Τετάρτη, Μαΐου 30, 2007

Πορτογαλικά πανέρια...

Ο μεταγγραφικός σχεδιασμός της ομάδας κατά τις επιταγές του καραφλού μεταφραστή-μάνατζερ-κλικαδόρου, με έχει αφήσει πραγματικά άφωνο. Μιλάμε για παικτάκια της πλάκας απο το άθλιο πορτογαλικό πρωτάθλημα...Και βέβαια μην φανταστείτε τίποτα ταλέντα, εγχείρημα που θα είχε κάποια λογική, αλλά για κάτι 28άρηδες Βραζιλιάνους που περιγράφονται ως άλλοι ποδοσφαιρικοί Ξανθόπουλοι που ενώ διέθεταν κλάση Πελέ-και βάλε-η άδικη κενωνία τους έριξε στις Μπράγκες και τις Αμαδόρες. Είναι προφανές οτι οι άνθρωποι στην ΠΑΕ όχι μόνο είναι άσχετοι, όχι μόνο δεν μαθαίνουν απο τα λάθη τους, αλλά είναι και απελπιστικά αφελείς αν πιστεύουν οτι θα τα φορτώσουν όλα στον μεταφραστή και τον προπονητή και καθάρισαν. Η ομάδα χρειάζεται παίκτες κλάσης, παίκτες που μπορούν να κάνουν πράγματα άνω του μέσου όρου. Και αυτοί τους οποίους εξετάζουν,σε αυτή την ηλικία,αν είχαν αυτή τη δυνατότητα θα έπαιζαν ήδη αλλού και όχι στην ζώνη του υποβιβασμού του πορτογαλικού πρωταθλήματος...Απλά.

Υ.Γ1 Οι κουβαρντάδες της ΠΑΕ-τακτική Χάνσον-μιλάνε για κάποιον Μπενάλιο ως μέγα τερματοφύλακα αλλά δεν δίνουν 1,5 εκ ευρώ για να τον πάρουν. Την ίδια ώρα η ψωριάρα ΑΕΚ έχει ήδη δώσει 3 εκ ευρώ για Αρουαμπαρένα, Ριβάλντο...

Υ.Γ2 Αποδεικνύεται περίτρανα οτι η εκ των έσω φθορά και εν τέλει απομάκρυνση του Μουνιόθ, είχε να κάνει με το φτηνιάρικο και μίζερο μπάτζετ της ΠΑΕ. Τον Δεκέμβριο δεν πήραν κανέναν παίκτη ενώ η ομάδα είχε εξώφθαλμες ανάγκες και ήταν εντός στόχων, ενώ τώρα βλέπουμε οτι αστεία ποσά για τα ευρωπαϊκά δεδομένα θεωρούνται κολοσσιαία για την ΠΑΕ. Ότι εξοικονομήσουμε απο το ήδη υπάρχον μπάτζετ (μισθοί Μπίσκαν,Μπόβιο, Άντριτς και λοιπών φευγάτων) αυτά θα διαθέσουμε. Δηλαδή....ΦΤΗΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ. Οι παίκτες κοστίζουν και δεν είναι ΠΑΝΤΑ ελεύθεροι....ΞΥΠΝΗΣΤΕ.

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα είχε πλάκα αν τα πράγματα ήταν αντίστροφα, δηλαδή αν π.χ. η Πόρτο ή η Μπενφίκα είχε τεχνικό δίδυμο Παράσχο/Καρούλια και αγόραζε τον Κόβατς της Καλαμαριάς, τον Σκοπελίτη του Αιγάλεω, τον ΝταΚόστα και τον Μοσχογιάννη, τι θα γινόταν στην Πορτογαλία και τι ομάδα θα έφτιαχνε.. Και το κυριότερο τι θα σκεφτόταν ο μέσος Πορτογάλος οπαδός, πόσο μάλλον οι "σκεπτόμενοι" όπως αυτοχαρακτηριζόμαστε εμείς..
(θα μου πεις με Κουαρέσμα και Άντερσον πάλι ομαδάρα θα είχε αλλά λέμε τώρα).


υγ.Πόσο αισχρό είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της "Πράσινης"?

Ανώνυμος είπε...

Επειδή γερνάω ρε παιδιά, για θυμήστε μου ποιοί εδωμέσα έκαναν φασαρία επειδή η Σατανική ΠΑΕ απαξίωνε ν' αγοράσει τους εκλεκτούς τους υπερπαικταράδες κλάσης κ.κ. Φυτανίδη, Τοροσίδη, Σηφάκη, που ως γνωστόν παίζουν σε ομάδες ψημένες στον πρωταθλητισμό και μάλιστα σε άκρως ανταγωνιστικά πρωταθλήματα;

Υ.Γ. Πάνω που είχε αρχίσει να παίζει το τραγουδάκι "Ρίχνει λεφτά αλλά σαν μαλάκας δεν ξέρει να τα ξοδλεψει σωστά", ξαναγυρίσαμε στο "Κι όλο κλαίν' τα Καβουράκια";

Χαχαχαχαχαχά!

Ανώνυμος είπε...

Επικεντρώθηκες σε λάθος σημείο. Το θέμα μας είναι το γεγονός ότι έχουμε πέσει στην αγορά της Πορτογαλίας λες και είναι το ποδοσφαιρικό αδαμαντορυχείο, σαρώνοντας όλες τις μικρομεσαίες ομάδες της πορτογαλίας, αλλά όταν πράγματι μιλάμε για κάποιον καλό παίκτη π.χ. Ρικάρντο Κόστα της Πόρτο εκεί μιλάμε για δανεισμό και όχι αγορά. Αυτή η πόρωση με την Πορτογαλία εμένα μου δείχνει κάτι παραπάνω από απλή "γνώση αγοράς", αλλά παιχνίδι μανατζεραίων. Για τα λεφτά που λες, θέλω να τα δω, και να έρθουν τουλάχιστον 3 γνωστοί παικταράδες που λείπουν.

Δεν είπα τίποτα για καβούρια, κάνω υπομονή να δω τις κινήσεις πρώτα. Ακόμα είναι Μάιος, δεν κάνω κριτική, απλά επισημαίνω αυτό το φαινόμενο με την πορτογαλική αγορά που μου κακοφάνηκε

Και πιστεύω πως θα συμφωνούν πολλοί μαζί μου πως ο Τοροσίδης και ο Σηφάκης θα ήταν πολύ καλές προσθήκες, και γενικά ο ΠΑΟ πρέπει να ενδιαφέρεται για κάθε καλό Έλληνα παίκτη, ως η κατεξοχήν ελληνική ομάδα, ακόμα κι αν ήταν υπερπλήρης.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή συχνά πέφτει το όνομα του Τοροσίδη στο τραπέζι, θα ξαναπώ τη γνώμη μου: είναι πολύ καλός παίκτης και θα τον βρίσκουμε μπροστά μας πολλά χρόνια, δυστυχώς. Πολύ σωστά λέει ο Ρενέ ότι ανήκει στους έλληνες παίκτες που θα έπρεπε να ενδιαφέρουν τον Παναθηναϊκό. Και εν πάση περιπτώσει, αν ο Τοροσίδης και ο Φυτανίδης δεν μας κάνουν, περιμένω να δω πραγματικά καλύτερους ξένους να έρχονται στην ομάδα. Η πρόσφατη εμπειρία πάντως, λέει, ότι αντί για τον "χ" Φυτανίδη και τον "ψ" Τοροσίδη, έρχονται υπερτιμημένοι ξένοι, που περνάνε και δεν "ακουμπάνε"! Οι οποίοι, μετά, φεύγουν ως "ατυχείς επιλογές". Θα ήταν χειρότερος δηλαδή ο Παναθηναϊκός αν τη θέση του Άντονσον στο ρόστερ είχε ο Φυτανίδης κι αν στη θέση του Νίλσον ή του Μπόβιο (που δεν είναι και οι χειρότερες περιπτώσεις) έπαιζε ο Τοροσίδης; Ή καλύτερος;

Τα ονόματα που ακούγονται μέχρι στιγμής, αγγίζουν τα όρια της θυμηδίας και η εκτίμηση του Κουτόχορτου είναι πολύ πιο κοντά στο να αποδειχθεί αληθής απ΄ ότι ψευδής...

