Πέμπτη, Μαΐου 17, 2007

Μουνιόθ

Σε προηγούμενο ποστ μου έγραψα τους λόγους για τους οποίους πίστευα ότι (δεν) είχε ευθύνη ο Βίκτορ Μουνιόθ για το κατάντημα και την πλήρη απαξίωση της πάλαι ποτέ κραταιάς ομάδας μας. Οι εξελίξεις δεν άλλαξαν την άποψή μου στο ελάχιστο.

Δεν έχω όρεξη να γράφω άλλο για τον Παναθηναϊκό, αρκετά για φέτος, προτιμώ να διαβάζω αυτά που γράφετε εσείς. Κάνω όμως μια εξαίρεση για να αποχαιρετήσω τον κύριο Μουνιόθ, να τον ευχαριστήσω για την τιμή που μας έκανε να έρθει στην ψωροκώσταινα για να γίνει εξιλαστήριο θύμα των κάθε λογής τυχάρπαστων και να του συστήσω να φύγει με ψηλά το κεφάλι, αφού πρώτα μιλήσει σε συνέντευξη τύπου, θίγοντας όλα τα κακώς κείμενα. Είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει, με το δικό του, λεπτό τρόπο, αφού δεν είναι στο στυλ του να "τα χώνει" και να λαϊκίζει. Κύριος ήρθε και κύριος θα φύγει...

Υ.Γ. Όσο για τους διοικούντες την ΠΑΕ, τι να πω... Όχι μόνο μυαλό δεν μου φαίνεται να βάζουν, αλλά μοιάζουν τα λάθη τους να μην τους διδάσκουν τίποτα για το μέλλον. Οπότε οι προσδοκίες μου για το άμεσο μέλλον είναι πολύ χαμηλές. Καλή επιτυχία στον κύριο Πεσέιρο (αν έρθει). Δεν τον ξέρω και δεν μπορώ να του προσάψω τίποτα. Φοβούμαι όμως ότι στο τρελοκομείο που λέγεται ΠΑΕ ΠΑΟ ακόμη και ο Μουρίνιο με το Φέργκιουσον νύχτα θα φεύγανε...

(Φωτό από www.contra.gr)

70 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προσυπογράφω πλήρως.

squarelogic είπε...

Ενα τετοιο ποστ το οφειλαμε στον σπουδαιο Ισπανο γι'αυτο και γω(που δεν μπορω να
ποσταρω εδω0το αφησα σαν σχολιο χτες στο προηγ.ποστ.

Φυσικα συμφωνω πληρως...

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω να προσθέσω ούτε ένα "και" στα περί Μουνιόθ.

Θέλω απλά να πιαστώ από μία φράση του warzycha: "...έχω πολύ χαμηλές προσδοκίες για φέτος...".

Αυτό ακριβώς είναι το έγκλημα που συντελείται στον Παναθηναϊκό: Οι προσδοκίες έχουν χαμηλώσει δραματικά. Ο πήχης έχει πέσει στο πάτωμα! Κοντεύαμε να βγούμε στους δρόμους σε περίπτωση που παίρναμε το κυπελλάκι από τη Λάρισα - ούτε αυτό το καταφέραμε. Η έξοδος στο Ουέφα κοντεύει να γίνει το ταβάνι μας.

Και μέσα σε όλα αυτά, φέρνουμε κάποιον Πεσέϊρο, που θα τον "αρπάξουμε", λέει, από τα νύχια της Ραπίντ Βουκουρεστίου... Το λέω τώρα, πριν ακόμα ανακοινωθεί επίσημα η πρόσληψή του: πρόκειται για μια ανήκουστη, ατεκμηρίωτη επιλογή, με τεράστιο ρίσκο, χωρίς καμία λογική!

Η επιλογή αυτή αποτελεί ευθεία προσβολή στους φίλους του Παναθηναϊκού. Σ' ένα πραγματικά κρίσιμο σημείο στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας, η διοίκηση φέρεται να επιλέγει έναν 47χρονο προπονητή, χωρίς ουσιαστικό παρελθόν! Μια (1) καλή χρονιά σε μια τριτο-τέταρτη πορτογαλική ομάδα δεν αποτελεί κανένα εχέγγυο, κανένα ουσιαστικό δείγμα. Πώς τον διαλέγεις λοιπόν "κύριε Τσίγκερ"; Τί είδες ακριβώς; Ποιος σε έπεισε και είσαι έτοιμος να προσφέρεις διετές κλειστό συμβόλαιο; Δηλαδή, στον Μουνιόθ, που όταν ήρθε είχε ήδη τη δική του ιστορία στην Primera Division, τί έπρεπε να προτείνεις; Αυτόν γιατί τον "δοκίμασες" και τον Πεσέϊρο δεν θα τον "δοκιμάσεις";

Υποτίθεται, "κύριε Τσίγκερ", ότι έχεις αποφασίσει να τελειώσεις τον Μουνιόθ εδώ και 2 μήνες. Δεν υπήρξαν άλλες εναλλακτικές; Μόνο ο Πεσέϊρο και ο Μπάγεβιτς απέμειναν στον κόσμο των προπονητών; Τέτοιο "μαράζι" πια με τον Πεσέϊρο; Τέτοια καύλα;

Μακάρι, "κύριε Τσίγκερ", να έχεις δει κάτι που εμείς όλοι οι άσχετοι δεν το βλέπουμε και να έχεις εντοπίσει τον Πορτογάλο μάγο, που θα μας βγάλει από την ποδοσφαιρική ανυποληψία. Δυστυχώς, αμφιβάλλω. Κι αν βγω ψεύτης, που ειλικρινά το εύχομαι (γιατί εγώ το γήπεδο δεν μπορώ να το κόψω και θα ξαναπάρω διαρκείας), θα βγω εδώ και θα γράψω ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ με κεφαλαία γράμματα. Αλλά εγώ είμαι ένας απλός Παναθηναϊκός, που βρήκα χώρο και γράφω ότι μου κατέβει.

Εσύ, ο μεγαλοεπιχειρηματίας και ιδιοκήτης, αν τελικά εγώ και η συντριπτική πλειοψηφία των φίλων του ΠΑΟ αποδειχθούμε σωστοί, τί ακριβώς θα κάνεις;

Unknown είπε...

Ο Μουνιόθ «τελείωσε» τη στιγμή που ως μεταγραφή ζήτησε επιθετικό. Το «γιατί» το αφήνω στην αχαλίνωτη φαντασία των ομοιοπασχόντων.

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Ο μεγάλος αυτός προπονητής εκδιώχθηκε απο τον Παναθηναϊκό γιατί του την έστησαν κάποια παικτάκια και τα γνωστά υβρίδια της ΠΑΕ. Ο άνθρωπος διαπίστωσε οτι η ομάδα δεν έχει ποιότητα και έχουν μάθει να προπονούνται σε ρυθμούς παιδικής χαράς. Όταν αρχικά προσπάθησε να παίξει σε φουλ ρυθμό, τα παικτάκια της σειράς παρέδωσαν πνεύμα και μετά το 55' σέρνονταν. Μετά είδε οτι αδυνατούσαν να εφαρμόσουν στοιχειώδεις εντολές και η ανάπτυξη του παιχνιδιού ήταν αδύνατη με τέτοια άθλια τεχνική (και όχι μόνο) κατάρτιση ορισμένων. Τι να κάνει δηλαδή ο προπονητής όταν κάποια φυντάνια αδυνατούν να δώσουν σωστά την μπάλα στα 2μ? όταν αδυνατούν να βγάλουν μια σέντρα?όταν μαρκάρουν με τα μάτια και αν το παρακάνουν, ψοφάνε κιόλας. Με τους που διαπίστωσε τα παραπάνω, αποφάσισε να προσπαθήσει με τακτική να καλύψει τα εξώφθαλμα μειονεκτήματα και ευελπιστώντας σε 2-3 μεταγραφές τον Δεκέμβριο καθώς και σε επιστροφές παικτών. Τίποτα απο τα 2 όμως δεν συνέβη καθώς οι μεν τραυματίες δεν επέστρεψαν(και ούτε πρόκειται) ποτέ, και απο μεταγραφές ήρθε ο ΝΤΡΟΓΚΠΑτσίγκας...ΕΛΕΟΣ. Είναι η στιγμή που όλοι έλεγαν οτι με 2 κινήσεις η ομάδα μπορεί να απογειωθεί...Καλά πλάκα κάνουμε, εδώ ο ραλίστας προσπαθεί να την διαλύσει, για τέτοια είμαστε???να πάρουμε και καμιά κούπα να τρελαθούμε...Μετά ήρθαν τα απίστευτα αποτελέσματα με ΑΕΚ και Θρήνο...εκεί τελείωσε ο Μουνιόθ. Σου λένε οι γάτοι....αυτός έχει ρεύμα, οι φίλαθλοι γουστάρουν και για να μείνει θα πρέπει να ξηλωθούμε και κυρίως να πα΄ρουμε πραγματικούς παίκτες...αν δεν το κάνουμε, ο κόσμος θα μας λυντσάρει και θα φάμε εμείς τη λέζα...Τι κάνουμε λοιπόν? το μοναδικό όπλο που έχουμε? Βάζουμε τα υπαλληλο-παπαγαλάκια να αρχίσουν σιγά-σιγά υπονοούμενα για τον προπονητή, κάνουμε καραμπινάτη μαλακία με τα πριμ και μετά πιάνουμε και κάποια παικτάκια-υπάλληλους, οι οποίοι έκτοτε ξέχασαν αν η μπάλα είναι στριγυυλή ή τετράγωνη...Αποτέλεσμα: ο προπονητής φάνηκε λίγος, τα λαμόγια παρέμειναν στα πόστα και του χρόνου πάλι στην φτήνια θα την βγάλουμε...και επειδή ΞΑΝΑ ΘΑ ΠΑΤΩΣΟΥΜΕ...οι φταίχτες έτοιμοι...ΠΕΣΕΪΡΟ και ΔΙΑΤΗΣΙΑ...Απλά.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μουνιόθ είναι μια προσωπικότητα που εκπέμπει κύρος και αξιοπρέπεια από αυτές που λείπουν από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πήρε ένα τσίρκο χωρίς αρχή μέση και τέλος και το έκανε να θυμίζει ομάδα, σε κάποια μάλιστα παιχνίδια μας έκανε να ονειρευόμαστε ότι δεν απέχουμε και πολύ από το να φτιαχτεί μια αξιόλογη ομάδα. Και πέραν όλων των άλλων για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στην Ελλάδα προωθήθηκε στη βασική ομάδα ένας 16 χρονος.

Αλλά... Ως συνήθως αυτοί που πρέπει με τις κατάλληλες κινήσεις να ενισχύσουν την ομάδα, έστω και στα μέσα της σεζόν, όχι μόνο δε το έκαναν, αλλά έκαναν ότι είναι δυνατόν να χαλάσει και η ανοδική εικόνα που διαμορφώνονταν.

Τέλος πάντων ας κάνουμε υπομονή να δούμε τι θα μας βγει κι ο Πεσέιρο.

Ανώνυμος είπε...

Ωραίοι είστε ρε παιδιά! Κλαίτε που τέλειωσε ο Μουνιόθ, λέτε ότι ακόμα κι ο Μουρίνιο θ' αποτύγχανε στον Παο εξαιτίας της τρελοδιοίκησης και την ίδια στιγμή βρίζετε, απαξιώνετε και ξεφτιλίζετε καθημερινά εδώ μέσα τον Πεσέιρο πριν ακόμα έρθει, πριν ακόμα τον δούμε!!! Εντωμεταξύ, γαργάρα το ότι με το Μουνιόθ δεν ήρθαμε απλά τρίτοι αλλά καιμε τε-ρά-στι-α διαφορά τόσο από τον πρώτο όσο κι από το δεύτερο. Γαργάρα το ότι με το Μουνιόθ η ομάδα μάζεψε μόλις 3 βαθμούς στα τελευταία 6 παιχνίδια, όπου πήγαινε να μαζέψει 18 βαθμούς! Γαργάρα που χάσαμε το κύπελο από το Λαρισάκι! Και μη μας πείτε ότι γι' αυτά φταίει που δεν του πήρανε τον Σάλβα ή που δεν έφτιαξε αυτός την ομάδα. Αναρωτιέμαι, τόσο πολύ υποστηρίξατε και το Μαλεζάνι;

Ανώνυμος είπε...

Dear Mr. Koutohortos,

As I have not made a movie in quite a long time now, due to the fact that I had not found any good stories, as I came accross your story, I was astonished.

Therefore, I would like your permission to use your story to make a sci-fi movie. I am sure it will be a blockbuster.

Sincerely Yours,

Ανώνυμος είπε...

Η πορεία του νέου μας προπονητή


1)Πεσέιρο
2) Πέσε ίρο
3)Πέσε ήρο
4)Πέσε ήρω (ή Χέσε)
5)Πέσει ήρωϊ
6)Πέφτει ήρωϊκ

7)Πέφτει Ηρωικά

....Αντίο και συ!

Ανώνυμος είπε...

Ο Μουρίνιο κι ο Σερ Φ δεν είναι καλοί προπονητές, βρε κουτό...

warzycha είπε...

