Δευτέρα, Απριλίου 16, 2007

ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

Απο το site της Sportime τα highlights της ερυθρόλευκης καριέρας του κ. Μπριάκου.


Ούτε ένα, ούτε δύο… (ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-3)

Στις αρχές Φεβρουαρίου διεξαγόταν το πρώτο από τα τρία (θεωρητικά) ντέρμπι τίτλου, που ήταν προγραμματισμένα μέσα σε ένα μήνα. Ήταν η τελευταία ευκαιρία της ΑΕΚ να μπει δυνατά στη διεκδίκηση του τίτλου, αφού αν κέρδιζε τον Ολυμπιακό θα μείωνε στους πέντε βαθμούς από την κορυφή. Το παιχνίδι έληξε 3-3… Ο Θανάσης Μπριάκος, όπως προέκυψε από το… πόρισμα του Τύπου, αλλά και των κριτικών διαιτησίας δεν έδωσε τρία πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, καταλόγισε ένα γκολ-οφσάιντ, απέβαλε άδικα τον Μιχάλ Ζεβλάκοφ και δεν απέβαλε τον Νέρι Καστίγιο. Η πειθαρχική επιτροπή της ΚΕΔ αποφάσισε να τον τιμωρήσει με τέσσερις αγωνιστικές, όταν είχε ήδη εκτίσει τις τρεις.

«Χωρίς καμία αμφιβολία ο διαιτητής αλλοίωσε το αποτέλεσμα. Αν ήταν λίγο καλύτερος, θα είχαμε κερδίσει». Λορέντζο Σέρα Φερέρ.

Έληξε, έληξε! (ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-2)

Ένα ακόμα ματς φωτιά ζητάει από τον Θανάση Μπριάκο να παίξει το ρόλο του πυροσβέστη. Και ο Ηπειρώτης διαιτητής το παίρνει στα σοβαρά… Το παιχνίδι ξεκινάει με γκολ από τα αποδυτήρια για τον ΠΑΟΚ, στο οποίο έχει προηγηθεί φανερό φάουλ στον Ερόλ Μπουλούτ που δεν δίνεται. Ακολουθεί χέρι του Γιάγια Τουρέ σε σουτ του Μίετσελ και πέναλτι υπέρ του δικεφάλου που δεν σφυρίζει ο Θανάσης Μπριάκος. Ο Ολυμπιακός ανατρέπει τον αγώνα και μετά το δεύτερο γκολ (του Μιχάλη Κωνσταντίνου στο 77’), η Τούμπα παίρνει φωτιά. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ καίνε καθίσματα, πετάνε αντικείμενα και μετατρέπουν σε κόλαση το γήπεδο. Το ματς διακόπτεται στο 82’ για περίπου δέκα λεπτά. Ο Θανάσης Μπριάκος δεν κρατάει ούτε δευτερόλεπτο καθυστερήσεων και λήγει το ματς στο 90’.

«Η αποστολή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία κ. Μπριάκο... Ενδεχομένως η Super League να σας οφείλει πια τη θέση του αρχιδιαιτητή. Μαζί με αντίστοιχα άξιους συναδέλφους σας μπορείτε πια να αναβαθμίσετε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν έχει σημασία που αδειάσατε τα γήπεδα. Είμαστε βέβαιοι πως με τέτοιες «εμφανίσεις» θα τα ξαναγεμίσετε... Άλλωστε ο ελληνικός λαός αγαπάει την κωμωδία!». ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Το αγαπημένο του… κόκκινο (Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-2)

Μην παρεξηγείτε τον τίτλο. Δεν πρόκειται για έμμεση αναφορά για τον Ολυμπιακό, αλλά για τις κόκκινες κάρτες. Ο Θανάσης Μπριάκος σπάνια τελειώνει ντέρμπι χωρίς αποβολή και στο Ολυμπιακό Στάδιο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος είχε σημαδέψει το ντέρμπι με τη μια από τις δύο κόκκινες κάρτες. Η αποβολή του Ηλία Κώτσιου συζητήθηκε για πάρα πολλές μέρες, αφού ναι μεν ο αμυντικός του Παναθηναϊκού προσπάθησε να απωθήσει τον αντίπαλό του, αλλά και ο Γιαννάκης Οκκάς ήθελε πολύ να πέσει και να κερδίσει την κόκκινη.