Η ουσία είναι ότι για ακόμα μια χρονιά ξεκινάμε με τεράστιο ρίσκο - γιατί μη μου πει κανείς ότι αισθάνεται σιγουριά με Βέλιτς & Πεσέϊρο! Πρόκειται πάλι για ένα πείραμα, αντίστοιχο του "πειράματος Μπάκε", με ελάχιστες, κατά τη γνώμη μου, πιθανότητες επιτυχίας. Μια "μπιλιά" στη "ρουλέτα", στην οποία, για ανεξιχνίαστους λόγους, έχει μπλέξει ο Τζίγκερ τον Παναθηναϊκό.

Ειλικρινά, εύχομαι να του "κάτσει". Αν δεν του κάτσει πάντως, φοβάμαι ότι φέτος, ειδικά στη Λεωφόρο, θα έχουμε έκτροπα...

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Ρε συ Τζόνυ, ποιά λεφτά ρίχνει,θα μας τρελάνεις?Ρίξε μια ματιά σε παλαιότερα post μου που κάνω ανάλυση του μπάτζετ και θα δείς οτι τα έσοδα είναι είναι πολλαπλάσια των εξόδων. Πότε καταμερίστηκαν ή δόθηκαν τα ποσά απο το Τσάμπιονς Λιγκ? Τα 15.000.000€ της ΕΡΤ? Τα έσοδα απο διαρκείας και πωλήσεις παικτών? Σου θυμίζω οτι επί Μαλεζάνι-που τα μεγάλα ονόματα ήταν ο Φλάβιο και ο Μπίσκαν οι οποίοι απλά πήραν τα συμβόλαια των Μπασινά και Κύπριου-είχαμε 50.000 κόσμο για Σαραβάκο, 40.000 με Σαραγόσα, 60.000 με τους Πολωνούς και άλλες 60.000 με Ολυμπιακό...ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΧΡΟΝΙΑ...πλάκα μας κάνεις??? Που είναι αυτά τα λεφτά...για να μην θυμίσω 10€για κάθε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ εισιτήριο με Ακράτητο λόγω Μπαρτσελόνα και βέβαια τα απίστευτα έσοδα απο το εν λόγω παιχνίδι. Και μιλάμε μόνο εισιτήρια,ούτε χορηγοί,ούτε τηλεοπτικά,ούτε άλλα έσοδα. Τα είδες εσυ αυτά πουθενά? Μιλάμε για κάποια εκατομμύρια ευρώ απο 5 μόλις παιχνίδια? Που είναι αυτά τα λεφτά, όπως και άλλα? Στον Τσίγκα πήγαν και στον Τσιρόλα? Εδώ δεν έδιναν 600 χιλιάρικα για τον Χάνσον και μας το παίζουν ευρωπαϊκή ομάδα...Αυτό το ποσό φίλε στην Ευρώπη είναι για εφεδρικό παίκτη, της πλάκας και σε μας θεωρείτε ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ. Αφήστε το παραμύθι του οτι δίνει λεφτά...Λεφτά δόθηκαν επι Κόλκα, Ολισαντέμπε, Μικάελσεν, Κύπριου που ήταν όλοι μεταγραφές. Έκτοτε στο ΤΣΑΜΠΑ την βγάζει...Με δανεικούς που ποτέ δεν πληρώθηκε η ρήτρα και παικτάκια της σειράς ή κουτσούς-πρώην ονόματα.

squarelogic είπε...

Για Τοροσιδη και Σπυροπουλο συμφωνω(περιεργο,ε?) με τον γκρην οτι θα τους βρισκουμε μπροστα μας τα επομενα 8-10 χρονια.Μαλιστα ο Τοροσιδης εγινε με τη μια Ολυμπιακοτερος του Κοκκαλη αφου αντιληφθηκε αμεσα οτι η παλια φρουρα βαινει προς αποσυρση και το μαρκετιγκ χρειαζεται να προβαλλει νεα ειδωλα στους καφρους/πελατες.

Για τις κινησεις του Βελιτς περιμενω κι εγω να τις δω ολοκληρωμενες-ομως θα στοιχηματιζα(βασει προηγουμενης εμπειριας και του βιογραφικου των υποτιθεμενων στοχων)οτι θα ψωνισει και παλι απ το "πανερι".Ειλικρινα,κανεις δεν εχει καταλαβει την τακτικη του να ψαχνεις μονιμως για λαχεια και μαλιστα εκει οπου η αγορα εχει αποφανθει οτι εχει μονο ρεταλια.
Τελος καλοκαιριου θα σου κανω τη σουμα.

Ελπιζω επισης να εχεις κατανοησει τζωνυ οτι του χρονου θα παιζουμε με ταβανι την 3η θεση: η ΑΕΚ κανει φουλ επιθεση για τιτλο,τον Ολυμπιακο δεν τον περνας ετσι κι αλλιως,οποτε παρακάλα Πανιωνιος,Λαρισα,ΠΑΟΚ,Αρης να μη δυναμωσουν αλλο,γιατι κινδυνευει κι αυτη ακομα η 3η θεση...

α,και θυμησου τη ρηση περι Βελιτς...θα χρειαστει.

warzycha είπε...

Προσωπικά για ένα πράγμα έχω καταλήξει (δεδομένων των περιορισμών στο budget αλλά και της άρνησης μεγάλων παικτών να έρθουν στην Ελλάδα): Ομάδα μπορούμε να φτιάξουμε ΜΟΝΟ με ένα καλό ελληνικό κορμό, νέων και ταλαντούχων παικτών, που θα έχουν λίγο παραπάνω φιλότιμο από τους περιπλανόμενους περιπατητές/κούτσαβλους. Οπότε, έχουμε και λέμε: Μακάρι να είχε πάρει Τοροσίδη (συμφωνώ με τους προλαλήσαντες), μακάρι να έπαιρνε Σπυρόπουλο, μακάρι να έπαιρνε Χριστοδουλόπουλο και λοιπούς φερέλπιδες που δεν γνωρίζω. Αν πλαισίωνε αυτούς με 3-4 ΚΑΛΟΥΣ ξένους, μια χαρά θα πηγαίναμε... Αλλά ξέχασα, είναι σειρά άλλων να φάνε φέτος... οπότε το πανέρι μάλλον θα γεμίσει με 28χρονους που από σατανικές συμπτώσεις παίζουν σε ομάδες γνωστές μόνο στους λάτρεις του Στοιχήματος ;-)

Υ.Γ. Για να είμαι δίκαιος, τσιμουδιά δεν λέω για τον Ν'ντογιέ. Είναι νέος, φαντάζομαι όχι πανάκριβος, μάλλον γερός, και στο κάτω-κάτω ένα ρίσκο που αξίζει να πάρεις. (Αν έρθει, γιατί το κόβω να χαλάει). Οι 28χρονοι όμως στην καλύτερη παρίπτωση θα μας βγουν Μπόβιο... Στην χειρότερη... θυμάστε τον Κάρλος Σαΐνιο; Κάτι τέτοιους φαντάζομαι και φρικάρω. Μακάρι να είναι αλλιώς τα πράγματα, θα έρθει η ώρα να κάνουμε ταμείο.

Ανώνυμος είπε...

Θα κάνουμε ταμείο στην παρέλαση για τρισχιλιοστή φορά τα τελευταία χρόνια. Ήμαρτον
Δεν παλεύεται η φάση.

Μάλλον θα κάτσω να παρακολουθήσω αγώνες πακιστανικού κρίκετ. Έχουν και καλό πρωτάθλημα. Φοράει κι η εθνική τους πράσινα

Αλήθεια, τι κάνουμε εμείς στο κρίκετ;

Διακοπές τώρα και μην ακούσω κανέναν να μιλάει για τις απίστευτες-τεράστιες-σούπερ-ντούπερ-και-γαμώ μεταγραφές του Βέλτιτς (από το: σε κάθε μεταγραφή και βελτιώνομαι)

(ζητώ συγγνώμη για το παραλήρημα. Κρίκετ - πολύ καλό)

Ανώνυμος είπε...

