Τετάρτη, Νοεμβρίου 07, 2007

Γιατί ο ραλίστας δεν θα πάρει παίχτες ούτε τον Δεκέμβριο;

Όλοι εδώ μέσα το θάβαμε το παιδί τι τα κάνει τοσα λεφτά, πως είναι δυνατόν να έχουμε θετικό ισολογισμό και πάλι να μην παίρνουμε παίχτες κλπ.

Η απάντηση είναι απλή: Ο ραλίστας τα έχει πάρει στο κρανίο με τον Παύλο χρόνια τώρα και ενώ μας άφησε να νομίζουμε ότι δήθεν προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για τον ΠΑΟ και όλη την Αθήνα, αυτός μάζευε λεφτά για να φτιάξει γήπεδο μόνος του, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Σχετικά νέα εδώ και εδώ

38 σχόλια:

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Ας μας πεί τώρα ο ΤΤ αν ήταν αλήθεια όσα έλεγα οτι το πρόβλημα ήταν πως ήθελαν με περιουσιακό στοιχείο άλλου (Λεωφόρος) να χτίσουν στο τσάμπα γήπεδο. Ποιός θα χειρίζεται την κονόμα και σε ποιόν θα ανήκει το γήπεδο ήταν όλη η δουλειά. Οπότε τώρα θα του ανήκουν όλα, ΜΑ ΟΛΑ!!! Εντελώς τσιφλίκι του η ομάδα. Εύγε και μη χειρότερα.

@petrosskl είπε...

Η αλήθεια είναι αυτή:
ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ Παναθηναϊκός υπάρχει μόνο σαν ιδέα. Όλο αυτό είναι κατασκεύασμα του Θανάση με προφανή σκοπό (όπως αποδεικνύεται)να εκβιάζει τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟ μια ζωή (εξ'ου και η μή υπογραφή του μνημονίου το καλοκαιράκι στο όνομα του "συμφέροντος" αυτού που έχει μαραζώσει-ΑΟ- και η καθυστέρηση των υπογραφών).
Η αλήθεια είναι αυτή:
Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ είναι το ποδόσφαιρο και από πίσω όλοι οι άλλοι μαζί! Άλλη εταιρεία η ΠΑΕ άλλη η ΚΑΕ άλλο το ΠΑΤ κοκ. Και για να εξηγούμαστε γιατί εγώ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ. Ξέρει κανείς γήπεδο που να στεγάζει μεγάλη ομάδα του πλανήτη και να έχει και άλλο άθλημα; Η μπάρτσα; Η Ρεάλ; Η Ρόμα; Καλά η Αγγλία δεν έχει μπάσκετ, Το Μιlάνο; Αν ξέρει κανείς ας μου πει. Και πιστεύω πως αν βρει θα είναι κρατικό σε χώρες ποδοσφαιρικά υπανάπτυχτες.
Και για να τελειώνω, η αλήθειa (μου) είναι αυτή:
Καλά κάνει ο Τζίγγερ και ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ!
Γιατί να υποθηκεύσω το μέλλον της ομάδας (το οποίο είναι τόσο μακρύ όσο κανείς μας δεν μπορεί να φανταστεί) βάζοντας εσαεί ΝΤΑΒΑΤΖΗ στα έσοδα, στις εμπορικές χρήσεις, στα πάρκιν και όλα τα παρελκόμενα, όταν ούτως ή άλλως θα πληρώνω 3εκατ ευρώ το χρόνο;
Γιατί στην τελική να επιτρέψω για 50, 100, 200 χρόνια να μου βάζουν τρικλοποδιές οι κάθε Γιαννακόπουλοι και να μην κάνω μόνος μου κουμάντο;

Καληνύχτα Θανάση! Αποδείχτηκες σκάρτος! Σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για το μπάσκετ αλλά όπως θα έλεγαν και οι Άγγλοι....basket...what?
Τώρα βάλε τη πράσινη να γράφει ότι θέλεις...
Τζίγγερ έμαθες άραγε ή είναι αναλαμπή;

ΓΗΠΕΔΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΠΟΥ ΝΑ' ΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ!

Pappas10 είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩ αδέλφια,

Ευκαιρία να πέσουν οι μάσκες. Ο Τζίγγερ λέε ότι αναλαμβάνει όλη τη χρηματοδότηση του γηπέδου. Αν ο Γιαννακόπουλος αναλαμβάνει την χρηματοδότηση των εγκαταστάσεων για τον ερασιτέχνη που είναι το πρόβλημα;

Δεν κατάλαβα... γιατί η Λεωφόρος να ανήκει μόνο στον Ερασιτέχνη; Η ΠΑΕ δεν είναι ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ;

Ο Τζίγγερ λέει ότι είναι διατεθειμένος να σπρώξει γκαφρά για το γήπεδο... 5 φορές περισσότερα απ' όσα έσπρωξε όλα αυτά τα χρόνια ο Γιαννακόπουλος για μεταγραφές.

Για να δούμε... πάνω απ' όλα είναι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ή η αυτοπροβολή και η πισόπλατη υπονόμευση της ΠΑΕ;;;

Δεν παίρνω θέση αν δεν δω πρώτα αντιδράσεις... αλλά ο κόσμος του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ θέλει γήπεδο απ' όσο ξέρω. Και ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ το χρειάζεται.

Για να δούμε τώρα λοιπόν τους Γιαννακόπουλους. Τον κόσμο, το καλό του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ή την τσέπη και την Ματαιοδοξία τους...

Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτίμηση και πίστη σ' έναν ενιαίο και αδιαίρετο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ υπεράνω προσώπων.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης

Υ.Γ. Για να δούμε κατά πόσο η είδηση είναι ορθή στην ερμηνεία της. Μπορεί να είναι ένα βήμα παραπάνω για συνεργασία και ουχί διάσπαση.

Ανώνυμος είπε...

Πριν από περίπου ένα μήνα, όταν ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός έχανε από τον Αστέρα στην Τρίπολη η Πράσινη ανακίνησε το θέμα της ticket club και των ποσοστών που δικαιούται ο ερασιτέχνης και δεν του αποδίδει η μοχθηρή ΠΑΕ. Αφού γίναμε μπίλιες για καμιά βδομάδα και χωριστήκαμε σε πραγματικούς και ντεμέκ Παναθηναϊκούς το θέμα ξεχάστηκε και η Πράσινη υποχρεώθηκε να δημοσιεύσει πρωτοσέλιδα με αφορμή τις νίκες του ποδοσφαιρκού Παναθηναϊκού. Σύμφωνώ 100% με τον Πέτρο: η ομάδα έχει ανάγκη γηπέδου και μάλιστα άμεσα. Αν μπορεί να εγγυηθεί η ΠΑΕ την ανέγερσή του ας το κάνει και είμαστε μαζί της. Αν οι Γιαννακοπουλαίοι ενδιαφέρονται για τον ερασιτέχνη (κι όχι για την προσωπική τους προβολή) ας χρηματοδοτήσουν την ανέγερση ενός αθλητικού κέντρου που θα στεγάσει όλα τα υπόλοιπα τμήματα (κι ας συμβάλλουν στην αναγέννηση των υπολοίπων -πλην μπάσκετ- τμημάτων που φυτοζωούν.

