Δευτέρα, Ιουνίου 25, 2007

Δεν περνάς κυρά-Μαρία

Η πολιτική της ομάδας στις μεταγραφές είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Το νέο πλάνο λέγεται "παιδικός σταθμός" και αποσκοπεί στην μάζωξη κάθε αμούστακου με υποψία ταλέντου ανά την επικράτεια. Η ομάδα έπειτα απο μια δεκαετία αναρίθμητων επιτυχιών είπε να φτιάξει το ρόστερ της επόμενης 15ετίας. Ε ας πάρουν και οι άλλοι καμιά κούπα, με το να τα σαρώνουμε όλα κάθε χρόνο καταντά βαρετό. Το τελευταίο απόκτημα (μάλλον) λέγεται Ελίνι Δημούτσος ή Ελίνιο. Έρχεται να κάνει παρέα με τους Ελ-Νίνιο, Σιοντίνιο,Τζιολιάο, Βιντρίνιο, Δαρλαέϊ και Λεοντιάου. Μιλάμε για μαγεία. Το μόνο κακό είναι οτι επέλεξαν για προπονητή τον Πεσέιρο-τα κόλπα του οποίου έκλεψε ο μυρωδιάς Μουρίνιο και μαζί την δόξα, και όχι τον Νίκο Πιλάβιο, τον Γερο-Τσεπέτο ή έστω τον Νιλς Χόγκερσον. Μην τσιμπάτε που άλλες ομάδες πληρώνουν αδρά για ποδοσφαιριστές κλάσης. Μην σας πιάνουν κορόϊδο με παίκτες γνωστούς στην Ευρώπη. Και αυτοί πριν γίνουν γνωστοί τι ήταν? άγνωστα ταλέντα. Και μάλιστα οι μαλάκες οι ξένοι τους χρυσοπλήρωσαν γιατί απέτυχαν να διαγνώσουν εγκαίρως το ταλέντο τους. Όσο για τους εγχώριους ανταγωνιστές μας...Καλά τι να λέμε...Ποιός Ριβάλντο και Αρουαμπαρένα...Με το π θα πηγαίνουν και τα λυσσασμένα μας, νεανικά σκυλιά θα τους ξεθεώσουν. Ένας Σέριτς = 5 Αρουαμπαρένα και 1 Έκι = 7 Ριβάλντο, 8 Μαντούκα και 300 Λυμπερόπουλοι...Στον δε γαύρο πήραν (πλήρωσαν αυτοί την φορά) κάποιον Νούνιες...Προσπαθούν δε για Γκαλέτι, Κολοτσίνι και κάποιους άλλους...Έλα μωρέ παραμύθα για τα διαρκείας...Ποιός Γκαλέτι μωρέ τώρα? Στην Εθνική Αργεντινής παίζει, τους διαγαλιαξιακούς losers...Θα τον καταπιεί ατόφιο ο φύλαρχος Εντογιέ...Μόλις-ξαναλέω μόλις-40 χρόνια πίσω (1967) το ίδιο πείραμα πέτυχε και σαρώναμε τα πάντα για μια πενταετία...Και μην πεί κανένας οτι άλλαξε απο τότε το ποδόσφαιρο...Αυτά είναι προπαγάνδα των εχθρών, των εγκάθετων και των κακόβουλων. Γιατί να πληρώσεις, όταν διαθέτεις τόσα ακατέργαστα διαμάντια, τα οποία στο νέο γήπεδο με τον φανταστικό χλοοτάπητα θα οργιάσουν. Δεν έχει σημασία που τα ίδια αυτά ταλέντα δυσκολεύονται να δώσουν μια σωστή πάσα εδώ και 3 χρόνια. Σύμπτωση και μόνο...Εδώ πέρα πήραμε μέσα απο τα χέρια της Άρσεναλ τον γίγαντα Μάλαρτζ...στην ποδιά του σφάζονταν όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες αλλά η αλεπού ο Βέλιτς τον άρπαξε για λογαριασμό μας. Κοσμογονία κύριοι...

Υ.Γ Είμαι ήσυχος γιατί το δυνατό μας σημείο, η άμυνα, παρέμεινε αναλλοίωτη...Βύντρα-Καφού, Μόρρις-Μπαρέζι, Γκούμας-Μιλίτο και Σέριτς-Ρομπέρτο Κάρλος...Μεγαλεία.

63 σχόλια:

squarelogic είπε...

Καιρος ηταν Κουτοχορτε!
εχει ξαναμπει μπρος το 5ετες πλανο Μαλεζανι και δε μας το ειπε κανεις?

τι μαζευουμε παλι ολα τα 20 χρονα?
(οχι οτι το βρισκω κακο,αρκει να παιρναμε και 3-4 παικτες ετοιμους στις γνωστες θεσεις...)

αλλα οπως φαινεται πανε να τη βγαλουν με τα λεφτα απ τα συμβολαια που γλυτωσαν(Μπισκαν+Μποβιο=2 εκ.ευρω) και αν....

και μια σημειωση για τον Μιχαλη ο οποιος θυμιζει συχνα "οτι δεν ειναι πελατης,ειναι οπαδος".
Μιχαλη μου και μεις οπαδοι ειμαστε,αλλα σκεφτομαστε και λιγο.
Απο τη στιγμη που δεν μιλαμε για ερασιτεχνικο σωματειο αλλα για Α.Ε. που σε εχει πελατη ποικιλοτροπως(εισιτηρια,μπουτικ,σε πουλαει σαν διαφημιστικο ταργκετ-γκρουπ..)εισαι πελατης,θελεις-δε θελεις...Εκτος αν μου πεις οτι επειδη πχ πινεις γαλα ΔΕΛΤΑ και κοκα κολα δε σε νοιαζει αν οι εν λογω εταιρειες σου πλασαρουν ξινισμενο προιον σε τιμη 2πλασια της σημερινης,για τι εισαι ΟΠΑΔΟΣ τους...σ'αυτη την περιπτωση χαιρομαι που εισαι ευτυχισμενος στον κοσμο σου,αλλα δεν ειναι ιδιος με των υπολοιπων.

Εννοω δηλ.οτι η ανευ προδιαγραφων στηριξη του σημερινου ΠΑΟ μπορει καλλιστα να ειναι σε βαρος της ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΙΔΕΑΣ...εκτος αν δε σε πειραζει η διολισθηση σε στατους Πανιωνιου(αρχικα) και Απολλωνα(στη συνεχεια).

ΥΓ.Αυτη ειναι μια γενικοτερη τοποθετηση που αφορα τους 4000+ "φανατικους" που εσπευσαν να εγγραφουν για τα διαρκειας παρα την καταφανη κοροιδια,και ΔΕΝ αποτελει προσωπικη επιθεση στον Μιχαλη.Απλως,τυχαινει να εκφραζει εδω αυτο το πνευμα,σιγουρα καλοπιστα,πιστευω...

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Φίλε squarelogic...να δείς που όλοι θα επικεντρωθούν στο θέμα πελάτης vs οπαδός και θα κάνουν γαργάρα τις άθλιες, ανύπαρκτες καλύτερα, μεταγραφικές κινήσεις. Εγώ δεν βάζω καν τα συμβόλαια που ξεφορώθηκαν αλλά επικεντρώνω στο όρο "επενδυτής" που το παίζει ο ραλίστας. Τι επενδύει και δεν το βλέπουμε? Εκτός αν λέγεται επένδυση η επικερδέστατη συμφωνία με ΕΡΤ (15.000.000€), οι χορηγίες, τα διαρκείας (4.000 x 500€ έκαστο=2.000.000€) και λοιπά έσοδα.Όχι μόνο δεν υπάρχει ίχνος επένδυσης, που σημαίνει βάζω και προσδοκώ να αποσβέσω και εν συνεχεία να κερδίσω, αλλά ούτε καν διάθεση απο τα ήδη εισπραχθέντα. Μιλάμε για μεγάλη κοροϊδία. Η ομάδα διαλύεται μέρα με τη μέρα και όμως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι (αγοράζοντας αυτά τα 4000 διαρκείας) που στηρίζουν την εγκληματική αυτή διοίκηση και τις πρακτικές της. Είναι πραγματικά ντροπή η πρωτοφανής σμίκρυνση του μεγέθους και της ιστορίας τη ομάδας. Η δε μεθόδευση είναι τόσο εξώφθαλμη που ούτε η δικαιολογία της ανικανότητας μπορεί πλέον να σταθεί. Πρόκειται σαφέστατα για σκόπιμη και μελετημένη διάλυση της ομάδας. Μάλλον έτσι εξυπηρετούνται καλύτερα άλλες επιχειρηματικές κινήσεις του Ομίλου, κατά τις επιταγές του Θείου-συνεταίρου.

Ανώνυμος είπε...

Ομολογώ ότι με "τρώει" να συνταχθώ απολύτως με την απολαυστική ανάλυση του Κουτόχορτου. Αλλά λέω, "άσε, ας περιμένουμε το τέλος των μεταγραφών, μήπως...".

Η αλήθεια είναι πάντως, ότι όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν προς τα επιχειρήματα του Κουτόχορτου...

Φοβάμαι ότι, δεδομένης και της κλήρωσης, η σεζόν θα είναι "καυτή"...

Και επαναλμβάνω για χιλιοστή φορά: μακάρι να κάνω λάθος και να "αναγκαστώ" να βγω εδώ για να το παραδεχτώ.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ είσαι που κλαιγόσουν για τον... Ρόμενταλ; Έχεις καταντήσει αστείος. Βάλε φρένο στην κλάψα να μην εκτίθεσαι. Χίλιες φορές ταλεντάρες από την Ελλάδα, παρά συνταξιούχοι και άχρηστοι νοτιοαμερικάνοι α λα Μπόχα και Νούνιες και τρίχες. Σοβαρέψου. Εδώ έχουν ξεσηκωθεί ακόμη και οι γαύροι για την κοροϊδία που τους πατάει ο Κόκκαλης, και οι μόνοι που επιμένουν να λιβανίζουν τον θείο Σωκράτη είναι οι παναθηναϊκάρες της αντιπολίτευσης.

Ανώνυμος είπε...

Πωπωπωπωπώ κακιασμένο post! Εντάξει Κουτόχορτε να θέλεις να θάψεις την ΠΑΕ μετά ή άνευ ευκαιρίας, σε κατανοώ ... αλλά τι σου φταίει ο Δημούτσος και ο Νίνης μωρέ, που τους ΧΛΕΥΑΖΕΙΣ με τόση χολή;

@ Squarelogic, καλά με κούφανες: περίμενα ότι ένας "σκεπτόμενος οπαδός-πελάτης" θα είχε την υπομονή και τη σωφροσύνη να περιμένει λιγάκι (όπως ο Greenheart) πριν χειροκροτήσει τις κακιούλες του Κουτόχορτου.

Από την πλευρά μου, αφενός μεν ΘΥΜΑΜΑΙ πόσος ντόρος γινόταν εδωμέσα υπέρ των "νεαρών εγχώριων ταλέντων" και πόση φασαρία που η Σατανική καβουρο-ΠΑΕ τα αγνοεί ... οπότε το μόνο που μπορώ να προσθέσω είναι ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ για αντιπολιτεύσεις τύπου Κουτόχορτου, όπου το μόνο ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΣΥΝΕΠΕΣ σημείο τους είναι το "Τζίγγερ φύγε" και ΟΛΑ Τ' ΑΛΛΑ ό,τι κι όπως το βολεύει.

Κι αφετέρου επαναλαμβάνω για νιοστή φορά, ότι η ομάδα χρειάζεται 2-3 ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ παίκτες, ικανούς για πρωταθλητισμό.

Περιμένω λοιπόν.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ διαχρονικά με τη θέση του Τζόνυ για 2-3 πρωτοκλασάτες μεταγραφές και περιμένω να τις δω! Αν δεν τις δω, τότε, "Κουτόχορτος δαγκωτό"!

By the way, μια που σε όλους μας αρέσουν οι νεαροί ταλαντούχοι, να ρωτήσω κάτι την ομήγυρη: έχει καταλάβει κανείς γιατί ενώ κάνουμε τόσο μεγάλη φασαρία για τον Δημούτσο (που μπορεί να είναι μια χαρά, δεν αντιλέγω), θα ξαναδανείσουμε τον δικό μας Γκάντσεφ και τον δικό μας Σιόντη; Πόσο καλύτερος είναι ο Δημούτσος από τον Γκάντσεφ; Απ΄ ότι διαβάζω, παίζουν και στην ίδια θέση. Έχει κανείς ιδίαν άποψη;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί μου,
δυστυχώς οι φόβοι μου επιβεβαιώνονται μέρα με τη μέρα. Δηλαδή οι χωρίς κανένα πλάνο μεταγγραφικές κινήσεις των διοικούντων έχουν διχάσει τη Παναθηναική οικογένεια. Παρόλο ότι σε μερικά συμφωνώ με τον κουτόχορτο και σε άλλα με τον Τζόνυ συντάσσομαι όμως τελικά με την άποψη του συνετού Greenheart ότι δηλ. πρέπει να περιμένομε. Όλα τ' άλλα θα τα πούμε μετά τις μεταγραφές.
Υ.Γ. Τα διεθνή sites μιλούν για επιστροφή της "Καραγκούνας¨" από Μπενφίκα μεριά. Το ακούσατε και σεις?

Ανώνυμος είπε...

@ Greenh,

ε όχι και "Κουτόχορτος δαγκωτό", ακόμα και στην περίπτωση που δεν αποκτηθούν έμπειροι παίκτες - όχι, διότι δεν είναι δυνατόν να θεωρούμε σώφρωνα τον (για ΕΥΤΕΛΕΙΣ και ΜΥΩΠΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ αντιπολιτευτικούς σκοπούς) ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ ΧΛΕΥΑΣΜΟ μιας σειράς νεαρών ταλέντων μας, μεταξύ των οποίων και ο Νίνης ή ο Σιόντης.

ΑΛΛΟ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΟΣ ΧΛΕΥΑΣΜΟΣ ΔΙΚΑΙΩΝ ΤΕ ΚΑΙ ΑΔΙΚΩΝ, ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!

Ας τα διακρίνουμε επιτέλους, αν αγαπάμε την ομάδα μας! ΑΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ!

Κατά λοιπά, κανείς (πλην του Κουτόχορτου, αλλά αρνητικά) δεν κάνει εδωμέσα "φασαρία για τον Δημούτσο". Ούτε καν στο Απόβλητο Derby δεν δείχνουν κανένα φοβερό ενθουσιασμό, αν κρίνω και από τα σημερινά γραφόμενα του Χ. Κοντού.