Με τη νοοτροπία ανθρώπων σαν του 'Βάντσικ' φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Σε ποια προηγμένη ποδοσφαιρικά χώρα κρίνεται προπονητής ο οποίος ΔΕΝ έχει κάνει προετοιμασία και ΔΕΝ έχει επιλέξει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΑΙΚΤΗ της ομάδας; Προπονητής με επιτυχημένη θητεία στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και όχι στα Εμιράτα... Μόνο στις Αφρικανικές μπανανίες, στη Μέση Ανατολή και στα Βαλκάνια γίνονται αυτά. Δεν είναι, συνεπώς, παράξενο που κονταροχτυπιόμαστε με τη Ραπίντ Βουκουρεστίου για τα μάτια του Πεσέιρο. Επίσης αγαπητέ, αν διαβάσεις το ποστ μου θα δεις ότι πουθενά δεν απαξίωσα τον Πεσέιρο. Δεν τον έχω ξανακούσει ποτέ στη ζωή μου (και μάλλον κάτι λέει αυτό) οπότε φυσικά και δεν τον κρίνω.
Τώρα, βλέποντας την απόδοση των παικταράδων μας στα τελευταία ματς, τι να πω... Ναι, ίσως φταίει ο Μουνιόθ που δεν κρατούσε τον κάθε Μάντζιο μετά την προπόνηση για να του μάθει πώς να πλασάρει σε ΚΕΝΗ εστία με ΣΤΗΜΕΝΗ τη μπάλα. Είναι ένα δείγμα της κλάσης που είχε να διαχειριστεί ο Ισπανός. Την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός είχε ένα Ριβάλντο που στα 35 του μένει μετά την προπόνηση για να προπονείται στην εκτέλεση φάουλ από τα 35 μέτρα ώστε να βελτιώνει το ποσοστό του στις ΄μπανάνες'. Οι συγκρίσεις περριτεύουν.
Κατηγορώ τον Μουνιόθ που δεν έβγαλε δελτίο να μπαίνει να παίζει και να βοηθάει τα παλικάρια μας. Γιατί ένα μισαωράκι το έχει χαλαρά φίλε μου, πολύ καλύτερα από τους περισσότερους 'ενδεκαδάτους' μας.
Διαβάζω σήμερα στον Τύπο ότι ένας λόγος που έφυγε είναι ότι ζητούσε την αποπομπή 9 (εννέα) παικτών, κάτι που προφανώς δεν ήθελε η διοίκηση. Και μπορώ επίσης να φανταστώ και τι ζητούσε για να φτιάξει ομάδα.
Τέλως πάντων, δεν μπορούμε να συμφωνούμε όλοι, η μελλοντική πορεία του Βίκτορ θα μας βοηθήσει να βγάλουμε καλύτερα συμπεράσματα.

ΥΓ. Και όπως άκουσα τον Βονόρτα να λέει στην τηλεόραση, ομάδα που δεν έχει φυσική κατάσταση δεν μπορεί να ανακάμψει μεσούσης της περιόδου. Και η προετοιμασία η περσινή είναι γνωστό ότι ήταν για τα μπάζα. Ή μήπως ξέρεις καλύτερα εσύ, Πολωνέ;

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Dear Steven,
I would recommend to make a series instead of a movie, as there are more to come from our incompetent administration. As matter of fact, i can even suggest a title for the series..."1.023.004 ways to demolish a football club"

Ανώνυμος είπε...

Επειδή κατηγορούμαι ότι "ξεφτιλίζω" τον Πεσέϊρο, επαναλαμβάνω αυτό που λέει και o warzycha: ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΩ!

Έψαξα όμως και σας παραπέμπω στο fifa.com, για να δείτε τη "θέση" του Πεσέϊρο στην άτυπη ιεραρχία των Πορτογάλων κόουτς...

http://www.fifa.com/en/WorldLeagues/index/0,4643,129252,00.html?articleid=129252

squarelogic είπε...

δεν ξερω ποιος κρυβεται πισω απ το "βαντσικ",ομως κανει 2 βασικα λαθη.
1)γραψαμε(κι εγω κι ο Βαζεχα κι ο γκρην...)οτι τα μετα τον Ολυμπιακο ματς ειναι ΥΠΟΠΤΑ το λιγοτερο.Αντε,ενα στραπατσο απ τον Εργοτελη να πεις ελλειψη αυτοσυγκεντρωσης,αλλα στη συνεχεια φανηκε οτι κανανε οτι μπορουσαν για να τα χασουν ολα.Μην ξεχναμε φυσικα και τη θεικης εμπνευσης ιστορια με το πριμ,που αποτελεσε το εναρκτηριο λακτισμα του κατηφορου.Μην ξεχναμε οτι καποιοι παικτες εξεθεσαν επανειλημμενα και δημοσια τον προπονητη τους χωρις να ελεγχθουν απ τον "τεχνικο διευθ/ντη"και τη διοικηση...δε νομιζω να εχει ξαναγινει αυτο.

2)δεν βριζει κανεις τον Πορτογαλο.
Δε μπορει ομως να μην επισημανει κανεις οτι εχει το...θρασος να λεει οτι σκεφτεται την προταση του ΠΑΟ γιατι εχει προταση κι απ τη Ραπιντ...Βουκουρεστιου(ουτε καν Βιεννης)!Τωρα αν αυτο "βαντσικ"δε σου λεει κατι για το στατους της ομαδας,τι να πω...
Επισης οτι η προηγουμενη δουλεια του ηταν στη Σαουδ.Αραβια κι οτι τοσους μηνες που ειναι χωρις ομαδα δεν ενδιαφερθηκε γι'αυτον καμια ομαδα της Ιβηρικης."Αποχρωσες ενδειξεις"φιλοι μου...

squarelogic είπε...

το κορυφαιο σεναριακι βεβαια ειναι το εξης...

ο Πεσειρο,γατος καθως δειχνει να ειναι(ορα προηγουμενη κινηση τακτικης),μυριζεται τι γινεταιστην ομαδα,διαβαζει και λιγο το μπλογκ(λεμε τωρα...),του προκυπτει και μια αλλη ψιλοσοβαρη προταση και την κανει για αλλου...

ο Μπαγεβιτς,χολωμενος που δεν προτιμηθηκε εξαρχης και καθετος οτι δε μπορει να δουλεψει υπο τον Βελιτς,αρνειται και παλι να αναλαβει...

οπότε ο "τσιγκερ" καλει εσπευσμενα το Μουνιοθ "να μιλησουν για την ομαδα",αλλα ο Ισπανος εχει ηδη προτασεις στα χερια του...

και ο τσιγκερ μενει με το Βελιτς να βαφτιζεται "τεχνικος προοπτικης"..

Ισως δεν κανει για τον Σπηλμπεργκ αλλα για τον Λεονε καλο σεναριο ακουγεται.."ο καλος,ο κακος κι ο ηλιθιος"

Ανώνυμος είπε...

Τρομερό το σενάριο του square! Θα "πέσουν τα τσιμέντα"! Να το κάνω και λίγο θρίλερ: Υπογράφει ο πρίγκηψ στον Αστέρα Τριπόλεως (που του δίνει"λευκή επιταγή") και μετακομίζει στην ηρωϊκή Αρκαδία με Περσίες, Μπουροτζίκες και Αγγελική Αρκάδη. Και έρχεται στη Λεωφόρο την πρώτη αγωνιστική και παίρνει διπλό! Α πα πα πα, που θα έλεγε και ο Γεωργίου...

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να καταλογίσω την φετινή αθλια πορεία σε έναν συγκεκριμένο άνθρωπο, είτε αυτός είναι ο πρόεδρος, είτε ο προπονητής, είτε ο Βύντρα(πλάκα κάνω).Ο καυμένος ο Μουνιόθ συμφωνώ ότι έκανε ότι μπορούσε για να στρώσει αυτό το συνοθύλευμα με τις πράσινες φανέλες, όμως στο τέλος τα σκάτωσε ωραία και καλά.Οι ιστορίες συνωμοσίας λένε ότι τον φάγανε κάποιοι παίκτες σε συνεργασία με τον πρόεδρο.Να το πιστέψω?Μου φαίνεται δηλαδή περίεργο να σκάβεις το λάκο του προπονητή αμέσως μετά τη νίκη στο καραισκάκη.Η ιστορία με τα πριμ βέβαια (γιατί από εκεί ξεκίνησαν όλα και το κλίμα το 'φαγε τελικά ο γάιδαρος)είναι μια υπόθεση που καταλογίζεται ξεκάθαρα στη διοίκηση, αλλά όχι με δόλο, περισσότερο λόγω βλακείας και απειρίας.Δεν μπορώ να παραγνωρίσω ότι δόθηκαν αρκετά λεφτά και φέτος και την προηγούμενη χρονιά για να τσιγκουνευτεί την συγκεκριμένη στιγμή την απόδοση των πριμ, άρα λάθος χειρισμός, άρα καθαρή βλακεία.Επί Μουνιόθ φέτος μπορεί να μου πει καποιος σε ποιο παιχνίδι μπήκε η ομάδα και έκανε το παιχνίδι της?Να πατήσει βρε αδερφέ τον αντίπαλο?Εννοώ ότι η τακτική του ήταν αμυντικογενής ακόμα και με ομάδες που δεν θα έπρεπε.Καθόλου επιθετικό ποδόσφαιρο.Αυτό του το καταλογίζω.Οσο αφορά στους παίχτες τι να πω...Χρειάζεται ο καθένας τον ατομικό του ψυχολόγο-ψυχίατρο.Ας ελπίσουμε να ΄ναι καλύτερος σ' αυτόν τον τομέα ο νέος προπονητής.Οποιος και αν είναι ο καινούριος ας τον αφήσουν/ουμε να δουλέψει τουλάχιστον από την αρχή μέχρι το τέλος,ίσως και για δύο σαιζόν.Πιστεύει κανείς ότι Μπάκε αν έμενε θα έχανε την τρίτη θέση?Τέλος πάντων...Εχω καταμπερδευτεί για το τι πρέπει να γίνει ώστε να φτιάξουμε αξιόμαχο σύνολο που να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο εντός και εκτός συνόρων.Υπομονή(εξαντλήθηκε είπατε?)
S_NAS

Ανώνυμος είπε...

@ KΟΥΤΟΧΟΡΤΕ, λες ότι η Σατανική ΠΑΕ πριόνισε το Μουνιόθ με τη μέθοδο "βάζουμε τα υπαλληλο-παπαγαλάκια να αρχίσουν σιγά-σιγά υπονοούμενα για τον προπονητή". Σου θυμίζω ότι (όπως αμέσως επεσήμανα σε άπαντες εδώ) εναντίον του ΜΟΥΝΙΟΘ, είτε άμεσα είτε έμμεσα, άρχισε πρώτη-πρώτη να γράφει εδώ και ΠΟΛΥ καιρό η "ΠΡΑΣΙΝΗ", συμφερόντων Γιαννακόπουλου! Μήήήνες προτού η Πράβδα-Derby πει το παραμικρό σε βάρος του Ισπανού.

-Ερώτηση: είναι (όπως μοιάζει να δείχνει το ανωτέρω) και οι Γιαννακόπουλοι στο "κόλπο" και μιζάρουν τη Σατανική ΠΑΕ; Τι λες;

Επίσης: σου θυμίζω και σε σένα και στον SQUARELOGIC ότι πρώτος (και μόνος) εδώ είπα ότι οι απανωτές πανωλεθρίες μετά το Καρατηγάνι βρωμάνε - και επεσήμανα (πρώτος και μόνος) τον αισχρό ρόλο του ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΣΑΣ Παπαδόπουλου.

- Ερώτηση: παραδέχεσαι επιτέλους ότι ήταν μαλακιούλα η στήριξη που πρόσφερες στον Μυτόγκα πέρσι το καλοκαίρι;

@ All,

δεν ξέρω τι εστί Πεσέιρο αλλά ξέρω ένα πράγμα: στον Παναθηναϊκό έχουμε φάει προπονηταράδες με περγαμηνές κι έχουμε κάνει απίστευτα πράγματα με προπονητές πανάγνωστους. Να θυμίζω τι έγινε με τον ΜΕΓΑΛΟ (προπονητικά) ΟΣΙΜ και τι έγινε με τον ΜΙΚΡΟ (προπονητικά) ΡΟΤΣΑ;

Επομένως, θεωρώ ότι η πρεμούρα που έχει πιάσει μερικούς εδωμέσα ν' απαξιώσουν τον Πεσέιρο πριν καν υπογράψει, είναι προϊόν μάλλον υπέρμετρης συμπάθειας προς τον ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ και τίποτε άλλο.

Κατανοητή η συμπάθεια στον Βάτραχο, αλλά παίδες λιγάκι μέτρο είπαμε, δεν βλάπτει. Είδατε άλλωστε πού έβγαλε κι η υπέρμετρη συμπάθεια προς τον Παπ, έτσι;

warzycha είπε...

@ T.T. Δεν ξέρω αν ερμηνεύεις σωστά τα γραφόμενα, κανείς δεν απαξίωσε τον Πεσέιρο, απλά εκφράστηκαν (όχι από μένα, αφού είπα ξεκάθαρα ότι δεν τον ξέρω) λογικές επιφυλάξεις. Όσο για Μπάγεβιτς, προσωπικά τον αντιπαθώ όσο δεν πάει. Για τους άλλους δεν ξέρω...

Ανώνυμος είπε...

Ωραία ρε Τζόνυ! Ή Πεσέϊρο ή Μπάγεβιτς. Όποιος δεν είναι με τον "φαντομά" Πορτογάλο, είναι κρυπτο-υποστηρικτής του πρίγκηπα! Έσβησαν οι υπόλοιποι προπονητές από τον χάρτη!

Κατά τη γνώμη σου, δηλαδή, θα έπρεπε να πανηγυρίζουμε επειδή μας φέρνουν προπονητή με πρακτικά ανύπαρκτο παρελθόν; Και να ελπίζουμε να μας προκύψει... Σουμ;

Και επειδή έφερες το παράδειγμα Όσιμ - Ρότσα, ας είχαμε πίσω μας μια διετία με κάποιον σαν τον Όσιμ, κι ας ερχόταν ο άγνωστος Πεσέϊρο να δρέψει τις δάφνες. Τώρα, τί ακριβώς έχουμε πίσω μας;

Αλλά ξέχασα, υπάρχει "Η λίστα του Βέλιτς" από την πορτογαλική αγορά και θα χτιστεί η νέα υπερομάδα...

houli_v είπε...

Καλή τύχη στον κ. Μουνιοθ όπου κι αν πάει, αν και μάλλον είναι ήδη τυχερός μιας και όποιος φεύγει από αυτό το μπουρδέλο που είναι πια ο Παναθηναϊκος βρίσκει την υγειά του (δες πχ Γκέκα).

Για όποιον ακόμα δε το κατάλαβε ακόμα, η ομάδα ενώ είχε αρχίσει να στρώνει, πήρε τον κατήφορο μετά την άρνηση του Τζίγκερ να δώσει το πριμ που είχε υποσχεθεί για το διπλό στο Καραισκάκη .

Και πάλι λοιπόν ο Τζίγκερ , όπως και στη Ριζούπολη που αντί να πάρει την ομάδα και να φύγει την άφησε στο έλεος των χουλιγκάνων και στο τέλος του φταίγαν οι παίχτες , αντί να αναλάβει την ευθύνη του τη ρίχνει αλλού , στο Μουνιοθ και στους παίχτες .

