Πέμπτη, Μαρτίου 22, 2007

With other people's money

Τα λεφτά απο το στοίχημα είναι μαύρα. Πόσα θέλεις κύριε για να ρίξεις στον κουβά εκατομμύρια κόσμο που το έχουν παίξει 1? Oι bookies θησαυρίζουν καθώς δεν πληρώνουν κανέναν, όπως και η ΠΑΕ και μάλιστα τα λεφτά είναι πολλαπλάσια αυτών που θα εισέπρατε απο το το ΤΣΟΥ-ΛΟΥ. Το καλύτερο όμως είναι οτι δεν φαίνονται, δεν παρουσιάζονται πουθενά, και έτσι πάνε κατευθείαν στο παντελόνι χωρίς την υποχρέωση να τα "ρίξεις" πίσω στην ομάδα, όπως γίνεται με τα νόμιμα έσοδα. Μετά τα ρίχνεις στους παίκτες και τον άχρηστο προπονητή. Το καλοκαίρι δίνεις μέρος των εσόδων σε μεταγραφές και οι φυλλάδες αποθεώνουν τον Πρόεδρα που παρότι δεν είχε έσοδα απο ΤΣΟΥ-ΛΟΥ, τα έσπρωξε χοντρά. Με αυτόν τον τρόπο ο Πρόεδρας βγάζει τρελά λεφτά και οι οπαδοί προσμένουν καλύτερες μέρες. Παράλληλα, τρώμε και τον ενοχλητικό-απαιτητικό προπονητάκο, που θα μας ζητήσει πραγματικούς παίκτες (που απαιτούν πραγματικά λεφτά) και τον οποίο μετά τα απίστευτα αποτελέσματα ήταν σχεδόν αδύνατο να διώξουμε χωρίς οι οπαδοί να γίνουν έξαλλοι. Ακολούθως φέρνουμε τον πιο πετυχημένο προπονητή στην Ελλάδα που δεν ζητάει τίποτα, έχει δικό του επικοινωνιακό δίκτυο και ξέρει να αξιοποιεί τα αναρίθμητα ταλέντα που διαθέτει η ομάδα. Αν αυτό δεν κάτσει φέρνουμε κάποιον άλλο, ο οποίος έτσι και πετύχει και ξεπεράσει σε δημοτικότητα τον άχρηστο Πρόεδρα, θα φύγει και αυτός νύχτα ώστε ο κύκλος να συνεχιστεί.
Παρεπιπτόντως....ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΟΕΟ?????

73 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά, τώρα ξεπέρασες και τον εαυτό σου καλέ μου Κουτόχορτε! Τρελά αυτά που λες και ασυνάρτητα ... και θα σου πω το γιατί.

1. Λες ότι ο Τζίγκερ έστησε τα 2 ματς για να τα πάρει από το στοίχημα και μετά τα έριξε στους παίκτες και τον προπονητή. ΕΡΩΤΗΣΗ: Μπορεί ο όποιος Τζίγκερ να στήσει την ομάδα του ώστε να χάσει χωρίς να έχει βάλει στον κόλπο τους παίκτες και τον προπονητή; ΟΧΙ βέβαια! Με τι αέρα λοιπόν θα μπορούσε να βγει μετά και να χρίσει υπεύθυνους για τα στραπάτσα τα "συνεταιράκια" του στο κόλπο; Επομένως, για να στέκει το σενάριό σου, θα πρέπει το πέσιμο στους παίκτες και τον προπονητή να είναι θέατρο, στο οποίο συμφώνησαν και αυτοί! Χαχαχαχά! Φαντάζεσαι την Παιανία για σχολή ... δραματοθεραπείας; Να στήνονται τέτοια θέατρα; Μιλάμε για βραβείο σεναρίου!

2. Εξίσου με το απίθανο αυτό σενάριό σου, στέκει κι ένα άλλο που φαίνεται ότι γλύτωσε από τη φαντασία σου: να έστησαν τα ματσάκια οι ίδιοι οι παίκτες για να τσεπώσουν από το στοίχημα τα 10πλάσια από το φτωχοπριμ που τους είχε τάξει ο Τζίγκερ, στέλνοντάς τον μάλιστα για τσάι. ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ άπαξ και το δούμε με φαντασία; Πώς δεν τη σκέφτηκες κι αυτή την εκδοχή; Α ναι, ξέρω: δεν βολεύει το να βγει σκάρτος ο Τζίγκερ. Χαχαχαχά!

SniperAthens είπε...

And the Oscar for Best Screenwriter goes to Κουτόχορτος.


Gotta hand it to you. Όταν παραληρείς, γράφεις "παπάδες". Πρέπει να είσαι πολύ της εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

Μου θυμίζει τους γαύρους που λένε ότι ο Κόκκαλης είχε στήσει το ματς με την Μακάμπι Χάιφα και τον τελικό με τον ΠΑΟΚ.

Και να υπήρχε δόλος στην όλη υπόθεση -που το αποκλείω ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ- θα ήταν από την πλευρά των παικτών.

Επίσης αν είχαν παιχθεί μεγάλα ποσά στα 2 διπλά, θα είχε μαθευτεί, εφόσον θα είχαν πονταριστεί. Εδώ είχαν μάθει στην Αυστραλία για το 2 ημίχρονο 1 τελικό του Πανιωνίου πρόπερσι.

Ας δούμε τα χάλια της ομάδας και ας αφήσουμε τις θεωρίας συνομωσίας.

Ο ΠΑΟ έχασε πέφτοντας θύμα της τακτικής με την οποία νίκησε τον γαύρο. Επίσης δεν χρειάζονται τρομακτικοί παίκτες για να μπλοκάρουν την ανύπαρκτη ανάπτυξη του ΠΑΟ. Και παίκτες σαν τον Λουτσιάνο μπορούν να κάνουν την ζημιά.

Ρε παιδιά απλά μας είχε μπει στάχτη στα μάτια. Μιλάνε οι αριθμοί. Φέτος σκοράρουμε εντός έδρας 1,38 γκολ!
Χάσαμε από Ιωνικό και όλα τα άλλα ματς πλην Πανιωνίου & ψόφιοΗρακλη τα πήραμε στο γκολ με αίμα και άμμο.
Επόμενως δεν το θεωρώ τόσο απίθανο μία ομάδα που σε 2 ματς με την Καλαμαριά εντός έδρας έφερε 3-2 (με πέναλτυ υπέρ της Καλαμαριάς που δεν δόθηκε) και 0-0, μια ομάδα που έχασε από τον Ιωνικό των 4 βαθμών να χάνει από τον Ατρόμητο.
Μια ομάδα που έχει μείνει απροστάτευτη στο παρασκήνιο -εκεί να ψάξουμε ευθύνες του Τζίγγερ. Μια ομάδα με αλλαγές τον Βύντρα τον Ρομέρο και τον Μπίσκαν. Μια ομάδα που "χτίστηκε" από τον νονό της γυναίκας του Τζίγγερ, τον απίστευτο Μπάκε.
Μια ομάδα που έχει γίνει παραμάγαζο του Λιβαθηνού και των μανατζεραίων. Μια ομάδα όπου ο Δάρλας και ο Μάντζιος εμφανίζουν συμπεριφορά πριμαντόνας, με ουίσκια και μουλαρώματα.
Μια ομάδα που αγοράζει τον τραυματία Βίκτορ και την μεγαλύτερη παλτουδιά όλων των εποχών, τον Φλάβιο Κονσεισάο.
Μια ομάδα που σακατεύει Έκι, Τσίγκα και Σέριτς.
Μιά ομάδα που της κάνουν πρόταση για τον Σέριτς 1.5 εκατομμύριο και την αρνείται.
Μια ομάδα που δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τον ερασιτέχνη για να χτιστεί ένα γήπεδο.
Μια ομάδα που ψάχνει τον Μεσσία στα πόδια ενός 16χρονου, που προέκυψε από σπόντα.
Μια ομάδα χωρίς ένα γρήγορο χαφ και χωρίς ένα βαρύ φορ.
Μια ομάδα όπου ο αρχηγός κάνει κριτική και απαξιώνει τον προπονητή, την ψωνίζει και μουλαρώνει για τα πριμ (τα οποιά δεν δικαιούται στην τελική).
Μια ομάδα που χάνει από την Κέρκυρα με κάτω τα χέρια.
Μια ομάδα που αναγκάζεται μερικές φορές να βάλει τον Γκούμα σέωτερ-φορ.
Μια ομάδα που δεν εισακούει τις εισηγήσεις του προπονητή αλλά ενός πρώην μεταφραστή.
Μια ομάδα με την πιο ΣΑΠΙΑ νοοτροπία που υπάρχει.
Μια ομάδα που θα διώξει το μοναδικό καλό προπονητή που της "έκατσε" από την εποχή του Κυράστα

Μια ομάδα που μου έχει προκαλέσει ΚΑΡΚΙΝΟ με αυτά που βλέπω (και τα βλέπω από κοντά-πληρώνω κιόλα ο ΜΑΛΑΚΑΣ)

Κώστας είπε...

Κι' όμως αγαπητέ Τζόνυ, το σενάριο του Κουτόχορτου δένει τέλεια και συμπληρώνει το δικό σου. Γιατί εσύ έχεις υποδείξει σαφέστατα το Παπαδόπουλο- και ενδεχόμενα και άλλους παίκτες- ότι 'εσκεμμένα' 'σαμποτάρουν' (δικές σου λέξεις) την ομάδα. Η προφανής ερώτηση είναι το 'Γιατί;' όπως σου την έθεσε και ο Squarelogic. Η απάντηση που έδωσες, ότι δηλαδή πρόκειται περί 'καθαρής τρέλας' εμένα δεν μου αρκεί για να στηρίξει τέτοιες κατηγορίες.
Αντίθετα, εάν ο Παπ τα παίρνει από την διοίκηση για να στήσει τα ματς και να απαξιώσει τον λαοφιλή προπονητή, όπως ακριβώς μας λέει ο Κουτόχορτος, αυτή είναι μία εξήγηση που είναι τουλάχιστον συνεπής: δίνει δηλ. ένα συγκεκριμμένο κίνητρο πίσω από την στάση των παικτών και όχι αορίστως την 'τρέλα'.
Όσο λοιπόν μου φαίνονται πολύ τραβηγμένα τα σενάρια του Κουτόχορτου, κυρίως επειδή δεν ΘΕΛΩ να τα πιστέψω, άλλο τόσο μου φαίνονται και τα δικά σου. Δυστυχώς σε αυτή την περίπτωση η μόνη διαφορά σας στην 'συνωμοσιολογία' είναι ότι ο μεν ένας βγάζει φταίχτη τον πρόεδρο ενώ ο άλλος τους παίκτες.
Και μην μου (ξανα)γράψεις ότι το θέμα των παικτών είναι προφανές ενώ το άλλο φαντασία. Τίποτα για εμένα δεν είναι προφανές όταν δεν απαντάται και το 'γιατί' με έναν πειστικό τρόπο.
Η δική μου θέση είναι αυτή του Henriksen.
Θα ήθελα επίσης να πώ, ότι ελπίζω και πιστεύω, ότι όπως πέρισυ ο Τζίγγερ μού έδειξε δείγματα σοβαρής διοίκησης όταν δεν υπέκειψε στις κραυγές τύπου και μερίδας φιλάθλων και κράτησε τον Μαλεζάνι μέχρι το τέλος της χρονιάς, έτσι και τώρα θα ανανεώσει τον Μουνιόθ.

