Παρασκευή, Νοεμβρίου 16, 2007

Η αριθμητική του γάβρου

Koιτώντας ως συνήθως τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών στο περίπτερο έπεσε το μάτι μου στο μεγάλο θέμα:
«Πληρώνουν το μάρμαρο του Τσ. Λιγκ!
ΜΟΝΟ 8 από τις 32 ομάδες προηγούνται στα πρωταθλήματα των χωρών τους»
Δεν γινόταν αλλιώς. Έπρεπε να το διαβάσω αναλυτικά. Πήρα τον «Πρωταθλητή» και τον έκρυψα μέσα στο μπουφάν, μην θεαθώ να τον κρατάω και γίνω ρεζίλι.
Στη σελίδα 10 λοιπόν της εκλεκτής εφημερίδας, διαβάζω μεταξύ άλλων: «Στην ερώτηση κατά πόσο οι κορυφαίες ομάδες της ηπείρου μας μπορούν να κρατήσουν σταθερή πορεία στις εγχώριες διοργανώσεις και στην κορυφαία ευρωπαϊκή η απάντηση είναι θετική ΜΟΛΙΣ στο 25% επί του συνόλου».
Μόλις το 25%, μόλις 8 στις 32.
Και είναι πραγματικά κακοήθεια να αντιτάξει κανείς ότι στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ δεν συμμετέχουν ομάδες από 32 διαφορετικά πρωταθλήματα, αλλά από 15.
Γιατί θα μπορούσαν πράγματι να είναι πρωτοπόρες και οι 32, αν ισοβαθμούσαν στην πρώτη θέση της Αγγλίας Άρσεναλ, Μάντσεστερ, Λίβερπουλ και Τσέλσι, της Ισπανίας Ρεάλ, Μπάρτσα, Σεβίλλη και Βαλένθια κλπ κλπ. Αφού δεν ισοβαθμούν πάει να πει ότι έξι από τις οκτώ αυτές ομάδες πληρώνουν το μάρμαρο του τσάμπιονς λιγκ, σημαίνει ότι δυο καρπούζια δεν χωράνε σε μια μασχάλη, σημαίνει ότι το 0-3-1 του θρύλου μας στα εκτός έδρας (άντε και σε 0-7-24) είναι σύμπτωμα πανευρωπαϊκής νόσου.
Σκεπτόμενη δημοσιογραφία για σκεπτόμενους φιλάθλους.

43 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μλκιουλες μονοχρωμων εφημεριδων....ο γαυρος παθαινει αυτα που παθαινε ο βαζελος παλια στις ευρωπαικες πορειες..
Ηταν πολυ ευκολο τοτε να κερδισεις στα σημεια καποια πρωταθληματα οταν εχεις βγει απο την ευρωπη μηνα νοεμβρη και ο βασικος σου εγχωριος αντιπαλος επαιζε μεχρι το μαρτη...Αν και ειναι θεμα που ριχνεις το βαρος σου και ποια ειναι η νοοτροπια σου περισσοτερο παρα το ποσα λαδια καις απο την κουραση οταν παιζεις τεταρτη-κυριακη. Ειναι φανερο πως ο γαυρος φετος ριχνει βαρος στην ευρωπη και ο βαζελος στο πρωταθλημα παρολο που το dna των ομαδων παραδοσιακα ειναι διαφορετικο (Συν το γεγονος που εχει χιλιοειπωθει με το μικρο και ελλιπες σχετικα παγκο του ολυμπιακου σε αντιθεση με το εμφανες πιο βαθυ του βαζελου).

@petrosskl είπε...

ήταν επίσης πολύ πιο εύκολο να παίρνεις πρωτάθλημα όταν βγαίνεις από τον Νοέμβρη και να παίρνεις και ό,τι σφύριγμα θέλεις όταν το θέλεις...


μότο: ΔΩΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ!

Thrass είπε...

Xαχαχα, ναι το είδα και εγώ! (αλλά δεν την αγόρασα, στο εξώφυλλο το είδα!)

Τέλος πάντων, ουδέποτε αμφέβαλλα ότι ο Sir Τάκης κάπως θα τα μουσκέψει. Πάντως ο γαύρος είναι επικίνδυνος ακόμα και με τον Τάκη, από τη στιγμή που οι 36άρηδές του τρέχουν όπως τρέχουν.

SniperAthens είπε...

@Οld boy: με τον ίδιο τρόπο μετράνε τα πρωταθλήματα που έχουν πάρει, η αριθμητική τους ήταν και θα παραμείνει πάντα στρεβλή.


Ο θεσμός "Πρωτάθλημα Ελλάδος" μετράει από το 1959-60 που δημιουργήθηκε η Εθνική Κατηγορία (ο square ήδη συνταξιούχος τότε). Από τότε μέχρι και το περσινό, η διαφορά μας είναι 4 (16 έναντι 20) Πρωταθλήματα (όλως συμπτωματικά η διαφορά καλύφθηκε και υπερκεράστηκε με τα 10/11). Αυτοί μετράνε τα "πρωταθλήματα" με τον Αργοναύτη και την Αγία Ελεούσα (μεγάλη η χάρη της)


Προκειμένου να εξιλεωθείς για την αγοράς της πατσαβουρο-gay φυλλάδας, 20 φορές τον Ύμνο του Παναθηναϊκού και να αποστηθίσεις το πόνημα "Τα Άπαντά Μου - Ελεγεία στη Γκρίνια" υπό Κουτόχορτου

Old Boy είπε...

Κυκλοφόρησαν τα άπαντα του Κουτ.; Πάω να τα πάρω αύριο. Πάντως θα συμφωνήσω με τον Πέτρο, πως πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε ως μπλογκ για το δράμα που περνά ο Μιχάλης ο Κωνσταντίνου που έχει να σκοράρει 15 μήνες. Να φτιάχναμε ένα μπανεράκι, κάτι, να τον ενισχύσουμε.

Ανώνυμος είπε...

@ Idimon,

αφερίμ ... πολύχρωμέ μου, αλλά η σύγκριση που επιχειρείς μεταξύ Παναθηναϊκού και Απατεώνα, είναι χοντρή μλακιούλα, τουλάχιστον αστεία ...

... και σίγουρα δεν ταιριάζει σε "ειδήμονα".

Χωρίς να σε τρέχω πίσω την Πανάθα του ΚΥΡΑΣΤΑ λοιπόν και στο πώς έπαιζε και τι έκανε εντός και εκτός Ελλάδας, σου θυμίζω μερικές πολύ πιο πρόσφατες ζουμερές λεπτομέρειες, όπως λ.χ.:

1. Ότι ο Παναθηναϊκός του ΜΑΡΚΑΡΙΑΝ (ξέρεις, αυτή η ομαδούλα που στελέχωσε κατά τα 7/11 την πρωταθλήτρια Ευρώπης εθνική Ελλάδας), παίζοντας ουσιαστικά με 13-14 παίκτες, έφτασε πολύ μακριά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ενώ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ έχασε το εγχώριο πρωτάθλημα με τις γνωστές διαδικασίες και πάντως εντελώς στη "λεπτομέρεια".