Τώρα, το πόσο καλύτερος ή χειρότερος των Γκάντζεφ-Σιόντη είναι ο Δημούτσος, αυτό δεν μπορώ να το απαντήσουμε, γιατί απλά εμείς δεν ξέρουμε. Ίσως τροφή για σκέψη στο θέμα, μπορεί να είναι το γεγονός ότι το θέλει διακαώς και η ΑΕΚ. Άρα δεν μοιάζει να είναι παιχτάκι αδιάφορο. Ωστόσο κι αυτό δεν λέει κάτι, μιας και μόνο στο γήπεδο φαίνεται η αξία ενός παίκτη.

Αυτός είναι άλλωστε κι ο λόγος που προσωπικά δεν παθιάζομαι ΚΑΘΟΛΟΥ με τα μεταγραφικά και με τα ονόματα. Είδαμε λ.χ. ακόμα και στο μπάσκετ, ακόμα και υπό το σχεδιασμό ενός γίγαντα όπως ο ΖΟΤΣ, τι απέγινε με τον παικταρά ΝΤΕΛΚ ή τον φημισμένο ΓΙΑΒΤΟΚΑΣ. Ποιός το περίμενε ότι δεν θα έπιαναν σε μια τόσο άψογη ομάδα όπως ο μπασκετικός μας ΠΑΟ; Ασφαλώς κανείς.

Πάντοτε λοιπόν, και σε ΚΑΘΕ περίπτωση, στα μεταγραφικά βαστάω μικρό καλάθι. Ούτε παθαίνω ανατριχίλες από το άκουσμα κάποιων ονομάτων, ούτε και με πιάνει εμετός.

squarelogic είπε...

ΤΤ περιμενω βεβαιως να δω ολοκληρωμενες τις μεταγραφ.κινησεις και μακαρι να με διαψευσουν!

αλλα μπορεις να παραβλεψεις το γεγονος οτι ενω ο αλλος σκαει 2,5 εκ.για το 23 χρονο ταλεντο(προσδοκωντας να παρει οτι μπορει απ αυτον για 2 χρονια και να τον μεταπωλησει με τα 2πλα),η ομαδα μας κανει παζαρια να δωσει με δοσεις τα 500χιλ.για τον Σαντσεθ
(δηλ.21χρ.σεντερ μπακ της αργεντιν.Κερκυρας...)?

εδω θαμαστε και θα κανουμε τη σουμα στο τελος.Ομως υπομονη καναμε και τον Δεκεμβριο και τελικα η ιδιοκτησια εκανε μια τρυπα στα υδατα...δεν βλαφτει λιγο ταρακουνημα μην εχουμε τα ιδια...

Ανώνυμος είπε...

@ Squarelogic,

δεν καταλαβαίνω φίλε μου τι είδους "ταρακούνημα" (όπως λες) είναι ο ισοπεδωτικός χλευασμός του Νίνη, του Σιόντη, ή και του άγνωστού μας 18χρονου Δημούτσου! Αν το καταλαβαίνεις εσύ - και μάλλον το καταλαβαίνεις, αφού έσπευσες να επικροτήσεις το κακιασμένο αυτό post -, σε παρακαλώ να μου/μας το εξηγήσεις. Κι αν μπορείς, σε παρακαλώ να μου/μας εξηγήσεις τι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ θα μπορούσε να πει, από αυτές τις χολιασμένες κακίες, ένας ΓΑΒΡΟΥΛΗΣ για τα νεαρά ταλέντα της ομάδας μας.

Κοίταξε και κάτι ακόμα. Πριν από λίγο καιρό μας έλεγες και μας ξανάλεγες εδώ πόσο φοβερή είναι η οργάνωση της ΑΕΚ και πόσο σωστός ο πρόεδρος Βανδής. Επειδή πήρε τον 35χρονο Ρίμπο και τον 33χρονο Αρουαμπαρένα! Διώχνοντας στο μεταξύ τον Τσιρίλο, ένα σωρό νεαρά ταλέντα της κι αφήνοντας στον αέρα το θέμα Σορεντίνο ... αλλά αυτά (που αν αν συνέβαιναν στην ομάδα ΜΑΣ θα είχες αστράψει και βροντήξει) είναι φαίνεται ψιλά γράμματα για σένα, άπαξ και τα διαπράττει ο Μέγας Βανδής και το Δικέφαλο Πουλί.

Τώρα έχεις αρχίσει να θαυμάζεις τον ΟΣΦΠ και τον Κρόκους, που δίνει (λέει) 2.5 εκ. για τον ... Κούνιες και που (λες) θα τον μεταπωλήσει πανάκριβα - φαντάζομαι όπως τον Γιαγιά;

Και παράλληλα δεν βρίσκεις ΟΥΤΕ ΜΙΑ κουβέντα αρνητική, έστω ένα μικρούλη κριτικό σχολιάκι να πεις για την τυφλή χολή που έσταξε εδώ ο Ταύρος-Εν-Υαλοπωλείω Κουτχ ισοπεδώνοντας δικαίους και αδίκους... κατά τη "λογική" που λέει "ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΜΕ ΠΑΠΑ [=ότι ακόμα δεν ακούστηκε καμμιά πολύ τρανταχτή μεταγραφή], ΑΣ ΘΑΨΟΥΜΕ ΠΕΝΤ' ΕΞΙ".

Γιατί;

Μήπως θεωρείς φίλους κι επομένως άξιους για καλά λόγια εκ μέρους σου ΟΛΟΥΣ όσους είναι εχθροί του εχθρού σου [=του Τζίγγερ];

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

1ον Όταν αρχίσουν τα ξεφτιλίκια, αρχίστε πάλι τα ευχολόγια και τις δικαιολογίες.

2ον Το χιούμορ δεν αποτελεί χολή. Επιπλέον, τα σχόλια αφορούν την πολιτική της διοίκησης και όχι το ταλέντο των παικτών.

3ον Τα πιτσιρίκια είναι σωστή κίνηση, το έχω πεί πολλάκις. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΣΤΥΛ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ 3-4 ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ-ΟΝΟΜΑΤΩΝ. Τότε και η ομάδα θα έχει ισορροπία και τα πιτσιρίκια θα μάθουν πολλά περισσότερα.

4ον Η Άρσεναλ που διαθέτει το κορυφαίο scouting system και πληθώρα απο ποιοτικά πιτσιρίκια, δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα ακριβώς γιατί έφυγαν ποιοτικοί παίκτες μεγαλύτερης ηλικίας. Και μάλιστα με προπονητή τον Βενγκέρ και όχι κάποιον Πεσέιρο.

5ον Εξετάζω πάντα την λογική και έπειτα το αποτέλεσμα. Δεν αποθεώνων τον γαύρο. Αλλά δεν μπορώ να μην πώ οτι πλήρωσε 1.500.000 εκατομμύριο για έναν παίκτη με την λογική τον θέλω-πληρώνω, και προσπαθεί για κάποιους πολύ καλούς παίκτες. Αν πάρει τον Γκαλέτι να δώ που θα κρυφτείτε, εκτός αν τον βγάλατε άχρηστο. Αντίθετα η δική μας πολιτική είναι ελεύθεροι και πανέρια.

6ον Ο Βέλιτς είπε οτι πρωταρχικός στόχος είναι η συμπλήρωση του ρόστερ πριν την έναρξη της προετοιμασίας. Το βλέπετε πιθανό? 26 Ιουνίου και ακόμα σκοτάδι...

8ον Με ποιά λογική προχωράει ο σχεδιασμός? Όλοι εδώ μέσα-ΟΛΟΙ-λέγαμε οτι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας ήταν η άμυνα. Είδατε κανέναν ακραίο αμυντικό και δεν τον είδα? Είδατε κανέναν πρωτοκλασάτο κεντρικό αμυντικό, όταν ΗΔΗ έχουν φύγει Μπίσκαν, Κώτσιος, Άντονσον??? Είστε σοβαροί που θα βγεί πάλι η χρονιά με Βύντρο-Σέριτς και John Goumas??? Και προς θεού, καλός, φιλότιμος και Παναθηναϊκός ο Γιάννης αλλά μην τρελαθούμε...

9ον Έχεις ήδη πιτσιρίκια τα οποία πρέπει να πάρουν ευκαιρίες-να δείς αν κάνουν ή όχι (Σιοντής, Γκάντζεφ κλπ). Που είναι??? Πάλι για δανεικοί πάνε.

10ον Στα μεταγραφικά σαΐνια της ΠΑΕ...ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΝΕΑΡΟΣ, ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΑΠΠΑΣ???

Κλείνοντας υπενθυμίζω οτι η ομάδα παραπαίει. Και μόνο βάσει αποτελεσμάτων και θεάματος που παράγει θα έπρεπε να είστε επιεικώς πιο αυστηροί. Δεν βλέπετε οτι ενώ όλοι αλλάζουν-παίκτες, προπονητές, γυμναστές-η κατάντια παραμένει η ίδια. Άρα μήπως δεν είναι εκεί το πρόβλημα? Μήπως κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβετε οτι δεν έχει βγεί άδικα το "ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ"????
Και εν κατακλείδι....ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ??? Μήπως κάποιο πιστεύετε οτι υποστηρίζετε τα Σούρμενα?

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Και κάτι ακόμα...Το πρόβλημα της ομάδας ήταν οι αναπληρωματικοί? Το πρόβλημα της ομάδας ήταν η έλλειψη νεαρών παικτών? Μας έλειπαν τα νιάτα και πάμε πάλι για πιτσιρικαρία ή οι προσωπικότητες? Έχουμε πλεόνασμα κλάσης και ποιότητας και δεν το ξέρω? Και αν δεχτώ οτι οι επιλογές ονομάτων δεν βγήκαν, ποιός φταίει? τα ονόματα ή αυτοί που τους επέλεξαν? Μήπως το σαθρό κλίμα και η άρρωστη νοοτροπία της ΠΑΕ? Και εν τέλει, αμφιβάλλει κανείς με το "οτι πληρώνεις παίρνεις????"...Οι παίκτες λέει δεν έρχονται γιατί είναι υποβαθμισμένο το πρωτάθλημα. Και στην Τουρκία γιατί πάνε? Είναι πιο Ευρωπαίοι? Έχουν τόσο καλύτερα γήπεδα ή μήπως οι αγώνες στα βάθη της Ασίας είναι οτι καλύτερο? Μήπως δεν έχουν πρόβλημα βίας? Σαφέστατα ΟΧΙ απλά πληρώνουν αδρά. Κάτι που η ΠΑΕ αρνείται εδώ και χρόνια να κάνει. Πάρτε το χαμπάρι, οι μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες γίνονται απο μεγάλους παίκτες. Η ποιότητα κάνει την διαφορά. 6 σέντρες στα πουλιά θα βγάλει ο Βύντρα όπως και ο Σέριτς ενώ κάποιος άλλος θα τις στείλει συστημένες. Και αυτό κάνει διαφορά. Το ίδιο και ο μέτριος απο τον καλό τερματοφύλακα κτλ. Το ίδιο και ο σεντερ φορ κλάσης που με μια ευκαιρία θα σε βάλει μπροστά ενώ κάπoιος άλλος θέλει 5 ή 6. Δείτε τι έγινε στο Σεβίλλη-Χετάφε. Τετ-α-τετ ο ανήκουστος της Χετάφε...τίποτα. Ακόμα πιο δύσκολη φάση ο Κανουτέ και...1-0. Πλάκα κάνετε??? Η υπερ-απλούστευση που κάποιοι επιχειρούν καταργεί βασικές αρχές. Ο ποιοτικοί παίκτες θα σου κάνουν αυτό που δεν μπορούν να κάνουν οι άλλοι. Θα δημιουργήσουν απο το πουθενά, θα σκοράρουν σε μια στιγμή ποδοσφαιρικής ευφυΐας, θα σώσουν ένα σίγουρο γκόλ που και να έτρωγαν κανένας δεν θα τους κατηγορούσε, θα σταματήσουν μια επικίνδυνη επίθεση την ώρα που κάποιος άλλος θα έκανε τάκλιν απελπισίας. Όλα αυτά κάνουν διαφορά....και η οποία ΚΟΣΤΙΖΕΙ. Δηλαδή Η Μπαρτσελόνα πλήρωσε 48 εκ για τον Ανρί τσάμπα αφού τα ίδια κάνει και ο Παπαδόπουλος? Πάτε καλά ορισμένοι? Και δεν λέω οτι μπορείς να φέρεις τέτοιους παίκτες. Αλλά έναν ποιοτικό στυλ Μινχ αντί για τον άμπαλο Σέριτς, μπορείς. Έναν μπαλαδόρο Αργεντίνο αντί για τον ατάλαντο Ρομέρο, μπορείς. Χάνσον αντί για Άντονσον μπορούσες, αλλά δεν τα έδωσες. Δεν μπορεί οι ανταγωνιστές του να παίρνουν παίκτες απο Πριμέρα Ντιβιζιόν και εσύ να κυνηγάς το -δανεικό στον Φωστήρα- ταλέντο του Ηλυσιακού...Και να το θεωρείς και επιτυχία. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν μπορεί μετά απο 2 ΠΛΗΡΩΣ αποτυχημένες χρονιές να μου ζητάς να τα ξανασκάσω με μεταγραφή τον Εντογιέ...και τον Δημούτσο....Δηλαδή αν έφερνες τον Ροναλντίνιο τι θα ζήταγες? Αν έπαιζες στο Μπερναμπέου, τι θα μου έλεγες? Βάλε υποθήκη το σπίτι σου? Αν η Λεωφόρος είναι μικρή δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Εγώ βλέπω οτι μου ζητάς χωρίς να προσφέρεις. Αποτελέσματα...ΜΗΔΕΝ. Θέαμα...ΜΗΔΕΝ. Ανέσεις....ΜΗΔΕΝ. Δεν μπορεί κύριε το εισιτήριο στη Ρεάλ ή στη Μπάγερν να είναι 20€ ....κι εσύ να ζητάς 30,50 και 100 ευρώ για τον Βύντρα. Έλεος.

squarelogic είπε...

με καλυψε ο Κουτοχορτος...
χθες λογω διακοπης ΔΕΗ παπαλα το νετ...

ΤΤ δεν χλευαζει κανεις τους νεαρους.Αλλα οπως σου λεει κι ο Κ. ΔΕΝ ηταν αυτοι το προβλημα...και βεβαια στο γηπεδο ξυριζουν τον γαμπρο,αλλα να δω τι θα μου πεις οταν (οπως φαινεται...)θα βλεπουμε με το κυαλι Γαυρο,ΑΕΚ ισως και Αρη στο τελος του 1ου γυρου.