Όσο υπάρχει Τζίγκερ σωτηρία δεν υπάρχει . Παρέλαβε μια ομάδα στρωμένη, που ελέω διαιτησίας δεν έπαιρνε τίτλους στην Ελλάδα , και μέσα στο λίγο χρονικό διάστημα που είναι την έχει κάνει χειρότερη και από τσίρκο .

Αυτά .

Ανώνυμος είπε...

Πολλά θεματάκια βγήκαν.

Δεν πιστεύω στις "συνομωσίες", πως δλδ κάποιοι βάλθηκαν να φάνε τον Μουνιόθ. Αν πρέπει να καταλογίσουμε κάτι στην ΠΑΕ είναι η δομική της ανεπάρκεια, καθώς IMHO, δεν υποστήριξε τον προπονητή της ομάδας. Δεν του πήρε τους παίκτες που ήθελε (αυτό είναι αρχαία ιστορία πια στον ΠΑΟ) κι επίσης δεν έδωσε στην ομάδα και τους συν αυτώ να καταλάβουν πως ο προπονητής είναι (πρέπει να είναι) η υπέρτατη αρχή. Εν ολίγοις τον άφησε ακάλυπτο. Κι αυτό φανερώνεται στις δηλώσεις ΠΑΠ, στους καβγάδες Βύντρα/Γκούμα και εν γένει στην αδιάφορη αγωνιστική συμπεριφορά.

Προσωπικά, δεν κατεφέρθην στον Πεσέιρο. Το έργο του το γνωρίζω απ' ό,τι έχω διαβάσει στις εφημερίδες και στο μπλογκ. Πέρνωντας το ρίσκο να τον κρίνω πριν τον δω, θα έλεγα πως, αν δωσει ο θεός, θα του κουνάμε το μαντήλι στην παρέλαση.
Ελπίζω να φύγουν με το ίδιο πλοίο με τον πούστη τον Βέλιτς.

Στην τελική, αν τίθεται δίλημμα ανάμεσα σε Πεσέιρο και Μπάγιεβιτς, προτιμώ τον Γιουγκοσλάβο με κλειστά μάτια. Έχουμε δει την δουλειά του, γνωρίζουμε λίγο ως πολύ όλοι τα ελαττώματά του. Σίγουρα πάντως, η Ευρώπη είναι γεμάτη προπονητές. O Σπαλλέττι, ο Σάαφ, o Ράμος (της Σεβίλλης [ΠΑΟ Ολε ΠΑΟ Ολε ΠΑΟ Ολε Σουκέρ!]) είναι (θα πρέπει να είναι για τον ΠΑΟ) ονόματα που μπορεί να χτυπήσει.

Πάντως καταντάει κουραστική αυτή η ετήσια αναζήτηση προπονητή.

PAO13 είπε...

emena o mounioth me afine panta adiaforo apo tote pou irhte. pote den ton pistepsa, oute mia stigmi den pistepsa oti tha petixei. oxi giati eftaige apolita o idios, alla kai giati oi ellines paiktes exoun mia malakismeni nootropia stin omada. den voithoun ton proponiti na kanei sosta tin doulia toy. i emmoni tou ston leontiou gia mena itan anexigiti. giati eprepe na paizei sinexia pote den to katalava.

squarelogic είπε...

...και εν τω μεταξυ βεβαια το ΑΕΚακι,της οποιας την πλατη ειδαμε μεγαλοπρεπως παρά την 4αρα που της ριξαμε,εμπιστευομενη τυφλα τον προπονητη της,αφησε ελευθερο τον πιο αξιοπιστο αμυντικο της, αλλα ήδη μετρα 3 μεταγραφές ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗΣ του προπονητη!
Κι επειδη ο Ντεμης ειναι ο μονος που γνωριζει τοσο καλα το ποδοσφαιρο,υποψιαζομαι οτι δυσκολα θα εχει φαει "φολα"στις επιλογες του.

Ενω καποιοι "αλλοι" θα ψαχνουν παλι για λαυρακια στα πανερια των μανατζερ μεχρι τελευταια στιγμη,και θα επιλεξουν βεβαια υπο την πιεση των χρονικων προθεσμιων της ΟΥΕΦΑ...Αλλα μην ανησυχειτε,μενει ο Μπισκαν(γιατι εδειξε διαθεση για ενα 10λεπτο)!Ολα καλα,τουτεστιν...

Ανώνυμος είπε...

Antios!

Ανώνυμος είπε...

@ Warzycha δεν είναι θέμα "ερμηνείας". Π.χ. αυτό που έγραψες εσύ στο ΥΓ του post σου ("δεν ξέρω τον Πεσέιρο για να του προσάψω κάτι..."), είναι ξεκάθαρο και, αν πρόσεξες, συμφωνούμε πλήρως γιατί έτσι ακριβώς βλέπω κι εγώ το θέμα αυτό. Όπως ξεκάθαρο είναι και το "άσε τους Μπάκες και τους Πεσέιρους" του φίλου Κουτόχορτου - αυτό εδώ και σαν απάντησή μου στο "κανείς δεν απαξίωσε τον Πεσέιρο", που λες.

@ Greenhrt πώς σου ήρθε αυτό το "ή Πεσέιρο ή Μπάγιεβιτς"; Α, ίσως εξαιτίας των φημών που εξακολουθούν να σέρνονται για τον Φρόγκι; Πάντως εγώ δεν είμαι ούτε με ούτε ξεμέ τον "φαντομά" φίλε μου! Διάβασε τι έχω πει: "Δεν ξέρω τι εστί Πεσέιρο, κ.λπ". Κατά τα άλλα, αν και αυτονόητο: ΑΣΦΑΛΩΣ και θα προτιμούσα ένα τρανταχτό όνομα προπονητή στον πάγκο μας! Βέβαια ούτε ο Μουνιόθ ήταν τρανταχό όνομα σαν προπονητής, σωστά; Περίπου στα κιλά του Μαλεζάνι ήταν ο άνθρωπος.

Πιστεύω όμως - το ξαναλέω - πως ΟΠΟΙΟΣ προπονητής και να έρθει, άσημος ή διάσημος, αν δεν αλλάξει μυαλά η ΔΙΟΙΚΗΣΗ δεν θα υπάρξει προκοπή.

Κοντολογίς - το ματαλέω - το πρόβλημα στην ομάδα είναι ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ διοικητικό. Κι εδώ υπάρχουν δυο δρόμοι: ή "Τζίγγερ πούλα" ή "Τζίγγερ σύνερθε". Μέσος δρόμος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, μη γελιόμαστε και μην κοροϊδεύουμε αλλήλους. Απλά ας διαλέξει ο καθένας ποιόν από τους δυο θα τραβήξει. Τη δική μου επιλογή την ξέρετε, την έχω πει καθαρά και ξάστερα εξαρχής.

squarelogic είπε...

ετσι οπως το παει η ΠΑΕ θα μας το κλεισει το μπλογκ...απογοητευση,κανενας πια δεν ασχολειται.

Υπαρχει ελπιδα ομως...

Ειναι βεβαιο οτι η πεφωτισμενη ηγεσια θα κανει παλι καποια τρανταχτη "πατατα" και θα ξεσηκωσει παλι τους διαμαρτυρομενους Παναθηναικους!

Ανώνυμος είπε...

Τί έγινε παίδες; Ούτε κουβέντα για το "μαύρο διαμάντι" από τη Σενεγάλη;

Ανώνυμος είπε...

Τί να πούμε ρε GreenHeart; Μίλησε ο κύριος Βέλιτς για μας. Μετά το "μαύρο διαμάντι", ελπίζω να ενδιαφερθεί και για τον "πίμπε ντ' όρο"...

Άσε να ξεχαστούμε λίγο με τον τελικό

squarelogic είπε...

Μια και μιλαμε για τελικο,καποιοι εδω κανονιζουμε συναντηση αυριο με αφορμη τον τελικο,για γνωριμια απο κοντα.
Κουτοχορτε,ολντ μπου,βαζεχα,αν ενδιαφερεστε στειλτε μου μην.στο gmail.com ως αυριο μεσημερι για να σας πω λεπτομερειες...θα περασουμε ωραια!

SniperAthens είπε...

@square: γαμώτο, πολύ θα ήθελα να έρθω αλλά τελικά μάλλον ούτε που θα το δω το παιχνίδι γιατί έχω να βγάλω βόλτα τους παππούδες... Καταλαβαίνεις τώρα...

Κρίμα... άλλη φορά

squarelogic είπε...

sniper καλα,θα μαζευτουμε εμεις οι νεολαιοι...

Ειπατε τιποτε?Ριμπο η ΑΕΚ 44!Κι οχι μονο...με προπονητη που γνωριζε τις ελλειψεις της ομαδας και ακριβεις και κυνικες κινησεις(με την ελευση του Ριμπο και δεδομενης της παρουσιας και του 34χρονου Ζηκου αφησε τον Εμερσον)χτιζει ομαδα για πρωταθλημα αφηνοντας πιο πισω τα πλανα 5ετιας με τους νεους.Δυναμωσε στα ακρα,πηρε και τον παικτη που περπατωντας θα της καθαρισει τα "ευκολα"ματς και συνεχιζει...Αυτα γινονται,εστω και με περιορισμενα μεσα οταν η κεφαλη ξερει το αντικειμενο.

Στα δικα μας,χαιρετιζω το διαφαινομενο διαζυγιο με τον Μπισκαν walker,αρκει τα λεφτα που επαιρνε να δαπανηθουν σωστα.Δεν του φταιει κανεις οτι 2 ολοκληρα χρονια δεν θελησε να κανει μια εμφανιση της προκοπης.Οι δε δικαιολογιες που προεβαλλε προχτες δεν αρμοζουν σε παικτη της εμπειριας του και του βιογραφικου του.Για τον Σενεγαλεζο,θα περιμενω την εικονα του στο γηπεδο,παντως απ τα χαρακτηριστικα που διαβασα δειχνει ελπιδοφορα προσθηκη μηδαμινου ρισκου.Το θεμα ειναι να πλαισιωθει κι απο καποιους οι οποιοι ΣΙΓΟΥΡΑ μπορουν να ανεβασουν επιπεδο την ομαδα.

Αντε,και παρα τη διαφαινομενη υπεροχη της Μιλαν,κανω κεφι να δω τον Τζεραρντ να σηκωνει στον Αθηναικο ουρανο "τα αυτια"!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ, (περιέργως πώς...)με την ανάλυση του φίλου μου του square, θα διαφωνήσω όμως σε κεντρικό ζήτημα: απόψε, θα υποστηρίξω τους Μιλανέζους συνομιλήκους μου...

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ! Ναι, εγώ και μόνο εγώ! Που δεν σας αγόρασα τον εκ Μπραζίου Υπεράνθρωπο που καθαρίζει περπατώντας τα εύκολα ματς! Θα είχαμε από τώρα κιόλας το επόμενο πρωτάθλημα στο παλμαρέ μας, σαν την καλά οργανωμένη ΑΕΚ με μ.ο. ηλικίας των χαφ τα 34 έτη. Πριν όμως με κρεμάσετε, ακούστε με. Με τέτοιο γηραλέο κέντρο καμμιά ελληνική ομάδα δεν μπορεί να ελπίζει στο παραμικρό εκτός συνόρων. Σκέφτηκα λοιπόν προς στιγμή να σας αγοράσω το Ριμπάλδο. Όμως ήξερα ότι, αν δεν κάναμε τίποτα στην Ευρώπη, τότε ΠΑΛΙ θα με κράζατε, ακόμα κι αν παίρναμε το νταμπλ. Πώς; Κάνω λάθος; Θα με λατρεύατε αν με κινήσεις σκοπιμότητας παίρναμε το νταμπλ αλλά σκορπάγαμε στην Ευρώπη; Καλά τα ψέμματα, αλλά όχι σε τα μας. Πρόσφατο είναι το νταμπλ του 2004! Θυμάστε το κράξιμο λόγω κακής παρουσίας στην Ευρώπη; Τους θρήνους που μίκρυνα, λέει, το ευρωπαϊκό μέγεθος της ομάδας;

Μ' αυτές τις σκέψεις και τις αναμνήσεις λοιπόν, καλοί μου φίλαθλοι, σας απαντώ: είστε απλώς στριμμένα άντερα!

Τσιάο!

SniperAthens είπε...

@square: καλά τα ΔΥΟ αστεία σου ( η 1η και η τελευταία σου πρόταση)
:-ppppp

@green: τίμια στάση... αλλά δεν ήξερα ότι η Μίλαν έχει παίκτες με άσπρα μουστάκια, καραφλίτσα και γυαλιά (σωσίες Φερέρ) :-pppppp

Καλό παιχνίδι σε όλους, πάω να πάρω τους παππούδες....

SniperAthens είπε...

Πληροφορήθηκα ότι το παιχνίδι ήταν καλό (και ο Oddo παιχταράς). Δυστυχώς δεν το είδα.

Όπως είχα γράψει, έβγαλα τους παππούδες βόλτα. Πέρασα πολύ καλά, με κεράσανε και καραμέλες γιατί είχανε εισπράξει και τη σύνταξη, μου είπανε και ιστορίες από τον πόλεμο, μιά χαρά ήταν.

Ανώνυμος είπε...

Ήμουν εντός γηπέδου στο χθεσινό παιχνίδι. Είμαι ευτυχής για τη νίκη της Μίλαν, αλλά πραγματικά ζήλεψα την εξέδρα της Λίβερπουλ. Μοναδική εμπειρία. Το συγκλονιστικό σημείο της όλης ιστορίας ήταν ότι αποθέωσαν φυσικά την ηττημένη ομάδα τους, αλλά χειροκρότησαν θερμά τους νικητές - και ιδιαίτερα τον Πάολο Μαλντίνι. Respect.

Κατά τα άλλα, απομακρύνεται, λέει, από το "κέντρο των αποφάσεων" ο Πίπης. Αναλαμβάνει τα πάντα ο Βέλιτς, με την μακρά ιστορία στο κτίσιμο ομάδων που πρωταγωνιστούν. Μιζέρια....

Ανώνυμος είπε...

siamo noi, siamo noi, i campeoni dell'Europa siamo noi...

Forza Milan, Forza Paolo

Μετά το χθεσινό γλέντι ας ασχοληθούμε λίγο και με την Πανάθα, μετεγγραφικής περιόδου γαρ.
Φεύγουν Μπόβιο, Μπίστσαν, Βίκτορ, Μπίδης, Άντριτς, Δάρλας/Ρομέρο/Άντονσον/τερματοφύλακες υπ'ατμόν.

