Παρασκευή, Ιουνίου 01, 2007

Ο χιουμορίστας κ. Βέλιτς

Εκπληκτική η συνεύντευξη του μεταφραστή, τεχνικού διευθυντή, πρώην κόουτς και όψιμου Παναθηναϊκάρα κ. Βέλιτς...Μάλιστα...Απο αυτά που ακούσαμε υπάρχουν 3 περιπτώσεις. α) ζούμε σε άλλη χώρα και δεν το έχουμε καταλάβει β) έχουμε ομαδική παράκρουση και γ) ο κύριος αυτός είναι με διαφορά ο υπάλληλος-δουλοπάροικος της χρονιάς...Τι μας είπε λοιπόν ο ξεχωριστός κ. Βέλιτς...

Ότι δεν έρχονται σε καλή ηλικία παίκτες ονόματα στην Ελλάδα...Προφανώς κανένας δεν του έχει μιλήσει για τους Τζιοβάνι, Ζε Ελίας, Μπίσκαν, Βλάοβιτς, Ζάχοβιτς κτλ...


Επίσης μας είπε οτι στόχος είναι οι παίκτες που έρχονται να είναι καλύτεροι απο τον μέσο όρο των υπαρχόντων και στα μέτρα του υποβαθμισμένου πρωταθλήματός μας...Προφανώς τα υπερ-ταλέντα Μίτου, Άντριτς, Σέριτς, Γκαφίνοβιτς, Ρομέρο, Μπόβιο πρέπει να μας κάνουν περήφανους και μας χάρισαν στιγμές απίστευτης κλάσης.

Τα σωματεία λέει παντού στην Ευρώπη καθορίζουν την πολιτική στις μεταγραφές, αυτά αποφασίζουν...Πως τώρα είχα την εντύπωση οτι οι προπονητές ζητάνε τους παίκτες που θέλουν και τους κάνουν σύμφωνα με το σύστημα και τις ανάγκες της ομάδας...μάλλον οράματα βλέπω.

Και πιο αναλυτικά....
«Εξαρτάται πως προσδιορίζεις την ποιότητα. Σπάνια έρχονται καταξιωμένοι ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα. Συνήθως έρχονται στα τελειώματά τους. Πιστεύω ότι το μέλλον των ελληνικών ομάδων για να μπορέσει να ανταγωνιστεί κάποια στιγμή άξια και στην Ευρώπη είναι να αποκτάει στο κατάλληλο χρόνο τους παίκτες που έχουν τις προδιαγραφές να εξελιχθούν σε μεγάλους παίκτες.» ....προφανώς τα φυντάνια που προανέφερα ή κάτι 28χρονα παλτά που κυνηγάει, ως τέτοια τα βλέπει.

«Μπορεί να έρθουν(τίτλοι) άμεσα, μπορεί σε ένα χρόνο, είναι δύσκολο να το προσδιορίσει κανείς. Σαφώς πρέπει να τα διεκδικήσει και να κυνηγάει τίτλους, αλλά δεν πρέπει να είναι αυτό που θα προσανατολίσει ακόμη και μας και τον κόσμο, πρέπει να γίνουν σημαντικά πράγματα πάνω στην οργάνωση και την λειτουργία της ομάδας, ώστε μια πορεία πρωταθλητισμού να είναι η φυσιολογική συνέχεια»...Μπορεί και σε 10 χρόνια, μπορεί και ποτέ...Σε λίγο θα μας πεί οτι στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία.

Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ένας 30χρόνος ή ένας 32χρόνος θα είναι στήριγμα. Το σκεπτικό μας είναι καλοί παίκτες σε καλή ηλικία, που μπορούν να προσφέρουν, να αναδειχτούν μέσα από τον Παναθηναϊκό....Πάρε κύριε λαχεία, είναι πολλά τα λεφτά.

«Ο Ν Ντογιέ (φωτό) θα παίξει εκεί που θα τον βάλει ο προπονητής. Σαν προφίλ είναι ένας πολυσύνθετος, επιθετικογενής παίκτης. Είναι ένας ποδοσφαιριστής all around που σημαίνει ότι μπορεί να παίξει σε διάφορες θέσεις από τη μέση και μπροστά. Στο πρωτάθλημα που τελείωσε φέτος στην Πορτογαλία έχει παίξει από αμυντικό χαφ μέχρι και μόνος στην κορυφή. Καλύτερος προσδιορισμός είναι μεσοεπιθετικός. Αλλά ανταποκρίνεται με επιτυχία σε διάφορες θέσεις»...Κατάλαβα...Τεχνική Πλατινί, με δύναμη Βιειρά, αντοχή Γκατούζο και σούτ Κούμαν...Μεγαλεία.

«Υπάρχουν σαφώς από την Ελλάδα δυο τρεις περιπτώσεις που θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν τον Παναθηναϊκό, αλλά η υλοποίηση εξαρτάται από διάφορά πράγματα. Δεν είναι έτσι απλά: αυτόν τον θέλω και αυτόν τον παίρνω. Γιατί για μένα όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν την αξία τους που μπορεί να μεταφράζεται στο οικονομικό, είτε σε εκείνο που πληρώνονται οι ίδιοι είτε εκείνο που ζητάνε οι ομάδες τους για να τους αποκτήσεις. Θεωρώ όμως ότι όσο αρνητικό είναι να υποτιμάς τους ποδοσφαιριστές, άλλο τόσο αρνητικό είναι να είναι υπερεκτιμημένοι»....Φτωχομπινεδιάρικο παζάρι, καβούρια στην τσέπη, εγώ δεν πιάνομαι Κώτσος και δεν μπαίνω σε πλειστηριασμούς....με λίγα λόγια...λογική Κάτω Ραχούλας.

«Και ο Σκολάρι πήγε στη Σαουδική Αραβία και ο Βενγκέρ πήγε στην Ιαπωνία και άλλοι πολλοί. Αυτές είναι επιλογές επαγγελματικές, που τη δεδομένη στιγμή τις παίρνει ο καθένας βάσει κάποιας δικής του λογικής. Μπορεί να προτίμησε αυτό από το να δουλέψει σε κάποια καλή ομάδα της Πορτογαλίας για δικούς του λόγους. Προς Θεού, πρέπει να απολογείται κάποιος επειδή δούλεψε στη Σαουδική Αραβία; Δεν το καταλαβαίνω αυτό....Νέο κράμα προπονητικής κλάσης προέκυψε...Αλλοίμονο φίλε Βέλιτς, του χρόνου πάρε τον προπονητή του Ατσαλένιου,κι αυτός επαγγελματική επιλογή στην Α Αθηνών θα έχει κάνει.

«Είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε, αν έχει την οποιαδήποτε απορία, να του μεταφέρω τις απόψεις μου. Ακόμα και τα συναισθήματά μου για την ομάδα, οποιοσδήποτε τα κρίνει ξέρει τι πραγματικά αισθάνομαι για τον Παναθηναϊκό; Γιατί να είναι κάποιος περισσότερο Παναθηναϊκός από εμένα; Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Πρώτα πρέπει να έχεις μέγιστη αίσθηση ευθύνης και επαγγελματικής συνείδησης. Να υπηρετείς με πάθος το σωματείο όπου δουλεύεις, αλλά από εκεί και πέρα είναι και κάποια άλλα πράγματα που σε κάνουν να έχεις συγκεκριμένα συναισθήματα για κάτι...Καλά αυτό ξαναπέστο....Όλες οι καφετέριες και τα παγκάκια στην Λεωφόρο σε ξέρουν με το μικρό σου. Υπήρξες και μεγάλη δόξα της ομάδας. Με λίγα λόγια είναι προφανές οτι είσαι Παναθηναϊκός απο τα γεννοφάσκια σου.

Εν ολίγοις διαβάστε και βγάλτε συμπέρασμα για το σχέδιο και τις φιλοδοξίες της ομάδας...Και μετά θα λέμε πάλι τι έφταιξε και θα είμαστε εμπαθείς...

74 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει. Πάλι καλά που δεν μας ζητάει να κάτσουμε να μας πηδήξει ο "Βόσνιος γκουρού".

Συμφωνώ με τον Κουτόχορτο, είναι μια συνέντευξη προκλητική και ταυτόχρονα βλακώδης. Αν μη τί άλλο, ας περίμενε πρώτα να φανούν -κάποια- αποτελέσματα της δουλειάς και των επιλογών του και μετά ας πει ότι θέλει.

Η ουσία είναι βέβαια, ότι αυτά θα έπρεπε να έχει τη μούρη να βγει να μας τα πει ο ραλίστας. Αλλά με τί "καρύδια", που λέει και ο Τζόνυς.

Ανώνυμος είπε...

Όπως είπε και ο Εμπεντε WHO IS ΒΕΛΙΤΣ????????? (Αλήθεια αυτός γιατί έφυγε?)

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Βάζω εκ νέου το σχόλιο μου σε προηγούμενο post, ώστε να είμαι σίγουρος οτι κάποιοι Παναθηναϊκάρχες θα το διαβάσουν σίγουρα....

Καλύτερα να χουλιγκανίζω παρά να πονάει η μέση μου απο τους τεμενάδες σε μια ανίκανη, μίζερη, άσχετη, επικίνδυνη και αντι-παναθηναϊκή διοίκηση. Ήμαρτον πια...Δηλαδή άμα είχαμε πάρει κανά 2 πρωταθλήματα, τι θα μας έλεγες, να τον στήσουμε στην Αλεξάνδρας να
μας πηδήξει ο ραλίστας? Άρα δυο τινά συμβαίνουν? Η είσαι μαζοχιστής-χτύπα με στον τοίχο,κάνε με σκουπίδι κτλ ή είσαι ο Γκόντζος...Εκτός εάν έχεις μπερδευτεί και νομίζεις οτι η ομάδα που υποστηρίζεις είναι ο ΠΑΟ Ρούφ...και όχι ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος...οτι μέγιστη επιτυχία είναι η νίκη στο ντέρπμι με τα Άνω Μουδανιά, ευρωπαϊκή επιτυχία η τιμητική ήττα απο την Χέλσινμποργκ, κορυφαίος προπονητής ο Αλιάγας-και αυτός σχολιαστής σαν τον Μπάκε είναι και μάλιστα πιο γκλάμουρ και βέβαια οτι οι παίκτες κοστίζουν -ανάλογα με την κλάση τους- ένα κιλό φασόλια, 3 μπουκάλια παρθένο ελαιόλαδο και ενίοτε πληρώνουν κιόλας για να παίξουν...

Ανώνυμος είπε...

Θέλω ν΄ αγιάσω, αλλά το έγκυρο ρεπορτάζ δεν με αφήνει.

Νομίζω ότι κατάλαβα τη μετεγγραφική στρατηγική! Μετά την περίπτωση του Αργεντινού άσσου/ηθοποιού/μοντέλου Λαριβέϊ, που σας επεσήμανα τις προάλλες, ο οποίος έχει εκπληκτική ομοιότητα με τον Μπατιστούτα, σήμερα διαβάζω το εξής:

"Στο μεταγραφικό στόχαστρο του Παναθηναϊκού φέρεται να βρίσκεται σύμφωνα με τον Τύπο του Περού ο αμυντικός της Ουνιβερσιτάριο, Τζον Καλίγκιο Κάστρο. Ο 28χρονος διεθνής άσος, που αποκαλείται και «Τάισον» λόγω της προφανούς ομοιότητάς του με τον διάσημο πυγμάχο, παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του θετικός στο ενδεχόμενο να μετακομίσει σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα".

Είναι σαφές! Πάμε να δημουργήσουμε ομάδα από σωσίες! Ο look-alike Μπατιστούτα θα δημιουργεί συνειρμικό πανικό στους γκολκήπερ, ενώ ο "Τάϊσον" θα τρομοκρατεί τους αντίπαλους επιθετικούς άμα τη εμφανίσει!

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν επισημανθεί επίσης και άλλοι ανάλογοι "στόχοι", όπως ένας σωσίας του Πύρρου Δήμα (για να ξυπνάει η εθνική υπερηφάνεια στην εξέδρα), ένας σωσίας του Μαλντίνι (για λόγους ευρύτερου class)κι ένας σωσίας του Νίκου Γκάλη (για να ψαρώνουν άπαντες, γενικώς).

Οι φήμες ότι η καθσυτερημένη άφιξη Πεσέϊρο οφείλεται σε επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, ώστε να προσομοιάσει στον Μουρίνιο, διαψεύδονται ως κάκοήθεις...

(Ας το ρίξουμε λίγο στην πλάκα, παίδες...)

Old Boy είπε...

«Στο πρωτάθλημα που τελείωσε φέτος στην Πορτογαλία έχει παίξει από αμυντικό χαφ μέχρι και μόνος στην κορυφή»
Μπακ απ του Διαμαντίδη μπορεί να παίξει;
«Γιατί να είναι κάποιος περισσότερο Παναθηναϊκός από εμένα; Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό».
Ακατανόητο πράγματι.

Ανώνυμος είπε...

Η εθνική στο Παγκρήτιο στο 2-0 επι της ουγγαριας: {{Χαλκιάς, Σεϊταρίδης}}, Τοροσίδης, Ανατολάκης (53' Πατσατζόγλου), {{Κυργιάκος}}, Κατσουράνης, {{Καραγκούνης, Μπασινάς, Γκέκας}}, Χαριστέας (80' Γιαννακόπουλος), Αμανατίδης (88' {{Λυμπερόπουλος}}
Μεσα σε {{....}} ολοι οι λουζερ και κακα παιδια και αληταραδες που τολμησαν και ζητησαν περισοτερα λεφτα καποτε, ή δεν δεχθηκαν να τους φερονται σα να ειναι σκου[πιδια οι διαφοροι γκοτζοι του μεγαλου αλανθαστου αφεντηκου.
Για δειτε ρε πως γραφεται η ιστορια...

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει υγιής Παναθηναικός που να μη νιώθει μελαγχολία βλέποντας αύτή την Εθνική ομάδα...

Θα θελα να έκανε κάποιος δημόσια την ερώτηση στο τζίγγερ, ποιο μοντέλο είναι αυτό που επιβάλλει μια ομάδα να αποικοδομείται όταν φτάνει σε κάποια επιτυχία. Σε ποια μεγάλη ομάδα το χει δει άραγε...

Ανώνυμος είπε...

Ο Βέλιτς μιλάει στη συνέντευξη σαν να ανέλαβε σήμερα τη θέση αυτή. Αν δεν κάνω λάθος όμως εδώ και πολλούς μήνες είναι σε αυτή τη θέση και τα δείγματα γραφής που έδειξε είναι απλώς απαράδεκτα. Όσα λάθη χρεώθηκαν στον Μουνιόθ έπρεπε να είχαν χρεωθεί στον Βέλιτς

Ανώνυμος είπε...

Κουτόχορτε, Old Boy και Squarelogic θα βρείτε στα comments του προηγούμενου post ("Πορτογαλικά πανέρια") την οφειλόμενη απάντησή μου.

Για το εδώ, συγκρατώ την τοποθέτηση της ΠΡΑΣΙΝΗΣ πάνω στη συνέντευξη του Βέλιτς: "Έπρεπε να βγει και να εξηγήσει κάποια πράγματα, θετικό το ότι δείχνει πως υπάρχει επίγνωση του προβλήματος, έστω και το 50% να γίνει απ' όσα λέει η ομάδα θα πετάει".

squarelogic είπε...

ακουγεται οτι ο Τζιγερ προσπαθει να ψησει τον Σαραβακο να μπει μπροστα ως (διακοσμητικος...)Προεδρος!

ελπιζω ο "Δημητρακης" να μη μασησει!

οχι,και να εχει αλλοθι τους θρυλους της ομαδας...

Ανώνυμος είπε...

Βρε Squarelog με μπέρδεψες. Από τη μια λέμε ότι ο ραλίστας κάνει λαμακία που δεν έχει δώσει πόστα σε παλαίμαχους (θυμάμαι να έχουμε κατεβάσει εδώ διάφορα γερά ονόματα για γενικούς αρχηγούς, κ.λπ.) κι από την άλλη πάλι γκρίνια άπαξ και - φημολογείται ότι (αλήθεια, πού το άκουσες αυτό για τον Μητσάρα;) - πάει να κάνει μια τέτοια κίνηση; Δεν καταλαβαίνω...

squarelogic είπε...

Μη μπερδευεσαι τζονυ-η ενασταση αφορα οτι τον προοριζει για διακοσμητικο ρολο "προεδρου"ωστε να κατευνασει τους οπαδους και να μπορει μετα να βγει να πει "οριστε πως τα καταφερε κι ο εκλεκτος σας".Ετσι κι αλλιως δε νομιζω οτι ο Σαραβακος λογω χαρακτηρος κανει για τετοια ποστα,αλλα τουλαχιστον αν ηταν να αναλαβει θαπρεπε ναχει σοβαρο λογο σ'ολες τις αποφασεις της αγωνιστικης καθημερινοτητας της ομαδας.Απλα πραγματα...

Ανώνυμος είπε...

@ Squarelog, για να χαμογελάσουμε λιγάκι: δεν είπα ότι μπερδεύτηκα, είπα ότι με μπέρδεψες.

Πάντως OΚ με την ξεμπερδευτική απάντησή σου. Και ερωτώ: δηλαδή, αν (θεμιτό να κάνουμε μια υπόθεση πάνω σε μια φημολογία), αν τυχόν δεν του δώσει διακοσμητικό ρόλο του Μητσάρα, αν π.χ. (λέμε τώρα) του δώσει ένα ρόλο σαν του Φιλιππίδη, τότε εσύ είσαι μέσα ν' αναλάβει αυτός πρόεδρος; Ή μήπως πάλι θα έχεις ένσταση, διότι (όπως λες συμπληρωματικά) δεν κάνει ο Μητσάρας για τέτοια πόστα;


Υ.Γ. Περιμένω την απάντησή σου στην προηγούμενη κουβεντούλα που κάναμε γύρω απ' τα πορτογαλέζικα πανέρια.

squarelogic είπε...

τζονυ σορυ για την αργοπορια αλλα δεν ειχα δει το τελευταιο σου σχολιο στο προηγ.ποστ.

Συμφωνω μαζι σου,και μενα η γκρινια μου εστιαζεται στο ΜΕΤΑ το 2003.Απ τον Φιλιππιδη δεν εχω παραπονο-για μανατζερ ασχετος με τον χωρο καλα τα πηγε-δεν καταλαβε μονο οτι επρεπε να προστατεψει και ΕΚΤΟς γηπεδου την ομαδα,αλλα αυτο μονο με τις πλατες της οικογενειας μπορουσε να γινει και η οικογενεια ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΠΛΑΤΗ...Το γιατι αφηνεται στην φαντασια του καθενος...Ο Φιλ.και ακριβες μεταγραφες εκανε και λεφτα αφησε στο ταμειο.Απο κει και μετα αρχιζει ο κατηφορος με την αποφαση διαλυσης "της ομαδας της Ριζουπολης".Εχω ξαναπει οτι την θεωρω ΜΕΓΑ ΣΦΑΛΜΑ και προσωπικα δεν πιστευω τη ρετσινια οτι οι παικτες "τα πηραν".Δε νομιζω οτι εχουν πολλοι τα @@ να παιζανε σε κεινη τη ζουγκλα ανεπηρεαστοι για να κερδισουν,αδιαφορωντας για τις μετα συνεπειες...Φυσικο και ανθρωπινο να επηρεαστηκαν.
Κατα τα λοιπα περίμενε και τις φετινές (μη)κινησεις για να δεις πως θα καθιερωθουμε στο γκρουπ 3-5...Κι επειδη σαν μεγαλυτερος εχεις πανηγυρισει κι ενα Γουεμπλευ λογικα εσενα πρεπει να σε θλιβει ακομα περισσοτερο η καταντια.

squarelogic είπε...

και οχι,ο Σαραβακος δεν ειναι Ντεμης να τα παρει ολα πανω του...Υπηρξε τεραστιος παικτης αλλα δεν εχει το τσαγανό του Ντεμη που βλεπω να σαρωνει του χρονου,εκμεταλλευομενος(σωστο ταιμιγκ...)και τη μεταβατικη περίοδο του Ολυμπιακου.

