Δευτέρα, Απριλίου 30, 2007

Καλή Εβδομάδα


FINAL FOUR, GAME 1, May 4, 2007
GROUP Semifinal 1
Panathinaikos vs.Tau Ceramica May 04, 2007 20:30 CET 21:30 LT
GROUP Semifinal 2
CSKA Moscow vs.Unicaja May 04, 2007 17:30 CET 18:30 LT

Δευτέρα, Απριλίου 23, 2007

Να 'χαμε έναν αργιλέ

Δεκάδες χιλιάδες αργιλέδες μοιράστηκαν στους οπαδούς της Μπόχουμ, οι οποίοι καπνίζοντάς τους όλη μέρα βλέπουν τον Επαλέ - Πελέ.
Είχε προηγηθεί η συστηματική πολύμηνη χρήση LSD με το οποίο κατόρθωσαν να δουν τον Φάνη Γκέκα πρώτο σκόρερ της Μπουντεσλίγκα.
Κατά τα άλλα το ιστορικό φετινό ρεκόρ της Πανάθας οφείλεται στο φτωχό έμψυχο υλικό της ομάδας.
Οι φήμες πάντως ότι η τρίτη σερί εντός έδρα ήττα αφιερώθηκε από την ΠΑΕ στον εορτάζοντα σήμερα Κουτόχορτο ελέγχονται ως αναληθείς.

Πέμπτη, Απριλίου 19, 2007

ΦΛΟΥΦΛΙΚΗ ΠΑΕ....ΑΨΥΧΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Αυτό είναι κύριοι το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας. Διοικείται απο ανίκανους γιάπηδες που το μέγιστο που έχουν καταφέρει είναι να ανάψουν το τζάκι του σπιτιού τους και να κόψουν την άκρη στο πούρο τους. Γεμίσαμε Δ/ντές και Προϊσταμένους οι οποίοι έχουν ύφος Καρδινάλιου και γνώσεις λαχειοπώλη. Φιλοσοφία δεν υπάρχει, ούτε συνέπεια. Το πρωτάθλημα έχει σχεδόν τελειώσει, το Κύπελλο το ίδιο, και ακόμα δεν ξέρουν αν τους κάνει ο προπονητής. Δηλαδή αν κερδίσει το Κύπελλο θα γίνει Λίπι και αν όχι θα θεωρείται Αλέφαντος. Μα είμαστε σοβαροί; Η όλη νωχελικότητα θυμίζει νεκροταφείο μετά τα μεσάνυχτα, που και πάλι πιο ζωηρό είναι καθώς όλο και κανένας σατανιστήςή νεκρόφιλος θα βρεθεί να ανάψει το κέφι. Η όλη σαπίλα, αναξιοκρατία και προχειρότητα έχει περάσει στους ποδοσφαιριστές. Τους βλέπεις και τους λυπάσαι. Η ποδοσφαιρική κλάση είναι ένα δεδομένο, η αγωνιστικότητα και το πάθος είναι κάτι διαφορετικό. Αν ανοίξεις ξαφνικά την τηλεόραση και δεν γνωρίζεις σκορ και λεπτό, στοιχηματίζεις οτι το ματς είναι 6-0 και κάνουν συντήρηση δυνάμεων. Ούτε μπορώ να θυμηθώ πότε ήταν η τελευταία φορά που είδα την ομάδα να παίζει δυνατά, να τρέχει, να σκίζεται και να παθιάζεται. Πότε είδα ένα δυνατό, έστω αντιαθλητικό μαρκάρισμα. Κυρίες κανονικές τα παιδιά.
Το χειρότερο όλων, και σε αυτό έχει δίκιο ο πυγμαίος χωρίς λαιμό, η διοίκηση είναι το απόλυτο κορόϊδο στα μάτια όλων. Κανένας δεν παίρνει σοβαρά υπ'όψιν, πόσο μάλλον να φοβάται, τον Παναθηναϊκό. Η λογική του "χτύπα κι άλλο, θα τ'αντέξω" και "σφάξε με Πασά μου ν'αγιάσω" μας έχει κατατάξει στους αδιαφιλονίκητους κομπάρσους ανά την επικράτεια. Οχι μόνο δεν μπορούμε να αντιπαρατεθούμε στο 10ετές, και πλέον, κατεστημένο αλλά ακόμα και οι μικρές ομάδες με εμάς παίρνουν πίσω τα σποράκια που έχασαν με άλλους. Θα περίμενε κανείς οτι μετά απο τις απανωτές πανωλεθρίες....αγωνιστικές, μεταγραφικές, ιατρικές κτλ θα υπήρχαν τουλάχιστον ένοχοι και κυρώσεις....ΜΠΑ!!! Θα περίμενες αυτοκριτική και βελτίωση....ΜΠΑ ΟΥΤΕ ΠΑΛΙ!!! Θα περίμενες ξεσηκωμό και αντάρτικο, μια δραστηριοποίηση....ΚΑΛΟ, ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ?

Κοίτα να δείτε που αν πάρουμε Κύπελλο, θα το βαφτίσουν άθλο. Μια λέξη ταιριάζει μόνο....Κατάντια....και μάλιστα βορείων προαστίων...