"Γνώστης του ενδιαφέροντος του Παναθηναϊκού στο πρόσωπό του δηλώνει στη «SportDay» ο Χοακίν Λαριβέι. Ο 23χρονος Αργεντινός επιθετικός της Ουρακάν, που εργάζεται επίσης ως ηθοποιός και μοντέλο, χαρακτήρισε ιδανική περίπτωση για αυτόν το «τριφύλλι». Ακολουθεί αναλυτικά η συνέντευξή του:"

http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=87693

Old Boy είπε...

Πιστεύω ότι σύσσωμο το ρόστερ της Σεβίλλης να ερχόταν στον Παναθηναϊκό, πάλι θα σκιζόμαστε να κερδίσουμε σε μερικούς μήνες τον Αστέρα Τρίπολης. Ο οργανισμός «Παναθηναϊκός» είναι άρρωστος και η βασική του αρρώστια λέγεται Γιάννης Βαρδινογιάννης. Όλα τα άλλα έπονται.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχουν καλοί παίκτες που δεν μας κάνουν, αγαπητέ Greenh. Βρίσκω όμως λίγο παράλογο αφενός μεν να λέμε ότι η ομάδα χρειάζεται ποιοτικούς παίκτες κλάσης - δηλαδή ψημένους στον πρωταθλητισμό (διότι αυτό σημαίνει ποιοτικός παίκτης κλάσης) - κι αφετέρου να υποστηρίζουμε ότι χρειάζεται τους Τοροσίδη, Φυτανίδη και Σηφάκη, που όσο καλούτσικοι κι αν είναι, ασφαλώς και δεν ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία. Συμφωνείς;

Επομένως, εάν ζητάμε και τους μεν και τους δε, μάλλον δεν ξέρουμε τι ακριβώς ζητάμε. Κι έτσι είμαστε απλά χειρότεροι από τον Τζίγκερ.

Εκτός κι αν πούμε ότι "τους θέλουμε όλους και τώρα!". Και ποιοτικούς παιχταράδες κλάσης ψημένους στον πρωταθλητισμό, και παίκτες-ταλέντα με ελληνική βούλα. Δεκτόν. Γιατί όχι; Να έχουμε κι ένα ρόστερ με καμμιά 40ριά παίχτες από 17 έως 37 ετών, να είμαστε .. πλήρεις.

Γνώμη μου είναι ότι η ομάδα μας χρειάζεται 2-3, άντε 4, πολύ καλούς παίκτες. Σίγουρα τους 1-2 από αυτούς ψημένους στον πρωταθλητισμό (όχι όμως και χούφταλο αλά Ρίμπο ή Αραουαμπαρένα). Επομένως δεν εννοώ ούτε τον Τοροσίδη, ούτε και τον Ν' Ντογιέ σ' αυτούς τους 1-2. Και με ανησυχεί που ακόμα δεν ακούγεται τίποτα για τουλάχιστον 1 παίκτη κλάσης (όπως τον ανέφερα). Ελπίζω απλά στο ότι είναι ακόμα τρομερά νωρίς.

Και δεν θάβω κανέναν εάν δεν τον δω.

Ειδικά τώρα που όλοι οι δημοσιογράφοι σολάρουν για διάφορους παίκτες, προκειμένου να πουλήσουν φύλλα [και εξυπηρετήσεις;] σ' αυτή την άνυδρη ποδοσφαιρικά περίοδο.

Υ.Γ. Λες ο Λαριβέης να είναι ο νέος Μπέκαμ; Χαχαχαχά!

squarelogic είπε...

Ρενέ,εξοχη η αντιστροφη παρομοιωση στο 1ο σχολιο(ακου Μοσχογιαννη,Σκοπελιτη!).
Θα γκρεμιζαν το Ντραγκαου...

Ανώνυμος είπε...

@Τζόνυ

Αυτό που λέω, είναι απλό: Κοιτάω την ξένη αγορά για να βρω και να αγοράσω το "κάτι παραπάνω" σε ποιότητα, εμπειρία, παραστάσεις. Αν είναι να πάρω από την Πορτογαλία, τη Σενεγάλη ή τη Ζουαζιλάνδη παίκτες αντίστοιχης ή κατώτερης αξίας με τον Τοροσίδη και τον Φυτανίδη, προτιμώ τους original.

Κι εγώ επίσης δεν βιάζομαι να κρίνω κάποιον πριν τον δω. Όμως, θα συμφωνήσεις μαζί μου, ό,τι ακούμε μέχρι τώρα κινείται στη λογική του "λαχείου". Άγνωστοι παγκοσμίως παίκτες, που έχουν μια πιθανότητα στις τόσες να "βγουν". Δεν λέω όχι σε μια τέτοια τακτική - εξάλλου δεν είμαστε ούτε η Τσέλσι ούτε η Μίλαν. Όμως, αυτό περιμένω να είναι το "συμπλήρωμα" των μετεγγραφών, αφού προηγηθούν οι βασικές προσθήκες που κι εσύ επισημαίνεις ότι χρειαζόμαστε επειγόντως. Κι αυτές, δεν μπορούν να προέρχονται ούτε από τις Ακαδέμικες, ούτε από τις Λεϊρίες, ούτε από τις Μαδέϊρες, ούτε από τις Ζαν Ντ' Αρκ της Σενεγάλης.

Επί πλέον, δεν μπορώ παρά να προβληματίζομαι από το γεγονός ότι ο νέος προπονητής έχει ελάχιστες σοβαρές παραστάσεις, ο βοηθός του ακόμα χειρότερα, ο νέος προπονητής τερματοφυλάκων προέρχεται επίσης από την... αγαπημένη Ακαντέμικα, ο δε τεχνικός διευθυντής αναλαμβάνει τέτοιο ρόλο πρώτη φορά - στου κασίδη το κεφάλι. Δηλαδή, όπως ξαναείπα, "ρουλέτα", "λαχείο" κ.λπ. Τζόγος σε όλα τα επίπεδα. Εμένα αυτό το σενάριο δεν με καλύπτει. Δεν "ψήνομαι" βρε αδερφέ.

Ελπίζω να γίνουν και άλλου βεληνεκούς κινήσεις. Μέχρι τώρα, φως δεν φαίνεται και η πρόσφατη ιστορία δεν επιτρέπει αισιοδοξία. Γιατί, όπως λέει κι ο old boy...

hopkins είπε...

Θέλω εδώ και καιρό να κάνω ποστ στο μπλογκ μου για αυτά που γράφεις, αλλά είμαι τόσο απογοητευμένος που δεν έχω το κουράγιο να κάτσω να το κάνω.
Όμως κάποιες άλλες φορές τα παίρνω στο κρανίο, αλλά είμαι μακριά από το υπολογιστή.
Ρε παιδιά, μήπως να κάναμε κάτι πιο οργανωμένο; Μήπως να φτιάχναμε κάποιο banner, που να το βάλουμε όλοι στα μπλογκ μας και να λέει π.χ. "Τζιγκερ φύγε"; Δεν γνωρίζω πως γίνεται και πιθανόν να μην καταφέρουμε τίποτα (να ακουστούμε δηλαδή λίγο παραέξω), αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Ανώνυμος είπε...

Το μη "δέσιμο" των παικτών και των υπολοίπων στελεχών του Παναθηναϊκού ήταν το μεγάλο πρόβλημα των "πρασίνων", που οδήγησε στη φετινή, άσχημη πορεία στο πρωτάθλημα, σύμφωνα με τον Πιέρ Εμπέντε. Ο πρώην (πλέον) τερματοφύλακας του συλλόγου παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό "Flash 96", όπου μεταξύ άλλων κατέδειξε και την πικρία του για την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό. Αναλυτικά…

- Για την αποχώρησή του

"Δεν περίμενα ότι θα φύγω, ήθελα να συνεχίσω και να πάρω ένα τίτλο ώστε να μείνω στην ιστορία της ομάδας. Δεν ξέρω τι έφταιξε, ήταν θέμα τεχνικής φύσεως... Δεν κατάλαβα γιατί έφυγα, ακόμα δεν υπάρχει νέος προπονητής, που με ξέρει ο Πεσέιρο; Φεύγω τώρα για διακοπές να ηρεμήσω".