Μη με κατηγορησεις για ΑΕΚ τζηδικα αισθηματα-δε μπορω να παραβλεψω το γεγονος οτι εκει βρισκεται σε εξελιξη το πιο ενδιαφερον και υγιες πειραμα αναστηλωσης ομαδας του ελλην.ποδοσφαιρου,και ως τετοιο εχει πολλα να μας διδαξει.

Ανώνυμος είπε...

@ Squarelg δεν ξέρω αν είναι πολύ σωστό να μεταφέρουμε εδώ την προηγούμενη καλή συζήτηση (περίμενα απάντηση εκεί). Τελοσπάντων. Χαίρομαι που συμφωνείς μαζί μου - και, κυρίως, με τα γεγονότα! - ότι ο κατήφορος δεν άρχισε άπαξ κι ο ραλίστας πήρε την ήδη ταλαίπωρη ομάδα το 2001, αλλά μετά το Νταμπλ του 2004, ήγουν στην 3η χρονιά της θητείας του.

Βλέπω όμως ότι ξαναεστιάζεις στην "ομάδα της Ριζούπολης" και περνάς στην αφάνεια την ομάδα του Νταμπλ! Ακατανόητο. Αλλά ας μείνουμε και πάλι στα γεγονότα, πάνω στα οποία όπως είδες δεν είναι δύσκολο να συμφωνήσουμε - δεν χρειάζεται παρά κοινός νους.

Τα γεγονότα λοιπόν ΔΕΝ λένε ότι υπήρξε "επιχείρηση διάλυσης της ομάδας της Ριζούπολης". Δες πότε έφυγαν όσοι έφυγαν από εκείνη την ομάδα. Δες ακόμα πώς έφυγαν και πού πήγανε. Θα διαπιστώσεις τότε ότι από την όλη αυτή εικόνα, μόνο ένα πλάνο "εκκαθάρισης" δεν προκύπτει.

Επομένως, ξαναεστιάζω στην ομάδα του Νταμπλ. Αν θέλουμε να πάμε μπροστά, ΑΥΤΗΝ αξίζει να μελετήσουμε: πώς στήθηκε, πώς οργανώθηκε συνολικά, πώς υποστηρίχτηκε και πώς πολεμήθηκε, πώς τελικά βγήκε θριαμβευτικά νικήτρια και στα δυο ταμπλό της σεζόν.

Για μένα, πολύ συνοπτικά, πρέπει να βαστηχτούν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τα εξής:
1. Ο Τζίγκερ δεν ήταν μπροστά, ούτε για λιβάνισμα, ούτε για ροκάνισμα.
2. Η ομάδα οργανώθηκε με το σύγχρονο μοντέλο "τεχνικός διευθυντής-προπονητής".
3. Παρά το λυσσαλέο πόλεμο που της έγινε ακόμα κι από "πράσινους" δημοσιογράφους ("Σουμ γερά, παρτους τα λεφτά"), δεν μάσησε σε καμμιά στιγμή - με αποκορύφωμα τ' ότι έκλεισε τ' αφτιά της στα "Αντώνη ψυχάρα για πάντα τριφυλλάρα", που θα μπορούσαν να τη διαλύσουν αν τα άκουγε.

Για μένα λοιπόν είναι πολύ ελπιδοφόρο ότι ο ραλίστας φαίνεται να ξανακάνει τώρα στην άκρη κι αφήνει την ομάδα στο σχήμα "τεχνικός διευθυντής-προπονητής". Είναι επίσης ελπιδοφόρο ότι Βέλιτς και Πεσέιρο φαίνεται να έχουν καλή συνεργασία. Φυσικά η πράξη μένει ν' αποδείξει αν αυτό θα προχωρήσει σωστά ή θα γκρεμιστεί ξανά μανά. Δεν δηλώνω άλλωστε ούτε ... ενθουσιασμένος, αλλά ούτε και γρυλλίζω εκ των προτέρων.

Όσο για το μέγεθος της θλίψης μου, φίλε, σαν παλιός που είμαι έχω ζήσει και τα στραπάτσα της ομάδας του Γουέμπλεϊ, και εποχές λίγο αργότερα που βγαίναμε σερί 4οι, 5οι και 6οι. Μπουλντόζα όμως να τα γκρεμίσω όλα, και χολή να τα σκεπάσω, δεν πήρα ποτέ μου. Ούτε κι έκανα "πολιτική".

Τα λόγια του Φράγκι πρίν καμμιά 10ριά μέρες, για το πώς πρέπει να στεκόμαστε στις κακές φάσεις της ομάδας μας, με καλύπτουν πλήρως και πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Στην τεκμηριωμένη και αυτοσυνεπή ανάλυση του Τζόνυ, θα ήθελα να συνεισφέρω το εξής:

Αυτό που αυτή η ομάδα χάνει με ανησυχητικά γρήγορους ρυθμούς, είναι η συνολική δυναμική της.

Είναι εύκολο να συγκρίνεις εποχές και να καταλήγεις στο συμπέρασμα "ούτε τότε παίρναμε τίτλους, άρα γιατί γκρινιάζουμε τώρα", ή να επικαλείσαι το νταμπλ του 2004 και να λες "αυτό γιατί το ξεχνάμε;".

Η πραγματικότητα είναι ότι ένα σημαντικό κομμάτι των φίλων του Παναθηναϊκού, εκτός από μνήμη, διαθέτει και κρίση. Δεν μπορεί λοιπόν την ομαδάρα του 1999-2000 να την εξομοιώσει με το σούργελο των τελευταίων ετών απλώς και μόνο επειδή δεν πήρε πρωτάθλημα. Ούτε, βέβαια, μπορεί να θεοποιήσει την καλή -αλλά σε καμία περίπτωση εξαιρετική- ομάδα του 2004 επειδή έκανε την -στατιστική- υπέρβαση και πήρε το νταμπλ.

Η αλήθεια είναι πικρή: η, εκ των υστέρων λοιδωρημένη, από την ίδια την ΠΑΕ, ΟΜΑΔΑΡΑ της Ριζούπολης, έδειξε την πραγματική αξία της στο Champions League. Γινόταν η κλήρωση των ομίλων και μετράγαμε τους σίγουρους πόντους με τη Σάλκε, τη Μαγιόρκα, τη Λα Κορούνια, τη Ναντ και πάει λέγοντας... Παίζαμε με τη Γιούβε, τη Μπάρτσα και την Άρσεναλ εντός έδρας και δε συζητάγαμε άλλο αποτέλεσμα από τον "άσσο", ο οποίος κατά κανόνα ερχόταν!

Ναι, μπορεί να μην παίρναμε πρωταθλήματα, όλοι όμως ξέραμε τί ακριβώς συμβαίνει - αλλά σε τελική ανάλυση, αυτό που μας συνέβαινε τα βράδια της Τρίτης και της Τετάρτης, ήταν πολύ πιο σημαντικό.

Ε, αυτή την ομάδα, δεν γίνεται να τη διαλύσεις! Και μάλιστα με τη ρετσινιά των "πουλημένων" και των "προδοτών"... Καταλαβαίνω απόλυτα, στο πλαίσιο της ορθής οικονομικής διαχείρισης, να "πουλήσεις ακριβά" όταν έχεις την ευκαιρία - και να προχωρήσεις σε νέες επενδύσεις. Δεν μπορώ όμως να αποδεχτώ τη διάλυση και την απαξίωση. Η οποία ξεκίνησε από τη Ριζούπολη και λίγο-πολύ συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Συμφωνώ με τον Τζόνυ, ότι αντίστοιχο είναι το φαινόμενο της ομάδας του νταμπλ. Εγώ το θεωρώ συνέχεια της ίδιας, ακατανόητης τακτικής. Ότι καλό είχε αυτή η ομάδα, αργά ή γρήγορα εκποιήθηκε, περιθωριοποιήθηκε, εκδιώχθηκε ή απαξιώθηκε.

Ο υπεύθυνος, για όλα τα καλά και για όλα τα κακά, είναι ένας. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Αυτός είναι ο μεγαλομέτοχος. Αυτός παίρνει αποφάσεις. Αυτός επιλέγει και παύει συνεργάτες. Αν ο Φιλιππίδης τα πήγαινε καλά, κακώς τον έδιωξε. Αν ήταν λαμόγιο, κακώς τον έκανε Πρόεδρο. Έπρεπε να το ξέρει - φίλος και συμμαθητής του ήταν.

Αν το μοντέλο "Ζέκο" είχε αποτελέσματα, έπρεπε να κλείσει τ΄ αυτιά του και να το επιβάλλει. Και ούτω καθεξής.

Αποτέλεσμα: σε λίγα χρόνια, από "ισχυρή περιφερειακή δύναμη της Ευρώπης" (για να χρησιμοποιήσουμε... γεωπολιτικούς όρους), καταλήξαμε σε "τριτοκοσμική" ομαδούλα της πλάκας.

Ο άνθρωπος απέτυχε. Κι αν γκρινιάζουμε, είναι όχι γιατί δεν πήραμε πρωτάθλημα, αλλά γιατί βλέπουμε μια διαρκή καθοδική πορεία, χωρίς κανένα ενθαρρυντικό σημάδι.

Ειλικρινά, μακάρι να είδε -για πρώτη φορά- μακριά και να του βγει το στοίχημα Βέλιτς-Πεσέϊρο. Κατά τη γνώμη μου, είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο, με βάση τα credentials. Αν κάνω λάθος, θα βγω εδώ και θα το γράψω με κεφαλαία γράμματα...

squarelogic είπε...

γκρην,ως συνηθως προσυπογραφω...

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

green σ' ευχαριστώ που με έβγαλες απο τον κόπο να λέω τα ίδια και τα ίδια...ήσουν σαφής και ακριβής.

Ανώνυμος είπε...

@ Αγαπητέ Greenh, θα μου επιτρέψεις να ξεκινήσω με λίγο πιπεράτο χιούμορ. Ίσως να είδες σήμερα πως η ομάδα-παράδειγμα-προς-μίμηση ΑΕΚ ενδιαφέρεται ν' αγοράσει τον παίχτη-φωτομοντέλο Λαριβέι, που μας σύστησες προ ημερών. Τι λες τώρα; Ν' ανησυχούμε μη μας τον πάρει το πεφωτισμένο ντουέτο Μέγας Ντέμιος-Γέρων Σοφολογιώτατος Φερέρ;

Πάμε παρακάτω. Χαίρομαι που αναγνωρίζεις ότι μιλάω τεκμηριωμένα και με συνέπεια. Δυστυχώς όμως φίλε μου σε δυο κρίσιμα σημεία διαστρεβλώνεις άνευ λόγου την άποψη και τη θέση μου. Ασφαλώς και ΔΕΝ είπα, ούτε καν υπονόησα, ούτε και βγαίνει από τα γραφόμενά μου, αυτό που μού αποδίδεις, ότι δλδ "ούτε τότε παίρναμε τίτλους, άρα γιατί γκρινιάζουμε τώρα"! Έλεος! Εάν τυχόν πρόσεξες κι από τη τελευταία απάντησή μου στα «πορτογαλικά πανέρια» αλλά κι από όσα γράφω γενικότερα, πρόβλημα δεν έχω με τη γκρίνια (άλλωστε κι εγώ γκρινιάζω, διαμαρτύρομαι και τα χώνω), αλλά με την ισοπέδωση, την τυφλή «κριτική», την προχειρότητα των επιχειρημάτων και την κατεδάφιση.

Και βέβαια, ούτε … «θεοποιώ» την ομάδα του Νταμπλ, όπως λες. Και πάλι έλεος αγαπητέ. Δοκίμασε να διαβάσεις αυτά ακριβώς που γράφω κι όπως τα γράφω. Είναι πιο απλό και βοηθάει περισσότερο τη συζήτηση, που υποθέτω ότι σ’ ενδιαφέρει.

Κατά τα άλλα, δεν ξέρω πόσοι οπαδοί μας (νοήμονες ή μη) θα συμφωνούσαν μαζί σου - ειδικά το 2002 έπειτα από 6 (ΕΞΙ) χρόνια ξηρασίας εντός -, ότι δεν ήταν και δραματικά που δεν παίρναμε πρωταθλήματα αφού ήμασταν καλοί στην Ευρώπη. Ξεχνάς μάλλον φίλε μου πόσο ΑΦΟΡΗΤΗ ήταν ήδη από το 1999 η πίεση για τίτλους εντός. Και τι ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ παίζονταν γύρω από αυτή την πίεση. Πέρα από αυτό πάντως, όλα όσα που λες εδώ για την «ομαδάρα του 1999-2000», τα έχω πει - υπογραμμισμένα - προ καιρού, στην κουβέντα περί το "ομάδα μοντέλο την έκανες μπουρδέλο". Ask Κουτόχορτος.

Επειδή όμως έχω παρακαλέσει οι κρίσεις που εκφέρουμε, να κολλάνε με τα γεγονότα, θα πρέπει να συμπληρώσω μερικά καίρια πραγματάκια στην εικόνα που δίνεις. Όπως θα δεις, τα γεγονότα θ’ αλλάξουν αρκετά το σχήμα που έχεις κατά νου.

Παρενθετικά: θυμάσαι πόσο υποτιμημένη ήταν η ομαδάρα του 1995-96; Αυτή που και πρωτάθλημα είχε πάρει, και τον ΑΓΙΑΞ είχε γκρεμίσει στο γήπεδό του; Στο γύρο του θριάμβου εκείνης της ομαδάρας είχανε κοπεί μόλις 21.000 (!) εισητήρια. Στο ΟΑΚΑ. Έφταιγε και τότε για την υποτίμηση η ΠΑΕ κι ο …Τζίγκερ;

Παρενθετικά επίσης: μήπως θυμάσαι ποιοί γκρίνιαζαν ισοπεδωτικά για τους «γκουμομπασινάδες» στα πρώτα βήματα της ομαδάρας που λες; Έφταιγε και για εκείνα τα ανάθεμα η ΠΑΕ κι ο … Τζίγκερ;

Παρενθετικά τέλος: θυμάσαι άραγε πόσοι έγκριτοι κονδυλοφόροι είχαν επικροτήσει τον ΜΑΡΚΑΡΙΑΝ, όταν υποτιμούσε την ομαδάρα που είχε παραλάβει, λέγοντας ότι δεν πήρε το πρωτάθλημα, διότι η ΠΑΕ δεν τού είχε αγοράσει τον διαπλανητικό παιχταρά ΜΑΝΣΟ, αυτόν που πρόσφατα … θαυμάσαμε στην Ξάνθη; Λες να ήταν κι αυτοί βαλτοί της ΠΑΕ και του … Τζίγκερ;

Πάμε τώρα σ’ αυτά που γράφεις κι ας τα δούμε υπό το φως των γεγονότων. Ίσως μας περιμένουν μερικές εκπλήξεις. Πρώτον λοιπόν, η ομαδάρα που όπως καλά λες μάς έδινε σιγουριά εκτός Ελλάδας κι ας έχανε τίτλους εντός λόγω Παράγκας, ΔΕΝ μπορεί να οριστεί απλά και μόνον ως ομάδα «του 1999-2000» όπως τη γράφεις (δηλαδή η ομάδα του ΚΥΡΑΣΤΑ, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους). Και για να ακριβολογούμε, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ η ομαδάρα που λες ότι μας έσωζε στην Ευρώπη. Εκείνη η ομαδάρα του Κυράστα, με τα 92 γκολ υπέρ της στο πρωτάθλημα, ΔΕΝ έκανε κάτι σημαντικό στην Ευρώπη. Μας έδωσε όμως, με τη μπαλάρα που έπαιξε, την ατμόσφαιρα και τη γεύση μιας ανάκαμψης μετά τις 3 (ΤΡΕΙΣ) σεζόν πτώσης (1996-97, 1997-98, 1998-99). Σπουδαίο πράγμα σίγουρα. Διαφορετικό όμως από αυτό που λες.

Η ομαδάρα λοιπόν που μας έδωσε τη σιγουριά που λες στην Ευρώπη, ήρθε ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ και τηη ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΗ σεζόν. Δηλαδή, ήταν η ομαδάρα του 2000-2002 μάλλον, παρά αυτή που λες του 1999-2000. Η ομαδάρα του 2000-2001 έσκισε τη Γιούβε και το Αμβούργο στην α’ φάση του Champions League. Κι η ομαδάρα του 2001-2002 ήταν εκείνη που έφτασε στους «8» του Ch-L. Κι αυτές οι ομαδάρες είχαν μερικά λεπτά αλλά κρίσιμα ΥΠΕΡ σε σχέση με την ομάδα του 1999-2000, που θαυμάζεις. Τα υπέρ αυτά ακούγαν στα ονόματα ΠΑΟΛΟ ΣΟΟΥΖΑ, ΓΚΟΡΑΝ ΒΛΑΟΒΙΤΣ, ΜΑΝΩΛΗ ΟΛΙΖΑΝΤΕΜΠΕ (που ήρθαν το 2000 φίλε) και ακόμα ΓΙΟΝΑΣ ΚΟΛΚΑ και ΣΩΤΗ ΚΥΡΓΙΑΚΟ (που ήρθαν το 2001). Υπέρ, αρκετά σημαντικά για τις ευρωπαϊκές διακρίσεις μας, αφού άλλωστε είναι γνωστό ότι π.χ. ο Μπασινάς δεν θα είχε φτάσει εκεί που έφτασε αν δεν μαθήτευε κοντά στον Σόουζα.

Μήπως τώρα θυμάσαι τι είχε προηγηθεί το Μάιο του 2000; ΕΔΩ ΣΕ ΘΕΛΩ ΜΑΣΤΟΡΑ. Μα ναι, είχε προηγηθεί η παράδοση της σκυτάλης από τον Γιώργο Βαρδ. στο Ραλίστα! Αχαχούχαααα!

ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΙΚΟΥ ΡΑΛΙΣΤΑ λοιπόν φίλε μου θαυμάσαμε αυτό που λες, δηλαδή μια ομαδάρα που ναι μεν δεν έπαιρνε τα πρωταθλήματα αλλά μας έδινε σιγουριά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτό λένε, επιτέλους, τα γεγονότα αγαπητέ. Αρκεί βεβαίως να θέλει κανείς να τα δει και να τα … θυμηθεί.

Όπως επίσης, τα γεγονότα λένε ότι επί των ημερών του Σατ-Ραλ καταφέραμε έπειτα από 8 (ΟΚΤΩ) χρόνια ξηρασίας να κερδίσουμε και σε εγχώριο επίπεδο, το ΝΤΑΜΠΛ του 2003-04. Αναθεματισμένα γεγονότα!

Κι ακόμα, τα ρημάδια τα γεγονότα λένε πως το Νταμπλ εκείνο κατακτήθηκε από μια ομάδα που είχε στις τάξεις της ΚΑΙ μια μεγάλη σειρά από … μη-καρατομημένους παίκτες των προηγούμενων χρόνων! Ωιμέ τι άλλο θ' ακούσουμε!

Παράδοξο αυτό το τελευταίο έτσι; Δεν πολυκολλάει με τη θεωρία του «πογκρόμ». Γκαντεμιά! Κολλάει όμως φίλε μου με τα γεγονότα. Ας τους θυμηθούμε λοιπόν τους παίκτες της ομάδας ΤΟΥ ΝΤΑΜΠΛ: ΜΠΑΣΙΝΑΣ, ΟΛΙΖΑΝΤΕΜΠΕ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΓΚΟΥΜΑΣ, ΧΕΝΡΙΚΣΕΝ, ΚΥΡΓΙΑΚΟΣ, ΜΙΚΑΕΛΣΕΝ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, ΒΛΑΟΒΙΤΣ, ΧΑΛΚΙΑΣ (το σύνολο 10 φίλε μου από την ομάδα της Ριζούπολης!)… κι ακόμα Σεϊταρίδης, Φύσσας, Νικοπολίδης (το σύνολο 3), που έφυγαν κάπου στα μισά της σεζόν για διαφορετικούς λόγους και αντικαταστάθηκαν ο μεν Αντωνάκης από τον Χαλκιά, ο δε Φύσσας από τον ΜΙΝΧ … συν τους ΜΟΡΙΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ και ΓΚΟΝΖΑΛΕΣ (για να μην αναφερθώ στους αποδιοπομπαίους τράγους Μάριτς, Επαλέ και Ζουτάουτας).

