μια πιθανής διχόνοιας. Αντιστρέψτε λίγο την λογική σας και την οπτική σας γωνία και θα δείτε ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Δεν υπάρχει ενωμένος Παναθηναικός πρώτα από όλα από τον ίδιο τον Τζίγγερ.

Τα λόγια σας είναι μια κοινωνιολογική σπουδή για μένα.

Η Ελληνική κοινωνία είναι μια συντηρητική κοινωνία και αυτό φαίνεται και από τον τρόπο που ψηφίζει.

Μην παραπονιέστε όμως μετά.

Εγώ μιλάω για ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Δεν αναφέρθηκα για την ΠΕΚ καθόλου.

Η ανατροπή μπορεί να χρειαστεί και να είναι βίαιη. Βρώμικα ΑΥΤΟΙ, βρώμικα και ΕΜΕΙΣ.

Όταν το καταλάβουμε ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΩΞΟΥΜΕ.

Καλό ύπνο εντωμεταξύ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε ΤΤ, ειλικρινά πιστεύεις ότι ο Βγενόπουλος δίνει σημασία στο ανθρωπάκι τον Γκόντζο? Πολύ που χέστηκε. Γραμμένο τον έχουν όλοι εκτός από τους 4.000 που τον διαβάζουν και ούτε.

Ή μήπως ξύπνησε ξημερώματα έτρεξε να ανοίξει την ντέρμπυ, έκανε ανάλυση Γκόντζου και μετά τσακίστηκε να φτιάξει την ανακοίνωση αφού διάβασε "between the lines"?
Από μόνος του το σκέφτηκε αυτό το πράγμα, δεν χρειαζόταν υπόδειξη. Είναι και ψιλοαυτονόητο να μην θέλει να συνδεθεί με καφρίλες και γιούχες. Θέλει να δείξει ότι είναι σοβαρός.

υγ.Καλά τα κατάφερε πάντως, κανείς δεν μιλάει για την 4άρα. Κάποιοι ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ δεν το προσπερνάμε όμως

Ανώνυμος είπε...

Προσπαθεί για μεταγραφή

Η μεταγραφική ενίσχυση του Παναθηναϊκού δεν θα σταματήσει στους Πόστιγκα και Πετρόπουλου. Οι «πράσινοι» με επικεφαλής τον Γιάσμινκο Βέλιτς βρίσκονται σε συζητήσεις με παίκτη, το όνομα του οποίου θα προκαλέσει αίσθηση εάν έρθει στην Ελλάδα. Αγωνίζεται στα χαφ, όμως περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προέλευση του, ή την ηλικία του δεν έχουν γίνει γνωστές, αφού οι κινήσεις των ανθρώπων του «τριφυλλιού» γίνονται με άκρα μυστικότητα.

Η πρόταση που είχε καταθέσει

Πρόταση στον Γιάννη Βαρδινογιάννη είχε καταθέσει το καλοκαίρι ο Ανδρέας Βγενόπουλος για εξαγορά της ΠΑΕ. Η πρόταση ανερχόταν στα 90 εκατ. ευρώ και η απάντηση που πήρε ο πρόεδρος της MIG, ήταν βέβαια αρνητική. Αυτή δεν αφορούσε και την αγορά των εγκαταστάσεων της Παιανίας, αλλά την ενοικίαση της.

«Εσύ παραμένεις ιδιοκτήτης και εγώ αναλαμβάνω το μάνατζμεντ. Εσύ βάζεις Χ ευρώ και εγώ βάζω 2Χ. Δηλαδή για κάθε ένα ευρώ που έβαζες μέχρι τώρα στο μπάτζετ, εγώ θα βάζω δύο ευρώ. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Αν χάσουμε, χάσαμε, αν κερδίσουμε τα μισά, μισά-μισά τα κέρδη», ήταν μια εναλλακτική πρόταση αλλά και αυτή δέχτηκε αρνητική απάντηση από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.


από σπορτφμ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε thrass για μένα μέτρο σύγκρισης δεν είναι ούτε ο ΑΡΗΣ του ΕΝΟΣ πρωταθλήματος, ούτε ο Ολυμπιακός της παράγκας.

Δεν συγκρίνω τον Παναθηναικό παρά μόνο με μεγάλα clubs της Ευρώπης, όπως πιστεύω πως μόνο ο Παύλος θα μπορούσε να τον κάνει.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά ποιά ΜΕΓΑΛΗ μεταγραφή?

Αυτή η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση σε ΟΛΕΣ τις θέσεις.

Χρειάζεται προπονητή.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.

Και να πάρει ένα παίκτη δεν γίνεται τίποτα.

Αντί της συνέντευξης Βγενόπουλο δεν περιμένουμε μετά την μεταγραφή "πέφτουν τα τσιμέντα" Πετρόπουλου να δούμε ποιόν άλλον δανεικό μπάρμπα θα μας φέρει?

Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να γελάσουμε όλοι μαζί στο τέλος.

Αρκετά κλάψαμε.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ασχολείστε με το τι λέει ο ΓΚΟΤΖΟΣ?

Πες πες πες, κάνει το κοπέλι και λέει ΖΗΤΩ Ο ΣΩΦΕΡ.

Ο Γκότζος ανήκει στο επικοινωνιακό team της ΠΑΕ και είναι προιστάμενος του Αθανασόπουλου (άλλο γελείο υποκείμενο).

Ξεχάσατε που στο double ήταν στα μπουζούκια πρώτη θέση πίστα?

Ανώνυμος είπε...

"Υφιστάμενος" ήθελα να γράψω.....

Χάσαμε και τα μυαλά με τον αυτόν τον ΠΑΟ.

:-)

Ανώνυμος είπε...

@ Herniksen,

κοίταξε φίλε μου, είτε ο Γκόντζος δεν είναι τίποτα και επομένως έχεις δίκιο στην παρατήρησή σου (αλλά τότε γιατί τού την πέφτουν ότι επηρεάζει το Ραλίστα;) ...

... είτε είναι "επικοινωνιολόγος της ΠΑΕ", οπότε αυτό που έγραψε δεν απηχεί τη δική του άποψη απλώς αλλά μεταφέρει ένα μήνυμα "άνωθεν", και επομένως όποιος επιδιώξει ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην ΠΑΕ το λαμβάνει υπόψη του.

Έτσι μου λέει η λογική.

---

Κατά τα άλλα και επειδή την πρόσκληση να χρησιμοποιήσουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού "βρώμικες μεθόδους" (!!!) την είχαμε διαβάσει εδωμέσα ΚΑΙ λίγο παλιότερα υπό κάποιο ΑΛΛΟ, καινουργιοφερμένο τότε, ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ (που έλεγε "να κάνουμε φασαρίες για να τιμωρείται η ομάδα και να παίζει σε άδειο γήπεδο", και άλλα τέτοια ωραία βρώμικα) ...

... ξαναλέω: ΑΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ Π.Ε.Κ. ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΜΑΙΧΝΙΔΙ και όχι του κάθε ανώνυμου.

Ανώνυμος είπε...

