Πέμπτη, Ιανουαρίου 17, 2008

Διάρκεια - Κατάρρευση - Βροχή

Πέρσι ρίξαμε τεσσάρα στην ΑΕΚ και κερδίσαμε τον Ολυμπιακό για δεύτερη φορά και αμέσως -μα αμέσως- μετά η ομάδα κατέρρευσε ολοκληρωτικά.

Φέτος που φάγαμε τεσσάρα επειδή στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα η ομάδα κατέρρευσε ολοκληρωτικά, δυο εκδοχές υπάρχουν για τη συνέχεια της σαιζόν: σκηνικό αν όχι αντίστοιχο με το περσινό (γιατί τα ίδια χάλια είναι αδύνατο να συμβούν), πάντως περίπου αντίστοιχο ή επιβίωση και αντοχή.
Δηλαδή τελικά οι ομάδες κρίνονται από τη διάρκειά τους και τη συνολική εικόνα τους στη σαιζόν.
Φυσικά στην ιστορία μένουν και τα επιμέρους αποτελέσματα· καμιά φορά και περισσότερο από τη διάρκεια.
Εγώ θεωρώ τα δυο σκορ των δυο σερί αγώνων μαγική εικόνα, αλλά δεν έχει σημασία: ή θα επαληθευθώ ή θα διαψευσθώ στη συνέχεια της χρονιάς.
Όπως όμως όλοι κρίνονται από τη διάρκειά τους, από τη διάρκειά της κρίνεται και η διοίκηση Τζίγγερ, η οποία είναι τουλάχιστον αποτυχημένη.
Τουλάχιστον.
Το να πει κανείς μακάρι να τα βρουν με τον Βγενόπουλο και μακάρι να αλλάξουν διοικητικά τα πράγματα, είναι αυτονόητο.
Το να φοβηθεί κανείς ότι θα υπάρξει περαιτέρω διχασμός και έριδες, είναι ένας φόβος αβάσιμος: ήδη, εδώ και πολύ καιρό, τα πράγματα από πλευράς εμφυλίων, ερίδων και νοσηρότητας έχουν φτάσει στο ναδίρ, οπότε ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται.

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΈ ΦΙΛΕ ΟΒ,
όλοι μας είμαστε σοκαρισμένοι και θυμωμένοι με το τρόπο που η ΠΑΕ και τώρα και στο παρελθόν διαχειρίζεται το Παναθηναικό μας είτε στις νίκες είτε στις ήττες. Από τη Κυριακή το βράδυ νομίζομε όλοι ότι τελείωσε το Πρωτάθλημα. Γιατί η ΠΑΕ και οι δημοσιογραφική κλίκα της έχουν αποδυθεί σε μία επικοινωνιακή υπερπροσπάθεια να μας πείσουν πρώτα απ' όλα για το υλικό και ύστερα για το προπονητή.Ότι δηλαδή οι ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν το ποδοσφαιρικό τμημα είναι καλύτεροι από αυτούς του αντιπάλου και ότι ο προπονητής είναι εφάμιλλος του Μουρίνιο(το γράψανε και αυτό). Αλοίμονο! Οι άλλοι δουλεύανε τρείς μέρες και μείς απολαμβάναμε μία καλή εμφάνιση. Τα αποτελέσματα υπήρξαν ολέθρια. Μία ομάδα που την αποτελούσαν οι σκιές των ποδοσφαιριστών που έπαιξαν την Κυριακή ΔΙΑΣΥΡΘΗΚΕ από ένα μέτριο αντίπαλο που ενδεχομένως να χάσει τη Κυριακή βαθμούς στη Κρήτη.
Κύριοι της ΠΑΕ διορθώστε το τρόπο διαχείρησης των παραγόντων που εμπλέκονται στο αλισβερίσι διοίκησής σας. Καλή είναι η επικοινωνία αλλά να διαφημίζεται μέσω αυτής η επιτυχής πορεία της ομάδος όταν υφίσταται. Κανένας φίλαθλος της ομάδας μας δε τρώει κουτόχορτο. Απλώς όλοι περιμένομε τον απολογισμό σας. Πέρυσι με κάποια επικοινωνιακά τρυκ φέρατε κάποιους άρρωστους στα διαρκείας. Φέτος δε πρόκειται να πουλήσετε ακόμα κι αν φέρετε το Ροναλντίνιο. Επιφυλάσσομαι να επανέλθω όταν έχετε καταλήξει στη πρόταση Βγενόπουλου. Γιατί εμείς ξέρομε τι έχει συμβεί και πια απόφαση πρέπει να ληφθεί απ' όλους μας. Εσείς δεν έχετε αντιληφθεί το μέγεθος της απύθμενης ηλιθιότητας αυτών που σας συμβουλεύουν και αυτών που σας γλείφουν. Αφου θέλετε να σπέρνετε ανέμους ας μην παραπονείστε όταν θερίσετε θύελλες.