2. Ότι, βεβαίως, ο λόγος που έχασε μερικά πρωταθλήματα ο Πανθηναϊκός μετά το 1997, δεν ήταν βέβαια ότι έπαιζε σε Ελλάδα και σε Ευρώπη (όπως θέλεις να πιστεύεις), αλλά επειδή τού τα ΕΚΛΕΒΕ ο κατ' απονομήν Απαετώνας της παραλίας.

Τα παραμυθάκια περί "ομοιοτήτων" λοιπόν, αλλού!

SniperAthens είπε...

@Old boy: από τις εκδόσεις "Μουρμούρα"

Old Boy είπε...

:)))

Ανώνυμος είπε...

Πάντως θα συμφωνήσω με τον Πέτρο, πως πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε ως μπλογκ για το δράμα που περνά ο Μιχάλης ο Κωνσταντίνου που έχει να σκοράρει 15 μήνες. Να φτιάχναμε ένα μπανεράκι, κάτι, να τον ενισχύσουμε.


AΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΩΝΑΖΑΤΕ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ "ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΑ" ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΤΕ?????

Old Boy είπε...

Madboy13, θα φωνάζαμε «είσαι τρέλα με την ΠΡΑΣΙΝΗ φανέλα».
Τον αγαπούσαμε δηλαδή ως ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού.
Ως ποδοσφαιριστή όμως που από μας πήγε στους γάβρους, νομίζω πως μπορούμε να κάνουμε χαβαλέ μαζί του, χωρίς να θεωρείται ότι είμαστε κάπου ανακόλουθοι ή αντιφατικοί.

Ανώνυμος είπε...

magkes o mixalakis eksakolouthei kai einai 'panathinaikos'exei paei ston gayro gia na tsimpaei ta fragka kai tous doulevei tosa xronia oti einai travmatias. to kalokairi tha paei i se ari i se irakli.

Pappas10 είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩ αδέλφια,

Πάλι "παιχταράδες" φέρνει ο Ολυμπιλαγός...

Οι άνθρωποι πλέον δεν είναι ούτε γραφικοί ούτε αστείοι... είναι απλά βλάκες.

ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑαααααααα

Ανώνυμος είπε...

Ααααα, παπα-Μιχάλη θα σε μαλώσω τώρα!

Δηλαδή τι θέλεις να πεις; Ότι είναι παραμύθι πως ο Απατεώνας είναι ποιοτική ομάς, και μάλιστα πολύ πιο ποιοτική από τον ΠΑΟ;

Και οι ειδήμονες, που μας τα λέγανε αυτά, τι κάνουνε δηλαδή πάτερ μου; Μπρίκια κολλάνε;

Ανώνυμος είπε...

pes ta pater imwn lalala

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΛΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ Ο ΕΚΙΣ....

Ανώνυμος είπε...

"Από τον τραυματισμό του Έκι Γκονζάλες σημαδεύτηκε το φιλικό του Παναθηναϊκού με τον Ηλυσιακό στην Παιανία. Ο Αργεντινός αποχώρησε λίγο μετά την έναρξη του αγώνα καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηραίο, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό. Στα αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-1 με τον Θανάση Τσίγγα να κλέβει την παράσταση σημειώνοντας τρία γκολ".

ΤΟΝ ΜΑΤΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΕΚΙ!

Όλη αυτή η ξαφνική ... αγάπη για τον "Ρουσόπουλο της ΠΑΕ", το "ρουφιάνο του Τζίγγερ", τον "πολυλογά, που μιλάει και δεν παίζει μπάλα"...

... ε, έπεσε πάνω του και τον πλάκωσε.

ΕΚΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ!

squarelogic είπε...

μου φαίνεται οτι ο Εκι θα διαπρέπει πλέον μονο στο playstation...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε τζονι τορτουρα

Φιλε μου καλε η ομαδα του κυραστα εχασε το πρωταθλημα γιατι μετα το 2-2 που εφερε με τον ολυμπιακο στο ντερμπι δεν καταφερε να βγει αλωβητη σε αντιθεση με την υπερομαδα του Μπιγκον (χαχαχα γελανε και τα μαρμαρα) στις επομενες 8 αγωνιστικες του πρωταθληματος που απομεναν.

Τωρα ως αναφορα την πρωτη παρατηρηση σου πες μου τι σε κανει να νιωθεις απολυτα σιγουρος οτι ο φετινος γαυρος των 13 παικτων και λιγοτερο δε θα παει μακρια στην ευρωπη και δε θα χασει και αυτος (αν το χασει γιατι ξερουμε το παραμυθι της τελευταιας 10ετιας) το πρωταθλημα στο παρα πεντε.

2. Πιστευω οτι ο παναθηναικος ειναι μεγαλη ομαδα για να το παιζει μαρθα βουρτση με την διαιτησια. Τα πρωταθληματα παιζονται στο τερεν. Αν εισαι καλυτερος τα παιρνεις, αν οχι τοτε ψαξε δικαιολογιες. Εγω δεν λεω οτι δεν αδικηθηκε αλλα βαθια πιστη μου εινια οτι πρωτα απ'ολα εχασε καποια απο τα πρωταθληματα της 10ετιας απο την ακαταπαυστη μουρμουρα του.

SniperAthens είπε...

@idimon: #1 δε θα παέι μακρυά στην Ευρώπη - τα σημάδια είναι ήδη εκεί.
Έχει αρχίσει η γκρίνια εντός των αποδυτηρίων, νυχτοπερπατήματα, και μετεγγραφολογία. Μετεγγραφές επί της ουσίας ΘΑ εξαρτηθούν από το αν κερδίσει τη Λάτσιο. Αυτό δεν είναι Ευρωπαϊκός προγραμματισμός, είναι ............ (συμπληρώστε ελεύθερα).


επί του #2, όταν ο αρχιgay-ρος ρεπόρτερ Κώστας Νικολακόπουλος (Φως, SuperSport FM), φέρνει ως παράδειγμα εύνοιας ότι έναντι του Παναθηναϊκού έχουν αποβληθεί κάποιοι σέντερ-μπακ των αντιπάλων, ποιός είναι η Μάρθα Βούρτση? Άδικες ήταν οι αποβολές? Ποιός προετοιμάζει καταστάσεις?


Και η κορυφαία μαλακία, η οποία ακούγεται και σιγά-σιγά θα μας σερβιριστεί ως κρατούσα άποψη: "Πρωταθλητής ο ΠΑΟ λόγω 100ετίας"

Old Boy είπε...

