Δευτέρα, Δεκεμβρίου 03, 2007

Ένα, δύο, τρία...

Σκέφτομαι τον Καλόπουλο στο παιχνίδι μας με την ΑΕΚ. Με εκνεύρισε τρομερά. Προσωπικά όμως διαφωνώ με όλες τις θεωρίες που άκουσα για τα σφυρίγματά του και δε θεωρώ ότι είχε δόλο. Ούτε πως είναι αθώα περιστέρα, βέβαια. Μας είδε να κερδίζουμε 2-0 και σού λέει, κάτσε να παίξω ΑΕΚ τώρα που δεν κάνει διαφορά, να ευχαριστηθεί λίγο κι ο Ντέμης.

Από την άλλη, σκέφτομαι τα τελευταία φαλτσοσφυρίγματα του Βασσάρα και τού Κασναφέρη. Εμφανώς ντεφορμέ και οι δύο, με προσωπικά προβλήματα ή χωρίς, τώρα τελευταία τα έχουν κάνει μαντάρα. Ο τελευταίος μάλιστα μας την έκανε χοντρά, το Σάββατο: ο αμυντικός τής Ξάνθης τραβάει τη φανέλα τού Σαλπιγγίδη, ο Κασναφέρης κοιτάζει, ο Ρίκκα συνεχίζει να τραβάει τη φανέλα τού Σάλπι εγκαρσίως τού άξονα που κοιτάζει ο Κασναφέρης, ο Κασναφέρης κοιτάζει, ο Κασναφέρης κοιτάζει, κοιτάζει, κοιτάζει, ωπ!, η φανέλα δε βγήκε από το σορτσάκι! Παίζετε...

Και, σαν μην έφτανε το προηγούμενο, ο Κασναφέρης στο Β' ημίχρονο απέτυχε να να διατάξει να παιχτεί ποδόσφαιρο. Γιατί -ας μη χάνουμε το δάσος- στην πραγματικότητα αυτή είναι η δουλειά τού διαιτητή. Να παίζεται ποδόσφαιρο.

Ο Κασναφέρης εν ολίγοις τα γάμησε, κι ας τον βαθμολόγησαν με 7.2. Λέω όμως το εξής: αν "καθαριστούν" Βασσάρας και Κασναφέρης από τούς πίνακες διαιτησίας, ζήτω που καήκαμε. Οι μόνοι που ξέρουν τι σφυρίζουν και γιατί το σφυρίζουν είναι. Αναλογιστείτε ποιοί είναι οι υπόλοιποι. Θλιβερές καρικατούρες χαμηλής νοημοσύνης, υπέρβαροι που σφυράνε συνέχεια γιατί δεν μπορούν να ακολουθήσουν τις φάσεις, άντε και μερικοί φρέκοι που είναι "ελπίδες για το μέλλον". Αλλά προς το παρόν; Δεν έχουμε καλύτερους.

Σκέφτομαι τον Καλόπουλο. Χαζό παιδί-χαρά γεμάτο, είδε την Πανάθα δυο γκολ πάνω κι είπε να σφυρίξει λίγο ΑΕΚ για να έχει τον κώλο του καλυμμένο από παντού. Έτσι έδωσε ασσίστ στην ασσίστ τού Ριβάλντο, η ΑΕΚ μείωσε στο ένα γκολ και παραλίγο (αν ισοφαριζόμαστε) να είχαμε ντου, θανάτους, μαστιγώματα, τιμωρίες, συζητήσεις για το τι φταίει κλπ-κλπ.

Σκέφτομαι τον Κασναφέρη. Είπε να μη σφυρίξει το πέναλτι στο Σαλπιγγίδη για να μη δώσει τροφή για σχόλια, μετά εγκλωβιστήκαμε και άρχισαν να τον ζώνουν τα φίδια. Μια μεγάλη μαλακία δε διαρθώνεται με άλλη μεγάλη μαλακία -οι μεγάλοι διαιτητές το ξέρουν αυτό- μας έδωσε ένα-δυο φαουλάκια λίγο έξω από την περιοχή, κολλήσαμε στο μηδέν και εκτέθηκε.