Ανώνυμος είπε...

@ Olb Boy,

όπως είπα στο προηγούμενο post σχετικά με την ΚΙΝΗΣΗ υπό τον Βγενόπουλο, θεωρώ - έστω κι αν ακόμα το τοπίο είναι ασαφές (αλλά την ερχόμενη εβδομάδα θα τοποθετηθεί ο Βγενόπουλος και θα ξεκαθαρίσει) - ότι ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ πρόκειται να κάνει στο Σύλλογο.

Μόνο καλό! Και ο λόγος είναι, ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έχουμε μια ΔΗΜΟΣΙΑ, ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙ ΣΑΦΗ τοποθέτηση προθέσεων, διαθέσεων και στόχων - σε αντίθεση με τους ψιθύρους, τις φήμες και τις μαμαμού δημοσιογραφικές διαδόσεις των προηγούμενων χρόνων.

Κατά τα άλλα, σχετικά με το ότι η ομάδα πρέπει να κριθεί στη διάρκεια, όπως ξέρεις συμφωνούμε.

Για κάποιους τα καλά που είδαμε από τη φετινή ομάδα, ήταν τυχαία. Για κάποιους άλλους τα στραβά της είναι τυχαία.

Και οι δυο αυτές πλευρές έχουν, πιστεύω, λάθος.

Πιστεύω πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ της φετινής ομάδας.

σχολιαστής είπε...

O βασικός λόγος που φανήκαμε καλοί την Κυριακή, είναι ότι πετύχαμε τον Ολυμπιακό σε χάλια μέρα. Φανταστείτε, οι γαύροι πάνε καλά σε Ελλάδα και ευρώπη με 15 παίκτες. Τώρα ενισχύθηκαν και το πιο πιθανό είναι ότι θα τους βγούν και κάποιες μεταγραφές του καλοκαιριού που δεν έχουν αποδώσει ακόμα. Τα εκατομμύρια ευρώ που ακούμπησαν και οι αλλαγές στο τιμ που παίρνει αποφάσεις, αρχίζουν να αποδίδουν.

Εμείς έχουμε 20 τόσους μέτριους. Καλούς, για να είμαστε τρίτοι. Και ο καλύτερος προπονητής δεν θα μπορούσε να κάνει θαύματα, όχι ο συμπαθής Πεσέιρο.

Ανώνυμος είπε...

VGENOPOULOS STO PANA8INAIKO TRIFILI

- Τα τελευταία δύο χρόνια, η Marfin της οποίας ηγείστε, μοιάζει να …αγοράζει τα πάντα. Δε σας φάνηκε ποτέ ερεθιστική η ιδέα να ασχοληθείτε επιχειρηματικά με τον Παναθηναϊκό;