Ανώνυμος είπε...

Αν ήταν άλλος ναι κουτόχορτε μαζί σου. Αλλά ο ραλίστας;;;;
Αν το μάθει μπορεί και να σου τηλεφωνήσει να σε ρωτήσει τι είναι στήσιμο!
Οι παίκτες μπορεί. Δύο τα κέρδη. Τσεπώνουν χρήμα και διώχνουν έναν προπονητή που θέλει (άκου τώρα...) να τρέχουν και να δουλεύουν. Άσε που μπορεί να τους φέρει και ανταγωνιστές στις μεταγραφές και να χαθούν οι σίγουρες θεσούλες.
(Σχολή γαύρου)
Από την άλλη για το γήπεδο να πω και εγώ το οεο;
Και αν κάποτε γίνει (πότε;) με τις υποδομές τι θα γίνει; Με πρόσβαση, παρκάρισμα κτλ;
Δεν το θέλαμε το Ελληνικό, αλλά τα εργοτάξια τα βλέπω κάθε μέρα στη βουλιαγμένης και προχωράνε το μετρό. Από κάτω έχει τραμ (αργό αλλά έχει) χώρους έχει, πάρκινγκ θα γινόταν εύκολα και το πολύ του χρόνου το καλοκαίρι θα είμαστε εκεί.
Τώρα υπάρχει περίπτωση να δούμε φως σύντομα; Πως; Οι δημοτικές πέρασαν, οι βουλευτικές δεν επηρεάζουν, ολυμπιάδα δεν έχουμε.
Μήπως και έχει το κράτος χρήματα για την ανάπλαση της Λεωφόρου; Γιατί να βιαστεί;

Ανώνυμος είπε...

κωστα χαιρομαι να καλωσοριζω στο μπλογκ καποιον με την ιδια αγαπη για την τετραγωνη λογικη..απολυτα διαυγης η αναλυση σου.

Το σεναριο του Κουτοχορτου ουτε εγω θελω να το πιστεψω,αλλα η αληθεια ειναι αποτελει μια δυνητικη λογικοφανη εξηγηση,ειτε το στησιμο εγινε απ την κορυφη ειτε απ'ορισμενους παικτες.Και στις 2 περιπτωσεις απαιτει τη συμμετοχη 2-4 παικτων οι οποιοι απλα μπορουν καταρχην να διαμορφωσουν "κλιμα"χαλαροτητας...

Προσεξτε-ΔΕ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΤΣΙ-απλα οτι πλεον υπαρχει ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ να γινονται τετοια κολπα(κι οχι μονο στον ΠΑΟ βεβαια).
Οσο για το 2ο μισο της περιγραφης του κουτοχ.,μην αμφιβαλλετε οτι καπως ετσι ειναι η λογικη με την οποια παιρνει αποφασεις ο γονος-εξηγει απολυτα προηγουμενες επιλογες και συμπεριφορες.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστή η σύνοψη του Ρενέ.

Μια που κουβεντιάζαμε για "παραμάγαζα", δείτε τί γράφει σήμερα ο κοντός φίλος του τιραντάκια καρφλόγαυρου:

"Γίνεται πολύς λόγος για την εξέδρα του ΠΑΟ και τις πιθανές δυσκολίες που περιμένουν τον προπονητή. Πριν από την εξέδρα, όμως, υπάρχει κάτι άλλο, σημαντικότερο: ο εργασιακός χώρος. Οποιος γνωρίζει πώς είναι δομημένος ο ΠΑΟ καταλαβαίνει ότι στον συγκεκριμένο χώρο είναι αδύνατο να λειτουργήσει ο Μπάγεβιτς. Ο κόουτς όπου πήγαινε ήθελε να είναι απόλυτο αφεντικό και να έχει απευθείας σχέση με τον ιδιοκτήτη. Στον ΠΑΟ γύρω από τον μεγαλομέτοχο υπάρχει ένα σωρό κόσμος. Ο Μήτσου που είναι πρόεδρος. Ο Βέλιτς που ξαφνικά έγινε τεχνικός διευθυντής. Ο Λιβαθηνός που είναι τεχνικός υποδιευθυντής. Ο Φάνης Κλωνόπουλος, που είναι ο μάνατζερ που αγαπάει ο Τζίγκερ. Ο Γιάννης Ευαγγελόπουλος, που είναι ο μάνατζερ που προτιμάει ο Λιβαθηνός. Ολοι αυτοί –και δεν ξέρω πόσοι ακόμα– μπορεί και να θέλουν να συνεργαστούν με τον Ντούσαν. Ο Μπάγεβιτς, όμως (που θυμίζω ότι έδιωξε μέχρι και τον Θωμά από τη διοίκηση του Ολυμπιακού!), αμφιβάλλω αν ονειρεύτηκε ποτέ του να γίνει ο «πρίγκιπας» μιας μεγάλης αυλής..."

Ανώνυμος είπε...

άλλαξε το nick σου απο ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ σε ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ!!!

πέρα απο την πλάκα έχουν κυκλοφορήσει διάφορα σενάρια αλλά δε θέλω να τα συζητήσω ούτε για πλάκα μετά απο πολλές μπύρες.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ΚΩΣΤΑ δεν έχουν καμμιά σχέση τα φανταστικά σενάρια του Κουτόχορτου με αυτά που είπα εγώ βάσει γνωστών δεδομένων και δηλώσεων - ναι, σου το ξαναλέω :-)

Ισως δεν πρόσεξες μάλιστα ότι τοποθέτησα τα όσα είπα για τον ΠΑΠ στο γενικό θέμα ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ, απειθαρχία στα αποδυτήρια [και (συναφώς) "έλλειψη διοικητικής πυγμής"]. Είναι σαφές από μια πληθώρα γνωστών συμβάντων αλλά και δηλώσεων ότι αυτό το θέμα-πρόβλημα των αποδυτηρίων είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΑΡΚΤΟ στην ομάδα (δες και την προχτεστινή συμπεριφορά του Μάντζιου στον Μουνιόθ, που επιβεβαιώνει τα όσα είπα για απείθεια στον Ισπανό).

Το ότι η απειθαρχία στ' αποδυτήρια συνδέεται με την εικόνα που βγάζει μια ομάδα στο γήπεδο, είναι γνωστό. Ούτε είναι πρωτοφανές ένα τέτοιο πρόβλημα σε μια ομάδα, και ΟΥΤΕ ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. Συχνά προέρχεται από καλαμοκαβαλήματα: αυτό είπα εγώ για τον ΠΑΠ (και όχι περί "τρέλας", που λες εσύ) και δεν νομίζω να είναι καθόλου ανεπαρκές σαν εξήγηση του "γιατί;".

Το δεύτερο που είπα, είναι ότι υπάρχει ένα κύκλωμα που σαμποτάρει την ομάδα. Εδώ πράγματι κινήθηκα περισσότερο στη σφαίρα της ΥΠΟΘΕΣΗΣ ή μάλλον των ΕΝΔΕΙΞΕΩΝ, αλλά πάντως ΟΧΙ της καθαρής φαντασίας. Αν πρόσεξες όμως, δεν συνέδεσα αναγκαστικά τον ΠΑΠ με αυτό το κύκλωμα, ούτε τον έβγαλα "βαλτό".

Όπως και να ΄χει, το σενάριο να στήθηκαν αυτά τα 2 ματς από τον Τζίγκερ (κι από τους παίκτες) προϋποθέτει μια τόσο ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΗ ομάδα, που αποκλείεται να συμβαίνει με αυτό τον Παναθηναϊκό. Δε νομίζω να θέλει και πολλή ... τετράγωνη λογική [σπόντα στον Square :-)] για να το καταλάβει κανείς αυτό, έτσι δεν είναι;

SniperAthens είπε...

ΤΑ ΕΓΡΑΨΑ ΧΤΕΣ, ΜΗ ΤΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΒΑΛΗΜΕΝΑ ΚΑΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.

ΝΑ ΠΩ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΜΠΕΙ ΣΕ ΑΤΕΡΜΟΝΗ ΣΥΝΟΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΣΕΝΑΡΙΟΛΟΓΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.

ΤΕΛΟΣ, ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ), ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΦΕΣ, ΟΠΩΣ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ. ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΨΑΧΝΕΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Μετά τον Κάρπετ και τον τιράντα, άλλος ένας κόκκινος δημοσιογράφος (Β.Παπανικολάου) μου φαίνεται πως έχει πιάσει καλύτερα τι συμβαίνει από τους δικούς μας "εντεταλμένους":

"1ον. Οι σχέσεις της διοίκησης και των παιχτών είναι μέτριες. Ούτε στο καλύτερο επίπεδο, ούτε στο χειρότερο.
2ον. Οι σχέσεις της διοίκησης με τον κόσμο επίσης είναι σε μέτριο επίπεδο.
3ον. Οι σχέσεις του κόσμου με τους παίχτες είναι μάλλον άσχημες.
4ον. Οι σχέσεις ΠΑΕ και Ερασιτέχνη είναι μάλλον άσχημες.
5ον. Ο Παναθηναϊκός με την ΕΠΟ έχει κακές σχέσεις.
6ον. Ο Παναθηναϊκός με την Πολιτεία δεν μπορεί να συνεννοηθεί.
7ον. Η πολιτική που ακολουθεί με τα media και τους δημοσιογράφους γενικώς, είναι τραγική.
8ον. Η θεωρητική επάρκεια των βασικών στελεχών της ομάδας πάνω σε αγωνιστικά πλάνα, είναι αμφισβητήσιμη.
9ον. Οι κεντρικές επιλογές της διοίκησης δεν υποστηρίζονται επί μακρόν από την ίδια.
10ον. Η στρατηγική υποψιών και συνομωσιών εις βάρος της ομάδας λειτούργησε τελικά ως μπούμερανγκ.

Αυτά είναι μόνο κάποια από εκείνα που χωρίς δυσκολία θα διαπίστωνε ένας οποιοσδήποτε αντικειμενικός παρατηρητής. Αν θα ήθελε να ασχοληθεί πιο συστηματικά θα διαπίστωνε καταστάσεις ίσως πιο δραματικές.