Δευτέρα, Απριλίου 16, 2007

ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

Απο το site της Sportime τα highlights της ερυθρόλευκης καριέρας του κ. Μπριάκου.


Ούτε ένα, ούτε δύο… (ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-3)

Στις αρχές Φεβρουαρίου διεξαγόταν το πρώτο από τα τρία (θεωρητικά) ντέρμπι τίτλου, που ήταν προγραμματισμένα μέσα σε ένα μήνα. Ήταν η τελευταία ευκαιρία της ΑΕΚ να μπει δυνατά στη διεκδίκηση του τίτλου, αφού αν κέρδιζε τον Ολυμπιακό θα μείωνε στους πέντε βαθμούς από την κορυφή. Το παιχνίδι έληξε 3-3… Ο Θανάσης Μπριάκος, όπως προέκυψε από το… πόρισμα του Τύπου, αλλά και των κριτικών διαιτησίας δεν έδωσε τρία πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, καταλόγισε ένα γκολ-οφσάιντ, απέβαλε άδικα τον Μιχάλ Ζεβλάκοφ και δεν απέβαλε τον Νέρι Καστίγιο. Η πειθαρχική επιτροπή της ΚΕΔ αποφάσισε να τον τιμωρήσει με τέσσερις αγωνιστικές, όταν είχε ήδη εκτίσει τις τρεις.

«Χωρίς καμία αμφιβολία ο διαιτητής αλλοίωσε το αποτέλεσμα. Αν ήταν λίγο καλύτερος, θα είχαμε κερδίσει». Λορέντζο Σέρα Φερέρ.

Έληξε, έληξε! (ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-2)

Ένα ακόμα ματς φωτιά ζητάει από τον Θανάση Μπριάκο να παίξει το ρόλο του πυροσβέστη. Και ο Ηπειρώτης διαιτητής το παίρνει στα σοβαρά… Το παιχνίδι ξεκινάει με γκολ από τα αποδυτήρια για τον ΠΑΟΚ, στο οποίο έχει προηγηθεί φανερό φάουλ στον Ερόλ Μπουλούτ που δεν δίνεται. Ακολουθεί χέρι του Γιάγια Τουρέ σε σουτ του Μίετσελ και πέναλτι υπέρ του δικεφάλου που δεν σφυρίζει ο Θανάσης Μπριάκος. Ο Ολυμπιακός ανατρέπει τον αγώνα και μετά το δεύτερο γκολ (του Μιχάλη Κωνσταντίνου στο 77’), η Τούμπα παίρνει φωτιά. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ καίνε καθίσματα, πετάνε αντικείμενα και μετατρέπουν σε κόλαση το γήπεδο. Το ματς διακόπτεται στο 82’ για περίπου δέκα λεπτά. Ο Θανάσης Μπριάκος δεν κρατάει ούτε δευτερόλεπτο καθυστερήσεων και λήγει το ματς στο 90’.

«Η αποστολή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία κ. Μπριάκο... Ενδεχομένως η Super League να σας οφείλει πια τη θέση του αρχιδιαιτητή. Μαζί με αντίστοιχα άξιους συναδέλφους σας μπορείτε πια να αναβαθμίσετε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν έχει σημασία που αδειάσατε τα γήπεδα. Είμαστε βέβαιοι πως με τέτοιες «εμφανίσεις» θα τα ξαναγεμίσετε... Άλλωστε ο ελληνικός λαός αγαπάει την κωμωδία!». ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Το αγαπημένο του… κόκκινο (Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-2)

Μην παρεξηγείτε τον τίτλο. Δεν πρόκειται για έμμεση αναφορά για τον Ολυμπιακό, αλλά για τις κόκκινες κάρτες. Ο Θανάσης Μπριάκος σπάνια τελειώνει ντέρμπι χωρίς αποβολή και στο Ολυμπιακό Στάδιο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος είχε σημαδέψει το ντέρμπι με τη μια από τις δύο κόκκινες κάρτες. Η αποβολή του Ηλία Κώτσιου συζητήθηκε για πάρα πολλές μέρες, αφού ναι μεν ο αμυντικός του Παναθηναϊκού προσπάθησε να απωθήσει τον αντίπαλό του, αλλά και ο Γιαννάκης Οκκάς ήθελε πολύ να πέσει και να κερδίσει την κόκκινη.

Παντός καιρού! (ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1)

Τα παιχνίδια ξεκινούν πάντα λίγο αργότερα για τον Θανάση Μπριάκο… Έτσι και στη Νέα Σμύρνη είπε να μην κρίνει την αναμέτρηση από το πρώτο της πεντάλεπτο. Γιατί αν λειτουργούσε διαφορετικά, τότε μόλις στο τέταρτο λεπτό θα είχε δώσει πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ και θα είχε αποβάλει τον Τάσο Πάντο που απέκρουσε με το χέρι το πλασέ του Κατσουράνη. Ο Πάντος αποβλήθηκε εντέλει (ντέρμπι χωρίς κόκκινη δεν υπάρχει για τον Μπριάκο), αλλά στο 61’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει με γκολ του Στολτίδη, που μπήκε πέντε λεπτά αργότερα.