Πριν από κάποιους μήνες, όταν ακόμα ο Φορέας δεν έμπαινε στην Λεωφόρο, τα μέλη του έβγαλαν στη δημοσιότητα κάποιο γεγονός που αφορούσε στον παλαίμαχο Κωνσταντίνου.
Τότε σε μια εκπομπή ραδιοφωνική του Καραλή, με καλεσμένους μέλη του Φορέα, υπήρξε επικοινωνία με τον Κωνσταντίνου και ο βετεράνος επιβεβαίωσε ότι η ΠΑΕ όχι μόνο δεν του προσέφερε δωρεάν διαρκείας (απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου), αλλά του αρνήθηκε τρεις φορές την έκδοση διαρκείας στην οικογενειακή θύρα. Ακούγοντάς τον τότε, διέκρινα μια έντονη στενοχώρια, αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς τι έγινε στην συνέχεια. Νομίζω ότι η ΠΑΕ μίλησε για λάθος και έσπευσε να του προμηθεύσει διαρκείας.

Παρακολουθώ τον κ. Κωνσταντίνου να μιλάει τώρα στην εκπομπή Σούπερ Σάββατο. Μέχρι στιγμής έχει πει:
"Η οικογένεια Βαρδινογιάννη έχει προσφέρει πολλά", "Ο κ.Γιάννης Βαρδινογιάννης ξέρει τι κάνει και έχει καλούς συμβούλους", "Δεν είναι καλή η κίνηση Βγενόπουλου αυτή την στιγμή", "Τον Βγενόπουλο τον έχω δει μόνο στο μπάσκετ να πηγαίνει και όχι στο ποδόσφαιρο"

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Τορτούρα εγώ δεν είπα να μπει κάποιος στο γήπεδο και να κάνει φασαρίες.

Μην βάζεις λόγια στο στόμα μου που δεν εκστόμισα.

Μίλησα για ανατρποπή ηγεσίας ως μόνη λύση.

Απάντησε μου σε αυτό. Συμφωνείς ότι πρέπει να φύγουν οι Βαρδινογιάννηδες?

Μετά προχωράμε στις λύσεις.

Γιατί αν εσύ είσαι ικανοποιημένος, όπως με κατηγορείς εμένα, μπορώ να σε κατηγορήσω και σένα ότι είσαι εγκάθετος της ΠΑΕ.

Και όσο για το ανώνυμος, να υποθέσω ότι Τορτούρας είναι το αληθινό σου όνομα?

Ανώνυμος είπε...

Ο Βαρδινογιάννης ωε εξουσία τι κάνει?

Χρησιμοποεί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που ελέγχει να μας πείσει ότι όσοι εναντώνονται στην ΠΑΕ θέλουν το κακό του ΠΑΟ.

Είναι αλήθεια αυτό?

Σου αρέσει εσένα ανώνυμε φίλαθλε που δεν θες τον Βαρδινογιάννη να σε ονομάζουν "εχθρό" της ομάδας που αγαπάς?

Αν εγώ είμαι "εχθρός" τότε ο Βαρδινογιάννης τι είναι?

Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ?

ΗΜΑΡΤΟΝ.

"Να δούμε", "να συζητήσουμε" κλπ κλπ.

Δηλαδή έχουμε αμφιβολίες ότι δεν έχουμε μέλλον με αυτόν τον άνθρωπο?

Έτσι μεταφράζεται η στάση μερικών από εσάς.

Στήριγμα στον Βαρδινογιαννισμό.

Ανώνυμος είπε...

@ Pavloklp,

έγραψες παραπάνω επακριβώς τα εξής:

"ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ όπως την δεκαετία του 80(είστε μικροί δεν θυμάστε) όπου είχαμε παικτάκια τύπου Κατσιάκο, Σημαιοφορίδη, Συντιχάκη, Μπανάσα κλπ και ο κόσμος τον πήρε στον κυνήγι τον καπετάνιο με το περίφημο σύνθημα "Βαρδινογιάννη πουσταρά βάλε στον κώλο τα λεφτά", με αναποδγυρίσματα αυτοκινήτων διοικούντων κλπ."

Συ είπας, φιλαράκο!

Επομένως, δεν βάζω στο στόμα σου ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ, όταν λέω ότι προπαγανδίζεις εδωμέσα χουλιγκανιές και συνεπώς κινείσαι ΕΝΑΝΤΙΑ στις προτροπές της Π.Ε.Κ.

Κάνε μου λοιπόν τη χάρη σε παρακαλώ!

Όσο για το ανώνυμος, φυσικά ανώνυμος είμαι και εγώ, όπως και εσύ...

... ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ότι εγώ:

1.δεν προπαγανδίζω χουλιγκανιές,
και μάλιστα
2. κόντρα στις Ανακοινώσεις της ΕΠΩΝΥΜΗΣ Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης, όπως κάνεις εσύ!

Κατάλαβες;

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε φίλε αλλά όλα αυτά που γίνανε το 1980 δεν γίνανε ΜΕΣΑ στο γήπεδο αλλά σε χώρους έξω από αυτό.

Για επεισόδια μέσα στο γήπεδο που θα βλάψουν την ομάδα ΣΥ ΕΙΠΑΣ.

Κατάλαβες "φιλαράκο"?

Εγώ δεν εκπροσωπώ ούτε την ΠΕΚ, ούτε κανέναν άλλο πέρα από τον εαυτό μου.

Και κάτι τελευταίο. Θεωρώ την χρήση βίας το τελευταίο μας όπλο. Αν διαβάσεις καλά τι λέω σε προηγούμενα ποστ μου αναφέρθηκα στην λήψη μέτρων όπως είναι το οικονομικό σαμποτάζ.

Αλλά για αυτά όμως κο-κο-κο.

Πρόβαλες μόνο το παράδειγμα της δεκαετίας του 80.

Η ίδια η εξουσία του Βαρδινογιάννη, χρησιμοποιεί "βία" με το να μην επιτρέπει την είσοδο σε φιλάθλους και με το να χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που ελέγχει για να περάσει την γραμμή πως όσοι δεν συμφωνούν μαζί της θέλουν το κακό του ΠΑΟ.

Ε, σε αυτή την "βία" θα αντιτάξουμε και εμεις "βία".

Συνεχίστε να είστε μετριοπαθείς και θα φάμε καλά.

Ο ΠΑΟ ανήκει στον λαό του. Δεν ανήκει στον Βαρδινογιάννη.

Και ο λαός του ΠΑΟ απαιτεί να φύγει το καρκίνωμα.

Διαφωνείς τορτουρκλπ?

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ.

ΟΜΩΣ ΟΣΟΙ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΟΥΧΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, ΑΛΛΙΩΣ ΑΣ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ. ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ (ΟΠΟΙΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ) ΠΑΙΚΤΩΝ ΕΧΕΙ Η ΦΕΤΙΝΗ ΟΜΑΔΑ.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ,ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ-ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ, ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ ΟΠΟΥ ΘΑ ΖΗΤΑΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ...

ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ!!! ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

@ Pavlokpl,

είσαι και αστείος κακομοίρη!

Δεν φτάνει που προπαγανδίζεις βίαιες πράξεις κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία, το παίζεις και τρελή ροδακινιά ότι δήθεν δεν εννοούσες "μέσα" αλλά "έξω" από το γήπεδο και κιρικικί!

Αλλά τι λέμε; Φάνηκε τι ακριβώς υποστηρίζεις: στα τέτοια σου και η ομάδα, και η Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση, και το μέλλον του Παναθηναϊκού, και όλα στην τελική!

Και χρησιμοποιείς στο ψευδώνυμό σου το όνομα του ΠΑΥΛΟΥ, χουλιγκανάκι! Σα δεν ντρέπεσαι κιόλας!

Ανώνυμος είπε...

Τουρτούρα συνέχισε να κοιμάσαι.