Και σε άλλες ομάδες υπάρχουν προβλήματα και μάλιστα πολλά. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και κατ’ εμέ κάνει όσο περισσότερα λάθη μπορεί. Η ΑΕΚ επίσης ψάχνεται, ο ΠΑΟΚ το ίδιο. Κανείς όμως από τους παραπάνω δεν είναι τόσο άρρωστος όσο ο Παναθηναϊκός. Μεγάλες προσδοκίες; Μεγαλοϊδεατισμός; Αγνοια; Ανεπάρκεια; Λίγο απ’ όλα;

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι φταίει. Ίσως τίποτε απ’ αυτά, ίσως όλα τα παραπάνω μαζί. Αν όμως κάποιοι δεν χαμηλώσουν τη μύτη και δεν καταλάβουν ότι ο ήλιος είναι κοινός για όλους τους ανθρώπους θα παραμείνουν αυτό που είναι … Μη επιτυχημένοι (για να μην πω αυτό που μου έρχεται στο μυαλό)."

Ανώνυμος είπε...

SNIPER όπως, για μένα, δεν τίθεται θέμα συνωμοσιολογίας, άλλο τόσο και περισσότερο δεν μπαίνει θέμα προγραφών.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΘΕΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΥΓΜΗΣ σε όλα τα επίπεδα της ομάδας, και στα αποδυτήρια που είναι νευραλγικός τομέας της, αλλά και περί την ομάδα. Κι αυτό θέλησα να αναδείξω.

Υπάρχει θέμα να ελεγχθούν τα φαινόμενα απειθαρχίας προς τον Μουνιόθ, ειδικά όταν εκδηλώνονται από αρχηγό της ομάδας. Υπάρχει θέμα να κλείσουν τα κάθε λογής παραμάγαζα. Υπάρχει θέμα να αποστομωθούν εκείνοι που αποσταθεροποιούν την ομάδα από τα μμε, διότι είναι απολύτως υπαρκτοί (τρανό παράδειγμα, που έχω αναφέρει, οι υπονομευτές των Σουμ και Μαλεζάνι). κ.λπ. κ.λπ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει διοικητική σταθερότητα και πυγμή γιατί δεν κάνει κουμάντο ο μεγαλομέτοχος. Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν όντως οι όποιες αποφάσεις ξεκινούσαν από αυτόν αντί να καταλήγουν σε αυτόν και να τις επικυρώνει.
Έτσι ακριβώς λειτουργούν τα παραμάγαζα αλλιώς δε θα ήταν παραμάγαζα.
Αν οι όποιοι παίχτες δεν είχαν και κάποιο έρισμα σε αυτά δε θα συμπεριφέρονταν έτσι. Ούτε θα είχαν τέτοια νοοτροπία αν κάποιος συνάδεφός τους (μαλάκας ή όχι) δεν αποκαλούνταν σαν περιουσιακό στοιχείο του αφεντικού τους.

Επί Σουμ δε βλέπαμε μπάλα αλλά πέρναμε αποτελέσματα και πήραμε το double.
Επί Σκάζνι... το αφήνουμε.
Επί Μαλεζάνι απλά περιμέναμε τα αποτελέσματα αλλά και αυτά ποτέ δεν ήρθαν.
Επί Μπάκε έπεφταν κορμιά στο Σαντινιόν.
Το Βέλιτς τον αφήνω απ' έξω... Σαν άλλος Ζάετς θα γίνει (έχει γίνει) ο super τεχνικός διευθυντής και σαν το 2004 θα οδηγήσει την ομάδα του χρόνου στο double. Όμως το μοντέλο του 2004 πολύ αμφιβάλλω αν θα πιάσει του χρόνου, γιατί ο Μουνιόθ σε ένα τέτοιο μοντέλο δεν κολλάει.
Ο Μουνιόθ θα μείνει γιατί αυτό που γίνεται με τον Ισπανό είναι από τα λίγα. Έχουμε χάσει από εργοτέλη!! και ατρόμητο!!!!!! στα καπάκια και όλοι τον γουστάρουν ενώ το "κύκλωμα" (όπως έχει γραφτεί πιο παλιά εδώ) έχει δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα για το βάτραχο, τον πορτογάλο προπονητή-φίλο/γνωστό του Βέλιτς που δε θυμάμαι το όνομά του και τον Κούπερ που ο μάνατζέρ του θέλει να του ανεβάσει το κασέ.
Ο greenheart νομίζω είχε γράψει γιατί δεν έπρεπε να χαθεί ο Παπαδόπουλος (τώρα αρχίζουν τα δύσκολα ;-)) πέρσυ.
Ελπίζω να γίνει το ίδιο και με τον Ισπανό γιατί έχει δώσει πολύ καλά δείγματα.

@petrosskl είπε...

και επαναφέρω το θέμα...
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΟΕΟ?

έχει κανείς πια καμία αμφιβολία για τον εγωϊσμό των Γιαννακοπουλαίων; αν δεν θέλανε το όνομα τους σε βάθος χρόνου πιο ψηλά από την ομάδα θα είχε ή όχι μπει μπουλντόζα;
φωνάζω εγώ ο έρμος τόσο καιρό...

Ανώνυμος είπε...

Nikita ras

Σε αυτή τη χώρα όλα μπορούν να συμβούν. Συμφωνώ με τον Κουτόχορτο, πρώτος άλλωστε έκανα ανάλογο σχόλιο, προημερών.
Ας μην είμαστε τόσο ρομαντικοί, ο Τζίγγερ και η κλίκα του πάνω από όλα είναι επιχειρηματίες. Ακόμα δεν κουραστήκατε να χτυπάτε παλαμάκια? Ακόμα?

Κώστας είπε...

Square, ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Είναι γεγονός, ότι σχεδόν πάντα με βρίσκουν σύμφωνο οι αναλύσεις σου.
Τζόνυ, περί αποδυτηρίων είμαστε σύμφωνοι. Μάλιστα, πρώτη φορά από τα δικά σου σχόλια κατάλαβα τον ρόλο του Ζάετς σε αυτό τον τομέα.
Να ξαναπώ ότι, ενώ συμφωνώ με τα περισσότερα από όσα ψέλνετε όλοι κατά καιρούς στο αφεντικό της ομάδας, κατ' εμέ έχει και κάποια πολύ σημαντικά θετικά στοιχεία στην διοίκησή του, δηλαδή:
1. Δεν παίρνει αποφάσεις βιαστικές και εν θερμώ, ακόμα και εάν γύρω του ο τόπος βράζει, όπως τώρα.
2. Δείχνει να μην επηρεάζεται από κραυγές τύπου και φιλάθλων - εάν επηρεάζεται από παρατρεχάμενους είναι βέβαια πάλι αρνητικό
3. Δείχνει να θέλει να εφαρμόσει ένα μεσομακροπρόθεσμο σχεδιασμό προπονητή και χαρακτήρα ομάδας
4. Τα τελευταία 2-3 χρόνια δεν δίστασε να κάνει ακριβές μεταγραφές μονάδων. Το ότι δεν του 'βγήκανε' είναι πάλι στα αρνητικά του

Επαναλαμβάνω ότι τον 'κόβω' για πιό πιθανό να κρατήσει τον Ισπανό από το να τον διώξει.

Ο καιρός θα δείξει. Ψυχραιμία...

Ανώνυμος είπε...

@ Petross εννοείς δηλαδή (και όχι απλώς υπονοείς) ότι για τις καθυστερήσεις στο θέμα του γηπέδου φταίνε οι Γιαννακόπουλοι.

Πιθανόν αυτό που λες για τον εγωισμό τους ... Πράγματι μου έκανε ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ εντύπωση η απαίτησή τους να περάσει το γήπεδο ουσιαστικά στα δικά τους χέρια!

Ωστόσο - έχοντας διαβάσει τα μνημόνια από τις εφημερίδες - νομίζω πως το πρόβλημα προέκυψε ΚΑΤΑΡΧΗΝ επειδή το αρχικό μνημόνιο μεταξύ Ερασιτέχνη και Δήμου ήταν ΠΟΛΥ ΕΥΝΟΪΚΟ οικονομικά για τον Ερασιτέχνη (πολύ ευνοϊκότερο απ' ό,τι το αντίστοιχο μνημόνιο με την ΠΑΕ), κι έτσι ο Δήμος θέλησε στη συνέχεια να το φέρει πιο πολύ στα μέτρα του. Γι' αυτό κι ενώ το μνημόνιο με την ΠΑΕ μετατράπηκε γρήγορα σε συμβόλαιο κανονικό, κάτι τέτοιο δεν έγινε με το μνημόνιο του Ερασιτέχνη. Υποθέτω μάλιστα ότι το θέμα περί μη-ιδιοκτησίας της Λεωφόρου από τον Ερασιτέχνη, το βάζει ο Δήμος για να πρεσάρει τον Ερασιτέχνη να ρίξει τις απαιτήσεις του.

ΓΕΓΟΝΟΣ πάντως είναι πως ΟΛΗ η καθυστέρηση με το γήπεδου οφείλεται στο μπρα-ντε-φερ ΔΗΜΟΥ-ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ... κι ότι ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ Η ΠΑΕ, που πληρώνει τα σπασμένα μιας πρόχειρης αρχικής συμφωνίας μεταξύ Ερασιτέχνη και Δήμου.

Ανώνυμος είπε...

Κωστα μακαρι να τον "κοβεις"καλα!

Η αλλαγη του Μουνιοθ οπως ξαναεγραψα ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ ΟΠΟΙΟΣ και να ερθει!!Κι αυτο γιατι κανεις δε γνωριζει καλυτερα απ τον Μουνιοθ αυτη τη στιγμη τις δυνατοτητες και τις αδυναμιες καθε παικτη ξεχωριστα και της ομαδας συνολικα,τι χρειαζεται η ομαδα για να βελτιωσει τη λειτουργια της..επισης αυτο
θα σημαινει οτι τις μεταγραφες θα τις κανουν Βελιτς/Λιβαθηνος και οι συν αυτω μανατζερ,με τα γνωστα απο χρονια μετρια αποτελεσματα + οτι μπορει να μην κανουν στο νεο προπονητη.Απο μια αποψη ισως θα πρεπει να ευχομαστε να παρει ο Κοκκαλης κανα Ντουντου μηπως παρει μπρος κι ο δικος μας!!!

Η αληθεια ειναι οτι τα δυσκολα για το Μουνιοθ θα αρχισουν απ τη νεα χρονια(αν μεινει..)οταν θα αρχισει να κρινεται για την εικονα της ομαδας υστερα απο δικη του προετοιμασια,καθως και για τις μεταγραφ.επιλογες-γι αυτο ειναι ΚΕΦΑΛΑΙΩΔΟΥΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ τις επιλογες να τις κανει Ο ΙΔΙΟΣ(και να τις αιτιολογησει στον ιδιοκτητη οπου υπαρχει αμφιβολια,δε διαφωνω..).Σημειωστε μονο οτι κανενας τεχνικος δεν εχει 100%επιτυχια στις μεταγραφες,μαλλον εγγυτερα του 50 %ερχεται το ποσοστο των κορυφαιων...Τι να πουν και στη Λιβερπουλ με τον Μπενιτεθ πχ,που τους γεμισε δευτεροκαλσατους Ισπανους?