Και κάτι άλλο: 33.000 γαύροι στο γήπεδο κι ένας ολόκληρος εσμός δημοσιογράφων εξυμνούν από χθες το φάρδος μιας ομάδας που έπαιξε 90 λεπτά άμυνα για να πάρει το χου. Ούτε λόγος για την ανυπαρξία του γαύρου, τις ευκαιρίες της Ρεάλ κλπ κλπ. Μέχρι και συμψηφισμό με τον αγώνα στη Μαδρίτη επιχειρούν. Το ίδιο κάνουν οι ΑΕΚτσήδες για την (μέτρια) μπάλα που παίζει η ομάδα τους...Ξέρω ότι πολλοί θα πουν ότι ο Παναθηναικός οπαδός έχει απαιτήσεις, θέλει αποτελέσματα + θέαμα + τελικούς + κύπελλα κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Αν δεν υποστηρίξουμε και δεν προστατέψουμε εμείς την ομάδα μας δε θα το κάνει κανείς.
Αυτά και συγγνώμη αν σας κούρασα. Καλή επιτυχία στο Parken αύριο.

Ανώνυμος είπε...

1. Συμφωνώ με Τζίγγερ. Αν βάλει αυτός τα χρήματα, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Είναι μία σωστή κίνηση. Αλλά αν δεν συμφωνήσει ο ερασιτέχνης, τότε πώς θα παραχωρηθεί η έκταση στην ΠΑΕ? Επίσης, μην ξεχνάτε ότι όσα χρήματα βάλει θα τα εισπράξει πίσω στο πολλαπλάσιο. Αυτό επειδή μερικοί άρχισαν ήδη να συγκρίνουν με τις μετεγγραφές σοτ μπάσκετ (ΤΟ άκυρο). Πάντως μπράβο του επιτέλους, μπας και βρεθεί καμία λύση και ξεκινήσουμε ποτέ αυτό το ρημάδι το γήπεδο

2. Βλέπω να πηγαίνουμε για το Χ αύριο, και καλά κάνουμε. Μην ξεχνάμε ότι σε αυτότο γήπεδο λύγισε η Μαντσεστερ και η Σέλτικ, και έφερε χ η μπενφίκα. Ακολουθεί και ντέρμπυ ούτως ή άλλως, που θα τελειώσει ορισμένα παραμύθια.

3. Καλά η κωλοφαρδία του γαύρου χθες ήταν απερίγραπτη. Δεν το πίστευα. Στον κόσμο τους βέβαια αντί να κράζουν που παίζανε μέσα με τον Αρτσούμπι και τον Μενδρινό! Υπομονή μέχρι να χάσουν στη Ρώμη, να αρχίσουν τα όργανα μετά. Η γνώμη μου είναι ότι αποκλείεται να πάρουν αποτέλεσμα εκεί. Η Βέρντερ έχασε άνετα, η Ρεάλ πήρε το Χ χωρίς να το αξίζει.

υγ. Sniper, ε πως να μην κυριαρχήσει η Ρεάλ, αφού δεν έπαιζε ο Λεντέσμα!! Χαχαχα, πλάκα κάνω μην απαντήσεις σοβαρά. Το ξαναδηλώνω: Ο Μάτος είναι καλύτερος!

υγ.2 η γλωσσοφαγία απέδωσε. Τραυματίστηκαν άλλοι 2

squarelogic είπε...

να δω γηπεδο φτιαγμένο με χρηματα του Βαρδινογιαννη και να μην το πιστευω...

zouk είπε...

Δεν ξερω πως,με τι λεφτα και ποιον τροπο,αλλα θελω οσο το δυνατον πιο γρηγορα ενα γηπεδο ανταξιο της ομαδας μας ,χωρις τσαπατσουλιες βεβαια.Οσο χρονο χρειαζονται για να το φτιαξουν εγω τους τον δινω(Μα ποιος ειμαι ο φουστης)ομως θελω να το ξεκινησουν τωρα.

Ανώνυμος είπε...

@ Shogun και Κουτόχορτε,

το γινάτι βγάζει μάτι αδέρφια! Προσοχή λοιπόν, ειδικά εσύ Κουτόχορτε, που σπεύδεις να θριαμβολογήσεις.

Ας τα πάρουμε ψύχραιμα τα θέματα. Ένα-ένα και με στοιχεία. Όχι με φήμες και διαδόσεις, παρακαλώ.

Αν ενθυμούμαι καλώς λοιπόν, όλο τον προηγούμενο καιρό γκρινιάζατε για την καθυστέρηση στο θέμα του γηπέδου και δείχνατε σαν αποκλειστικό υπεύθυνο το Ραλίστα … παρ’ όλο που σας είχα επισημάνει με στοιχεία, τόσο το πρόβλημα του Δήμου να βρει τον χρηματοδότη που έπρεπε να βρει βάσει της συμφωνίας, όσο και το πρόβλημα της πολύμηνης καθυστέρησης στην υπογραφή της σύμβασης μεταξύ Δήμου και Ερασιτέχνη. Μάλιστα, εάν η μνήμη μου δεν με απατά, συνδέατε – αλλά χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο - το όλο θέμα του γηπέδου με τα καβούρια, που θρυλείται ότι έχει στις τσέπες του ο Ραλίστας και το σόι του.

Θα γνωρίζετε ασφαλώς, ότι η αρχική συμφωνία μεταξύ Δήμου-ΠΑΕ-Ερασιτέχνη προέβλεπε να χτιστεί – προσοχή εδώ! - όχι το γήπεδο αλλά ΤΑ γήπεδα (ποδόσφαιρου, μπάσκετ, κ.λπ.) με έξοδα του Δήμου. Δηλαδή, να βρει ο Δήμος χρηματοδότες και κατασκευαστή, και η μεν ΠΑΕ να πληρώνει νοίκι για τη χρήση του, ο δε Ερασιτέχνης μάλλον όχι (ποιος το ξέρει αυτό;), εφόσον έδινε σε αντιπαροχή το περιουσιακό στοιχείο του, το γήπεδο της Λεωφόρου (ένα ακόμα αδιευκρίνιστο θεματάκι είναι πώς θα χτιζόταν το γήπεδο του μπάσκετ, μια και η ΚΑΕ δεν είναι Ερασιτεχνικό σωματείο αλλά ΑΕ … αλλά ας το αφήσουμε προς το παρόν).

Θα γνωρίζετε επίσης, ότι εδώ και λίγο καιρό ο Δήμος δήλωσε κώλυμα στο να αναλάβει τη δική του υποχρέωση εξεύρεσης χρηματοδότη-κατασκευαστή. Το πρόβλημα λοιπόν ήταν τεράστιο. Οι επιμέρους καθυστερήσεις είχαν ξεπεραστεί, όμως εάν ο Δήμος δεν ήταν συνεπής στη συγκεκριμένη υποχρέωσή του, ΤΑ γήπεδα δεν επρόκειτο να χτιστούν ποτέ!

Τη δεδομένη λοιπόν στιγμή, ο ένας εκ των εταίρων της αρχικής συμφωνίας, δηλαδή ο Ραλίστας, στέλνει μια επιστολή στο Δήμο και του λέει ευγενικά: «Το γήπεδο μπορώ να το χτίσω μόνος μου (άντε λοιπόν για κούρεμα)».

ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ για την υπόθεση του γηπέδου ω εμπαθή αδέρφια μου; ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ για να πάψουν οι καθυστερήσεις και να ξεκινήσει τάχιστα το χτίσιμο ω γινατοματιαστές φίλοι μου;

ΑΝΤΙ λοιπόν να χαρείτε, όπως ΟΛΟΙ μας, τα βάζετε και πάλι με το Ραλίστα! Μονά ζυγά δικά σας ρε παιδιά; Και βρισίδι όταν δεν χώνει φράγκα, και βρισίδι όταν χώνει;

Και κάθεστε και μηρυκάζετε δημοσιογραφικές ανοησίες, όπως ότι η συγκεκριμένη πρόταση του Ραλίστα προς το Δήμο θα προξενήσει, λέει, σύγκρουση με τον Ερασιτέχνη!!! Από πού και γιατί τέτοια σύγκρουση ρε παιδιά;

Ο Ερασιτέχνης έχει τη Λεωφόρο και τη δίνει αντιπαροχή στο Δήμο για να παραχωρήσει χώρο για ΤΑ γήπεδα. Ωραία. Γιατί να υπάρξει σύγκρουση ΠΑΕ-Ερασιτέχνη; Επειδή ο Δήμος δεν βρίσκει χρηματοδότη και τελικά η ΠΑΕ βάζει Η ΙΔΙΑ τα φράγκα για να χτίσει το ποδοσφαιρικό γήπεδο;

Μήπως ίσως επειδή, έτσι εχόντων των πραγμάτων (δηλαδή με δεδομένο ότι ο Δήμος ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ως προς την υποχρέωσή του να βρει χρηματοδότη-κατασκευαστή), υπάρχει κίνδυνος να μη γίνουν τα γήπεδα του Ερασιτέχνη;

ΜΑ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ, αγόρια μου, ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΕ!

Διότι δεν υπαναχώρησε σε τίποτα η ΠΑΕ, ούτε αθέτησε αυτή καμμιά συμφωνία! Ο Δήμος την έκανε γυριστή!

Επομένως, αν υπάρχει θέμα σύγκρουσης μην παραπλανάστε και μην παραπλανάτε τον κόσμο: με το Δήμο θα πρέπει να συγκρουστεί ο Ερασιτέχνης. Τελεία και παύλα.

Γνωρίζετε άλλωστε τι λέει η σύμβαση Δήμου-Ερασιτέχνη σε ό,τι αφορά ΕΙΔΙΚΑ το χτίσιμο των γηπέδων (στίβος, πυγμαχία, πισίνα, κ.λπ.) του Ερασιτέχνη;

Λοιπόν, χωρίς εμπάθειες και βάσει στοιχείων μιλώντας:

Σύγκρουση Ερασιτέχνη-ΠΑΕ για το συγκεκριμένο θέμα είναι και ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ και ΑΝΟΗΤΗ, και φυσικά θα χρεωθεί αποκλειστικά στον Ερασιτέχνη. Λέτε να είναι τόσο βλάκας ο Θανάσης ρε παιδιά;

Και για να κλείσω το θέμα:

Τόσα χρόνια ο ΠΑΟ έπρεπε να έχει, όχι μόνο γήπεδο ποδοσφαίρου αλλά ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤ δικό του, σύγχρονο και μεγάλο όπως του ταιριάζει. Ε, δεν νομίζω να φταίει και για αυτό ο Καβουρογιάννης!

Αν μου απαντήσετε, ελπίζω να το κάνετε και εσείς ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, όπως εγώ. Όχι με ρητορείες και σεντόνια εμπαθών φημών.

Παρακαλώ.

Ανώνυμος είπε...

απλά να συμπληρώσω ότι άκουσα τον ρεπόρτερ του ΠΑΟ στην ΕΡΑ να λέει ότι η ΠΑΕ αναλαμβάνει την χρηματοδότηση, αλλά ο Κακλαμάνης υπονόησε ότι ο Τζίγγερ ΔΕΝ θα βάλει τα λεφτά, αλλά έχει βρει χρηματοδότη/ες και τους έχει έτοιμους.

Pappas10 είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩ αδέλφια,

Συντάσομαι απόλυτα με ΤΤ και Πέτρο όπως φαίνεται από το κείμενο μου.

Ρε εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΩ Κουτόχορτε και (οέεεεε Ρενέ) Χένρικσεν αδέλφια... Τα θέτε και τα λέτε μωρέ;;;; Ο Ένας βάζει λεφτά και θέλει να πάρει λεφτά.

Η Σύγκριση έγινε για ευνόητους λόγους. Είναι πολλά αυτά που θα βάλει. Και έχει αποδείξει ότι δεν φείδεται εξόδων για υποδομές... θυμηθείτε την Παιανία του 80. Η επόμενη "Παιανία" έγινε 15 χρόνια μετά.

Ό,τι και να λέμε για τους Βαρδινογιάννηδες, έχουν χώσει γκαφρά για υποδομές και μάλιστα πολλά... να είμαστε δίκαιοι.

Αυτά... για να δούμε. Αρχικά ο Ερασιτέχνης αντέδρασε θετικά. Προσωπικά, το είπα από την αρχή, δεν βλέπω γιατί να υπάρξει σύγκρουση ΠΑΕ και ερασιτέχνη. Ας χτίσει ο καθένας το γήπεδο του στην έκταση που θα παραχωρηθεί και τελειώσαμε.

Απλά νομίζω είναι τα πράγματα.

Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτίμηση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Pappas10 είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩ αδελφέ (οέεε Ρένε) Χένρικσεν,

Έστω και ότι βρήκε χρηματοδότες ο Τζίγγερ... αυτός θα τους ξεπληρώσει έτσι δεν είναι;

Ρε παιδιά, ο άνθρωπος είπε "ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΓΩ" (Γιορτάζω έναν ακόμη καημό...να σαι καλά ρε ζωή... ότι αγαπώ μου το παίρνεις εσύ... Χτυπά κι άλλο"

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ... ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΑ ΧΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ. ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ... ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΜΕΣΑ ΟΙ ΓΑΒΡΙΕΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝΕ 45.000 ΠΑΝΑΘΗΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΛΑΣΟΥΝ ΜΕΝΤΕΣ,ΜΑΝΤΡΕΣ ΚΛΠ.

ΤΙ ΨΑΧΝΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΠΕ "ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΓΩ" ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΞΗΓΙΕΤΑΙ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;;;

Ξεκολάτε ρε γαμώ την αγανάκτηση από τη μιζέρια και τη φαγωμάρα... ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ.... ΒΓΗΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΤΕ....ΣΤΡΑΦΗΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΠΑΡΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ...

ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ...

Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτίμηση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Pan είπε...

Συμφωνώ 100% με τον squarelogic

Thrass είπε...

να δω γηπεδο φτιαγμένο με χρηματα του Βαρδινογιαννη και να μην το πιστευω...
Squarelogic

What the man said.

ο Τζίγγερ ΔΕΝ θα βάλει τα λεφτά, αλλά έχει βρει χρηματοδότη/ες και τους έχει έτοιμους.

Το ίδιο κάνει.

Ανώνυμος είπε...

Περιμέέέέέένοντας τον Γκοντό - ουπς, λάθος: απάντηση από τον Κουτόχορτο και τον Shogun στα στοιχεία που κατέθεσα προηγουμένως (και φυσικά είναι πασίγνωστα σε όποιον διαβάζει) ...