Αλλά ακόμα κι έτσι, ο Βασσάρας και ο Κασναφέρης είναι οι δυο ικανότεροι Έλληνες διαιτητές.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ασε την διαιτησια και τον αποπροσανατολισμο! Δεν εχουμε ομάδα και οτι και να λες γραμμενα στο σφουγκαρι και στον πάγο ειναι.Ρε μάγκα πες καλυτερα για την ανάγκη της ομαδας για πλάγια μπακ και τις ελλιψεις παιχτων που θα παρουν την ομαδα πανω τους με 2-3 ατομικές ενεργειες και ασε την διαιτησια και τις μαλακιες. Μεσα ειμουνα και ο καλυτερος παιχτης ηταν ο Δημουτσος αλλα τι να κανει το παλικάρι? Παικτης αναπληρωματικός στον φωστήρα την περσινή σεζόν να ξεχωρίζει σαν την μυγα μεσα στο γαλα σε ομάδα που κανει και πρωταθλητισμο? Ας βολευτουμε στην τρίτη θεση και ας βλέπουμε και του χρόνου τον Ολυμπιακο στο champions league απο τον καναπέ.Καληνύχτα

Thrass είπε...

Άλλοτε γράφω και για τούς παίκτες, τώρα είπα να γράψω για τη διαιτησία. Είδες πουθενά να ρίχνω την ισοπαλία στο διαιτητή; Δε νομίζω. Απλώς οι παίκτες εδώ δεν ήταν το θέμα μου.

Thrass είπε...

Και για να μην παρεξηγηθώ πάλι: εσύ καλά κάνεις και λες αυτό που θες να πεις.

Ανώνυμος είπε...

που ειναι το ποστ του κουτοχορτου για το ματσακι με τη σκοντα ?

μηπως πανυγηρτζιδες φιμωσατε την φωνη της αληθειας ?

μηπως μονο ο κουτοχορτος ειναι στο σωστο δρομο ?

ο κασναφερης ειναι το θεμα μας ?

σοβαρευτειτε , ειπαμε ολα εχουν αλλαξει εκτος απο διοικηση και οπαδοι , για να αλλαξει η διοικηση σε προσωπα ή σε μυαλα πρεπει να αλλαξουν οι οπαδοι προσωπο ή μυαλα

το ποδοσφαιρο νοσει σε ολα τα επιπεδα και το καθε σερι με τα καθε σαπακια δεν τ' αλλαζει αυτο , τελος

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε κρύωσες;;;;;;
γιατί νιαουρίζεις;;;;

Ανώνυμος είπε...

δεν μπορω να διαβαζω βλακεις ρε χοτ , δεν το ξερα ομως οτι οι κρυωμενοι νιαουριζουν , καινουργια νοσος ειναι αυτη ? μετα τη νοσο των πτηνων , η νοσος των γατιων ?
και για να επανελθω στο αρχικο , με την αεκ ο καλοπουλος θα εφταιγε αν ισοφαριζομασταν ή εμεις που δεν τελειωσαμε το αεκακι με τουλαχιστον τεσσερα εχοντας τον βαγγελακη να καταστρεφει την μια φαση μετα την αλλη ?
αλλα οχι , παικτουρα ο μαντζιος που γλεντησε τον πιο αμπαλο και ατεχνο σεντερ μπακ που περασε ποτε απο τα ελληνικα γηπεδα
πως καταντησατε ετσι ρε παναθες ?
αν διακρινομασταν για κατι απο τους αλλους ητανε τ'οτι εμεις ξεραμε , ξεχωριζαμε και ζητουσαμε το καλο τοπι , τωρα μαμησε τα , ολα εκ του αποτελεσματος

Ανώνυμος είπε...

@ Thrass,

ο Κασναφέρης σφύριξε κλασικά: υπέρ του αντιπάλου μας. Εν προκειμένω, με τρόπο ώστε να ευνοεί την αμυνόμενη Ξάνθη και να δυσκολεύει τον επιτιθέμενο ΠΑΟ.

Μάλιστα, στο ίδιο σκεπτικό του, σφύριξε το β' ημίχρονο ακριβώς - μα ακριβώς! - όπως το β' με τη Γαβριέλα στην 1η αγωνιστική: έτσι ώστε να παιχτούν το πολύ 10 με 15 λεπτά μπάλας (ό,τι καλύτερο για τον αμυνόμενο και για να αποδιοργανωθεί τελείως το παιχνίδι του επιτιθέμενου).

Τώρα, για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να τιμωρηθεί αυτός ο διαιτητής, θα έλεγα το εξής απλό: ας εφαρμοστούν και στη δική του περίπτωση οι κανονισμοί! Τίποτε άλλο. Ίσως αυτό τον βοηθήσει κιόλας να σφυρίζει σωστά.

Πέρα από αυτά όμως, η ομάδα μας ΕΠΡΕΠΕ να είχε κερδίσει αυτό το ματς ανεξάρτητα από τον γνωστό Κασναφέρη!