** Όχι ποτέ. Πρόκειται, βλέπετε, για μία δραστηριότητα με πολύ μεγάλο συναισθηματικό φορτίο για μένα, δε νομίζω ότι αυτό το πράγμα μπορώ να το δω επαγγελματικά, δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσα να προσφέρω πραγματικές υπηρεσίες. Αν τυχόν συνέβαινε κάτι τέτοιο, οι εφημερίδες, φοβάμαι, θα κατέληγαν να γράφουν πως Παναθηναϊκός διοικείται από έναν επιχειρηματία …χούλιγκαν. Τρελαίνομαι όταν βλέπω μία συγκεκριμένη παράγκα για σειρά ετών να κατευθύνει τους τίτλους προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Και δεν μπορώ να καθίσω στο ίδιο τραπέζι και να συνδιαλλαγώ μαζί τους. Θαυμάζω τον Γιάννη Βαρδινογιάννη που μπορεί και κρατάει την ψυχραιμία του και προσπαθεί μέσα από όλες αυτές τις αδικίες που συμβαίνουν να υπερασπίσει τα συμφέροντα του ΠΑΟ. Εγώ δε θα είχα ποτέ αυτήν την υπομονή.

- Υποθέτω παρ’ όλ’ αυτά πως έχετε κι εσείς ακούσει τους ψιθύρους που αποδίδουν στη Marfin και σε σας προσωπικά τέτοιο ενδιαφέρον.

** Φυσικά. Και ειλικρινά δεν ξέρω τι σκοπιμότητες μπορεί να εξυπηρετούν. Το να αγοράσω τον Παναθηναϊκό είναι εντελώς εκτός των ενδιαφερόντων μου. Είναι άλλο πράγμα να βοηθήσω κάπου αν μου ζητηθεί, χωρίς να έχω πόστα ή χωρίς να φαίνομαι. Θα το κάνω γιατί η καρδιά μου είναι πάντα με τον Παναθηναϊκό. Κι εκείνο που πάνω απ’ όλα θα ήθελα είναι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης να μπορέσει πράγματι να ανατρέψει τις σημερινές δομές, να έχουμε περισσότερες νίκες και περισσότερους τίτλους, ώστε εγώ ως φίλαθλος να μπορώ να πανηγυρίζω στις εξέδρες. Θεωρώ ηρωικό το ότι αφιερώνει τόσο χρόνο από τη ζωή του για να υποστηρίζει τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού, παρά τη φθορά που υφίσταται.

PANE DLD GIA SYNERGASIA???

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά προς τι η μετριοπάθεια?

Μία είναι η λύση.

Να φύγει η οικογένεια Βαρδινογιάννη από τον Παναθηναϊκό.

Και πρέπει όλοι να "βάλουμε" το χεράκι μας προς αυτήν την κατεύθυνση.

Τρόποι υπάρχουν πολλοί.

Οργάνωση απαιτείτε και συνέπεια από την δική μας πλευρά και όχι να ξεχαστούν όλα με μία επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

Αυτο ακριβως χρειαζεται.

Τοσο καιρο δεν ζηταγαμε να βγει καποιος ανοιχτα/επισημα και να ενδιαφερθει για την ομαδα? Αυτος ο καποιος ηρθε!

Ας τον στηριξουμε ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ για να μπει επιτελους ενα τελος στην φθινουσα πορεια της ομαδας.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μπορέλι δεν αρκεί να στηρίξουμε τον Βγενόπουλο, τον Γιαννακόπουλο κλπ αλλά και να σαμποτάρουμε την ΠΑΕ. Υπάρχουν δύο καλοί τρόποι:

Πρώτον δεν πάμε γήπεδο και
Δεύτερον, δεν αγοράζουμε τίποτα που να ανηκει στην ΠΑΕ (από τα καταστήματα ως το DERBY).

Και άσε τον Τζίγγερ να είναι μόνος του στο γήπεδο.

Αλλά σαν μαλάκες πάμε γήπεδο (εγώ προσωπικά το έχω κόψει).

Στην αρρώστεια μας ποντάρουν και αυτοί και αυτή η αρρώστεια κάνει κακό ουσιαστικά στον ΠΑΟ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! Στον ΠΑΟ και όχι στον ΠΑΟΒ ή τον Τζιγγεριακό.

Ανώνυμος είπε...

Κάποια συμπεράσματα & υποθέσεις:

1. Ο Τζίγκερ έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να υποβαθμίσει το 'προιον' που λέγεται Παναθηναικος.

2. Οι 2 οικογένειες αδυνατούν τα τελευταια 1,5-2 χρόνια να συμφωνήσουν και γι' αυτό δεν υπάρχει η παραμικρή πρόοδος στο γηπεδικό.