... με χαρά μου διαπίστωσα ότι ο Θανάσης Γιαννακόπουλος με τη χτεσινή, σώφρονα τοποθέτησή του δικαιώνει ξανά και απόλυτα αυτά που πιστεύω για αυτόν: ότι είναι ΚΑΙ λογικός άνθρωπος, εκτός από φανατικός παναθηναϊκός, και ότι ΔΕΝ μασάει στις "ευγενείς" φιλοδοξίες ΑΛΛΩΝ, περίεργων τύπων περίεργων προθέσεων, που θέλουν να τον εμπλέξουν σε σύγκρουση με την ΠΑΕ.

Όλα τα υπόλοιπα δεν είναι δείγμ εξυπνάδας αλλά ΜΙΖΕΡΙΑΣ.

Καταλάβετέ το ορισμένοι επιτέλους.

Ανώνυμος είπε...

Ρε μιχάλη τι μου την πέφτετε, λίγο πιο πάνω λέω ΜΠΡΑΒΟ του και επιτέλους και μακάρι να γίνει.

Ας ξεκινήσουν τα έργα και θα πάω κι εγω να σκάψω

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Μάλλον κάποιοι δεν αντιλαμβάνεστε το προφανές. Αν το γήπεδο φτιαχτεί χωρίς εμπλοκή του Ερασιτέχνη ΔΕΝ θα ανήκει στον Παναθηναϊκό. Θα ανήκει στον ραλίστα. Θα ανήκει σε ιδιώτη-τσιφλικά. Αν δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό, ειλικρινά λυπάμαι. Στο εξωτερικό τα γήπεδα δεν ανήκουν σε εταιρείες ή στους προέδρους αλλά στον σύλλογο. Γεγονός που σημαίνει οτι δεν μπορεί να υποθηκευτεί το μέλλον τους. Έχουν ισχυρά περιουσιακά στοιχεία. Δεν μπορούν να γίνουν υποχείριο στις ορέξεις των ιδιοκτητών. Αν εξακολουθείτε να μην καταλαβαίνετε τι εννοώ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ.
ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΤΡΕΛΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ Ο ΡΑΛΙΣΤΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ ΟΥΤΕ ΤΟ 1/3 ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΜΙΖΕΙ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ....

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΔΕΚΕΒΡΙΟ...

Pappas10 είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩ Κουτόχορτε αδελφέ,

Είπε τίποτα για το ιδιοκτησιακό; Γιατί δεν αντιλήφθηκα κάτι τέτοιο. Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι πως αναλαμβάνει την χρηματοδότηση Ο ΙΔΙΟΣ και όχι ο Δήμος.

Ας δούμε τι σημαίνει αυτό και βλέπουμε.

Δεν είναι ώρα για μιζέρια ρε παιδιά. Και στην τελική ποιός ακριβώς έχρισε τον Θανάσαρο και τον Παυλάρε προστάτες των συμφερώντων του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και κατέχοντες την μόνη αλήθεια για το που βρίσκονται αυτά;

Όσο για τον εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩ αδελφό Μπορέλι... άμα φτιάξει γήπεδο θα' ρθουν κι οι παικταράδες. Μία χαρά είσαι από ρόστερ απ' ό,τι φαίνεται. Θα γυρίσουν κι Έκι - Νίνης και θα γίνει Μπρονξ

ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΓΗΠΕΔΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτίμηση

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Πάτερ...Ο Νίνης είναι ένας πολύ εξελίξιμος 17χρονος και ο Έκι κάποιος που δεν έχει πιάσει μπάλα 2 χρόνια. Δεν είναι οτι θα επιστρέψουν Πελέ με Μαραντόνα. Όσο για το ιδιοκτησιακό του γηπέδου μάλλον πας να μας τρελάνεις. Ξέρεις κανέναν να πληρώνει για να φτιάξει κάτι και να μην του ανήκει? Γιατί αλλιώς θα πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία. Κάποιοι με κατηγόρησαν για εγκάθετο των Γιαννακοπουλαίων αλλά μάλλον άλλοι είναι υπάλληλοι. Εμένα με νοιάζει το γήπεδο να ανήκει στον Παναθηναϊκό, στο ιδρυτικό σωματείο. ΟΧΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ, είτε λέγεται Τζίγγερ, είτε Παυλοθανάσης, είτε Βλάσης. Να ανήκει στην ομάδα και στον κόσμο. Αυτό που πάει να γίνει θα σημαίνει
α) η ομάδα στερείται ενός τεράστιου περιουσιακού στοιχείου και τα οφέλη καρπώνεται εταιρεία ιδιώτη,
β) ο ιδιώτης θα μας κάτσει στο σβέρκο ακόμα πιο βάναυσα καθώς ούτε η Παιανία ανήκει στον σύλλογο αλλά ούτε το γήπεδο.
γ)Αν τώρα είμαστε ανίσχυροι μπροστά στην ιδιοκτησιακή χούντα, φανταστείτε πόσο χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα όταν θα τους ανήκουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Ο ιδιοκτήτης μια Α.Ε, καλή ώρα ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, διαχειρίζεται τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία όπως επιθυμεί. Και μέχρι τώρα η πρακτική τους δεν δείχνει να ενδιαφέρονται για τίποτα άλλο παρά το κέρδος. Είναι διαφορετικό να μου ανήκει το γήπεδο και να μπορώ να το εκμεταλλευτώ όπως επιθυμώ και άλλο να ανήκει σε ιδιώτη. Αν αύριο ο ιδιώτης φύγει, δεν σου ανήκει ΤΙΠΟΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ. Μόνο το όνομα και τα σήματα απομένουν. Είστε τόσο θύματα ή τόσο εγκάθετοι κάποιοι? Πάτερ αυτό πάει ξεκάθαρα στον ΤΤ, όχι σε σένα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΜΑΛΛΟΝ Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΜΑΤΟΣ.
ΤΟΝ ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΑΙΚΤΗ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ
ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΥΓΑ ΜΕΣΤΟ ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.

ΕΤΣΙ ΚΥΡΙΕ ΤΖΙΓΓΕΡ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΟΜΑΔΑ....

ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ? ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΣ Η'ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΘΑ ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ
ΚΙΟΛΑΣ ,ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΠΙΟ ΑΝΕΤΑ...

ΑΛΛΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ
ΔΕΝ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΖΙΓΓΕΡΑΚΟ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ
ΕΡΘΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΜΑΔΑΣ!

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Αν φύγει ο Μάτος όλα τα καραγκιοζιλίκια περί δημιουργίας ομάδας και οράματος πάνε περίπατο. Αν πάλι ισχύει η εξευτελιστική ρήτρα που ακούγεται, οι άνθρωποι είναι για γέλια. Γιατί είναι αδύνατον και κόντρα σε κάθε λογική για παίκτη ελεύθερο να έχει ρήτρα 15εκ (Εντόι) και για παίκτη που λες οτι δαπάνησε 3εκ, η ρήτρα να είναι 4!!! Όσο για το γεμάτο γήπεδο χέστηκε, πίστεψέ με. Θα πουλήσει διαρκείας ποντάροντας στο νέο γήπεδο, θα το έχει για συναυλίες κτλ και θα βγάζει τρελά φράγκα. Και αυτό μόνο κοιτάζει...χρόνια τώρα!

Thrass είπε...

Σύμφωνοι, υπάρχει και η γκρίζα πλευρά που λέει ο Κουτόχορτος.
Τουλάχιστο υπάρχει και η αισιόδοξη (και απολύτως λογική) πλευρά που λέει ότι με το νέο γήπεδο, θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να κατεβάζει ομαδάρες. It's gonna be big business then!

@petrosskl είπε...