Το πέναλτι στον Μικάελσεν (Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-2)

Τα πρώτα σοβαρά παράπονα του Παναθηναϊκού για τον Μπριάκο, ήρθαν το βράδυ της 9ης Δεκεμβρίου 2001, μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο. Με το σκορ στο 1-1, στο 82ο λεπτό ο Γιαν Μικάελσεν ανατρέπεται εντός περιοχής, με τον Ηπειρώτη διαιτητή να είναι... μια ανάσά από τη φάση. Το πέναλτι που είδαν όλοι, δεν το είδε ο Μπριάκος και έδωσε εντολή να συνεχιστεί το παιχνίδι, για να έρθει το 1-2 υπέρ του ΠΑΟΚ, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, ακριβώς στην επόμενη φάση!

Μετά απο όλα αυτά ήρθε το χτεσινό όργιο όπου....
α) Δεν αποβάλεται ο παίκτης που ανατρέπει τον Παπαδόπουλο στην φάση του πέναλτι-με 2η κίτρινη.
β) Αποβάλεται ορθά ο Παπαδόπουλος αλλά όχι και ο Μπούσι που τον έφτυσε. Θυμίζω φάση με Ράϊκαρντ-Φέλερ που για κάτι αντίστοιχο αποβλήθηκαν ΚΑΙ ΟΙ 2.
γ) Μη αποβολή στη αγκωνιά γιαταγάνι του Καραλιόπουλου στον Νίνη
δ) Πέναλτι κωμωδία στο 94. Ο εν λόγω τραγέλαφος ήταν δίπλα στην φάση αλλά μάλλον έβλεπε οράματα. Είναι τόσο απροκάλυπτη η εμπάθεια που δεν χρειάζεται καν ανάλυση.
ε) Πανηγυρισμός χουλιγκάνου, σεμινάριο απο μπινελίκια και άσεμνες χειρονομίες του Μπούσι αλλά πάλι ο Μπριάκος ήταν αλλού.

Απο όλα τα ανωτέρω προκύπτει μια ομάδα που σταθερά ευνοείται, και μια που σταθερά σφαγιάζεται.

ΡΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΣΟΥ....και βέβαια την αρμάδα που έφτιαξες που χάνει εντός απο κάθε πικραμένο(Ατρόμητο, Ιωνικό, Εργοτέλη) και διασύρετε εκτός απο ομαδούλες τύπου Κέρκυρας (3-1).

Και κοίτα να δεις, μην βιάζεσαι για το θέμα προπονητή. Και χωρίς προπονητή 3οι θα βγούμε, άντε 4οι....ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΜΑΣ Γ.....την ομάδα, την ψυχολογία, τα όνειρα, το παρόν και το μέλλον.

Του χρόνου βάλε στην ΚΕΔ δίδυμο Τσαγκαράκη - Ευθυμιάδη να γουστάρουμε καλύτερα. Και απαιτούμε την επιστροφή στην ενεργό δράση του Παπουτσέλη. Αμαρτία το παλικάρι....

Παρασκευή, Απριλίου 13, 2007

Σσσσσσσσσσσ....η ΠΑΕ κοιμάται.

Η χρονιά φτάνει στο τέλος και οι φωστήρες της ΠΑΕ δεν έχουν ιδέα για το μέλλον. Κανένα πλάνο, κανένα όραμα. Ότι βρέξει ας κατεβάσει...Προπονητής για την νέα χρονιά δεν υπάρχει. Άρα ούτε και εισηγήσεις για μεταγραφές. Αν μείνει ο Μουνιόθ, λίγο το κακό καθώς γνωρίζει την ομάδα. Αν όχι-που είναι το πιθανότερο-ο νέος θα θέλει την δική του κρίση και όχι του προκατόχου του. Βέβαια σε αυτό το θέμα πότε αποφάσιζε ο προπονητής για να γίνει τώρα...? Σωστό κι αυτό. Οι ίδιοι άχρηστοι που ευθύνονται για όλους τους άσχετους που έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια, θα αποφασίσουν και θα θησαυρίσουν και φέτος. Είναι οι ίδιοι που αποφάσισαν να χαρίσουν τον Γκέκα στην Μπόχουμ. Όχι οτι τον είχα σε απίστευτη εκτίμηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι ξεπουλάς/δανείζεις με αστείους όρους περιουσιακά σου στοιχεία...Αλλά δεν είναι ο πρώτος και δεν θα είναι ο τελευταίος. Το μοναστήρι να είναι καλά και θα τιμωρηθούν και άλλοι απείθαρχοι. Γιατί η μη δουλική συμπεριφορά στον επίγειο θεό της ΠΑΕ θεωρείται παράπτωμα και μάλιστα σοβαρότατο. Το μόνο σίγουρο είναι η επιστροφή στην Λεωφόρο. Με άλλα λόγια η "πώληση" της Ferrari και η επιστροφή στο πειραγμένο Renault 5 Turbo.
Με λίγα λόγια. Και του χρόνου μια απο τα ίδια....βαρέθηκα!!!