3. Καμία από τις 2 οκογένειες δεν προκείται και για κανένα λόγο να εγκαταλείψει την ομάδα, με δεδομένα τα διαφαινόμενα κέρδη απο την εκμετάλευση του γηπέδου.

4. Η Marfin προς εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων των επενδυτών της, θα συγκρουστεί τόσο με την κυβέρνηση (βλέπε ΟΤΕ) όσο και με κάποιες από τις υπάρχουσες οικογένειες (βλέπε Κόκκαλης). Άρα θα χρειαστεί 'κάλυψη' και 'λαική προστασία' (βλέπε ομάδα ευρείας δημοφιλίας)

5. Ο Βγενόπουλος - από τον παππού του, αλλά και ο ίδιος- έχει Παναθηναικό παρελθόν.

Μια συμμαχία των 3 θα πρόσφερε:

1. Ανάπτυξη της ομάδας και ανανέωση του ενδιαφέροντος των φιλάθλων.

2. Κάλυψη της οικογένειας Βαρδινογιάννη, έχοντας τον Βγενόπουλο μπροστά να φαίνεται...

3. Αλλά χωρίς να χάσουν τα κέρδη τους από την συμμετοχή τους στην συν-εκμετάλευση του γηπέδου

4. Οι Γιαννακόπουλοι παραμένουν στο κόλπο, με μεγαλύτερη ισορροπία πλέον στο νέο porject αφού θα υπάρχει ο εξισοροπιστικός ρόλος της Marfin

5. Η οποία Marfin (MIG) θα έχει πλέον την υποστήριξη του πράσινου λαού τόσο για την εκπλήρωση επιχειρηματικών στόχων και πιθανής κόντρας, αλλά και ως ένα δυνητικό consumers group 1-2 εκατομμυριών Ελλήνων.

Για να δούμε λοιπόν...

Old Boy είπε...

Και φυσικά, την επόμενη μέρα της τεσσάρας το μπλογκ έκανε τρελό ρεκόρ αναγνωστών.
Θα πει κανείς πολλοί μπορεί να ήταν γάβροι που μπήκαν να μας δουν να σκούζουμε.
Θα πει επίσης κανείς ότι ο τελευταίος που φταίει είναι ο κόσμος με όλες τις πίκρες που έχει φάει.
Δεκτά όλα αυτά.
Αλλά και πάλι.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά αν ακούγατε σήμερα τους ακροατές που βγήκαν στον Γκότζο θα παθαίνατε πλάκα. Παναθηναικοί που να υπερασπίζονται τις επιλογές του Τζίγγερ και να αισθάνονται φόβο και αασφάλεια για κινήσεις τύπου Βγενόπουλου.

Μας έχει κακομάθει βλέπεις ο σωφέρ στις επιτυχίες.

Ρε μήπως πέρα από μαλάκες είμαστε και μαζόχες και όπως και στην πολιτική έχουμε τον πρόεδρο που μας αρμόζει?

Ανώνυμος είπε...

@ Old Boy,

σχετικά με την αυξημένη επισκεψιμότητα του blog την επόμενη της 4άρας, που λες, αλλά και επειδή έχεις ξαναπαρατηρήσει ότι μαζευόμαστε πιο πολλοί εδωμέσα στις γκέλες παρά στις νίκες της ομάδας ...

... νομίζω ότι είναι κάτι το απόλυτα φυσιολογικό, που έχει να κάνει με τα εξής 2 δεδομένα:

1. Όταν υπάρχει πρόβλημα, επόμενο και φυσιολογικότατο είναι να γίνεται περισσότερη συζήτηση, διατύπωση απόψεων, διαμάχη, κ.ο.κ. - κι αυτό ισχύει παντού, όχι μόνο για τα της ομάδας.
2. Η ίδια η φυσιογνωμία του blog, που εστιάζει κυρίως (όχι αποκλειστικά) στα στραβά της ομάδας και συγκεντρώνει πιο πολύ "διαμαρτυρόμενους" με την κατάστασή της, είναι επόμενο και φυσιολογικό να ευνοεί το φαινόμενο που λες και καλά κάνει.