Μην το κάνεις προσωπικό γιατί δεν με ξέρεις και δεν σε ξέρω.

Δεν με ενοχλεί ότι χαρακτηρισμούς και να χρησιμοποιήσεις για το πρόσωπο μου.

Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ.

Γιατί αυτή η νοοτροπία είναι Τζιγγερική.

Έχε ποτιστεί το μυαλό σου από την προπαγάνδα και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το "καλό" από το κακό".

Συνέχισε να κοιμάσαι και να θεωρείς εχθρούς σου τους οπαδούς της ομάδας σου την ίδια ώρα που κάποιοι σκυλεύουν το "πτώμα" της.

Εγώ μίλησα για ανατροπή. Ανατροπή μπορεί να σημαίνει και βία. ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.

Οι θέσεις Βγενόπουλου είνα μεταρρυθμιστικές. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα έχουν ευτυχή κατάληξη για εμάς απλά γιατί ο σωφέρ δεν πουλάει το παιχνιδάκι που του έδωσε ο μπαμπάς του να παίζει. Ένα παιχνίδι που αγόρσασε το 1979 και το απόκτησε ενός χρηματικού αντιτίμου. Αλλά ουσιαστκά δεν του ανήκει.

ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΡΤΟΥΡΑ.

ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ.

Αλλά απαιτεί στοιχειώδη πνευματική διαύγεια για να το καταλάβεις.

Καλά κρασιά.

Υ.Γ. Άκουσες ανατροπή και πήγε να σου πέσει το χειριστήριο του playstation από το χέρι έτσι jumbo flo jumbo ra jumbo ki?

Pappas10 είπε...

Pavlo8ee,

Ναι ανήκει στις καρδιές μας. Αλλά οι παίκτες του δεν πληρώνονται από αυτές.

Σαν υποσημείωση το βάζω, όχι σαν διαφωνία.

Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτίμηση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη το ξέρω ότι δεν πληρώνονται από αυτές (τις καρδιές μας) αλλά τι σημαίνει πραγματικά αυτή η υποσημείωση?

Ιδιοκτήτης της ΠΑΕ είναι αυτός ο άνθρωπος. Αυτό είναι γνωστό. Μα για αυτό τον βρίζουμε κιόλας.

Τώρα το "πληρώνει" ξέρεις υπάρχουν και σχετικά ανέκδοτα.

Πάντα με ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ εκτίμηση.

;-)

Ανώνυμος είπε...

όποιος στηρίζει ακόμα τζίγγερ και οικογένεια γενικότερα, δεν είναι απλά παναθηναϊκός πλέον, κρυφοσκατόγαυρος τσάτσος πρέπει να λέγεται...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε, με λύπη μου έχω παρατηρήσει ότι υπάρχουν παναθηναικοί που "στηρίζουν" έστω και άθελα τους τον Τζίγγερ.

Έχω αναφερθεί σε μερικά "αίτια".

Έχει να κάνει με την συντήρηση που διακατέχει την ελληνική κοινωνία.

Τα αίτια είναι καθαρά κοινωνιολογικά.

Υπάρχει ο φόβος του άγνώστου για μερικούς.

Σου λένε καλύτερα σταθερά τρίτοι παρά ΙΣΩΣ πρώτοι.

Έχουμε τις σημαντικότερες ευθύνες ως οπαδοί. Όταν καταλάβουμε την "δύναμη" μας τότε ίσως κάτι να γίνει.

Ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι.

Δυστυχώς.

:-(

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ
ολοι στα χαρακωματα
να καταλαβουμε τη δυναμη μας σαν οπαδοι
και να παρουμε το παναθηναικο στα χερια μας
οπως εκαναν οι επαναστατημενοι οπαδοι του μπαοκ
μονο ετσι θα μεγαλουργησουμε κι εμεις
εμπρος στο δρομο που χαραξαν τα μπαοκια
ανατροπη εδω και τωρα
σε αθηνα σαλονικη και σ' ολη τη χωρα
μπαοκια αδερφια ζειτε
εσεις μας οδηγειτε

Pappas10 είπε...

Paulo8ee,

Μα μεν πίστεψε με, μόνο συντηριτικός δεν είναι. Η δική μου "φοβία" προς το "άγνωστο" μίας άλλη διοίκησης απορρέει από το γεγονός ότι ΑΝ Ω ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΩ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΒΡΕΘΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΥΡΟ Ή ΤΗΝ ΑΕΚ Ή ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΧΡΕΩΝ, ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΘΑ ΣΠΕΥΣΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ.

Και αυτή μου η διαπίστωση δεν βγαίνει από το μυαλό μου.

ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΝΑΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ; ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΕΛΑΙΩΝΑ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΥΔΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΜΕ ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ 1000 ΑΤΟΜΑ. Και πολλά λέω.

ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ Η "ΠΑΡΑΓΚΑ" ΜΑΣ ΕΚΛΕΒΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ; ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΝΟ "ΟΧΙ ΣΤΟ DVD ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ".

ΠΟΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΑΛΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΜΟΥΝΟΠΑΝΟΥΤΣΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΡΕΡΠΕΤΟΠΟΥΛΩΝ; ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟ "ΝΤΕΡΜΠΥ" ΚΑΙ Η "ΗΧΩ" ΚΑΙ Η "ΠΡΑΣΙΝΗ" ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΣΠΟΡΤΓΚΕΫ;

Ο "Κόσμος του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ" μα μεν, ΕΥΤΥΧΩΣ δεν είναι σαν τους γάβρους και τους υπόλοιπους. Αλλά σε μία χώρα όπως το Ελλαδιστάν, με τους στημένους δημοσιογράφους και της λογής λογής παράγκες, το πολύ κυριλίκι ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ. ΑΝ τυχών κάτσει ΣΤΡΑΒΗ, θα σου πετάξουν 2 - 3εις πουστοδημοσιογράφους που θα γεμίσουν ενοχές τον κόσμο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και θα βρεθείς όχι άρθρο 44 ή ειδική ρύθμιση αλλά Γ Εθνική.

Αν είχα δει τον κόσμο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ να συπειρώνεται ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα. Αλλά την τελευταία 15ετία τουλάχιστον, οι μόνες συσπειρώσεις που είδαμε ήταν ΕΝΑΝΤΙΑ στην ομάδα. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΗΠΕΔΟΥ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΚΑΣ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΣ.

Ακόμα και το παράδειγμα των 80'ς που αναφέρεις ήταν ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Κι επειδή είμαι αρκετά μεγάλος και τα θυμάμαι, οι κινήσεις έγιναν 2 χρόνια μετά επί της ουσίας, και προτάθλημα πήρες το 84 και αφού πρώτα τερμάτισες 6ος. Και με παίκτες τύπου Κάβουρα και Καραβίδα.

Η προσωπική μου γνώμη έχει ως εξής. Οι Βαρδινογιάννηδες έχουν κάνει ΧΟΝΤΡΑ λάθη και ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΝ ΠΗΓΑΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ. ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 10ΕΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ, ΠΟΙΟΣ ΣΤΑΘΗΚΕ - ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ; ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ; ΓΑΒΡΟΙ ΓΙΝΑΜΕ ΠΟΥ ΘΕΛΑΜΕ ΚΟΝΣΕΪΣΑΟ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΑΝ, ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΓΕΜΙΖΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΟ ΠΟΥΣΤΟΛΙΜΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΕΤΑΡΙ.

