Δευτέρα, Νοεμβρίου 05, 2007

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥ ΤΟ ΣΤΟΜΑ!!!

Ομοϊδεάτες, αδέρφια, φίλοι, συναγωνιστές, προληπτικοί, γραφικοί και υπόλοιποι συμπάσχοντες. Βασική μας αποστολή είναι η σιωπή του Πάτερ, κατά κόσμο Μιχάλη. Σε αυτό το κομβικό σημείο που η ομάδα δείχνει ενθαρρυντικά στοιχεία, ο γκαντεμόσαυρος Κάλχας πρέπει να σιωπήσει. Shoot on sight. Μην τον αφήσετε να μιλήσει, να αναλύσει ή να βγάλει τους γνωστούς μαθηματικούς τύπους που φέρνουν την καταστροφή. Θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνος.
Πέρα απο την πλάκα τώρα, η ομάδα έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Ομαδικότητα, σύστημα και αποτελεσματικότητα. Ιδιαίτερα ο Μάτος δείχνει εξαιρετικός. Είναι πραγματικά καταπληκτικό αμυντικό χαφ, το οποίο αναχαιτίζει άμεσα κάθε επίθεση ενώ παράλληλα μεταβιβάζει με σιγουριά την μπάλα. Ακούραστος επί 90 λεπτά, φαίνεται να βάζει τέρμα στη σωρό των "χαμένων αμυντικών χαφ" που ευδοκιμούσαν στην ομάδα απο την φυγή των Μπασινά και Μίκλαντ. Συνεπής στα όσα λέω καιρό τώρα, συνεχίζω να τονίζω την εμφανή διαφορά στην ανάπτυξη με την επάνοδο ενός ποιοτικού παίκτη (Ίβανσιτς) και την αποπομπή του τρισκατάρρατου Βύντρα. Φανταστείτε να υπήρχαν δυο πραγματικά ποιοτικά και αξιόπιστα μπακ. Η άμυνα δυστυχώς συνεχίζει να είναι το αδύνατο σημείο. Είναι καθαρά συμπτωματικό το οτι έχουμε φάει μόνο ένα γκολ. Με εξαίρεση τον Γκούμα, όλοι οι υπόλοιποι κεντρικοί αμυντικοί είναι λίγοι και με ροπή στο εύκολο λάθος. Με άλλα λόγια δεν κάνουν για τον Παναθηναϊκό. Ο δε Σιμάο που είδα στο Κύπελλο δεν έχει σχέση με το άθλημα, ιδιαίτερα ως αμυντικό χαφ. Συνεχίζω να πιστεύω οτι με την προσθήκη 3 ποιοτικών παικτών στην άμυνα θα είχαμε φοβερές προοπτικές, αλλά τώρα είναι αργά. Έτσι ή αλλιώς, είμαστε μέσα στους στόχους και κερδίζοντας την ΑΕΚ-πράγμα δύσκολο-πατάμε κορυφή. Μακάρι οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Για τον Μυτόγκα, παρά την βελτίωση που παρουσιάζει, συνεχίζω να δυσανασχετώ κάθε φορά που τον βλέπω στην ενδεκάδα. Εύχομαι το γνώρισμα της ομάδας να διαλύει σε ένα βράδυ όσα χτίζει επί μήνες, να μην κάνει εκ νέου την εμφανισή του. Γιατί αυτό χωρίζει τις καλές-φιλότιμες ομάδες απο τις μεγάλες ομάδες.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ τον πάω τον Σάλπι. Πάντα μου άρεσε, και τώρα ένα παραπάνω.
Και μπάλα ξέρει και μαχητής-σκύλος. Στο 1ο γκολ, άριστη ενέργεια και πλασέ, το 3ο γκολ όλο δικό του, τους πήρε παραμάζωμα....
Ρε Παπ βλέπε να μαθαίνεις, -αν και πήγε καλά χθες-, το φιλότιμο μόνο, δεν φτάνει ρε γαμώτο.
Ευτυχώς δεν έπαιξε ο Βύντρα χθες, όχι ότι έχω σε εκτίμηση τον Σέριτς, αλλά χθες ήταν δραστήριος.
Ίβανσιτς καλλιτέχνης, το τέλειο πλασέ του στο 2ο γκολ πρέπει να διδάσκεται στους επιθετικούς. Έχει γούστο να μην τον αγοράσουμε το καλοκαίρι... Δεν θέλω να το σκέφτομαι... Τζίγγερ ακούς;
Και τέλος τι συμβαίνει ρε παιδιά με τον Εντόι. Τι έχει ο Μαυρούκος και έχει χαθεί τελευταία; Ποιός μπορεί να μου εξηγήσει;

zouk είπε...