Θα αρχισετε παλι τα σεναρια επιστημον.φαντασιας του Μιχαλη ή τις εκκλησεις ενοτητας?

Και βεβαια δεν ειναι το προβλημα μου να μεταπεισω εσενα ή το Μιχαλη:
ακομα κι αν διαφωνουμε,τον ιδιο στοχο και επιθυμια εχουμε.Για καποιος αλλους δεν ξερω...

Ο Τζιγγερ,τωρα δεν ειναι εχθρος μου οπως λες.Ουτε καραβια εχω,ουτε πετρελαια.Αλλα δεν παυει να μου εχει γινει αντιπαθης με την ισχυρογνωμοσυνη του(κι ενω τα αποτελεσματα του δειχνουν οτι τα εχει σκατωσει),τις παλινωδιες του σε θεματα σχεδιασμου,την παροιμιωδη ανικανοτητα του,και γενικα δεν ειμαι καθολου ευχαριστημενος που βλεπω την παιδικη μου αγαπη να μικραινει,να συρρικνωνεται,να ξεφτιζει...Τωρα αν εσυ μπορεις να τα καταπινεις ολα αυτα 'επειδη δεν προκειται να πουλησει",δικαιωμα σου.Εγω και καποιοι αλλοι δεν μπορουμε να τα καταπιουμε.Και ενας τροπος αντιδρασης ειναι να το δειξεις.

Τελος η μεταγραφικη λογικη,οπως διαφαινεται ,ειναι σαφως πιο ευδιακριτη σε ΑΕΚ,ΟΣΦΠ παρα σ'εμας...μακαρι να μας εκληξει ευχαριστα,αλλα δε βλεπω πολλες πιθανοτητες για κατι τετοιο.

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι, αλλά ο Κουτόχορτος είναι απόλυτα σωστός.

Τζόνυ, κανείς δεν χλευάζει τα ταλέντα και τα πιτσιρίκια. Όλοι συντασσόμαστε με τη θέση που κι εσύ -ίσως πρώτος- υποστήριξες: νεανικός, ταλαντούχος "κορμός", συνδυασμένος όμως με σοβαρές "ενέσεις ποιότητας". Αλλιώς, τα ίδια και χειρότερα.

Εγώ δεν βλέπω πουθενά την ποιότητα αυτή τη στιγμή - ούτε στο ρόστερ, ούτε στον ορίζοντα. Η ανάγκη είναι πασιφανής, δεν χρειάζεται να είναι κανείς "τεχνικός διευθυντής" για να το διαπιστώσει. Περιμένω να τη δω. Αν όχι, τότε, κάποιοι μας δουλεύουν χοντρά και παίζουν με τον Παναθηναϊκό. Τον "μικραίνουν", όπως ορθώς επιμένει να λέει ο square. Κι επειδή είμαι ρεαλιστής και δεν ονειρεύομαι πρωτοκλασσάτους λατίνους, μου αρκεί να πορευτούμε με το παράδειγμα Μινχ (που πολύ σωστά επικαλείται ο Κουτόχορτος, γιατί είναι ό,τι πιο χαρακτηριστικό έξυπνης και αποτελεσματικής μεταγραφικής προσέγγισης).

Μέχρι στιγμής πάντως, σκοτάδι μαύρο. Εγώ περιμένω και δεν προτρέχω. Θεωρητικά, η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί. Μακάρι. Αν δεν ανατραπεί όμως, τότε, "πίσσα και πούπουλα"!

SniperAthens είπε...

Η φράξια Κουτόχορτου έχει στριμώξει τον ΤΤ στη μικρή του περιοχή κι άλλοτε με "μπούκες" άλλοτε με σέντρες "ξυράφι" απειλεί την εστία του.



Του λείπει και ο ψηλός σέντερ-μπακ Παππάς-Ευλόγησον Τα Δίχτυα-Μιχάλης, αλλά ο ΤΤ είναι σε μεγάλη φόρμα και "καθαρίζει" τις επικίνδυνες φάσεις με σιγουριά.



(Αφού υπογράφουν μικρούς, δώστε μου ένα στυλό να υπογράψω κι εγώ)

Ανώνυμος είπε...

@ Κουτόχορτε,

τα νεαρά ταλέντα μας τα ΧΛΕΥΑΣΕΣ, scripta manent, τελεία και παύλα. Ούτε ... χιούμορ, ούτε ... κριτική της πολιτικής της ΠΑΕ αποτελούν τα όσα τους έχωσες στην ψύχρα. Ντροπή αγαπητέ και διπλή ντροπή που δεν το παραδέχεσαι απλά κι αντρίκια.

Και σε παρακαλώ, μη μου απευθύνεσαι στο β' πληθυντικό - είμαι απλός άνθρωπος και καταδέχομαι να μου μιλούν στον ενικό.

@ Squarelogic και Greenheart,

το να πεις 2-3 αλήθειες μέσα σ' ένα κατεβατό, ούτε δικιολογεί ούτε και δικαιώνει τις ισοπεδωτικές χοντράδες και τις χοντροκοπιές ... εκτός κι αν κάνεις μικροπολιτική.

Χρειάζεται μήπως να ξαναδιαβάσετε το περί "βούλγαρου Μεσία" για να καταλάβετε τι εννοώ;

Ανώνυμος είπε...

Καλώς το "τεκνό"!

Εσένα περίμενε ο Βέλιτς για να κλείσει το ρόστερ! Υπόγραψε και παίζεις ενδεκάδα! Τρέμε Λουκά!

Ανώνυμος είπε...

@ Sniper,

παιδί μου, ας είμεθα δίκαιοι: εντάξει, κι εγώ έχω κατεβάσει τα ρολά αλλά και το παιχνίδι του Κουτχ είναι μάλλον φλύαρο :-)

Θέλει μεταγραφή για να σκοράρει, είναι φανερό. Καλά να πάθει όμως που δεν γούσταρε τον Γκέκα αλλά τον Παπ! Μοιάζει όμως το παιχνίδι τους. Του Κουτχ και του Παπ εννοώ: θέλουνε στρέέέέέμματα για να κοντρολάρουν και τα φτύνουν γρήγορα.

Θα μου πεις, καλά όλα αυτά αλλά τι φταίνε τα περιστέρια που τρώνε τις μπαλιές; Σωστό και οικολογικά συνειδητοποιημένη η ερώτηση, πλην όμως αυτό το κουσούρι, στο μισό μέτρο από το τέρμα να σουτάρουν στα πουλιά, το έχουνε τα νιάτα.

Ίσως όμως να φταίει και ο καύσωνας. Μαζί με όλες τις ευαίσθητες κατηγορίες, πήρα κι εγώ σήμερα ρεπό για ν' αντέξω ο ΚΑΠΗκιος ... αλλά θα με σκάσει ο Κουτχ!

squarelogic είπε...

πολυ σωστα επισης ο Κουτ.θιγει το ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ θεμα της ΑΜΥΝΑΣ για την οποια δεν εχει ακουστει κατι πλην Σαντσεθ...

εχω πει επανειλημμενα οτι η εναπομεινασα 4αδα ειναι πολυ καλη,για να ερχεται απο τον παγκο!κανεις τους δεν εμπνεει εμπιστοσυνη για βασικος.Και φετος μεχρι στιγμης δεν υπαρχουν και εναλλακτ.λυσεις.

Περσι,καποιοι φωστηρες δεν εδωσαν τα 600χιλ για τον Χανσον και πηραν τον ελευθερο Αντονσον,στον οποιον μαλιστα δεν δοθηκαν ευκαιριες μετα το λεκτικο διαξιφισμο του με το Βελιτς.Ακουσατε καμια αναληψη ευθυνης για εκεινη την επιλογη?
Τα ιδια κανουν και φετος...ακομα κι αν υπαρχει σκαουτινκ(πραγμα που αμφιβαλλω αν γινεται προγραμματισμενα κι οργανωμενα)τα οποια θετικα του συμπερασματα βραχυκυκλωνονται απ την ανυπαρξια προγραμματισμ.στοχευσης('θελω αυτον,ειμαι διατεθειμενος να φτασω ως εκει,προσφερω ατα εξης μη χρηματικα κινητρα για να με προτιμησει" και εχω και εναλλακτ.λυση τον ταδε για τον οποιον ειμαι διατεθειμενος να δωσω σχεδον τα ιδια...).Ετσι καταληγουν να ψωνισουν 'τις ευκαιριες της τελευταιας στιγμης"που ριχνουν στο τραπεζι οι μανατζερ εμπιστοσυνης Τζιγγερ,με τα γνωστα αποτελεσματα.

btw,μια και ψαχνανε ψηλο σεντερ,ο Τομασον που κανει 600χιλ δεν τους κανει????
(αν και για μενα προτεραιοτητα αποτελει η αμυνα,και τα αμυντ.χαφ)

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Φίλε Τορτούρα απλά λυπάμαι...είναι προφανές πλέον ποιός είναι ο κολλημένος. Αφού είσαι ικανοποιημένος με αυτά που βλέπεις και με την 3η θέση...συγχαρητήρια και το εννοώ. Μακάρι να ήμουν και ο ίδιος σε αντίστοιχη νιρβάνα ώστε να μην με ενοχλούν τα τερατουργήματα που βλέπω.

Πίστεψέ με αν ο στόχος μου ήταν να χλευάσω τα ταλέντα δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να το παραδεχτώ, πόσο μάλλον όταν τα ταλέντα αυτά με κερνούν κάθε χρόνο πίκρες. Αλλά δυστυχώς για σένα δεν χλεύασα τα ταλέντα. Χλεύασα την πολιτική και την νοοτροπία του βαφτίζουμε έναν ανήκουστο 18χρονο Ελίνιο, τον οποίο κανείς δεν έχει δεί. Χλεύασα τις φτηνιάρικες πρακτικές, το πάω να τη βγάλω με πιτσιρικαρία. Μα αγαπητέ μου ξαναλεώ...δεν πάσχουμε ηλικιακά. Σε ποιότητα πάσχουμε και μάλιστα πολύ. Θα αναγκαστώ να αναφέρω για νιοστή φορά το παράδειγμα Σόουζα-Μπασινά. Μετά την συνύπαρξή του με τον τεράστιο αυτό παίκτη, ο Μπασινάς παρουσίασε εντυπωσιακή βελτίωση. Η ομάδα χρειάζεται προσωπικότητες. Παίκτες κολόνες που θα πάρουν παιχνίδια με την κλάση τους και θα μεταδώσουν νοοτροπία, εμπειρίες και εμπιστοσύνη στα ταλέντα που έχεις. ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ?

Μήπως δεν γνωρίζεις ή δεν έτυχε ποτέ να ακούσεις οτι συνυπάρχοντας με έναν πραγματικά καλό παίκτη, προκειμένου να μην είσαι περίγελος, προσπαθείς διπλά. Τι να πάρει ο Δάρλας απο τον Σέριτς? Να ανταγωνιστεί ποιόν? ΤΟΝ ΑΜΠΑΛΟ? Ο Τζιόλης απο ποιόν να μάθει και να εμπνευσθεί....απο τον Άντριτς ή τον Μπόβιο??? Πρότυπο για τον Νίνη θα είναι ο Ρομέρο? Αν αύριο φέρεις πίσω τον Σιοντή θα μάθει απο τον πεπαλαιωμένο/παροχυμένο Γκούμα ή μήπως απο τον γκαφατζή με τα κωλοδάχτυλα Μόρρις?

Και όλοι αυτοί θα παίξουν για ποιόν? Τον προπονηταρά Πεσέϊρο ή την στοργική διοίκηση που τάζει και ξετάζει πριμ?

Και κάτι τελευταίο...Με εξαίρεση τον Έμπεντε, έφυγε κανείς βασικός? ΟΧΙ. Άρα οι βασικοί μας είναι αστέρια, παικταράδες...σαν τον Δεκέμβριο που είμασταν πλήρεις. Τον Βύντρα πόσα χρόνια τον έχεις? Έχεις δεί καμία βελτίωση, έστω ελάχιστη? Πότε θα μάθει μπάλα στα 40? Ο Σέριτς σε έπεισε αυτά τα χρόνια οτι έιναι έστω ελαφρά χειρότερος του Φύσσα? για μην μιλήσω για Μινχ...Ο Άντερσον ζεί? Και αν όχι αυτός που τον πετσόκοψε, γιατί δεν έχει αποκεφαλιστεί ακόμα? Τα ίδια για Έκι.

Απο όλα λοιπόν αυτά....θα σωθούμε με Εντιογέ και Δημούτσο....και Βέλιτς-Πεσέϊρο....ΕΛΕΟΣ

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Και μέσα σε όλα γυρνάω αποτυχημένος σε ένα προπολεμικό γήπεδο...Και αντί να μου πείς "Κοίτα τι σου φέρνω, έλα αξίζει τον κόπο"...Να με γλυκάνεις λίγο βρε παιδί και μένα τον δόλιο...Διαβάζω και βλέπω να υπογράφεις κάθε τυχάρπαστο ανά την υφήλιο...όταν μέχρι και το ΑΕΚάκι υπογράφει παίκτες απο Πριμέρα Ντιβιζιόν...ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΔΗ ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ.........ΗΜΑΡΤΟΝ

Ανώνυμος είπε...

Η κατάσταση έχει βαλτώσει. Εύχομαι να κάνουμε καμιά (δλδ 3-4 αλλά λέμε τώρα) καλή/γνωστή μετεγγραφή αλλά δυστυχώς δυσκολεύομαι πάρα πολύ να το πιστέψω. Μου φαίνεται μέχρι να μπούμε στο Βοτανικό και να βγάλει τα χοντρά φράγκα, θα την βγάλουμε στην πολύ φτήνια...

Εντωμεταξύ από τις δηλώσεις Γκαλέτι-Ρόμενταλ φάνηκε άλλο ένα περσινό παραμύθι. Τα συγκεκριμένα άτομα σε επίσημες δηλώσεις τους είπαν ότι θέλουν να έρθουν στον γαύρο. Και η τιμή τους είναι δεδομένη, και όχι υψηλή. Δεν υποτίθεται ότι πέρυσι τους τα σκάγαμε, τους έψηναν οι Εκι και Ρενέ και δεν καταδέχονταν να έρθουν στο πρωταθληματάκι μας? Για να μη λέμε μόνο για τους γαύρους ότι τους ταϊζουν παραμύθια.. Δεν δίναν για τον Χάνσον 600.000, θα δίναν 1,3εκ για συμβόλαιο Γκαλέτι? Τσιρόλα και ξερό ψωμί.. Χάψαμε ότι έσκασε λεφτά πέρυσι, επειδή οι 2 δανεικοί είχαν υψηλή ρήτρα και επειδή πήρε τον Σάλπι δίνοντας 3 παίκτες και λεφτά από τον Γκέκα.