Η αλήθεια είναι πικρή αλλά έτσι είναι. Ο Κόσμος του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ είναι ο τελευταίος που ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να μιλάει για "ενίσχυση" της ομάδας. Γιατί ο ίδιος ο κόσμος για εμένα, ΔΕΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ. Είναι λοιπόν το λιγότερο ΑΝΗΘΙΚΟ να το παίζουμε ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ τιμητές της όποιας προσπάθειας.

Θα το επαναλάβω. Αν, έστω και 1 στο εκατομμύριο, ΑΝ ΛΕΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΡΑΒΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΟΙ ΓΑΒΡΟΙ Ή ΤΑ ΑΕΚΑΚΙΑ, ΕΧΕΙ ΦΑΝΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΙΕΣΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ;

Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Δυστυχώς ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Να ΔΩ ΜΙΑ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ. ΕΩΣ ΤΩΡΑ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΤΖΙΓΓΕΡ.

Αυτή είναι η γνώμη μου μα μεν. Μπορεί να κάνω και λάθος.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

τι κουβεντιάζετε;

επανασταση ξεσηκωμος ανατροπη!

τα μπαοκια δειχνουνε το δρομο!

να γινουμε ολοι μπαοκτσηδες!

μονο ετσι θα σωσουμε τη μπαναθα!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Μιχάλη διάβασα με πολύ προσοχή ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕΣ.

Χωρίς παρεξήγηση αλλά μου αναπαραγάγεις ότι γράφει ο ΓΚΟΤΖΟΣ.

Τα βάζεις με τους οπαδούς του ΠΑΟ.

Υπάρχουν Παναθηναικοί λεφτάδες μην ανησυχείς για αυτό. Ο Βγενό και ο Παύλος έχουν και το χρήμα και την διάθεση να τα "χώσουν". Τουλάχστον ο Παύλος το έχει αποδείξει αυτό. Άλλοι δεν έχουν αποδείξει τίποτα.

Σταματήστε να διαβάζετε αυτή την κωλοφυλάδα το ντέρμπυ.

Το μαυλό σας έχει ποτιστεί απο την προπαγάνδα ότι για όλα φταίνε οι παίκτες και οι φίλαθλοι.

Οι φίλαθλοι είναι δικαίως απογοητευμένοι και τα παικτάκια αυτό μπορούν αυτό παίξουν και αυτό παίζουν.

Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.

Μόνο τότε θα ξαναγίνει μεγάλος ο Παναθηναικός.

Αυτό απαιτεί όμως ομοψυχία και ενωτική διάθεση στις τάξεις μας.

Για αυτό καλά κάνουμε και τα συζητάμε γιατί δεν έχει νόημα να κάνω ενέργειες πχ εγώ και κάποιοι άλλοι εναντίον του Βαρδινογιάννη και εσύ και άλλοι δέκα να μην συμφωνείτε.

Όταν αποφασίσουμε ΟΛΟΙ ότι ΑΥΤΟΣ ΦΤΑΙΕΙ και ότι ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ θα βρούμε τρόπο να ενεργήσουμε.

Ακόμα όμως είμαστε στην φάση της εσωστρέφειας και σε αυτό έχει συμβάλλει η επικοινωνιακή πολιτική της ΠΑΕ.

Είναι πολλά τα λεφτά ΑΡΗ και αυτό έχει να κάνει και με τις δυο πλευρές.

Εμείς πρέπει να επιλέξουμε πλευρά.

ΟΧΙ ΕΝ ΘΕΡΜΩ.

Αλλά με βάση την λογική.

Αυτό απαιτεί βέβαια και ανάπτυξη καθαρά δικής μας σκέψης.

Για αυτό λέω ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ.

Σκέψη και μετά δράση.

Ξαναδιάβασε το ποστ σου και θα δεις ότι ουσιαστικά στηρίζεις παθητικά τον Βαρδινογιάννη.

Καλή σου μέρα.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανατροπέα οι οπαδοί του ΠΑΟ δεν συγκρίνονται με κανέναν οπαδό άλλης ομάδας.

Δεν μπορούμε να κάνουμε ότι κάνανε οπαδοί άλλων ομάδων απλά γιατί διαφέρουμε.

Έχουμε μεγάλη δύναμη απλά μας λείπει η ομοψυχία που θα μας οδηγήσει σε μια κοινή πολιτική.

Για την ανατροπή βέβαια με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο.

ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ? Και χωρίς καθολική αποδοχή?

Αφού ακόμα βλέπεις υπάρχουν άτομα που "στηρίζουν" την διοίκηση, πάνε στο γήπεδο, αγοράζουν από τις μπουτίκ, διαβάζουν DERBY και ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ.

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη.

Είμαι σίγουρος ότι οι μελλοντικές ενέργειες της τωρινής διοίκησης θα μας ενώσουν.

ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΒΕΒΑΙΟΣ.

Αρκεί να αναπτύξουμε ανεξάρτητη σκέψη με γνώμονα όμως το κοινό καλό του ΠΑΟ.

Αυτό ίσως απαιτήσει και θυσίες.

Κοιταχτείτε στον καθρέπτη και αναρρωτηθείτε αν είσαστε έτοιμοι να κάνετε θυσίες για την ομάδα.

Έχουμε πολλά μέτωπα.

Πρέπει όμως πρώτα να λύσουμε τα του οίκου μας.

Και μετά θα πάμε για τους "άλλους".

Pappas10 είπε...

Paulo8ee,

Κατ' αρχάς έχω δηλώση ότι διαβάζω Γκόντζο και ντέρμπυ ΦΑΝΑΤΙΚΑ. Όχι γιατί μου δίνει επιχειρήματα αλλά γιατί συμφωνώ με τα περισσότερα απ' όσα γράφει.

Θεωρώ όλους μας - και εμού συμπεριλαμβανομένου - σκεπτόμενα άτομα. Δεν χρειάζομαι κανέναν Γκόντζο και κανένα "Ντέρμπυ" να μου δώσει κατευθυντήριες για το τι σκέπτομαι και τι πιστεύω.

Από εκεί και πέρα, ρώτησα κάτι και δεν μου απάντησες. Ή μάλλον "ξέφυγες" λέγοντας μου ότι οι ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ έχουν λεφτά και αν χρειαστεί θα καθαρίσουν αυτοί, αν κατάλαβα καλά το επιχειρημά σου. Τώρα γιατί ΔΕΝ καθάρισε κανένας στο θέμα του γηπέδου, δεν το γνωρίζω.

Ισχυρίζεσαι πως πρώτα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τα εσωτερικά μας. Κι εγώ το ίδιο λέω ΑΚΡΙΒΩΣ. Πριν στρέψουμε το βλέμα μας στον Τζίγγερ, ας δούμε τι κάναμε εμείς. Γιατί ούτε ο Τζίγγερ, ούτε εμείς παίζουμε μέσα στο γήπεδο. Άρα, αν ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ περιμένει ΕΞΩΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ, αυτό θα πρέπει να έρθει ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.

Της διοίκησης τα λάθη τα ξέρουμε. Τα έχουμε επισημάνει κι εγώ και διάφοροι άλλοι που ενίοτε έχουμε λοιδορηθεί ως "Τσάτσοι" και λοιπές τέτοιες παπαρολογίες.

ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΗ;;; ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;;;

Λες για τον Παύλο... διέλυσε ένα τμήμα για να φτιάξει ένα άλλο, και ο Ερασιτέχνης που είναι ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ φυτοζωεί και εκείνος βάζει τον γιόκα του μέσω της "Πράσινης" να την "πέφτει" στην ΠΑΕ.

ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΘΕΛΕΙΣ;;;

Ναι εντάξει, μας έδωσε χαρές το Μπάσκετ και τον τιμούμε γι' αυτό και πάντα θα του χρωστάμε του ΠΑΥΛΑΡΑ και του ΘΑΝΑΣΑΡΑ σαν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ για όσα έχει προσφέρει. Άλλο όμως Μπάσκετ κι άλλο ποδόσφαιρο μα μεν. Δεν νομίζω να διαφωνούμε σ' αυτό.

Εγώ είμαι υπέρ της ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ. Αλλά την ίδια στιγμή, ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΤΙΜΗΤΗΣ.

Και ναι ρε φίλε... Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΦΟΡΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΑ. Ας κάνουμε μία διαδήλωση κατά του κόκκαλη και της πουστοπαράγκας του και μετά ας διαδηλώσουμε για τον Τζίγκερ.

Ας φάει πέσιμο κάνας μουνοχειλάκης και κανένας ερπετόπουλος και μετά την πέφτουμε και στον Τζίγγερ.

Ο Εμφύλιος είναι ο χειρότερος πόλεμος. Και παρόλες τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ο Τζίγγερ ελάχιστα "προμοτάρισε" τον εμφύλιο.

Αυτή είναι η γνώμη μου. Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ θεωρώ ότι η σκέψη πρέπει να αλλάξει. Πρωτού αλλάξει ο Βαρδινογιάννης.

Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτίμηση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Μιχάλη, θα προσπαθήσω να σου απαντήσω σε ΟΛΑ όσα έγραψες επειδή «κατηγορήθηκα» ότι απέφυγα επιμελώς να απαντήσω σε κάτι που μου έγραψες.

Σε εισαγωγικά οι δικές σου θέσεις:

«Κατ' αρχάς έχω δηλώση ότι διαβάζω Γκόντζο και ντέρμπυ ΦΑΝΑΤΙΚΑ.»

Αυτό φαίνεται.

«Θεωρώ όλους μας - και εμού συμπεριλαμβανομένου - σκεπτόμενα άτομα. Δεν χρειάζομαι κανέναν Γκόντζο και κανένα "Ντέρμπυ" να μου δώσει κατευθυντήριες για το τι σκέπτομαι και τι πιστεύω.»

Δεν αντιλέγω. Γιατί προσπαθείς όμως να σε διαψεύσεις (sic!!) αναπαράγοντας ότι λέει ο Γκότζος στην στήλη του? Για αυτόν τον λόγο επιλέχθηκε. Επειδή είναι πολύ καλός στο επικοινωνιακό παιχνίδι. Εσείς έχετε πάρει εγκεφαλικά κύτταρα και κάνετε «βούτες» στην κωλοστήλη του. Για αυτό μίλησα για ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ.

«Από εκεί και πέρα, ρώτησα κάτι και δεν μου απάντησες. γιατί ΔΕΝ καθάρισε κανένας στο θέμα του γηπέδου, δεν το γνωρίζω.»

Πρώτη διαφωνία. Τι εννοείς «καθάρισε»? Αναφέρεσαι στον Παύλο? Το γήπεδο του ΠΑΟ ήταν δύσκολη υπόθεση από την αρχή και αυτό τα ξέραμε. Το κράτος έχει κάποιου νόμους και οι τοποθεσίες που εμείς επιλέγαμε (πχ Γουδί) κολλάγανε σε σοβαρά νομικά θέματα. Το ΓΟΥΔΙ μας είπανε ότι ήταν ακατάλληλο για να γίνει ένα μεγάλο γήπεδο και επιπλέον εγκαταστάσεις που ήθελε ο ΠΑΟ. Που αλλού αναφέρεσαι? Στο Ελληνικό δεν θέλανε οι οπαδοί μας και στον Ελαιώνα γίνεται. Για γίνε πιο συγκεκριμένος για να σου απαντήσω κιόλας. Δεν πιστεύω να υπονοείς ότι για το γηπεδικό «καθάρισε» ο Τζίγγερ? Για πάρτι του καθάρισε μόνο. Τα συμφέροντα της εταιρείας του κοίταξε να προασπίσει. Ας μην είχε ευνοϊκούς όρους το συμβόλαιο για τον ίδιον και θα σου έλεγα εγώ πως θα συμφωνούσε.

«Ισχυρίζεσαι πως πρώτα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τα εσωτερικά μας. Κι εγώ το ίδιο λέω ΑΚΡΙΒΩΣ. Πριν στρέψουμε το βλέμα μας στον Τζίγγερ, ας δούμε τι κάναμε εμείς.»

Δεύτερη διαφωνία. Οι οπαδοί δεν είναι ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΕΝΙΑΙΟ. Βλέπεις και εδώ που είμαστε ένα αντιπροσωπευτικό ΔΕΙΓΜΑ ότι ο καθένας έχει την άποψη του. Δεν μπορώ να δω «εχθρούς» στις τάξεις των οπαδών, ούτε στους παίκτες. Μια χαρά είναι οι οπαδοί μας. Οι δε παίκτες, αυτό μπορούν, αυτό παίζουν. Όταν λέω να κοιτάξουμε τα του οίκου μας εννοώ το πρόβλημα που έχουμε με την διοίκηση. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ. Δεν υπάρχει αλλού εχθρός. Η διοίκηση είναι ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ. Μόνο που είναι ΑΟΡΑΤΟ.

«ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΗ;;; ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;;;»

Τρίτη διαφωνία. Νάτο πάλι το αντεπιχείρημα. Ειλικρινά δεν μπορώ να σε καταλάβω. Μου θυμίζεις την λογική που κάναμε στο σχολείο. Το μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυνομικός είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι. Πας με την λογική ότι: Εμείς ως οπαδοί κάνουμε λάθη αλλά τα δικαιολογούμε, η διοίκηση κάνει λάθη, άρα πρέπει να τα δικαιολογούμε και αυτά. ΕΜ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ. Εσύ τα ισοπέδωσες όλα. Η διοίκηση έχει στα χέρια της έναν ιστορικό σύλλογο που τον μικραίνει μέρα με τη μέρα. Το μόνο μας λάθος που έχουμε κάνει είναι που δεν έχουμε ξεσηκωθεί να την διώξουμε ακόμα.

«Λες για τον Παύλο... διέλυσε ένα τμήμα για να φτιάξει ένα άλλο, και ο Ερασιτέχνης που είναι ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ φυτοζωεί και εκείνος βάζει τον γιόκα του μέσω της "Πράσινης" να την "πέφτει" στην ΠΑΕ.»

Τέταρτη διαφωνία. Αυτά είναι Γκοτσερικά επιχείρηματα. Το έχω πει πολλές φορές θα τα επαναλάβω. Ο Θανάσης είναι πρόεδρος του ερασιτέχνη δεν είναι χρηματοδότης του. Είναι εκλεγμένος πρόεδρος. Είναι σαν τον πρόεδρο της Βουλής ένα πράγμα. Απλώς διαχειρίζεται τα όποια έσοδα έχει. Εδώ βγήκε στην φόρα ότι η ΠΑΕ με το κόλπο της ticketclub κρύβει έσοβα από τον ερασιτέχνη, τι μου λες τώρα. Στο ερασιτέχνη μπορούν να προσφέρουν ΟΛΟΙ. Και ο Βαρδινογιάννης αν θέλει. Τώρα βέβαια ο ερασιτέχνης αποτελεί δικλείδα ασφαλείας για τον Γιαννακόπουλο. Γιατί αν είχαμε στον ερασιτέχνη διοίκηση τύπου Θεοδωρακάκη του Ολυμπιακού, θα είχαμε γήπεδο ιδιοκτησία του Βαρδινογιάννη κάτι που γλιτώσαμε. Να λες thank god που έχεις αυτούς τους ανθρώπους θεματοφύλακες της ιστορίας του ΠΑΟ.