Χαιρομαι να την βλεπω ετσι την ομαδα.
Αμα καταφερει αυτο που κανει ο Πεσειρο,δλδ το ροτεσιον να αποδιδει χωρις να χανει σε ποιοτητα μεσα στο γηπεδο μπορουμε να φτασουμε στο πρωταθλημα φετος.

Χθες δεν ειχε μεσα τον Δημουτσο και τον Φυσσα,ουτε τον Εντοι απο την αρχη.Τρομαξα λιγο με τον Γκαλινοβιτς ως βασικο.Ο Δαρλας δειχνει να ανεβαζει στροφες και ο Εκι σιγα ,σιγα θα ερθει απο πισω.

Στο μπασκετακι εκαναν το καθηκον τους οι παιχτες.Δεν μου αρεσε καθολου αυτη η φαση με το βιντεακι.Το θεωρω πολυ γυφτια.Αυτα ειναι για να τα κανουν τα Γαβρακια.Ελπιζω να μην ξαναγινει.
Θυμαμαι τωρα και κατι γυφτιες στην Λεωφορο οταν ηρθε για πρωτη φορα ο Νικοπολιδης και του εβαζαν τραγουδακι(Ποσο μαλακας εισαι).Αισχος να το κανει μια διοικηση.Οι οπαδοι ας βριζουν,απο την διοικηση δεν το δεχομαι.
Και στο ΟΑΚΑ ειχαν βαλει κατι ηχητικα μυνηματα για τον Ευρογαβρο και φαγαμε 2.
Αμα θες να κανεις κατι στον αλλο,παρ του τα σωβρακα μεσα στο γηπεδο.

Thrass είπε...

Ιδιαίτερα ο Μάτος δείχνει εξαιρετικός.

Ασφαλώς. Για αυτό και έχουμε ήδη προσφορές για να τον πουλήσουμε... (κάτι πήρε το μάτι μου σε ένα εξώφυλλο σήμερα)

την αποπομπή του τρισκατάρρατου Βύντρα

Μπορεί, αλλά ο Σίσιτς χθες έκανε γιο-γιο το Νίλσσον, που, μην τρελαθούμε, δεν είναι δεξί μπακ.

Είναι καθαρά συμπτωματικό το οτι έχουμε φάει μόνο ένα γκολ.

Συμφωνώ. Βασικά, μου φαίνεται απίστευτο.

Ο δε Σιμάο που είδα στο Κύπελλο δεν έχει σχέση με το άθλημα, ιδιαίτερα ως αμυντικό χαφ.

Ε, ήρεμα με το Σιμάο... 19 χρονών είναι!

Ανώνυμος είπε...

@ Κουτόχορτε,

με απογοητεύεις αδερφέ! Θέλεις να πάρεις τη σκυτάλη από τον παπαΜιχάλη στο γκαντέμιασμα της ομάδας και άρχισες τους λιβανωτούς;

Με απογοηητεύεις. Έπρεπε κανονικά να εκμανείς που δεν ρίξαμε 17 γκολάκια στην ομαδούλα των Σουβλακίων από τη β' κατηγορία.

:-) :-))

Πάντως, σοβαρά, λίγο δύσκολο να είναι "εντελώς συμπτωματικό" το 1 γκολ σε 6 αγώνες πρωταθλήματος και μάλιστα ΑΠΟ ΠΕΝΑΛΤΙ!

Βάλε και τα ματς του ΟΥΕΦΑκίου, όπου επίσης έχουμε 1 γκολ παθητικό στα 3 ...

... δύσκολο λοιπόν να είναι τελείως τυχαίο.

Τι συμβαίνει λοιπόν; Νομίζω το εξής απλό: επιτέλους έχουμε ένα ΚΕΝΤΡΟ που ΚΟΒΕΙ τις αντίπαλες επιθέσεις από το ξεκίνημά τους. Αυτό φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού στο γήπεδο.

Πού οφείλεται αυτό; Πιστεύω, αφενός στον παικταρά Μάτος και αφετέρου στο ότι ο κακόμοιρος προπονητάκος Πεσέιρο παίζει με 2 αμυντικά χαφ ...

... δουλεύοντας ταυτόχρονα ένα στυλ παιχνιδιού αρκετά επιθετικό, που πιάνει τον αντίπαλο από το λαιμό σε όλο το γήπεδο και πολύ πριν φτάσει στα καρέ μας.