Γιατί προβληματίζεσαι λοιπόν; Έτσι δεν είναι;

scarface είπε...

Έχω την υποψία για να μη πω τη βεβαιότητα ότι αν υπήρχε μία πιθανότητα στις 100 να φύγει η οικογένεια από την ομάδα, τώρα που έχει δρομολογηθεί το γήπεδο με ότι αυτό συνεπάγεται δεν υπάρχει καμία.

Ανώνυμος είπε...

@ Scarface,

όμως η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ κατά το (όχι και τόσο ευκαταφρόνητο) ποσό των 11μιση εκατ. ευρώ, σημαίνει ότι ΑΝΟΙΓΕΙ τις πόρτες να μπούνε και άλλοι!

Σε συνάρτηση με αυτό, ας σκεφτούμε και ότι η ανακοίνωση της Π.Ε.Κ. υπό τον Βγενόπουλο δείχνει μια διάθεση ΟΧΙ εξαγοράς της ΠΑΕ, αλλά μάλλον ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ σε αυτήν.

Εκείνο που διαφαίνεται λοιπόν ετούτη τη στιγμή - και μέχρι να ξεκαθαρίσει ακόμα περισσότερο τα πράγματα ο Βγενόπουλος την άλλη βδομάδα - είναι πως δεν υπάρχει μεν θέμα πώλησης της ΠΑΕ αλλά "ανοίγματος" στην κατεύθυνση του οποίου σίγουρα θα γίνουν διάφορες κινήσεις (περισσότερο ή λιγότερο σκληρές!) ώστε να ρυθμιστούν τα ΠΟΣΟΣΤΑ συμμετοχής (άρα και ΘΕΣΗΣ ΙΣΧΥΟΣ) σε αυτήν.

Όπως και να έχει, η κίνηση Βγενόπουλου είναι ΚΑΛΗ διότι επιτέλους ξεκαθαρίζει το τοπίο και βάζει τέρμα στις φημολογίες, που τόσο ταλαιπώρησαν το Σύλλογο και τους οπαδούς του όλα αυτά τα χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΟΥΧΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ, ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ Ο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ.

@pavlotheeparethipae

ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ "ΦΙΛΑΘΛΟΙ" ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΙ...
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΠΙΑ...

ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΙΛΟΔΟΞΟΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ.
ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!!!!

ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΜΟΝΟ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΕΠΙΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ...

ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΣΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΜΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΥΝΕΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ. ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Thrass είπε...

pavlothee, is wrestling fixed?

squarelogic είπε...

Η προσφατα δημοσιευμένη συνέντευξη Βγενόπουλου στο "Τριφύλλι",περιοδικό ιδιοκτησίας της οικογένειας Β. με κανει να σκεφτομαι μηπως υπάρχει καποιου ειδους αρχικη συμφωνία για το μελλον μεταξυ τους.

Απ την αλλη ο Βγενοπουλος σαν "Τρ.Κυπρου" προσπάθησε να βαλει ποδι στην "Πειραιώς",γεγονός που στην βαρδινογιάννειο λογικη εκλαμβάνεται ως casus belli.

Περιμένουμε την επομενη τοποθετηση του Mr.Marfin,εκτιμώντας θετικά την προσεκτικη διατυπωση της χθεσινης ανακοινωσης,διατυπωση σχεδιασμένη ωστε να μην ξεσηκώσει στο επακρο τα αμυντικα αντανακλαστικα των Βαρδιν/δων.

Ανώνυμος είπε...

Γι αυτόν που είπε ότι ο Βγενόπουλος θα κοντράρει την κυβέρνηση (ΟΤΕ), είναι κομματάκι δύσκολο, μιας και ο Βγενόπουλος κατέχει το 19% του ΟΤΕ, δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος μετά το κράτος

Ανώνυμος είπε...