Και το χειρότερο δεν είναι ότι θα σερβιριστεί. Το χειρότερο είναι ότι πολλοί από μας θα τη φάνε κιόλας.

Ανώνυμος είπε...

@ Idimon,

1. Το τι θα κάνει ο Γάβρος σε Ευρώπη και Ελλάδα είναι δικό του θέμα και δεν με αφορά (παρεκτός για να κάνω καζούρα) ... ΑΡΚΕΙ να μην μπαίνει (και μάλιστα παράνομα) στα χωράφια των υπόλοιπων ομάδων του πρωταθλήματος και ΑΡΚΕΙ να μην το κάνει Τρούμπα σαν τα μούτρα του.

Αυτό βέβαια το "ΑΡΚΕΙ", εσένα δεν σε απασχολεί, μιας και θεωρείς ότι τα πρωταθλήματα τα παίρνει πάντα ο καλύτερος (άρα ούτε Παράγκα υπήρξε, ούτε καμμιά αλλοίωση πρωταθλημάτων).

Μάλλον έζησες σε άλλη χώρα και προσγειώθηκες προχτές εδώ στην Ελλάδα αγαπητέ.

Κατά τα άλλα, εάν επιμένεις στη θεωρία σου ότι δήθεν ο Απατεώνας της Παραλίας δεν πάει καλά στην Ελλάδα επειδή, λέει, "έρριξε το βάρος του στην Ευρώπη", θα πρέπει να μου εξηγήσεις: πού σκατά έρριχνε το βάρος του τις προηγούμενες χρονιές με τον Σόλιντ;

Ούτε τα μωρά δεν τρώνε πια τέτοιες "θεωρίες" φίλε.

2. Εδώ τα κάνεις ρόιδο αδερφέ. Δεν λες μεν ότι ο ΠΑΟ δεν αδικήθηκε την προηγούμενη δεκαετία ... αλλά ούτε και λες πού και πώς διάολε αδικήθηκε, εφόσον υποστηρίζεις ότι π.χ. η διαιτησία δεν διαμορφώνει αποτελέσματα, ούτε και έχει απονείμει κούπες στο Λιμάνι! Τελικά, τι λες; Αδικήθηκε ή δεν αδικήθηκε ο Παναθηναϊκός (και όχι μόνο!) τη δεκαετία αυτή;

Νομίζω ότι τα μασάς. Διότι υποστηρίζεις, ότι "τα πρωταθλήματα τα παίρνει ο καλύτερος" και πως όλα τα υπόλοιπα είναι ...
"δικιολογίες". Από κοντά βέβαια κοτσάρεις και το γνωστό μαϊντανό, ότι "οι μεγάλες ομάδες δεν μιλάνε για διαιτησία"¨(πράγμα που, ως ειδήμων, θα πρέπει να ξέρεις ότι δεν ισχύει σε κανένα μήκος και πλάτος του πλανήτη, ούτε ακόμα και από εκείνους που προμοτάρουν αυτή την αφελή ιδέα, όταν τους συμφέρει φυσικά).

Για να μην σε αδικώ όμως, μήπως θα μπορούσες να εξηγήσεις τι εννοείς με τη φράση "δεν κατάφερε να βγει αλώβητη" η ομάδα του Κυράστα σε εκείνους τους αγώνες; "Αλώβητη" από τι ή από ποιούς;

Pappas10 είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩ αδέλφια,

1. Σε πείσμα της κάθε "Κασάνδρας" ο ΕΚΙ και θα επιστρέψει και θα παίξει μπαλάρα γιατί είναι Αργεντίνος.

2. Η Μεγαλύτερη ομάδα που εμφάνισε ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ τα τελευταία χρόνια, αυτή του Κυράστα, δεν πήρε τίποτα σε επίπεδο τίτλων για γνωστούς λόγους που ουδώλως σχετίζονται με την απόδοση της εντός των γραμμών του γηπέδου.

Όποιος θεωρεί - γενικευένα - τις διαπιστομένες διαιτητικές εύνοιες της γαβριέλας "δικαιολογίες" τότε μόνο άρρωστος γάβρος ή άσχετος μπορεί να θεωρηθεί.

Το ίδιο ισχύει και για άλλες ομάδες του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ που δεν είχαν τόσο χαώδη διαφορά με τις ψαροκασέλες και ήταν απλά καλύτερες.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι παρόλλο τον επικοινωνιακό "καταράκτη" της γαβριέλας, εκείνη την χρονία καλύτερη ομάδα, καλύτερος προπονητής και καλύτερος παίκτης ήταν ο και από τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. Για εμένα ήταν μία τυπική "συγνώμη" του τύπου προς μία ομάδα που δόξασε (και εξακολουθεί να δοξάζει) το Ελληνικό Ποδόσφαιρο.

Μία "συγνώμη" που φυσικά δώθηκε έτσι ώστε να μη χάσουν οι λογής λογής Καραπουστόπουλοι και Μουνοχειλάκηδες και ο κλώνοι τους τα μπικικίνια του Κρόκους.

3. Η Φετινή ομάδα - μετά από χρόνια - φανερώνει στοιχεία μεγάλης ομάδας. Στο χέρι μας είναι να την στηρίξουμε και να ξεκινήσει η πραγματική αντεπίθεση της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ αυτοκρατορίας στο ποδόσφαιρο.

Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτίμηση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

SniperAthens είπε...

Και το παραμύθι συνεχίζεται:

Διάλογος του αρχιgay-ρου ρεπόρτερ Κώστα Νικολακόπουλου (Φως, SuperSport FM), με τους ΚαρπετοΠανούτσους σήμερα:


Παν: Κώστα, ξέρεις ποιός σε σφυρίζει μεθαύριο με τη Βέροια?
Νικολ: Ποιός?
Καρπ: ο Cash-να-φέρεις, να σημειώσω ότι ΔΕΝ είχε τιμωρηθεί απλά ήταν εκτός (σ.σ. άλλο ένα gay-ρικο εφεύρημα - ΔΕΝ τιμωρούμε το διαιτητή ΕΜΦΑΝΩΣ, αλλά σιωπηρά, δηλαδή δεν ανακοινώνουμε επίσημα ότι τιμωρείται απλά ΔΕΝ συμμετέχει στα παιχνίδια ΔΙΟΤΙ στις 3 τιμωρίες ΚΟΒΕΤΑΙ για τη χρονιά - ο Cash-να-φέρεις είχε ΗΔΗ μία τιμωρία)
Νικολ: κορυφαία απάντηση παπαριά: Δε θα ξαναμιλήσω για διατησία.
Παν: Ποτέ? Πρόσεχε, δεσμεύεσαι, το γράφουμε.
Καρπ: Κώστα πρόσεχε.
Νικολ: (πεμπτουσία - ορισμός κωλοτούμπας) Θα ξαναμιλήσω για διαιτησία ΑΝ διαπιστώσω ότι ο gay-ρος ΔΕΝ ενδιαφέρεται για το Ελληνικό Πρωτάθλημα.