Πάλι πρέπει να γίνουν πολλές μετεγγραφές. Και αφού θα χρειαστεί καιρός για ομοιογένεια (για άλλη μια φορά) χρειάζεται τουλάχιστον 4 ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ (στόπερ,2 κεντρικά χαφ, επιθετικό) και 4 προσθήκες πιο "άγνωστες" (αναπληρωματικός Νίνη, τέρμα, στόπερ, αριστερό μπακ-μιας και είναι ΠΟΛΥ ακριβοί οι καλοί) για τις οποίες χρειάζεται καλό σκάουτινγκ. Για μένα είναι καλό που περιθωριοποιείται ο Λιβαθηνός, αν αποτύχει ο Βέλιτς ή αγοράσει όλα τα σαπάκια από την Πορτογαλία δεν σημαίνει ότι αυτός θα τα έκανε καλύτερα. Τον είδαμε τόσα χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΛΑΝ ΟΛΕ!

Ωραία μπάλα χτες, αν και ο τελικός του κυπελου Ουέφα (Σεβίλη-Εσπανιόλ) μου άρεσε περισσότερο.

Ερωτήσεις για τους προπονηταράδες της παρέας:

1. Γιατί χτες η Λίβερπουλ δεν πάτησε περιοχή;
2. Γιατί παρολαυτά δεν έκανε ούτε και κάμποσα σουτ εκτός περιοχής;
3. Γιατί ο Κράουτς, που έκανε και το μοναδικό αληθινά επικίνδυνο σουτ εκτός περιοχής, μπήκε κάπου στο 80';

Σημ. Είναι και δικές μου απορίες.

Υ.Γ. Μένει ο Πίπης, μιζέρια. Φεύγει ο Πίπης, μιζέρια. Μήπως είμαστε λιγάκι στριμμένοι, που έλεγε κι ο Ράλιμαν;

squarelogic είπε...

αντιθετα μ'οσα υποστηριζε ο "προεδρικος"ΤΤ παμε παλι για ριζικες αλλαγες στο ροστερ.Τα τελευταια ανεπιτυχη αποτελεσματα δεν στοιχησαν μονο στον Μουνιοθ,αλλα "τα σκαγια"πηραν και πολλους παικτες που εμαφανιστηκαν κατωτεροι του αναμενομενου και των..αποδοχων τους.

Αυτη το φορα δεν μπορω να κατακρινω τον Τζιγγερ που δεν επεμεινε να δινει 900χιλ στο Μποβιο και 1,2 εκ.στο Μπισκαν!
Αρκει να μην παμε παλι στη λογικη να ψαχνουμε μονο για ¨λαυρακι" εκει που η υπολοιπη Ευρωπη ουτε καν κοιταει...
Τον Ντιαογε θα τον δουμε στο γηπεδο-ομως τα γεγονοτα λενε οτι πηραμε μαυρουκο απ τον... Ιωνικο της Πορτογαλιας που πληρωνοταν 30χιλ το χρονο!Τουλαχιστον γι'αυτον ο ΠΑΟ ειναι ενα αλμα προς τα πανω..για να δουμε τι θα κανει αυτος για τον ΠΑΟ..
Δεν εχω καταλαβει επισης γιατι τριζει η θεση του Εμπεντε.Καποια λαθη εκανε,σε αλλα ματς ηταν φανταστικος και μην ξεχναμε οτι ερχοταν απο μια σεζον με μηδαμινη συμμετοχη.Για την 2αδα των βασικων πορτιερο εμενα μου κανει.

Ελπιζω ο Βελιτς να μην κινηθει με τη λογικη (και ισως το μπατζετ..)Ζαετς μετα το νταμπλ,και να φερει οτι ελευθερο του γυαλισε καποτε στην Πορτογαλια.

Παω τωρα,γιατι πρεπει να παρω τις καραμελες του μικρου(sniper)για αυριο!

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά; Όλοι Μιλανάρα είμαστε;!
Γειά σου Πάολο μέγιστε!

Respect στα παιδιά και την ομάδα από το Λίβερπουλ.

Τζώνυ, ως προς το θέαμα θα διαφωνήσω. Βαρετό παιχνίδι. Από τακτικής απόψεως, μίλησε όμως ο Καρλίτος. Μεγάλη κουφάλα.

Τώρα στα ερωτήματά σου:

α) Μάλλον δεν θα 'πρεπε να ρωτάς αυτό, αλλά πως κατάφερε και έφτασε ως εδώ χωρίς σέντερ φορ. Αυτός ο παίκτης, ο Kuyt πω-στο-διάολο-τονέ-λένε, θα πρέπει να ντρέπεται με τον χαρακτηρισμό Ολλανδός στράικερ.

β) Μα, αγαπητέ μου τζώνυ, ποιά ομάδα έχει τέτοια τρεχαντήρια ( Αλέφας σπρέχεν; )μπροστά από την άμυνά της; Και στον τελικό δεν τράβηξαν όσο στα τελευταία παιχνίδια! Ας είν' καλά ο Ρίνος - πρέπει να είναι ο πιο υποτιμημένος ποδοσφαιριστής στην ιστορία - και τα γερόντια, ο άρχοντας ο Νέστα, και ο μεγάλος αρχηγός που έπαιξε λες και τώρα ξεκινάει τη μπάλα.

γ) Κοίτα, τον Κράουτς δεν τον έχω σε πολυεκτίμηση, αλλά ο Μπενίτεζ ώφειλε να τον βάλει, τουλάχιστον στην αρχή του β' ημιχρόνου. Ο Ράφας που λες, υποτίμησε την ομάδα, πίστευε πως τα γερόντια θα λυγούσαν.
But no, not these oldchaps :)

Ανώνυμος είπε...

@Τζόνυ

Η "μιζέρια" δεν αναφερόταν στην απομάκρυνση του Πίπη, αλλά στο γεγονός ότι είμαστε καταδικασμένοι να κινούμαστε μεταξύ Λιβαθηνού και Βέλιτς. Ακόμα μεγαλύτερη μιζέρια, όπως φάνηκε και από τη σημερινή συνέντευξη Μουνιόθ, ότι το κριτήριο επιλογής προπονητή ήταν το αν δέχεται να είναι υφιστάμενος του Βέλιτς!

Προφανώς ο Μουνιόθ ήταν από την αρχή αντίθετος (αλλίμονο...) σ' ένα τέτοιο σενάριο, γι αυτό και τον έφαγε το μαύρο φίδι - όπως φαίνεται, το σενάριο που παρουσίασε ο Τζόνυ για τα μετά το ντέρμπυ με τον γαύρο, ήταν ιδιαιτέρως ρεαλιστικό...

Κατά τα άλλα, όπως κάποτε δεν υπήρχε άλλη αγορά από την Κροατική, τώρα δεν υπάρχει άλλη αγορά από την Πορτογαλική. Μετά λοιπόν το "μαύρο διαμάντι" του Ιωνικού της Πορτογαλίας, παζαρεύουμε και τον τερματοφύλακα της Καλαμαριάς της Πορτογαλίας. Γιατί, τώρα, αυτός ο συγκεκριμένος είναι καλύτερος, ας πούμε, από τον Φερνάντεζ του ΠΑΟΚ (που είναι και Πορτογάλος!), το αφήνω στην κρίση σας...

Μιζέρια, επαναλαμβάνω.

Ανώνυμος είπε...

Τι είπε ο Μουνιόθ -από το www.sportime.gr. Έτσι για να ξέρουμε:

«Το πλάνο ήταν λανθασμένο από την αρχή. Δεν γίνεται να αλλάζουν δύο προπονητές σε έξι αγωνιστικές. Όταν ήρθα, δεν ήξερα το μοντέλο του Παναθηναϊκού. Αντίστοιχα, δεν θα το ξέρει και ο νέος προπονητής που θα έρθει. Αυτός θα έχει την αποκλειστική ευθύνη αλλά και την ευκαιρία να προετοιμάσει την ομάδα και να διαλέξει τους παίκτες. Πιστεύω πως ο προπονητής είναι αυτός που πρέπει να επιλέγει τους παίκτες»

«Ήταν μεγάλη μου τιμή που δούλεψα στον Παναθηναϊκό. Όταν ήρθα ήξερα πως είμαι σε μία ομάδα που παίρνει τίτλους. Ο Παναθηναϊκός αξίζει να γίνει μία ομάδα που θα νικά. Και εγώ έχω ευθύνες, για αυτό άλλωστε φεύγω. Δεν ήθελα να φύγω, αλλά με βάση τις παρούσες συνθήκες και τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας μάλλον ήταν καλύτερο και για μένα και για τον Παναθηναϊκό να αποχωρήσω. Δεν είχα όμως από την αρχή την ομάδα, δεν είχα την ευκαιρία να δουλέψω μαζί τους από το ξεκίνημα και να επιλέξω τους κατάλληλους παίκτες. Πλέον ξέρω το πρωτάθλημα, ξέρω πολύ καλά την ομάδα, μπορώ να την βοηθήσω αλλά δεν έχω την εμπιστοσύνη της διοίκησης.

Ο Μουνιόθ στάθηκε πολύ στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου κατά την οποία ο Παναθηναϊκός δεν ενισχύθηκε. «Τον Δεκέμβρη είχα ζητήσει παίκτες δημιουργικούς και πιο επιθετικούς που να έχουν την δυνατότητα να σκοράρουν, αλλά υπήρξαν κάποιες συγκυρίες και για αυτό δεν ενισχυθήκαμε. Αυτό που ξέρω είναι οι περισσότερες ομάδες ενισχύθηκαν τον Δεκέμβρη, εμείς όχι. Εγώ δεν είχα τους παίκτες έτσι ώστε να ανεβάσω την ποιότητα της ομάδας. Είμαι πεπεισμένος πως αν είχαμε προσθήκες, δεν θα είχαμε αυτή τη κατάληξη. Το μπάτζετ, ο κόσμος και η ιστορία του Παναθηναϊκού απαιτούν μεγαλύτερη ποιότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην τεχνικός των «πρασίνων» στάθηκε αρκετά στις απουσίες που υπήρχαν καθόλη την διάρκεια της χρονιάς: « Δεν είχαμε τους δύο καλύτερους και ποιοτικότερους παίκτες (σ.σ. Γκονζάλες και Βίκτορ). Για αυτό το λόγο έπρεπε να ενισχυθούμε τον Δεκέμβριο. Στον τελικό του κυπέλλου, δεν είχα τον πρώτο σκόρερ, τον Σαλπιγγίδη».

Για το κάκιστο φινάλε της ομάδας στο πρωτάθλημα, ο Μουνιόθ τόνισε: «Τον πρώτο καιρό, προσπαθήσαμε να οργανωθούμε και μέχρι να το πετύχουμε παίζαμε αρκετά αμυντικά και παίρναμε τις νίκες, έστω και με 1-0. Όταν η ομάδα κλήθηκε να παίξει δημιουργικό και επιθετικό ποδόσφαιρο, δεν μπόρεσε»

Όσο για το μέλλον του, ο Ισπανός τεχνικός αποκάλυψε πως δεν έχει καμία πρόταση στα χέρια του: « Δεν έχω καμία πρόταση. Επιστρέφω στην Ισπανία και περιμένω προτάσεις. Ευχαριστώ την διοίκηση και τους παίκτες για την συνεργασία. Οι ποδοσφαιριστές ήταν δύσκολο να προσαρμοστούν σε αυτά που τους ζητούσα αλλά ανταποκρίθηκαν. Είμαι περήφανος για την προσπάθεια τους και τον επαγγελματισμό τους. Δεν έχω κανένα παράπονο από αυτούς».

Για τον τραυματισμό του Βίκτορ και την αποθεραπεία του, ο Μουνιόθ δεν θέλησε να απαντήσει: «Δεν θέλω να μπαίνω σε ξένα χωράφια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ανώνυμος είπε...

Το πλήρες κείμενο:

Στην λανθασμένη πολιτική του Παναθηναϊκού, στην έλλειψη εμπιστοσύνης από την διοίκηση προς το πρόσωπο του αλλά και στις πολλές απουσίες που είχε καθόλη την διάρκεια της χρονιάς, στάθηκε ο Βίκτορ Μουνιόθ στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής (25/05). Ο Ισπανός τεχνικός, αφού καλημέρισε στα ελληνικά τους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχόλησαν τους "πράσινους" κατά την διάρκεια της χρονιάς.

«Θα ήθελα να αποχωρήσω όπως έγινε και την ημέρα που παρουσιάστηκα. Συζητώντας για τους στόχους και κάνοντας μια ανάλυση για την περίοδο που πέρασε. Μια ανάλυση όσο το δυνατόν υποκειμενική, αλλά λόγω του χαρακτήρα και του τρόπου που αντιδρώ, είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγω από την πραγματικότητα».

«Να προπονήσω τον Παναθηναϊκό ήταν για μένα τιμή και υπερηφάνεια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Βαρδινογιάννη που πίστεψε σε εμένα. Δεν ήρθα τον Ιούνιο στην ομάδα, ήρθα σε μια δύσκολη στιγμή. Δεν είχαμε χρόνο να χάσουμε. Έπρεπε σύντομα να κάνουμε την ανάλυση της ομάδας και να προχωρήσουμε. Δεν γνώριζα 100% τους παίκτες, αλλά ήξερα τι πρέπει να κάνω. Ουσιαστικά έπρεπε να καθοδηγήσω μια κατάσταση, η οποία ήταν αντίξοη, όσον αφορά στον Παναθηναϊκό και τις σχέσεις με τους φιλάθλους. Προσπαθήσαμε να κερδίζουμε, γιατί ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι ψηλά, ανάμεσα στις πρώτες ομάδες και οι φίλαθλοι να είναι περήφανοι για την ομάδα».

«Η αρχή ήταν δύσκολη, αλλά θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες, για την προσπάθεια που έκαναν να προσαρμοστούν στη νέα μεθοδολογία της δουλειάς. Η παρουσία μας στους πρώτους αγώνες ήταν θετική. Θυμίζω τον πρώτο αγώνα στο ΟΥΕΦΑ. Την πρώτη περίοδο μετέφερα στη διοίκηση ότι υπάρχει ανάγκη να αγοράσουμε παίκτες, προκειμένου να οδηγήσουμε την ομάδα σε επιτυχίες μέχρι το τέλος της σεζόν.