Ανώνυμος είπε...

Μετά από τις συζητήσεις μας των τελευταίων ημερών -στις οποίες, γενικώς, οι απόψεις μας συγκλίνουν, έκανα ρεπορτάζ!!! Κυριολεκτώ!

Έμαθα τα εξής και σας τα μεταφέρω:

1. To παραμάγαζο Λιβαθηνού και το παραμάγαζο Βέλιτς έχουν αυτή τη στιγμή αντικρουόμενα συμφέροντα. Στη παρούσα φάση, το πάνω χέρι στο power game το έχει ο Βέλιτς, ο οποίος, για λόγους γενικώς ακατανόητους, έχει κερδίσει πόντους στην εκτίμηση του ραλίστα. Δικές του εμπνεύσεις φυσικά είναι ο Πεσέϊρο και τα λοιπά λαβράκια εκ Πορτογαλίας...

2. Ο Μουνιόθ πολύ δύσκολα θα μείνει. Ο βασικός λόγος είναι ότι υπήρξε πολύ ξεκάθαρος απέναντι στον ιδιοκτήτη σε σχέση με την ποιότητα του έμψυχου υλικού και τις προσθήκες που πρέπει να γίνουν. Ο ιδιοκτήτης, όπως αντιλαμβάνεστε βεβαίως-βεβαίως, "στράβωσε".

Οι παίκτες πάντως εκτιμούν ιδιαίτερα τον Ισπανό. Αυτό, λένε οι γνωρίζοντες, έχει χρόνια να συμβεί στην Παιανία. Τον Σουμ τον δουλεύανε πίσω από την πλάτη του, τον Μπάκε κατάμουτρα, ενώ με τον Μαλεζάνι υπήρχε μεγάλη απόσταση. Εξαίρεση αποτελεί ο Παπ -όπως σωστά εκτιμήσαμε- ο οποίος γενικώς μουρμουρίζει και έχει κάποια επιρροή, κυρίως στους νεαρούς Έλληνες.

3. Υπάρχει γενικευμένη δυσαρέσκεια για τον Παπ. Μην παραξενευτείτε αν το καλοκαίρι έχουμε "διαζύγιο". Υπάρχει σοβαρό "trend" προς αυτή την κατεύθυνση...

4. Συζητείται σοβαρά -κρατηθείτε- η περίπτωση Άντζα! Οι πιθανότητες είναι 50-50% ΄- το θέμα θα είχε κλείσει αν δεν υπήρχαν οι επιφυλάξεις για την αποδοχή του από τον κόσμο!

5. Το καλύτερο σας το φύλαξα για το τέλος: Το καλοκαίρι επιστρέφει ο ΓΙΩΡΓΑΡΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ!!!

Αυτά είχε να καταθέσει ο "πράσινος ρεπόρτερ". Ποιοι Νικολογιάννηδες τώρα και ποιοι Κοντοί!

Ανώνυμος είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ αδέλφια,

Μιας και το εξετάζουμε εφ' όλης της ύλης, θα πω κι εγώ την άποψη μου και αμαρτία ουκ έχω.

1. Κατά τη γνώμη μου το πρόβλημα δεν είναι ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ, με την έννοια ότι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ μας δεν υστερεί ούτε σε ποιότητα παικτών, ούτε σε ποιότητα προπονητή ούτε φυσικά σε Διοικητική σταθερότητα. Αντίθετα θα έλεγα και στις τρεις αυτές συνιστόσες, ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ είναι από πολύ έως απείρως ψηλότερα από τις υπόλοιπες ομάδες.

2. Το πρόβλημα είναι ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ. Με αυτή τη λέξη όμως δεν "δείχνω" τον Τζίγκερ. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΙΚΑΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ (πράγμα το οποίο πιστώνεται ο Προπονητής και ο Τεχνικός Διευθυντής), ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩΝ (κάτι το οποίο πιστώνεται στον Τεχνικό διευθυντή) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ (κάτι για το οποίο υπόλογοι είναι οι σκάουτερ και όσοι κάνουν εισηγήσεις για την απόκτηση ΣΥΓΚΕΚΡΙΕΝΩΝ παικτών).

3. Η ομάδα έχει και πρόβλημα ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Αυτό πιστώνεται στον Γυμναστή και τον Προπονητή που έκαναν την προετεοιμασία. Άρα αυτή τη στιγμή δεν είναι κάποιος υπόλογος μιας και ο Μπάκε φεύγοντας πήρε μαζί του και τον γυμναστή αν δεν κάνω λάθος.

4. Τέλος η ομάδα έχει και πρόβλημα ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ. Αυτό πιστώνεται στους παίκτες σε έναν μεγάλο βαθμό αλλά κυρίως στους όποιους ΆΡΧΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ "ΠΩΡΩΣΟΥΝ" ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ.

Δεν μου αρέσει να "κυνηγάω φαντάσματα" όπως θεωρώ από δύσκολο έως αδύνατο να φταίει ένας άνθρωπος για μία ομάδα. Μολαταύτα, η προσωπική μου θέση αποδίδει μεγάλο μέρος της ευθύνης στον κύριο Βέλτις για τους κάτωθι λόγους.

α. Ως τεχνικός διευθυντής είναι υπεύθυνος τόσο για το κλίμα στα αποδυτήρια όσο και για την νοοτροπία μου εμφυσάται στους παίκτες του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ αμα τη αφίξη τους στην Ομάδα. Τα αποτελέσματα είναι ΟΙΚΤΡΑ.

β. Οι αρμοδιότητες του συμπεριλαμβάνουν και την επιλογή και εισήγηση μεταγραφικών στόχων στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. Από τον Μινχ - Γκονζάλες και μετά, νομίζω ότι μόνο ο Έμπεντε και ο Σάλπι ήταν παίκτες που πραγματικά έκαναν την διαφορά.

γ. Με γνώμονα το ότι αυτός μίλησε στους παίκτες για το περιβόητο "πριμ" μετά το ματς με την Γαβριέλα, προφανώς οι αρμοδιότητες του επεκτείνονται και στην επικοινωνία / σχέσεις ΠΑΙΚΤΩΝ και ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Με λίγα λόγια, εγώ έχω την εντύπωση ότι ο Βέλιτς εμπλέκεται σε σχεδόν όλες τις ΦΑΝΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ που βασανίζουν τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ τα τελευταία χρόνια.

Η ανεπάρκεια του να ανταπεξέλεθει κατά τη γνώμη μου απορρέει από το γεγονός ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και δεν έχει ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ να επιβληθεί στους παίκτες. Δεν υπήρξε μεγάλος ποδοσφαιριστής, όπως ο Ζάετς για παράδειγμα, (άσχετα από τις λαμογιές του τελικά αποδείχτηκε πολύ σημαντικός για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ και η μη άξια αντικατάσταση του φαίνεται πλέον τόσο σε επίπεδο νοοτροπίας όσο και αποτελεσμάτων)ούτε ανήκει σε γενιά ΝΙΚΗΤΩΝ του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ.

Ένας "δημόσιος υπάλληλος" είναι που συμπεριφέρεται στους παίκτες όπως ο Προϊστάμενος μιας δημόσιας υπηρεσίας στους εργαζόμενους του.

Για εμένα το όποιο ξεσκαρτάρισμα πρέπει να ξεκινήσει από εκεί. Μετά όλα τα άλλα θα είναι εύκολοτερα.

Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτίμηση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Μιχάλη και λοιποί,

για τον Βέλιτς επαναλαμβάνω ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πέρασε με πολύ μεγάλη επιτυχία το εξαιρετικά κρίσιμο "τεστ" της μεταβίβασης σκυτάλης από τον Μπάκε στον Μουνιόθ. Νομίζω ότι αυτό δεν θα συνέβαινε, αν δεν είχε καλή επαφή με τους παίκτες. Μάλλον έτσι κέρδισε και την εμπιστοσύνη της διοίκησης.

Υπάρχουν όμως μια σειρά από ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΑ έως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ πράγματα στο πώς γίνεται η σύνθεση της ομάδας και ειλικρινά δεν ξέρω σε ποιόν πρέπει να χρεωθούν, στον Βέλιτς ή στον Μουνιόθ. Ιδού ποιά είναι αυτά:

1. Ο ΠΑΠ παίζει βασικότατος, παρ' όλο που είναι (εκτός από μέτριος παίκτης και) εντελώς ντεφορμέ και παρ' ότι φτιάχνει κλίμα μουρμούρας σε βάρος του Μουνιόθ επηρεάζοντας σαφέστατα τους νεαρούς. Για μένα δικιολογημένα ο ΜΑΝΤΖΙΟΣ τα έχει πάρει στο κρανίο μ' αυτό.
2. Η θέση που παίζει ο ντεφορμέ ΠΑΠ, είναι κι αυτή ΣΚΑΝΔΑΛΟ: πού ακούστηκε παίκτης που δεν μπορεί ούτε να κοντρολάρει ούτε να πασάρει, να παίζει επιτελικό χαφ στον άξονα πίσω από τον ΣΑΛΠΙ; Τη στιγμή που σ' αυτή την θέση υπάρχει ο εκπληκτικός ΙΒΑΝΣΙΤΣ, που διάολε γι' αυτή τη θέση αποκτήθηκε (αντικαταστάτης του ΕΚΙ)! Σκανδαλώδη πράγματα!
3. Πού ακούστηκε στο ματς με τον ΠΑΟΚ (που χάσαμε 2-1) να μπαίνει ο ΜΠΙΔΗΣ και μάλιστα αριστερά (!!!), ο οποίος δεν ήταν στην ομάδα τον προηγούμενο καιρό;
4. Γιατί ο ΛΕΟΝΤΙΟΥ δεν εξακολουθεί να παίζει στη θέση που έπαιξε στο Καραϊσκάκη, όπου τα πήγε θαυμάσια;
5. Γιατί οι αριστεροί μπακ ΔΑΡΛΑΣ, ΚΩΤΣΙΟΣ, ΣΕΡΙΤΣ δεν έχουν πάρει ούτε 1 λεπτό συμμετοχής ενώ είναι ΟΚ εδώ και 3 βδομάδες; Γιατί έστω δεν δόθηκε χρόνος στον ΜΠΟΥΤΖΙΚΟ σ' αυτή τη θέση;
6. Γιατί φαγώθηκε ο ΑΝΤΟΝΣΟΝ, που όποτε έπαιξε ήταν τουλάχιστον φιλότιμος και αρκετά καλός;

ΟΛΑ αυτά, και μια σειρά από άλλα ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΚΑΙ ΚΟΥΦΑ πράγματα που έχω δει σ' αυτό το ΟΡΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΟΠΑΔΟ επίπεδο, πιστεύω πως είναι εντελώς σχετικά με την αρρώστεια της ομάδας. Και ΟΛΑ με
παραπέμπουν στα ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ.