Αν βάλουμε στο λογαριασμό και το γεγονός, ότι μέχρι πριν 2 βδομάδες παίζαμε με αριστερή πτέρυγα ανάγκης λόγω τραυματισμών, θα έλεγα ...

... αλλά άσε το καλύτερα.

---

@ Thrass,

παρ' όλο που χτες ο Νίλσον δεν ήταν τόσο καλός όσο στα προηγούμενα ματς, νομίζω ότι τον αδικείς πολύ.

Διότι μάλλον δεν πρόσεξες, ότι σε πάμπολλες φάσεις τον άφηνε τελείως εκτεθειμένο ο αναρχο-ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ (πώς λέμε αναρχο-αυτόνομος), που χανόταν αλλού γι' αλλού, και έτσι πέφτανε πάνω του 2 και 3 αντίπαλοι.

Ευτυχώς δεν πληρώσαμε το αδικαιολόγητα απείθαρχο παιχνίδι του Γιώργαρου, όμως θα πρέπει επιτέλους να κάνει κάτι γι' αυτό το παλικάρι μας.

Pappas10 είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩ αδέλφια,

@ Τουρτουριστό αδελφό... ΓΙΑΤΙ ΡΕ???? ΕΙΠΑ ΤΙΠΟΤΑ??????

Το κρατάω κλειστό γιατί πλέον γνωρίζουν μερικοί και ποιος είμαι και δεν με βλέπω καλά.

Όταν γυρίσουν Έκι, Νίνης, Τσίγκας θα γίνει ΜΠΡΟΝΞ.

ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑααααααααα

SniperAthens είπε...

Κουτόχορτε,

αν αντί να γκρινιάζεις τόσο καιρό παρακολουθούσες προσεκτικότερα, θα είχες ανακαλύψει πολύ νωρίτερα πόσο καλός παίκτης είναι ο Μάτος ο οποίος τροφοδοτεί και τον Ίβανσιτς - henriksen μόλις τελειώσεις με τα σφηνοτουβλάκια έλα να μας ξαναπείς για το Λεντέσμα :-pppp



Το δίδυμο Γκούμας-Μόρρις παραμένει σταθερά το καλύτερο αν και πιστεύω ότι ο βάσκος μόλις πάρει παιχνίδια και βρεί τα πατήματά του θα είναι αξιόπιστη λύση.


Αν δεν είχαμε Κοπεγχάγη την Πέμπτη, το αεκ θα το είχαμε στα 3 τεμάχια εύκολα.


@Αλέφαντος: με φειδώ για τον Ίβανσιτς, γιατί τα ίδια λέγατε και για τον Παπ και τώρα βλαστημάτε. Έτσι κι αλλιώς η option αγοράς ΔΕΝ αλλάζει επειδή θα πάει ο παίκτης στο Euro. Aς πάει καλά μέχρι το καλοκαίρι και βλέπουμε γιατί και ο Ιεζεκιήλ ένα εξάμηνο έχει παίξει συνολικά καλό.


@henriksen: Άρχισε από το μεσημέρι η κλάψα του Νικολακόπουλου στους ΚαρπετοΠανούτσους: 7 βασικοί μας λείπουνε

(Άντζας, Τοροσίδης, Λεντέσμα = 3, οι άλλοι 4 ποιοί είναι? η διαιτητική τετράδα προφανώς).


@ττ: αναρχοαυτονομίας το ανάγνωσμα, αναρωτιέμαι αν ήταν τεχνική οδηγία να αλλάζει πλευρές ο Καραγκούνης με τον Ίβανσιτς συνέχεια χτες ή έτσι την είδε ο Καραγκούνης από μόνος του


"Μόλις σταματάει το σπρώξιμο της διαιτησίας και η εύνοια της τύχης, φαίνεται η γύμνια τους."

Thrass είπε...

Ο Νίλσσον είχε πρόβλημα και στο ένας εναντίον ενός, φαντάζομαι ότι το είδατε. Καλές είναι οι βοήθειες, αλλά όταν το δεξί σου μπακ δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με το εξτρέμ τού Λεβαδειακού, τι θα γίνει σε ένα σοβαρό ευρωπαϊκό αγώνα;

Ο Νίλσσον είναι καλύτερος στο να βοηθά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, αλλά αμυντικά είναι απλώς φιλότιμος. Ακριβώς το αντίθετο του Βύντρα, δηλαδή.

Επίσης ακούω ότι ο Βύντρα μάλλον θα πουληθεί τα Χριστούγεννα. Γενικώς χρειαζόμαστε ενδεκαδάτο δεξί μπακ, να δούμε πού θα το βρούμε.