Στο θέμα που έθιξε ο Κουτόχορτος ότι το γήπεδο δεν θα ανήκει στον ΠΑΟ αλλά στοην Τζίγγερ... (και που έκλεισε με μία μεγαλοπρεπή καληνύχτα)...
Ρε φίλε κουτ, αν δηλαδή έφτιαχνε γήπεδο μπάσκετ θα ανήκε στην ΠΑΟ ΑΕ ή στην ΚΑΕ ΠΑΟ; για να εξηγιόμαστε δηλαδή...
Θέλουμε να φωνάζουμε για να φωνάζουμε; γιατί έτσι δεν έχει ποτέ γήπεδο!
Καλημέρα...

@petrosskl είπε...

Και για το πόσο φράγκα θα βγάζει εμένα προσωπικά με αφήνει αδιάφορο... ας φτιάξει ομάδα ανταγωνιστική σε ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ επίπεδο και μετά ας βάλει στη τσέπη όσα θέλει...
Δηλαδή, όταν σου έφτιαχνε προπονητικό κέντρο πρότυπο στα 80'ς και παραμίλαγε η Ευρώπη, έπαιρνε παικταράδες και ξεφτίλιζε κάτι πρωταθλητές Φέγιενορντ και Γιουβέντους δεν έβγαζε;
Ή μήπως οι του "τύπου" κουτόχορτου δεν έφτασαν ΑΥΤΟΝ που έκανε όλα αυτά να τον βρίζουν εν χορώ ζητώντας να φύγει..Α ρε καπετάνιο με τη κουμπούρα σου!
Κουτ, φίλε το προσεγγίζεις λάθος το θέμα...για να..."κάνει νούμερα" το κανάλι ένα πράγμα...

Pappas10 είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩ αδέλφια και κυρίως:

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩ αδελφέ Μπορέλι,

Καλά ρε μαν τα θέλεις και τα λες; Τι κόλημα είναι αυτό με τους "παικταράδες" 1ον και 2ον ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΡΩΤΕ ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΟΥ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΛΗΝ "ΝΤΕΡΜΠΥ" ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ.

ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ Ο ΜΑΤΟΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΡΕ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΥΣΤΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ Ή ΘΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙΣ ΑΜΑΣΗΤΗ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ "ΠΑΙΚΤΑΡΑ" ΠΟΥ ΘΑ "ΧΑΣΕΙ" Ο ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ.

ΞΕΚΟΛΑΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΓΚΡΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΤΟΝ ΧΑΣΟΥΜΕ... ΕΛΕΟΣ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ... ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΝΤΕΡΜΠΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΙ ΕΣΥ ΡΕ ΜΑΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΜΑΤΟΣ ΣΕ 2 ΜΗΝΕΣ... ΕΧΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΜΑΤΟΣ...

ΡΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΩΛΟΑΕΚΑΚΙΑ... ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΡΕ;;;

ΟΤΑΝ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΝΤΑΜΠΛ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΠΟΙΟΝ "ΠΑΙΧΤΑΡΑ" ΕΙΧΕΣ;;; ΟΧΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ... ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΙΟΝ ΠΑΙΚΤΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΛΟΙΔΩΡΗΣΕΙ Η ΔΕΝ ΛΟΙΔΩΡΗΣΕΣ ΜΕΤΑ;;;

ΠΕΣ ΜΟΥ ΡΕ ΕΝΑΝ... ΕΝΑΝ ΠΑΙΚΤΗ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.

ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΠΙΑ...

@ Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩ Κουτόχορτο αδελφό,

Κι ο Μέσι στα 17 του άρχισε να γαμάει και να δέρνει. Όσο για τον Έκι... 26 χρονών είναι. Έχει άλλα 5 χρόνια μπάλα στην χειρότερη και στην τελική είναι παικταράς. Μαραντόνα δεν είχες ούτε θα φέρεις ποτέ.

Για το γήπεδο, ακόμα δεν ξέρεις τι λέει ο Τζίγγερ. Μπορεί να βάλει αυτός τα γκαφρά και να τα παίρνει ο ίδιος αντί για το δήμο Αθηναίων. Αμέσως εναντίων ρε εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ αδελφέ Κουτόχορτε χωρίς ούτε να έχει ακούσει τι λέει.

Και στην Τελική, πες μου αλήθεια και με το χέρι στην καρδιά, οι Γιαννακόπουλοι τι "Λύση" προσφέρουν στο θέμα του γηπέδου και τι "Πρόταση" ή "Αντιπρόταση" έχουν καταθέσει.

Τόσο καιρό μόνος του το παλεύει ο Τζίγγερ.. να είμαστε δίκαιοι. Και ο Τζίγγερ έχει απέναντι του Καραϊσκάκη και Κόκκαλη... Δηλαδή ο Τζίγγερ μόνο έχει τον κύριο αντίπαλο του (και αντίπαλη εταιρία) με δικό του γήπεδο.

Ξεκολάτε από τη μιζέρια και τον αντι-Βαρδινογιαννισμό και πολεμήστε κανένα μαλακισμένο τύπου Τσίπρα και όχι τον Τζίγγερ. Όχι τώρα.

Τώρα ΓΗΠΕΔΟ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτίμηση

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις, μήπως έχετε σχέδιο κρυφό: Όσο γκρινιάζετε τόσο να *αμαέι η Πανάθα; Αν είναι έτσι συνεχίστε με τον ίδιο ρυθμό. Έχουμε και το ντέρμπι την Κυριακή!!! ΠΑΜΕ ΜΩΡΗ ΠΑΝΑΑΑΑΘΑ

Ανώνυμος είπε...

Αφου λοιπόν τα ¨πηρε στο κρανίο" και αποφασισε ότι πρεπει να τα χωσει και να το φτιαξει μονος του, ενεκα της κρατικής αδιαφοριας, και αφου η κινηση αυτή θα τον κανει και μαγκα μιας και θα τα κονομαει τωρα όλα μονος, ρωταω το εξης απλο: ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΑΥΤΟ ΠΡΙΝ 1 1/2 ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ ΜΑΓΚΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ??ΤΩΡΑ ΣΟΥ ΗΡΘΕ Η ΕΠΙΦΩΤΙΣΗ?? Μασηστε αφοβα ολοι, τζαμπα ειναι εξαλλου τι να λεμε

squarelogic είπε...

Αναψε το μπλογκ με το γηπεδικο!

Λοιπον,για να τα βαλουμε σε σειρα:

1.Τζιγγερικοι μην σπευδετε σε αποθεωση,διοτι προς το παρον εχετε μονο μια δηλωση του Δημαρχου οτι ελαβε επιστολη της ΠΑΕ πως αναλαμβανει μονη της να βρει χρηματοδοτηση.
Δεν εχετε ουτε καν επισημη τοποθετηση Τζιγγερ,ποσο μαλλον λεπτομερειες περι του πλανου.

2.Αυτο δε σημαινει οτι "το χτιζει μονος του".
Σημαινει οτι αντι το Δανειο να το επωμιστεί ο Δημος και η ΠΑΕ να πληρωνει ενοικιο στο Δημο,θα αναλαβει η ΠΑΕ την αποπληρωμη του δανειου προφανως καταβαλλοντας πολυ μικροτερο ή καθολου ενοικιο.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ για την παραχωρηση εκτασης στον Βοτανικό ειναι η παραχωρηση της Λεωφόρου,που ομως ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ!