Παντός καιρού! (ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1)

Τα παιχνίδια ξεκινούν πάντα λίγο αργότερα για τον Θανάση Μπριάκο… Έτσι και στη Νέα Σμύρνη είπε να μην κρίνει την αναμέτρηση από το πρώτο της πεντάλεπτο. Γιατί αν λειτουργούσε διαφορετικά, τότε μόλις στο τέταρτο λεπτό θα είχε δώσει πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ και θα είχε αποβάλει τον Τάσο Πάντο που απέκρουσε με το χέρι το πλασέ του Κατσουράνη. Ο Πάντος αποβλήθηκε εντέλει (ντέρμπι χωρίς κόκκινη δεν υπάρχει για τον Μπριάκο), αλλά στο 61’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει με γκολ του Στολτίδη, που μπήκε πέντε λεπτά αργότερα.

Το πέναλτι στον Μικάελσεν (Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-2)

Τα πρώτα σοβαρά παράπονα του Παναθηναϊκού για τον Μπριάκο, ήρθαν το βράδυ της 9ης Δεκεμβρίου 2001, μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο. Με το σκορ στο 1-1, στο 82ο λεπτό ο Γιαν Μικάελσεν ανατρέπεται εντός περιοχής, με τον Ηπειρώτη διαιτητή να είναι... μια ανάσά από τη φάση. Το πέναλτι που είδαν όλοι, δεν το είδε ο Μπριάκος και έδωσε εντολή να συνεχιστεί το παιχνίδι, για να έρθει το 1-2 υπέρ του ΠΑΟΚ, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, ακριβώς στην επόμενη φάση!

Μετά απο όλα αυτά ήρθε το χτεσινό όργιο όπου....
α) Δεν αποβάλεται ο παίκτης που ανατρέπει τον Παπαδόπουλο στην φάση του πέναλτι-με 2η κίτρινη.
β) Αποβάλεται ορθά ο Παπαδόπουλος αλλά όχι και ο Μπούσι που τον έφτυσε. Θυμίζω φάση με Ράϊκαρντ-Φέλερ που για κάτι αντίστοιχο αποβλήθηκαν ΚΑΙ ΟΙ 2.
γ) Μη αποβολή στη αγκωνιά γιαταγάνι του Καραλιόπουλου στον Νίνη
δ) Πέναλτι κωμωδία στο 94. Ο εν λόγω τραγέλαφος ήταν δίπλα στην φάση αλλά μάλλον έβλεπε οράματα. Είναι τόσο απροκάλυπτη η εμπάθεια που δεν χρειάζεται καν ανάλυση.
ε) Πανηγυρισμός χουλιγκάνου, σεμινάριο απο μπινελίκια και άσεμνες χειρονομίες του Μπούσι αλλά πάλι ο Μπριάκος ήταν αλλού.

Απο όλα τα ανωτέρω προκύπτει μια ομάδα που σταθερά ευνοείται, και μια που σταθερά σφαγιάζεται.

ΡΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΣΟΥ....και βέβαια την αρμάδα που έφτιαξες που χάνει εντός απο κάθε πικραμένο(Ατρόμητο, Ιωνικό, Εργοτέλη) και διασύρετε εκτός απο ομαδούλες τύπου Κέρκυρας (3-1).

Και κοίτα να δεις, μην βιάζεσαι για το θέμα προπονητή. Και χωρίς προπονητή 3οι θα βγούμε, άντε 4οι....ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΜΑΣ Γ.....την ομάδα, την ψυχολογία, τα όνειρα, το παρόν και το μέλλον.

Του χρόνου βάλε στην ΚΕΔ δίδυμο Τσαγκαράκη - Ευθυμιάδη να γουστάρουμε καλύτερα. Και απαιτούμε την επιστροφή στην ενεργό δράση του Παπουτσέλη. Αμαρτία το παλικάρι....