- Για τα προβλήματα του Παναθηναϊκού

"Δεν ήταν οικογένεια ο Παναθηναϊκός. Στα μεγάλα παιχνίδια κάθε παίκτης έδινε το 200% των δυνατοτήτων του αλλά στα ματς με μικρότερους αντιπάλους υπήρχε διαφορετική αντιμετώπιση. Η Χαλκηδόνα ήταν οικογένεια ο Παναθηναϊκός, όχι. Στον ΠΑΟ όλοι κοιτάζουν την πάρτη τους. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και οφείλει να παίζει για την πρώτη θέση αλλά με αυτές τις συνθήκες. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα".

- Για τις αναμνήσεις του από φέτος

"Από την φετινή χρονιά θα θυμάμαι όλα τα ντέρμπι που παίξαμε με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, τη νίκη στο Καραϊσκάκη και τον επαναληπτικό με την Μέταλουργκ Ζαπορίζια στην Ουκρανία. Δεν θέλω να θυμάμαι τον τελικό Κυπέλλου με τη Λάρισα. Στον Παναθηναϊκό κατάλαβα τι σημαίνει να παίζεις σε μεγάλη ομάδα να έχεις πίεση και άγχος καθημερινά".

- Για τους προπονητές του

"Ο Μουνιόθ ήταν πολύ καλός προπονητής, προσέφερε έργο στην ομάδα. Του άρεσε να δουλεύει σκληρά και ήξερε τον τρόπο να μεταφέρει αυτά που ήθελε στους παίκτες. Ο Μπάκε είχε άλλο στυλ. Ηταν πιο ήρεμος, δεν ήθελε να αγχώνει τους ποδοσφαιριστές δίνοντας πολλές οδηγίες. Ο Βέλιτς δεν ξέρω, ήταν σε λίγους αγώνες προπονητής, δεν μπορώ να πω".

- Για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη

"Είναι μεγάλος πρόεδρος. Νομίζω ότι με πιστεύει πάρα πολύ. Μου είχε πει καλά λόγια, ήταν ευχαριστημένος από μένα. Δεν ξέρω γιατί αποφάσισε κάτι τέτοιο. Στις μεγάλες ομάδες ο καθένας κάνει τη δουλειά του. Αφού έχει δώσει το δικαίωμα στον Βέλιτς να έχει τον έλεγχο του ποδοσφαιρικού τμήματος πρέπει και να τον πιστεύει".

- Για το αν μετανιώνει για κάτι τη φετινή σεζόν

"Μετά τη νίκη στο Καραϊσκάκη χάσαμε τρία ματς στο ΟΑΚΑ. Αν τα είχαμε πάρει θα ήμασταν στο Τσάμπιονς Λιγκ".

- Για το μέλλον του

"Δεν υπάρχουν πολλές ομάδες να μου κάνουν... κλικ στην Ελλάδα και να μείνω. Ο μάνατζέρ μου εξετάζει κάποιες περιπτώσεις δεν μπορώ να τις αποκαλύψω. Δεν ξέρω αν στην ΑΕΚ ή τον Ολυμπιακό πιστεύουν ότι μπορώ να βοηθήσω. Είμαι στην Ελλάδα πολλά χρόνια, θα ήθελα να μείνω και να πάρω την ελληνική υπηκοότητα"


πηγή www.contra.gr

Ανώνυμος είπε...

@ Greenhrt, όπως βλέπεις συμφωνούμε σε μερικά καίρια πράγματα. Παρ' όλα αυτά επίτρεψέ μου να θεωρώ τους Τοροσίδη, Φυτανίδη και Σηφάκη μέτριους παίκτες μικρών ομάδων ενός πρωταθλήματος κατά ΠΟΛΥ κατώτερου ακόμα και αυτού το πορτογαλικού. Έτσι, όταν λ.χ. διαβάζω σήμερα ότι η ΠΟΡΤΟ - που, διάολε, και κύπελο ΟΥΕΦΑ καιΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΗΓΚ έχει πάρει σχετικά πρόσφατα - πήρε παίχτη από την κατ' εσένα μηδαμινή και τιποτένια ΑΚΑΝΤΕΜΙΚΑ, επίτρεψέ μου να θεωρώ τους σκάουτερς και τους τεχνικούς διευθυντές της ΠΟΡΤΟ πολύ πιο διαβασμένους από σένα (κι από μένα ασφαλώς).

Πέρά από αυτό: στ' αλήθεια δεν είναι δυνατόν να συζητάμε, πριν καν τον δούμε, την αξία ενός (του οποιουδήποτε) παίκτη 22 χρόνων με βάση το αν είναι "παγκοσμίως άγνωστος" (λες κι ο αγαπημένος Τοροσίδης σου είναι διαπλανητική φίρμα!) και το αν η ομάδα που παίζει είναι πρωτοκλασάτη ή όχι (λες κι η Ξανθούλα έχει πρόσωπο στην Ευρώπη)! Είναι τελείως μα τελείως παράλογο αυτό!

Επομένως, ας αφήσουμε τον Ν' Ντογιέ στην ησυχία του κι ας περιμένουμε να δούμε τι αξίζει κι αν αξίζει το ίδιο ή λιγότερο από τον ΔΕΔΟΜΕΝΑ μέτριο Τοροσίδη - που έγινε διάσημος χάρη στα αυτογκόλ με τα οποία χάρισε τη νίκη στη Γαβρούλα όταν έπαιζε με την Ξάνθη, και που στο Γάβρο απέδειξε ότι είναι ψιλοχωνί.

Από εκεί και πέρα, και με βάση τα παραπάνω, επαναλαμβάνω και συμφωνούμε ότι: θέλουμε (ειδικά ελλείψει του πάρ'το βάλτο ΕΚΙ) 1-2 παίκτες που να ξέρουν από πρωταθλητισμό. Τέτοιοι μπορεί να είναι παίκτες από πρωταθλήματα σχετικά καλύτερα του ελληνικού, δεδομένου ότι είναι δύσκολο να πάρουμε τέτοιους παίκτες από σούπερ-πρωταθλήματα σαν π.χ. το αγγλικό ή το γαλλικό ή το ισπανικό.

Για να κλείσω. Νομίζω πάντως φίλε ότι δεν "ψήνεσαι" γενικότερα με τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟ. Και θα ήθελα να σε ρωτήσω κι εσένα και τους αγαπητούς Squarelogic, Old boy, Sniper και Κουτόχορτο:

ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ που είσαι ΠΑΝΑΘΑ και στο ποδόσφαιρο ή όχι; Νιώθεις ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ γι' αυτό ή όχι;

Ανώνυμος είπε...

Ασε τους πατριωτισμούς κύριε τουρτούρα.

Εσύ απ ότι κατάλαβα νιώθεις υπερήφανος που η ομάδα τείνει να κατοχυρώσει τη (τρίτη???) θέση.

Οι παίχτες ο ένας μετά τον άλλο στρέφονται κατά της διοίκησης για τις λανθασμένες επιλογές της. Ο Ιβανσιτς είπε ότι χρέιάζεται ενίσχυση, ο Εμπεντε (που κανείς δε κατάλαβε γιατί φεύγει)είπε ότι στα παι΄χνίδια με τις μικρές ομάδες αδιαφορούσαν.

Ο Μουνιόθ με διακριτικό τρόπο είπε ότι ήθελε ενίσχυση η ομάδα αλλά η διοίκηση ως συνήθως δεν ανταποκρίθηκε.

Ολα αυτά αναδεικνύουν μια άρρωστη κατάσταση κι ότι η ομάδα θέλει ριζική ανανέωση. Και σε όλα αυτά ο τζίγγερ μας φέρνει ένα πορτογάλο προπονητή με φτωχή προυπηρεσία και παίχτες από τις μεσαίες ομάδες του πορτογαλικού πρωταθλήματος!!!