3.Αυτο πρακτικα σημαινει οτι επικειται επαναδιαπραγματευση όρων τοσο με τον Δημο,οσο και με τον Ερασιτεχνη πιθανως...Τουτεστιν,μεγαλυτερη καθυστερηση...

4.Σημαινει επισης τον κινδυνο απο την παραχωρηση του κυριου περιουσιακου στοιχειου του Ερασιτεχνη,να βρεθει ιδιοκτητης του νεου γηπεδου ενας ιδιωτης,εν προκειμενω ο Τζιγγερ.

Προσεξτε:τα τοκοχρεωλυσια του δανειου θα πληρωνονται κανονικα απ το ταμειο της ΠΑΕ,αλλα σε μια χωρα με ανυπαρκτους μηχανισμους ελεγχου για τους Ισχυρους,δεν ειναι καθολου δυσκολο το γηπεδο να περασει στην ιδιοκτησια μιας επι τουτου συσταθεισας εταιρειας συμφεροντων Βαρδινογιαννη,που δεν θα εχει σχεση με την ΠΑΕ!
Αρα,η ΠΑΕ θα πωλειται μονο ως εμπορικο σημα και (ισως) εμψυχο υλικό,ενω κι ο Ερασιτεχνης θα εχει χασει ο περιουσιακο στοιχειο του...

5.Δε διαφωνει κανεις οτι οποιος φτιαξει μοντερνο γηπεδο θα γραφτει με χρυσα γραμματα στην ιστορια του συλλογου.
Ομως ο ΠΑΟ ειναι στα χερια των Βαρδινογιαννηδων 28 χρονια τωρα.Ευλογη απορία:
αν τους ενδιεφερε αυτό,πώς και δεν το εχουν κανει τοσα χρόνια?

Και αν στοχευαν στην Ιστορια,πως οταν η ομαδα επαιζε στα προημιτελικα του Τσαμπιονς Ληγκ(πχ.με Πορτο) ή ειχε πιθανοτητες για καλη πορεια στο Ουεφα,αυτοι προσδιοριζαν ως προτεραιοτητα την κατακτηση του εγχωριου πρωταθληματος?

Αυτοι ειναι οι λογοι που παραμένω σκεπτικιστης απεναντι στη νεα "εξελιξη"

Ανώνυμος είπε...

@ Κουτόχορτε,

όχι ότι περίμενα να απαντήσεις στα τεκμηριωμένα σχόλια μου, αλλά εσύ δεν ήσουν που έλεγες παλιότερα εδώ, όταν σου είχα αναφέρει για το γήπεδο της ΑΡΣΕΝΑΛ, ότι δεν σε πειράζει καθόλου και το δικό μας γήπεδο να το χτίσουνε εμίρηδες και να λέγεται ΕΜΙRATES STADIUM ... αρκεί να χτιστεί;

!!!!!!!!

Τελοσπάντων, τώρα φαίνεται ότι άλλαξες γνώμη και σε πονάει η περίπτωση να μην ανήκει το γήπεδο στον Ερασιτέχνη. Ωραία.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΩΤΗ: λες φίλε μου αυτό να πονάει το Θανάση λιγότερο από σένα;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: γιατί λοιπόν δεν χτυπιέται σαν και σένα;

Εδώ σε θέλω! Εκτός κι αν σε έχει βάλει εσένα ο Θανάσης να χτυπιέσαι αντ' αυτού - και προφανώς σου κάνω πλάκα.

Και συνεχίζω να ξεχαρβαλώνω τα επιχειρήματά σου, γιατί δεν μπορώ να ακούω τρελά βραδυάτικα και μάλιστα μετά το ωραίο 0-1 στο Λιμάνι των Εμπόρων (ωραίο γενικά να κλείνεις λιμάνια).

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΡΙΤΗ: Εφόσον φίλε ο Δήμος υπαναχώρησε στη δέσμευσή του να βρει χρηματοδότη, τι θα έπρεπε να γίνει κατά την πάνσοφη γνώμη σου ώστε να αποκτήσει γήπεδο ο Παναθηναϊκός;

ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ, διάολε, ΝΑ ΒΡΕΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι, αυτό θα έπρεπε να γίνει.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ: Και ΠΟΙΟΣ θα έπρεπε, μέσα σε αυτές τις συνθήκες, να ΣΚΙΣΤΕΙ και να βρει χρηματοδότη ΩΣΤΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ;

Ξύνεις το κεφάλι σου; Μα είναι απλό.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: πολύ απλά, αυτός θα ΕΠΡΕΠΕ να είναι πρώτος πρώτος Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ: Τι έκανε όλο αυτό το καιρό ο Ερασιτέχνης; Τι έκανε εδώ και μήνες που ο Δήμος δήλωσε ότι υπαναχωρεί και δεν μπορεί αυτός να βρει χρηματοδότη; Σκίστηκε να τον βρει;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα σε λυπήσω φίλε, αλλά όπως δείχνουν όλα τα πράγματα ο Ερασιτέχνης, για τα δικαιώματα του οποίου χτυπιέσαι, ΡΟΧΑΛΙΖΕ!

Επομένως...

εφόσον ο ίδιος ο Ερασιτέχνης δεν ασχολήθηκε να βρει χρηματοδότη αφότου ο Δήμος την έκανε γυριστή, ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ θα έπρεπε να βρει διάολε, ώστε να μη μείνει η ομάδα χωρίς γήπεδο.

Ε, αυτός ο άλλος ήταν ο Ραλίστας!

Τι να κάνουμε; Έτσι είναι! Και τα υπόλοιπα που κάθεσαι και αραδιάζεις εδώ, είναι σαπουνόφοσκες. ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΚΟΥΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ φίλε!

Αυτά, κι άμα έχεις όρεξη να πούμε τίποτα σοβαρότερο από γκρινίτσες εδώ είμαι. Πάντα με αγάπη.

---

@ Squarelogic,

ωραίες οι δικολαβίες σου αλλά θα έπρεπε να διευκρινίσεις, για να το καταλάβουμε όλοι, πώς όταν λες "να το χτίσει μόνος του" εννοείς..

... να πάρει ο ίδιος μυστρί και πηλοφόρι και ν' αρχίσει να σπάει λάσπες!

Κανένα άλλο ανέκδοτο;

---

ΧΑΡΕΙΤΕ ΜΩΡΕΕΕΕΕ!

ΣΚΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΟΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

@ Κουτόχορτος and All,

επειδή σού είπα λίγο σκληρά, αγαπητέ Κουτόχορτε, ότι άλλα έλεγες μέχρι πριν λίγο καιρό και άλλα τώρα ... και ότι δεν γουστάρω να μου λες τρελά πράγματα ... και για να προλάβω ενδεχόμενες νέες δραματικές διήμερες παραιτήσεις ...

ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟΣ
στο παρόν blog, 26 Σεπτ. 2007:

1. comment ώρα 03.13.00: «Σε τελική ανάλυση αν δεν ήθελαν την βοήθεια του κράτους (πατέντα Ελλάδας) θα είχαμε αποφύγει όλη την γραφειοκρατία και τις καθυστερήσεις. Αλλά ο ραλίστας θέλει γήπεδο με 200376026 δόσεις και λοιπές διευκολύνσεις. Ε έτσι δεν γίνεται, ιδιαίτερα αν επείγεσαι όπως εμείς. Για να αντλήσει κεφάλαια δεν είχε πρόβλημα λόγω οικονομικής επιφάνειας. Αν δυσκολευόταν ας πούλαγε την ονομασία (όπως Allianz Arena, Emirates κτλ). Αυτό που γίνεται είναι αίσχος και ανεπίτρεπτο. Χρόνια τώρα ακούμε μόνο υποσχέσεις και γήπεδο δεν βλέπουμε. Αν μάγκα δεν μπορείς, κάνε στην άκρη να μπορέσει κάποιος άλλος πιο φραγκάτος, πιο έξυπνος και πιο αποτελεσματικός.»