Με απλά μαθηματικά και χωρίς εμπάθεια. Εκτός από την μεγάλη οικονομική επιφάνεια του Βαρδινογιαννέικου, αν λάβουμε υπόψιν μας μόνο τα έσοδα έχουμε:

3 επί 5 εκατομμύρια ευρώ από ΕΡΤ
2 μύρια νομίζω από Κοσμοτέ
600.000 από Γκέκα
2,1 εκατομμύρια που γλιτώνει από Μπίσκαν-Μπόβιο
γύρω στα 2,5 εκατομμύρια από διαρκείας
στην χειρότερη άλλα 60-70 χιλιάδες εισιτήρια στα 15 εντός έδρας για πρωτάθλημα + πόσες χιλιάδες εισιτήρια στο ΟΑΚΑ για ΟΥΕΦΑ για τουλάχιστον 1+2 μάτς
+ η μικρή επιδότηση από ΓΓΑ
+ δευτερεύοντες χορηγοί και δεν ξέρω αν θα πάρει και λεφτά από ΟΠΑΠ

++ νέα τηλεοπτικά δικαιώματα από πλέι-οφ

Πιστεύετε ότι με το τωρινό ρόστερ το οποίο είναι αρκετά φτηνό (πλην Παπ,Εκι,Σάλπι δεν υπάρχουν ακριβά συμβόλαια) δεν μπορεί να δώσει 2 εκατομμύρια για Γκαλέτι (έστω σε δόσεις) + συμβόλαιο? Ή 800.000 για τον υψηλοτάτου επιπέδου φορ Τόμασον που ακόμα και στη Μίλαν έβαζε 10+γκολ τον χρόνο? Ή να πάρει τον Αρουαμπαρένα ελεύθερο? Και γιατί όχι 3 παίκτες ακριβότερους.

Η Φενέρ δίνει στον Ρ.Κάρλος 4,5 εκ τον χρόνο, όπου θα έχει συμπαίκτες τους Άπια,Κέζμαν,Αουρέλιο και τον διεθνή με την Εθνικη΄Βραζιλίας Ντρασένα. Η Γαλατά αγόρασε το 10άρι της δευτεραθλήτριας Γερμανίας, τον 28χρονο Λίνκολν 5 εκατομμύρια ευρώ. Όπως είπε και ο λάτιν, ο 20χρονος Zarate πήγε στο Κατάρ. ΑΝ πληρώσεις παίρνεις. Αν έχεις στελέχη γνώστες, καλή οικονομική πολιτική, αν πουλάς και παίκτες, και αν έχεις και κάποιον ιδιαίτερο προπονητή, μπορείς να γλιτώσεις λεφτά, αλλά ΑΝ πληρώσεις και ξέρεις τι να πληρώσεις, θα πάρεις προϊόν υψηλής ποιότητας 9 στις 10 φορές. Επειδή δεν βγήκε ο Φλάβιο και ο Μπισκαν τι σημαίνει, δεν θα ξαναχτυπήσει τέτοιους παίκτες? Από την εποχή του Σόουζα είχε να πάρει τέτοιους παίκτες, ας είχε κάνει καλύτερη έρευνα για τον Φλάβιο ας πούμε.

Και εννοείται ότι θα προτιμούσα μετεγγραφές στυλ Μινχ (αξεπέραστος) αλλά δεν είναι κάθε μέρα του ΑΙ Γιαννιού.

Α και κάτι που είχα διαβάσει. Η Στουτγάρδη φέτος πήρε την Μπυντεσλίγκα. Αρχηγός ήταν ο Πορτογάλος αμυντικός Φερνάντο Μέιρα, βασικός στην Εθνική πορτογαλίας (ελέω τραυματισμού του Αντράντε) στο Μουντιάλ. Τον απόκτησαν 5-6 χρόνια πριν,πολύ πιτσιρικά, από μια μικρή ομάδα της Πορτογαλίας. Αλλά τον είδαν πριν τον αποκτήσουν 23 φορές. Σε 23 παιχνίδια. Αυτό είναι οργάνωση και σωστή επιλογή. Τον Φλάβιο τον είχαν δει πότε έκανε το τελευταίο καλό του παιχνίδι? Ή τον Ρομέρο? Ή τον ¨Αντονσον?

Ανώνυμος είπε...

@ Κουτόχορτε,

ανάμεσα στα δυο άκρα, στο "είμαι ικανοποιημένος με όλα" και στο "τα θάβω όλα", υπάρχει και μια άλλη στάση απέναντι στα πράγματα, που δυστυχώς σου είναι ΑΓΝΩΣΤΗ. Γι' αυτό και πασχίζεις με διάφορους τρόπους - αλλά χωρίς ποτέ να προσέχεις τι λέω - να με τοποθετήσεις ντε και καλά στο ένα άκρο, αφού σου είναι αδιανόητο κάτι άλλο από τα ακραία και ισοπεδωτικά (είτε προς το "όλα καλά" είτε προς το "όλα σκατά") τερτίπια.

Έχεις κι από δίπλα κάτι (χωρίς παρεξήγηση) γεροξεκούτηδες α λα Squarelogic και Greenheart, που ό,τι κι αν πεις το επικροτούν αμάσητο και σε κάνουν έτσι να νιώθεις Μετρ της Διαλεκτικής Κριτικής του Είναι, οπότε τριαλαρί τριαλαρό.

Πάντως ειλικρινά, η παιδική σκέψη "άπλο-μαύλο", "καλό παιντί-κακό παιντί", μού είναι συμπαθής.

Υ.Γ. Σκέψου και να μου ήταν αντιπαθής δηλαδή τι θα γινότανε :-)

Ανώνυμος είπε...

Α ρε φίλε square! Είχε δεν είχε αυτός ο αλήτης ο sniper, μας την κόλλησε τη ρετσινιά και τώρα κάνουμε καριέρα ως "γεροξεκούτηδες"!

Ανώνυμος είπε...

@ Greenheart,

μη μου στεναχωριέσαι και παραμονεύουν ζάχαρα και πιέσεις ...

... ίσως σου έχει διαφύγει ότι, μπροστά στο τεκνό τον Σνείπερο και στο παλικαρόπουλο τον Κουτχορτ, είμαι και εγώ, ω ναι, το ομολογώ με νηφάλια θλίψη, ΚΑΠΗστας και γεροξεκούτης

:-)

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ

[ άρθρο μιας μεγάλης μορφής της αθλητικής δημοσιογραφίας πριν από το ντέρμπι ΟΣΦΠ-ΠΑΟ στη Ριζούπολη το Νοέμβρη του 2003, δηλαδή τη σεζόν ΤΟΥ ΝΤΑΜΠΛ - ξέρετε, αυτό το ντέρμπι στο οποίο πήγαμε με τον "Σουμ γερά πάρ' τους τα λεφτά" και τα σαπάκια α λα Μάριτς, κι έληξε 1-1 με τη βοήθεια του διαιτητοφέρη προς τις γαβριέλες ... ]

Η διάσταση του προβλήματος

Του Νίκου Ασημακόπουλου

ΣΤΟ δρόμο προς το γήπεδο της Ριζούπολης, όπου θα γίνει το παράλλο Σάββατο το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός δεν φαίνεται να πηγαίνει πατώντας και τόσο γερά στα πόδια του.

ΚΑΝΕΝΑΣ, βέβαια, δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει σε ένα τέτοιο μεγάλο παιχνίδι, όπου δεκάδες αστάθμητοι παράγοντες είναι δυνατόν να καθορίσουν το αποτέλεσμα, αλλά έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα οι Ολυμπιακοί νιώθουν και πάλι ότι είναι το μεγάλο φαβορί.

ΠΕΡΙΜΕΝΑ με μεγάλη περιέργεια τη χθεσινή συνέντευξη του προέδρου του Παναθηναϊκού. Σκέφτηκα, ότι για να διαλέξει αυτή τη στιγμή να μιλήσει, θα έχει κάτι να πει: Να στείλει ένα μήνυμα. Να ανακοινώσει μια κίνηση, που θα είναι σε θέση ν' αλλάξει το κλίμα. Να δημιουργήσει κάποιες (έστω θολές...) ελπίδες στους ποδοσφαιριστές και στους οπαδούς. Κάτι.

ΣΕ παρόμοιες περιπτώσεις, εκείνος που διοικεί διαλέγει μία από τις δύο τακτικές που υπάρχουν:

* Ή αφήνει τα πράγματα όπως έχουν και περιμένει το αποτέλεσμα του ντέρμπι για να κάνει μετά τα όποια πράγματα έχει στο μυαλό του, που σημαίνει... νικάμε και τα αφήνουμε όλα ίδια - χάνουμε και διώχνουμε τον προπονητή.

* Ή προχωράει σε μια - δυο κινήσεις από πριν, με στόχο να φρεσκάρει το ενδιαφέρον του κόσμου, να ανεβάσει το ηθικό των παικτών και των φιλάθλων και να στείλει με ένα διαφορετικό αέρα την ομάδα στη Ριζούπολη.

ΔΕΝ θα 'ταν παράλογο, δηλαδή, αν ακούγαμε (π.χ.) ότι η ομάδα αλλάζει προπονητή σήμερα, για να πάει στη Ριζούπολη να παλέψει το παιχνίδι κάτω από διαφορετικές προϋποθέσεις!

ΚΑΤΙ τέτοιο, όπως φαίνεται, κανένας δεν το σκέφτηκε. Αντίθετα το μυαλό των υπευθύνων μοιάζει να έχει κολλήσει στα... 60-65 καλά λεπτά του αγώνα με τη Στουτγκάρδη, που αποτελούν... μπούσουλα για το μέλλον (όπως είπε κι ο πρόεδρος), ακριβώς επειδή υπάρχει γενικότερη απροθυμία για γενναίες αποφάσεις (είτε πριν είτε μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό) που θα δώσουν πραγματικές λύσεις στο φετινό πρόβλημα της ομάδας.

ΠΟΙΟ είναι το πρόβλημα; Μα, ο προπονητής και οι νέοι παίκτες, που σε γενικές γραμμές είναι χειρότεροι από εκείνους που υπήρχαν πέρυσι και γενικά αποδεικνύονται όσο περνάει ο καιρός κατώτεροι των προσδοκιών του κόσμου της ομάδας.

ΟΠΟΙΟΣ δεν βλέπει αυτή τη διάσταση του προβλήματος είναι ανίκανος και να βρει λύσεις.

ΤΑ υπόλοιπα, και αυτά που ακούστηκαν από τον Αργύρη Μήτσου και τα άλλα που διοχετεύονται ψιθυριστά δεξιά κι αριστερά, δηλαδή τα... «δεν πουλάμε» και... «όσοι διαμαρτύρονται είναι κατευθυνόμενοι» και... «αυτή τη φορά θα πάμε στη Ριζούπολη με τσαμπουκά» και... «η ομάδα είναι καλή, περιμένετε και θα δέιτε», είναι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 12/11/2003

Καταλάβατε πώς ΔΕΝ πρέπει να σκεφτόμαστε φίλοι μου;

Ανώνυμος είπε...

21:24 Παναθηναϊκός
«Πράσινος» ο Δημούτσος

21:48 Ολυμπιακός
Κόκκινος ο Γκαλέτι

squarelogic είπε...

τωρα να παρεξηγηθω Τζονυ?
ακου "γεροξεκουτηδες","αμασητα"

πιπερι στο στομα ΤΤ!

μπορει η αντιπαραθεση μαζι σου και με τον Μιχαλη να βοηθα να διατηρειται κινηση στο μπλογκ,ομως οσον αφορα αυτο που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μας ενδιαφερει,δηλ.την ομαδα, 9 φορες στις 10 δικιο ειχαμε "η φραξια Κουτοχορτου"οπως λεει ο "μικρος"
(φραξια βεβαια δεν υπαρχει γιατι με τον Κουτοχορτο δεν γνωριζομαστε...)

Γενικα παντως προσεξε το,βγαινεις πολυ ειρων συχνα....

squarelogic είπε...

latin
ειναι σαφες οτι η μεταγραφη Δημουτσου θαναι πρωτοσελιδη αυριο,ενω αυτος ο τυχαρπαστος ο Γκαλετι θαναι μονοστηλο!

Ανώνυμος είπε...

@ Squarelogic,

επομένως επικροτείς τους χλευασμούς του Κουτόχορτου κατά του Νίνη, του Σιόντη και του Δημούτσου.

Κρίμα.

Ανώνυμος είπε...

@ Τζόνι Τουρτούρας

Χωρίς να γίνομαι δικηγόρος του squarelogic, δεν νομίζω να τίθεται θέμα χλευασμού των μικρών.

Αλλά, όπως και να 'χει, είναι ξενερωτικό εσύ να παίρνεις (τον χ, ψ) Δημούτσο και ο άλλος μετά από 24 λεπτά να παίρνει (τον χ, ψ) Γκαλέτι. Δεν είναι;

squarelogic είπε...

για το Νινη ειχα κανει και ενα ωραιο ποστ!
Μακαρι να μ'αναγκασει κι ο Δημουτσος να του κανω ενα...

αλλα την ουσια την διευκρινησε ο latin,και ειλικρινα απορω,πως αντι να βλεπεις το προφανες,αναζητας παντα την κακεντρεχεια και τον χλευασμο σε οτι λεμε.

Χαλαρωσε!

Ανώνυμος είπε...

@ αγαπητέ μου Squarelogic,

αναζητώ "την κακεντρέχεια και το χλευασμό σε Ο,ΤΙ λέτε"; Μήπως τα παραλές λιγάκι και τα φουσκώνεις χάριν ... φραξιονισμού;

Καταρχήν, ΠΟΙΟΙ "λέτε"; Εμπαθή έχω χαρακτηρίσει τη συνολική στάση ΜΟΝΟ του αγαπητού Κουτόχορτου και ΚΑΝΕΝΟΣ άλλου εδωμέσα. Γνωστό τοις πάσι΄, μαζί με τα επιχειρήματά μου γι' αυτό (τα οποία μου παρέχει άφθονα ο ίδιος ο Κουτχ σχεδόν κάθε φορά που γράφει). Όπως είναι γνωστό ότι σε κάποια θέματα δεν έχω χαρακτηρίσει εμπαθή την προσέγγιση του Κουτχ, ω ναι, και σε άλλα έχω συμφωνήσει μαζί του.