Διότι δεν μπορεί ο Μουνιόθ να είναι τόσο άσχετος, ώστε να κάνει τέτοια καραμπινάτα σφάλματα - εκτός από τα παραπάνω, για θυμηθείτε που έβαλε με τον Ατρόμητο το ΝΙΝΗ να παίξει ... 10άρι!!!

Και μ' αρέσει που ο Τζίγκερ θέλησε να τους δώσει και πριμ ... αντί να τους έχει ταράξει στις βουρδουλιές!

Ανώνυμος είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ αδελφέ Τζόνυ...

... ειλικρινά δεν ξέρω ρε μαν.

Όντως η επίμονη χρήση κάποιων παικτών - αλλά και οι θέσεις στις οποίες εκλήθησαν να παίξουν - που έχουν μειωμένη απόδοση είναι περίεργη, αλλά μου φαίνεται περίεργο ο Μουνιόθ να χρησιμοποιεί παίκτες που δεν κάνουν για τις θέσεις που τους χρησιμοποιεί.

Και μου έχει κωλήσει στο κεφάλι - το ξερό - ότι ίσως στον Μουνιόθ να μην έχει ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΩΣΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΑΙΚΤΗΣ.

Ο Μουνιόθ επί της ουσίας 2 πράγματα έκανε στο ρόστερ.

1. Έβαλε τον Νίνη δεξιά στη θέση του Ρομέρο
2. Έβαλε τον Λεοντίου Μπακ.

Και οι 2 κινήσεις του ήταν μάλον επιτυχημένες. Από εκεί και πέρα δουλεύει με ένα ρόστερ του οποίου οι ικανότητες σε ατομικό επίπεδο μάλον του μεταφέρθηκαν παρά τις παρατήρησε ο ίδιος. Θα μου πεις, "χρέος του προπονητή μόλις αναλάβει μία ομάδα είναι να μάθει που παίζει ο κάθε παίκτης". Συμφωνώ. Αλλά Ρώτησε τους παίκτες ή του μεταφέρθηκαν από το "τεχνικό επιτελείο".

Το ξέρω ότι γίνομαι συνομοσιολόγος, αλλά μου φαίνεται απίθανο ο Μουνιόθ να μη δοκιμάζει λύσεις από τις υπάρχουσες και να καταφεύγει σε αλχημίες.

Δεν ξέρω.. ο Βέλιτς μου έχει κάτσει στραβά από την αρχή... από τότε που ήταν στην ΑΕΚ με τον Σάντος. Δεν ξέρω ρε φίλε.. ειλικρινά.

Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτίμηση,

Παππάς10.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Μιχάλη,

κι εγώ δεν ξέρω τι να υποθέσω. Ο Μουνιόθ έχει δείξει ότι είναι καλός προπονητής, διότι έκανε την ομάδα ΟΜΑΔΑ σε σημαντικό βαθμό σε σχέση με το πώς ήταν πριν. Θεωρώ λίγο τρελό να μην έχει καταλάβει πια Ο ΙΔΙΟΣ, έπειτα από τόσο καιρό, τι και πού παίζει ο καθένας. Άλλωστε για ένα διάστημα έκανε κάμποσο "ροτέισιον".

Το να του έχουνε πει σάχλες για ένα παίκτη, νομίζω ότι ισχύει (αν ισχύει) για τον Μπίδη και την κουφή χρησιμοποίησή του στο ματς με τον ΠΑΟΚ - όπου, αν θυμάμαι καλά, έκανε και το λάθος να βγάλει τους δυο πιο δραστήριους παίκτες μας, Νίνη και Ίβανσιτς. Όπως νομίζω επίσης ότι τον Άντονσον τον έφαγε ο Βέλιτς (μετά που ο μικρός αυθαδίασε). Ο Άντριτς όμως; Ένας τόσο φιλότιμος παίκτης και άριστος σουτέρ, ούτε για αλλαγή; Ακόμα κι όταν σέρνονται από βαρεμάρα οι Μπόβιο-Τζιώλης;

Νομίζω ότι, σε ό,τι τον αφορά, θεώρησε αναγκαίο να σταθεροποιήσει μια βασική ενδεκάδα έπειτα από ένα πρώτο διάστημα που το έψαχνε. Αυτό του βγήκε, ειδικά μετά τα Χριστούγεννα. Στα κέρδη του και ο Νίλσον σίγουρα. Όμως ψιλοκόλλησε, πιστεύω, σ' ένα σχήμα που δεν είναι και για όλες τις δουλειές.
Κάπου ψιλοκόλλησε κι αυτό φαίνεται και στο ότι, αρχικά έκανε αλλαγές ακόμα και στο 46', ενώ τώρα φτάνει στο ... 80'.

Δεν είναι παράλογη η εμμονή σ' ένα βασικό σχήμα (τι να πούμε τότε για τον Ρεχάγκελ!), αλλά έχω την εντύπωση ότι αυτό το σχήμα έχει και "πινελιές" που δεν είναι του Μουνιόθ, αλλά ίσως προέρχονται από μια πολιτική ισορροπίας στ' αποδυτήρια... Ξέρω και γω;

Άσε που διαβάζω για Σκαλόνι και τρελαίνομαι: μα δεξί μπακ έχουμε τον Νίλσον, δεν πάσχουμε τόσο πολύ εκεί ώστε να πάρουμε ένα τέτοιο παίχτη εκεί!

Ανώνυμος είπε...

Με κάλυψε ο Μιχάλης περί Βέλιτς γιατί δεν τα έγραψα χθες όταν έλεγα ότι το μοντέλο του 2004 (που προώθείται από τη μία μερία) δε θα πιάσει το 2007.
Μιχάλη τα αποδυτήρια πρέπει να τα χρεώνεται ο προπονητής και όχι ο τεχνικός διευθυντής. 'Οπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει. Για να γίνεται αυτό τον προπονητή πρέπει να τον σέβονται οι παίχτες.
Τα παραδειγματα σουμ, σκάζνι, μαλεζάνι και μπάκε πρέπει να μας διδάξουν κάτι.
Επειδή ο ισπανός είναι σεβαστός για αυτό πρέπει να στηριχτεί από τη διοίκηση. Πως; Να γίνει κατανοητό από όλους εκεί μέσα ότι αυτός κάνει κουμάντο και ότι κανένας Βέλιτς ή Λιβαθηνός ή όποιος άλλος, δε θα μπορεί να μπει στα πόδια του για κανένα λόγο.
Έτσι θα κοπεί ο αέρας στον κάθε Μάντζιο που με υφάκι του λέει "οκ coach βάλε μου πρόστιμο" εννοώντας σε γράφω στα @@ μου.
Τέλος να μπει ένας Παναθηναϊκός στο αγωνιστικό τμήμα της ομάδας που θα μπορεί να τους κάνει όλους εκεί μέσα να σκεφτούν ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΑ.

Quiz: Ποιός όπου σταθεί και όπου βρεθεί (περιοδικό, εφημερίδα, ραδιόφωνο) εξυμνεί το Βέλιτς και λέει ότι αν κάποιος θα είναι του χρόνου στον Παναθηναϊκό θα είναι ο Βέλιτς και ότι ο τελευταίος θα πρέπει να χτίσει την ομάδα του χρόνου;

SniperAthens είπε...

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟ-GREEN


(είχα συνεννοηθεί με το γιατρό του να του διπλασιάσει τη δόση για να δούμε πως θα αντιδράσει, αλλά φαίνεται ο γιατρός αυτοβούλως την πενταπλασίασε και ο παππούς είδε ΟΡΑΜΑ)

(Αν και ομολογουμένως σε ότι αφορά στον ΠΑΠ, έγραψα μέρες πριν ότι Λυμπεροπουλίζει και ότι αν θεωρήσω ότι ισχύουν οι αιτιάσεις περί "πιασμάν" θα έχουμε προγραφές όπως Ριζούπολη )

KAI MIA ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ:

Έβλεπα χτες ξανά το βίντεο της συνέντευξης τύπου του Μαλεζάνι μετά το 1-1 με τον Ηρακλή (το περίφημο Cazzo). Αφήνοντας κατά μέρος το αν ο Μαλεζάνι (ο Μουνιόθ, ο Χ, ο Ψ, ο Ω) είναι καλοί ή κακοί προπονητές ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι υπάρχει ενα ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΚΛΩΜΑ "ανθρώπων" μοναδικός στόχος των οποίων είναι η επίθεση-αποδόμηση των προπονητών του ΠΑΟ. Δεν αναφέρομαι στην αγωνιστική κριτική γιατί όλοι ξέρουμε ότι οι περισσότεροι δημοσιογράφοι είναι άσχετοι, αλλά ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ της προσωπικότητας μέσω κατάπτυστων δημοσιευμάτων και αναίσχυντων επιθέσεων.

Ανώνυμος είπε...

sniper αντε,βοηθα λιγο γιατι παιζουν μπαλλα μονοι τους οι ΤΤ+Μιχαλης! :pppppp

green εντος κλιματος οι πληροφοριες που μεταφερεις...τον Αντζα λεει τον θελει ο ιδιος ο Ισπανος.Θα μεινει ομως ο ιδιος?Προσωπικα-εκτος απ την επιμαχη φωτο με τον Κυριακο-δεν εχω κατι εναντιον του,χαμηλων τονων παιδι ειναι,εφυγε πληγωμενος απ το γαυρο...μηπως θα γυρισει κι ο Σωτος για να καθεται...απο κατω του?
Ο Καρα ειναι παναθηναικαρα-το θεμα ειναι ο Τζιγγερ θελει πισω παικτη της Ριζουπολης?Παντως αντι για το διδυμο Τζιολη-Μποβιο θα ταιριαζε πολυ καλυτερα ο Καρα μ'εναν απο αυτους,ελλειψει ΕΚΙ βεβαια.

counter sniper ποια ειναι η απαντηση στο κουιζ?

SniperAthens είπε...

τι να βοηθήσω, αυτός θέλει νοσοκομειακή υποστήριξη 24/7


άσε με με τον παλιόγερο που βλέπει οράματα...

ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΦΟ. Π. και το κρύβει (αλλά και πάλι το παλιόγερος ισχύει) ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ???

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζεται να πω ότι συμφωνώ με διάφορους προλαλήσαντες για τα θέματα "σεβασμός παικτών προς τον προπονητή" και το (συναφές) "αποδόμηση προπονητών μας από ένα ορισμένο κύκλωμα στα μμε και αλλαχού". Τα έχω πει επανειλημμένα και, πρόσφατα, αγανακτισμένα με αφορμή την απειθαρχία του ΠΑΠ ...