2. comment ώρα 04.31.00: «Γιατί κάποιος κύριος που θέλει να ηγείται μιας τόσο μεγάλης ομάδας, χρειάζεται την ελεημοσύνη του κράτους για να κάνει γήπεδο? […] Αν πάλι χρειάζεσαι οπωσδήποτε για έργα υποδομής και λοιπά την βοήθεια του κράτους, περιόρισε τον ρόλο του σε αυτά και πλήρωσε τα πάντα για την κατασκευή, χωρίς χρήση για 50 χρόνια και μαλακίες. Δικό σου για πάντα όπως το θές και με δικό σου πρόγραμμα. Επειδή έχεις λεφτά είσαι φίλε πρόεδρος στον Παναθηναϊκό αλλιώς θα ήσουν στην κάτω ραχούλα. Κόψε λοιπόν την πλάκα και κάνε πραγματικότητα το ονειρό μας. Κανένας και ποτέ δεν έχασε απο νέο γήπεδο.ΠΟΤΕ!!! Άρα εφ'όσον αυτό είναι κοινώς ςποδεκτό και δεδομένο, είναι καθαρά θέμα τσιγκουνιάς, ανικανότητας και έλλειψης πυγμής»

Κοντολογίς,

ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΕ ΠΑΨΕ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΤΡΕΛΑ!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

SniperAthens είπε...

(clopy-paste)

Αγαπητέ Κουτόχορτε...δεν με αφήνεις να αγιάσω. Μία οι επαναλαμβανόμενες γκρίνιες σου για τις εμφανίσεις της ομάδας, μία οι επαναλαμβανόμενες γκρίνιες σου για το οτιδήποτε κάνει ο κύριος Τσίκερ, είσαι πρώτη είδηση. Εν ολίγοις μικρέ μου γκρινιάρη, όταν γκρινιάζεις επαναλαμβανόμενα για όλα – και δη και για τα καλά -, χάνεις το δίκιο σου. Γίνεσαι αντιτουριστικός, εμπαθής, βαρετός και προβλέψιμος. Εσύ και η γκρίνια σου μέχρι τώρα αυτά καταφέρατε. Εύχομαι να αλλάξει. Εύχομαι σύντομα να δούμε ένα νέο Κουτόχορτο. Μέχρι τότε, αφού δε το τρώς, καλύτερα να το φουμάρεις (γιου νόου από παραγωγή Ζωνιανών?)


Y.Γ Ατυχές σχόλιο – το γήπεδο θα γίνει με χρηματοδότηση από την ΠΑΕ. Λυπήσου μας άνθρωπε του θεού. ΗΜΑΡΤΟΝ. Και η γκρίνια έχει όρια.


(Και μη γκρινιάζεις από τώρα για το Μάτος, γιατί εκτός από το "γκρινιάρης", αν φύγει, θα σου μείνει ΚΑΙ η ρετσινιά του γκαντέμη - θα κάνεις ωραία παρέα με το squarelogic, το γούρι του Μπαρμπή :-pppppppp)


@henriksen: O Λεντέσμα για να γίνει Μάτος θέλει πολύ milupa ακόμα - να τον κεράσω μία?


@squarelogic: Μάτος ξαναμαναλέμε - από το καλοκαίρι σου τα έλεγα αλλά ΟΥΤΕ έβλεπες ΟΥΤΕ άκουγες (επειγόντως στον οφθαλμίατρο και στον ΩΡΛ ;-ppp)


O μυαλοφυγόδικος Δημητράκης βγάζει κόκκινο τον Κακλαμάνη και του κάνει μάθημα ιστορίας από τη φυλλάδα του σήμερα - μπράβο το παιδί, ωραία την πάει τη δουλειά όπως και στο basket με τα spot-άκια να τρέχει στα δικαστήρια


Super χτες οι Ν'τόϊ (τι θηρίο είναι αυτός ο τύπος - τεχνική, ταχύτητα, δύναμη, τσαμπουκάς) και Μάτος, καλοί οι Γκαλίνοβιτς και Κάρα (ακόμα ατομιστής όμως), εκτός κλίματος ο Τάκης Φύσσας, δε πήρε μπαλιές ο Ίβανσιτς, ανεβασμένοι οι Παπ και Τζιώλης. Καλό και το στήσιμο και το coaching του Πεσέϊρο - και καλά το πάει και το rotation. Μία παρατήρηση μόνο - oι μόνοι που δε συμμετέχουν στο rotation είναι οι δύο αμυντικοί μέσοι Μάτος και Τζιώλης. ΔΕΝ "βγαίνει" να τραβήξουν ΟΛΕΣ τις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Οπότε με την επάνοδο των Νίνη, Γκονζάλες "προκύπτει" και η ΝΕΑ θέση του Κάρα (και προοπτικά σε παιχνίδια μικρής δυσκολίας ή "καθαρισμένα" του Σιμάο)

Ανώνυμος είπε...

Επίσης ο Τζιόλης πάει στρατό τώρα οπότε θα χάσει κάποιες προπονήσεις, ο Μάτος κάποτε θα χρειαστεί ξεκούραση, οπότε βλέπω Καρα/Ελινι/Σιμαο στον άξονα σε μερικά ματς, ή με την επιστροφή του Εκι να παίξουμε και κανά ρόμβο, έτσι πιο επιθετικά να γουστάρουμε.

Ρε παιδιά τελικά ο Παπ θέλει το γομάρι του δίπλα. Πολύ μου άρεσε το δίδυμο στο α'ημίχρονο. Άντε ρε μυτόγκα επιτέλους ανακάμπτεις.

Snip, μ αρέσει που έγραψα με κεφαλαία Ο ΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ. Πες εδώ και τώρα: είσαι νεανίας ή undercover πουρό όπως σε κατηγορούν και έχει και Αλτσχάιμερ. Αποκατάσταση της αλήθειας τώρα. Δεν γεμίζουμε που δεν γεμίζουμε ταξί οι νεολαίοι...

Του χρωστάει ένα γκολ η τύχη του Μάτος, λες μεθαύριο? Από φάουλ βέβαια αποκλείεται, σιγά μην τον αφήσει η τυπάρα. Πρέπει να σουτάρει συνέχεια πάντως. Έχουμε και Σάλπι Παπ που καραδοκούν για τα ριμπαόυντ, θα κερδίζουμε και κανά κορνεράκι. Καλά πάμε πάντως. Φτου Φτου

SniperAthens είπε...

@henriksen: Πάντα ο Παπ ήθελε γομάρι δίπλα του - είναι συμπληρωματικό.

Σωστό - κι ο Ενακαρίρε πολύ καλός χτες.


Πάω στο supermarket να "φορτώσω" milupa - αυταπόδεικτο - θέλεις?

(άμα δε με πιστεύεις να σου στείλω φωτογραφία)

squarelogic είπε...

sniper
Αλλος αποδειχτηκε το γουρι του Μπαρμπή!