Thrass είπε...

Τζόνι, σύμφωνοι ότι οφείλεται στο έχουμε καλό ανασταλτικό κέντρο. Μου κάνει εντύπωση που αυτό φτάνει ή... φτάνει;!
Θα περιμένω να δω τα ντέρμπυ για να πω. Ας πούμε, στο ντέρμπυ με την αΕΚ είνια μια Α' τάξης ευκαιρία να δούμε πόσο σημαντικό πρόβλημα έχουμε στα στημένα, αφού η ΑΕΚ έχει πολλούς καλούς κεφαλοσφαιριστές.

Ανώνυμος είπε...

@ Thrass,

ΝΙΛΣΟΝ.

Σωστά λες, ότι ο Νίλσαν είχε σε αυτό το ματς πρόβλημα στο ένας εναντίον ενός. Δεν συμβαίνει όμως σε όλα τα ματς αυτό και πιστεύω, πως έχει να κάνει με το ότι δείχνει να ξαφνιάζεται αμυντικά, να μην έχει τόσο γρήγορες αντιδράσεις. Οπότε, όταν τον αφήνει εκτεθειμένο ο δεξιός χαφ, πελαγώνει. Έτσι νομίζω. Γεγονός πάντως είναι, ότι ο Κάρα τον άφηνε μόνιμα εκτεθειμένο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΜΑΣ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί έχει διαδοθεί η εντύπωση, ότι η άμυνά μας είναι προβληματική! Εάν κοιτάξουμε τον πίνακα της βαθμολογίας, στη στήλη με τα γκολ υπέρ-κατά, θα διαβάσουμε:

1. ΑΕΚ 13-2
2. ΠΑΟ 13-1
3. ΟΣΦΠ 17-8.

Πώς διάολε βγαίνει το συμπέρασμα, ότι πάσχουμε αμυντικά όταν έχουμε δεχτεί μόλις ΕΝΑ γκολ (κι αυτό από πέναλτι!), ενώ από τους συνδιεκδικητές, η ΑΕΚ δυο και ο ΟΣΦΠ 8; Ενώ καμμιά άλλη ομάδα δεν έχει ώς τώρα μόνο 1 γκολ στο παθητικό της; Και ενώ, μάλιστα, έχουμε σαφώς την καλύτερη άμυνα και στο ΟΥΕΦΑ;

Έχω την εντύπωση, ότι υπερβάλλουμε και πάλι.

ΑΕΚ.

Πέρσι κερδίσαμε όλα τα ντέρμπι (στο ΑΕΚ μάλιστα ρίξαμε 4 εκτός) αλλά χάσαμε το πρωτάθλημα από τις μικρές ομάδες. Πράγμα που αποδεικνύει, για μένα, ότι είναι ολίγον τι μπαρούφες τα περί ψυχολογικής σούπερ-τόνωσης έτσι και πάρεις τα ντέρμπι.

Μπορεί αυτό να ισχύει για τους οπαδούς, αλλά όχι για τους παίκτες και την ομάδα! Αυτό εδώ το αρκετά κρίσιμο σημείο νομίζω μας διαφεύγει, καθώς γενικά βλέπουμε τη μπάλα μόνο με τα μάτια του οπαδού και σχεδόν ποτέ με τα μάτια του παίκτη.

Προσωπικά επιμένω να βλέπω μπάλα ΚΑΙ με τα μάτια του παίκτη, πρώτον γιατί γουστάρω, και δεύτερον διότι έτσι πιστεύω ότι γίνομαι πιο δίκαιος - γι' αυτό άλλωστε και επιμένω εδώ, στο να μη βρίζουμε την ομάδα.

Δια ταύτα:

την ΑΕΚ μπορούμε να την κερδίσουμε μια χαρά. Μοναδικό σημείο που με προβληματίζει λιγάκι, είναι ότι θα έρθει στη Λεωφόρο εντελώς ξεκούραστη ενώ εμείς θα είμαστε από ταξίδι+αγώνα+ταξίδι την Πέμπτη στην Κοπεγχάγη.

Όπως και να έχει όμως, ΔΕΝ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ σε αυτό το ντέρμπι ... όπως ακριβώς δεν κρίθηκαν ούτε πέρσι, ούτε ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά εκείνο το παληκάρι ο Μουνιόθ που έχανε απ'τη Λάρισα, σκίζει και στην Ισπανία ε? Τον διώχνει η Ουέλβα που την έχει στον πάτο...
...Όχι γιατί ο κουτόχορτος τον ήθελε με 1000... ;-)