Bάζουμε τον υπάλληλό μας Cash-να-φέρει να μας παίξει ΕΝΤΟΣ με τη Βέροια μην έχουμε καμμιά φαλτσοστεκιά-κηδεία, αλλά ΑΝ χάσουμε το Πρωτάθλημα, θα πούμε ότι ΔΕΝ μας ενδιέφερε και οι ΑΛΛΟΙ το πήραν με τη διαιτησία.


Αυτοί ήταν, αυτοί είναι, αυτοί θα είναι.

Ανώνυμος είπε...

οκ ρε τζονι παω πασο.... ισως απλα βλεπουμε διαφορετικα τα πραγματα.....μη το κουραζουμε.. η αντιπαραθεση μας δε θα οδηγησει πουθενα

απλα πες μου ετσι για να μου φυγει η περιεργεια
Εστω και 20% στοιχισε στο παναθηναικο η μουρμουρα τα προυγουμενα χρονια....οι μλκιουλεσ τυπου φιλιππιδη...οι μλκιουλες τυπου Μακαριαν ...οι μλκιουλες παντος τυπου τελοσπαντων...????

Τωρα ο Νικολακοπουλος εχει ισως την πιο υποφερτη και ιστορικη οπαδικη εφημεριδα που κυκλοφορει αυτη τη στιγμη Επισης δε μου φαινεται και γκει....ή τουλαχιστον αν ειναι δε βλεπω γιατι να ειναι περισσοτερο απο αντιστοιχους του βαζελου.

SniperAthens είπε...

Gay από το γαυ-ρος, από ένα πανό που είχαν σηκώσει οι δικοί σου στην Ευρώπη παλιά.


Άρα gay-ros ίσον γαύρος.


Βέβαια το έχετε το χούι στην ψυχή.


Για να τελειώνουμε και με τη λάσπη, αθωώθηκε και ο Μαρκαριάν και ο Φιλιππίδης (αυτές τις μέρες έγινε το δικαστήριο). To μόνο λάθος ήταν ότι τον χέριασαν ενωπίον κοινού κι όχι αργότερα εν κρυπτώ - μέθοδες (sic) Kρόκους-Στάζι.


Μόττο: "Όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα, αρχίζει το πάσο". Γαργάρα. Δικαιότατο το gay-ρος λοιπόν.

Pappas10 είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩ (ελπίζω) Ειδήμονα (ανορθόγραφα το έγραψα αυτό ε?) αδελφέ,

Σαφώς και σε μία αποτυχία δεν φταίει μόνο ένας παράγοντας. Αλλά γι' αυτό μιλάμε για "εσωστρέφεια". Διοτί αντί να κοιτάξουμε τον εχθρό απέναντι μας και τα - όχι λάθη αλλά - εσκεμένα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ του εναντίων μας, εμείς αναλονόμασταν σε ψευτοδιλήματα τύπου "Κουτσουρές ή Σόουζα" που μας έβαζαν οι πουστοφυλάδες.

"Μαλακιούλα" ο Φιλιππίδης ε; Αν τον είχες ακούσει για το γήπεδο και δεν είχες φάει την φόλα των πουστοφυλλάδων και του "ελαιώνα ούτε τον άλλον αιώνα" τώρα θα είχες γήπεδο.

Για να μην μιλήσω για την υπερομάδα του Κυράστα και τον πρόεδρο που την δημιούργησε. Χώρια το ότι ήταν ο μόνος άνθρωπος που είδα εγώ τότε να ΠΛΑΚΩΝΕΤΑΙ για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ κι ας ήταν σκατόφλωρος.

Μα μεν, ο Φιλιππίδης ήταν ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ και φάνηκε από τις εξελίξεις. Αλλά δεν είχε υποστήριξη από μέσα και είχε και τρελό πόλεμο απ' έξω. Μην ξεχνάς ότι ήταν ο πρόεδρος μας την εποχή που η "παράγκα" μεσουρανούσε. Κι εμείς αντί να τα βάλουμε με την παράγκα τα βάλαμε με τον Φιλιππίδη.

Τέλος, αυτό που λες εσύ ουσιαστικά είναι η πραγματικότητα της εσωστρέφειας. Ότι κάτι που θα έπρεπε να είναι το 20% του προβλήματος, γινόταν το 80% γιατί όλοι επικεντρώνονταν εκεί.

Κοιτάζαμε το δέντρο των όποιων κατ' οίκον λαθών και χάναμε το δάσος του Κρόκους, της Παράγκας και των δηλώσεων αλά "... Ο Ολυμπιλαγός (sic) και το Αιγάλεω να κερδίζουν κι όλοι οι άλλοι... ".

Συλαμβάνεις τι σημαίνει αυτή η δήλωση ρε Μαν; Η Γιουβέντους έπεσε κατηγορία στη "μαφιόζικη" Ιταλία με πολύ λιγότερα στοιχεία εναντίων της. Και αντί να κυνηγάμε με τις πέτρες Γκαγκάτσηδες και λοιπά μουνόπανα, κυνηγάγαμε και γιουχάραμε τους παίκτες μας.

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΑΥΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ. Αυτό θα έπρεπε να μας γεμίζει ντροπή. ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ. Δεν μας χρωστάει μονο εκείνη.

Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτίμηση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

SniperAthens είπε...

@Πάτερ:


Papa don't preach - στο βρόντο τα λες - μάλλον σε έχει επηρεάσει η δίαιτα της παντόφλας. Από τους "απέναντι" είναι.


ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΑΥΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ. Γι' αυτό έχουμε εσένα να μας δώσεις άφεση αμαρτιών.


+Παντόφλασον+ (πως λέμε Ευλόγησον - διεθνής με τη Σουηδία)

Ανώνυμος είπε...

sniper δεν ειμαι ολυμπιακος! επισης μη μου μιλας για αθλητικες ανυπαρκτες δικαιοσυνες και αθωωσεις.....

παππας10 πες μου με το χερι στη καρδια .....ας πουμε στη θεση του κροκους ο ραλιστας και στη θεση του θωμα ξερω γω ο ρεμος και ας πουμε και στη θεση του "ο οσφπ και το αιγαλεω και ολοι οι αλλοι να παν.." το "παο και ο ηρακλης και ολοι οι αλλοι να παν...."
θα ζητουσες με το ιδιο ζηλο την παραπομπη τους στην δικαιοσυνη και την πτωση τους στη Δ εθνικη...?