Για τον Ματος,αν θυμασαι δεν σου ειχα πει οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ καλος παικτης,αλλα το οτι παιζει σα να μη θελει να γραψει μια λαθος πασα στη στατιστικη του,και αρα δεν επαιρνε πρωτοβουλίες.Επισης ειχα πει οτι περιμένω τα επισημα ματς...
Ευτυχως φαινεται να σε δικαιωνει,εσένα τον ανοιχτομάτη
(btw,συγχαρητηρια στον οφθαλμίατρο σου,που σε εκανε να βλεπεις τοσο μακριά).

Για να προσθεσω στις "δικολαβίες μου",που λεει κι ο jigger's spokesman,οτι υπάρχει και κατι θετικο:

εφοσον δεν κολλησουν στην επαναδιαπραγματευση των όρων με Δημο/Ερασιτεχνη,η αναληψη του δανείου απ την ΠΑΕ σημαινει οτι δεν χρειαζεται να γινει διεθνης διαγωνισμός οπως γινεται με τα Δημοσια Εργα(και τις παρελκομενες προσφυγές,ακυρωσεις κλπ,που σημαίνει 2-3 χρονια καθυστερηση).
Ο Ιδιωτης αναθετει το εργο εκει που νομιζει οτι τον συμφερει και τα πραγματα προχωρουν πολυ πιο γρηγορα.
Αρα ας ελπισουμε οτι κι ο Δημος προτασσει το συμφερον της αναπλασης της υποβαθμισμενης περιοχης(αλλωστε πολλοι μεγαλοι "παικτες" εχουν παρει θεσεις real estate στην περιοχη,οπότε υπάρχει πιεση και απο αλλου,εκτός του ΠΑΟ...)

Αυτα,για να βλεπουν μερικοί οτι δεν φοραμε παρωπίδες...

green,where are u?

Ανώνυμος είπε...

@ Squarelogic,

καλό αυτό το "δεν φοράμε παρωπίδες" - εννοώ η χρήση του α' πληθυντικού!

Δηλαδή ανήκεις σε κάποια άτυπη ομάδα και απαντάς για λογαριασμό της ... ή είναι απλά πληθυντικός μεγαλοπρεπείας;

:-) :-pp

Μεγάλη φτώχεις επιχειρημάτων φίλε μου, μεγάλη φτώχεια ...

... εξ ού και το άνοστο πυροτεχνηματάκι "jigger spokesman"!

Πρόσεξε όμως, γιατί (όπως είπα και στον Κουτόχορτο και άθελά του με δικαίωσε πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις), το γινάτι βγάζι μάτι.

Υ.Γ. Με την ευκαιρία, μια και δεν φοράτε παρωπίδες, μήπως μπορείτε να αφήσετε τα σουξουμούκου και να πείτε ΚΑΘΑΡΑ αν ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΗΠΕΔΟ;

squarelogic είπε...

Ας αρχισω απ το τελος...
Βεβαιως και γουσταρουμε να φτιαξουμε γηπεδο-αλλά δεν ειδα να ξεκιναει τιποτε.Απλα αλλαζει για μία ακομα φορά το πλάνο.Αν σου διεφυγε εγραψα και για το θετικό της υποθεσης.Συνεπως δεν ξερω που ειδες την "φτωχεια επιχειρηματων" στις "δικολαβίες μου".

Το "πυροτεχνηματάκι" ηταν απλά μια απάντηση -πρόκληση εκ μερους μου στις συχνά ακομψες και ειρωνικές διατυπωσεις σου.Δηλωνω κατηγορηματικά(ειδικα για οποιους τριτους) οτι ΔΕΝ το εννοω υπό την εννοια οτι εισαι βαλτός,αλλά σαν σχόλιο επι της συνηθους ταυτισης σου με ολες τις επιλογές της διοικησης.

Κατα τα λοιπά,καλη καρδιά,δεν ηθελα να σε προσβαλλω,αλλά να σε "προγκαρω" λιγο,και ευχομαι με τη νικη αυριο!

SniperAthens είπε...

@henriksen: βλέπεις αντιμετώπιση ο square έναντί μου? Ζήλεια παιδί μου, ζήλεια ο τηλιοπότης...


@square: Το γούρι του Μπαρμπή ΣΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ θυμάμαι επίσης - πλήρης σειρά sms re: Mάτος, έχω, λέγετε... :-pppppp (και συγχαρητήρια indeed στον οφθαλμίατρό μου αλλιώς δε θα μπορούσα ούτε τότε να τα γράψω ούτε τώρα να τα διαβάσω τα sms!!!)

Ανώνυμος είπε...

@ φίλε Squarelogic,

διόρθωσες το λάθος σου (το "jigger's spokesman") με ένα άλλο λάθος! Διότι λες ότι συνήθως ταυτίζομαι με όλες τις επιλογές της διοίκησης, πράγμα που όμως διαψεύδουν τα όσα έχω γράψει κατά καιρούς εδωμέσα σε μια σειρά από θέματα, κρίσιμα και μη.

Να εξηγηθώ κι εγώ τώρα, γιατί είπα για "δικολαβίες", δηλαδή σοφιστείες στο παραπαραπάνω σχόλιό σου.

1. Διότι ξεκινάς λέγοντας ότι κάποιοι προηγούμενοι συζητητές (που τους χαρακτηρίζεις και ... τζιγγερικούς!!!) "αποθέωσαν" το Ραλίστα. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη από κανέναν! Επικρότηση της πρότασης να χρηματοδοτήσει η ΠΑΕ την κατασκευή του γηπέδου, ναι αυτό υπήρξε. Όχι όμως και ... αποθέωση!

2. Για το "δεν το χτίζει μόνο του", απάντησα ήδη και ειρωνικά, διότι πάλι κανένας δεν είπε κάτι τέτοιο.

3. Μετά έθεσες θέμα ιδιοκτησίας του γηπέδου, λέγοντας ότι με το να το χρηματοδοτήσει η ΠΑΕ, χάνει την ιδιοκτησία ο Ερασιτέχνης. Αυτό κι αν είναι σοφιστεία! Μα φίλε, έτσι κι αλλιώς ο Ερασιτέχνης ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ιδιοκτήτης του γηπέδου: θα ήταν Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ!!! Μήπως δεν το ήξερες αυτό;

Ή απλώς προτιμάς ιδιοκτήτη του γηπέδου το Δήμο από την ΠΑΕ; Μα καλά, δεν βλέπεις ότι ο Δήμος το έστελνε το πράγμα για το 3018;

Και ξαναλέω: εάν ο Ερασιτέχνης ήθελε να είναι ιδιοκτήτης του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου, θα έπρεπε να βρει ΑΥΤΟΣ χρηματοδότη άπαξ και ο Δήμος την έκανε γυριστή. Όμως ο Ερασιτέχνης δεν έκανε καμμιά κίνηση! Φταίει και γι' αυτό ο Ραλίστας;

4. Τέλος, έθεσες ένα τελείως σοφιστικό ερώτημα: γιατί έως τώρα ο Ραλίστας δεν είχε κινηθεί να φτιάξει γήπεδο! Δηλαδή τι απάντηση να δώσει κανείς σε αυτό;

Είναι σαν να ρωτάει κανείς: Γιατί ο Παύλος δεν κινήθηκε έως τώρα να φτιάξει γήπεδο μπάσκετ;

Γι' αυτό σου είπα, ότι έλεγες σοφιστείες.