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προτρέπω τους συν-bloggers να διαβάσουν το σημερινό άρθρο του γνωστού γκουρού της διαιτητολογίας, του βαραχύσωμου τηλεαστέρα, φίλου και συμπαρουσιαστή του καραφλόγαυρου. Αναλύει καταπληκτικά το θέμα "ΠΑΕ Παναθηναϊκός - ελληνική διαιτησία". Δεν έχω αμφιβολία ότι είναι κατά 90% ακριβές. Λεπτομέρεια: Από την πρώτη κιόλας παράγραφο, αθωώνει τον Κόκκαλη...

http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=82531

Αυτά και εις άλλα με υγεία!

Όσο για το γιατί τα παλικάρια μας εξακολουθούν να μην μπορούν να κοντρολάρουν τη γαμημένη τη μπάλα, γιατί τους πιάνει "θάλασσα" όταν επιτίθεται η πυρηνική ομάδα των Ποντίων, γιατί δεν υπάρχει έστω κι ένας που να μπορεί να κόψει το βήχα του κάθε γυφτο-Μπούσι, μην ανησυχείτε: ο καινούργιος προπονητής θα τους τα μάθει όλα και του χρόνου θα πετάνε.

Ανώνυμος είπε...

Ρε αρκετά! Ντούσαν εδώ και τώρα!

Ανώνυμος είπε...

Τα παλικάρια μας δε χρειάζονται προπονητή για να μάθουνε μπάλα. Χρειάζονται βρεμμένη σανίδα στα πισινά τους. Να δείτε τότε για πότε ξαναρχίζουν τις 4άρες εκτός και ξεχνάνε τα ναζάκια τους.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΣΟΦΕΡ ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ ΤΩΡΑ!

Ανώνυμος είπε...

@dusan, μπουσαν et al.

Αααα! Δηλαδή τα παιδιά μας δεν είναι άμπαλα: απλώς, την κάνουνε "κομμένη", επειδή δεν γουστάρουν τον Ισπανό ή επειδή αυτός δεν είναι αρκετά άγριος και σκυθρωπός; Και με τον πρίγκηπα θα φοβηθούν και θα κάτσουνε φρόνιμα και θα σαρώσουν τις κούπες; Κι εμείς τους θέλουμε αυτούς τους παίκτες, που παίζουν ανάλογα με τα κέφια και τα γούστα;

tzonakos είπε...

Γιατί οταν ακούω, χρόνια τώρ, κάποια συγκεκριμένα ονόματα διαιτητών, δεν μου κάθονται καλά ;
Πχ. Μπριάκος, Κασναφέρης ας πούμε.
Και τον Ευθυμιάδη ... ασε κανένα σχόλιο .... μπλιαχχχχ.
Πέρα απ όλα τα άλλα περι Μπριάκων, θέλω πολύ να πω οτι μου έχει λείψει η εποχή των πάνω απο 1 γκόλ ανα παιχνίδι.
Να βλέπουμε θέαμα και γκόλ γμτ ακόμα κι αν χάνουμε. Σκόρ 3-1, 4-2, 3-2 με ΄γκόλ, ανοιχτό παιχνίδι.
Να χαιρόμαστε μπάλλα τουλάχιστον....

Ανώνυμος είπε...

Το ποιοί είναι άμπαλοι, είναι συζητήσιμο κύριε Γκριν. Ειδικά όταν αποφαίνονται οπαδοί του ΠΑΟ. Που είχανε βγάλει άμπαλο τον Γκέκα. Και που τώρα κλαίγονται για πάρτη του. Σωστά; Κι ακόμα: άλλοι παίχτες έρριξαν 4 στην Αεκ εκτός κι άλλοι τον ήπιαν από τον Ατρόμητο εντός, που μάλιστα του είχανε ρίξει κι αυτουνού 4 εκτός;

Ανώνυμος είπε...

αυτος ο μπουσαν μηπως ειναι εκεινος ο μαθητοπαις,o sniper?

λεω τωρα....

γκρην Ο Καρπετο πραγματι χθες και σημερα δινει σεμιναρια για προχωρημενους.Φοβαμαι οτι το μυαλο του πεφωτισμενου μας ηγετη δεν ειναι αρκετο για να παρακολουθησει τι του εχουν στησει...

Ανώνυμος είπε...