Τόόόόσο μεγάλο ήταν λοιπόν το … πογκρόμ! Να παίζουνε μετά τη Ριζούπολη 10 (ΔΕΚΑ) παίκτες από εκείνη την ομάδα! Σε ποιόν να το πεις αδερφέ... Και τόόόόόσο τραγικό που φαίνεται ότι δεν μπορεί να … παρηγορηθεί από το ΝΤΑΜΠΛ, που πήραμε εκείνη τη σεζόν.

Όπως βλέπεις λοιπόν αγαπητέ Greenh, τα αναθεματισμένα τα γεγονότα δεν επαληθεύουν μια σειρά από κρίσεις κι αποφάνσεις σου. Που σημαίνει ότι, είτε τα γεγονότα έχουν πρόβλημα, είτε οι κρίσεις σου. Συ θ' αποφασίσεις.

Για να κλείσω λοιπόν το σεντονάκι μου. Εάν δεν έχουμε χόμπι μας τις ισοπεδώσεις, τις κατεδαφίσεις και τη ρητορεία, οφείλουμε να μιλάμε με βάση τα ρημάδια τα γεγονότα και να τεκμηριώνουμε πάνω τους όσα γράφουμε. Από αυτά λοιπόν απορρέει ότι ο Ραλίστας τα έκανε σκατά ΜΕΤΑ το Νταμπλ του 2003-04 ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ.

Απορρέει επίσης ότι την πρώτη 3ετία του, ΑΝΕΒΑΣΕ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, τόσο στην Ευρώπη (2001-2003) όσο και στην Ελλάδα (Νταμπλ).

Αυτά λένε τα γεγονότα και τα τεκμήρια. Δικαιώνοντας και τη γκρίνια μας αλλά και τις ελπίδες μας - σίγουρα όμως δεν δικαιώνουν την ισοπέδωση και την κατεδαφιστική ρητορεία.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν...δεν έχω πλέον καμία αμφιβολία οτι διαβάζεις φανατικά derby ή είσαι όντως ο Γκόντζος. Ειδικά το επιχείρημα για Μαρκαριάν-Μάνσο το είχε χτες στην τελευταία σελίδα. Αυτό που κάποιοι αρνείστε να δείτε είναι οτι υπάρχει ένας υπεύθυνος για όλες τις επιλογές.Και το τραγικό είναι οτι τα φερέφωνα αυτού, αποθεώνουν κάθε κίνηση αρχικά και μετά απαξιώνουν αυτούς που αποθέωναν. Δεν είναι δυνατόν όλες οι κινήσεις να είναι εκπληκτικές και μόλις αποτύχουν παταγωδώς να φταίει ο Χατζηπετρής.Τα πρόσωπα που αποτυγχάνουν ήτοι Τεχνικούς Δ/ντές, προπονητές, ιατρούς κτλ ποιός τα επιλέγει?Αν αυτοί δεν είναι ικανοί, δεν φταίνει οι ίδιοι αλλά ο πανίβλακας που τους εμπιστεύτηκε.Ακόμα και για την ομάδα της Ριζούπολης με απλά λόγια ισχύουν τα εξής:αν κάποιοι τα έπιασαν, κακώς δεν διαγνώστηκε νωρίτερα η ροπή τους στο στήσιμο. Αν δεν τα έπιασαν, τότε κακώς ξηλώθηκαν.Αλλά και στις 2 περιπτώσεις φταίει ο ίδιος άνθρωπος. Όπως και να έχει το έκτρωμα των τελευταίων ετών δεν είναι αποτέλεσμα συγκυριών. Οι αποτυχημένες επιλογές έχουν ονοματεπώνυμο και αίτια.Είναι ανικανότητα?Είναι τα καβούρια?Είναι τα συνεταιράκια?Πάντως στο στράτευμα την ευθύνη έχει ο Στρατηγός, όχι ο φαντάρος, ούτε οι λοχίες.

Ανώνυμος είπε...

Κουτόχορτε μάλλον στριμώχτηκες για ν' απαντάς έτσι. Σε σημείο που άρχισες να κιτρινίζεις - με την έννοια του "κίτρινος Τύπος".

Λοιπόν, πέρα από το ότι υπάρχουν πρόσωπα εδωμέσα που μπορούν να σε βεβαιώσουν ότι δεν είμαι ο ... Γκόντζος, απίστευτέ μου τύπε, και πέρα από το γεγονός ότι όπως γνωρίζεις από τα γραπτά μου τυχαίνω φανατικός αναγνώστης και της γιαννακοπουλικής "ΠΡΑΣΙΝΗΣ", το θέμα είναι ότι εγώ μιλάω με ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ενώ εσύ μού απαντάς με ρητορείες και μ' άλλα αντ' άλλων μάνταλα.

Ακόμα και στο ότι υπάρχει ένας βασικός υπεύθυνος για τις επιλογές, δεν εννοείς να δεις ότι ΑΥΤΟ λέω αγόρι μου γλυκό. Ίσως επειδή λέω, ακολουθώντας τα γεγονότα, ότι ο συγκεκριμένος φταίει και για τα μετά το Νταμπλ σκατά αλλά "φταίει" και για το Νταμπλ και για τη φοβερή ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας του 2000-2003.

Φυσικά αυτό το δεύτερο δεν το γουστάρεις. Δεν κολλάς και σ' αυτό τα όσα λες περί του Στρατηγού. Χαλιέσαι, γιατί σου χαλάνε τη ρητορεία τα γεγονότα στο σύνολό του. Όπως επίσης γουστάρεις να επιμένεις στη θεωρία περί "πογκρόμ", παρ' όλο που τα γεγονότα τη διαψεύδουν.

Επομένως μια είναι η απάντησή μου: είτε τα γεγονότα έχουν πρόβλημα, είτε οι κρίσεις σου. Δικό σου θέμα ν' αποφασίσεις.

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Τζόνυ μάλλον η μνήμη σου έχει πρόβλημα. Το 2004 πήρες πρωτάθλημα επί ραλίστα-δηλαδή με βιτρίνα Μήτσου.Ήταν η ίδια χρονιά με τις ξεγυρισμένες πεντάρες στην Ευρώπη.Μην μιλήσουμε όμως πέρα του αποτελέσματος για την κατάντια-αγωνιστική-της ομάδας και το άθλιο ρόστερ.Η ομάδες που όλοι θαυμάσαμε, δηλαδή του Κυράστα η πρώτη και μετέπειτα πάλι Κυράστας και Μαρκαριάν, δεν ήταν του ραλίστα αγόρι μου γλυκό.ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. Η μεν πρώτη ήταν στην τελευταία χρονιά του Καπετάνιου, τότε που με την πρόσληψη Κυράστα έγραφαν τα γνωστά "πετάει λευκή πετσέτα", και η δεύτερη ήταν του Φιλιππίδη που είχε ΕΝ ΛΕΥΚΩ το μάνατζμεντ της ΠΑΕ και ο πανηλίθιος δεν υπήρχε πουθενά. Δεν συμμετείχε σε τίποτα, δεν είχε ανάμειξη. Οι χειρισμοί, η διάθεση του μπάτζετ, το δυναμικό κτλ ήταν επιλογές Φιλιππίδη. Με την φυγή του ήρθε η εποχή ραλίστα, όπως είπα με Μήτσου βιτρίνα, και έκτοτε με εξαίρεση το νταμπλ η ομάδα παραπαίει. ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ, ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ....ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΚΜΗ. Οι παίκτες που όλοι θαυμάζουν στην Εθνική αναδείχτηκαν επί Φιλιππίδη και ξηλώθηκαν ή παραχωρήθηκαν επί ραλίστα. Αυτή είναι η αλήθεια. Ο Φιλιππίδης δεν ήταν μπροστινός, του είχαν όντως εκχωρηθεί εν λευκώ εξουσίες. Και για μένα ήταν πετυχημένος. Η απόδειξη δε οτι το μάνατζμεντ της ΠΑΕ δεν ήταν το ίδιο, είναι η τωρινή ξεφτίλα και έλλειψη οργάνωσης. Δεν νομίζω να βλέπεις οποιαδήποτε ομοιότητα στην διαχείριση Φιλιππίδη και στην τωρινή? Άρα επρόκειτο ολοφάνερα για διαφορετικό Business Plan, για διαφορετική νοοτροπία και όχι συνέχεια αυτής. Οπότε λυπήσου μας και μην προσπαθείς να χρεώσεις τις 2 αυτές πραγματικά καλές ομάδες στον ραλίστα γιατί τότε-ΕΥΤΥΧΩΣ-ήταν ακόμα εκτός ΠΑΕ.

Ανώνυμος είπε...

@Τζόνυ

Δεν θέλω να μείνει η εντύπωση ότι προσπαθώ να διαστρεβλώσω τα επιχειρήματά σου. Απλά, ξεκινώ από τη συλλογιστική σου και προσπαθώ πάω ένα βήμα πιο πέρα. Λυπάμαι αν αυτό εκλαμβάνεται ως διαστρέβλωση.

Επίσης, διευκρινίζω ότι όταν αναφέρομαι στην περίοδο 1999-2000, τη χρησιμοποιώ ως σημείο αναφοράς και για τις ομάδες που ακολούθησαν και που διακρίθηκαν στην Ευρώπη. Δεν έχω λοιπόν κανένα πρόβλημα με τα "άτιμα τα γεγονότα".

Όσο για την ομάδα της Ριζούπολης: Τελικά διαλύθηκε ή δεν διαλύθηκε; Όχι βέβαια την ίδια χρονιά, όπως σωστά επισημαίνεις, αλλά με σύστημα και βάσει στρατηγικής, την οποία τα "φερέφωνα" την προανήγγειλαν και την τεκμηρίωσαν μάλιστα (loosers, "πιασμάν" και άλλα γλαφυρά....)

Συμφωνώ μαζί σου για την πίεση που ασκήθηκε τότε - η οποία, εν γένει, σε διάφορες μορφές, συνεχίζει να ασκείται και σήμερα. Είναι χρήσιμο να συμφωνήσουμε στο ποιος ασκεί την πίεση. Όχι πάντως ο "κόσμος". Τουλάχιστον όχι τις εποχές που η ομάδα πέταγε στην Ευρώπη. Όλοι, τότε, γλεντάγαμε τις Τρίτες και τις Τετάρτες - και τις Κυριακές αγανακτούσαμε με τους Μπριάκους και τους Καζναφέρηδες, όχι με την ομάδα...

Ποιος πίεζε λοιπόν; Ποιός έβγαινε και έλεγε ότι "πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα", χωρίς να έχει λύσει κανένα από τα προβλήματα που "απαγόρευαν" στο πρωτάθλημα να γίνει "πράσινο";

Τέλος πάντων, για μένα αυτή η συζήτηση έχει τελειώσει. Δεν καταλογίζω, ασφαλώς, πρόθεση στον "ραλίστα", όμως το "άθροισμά" του είναι απογοητευτικό. Και επειδή είμαι και ηλικιωμένος άνθρωπος και θυμάμαι πολλά "ξεκινήματα", με βάση τα σημερινά δεδομένα δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος. Το οποίον, πρέπει να πω, είναι κόντρα στη φύση μου ως οπαδός! Είμαι κλασικός τύπος που "ψήνεται" με τις μεταγραφές και ταυτίζεται με τους προπονητές. Φέτος, τίποτα...

Υ.Γ. Τα διάβασα για τον Λαριβέϊ! Και τρέμω μήπως μας πάρουν και τον "Τάϊσον"!

squarelogic είπε...

τι ωραια που θα ειναι να δουλευει κανεις σε γραφειο και να σε πληρωνει ο αλλος για να γραφεις στο παρον μπλογκ!
(ή αλλιως,ζηλευω τον ελευθερο χρονο σας!).

Τζονυ συμφωνω και γω με τον Κουτ.οτι κακως χρεωνεις την καλη ομαδα 2000-2003 στον Τζιγγερ.Το σωστο ειναι να αναγνωρισουμε την πολυτιμη προσφορα του Φιλιππιδη,ο οποιος μονος του διεθεσε το μπατζετ που τοτε ηταν σημαντικο ψηλοτερο και εκανε μεταγραφες που εκαναν αισθηση και στην Ευρωπη.
Δεν του βγηκαν ολες-ο τεραστιος Σοουζα ηταν ιατρικο σφαλμα(αλλα μας χαρισε μερικες σπανιες ποδοσφαιρ.στιγμες),ο 3ος στον κοσμο Βλαοβιτς απετυχε να γινει βασικος με 3 διαφορετικους προπονητες,καποιοι παρα-πληρωθηκαν(Παντ.Κων/δης,Κουτσουρες,Κυπριος),το γεγονος ομως ειναι οτι ξοδεψε και περασε και το μηνυμα οτι ο Παναθηναικος ΕΡΧΕΤΑΙ...Αλλο αν μονος του δε μπορουσε να γκρεμισει την παραγκα...

Απο κει και μετα,αστα να πανε με αποκορυφωμα τη διαχειρηση του νταμπλ οπως λες και συ,και την οπισθοδρομηση μετα τις γελοιες μεταγραφες εκεινης της χρονιας.

Old Boy είπε...

Τζόνυ, να πω επιγραμματικά πώς τα βλέπω εγώ τα πράγματα. Από το 99 μέχρι το 2003 ο Παναθηναϊκός άρχισε να έχει έναν κορμό και μια ομοιογένεια. Στην Ευρώπη μετά την ελπιδοφόρα εμφάνιση με την Κορούνια το 99 -2000 έκανε τρεις σερί σπουδαίες πορείες, αποκτώντας μια συγκεκριμένη αγωνιστική φυσιογνωμία που λοιδωρήθηκε (με προεξάρχοντα τον Πανούτσο) ως τσούκου τσούκου μπωλ και τον Καρπετόπουλο να προσθέτει ότι μεγάλη ομάδα είναι αυτή που κερδίζει όλο το χρόνο (ο γάβρος δηλαδή) κι όχι αυτή που επιλέγει να παίξει μερικά παιχνίδια (εμείς δηλαδή). Ενώ στην Ευρώπη σκίζαμε στην Ελλάδα χάναμε το πρωτάθλημα αφενός λόγω παράγκας, αφετέρου λόγω κούρασης από τα συνεχή παιχνίδια (ο γάβρος ξεκουραζόταν ως συνήθως από τον Οκτώβρη) αφετρίτου λόγω μιας υπαρκτής δυστοκίας απέναντι σε κλειστές άμυνες και μιας δυσκολίας παραγωγής παιχνιδιού. Μην θυμίσουμε για δισχιλιοστή φορά ότι η εθνική του γιούρο στηρίχθηκε στην ομάδα αυτή. Η ομάδα εκείνη πολεμήθηκε όμως ΟΧΙ ΜΟΝΟ από τους «αντικειμενικούς» δημοσιογράφους, ΟΧΙ ΜΟΝΟ από τους αυλικούς του Κόκκαλη, αλλά και από Παναθηναϊκούς δημοσιογράφους, από το Ντέρμπυ. Γιατι επιμένω στον Γκόντζο; Γιατί ασκεί διοίκηση Τζόνυ, γιατί είναι δεξί χέρι του Τζίγγερ. Θυμάμαι λοιπόν σποντούλες και ειρωνείες κατά του Μαρκαριάν, απαξίωση της ομάδας που τόλμησε να πάει στις Βρυξέλλες και να χάνει 2-0 και παραλίγο να πάει παράταση με την Άντερλεχτ. θυμάμαι μετά τη Ριζούπολη το βάρος του Ντέρμπυ να πέφτει πρώτα στους παίκτες και μετά στη ζούγκλα. Η απόφαση λοιπόν διάλυσης της ομάδας εκείνης πάρθηκε μετά τη Ριζούπολη, άσχετα αν δεν μπορούσε εκ των πραγμάτων να γίνει σε ένα χρόνο μέσα. Δεν θα διαφωνήσω ότι μπορεί να την ήθελε σε ένα βαθμό και ο κόσμος που έβλεπε 7 στα 7 του Ολυμπιακού. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού συμφωνώ ότι παραείναι της μουρμούρας και της γκρίνιας και δεν ικανοποιείται. Η περιβόητη χρονιά του νταμπλ λοιπόν (στην οποία κατ΄εμέ όταν δίνεις τόση έμφαση μας εξισώνεις με το αεκάκι) σε ποιούς παίκτες στηρίχθηκε; Παπαδόπουλος, Μινχ και Γκονζάλες έδωσαν το κάτι παραπάνω, το κάτι που έλειπε δημιουργικά και από πίσω υπήρχε όλος ο κορμός των προηγούμενων χρόνων (πλην Καραγκούνη, Λυμπερόπουλου - ο Γιούρκας που λες έπαιξε όλη εκείνη την χρονιά). Φυσικά και ισχύουν αυτά που λες ότι η ομάδα άντεξε στις πιέσεις και τις γκρίνιες και έκλεισε τα αυτιά της. Αλλά η λογική που επικράτησε ήταν ότι για όλα έφταιγε η άρρωστη νοοτροπία της ομάδας της Ριζούπολης και για αυτό έπρεπε να απαλλαγούμε από όλους. Αυτός ο έρημος ο Μπασινάς έχει φάει τέτοιο ύπουλο και ελεεινό πόλεμο που του είχαν χρεώσει τα πάντα. Ο Μπασινάς έμεινε και την επόμενη χρονιά που χάσαμε στην ισοβαθμία. Τα τελευταία δυο χρόνια που απαλλαγήκαμε από αυτόν χάσαμε το πρωτάθλημα από τον Γενάρη. Ο Μπασινάς δεν προωθούσε την μπάλα μπροστά και την πέταγε στο πλάι. Είδαμε τον Κονσεϊσάο και τον Μπόβιο πώς την προωθούσαν. Ο Μπασινάς χαλούσε το κλίμα στα αποδυτήρια. Διάβασες τη συνέντευξη του Έμπεντε για το κλίμα που επικρατούσε φέτος.
Η ομάδα του νταμπλ λοιπόν. Το επιτυχημένο πείραμα τεχνικού διευθυντή - προπονητή. Μετά τον πρώτο χρόνο ο προπονητής στράβωσε με τον τεχνικό διευθυντή και έτσι στην πρώτη ούτε καν στραβή (ήττα από Αϊντχόβεν στο ογδοντατόσο) παίρνει πόδι. Κι εδώ αρχίζει το μεγαλείο. Φεύγει για χάρη του τεχνικού διευθυντή και μετά από λίγες μέρες φεύγει και ο τεχνικός διευθυντής και πάει στην Πόρτσμουθ!!! Έρχεται ο μέγας Σκάζνι και κάνει την ομάδα κώλο. Μετά έρχεται ο Μαλεζάνι. Σε στηρίζουμε μέχρι θανάτου Αλμπέρτο και δεν μας νοιάζει τίποτα. Με το που χάνουμε από τον Ηρακλή και χάνουμε το Τσάμπιονς Λιγκ ανακαλύπτονται προβλήματα με την κυρία Μαλεζάνι. Στηρίζεις ή δεν στηρίζεις; Για το πενταετές που μας έλεγες ή για να βγαίνεις στο τσάμπιονς λιγκ και στ΄αρχίδια σου το πρωτάθλημα; Κι έρχεται το καλοκαίρι και θες να διώξεις τον Παπαδόπουλο επειδή είναι κουμπάρος του Νικοπολίδη. Τον Παπαδόπουλο που σου ήρθε ΜΕΤΑ την Ριζούπολη. Και μας εγκαλείς Τζόνυ που είπαμε τότε ότι πρέπει να μείνει για να μην μας τον πάρει κι αυτόν ο Ολυμπιακός. Και μετά φέρνεις τον Μπάκε. Και μετά διώχνεις τον Μπάκε. Και μετά φέρνεις τον Μουνιόθ. Κι ενώ όλα δείχνουν ότι η ομάδα στρώνει δεν βιάζεσαι να του ανανεώσεις. Και μετά αρχίζουν οι κατραπακιές η μία μετά την άλλη. Και τώρα ακούμε και διαβάζουμε από τους ίδιους Γκόντζους που έλεγαν ότι δεν υπάρχει καμία βία να κλείσουμε τον Μουνιόθ ότι ο Πεσέιρο πρέπει να έχει κλειστό συμβόλαιο για να νιώθει σίγουρος. Και παραδίδεις την ομάδα εν λευκώ σε έναν άνθρωπο (Βέλιτς) που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗ ΣΥΚΓΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Και όλα αυτά τα χρόνια οι γιατροί σου έχουν κάνει ρεκόρ μαλακιών και γκαφών. Εκ του αποτελέσματος μιλάω και το αποτέλεσμα είναι αναμφισβήτητο.
Και φυσικά έχεις κάνει και καλά, έχεις χώσει λεφτά, έχεις φέρει ονόματα, ονόματα που σου παίζουν μηδέν, αλλά κι αυτό δεν μπορεί να σημαίνει ότι φέρνεις όλα τα ρεμάλια, στατιστικά δηλαδή δεν γίνεται, σημαίνει ότι η ατμόσφαιρα στην ομάδα μέσα είναι κάτι μεταξύ Δημοσίου και Οθέλλου.
Αυτή είναι η γνώμη μου Τζόνυ και μακάρι να πάει η ομάδα καλά φέτος και μακάρι Βέλιτς Πεσέιρο να γράψουν ιστορία. Αλλά τώρα μην μου ζητάς να είμαι αισιόδοξος ούτε να έχω ελπίδες.