Ρε παιδες δε θελω να το παιξω αντικειμενικουρα ουτε με ενδιαφερει να ερθω εδω και να το παιζω ειδημων και τιμητης των παντων (το νικ μου εχει χιουμοριστικες προεκτασεις). Ουτε ειμαι μεσα στα πραγματα ουτε ξερω τι παιζονται πισω απο τις πορτες και κατω απο τα τραπεζια. Η συνωμοσιολογια ειναι το οπιο του ελληνικου λαου. Αποψεις λεω gay ή οχι οπως το παρει κανεις.... καφενειακες εκτιμησεις ειναι και μονο. Αν καποιος μπορει να μου πει με σιγουρια οτι για ολα τα δεινα του Παο εφταιγε ο Κοκκαλης και τα παιχνιδια πισω απο την πλατη τοτε μαζι σας. Για ενα ειμαι σιγουρος οτι καμια μεγαλη ομαδα δεν ειναι πιο βρομικη απο την αλλη.

Ανώνυμος είπε...

sniper εισαι μεγαλη οπαδικη μορφη απο αυτες που γουσταρω ανεξαρτητως προτιμησης....εχεις το σεβασμο μου!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

@ Idimon,

πας πάσο αλλά κατεβάζεις και 4 ερωτήσεις, δηλαδή δεν πας πάσο! Όπως προηγουμένως έλεγες: και αδικήθηκε αλλά και δεν αδικήθηκε ο Παναθηναϊκός!

Παρόμοια, στην απάντησή σου προς τον Παππά10, ενώ απαξιώνεις τη συνωμοσιολογία (και καλά κάνεις), συμπληρώνεις ότι "οι μεγάλες ομάδες είναι βρώμικες" (άρα παίζουν κάτω από το τραπέζι, τουτέστιν συνωμοτικά)!

Για ψάξε το. Τέτοια ... αναποφασιστικότητα χρειάζεται προσοχή.

:-pp

Στις ερωτήσεις σου εννοείται ότι δεν απαντάω, διότι σαν καλός παίκτης ώφειλες πρώτα να απαντήσεις στις δικές μου (τούκα προ!).

Κάνω μάλιστα και ρελάνς (μια που μπλέξαμε με χαρτοπαικτικούς όρους):

Οι Μπιγκόνιες, Σκάτανες και λοιποί Κολλιάδες δεν ήταν χοντρομλκιούλες; Πώς λοιπόν και δεν στοίχισαν κούπες στον μλκζόμενο σύλλογο που τις διέπραξε;

Α, και μη μου απαντήσεις, ότι "τον έσωσε το καλό υλικό του" ... γιατί εκείνα τα χρόνια, του Παναθηναϊκού το υλικό και παπάδες έκανε στας Ευρώπας (κάτι θυμάται η Πόρτο ή η Άρσεναλ ας πούμε) αλλά και με την Εθνική Ελλάδας πήρε το Ευρωπαϊκό το 2004.

Με ΑΛΛΑ "υλικά" παίχτηκε το παιχνίδι φίλε. Εντάξει, δεν το ήξερες, ήσουν στο εξωτερικό και μόλις προχτές προσγειώθηκες στην Ελλάδα.

Υ.Γ. Και ένα σχόλιο πάνω στην ίδια τη συλλογιστική σου. Έχεις πει ότι "τα πρωταθλήματα τα παίρνει ο καλύτερος" και τώρα λες, επεξηγηματικά, ότι "όλες οι μεγάλες ομάδες είναι το ίδιο βρώμικες".

Θέλεις δηλαδή να πεις ότι: "Αφού είναι το ίδιο ακριβώς βρώμικοι, άρα τα πρωταθλήματα τα παίρνει ο καλύτερος"!!!

Έχει πλάκα αυτή η λογική. Για δες. Υποτίθεται ότι βρώμικη είναι μια ομάδα που θέλει να πάρει τίτλους με αθέμιτα μέσα. Εάν όμως το πρωτάθλημα το παίρνει έτσι κι αλλιώς ο καλύτερος, όπως λες, τότε δεν υπάρχει λόγος να είναι καμμιά ομάδα βρώμικη. Κι από την άλλη, εάν το πρωτάθλημα το παίρνει πάντα ο καλύτερος, όπως λες, τότε αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν απόδειξη ότι καμμιά ομάδα δεν είναι βρώμικη ή δεν είναι μεγάλη (τόσο μεγάλη δηλαδή, ώστε με τη βρωμιά της να αλλοιώσει το πρωτάθλημα)!

Συ είπας. ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

:-) :-))

SniperAthens είπε...

idimon: Tα έχω ξαναγράψει, αλλά τα επαναλαμβάνω για σένα γιατί προφανώς δεν τα έχεις διαβάσει από παλιότερα comments μου.


Η άποψη της ιδιοκτησίας, με την οποία συμφωνώ 100%, είναι ότι ο ιδιοκτήτης ΔΕΝ πρέπει να ταυτίζεται με τον (εκτελεστικό) Πρόεδρο. Είναι ένα διοικητικό σχήμα που έχει ευδοκιμίσει στην Ε.Ε. με εξαίρετα αποτελέσματα. Κοίτα την Arsenal και πες μου πως λένε τον Πρόεδρο ή τον ιδιοκτήτη της. Who gives a flying fuck? Κανένας. Ο κουμανταδόρος (sic) είναι ο Βενγκέρ ο οποίος λογοδοτεί στο Δ.Σ.


Αυτό το μοντέλλο προσπάθησε να εφαρμόσει η ιδιοκτησία και στα καθ' υμάς. Συγκεκριμένα, με το Φιλιππίδη. Ο Φιλιππίδης, είτε άρεσε είτε όχι, άφησε 17 εκ. Ευρώ στο ταμείο και το συμβόλαιο του Κωνσταντίνου πληρωμένο (θυμίζω η ακριβότερη μετεγγραφή Έλληνα τότε). Και σε μία Α.Ε. αυτό μετράει. Ακόμη και σήμερα, αυτό το μοντέλλο "παίζει". Κυρίαρχος είναι ο Βέλιτς.


Όμως στην Ελλάδα όπου στη συνείδηση του φίλαθλου αλλά και οπαδικού κόσμου ο Πρόεδρος είναι ταυτισμένος με τον "γαμάω" των αποδυτηρίων, τον "κονέ" με τις Αρχές και το παρακράτος (εξωθεσμικούς, παράγκες, μανατζαραίους (sic) και ελευθέρας βοσκής), το πείραμα της Α.Ε. Παναθηναϊκός δεν πέτυχε απόλυτα. Όμως η στάση του κυρίου Τσίκερ είναι η ίδια. Πόσες φορές πήγε στα αποδυτήρια? 0. Πόσες φορές μ΄λησε στον οπαδικό Τύπο? 0. Πόσες φορές βγήκε κι έκανε αρχηγική εμφάνιση (και μόνο σε "δομημένο" περιβάλλον μιάς press conference και μόνο για να εξηγήσει το πλάνο και τη φιλοσοφία του κι όχι να "πουλήσει" ή να μειώσει τους απέναντι)? 2.