Πάλι δηλαδή θα εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στη τύχη μήπως μας κάτσει και βγει κάνας νέος Μπορέλι. Που βέβαια κι αυτό να γίνει και έστω ότι κόντρα στις απαισιόδοξες και λογικές προβλέψεις των περισσοτέρων φτιάχνει μια αξιόλογη ομάδα που πες ότι παίρνει το πρωτάθλημα. Ολους του παίχτες αξίας που θα μοιριστεί ότι θα βγάλει φράγκα θα τους πουλήσει, ή θα τους αφήσει να φύγουν, όταν θα του ζητήσουν μεγαλύτερα συμβόλαια.
Και μιλάμε τώρα για τη πιο ισχυρή οικονομικά οικογένεια της Ελλάδας (παπάρια...).

Το ίδιο δεν έγινε με την αξιόλογη ομάδα του 2003-2004 που πήρε νταμπλ και είχε τους 4 πιο βασικούς παίχτες εθνικής του Euro;

Που είναι ο έτοιμος κορμός αυτής της ομάδας;
Ετσι διαλύονται οι ομάδες;

Και καθόμαστε τώρα και συζητάμε αν θα μας βγει ο Σενεγαλέζος της Ακαντέμικα και τα αρχίδια μου κουνιόντουσαν...

squarelogic είπε...

δεν ειναι κακη η ιδεα του hopkins για τα μπαννερ...

ΤΤ ο Παναθηναικος που μας γοητευσε απλα δεν υπαρχει πια!-και οσα γραφουμε εδω ειναι γιατι δεν παραιτουμαστε και τον θελουμε πισω.

Αν δεν το εχεις καταλαβει ο Τζιγγερ γραφει single-handed το κεφαλαιο της πιο αποτυχημενης διοικησης αθλητικης ομαδας ever...
ειναι,φαινεται,ο τροπος του να περασει στην Ιστορια

Ανώνυμος είπε...

Ρε τζώνυ τί ερώτηση είναι αυτή;
Λες να είμαστε όλοι μαζόχες και να γουστάρουμε να κλαίμε την μοίρα μας ολημερίς στο μπλογκ; Ή μήπως έχουμε να μοιράσουμε πετρέλαια με τον Βαρδινογιάννη;

Ακριβώς επειδή γουστάρουμε την Πανάθα και θέλουμε να την δούμε εκεί που της πρέπει χαλιόμαστε όσο χαλιόμαστε.

Για μένα, για τους περισσότερους εδώ μέσα, για τους παίκτες και προπονητές που πέρασαν από την ομάδα είναι ολοφάνερο πως το πρόβλημα το έχει συνολικά ο οργανισμός που λέγεται ΠΑΟ. Το ζήτημα είναι δομικό, όχι παικτών ή προπονητή - νοοτροπίας, αν θέλεις, και δεν πρόκειται ν' αλλάξει ακόμη κι αν φέρουμε όχι την Σεβίλλη να παίξει στην θέση μας, αλλά τη διεθνή κόσμου.

Old Boy είπε...

Tζόνυ, αν την ερώτηση την έκανε κανένας άλλος θα του απαντούσα άσχημα. Άλλο θα αγαπάω την ομάδα όσο χαμηλά κι αν φτάσει κι άλλο στα αρχίδια μου το πόσο χαμηλά θα φτάσει. Στα αρχίδια μου δεν είναι και στεναχωριέμαι και ξενερώνω.

Ανώνυμος είπε...

Από τα σημερινά ΝΕΑ

Αυτή τη φορά το χιούμορ του Πιέρ Εμπέντε ήταν καυστικό, βιτριολικό! Ο συμπαθής «Πέτρος» που πλέον δεν λέει αστεία, όπως συνήθιζε στον Παναθηναϊκό, αφού του ζητήθηκε να λύσει το συμβόλαιό του, χρησιμοποίησε άλλη γλώσσα, περισσότερο «λυμένη». Μίλησε για τη ζημιά που έκαναν στην ομάδα τα μπόνους (συμβολαίων), αφού «όσοι δεν έπαιζαν ήθελαν να χάνει η ομάδα για να παίξουν στο επόμενο παιχνίδι»! Όταν μάλιστα του έγινε ερώτηση αναρωτήθηκε: «Ποιος είναι ο κύριος Βέλιτς; Ο Εμπέντε δεν ξέρει τον Βέλιτς και ο Βέλιτς δεν ξέρει τον Εμπέντε. Δεν είχα καμία επαφή μαζί του».
ΤΑ ΜΠΟΝΟΥΣ
Στη συνέντευξή του στο σάιτ Sportime είπε για τη σχέση των παικτών και την κατάσταση που επικρατούσε στην ομάδα: «Δεν καταλάβαινα γιατί ήμασταν έτσι μεταξύ μας. Κερδίζαμε και κάποιοι στην επόμενη προπόνηση είχαν νεύρα. Αντί να είμαστε όλοι ενωμένοι και χαρούμενοι έπειτα από μεγάλες νίκες, έβλεπες στα πρόσωπα των παικτών εκνευρισμό και άγχος. Και ξέρετε τι έφταιγε; Τα μπόνους!
Όποιος έπαιζε περισσότερους από τους μισούς αγώνες της σεζόν έπαιρνε μπόνους στο συμβόλαιό του. Αυτό το πράγμα ήταν η καταστροφή μας. Όσοι δεν έπαιζαν ήθελαν η ομάδα να χάνει ώστε να γίνουν αλλαγές και να παίξουν στο επόμενο παιχνίδι. Απίστευτη κατάσταση. Δεν έχω δει ποτέ στην καριέρα μου κάτι τέτοιο. Τόσο κακό κλίμα δεν περίμενα ότι θα συναντούσα ποτέ. Ο ένας παίκτης ζήλευε τον άλλον. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε τι εννοώ... Ακόμα κι αν η ομάδα έπαιρνε το πρωτάθλημα οι μισοί ποδοσφαιριστές θα ήταν στενοχωρημένοι.
Έπειτα από όλα αυτά πώς να παίξουμε;
Ήταν αδύνατον! Αυτοί που έπαιζαν αντιμετωπίζονταν με τη λογική “Γιατί παίζει αυτός και όχι εγώ;”. Το θέμα ήταν ποιος θα πάρει το μπόνους των συμμετοχών.
Με τον Μάριο πάντως (σ.σ.:
Γκαλίνοβιτς)
δεν είχα ποτέ τέτοια προβλήματα, γιατί είναι εκπληκτικό παιδί. Για τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας, καλύτερα να το αφήσουμε».
ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ
Για την απόφαση του ΠΑΟ να λύσουν το συμβόλαιο: «Είμαι επαγγελματίας και πρέπει να σεβαστώ την απόφαση της ομάδας. Εξάλλου ο Εμπέντε, ο Μπάκε, ο Μουνιόθ θα φύγουν, ο Παναθηναϊκός θα μείνει. Ο ΠΑΟ ήταν η πρώτη μεγάλη ομάδα της καριέρας μου και έζησα καλές στιγμές. Δεν έχω κανένα παράπονο από τη διοίκηση, ούτε από τους προπονητές μου. Από όλους τους συμπαίκτες μου πάντως που μου τηλεφώνησαν κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί έφυγα. Αυτό που με έχει πειράξει πιο πολύ είναι ότι δεν πήραμε ούτε έναν τίτλο. Ακόμα και στον τελικό Κυπέλλου με τη Λάρισα παίξαμε σαν μικρή ομάδα».
Τι άλλαξε μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού και ήρθε ο αγωνιστικός κατήφορος;
«Δεν μπόρεσα να το εξηγήσω. Από το βράδυ εκείνο και μετά ήταν σαν να διαλυθήκαμε. Γκρίνια, καβγάδες και καθόλου διάθεση για ποδόσφαιρο. Δεν μας έβγαινε τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Για την ερώτησή μου θ' απαντήσω μόνο σε όσους ρώτησα.