Μπούσαν,

Έστω ότι συμφωνούμε! Έστω, δεν είναι άμπαλοι (που κάποιοι είναι αθεράπευτα, αλλά τέλος πάντων). Τί συμβαίνει λοιπόν; Γουστάρουν με την ΑΕΚ εκτός και δεν γουστάρουν με τον Ατρόμητο εντός; Είμαστε ικανοποιημένοι με αυτή τη θεωρία;

Και αντιστρέφω το ερώτημα: με την ΑΕΚ εκτός οι παικταράδες έριξαν 4 και με τον Εργοτέλη εντός έχασε ο προπονητής;

Αγαπητέ φίλε, το πρόβλημα είναι δομικό, είναι βαθύ, το έχουμε εξαντλήσει νομίζω σε αυτό το blog. Απλώς ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή, έστω και στατιστικά, θα γίνουν οι σωστές κινήσεις - στον πάγκο, στο χορτάρι, αλλά και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Υ.Γ. Ανώνυμε, απ΄ αυτόν τον τεντυμπόυ τον sniper, περιμένω τα πάντα...

Ανώνυμος είπε...

sorry my other half,ο ανωνυμος ημουν εγω..

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γκριν ας συμφωνήσουμε πρώτα ότι μιλάμε για κατάσταση τρελή. Είναι τρελό να ρίχνεις άνετα 4 στην Αεκ και μετά να τον πίνεις από έναν Ατρόμητο που του 'χεις ρίξει και 4. Όπως ήταν ΕΞΑΡΧΗΣ τρελό να ρίχνεις 4 στο Αιγάλεω εκτός (όπου προηγούμενες χρονιές τον έπινες) και μετά να σκύβεις στον Ιωνικό εντός. ΑΥΤΗ Η ΤΡΕΛΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΟΛΗ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΜΑΣ ΣΕΖΟΝ. Συμφωνούμε; Γιατί αν δεν συμφωνούμε σ' αυτό, δεν πάμε παρακάτω.

Μια τρελοκατάσταση λοιπόν δεν ερμηνεύεται με το απλό λογικό σχήμα "άμπαλοι παίχτες" ή "σκάρτος κόουτς" ή και τα δυο. ΜΑΚΑΡΙ αν θες να ίσχυε ή το ένα ή το άλλο ή και τα δυο! Αμ' που δεν, όμως.

Ίντα τρέει λεπόν; Απλά: ΔΕΝ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΦΕΤΟΣ Ο-ΜΑ-ΔΑ. Ένα σύνολο με ταυτότητα, χαρακτήρα, συνέχεια. Ε, γι' αυτό πολύ λιγότερο φταίνε οι όποιοι παίχτες από τον όποιο προπονητή! Κι ο όποιος προπονητής πολύ λιγότερο φταίει γι' αυτό από τη σκατονοοτροπία που έχει επιτρέψει η διοίκηση.

Ανώνυμος είπε...

Kyrioi stamatiste na me lidoreite! Eimai kalos an8ropos ki agapo olo ton kosmo. Otan vlepo ena mirmigkaki, to vazo stin akri na min to patiso. Apo mikro paidi perpatousa kai sfyriza anemela ... Afto itan to meraki mou. Na sfyrizo. I geitonia elege oti sfyrizo FALTSA, alla emena den me enoiaze. Eimai ki ego paidi tou Theou.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μπούσαν, τώρα συμφωνήσαμε!

Ανώνυμος είπε...

Η 4αρα στην ΑΕΚ μήπως (λέω μήπως...) ήταν τελικά η εξαίρεση στον κανόνα;;; Γιατί σε ποιό άλλο παιχνίδι παίξαμε μπάλλα;;;...

SniperAthens είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
SniperAthens είπε...

Δεν θα απευθυνόμουν ποτέ σε αυτούς λέγοντάς τους σκέτο κύριε, αλλά θα έβαζα και το γηραιέ μπροστά.

Από αυτό και μόνο θα έπρεπε να καταλάβετε ότι ΔΕΝ ήμουν εγώ.

Σε ό,τι αφορά στους παίκτες τα έχω πεί γιαυτό δεν τοποθετούμαι εκ νέου. Μόνο οι γέροι έχουν τη συνήθεια να λένε τα ίδια περισσότερες φορές.