Και φυσικά, για το ότι δεν κερδίσαμε ΔΕΝ φταίει η ποιότητα των παικτών μας. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Γιατί; Μα είναι φως φανάρι. Εδώ υστέρησε (και πάλι: για την ακρίβεια ήταν ανύπαρκτος για δεύτερο συνεχόμενο ματς!) ένας από τους πιο ποιοτικούς παίκτες μας, ο ΙΒΑΝΣΙΤΣ. Και δεν υστέρησε ένας από τους λιγότερο ποιοτικούς, ο Δημουτσάκος.

Τι να λέμε τώρα; Όταν ο Ίβανσιτς δεν αναλαμβάνει ΟΥΤΕ ΜΙΑ πρωτοβουλία και δεν επιχειρεί ΟΥΤΕ ΜΙΑ από τις γνωστές διεισδύσεις του
(που είναι εντελώς απαραίτητες όταν έχεις άμυνα 11 παικτών απέναντί σου) ... κι όταν αντίθετα το πασχίζει αυτό με τις μικρές δυνάμεις του ο Δημούτσος, ε, μόνο η ποιότητα των παικτών ΔΕΝ φταίει.

Άλλα πράγματα φταίξανε. Και σίγουρα το αυριανό ματσάκι με τη ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ δεν προσφέρεται ούτε για να διορθωθούν, ούτε και για κανένα απολύτως συμπέρασμα, είτε έχει θετική είτε αρνητική κατάληξη.

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Σαφέστατα και ο μη καταλογισμός πέναλτι στο 8ο λεπτό, έπαιξε ρόλο καθώς θα έφευγε το άγχος και η Ξάνθη θα εγκατέλειπε το αμυντικό της παιχνίδι. Όμως έχω πει άπειρες φορές...η διαιτητική αδικία είναι ΔΕΔΟΜΕΝΗ. Το γνωρίζεις, είναι αναμενόμενη. Άρα κάνεις ομάδα που κερδίζει και τα κοράκια. Τέτοια ομάδα όμως δεν γίνεται με παικτάκια της σειράς. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΙΚΤΗΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ. Ακόμα να το καταλάβετε? Όσο για το ροτέϊσον του Πεσέϊρο είναι ακατανόητο. Οι παίκτες δεν βρίσκουν ρυθμό και δεν επιβραβεύονται με συνεχείς συμμετοχές αυτοί που έχουν καλή απόδοση. Αυτό δεν είναι ροτέϊσον κύριοι. Ροτέϊσον είναι η κυκλική ξεκούραση 2-το μέγιστο 3 παικτών ανά τριάδες αγώνων. Σήμερα βγάζω Νίλσον, Τζιόλη, Δημούτσο και μεθαύριο Μάντζιο, Γκούμα κτλ. Και βέβαια πάντα όταν προσφέρονται οι αγώνες και όχι συλλήβδην. Το δε ροτέϊσον στην θέση 1 είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Πως θα μάθει την άμυνά του ο τερματοφύλακας και θα έχει αυτοματισμούς και συνεννόηση. Οι συνεχής αλλαγή ενδεκάδας δεν είναι ροτέϊσον αλλά ΜΑΛΑΚΙΑ. Συνεχίζω να πιστεύω ότι κάνει καλή δουλειά για το αστείο υλικό που έχει, αλλά δεν είναι δυνατόν αυτό το καραγκιοζιλίκι. Τι κερδίζω δηλαδή αν παίξω καλά? Αφού στον επόμενο αγώνα θα παίξει άλλος. Τι σόι λογική είναι αυτή? Και καλά ο προπονητής. Ο Βέλιτς τι στο διάολο κάνει? Δεν βλέπει, δεν ελέγχει? Αυτά και βαριέμαι να γράψω άλλο. Ο Τζιγγεριακός θα είναι μία απο τα ίδια και φέτος. Ακόμα να το χωνέψετε? Πιστεύετε πραγματικά σε πρωτάθλημα και επιτυχίες?

Pappas10 είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩ αδέλφια,

Δηλαδή πόσες κλάσεις παραπάνω θα πρέπει να είναι η ομάδα από τους αντιπάλους της για να κερδίζει;;

Και ναι. Όσο ο Κασναφέρης (και ο κάθε Κασναφέρης) δεν θα σφυρίζει δίκαια πέναλτυ υπέρ μου αλλά μόνο άδικα κατά μου, όσο οι κλωτσιές των δικών μου μόνο αντιπάλων δεν θα τιμωρούνται με κάρτες σε αντίθεση με τις κλωτσιές των ιδίων σε παίκτες των ανταγωνιστών μου, τότε θα φωνάζω για τη διαιτησία.