Ανοιχτός σε οποιαδήποτε κίνηση που θα γίνει για το καλό του Παναθηναϊκού εμφανίστηκε ο Παύλος Γιαννακόπουλος σε δηλώσεις του στον «Alpha Radio». Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο ιστορικός σύλλογος πρέπει να διοικηθεί από ανθρώπους που τον αγαπούν, προσθέτοντας ότι πάνω από όλα ανήκει στον κόσμο του.

«Ο Παναθηναϊκός ανήκει πάνω από όλα στον κόσμο του, ανεξάρτητα από το αν οι μετοχές ανήκουν στον Βαρδινογιάννη ή τον Γιαννακόπουλο. Ο,τιδήποτε είναι για το καλό του συλλόγου εγώ είμαι υπέρ αυτού. Ο κάθε φίλαθλος του Παναθηναϊκού πρέπει να βάζει ένα πετραδάκι για αυτό το μεγάλο οικοδόμημα», δήλωσε ο Γιαννακόπουλος.


Στην συνέχεια ο πρόεδρος της ΚΑΕ πρόσθεσε:


«Ο Παναθηναϊκός πρέπει να διοικηθεί από ανθρώπους που τον αγαπούν και δεν αποβλέπουν σε οικονομικά οφέλη και που θέλουν να τον βλέπουν ψηλά».

Ανώνυμος είπε...

apo Paron Kyriakis 26/2/2006

* Μόνο το δάνειο δίνει η Marfin, αλλά μέτοχοί της βλέπουν ΑΕΚ

Τα σενάρια που θέλουν τη Marfin να συμμετέχει άμεσα στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ ΑΕΚ διαψεύδονται κατηγορηματικά από τον πρόεδρο της τράπεζας Ανδρέα Βγενόπουλο. Ο λόγος δεν έχει να κάνει με τις συλλογικές προτιμήσεις του επιχειρηματία που έχουν... πράσινη απόχρωση.

«Είμαι γέννημα θρέμμα Παναθηναϊκός», λέει δεξιά και αριστερά ο Βγενόπουλος, ο οποίος έχει τιμηθεί από στελέχη του «τριφυλλιού».

Άλλος λοιπόν είναι ο λόγος για τον οποίο αποκλείει ο Βγενόπουλος οποιαδήποτε ανάμειξη της Marfin στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ ΑΕΚ. Όπως έλεγε ο ίδιος, «δεν συμφέρει επιχειρηματικά την τράπεζα να ασχοληθεί με μια ομάδα. Άλλο η χορηγία και άλλο η ιδιοκτησία μιας ΠΑΕ ή μιας ΚΑΕ». Bγάζει έξω λοιπόν το συναίσθημα ο Βγενόπουλος από τις επενδυτικές κινήσεις του στο ποδόσφαιρο.

Άρα η δανειοδότηση της ΑΕΚ με το ομολογιακό δάνειο ύψους 8,5 εκατ. ευρώ είναι επικερδής συμφωνία για την τράπεζα. Ίσως και με αντάλλαγμα μετοχές της ΠΑΕ για κάποιους από τους μετόχους της τράπεζας.

Στο μετοχολόγιο της Marfin, άλλωστε, υπάρχουν πολλοί φίλοι της ΑΕΚ που θέλουν κάποια στιγμή να εμπλακούν με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της. Είτε για να εδραιώσουν τη διαπραγματευτική ισχύ τους είτε για να βγάλουν απωθημένα του παρελθόντος, όταν δεν κατάφεραν να κρατηθούν στο Δ.Σ. παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους.

Στο προσκήνιο βγήκε προχθές το όνομα του Θόδωρου Βενιάμη. Από το περιβάλλον του διαψεύστηκε οποιοδήποτε ενδεχόμενο εμπλοκής του στην ΑΕΚ, όμως, ακόμα και στελέχη της Marfin υποστηρίζουν ότι ο εν λόγω εφοπλιστής σκέφτεται πολύ σοβαρά να μπει στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ. Συνδέεται, άλλωστε, φιλικά τόσο με τον Νίκο Κούλη όσο και με τον εφοπλιστή Θανόπουλο, ο οποίος τον έφερε ουσιαστικά σε επαφή με τον Ντέμη Νικολαΐδη.