«Άλλο όμως Μπάσκετ κι άλλο ποδόσφαιρο μα μεν. Δεν νομίζω να διαφωνούμε σ' αυτό.»

Δική σου εκτίμηση. Άλλο άθλημα το ένα, άλλο το άλλο. Δεν προσφέρει τίποτα στην συζήτηση μας αυτό το επιχείρημα. Περί ορέξεως, που λένε. Όλα τα αθλήματα που φέρουν το τριφύλλι το στήθος τα υποστηρίζω.

«Και ναι ρε φίλε... Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΦΟΡΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΑ. Ας κάνουμε μία διαδήλωση κατά του κόκκαλη και της πουστοπαράγκας του και μετά ας διαδηλώσουμε για τον Τζίγκερ.»

Πέμπτη διαφωνία. Τον Κόκκαλη και τον κάθε Κόκκαλη θα τον έκανε καλά μια ισχυρή διοίκηση όπως έκανε η διοίκηση Παύλου στο μπάσκετ, όπου και με τις επιλογές της σε ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ έτρεψε σε φυγή τον Σόκρατες. Τελικά ο Γκότζος έχει κάνει μεγάλο κακό. Σε έχει κάνει να πιστεύεις πως για ΟΛΑ φταίνε ή οι οπαδοί ή οι παίκτες. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΚΑΣ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ? Και πολλά άλλα, αμέτρητα.

«Ο Εμφύλιος είναι ο χειρότερος πόλεμος. Και παρόλες τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ο Τζίγγερ ελάχιστα "προμοτάρισε" τον εμφύλιο.»

Έκτη διαφωνία. Θεωρώ τον Βαρδινογιάννη ΑΜΕΙΛΙΚΤΟ. Ο άνθρωπος δεν αγαπάει τον ΠΑΟ. Είναι απλά ένας επιχειρηματίας που προσπαθεί να κερδίσει από αυτή την δραστηριότητα. Ο Τζιγγερ προμοτάρει τον εμφύλιο με τον έλεγχο των μήντια. Δες εμάς τώρα. Έχουμε ένα μικρό εμφύλιο και μοναδικός υπεύθυνος είναι αυτός ο άνθρωπος.

Προσπάθησε να δεις τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική γωνία. Εγώ το έκανα αυτό. Προσπάθησα να μπω στην θέση αυτού του ανθρώπου. Με το χέρι στην καρδιά δεν μπόρεσα να δικαιολογήσω καμία του επιλογή. Ο ΠΑΟ χρειάζεται χρήμα και τρέλα. Χρειάζεται έναν πρόεδρο που θα επενδύσει και που θα έχει εγωισμό στις προκλήσεις της άλλης πλευράς. Ας αλλάξει η διοίκηση και εμείς θα στηρίζουμε Τζίγγερ……στους αγώνες Ράλλυ.

:-)

Pappas10 είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩ αδελφέ Paulo8ee...

Συγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησης μου αλλά έχω και δουλειά. Μία παράκληση μόνο. Αν θέλεις να μπούμε σε τέτοια διαδικασία διαλόγου με παραθέσεις, να παραθέτεις όλη την πρόταση και όχι μόνο συγκεκριμένα σημεία που δίνουν στρεβλή εικόνα των όσων γράφω. Πέρα από αντιδεοντολογικό ως προς τον διάλογο, είναι και παραπλανητικό.

Πέραν τούτου, και σε συνάρτηση με το ότι διαβάζω Ντέρμπυ, απλά συμφωνώ με τις περισσότερες θέσεις του Γκόντζου. Όχι όλες, τις περισσότερες. Τα περισσότερα παραδείγματα στα έφερα στο προ-προηγούμενο μήνυμα το οποίο απέφυγες επιμελώς να σχολιάσεις.

Δεν χρειάζομαι κανέναν Γκόντζο να μου δίνει επιχειρήματα γι' αυτά που πιστεύω μα μεν. Πολλά πράγματα - από τον Παπαδόπουλο που μπορείς να το δεις εδώ μέσα, μέχρι το θέμα Γκονζάλες - τις θέσεις μου τις είχα διατυπώσει πολύ πριν τον Γκόντζο. Όπως και στο θέμα των "Οργανωμένων" και της διαμάχης του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Ούτε φυσικά αυτοδιαψεύδομαι. Το ότι διαβάζω κάτι δεν σημαίνει ότι το αναπαράγω, γιατί με αυτήν την λογική και η δικές σου θέσεις έχουν παρουσιαστεί στην "Πράσινη" την οποία επίσης διαβάζω.

Όσο για τις απαντήσεις σου, ακολουθώ την δική σου πεπατημένη.

Πάμε λοιπόν.

"Πρώτη διαφωνία. Τι εννοείς «καθάρισε»? Αναφέρεσαι στον Παύλο? Το γήπεδο του ΠΑΟ ήταν δύσκολη υπόθεση από την αρχή και αυτό τα ξέραμε. Το κράτος έχει κάποιου νόμους και οι τοποθεσίες που εμείς επιλέγαμε (πχ Γουδί) κολλάγανε σε σοβαρά νομικά θέματα. Το ΓΟΥΔΙ μας είπανε ότι ήταν ακατάλληλο για να γίνει ένα μεγάλο γήπεδο και επιπλέον εγκαταστάσεις που ήθελε ο ΠΑΟ. Που αλλού αναφέρεσαι? Στο Ελληνικό δεν θέλανε οι οπαδοί μας και στον Ελαιώνα γίνεται. Για γίνε πιο συγκεκριμένος για να σου απαντήσω κιόλας. Δεν πιστεύω να υπονοείς ότι για το γηπεδικό «καθάρισε» ο Τζίγγερ? Για πάρτι του καθάρισε μόνο. Τα συμφέροντα της εταιρείας του κοίταξε να προασπίσει. Ας μην είχε ευνοϊκούς όρους το συμβόλαιο για τον ίδιον και θα σου έλεγα εγώ πως θα συμφωνούσε."

ΤΟ "καθάρισε" αναφέρεται στο ότι ο Βαρδινογιάννης - ή έστω ο Φιλλιπίδης - είχε από την αρχή θέση στην οποία ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ. Αν ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΤΟΤΕ ΕΤΣΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΓΗΠΕΔΟ.

Το γήπεδο δεν ήταν τόσο δύσκολη υπόθεση αν υπήρχε ΕΝΙΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ. Καιο Βαρδινογιάννης, μας αρέσει δεν μας αρέσει ήταν που ασχολήθηκε πρώτος με το θέμα. Γι' αυτό ήταν εκείνος που κατέθετε προτάσεις. Εξήγησε μου ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΓΑΝ 10.000 άτομα ενώ στην συγκέντρωση για το γήπεδο στο γουδί εμφανίστηκαν 300;;;

Μήπως αυτό συνειγορεί σ' αυτό που λέω ότι στην αντίδραση είμαστε πρώτοι και στην διεκδίκηση κοκοκο;

Και όσο κι αν δεν θέλουν πολλοί να το παραδεχθούν, ο Βαρδινογιάννης "καθάρισε" για το γήπεδο και μάλιστα ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ. Εκείνος κατέθετε προτάσεις, εκείνος υπέγραφε μνημόνια, εκείνος πλήρωσε για όλες τις τεχνικοοικονομικές μελέτες.