Κατά δεύτερον, ειδικότερα με σένα και τον Greenheart, σε κάμποσα θέματα έχουμε συμφωνήσει, είναι επίσης γνωστό τοις πάσι εδωμέσα. Σε κάμποσα πάλι έχουμε διαφωνήσει, χωρίς να σου/σας προσάψω τίποτε απολύτως περί κακεντρέχειας, εμπάθειας και χλευασμών. Σε κάποια, τέλος, σου/σας έχω προσάψει έλλειψη λογικής συνοχής των επιχειρημάτων και στοιχείων που να τα στηρίζουν επαρκώς - πράγμα που καμμιά σχέση δεν έχει με τα παραφουσκωμένα που λες περί κακεντρέχειας και χλευασμών.

Τα παραλές λοιπόν. Προφανώς για ν' αποφύγεις ν' απαντήσεις στο συγκεκριμένο θεματάκι που έθεσα. Ποιό ήταν άραγε αυτό; Να σου το κάνω λιανά, για να καταλάβεις ακόμα καλύτερα γιατί τα παραλές.

Από το πρόσφατο post-κατεβατό του Κουτχρτ, του την έπεσα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ, στο σημείο όπου σαφέστατα (και μην κρυβόμαστε κάνοντας τις τρελές) χλευάζει τους Νίνη, Σιόντη, Δημούτσο. Δες το comment μου εδώ, στις 25/06, 7:54.

Μου φάνηκε λοιπόν πολύ περίεργο που αυτό το ένα αλλά άκρως μελανό σημείο του συγκεκριμένου post, ούτε συ, ούτε ο Greenheart, ως ... προσβύτεροι και πλέον νουνεχείς του Κουτοχόρτου, θεωρήσατε ότι άξιζε μιας απάντησης - δεδομένου άλλωστε ότι για τον Νίνη (αλλά και για τα εγχώρια νεαρά ταλέντα γενικότερα) έχετε εκφραστεί από θετικά έως ενθουσιωδώς.

Σας εξέφρασα αυτή την απορία μου, αλλά αγρόν αγοράσατε ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ. Αντιθέτως, εκφράσατε την αμέριστη συμφωνία σας με το post ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΣ τη συγκεκριμένη χοντράδα, στην οποία σας επέστησα την προσοχή.

Για μένα λοιπόν πρόβλημα χαλάρωσης, που λες, έχει όποιος στέκεται φραξιονιστικά απέναντι στα πράγματα. Και που, όπως είπα, μαζί με τις 2-3 αλήθειες καταπίνει και τις χοντράδες του αλλουνού.


@ latin,

δεν νομίζεις να τίθεται "θέμα χλευασμού των μικρών"; Ξαναδιάβασε λοιπόν τι λέει γι' αυτούς το post! Ιδού:

"Η πολιτική της ομάδας στις μεταγραφές είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Το νέο πλάνο λέγεται 'παιδικός σταθμός' και αποσκοπεί στην μάζωξη κάθε αμούστακου με υποψία ταλέντου ανά την επικράτεια [...]
Το τελευταίο απόκτημα (μάλλον) λέγεται Ελίνι Δημούτσος ή Ελίνιο. Έρχεται να κάνει παρέα με τους Ελ-Νίνιο, Σιοντίνιο,Τζιολιάο, Βιντρίνιο, Δαρλαέϊ και Λεοντιάου. Μιλάμε για μαγεία".

Χοντράδα και χοντροκοπιά πρώτου μεγέθους αγαπητέ.

Σε ό,τι αφορά τώρα το ξενέρωμα που λες, θα πρέπει να επαναλάβω τη θέση μου για τις μεταγραφές γενικά.

ΚΑΜΜΙΑ απολύτως εντύπωση, ούτε θετική ούτε αρνητική, δεν μου κάνουν τα ονόματα που παρελαύνουν κι έρχονται στην ομάδα μας και σ' όποιες άλλες ομάδες αυτή την περίοδο. ΟΥΤΕ ενθουσιάζομαι, ΟΥΤΕ ξενερώνω.

Και φυσικά με τίποτα δεν μπαίνω στο άσχημο τριπάκι (διότι περί τριπακίου πρόκειται) να νιώθω κάτι σαν μειονεκτικά, ή έστω ξενέρωμα, επειδή ο τάδε άλλος πήρε τον δείνα παιχταρά.

Οι λόγοι γι' αυτό είναι πολλοί και πέραν της μικροπολιτικής και της "λογικής" των εντυπωσιασμών.

Πρώτον, πολλά γερά ονόματα δεν έκαναν τίποτα, ή έστω ελάχιστα, είτε σ' εμάς είτε σε άλλους. Ενώ κάμποσα μικρά ονόματα, ή και άγνωστοι τελείως, έπιασαν τόπο κι άφησαν ακόμα κι εποχή. Μόνο στο ΓΗΠΕΔΟ και ΣΥΝ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩ μπορούμε να καταλάβουμε τι εστί ένας παίκτης.

Δεύτερον, κι αυτό σε παρακαλώ πρόσεξέ το μιας και μιλάς για ξενέρωμα λόγω Δημούτσου και Γκαλέτι: γνωρίζω πολύ καλά με ποιούς ΑΤΙΜΟΥΣ τρόπους πήρανε τις ντόπιες κούπες οι απέναντι αυτά τα χρόνια - και γι' αυτό φίλε μου ΔΕΝ ΜΑΣΑΩ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ότι μας ρίξανε στο καναβάτσο (τουλάχιστον στο 90% των περιπτώσεων) χάρη στις φίρμες και τους ... μάγους τους, που έχουν αποδειχτεί πολύ λίγοι έως και νούλες κάθε φορά που ο θίασός τους βγήκε εκτός ελληνικής επικράτειας, τουτέστιν εκτός racket (=περιοχή "προστασίας" στα μαφιόζικα).

Αν εσύ έχεις μασήσει σ' αυτό το παραμύθι, και γι' αυτό ξενερώνεις όπως λες, λυπάμαι πολύ.

Α, και σε παρακαλώ μη μου αντιγυρίσεις σαν τον Κουτχ ότι είμαι "πλήρως ικανοποιημένος" και τα τοιαύτα. Η θέση μου για το τι χρειάζεται η ομάδα αυτή τη στιγμή είναι γραμμένη παραπάνω.

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΤΕ-γιατί μόνο με χιούμορ αντιμετωπίζεται η κατάσταση..

ΑΕΚ - Ριβάλντο
Αρουαμπαρένα (Βιγιαρεάλ)
Ασκάρατε (Ατλέτικο Μαδρίτης)
Μαντούκα (Μπενφίκα) 800.000€
Ενσαλίβα (Πανιώνιος) 400.000€

δηλαδή και μεγάλα συμβόλαια δώσαμε και μετρητά για παίκτες που θέλαμε.

ΟΣΦΠ - Νούνιες 2.000.000€
Γκαλέτι 2.500.000€
και πάει για άλλους επίσης ποιοτικούς και ακριβούς...μετά απο χρόνια λογική θέλω και πληρώνω για να τον πάρω.

ΠΑΟ - Μάλαρτζ (Ξάνθη)ποσό άγνωστο άντε επειδή είμαι καλός 400.000€
Εντιογέ (ελεύθερος)
Δημούτσος(Ηλυσιακός) 100.000€

ΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ?

squarelogic είπε...

ΤΤ νομιζω οτι η ειρωνια του Κουτοχ.δεν αφορουσε τοσο τους νεαρους,οσο τη σφιχτη και..απροσδιοριστη μεταγραφικη πολιτικη της ιδιοκτησιας την ιδια ωρα μαλιστα που εν πολλοις διπλασιαζει τις τιμες των διαρκειας.
Θεμα εκφρασης δηλ.και οχι επι της ουσιας χλευασμος των νεων.

Για τις τραγικες ελλειψεις στην αμυνα ομως δε λες κουβεντα...

και παντως μου κανει εντυπωση που καποιος σαν εσενα στο σκωπτικο μου σχολιο για Δημουτσο/Γκαλετι αντι να διακρινει την επικοινωνιακη καρα-ΠΛΑΚΑ που μας κανουνε,διακρινει χλευασμο του νεαρου!
Το σκεφτηκες οτι δεν διερρευσε τυχαια η ειδηση του κλεισιματος Γκαλετι 14 λεπτα μετα το "κλεισιμο"...καποιου Δημουτσου?

ΥΓ.
Κουτοχ.ξεχασες και τον Ζεραλντο Αλβες στην ΑΕΚ+ καποιους ελπιδοφορους νεαρους που εκει δεν γινονται σηριαλ(γιατι εχουν ουσιαστικοτερα πραγματα να ασχολουνται).

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι καταναλώσαμε πολλή ενέργεια για το αν ο Κουτόχορτος λοιδώρησε ή όχι τη "νεολαία". Η γνώμη μου είναι ότι δεν το έκανε - με το γνωστό αιχμηρό στυλ του σχολίασε τη μέχρι τώρα διαφανείσα στρατηγική των μετεγγραφών.

Σημασία έχει η ουσία: θα γίνει ουσιαστική ενίσχυση της ομάδας, ή όχι; Για την ανάγκη ενίσχυσης, νομίζω συμφωνούμε όλοι. Είτε μας αρέσει είτε όχι, οι αντίπαλοι ενισχύονται. Οι παίκτες που έρχονται είναι -κατά τεκμήριο- αξιολογότεροι απ΄ αυτούς που αντικαθιστούν.

Ασφαλώς και τα ονόματα από μόνα τους δεν λένε τίποτα - συμφωνώ απολύτως με τον Τζόνυ. Όμως, από κάποια στιγμή και έπειτα, το θέμα είναι στατιστικό: από 4-5 ξένους με καλές προδιαγραφές, 2-3 θα σε βοηθήσουν ουσιαστικά.

Εμείς δεν είμαστε καν εκεί. Την επίσημη γραμμή την ξέρετε: οι επαφές και οι διαπραγματεύσεις γίνονται κρυφίως, για να μην μπουν σφήνα οι εχθροί και χαλάσουν τη δουλειά (άκουσα με τα αυτιά μου τον Νικολογιάννη να το λέει σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο). Έστω ότι είναι έτσι - αν και προσωπικώς μου φαίνεται αστείο, αλλά τέλος πάντων... Κάποια στιγμή, θα πρέπει να γίνουν ανακοινώσεις. Υπάρχουν κάποιες σοβαρές πηγές που επιμένουν ότι μέσα στην εβδομάδα θα γίνει κάποια εντυπωσιακή (ελπίζω και ουσιαστική) κίνηση...

Επιμένω όμως, ότι οι ενδείξεις είναι ανησυχητικές. Πάνω απ΄ όλα, με προβληματίζει ότι, για μιαν ακόμα φορά, πλησιάζουμε στην αρχή της προετοιμασίας με ανέτοιμο ρόστερ. Αυτό το λάθος επαναλαμβάνεται συστηματικά και το πληρώνουμε ακριβά. Το ίδιο έγινε πέρυσι (θυμηθείτε πότε ήρθαν Σαλπιγγίδης κ.ά.) αλλά και πρόπερσι (Φλάβιο, Μπίσκαν...).

Εν ολίγοις, αυτό που ισχυρίζομαι είναι ότι, πλέον, δεν ελπίζουμε σε ομαλή εξέλιξη των πραγμάτων: ελπίζουμε σε ανατροπή.

Ανώνυμος είπε...

@ Squarelog,

ωραίος! Μου την πέφτεις ότι σου προσάπτω κακεντρέχεια+χλευασμό, σού αποδεικνύω ότι ουδέποτε έχει συμβεί αυτό, κι απαντάς άλλα αντ' άλλων... Τελοσπάντων. Πρόβλημά σου.

@ Greenheart,

θα μου επιτρέψεις να σε πειράξω ο αλητήριος. Λοιπόν,

- Όόόόλα τα καλά παιδάκια, ήσυχα και με σταυρωμένα χεράκια διαβάζουμε κι ακούμε προσεκτικά:

"Η πολιτική της ομάδας στις μεταγραφές είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Το νέο πλάνο λέγεται 'παιδικός σταθμός' και αποσκοπεί στην μάζωξη κάθε αμούστακου με υποψία ταλέντου ανά την επικράτεια [...]
Το τελευταίο απόκτημα (μάλλον) λέγεται Ελίνι Δημούτσος ή Ελίνιο. Έρχεται να κάνει παρέα με τους Ελ-Νίνιο, Σιοντίνιο,Τζιολιάο, Βιντρίνιο, Δαρλαέϊ και Λεοντιάου. Μιλάμε για μαγεία".

- Ποιό καλό παιδάκι θα μού πει αν η φράση "αμούστακα με υποψία ταλέντου" - που ταυτοποιεί τους "Ελίνιο, Ελ-Νίνο, Σιοντίνιο" - χλευάζει ή όχι και τους νεαρούς Δημούτσο, Νίνη, Σιόντη;

- ......

- Καλά, κατάλαβα, τα μπρατσάκια σας και γρήγορα στο ντους να καθαρίσει το μυαλό!

Επί της ουσίας;

Τα έχουμε πει. 1-3 έμπειροι παίκτες και ασφαλώς - όπως πολύ σωστά επισημαίνεις - ο κύριος κορμός έτοιμος στις 9 Ιουλίου.

Όσο για την ενίσχυση των αντιπάλων μας, ΟΥΔΟΛΩΣ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ και πολύ λιγότερο του ουδόλως (!) με κάνουν να νιώθω κάτι σαν άβολα ή ξενερουά ...

Και θα σου επαναλάβω αυτό που είπα και στον ξενερωμένο φίλο latin:

είναι ΠΑΡΑΜΥΘΙ και ΜΕΓΑ ΨΕΜΜΑ ότι η Γαβριέλα σάρωσε τις ντόπιες κούπες τα τελευταία 10 χρόνια χάρη στις μεταγραφικές ενισχύσεις της, τις φίρμες και τους "μάγους" της.

Συμφωνείς ή το ... σκέφτεσαι;

Ανώνυμος είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ αδέλφια,

Διάβασα με προσοχή όλα όσα γράψατε και - ως συνήθως - συντάσομαι ως επί τω πλείστον με την θέση του εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ αδελφού Τζώνυ.