«Για διάφορους λόγους δεν πήραμε παίκτες τον Ιανουάριο, ωστόσο σε καμία στιγμή δεν διαμαρτυρήθηκα για τίποτα και συνέχισα να δουλεύω. Βλέποντας ότι δεν έρχονται παίκτες δούλεψα μια εβδομάδα με τον Νίνη για να δω αν μπορεί να βοηθήσει και τελικά τον βάλαμε στην ομάδα. Επίσης, ήρθαν οι Χαραλαμπίδης και Τσίγκας, με τους οποίους δουλέψαμε, παρότι δεν είχαν έρθει με την επιλογή του προπονητή.

«Στην πορεία ήρθαν αρνητικά αποτελέσματα, όπως στο ματς με την Κέρκυρα, αλλά ήρθαν και γλυκές στιγμές στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και τυχερές στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και φτάσαμε στην τελευταία περίοδο. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να έχει την πρωτοβουλία σε αυτά τα παιχνίδια, ωστόσο αντιμετώπισε δυσκολίες και σε συνδυασμό με την απουσία παικτών, όπως οι Βίκτορ και Γκονζάλες, είχαμε άτυχα αποτελέσματα».

«Σε αποφασιστικές στιγμές που έπρεπε να κερδίσουμε Ατρόμητο και Εργοτέλη, έγιναν προσωπικά λάθη, αλλά είχαμε και άτυχες στιγμές, ενώ στο ματς με τον Αρη είχαμε 15 ευκαιρίες και τελικά χάσαμε. Κάπου εκεί χάσαμε και τη δεύτερη θέση. Στο Κύπελλο Ελλάδας έγινε το ίδιο. Ο καλύτερος σκόρερ μας, ο Σαλπιγγίδης, δεν μπόρεσε να παίξει, αλλά δεν δικαιολογήθηκα για αυτό, ούτε πριν, ούτε μετά τον τελικό».

«Έτσι, φτάσαμε στον τελικό με πολλές δυσκολίες και παίξαμε με μια ομάδα που θεωρητικά είναι κατώτερη από εμάς. Νομίζω ότι και στο ματς με την Λάρισα είχαμε το ίδιο πρόβλημα, όπως στα ματς με Εργοτέλη και Ατρόμητο, όσον αφορά στην πρωτοβουλία που έπρεπε να πάρει η ομάδα όταν έμεινε πίσω στο σκορ και έτσι τελείωσε η σεζόν, σύμφωνα με τις δικές μου εκτιμήσεις».

«Παράλληλα, θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Παναθηναϊκού που ήταν δίπλα μου, από όλα τα στελέχη της ομάδας έχω πολύ καλή ανάμνηση, ενώ οι φίλαθλοι από την πρώτη στιγμή με υποδέχθηκαν θερμά και σήμερα που αποχωρώ θέλω να τους ευχαριστήσω για την υποστήριξή τους. Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να τους προσφέρω νίκες και κυρίως τίτλους».

Στη συνέχεια, ο Μουνιόθ δέχτηκε ερωτήσεις για όλα τα ζητήματα που απασχόλησαν φέτος τον Παναθηναϊκό, με πρώτο και καλύτερο την σύγκριση με τις άλλες ομάδες και την ενίσχυση του Παναθηναϊκού:

«Δεν μου αρέσει να μιλάω για τους άλλους, αλλά ο σχεδιασμός στην αρχή της περιόδου ήταν λανθασμένος και αυτό έγινε φανερό με τις αλλαγές προπονητών στην αρχή της σεζόν. Επιπλέον, δεν έγινε καμιά αλλαγή στο ρόστερ, ενώ αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα του Παπαδόπουλου που χειρουργήθηκε και τους τραυματισμούς των Βίκτορ και Εκι. Αλλά με ενισχύσεις, πιστεύω ότι το τέλος θα ήταν διαφορετικό. Την ταυτότητα στην ομάδα θα πρέπει να την δώσει ο προπονητής, ανάλογα με την ομάδα στην οποία βρίσκεται. Πλέον, γνωρίζω το ελληνικό ποδόσφαιρο, την ομάδα και τους παίκτες που θα ήθελα να έρθουν. Το θέμα δεν είναι οικονομικό, γιατί με το μπάτζετ που έχει ο Παναθηναϊκός, μπορεί να έχει μια ομάδα νικητή»

Για το αν θα ήθελε να παραμείνει στον πάγκο του Παναθηναϊκού: «Θα ήθελα να μείνω στον Παναθηναϊκό με την προϋπόθεση να δημιουργήσω μια ομάδα που θα κερδίζει και θα ικανοποιεί τους φιλάθλους. Όμως, οι καταστάσεις που θα ήθελα να είχα, δεν τις είχα τελικά. Δεν είχα την εμπιστοσύνη για να πραγματοποιήσω αυτήν τη δουλειά. Επίσης, είμαι άτομο με ανοχή, δεν θέλω να επιλέγω εγώ αποκλειστικά τους παίκτες που θα έρθουν, αρκεί εκείνοι να μπορούν να προσαρμοστούν στην ομάδα. Πλέον, γνωρίζω το ελληνικό ποδόσφαιρο και ξέρω τι χρειάζεται η ομάδα».

Για τον αν μίλησε με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ για το τι χρειάζεται η ομάδα προκειμένου να επιστρέψει στην κορυφή: «Δεν μου έδωσαν την ευθύνη να το κάνω και δεν μπορώ να απαντήσω. Είπα τις απόψεις μου στον κ. Βαρδινογιάννη μέσω του κ. Βέλιτς. Επίσης, δεν απέκτησα την εμπιστοσύνη για να αποφασίσω και να πράξω ανάλογα».

Για τα συναισθήματα που έχει: «Για κάποια χρονική περίοδο είχα και τις δυσκολίες και τη δυσαρέσκεια. Όταν έχεις όρεξη να ενισχύσεις την ομάδα , τότε... Δεν θα ήθελα να φύγω, αλλά πιστεύω ότι είναι το καλύτερο για μένα. Με τον τρόπο σκέψης που έχει η διοίκηση για την ομάδα, πιστεύω ότι είναι το καλύτερο και επιθυμεί να φτάσει τον Παναθηναϊκό εκεί που του αξίζει. Φεύγω πεπεισμένος ότι κάνω το καλύτερο».

Για το αν ο νέος τεχνικός θα μπορεί να επικαλεστεί τις ίδιες δικαιολογίες: «Όχι, γιατί θα έχει τον χρόνο της προετοιμασίας, θα έχει την επιλογή των παικτών και γενικά θα έχει διαφορετικές συνθήκες. Όλη την περίοδο δεν δικαιολογήθηκα και δεν παραπονέθηκα για τίποτα. Όλοι δουλεύαμε και δεν διαμαρτυρηθήκαμε ποτέ".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αποθεραπεία του Βίκτορ αλλά και στις απουσίες που είχε καθόλη τη χρονιά: «Θα σας δώσω γνώμη προπονητή και όχι γιατρού. Ο Βίκτορ όταν ήρθα δεν ήταν διαθέσιμος, ωστόσο προσπαθήσαμε να τον επαναφέρουμε για τους αγώνες, αλλά ποτέ δεν ήταν έτοιμος 100%. Ο Εκι ανάρρωνε από τραυματισμό, αλλά ήταν άτυχος με την υποτροπή. Ο Παπαδόπουλος χειρουργήθηκε τον Δεκέμβριο και έχασε τη φόρμα του και ο Σαλπιγγίδης αντιμετώπισε πρόβλημα πριν τον τελικό. Αυτή είναι μια αναφορά για το τι έγινε και δεν θέλω να μπω στα χωράφια των γιατρών".

Για τους παίκτες που ήθελε τον Δεκέμβριο: «Δεν είναι καλό να επιστρέφω στο παρελθόν και να αναφέρω ονόματα. Πάντως, χρειαζόμασταν επιθετικούς και δημιουργικούς παίκτες, με δύναμη και ικανότητα στο σκοράρισμα, οι οποίοι θα έπαιζαν και ατομικά και για το σύνολο. Παράλληλα, σαν προπονητής δεν είχα στη διάθεσή μου τους παίκτες για να ανεβάσω το επίπεδο της ομάδας, ενώ πολύ λίγες ομάδες δεν ενισχύθηκαν τον Δεκέμβριο».

Για την συνεργασία του με τους ποδοσφαιριστές: «Οι ποδοσφαιριστές ήταν δύσκολο να προσαρμοστούν σε αυτά που τους ζητούσα αλλά ανταποκρίθηκαν. Είμαι περήφανος για την προσπάθεια τους και τον επαγγελματισμό τους. Δεν έχω κανένα παράπονο από αυτούς».

Για το κάκιστο φινάλε της ομάδας στο πρωτάθλημα, ο Μουνιόθ τόνισε: "Τον πρώτο καιρό, το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να οργανώσουμε την άμυνα, να παίξουμε αμυντικά και να κερδίζουμε 1-0, χωρίς να έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ στο τέλος της περιόδου έπρεπε να αναλάβουμε πρωτοβουλία, να κάνουμε εμείς παιχνίδι και ακριβώς εκεί είναι που η ομάδα δεν μπόρεσε να πάρει τις νίκες».

Σχετικά με το αν έχει ευθύνες, απάντησε: «Βεβαίως φεύγω γιατί έχω πολλές ευθύνες. Αν δεν ήταν έτσι, θα μου έδειχναν εμπιστοσύνη και θα με είχαν κρατήσει. Έκανα απλά μια ανάλυση της χρονιάς, με βάση την πραγματικότητα. Αναλαμβάνω τις ευθύνες και τελικά φεύγω».

Όσο για το μέλλον του, ο Ισπανός τεχνικός αποκάλυψε πως δεν έχει καμία πρόταση στα χέρια του: « Δεν έχω καμία πρόταση. Επιστρέφω στην Ισπανία και περιμένω προτάσεις. Ευχαριστώ την διοίκηση και τους παίκτες για την συνεργασία. Οι ποδοσφαιριστές ήταν δύσκολο να προσαρμοστούν σε αυτά που τους ζητούσα αλλά ανταποκρίθηκαν. Είμαι περήφανος για την προσπάθεια τους και τον επαγγελματισμό τους.

Τέλος, ρωτήθηκε και για τον Σωτήρη Νίνη: «Του έδωσα προσωπικά κάποιες συμβουλές και πιστεύω ότι δεν πρέπει να τις πω δημόσια. Άλλωστε, δεν είμαι ο πατέρας του, ούτε τον έκανα παίκτη. Απλά, πήρα την απόφαση ότι ο Νίνης θα μπορούσε να βοηθήσει αυτήν την ομάδα».

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η συνέντευξη είναι μια ακόμα απόδειξη του πόσο μεγάλο ΛΑΘΟΣ είναι η απομάκρυνση του Μουνιόθ.

Ανώνυμος είπε...

Παίδες,

η συνέντευξη του ΜΟΥΝΙΟΘ δεν λέει απολύτως τίποτα! Καμμιά απολύτως ανάλυση της σεζόν που πέρασε. Μια απλή ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ, που θα την έκανε ο οποιοσδήποτε. Πολλή φτώχεια. Ακόμα και στις δικιολογίες, που επικαλέστηκε.

Η παράγραφος της συνέντευξης του Μουνιόθ που λέει για το "εξαρχής λανθασμένο πλάνο", βγάζει, δυστυχώς, μιζέρια για τον ίδιον. Λυπάμαι. Τι θα πει "όταν ήρθα, δεν ήξερα το σχέδιο του ΠΑΟ"; ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΧΟΣΟΥΝ κύριος, αν θεωρούσες σημαντικό να το ξέρεις! Όσο για το ότι "ο προπονητής πρέπει να διαλέγει τους παίκτες", που το έρριξε και μετά τη σφαλιάρα από τη Λάρισα, πάλι έχω να του πω: γενικά σωστό μεν, αλλά ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΧΟΣΟΥΝ κύριος, αν για σένα είναι σημαντικό να έχεις διαλέξει τους παίκτες. Αστεία πράγματα Βίκτορ.

ΓΙΑ ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΤΑ ΚΙΚΕ ΕΡΝΑΝΤΕΘ ΜΕΡΙΑ, να καταλάβεις ότι ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ δεν ισχύουν αυτές οι δικιολογίες. Όπως και δεν ισχύει ότι δεν ήξερες καλά το πρωτάθλημα, κύριος. Τον ΟΚΤΩΒΡΗ ήρθες Βίκτορα, τον Οκτώβρη! Τι να έλεγε δηλαδή ο ΜΑΛΕΖΑΝΙ, που ήρθε Νοέμβρη και μας πήρε από το -12; Πάλι ρίξε βλέφαρο στον ΕΡΝΑΝΤΕΘ.

Το ίδιο και για το ότι η ομάδα δεν ενισχύθηκε το Δεκέμβρη. Για ξαναρίξε ένα βλέφαρο κατά ΕΡΝΑΝΤΕΘ, κύριος.

Και παρακαλώ κόψε τη μπούρδα με το μαλακισμένο το Μπίδη, ότι "δουλέψατε μαζί". Ρε συ, ούτε 4 μέρες δεν είχε έρθει στην ομάδα το ανάπηρο, και το έβαλες στο ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ και μάλιστα ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΩΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΙΝΗ! Θυμάσαι μήπως γιατί το έκανες αυτό το χαζό;

Για το ότι δεν ΜΠΟΡΕΣΕΣ να μάθεις την ομάδα δημιουργικό ποδόσφαιρο, το έχω γράψει εδωμέσα από το ΔΕΚΕΜΒΡΗ. Δικό σου πρόβλημα. Ας το δούνε τουλάχιστον κάποια φιλαράκια που σε λατρέψανε σαν να ήσουνα ο Λίπι.

Λύπη. Ο Ισπανός μάλλον δεν είχε τα καρύδια που όλοι μας νομίζαμε ότι είχε.

Ανώνυμος είπε...

Τζόνυ, τελικά, το σενάριο που πρώτος εισήγαγες και εγώ πρώτος αποδέχτηκα - ότι δηλαδή η συμπεριφορά της ομάδας μετά το ντέρμπυ στο τηγάνι ήταν ύποπτη- ισχύει ή δεν ισχύει;

Το ποιος είναι σοβαρός προπονητής και ποιος όχι, θα αποδειχθεί σε λίγους μήνες. Όταν θα δούμε πού θα δουλεύει ο Μουνιόθ και που ο Ερνάντεθ. Θα δούμε επίσης τί θα κάνει ο Όγιος στον Ατρόμητο (από τον οποίο παρέλαβε ο Ερνάντεθ) και τί ακριβώς θα κάνει ο... Μπάκε (από τον οποίο παρέλαβε ο Μουνιόθ).