Ανώνυμος είπε...

Μα είναι δυνατόν να λες ότι κύριος υπεύθυνος της ομάδας που έκανε τις Ευρωπαικές πορείες είναι ο ... ΤΖΙΓΓΕΡ!? Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω καθέτως. Ίσως να έχεις δίκιο όταν λες ότι μερικές φορές υπερβάλλουμε, λόγω της αγανάκτησής μας και της πικρίας μας και μόνο, μετά από 3 σεζόν ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ, αλλά και εσύ πιστεύω ότι αυτό που είπες ήταν κάτι παραπάνω από υπερβολικό. Να πω επίσης για την χρονιά του νταμπλ ότι ήταν και η μοναδική χρονιά που δεν μας αδίκησαν διαιτητικά, μπορώ να πω και το αντίθετο (π.χ. τα 2 ματς με Ιωνικό), αλλά από ότι φάνηκε ήταν μια παρένθεση, καθώς μετά ο Τζίγγερ έγινε συνεταιράκι με τους παραγκίτες, τον κάνανε και πρόεδρο φέτος για να γελάνε και πιο πολύ. Σε επίπεδο παρασκηνίου παίζουν πολλά πράγματα που δεν ξέρουμε, και από ότι φαίνεται σε αυτόν τον τομέα ο Τζίγγερ εμφανίζεται πιο ανίκανος και από το να δώσει ένα πριμ.

Ανώνυμος είπε...

old-boy πολύ καλό ποστ, μίλησες με γεγονότα και τεκμηρίωσες γιατί δεν είμαστε αισιόδοξοι. Τελευταίο χρονολογικά κλου, το 2ετές κλειστό του Πεσέιρο για να νιώθει ασφαλής, ενώ για το Μουνιόθ δεν υπήρχε βία, ειδικά όταν πιστεύαμε όλοι ότι η ομάδα ήταν έτοιμη να απογειωθεί. Επίσης εάν είχε γίνει αυτό το συμβόλαιο, δεν θα είχαμε αυτό που έχει επισημάνει ο ΤΤ πολλές φορές, το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες (ο Παπ κατά κάποιους) δεν σέβονταν τον προπονητή και τον διαβάλλανε

Ανώνυμος είπε...

Τα είπε όλα ο old boy.

Ανώνυμος είπε...

@ GREENHEART,
σε παρακαλώ πολύ να ΜΗΝ παίρνεις τη δική μου συλλογιστική για να την πηγαίνεις ένα βήμα παραπέα, δηλ. όπου εσύ γουστάρεις, διότι προφανώς κάπου χάνεις το βηματισμό και της αλλάζεις ρότα σε τέτοιο βαθμό, που καταντάει ακριβώς διαστρέβλωση. Παίρνε καλύτερα τη δική σου συλλογιστική και πήγαινέ την όπου θέλεις, ελεύθερα.

Πάμε στα γεγονότα και πάλι. Ασφαλώς και είσαι ΕΣΥ, όχι εγώ, που οφείλεις ν' απαντήσεις - με τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ συλλογιστική παρακαλώ - στο ερώτημά σου "αν διαλύθηκε ή όχι η ομάδα της Ριζούπολης". Εγώ παρέθεσα ΓΕΓΟΝΟΤΑ και μόνο γεγονότα. Τα οποία (ξανα)λένε ότι στην ομάδα του Νταμπλ ΜΕΤΑ τη Ριζούπολη, παίζανε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 (ΔΕΚΑ) παίκτες από την "ομάδα της Ριζούπολης". Άρα δεν υπήρξε "πογκρόμ" κι έχω δίκιο σ' αυτό.

Παρ' ότι όμως το παραδέχεσαι, μιλάς για "συστηματική διάλυση κατόπιν σχεδίου". Να σε ρωτήσω αν και με ποιό τρόπο αυτό επαληθεύεται από τα ρημάδια τα γεγονότα, ή τζάμπα θα κοπιάσω;

Πάμε λοιπόν στη σεζόν 2004-05, δλδ στη ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΗ της Ριζούπολης σεζόν. Από την ομάδα της Ριζούπολος, παίζουν (πλαισιωμένοι από κάτι παιχτρόνια ονόματι ΜΙΝΧ, ΕΚΙ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ και ΓΚΕΚΑΣ) οι εξής: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΜΠΑΣΙΝΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, ΟΛΙΖΑΝΤΕΜΠΕ, ΚΥΡΓΙΑΚΟΣ, ΧΕΝΡΙΚΣΕΝ και ΧΑΛΚΙΑΣ, ήγουν 7 (ΕΠΤΑ) από τους 10 που είχαν μείνει το 2003-04. Σού μοιάζει αυτό για ... πογκρόμ και μάλιστα ... συστηματικό;

Φίλε μου, η θεωρία του "πογκρόμ" μπάζει από χίλιες μεριές. Κι άμα αναλογιστούμε πώς την έκανε π.χ. ο ΚΥΡΓΙΑΚΟΣ, ή πότε και πώς ο ΜΠΑΣΙΝΑΣ, μπάζει από χίλιες δυο και βάλε.

Επί της ουσίας κι επιτέλους ΧΩΡΙΣ εμπάθειες και συμπάθειες. Από όσα παρέθεσα τεκμηριωμένα, και στα οποία δεν βρήκα σοβαρή αντίρρηση (πώς άλλωστε αφού είναι γεγονότα;) προκύπτει λοιπόν ότι, το άθροισμα της 6χρονης θητείας του Ραλίστα μάς δίνει μια πρώτη 4ετία κατά την οποία Η ΟΜΑΔΑ ΑΝΕΒΗΚΕ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ (2000/1 έως 2003/4) και μια δεύτερη τριετία όπου ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΣΚΑΤΑ (2005-2007).

Πολύ απλό, έτσι; Γιατί όμως είναι τόόόόσο δύσκολο να ειπωθεί ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ έχει;

@ SQUARELOGIC,
καταρχήν γνωρίζεις πολύ πολύ καλά ότι, σε ό,τι αφορά εμένα τουλάχιστον, ούτε σε γραφείο δουλεύω, ούτε με πληρώνει κανείς για να γράφω στο μπλόγκι.

Μού φαίνεται πάντως έστω απίστευτα ΑΣΥΝΕΠΕΣ λογικά αυτό που λες, δηλ. να ΜΗΝ "χρεώσω" την ομαδάρα του 2000-2004 στο Ραλίστα ... τη στιγμή αυτός είχε στα χέρια του την ΠΑΕ έκτοτε και μάλιστα τη στιγμή που λέμε ότι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ευθύνεται (ως "Στρατηγός", που λέει ο Κουτόχορτος) για ΟΛΑ, καλά τε και κακά!

Μα φίλε μου, ποιός έβαλε τον Φιλιππίδη στη θέση εκείνη; Μόνος του πήρε το πόστο; Και ποιός έβαλε τον Ζέκο στη θέση εκείνη; Μόνος του κι αυτός πήρε το πόστο; Μήπως τον έβαλε, και τον ένα και τον άλλον, αυτός ο ... ακατανόμαστος που πήρε το Μάιο του 2000 την ΠΑΕ από τον Γιώργο Βαρδ.;

@ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΕ,
είσαι απλά άπαιχτος! Παραδέχομαι ότι έχω πρόβλημα με τη μνήμη μου, γιατί είχα ξεχάσει ότι ο Φιλιππίδης είχε κατέβει από το ΔΙΑΣΤΗΜΑ με το αστρόπλοιο "Παναγιά Φανερωμένη ΙΙ". Αν θυμάσαι και τον πλανήτη απ' όπου ήρθε, εσύ που έχεις γερή μνήμη, ρίξε τον να φωτιστούμε.

@ OLD BOY,
σ' ευχαριστώ για την απάντηση, με την οποία συμφωνώ σε πολλά σημεία. Μάλλον συμφωνούμε λοιπόν ότι ο Ραλίστας τα έκανε σκατά ΜΕΤΑ το Νταμπλ, έτσι; Επομένως μάλλον συμφωνούμε ότι ΠΡΙΝ είχε κινηθεί σωστά - με την επιλογή π.χ. του Φιλιππίδη και μετά του Ζέκο, που έφεραν η μεν πρώτη μεγάλες ευρωπαϊκές επιτυχίες, η δε δεύτερη Νταμπλ.

Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί μου λες, εμένα, για τον Γκόντζο! Τα έχουμε πει νομίζω αυτά, όπως και για τα παιχνίδια της "ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ" κόντρα σε Σουμ και Μαλεζάνι (όπου, εκεί, το "DERBY" ήταν που στήριξε τα πράγματα).

Αλλά βάζεις ένα καινούργιο ζήτημα εδώ: τελικά τη διοίκηση ποιός την ασκεί; Ο Ραλίστας ή ο Γκόντζος; Με μπέρδεψες, ειλικρινά. Κυρίως επειδή θυμάμαι ότι ο Γκόντζος ήταν κάθετα ενάντιος στην απομάκρυνση του Ζάετς...

Για την έως θανάτου στήριξη του Μαλεζάνι πάντως, να σου θυμίσω τα "ΡΟΥΦΙΑΝΟ ΙΤΑΛΙΑΝΟ" που ακούστηκαν νωρίς-νωρίς στη δεύτερη θητεία του, όταν έβγαλε τον Τόργκελε στο (νικηφόρο) ματς με τη Βέρντερ; Ή μήπως το τι ακούστηκε όταν χάσαμε το πρώτο ματς με τη Βίσλα έξω; ΟΧΙ λοιπόν, δεν στηρίχτηκε ο Ιταλός τόσο όσο λες, ούτε κι από τον κόσμο μας (κι έχω πει πολλές φορές ότι και η ΠΑΕ τον άφησε εξαρχής απελπιστικά αβοήθητο, χωρίς σοβαρό μεταφραστή, χωρίς δικούς του βοηθούς και χωρίς κάλυψη ουσιαστική στον λασποπόλεμο που δεχόταν κι από "πράσινους" κονδυλοφόρους).

Για τον ΠΑΠ. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι η ΠΑΕ ΗΘΕΛΕ να τον διώξει, όπως λες. Δεν ήθελε να του δώσει 900 χιλιάρικα που ζητούσε, αυτό ναι. Όχι όμως και να τον διώξει. Το δικό μου πρόβλημα, που λες ότι σας εγκάλεσα (είχα και πολλά νεύρα μαζί του τότε, επειδή πριόνιζε τον Μουνιόθ ο Μυτόγκας), ήταν γιατί να γίνει τέτοιος ντόρος με ένα παίκτη που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΕΖΟΝ και να μην γίνει για τον ΦΑΝΗ ΓΚΕΚΑ, που ήταν ο πρώτος σκόρερ. Αλλά βλέπεις, εάν τότε που γινόταν ο ντόρος υπέρ του ΠΑΠ έλεγε κανείς "ας φύγει, δεν πειράζει, έχουμε τον Γκέκα", θα έπεφταν όλοι πάνω του και θα τον έσκιζαν...

Τώρα, για τη νέα σεζόν ΑΠΛΑ ΕΛΠΙΖΩ κι εγώ. Θεωρώ, όπως είπα, ότι με την επιλογή του σχήματος Βέλιτς-Πεσέιρο ο Ραλίστας θα πάψει ν' ανακατεύεται πολύ με την ομάδα, όπως σοφά έκανε επί Φιλιππίδη και Ζέκο. Μακάρι να γίνει έτσι!

Όσο για τον Βέλιτς, νομίζω ότι βιαζόμαστε υπερβολικά να τον θάψουμε. Μια ζωή ήταν βοηθός προπονητή, δηλαδή είχε ένα ρόλο αρκετά παρόμοιο με του τεχνικού διευθυντή. Άλλωστε, απ' ό,τι λέγεται, δεν έχει κινηθεί ώς τώρα ανεξάρτητα από τον Πεσέιρο. Μακάρι και πάλι να είναι έτσι!

Old Boy είπε...

«Αλλά βάζεις ένα καινούργιο ζήτημα εδώ: τελικά τη διοίκηση ποιός την ασκεί; Ο Ραλίστας ή ο Γκόντζος; Με μπέρδεψες, ειλικρινά. Κυρίως επειδή θυμάμαι ότι ο Γκόντζος ήταν κάθετα ενάντιος στην απομάκρυνση του Ζάετς...»
Δηλαδή όταν κάποιος ασκεί διοίκηση την ασκεί ολομόναχος; Οι συμβουλάτορες στο βαθμό που επηρεάζουν δεν ασκούν κι αυτοί διοίκηση; Και ο Ζάετς μόνος του έφυγε και πήγε στην Πόρτσμουθ. Δεν τον έδιωξε ο Τζίγγερ.
Όσο για τον ΠΑΠ, διοίκηση που θέλει να κρατήσει τον παίκτη της με τον οποίον καταρχήν δεν τα βρίσκουν στα λεφτά δεν αφήνει να εννοηθεί μετά την πρώτη συνάντηση ότι το θέμα έληξε, ούτε διαρρέει την περίφημη φράση «Ο ακατέβατος» και «Ο ακατέβατος». Νομίζω ότι να τον διώξει ήθελε και τον κράτησε υπό την πίεση του κόσμου. Άλλωστε δεν φάνηκε πέρσι το καλοκαίρι να είχε πρόβλημα να χώσει λεφτά. Ο Παπαδόπουλος φέτος ήταν όντως άθλιος αγωνιστικά και πράγματι παραμανούριαζε με τον Μουνιόθ. Άλλο το ένα άλλο το άλλο όμως.

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Να σου θυμίσω λοιπόν για 100 φορά τι έγινε αφού ανέλαβε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ο αητός ο ραλίστας...Γιατί το επιλέγω κάποιον και του δίνω εν λευκώ την ομάδα, δεν με κάνει συμμέτοχο. Η αξία μου φαίνεται απο τα πεπραγμένα μου όταν βγαίνω μπροστά, όταν ΕΓΩ παίρνω τις αποφάσεις. Όταν ΕΓΩ χαράζω την στρατηγική. Παρεπιπτόντως για να καταλάβεις ΠΟΣΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΝΙΚΑΝΟΣ είναι, ο Φιλιππίδης με δική του πρωτοβουλία σε συνάντηση με τον Αβραμόπουλο προσπάθησε να προωθήσει την λύση του Ελαιώνα...Αυτά 6 χρόνια πριν. Τότε τα τσακάλια της οικογένειας έλεγαν για Γουδί και αντίστροφη φορά της Λεωφόρου. Και ουσιαστικά ΑΔΕΙΑΣΑΝ την κίνηση Φιλιππίδη. Τελικά απλά χάσαμε 6 χρόνια γιατί ο Βοτανικός δεν είναι τίποτα άλλο απο τον Ελαιώνα...
Όταν λοιπόν ανέλαβε ο αγαπημένος σου ραλίστας ανέθεσε την ομάδα σε Ισραηλινό προπονητή και βοηθό Αυστραλό. Μιλάμε για ποδοσφαιρικές σχολές, με κουλτούρα και περγαμηνές. Ο δε Σουμ προπονούσε την Άγια Χώματα FC, o δε Χριστοδούλου σπούδαζε στο Deree. Μιλάμε για τεράστια κίνηση, για επιλογή με βάση σοβαρά κριτήρια.ΠΑΝΤΑ-ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ-ΚΡΙΝΩ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Τρανή απόδειξη για τη μη ύπαρξη σχεδίου και λογικής, είναι το ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ που ακολούθησε μετά το νταμπλ. Ας μην κοιμόταν ο θεός 3 φορές στο 90φεύγα και θα σου έλεγα τι πρωτάθλημα θα έπαιρνες....Εκείνη την χρονιά λοιπόν παίρνουμε το νταμπλ παίζοντας ΑΘΛΙΑ, με εξαίρεση τον τελικό Κυπέλλου, και διασυρόμαστε στην Ευρώπη. Ο λόγος προφανής καθώς οι επιλογές μας ήταν να διώξουμε τον Λυμπερόπουλο, να πουλήσουμε τον Σεϊταρίδη και να φέρουμε τους ποδοσφαιρικούς κολοσσούς Γκαφίνοβιτς, Ζουτάουτας, Επαλέ, Μίτου και τον θεόκουτσο Σανμαρτεάν. Επίσης για μισή χρονιά-και έκτοτε καταστράφηκε-δεν είχαμε τον Ολισαντέμπε γιατί προσπαθώντας να βγάλουμε τρελή την Πόρτσμουθ που τον έκοψε, τον βάζαμε να παίζει σαν σκύλος την προηγούμενη χρονιά. Μετά ανέλαβε ο γιατρός χωρίς σύνορα...ΚΑΙ ΠΑΠΑΛΑ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ. Έκτοτε έχουν ακολουθήσει ακατανόητες επιλογές προσώπων, οικτρά ιατρικά λάθη που μας στέρησαν ποδοσφαιριστές και γενικά σωρεία ΛΑΘΩΝ που μας έχουν φέρει σε επίπεδο Ατρόμητου. Είναι δε τραγικό οτι κάποιοι σαν εσένα έχουν μυθοποιήσει ένα νταμπλ, λες και είναι οριακό σημείο της ιστορίας της ομάδας. Και επειδή κουράστηκα, ο άνθρωπος πήρε μια ομάδα καλύτερη απο Λιόν, Σεβίλλη και άλλες ομάδες...Πήρε ομάδα με ευρωπαϊκές πορείες....και την έκανε να παίζει ντέρμπι με Ζαπορίζια-βράσε ρύζι πως την λένε...Αλλά εδω πέρα οι άσχετοι πανηγύριζαν το Χ με την Μπαρτσελόνα. Το τιμητικό Χ στην έδρα μας...ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΤΖΟΝΥ....Που στην έδρα πρσκυνούσε η Ευρώπη και τώρα κάνουν πάρτυ ο Εργοτέλης και ο Ιωνικός.
Όταν οι άλλες προχώρησαν απίστευτα, εμείς γίναμε ΝΑΝΟΙ...Δες που έφτασαβ ομάδες λιγότερο γνωστές ευρωπαϊκά και που είσαι εσυ...ΠΟΥΘΕΝΑ...ούτε στη Ελλαδίτσα δεν μετρά πλέον...η φανέλα σου έχει γίνει χαρτί υγείας...ΜΠΡΑΒΟ ΤΖΟΝΥ....ΑΠΟΘΕΩΣΕ ΤΟΝ γιατί πήρε ένα νταμπλ...

Ανώνυμος είπε...

@ Old Boy, εάν λοιπόν τη διοίκηση δεν την ασκεί ένας, όπως σωστά λες, τότε δεν μπορεί και να ευθύνεται ένας για όλα (καλά και κακά). Οπότε; Τι γίνεται με το "για όλα τα κακά φταίει ο ραλίστας";

Ξέρω ότι εσύ δεν είσαι ακριβώς αυτής της μονοκόμματης άποψης, όπως δεν είμαι κι εγώ άλλωστε (γι' αυτό και είμαι ... διπλά διαμαρτυρόμενος). Άντε όμως να το πεις αυτό στον Κουτόχορτο.

Για τον ΠΑΠ κι αυτό το "άλλο το ένα, άλλο το άλλο" συμφωνώ απόλυτα.

@ Κουτόχορτε, είσαι σούπερ! Αυτό το "επιλέγω κάποιον και του δίνω εν λευκώ την ομάδα, δεν με κάνει συμμέτοχο", το σκέφτηκες πάρα πολύ; Θέλεις δηλαδή να πεις ότι κάνεις μαλακία που τα χώνεις στο Ραλίστα για τις επιλογές του Βέλιτς; Χαχαχαχά!