Δυστυχώς μόνο Πρόεδροι-Ιδιοκτήτες παλαιάς κοπής έχουν πέραση στα πιθήκια της κερκίδας, όρα Κρόκους κλπ και για να σε πάω παλιότερα (να θυμηθεί κι ο square) Θεοδωρίδης (περούκας) στον Ηρακλή, νυν Πανσερραϊκό, Τσιτσόπουλος (Δόξα Δράμας), ο Άρης ο Λουκόπουλος (της Παναχαϊκής-αυτός κι αν ήταν περιπτωσάρα. Δήθεν φίλος του Καπετάνιου, μόλις εμφανίστηκε ο Κοσκωτάς κωλοτούμπα ολκής και αφού έπεσε ο Κοσκωτάς το '89, φημολογείται ότι καβάλησε τη BMW και σε 2 ώρες ήταν Αρματολών και Κλεφτών να επανυποβάλλει τα σέβη του).


Mind you, αυτό το σχήμα που βλέπεις τώρα στον gay-ρο (δυαρχία Πέτρου-Ίβιτς) είναι "κόπια" του εταιρικού του Παναθηναϊκού. Με μιά διαφορά: Ο Κρόκους τους περιμένει στη γωνία για άλλους λόγους, εξωποδοσφαιρικούς. Και ήδη η κατάσταση στο gay-ρο είναι έκρρυθμη.


Σε αυτό το σαθρό σύστημα πάτησε ο Κρόκους και έχτισε το οικοδόμημά του. Εξαγοράζοντας έναντι $1 εκ. τις εκλογές της ΕΠΟ (η οποία ελέγχει ακόμη και σήμερα τη διαιτησία) στην Αλεξανδρούπολη το '95 μέσω Κοκκαλιάρη (κεσκεσέ Κοκκαλιάρης? Θωμάς Μητρόπουλος) έκανε παιχνίδι μόνος του με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα. Αυτό που δεν είδε είναι ότι bottom line το δικό του τάφο σκάβει. Γιατί όταν του τα ανοίγουν όλοι στην Ελλάδα κι όσoι αντιστέκονται περνάνε από τους διαιτητές πεζοναύτες το αποτέλεσμα είναι τα κλύσματα στην Ευρώπη (έχει κι άλλα ακόμη-the legend will go on).


Kαι για να το κλείσω, σχετικά με το ποιός είναι "βρώμικος" ή εγκληματίας κλπ. Aπλά πραγματάκια που μέχρι και οι συμαθητές του henriksen στο νηπιαγωγείο τα καταλαβαίνουν. Στα 23 χρόνια "άκρατου και καταστροφικού Καπετανισμού" τι πήρε ο Παναθηναϊκός? 6 Πρωταθλήματα. Big fucking deal. Στα 13 χρόνια του Κρόκους τι πήρε ο gay-ρος? 11. Self evident dear Watson. Αν δεχθούμε ότι εγκλημάτισαν και οι δύο, το ένα είναι πταίσμα, το άλλο είναι κακούργημα ιδιαζόντως ειδεχθές.


Ή για να το πω πιό γλαφυρά (clopy-paste από Γεωργίου):"Ο Καπετάνιος έσφαζε με το μαχαιράκι της σαλάτας, ο Κρόκους με την ξιφολόγχη και την έστριβε κιόλας για να πονάει περισσότερο".


Η δε σημερινή διοίκηση της Α.Ε. Παναθηναϊκός για ένα από τα πράγματα που έχει κατηγορηθεί είναι ότι την "κλέβουνε" οι κατά Κουτόχορτο "συνεταίροι" της στη SuperLeague (άπαντα Κουτόχορτου, εκδόσεις Μουρμούρα , Vol. I & II). H άποψή μου? Όχι καλά, κάλιστα κάνει ο κύριος Τσίκερ και δεν ανακατεύεται παρασκηνικά με τη διαιτησία σα να ήταν παλαιάς κοπής Πρόεδρος-Νταραβεριτζής. Αν μη τι άλλο για ένα πράγμα ΔΕΝ μπορείς να τον κατηγορήσεις: Ότι αλλάζει φιλοσοφία όπου φυσάει ο άνεμος κι όπως τον βολεύει κάθε φορά.


Kαι τελοσπάντων, ενημέρωσέ μας ΕΓΓΡΑΦΩΣ τι ομάδα είσαι για να μη κάνουμε εικασίες.

SniperAthens είπε...

Σκεπτόμενη δημοσιογραφία για σκεπτόμενους φιλάθλους.


Στην εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου as we speak, το super αποκάτω γράφει: "Καταγγελίες για Εμπόριο Εγκεφάλων".


Δεδομένα, το θέμα ΔΕΝ αφορά σε οπαδούς του gay-ρου ως θύματα

fpboy είπε...

Τον ''γαύρο'' κι αν κλωτσάς ,
το παπούτσι σου χαλάς ....

Ανώνυμος είπε...

Προσοχη ακολουθει δηλωση ολικης κωλοτουμπας απο ειδημονα.......
-->"τζονι πιστευω οτι ο παναθηναικος αδικηθηκε απο τον ολυμπιακο και ετσι εχασε τα πρωταθληματα. Ολυμπιακος η ντροπη του ελληνικου ποδοσφαιρου." Ελα μωρη Παναθα !

σνιπερ συμφωνω οτι στην ελλαδα περναει το μοντελο Προεδρος-τραμπουκος......κατι που προσωπικα το γουσταρω γιατι ειναι γραφικο (βλεπε Μπεο). Επισης συμπαθω Πας Γιαννενα λογο καταγωγης αλλα η τελευταια φορα που ασχοληθηκα μαζι του ηταν οταν εφυγε ο μουστακιας. Τωρα τελευταια φλερταρω με οπαδικες τασεις υπερ του Αστερα Τριπολης γιατι γουσταρω τρελα Καμπος (τεραστια μορφη ε?)

Τρελαινομαι με αυτο το μπλογκ !!!!!!!!!!!! γουσταρω τρελα

Συνεχιστε με το ιδιο υφος και χωστε τα μου ανελεητα. Δεν ειναι κατι μαζοχιστικο αλλα ενταξει εχει το γελιο του.

:)

Ανώνυμος είπε...