Το βίντεο της συνέντευξης του Μαλεζάνι αποτελεί ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ.

------

Sniper έχω περάσει το πολυπόθητο βίντεο σε DVD και απομένει να φτιάξω κόπιες!

------

Ανώνυμος είπε...

Ο Κάρα δεν γυρνάει Ελλάδα, είπε στον Αλέξη Σπυρόπουλο ότι θα γυρίσει Ιταλία.

Για κάποιον που το ανέφερε να πω ότι ο Νίνης στην εφηβική ομάδα έπαιζε δεκάρι, ο Μουνιόθ τον έβαλε δεξιά, λόγω σωματοδομής. Και ο Δομάζος στο ντεμπούτο του είχε παίξει δεξιά.

Εμένα η ερώτησή μου είναι με ποια κριτήρια προσλήφθηκε το καλοκαίρι ο Βέλιτς ως βοηθός προπονητή? Ποιος μεσολάβησε? Τι κονέ έχει με τον Τζίγγερ? Γιατι να τον προσέγγισε μόνος του ο Τζίγγερ αποκλείεται.

Και όχι ο Μάντζιος δεν έχει δικαίωμα να κρατάει μούτρα, ούτε να λέει να πληρώσω πρόστιμο. Γι αυτό που είπε και μόνο θα έπρεπε να μείνει στην εξέδρα ως το τέλος της χρονιάς. Που σαι ρε Εκι να του ρίξεις καμιά μάπα να ξελαμπικάρει.

Επίσης ο Μουνιόθ δεν χρησιμοποιεί Δάρλα, Κώτσιο γιατί δεν του αρέσουν ως παίκτες. Τους θεωρεί άμπαλους τι να κάνουμε. Ο Βύντρα βέβαια απ΄ότι ακούγεται έχει χοντρό βύσμα γι αυτό δεν κουνιέται.

Και ο Σκαλόνι παίζει και αμυντικό χαφ

SniperAthens είπε...

@henriksen: "Που σαι ρε Εκι να του ρίξεις καμιά μάπα να ξελαμπικάρει."

μη λες τέτοια γιατί μετά λένε ότι ο Έκι είναι ο ρουφιάνος της διοίκησης :-)

@dvd-man: άντε ντε, κοντεύουμε να φτάσουμε στην ηλικία του γέρο-green με το dvd

Ανώνυμος είπε...

Σε ποιον χρωστάει αυτή η χώρα να βιώνει τέτοιες ακραίες ξεφτίλες...

Δεν υπήρχε χειρότερο σενάριο απ το να διασυρθούμε απ τους Τούρκους τέτοια μέρα...

Δυστυχώς η εθνική έγινε και πάλι ο καθρέφτης της Ελληνικής παθογένειας...

Ανώνυμος είπε...

@henriksen: "Που σαι ρε Εκι να του ρίξεις καμιά μάπα να ξελαμπικάρει."

Χαχαχαχά! Ρε συ "πρώην a", όταν ήσουν "a" εσύ δεν τα είχες χώσει στον ΕΚΙ ("ρουφιάνος του Τζίγγερ"), μετά τη φάση που πλακώθηκε ... ή θυμάμαι λάθος αδερφέ;

Το ότι ο ΣΚΑΛΟΝΙ παίζει και αμυντικό χαφ, δεν μου λέει εμένα τίποτα μιας και η θέση του είναι δεξί μπακ. Κι ο ΜΠΙΣΚΑΝ έπαιζε, υποτίθεται, σε όόόόόλες εκείνες τις θέσεις που τον πηδήξανε να παίζει σ' εμάς ... αλλά τον κάψαμε τον άνθρωπο.

Για τον ΒΕΛΙΤΣ, πράγματι θα είχε ενδιαφέρον να ξέραμε ποιός τον επανέφερε. Έχω πάντως την εντύπωση (και νομίζω ότι στέκει) πως η κεντρική ιδέα του καλοκαιριού ήταν η επαναφορά ενός σχήματος α λα "Σουμ-Ζάετς". Μιας κι ο Ζάετς δεν ήθελε, επιλέχθηκε ο Βέλιτς δίπλα στον "Σουμ" (=προπονητής από το πουθενά) Μπάκε.

Τι διάολο βύσμα μπορεί να έχει ο Βύντρα; Τελοσπάντων, αποδείχτηκε πως δεν είναι αυτός ό,τι χειρότερο διαθέτουμε!

@ sniper τι να κάνω κι εγώ ο γεροξεκούτης; να φανταστείς ότι ο pc μου δεν έχει dvd ...

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΥΡΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΤΖΙΚΕΡ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ!

ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΣΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑΡΑ ΤΗΣ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗΣ!

ΦΑΝΗΚΕ ΚΑΙ ΠΡΟΧΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΡΑΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΘΟΥΝ!

ΕΙΔΙΚΑ Ο ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΕ Ο ΑΣΠΛΑΧΝΟΣ ΡΑΛΙΣΤΑΣ!

ΑΛΛΑ ΚΙ ΟΙ ΜΠΑΣΙΝΑΣ, ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ, ΦΥΣΣΑΣ, ΣΕΙΤΑΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΙΣΧΡΑ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕ Ο ΚΑΒΟΥΡΙΑΣ, ΦΑΝΗΚΕ ΠΡΟΧΤΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝΕ ΑΛΛΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ!

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ!

ΤΖΙΚΕΡ ΔΙΑΛΥΣΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ!

Ανώνυμος είπε...

Τζόνυ το έγραψα γνωρίζοντας εκ των προτέρων την αντίδρασή σου. Επιμένω ότι οι σχέσεις μεταξύ Έκι και Τζίγγερ (και από ότι ακούγεται και Βύντρα) είναι καλύτερες από ότι με άλλους παίκτες και ότι πολλές φορές ο Έκι εμφανιζόταν σαν φερέφωνο, αλλά λέω πού είσαι ρε Έκι για 2 λόγους:
1. Έλλειψε πολύ αγωνιστικά
2. Τελικά ο Μάντζιος τις ζήταγε ο οργανισμός του τις σφαλιαρίτσες του. Βαγγελάκη ξεκαβάλα λίγο

Ανώνυμος είπε...

Χένρικσεν οι 2 λόγοι που σωστά αναφέρεις, ήταν κι εκείνοι που με έκαναν ένθερμο υποστηρικτή του ΕΚΙ και τότε που τα λέγαμε εδώ - είχε μόλις πλακωθεί με τον ΜΑΝΤΖΙΟ και θύμιζα ότι όταν είχε πλακώσει τον ΠΑΠ, είχαμε πάρει Νταμπλ με τον Δημήτρη πρώτο σκόρερ (που σίγουρα φέτος τις θέλεις τις σφαλιάρες του με το παραπάνω!).

Και τότε, ίσως και νωρίτερα ακόμα, θύμιζα (πέρα από το δεδομένο υγιές πάθος του Αργεντίνου για την ομάδα) σε όσους λέγατε ότι μιλάει πολύ και κάνει λίγα, πως περισσότερα από τα μισά γκολ της ομάδας στις προηγούμενες σεζόν προέρχονταν από ασίστ του ΕΚΙ.

Τελοσπάντων, το θέμα είναι η έλλειψή του ή εν πάση περιπτώσει η έλλειψη ενός τέτοιου παίκτη φέτος... Στον ΙΒΑΝΣΙΤΣ, που αγοράστηκε γι' αυτό το λόγο, ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ δεν δόθηκαν οι απαιτούμενες ευκαιρίες. Γιατί τα υπόλοιπα χαφ μας δεν το γνωρίζουν το κόλπο.

ΥΓ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΤΙ Ο "ΤΖΙΚΕΡ" ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 4άρα ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ :-) :-))

Ανώνυμος είπε...

@sniper

Ε ρε μανία με τον ΣΟΦΟ Π. Είπαμε, δεν είμαι! Όσο για το περιεχόμενο του "οράματός" μου, περίμενε... (η αλήθεια είναι βέβαια ότι είχα πιει κάτι παραπάνω...)

@all

Συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ να κατηγορήσω τον Μουνιόθ επειδή δεν δίνει ευκαιρία στον Κώτσιο να παίξει αριστερό μπακ (που έχει να παίξει πάνω από 6 μήνες μπάλα), στον Σέριτς (που έχει πάρει προκλητικά πολλές ευκαιρίες και είμαστε όλοι έξαλλοι μαζί του) ή στον Δάρλα (που την προηγούμενη φορά που επανήλθε, έπαθε υποτροπή στο δεκάλεπτο...).

Το μόνο πράγμα που, κατά τη γνώμη μου, είναι αντικείμενο "τεχνικής" συζήτησης, είναι η θέση του Ίβανσιτς. Η άποψή μου είναι ότι ο Αυστριακός, ειδικά όπως παίζει ο Παναθηναϊκός, είναι πολύ πιο χρήσιμος εκεί αριστερά. Φοβάμαι ότι αν παίξει στο κέντρο, με δεδομένη τη δυσκινησία των υπολοίπων χαφ, θα εξαφανιστεί. Πιθανόν, αν παίζαμε 4-2-3-1, με δύο αμυντικά χαφ, ο Αντρέας να μπορούσε να παίξει στο κέντρο της "τριάδας" (τί λέει άραγε ο "γκουρού" sniper επ΄ αυτού;).

Τώρα, γιατί παίζει ο Παπ - είμαι, θυμίζω, από τους πρώτους που του τα έχουν χώσει χοντρά...: Μα παίζει, γιατί συνολικά, αυτή τη στιγμή η ομάδα πορεύεται με τρεις (3) όλους κι όλους επιθετικούς!!! Και παίζει επειδή ο Βαγγελάκης ο Μάντζιος είναι πολύ αναξιόπιστος αν και ιδιαιτέρως ταλαντούχος και, επί πλέον, την έχει δει Βαν Μπάστεν! Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα! Γι αυτό παίζει ο Παπ! Ή μήπως να ξαναθυμίσω ποιος ζητούσε απεγνωσμένα επιθετικό τον Δεκέμβριο;

Και επειδή πολύ κουβέντα έγινε για τον Βέλιτς, θα επαναλάβω την τοποθέτησή μου: δεν έχω κάτι συγκεκριμένο εναντίον του, αλλά δεν κατανοώ από που πηγάζει όλη αυτή η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και η υπερεξουσία που αρχίζει να συγκεντρώνει! Η ιστορία του δεν δικαιολογεί κάτι τέτοιο, άρα πρόκειται για ένα ακόμα "πείραμα" του ραλίστα, όπως τόσα και τόσα που έχουμε λουστεί τα τελευταία χρόνια, το οποίο, νομοτελειακά, έχει ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας. Όταν μάλιστα ακούω για "διασυνδέσεις με την πορτογαλική αγορά", "γνωριμίες" και άλλα παρόμοια, σόρρυ, αλλά με ζώνουν τα φίδια!