Θεϊκό και το άλλο που λες, ότι δλδ πήραμε το ΝΤΑΜΠΛ "επειδή κοιμήθηκε ο Θεός", ήγουν από καθαρή τύχη! Και γίνεται ακόμα πιο θεϊκό όταν θυμάμαι ότι έκραζες το Ραλίστα όταν είχε πει ότι χάσαμε το περσινό πρωτάθλημα από α-τυχία! Με άλλα λόγια, απίστευτε φίλε μου, ο Σατανικός ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να επικαλείται την Τύχη, ενώ εσύ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ όποτε κι όπως γουστάρεις και σε βολεύει! Χαχαχαχαχά! Κι είσαι έτσι σε θέση να κρίνεις την όποια ΛΟΓΙΚΗ;

Πάντως δεν ήξερα ότι μετά τη Ριζούπολη ο ραλίστας είχε δώσει εν λευκώ την ομάδα στον Σουμ, όπως λες. Νόμιζα ο αδαής ότι την είχε δώσει στον ΖΕΚΟ. Βρε τι μαθαίνει κανείς την σήμερον ημέρα. Παπαπαπαπά!

Για τα άλλα που κατεβάζεις, ασ' το καλύτερα. Να σου ξαναματαπώ ότι η ομάδα του Νταμπλ έπαιζε με 10 (ΔΕΚΑ) παίκτες ΟΛΗ ΤΗ ΣΕΖΟΝ - και με +3 (ΤΡΕΙΣ) τον πρώτο γύρο - από την "ομάδα της Ριζούπολης";

Μπα, ας πω κάτι καλύτερο:

ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΕ ΘΕΕ, ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΑΕ!

squarelogic είπε...

τζονυ μην αρπαζεσαι ετσι ευκολα-το σχολιο για τις επιδοσεις ορισμενων στο μπλογκινκ εν ωρα εργασιας ηταν καλοπροαιρετο αστειακι απο καλως εννοουμενη ζηλια και αφορα οσους αφορα...πολυ θαθελα να ισχυε και για μενα και να μην κλεβω απ τον ηδη ελαχιστο χρονο ου με την οικογενεια.

για την ομαδα 2000-03 στα ειπαν κι οι αλλοι-ευτυχως ο ραλιστας ειχε ελαχιστη αναμιξη και ετσι τα πραγματα λειτουργουσαν σαφως καλυτερα.Θελεις τωρα να του δωσω ευσημα για αυτο?βεβαιως να του δωσω,και αυτο εχω γραψει επανειλημμενα οτι πρεπει να γινει,δηλ.να αποσυρθει ο ιδιος εντελως απ την καθημερινοτητα της ομαδας και ν'αναλαβει ενας τυπου Φιλιππιδη τα διοικητικα/οικονομικα και ενας καλος Ευρωπαιος προπονητης τα αγωνιστικα εν λευκω,με πιθανη παρουσια καποιου παλιου μεγαλου παικτη σε ρολο συνδεσμου-γεν.αρχηγου.

Δυστυχως στην παρουσα φαση δε φαινεται να συμβαινει αυτο.Δεν υπαρχει δηλ.καποιο αξιολογο καθορισμενο μπατζετ το οποιο ο Βελιτς να μπορει να ξοδεψει κατα το δοκουν.αυτο προκυπτει απ το οτι ο Βελιτς κινειται βασικα για ελευθερους παικτες απ τους ουραγους της Πορτογαλίας.
Επισης δε φαινεται να υπαρχουν σαφως καθορισμενοι στοχοι για το τι ψαχνουμε-βλεπε τα ονοματα και τις θεσεις αυτων που ακουγονται.

Οφειλω να σου αναγνωρισω οτι εισαι ο λογος που αναβει η συζητηση εδω-τωρα που λειπει ο σεναριογραφος παππας(αληθεια που εξαφανιστηκε ο σεβασμιωτατος?)σηκωνεις το βαρος του αντιθετου λογου μονος.

Και βεβαια τωρα που καθαρισαν τον Μουνιοθ εξαφανιστηκαν και τα περιεργα φαινομενα τυπου "αντιμουνιοθ","ντουσαν","μπουσαν" κλπ.Τυχαιο?

xaris_pao είπε...

tzony eisai poli varia niktomenos

Ανώνυμος είπε...

@ Squarelg, δεν αρπάχτηκα, διευκρίνησα - διότι εδώ δεν μιλάμε τελείως αναμεταξύ μας όπως τις προάλλες, αλλά σε δημόσιο χώρο.

Το θέμα φίλε μου δεν είναι αν ο λόγος μου είναι "αντίθετος" (και σε ποιό μέτρο κιόλας!), αλλά ότι τον στηρίζω στα γεγονότα και με μια λογική συνέπεια - και ζητώ το ίδιο κι από τους συνομιλητές μου.

Πραγματικά, σ' αυτά που είπα τεκμηριωμένα πιο πάνω (σχόλιο 5/6/07, 1:22), δεν έλαβα ανάλογη απάντηση, αν εξαιρέσω τον Old boy. Συνοψίζω τα δείγματα ξεροκεφαλιάς (ή εμπάθειας):

1.Η θεωρία-μύθος του "πογκρόμ της ομάδας της Ριζούπολης" συνεχίστηκε ΠΑΡΑ τις ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ που προσκόμισα, ότι δεν επαληθεύεται από τα γεγονότα.
2. Η θεωρία-μύθος ότι η παρουσία του Ραλίστα στην ομάδα συνοδεύτηκε ΜΟΝΟ με καταστροφές συνεχίστηκε παρά την απόδειξη, που προσκόμισα, ότι (α) η ομάδα που μας έκανε περήφανους στην Ευρώπη κι ας μην έπαιρνε τίτλους εδώ ήταν αυτή του 2000-2003 (κι όχι του 1999-2000 όπως ισχυρίστηκε ο Greenh λιγάκι ποιητική αδεία, απ' ό,τι φάνηκε με τις μετέπειτα επεξηγήσεις του) και (β) πήραμε Νταμπλ έπειτα από 8 χρόνια ξηρασίας το 2004 ... αμφότερα δλδ επί των ημερών του Ραλίστα.
3. Παρ' ότι οι καίριοι συντελεστές αυτών των επιτυχιών (Φιλιππίδης και Ζάετς) είναι γνωστό τοις πάσι πως ήταν προσωπικές επιλογές του Ραλίστα, το γεγονός ότι έπραξε άριστα όταν τους επέλεγε, συνεχίζει να μην καταγράφεται στα θετικά του ... ενώ την ίδια στιγμή, σε μια αποθέωση της λογικής ασυνταξίας, καταγράφεται στ' αρνητικά του το ότι έφυγαν!

Τι λέω λοιπόν εγώ; Επαναλαμβάνω:

1. Από την ώρα που ανέλαβε την ομάδα (Μάιος 2000), ο Ραλίστας είχε μια ΠΟΛΥ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ 3ετία και κάτι και μια 3ετία ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΛΗΡΩΣ.
2. Χαρακτηριστικά της πετυχημένης 3ετίας ήταν ότι δεν έβγαινε ο ίδιος μπροστά, ούτε ανακατευόταν με όλα.
3. Αυτό δεν σημαίνει ΚΑΘΟΛΟΥ εκείνο που λες, ότι ήταν "αποσυρμένος" και πρέπει λοιπόν να (ξανα)"αποσυρθεί". Κάνεις λάθος! Σημαίνει ότι ασχολιόταν με εκείνα που έπρεπε ν' ασχοληθεί σαν ιδιοκτήτης και μάλιστα αυτό σε πείσμα όλων εκείνων των λαμόγιων, που τον ήθελαν να το παίζει "πρόεδρος-οπαδός" σύμφωνα με το μοντέλο του Κρόκους (και τώρα του Ντεμάκου) και κραύγαζαν τότε, σε κάθε γκέλα, "πού είναι ο Τζίγκερ, γιατί δεν βγαίνει μπροστά".

Επομένως, ΕΑΝ ο Ραλίστας σκοπεύει -όπως δείχνουν τα πράγματα - να ξαναγυρίσει στα πρότυπα της πετυχημένης 3ετίας του, δηλαδή να βαστήξει το ρόλο του ιδιοκτήτη και διοικητικά ν' ασχοληθεί μόνο με την Σούπερ-Λίγκα σαν ιδιοκτήτης ΠΑΕ, τότε υπάρχουν σοβαρές ελπίδες ανάκαμψης της ομάδας.

Απλό ... κι ελπίζω να μη χρειαστεί να το επαναλάβω άπειρες φορές.

GIVE ME FACTS, NOT DATA!

Y.Γ. xaris_pao, εντάξει, είπαμε ότι "το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν", αλλά το παράκανες βρε παιδάκι μου - ένας άλλος σοφός πάντως είπε, για περιπτώσεις σαν τη δική σου: "μίλα μου για να δω ποιός είσαι".

Ανώνυμος είπε...

@Τζόνυ et al.

Το έχουμε αναλύσει άπειρες φορές. Το πρόβλημά μας είναι "δομικό". Έχει να κάνει με το μοντέλο, με τον τρόπο διοίκησης.

Εγώ επιμένω στην άποψή μου: O μεγαλομέτοχος, που είναι ουσιαστικός ιδιοκτήτης (δεν έχει δηλαδή κάποιο σοβαρό αντίπαλον δέος όσον αφορά στη μετοχική σύνθεση) είναι υπεύθυνος για όλα: για τα καλά και για τα κακά.

Αν λοιπόν δεχτούμε ότι η πρώτη τριετία πήγε καλά χάρη στις επιλογές του (θεωρία που σηκώνει σοβαρό αντίλογο, γιατί δεν παρέλαβε "καμμένη γη"), αντιστοίχως, το μπάχαλο που επακολούθησε είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη. Εδώ ακριβώς είναι το πρόβλημα που έχει επισημανθεί κατ΄ επανάληψιν: η αρνητική δυναμική. Η πτώση και η απαξίωση.

Τα γεγονότα λοιπόν μας λένε ότι οι επιλογές του ιδιοκτήτη/μεγαλομετόχου/επιχειρηματία, όσο περνά ο χρόνος, αποδεικνύονται όλο και πιο αναποτελεσματικές, όλο και πιο ατυχείς. Πολλές απ΄ αυτές είναι εξοφθάλμως λανθασμένες, το βλέπουν κι οι πέτρες.

Ειλικρινά, δεν με απασχολεί ο βαθμός της προσωπικής του εμπλοκής. Γενικώς, πιστεύω ότι, ανεξαρτήτως μοντέλου διοίκησης, θα έπρεπε συμβολικά να έχει ο ίδιος τη θέση του προέδρου - αλλά αυτό είναι δευτερεύον. Το κύριο είναι τα αποτελέσματα και η προοπτική των επιλογών του. Τα οποία, προφανώς, δεν επιτρέπουν καμία αισιοδοξία. Τα έχουμε επισημάνει χίλιες φορές: από τις επιλογές του ποιος παίκτης και ποιος προπονητής θα έρθει ή θα φύγει, μέχρι τα "παραμάγαζα", τα μανατζεριλίκια, τα ιατρικά επιτελεία και το κέρατό μου...

Ξαναλέω, για να επανέλθω στα τρέχοντα, δεν έχω κάτι συγκεκριμένο εναντίον του Βέλιτς και του Πεσέϊρο. Απλώς διαβάζω την ιστορία καριέρας του καθενός. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν "τα εν λευκώ", τα κλειστά διετή συμβόλαια και τα τοιαύτα. Ειδικά ο Βέλιτς, είναι "πρωτάρης" στη δουλειά. Η στοιχειωδώς λογική ανάλυση λέει ότι, όταν έχεις πιάσει πάτο, δεν καλείς έναν beginner για να σε βγάλει από το αδιέξοδο, ειδικά όταν δεν έχει κάποια "ιστορική" σχέση με την ομάδα.

Όσο για τον Πεσέϊρο, το CV του ρε παιδιά είναι φτωχό, πώς να το κάνουμε! Απ΄ αυτό μόνο μπορούμε να τον κρίνουμε! Μακάρι να είναι ο νέος Μουρίνιο. Αλλά όχι και να πανηγυρίζουμε κιόλας για το φοβερό δίδυμο, λες και είναι ο Ρουμενίγκε με τον Χίτζφελντ ή ο Μιγιάτοβιτς με τον Καπέλο! Έλεος!

Φοβάμαι πώς αυτό που έχουν υπαινιχθεί κάποιοι, μάλλον ισχύει. Ο ραλίστας έχει αποφασίσει να τη βγάλει φτηνά μέχρι να φτιαχτεί το νέο γήπεδο. Και επιλέγει έναν front man τύπου Βέλιτς, εντελώς αναλώσιμο, για να φάει το "γιαούρτι" αν τα πράγματα στραβώσουν.

Μια τέτοια πολιτική μπορεί να είναι αποδεκτή στο πλαίσιο ενός business school, φοβάμαι όμως ότι στο χώρο του ποδοσφαίρου μάλλον θα αποδειχθεί κοντόφθαλμη...

Ανώνυμος είπε...

@ Greenheart,

καταρχάς, επειδή το παραπάνω απεύθυνες (και) σε μένα, μού είναι ακατανόητο αυτό το "όχι και να πανηγυρίζουμε για το φοβερό δίδυμο λες και είναι ο Ρουμενίγκε με τον Χίτσφελντ", που λες. Προφανώς δεν μπορεί να εννοείς ότι εγώ ... πανηγυρίζω, εκτός κι αν δεν διαβάζεις το τι γράφω ή αν επιμένεις να το "προεκτείνεις" όπως γουστάρεις και να του αλλάζεις τς φώτα.

Ως προς τα υπόλοιπα, εννοείται πως δεν διαφωνούμε στο ότι οι επιλογές του ραλίστα αποδείχτηκαν πολύ ατυχείς.

Επειδή όμως, όπως έχω πει, όταν τα βγάζουμε ΟΛΑ λάθος - βλ. π.χ. Κουτόχορτος και γενικά η αντιπολιτευτική τακτική που χαρακτηρίζω "κατεδαφιστική" -, όταν λοιπόν τα βγάζουμε όλα λάθος, τότε ουσιαστικά δεν μπορούμε (ή δε θέλουμε) να εντοπίσουμε τα πραγματικά και συγκεκριμένα λάθη, θα πρέπει να το θέσουμε σαφέστερα.

Δηλαδή: ο ραλίστας, όπως δείχνουν τα γεγονότα, άρχισε να τα κάνει σκατά ΜΕΤΑ το Νταμπλ του 2004 και με αφετηρία τη διάλυση του επιτυχημένου μοντέλου "τεχνικός διευθυντής-προπονητής", χάρη στο οποίο οι ρόλοι ήταν σαφείς και η κατανομή των ευθυνών επίσης, με τον ίδιο να μην ανακατεύεται με την ομάδα καθεαυτή.

Κι αφού μιλάμε για δομικό/διοικητικό πρόβλημα, να το προσδιορίσουμε σαφέστερα με βάση όλα τα παραπάνω. Πρόκειται για την ΑΣΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΡΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ ΚΙ ΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΘΕΝΟΣ, που ήρθε σαν επιτεινόμενο πρόβλημα από το 2004 κι έπειτα - με αποτέλεσμα π.χ. στα δύσκολα να μη βγαίνει μπροστά κανένας από τους διάφορους ανευθυνοϋπεύθυνους, όπως έχω πει επανειλλημένα, και να μην διορθώνεται απολύτως τίποτα.

ΕΑΝ, ξαναλέω, αυτό διορθωθεί με τη διαφαινόμενη επιστροφή στο μοντέλο "τεχνικός διευθυντής-προπονητής" - και μάλιστα με μια βελτιωμένη εκδοχή του, όπου μεταξύ τους θα υπάρχει εξαρχής συνεργασία -, τότε μπορούμε να ελπίζουμε.

Διότι, το έχω ξαναπεί κι εγώ και άλλοι εδωμέσα: το πρόβλημα ΔΕΝ ήταν, ούτε και είναι, ποιός είναι προπονητής και αν έχει πλούσιο και πετυχημένο βιογραφικό. ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ φορές έχει αποδειχτεί αυτό! Το πρόβλημα είναι ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ - κι επομένως, ακόμα και τον Μουρίνιο τον ίδιο να παίρναμε, πάλι μαλάκα θα τον βγάζαμε.

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ. Μπορεί πράγματι αγαπητέ Greenheart το Μάιο του 2000 ο Ραλίστας να μην πήρε καμμένη γη, όπως λες, αλλά θυμάσαι σε τι κατάσταση ήμασταν τότε, μετά και τη στέρηση του πρωταθλήματος από την ομαδάρα του Κυράστα; Είχε πέσει ένα πολύ μαύρο κλίμα, ότι τίποτα δεν μπορεί να ρίξει την Παράγκα, κυκλοφορούσαν φήμες έντονες ότι οι Βαρδινογιάννηδες πουλούσαν την ΠΑΕ, ένας μαύρος χαμός. Η αλλαγή σκυτάλης έγινε λοιπόν σε δύσκολες συνθήκες και με βαρύτατο φορτίο να περνάει στο διάδοχο του "Κάπτεν": το φορτίο να σπάσει τη χούντα του Κρόκους. Η λύση Φιλιππίδη, που τον πέρασε από αντιπρόεδρο σε πρόεδρο, ήταν όντως πολύ σωστή για εκείνη τη στιγμή. Δεν έσπασε τη χούντα του Κρόκους μεν, αλλά ανέβασε το κύρος της ομάδας στα ύψη με την Ευρώπη. Αλλά παρέμενε το ελληνικό στοίχημα. Κι εδώ πάλι ήταν πολύ σωστή η επιλογή του Ζέκο, από την οποία κιόλας πήραμε το Νταμπλ. Τώρα, το τι επακολούθησε, πώς και γιατί μπορούμε να το κουβεντιάσουμε μια άλλη φορά. Σίγουρα οι επόμενες κινήσεις απέτυχαν, μην το ξαναλέμε.

Από εκεί όμως έως του σημείου να ισοπεδώνουμε τα πάντα υπάρχει τεράστια διαφορά.

Όταν για παράδειγμα παναθηναϊκοί ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΝΤΑΜΠΛ (λέγοντας ότι το πήραμε "επειδή κοιμήθηκε ο Θεός" ή επειδή άλλαξε η πολιτική κατάσταση) ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΝΤΑΜΠΛ (λέγοντας ότι ήταν κατώτερη της προηγούμενης ποιοτικά, πράγμα που είναι ΨΕΜΜΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟ κι αποδεικνύεται εύκολα άμα δει κανείς τη σύνθεση εκείνης της ομάδας), τότε κάτι δεν πάει καλά. Καθόλου καλά. Κι εγώ, τότε, σκέφτομαι ότι μόνον η εμπάθεια μπορεί να οδηγεί σε τέτοιες ακρότητες.

xaris_pao είπε...

tzony ante na diavasis tin prasini s k trava ston kanape s.mou exis kanei tin prasini(epeidi einai twn gianakopoulwn)athwa.mou diavazis tis malakies pou grafoun k erxesai k tis aradiazis edo.pigaine k sto gipedo na deis tin omada giati poli tou kanape se vlepo.kati typakia san esena(GONTZOi) mas exoun odigisei s'auto to simio.tha mas peis oti ypostirizei auto i prasini k ego mazi tis.ilithie den vlepeis ti ginetai sto gipedo,NTROPI typoi san esena gia tin omada auti,POU TIN THELOUN deuteri k tora tin anexontai k triti.omada me toso megalo kosmo den dikaioutai na min protagonisti.kai oxi na mou lene pame gia protathlima k na katevainoun me tzioli k leontiou pou exoun kavalisi to kalami,vyntra(pou to paidi den ftaiei pou einai ampalo autoi pou)k tous "paiktarades" gia tis efimerides mono romero,biscan k antonson.ante trava plisou na 3ipnisis an eisai ontos panathinaikos.

Ανώνυμος είπε...

@ Xaris_Paparis,

φοβερά kai tromera τα επιχειρήματά σου. Συνέχισε σ' αυτό το dromo κι όταν ... φτάσεις, trava και το kazanaki - στο να ... travas άλλωστε είσαι assos.

Ανώνυμος είπε...