Ανώνυμος είπε...

Τα της Τετάρτης έχουν επισκιαστεί πλέον από τις ανακοινώσεις του Βγενό, θα ήθελα να πω όμως για τα 2 ματς πως φάνηκε ότι η εμφάνιση της Κυριακής ήταν η εξαίρεση.
Έχουμε μπει ήδη στο δεύτερο μισό της σεζόν και προσπαθώντας να θυμηθώ πότε έπαιξε καλή μπάλα η ομάδα, μου έρχονται στο μυαλό μόνο 4 παιχνίδια (ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ, ΑΕΚ, ΑΤΛΕΤΙΚΟ, ΟΣΦΠ) σε σύνολο 24. Κι αν είμαι υπερβολικός, άντε να είναι 6 τα ματσάκια.
Τον Πεσέιρο, τον πίστευα, εξακολουθώ να τον θεωρώ καλό προπονητή, αλλά έχει μπερδευτεί πολύ πλέον και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Ζοσέ.
Θα σταθώ προς το παρόν σε δύο σημεία των σημερινών του δηλώσεων.

Ο Νίνης δεν είναι έτοιμος να προσφέρει. Βάζει να παίξουν εκείνους που ο ίδιος θεωρεί καλύτερους. Αν είναι δυνατόν! Είναι καλύτερος ο Ρομέρο; Πιο πιθανό θεωρώ να μην τον βάζει πια, φοβούμενος το κράξιμο αν τον ξεβρακώσει. Αν δεν αλλάξουν τα πράγματα στην ομάδα, ίσως να είναι καλύτερο για το μέλλον του μικρού Σωτήρη να πάει αλλού, γιατί στον φετινό ΠΑΟ δεν τον εκτιμούν.

Το πρόβλημα με τις κλειστές άμυνες δεν το έχει μόνο ο Παναθηναϊκός. Και; Τι σημαίνει αυτό; Μήπως πρόκειται για κάποια επιδημία; Είναι δυνατόν να προβάλλεται αυτή η μαλακία σαν επιχείρημα;

ΥΓ. Όσο σκεπτικισμός και να υπάρχει για τον Βγενόπουλο, δεν πιστεύω ότι υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα, με εκείνον στο τιμόνι να πάει η ομάδα χειρότερα από ότι τα τελευταία χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Simantiko kalesma apo tin PEK:

«ΣΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΥΠΕΣ ΜΑΖΙ

Η καθολική αποδοχή της ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ από τους φιλάθλους και τους παλαίμαχους αθλητές του Παναθηναϊκού έχει ήδη οριοθετήσει τη νέα πορεία του Συλλόγου μας.

Το όραμα ενός Παναθηναϊκού πολυμετοχικού, ενιαίου και αδιαίρετου, ενός Παναθηναϊκού πρωταγωνιστή σε όλα τα αθλήματα είναι απαίτηση 2.000.000 φιλάθλων και τίποτα δεν μπορεί να το σταματήσει.

Εν όψει των θετικών για τον Παναθηναϊκό μας εξελίξεων είμαστε υποχρεωμένοι να μεταφέρουμε προς τους φιλάθλους τα εξής μηνύματα:

1. Πρέπει όλοι να έχουμε αισθήματα σεβασμού και ευγνωμοσύνης προς την οικογένεια Βαρδινογιάννη που με μεγάλο οικονομικό και προσωπικό κόστος επί 3 δεκαετίες στηρίζει τον Παναθηναϊκό και μας έχει δώσει και πολλές μεγάλες χαρές.

2. Οι οποιεσδήποτε ύβρεις σαν αυτές που ακούστηκαν χθες στο ΟΑΚΑ είναι άδικες, ανεπίτρεπτες και αντίθετες με τις αρχές και την ιστορία του Συλλόγου μας.

3. Η ομάδα του ποδοσφαίρου διεκδικεί το Πρωτάθλημα Ελλάδος και χρειάζεται γεμάτες κερκίδες και θερμή υποστήριξη και,

4. Το μόνο σύνθημα που εκφράζει την ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ είναι το «...στις χαρές και στις λύπες μαζί».