και για να μην νομιζει τζονι οτι την κανω κοκοκο απαντω

1."πού σκατά έρριχνε το βάρος του τις προηγούμενες χρονιές με τον Σόλιντ;"
Απ. Φημολογηται οτι το βαρος του ο γαυρος το εριχνε στην Ευρωπη μεχρι το πρωτο ματς στο καραισκακη που επερνε τον Π... Σεπτεμβρη μηνα...Μετα το εριχνε στο πρωταθλημα και ο Σολιντ στο ποτο. Επισης θυμαμαι με συμπαθια τον αξιαγαπητο Νορβηγο μετα απο καθε ηττα να κανει υπολογισμους για το ποσους ποντους απομενουν για να κερδισει ο Ολυμπιακος στον ομιλο. χαχα! Σε φαση ενταξει μπορει να χασαμε αλλα δεν εγινε και τιποτα εχουμε ακομα 10 βαθμους να διεκδικησουμε και μετα αυτος ο αριθμος γινοταν πιο λιγος και πιο λιγος μεχρι που εκμηδενιζοταν

2.Αδικήθηκε ή δεν αδικήθηκε ο Παναθηναϊκός (και όχι μόνο!) τη δεκαετία αυτή;
Απ. Αδικηθηκε τρελα αλλα οχι οσο ο Σαρμπελ στην τελευταια Γιουροβιζιον

3.Για να μην σε αδικώ όμως, μήπως θα μπορούσες να εξηγήσεις τι εννοείς με τη φράση "δεν κατάφερε να βγει αλώβητη" η ομάδα του Κυράστα σε εκείνους τους αγώνες; "Αλώβητη" από τι ή από ποιούς;

Απ. Δυσκολη απαντηση και πολυπλοκη. Πιστευω οτι δεν βγηκε αλωβητη απο την ανελεητη επιθεση που δεχθηκε απο εντεταλμενους του Κοκκαλη και απο το επικο γκολ λομπα του Κατσουρανη στην Πατρα (τοτε δεν ηταν αυτο αν δεν με προδιδει η μνημη μου?).

Ανώνυμος είπε...

@ Idimon,

καλά λοιπόν σε είχα αποκαλέσει ... multicolor!

:-)

Μήπως κιόλας ψωνίζεις ρούχα και cd από ethnic μαγαζιά;

:-))

Kαι από μαγερική … fusion πατάτες Τριπόλεως με συνοδεία Chateau Trahanoplagia λευκό;

:-pp

Πάντως, μια και έλειπες στο εξωτερικό έως προχτές, οφείλω να σε ενημερώσω για τη μακρινή σεζόν 1999-2000.

Σημαδεύτηκε λοιπόν, όχι από ένα-δυό αλλά από πολλά ενδιαφέροντα γεγονότα, όλα τους σχετικά με το απόφθεγμά σου «Το πρωτάθλημα το παίρνει πάντα ο καλύτερος».

Για παράδειγμα, μετά το ντέρμπι ΑΕΚ-Γαβριέλα (από το οποίο ο Κασάπης αποκόμισε μια τιμωρία 24 αγωνιστικών!) έπεσαν πυροβολισμοί στο φουαγιέ της Φιλαδέλφειας από τον σωφέρ του Βίκτορα γκα-γκάν-γκα-γκάν Μητρόπουλου, προέδρου τότε της ΕΠΑΕ. Ήρεμα πράγματα δηλαδή.

Μέσα στο τερέν, που λες κι εσύ, έπαιξαν κάτι παικταράδες ονόματι Νίκου, Ντόβας, Παπαδάκος, Μπριάκος, Δαγκλής. Ο τελευταίος π.χ. έπαιξε στο ματς Απόλλωνα-Γαβριέλας (0-1), όπου ο μάγος Ζιοβάνι σκόραρε σε μια στιγμή που οι αγαθιάρηδες παίκτες του Απόλλωνα είχαν σταματήσει επειδή ο ρέφερι έκανε νόημα να σταματήσει το ματς - έπεφταν βροχή τα μπουκάλια στο τερέν από την ορδή των «επιστημόνων», που άλλωστε διέπρεψαν με πολλά ανδραγαθήματα (και) εκείνη τη χρονιά.

Κοντολογίς φίλε,

μλκίες σαν κι αυτές που αναφέρεις στην επιλογή προπονητών, παικτών και γενικά έμψυχου υλικού κάνουν όλες ανεξαιρέτως οι ομάδες, μικρές και μεγάλες. Όπως και όλες ανεξαιρέτως έχουν καλές μέρες μέσα σε μια σεζόν, και μέρες που σέρνονται. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Και είναι επίσης φυσιολογικό να κοστίζουν όλα αυτά και τίτλους.

Εκείνο που δεν είναι (ούτε καν από στατιστικής άποψης) φυσιολογικό, είναι μια συγκεκριμένη ομάδα και μάλιστα για μια δεκαετία σερί να μην πληρώνει ποτέ ούτε τις μλακίες της, ούτε τα ντεφορμαρίσματά της. Να μην της κοστίζουν τίποτε απολύτως!

Ή μάλλον, να της κοστίζουν μόνο διαρκές ξεφτίλισμα όποτε έβγαινε εκτός των συνόρων. Γιατί, θα συμφωνήσεις νομίζω: δεν είναι φυσιολογικό, αυτή η ίδια ομάδα να βγαίνει επί 10 συναπτά έτη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να αποκομίζει, τελικά, πάνω κάτω τους ίδιους βαθμούς με μια ομάδα όπως π.χ. η ΑΕΚ, απείρως φτωχότερη και με λιγότερες από τις μισές παρουσίες στην Ευρώπη.

Υ.Γ.

Για ψάξε κιόλας, μετά το 1997 σε πόσα από τα ντέρμπι μεταξύ Γαβριέλας και Παναθηναϊκού έπαιξαν και οι δυο ομάδες με 11 παίκτες. Έχει ενδιαφέρον. Στατιστικά πάντοτε. Διότι τον καλύτερο τον ξέρουμε από τότε που (εκείνη τη σεζόν 1999-2000 αν θυμάμαι καλά) ο
Σωκράτης Κόκκαλης είπε: "Θέλουμε καινούργια γήπεδα και το πρωτάθλημα να το παίρνει ο καλύτερος, δηλαδή ο ΟΣΦΠ".

Ανώνυμος είπε...

τζονι ενταξει ειχε αβαντα ο γαυρος αυτη τη δεκαετια αλλα υπηρχαν και χρονιες που ηταν εμφανως ανωτερος ή εστω λιγοτερο χειροτερος.

π.χ
98-99 ομαδαρα οχι αστεια.... και εσυ επαιζες με λαγωνικακη (χαχαχα θεος μαζι με τον μιλοσεβιτσ)

Επισης τα τρια επι ριμπο πρωταθληματα δεν ειδα και καμια τρελη γαυρικη αβαντα ...

οκ θα μου πεις ενταξει και αυτο τι σημαινει οτι στα υπολοιπα ηταν αθωα περιστερα
οχι βεβαια
αλλα απλα αναφερω καποια διαστηματα γαυρικης υπεροχης για να μην τα ισοπεδωνουμε ολα αλλιως σε διαφορετικη περιπτωση ειναι ανφερ να ασχολησαι με ενα θεωρουμενο απο εσενα μηδενικο!

Pappas10 είπε...