@Τζόνυ

Το "πανηγυρίζουμε" ήταν ένα γενικό σχόλιο και αναφέρεται στην αγωνιώδη προσπάθεια των φερέφωνων να "πουλήσουν" το δίδυμο Βέλιτς-Πεσέϊρο, το οποίο, όπως είναι φυσικό, επικοινωνιακώς, δεν "τραβάει" με τίποτα. Προφανώς δεν αναφερόταν σε σένα.

Τα όσα λες περί ασάφειας ρόλων και ορίων δικαιοδοσίας με βρίσκουν σύμφωνο - έχω αναφερθεί σ΄ αυτά πολλές φορές. Κατά τη γνώμη μου, είναι απολύτως ενδεικτικά της αδυναμίας της ηγεσίας, η οποία δεν μπορεί ούτε να αξιοποιήσει την καλή συγκυρία, ούτε να αντιμετωπίσει την κακή. Νομίζω δε ότι αυτό εκφράζει μια "αρχέγονη" νοοτροπία των Βαρδινογιάννηδων - για οποιοδήποτε λάθος, πρέπει να φταίει πάντα (και) κάποιος άλλος. Σκέψου τη συνηθισμένη επωδό του Τζίγκερ "φταίμε όλοι"...

Δεν ήθελα να συνεχίσω την κουβέντα της Ριζούπολης, αλλά βλέποντας και τα δύο τελευταία παιχνίδια της Εθνικής, δεν μπορώ παρά να σκεφτώ ότι, από εκείνη την ομάδα, όσοι εξακολουθούν να είναι εν ενεργεία, σήμερα παίζουν σε υψηλότερο επίπεδο απ΄ ότι ο σημερινός Παναθηναϊκός. Ή, αν προτιμάς, είναι καλύεροι απ΄ τους ομόλογούς τους στον σημερινό Παναθηναϊκό. Είμαι μια πικρή διαπίστωση, αν μη τι άλλο...

Κι ένα σχόλιο για την επικαιρότητα. Διαβάζω ότι πήραμε τον Μάλαρτζ, της Ξάνθης. Μια επιλογή που μου φαίνεται ορθολογική, επιτέλους! Αντί να κυνηγάμε Ελβετούς μικρομεσαίων Πορτογαλικών ομάδων, καλύτερο και ασφαλέστερο να πάρουμε έναν γκολκήπερ που έχει κάνει εξαιρετικό πρωτάθλημα, σε αξιόλογη ομάδα και που οι υπέυθυνοι (λέμε τώρα...) scouters τον έχουν δει 30 φορές. Κάποιοι θα πουν ότι σίγουρα ήταν φθηνότερος, γι αυτό και τον αποκτήσαμε. Μπορεί...

Ανώνυμος είπε...

@ Greenheart,

η πικρή διαπίστωσή σου για κάποιους πρώην παίκτες μας που παίζουνε στην Εθνική, θα έπρεπε να είναι πάρα πολύ ΠΙΚΡΟΤΕΡΗ εάν θυμόσουν πόσοι και ποιοί από αυτούς, όταν ήταν παίκτες της ομάδας μας, είχαν ακριβώς πολύ υψηλότερη απόδοση στα ευρωπαϊκά ματς του Παναθηναϊκού απ' ό,τι στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Δεν φαντάζομαι να έχεις ξεχάσει ΠΟΣΟ ΠΑΛΙΑ είναι η πράγματι ΠΟΛΥ ΠΙΚΡΗ ιστορία με την ομάδα μας να σκίζει την Τετάρτη κάποια σημαντική ευρωπαϊκή αντίπαλο και την Κυριακή να τον πίνει από ντόπιες ομάδες που έβαιναν προς τον υποβιβασμό. Πόσο παλιά αλήθεια; Μη με αναγκάσεις να ξαναφέρω στοιχεία και να ξαναμιλήσω με γεγονότα, γιατί θα ξαναπικραθούμε όλοι.

Κατά τα άλλα, τελικά - από όσα λες και εδώ για την "αρχέγονη νοοτροπία των Βαρδ." - είσαι αντίθετος με ΟΟΟΟΟΛΗ την ιστορία ΠΑΕ-Βαρδινογιάννηδες, δηλαδή από το 1979 έως σήμερα ... και προφανώς ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ, ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΘΑΥΡΙΟ...

Επ' αυτού προφανώς και δεν έχω να σου απαντήσω τίποτα - ίσως ο ΥΜΝΗΤΗΣ του "Καπετάνιου" ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟΣ (βλ. το "ομάδα-μοντέλο την έκανες μπουρδέλο") να έχει κάτι να σου πει.

Και δεν έχω να σου πω τίποτα, διότι, όπως θα έχεις πλέον καταλάβει, η δική μου άποψη και κριτική, δεν ασχολείται με την ψυχολογία των προσώπων αλλά με τα ΕΡΓΑ τους. ΑΥΤΑ εξετάζω και κρίνω ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΟΥΤΕ ΕΜΠΑΘΕΙΑ.

Επομένως δεν έχω παρά να σού ευχηθώ μόνο "υπομονή και καλό κουράγιο".

Ανώνυμος είπε...

Το ότι αναφέρομαι σε μερικά κατά την άποψή μου διαχρονικά χαρακτηριστικά της οικογένειας Βαρδινογιάννη δεν σημαίνει ότι είμαι αντίθετος ή υπέρμαχος. Έχω γράψει και ένα παλαιότερο post επ' αυτού και είχα μάλιστα έναν ενδιαφέροντα διάλογο με τον sniper σχετικώς (που έχει χαθεί αυτό το παιδί).

Κι εγώ επίσης ασχολούμαι με τα έργα των ανθρώπων - και επειδή προσπαθώ να τα ερμηνεύσω, ανατρέχω και στην ψυχολογία τους, με βάση αυτά που γνωρίζω, που διαβάζω, που εκτιμώ. Δεν βλέπω ίχνος εμπάθειας σε αυτή τη διαδικασία.

Για μένα, είναι σαφές ότι υπάρχουν σταθερά στοιχεία στη συμπεριφορά και τη νοοτροπία των Βαρδινογιάννηδων. Ας θυμηθούμε το "υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές...", που επεκαλείτο ο καπετάν-Γιώργης ως επιχείρημα για να μην αγοράσει κάποιον "ακριβό" ή να μην ανανεώσει το συμβόλαιο όσων δεν δέχονταν να υπογράψουν "εν λευκώ". Ειρήσθω εν παρόδω, γελάω πολύ όταν θυμάμαι αυτές τις εποχές και βλέπω τον Λύμπε να διαφημίζει εγχώριες πορτοκαλάδες με το σλόγκαν "υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές...".

Όσο για την ευχή σου "υπομονή και καλό κουράγιο", σε ευχαριστώ, ασφαλώς θα μου χρειαστούν και τα δύο, όπως και σε όλους μας πιστεύω, με την τρέχουσα ιδιοκτησία / διοίκηση.

Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα το σχόλιό σου περί πικρίας. Εννοείς ότι στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος οι συγκεκριμένοι παίκτες υστερούσαν εσκεμμένα; Ή ότι δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν και στις δύο υποχρεώσεις; Και η παράγκα;

Ανώνυμος είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ αδέλφια,

Κατ' αρχάς χαίρομαι που σας βλέπω ξανά μετά από καιρό. Ζητώ συγνώμη για την αποχή μου αλλά είχα διάφορα με τη δουλειά και δεν είχα ιδιαίτερο χρόνο.

Διάβασα σχεδόν όλες τις δημοσιεύσεις του πόστ και για άλλη μία φορά συμφωνώ κυρίως με τον Τζόνυ.

Λέμε λέμε και ΌΝΤΩΣ τα γεγονότα δείχνουν τα αντίθετα. Αλλά θέλω να ρωτήσω ορισμένα πράγματα επιγραμματικά όσο μπορώ.

1. Κακολογείτε το "Ντέρμπυ" και την "Πράσινη". Αλήθεια... ποια εφημερίδα έχει γράψει αλήθειες - και όχι "χάλιας όσο είναι στον ΠΑΟ - ΘΕΟΣ όταν φεύγει - για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ; Ποια;;; Τουλάχιστον το "Ντέρμπυ" έχει μία γραμμή η οποία είναι απλή και με βρίσκει σύμφωνο ως οπαδό του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ είτε με Βέλιτς και Πεσέιρο είτε με Ζάετς και Σουμ, είτε με Κυράστα και Φιλιππίδη. ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. ΤΕΛΟΣ.

2. Με το χέρι στην καρδιά, πόσοι από εσάς πάνε γήπεδο; Και από όσους πάνε, πόσοι στήριξαν τον Γιούρκα (για παράδειγμα) όταν ΈΠΑΙΖΕ στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ; Για να μη ρωτήσω πόσοι στήριξαν τον Φύσσα γιατί η απάντηση είναι γνωστή. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΡΑΣ. ΚΟΦΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ.

3. Κάποιος ανέφερε το θέμα του γηπέδου. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ Ο ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΕΛΑΙΩΝΑ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ??? ΜΗΠΩΣ ΒΓΑΖΑΜΕ ΠΑΝΟ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΑΛΛΟ ΑΙΩΝΑ";;; Ε ΠΑΡ' ΤΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΑΙΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ. ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΡΙΤΕΣ;;;

4. Κανείς δεν εξωραΐζει τον Τζίγγερ. Έκανε χοντρά λάθη, ίσως από απειρία, ίσως από ξεροκεφαλιά, ίσως και από τα δύο μαζί. Πιστώνεται μεγάλο - το μεγαλύτερο -μέρος της όποιας αποτυχίας. Αλλά ένα μεγάλο μέρος των αποτυχημένων επιλογών του ήταν - όταν έλαβε τις αποφάσεις - και επιλογές του κόσμου.

Όταν συζητούσε με το "παλτό" τον Κονσεϊσάο κάποιοι απειλούσαν ότι αν δεν τον πάρει θα έκαιγαν τα διαρκείας τους. Τον Πήρε και... παρ' τα. Για τον ΠΑΙΚΤΑΡΑ ΜΑΡΚΟΥΣ ΜΙΝΧ οι μισοί γκρινιάζανε... ή το ξεχνάμε κι αυτό;

Για τον "περιπατητή" τον Μπίσκαν στην αρχή παροξυσμός... μετά στο τσουβάλι κι αυτός. Τώρα που έφυγε έγινε πάλι "Παικταράς". Δεν έκοψε όμως κανένας την γλώσσα του από αυτούς που με το που σηκωνόταν γιουχάρανε...

Τον Γκέκα όλοι τον βρίζανε... ξαφνικά έγινε κι αυτός παικταράς. Βλέπεις με την Μπόχουμ βλέπεις μόνο τι βάζει... όχι τι - μπορεί να - χάνει. Ή δεν είχε βάλει γκολ όταν έπαιζε στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ;;;

5. Για να τελειώνω, η γνώμη μου είναι η εξής. Το πρόβλημα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ είναι ο κόσμος του. Ο οποίος δεν είναι αμαθής όπως οι ψαροκασέλες που ό,τι τους πασάρει ο Κρόκους το τρώνε αλλά ΗΜΙΜΑΘΗΣ. Και αυτό είναι χειρότερο.

Κατηγορείτε τον Τζόνυ κι εμένα επειδή διαβάζουμε "Ντέρμπυ" και "Πράσινη". Τα γεγονότα όμως που παραθέτουν αυτές οι 2 "φυλάδες" είναι αυτά που είναι, άσχετα με τον σχολιασμό. Οι υπόλοιποι που σχολιάζουν χωρίς γεγονότα τι διαβάζουν;;; Γιατί από αυτά που λένε γήπεδο δεν πάνε.

ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΗΤΑΝ ΟΠΟΙΟΣ ΦΩΝΑΞΕ "ΑΝΤΩΝΗ ΨΥΧΑΡΑ...". ΔΕΝ ΘΥΜΟΤΑΝ ΤΟΝ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΞΟΔΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΑΚΗ ΤΟΝ ΦΥΣΣΑ ΣΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΤΖΙΟΒΑΝΙ ΣΤΗΝ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ;

ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕ "ΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΘΑ ΠΑΠΑΔΟ ΠΟΥΛΕ";;;; ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΒΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥΤΣΟΥ ΕΞΥΝΕ Τ' ΑΧΑΜΝΑ ΤΟΥ; ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ Σ' ΕΝΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΣΙΔΙΚΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ;;;;

ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΕ Η ΠΑΝΑΘΑ ΤΟΝ ΚΟΝΣΕΪΣΑΟ;

ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΒΡΙΖΕ ΤΟΝ ΜΠΙΣΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙ;

ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ "ΠΟΥ ΠΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΕΚΑ";

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΟΥΡΜΟΥΡΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΓΚΟΥΜΟΜΠΑΣΙΝΑΔΕΣ";

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΒΡΙΖΕ ΤΟΝ ΜΑΛΕΖΑΝΙ;;;

Ο Τζίγκερ φταίει για όλα ε;;; Τις δικές μας ευθύνες σαν οπαδοί δεν τις αναλογιζόμαστε ποτέ;. Ο Τζίγκερ στην τελική παίρνει αποφάσεις και κάνει λάθη. Εμείς που κρίνουμε την απόφαση πριν την δούμε είμαστε έξυπνοι ή απλά αβανταδόροι των εχθρών του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ μας για να καταλάβω;

Όχι ούτε εμένα με ενθουσιάζει το δίδυμο Βέλιτς - Πεσέιρο. Αλλά ΝΑΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ 5 ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Η ΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΩ ΤΗ ΓΙΟΥΧΑ.

Προφανώς όλοι μας έχουμε φάει τα γήπεδα με το κουτάλι και ξέρουμε εκ' των προτέρων τι είναι καλό και τι δεν είναι.

Να παίξει ρε γαμώτο ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ για 5 συνεχόμενες αγωνιστικές σε γεμάτο γήπεδο που ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΜΟΥ και να δεχτώ κριτική. Να παίζει αυτή η ομάδα συνέχεια με την πλάτη στον τοίχο και μετά οι ίδιοι που την βάζουν στον τοίχο να της χώνουν κι όλας γιατί ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ε όχι...

ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ. ΑΛΛΟ ΚΡΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΑΤΑΔΙΚΗ. ΑΛΛΟ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ. ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ. ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΣ ΓΚΡΙΝΙΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΝ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΒΓΕΙ ΜΕΙΟΝ. ΜΙΑ ΓΑΜΩΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ 40.000 ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΕΙΤΕ ΜΕ ΒΕΛΙΤΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΖΑΕΤΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΣΟΥΜ ΕΙΤΕ ΜΕ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ.

Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτίμηση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Υ.Γ. Εμείς με τη φωνή εσείς με την ψυχή... ΦΩΝΗ ΛΕΕΙ... ΟΧΙ ΓΚΡΙΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

@ Greenheart,

για τους χαμένους βαθμούς από πολύ μικρότερες ομάδες [=γεγονός 1] και τα αίτια της εμφανώς μειωμένης απόδοσης των παικτών μας σε τέτοια ματς σε σχέση με τα ευρωπαϊκά [=γεγονός 2] μπορούμε να σκεφτούμε πολλά και διάφορα, και να κάνουμε ερμηνείες ένα σωρό. Εγώ απλώς σου το θύμισα και, μαζί του, την πίκρα που μας γέμιζαν αυτές οι ήττες.

Ίσως θα έπρεπε, ταυτόχρονα, να σου θυμίσω (και στον αγαπητό Κουτόχορτο, που μάλλον έχει ξεχάσει τελείως ΟΛΗ τη σεζόν του Νταμπλ και δεν θυμάται, ίσως, παρά 1-2 ματσάκια) ότι τη σεζόν 2003/4 που πήραμε το ΝΤΑΜΠΛ ακριβώς το παραπάνω φαινόμενο ΔΕΝ είχε παρατηρηθεί - μάλιστα είχαμε χάσει μόνον από το Αιγάλεω!

Πολύ διδακτικά όλα αυτά, έτσι; Αρκεί να μην τα προσπερνάμε με τις μπουλντόζες μας κι αρκεί να τα ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΑΝ.

Κατά τα άλλα, μια και το ... φιλοσοφούμε λιγάκι, πράγμα που μου αρέσει. Η ερμηνεία των έργων κάποιου δια της ψυχολογίας και μόνον, είναι "ψυχολογισμός" και είναι ανεπαρκής για την κατανόηση των πραγμάτων. Που σημαίνει ότι η ψυχολογία ΔΕΝ μπορεί να ερμηνεύσει, μόνη της, τα έργα και τους ανθρώπους - και μάλιστα μπορεί να οδηγήσει σε πολύ λάθος εκτιμήσεις. Μα πάρα πολύ λάθος φίλε μου.

Παράδειγμα; Όταν έρχεται ο ΚΡΟΚΟΥΣ και γαμάει ΟΛ0 το ελληνικό πρωτάθλημα με τις πλάτες του κράτους - στήνει Παράγκες και στη διαιτησία και στην αθλητική δικαιοσύνη και στη δημοσιογραφία, και τα λοιπά γνωστά (που δεν φαντάζομαι να μην παραδέχεσαι ως υπαρκτά) -, το να ερμηνεύσουμε την αποτυχία π.χ. του ΠΑΝΑΘΗΝΑϊΚΟΥ να κερδίσει πρωταθλήματα μέσα σε αυτές τις ΣΥΝΘΗΚΕΣ λέγοντας ότι ευθύνεται γι' αυτό η "αρχέγονη νοοτροπία του Βαρδινογιαννέικου", συνιστά τουλάχιστον ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ. Στο δε χώρο της Ηθικής, συνιστά αυτό το ΑΤΟΠΗΜΑ του να μετατοπίζεις στο θύμα τις ευθύνες για τα εγκλήματα του θύτη: π.χ. "φταίει αυτός που άφησε το παράθυρο ασφάλιστο, κι όχι ο κλέφτης", ή "φταίει εκείνη που κουνιότανε, κι όχι ο βιαστής" - στο χώρο της μπάλας, ήταν το συγκλονιστικό "φταίνε οι άλλοι που δεν επενδύουν όπως ο Μέγιστος Σωκράτης", εμπνεύσεως Πανουτσοερπεοπουλοφίλαθλου και δε συμμαζεύεται.

Αλλά κι από μιαν άλλη μεριά φαίνεται η ανεπάρκεια του ψυχολογισμού: η "αρχέγονη νοοτροπία" που καταλογίζεις στους Βαρδιν., δηλαδή (με τα δικά σου λόγια) το να μην αναλαμβάνουν τις προσωπικές ευθύνες τους αλλά να τα ρίχνουν σε άλλους, χαρακτηρίζει ΕΞΙΣΟΥ και τον αγαπημένο μας ΚΡΟΚΟΥΣ! Αυτό βέβαια δεν τον εμπόδισε να σαρώσει τις ντόπιες κούπες την τελευταία 10ετία.

Άρα δεν είναι εκεί το πρόβλημα ακριβώς, παρ' όλο που ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ότι αυτή η νοοτροπία είναι προβληματική.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που προσπαθούν να στηρίξουν το Βαρδινογιάννη και αναφέρονται στο νταμπλ, προβάλλοντάς το ως μεγάλο επίτευγμα (προσωπικά δε το μειώνω καθόλου και είναι άδικο να το απαξιώνουν κάποιοι λέγοντας ότι κοιμήθηκε ο Θεός και πήραμε τα ματς στο 90 φεύγα) μπορούν να μας πούνε γιατί την ομάδα αυτή που πήρε το νταμπλ τη διέλυσε;

Και μάλιστα τους παίχτες αυτούς τους έδιωξε με το επιχείρημα ότι είναι οι loosers της Ριζούπολης...

Οσο για το Πεσέιρο όντως πρέπει να είμαστε σόφρωνες και να περιμένουμε τα επίσημα παιχνίδια το Σεπτέμβριο. Αλλά θα συμφωνούν όλοι ότι η ομάδα έχει καταντήσει να παίζει τζόκερ με τους προπονητές (κι αν σου κάτσει και σου βγει καλός ενα πράμα...).

Το σχόλιο του Χρήστου Κοντού στο sportnet.gr είναι πολύ εύστοχο παρόλο που δε τον είχα και σε ιδιαίτερη εκτίμηση.

Ανώνυμος είπε...