Τα ίδιο σκεπτικό, αν θέλεις, ισχύει και για τον Μαλεζάνι (του οποίου την απομάκρυνση και την απαξίωση θεωρώ επίσης ιστορικό λάθος). Το ότι σήμερα που μιλάμε έχει δουλειά σε μεσαία ομάδα του καμπιονάτο, λέει πάρα πολλά.

Κατά τα άλλα, ο προπονητής που έφαγε 4 στην έδρα του από τον Μουνιόθ και έκανε τις περισσότερες μαζεμένες τρέλες που έχουμε δει ποτέ, υπάγραψε καινούργιο, εγγυημένο, 4ετές συμβόλαιο.

Που είπαμε δούλευε ο Πεσέϊρο;

squarelogic είπε...

Ρε Τζονυ πως δε λεει τιποτε η συνεντευξη του Μουνιοθ?

καταρχην χαρακτηριζεται απο ηθος και αξιοπρεπεια.Δεν καταφερεται κατα της ιδιοκτησιας αν και ειναι απολυτα λογικο να εχει παραπονα.Υπερασπιζεται τους παικτες που τον εξεθεσαν στο τελος,εξηγει οτι οι 2
ποιοτικοτεροι μεσοι του ηταν off,και διαφωνει με το περιβοητο μοντελο μανατζερ Βελιτς.Που το παραλογο?
αν ησουν μηχανικος αυτοκινητων δε θα διαλεγες μονος σου τα υλικα σου?
θα σουδινε καποιος τριτος μεμονωμενες βιδες και παξιμαδια και θαπρεπε εσυ να φτιαξεις αυτοκινητο?Αν εγω σου φερω...νερομπογιες μπορεις να βαψεις ενα σπιτι?Πουθενα δε γινεται αυτο ρε παιδια,ο προπονητης να μην εχει λογο στο ροστερ που θα εχει...

και οπως σωστα θιγει κι ο Χελακης σημερα,ουδεις γνωριζει με τι μπατζετ κινειται ο Βελιτς στις μεταγραφες.Να ξερουμε δηλ.αν κανουμε παλι μια τρυπα στο νερο ποιος φταιει...Κια αν απ τον Ζαετς ειχα την απαιτηση να βγει και να πει οτι "με αυτο το αστειο μπατζετ-αν ηταν ετσι-δε μπορω να κανω μεταγραφες ανταξιες του Παναθηναικου,κι επειδη ειμαι ο Ζαετς κι εχω μια ιστορια σ'αυτη την ομαδα παραιτουμαι",απο τον ανυπαρκτο μεχρι χτες Βελιτς δε μπορω να εχω ουτε αυτη την απαιτηση!

Κατα τα αλλα,οπως λεει κι ο Γκρην κοντος ψαλμος αλληλουια...

Ανώνυμος είπε...

Τζονυ, οχι απλως λεει κατι η συνεντευξη του Μουνιοθ, αλλα σφαζει κυριολεκτικα. Με το μπαμπακι. Κυριως με αυτο:
«Για κάποια χρονική περίοδο είχα και τις δυσκολίες και τη δυσαρέσκεια. Όταν έχεις όρεξη να ενισχύσεις την ομάδα , τότε... Δεν θα ήθελα να φύγω, αλλά πιστεύω ότι είναι το καλύτερο για μένα. Με τον τρόπο σκέψης που έχει η διοίκηση για την ομάδα, πιστεύω ότι είναι το καλύτερο και επιθυμεί να φτάσει τον Παναθηναϊκό εκεί που του αξίζει. Φεύγω πεπεισμένος ότι κάνω το καλύτερο».
Κριμα να τον βγαλουμε κι αυτον αχρηστο επειδη ειναι κυριος και δεν μιλαει πολυ πιο συγκεκριμενα, να αρχισουν να τρεχουν πολλοι και διαφοροι απο το βελιτσεικο που καταντησαμε να ειμαστ...

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι μου, δεκτή η αντίδρασή σας στα όσα "έχωσα" στον Μουνιόθ. Θα απαντήσω αλλά μην ξεχνάτε ότι τον Βίκτορα τον πήγαινα κι εγώ. Απλώς, δεν ήταν ο Θεός που πίστεψαν μερικοί και κυρίως με παραξενεύει όλη αυτή η λατρεία προς αυτόν όταν θυμάμαι το μίσος, την απαξίωση και τον εξευτελισμό που εισέπραξε ο Μαλεζάνι.

@ Greenh, φυσικά και ισχύει το σενάριο για εκ των έσω πόλεμο στον Ισπανό από παίκτες! Αυτό όμως δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση με τις δυο δικιολογίες που (κατ)έκρινα. Κοίτα, είχα σπαστεί που ο Μουνιόθ μετά το στραπάτσο με τη Λάρισα επικαλέστηκε ξάφνου τ' ότι δεν είχε επιλέξει τους παίκτες του, το βρήκα πολύ αστείο και μικρό, και το ξαναβρήκα αστείο που το ξαναεπικαλέστηκε. Ε, όχι κύριος! Να μην ερχόσουνα, αν θεωρούσες ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι με μια ομάδα που δεν έφτιαξες εξαρχής ο ίδιος! ΚΙ ΑΚΟΜΑ, για να εξηγήσω και το περί ολίγων καρυδίων, που είπα: εάν, κύριος, οι παίχτες σε σαμποτάρανε, βγες και άλλαξέ τους τα ούμπαλα, κάνε κάτι, σκίσε τους ή φασκέλωσέ τους όλους και σήκω φύγε! ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ, δλδ τόσο σοβαρός όσο πιστέψαμε πως είσαι. Γιατί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ν' αντιδράς σ' αυτό το σαμποτάζ κάνοντας π.χ. ΣΧΕΔΟΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ αψυχολόγητες κουφές κινήσεις (=μαλακίες) από τον πάγκο!

@ Squarel, αν μου φέρεις νερομπογιές, θΑ ΑΡΝΗΘΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Απλό. Δεν θα πω μετά, "αχ, φταίει ο Σκρλ που μου πήρε νερομπογιές". Σωστά; Αλλά εγώ δε μίλησα για το (δεδομένο) ήθος της συνέντευξης. Είπα ότι δεν έκανε ανάλυση αλλά απλή περιγραφή της σεζόν. Καλώς έκανε, μόνο που περίμενα κάτι πιο ζουμερό. Π.χ. θα ήθελα να μας πει γιατί δεν έβαλε ΠΟΤΕ τον Ίβανσιτς στη θέση για την οποία αποκτήθηκε, μιας και είχε διαπιστώσει (σιγά το πράγμα: κι εγώ ο άσχετος το έβλεπα) ότι η ομάδα έχει πρόβλημα στο δημιουργικό παιχνίδι - και συμπληρώνω ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ.

Ή έστω να μας εξηγήσει το στοιχειωδέστερο (και σχετικό με το παραπάνω) γιατί η ομάδα έπασχε στο σκοράρισμα! Επειδή της έλειπε ο Σάλβα; Αστεία πράγματα! Τι θα έκανε ο Σάλβα όταν το πρόβλημα ήταν ότι οι επιθετικοί μας δέχονταν ΣΚΟΤΩΜΕΝΕΣ ΜΠΑΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΦ; Πολύ απλά, ούτε κι ο Σάλβα θα σκόραρε. Δεν το έβλεπε αυτό ο Βίκτορας;

@ Aνώνυμε, όχι δεν σφάζει τίποτα η συνέντευξη! Η "κάποια χρονική περίοδος" με τις δυσκολίες και τη δυσαρέσκεια, που αναφέρει ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΤΑΤΙΚΟ, αφορά σαφέστατα το ΔΕΚΕΜΒΡΗ, τις αντιδράσεις του κόσμου στις τραγικές εμφανίσεις της ομάδας τότε, με αποκορύφωμα τα γνωστά καμώματα κάποιων οπαδών μας στο αεροδρόμιο. Όσο για τα περί ενίσχυσης, βλ. το παραπάνω που λέω στον Σκρλγκκ.

Τέλος, ο ΕΡΝΑΝΤΕΘ μπορεί να είναι μετριότατος προπονητής, μπορεί και όχι. Το θέμα είναι πως πήρε μια ομάδα το Δεκέμβρη και από τον πάτο την έβγαλε Ουέφα. Ούτε παίκτες είχε διαλέξει, ούτε το σχέδιο. Και είχε και 2 (δύο) "Βέλιτς" περικαλώ πάνω από το κεφάλι του.

ΥΓ Δεν έχετε πάντως παράπονο: ξανάναψε το μπλόγκι!

squarelogic είπε...

Η φραση κλειδι της συνεντευξης ειναι το "Είπα τις απόψεις μου στον κ. Βαρδινογιάννη μέσω του κ. Βέλιτς.".

Μαλιστα!ετσι ο κ.Τζιγγερ!απαξιωσε και ν'ακουσει τις αποψεις του Ισπανου που μπορει να τον μαθαινε κατι...και υποχρεωθηκε ο εχων καλη πορεια σε ανερχομενες ισπανικες ομαδες Μουνιοθ,αυτος που εχει πρωταγωνιστησει σε Μπαρτσελονα και Ιταλια να πει τις αποψεις του στον διωχθεντα απ το ΑΕΚακι μεταφραστη του Σαντος!

Ο οποιος Πεσειρο τα ξερει αυτα?

γιατι μολις μαθευτουν, στον ΠΑΟ θα ερχονται μονο προπονητες χωρις φιλοδοξιες,ανθρωποι που θα νοιαζονται μονο για ενα καλο συμβολαιο και θα παρακαλουν να θελησει η διοικηση να το "σπασεϊ"νωριτερα ωστε να κανουν πληρωμενες διακοπες.

squarelogic είπε...

και το σχολιο μου για τον Βελιτς ειναι αυτο (και σημειωστε το γιατι θα με θυμηθειτε σε κανα 6μηνο...):

"ο σημερινος κλειδοκρατωρ ειναι ο αυριανος αποδιοπομπαιος"

Ανώνυμος είπε...

@ Squarelogic μήπως έχεις υπόψη σου ποιός έφερε τον Μουνιόθ στον Παναθηναϊκό; Λέγεται Βέλιτς! Ναι, ο σατανικός και σκοτεινός (α λα Ζάετς, αν σου λέει αυτό τίποτε) κύριος Βέλιτς. Αυτό το λαμόγιο έφερε τον Μουνιόθ στην ομάδα μας. Κοκκινίζω που το λέω.

Και μήπως ξέρεις τι έκανε ο Βέλιτς όσον καιρό ήταν ο Μουνιόθ στην ομάδα μας; Όχι, δεν είχε πάει διακοπές. Ήταν ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας! Προφανώς, ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ του Μουνιόθ, δεδομένου ότι ο Ισπανός δεν εξέφρασε ΚΑΝΕΝΑ παράπονο και ΚΑΜΜΙΑ υποψία αντίρρησης όλους εκείνους τους μήνες ... απλά θυμήθηκε τις αντιρρήσεις του στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου.

Γι' αυτό σου λέω: υπήρξε τελικά έλλειμμα καρυδιών στον Ισπανό. Μεγάλο έλλειμμα.

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ. Η ολοσχερής - επαναλαβάνω: ολοσχερής - αθώωση του Μουνιόθ για το φετινό ναυάγιο, μού φαίνεται τουλάχιστον παράξενη αγαπητέ Squrlg. Ιδίως όταν αναθυμάμαι τη μεταχείριση που είχε ο Μαλεζάνι ή, ακόμα περισσότερο, ο Σουμ. Δε νομίζεις;

Ανώνυμος είπε...

Να μιλήσω για τον εαυτό μου: αν ένα πράγμα καταλογίζω στον Μουνιόθ, είναι γιατί δεν ξεμπρόστιασε πιο χοντρά τον "κύριο Τσίγκερ". Αλλά προφανώς είναι πολύ "κύριος" για τα καθ' ημάς.

Κατά τα άλλα, μόνο και μόνο ότι ο "κύριος Βέλιτς" διώχνει το μισό ρόστερ -αυτό για το οποίο ο Μουνιόθ κατηγορήθηκε ότι δεν το "αξιοποιούσε"- μιλάει από μόνο του ως γεγονός. Ο άνθρωπος είχε να κάνει με "παλτά", το πάλεψε, τον "έστησαν" κιόλας στα γνωστά παιχνίδια, κι όταν ήρθε η ώρα για να τηρηθούν αυτά που προφανώς του είχαν υποσχεθεί, πάπαλα! Όσο για την αδυναμία παραγωγής ποιοτικού παιχνιδιού από τον άξονα, ούτε ο Μουρίνιο, ούτε ο σερ Άλεξ θα τα κατάφερναν με Τζιόλη-Λεοντίου βασικούς...

Για τον Μαλεζάνι, τα έχω ξαναπεί και συμφωνώ με τον Τζόνυ - αφέθηκε να κατακρεουργηθεί από φερέφωνα και εγκάθετους. Δούλεψε μόνος του, χωρίς δικούς του συνεργάτες, με υλικό απαράδεκτο. Αν ήταν λίγο τυχερός κι είχε πάρει το πρωτάθλημα στην πρώτη του σεζόν, η ιστορία θα ήταν εντελώς διαφορετική. Και μη μου πουν μερικοί ότι το έχασε από δικά του λάθη - θυμάστε όλοι πόσο πίσω ήταν όταν ανέλαβε.

Τον Σουμ δεν τον συγκρίνω ούτε με Μουνιόθ, ούτε με Μαλεζάνι. Κι ας πήρε και τίτλο. Οι προπονητές, όπως όλοι οι επαγγελματίες, έχουν μια ιστορία. Ο Σουμ δεν υπήρχε πριν από τον Παναθηναϊκό, όπως δεν υπάρχει και μετά. Έφυγε νύχτα από τη Λίτεξ Λόβετς (!), από την Αλάνια Βλαντικαφκάζ (!!), επέστρεψε στο Ισραήλ, έφυγε κι από κει. Ανύπαρκτος για τα δεδομένα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Θα μου πείτε: μα, μάς έδωσε πρωτάθλημα! Ωραία. Αν ένα απ΄ όλα αυτά τα απίστευτα γκολ που έβαλε ο Μανόλης αυτή τη χρονιά, είχε μπει στα τελευταία παιχνίδια του Μαλεζάνι τη σεζόν 2004-2005, τώρα θα λέγαμε άλλα...