Εν άγνωστω ποδοσφαιρικό Θεό ειδήμον,

Στην υποθετική σου ερώτηση, απαντάω με μια πραγματικότητα μου. Την εποχή του περιβόητου "Βαρδινογιαννισμού" των 6 πρωταθλημάτων σε κι εγώ δεν ξέρω πόσα χρόνια, το "Βαρδιονογιάννη Πουσταρά βάλε στον κώλο τα λεφτά" ακουγόταν ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΠΑΙΖΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΚΕΡΔΙΖΕ ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ Η ΚΕΡΚΙΔΑ ΣΦΥΡΙΖΕ. Τον Θυμάσαι ρε αυτόν τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ; ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ;

Εδώ όλος ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ απολογείται για τα περίφημα λουλούδια στον Ηρακλή, που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ.

Δεν είμαστε το ίδιο μα μεν. Και ναι με το χέρι στην καρδιά θα αισθανόμουν ντροπή και δεν θα πανηγύριζα πρωτάθλημα με φιέστα.

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ούτε σαν ύφος ούτε σαν ήθος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΥΣΤΟΓΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΕΜΕΤΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ.

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ. ΤΑ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ. ΤΑ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΑ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΣΑΠΙΛΑ.

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ. ΤΟ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΑΠΟΒΛΗΤΟ ΤΟΥ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑ "ΕΠΕΝΔΥΤΗ" ΕΙΝΑΙ Η ΒΔΕΛΛΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ.

ΤΕΛΟΣ Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΞΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ. Η ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ... ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ... ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ, ΠΙΣΤΗΣ, ΑΞΙΟΣΥΝΗΣ, ΑΜΙΛΛΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣ. ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΉΤΩΝ ΤΩΝ ΜΜΕ.

ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ... ΕΙΜΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΟΠΑΔΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ... ΤΟΥ ΑΞΙΟΤΕΡΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΑΝΤΙΛΑΒΟΥ;;;;

Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτίμηση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης

Pappas10 είπε...

Εν ό,τι να ναι Ειδήμονα Αδελφέ,

Η Μόνη αβάντα που απολάμβανε η Γαβριέλα επί "Ρίμπο" ήταν η υπόδειξη φάουλ σε κάθε πτώση ερυθρόλευκου παίκτη έξω από την περιοχή της αντιπάλου ομάδας ανεξάρτητα από την συμμετοχή ή όχι των παικτών της αντιπάλου ομάδας στην πτώση.

Εν ολίγοις, η γαβριέλα στηνόταν μονίμως έξω από την περιοχή του αντιπάλου και συνήθως άδικα. Δεν σου κάνει εντύπωση που τα εντυποσιακότερα ΓΑΜΗΣΙΑ στην Ευρώπη τα έτρωγε ο γαύρος του "Ρίμπο";;;; Ξέρεις γιατί;;; Γιατί μη παίρνοντας σφυρίγματα δεν ξέρανε πως να βάλουν γκολ.

Understand????

Και αφού θες να μιλήσουμε "με το χέρι στην καρδιά", πες μου αλήθεια ρε μαν, ΠΟΣΑ παιχνίδια της Γαβριέλας και της ΠΑΝΑΘΑΣ έχεις παρακολουθήσει ζωντανά και μέσα από το γήπεδο τα τελευταία 10 χρόνια;

Επειδή δούλευα σε κανάλι μπορώ να σου πω ότι ακόμα και 2 μέτρα οφ σάιντ παίκτης με την κατάληλη κάμερα και το μοντάζ μπορεί να φανεί ότι καλύπτεται. Γι' αυτό σε ρωτάω ΠΟΣΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ εχεις παρακολουθήσει;;; Μάλλον κανένα γιατί αυτά που γράφεις μόνο οι εφημερίδες τα γράφανε...

Τελειωνοντάς απλά μία υπενθύμιση. Ο Γάβρος δεν είναι ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ. Δεν είναι δηλαδή τελείως χάλια ομάδα. Δεν χρειάζεται να πάρει 15 παιχνίδια με τη διαιτησία. 3 να πάρει με τη διαιτησία και άλλα 3 να κοπούν από τους κύριους αντιπάλους του, έχεις μάνι μάνι 18 πόντους.

Αλοίμονο αν ο γάβρος χρειαζόταν κάθε αγωνιστική διαιτητοχειρουργείο για να κερδίσει. Δεν είπε κανείς ότι ο γάβρος χωρίς την διαιτησία θα ήταν 5ος. Αλλά ναι, θα ήταν τριτοδεύτερος και με την διαιτησία γινόταν πρώτος.

Με ΠΑΝΑΘΗΑΪΚΗ εκτίμηση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

@ Idimon,

μα ποιός τα "ισοπεδώνει όλα" φίλε; Μήπως σου είπα εγώ, ή κανένας άλλος εδωμέσα, ότι αυτή τη δεκαετία τα πρωταθλήματα έπρεπε να πάνε όλα στον Παναθηναϊκό; Όχι βέβαια! Γι' αυτό άλλωστε σου είπα, ότι δεν αδικήθηκε μόνον ο ΠΑΟ.

Ισοπέδωση των πάντων είναι, αντίθετα, το δικό σου επιχείρημα, ότι "όλες οι μεγάλες ομάδες είναι βρώμικες και τα πρωταθλήματα τα παίρνει πάντα ο καλύτερος".

Αυτό ναι, είναι ισοπέδωση γιατί περνάει από οδοστρωτήρα (ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑ στη τελική!) την άθλια πραγματικότητα που έζησε ΟΛΟ το ελληνικό ποδόσφαιρο (όχι μόνο η ομάδα μου) αυτή τη δεκαετία.

Μια άθλια πραγματικότητα εντός και εκτός τερέν αγαπητέ. Όπου, πλην όλων των άλλων, παραδόθηκε με συνοπτικές και έκνομες διαδικασίες π.χ. το χρυσοφόρο "ΣΤΟΙΧΗΜΑ" στον πρόεδρο-ιδιοκτήτη του Απατεώνα ...

... όπως του δόθηκε, επίσης με συνοπτικές και σκανδαλώδεις συμβάσεις, ΓΗΠΕΔΟ ενταγμένο κιόλας στο άκρως επωφελές γι' αυτόν πλαίσιο των Ολυμπιακών έργων ...

... τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός (που ουδέποτε έχει χρεώσει το Δημόσιο) φτύνει αίμα από το 2000 (που είχε καταθέσει, επί Φιλιππίδη, συγκεκριμένο σχέδιο για να εγκριθεί από την πολιτεία) για να φτιάξει το δικό του γήπεδο.

Κατάλαβες λοιπόν ποιός ακριβώς ισοπεδώνει τα πάντα;

Ανώνυμος είπε...

υποκλινομαι στην παναθηναικη χαρη σας !

Ανώνυμος είπε...

@ Idimon,

δεν κοστίζει τίποτα φίλε!

:-) :-))