@ Μινχ,
εάν ρωτάς εμένα, μάλλον δεν έχεις διαβάσει καλά αυτά που έχω γράψει -και εννοώ όλα τα σχετικά (από τότε κιόλας που πρωτομπήκα εδώ έως και στα παραπάνω τωρινά comments μου) με το "τη δεύτερη 3ετία της θητείας του ο Ραλίστας τα έκανε ΣΚΑΤΑ" - επεξηγώντας τι εννοώ και πώς το εντοπίζω (κατά τη γνώμη μου πάντοτε αυτό).

Ίσως λοιπόν θα έπρεπε να σκεφτείς καλύτερα προς μιαν άλλη κατεύθυνση: Γιατί χρειάστηκε να κατεβάσω γεγονότα, τεκμήρια κι αποδείξεις, και να φάω τα λυσσακά μου, ώστε ν' ακουστούν εδωμέσα από ορισμένους κάτι ΜΙΣΟΛΟΓΑ, έστω, ΘΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΝΤΑΜΠΛ; Γιατί τόόόόση απροθυμία (;) από ορισμένους να παραδεχτούν αυτό που λένε τα γεγονότα, δλδ ότι η ομάδα του ΝΤΑΜΠΛ ήτανε μια χαρά ομάδα, με 10και βάλε παίκτες της "Ριζούπολης"; Γιατί τέτοια δυστροπία (;) στο να παραδεχτούν αυτό που λένε τα γεγονότα για ΜΕΤΑ ΤΟ 2000, που έγινε η αλλαγή σκυτάλης στην ΠΑΕ, κι επιμένουν στο μύθο ότι ΜΟΝΟ καταστροφές είδαμε επί των ημερών του Ραλίστα;

Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει για μένα θέμα ΟΥΤΕ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΡΑΛΙΣΤΑ. Ξέρω πως αυτό είναι δύσκολο να το καταλάβει κάποιος που έχει μπει στο τριπάκι π.χ. της κατεδάφισης.

Τη θέση μου την έχω εξηγήσει παραπάνω, στα όσα έγραψα στον Old Boy: στηρίζω τα θετικά, τα χώνω στα στραβά. Προφανώς αυτό σημαίνει ότι η ΠΑΕ δεν τα κάνει ΟΟΟΟΟΟΟΟΛΑ λάθος, ούτε ΟΟΟΟΟΟΟΟΛΑ σωστά. Κι αυτό επίσης είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς όταν λ.χ. ψάχνει κι αλιεύει από βουλγάρικο (!) σάιτ τις μούφες κάποιων μανατζαρέων και τις αναπαράγεις στα τυφλά ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για να θάψει το Ραλίστα ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ μια δήθεν "πληροφορία" και ένα ολόκληρο "στόρι" πάνω της. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.

@ Greenh,
για να γελάσουμε και πάλι: αυτούς τους "μερικούς", που λες ότι "θα έλεγαν πως πήρε τον Μάλαρζ επειδή είναι φτηνός", πώς θα τους έλεγες; Στριμμένα άντερα ή ευφυείς γνώστες της πραγματικότητας; :-) :-))

Και μια προσωπική ερώτηση: o παίχτης-φωτομοντέλος ΛΑΡΙΒΕϊ προορίζεται και για το μαγαζί της κας ΒΑΝΔΗ; Αχ, αυτό θα πει "παράδειγμα προέδρου και οργάνωσης": παίρνεις παίχτες- "ελβετικούς σουγιάδες", για 50 διαφορετικές δουλειές!

squarelogic είπε...

καλη κινηση ο Μαλαρτζ,αλλα ειναι καλυτερος του Εμπεντε?

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ αμφιβαλλω...παντως προτιμοτερο απ το να δωσουν 1,5 εκ για καποιο αγνωστο Ελβετο.Ας τα δωσουν να φερουν κανα αμυντικο χαφ της προκοπης.

Ανώνυμος είπε...

@Τζόνυ

Πολύ ενδιαφέρουσα η ανάλυσή σου για τον "ψυχολογισμό" - ειδικά η προέκτασή της στον χώρο της Ηθικής. Θυμίζω απλώς, ότι η τοποθέτησή μου ήταν ότι "για να ερμηνεύσω τα έργα των ανθρώπων ανατρέχω ΚΑΙ στην ψυχολογία". Το οποίον σαφώς και απεριφράστως σημαίνει ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ στην ψυχολογία - επομένως, τεκμηριωμένα και διδακτικά όσα γράφεις, αλλά άσχετα με το δικό μου σημείο εκκίνησης.

Η άποψή μου για τον ΚΡΟΚΟΥΣ ότι τη μετάθεση των ευθυνών τη χρησιμοποιεί συνειδητώς και εντέχνως στο επικοινωνιακό πεδίο μόνο, σε αντίθεση με τους Βαρδινογιάννηδες, που έχουν μια "φεουδαρχική" προσέγγιση στα πράγματα, θεωρώντας ότι γενικώς όλοι τους χρωστάνε και ότι, όταν τα πράγματα δεν γίνονται κατά τις επιθυμίες τους πάντα φταίνε κάποιοι ανίκανοι "υποτακτικοί".

Αλλά αυτά προφανώς είναι προσωπικές, μακροσκοπικές εκτιμήσεις. Δεν επιδιώκω να πείσω, την άποψή μου καταθέτω.

Επί της ουσίας, δεν νομίζω ότι προκύπτει πουθενά "αθώωση" του Κρόκους για τα αίσχη, τις παράγκες και τα τοιαύτα. Ένοχος 100%. Αλλά δεν πρέπει ταυτόχρονα να υπάρχει και απαλλαγή των Βαρδινογιάννηδων για το συνολικό έλλειμμα αποτελεσματικότητας που επέδειξαν τα τελευταία χρόνια.

Στα ευτράπελα τώρα:

Αυτούς που θα ισχυρίζονταν ότι "ο Μάλαρτζ είναι φτηνός", θα τους χαρακτήριζα... ρεαλιστές! Ο ρεαλισμός είναι καλό πράγμα στην κατάστασή μας!

Είναι επίσης πιθανό αυτό που λες για το δίδυμο Λαριβέϊ-Βανδή! Αν και τον βλέπω πιο κοντά σε ντουετάκι με Μαζωνάκη, λόγω στυλ...

Τί μου θύμησες όμως με τον "ελβετικό σουγιά"! Θυμάμαι τίτλους προ ολίγων ετών, για το "πολυεργαλείο Σίλβιο Μάριτς..."

Υ.Γ. Χαιρετίζω ενθουσιωδώς την επανεμφάνιση του πράσινου ιερωμένου!

Ανώνυμος είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ αδελφέ Μϊνχ (Α ΡΕ ΠΑΙΧΤΑΡΑ ΜΑΡΚΟΥΣ ΣΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΕ ΕΙΧΑΝΕ ΚΙ ΕΣΕΝΑ)...

Είσαι σίγουρος ότι την ομάδα την διέλυσε ο Βαρδινογιάννης;;; Γιατί εγώ κάτι άλλα θυμάμαι...

Θυμάμαι τον κόσμο να φωνάζει για τον "Ζούτι" ότι είναι οικοδόμος

Θυμάμαι ένα γήπεδο να "χώνει" στον Μάριτς κι ας ήταν ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΗΡθΕ Ο ΕΚΙ ΚΑΙ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ. Γιατί τους βαθμούς δεν τους πήραμε μόνο στα τελευταία 5 παιχνίδια με τον Μανωλάκη έτσι.

Εκείνη την χρονιά έχασα 2 παιχνίδια του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ μόνο. Μόνο 2 παιχνίδια... στην Τούμπα και στη Ριζούπολη. Ο Μάριτς στα πρώτα 10 παιχνίδια ήταν ο Άρχοντας του γηπέδου.

Μήπως θυμάται κανείς τι άκουγε ο Φύσας πριν φύγει? Και ο Μίνχ στα πρώτα παιχνίδια?

Θυμάται κανείς τις γιούχες στον Γιούρκα;;; Όχι ε;

Στον Γιαννάκη τον Γκούμα ?

Όλο το γήπεδο να φωνάζει στον Κυργιάκο "Σωτήρη...ο Βούλης" το θυμάται κανένας;

Τι μπινελίκια στον Μπασινά τα θυμάται κανένας;;;

Τα "Αντώνη ψυχάρα" στο Αρχιπουλημένο που - επί της ουσίας - ήταν γιούχα για τον Χαλκιά τα ξεχνάμε;

Τα Μπινελίκια στον Επαλέ; (Κι αυτός κάνει καριέρα στην γερμανία για να μην ξεχνιόμαστε)

Τα μπινελίκια στον Μιχαλάκη;;;

Εκείνη η ομάδα διαλύθηκε από τον Βαρδινογιάννη λόγο Ριζούπολης ή λόγο του ότι με το τέλος της χρονιάς πέσαν όλοι να την φάνε βγάζοντας άμπαλους βασικούς συντελεστές της ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΩΓΗ ΤΗΣ "ΠΡΑΣΙΝΗΣ" ΕΞΕΔΡΑΣ;;;

ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΚΑΝΕ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο,ΤΙ ΤΟΥ "ΕΠΕΒΑΛΕ" Η ΕΞΕΔΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ "ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥ" ΤΥΠΟΥ;;;

Ή μήπως είναι τυχαίο ότι το μεγαλύτερο κράξιμο σ' αυτήν την ομάδα πέφτει στους 3 εναπομείναντες ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ γαμώ το φελέκι μου Γκούμα, Μόρις και Έκι. Κάνω λάθος;;;;

Να το ρόστερ της ομάδας του ΝΤΑΜΠΛ. Ο ΕΚΙ ήρθε τον Δεκέμβριο. ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΓΙΟΥΧΑΡΑΜΕ;;;

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

1. Αντώνης Νικοπολίδης 14/10/1971
12. Κώστας Χαλκιάς 30/5/1974
33. Στέφανος Κοτσόλης 5/6/1979
31. Αλέξανδρος Τζόρβας 12/8/1982

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

2. Ρενέ Χένρικσεν 27/8/1969
5. Γιούρκας Σεϊταρίδης 6/6/1981
8. Γιάννης Γκούμας 24/5/1975
16. Σωτήρης Κυργιάκος 3/7/1979
30. Παναγιώτης Φύσσας 12/6/1973
3. Νασίφ Μόρις 16/4/1981

ΜΕΣΟΙ

6. Αγγελος Μπασινάς 3/1/1976
22. Μίλτος Σαπάνης 28/1/1976
14. Ραϊμόντας Ζουτάουτας 9/4/1972
4. Σίλβιο Μάριτς 20/3/1975
20. Μάρκους Μινχ 7/9/1972
27. Παντελής Κωνσταντινίδης 16/8/1975
18. Λουτσιάν Ιουλιάν Σανμαρτεάν 13/3/1980
10. Ζοέλ Επαλέ 20/2/1978
21. Ξενοφώντας Γήττας 22/6/1979
35. Γιαν Μικάελσεν 28/11/1970

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

19. Μιχάλης Κωνσταντίνου 19/2/1978
23. Εμάνουελ Ολισαντέμπε 7/8/1976
11. Δημήτρης Παπαδόπουλος 20/10/1981
7. Γκόραν Βλάοβιτς 7/8/1972
9. Κριστόφ Βαζέχα 17/11/1964

Την μεγαλύτερη αποθέωση την γνώρισε ποιος;;; Ο ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ.

Κατά τα άλλα φταίει ΜΟΝΟ ο Βαρδινογιάνης; Λίγη αυτοκριτική δεν βλάπτει.

Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης

Υ.Γ. ΠΑΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΥΡΑ 13
ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ... Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε σοβαρά μιλάς;

Επέβαλαν στο Τζίγγερ να διαλύσει μια ομάδα με αξιόλογους παίχτες ο κόσμος και ο τύπος;

Θυμάσαι εσύ να γιουχάρουν το Μπασινά το Γιούρκα το Καραγκούνη το Κυργιάκο και το Μινχ (στο οποίο είχα μεγάλη αδυναμία όπως είναι φανερό);

Εγώ θυμάμαι όλοι να τους αποθεώνουν με τη κατάκτηση του νταμπλ.

Ο Τζίγγερ όμως, ο οποίος όπως μας το περιγράφεις είναι ένας άσχετος και άβουλος που άγεται και φέρεται από το κόσμο και το τύπο, είχε κολλήσει φαίνεται στις αποδοκιμασίες μετά την ήττα 1-0 από το Αιγάλεω και δεν έκανε το αυτονόητο να διατηρήσει το κορμό της ομάδας αυτής.

Μου αναφέρεις κάποιες αποδοκιμασίες ,στην αρχή της σεζόν κυρίως, για να αποδείξεις τι;
Οτι δε πρέπει να έχουμε παράπονο από το Τζίγγερ γιατί έκανε αυτό που ήθελε ο κόσμος και δε κράτησε κανένα;

Δε μπορώ να καταλάβω τα επιχειρήματά σου.

Ανώνυμος είπε...

@ Squarelogic,
Εμπέντε ή Μάλαρτζ; Επειδή λοιπόν εγώ θεώρησα λάθος την απομάκρυνση του Εμπέντε, με το σκεπτικό (που κατέθεσα εδωμέσα) ότι ναι μεν ΔΕΝ είναι γκολκήπερ κλάσης αυτή τη στιγμή, αλλά μπορεί να βελτιωθεί πάρα πολύ και να γίνει άριστος (σωματοδομή, ρεφλέξ - παρά τα ελαττώματά του, στα οποία και άλλοι είχαν αναφερθεί εδώ) ... λέω λοιπόν το εξής: ο ΜΑΛΑΡΤΖ έδειξε ότι είναι ΜΕΡΙΚΑ ΚΛΙΚ ΠΙΟ ΠΑΝΩ από τον Εμπέντε. Άρα προτιμώ τον ΜΑΛΑΡΤΖ από τον ΕΜΠΕΝΤΕ (και από τον ΓΚΑΛΙΝΟΒΙΤΣ). Όπως και τον προτιμώ από τον άγνωστο (σε μένα) ΜΠΕΝΑΛΙΟ, απλά και μόνον επειδή τον Ελβετό δεν τον ξέρω (που δεν σημαίνει αυτό και πολλά, ούτε τον Βάντσικ τον ήξερα πριν τον πάρουμε).

Μακάρι ο ΜΑΛΑΡΖΤ να συνεχίσει, μαζί μας, την ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ πορεία του και να βρούμε τον νέο Βάντσικ μας.

@ Greenheart,
τα φιλοσοφίσματά μου περί ψυχολογισμού δεν τα κατέβασα σε αντιπαράθεση με αυτά που έλεγες - περισσότερο σαν περαιτέρω επεξήγηση από τη μεριά μου στην κουβέντα.

Πάντως, αυτό που λες ότι οι Βαρδ., "όταν τα πράγματα δεν γίνονται κατά τις επιθυμίες τους πάντα φταίνε κάποιοι ανίκανοι' υποτακτικοί'", δεν φαίνεται να επαληθεύεται από τα πράγματα και τα πεπραγμένα π.χ. του Τζίγκερ. Μετά το Νταμπλ πρωταθλήματα δεν παίρναμε αλλά ΔΕΝ ΚΟΥΝΑΓΕ ΚΑΝΕΝΑΝ από το πόστο του στην ΠΑΕ! Θα έλεγα λοιπόν ότι ο Τζίγκερ πάσχει από ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΠΥΓΜΗΣ, παρά από "φεουδαρχικότητα" που λες. Μακάρι να το έπαιζε λίγο "φεουδάρχης" μετά το 2004 και να έπαιρνε μερικά κεφάλια στην ΠΑΕ!

Μια και πιάσαμε και την ΑΕΚ μέσω του παίχτη-φωτομοντέλου που μας σύστησες προ ημερών [δεν φαντάζομαι να μας διαβάζει ο Ντέμης και να το έκλεψε από σένα το παιχτρόνι! λες;], πώς σου φαίνεται αλήθεια ο αφελληνισμός της; Πάει κι ο Τζωρτζόπουλος, ακόμα κι ο Λύμπε είναι στο φεύγω-δε φεύγω. Στο μεταξύ έδιωξε και τον Τσιρίλο (τρελό αυτό!) χωρίς να τον αντικαταστήσει προς το παρόν, με τον Σορεντίνο τσίου ... Σου μοιάζουν όλα αυτά για "πρότυπο οργάνωσης";

@ Μινχ,
μάλλον δεν θυμάσαι καλά τη σεζόν του Νταμπλ: πανηγύρια είχαμε πράγματι ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ. Η υπόλοιπη σεζόν κύλησε μέσα στο κλίμα που περιέγραψε πολύ καλά ο Μιχάλης-Παππάς.

Μ' άρεσε και μια ακόμα παρατήρηση του Μιχάλη: για το γιούχα στους 3 εναπομείναντες από την ομάδα του Νταμπλ (Μόρις, Γκούμα, Έκι). Ενδεικτικό (μεταξύ όλων που ανέφερε και πολλών άλλων) μιας άρρωστης κατάστασης ΚΑΙ στις κερκίδες μας.

Ανώνυμος είπε...

Τζόνυ από την ομάδα του Νταμπλ υπάρχει και ένας 4ος, ο Παπ. Να σου θυμίσω τι του χεις σούρει του "άμπαλου μυτόγκα" φέτος? Και πολλά χωρίς στοιχεία.

Ανώνυμος είπε...

@ henriksen ex-a,
θα μου επιτρέψεις να πω ότι αυτά που έσουρα φέτος στον Μυτόγκα, τα στήριξα σε απείρως περισσότερα στοιχεία από το δικό σου, εντελώς... αστοιχείωτο, "ρουφιάνος του Τζίγκερ", που είχες ξεστομίσει για τον ΕΚΙ.

Ευχαρίστως όμως να σου φρεσκάρω τη μνήμη για τα όσα έχω πει εδωμέσα για τον ΠΑΠ (μπορείς να να τσεκάρεις). Στα ΘΕΤΙΚΑ του (ναι, τα είπα κι αυτά επανειλλημένα): εκρηκτικότητα, πετάγεται στις φάσεις, πείσμα. Στα ΑΡΝΗΤΙΚΑ του: μηδενικό κοντρόλ, δεν μπορεί να τρέξει με τη μπάλα πάνω από 3 μέτρα (ίσως εδώ μιλάω χωρίς ακριβή στοιχεία: μπορεί να είναι και 3,48 μ.), μετριότατη πάσα.

Αυτά σε ό,τι αφορά τις ποδοσφαιρικές αρετές κι ελαττώματά του. Νομίζω ότι δεν είπα κάτι που δεν το βλέπουμε όλοι μας και για τις μεν και για τα δε.

Πέρα από αυτά, του έσουρα ότι υπονόμευε τον ΜΟΥΝΙΟΘ σαν αρχηγός της ομάδας μπροστά στους άλλους παίκτες. Δεν είχα στοιχεία; Σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες ανεξαρτήτως "αφεντικών", δημοσιεύονταν τα πεσίματα του ΠΑΠ στον ΜΟΥΝΙΟΘ τόσο μέσα στα αποδυτήρια (ακόμα και σε ημίχρονο αγώνα) όσο και σε συνέντευξη: "Δεν παίζουμε με σωστό σύστημα", "δεν είναι σύστημα αυτό για τον ΠΑΟ", "υπερβολικά αμυντικά μας βάζεις και παίζουμε", κ.ο.κ.

Βλέπεις κάτι στα παραπάνω που να μη στηρίζεται σε στοιχεία;

Επίσης, είπα για τον ΠΑΠ ότι έπαιξε πολύ καλή μπάλα ουσιαστικά ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΣΕΖΟΝ, ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΑΜΠΛ. Πράγματι, αυτό ισχύει. Την επόμενη σεζόν (2004/5) στο μεγαλύτερο μέρος έλειψε από τραυματισμό και υποτροπές, και όταν επανερχόταν η απόδοσή του ελάχιστα θύμιζε από τον ΠΑΠ της πρώτης σεζόν. Την 3η του σεζόν (2005/6), τότε που μπροστά έσκιζε ο ΓΚΕΚΑΣ, πάλι ήταν
κατώτερος της πρώτης.

Ε, θεώρησα ότι ένας τέτοιος παίκτης δεν είχε δικαίωμα να βγάζει γλώσσα στον ΜΟΥΝΙΟΘ και να τού την πέφτει προπονητικά, όντας μάλιστα αρχηγός άρα και υπεύθυνος για την πειθαρχία στα αποδυτήρια.