Ανώνυμος είπε...

Οι Μαλεζάνι και Σουμ διάλεξαν τους παίκτες και έκαναν την προετοιμασία της ομάδας οι ίδιοι. Σε αντίθεση με τον Μουνιόθ. Και οι δουλειά κανενός από τους δύο δεν φάνηκε τόσο, όσο η δουλειά του Μουνιόθ (σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα).

Προσωπικά δεν καταλογίζω τίποτα στον Μουνιόθ (εκτός από τα ελάχιστα δείγματα μπάλας της ομάδας), γιατί δεν πήρε μια αποφάση δική του. Πώς θα μπορούσα να κατηγορήσω τον Μουνιόθ, κι όχι πρώτα όλο (ΟΛΟ) το υπόλοιπο ποδοσφαιρικό τμήμα, από τον Τζίγγερ και κάτω; Ο Μουνιόθ, και κάθε προπονητής στον ΠΑΟ τα τελευταία χρόνια, φέρει πάντα την λιγότερη ευθύνη. Γιατί, άμα αλλάζεις συνέχεια προπονητή και παίκτες, τότε ΣΙΓΟΥΡΑ δεν σου φταιν ούτε οι μεν ούτε οι δε.

Τεςπα, η εντύπωσή μου Τζώνυ είναι ότι πάντα δικαιώνεις τις αποφάσεις/επιλογές του Τζίγγερ.

Ανώνυμος είπε...

Τέλος πάντων, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν.

Όσο για το μέλλον: προσωπικώς, διαβάζοντας τα σχετικά ρεπορτάζ, με πιάνει πανικός.

http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=87546

"Μικραίνουμε" φίλοι μου καλοί, "μικραίνουμε" διαρκώς...

Ανώνυμος είπε...

@ Novalis κάνεις μεγάλο λάθος: ούτε ο Σουμ διάλεξε το υλικό του, ούτε ο Μαλεζάνι όταν μας πήρε καταμεσής της χρονιάς (κι όχι από Οκτώβρη σαν τον Ισπανό) και μας πήγε από το -12 στο +1, για να χάσει τελικά την κούπα στο μισό πόντο - δηλαδή και πάλι όχι όπως ο Μουνιόθ, στη θητεία του οποίου ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΑΜΕ με μια σειρά από ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ για τον ΠΑΟ ήττες εντός έδρας.

Δεν πήρε μόνος του αποφάσεις; Ε, όχι δα! Μόνος του π.χ. έβαλε τον άσχετο Μπίδη με τον Παοκ. Κι ένα σωρό άλλα προπονητικές πατάτες σε ματς, μόνος του τις έκανε.

Όσο για τους παίκτες που διώχνει ο Βέλιτς [α, σ' αυτό τα βλέπει καλά το λαμόγιο;], φίλε Greenh, είναι για να γελάει το παρδαλό κατσίκι με το επιχείρημά σου ότι ΑΥΤΟΙ απόδεικνύουν ότι είχαμε "κακό υλικό"! Ο Κώτσιος; Ή ο θεοδωρίδης; Μήπως ο Μπίσκαν που δεν έπαιξε ποτέ; Χαχαχαχαχά! Ψάξε για κανένα άλλο επιχείρημα φίλε.

Κοντολογίς φίλοι μου, ό,τι και να λέμε κι ό,τι λογής εμπάθειες κι αν έχουμε, τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ λένε ότι ο Μουνιόθ αποδείχτηκε ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ. Και σαν προπονητής, αλλά και - κυρίως - από την άποψη των καρυδιών, από ΟΠΟΙΑ μεριά κι αν το πάρει κανείς αυτό το τελευταίο ... που δεν σώζεται Greenh με τα "ήταν κύριος" και ξεκύριος, γιατί ένας αληθινός Κύριος δεν "ανακαλύπτει" ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑ ότι δεν είχε διαλέξει αυτός το υλικό του! Έλεος πιά! Ας μην ερχότανε καθόλου! Ή ας το έλεγε από το Δεκέμβρη! Όχι όταν τα είχε κάνει ΟΛΑ σκατά! Σιγά τον κύριο ρε παιδιά... Για ΛΑΠΑΣ, ναι, αλλά όχι και καρυδάτος ο Ισπανός.

Μού κάνει πάντως εντύπωση που τον υπερασπίζετε τόσο τρελά και παρά πάσα λογική: στην τελική, ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΒΕΛΙΤΣ δεν ήταν κι ο Μουνιόθ; Ή μήπως αυτό το ... ξεχνάτε;

Χιχιχιχιχί! Μ' αρέσει πώς αφήνουμε τη λογική στο βεστιάριο ανάλογα με τις περιστάσεις και τα πρόσωπα. Κι επαναλαμβάνω: η ολοσχερής αθώωση του ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ προπονητή μας κ. Μουνιόθ, είναι ανεκδιήγητη.

Τέλος και επ' αυτού: γιατί Novalis να μην μπορούμε να κατηγορήσουμε για το ναυάγιο ΚΑΙ τη Διοίκηση ΚΑΙ τον Μουνιόθ; Τι είδους ... ντροπές είναι αυτές;

Ανώνυμος είπε...

@ Τζώνυ
Ίσως ήταν ατυχής η διατύπωση της άποψης μου. Ήθελα να πω πως, ΠΡΩΤΑ οφείλουμε να κατηγορήσουμε τη "διοίκηση" και έπειτα οποιονδήποτε προπονητή που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια από την ομάδα.

Μπορεί η μνήμη μου να με απατά (με ποιόν πούστη άραγε;), αλλά ο Μαλεζάνι δεν ξεκίνησε κανονικά την χρονιά 2005-6; Αν λέω μαλακίες παιδιά, συγχωρέστε με. Αυτή η κάργια (η μνήμη) φταίει για όλα ;)

Και εν τέλει, ο Μουνιόθ, από πλευράς διοίκησης, έτυχε της ίδιας ακριβώς αντιμετώπισης με όλους τους άλλους. Γι' αυτό δεν μπορώ να κατηγορήσω τον Μουνιόθ. Ούτε κανέναν άλλο προπονητή και παίκτη, αλλά την διοίκηση (τ.π.) και το όλο κλίμα του ποδοσφαιρικού τμήματος. Μήπως λέω τα αυτονόητα εδώ και κουράζω;
Και μία και δύο και 10 μαλακίες του προπονητή - του όποιου προπονητή, ακόμη και του Αλέφαντου - είμαι διατεθειμένος να τις δικαιολογήσω. Πόσω μάλλον του Μουνιόθ, με τον οποίο, η ομάδα γάμησε τον γάβρο δυο φορές (ελάσσον) και έπαιξε και σε δυο ημίχρονα μπάλα (μείζον).

Τέλος, αν θεωρούμαι (ή θεωρηθώ) εμπαθής με την διοίκηση και πολύ επιεικής με τον Μουνιόθ το δέχομαι. Είμαι εμπαθής. Είμαι εμπαθής γιατί αυτοί κατέστρεψαν την όποια ομάδα είχε καταφέρει (η προηγούμενη διοίκηση) να χτίσει, γιατί αυτοί αλλάζουν παίκτες και προπονητές όπως αλλάζει πελάτες η πουτάνα, γιατί, αυτοί οι άνθρωποι (ο Τζίγγερ και το ποδοσφαιρικό τμήμα) είναι ασόβαροι, λίγοι, ανεπαρκείς. Κι εγώ εμπαθής. Οκ;

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε Τζόνυ, σωστά. Τα "καρύδια" είναι το πρόβλημα. Έχουμε μια διοίκηση με κάτι "καρύδια" τεράστια, που τα "δείχνει" σε όλους με κάθε ευκαιρία. Που να σταθεί ο "ακάρυδος" Ισπανός...

Ανώνυμος είπε...

@ Nivalis, δεν είναι θέμα (απλώλειας) μνήμης, είναι θέμα (απώλειας) στοιχειώδους λογικής. Πολύ απλά, είναι άτοπο (αν και βολικό για κάποιες εμπάθειες) να συγκρίνουμε τον Μουνιόθ με τον Μαλεζάνι του 2005-6! Οφείλουμε, αν θέλουμε να είμαστε λογικοί, να συγκρίνουμε τον Μουνιόθ με τον Μαλεζάνι του 2004-5, που επίσης πήρε μια διαλυμένη (από τον Σκάζνι, επιλογή του ανόητου Τζίγκερ) ομάδα καταμεσής της σεζόν όπως ο ίδιος (ο Μουνιόθ). Σωστά; Σωστά. Ε, σ' αυτή τη σύγκριση ο Ισπανός βγαίνει νικημένος κατά κράτος από τον Ιταλό! Σωστά; Και πάλι σωστά.

Πάμε τώρα στο ότι Μουνιόθ και Μαλεζάνι είχαν την ίδια αντιμετώπιση από τη διοίκηση. Ε, όχι! Ο Μουνιόθ ήταν υπερευνοημένος σε σχέση με τον Ιταλό. Παράδειγμα: Πόσους ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΗΘΟΥΣ και ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ είχε στο πλευρό του ο Μαλεζάνι; Κανέναν. Αντίθετα, ο Μουνιόθ έφερε όλο το βασικό επιτελείο βοηθών του. Όσο για την περίφημη στήριξη, άσ' το καλύτερα. Στα μουγγά "στηρίχτηκε" από τη Διοίκηση ο Ιταλός, παρά τους απίστευτους εξευτελισμούς που υφίστατο ακατάπαυστα κι από την πρώτη του κιόλας σεζόν από τους ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ αλητοαθλητικογράφους, μερικοί των οποίων φορούσαν πράσινα σκουφάκια - και ειδικώς της ... "αντιπολίτευσης" τρομάρα τους.

Ελπίζω πάντως να κατάλαβες φίλε μου ότι έχεις σχηματίσει λάθος εντύπωση για μένα, για την άποψή μου. Ίσως επειδή εγώ δεν είμαι εμπαθής;

@ Greenh, αλλάζεις θέμα παλικάρι μου, αλλάζεις θέμα. Θα μπορούσα να σου απαντήσω κι εγώ στο στυλ σου: "Ναι ρε Γκριν σωστά, το 'κύριος' και το 'ήθος' είναι το πρόβλημα. κουλουπού". Βλακειούλες και ντριμπλίτσες της πλάκας.

Και σε ρωτώ: πού ακριβώς στηρίζεις αυτή την απίστευτη λατρεία σου προς τον Μουνιόθ; Στα αποτελέσματα; Στη μπαλάρα που παίξαμε; Στις ευρωπαϊκές εμφανίσεις μας; Στα καρύδια που έδειξε γενικώς και ειδικώς σ' αυτή την απίθανη ΣΟΥΠΑ, την αποχαιρετιστήρια συνέντευξή του; Θα με τρελάνεις; Ή απλά και μόνο στις 3 νίκες στα 4 ντέρμπι; Κι αρκούν αυτές για να έχεις τελείως τυφλωθεί; Θα μου πεις όμως ότι ο έρωτας τυφλώνει. Δεκτόν. Χαχαχαχαχά!

Ανώνυμος είπε...

Ναι, Τζώνυ, ήμουν μάλλον υπέρ του δέοντος αιχμηρός απέναντί σου :( συγγνώμη. Και στραβός επίσης, δεν είδα την σύγκριση Μουνιόθ/πρώτη χρονιά Μαλεζάνι. Φαίνεται να έχεις δίκιο. Αλλά θα προσπαθήσω να θυμηθώ εκείνη την ομάδα, για να κάνω την σύγκριση με όλους τους όρους της εξίσωσης. Θα επανέλθω.

Πάντως, δεν μ' ενδιαφέρει η σύγκριση του τάδε προπονητή με τον δείνα - αυτή τη στιγμή -, λίγη σημασία έχει αφού κανείς δεν προλαβαίνει να παράξει έργο. Έτσι δεν είναι;

Την ίδια υποστήριξη θα είχα δείξει και στον Μαλεζάνι (μέσα στο μπλογκ εννοώ) αν γνώριζα την ύπαρξή του τότε :) Και τα ίδια θα έλεγα για την ανύπαρκτη διοίκηση.

squarelogic είπε...

@τζονυ

1.δεν ειμαι σιγουρος οτι ο Μουνιοθ ηταν επιλογη του Βελιτς-πουθενα δε θυμαμαι να διαβασα κατι τετοιο,και εκεινη την εποχη ο Βελιτς ηταν πληρως απασχολημενος να προσπαθει να κανει ομαδα το ναυαγιο του Μπακε.Δε νομιζω οτι ειχε χρονο ή λογο στο να σκριναρει τα υποψηφια ονοματα.

2.Δε λεω οτι ο Βελιτς ειναι λαμογιο(οχι ακομα,παντως...)Θα περιμενω να δω το συνολο των επιλογων του στο χορταρι,και παλι δε γνωριζω(ως συνηθως...)με τι μπατζετ κινειται.

3.Ο Βελιτς αναβαθμιστηκε σε τεχνικο Δ/ντη ΟΤΑΝ ΗΛΘΕ ο Μουνιοθ και παντως δεν ειχε ακομα γινει σε καμια περιπτωση παντοδυναμος οπως τωρα.Ο φρεσκος Μουνιοθ δεν ειχε λογο να κοντραριστει για καποιον που δε γνωριζε και ειχε ολους τους λογους να πιστευει οτι θα ειχε τον 1ο λογο με τη διοικηση.Που να φανταστει οτι δεν θα μπορουσε ουτε να πει face to face τις αποψεις του για την ομαδα στο τζιγγερ?

4.το προπονητικο του ματι μεσα στο παιχνιδι και τα πλανα του πριν απ'αυτο ηταν σχεδον παντα αλανθαστα.Δεν ξερω γιατι εχεις τοσο μενος κατα του Μπιδη(προσωπικα τον θεωρω χρησιμη εναλλακτ.λυση και παικτες με τα προσοντα του σπανιζουν εν Ελλαδι)-παντως δε στοιχειοθετει μειζον προπονητικο λαθος το να δωσεις μια ευκαιρια σ'ενα παικτη.