Με το συμπάθειο δηλαδή αλλά ο Μίνχ δεν ήταν παιχταράς όταν ήρθε... γυρολόγος ήταν. Σε προηγούμενο ποστ είχα δημοσιεύσει ΌΛΟ το ρόστερ της ομάδας του Νταμπλ. Ίδια γκρίνια είχαμε και τότε. Μη πω χειρότερη.

Άπο εκεί και πέρα, ο Γκαλέτι είναι καλός παίκτης αλλά κάποιο λάκο έχει η φάβα γιατί πολύ φθηνά τον παίρνουν και δεν κάνω πλάκα. Ο Νούνιες δεν ξέρω πόσα δίνουν, δεν τον ξέρω τον παίχτη αλλά επιμένω ότι 22 χρονών Αργεντίνος και παιχταράς ΔΕΝ γίνεται για 2,5 εκατομμύρια να έρθει στην Ελλάδα. Ο Βαγγελάκης θα είναι καλύτερος.

Εγώ τις μεταγραφές τις κρίνω στο Γήπεδο και όχι στα πρωτοσέλιδα. Και στο ποδόσφαιρο δεν ισχύει πάντα το "ό,τι πληρώσεις παίρνεις". Τα έσκασες στον Φλάβιο (ή ο Γαύρος στον Ζάχοβιτς παλιότερα για παράδειγμα) και πήρες τα 3 σου, έδωσες λιγότερα στον Μάρκους Μϊνχ (ή τον Στολτίδη) και σου βγήκαν. Τέλος. Ο Χρηστάρας όταν προτοήρθε θεωρήθηκε "άντε γειά" πριν το εξάμηνο.

Με ενοχλεί που δεν παίρνει πίσω τον Γκάντσεφ γιατί είναι το "πουλέν" μου και τον έχω παρακολουθήσει πολύ. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Θεωρώ ότι είναι πολύ καλός παίκτης και είναι κρίμα να μην παίζει.

Από εκεί και πέρα περιμένω να δώ. Θεωρώ μέτριους παίκτες αυτούς που πήραν οι γαβριέλες και άγνωστους τους δικούς μας. Οι παίκτες που πήρε η γαβριέλα ξέρεις μέχρι που φτάνουν, και όχι δεν φτάνουν και πολύ ψηλά Δεν το λέω από εμπάθεια... αντικειμενικά παίκτης που μπορεί να φτάσει ψηλά δεν κοστίζει μόνο 2,5 εκατομμύρια. Οι δικοί μας δεν ξέρεις. Μπορεί να είναι σαπάκια... μπορεί και να πήρες τον νέο Βαζέχα.

Και για άλλη μία φορά, ο Βαρδινογιάννης τα βάζει απ' την τσέπη του. Ο Κρόκους τα βάζει απ' την τσέπη του Ελληνικού λαού και ο Ντέμης το ίδιο. Εγώ δεν είμαι λογιστής του Τζίγκερ να ξέρω πόσα βγάζει και πόσα βάζει και πως. Αλλά πάντα απέναντι στις Γαβριέλες και στα Χανούμια θα μπορώ να στέκομαι λέγοντας ότι εμένα καμμία πολιτεία δεν μου χάρισε ποτέ τίποτα. Για εμένα λέει πολλά.

Τέλος, η κριτική που ασκώ στην διοίκηση είναι αρκετή, και - πιστεύω - πολύ λιγότερο καταστροφική από το να γιουχάρω και να "καίω" παίκτες πριν καν ακουμπήσουν αυτοί την μπάλα.

Από εκεί και πέρα θα το πω για άλλη μία φορά και ας γίνω αντιπαθής. Σαν κόσμος του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ δεν έχουμε στηρίξει την ομάδα στα δύσκολα, το αντίθετο σε πολλά θέματα - όπως αυτό του γηπέδου - σταθήκαμε απέναντι της.

Γι' αυτό και μόνο καλό θα ήταν να κοιτάξουμε και λίγο την δική μας την καμπούρα. Αυτό μόνο. Όσο για την πελατειακή σχέση που θέλουν κάποιοι να έχουν με την ομάδα, και να την παρομοιάζουν (την ομάδα) με κόκα κόλα, θα το πω για άλλη μιά φορά. Ως οπαδός της, για εμένα η ΠΑΝΑΘΑ είναι η σούπερ γκόμενα. Η ΚΑΨΟΥΡΑ ΜΟΥ. Ο Μπαμπάς της κάνει μαλακίες και έχει βρει ευκαιρία ένα μαλακισμένο από τον πειραιά και πάει να μου την γαμήσει... Ε ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΩ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΚΥΝΗΓΑΩ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΜΠΑΜΠΑ ΤΗΣ... ΘΑ ΜΑΤΩΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟΣ.

ΤΟ ΠΙΑΝΕΤΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ?????


Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτίμηση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

ΤΤ όπως κατηγορείς τους άλλους ότι τα ισοπεδώνουν όλα, τα ίδια και χειρότερα κάνεις και εσύ. Εννοείται ότι ο γαύρος απήλαυσε την σκανδαλώδη διαιτητική εύνοια διαχρονικά, αλλά δεν μας φταίει που βγαίνουμε 3οι 2 χρόνια τώρα, ούτε ότι πάμε ολοταχώς για 3η σερί χρονιά στα ίδια, ούτε ότι κάναμε 6 εντός έδρας ήττες.

Και μπορεί οι αστέρες τους να ήταν οι Παπουτσέλης, Ευθυμιάδης, Κασναφέρης, Ζωγράφος και σία, αλλά τους βοήθησαν πάρα πολύ τα τελευταία 10 χρονια και οι ποδοσφαιρικοί αστέρες τους όπως ο Ριβάλντο, ο Καρεμπέ, ο Ζιοβάνι, ο Ζε Ελίας.

Και εννοείται ότι προέχει το να παίζεις σαν ομάδα (γεγονός πολύ πορωτικό που σε γεμίζει κιόλας) αλλά εγώ θυμάμαι 45.000 άτομα εν μέσω καύσωνα να περιμένουν να δουν Φλάβιο και Μπίσκαν. Αποκτά και μια αύρα η ομάδα, άσε που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι μεγάλοι παίκτες βοηθάνε σε όλα, ακόμα και στην εξέλιξη των μικρών ταλαντούχων που υπερασπίζεσαι. Δλδ ο Νίνης θα επιζημιώταν από την παρουσία του Γκαλέτι?

Είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ποδοσφαίρου να θες να έρχονται στην ομάδα σου μεγάλοι παίκτες, αναγνωρισμένοι, που να κάνουν την διαφορά. Αυτό έχει ανάγκη ο Παναθηναικός τώρα.

Και είναι λογικό να κοιτάς πως ενισχύονται οι ανταγωνιστές σου, ειδικά αν σε έχουν ήδη από κάτω. π.χ στην Αγγλία αντιπαθώ την Μάντσεστερ αλλά τρόμαξα με τις μετεγγραφές που έκανε

Ανώνυμος είπε...

μα είναι λογική αυτή ρε μιχάλη? Ναι τους πιάσαμε όλους κορόιδα! Άστους βλάκες να παίρνουν Ρίμπο, Αρουαμπαρένα, Γκαλέτι, ακόμα και Νούνιεζ (γιατί και στατιστικά να το δεις, 14 γκολ έβαλε σε πρωτάθλημα καλύτερο από μας, ενώ ο Βαγγελάκης με την πίεση έχασε ακόμα και σε κενή εστία, για να μην αναφέρω τα σταριλίκια του).

Τα τελευταία 10-15 χρόνια έχουν βγει 4-5 "Βαζέχες" (Βαζέχα, Χένρικσεν, Μικάελσεν κτλ) και σχεδόν 100 "Βόουτερ" και "Ιρισμέτοφ". Θα θελα να ξερα τι θα έλεγες έτσι και παίρναμε εμείς τον Γκαλέτι. Γιατί πέρσι με τον Βίκτορ που δε νομίζω να έλεγες τα ίδια.

Όπως το πες, ο Ντιογιέ και ο Δημούτσος είναι άγνωστοι. Μπορεί να βγούν, μπορεί και όχι (πιο πιθανό). Πρέπει να παίρνεις τέτοιους παίκτες, αλλά και σίγουρα χαρτιά. Γιατί αλλιώς αυτό το πράγμα δεν λέγεται σχεδιασμός σοβαρής ομάδας.
Και πες μου αν έχουμε πολύ καλύτερους από Ρίμπο,Αρουαμπαρένα,Γκαλέτι στη θέση τους. Ή έστω Ρόμενταλ. Σε χαλάγανε?

Ανώνυμος είπε...

@ Henriksen,

τι ακριβώς "ισοπέδωσα" αδελφέ όταν είπα ότι σχεδόν όλα τα πρωταθλήματα που πήρε η γαβριέλα τα τελευταία 10 χρόνια, ΔΕΝ τα πήρε χάρη στις μεταγραφές, τις φίρμες και τους "μάγους" της, αλλά χάρη σε ατιμίες;

Τι ακριβώς ισοπέδωσα; Μήπως δεν είναι έτσι;

Τι συζητάμε τώρα δηλαδή; Ότι σε 20 ντέρμπι μας με τη Γαβριέλα από το 1996 και μετά, τα 19 τα τελειώσαμε με παίκτη ή και παίκτες λιγότερους με το έτσι θέλω των κοράκων; Ότι, αντιθέτως, ο Ζιοβάνι κατόρθωσε να σπάσει τα σαγόνια τεσσάρων (4) παικτών διαφόρων ομάδων και να τους στείλει στο νοσοκομείο ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΥΤΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ; Ότι ο Καρεμπέ έπαιζε μποξ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ... αφού βλέπεις ακολουθούσε και ματς μ' εμάς; Ότι ο Ζε Ηλίας ήταν ένας από τους πιο βρώμικους παίκτες που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα; Ότι πάνω από τα μισά γκολ που έχει βάλει ο Τζόρτζεβιτς, τα έχει βάλει με πέναλτι, που τα περισσότερα ήταν πέτσινα; Ότι όσο ο Λύμπε έπαιζε σ' εμάς, τον είχαν αλαλιάσει να του σφυρίζουν δήθεν επιθετικά φάουλ σε βάρος του; Ότι, αντίθετα, όλα αυτά τα χρόνια δόθηκαν άπειρα ανύπαρκτα φάουλ υπέρ της Γαβριέλας έξω από την περιοχή, δώρο για να σκοράρει ο Ριβάλντο;

Κι είμαι εγώ, φίλε, αυτός που ... ισοπεδώνει όταν θυμίζω τη σκοτεινή όψη του ερυθρόλευκου φεγγαριού, που κάποιοι από μας έχουν αρχίσει να ψιλοθαυμάζουν ή εν πάση περιπτώσει να νιώθουν στενάχωρα κι άβολα απέναντί του;

Έλεος αδερφέ.

Λοιπόν, για να μην λέμε τρελά πράγματα: η θέση μου για τις μεταγραφές γενικά και γι' αυτές που θεωρώ ότι χρειάζεται η ομαδάρα μας είναι γραμμένη εδωμέσα κάμποσες φορές.

Πώς σου φαίνεται αυτή;

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Τζόνυ για όσα είπες σχετικά με Γαβριέλα και διατησία...ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΗΤΑΝ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΚΑΤΕΛΥΣΑΝ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥ. Η διαχρονική εύνοια της Γαβριέλας είναι δεδομένη, είναι αναμενόμενη. Ποτέ δεν σταμάτησε τα τελευταία 11 χρόνια και ούτε πρόκειται. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, φτιάχνεις ομαδάρα προσωπικοτήτων ώστε να κερδίζεις και τα κοράκια. Πόσα σου κόβουν με οφσάιντ, 2-3 φάσεις? Αν αυτές είναι όσες παράγεις τότε ναι έχασες. Κάνε λοιπόν ομάδα που παράγει 10-15 φάσεις, που εκθέτει και τους διαιτητές, και τα φερέφωνα, και τους δικαστές και όλους. Μαζί με Δημούτσο λοιπόν, πάρε Βερόν. Μαζί με Εντογιέ, πάρε τον Μίκολι. Πάρε τον Λαουρέν που τελειώνει απο Άρσεναλ. Πάρε τον Σπυρόπουλο, ο οποίος πλέον δεν σου κάνει γιατί κοστίζει. Φέρε πίσω τον Σιοντή αλλά φέρε και κάποιον σαν Ελγκέρα, Μπουρντίσο, Κολοτσίνι να τον μάθουν 2 πράγματα παραπάνω. Πάρε τον Γκαγιάρδο, η Παρί τον δίνει με λίγα λεφτά για ευρωπαικά δεδομένα και φέρε και τον Γκάντσεφ να μάθει. Γίνονται αυτά? Βεβαίως αλλά δεν κοστίζουν 100 και 500 χιλιάδες...

Ανώνυμος είπε...

με κάλυψε ο κουτόχορτος για διαιτησία και μετεγγραφές. ΤΤ έχεις πει ότι η ομάδα θέλει 3-4 έμπειρους παικταράδες πάνω από όλα. Ας αναμείνουμε λοιπόν, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις. Ίσως γίνει ένα ντεμαράζ. Ε του π****η κάποιον θα πάρουμε. Το θέμα είναι να μην είναι τύπου Βίκτορ (σακάτης), Φλάβιο (περιπατητής) ή μην έρθει 31/8

σχολιαστής είπε...

Mιά ερώτηση: Oταν κάθε λογικός άνθρωπος, θα θεωρούσε θαύμα να γίνει έστω και μια πρωτοκλασάτη μεταγραφή, πως στα κομμάτια περιμένουμε να γίνουν δυο τρείς;

To σύνδρομο "καβούρια" επανακάμπτει. Φέτος, θα παλεύουμε για την τρίτη θέση με ΠΑΟΚ και ΑΡΗ.

Τις θέσεις 1 και 2 ας τις ξεχάσουμε. Φαίνεται ότι γαύροι και ΑΕΚ σοβάρεψαν.

Ανώνυμος είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ αδέλφια...

Και κάτι τελευταίο. Εμείς είναι εμφανές ότι τα τελευταία 3 χρόνια, και συγκεκριμένα από το νταμπλ και μετά, ψαχνόμαστε. Με όλο τον εξωγηπεδικό πόλεμο και τα εσωτερικά μας προβλήματα βρισκόμαστε σε φάση αναδιοργάνωσης. Ακόμα και από τους οπαδούς της η ομάδα δεν έχει στήριξη.