Αυτά. Να περιμένω στοιχεία για το "ρουφιάνος του Τζίγκερ" ο ΕΚΙ;

Εντάξει, ας χαλαρώσουμε. Αύριο θα σκίσουμε στο ΣΕΦ!

Ανώνυμος είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ αδελφέ Μίνχ,

Είναι κατ' αρχάς εμφανές ότι δεν διαβάζεις προσεκτικά γιατί αν το έκανες θα έβλεπες ότι μόνο ανώνυμος δεν είμαι.

Όσο για αυτά που λές, απλά αποδυκνείουν ότι εκείνη την χρονιά του ντάμπλ, μάλλον πήγες στο γήπεδο πρώτη φορά μετά το 2-2 με τις ψαροκασέλες.

Προφανώς ξεχνάς το Πανό με το ερωτηματικό της Θ13 την πρώτη αγωνιστική με την Ξάνθη (αν θυμάμαι καλά η Ξάνθη ήταν και κερδίσαμε με γκόλ του Κωσταντινίδη)

Τις φανέλες που πετάξαν πίσω;

Τα "Σουμ γερά παρ' τους τα λεφτά";

Δεν θέλω να φανώ "κάπως" αδελφέ αλλά ή έχεις αλτσχάιμερ ή είσαι "πουθενάς" όσον αφορά τους ποδοσφαιρικούς αγώνες του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ μας και το μόνο που κάνεις είναι να διαβάζεις εφημερίδες και να βλέπεις τα παιχνίδια από την τηλεόραση που δε ακούγεται ούτε το 5% από αυτά που φωνάζει το γήπεδο.

Η Ομάδα του Ντάμπλ ΕΦΑΓΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ τόσο κατά τη διάρκεια εκείνης της σεζόν όσο και
μετά τη λήξη της.

Μπασινά, Γιούρκα και Φύσα δεν τους γιουχάρανε λες;;; Πλάκα μου κάνεις έτσι; Μόνο στη φιέστα πήγες; Τους "αγαπήσανε" πάλι καθ' υπόδειξη "αδέσμευτων" δημοσιογράφων όταν έφτασε η ώρα της ανανέωσης των συμβολαίων τους.

Σου παρέθεσα όλο το ρόστερ... το διάβασες; Για διαβασέ το πάλι και πες μου. Πες μου ποιοι αποθεώνονταν όλη τη χρονιά; Και μετά δες ποιοί τα άκουγαν όλη τη χρονιά. Δεν μας άρεσαν Ζούτι, Μάριτς για αμυντικά χαφ. Θέλαμε Μπίσκαν - Κονσεϊσάο.

Δεν μας άρεσε ο "Σβούρας" γιατί φίλησε την φανέλα όταν έβαλε το γκόλ.

Και φυσικά αν ήσουν προσεκτικός θα έβλεπες τα εισαγωγικά στο "επέβαλαν". Όχι ο Τζίγγερ δεν είναι άβουλος... αλλά τις χρονιές που "ακολούθησε" τη φωνή της κερκίδας και τα δημοσιεύματα του "ανεξάρτητου" τύπου ξέρεις τι πήραμε έτσι;

Είτε μας αρέσει είτε όχι στην χρονιά του Ντάμπλ, όλη η ομάδα από τον Ζάετς (το "λαμόγιο" έτσι; μη τα ξεχνάμε αυτά... το "λαμόγιο" που ΗΤΑΝ την προηγούμενη χρονιά στη Ριζούπολη) και τον Σουμ μέχρι τον Μάριτς και τον Ζούτι, ΤΑ ΓΡΑΨΑΝΕ ΟΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΕΛΑΝΙ.

Ή μήπως αυτή η ομάδα έπαιζε με γεμάτη την Λεωφόρο των 14.000 θέσεων;;; Ακόμα και στο Ντέρμπυ με την ΑΕΚ δεν είχε γεμίσει. Πλάκα μου κάνεις ρε μαν; Έλεος δηλαδή με την αμνησία.

Και για άλλη μία φορά, εγώ δεν εξωραΐζω κανέναν Τζίγγερ. Έκανε χοντρές μαλακίες. Αλλά επίσης χοντρές μαλακίες έκανε και η ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εξέδρα. Αντί να κοιτάμε μόνο την καμπούρα της διοίκησης, ας κοιτάξουμε και λίγο την δικιά μας.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτίμηση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ αδελφέ Χένρικσεν (εντάξει... αυτός σταμάτησε την μπάλα ρε παιδιά.. τι να κάνουμε;;;)

Αν και ποτέ δεν γιουχάρω παίκτες μας στο γήπεδο, με τον Παπ έχω κι εγώ πρόβλημα (σε αντίθεση με το Ντέρμπυ που τον αβαντάρει) για έναν πολύ βασικό λόγο.

Ο Παπ είχε και έχει την δυνατότητα να γίνει πολυ μεγάλος στράικερ. Αλλά από το ξερό του το κεφάλι και την μαλακία της ηλικίας χαραμίζεται. Εγώ προτιμώ τον παίκτη του 6 που παίζει 5, παρά τον παίκτη του 10 που παίζει 4. Και αυτό ισχύει απόλυτα για τον Παπ.

Ας κόψει τα μπουζούκια και τα παρεάκια και τα ξαναλέμε.

Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτίμηση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Για τον Παπ δεν εννοούσα αυτά που του έχεις σούρει αγωνιστικά (εννοείται ότι πέρυσι και φέτος σερνόταν) αλλά το ότι υπομόνευε τον Μουνιόθ. 2 δηλώσεις και 3 δημοσιεύματα δεν στοιχειοθετούν καταδίκη. Προσωπικά είμαι διατεθειμένος να του δώσω το "benefit of the doubt".
Και τα παρεάκια του δε νομίζω ότι μας αφορούν, ούτε ότι επηρεάζουν την απόδοσή του. Για τα μπουζούκια συμφωνώ αλλά δεν είναι ο μόνος που πάει (άλλοι 15 τουλάχιστον).

Για τον Έκι να τα ξαναπώ, αφού το αναφέρεις μονίμως χωρίς να θυμάσαι τι είχα πει μετά. Η άποψή μου ήταν ότι την δεδομένη στιγμή που πηγαίναμε (και πήγαμε δυστυχώς) από το κακό στο χειρότερο φαινόταν σαν να επαναλαμβάνει ό,τι λέει ο Τζίγγερ και να τον υπερασπίζεται μανιωδώς, σε βαθμό υπερβολικό, σαν φερέφωνο. Και άλλοι συμμερίζονταν την αγανάκτησή μου (βλέπε πανό "Εκι, sorry"). Και είχα καταλήξει ότι ήταν πράγματι βαρύς σαν χαρακτηρισμός και είχα ανακαλέσει.

Τέλος πάντων ας χαρούμε Federer-Nadal και το διπλό στο ΣΕΦ και τα λέμε από Δευτέρα με τη νέα μετεγγραφή.

σχολιαστής είπε...

Ο κ. Βέλιτς δεν θα προλάβει την παρέλαση μαζί με τον κ.Πεσέιρο.

Τελικά η ομάδα έχει γίνει ένα (αποτυχημένο) τσίρκο που κάθε ταλαίπωρος βγάζει τα αποθημένα του.

Ανώνυμος είπε...

@ henriksen, τα πανό κάποιων οπαδών μας δεν είναι και να τα παίρνεις σοβαρά (θυμήσου το πανηλίθιο "Όχι στο dvd της βλακείας"). Τον ΠΑΠ τον κατηγόρησα - πρόσεξέ το αυτό - επειδή σαν ΑΡΧΗΓΟΣ ώφειλε πρώτος αυτός να μεριμνά για την πειθαρχία στα αποδυτήρια και το σεβασμό στον προπονητή. Αν τα ίδια τα έλεγε π.χ. ο Τζιόλης, θα έλεγα απλώς "το λαλακισμένο". Διότι άλλο ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ έχουν τα λόγια ΕΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ (που άλλωστε οι ίδιοι ψήφισαν). Η όλη στάση του αρχηγού ΔΙΝΕΙ ΤΟΝ ΤΟΝΟ στα αποδυτήρια.

Γι' αυτό λοιπόν τα είχα πάρει στο κρανίο με τον ΠΑΠ στη συγκεκριμένη περίοδο όπου παιζόταν και το μέλλον του Ισπανού στον παγκο μας.

Θάβω βαθιά τώρα το ... τομαχώκ του πολέμου για τον ΕΚΙ: σου ζητώ συγγνώμη γιατί είχα ξεχάσει ότι πράγματι ανακάλεσες εκείνη τη βαριά κουβέντα.

Δυστυχώς χτες δεν κάναμε το διπλο στο ΣΕΦ, γαμμώτο. Ίσως κάπου το υποτιμήσαμε το ματς, ίσως να πιστέψαμε ότι με ένα ακόμα ντου σαν εκείνα του 1ου δεκάλεπτου θα το καθαρίζαμε. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! Ευκαιρία να πάμε μαζικά την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ!

@ Σχολιαστά-Κασσάνδρα μου,
φοβούμαι μήπως είστε κι εσείς μεταξύ των ταλαίπωρων που βγάζουν τ' απωθημένα τους με την ομάδα μας.

σχολιαστής είπε...

Τζόνυ τουρτούρα, ok, μετά το αγενές σχόλιό σας, δεν θα ξαναενοχλήσω το blog αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πειράζει καλύτερα τώρα θα το σηκώσουμε μέσα στο ΣΕΦ! Ηδονή...

Ανώνυμος είπε...

tzigger tourtoura eisai megalo arx..i

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε,

Οι άντρες τα λένε στα ίσα και επώνυμα... οι ανώνυμες αδελφές είναι γαβριέλες.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

kai si poios eisai o gontzos kai kanis ton dikigoro tou hrona

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε,

Το ποιός είμαι το γράφω. Άμα θέλεις να πεις κάτι να το λες στα ίσια σαν άντρας. Δεν κάνω κανενός τον δικηγόρο. Απλά δεν μου αρέσουν οι μαγκιές εκ' του ασφαλούς.

Μόνο απ' τον Γκότζο δηλαδή εσύ δέχεσαι παρατηρήσεις;

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

ton gontzo ton exo grammeno ekei pou exo k sena

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα....

Καλά.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

GATE13_40YEARS είπε...

sygnomi pros tous ypoloipous...
TSAKI re noumero tis koinonias pou to paizeis panathinaikos,kai pou exeis organosei tin zoi sou toso kala,ase ta sxolia kai tis mages piso apo to pliktrologio sou,athliti tis kakias oras,atoma san ki esena ekmetaleuonte tis katastaseis ston panathinaiko kai prospathoun na ton kratisoun xamila...
katse ekei sto forum pou ta lete metaksy sas 3-4 atoma vasika kai grafe gia na ta diavazeis esy kai oi alloi 3-4 kai min anaferese gia allou...
kai pou sai...o antilogos einai kati pou den aresei oute se esena oute kai se kanenan ekei mesa pou grafeis,giati gia na apantiseis prepei na exeis epixeirimata ki eseis oxi mono den exete epixeirimata alla den ntrepeste ki olas pou nomizete pos meirazontas ban fymonete tis sostes fones...GYRISTE PLEURO LEO EGO!OUST!
pros olous tous ypoloipous kalispera auto itan ena mynima apantisi pros kapoion pou elege se ena allo forum..."kyvernitiko" eironika sxolia gia tis apopseis ton paidion pou akougonte edo mesa,apla ekei pou egine to sxolio ypostirizoun ton tzigeriako a.o kai oi syzitiseis gia ton pragmatiko panathinaiko kai oxi gi auton tou apotyximenou ralista kai to vdelic tous peirazoun...

Ανώνυμος είπε...

Η υπογραφη του τσακι εκανε καποιον να καρφωθει θηγομενος...
Που να ηξερε ο δυσμοιρος οτι ο Τσακι ειναι πιο κοντα στα τμηματα του μπασκετ και του ερασιτεχνη παρα σ'αυτο του Ποδοσφαιρου.
Τζιγγερικος οποιος δεν λεει στημενες παπαριες;
Χαιρομαι που ενοχλεισαι.Δεν ειμαστε 3-4 αλλα και ενας φτανει για να απανταει στα "Αδιάσειστα" και καλοπροαιρετα σχολια των "σκεφτομενων".
Ποναει πολυ ο Βελιτς κ γιαυτο τον γουσταρουμε περισσοτερο.
Περαστικα και...συνεχιστε ετσι.Με επιχειρηματα.

GATE13_40YEARS είπε...

I YPOGRAFI TOU TSAKI,DEIXNEI POLY APLA OTI TO SYGEKRIMENO ATOMO O TSAKI DILADI,DEN EXEI KAMIA SXESI ME TON KOSMO TOU PANATHINAIKOU KAI TO MONO POU TO ENDIAFEREI EINAI NA DEIKSEI OTI VAZEI PANO APO OLA TON IGETI GIANNAKI...EPISIS AN O TSAKI ASXOLEITE ME TA ERASITEXNIKA TMIMATA TOU PANATHINAIKOU NA KSEREI POS AUTOI POU THELEI NA AFISEI EKSO APO TI LEOFORO O AGAPIMENOS TOU IGETIS KANOUN DOREES STA ERASITEXNIKA TMIMATA KAI EINAI OI MONOI OPADOI STIN ELLADA POU STIRIZOUN ME TOSI MAZIKOTITA KAI THERMI TA ERASITEXNIKA TMIMATA...
KAI FYSIKA ENNOITE POS THA EIMASTE MESA KAI STO PODOSFAIRO EITE MAS THELOUN EITE OXI,GIATI EIPAME OPOS KAI STO KYVERNOSITE,ETSI KAI STIN PAE KAPOIOI DEN ANTEXOUN TIN KRITIKI KAI PROSPATHOUN NA ANTIMETOPISOUN TIN KATASTASI BANARONTAS KOSMO...ELA OMOS POU OUSIASTIKA DEN VGAZOUN TIPOTA ME TIN TAKTIKI TIS STROUTHOKAMILOU...
EPISIS DEN EISTE 3-4 POSOI EISTE?5 6?ANTE 7...ALLA MOU LES 1 FTANEI GIA NA APANTAEI...NA APANTAEI POU?AFOU MEINATE MONOI SAS NA TA LETE KAI NA TA AKOUTE,OLES TIS ANTITHETES APO TIS DIKES SAS GNOMES TIS BANARATE,GIATI?THA SOU PO EGO,GIATI DEN EIXATE APANTISEIS ME EPIXEIRIMATA SE AUTA POU SAS LEGANE...KATHISTE LOIPON NA APOTHEONETE TON IGETI KAI AISTE TON VOTANIK I OPOS ALLIOS TON LENE NA EIRONEUETE TON THANNASI,EKEI KI AN FAINETE TO STISIMO SAS...OSO GIA TO VELIC...NAI RE O VOITHOS PROPONITI POU EGINE TEXNIKOS DIEUTHINTI EPEIDI TON PROOTHISE O KOSTAKIS THA MAS PEIRAKSEI...AS KSESTRAVOTHEI NA FEREI KANENA PAIHTI KAI AS AFISEI TOUS ENAKAXIRE KAI TA SXETIKA...
YG : O KARAGOUNIS PONESE?PONESSAN AUTA POU EIPE STI SYNENTEUKSI TYPOU GIA TOUS PAIHTES POU ESEIS LEIDORITE?AX KAI NA GYRISEI KAI O KYRIAKOS,NA DO EKEI KOLOTOUMPA POU THA KANETE...OXI PAGOSMIO REKOR POU KANATE TORA ME TON KARA...ALLA TIN KALYTERI EPEIDOSI OLON TON EPOXON SAS VLEPO NA KANETE...KI EKEI NA DEIS GELIA...
YG : AKOU PONAEI POLY O VELIC...AXAAXAXAXAX,NA SAI KALA RE MOU FTIAKSES TIN MERA....

Ανώνυμος είπε...

ποναν τα παλικαρια ωρε;;;
τελικα ποναει και ο βελιτς,
ποναει ομως και ο αθανασοπουλος.
ποναει τοσο που βγαινει και ο κοτσιρακος να εκθεσει τις σημαντικες του αδυναμιες αρθρωσης λογου που εχουν καταδικασει και την καριερα του σε βαθμο που να δινει χαρα στον καρπετοπουλο στα δικαστηρια...
Με πιανεις;;;
Ο τελικα μπορει να μην ειναι και πολυ χιουμοριστας ο Κυριος Βελιτς.Στα σοβαρα εχει κανει ρομπα πολυ κοσμο και δη αυτους που στημενα του επιτεθηκαν...
Που καταντησε αυτος ο χασοδικης ο αηδιολογος;
Βγαινει να διορθωση την εικονα και την αισθηση που δημιουργουν κατι καμμενοι βραδυνοες οπαδοι της διαχειρησης(για οπαδοι του Παναθηναικου δεν πειθουν) και τα σκατωνει χειροτερα.
Ο τσουκαλας περισσοτερη ανεση λογου θα επιδεικνυε...
Μεγαλο το αγχος.Μια γεματη λεωφορος χωρις επισοδεια θα ειναι μεγαλο πισωγυρισμα...
Οχι για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ αλλα για την βιομηχανια της πικρας και της αηδιολογιας,της βικτωρολαγνειας και των "εννιαιων" και των "αγνων" με το "ευαισθητο" αφμ...

Ανώνυμος είπε...

ποναν τα παλικαρια ωρε;;;
τελικα ποναει και ο βελιτς,
ποναει ομως και ο αθανασοπουλος.
ποναει τοσο που βγαινει και κοτσιρακος να εκθεσει τις σημαντικες του αδυναμιες αρθρωσης λογου που εχουν καταδικασει και την καριερα του σε βαθμο που να δινει χαρα στον καρπετοπουλο στα δικαστηρια...
Με πιανεις;;;
Ο τελικα μπορει να μην ειναι και πολυ χιουμοριστας ο Κυριος Βελιτς.Στα σοβαρα εχει κανει ρομπα πολυ κοσμο και δη αυτους που στημενα του επιτεθηκαν...
Που καταντησε αυτος ο χασοδικης ο αηδιολογος;
Βγαινει να διορθωσει την εικονα και την αισθηση που δημιουργουν κατι καμμενοι βραδυνοες οπαδοι της διαχειρησης(για οπαδοι του Παναθηναικου δεν πειθουν) και να τα σκατωνει χειροτερα.
Ο τσουκαλας περισσοτερη ανεση λογου θα επιδεικνυε...
Μεγαλο το αγχος.Μια γεματη λεωφορος χωρις επισοδεια θα ειναι μεγαλο πισωγυρισμα...
Οχι για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ αλλα για την βιομηχανια της πικρας και της αηδιολογιας,της βικτωρολαγνειας και των "εννιαιων" και των "αγνων" με το "ευαισθητο" αφμ...

Ανώνυμος είπε...

ποναν τα παλικαρια ωρε;;;
τελικα ποναει και ο βελιτς,
ποναει ομως και ο αθανασοπουλος.
ποναει τοσο που βγαινει και κοτσιρακος να εκθεσει τις σημαντικες του αδυναμιες αρθρωσης λογου που εχουν καταδικασει και την καριερα του σε βαθμο που να δινει χαρα στον καρπετοπουλο στα δικαστηρια...
Με πιανεις;;;
Ο τελικα μπορει να μην ειναι και πολυ χιουμοριστας ο Κυριος Βελιτς.Στα σοβαρα εχει κανει ρομπα πολυ κοσμο και δη αυτους που στημενα του επιτεθηκαν...
Που καταντησε αυτος ο χασοδικης ο αηδιολογος;
Βγαινει να διορθωσει την εικονα και την αισθηση που δημιουργουν κατι καμμενοι βραδυνοες οπαδοι της διαχειρησης(για οπαδοι του Παναθηναικου δεν πειθουν) και να τα σκατωνει χειροτερα.
Ο τσουκαλας περισσοτερη ανεση λογου θα επιδεικνυε...
Μεγαλο το αγχος.Μια γεματη λεωφορος χωρις επισοδεια θα ειναι μεγαλο πισωγυρισμα...
Οχι για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ αλλα για την βιομηχανια της πικρας και της αηδιολογιας,της βικτωρολαγνειας και των "εννιαιων" και των "αγνων" με το "ευαισθητο" αφμ...