5.Διαφωνω και για το θεμα των "καρυδιων".Ερχομενος σε μια γνωστη ευρωπαικη ομαδα με προοπτικες πρωταθλητισμου στη χωρα της,ο Μουνιοθ δεν ειχε λογο(ουτε και γνωση...)να κατακρινει εξαρχης το εμψυχο υλικο.Δουλευοντας μαζι τους εντοπισε καποια κενα και ζητησε ενισχυση τον Δεκεμβρη(κι οχι μονο το Σαλβα...).Η διοικηση σφυριξε κλεφτικα,η ομαδα εμεινε ως ειχε και ο Ισπανος πηρε το 1ο μηνυμα ποσο υπολογιζει η διοικηση του ΠΑΟ τον προπονητη της.Το να τα βροντηξει εκει και τοτε ειναι μια επιλογη,αλλα τοτε ολοι θα φωναζαμε οτι μας παρατησε με την πρωτη δυσκολια.Ολα αυτα που λες,αποκτουν ενα νοημα υπο τη γνωση της τελικης πορειας της ομαδας και της εξελιξης στο θεμα Μουνιοθ.Χωρις τη γνωση του τελους,οι αντιδρασεις που περιγραφεις θα φανταζαν τουλαχιστον υπερβολικες.

6.Ουσιαστικη κριση για τον Μουνιοθ θα μπορουσαμε να εκφρασουμε μονο απο φετος εφοσον αφηνοταν να αξιποιησει τη γνωση των αδυναμιων της ομαδας και των προσοντων εκαστου ποδοσφαιρ/τη στο σχεδιασμο της ΔΙΚΗς ΤΟΥ ΟΜΑΔΑΣ με την ιδια λευκη επιταγη που εχει τωρα ο Βελιτς στα χερια του.

7.Δεν ειναι λιγο παρακινδυνευμενο να εχουμε διωξει 10 παικτες(και καποιους ιδιαιτερα χρησιμους και φτηνους,βλ.Εμπεντε...)οταν εχουμε κλεισει μονο εναν(και με περιπλοκες)?ειναι τοσο καλυτερος αυτος ο Μπεναλιο ωστε να δωσουμε 1.5 εκ +την αποζημιωση του Εμπεντε για να τον παρουμε?

περιμενω απαντησεις...

Ανώνυμος είπε...

@ Squarelog ευχαρίστως απαντώ. Μάλλον δεν θυμάσαι καλά κάποια πράγματα. Λοιπόν,

1. Ο ΜΟΥΝΙΟΘ υπέγραψε στις 9/10 (πρώτο του ματς με Χάποελ 10 μέρες μετά), έπειτα από τη 10ήμερη διακοπή του πρωταθλήματος τότε (τελευταίο ματς πριν τη διακοπή, με ΟΦΗ στη 1/10). Στο διάστημα αυτής ακριβώς της διακοπής ο ΒΕΛΙΤΣ έφερε τον Ισπανό στην ομάδα κι όλοι (π.χ. Ασημακόπουλος, ΕΡΑ ΣΠΟΡ) τότε λέγανε "είδες, ενώ ο ΠΑΟ μπορεί να βρει προπονηταρά μέσα σε μια βδομάδα, το καλοκαίρι που είχε άπειρο χρόνο έφαγε στη μάπα τον Μπάκε").

2. Όπως ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ τότε που υπέγραψε ο Μουνιόθ, ο Βέλιτς ανέλαβε "γενικός αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας στη θέση του Στράτου Αποστολάκη, ο οποίος μετατίθεται στο σκάουτινγκ". Επομένως ο Βέλιτς δεν πήγε διακοπές όταν έφερε τον Μουνιόθ. Ήταν δίπλα του. Όχι ακριβώς σαν τεχνικός διευθυντής αλλά σαν ο γενικός αρχηγός που γνώριζε ήδη την ομάδα (μιας και, συν τοις άλλοις, την είχε κοουτσάρει για 4 ματς) σαφώς καλύτερα από τον Ισπανό. Είναι άλλωστε γνωστό ότι οι δυο τους συνεργάστηκαν στενά, για τον παραπάνω λόγο, με όρους "προπονητής"-"τεχνικός διευθυντής".

3. Ε, είναι ψέμμα ότι ο Μουνιόθ δεν συζητούσε καταπρόσωπο με τον Τζίγκερ! Πάμπολλες φορές τα είχαν πει, αρκεί να ξαναρίξεις μια ματιά στις εφημερίδες. Αυτό κόπηκε ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ, όταν πλέον η ομάδα είχε εντελώς ξεφτιλιστεί κι είχε παρθεί η απόφαση να μην συνεχίσει ο Ισπανός.

4. Μάλλον κι εδώ ξέχασες ότι έβαλε τον Μπίδη στο ματς με τον ΠΑΟΚ, όταν ο Μπίδης είχε ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ 4 ΜΕΡΕΣ έρθει στον Παναθηναϊκό από τον ΠΑΟΚ! Ούτε 3 προπονήσεις δεν είχε κάνει με την ομάδα ο παίχτης (κι ο Μουνιόθ είπε στην αποχαιρετιστήρια σούπα ότι "δουλέψαμε με τον Μπίδη και τον βάλαμε να παίξει" και χαχαχα)!
Και μάλιστα τον έβαλε βγάζοντας τον έναν από τους 2 καλύτερους παίκτες μας σ' εκείνο το ματς, τον Νίνη! Άμα αυτή η κίνηση σου φαίνεται λογική, πάω πάσο. Κι άμα θεωρείς ότι έτσι "έδωσε μια ευκαιρία στον Μπίδη" (εγώ λέω ότι έτσι δεν δίνεις ευκαιρία αλλά ακριβώς χαντακώνεις ένα παίκτη!), πάω ξανά πάσο.

5. Τα καρύδια τα έφερα στην κουβέντα ΜΕΤΑ την αποχαιρετιστήρια συνέντευξη του Μουνιόθ. Όπως είπα, με απογοήτευσε απίστευτα μ' αυτά που είπε. Εξήγησα το γιατί. Μάλιστα εξήγησα ότι η απογοήτευσή μου αυτή πολλαπλασιάστηκε, διότι είχε προϋπάρξει η άκρως απογοητευτική συνέντευξή του μετά τον τελικό με τη Λάρισα, όπου ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ο Ισπανός "ανακάλυψε" ότι δεν είχε διαλέξει αυτός τους παίκτες - δικιολογία μάλλον δειλού ανθρώπου ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ που την επικαλέστηκε, σωστά;

Πέραν αυτών όμως, και ξανακοιτάζοντας την πορεία του με την ομάδα υπό το φως αυτής της συνέντευξης, η έλλειψη καρυδιών μου μένει στο μυαλό. Φυσικά και θα ήταν τρελό να συγκρουστεί με διάφορες καταστάσεις τον πρώτο-πρώτο καιρό που ανέλαβε. Όμως δεν είπε τίποτε όταν πέρασε ο Γενάρης και δεν του έφεραν τους παίκτες που ζήτησε. Το να επικαλεστεί λοιπόν κάτι τέτοιο αυτός (ή ο όποιος άλλος συνήγορός του) ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ κι αφού έχει πατώσει την ομάδα, δεν είναι και πολύ ... ηρωικό, σωστά;

Αλλά και κάτι ακόμα. Σαν προπονητής της ομάδας, αυτή τη γνώση θα έπρεπε να την είχε ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΤΕΡΑ από το τέλος. Π.χ. από τη γκέλα με το Εργοτέλη εντός. Όπου πηγαίναμε για 18β σε 6 ματς και τελικά πήραμε (άκουσον άκουσον!) ΜΟΝΟ 3!!!!!!!!!!!!!!!! Θα έπρεπε ΤΟΤΕ, μετά τον Εργοτέλη, να είχε βγεί και να είχε ΚΟΨΕΙ ΚΩΛΟΥΣ. Πλην όμως κάθησε ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΘΗΤΙΚΑ και ... απόλαυσε τον πρωτοφανή διασυρμό της ομάδας με τις σερί εντός έδρας ήττες και τα γνωστά στραπάτσα. Αυτόν τον προπονητή βρήκες να λατρέψεις;

6. Ασφαλώς. Ο Μουνιόθ μπορεί να πάει στην Ισπανία και, λέμε τώρα, να βγάλει πρωταθλήτρια εκεί τη Χατάφε. Όπως κι ο "Παρμεζάνι" (σύμφωνα με την ... παναθηναϊκή ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ και το ... φιλοπαναθηναϊκό GOAL) πήγε και πήρε την Ουντινέζε από τον υποβιβασμό και την πάει για Ουέφα (ίσως).

7. Προσωπικά διαφωνώ μόνο με την απομάκρυνση των ΕΜΠΕΝΤΕ, ΑΝΤΡΙΤΣ και ΑΝΤΟΝΣΟΝ. Θεωρώ απαράδεκτο να μην έχουν δοθεί ευκαιρίες στους δυο τελευταίους, τον δε πρώτο τον θεωρώ μια χαρά για 2ο γκολκήπερ, ή ακόμα και για 1ο αν βελτιωθεί. Το θέμα είναι πλέον ποιοί θ' αποκτηθούν. Μακάρι να τους φωτίσει κάτι εκεί στην ΠΑΕ και να πάρουν καλά παικτάκια.

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Προπονητής χωρίς στήριξη Τζόνυ, δεν μπορεί να κόψει κώλους. Γι'αυτό και κάτι κωλόπαιδα σαν τον μυτόγκα έκαναν τα αποδυτήρια μπουρδέλο. Αν όμως ήξεραν οτι αυτός θα είναι ο προπονητής για τα επόμενα 4 χρόνια, θα κόβανε την πλάκα και τα στησίματα.Η διοίκηση άφησε ανίσχυρο τον προπονητή.Και το έκανε γιατί ζήταγε ποιοτικούς, άρα και δαπανηρούς, παίκτες. Απόδειξη οτι το πρόβλημα ήταν το μπάτζετ είναι τα πορτογαλικά πανέρια που ακολούθησαν και η απραξία του Δεκεμβρίου.

Ανώνυμος είπε...

Όπως τα λέει ο Κουτόχορτος 100%

Ανώνυμος είπε...

Κουτόχορτε, καλή η προσπάθεια να ξελασπώσεις τα φιλαράκια σου που πιάστηκαν αδιάβαστα - πάντα γελώντας τα λέμε αυτά, άνευ παρεξήγησης, έτσι;

Μόνο που γνωρίζεις αγαπητέ ότι το μπάτζετ δεν ήταν το πρόβλημα, ούτε το Δεκέμβρη όπως δεν ήταν ούτε το καλοκαίρι. Έγινε πρόταση π.χ. στον ΣΑΛΒΑ και στον ΑΝΤΡΙΑΝΟ, αλλά οι άνθρωποι δήλωσαν ότι δεν έρχονται - κι εδώ ίσως ξεχνάς ότι μιλάμε για την εποχή που οπαδοί μας κυνηγούσαν τους παίκτες στο αεροδρόμιο ... διαφημίζοντας την ομάδα μας στην Ευρώπη! Βλέπεις όμως για σένα (που έχεις πρόσφατα γράψει τις χουλιγκανιές σου περί "νοσοκομείων"), αυτοί οι οπαδοί μας ήταν ... αγνοί, κι εμείς οι υπόλοιποι ... τσάτσοι.

Για τα πορτογαλικά πανέρια, που λες, δεν μπορώ να μη σκάσω στα γέλια όταν θυμάμαι το ντόρο που γινόταν εδωμέσα για το ότι η Σατανική ΠΑΕ δεν πήρε τους Φυτανιδοσπυροπουλοτοροσίδηδες!!!! Φαίνεται όμως ότι είναι θέμα ... εθνικής συνείδησης: πανέρι απ' τον τόπο σου κι ας είναι μπαλωμένο, έτσι;

Κατά τα άλλα, εννοείται ότι ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ στο ότι η Σατανική ΠΑΕ δεν έχει στηρίξει τους προπονητές της γενικώς. Εγώ σ' αυτό είμαι ΣΥΝΕΠΕΣΤΑΤΟΣ, όταν π.χ. έλεγα το ίδιο για τον ΣΟΥΜ και για τον ΜΑΛΕΖΑΝΙ. Εσύ;

Ανώνυμος είπε...

Παρόλα τα τραγικά αποτελέσματα ο Μουνιόθ έφυγε και ελάχιστοι τον βρίζουν. Αυτό δείχνει το ότι έχει γίνει αντιληπτό από όλους το ποιοί είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την άσχημη κατάσταση στην οποία έχει κατρακυλήσει το τμήμα του ποδοσφαίρου.
Δυστυχώς ο Ισπανός ήταν γαλατάκι με ημερομήνια λήξης (έκφραση του μεγαλομετόχου οταν πέρσυ(?) υπερασπιζόταν το Μαλεζάνι). Από το Φλεβάρη και μετά είχαν βγει και οι σχετικές φήμες μέσα από την παε.

Κατά τα άλλα, έφτιαξε ο καιρός, από αύριο καλοκαίρι, οι κακοί/εγκάθετοι οπαδοί φταίνε που δεν έγιναν μεταγραφές, οι δημοσιογράφοι του κυκλώματος έφαγαν το Μαλεζάνι και σε λίγο βγαίνουν και τα πεπόνια στις λαϊκές.

ΤΤ αφού λες ότι ο ισπανός απέτυχε παταγωδώς γιατί μαζί του δεν πήρε πόδι (κλωτσάάάά) και αυτός που τον έφερε; Αυτός είναι άμοιρος ευθυνών.... ή η επιλογή του ήταν τόσο αποτυχημένη που του έδωσαν εν λευκώ όλο το τμήμα;

Ανώνυμος είπε...

@Τζόνυ

Επί προσωπικού: Σέβομαι πάντα τα επιχειρήματά σου και απαντώ με τα δικά μου. Δεν σε πείθουν, δικαίωμά σου. Διατυπώσεις του τύπου "ντριπλίτσες και βλακειούλες" όμως, κοψτες. Εσύ είσαι ο πρώτος που κάνεις ειρωνικά σχόλια σε όσους δεν συμφωνούν μαζί σου, άρα μην παριστάνεις τον θιγμένο από το ύφος μου. Τέλος.

Κατά τα άλλα, με κάλυψαν τα "φιλαράκια μου τα αδιάβαστα".

Ανώνυμος είπε...

@ Greenhrt φίλε μου, εγώ δεν παριστάνω τον θιγμένο.