Οι υπόλλοιποι, των Γιαννακοπουλαίων συμπεριλαμβανομένων, το μόνο που έκαναν ήταν να κόπτονται - και καλά κατά τη γνώμη μου - για τα δικαιόματα του ερασιτέχνη. Ενός ερασιτέχνη που καλύτερα να μην πω πως τον κατάντισαν, θεσμικά ή όχι.

Και η ερώτηση. Ο Γιαννακόπουλος τι έκανε για το γήπεδο; Μη μου πείς ότι έδωσε την "Λεωφόρο" γιατί δεν του ανήκει απ' όσο ξέρω.

"Δεύτερη διαφωνία. Οι οπαδοί δεν είναι ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΕΝΙΑΙΟ. Βλέπεις και εδώ που είμαστε ένα αντιπροσωπευτικό ΔΕΙΓΜΑ ότι ο καθένας έχει την άποψη του. Δεν μπορώ να δω «εχθρούς» στις τάξεις των οπαδών, ούτε στους παίκτες. Μια χαρά είναι οι οπαδοί μας. Οι δε παίκτες, αυτό μπορούν, αυτό παίζουν. Όταν λέω να κοιτάξουμε τα του οίκου μας εννοώ το πρόβλημα που έχουμε με την διοίκηση. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ. Δεν υπάρχει αλλού εχθρός. Η διοίκηση είναι ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ. Μόνο που είναι ΑΟΡΑΤΟ."

Δεν μιλάω για τους οπαδούς ως πρόσωπο αλλά ως σύνολο ανθρώπων με ταυτόσημες θέσεις και αντιδράσεις. Για εμένα, οι αντιδράσεις του τύπου "βρίζω στο γήπεδο" ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΜΑΣ. Αν κάποιος έχει θεμα με την διοίκηση - που και εκείνη με τη σειρά της δεν είναι ένα πρόσωπο αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενική αλλά ούτε και απρόσωπη- ας πάει στη Βιαμάρ να διαδηλώσει ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΖΙΓΓΕΡ Ή Έξω από το σπίτι του Βέλιτς. Εκεί, μπορεί να έρθω κι εγώ, ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΟΜΩΣ ΟΧΙ.

"Τρίτη διαφωνία. Νάτο πάλι το αντεπιχείρημα. Ειλικρινά δεν μπορώ να σε καταλάβω. Μου θυμίζεις την λογική που κάναμε στο σχολείο. Το μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυνομικός είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι. Πας με την λογική ότι: Εμείς ως οπαδοί κάνουμε λάθη αλλά τα δικαιολογούμε, η διοίκηση κάνει λάθη, άρα πρέπει να τα δικαιολογούμε και αυτά. ΕΜ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ. Εσύ τα ισοπέδωσες όλα. Η διοίκηση έχει στα χέρια της έναν ιστορικό σύλλογο που τον μικραίνει μέρα με τη μέρα. Το μόνο μας λάθος που έχουμε κάνει είναι που δεν έχουμε ξεσηκωθεί να την διώξουμε ακόμα."

Κατ' αρχάς η λογική δημοτικού που παραθέτεις δεν σχετίζεται με την αντεπιχειρηματολογία μου, ακόμα και έτσι όπως την απομονόνεις φραστικά. Το ότι κάνουμε λάθη σαφώς και δεν αποτελλεί επιχείρημα υπέρ της διοίκησης. Αλλά αφού θέλουμε να μιλάμε για τα "οικογενειακά" μας, τότε πρώτα κοιτάμε την δική μας οικογένεια, αυτή των οπαδών και μετά την οικογένεια που διοικεί την ομάδα.

Γιατί στην τελική, με ποιό δικαίωμα κατηγορείς κάποιον τον οποίον ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ. ΑΝ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΟ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ, ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΒΓΑΙΝΑΜΕ ΤΡΙΤΟΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΟΤΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙΣ - Ή ΑΚΌΜΑ ΧΕΙΡΌΤΕΡΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΡΙΖΕΙΣ - ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΣΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ. Και μη μου πεις "δεν βρίζουν την ομάδα, τον Βαρδινογιάννη βρίζουν" γιατί, επαναλαμβάνω, αν θέλεις να αφήσεις την ομάδα απ' έξω, πήγαινε έξω από την Βιαμάρ (ή όπως αλλιώς την λένε την εταιρία του).

"Τέταρτη διαφωνία. Αυτά είναι Γκοτσερικά επιχείρηματα. Το έχω πει πολλές φορές θα τα επαναλάβω. Ο Θανάσης είναι πρόεδρος του ερασιτέχνη δεν είναι χρηματοδότης του. Είναι εκλεγμένος πρόεδρος. Είναι σαν τον πρόεδρο της Βουλής ένα πράγμα. Απλώς διαχειρίζεται τα όποια έσοδα έχει. Εδώ βγήκε στην φόρα ότι η ΠΑΕ με το κόλπο της ticketclub κρύβει έσοβα από τον ερασιτέχνη, τι μου λες τώρα. Στο ερασιτέχνη μπορούν να προσφέρουν ΟΛΟΙ. Και ο Βαρδινογιάννης αν θέλει. Τώρα βέβαια ο ερασιτέχνης αποτελεί δικλείδα ασφαλείας για τον Γιαννακόπουλο. Γιατί αν είχαμε στον ερασιτέχνη διοίκηση τύπου Θεοδωρακάκη του Ολυμπιακού, θα είχαμε γήπεδο ιδιοκτησία του Βαρδινογιάννη κάτι που γλιτώσαμε. Να λες thank god που έχεις αυτούς τους ανθρώπους θεματοφύλακες της ιστορίας του ΠΑΟ."

Κατ' αρχάς το επιχείρημα το χρησιμοποιώ από τότε που αγοράσαμε τον Αλβέρτη. Δεν ξέρω καν αν υπήρχε το "Ντέρμπυ" τότε. Απλά τυγχάνω φίλος του πόλο. Όπως και να έχει το γεγονός παραμένει ότι ΚΑΙ ο Γιαννακόπουλος κοίταξε βασικά ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΣ ΚΑΕ και μετά τα υπόλλοιπα. Το ίδιο κάνει και ο Βαρδινογιάννης. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο ένας είναι μάγκας και ο άλλος όχι. Θα μου πεις, ο ένας φέρνει ό,τι κούπα κυκλοφορεί και ο άλλος μας βγάζει 3ους. Σωστό επιχείρημα με μία όμως υποσημίωση. Στο μπάσκετ, με τα λεφτά που στο ποδόσφαιρο αγοράζει παίκτες μέτριας κλάσης, μπορείς να αγοράσεις την αφρόκρεμα. Εξ' ου και το "Άλλο ποδόσφαιρο άλλο μπάσκετ". Τα μεγέθη επ' ουδενί δεν είναι ίδια.