Το παραμυθάκι δεν είναι η διαιτησία αλλά όσοι υποστηρίζουν ότι η διαιτησία δεν παίζει κανέναν ρόλο αν έχεις ομάδα. Ίσως σε ένα - δύο παιχνίδια, η καλύτερη ομάδα να κερδίζει και με κόντρα τη διαιτησία αλλά σε ένα πρωτάθλημα τόσων αγώνων, κάποια στιγμή θα παίξει το ρόλο της. Ιδίως όταν αυτός ο ρόλος είναι διττός, τόσο εναντίων σου όσο και υπέρ των αντιπάλων σου.

Για άλλη μία φορά να θυμίσω στους θιασιώτες του "να κάνει ομάδα" την ΥΠΕΡΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΥΡΑΣΤΑ. Ακόμα και αυτή η ομάδα που δεν έχασε από κανέναν πάνω από 1 φορά στο πρωτάθλημα και δεν έχασε ντέμπυ, έχασε από τη διαιτησία.

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ Εκτός. Όταν είναι εντός, έχει σφυρίχτρα.

ΞΥΠΝΑΤΕ... ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΛΙ.. ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΖΙΓΓΕΡ.

Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτίμηση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Υ.Γ. Συμφωνώ με τον Κουτόχορτο για το θέμα rotation. Έχει περάσει στο στάδιο του πειραματισμού και με ενοχλεί. Αν και νομίζω ότι ξέρει τι κάνει ο Πεσέιρο.
Υ.Γ. 2. Τυρόπιτα δεν έχει αύριο. Δεν υπάρχουν φούρνοι πλέον. Συμφώνησα με τον κουτόχορτο.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον παπα-Μιχάλη και προσθέτω:

Όσοι ασχολούνται με τη μπάλα, ακούνε αθλητικό ραδιόφωνο και διαβάζουν αθλητικό τύπο, γνωρίζουν ότι εδώ και 10 χρόνια μάς κάνουν πλύση εγκεφάλου με την παπάρα ότι: "Οι μεγάλες ομάδες δεν μιλάνε για διαιτησία".

Φυσικά, αυτή η παπάρα εκτοξεύτηκε στο στερέωμα για ένα μοναδικό σκοπό: σαν ιδεολογική ασπίδα στο κατασκεύασμα του Κρόκους. Το νόημά της, between the lines, είναι σαφές: "Εγώ θα παίρνω τα πρωταθλήματα όπως γουστάρω και εσείς οι άλλοι μόκο".

Ότι για αυτό το σκοπό κατασκευάστηκε η εν λόγω παπάρα, αποδεικνύεται και από το απλούστατο γεγονός, ότι, όποτε η Γαβριέλα έπαιρνε τον πούλο (είτε εντός Ελλάδας είτε στη Ευρώπη), ΟΙ ΙΔΙΟΙ ακριβώς ινστρούχτορες, που μας απογόρευαν να μιλάμε για διαιτησία, ΕΣΚΟΥΖΑΝ ότι ο Λιμενόπουστας αδικήθηκε από τους κόρακες.

Τούτη την παπάρα, άρχισαν σιγά σιγά να τη μασάνε δυστυχώς και ορισμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Αλλαγμένη λιγάκι, βεβαίως, ώστε να μοιάζει σαν κάτι διαφορετικό: "Αν κάνεις μεγάλη ομάδα, τότε καμμιά διαιτησία δεν μπορεί να σου στερήσει το πρωτάθλημα".

Η ίδια παπάρα είναι, με λίγο διαφορετικό περιτύλιγμα.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΓΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ. Η άποψή μου είναι λοιπόν η εξής:

1. Τα διαιτητικά αίσχη δεν πρέπει να μας κάνουν να υποτιμάμε τις όποιες ελλείψεις και σφάλματα της δικής ...

... αλλά ταυτόχρονα

2. Οι όποιες ελλείψεις και σφάλματα της ομάδας μας δεν πρέπει να μας κάνουν να υποτιμάμε τα διαιτητικά αίσχη.

ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΟΥΜΕ!

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΆ ΑΙΣΧΗ ...

ΟΥΤΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΆΔΑΣ ΜΑΣ.

Old Boy είπε...

Έτσι είναι η ζωή, Thrass.
Άλλοι σκέφτονται τον Τομας και άλλοι τον Καλόπουλο και τον Καζναφέρη ;)

Ανώνυμος είπε...

ο "Cαshναφέρεις" ήταν τέταρτος διατητής σε ευρωπαικό ματς. Αν τον παρέπεμπαν τη δευτέρα δε θα μπορούσε να πάει σαν τέταρτος. Οπότε τον παρέπεμψαν πέμπτη και είναι όλοι ευχαριστημένοι...