Οι Γαυροαεκτζήδες τι δικαιολογία έχουν; Και άντε για το αεκάκι να δεχτώ ότι από 3η βγαίνει 2η. (Όχι τα οικονομικά... γιατί κανονικά θα έπρεπε να είναι β εθνική έτσι;;;). Ο Γαύρος γιατί ακόμα κυνηγάει την "ευρωπαϊκή υπέρβαση"; Με όλους αυτούς τους "παιχταράδες" που φέρνει;;;

Μήπως γιατί ΚΑΙ αυτοί οι "παιχταράδες" που παίρνει με μεταγραφές είναι τέτοιοι μόνο στο προστατευτικό για τις γαβριέλες και αποστειρωμένο από κάθε είδους ανταγωνισμό Ελληνικό Πρωτάθλημα;

Λένε μερικά αδέλφια ότι "αφού ο άλλος έχει το παρασκήνιο, τότε ας κάνει τέτοια ομάδα που θα κερδίζει και το Παρασκήνιο"...

Ρε παιδιά πλάκα κάνετε; Η Ρεάλ Μαδρίτης να έπαιζε δεν θα μπορούσε να κερδίσει αυτό το παρασκήνιο ρε παιδιά.

Θυμηθείτε φάσεις ρε... θυμηθείτε την ομάδα να τρώει ξύλο εν ψυχρό και να μένει με 9 παίκτες επειδή προηγήθηκε 2-0. Θυμηθείτε ρε τα πέναλτι στον Βλάοβιτς που είχε κάνει τον Ανατολάκη γιο-γιο.

Θυμηθείτε ρε ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ που είχε δει ποτέ του ο Χένρικσεν αλλα και τις δηλώσεις του Μητρόπουλου (αν θυμάμαι καλά) μετά ότι "προφανώς οι ξένοι διαιτητές έχουν μάθει να "χαρίζονται" σε παίκτες μεγάλων ομάδων".

Θυμηθείτε ρε ΠΩΣ έχασε το πρωτάθλημα η ομάδα του Κυράστα ρε παιδιά... ΚΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ;;;; Ποιός ρε γαμώ την Αγανάκτηση ΣΤΗΡΙΞΕ την ομάδα του Κυράστα ρε; Ποιός πέρα από τους 4.000 "τσάτσους";;;;

Σ' εκείνο το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, στο πέναλτυ που δεν δώθηκε στον Μικέ και στο καπάκι γκόλ του "κούνελου" ΠΟΙΟΣ ΡΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ;;; ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΤΡΥΠΑΚΙ ΟΙ ΠΟΥΣΤΟΦΥΛΑΔΕΣ "Ας είχε την ομάδα να κερδίσει".... για τον ΠΑΟΚ... που έριξε 4 στον Γαύρο την ίδια χρονιά ή την προηγούμενη δεν θυμάμαι.

ΡΕ ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ... ΞΥΠΝΑΤΕ. ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΙΑ ΓΑΜΩΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΟΛΑΣΗ ΡΕ.... ΚΟΛΑΣΗ. ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ.

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΤΡΕΛΟ ΤΡΥΠΑΚΙ ΚΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΛΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΥΣΤΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΛΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ Ο ΤΖΙΓΓΕΡ ΣΠΡΩΧΝΕΙ. ΡΕ ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ.... Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ. ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΜΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ.

ΕΛΑ ΜΩΡΗ ΠΑΝΑΘΑ ΜΩΡΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ....

Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτίμηση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ αδελφέ (όεεεε Ρενε) Χένρικσεν,

Δεν ξέρω αν έγραφα εδώ πέρυσι (δεν θυμάμαι) αλλά για τον Βίκτορ δεν πανηγύρισα καθόλου, όπως δεν πανηγύρισα για τον Φλάβιο.

Οι τελευταίοι παίκτες για τους οποίους πανηγύρισα ηταν ο Μπίτσκαν (και εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν μεγάλη μεταγραφή και τον "κάψαμε" ελέω Μπάκε και... κερκίδας που δεν γούσταρε - γιατί άραγε - τον Γιαννάκη και τον βάζαμε μπακ... τέλος πάντων) και ο Σάλπι (τον οποίο θεωρώ 10 φορές καλύτερο του Γκέκα. Απλά ο Γκέκας είναι 10 φορές καλύτερος του Μήτσου επειδή ο Μήτσος δεν λέει να κόψει τα μπουζούκια).

Συμφωνώ ότι χρειαζόμαστε και 2-3εις πρωτοκλασάτους. Αλλά από μόνοι τους δεν κάνουν τίποτα αν δεν τους στηρίξει λίγο και η εξέδρα.

Να πω κάτι ρε παιδιά κι ας μου πείτε ότι είμαι περίεργος. Ο Σόουζα κρατούσε 3 κούπες και ο Αγγελάρας ήταν κωλημένος. Ο Κόσμος όμως ΟΠΟΤΕ σηκωνόταν ο Σόουζα χειροκροτούσε σαν τρελός κι ας ήταν ο Πάουλο για τα πανηγύρια.

Για τον Μπίτσκαν μετά τα φιλικά και τις πρώτες "περιπατητικές" εμφανίσεις του, έφαγε την γιούγα της ζωής του. Έτσι και ο Τζιόλης αντί να μάθει από τον Μπίτσκαν έκανε το δικό του. Και όταν λέω να μάθει δεν εννοώ να περπατάει αλλά να παίρνει θέση και να κινείται όπως ο Μπίτσκαν χωρίς την μπάλα.

Δεν τους γουστάρω τους γαύρους αλλά τους παίκτες τους τους στηρίζουν. Εμείς ρε παιδιά έχουμε γιουχάρει απίστευτους παίκτες. Λίγος ήταν ο Γιάρνι; Λίγος ήταν ο Ασάνοβιτς; Λίγος ο Χούλιο Σέζαρ; Αλλά όταν δεν τραβάγανε, αντί να τους τραβήξει η εξέδρα... τους έθαβε.

Και αυτή η "γιούχα" δεν σταματάει πουθενά. Εδώ βρίζαν όλοι τον Ζέκο και ήταν ο μόνος διοικητικός στη Ριζούπολη. Έφυγε ο Ζέκο και πήρες τα 3 σου πάλι.

Ελάτε ρε παιδιά, μας έχουν βάλει οι πουστοφυλάδες και οι καραπουστόπουλοι στο τρυπάκι και γκρινιάζουμε από το πρωί έως το βράδυ. Δηλαδή τώρα σοβαρά ο 35χρονος "Ρίμπο" για εσάς είναι μεταγραφή που δείχνει ότι το αεκάκι έχει προοπτική και πλάνο????

Και να τον έπαιρνα τον Γκαλέτι θα περίμενα να τον δω στο γήπεδο. Ο Βίκτορ είναι μεγαλύτερο όνομα από τον Γκαλέτι. Αν αποθεραπευτεί μπορεί και να κάνει την διαφορά. Και ο Ιβανσιτς για εμένα είναι καλύτερος παίκτης. Με Βίκτορ, Ίβανσιτς στα άκρα και Αράπη - Τζιόλη (μέχρι να γυρίσει ο ΕΚΙ) θα τους ξεκωλιάσουμε ρε... ποιός Γκαλέτι;;;

Ας κάνουμε εμείς κόλαση την Λεωφόρο κι ας πάρουν Ροναλτίνιο. (Τον οποίο ειρήσθω εν παρρόδω είχε "βιδώσει" ο Λουκάς εδωμέσα με την Μπάρτσα).

Αυτή τη στιγμή έχω ενδεκάδα για να πάρω το πρωτάθλημα περίπατο.

1. Τέρμα - Μάλαρτζ
2. Δεξί Μπάκ - Βύντρα
3. Αριστερό Μπάκ - Δάρλας
4. Κεντρικός Αμυντικός 1 Μόρις
5. Κεντρικός Αμυντικός 2 Γιαννάκης
6. Δεξί Χαφ Βίκτορ ή Νίνης
7. Αριστερό Χαφ Ίβανσιτς
8. Κεντρικό Χαφ 1. Τζιόλης ή Λεό
9. Κεντρικό Χαφ 2. Αραπάκος (Ντογέ)
10. Σάλπι
11. Βαγγελάκης....

Το δίδυμο Μόρις - Γιαννάκης για εμένα είναι κορυφή και ας σκούζουν όλοι. Και τώρα έχουν και φίσκουλα να τους καθοδηγεί.

Όποιος μπακ έχει μπροστά του τον Νίνη (όπως ο Βύντρα στα τελευταία παιχνίδια) επειδή ο Πιτσιρικάς Μαρκάρει γίνεται παικταράς.

Ο Ντογέ αν είναι τόσο αθλητικός όσο λένε θα καλύπτει και τα αριστερά μπροστά από το Μπάκ μιας και ο "Μότσαρτ" δεν πολυμαρκάρει.

Να πέσει και καμία σφαλιάρα (ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΕΚΙ) από Βέλιτς η Πεσέιρο σε Τζιολοβαγγελολεοντίου να έρθουν λίγο στα ίσα τους και θα σου πω τι θα μας κάνει ο Γκαλέτι μέσα στη Λεωφόρο με 14.000 Φενταγίν να ασχολούνται με το Λιμάνι και τη Μάνα του....

ΠΑΝΑΘΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕε....

ΕΛΑ ΜΩΡΗ ΠΑΝΑΘΑ ΜΩΡΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΛΕΙΨΕΙ

Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτίμηση,

Παππάς10 ή Κατά κόσμον Μιχάλης.

Υ.Γ. Έχω κόψει το κάπνισμα εδώ και 4 ημέρες... μη με πολυπιέζετε αδέλφια γιατί θα ακούσετε στις ειδήσεις ότι παρανοϊκός φωνάζοντας "ΠΑΝΑΘΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ" πήγε και στούκαρε στην είδοδο του γαβριελοσκάκη.

Ξαναβάζω το post του Μιχάλη χωρίς τα μπινελίκια, τα οποία και θα ήθελα να αποφεύγονται-ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ αδέλφια,


Τι έγινε ρε παιδιά.. έφαγα διαγραφή;

Που είναι ο κείμενο μου το προηγούμενο;;;

Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτίμηση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Έλα ρε Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ κουτόχορτε αδελφέ...

Δηλαδή αν δεν βρίσουμε τις γαβριελες ποιούς θα βρίσουμε;;;

τέλος πάντων... "καθάρισε" και το επόμενο και από εδώ και εμπρός θα γράφω με λιγότερα μπινελίκια...

Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτίμηση,

Παππάς10 ή Κατά κόσμον Μιχάλης.

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Παρεπιπτόντως ο παίκτης ονομάζεται Εντογιέ και όχι Αράπης...Επίσης Μιχάλη συμπεραίνω οτι έκοψες το τσιγάρο και έπεσες στα παραισθησιογόνα...δεν εξηγείται αλλιώς το παραλλήρημα...

Ανώνυμος είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ Κουτόχορτε αδελφέ...

Έλα ρεεεεεε...Μη μου καθαρίζεις τα εμψυχωτικά μπινελίκια.... :) :) :ρ

Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτίμιση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ Κουτόχορτε αδελφέ...

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ είναι παραίσθηση από μόνος του μα μεν...

Όσο για τον Εντογιέ... αράπης δεν είναι;;; :ρ :ρ

Αμάν με αυτά τα politcally correct και τα fair play. Δηλαδή το "Μανωλάκη εεε... βγαλ' την έξω ωωω" δεν είχε σαφή αναφορά στο χρώμα;;;

Πέρα από τα περί πολιτικής, δεν κάνω καθόλου πλάκα. Για εμένα έτσι όπως είναι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ αυτή τη στιγμή παίρνει πρωτάθλημα περίπατο.

Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτίμηση

Παππάς10 ή Κατά κόσμον Μιχάλης

Υ.Γ. Προτιμώ το παραλλήλημα της πίστης και στήριξης στην ομάδα καθώς και της ελπίδας για την ομάδα από εκείνο της γκρίνιας και της μιζέριας κατά πάντων.

Ανώνυμος είπε...

Παραλλήρημα... γμτ...

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Μιχάλη...έχεις πολύ πλάκα ώρες ώρες και το εννοώ με απόλυτη συμπάθεια. Προφανώς ο Εντογιέ δεν είναι λευκός αλλά μπορούμε να είμαστε πιο ήπιοι. Δεν το κάνω για να το παίξω σωστός απλά είπαμε οτι κρατάμε ένα επίπεδο και δεν θέλω να εκτραχυνθούμε. Αν αρχίσουμε με το αράπης, θα φτάσουμε στο " ο δούλος, ο λάσπης, ο δραπέτης του Απαρτχάϊντ, το μαύρο σκυλί κλπ. Το πιάσατε το υπονοούμενο, έτσι?

Όσο για τις υπόλοιπες εκτιμήσεις σου τις βρίσκω υπεραισιόδοξες. Με γοητεύει η πίστη σου στην ομάδα αλλά ρε συ Μιχάλη...δυστυχώς τα γνωστά πρόσωπα, με τη γνωστή ανικανότητα και πρακτικές....μας έχουν φέρει στα χάλια αυτά. Ειλικρινά μακάρι να βγώ λάθος αλλά φέτος μας βλέπω 4ους και μάλιστα...ΧΑΛΑΡΑ. Ούτε τον Άρη δεν θα βάλουμε απο κάτω. Που φτάσαμε....

Μην ξεχνάς οτι το ποδοόσφαιρο είναι θέαμα...και ως θεατής θέλω να βλέπω το καλύτερο δυνατό. Θέλω να βλέπω ένα ωραίο έργο, γρήγορο με καλούς πρωταγωνιστές. Και στο σινεμά κάπως έτσι επιλέγεις τις ταινίες φαντάζομαι, δεν ψάχνεις τον κάθε ανήκουστο σκηνοθέτη με το ανύπαρκτο καστ.ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και είμαι Παναθηναϊκός και γι'αυτό αναλώνω χρόνο σε αυτό το blog. Κανένα όφελος ή δόλιο σκοπό δεν έχω. ΘΑ σου θυμίσω δε αφού κι εσύ είσαι παλιός, ότι ήμασταν ανέκαθεν η ποιοτική ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Με το πρωτοποριακό προπονητήριο, με τους γνωστούς παίκτες, που πλήρωνε αδρά και στην ώρα της...και όλοι οι άλλοι με ψευτομαγκιές και κορώνες προσπαθούσαν να μας κερδίσουν. Φέρναμε Ζάετς και Σαραβάκο ενώ οι άλλοι Στυλιανόπουλο και Κασδοβασίλη...κοίτα τώρα που φτάσαμε...

squarelogic είπε...

ωπα!χασαμε τον Σισκαουσκας στοπ!
πληρωσε 1 εκ.ρητρα και πηρε την ελευθερας για να παει ΤΣΣΚΑ με 2εκ/ετος!