Για το θέμα Θανάση ως εκλεγμένου προέδρου του Ερασιτέχνη, δεν ξέρω αν διαχειρίζεται τα όποια έσοδα απλά αλλά το σίγουρο είναι ότι 1ον ο Ερασιτέχνης φυτοζωεί και 2ον ότι όταν ο Βαρδινογιάννης του είπε ότι αν θέλει χρήματα να του το ζητήσει εκείνος κοκοκο. Όπως και όταν πρότεινε να "ανοίξει" ο ερασιτέχνης και να αναλάβει η ΠΑΕ τα έξοδα εγκραφής των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, πάλι δεν δέχτηκε ο Θανάσαρος. Θα μου πεις "μαλάκας ήταν να χάσει την πλειοψηφία από τους μισθοφόρους του Βαρδινογιάννη;" Όχι βέβαια, αλλά δεν το έκανε μόνο για την φύλαξη της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ιδέας αλλά γιατί δεν ήθελε να φάει σουτ από το γήπεδο που σχεδίαζε ο άλλος.

Για το θέμα του γηπέδου, προτού δούμε τι προστάτεψε και τι δεν προστάτεψε ο Θανάσης, πες μου εσύ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΩΝ; Σε ρώτησα και πιο πριν στο ίδιο μύνημα. Αφού δεν έκαναν αντιπρόταση τότε 2 συμπεράσματα έχω. Ή τους ικανοποιεί η Λεωφόρος, οπότε σαφώς και δεν τους ενδιαφέρει αν ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ δεν έχει γήπεδο, ή απλά λειτουργούσαν υπονομευτικά για τους δικούς τους - όχι πάντως ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥΣ - λόγους. Κάνω κάπου λάθος; Αν ναι, για τρίτη φορά, ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ;; ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙ' ΑΥΤΗΝ.

"Πέμπτη διαφωνία. Τον Κόκκαλη και τον κάθε Κόκκαλη θα τον έκανε καλά μια ισχυρή διοίκηση όπως έκανε η διοίκηση Παύλου στο μπάσκετ, όπου και με τις επιλογές της σε ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ έτρεψε σε φυγή τον Σόκρατες. Τελικά ο Γκότζος έχει κάνει μεγάλο κακό. Σε έχει κάνει να πιστεύεις πως για ΟΛΑ φταίνε ή οι οπαδοί ή οι παίκτες. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΚΑΣ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ? Και πολλά άλλα, αμέτρητα. "

Κατ' αρχάς μέχρι να τον κάνει καλά ο ΠΑΥΛΑΡΑΣ έφαγε χοντρές τσαπούδες έτσι; Και ο Κόκκαλης έπαιζε σε 2 ταμπλό, Ποδόσφαιρο και Μπάσκετ. Άρα δεν τον έφαγε μόνος του με το Μπάσκετ ο Παυλάρας αλλά σε συνάρτηση με το ότι ο Κρόκους θα έπρεπε να τα σκάει σε δύο ταμπλό και - προφανώς - δεν μπορούσε. Οπότε, όσο εξωφρενικό κι αν ακούγεται, και ο Βαρδινογιάννης συνέβαλε με τον τρόπο του στην τσαπού που έφαγε ο Κρόκους από τον Παυλάρα.

Και μη μου πεις ότι "Ναι αλλά από την αρχή έφερνε παικταράδες" γιατί και στην Μπάλα το ίδιο κάναμε. Αλλά με τους δημοσιογράφους να σου Βγάζουν τον Σόουζα ανύμπορο, τον Ασάνοβιτς συνταξιούχο και την ίδια στιγμή να σε λένε "γραφικό" για την διαιτησία και να σε στρέφουν ενάντια στην ίδια σου την ομάδα τι περίμενες;

Λογικά λοιπόν ο Κρόκους έστρεψε την προσοχή του στο πιο δημοφιλές ποδόσφαιρο και παράτησε το Μπασκετάκι. Και να ξεκαθαρίσω κάτι εδώ, θεωρώ τους ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥΣ ΕΥΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. Αλλά ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΚΟΙΤΑΞΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ.

"Έκτη διαφωνία. Θεωρώ τον Βαρδινογιάννη ΑΜΕΙΛΙΚΤΟ. Ο άνθρωπος δεν αγαπάει τον ΠΑΟ. Είναι απλά ένας επιχειρηματίας που προσπαθεί να κερδίσει από αυτή την δραστηριότητα. Ο Τζιγγερ προμοτάρει τον εμφύλιο με τον έλεγχο των μήντια. Δες εμάς τώρα. Έχουμε ένα μικρό εμφύλιο και μοναδικός υπεύθυνος είναι αυτός ο άνθρωπος."

Αμ εδώ είναι το θέμα. Ο δικός μας "εμφύλιος" περιορίζεται σ' ένα μπλόγκ. Δεν επηρρεάζει την ομάδα. Εγώ σήμερα την λέω στον Γιαννακόπουλο και αύριο φωνάζω για την ΠΑΝΑΘΑ στο μπάσκετ. Δεν μπορώ όμως να σεβαστώ αυτούς που βρίζουν την ομάδα στο όνομα του Τζίγγερ. Για εμένα ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ. Και ο καθένας προσωπικά αλλά και αυτοί - αν υπάρχουν τέτοιοι - που τους ωθούν προς τέτοιες αντιδράσεις. Επαναλαμβάνω, αν κάνουμε πορεία διαμαρτυρίας στη ΒΙΑΜΑΡ μέσα. Στην ΛΕΩΦΩΡΟ ΦΩΝΑΖΩ ΜΟΝΟ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΝΑΘΑΣ.

Τώρα, ως προς τις προτροπές σου, ένα ναρκωτικό έχω και δεν πρόκειτε να αποτοξινωθώ ποτέ. ΤΗΝ ΠΑΝΑΘΑ. Στ' αρχίδια μου και ο Τζίγγερ και ο Γιαννακόπουλος. ΕΓΩ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΠΑΝΑΘΑ ΣΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΥΠΕΣ. Όχι δεν είμαι μοιρολάτρης, αλλά στην τελική το ότι ο Τζίγγερ είναι ανίκανος δεν κάνει τους άλλους ικανότερους. Αν δεν δω τι ΣΧΕΔΙΟ έχουν, τότε για εμένα απλά θέλουν να γίνουν Τζίγγερ στη θέση του Τζίγγερ.

Τέλος, όσο και αν τρελαίνομαι με την κατάσταση της ΠΑΝΑΘΑΣ τώρα, δεν θα διαγράψω την προσφορά του Τζίγγερ, είτε αυτή παρουσιάζεται ως Παιανία είτε αυτή μεταφράζεται στις πορείες στα κύπελλα Ευρώπης ή έστω στους λίγους τίτλους που κατέκτησε.

Λάθη έκανε και μάλιστα πολλά. Κάποια από αυτά παιδιαρώδη. Κάποια ηλίθια, κάποια αν θέλεις και από την ξεροκεφαλιά του. Πολλά από τον εγωκεντρισμό του και αρκετά από την έλλειψη "τρέλας" αλλά και σωστής ΕΞΩΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ πολιτικής. Αλλά ακριβώς επειδή ΔΕΝ τοξινόνομαι φίλε μου, δεν "διώξω" κανέναν Τζίγγερ χωρίς να έχω μία ανάδοχη λύση στα χέρια μου. ΛΥΣΗ όμως, όχι υπόσχεση.

Περιμένω να τοποθετηθεί ο Βγενόπουλος και τα ξαναλέμε.

Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτίμηση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.