@ Old boy, μάλλον παρεξήγησες. Η καθαρά συναισθηματική ερώτησή μου δεν ήταν ανακριτικού τύπου, ούτε για να μετρήσουμε ποιός είναι πιο παναθηναϊκός. Ούτε βέβαια προήλθε από καμμιά αγάπη για τον ... Τζίγκερ. Απλά, αν και στέκομαι κι εγώ κριτικά κατά της ΠΑΕ - δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να το αμφισβητήσει όποιος με έχει διαβάσει εδώ (και δεν πάσχει από τη νόσο του CS) - και τη θεωρώ κύρια υπεύθυνη των ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΤΑΜΠΛ αποτυχιών, έχω την αίσθηση ότι η κριτική που γίνεται εδωμέσα, και η αντίστοιχη ατμόσφαιρα που πλανιέται, είναι συνήθως και σε γενικές γραμμές ισοπεδωτική και θεωρώ ότι δεν βοηθάει.

Τα παραδείγματα είναι κάμποσα και μπορείς να τα μετρήσεις από τα σημεία στα οποία έχω αντιδράσει στα εδώ λεγόμενα. Π.χ. παλιότερα είχα αντιδράσει έντονα στην εξευτελιστική απαξίωση του ΕΚΙ (από "πολυλογά" μέχρι και "ρουφιάνο του Τζίγκερ"), που πλανήθηκε εδώ - και δυστυχώς ήμουνα ο μόνος που αντέδρασε έντονα σ' αυτό. Είχα επίσης αντιδράσει στην σχεδόν ολοκληρωτική υποτίμηση του Νταμπλ του 2004, για το οποίο άκουσα μάλιστα (από τον Κουτόχορτο) και μια "θεωρία" γνωστή από το TV Magic και αρεστή σ' εκείνους τους κύκλους (ότι το πήραμε λόγω πολιτικής αλλαγής!) - προφανώς επειδή θεωρείται εξοβελισταία μια εξήγηση που θα έλεγε ότι εκείνη τη σεζόν η ΠΑΕ κινήθηκε σωστά...

Πρόσφατα, σου είπα ότι δεν είναι δείγμα σοβαρής κριτικής, αλλά μάλλον εμπάθειας, αυτά που γράφτηκαν εδώ υπέρ της ΑΕΚ (!) με αφορμή το Ριβάλντο. Για μένα, αυτό που ένας παναθηναϊκός έχει να πει για την ΑΕΚ είναι, λιτά, ότι της χαρίσαμε τη 2η θέση και κυρίως ότι είναι μια ομάδα με ΑΔΙΑΦΑΝΕΣ ιδιοκτησιακό καθεστώς, που μάλιστα θα έπρεπε (όπως και άλλες) να είχε περάσει τα προηγούμενα χρόνια από Β' ίσως και Γ' Εθνική λόγω των χρεών της, που "καθάρισε" εντελώς χαριστικά χάρη σε νόμους-εκτρώματα.

Ή πάλι, μου έκανε εντύπωση - και το είχα επισημάνει - που ο Νίνης δεν καταγράφτηκε, συνολικά εδώ, σαν επίτευγμα και της ΠΑΕ, λες και τον έφτιαξε ο Μουνιόθ από το μηδέν ή λες και δεν είναι δεδομένο ότι ο ΠΑΟ έχει διαχρονικά τη σοβαρότερη ποδοσφαιρική Ακαδημία και ότι διαχρονικά επίσης (κι όχι μόνο επί Μουνιόθ) δίνει ευκαιρίες σε νεαρά ταλέντα - πράγμα που δεν μπορεί παρά να σημαίνει την ύπαρξη μιας συγκεκριμένης πολιτικής επ' αυτού.

Ακόμα, επεσήμανα, πάλι μόνος, στον Κουτόχορτο ότι ένα πρόσφατο post του χουλιγκανίζει επικίνδυνα, γιατί όντως χουλιγκάνιζε επικίνδυνα. Όπως επίσης τόνισα ότι βρίσκω ακραία την, ευθεία ή με το γάντι, εξευτελιστική απαξίωση του Πεσέιρο (και όλων των απλώς φημολογούμενων μεταγραφών μας) ΠΡΙΝ καν δούμε περί τίνος πρόκειται.

Θα με θυμάσαι, τέλος, να επαναλαμβάνω το αίτημά μου για ένα μέτρο και για μια επισήμανση και των όποιων καλών έχει αυτή η ομάδα.

Διότι (ΚΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ, πέρα από τους γνωστούς λαϊκισμούς του στυλ "μα η ομάδα χάνεται, ο ΠΑΟ μικραίνει") μόνο πατώντας στα όποια καλά, έστω και τα λίγα καλά, μπορεί να πάει μια ομάδα μπροστά ... ενώ η διαρκής και μονομερής (πόσο μάλλον δε η εμπαθής) υπογράμμιση των αρνητικών και μόνο, δεν οδηγεί πουθενά πέρα από κατεδαφίσεις, οι οποίες είναι μεν αναγκαίες αλλά όχι και ικανές για την πρόοδο.

Η καθαρά συναισθηματική ερώτησή μου είχε λοιπόν να κάνει με τ' ότι έχω φοβηθεί μήπως η αντίθεση προς την ΠΑΕ έχει αρχίσει να παίρνει μπάλα τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟ. Μήπως δηλαδή έχουμε φτάσει να μην βλέπουμε απολύτως τίποτε άλλο πέρα από τα (σίγουρα πολλά) αρνητικά. Πράγμα που, όπως μόλις εξήγησα, δεν βοηθάει τη ομάδα και σίγουρα δεν την πάει μπροστά.

Κι έτσι θέλησα ν' ακούσω επιτέλους και κάτι καλό για την ομάδα μας και για το πώς νιώθουμε γι' αυτήν.

That's all.

Με την ευκαιρία: δεδομένου ότι το βαρδινογιανναίικο αποκλείεται να πουλήσει την ΠΑΕ (ειδικά τώρα που πάει και για γήπεδο), θεωρείς ότι το σύνθημα "ΤΖΙΓΚΕΡ ΦΥΓΕ" ή "ΠΟΥΛΑ" μπορεί να βοηθήσει τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό; Κι αν "ναι", με ποιόν τρόπο ακριβώς;

@ Squarelogic, ελπίζω να σε κάλυψαν τα παραπάνω φίλε. Τι λες;

Υ.Γ. Το γεγονός ότι η γιαννακοπουλική "ΠΡΑΣΙΝΗ" φαίνεται να κάνει διαρκώς πλάτες στην βαρδινογιανναίικη ΠΑΕ (ακόμα και τον Μουνιόθ, η "Πράσινη" πρότεινε να διωχτεί πολλούς μήνες πριν του ασκήσει την παραμικρή κριτική η Derby), σας λέει κάτι; Σας ανησυχεί ίσως;

squarelogic είπε...

ΤΤ δεν αμφισβητω τις καλες σου προθεσεις-η ερωτηση ομως ακουστηκε σα να ζητας πιστοποιητικα φρονηματων.

Αν και υπαρχει καποιο δικιο σ'αυτα που λες(για στηριξη των λγων καλων),αυτα θα ισχυαν αν υπηρχε μια πολυ φρεσκια διοικηση η οποια εκανε τα παιδικα της λαθη και σταδιακα μαθαινε.Εδω εχουμε αναληψη της διοικησης εδω και 7-8 χρονια και βλεπουμε να επαναλαμβανονται συνεχως τα ιδια λαθη σε νεες παραλλαγες.Ο ανθρωπος ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ-ψαχνει παντα καποιον που
α)να τον αισθανεται του χεριου του
β)να τον λιβανιζει
γ)να μη διαμαρτυρεται που υποτιθεται οτι πρεπει να στησει ομαδα με τα λεφτα που αλλοι δινουν για 1 μεταγραφη
δ)να εχει βρει το κουμπι του τζιγγερ οπως τωρα ο Βελιτς.Οι Γιουγκοι ειναι μανουλες σ'αυτο...

Οταν τα προβληματα διαγιγνωσκονται απο την πλειοψηφια των φιλαθλων που εχουν 2 δραμια μυαλο και η διοικηση φερεται ανικανη να τα δει,λογικο ειναι να διοκρινουμε προθεση περισσοτερο απο ανικανοτητα.