Βρε το λιγουρη το Λιθουανο!

Ανώνυμος είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ τετράγωνολογικευμένε αδελφέ,

Που το είδες αυτό ρε μαν?

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης...

Ανώνυμος είπε...

Σισκάουσκας:

Ναι, βγήκε η είδηση στον sportfm. Αν πραγματικά ισχύει, είναι, από αγωνιστικής πλευράς, ανεπιθύμητη εξέλιξη. Ο "Σίσκα" έκανε καταπληκτική χρονιά. Παίκτης-κλειδί, ήταν φανταστικός στο final four, ενώ στα play-off, αν και φάνηκε πολύ κουρασμένος, πήρε πρωτοβουλίες την ώρα που "η μπάλα έκαιγε" και έδωσε λύση.

Από επαγγελματικής πλευράς, η εξέλιξη είναι ακατανόητη, υπό την έννοια ότι αν το θέμα του ήταν τα παραπάνω χρήματα (2 εκ. ετησίως, αντί 1,2) θα μπορούσε να το συζητήσει με τη διοίκηση. Μου φαίνεται τυχοδιωκτική κίνηση και πραγματικά δεν το περίμενα - άλλη εντύπωση μου είχε δημιουργήσει ο συγκεκριμένος.

Όμως, η μπασκετική Πανάθα δεν μασάει απ΄ αυτά. Θα βρει λύση ο Ζοτς, θα τα "σπρώξουν" οι Παυλοθανάσηδες και η ομάδα θα παραμείνει σε top επίπεδο, όπως συνέβη και πέρυσι παρά τις αποχωρήσεις Λάκοβιτς, Σπανούλη κ.λπ.

Όσο για τον "Σίσκα", ας θυμάται το παράδειγμα του Λάκοβιτς, που έφυγε από μια ομάδα που τον ανέδειξε, τον βελτίωσε, τον εμπιστευόταν και του εγγυόταν τίτλους - και πήγε στη Μπάρτσα, κάνοντας μια συνολικά πολύ κακή χρονιά.

Ανώνυμος είπε...

OXI RE GMT!!! οχι ο Σισκα ρε!

Ανώνυμος είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ Κουτόχορτε Αδελφέ,

1. Ρε παιδιά δεν λέω ότι δεν έχει κάνει παπαριές ο Τζίγγερ. Αλλά για εμένα τα λάθη του γίνανε στο παρασκήνιο και όχι στο προσκήνιο. Και να σου πω και κάτι.

Όταν ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ έπαιρνε Ζάετς (που κι αυτόν κουτσό τον πήρε... ας είναι καλά ο Μήτσου) όλες οι φυλάδες γράφανε για παρασκήνιο. Τώρα που οι γαβριέλες παίρνουν Γκαλέτι(που στην τελική ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΙΚΤΗΣ ΚΟΣΜΟΥ δεν είναι) όλοι σου λένε για τις μεταγραφάρες της γαβριέλας... ενώ ΠΑΛΙ με τους διαιτητές καθάρισε 4-5 παιχνίδια πέρυσι. 3Χ5 = 15 βαθμοί.

Κι εμείς καθόμαστε και χάσκουμε σαν χάνοι λες και όλοι αυτοί οι "παικταράδες" του γάβρου κατάφεραν ποτέ να μας κερδίσουν στα ίσα. Ή κατάφεραν ποτέ να κάνουν ένα εκτός έδρας διπλό στην Ευρώπη.

Να σου πω κάτι ρε μαν; Για εμένα το να ασχολείσαι με το τι ΔΕΝ κάνει ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ σε καθαρά ποδοσφαιρικό επίπεδο και να τον συγκρίνεις με το τι κάνουν οι γαβριέλες είναι η καλύτερη προπαγάνδα υπέρ του γαύρου. Γι' αυτό τρελαίνομαι.

Είναι σαν να συγκρίνεις την παραγωγή και απόδοση μίας βιολογικής καλιέργειας με μία καλιέργεια θερμοκηπείου, με ορμόνες και φυτοφάρμακα και να εστιάζεσαι στην διαφορά ποσότητας επικεντρόνοντας την κριτική σου στον σπόρο.

Ο Σπόρος της ΠΑΝΑΘΑΣ για εμένα είναι πολύ πιο υγιής από τον σπόρο της γαβριέλας. Και όχι δεν έχουν πάρει όλα αυτά τα χρόνια καλύτερους παίκτες από εμάς. Απλώς τα δικά τους συμβόλαια "προστατεύονταν" ποικιλοτρόπως, ενώ τον Έκι αφήσαν το μουνόπανο να του σπάσει για 2η φορά το γόνατο και δεν έφαγε ούτε κίτρινη.

Και αντί να τα βάζεις ΠΡΩΤΑ με τους γαυρόδουλους των εφημερίδων και του παρασκηνίου, τους ακολουθείς στον πόλεμο κατά της ομάδας.

Τους Βαρδινογιάννηδες τους βρίζαμε και όταν έφερναν Ζάετς. Είμαι αρκετά παλιός μα μεν... κι έχω φάει ΠΟΛΥ γήπεδο με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. Τότε όμως δεν με πείραζε να ρίχνω μπινελίκια στον "Καπετάνιο"... πρώτοι ήμασταν.

ΤΩΡΑ όμως Η ΟΜΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ. ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΡΟΚΟΥΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΣΟΜΕΘΑ ΞΑΝΑ. ΤΩΡΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΜΦΥΛΙΟ.

Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτίμηση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

squarelogic είπε...

γκρην παντως πρεπει να σοβαρευτουν λιγο με τις μικρες ρητρες που βαζουν.Δεν ειναι δυνατον παικτης με ετησιο συμβολαιο 1,2 εκ.να εχει ρητρα 1 εκ!Επρεπε να βαλουν τουλαχιστον 5 εκ,με τη λογικη οτι "αφου σε παιρνω για 2-3 χρονια και σκοπευω να χτισω πανω σου δε μπορει για πλακα να σηκωθεις να φυγεις την αλλη χρονια".

Την πατησαν και με τον Σπανουλη(αλλα γι'αυτον να δεχτω οτι δε μπορουσαν να φανταστουν τετοια εξελιξη).Ξανα?

...και ειναι μια θεση που δεν εχουμε back up καθως Αλβερτης και ΠΑΠ μεγαλωσαν πλεον...In ZOTS we trust....

Ανώνυμος είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ αδέλφια,

Κρίμα αλλά στο Μπάσκετ δεν ανησυχώ...

Θα τα πάρουν οι Γιαννακόπουλοι και θα σου φέρουν κάναν Λεμπρόν.

Εδώ πέρισυ σου έφυγαν Λάκα, Σπανούλης και πήρες τριπλ κράουν ρε παιδιά πλάκα μου κάνετε τώρα;;;

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ Τετραγωνικολογικευμένε αδελφέ,

Κάτσε ρε..το γνωστό γαυροσπορ εφ-εμ το είπε.

Αλλά σου λέω.. και να φύγει, Θανάσης, Παύλος και Ζοτς θα τον αντικαταστήσουν...

Έχεις άγχος για την ομάδα του μπάσκετ;;; Δηλαδή πόσο καλύτερα μπορεί να πάει του χρόνου ρε μαν;

Εκτός κι αν σκάσουν μύτη οι εξωγήινοι και παίξουμε για το διαγαλαξιακό...

Δηλαδή με το μπάσκετ έχεις άγχος; Εγώ έχω διαρκείας και δεν πηγαίνω γιατί βαριέμαι να τους βλέπω να κερδίζουν χωρίς αντίσταση. (που λέει ο λόγος... δεν πολυπηγαίνω γιατί δεν μου αρέσει το μπάσκετ και δεν έχω χρόνο).

Με εκτίμηση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

@ Κουτόχορτε,

πραγματικά μοιάζει σωστή η ιδέα "αφού ο άλλος έχει πάρει διαιτησία, αθλητική δικαιοσύνη και Τύπο, εμείς ας φτιάξουμε υπερομαδάρα με παιχταράδες ΑΑΑ ποιότητας και έτσι θα τον πατήσουμε μέσα στο γήπεδο".

Κι εγώ πιστεύω σ' αυτή την ιδέα.

Όμως ... όμως έχεις ένα τραγικό ιστορικό προηγούμενο, που θύμισε εδώ κι ο Μιχάλης: την ομαδάρα του Κυράστα! Αυτή την ομάδα, που φτιάχτηκε έπειτα από 3 σεζόν μαρασμού εξαιτίας της Παράγκας - ή μάλλον για να είμαστε ακριβείς: ΤΩΝ Παραγκών (σε διαιτησία, τύπο, αθλητ. δικαιοσύνη) - ακριβώς για να χτυπήσει το πρωτάθλημα με τη λογική αυτή: "Παράγκες αυτοί, υπερομάδα εμείς" ... και που με 92 (αν θυμάμαι καλά) γκολ στο ενεργητικό της, δεν κατόρθωσε να πάρει το πρωτάθλημα από τον Κρόκους. Μετά, φεύγει ο "Καπετάνιος", προφανώς απογοηητευμένος από την κατάσταση αυτή.

Έρχεται ο Τζίγγερ και περνάει μπροστά κι ο Φιλιππίδης. ΠΑΛΙ με την ιδέα αυτή κινούμενοι: να φτιάξουμε ομαδάρα, που να μη μασάει στις Παράγκες. Σόουζα-Βλάοβιτς, τρόκριση σε βάρος Γιούβε-Αμβούργου στο Champions League, αλλά την ντόπια κούπα την παίρνει ο Κρόκους.

Τα ίδια και την επόμενη σεζόν. Κωνσταντίνου-Κόλκα-Μικάελσεν, φοβερή πορεία στο Ch-L, κάνουμε την Μπάρτσα να χεστεί πάνω της, αλλά πάλι εδώ παίρνει κούπα ο Παραγκάρχης.

Και φυσικά, επόμενο βήμα αυτής της τραγωδίας κι αυτού του εγκλήματος: η Αρένα της Ριζούπολης! Που στιγμάτισε όχι μόνο την ομάδα μας, αλλά ΟΛΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.

Τα θυμίζω όλα αυτά, για να σου πω ότι η ιδέα της υπερομάδας είναι άριστη, όμως ΓΙΑ ΑΛΛΑ πρωταθλήματα μάλλον παρά για το ελληνικό όπως αυτό διαμορφώθηκε επί Κρόκους.

Γιατί εδώ έχεις π.χ. έναν παίκτη της κλάσης του Λύμπε, που τον ρημάζουν στα δήθεν "επιθετικά φάοουλ" - ενώ όταν φεύγει από σένα και πάει στην ΑΕΚ44, δεν του σφυράζνε ούτε τα μισά!

Εδώ έχεις ΠΟΛΛΕΣ ομαδούλες στην Α' Εθνική που σε αντιμετωπίζουν με ένα και μόνο τρόπο: ΚΛΩΤΣΟΠΑΤΙΝΑΔΑ. Που ένα τέτοιο "στυλ παιχνιδιού" (κατς) ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ μπορεί να αποτρέψει με τις κατάλληλες κίτρινες π.χ. σε βάρος των κατσέρ. Και που μια ΣΤΗΜΕΝΗ διαιτησία, σ' εσένα μεν θα κλείνει τα μάτια και θ' αφήνει οι κατσέρ να σφάζουν τις όποιες φίρμες σου, ενώ στον απέναντι θα έχει τους κατσέρ δεμένους με κάρτες από το 5' να κάθονται σούζα!

ΡΕ ΣΥ, ΕΔΩ ΠΕΡΣΙ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΕΚΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ (ή τον Ιωνικό;) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΙΣ ΜΠΑΛΕΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΤΕΡΕΝ ΚΙ ΈΚΑΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΑΚΛΙΝ ΣΤΟΝ ΕΚΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ!!!

ΚΑΙ ΜΕΤΑ καθόμαστε εμείς και νιώθουμε, λέει, ξενέρωμα που ο Κρόκους φέρνει φίρμες και μάγους κι έτσι, λέει, παίρνει τις κούπες ο ... Επενδυτής!!!

ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!

Τελοσπάντων,

όλα αυτά που λέω ΔΕΝ δικιολογούν τις μαλακίες του Τζίγγερ, για τις οποίες έχω πει τόσα και τόσα ...

... και σίγουρα ΔΕΝ σημαίνουν ότι δεν θέλω κι εγώ καλούς παίκτες και φοβερή ομαδάρα ...

... ΟΥΤΕ σημαίνουν ότι είμαι "πλήρως ικανοποιημένος" και τα τοιαύτα.

Ακούγεται πάντως ότι κάτι ΚΑΛΟ κινείται στο μεταγραφικό τομέα μας. Για να δούμε!

Μην ξεχνάμε κιόλας πως η μεταγραφική περίοδος έχει μόλις ανοίξει κι έχει δρόμο ακόμα - αλλά σίγουρα ο βασικός κορμός μας πρέπει να είναι έτοιμος στις 9 Ιουλίου.

Και ναι, συμφωνώ με το Μιχάλη:

ΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΟΧΙ ΜΌΝΟ ΣΕ 3-4 ΜΑΤΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΟΟΟΟΟΟΟΛΗ ΤΗ ΣΕΖΟΝ!

Ανώνυμος είπε...

1) Ο Γκαλέτι έπαιξε φέτος στην Ατλέτικο μόνο και μόνο επειδή τραυματίστηκε ο Μάξι Ροντρίγκες. Ο Μάξι Ροντρίγκες επανήλθε και φέτος ο Γκαλέτι θα 'τρωγε πάγκο.

2) Στην πιο αποδοτική του χρονιά στην Ισπανία έβαλε 8 γκολ, με τη φανέλα της Σαραγόσα. Η οποία ήταν τότε στη Β' Εθνική.

3) Στην εθνική Αργεντινής έχει παίξει 13 φορές και έχει βάλει 3 γκολ. Σε σοβαρή διοργάνωση όμως δεν έχει κληθεί ποτέ. Μόνο στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2005, που είχε παίξει 90' με την Τυνησία, 5' με το Μεξικό και 10' στον τελικό με τη Βραζιλία (όταν είχε ήδη κριθεί, δηλαδή).

4) Φέτος από τα 4 γκολ που έβαλε, τα 2 ήταν με πέναλτι.

Καλός παίχτης είναι, αλλά όχι και για να τρελαίνονται οι γαύροι. Βέβαια, θα τον προτιμούσα από τον Ρομέρο.