Δείτε το από κάποια απόσταση:

Ως διοίκηση, εμπιστευόμαστε τον Βέλιτς, που μπορεί να αποδειχθεί "λίρα εκατό" αλλά μέχρι τώρα το μεγαλύτερο επίτευγμά του είναι ότι διετέλεσε βοηθός του Σάντος και την ίδια στιγμή, διστάζουμε να εμπιστευθούμε τον Μουνιόθ, γιατί μπορεί να "μην κάνει"...

Παράλογο;

Υ.Γ. Και για όσους, δικαιολογημένα έστω, επικαλούνται τη σωστή διαχείριση του Βέλιτς στο μεσοδιάστημα Μπάκε-Μουνιόθ, έχω να πω ότι και ο Τότης ο Φυλακούρης μια χαρά τα είχε πάει μεταξύ Σκάζνι και Μαλεζάνι. Μήπως να φέρουμε πίσω τον Τότη για Γενικό Αρχηγό ή δεν ξέρω και γω τί άλλο;

SniperAthens είπε...

χχχμμμμ... τελικά έχουν μεγάλη επίδραση τα φάρμακα του γέρου... "κάτι παραπάνω" = ένα κουβά ψευδοεφεδρίνη?

Βρε αφού τα ξέρεις όλα, την ΕΙΔΗΣΗ γιατί δε τη γράφεις?

Ανώνυμος είπε...

@sniper
Με κατάλαβες! Είμαι ντοπέ!

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά καλά να'μαστε να κάνουμε την πλακίτσα μας στο μπλογκ γιατί μετά τις σημερινές ειδήσεις/δηλώσεις ("δεν το βλέπω να μένω, χρειάζομαι ψυχολόγο για κάθε παίκτη, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ"), είναι πλέον βέβαιο ότι ο Μουνιόθ δεν θα μείνει. 1000%

Οπότε αναμένουμε να σκάσει η βόμβα.
Μπάγεβιτς, Πεσέιρο, Κούπερ ή "Μπάκε", "Σκάζνι"?
Και ας κρατήσουμε τηνανάσα μας μπροστά στην τιτάνια μονομαχία Βέλιτς-Λιβαθηνού.

In the end there can be only one...

SniperAthens είπε...

βρε γερο-μπισμπίκη το κονέ σου (ο ρουφ σου δηλαδή) δε σου τα είπε ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ. Γιατί?

Μήπως ελπίζει ότι αν τα μάθεις ξαφνικά πάθεις τίποτε και σε ... ξεφορτωθεί?

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω φίλε sniper! Με έχεις αναστατώσει! Μου κρύβουν κρίσιμες πληροφορίες οι πηγές μου; Πες μου σε παρακαλώ τί ξέρεις γιατί δεν θα το αντέξω!

Ανώνυμος είπε...

@ Greenheart,

μάλλον δεν πρόσεξες ότι, για τη θέση του αριστερού μπακ στην κριτική μου στον ΜΟΥΝΙΟΘ, ανέφερα και τη μη-χρησιμοποίηση ("ούτε για ένα λεπτό") του ΜΠΟΥΤΖΙΚΟΥ. Οπότε;

Έπειτα, η ιδέα ήταν η εξής: ξεκόλλα τον ΛΕΟΝΤΙΟΥ από αριστερό μπακ και πέρνα τον χαφ, όπου παίζει σαφώς καλύτερα από μπακ και είναι και πιο καλός πασαδόρος από ΤΖΙΩΛΗ-ΜΠΟΒΙΟ ... Και βέβαια, πέρνα μπροστά του στον άξονα για επιτελικό τον ΙΒΑΝΣΙΤΣ. Θα έχεις τότε ένα ταχύτερο και κυρίως πιο δημιουργικό κέντρο; Εγώ λέω ναι κι απορώ γιατί δεν έχει δουλευτεί έτσι το πράγμα - ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΜΑΤΣ ΟΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΕΞΑΡΧΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ (όπως αυτά τα 2 που χάσαμε εντός).

Τέλος: ο ΠΑΠ δεν παίζει επειδή έχουμε μόνο 3 επιθετικούς! Ακατανόητος θα ήταν αυτός ο λόγος, δεδομένου ότι παίζουμε με 2 επιθετικούς, οπότε μπορεί ο 1 από τους 3 να μένει πάγκο - όπως συμβαίνει καθ' υπερβολήν με τον ΜΑΝΤΖΙΟ. Ο ΠΑΠ παίζει επειδή, πιστεύω, ο ΜΟΥΝΙΟΘ εκτιμά την εκρηκτικότητα και ταχύτητά του, θεωρώντας ότι μπορούν να υπερκαλύψουν τα άλλα, σοβαρότατα μειονεκτήματά του. Σωστό μεν αλλά όχι πανάκεια.

Ανώνυμος είπε...

@Τζόνυ

Για τον Μπουτζίκο δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Θα μου άρεσε να δω κι ένα δεύτερο "μωρό" στην ενδεκάδα, αλλά δεν μπορώ να κάνω και κριτική επ΄ αυτού, όταν δεν τον έχω δει ποτέ. Μπορώ επίσης να καταλάβω γιατί πιθανόν ο προπονητής να μην τον θεωρεί έτοιμο.

Για τα υπόλοιπα τεχνικά δεν επιμένω, μπορεί να έχεις δίκιο, μπορεί εγώ να είμαι σωστός - επαναλαμβάνω ότι δεν τα θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικά μπροστά στη συνολική εικόνα σε σχέση με το τί μπορεί να προσφέρει ο συγκεκριμένος προπονητής.

Θα επιμείνω όμως για τον Παπ, υπό την έννοια ότι, όσο ήταν τραυματίας, ο Μάντζιος είχε τις ευκαιρίες του. Θυμάμαι αρκετές καλές στιγμές και πολύ περισσότερες πλήρους εξαφάνισης ή εντελώς λανθασμένης αγωνιστικής συμπεριφοράς. Ο κόουτς κατά τη γνώμη μου "ζυγίζει" τα πράγματα και αποφασίζει ότι προτιμά τον άμπαλο Παπ από τον "μπλαζέ" Μάντζιο - σε κάθε περίπτωση αποφασίζει με τη λογική του "το μη χείρον βέλτιστον".
Υπ΄ αυτή την έννοια παίζει αναγκαστικά. Είναι ή αυτός ή ο Μάντζιος, οπότε, αν για οποιοδήποτε λόγο ο Μάντζιος δεν ανταποκρίνεται, μονόδρομος... (υπενθυμίζω ότι δεν ανήκω στους "φίλους" του Παπ, αντιθέτως...)

Πέρα απ΄ αυτά, θα ήθελα να διαβάσω τη γνώμη σου για το κέντρο της άμυνας. Νομίζω ότι εκεί βρίσκεται η πηγή πολλών δεινών. Πώς τη βλέπεις την επόμενη μέρα; Θα έπρεπε να εξακολουθούμε να στηριζόμαστε στον Μόρις;

SniperAthens είπε...

@green: μόλις φέρει ο Τρομακτικά Τεκμηριωμένος το DVD θα σκεφτώ αν θα σου πω.

Eν τω μεταξύ, δώσε το e-mail σου (ξέρεις γέρο μου τι είναι e-mail?)

Ανώνυμος είπε...

@sniper

Νεαρέ μου φίλε, γράψε μου το δικό σου και θα σου απαντήσω αμέσως. Υπάρχει λόγος...

SniperAthens είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

TT σιγουρα δεν υπεγραψες εσυ σαν τωνης ριζοπουλιδης?γιατι θα εσκιζα το διπλωμα ντετεκτιβ αν δεν εισαι εσυ!

γκρην κι εγω θελω το email σου!
mine is s...@gmail.com

Ανώνυμος είπε...

Squarelgc όπως είπα, "θα μπορούσα να το είχα γράψει εγώ" του ... Τώνη Ριζοπουλίδη - και ναι, εγώ το είχα γράψει, ο αθεόφοβος :-)

Greenhrt να μην ξεχνάμε πώς έπαιξε ο ΜΑΝΤΖΙΟΣ στα ματς με το μΠΑΟΚ, ήταν λυσσασμένος, απίθανος, καμμιά σχέση με το μπλαζέ (που έχεις δίκιο ότι υπάρχει το ρημάδι).

[Πάντως με βλέπω από μια μεριά να σκέφτομαι και να γράφω όλα αυτά τα ... εμβριθή προπονητικά, και βάζω τα γέλια με το μούτρο μου: ρε άσχετε ψωνάρα, του λέω, αλλά πού, είναι απορροφημένο το ψώνιο.]

Sniper, το Dvd βγήκε κοντά 4 ώρες -εκτός από το ματς έγραψα και τις "3 Ταφές του Μελκιάδες Εστράδα" συν μια σπέσιαλ μικρού μήκους του σεναριογράφου!!! Να δω τώρα πώς θα τα κουμαντάρω.

SniperAthens είπε...

θα μας καλέσεις σπίτι σου - φρόντισε να έχεις οξυγόνα για τη γερουσία (square, green κλπ μνημεία) και θα πιούμε και θα μας πούνε οι παππούδες ιστορίες και θα πάρουμε και το DVD.

Ανώνυμος είπε...

square το mail μου είναι

paliogeros@kaph.gr

squarelogic είπε...

εφτιαξες ΟΝΤΩΣ τετοιο λογαριασμο γκρην?αν ναι,περασες στην αθανασια!!!

ΤΤ τι τα εχουμε τα διπλωματα?
4 ωρες dvd θαχει πεσει μεγαλη συμπιεση...δε λεω καλες οι 3 ταφες,αλλα μετα το ντερμπυ????
εκτος αν εννοεις τις 2 που μας κανανε ηδη Ατρομητος+Εργοτελης κι ερχεται και 3η!!! -)

Ανώνυμος είπε...

χαχα λέτε να έρθει και 3η ταφή από την Ξάνθη?

Λοιπόν όχι και να κάνουμε κριτική στον Μουνιόθ επειδή δεν έβαλε τον Μπουτζίκο!! Έλεος! Πάντως έχει μπει απρίλιος σχεδόν, το πρωτάθλημα ουσιαστικά τελείωσε, τι περιμένουν? Να δουν αν θα πάρουμε το κύπελλο? Μέτα την πρόσφατη παραφιλολογία/ραδιοαρβύλα δεν πρέπει να τον καλέσει να μιλήσουν?

SniperAthens είπε...

@square: αμφιβάλλεις ότι αυτό είναι το e-mail του?