Για την τελευταια ερωτηση σου δεν καταλαβα ακριβως τι υπονοεις...οτι ι 2 οικογενειες τα εχουν βρει?
για εξηγησε πιο καθαρα...

Old Boy είπε...

Tζόνυ, όπως έχω ξαναπεί στο παρελθόν, με τον Κουτόχορτο τα βλέπω διαφορετικά τα πράγματα και συνήθως διαφωνούμε. Επειδή όμως εκείνος είναι παγίως γκρινιάρης κι εγώ παγίως πιο μετριοπαθής δεν μπαίνω στη διαδικασία να διαφωνώ με κάθε τι που λέει. Το μπλογκ δεν είναι εφημερίδα να έχει γραμμή και ό,τι γράφει ο καθένας εκφράζει μόνο τον ίδιο. Αυτά δηλαδή που πιστεύω εγώ είναι όσα γράφω εγώ, όχι όσα γράφει ο Κουτόχορτος ή λ.χ. ο Thrass και ο Warzycha. Από εκεί και πέρα και τον Τζίγγερ έχω επαινέσει όταν νόμιζα ότι έπρεπε (πέρσι το καλοκαίρι λ.χ.) και δεν έχω καμία ισοπεδωτική διάθεση. Όσο κακός όμως είναι ο ισοπεδωτισμός ο αρνητικός αντίστοιχα νομίζω κακή είναι και η νοοτροπία «Αφού δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε τον Τζίγγερ, τι να κάνουμε, να τον υποστηρίξουμε». Προσωπική μου γνώμη είναι ότι το σκορπιοχώρι που έχει γίνει η ομάδα είναι καθαρά διοικητική ευθύνη και τα όσα είπε ο Έμπεντε δείχνουν καθαρά ότι το θέμα του έμψυχου δυναμικού είναι δευτερεύον, καθώς ο Παναθηναϊκός ήταν και φέτος από είκοσι χωριά χωριάτες. Και δεν είναι όλοι όσοι έρχονται στον Παναθηναϊκο εαυτούληδες και ρεμάλια. Η νοοτροπία αυτή υπάρχει στο κλίμα της ομάδας και εμποτίζει όσους έρχονται.

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Καλύτερα να χουλιγκανίζω παρά να πονάει η μέση μου απο τους τεμενάδες σε μια ανίκανη, μίζερη, άσχετη, επικίνδυνη και αντι-παναθηναϊκή διοίκηση. Ήμαρτον πια...Δηλαδή άμα είχαμε πάρει κανά 2 πρωταθλήματα, τι θα μας έλεγες, να τον στήσουμε στην Αλεξάνδρας να μας πηδήξει ο ραλίστας? Άρα δυο τινά συμβαίνουν? Η είσαι μαζοχιστής-χτύπα με στον τοίχο,κάνε με σκουπίδι κτλ ή είσαι ο Γκόντζος...Εκτός εάν έχεις μπερδευτεί και νομίζεις οτι η ομάδα που υποστηρίζεις είναι ο ΠΑΟ Ρούφ...και όχι ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος...οτι μέγιστη επιτυχία είναι η νίκη στο ντέρπμι με τα Άνω Μουδανιά, ευρωπαϊκή επιτυχία η τιμητική ήττα απο την Χέλσινμποργκ, κορυφαίος προπονητής ο Αλιάγας-και αυτός σχολιαστής σαν τον Μπάκε είναι και μάλιστα πιο γκλάμουρ και βέβαια οτι οι παίκτες κοστίζουν -ανάλογα με την κλάση τους- ένα κιλό φασόλια, 3 μπουκάλια παρθένο ελαιόλαδο και ενίοτε πληρώνουν κιόλας για να παίξουν...

Ανώνυμος είπε...

Κουτόχορτε με την ατάκα περί Γκόντζου θυμήθηκα ότι λείπει ο αρχικός αποδέκτης αυτής της έκφρασης από μένα, ο παππάς, ίσως ο ΤΤ προσπαθεί να "παίξει " και για αυτόν!

Σοβαρά τώρα, αν και ο ΤΤ είναι πολλές φορές της άποψης «Αφού δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε τον Τζίγγερ, τι να κάνουμε, να τον υποστηρίξουμε» που είπε και ο ολντ-μπόι, και καμιά φορά ειρωνικός-σαρκαστικός, τον καταλαβαίνω, γιατί έχει πίστη στον Παναθηναικό και για αυτό το παρακάνει, γιατί βλέπει παράλληλα τα χάλια του γαύρου και δεν μπορέι να το πιστεψει. Μπορώ να πω κι εγώ πολλές φορές ίσως παραβλέπω τα κακά , αλλά η κατάσταση πλέον είναι τόσο ΣΑΠΙΑ που σε συνδυασμό με την διεστραμμένη και μοναδική λογική του ελληνικού πρωταθλήματος, πραγματικά δεν αντέχω να δικαιολογώ τον ΠΙΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ..

Πολύ σωστά τα είπε ο Εμπέντε. Ο άνθρωπος δεν έχει ιδέα περί διαχείρισης ομάδας, και δεν βλέπει ότι οι γύρω του είναι ΑΣΧΕΤΟΙ ή ΤΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ. Ποιος ξέρει ίσως συμβαίνει το ίδιο με τους παίκτες. Π.χ. ο Κλωνόπουλος ο Λιβαθηνός και ο Ευαγγελόπουλος θέλουν να τα σκατώσει ο Βέλιτς για να πάρουν την θέση του.

Ακόμα και η ντέρμπυ το είχε γράψει: "Γιατί πολύ απλά, εσύ φταις για όλα.."
Ας μην τα αναλύσουμε τώρα, όλοι τα ξέρουμε. Προς το παρόν, υπομονή για τις μετεγγραφές και το ποιόν των Βέλιτς/Πεσέιρο, αν και οι ενδείξεις είναι πολύ αρνητικές. Και φυσικά όλοι ξέρουμε ότι το σοβαρότερο πρόβλημα δεν είναι οι παίκτες, αν και η ουσιαστική ενίσχυση είναι απολύτως αναγκαία.



υγ. "Δηλαδή άμα είχαμε πάρει κανά 2 πρωταθλήματα, τι θα μας έλεγες, να τον στήσουμε στην Αλεξάνδρας να μας πηδήξει ο ραλίστας?"
Λίγο αιχμηρός, αλλά έκλασα στα γέλια..

Ανώνυμος είπε...

Squarelogic, Old Boy και Κουτόχορτε σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Νομίζω ότι αυτή εδώ η κουβέντα μπορεί να είναι χρήσιμη για όλους μας.

Πριν ξεκινήσω την απάντησή μου, μια παρένθεση (φίλε Squarelog) για την πρόθεσή του ερώτηματός μου: επειδή το απεύθυνα και στο φίλο μας τον Sniper, που οι απόψεις του συγκλίνουν σε μεγάλο βαθμό με τις δικές μου, νόμιζα πως έτσι ήταν φανερό ότι δεν το έθεσα μόνο προς όσους ας πούμε ότι διαφωνώ, δηλαδή σαν από μια "απέναντι/ενάντια" θέση. Πάει αυτό. Πάμε παρακάτω.

1. Old Boy, «γραμμή» βεβαίως και δεν υπάρχει εδώ, ούτε και είπα κάτι τέτοιο. Όμως μια ορισμένη «ατμόσφαιρα» υπάρχει. Γι’ αυτήν μίλησα. Και δεν είναι κακό που υπάρχει, είναι φυσικό και απολύτως δεκτό – ακόμα κι επιθυμητό - το να υπάρχει. Απλώς είπα ποιά είναι αυτή η ατμόσφαιρα εδώ και πού διαφωνώ μαζί της. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι μου αποδίδεις μιαν άποψη που δεν ισχύει. Σε καμμιά στιγμή δεν έχω εκφράσει τη λογική του «υποστηρίζουμε τον Τζίγκερ εφόσον δεν μπορούμε να τον διώξουμε». Κι αυτό μπορεί να το διαπιστώσει όποιος με έχει διαβάσει: πέρα από τα μπινελίκια που του έχω ρίξει (ανόητε, ανώριμε, ανίκανε, μαλάκα, κ.α.), σταθερά εδωμέσα επαναλαμβάνω ότι το πρόβλημα της ομάδας μας είναι διοικητικό και ότι ξεκινάει από αυτόν. Αλλά δεν βλέπω τα πράγματα «ή μαύρο, ή άσπρο». Γι’ αυτό: δεν υποστηρίζω τον Τζίγκερ, ούτε την ΠΑΕ. Υποστηρίζω (ή τουλάχιστον δεν θάβω) οτιδήποτε θεωρώ σωστό, και τα χώνω σε ό,τι θεωρώ λάθος. Χωρίς εμπάθεια, ούτε και συμπάθεια, προς την ΠΑΕ και τον Τζίγκερ. Χωρίς να κάνω «πολιτική».