Metriopa8ia ke eirini?

scarface είπε...

Και αν ο Βγενόπουλος είναι συνενοημέμος με το ραλίστα για να βγει τώρα να κάνει αυτές τις δηλώσεις για να ξεχαστεί το ντέρμπυ. Παίζει αυτό το σενάριο?
Έχουμε καταντήσει συνωμοσιολόγοι ρε γαμώτο....

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά το επαναλαμβάνω. Τα πράγματα είναι απλά. Πρέπει να φύγει η διοίκηση ότι και να γίνει στο πρωτάθλημα. Φημολογείτε έντονα ότι το φετινο πρωτάθλημα θα το πάρει ο ΠΑΟ. Είμαι σίγουρος ότι αν γίνει κάτι τέτοιο πολλοί από εσάς θα τρέξουν να πανηγυρίσουν.

MEGA ΛΑΘΟΣ.

Δεν έχει μέλλον ο ΠΑΟ με την οικογένεια αυτή. Στόχος μας δεν πρέπει να είναι το πρωτάθλημα ή κάποια νίκη αλλά η αποπομπή της διοίκησης με κάθε τρόπο.

Ήρθε η ώρα για δυνατές κινητοποιήσεις. Οργάνωση χρειάζεται και συνενόηση μεταξύ των συνδέσμων και των απλών ανθρώπων.

Οργανωμένα κα συσπειρωμένα εναντίον της διοίκησης για το καλό του Παναθηναικού μας.

----------------------------

Συμφωνώ όι η εκπομπή ήταν στημένη χθες στο sport-fm.

-----------------------------

Συμφωνώ επίσης ότι το γηπεδικό είναι ένας δυνατός λόγος για να προσπαθεί ο επιχειρηματίας Τζίγγερ να κρατήσει τα ηνία της ομάδας. Γωνία μαγαζί είναι ο ΠΑΟ.

---------------------------------

Old Boy είπε...

«Η ίδια η φυσιογνωμία του blog, που εστιάζει κυρίως (όχι αποκλειστικά) στα στραβά της ομάδας»
Φαντάζομαι ότι η φυσιογνωμία του blog εξαρτάται από την ιστορική συγκυρία της ομάδας.
Δηλαδή αν το είχαμε ανοίξει σε εποχή που σαρώναμε, νομίζω ότι και τα πράγματα θα ήταν κάπως διαφορετικά.
Δηλαδή αν δεχθούμε ότι υπάρχει εστίαση στα στραβά της ομάδας είναι πιο λογικό να δεχθούμε ότι αυτό γίνεται επειδή η ομάδα τρώει σφαλιάρες επί σφαλιαρών, παρά ότι ενώ γενικά πετάει εμείς ψάχνουμε να ψειρίσουμε και να βρουμε κάτι αρνητικό.

Pappas10 είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩ αδέλφια,

Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι οπαδοί σπεύδουν να τραβήξουν την κατάσταση σε ένα άκρο που ο Βγενόπουλος απεύχεται μέσα από τις ανακοινώσεις του.

Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτίμηση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ φίλε old boy τι ψειρίσουμε λες?

Εδώ έχουμε πιάσει πάτο και ακόμα παρα πέρα και εσύ λες ψειρίσουμε?

Δεν θέλει μετριοππαθεια αυτή την στιγμή.

Θέλει αντίδραση.

Μόνο αν το θελήσουμε ΕΜΕΙΣ θα φύγει το καρκίνωμα.

Εκτός και αν δεν βλέπεις πρόβλημα εσύ.

Ανώνυμος είπε...

@ Old Boy,

φυσικά και συμφωνώ μαζί σου! Δεν πρόσεξες το σημείο 1 της απάντησής μου;

Υ.Γ. αυτό δεν σημαίνει όμως, πως δεν υπάρχει και ένας ψείρας, ονόματα δε λέμε, ξέρεις εσύ ... χαχαχαχαχά!

Old Boy είπε...

Pavlothee, ξαναδιάβασε το σχόλιο μου. Δεν κατάλαβες τι είπα. Το αντίθετο λέω.