Το αυτοκίνητό του το έχεις δεί? Έχει κολλημένο στο πίσω τζάμι ένα "Η" ("Η"=ηλικιωμένος), κατ' αντιδιαστολή του "Ν" που βάζουν οι ΝΕΟΙ οδηγοί.

Ανώνυμος είπε...

@sniper

Μα τί λες νέε μου! Σιγά μην οδηγώ. Μου έχουν αφαιρέσει το δίπλωμα προ καιρού!

Ανώνυμος είπε...

Έχει την πλάκα του το πως αυτοί που πέρσυ σκιζόντουσαν να μείνει ο Μαλεζάνι γιατί δεν πρέπει να μείνει στη μέση η προσπάθεια του τρισμέγιστου εκείνου allenatore φέτος κρίνουν με "αγωνιστικά κριτήρια" τον νυν προπονητή της ομάδας μας.
Square αυτό κολλάει στην ερώτηση που έιχα κάνει, όπως κολλάει και σε σημερινό πρωτοσέλιδο που ο ισπανός θα μιλήσει με Τζίγγερ και Βέλιτς (λες και ο δεύτερος αποφασίζει....ή οχι;) για το τι θα γίνει.
Πάντως όσο περνάνε οι μέρες το σενάριο που έγραψα αρκετά comments πριν -για προσπάθεια να εφαρμοστεί το μοντέλο του 2004- φαίνεται να κερδίζει έδαφος και αυτοί που λένε ότι θα τον φύγουν τον ισπανό γίνονται όλο και περισσότεροι.

Ανώνυμος είπε...

@counter-sniper

Άρα, λοιπόν, αφού θα αναβιώσει το μοντέλο 2004 με τον Βέλιτς στη θέση του Ζάετς, αναμένεται και ο επόμενος Σουμ. Καλώς να τον δεχτούμε.

Ανώνυμος είπε...

(Αναμένουμε κιόλας και την κόρη του νέου μας προπονητή :-))))

....ο Βέλιτς δεν είναι Ζάετς όμως και το 2007 δεν είναι 2003...
θα δείξει.

Ανώνυμος είπε...

@counter-sniper

Μα προφανώς, η απόφαση θα ληφθεί με κριτήριο την κόρη! Χωρίς κόρη, προπονητή δεν παίρνουμε!

SniperAthens είπε...

και τι να κάνεις εσύ με την κόρη γερο-μπισμπίκη γκριν-ιάρη?

μόνο να κοιτάς - κι αυτό μέχρι να θολώσουν τα γυαλιά σου...

Ανώνυμος είπε...

@sniper

Αγαπητέ μου teenager, έχεις μείνει πίσω. Η επιστήμη έχει προχωρήσει. Με τα κατάλληλα σκευάσματα, όλοι έχουμε ελπίδες...

SniperAthens είπε...

άσε τα σκευάσματα και βάλε κολύριο γιατί ΔΕ βλέπες τα mail σου

Ανώνυμος είπε...

@sniper

Καθάρισα τα γυαλιά αλλά δεν βλέπω τίποτα! Είσαι σίγουρος ότι το έστειλες σε μένα; Μήπως από το νεανικό σου ενθουσιασμό το έστειλες πουθενά αλλού;

SniperAthens είπε...

έχεις βαλθεί να με τρελλάνεις... άντε να στο ξαναστείλω

Ανώνυμος είπε...

Καλά ωρέ Χένρικσεν, το ξεφτίλισες. Έκανα εγώ (ή άλλος κανείς εδώ) κριτική στον Μουνιόθ επειδή δεν έβαλε τον ... Μπουτζίκο;

Τελοσπάντων. Για τον ΜΟΥΝΙΟΘ λοιπόν, θυμίζω κάτι που σας είχα πει προ καιρού και επιμένω ότι έχει σημασία: ότι το πρωτάθλημα στην Ισπανία τελειώνει ένα μήνα και βάλε ΜΕΤΑ από το δικό μας. Που σημαίνει ότι ...;

Μακάρι πάντως να φωτιστούν άπαντες και να μείνει μαζί μας και την επόμενη σεζόν τουλάχιστον.

Ανώνυμος είπε...

καλα, sniper εισαι τεραστιο ζιζανιο!ακου paliogeros@kaph.gr!!!
και ειχα και τον γκρην ικανο για τετοιο αυτοσαρκασμο!!!στεκεται στο υψος του ομως...κι ας τουχουν παρει χρονια το διπλωμα!

για την ομαδα,τι να πω!καλα που τοχουμε ριξει στην πλακα μεταξυ μας γιατι αλλιως θαχαμε μαυρες πλερεζες.Εν αναμονη της νεας...κορης λοιπον!(καλα αυτος ο Μουνιοθ δεν εχει καμια κορη,μηπως και τον κρατησουν...τον φουκαρα?)

Ανώνυμος είπε...

ΤΤ, sorry αν παρανόησα, αλλά απάντησα έχοντας διαβάσει αυτό:

" τζόνυ τουρτούρας said...

@ Greenheart,

μάλλον δεν πρόσεξες ότι, για τη θέση του αριστερού μπακ στην κριτική μου στον ΜΟΥΝΙΟΘ, ανέφερα και τη μη-χρησιμοποίηση ("ούτε για ένα λεπτό") του ΜΠΟΥΤΖΙΚΟΥ. Οπότε;"

Ρε παιδιά απληροφόρητους σας βρίσκω, ο Μουνιόθ έχει ΔΥΟ κόρες. Οπότε πληροί τις προϋποθέσεις! Ανανέωση συμβολαίου τώρα!

Ανώνυμος είπε...

Εν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ Αδελφέ Τουρτούρα...

Δεν έχει μέιλ η τίποτα... πως θα βρεθούμε;

pappas10@hotmail.com και όταν ο τουρτούρας επιβεβαιώσει να σβηστεί παρακαλώ.

Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτίμηση.

Παππάς10.

SniperAthens είπε...

Άριστα έκανες πάτερ κι έβαλες το e-mail σου γιατί έχουμε και κάτι γέρους εδωμέσα να τους εξομολογήσεις καλού-κακού...

έχουμε μήπως και κανένα συμβολαιογράφο για να μου γράψει τις συντάξεις τους?

Ανώνυμος είπε...

Μα βρε sniper! Σε έχω φροντίσει στη διαθήκη μου. Μην ανησυχείς. Επίσης έχω και 10 μετοχές της ΠΑΕ, από το '80, ξέρεις, τότε που τα σωματεία έγιναν ανώνυμες εταιρείες. Έχουν την υπογραφή του καπετάνιου. Σου τις αφήνω κι αυτές.

SniperAthens είπε...

έχετε καταντήσει το blog "Jurassic Park"

Ανώνυμος είπε...

ΧΕΝΡΙΣΚΕΝ, πήρες ένα κομματάκι από τα λεγόμενά μου. Αν διαβάσεις όλο το κατεβατό που είχα γράψει, έλεγα ότι θεωρώ λάθος του Μουνιόθ που βάσταγε τον ΛΕΟΝΤΙΟΥ αριστερό μπακ τη στιγμή (1) που είναι σαφώς καλύτερος σαν δημιουργός χαφ και (2) που ήταν ήδη καλά οι Δάρλας και Κώτσιος - κι εκεί ακριβώς, μέσα σ' αυτές τις σκέψεις, αναφέρθηκα στον ΜΠΟΥΤΖΙΚΟ σαν 3η εναλλακτική λύση (για τα ματς με Εργοτέλη-Ατρόμητο βρε αδερφέ!) για αριστερό μπακ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ να ενισχυθεί το κέντρο με μ' ένα παίκτη σαφώς δημιουργικότερο των Τζιώλη-Μπόβιο. Αυτά.

@ ΠΑΠΑ-ΜΙΧΑΛΗ, είδα το mail σου και θα σου γράψω για τα περαιτέρω αύριο (Παρασκευή 30).

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλά τον Λεοντίου δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά τον ανεβάζαμε (και εγώ μαζί),αιώνιο ταλέντο τον κατεβάζαμε.

Ο Κώτσιος δεν πιστεύω ότι αξίζει για οτν ΠΑΟ, πόσο μάλλον αν προέρχεται από 7μηνο τραυματισμό και υπάρχουν κρίσιμα ματς.

Ο Δάρλας ταλαιπωρήθηκε από τις θλάσεις (να ναι καλά το ιατρικό τιμ για την διπλή υποτροπή κατευθείαν όποτε επέστρεφε) και γενικά χάθηκε στη γενικότερη μετριότητα, είναι πιο αναξιόπιστος και από τον Σέριτς, ακόμα και αν έχεισπουδαίο ταλέντο.

Συνεπώς η γύμνια της ομάδας στα χαφ, δεν είναι λάθος του Μουνιόθ, ούτε θα έσωζε την κατάσταση ο Λεοντίου. Εγώ το μόνο που ρωτάω είναι γιατί δεν έπαιξε έστω ένα ματς στον άξονα ο Ίβανσιτς. Αλλά ρε παιδιά στην τελική, ο προπονητής γενικά ξέρει καλύτερα από εμάς 9/10 φορές

Ανώνυμος είπε...

ΧΕΝΡΙΚΣΕΝ, αν είχες διαβάσει τον συλλογισμό μου, θα έβλεπες ότι μιλούσα για τη μη-χρησιμοποίηση του ΙΒΑΝΣΙΤΣ στον άξονα! Δλδ γι' αυτό που λες κι εσύ τώρα εδώ.

Έλεγα λοιπόν ότι η ομάδα έχει πρόβλημα στον άξονα και ειδικά στο κέντρο της, κι ότι θα έπρεπε να παίξει εκεί ο ΙΒΑΝΣΙΤΣ συνεπικουρούμενος σε κάποια ματς από τον ΛΕΟΝΤΙΟΥ. Για να γίνει αυτό, θα έπρεπε (έλεγα) να παίξει άλλος αριστερό μπακ αντί του Λεοντίου, ήγουν κάποιος εκ των Κώτσιου, Δάρλα ή και Μπουτζίκου σε κάποια ματς.

Για τη μη-χρησιμοποίηση του ΑΝΤΡΕΑΣ στον άξονα - σε μια θέση όπου κάνει παπάδες με την Εθνική Αυστρίας αλλά και μ' εμάς όποτε έπαιξε εκεί (π.χ. με τον μΠΑΟΚ μέσα, και τη γκολάρα που έβαλε με προσωπική του επέλαση) -, δε νομίζω να φταίει ο ... Τζίγκερ [πλάκα κάνω] ή εκείνος που τον συμβούλεψε να πάρει τον Αυστριακό ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΚΙ, δλδ στον άξονα. Ούτε φταίνε αυτοί, νομίζω, για τη χρησιμοποίηση του ΠΑΠ σ' αυτή τη θέση, για την οποία δεν κάνει ο άνθρωπος (καλύτερος θα ήταν αριστερό εξτρέμ ο Μυτόγκας).