2. Εκείνο λοιπόν που ΔΕΝ κάνω, και στο οποίο εναντιώνομαι κιόλας αγαπητέ Κουτόχορτε (που λαϊκίζεις εδώ άνευ λόγου όταν μου αποδίδεις «τεμενάδες» ή πας να με βγάλεις «ή μαζόχα ή Γκόντζο» … με μάλλον φτωχό κέρδος σου την κλανιά από τα γέλια του πρώην a, που φαίνεται ότι πάσχει από κλανολογία με την πορδή που αμόλυσε ότι εγώ κάτι «παίζω»), είναι ν’ αρπάζω και την παραμικρότερη παρανυχίδα ευκαιρίας, ή ακόμα και τις πιο άσχετες ή κατασκευασμένες δήθεν «ευκαιρίες», για να θάψω την ΠΑΕ. Ανέφερα επ’ αυτού σαν παράδειγμα αυτό με την ΑΕΚ και τον Ριβάλντο και μπορώ να φέρω μια σειρά από ανάλογα, με κορυφαίο το αμίμητο post περί του «Βούλγαρου Μεσία», στο οποίο αναπαρήχθη στα τυφλά (κυριολεκτικά στα τυφλά) και … εμπλουτίστηκε με άφθονη φαντασία μια μούφα ολκής απλώς και μόνο για να θαφτεί η ΠΑΕ.

3. Σ’ αυτού του είδους την εντός πολλών εισαγωγικών «κριτική», δηλαδή στο θάψιμο βρέξει-χιονίσει κι ακόμα και με ανύπαρκτες ευκαιρίες, υπάρχει άλλωστε δυο κίνδυνοι. Ο πρώτος είναι ότι άμα όόόόόλα τα βγάζουμε λάθος, τελικά αδυνατούμε (ή απλά δεν θέλουμε) να εντοπίσουμε και ν’ αναδείξουμε το πραγματικό λάθος. Ο δεύτερος είναι ότι μια ισοπεδωτική προσέγγιση αυτόματα δημιουργεί πόλωση κι αντιπαλότητα σε λάθος τόπο (π.χ. όποιος δεν θάβει, είναι ή μαζόχας ή τσάτσος).

4. Εξίσου λάθος με το αδιάκριτο θάψιμο, είναι και η εκφορά κρίσεων που δεν κολλάνε στα γεγονότα. Οπότε έρχομαι στη δική σου απάντηση αγαπητέ Squarelogic, κι από εδώ θα καταλάβετε και γιατί επιμένω στο ΝΤΑΜΠΛ και σ’ αυτά που έγιναν ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΤΑΜΠΛ. Τα γεγονότα λοιπόν δεν φαίνεται επαληθεύουν τις κρίσεις σου περί του Τζίγκερ φίλε Squarelg. Πράγματι, ο ραλίστας πήρε την ομάδα από το 2001, πριν από 6 χρόνια δηλαδή. Και την πήρε σε μια πολύ μαύρη χρονική στιγμή, έπειτα από συνεχή στραπάτσα στο πρωτάθλημα, με την Παράγκα πανίσχυρη και χωρίς να φαίνεται πουθενά φως. Όμως δεν την κράτησε την ομάδα ο ίδιος, αλλά την παρέδωσε στα χέρια του Φιλιππίδη, εν λευκώ, ο οποίος δεν ασχολήθηκε καν με το να τον λιβανίζει, ούτε μπορείς εύκολα να τον πεις υποχείριο και αχυράνθρωπο με βάση το πώς κινήθηκε και το τι έκανε. Ξεχνάς μήπως ότι, τότε, κάποιοι άλλοι διαμαρτυρόμενοι φωνάζανε ότι ο Τζίγκερ είναι άφαντος κι αδιαφορεί για την ομάδα; Στη συνέχεια, μετά την αποφράδα Ριζούπολη, πάλι ο ραλίστας δεν την ομάδα, αλλά την παρέδωσε στον Ζάετς. Και πάλι εν λευκώ. Και θα ήταν πολύ άδικο να πούμε ότι ο Ζέκο ασχολήθηκε με το λιβάνισμα του ραλίστα ή ότι ήταν υποχείριο κι αχυράνθρωπος. Αποτέλεσμα; Το περίφημο, σίγουρα ΗΡΩΙΚΟ, αλλά δυστυχώς αδικιολόγητα λησμονημένο ακόμα κι από εμάς, ΝΤΑΜΠΛ. Αυτή λοιπόν η πορεία από την αλλαγή σκυτάλης του 2001 έως και το Ντάμπλ του 2004, και ειδικά μέσα στο γνωστό πλαίσιο όπου πραγματοποιήθηκε, ήταν σε γενικές γραμμές ΕΠΙΤΥΧΗΣ … ειδικά αν αναλογιστούμε πόσα χρόνια συνήθως μεσολάβησαν σε άλλες αλλαγές σκυτάλης έως την κατάκτηση ενός τίτλου. Να υποθέσω ότι αυτό που μόλις είπα, μου κόστισε ... Αιώνιο Ανάθεμα; Έστω. Ας γελάσουμε και λίγο.

5. Επομένως, Squrelog η αλήθεια – σύμφωνα με τα γεγονότα – είναι ότι ο ραλίστας δεν έδρασε συνολικά όπως το περιγράφεις. Βγήκε μπροστά και πήρε στα χέρια του, βασικά μόνος του, την ομάδα ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΤΑΜΠΛ. Κι από τότε τα έχει κάνει σκατά, όπως ασφαλώς και συμφωνούμε! Αλλά προσέξτε: ΑΠΟ ΤΟΤΕ, μετά το Νταμπλ. Κι αυτό κάτι σημαίνει. Κάτι αφενός μεν σχετικό με την έλλειψη πυγμής, που έχω αναφέρει σαν το στοιχείο εκείνο που απαιτείται όταν χτίζεται μια ομάδα (κι αυτή ήταν υποχρεωτικά η μοίρα μας μετά τη Ριζούπολη: να χτίσουμε ομάδα). Κι αφετέρου, σχετικό μ’ εκείνα που έλεγα στον Κουτόχορτο, όταν έγραφε τους λιβανωτούς του για την «ομάδα-μοντέλο» του Κάπτεν-Ρίνγκο κι εγώ του θύμιζα ότι το «μοντέλο» εκείνο είχε πάρει ΜΟΝΟ 6 πρωταθλήματα σε 20 χρόνια, οπότε ή δεν ήταν «μοντέλο» για λιβάνισμα, ή κάτι άλλο τρέχει με τη μπάλα που καλό θα ήταν να το δούμε και στην ιστορία μετά την αλλαγή σκυτάλης του 2001.

Υ.Γ. Squarelogic, δεν ξέρω αν τα έχουν βρει οι δυο φαμίλιες … ίσως ενόψει του γηπέδου; – εκείνο πάντως που σκέφτομαι είναι πως αυτά που ανέφερα για την «Πράσινη» δείχνουν ακόμα πιο καθαρά αυτό που έχει επανειλημμένα ο Παύλος: ότι στην πραγματικότητα ΔΕΝ ενδιαφέρεται ν’ αγοράσει την ΠΑΕ, όσο κι αν ίσως τον κολακεύει το «Παύλο θεέ, πάρε την ΠΑΕ».