Παρασκευή, Μαρτίου 30, 2007

Αντί σιωπής. Μια έκκληση

Κοιτάχτε... Μετά τα χθεσινά, λίγο νόημα έχουν οι πολλές οπαδικές κουβέντες.

Είμαι βέβαιος ότι το "δημογραφικό προφίλ" (που λένε και οι έρευνες) των συμμετεχόντων στο παρόν μπλογκ, είναι διαφορετικό από εκείνο όλων αυτών που θα μπορούσαν να έχουν συμμετάσχει στα χθεσινά. Πλην όμως, στην περίπτωση που κάποιος που έχει πάρει πολύ κακές στραβές (ή ξέρει κάποιον που έχει πάρει πολύ κακές στραβές) μας διαβάζει, έχω να πω τα εξής.

Επειδή γνωρίζω ότι σε πολύν κόσμο που είναι άμεσα μπλεγμένος με όλα αυτά, πέρα από το σοκ, πέρα από την θλίψη (ιδιαίτερα όσων ξέρανε το παλικάρι), σιγοβράζει αν δεν έχει ήδη ξεχειλίσει η διάθεση για "εκδίκηση". Επειδή ένας νεκρός από αυτές τις μαλακίες είναι ήδη κάτι το αδιανόητο. Επειδή η αδρεναλίνη είναι μακράν το πιο σκληρό διεγερτικό. Επειδή τέλος πάντων αυτό ή θα κοπεί νωρίς ή θα εξελιχθεί σε ανοιχτό πόλεμο.

Ένα έχω να σας πω, "απέξω" από όλα αυτά και με αρκετή ηλικιακή απόσταση:

Άστε το.

Μανάδες θα κλαίνε, οι φυλακές θα γεμίζουν και κανένας μαλάκας πρόεδρος δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί για κανέναν σας. Κανένας δεν θα ενδιαφερθεί για κανέναν σας εκτός από εκείνους που θα εκμεταλλευτούν τoν θάνατο, τον τραυματισμό ή την φυλάκισή σας για δικούς τους σκοπούς. Κανένας παναθηναϊκός, ολυμπιακός, αεκτζής, κανένας, δεν θα "καταλάβει" τίποτα. Γιατί δεν θα υπάρχει τίποτα για να "καταλάβει". Ένα γαμημένο παιχνίδι εις βάρος σας είναι.

Άσ' το. Δεν υπάρχει εκδίκηση. Υπάρχει κι άλλος θάνατος που παραμονεύει.

ΥΓ: πολύ καλό ποστ από τον jesus

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι να πει κανείς φίλοι μου... Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΗ, αυτό είναι γνωστό πια. Πάρα πολύ φτηνή. Μαζί της, φτήνυνε κι ο θάνατος. Και όπως δεν υπάρχουνε πια ήρωες αληθινοί ...

Τελοσπάντων, θα λείψω καμμιά 10ριά μέρες. Εύχομαι καλές γιορτές στην παρέα.

ATHENA είπε...

Κανένας παναθηναϊκός, ολυμπιακός, αεκτζής, κανένας, δεν θα "καταλάβει" τίποτα. Γιατί δεν θα υπάρχει τίποτα για να "καταλάβει". Ένα γαμημένο παιχνίδι εις βάρος σας είναι.

Άσ' το. Δεν υπάρχει εκδίκηση. Υπάρχει κι άλλος θάνατος που παραμονεύει.


ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΟΣΤ ΑΥΤΟ ΕΔΩ...

Ανώνυμος είπε...

Κοίταζα εδώ και δύο μέρες να δω αν θα γράψει κάποιος κάτι...
Έψαχνα διάφορα.
Βρήκα σε γαύρο αυτό και μπράβο του.

http://goalkaixylo.blogspot.com/2007/03/blog-post_31.html#comments

To blog του γαύρου κάποιος εδώ μέσα μου το είπε μετά το 0-1 όταν ζήτησα γαύρικα blog να δω τι γράφουν για το ντέρμπυ.
Ξέρετε γιατί περίμενα να δω σχόλιο; Γιατί όλοι εμείς εδώ και μήνες θάλουμε να δώσουμε συμβουλες στον ραλλίστα για μεταγραφές, για συμβόλαιο στον Μουνιόθ, για όλα.
Για να δω ποιός θα δώσει συμβουλές για να φύγουν τα τσογλάνια...
Ναι ρε τσογλάνια. και δεν το λέω τώρα στα 42, το έλεγα και τότε που ήμουν στην 13. Που φοβόμουν ακόμη και όταν είμαστε μόνοι μας χωρίς αντίπαλους οπαδούς στην Λεωφόρο.

ΥΓ. Πριν τα Χριστούγεννα έγγραψα ένα post σε άρθρο του κουτόχορτου μετά από κάποιο σκαμπίλι αντό ςγηοέδου πως δεν έχει νόημα να ασχολούμαι άλλο και τέτοια και ευχόμουν χρόνια πολλά.
Τότε κάποιοι χαλάρωσαν, πέσαμε στις ευχές και κάποιοι συμφώνησαν.
Τώρα πάλι πριν από γιορτές θα γράψω ξανά πως "δεν έχει νόημα", θα δηλώσω πως γήπεδο γιοκ για εφέτος τπυλάχιστον, γιατί όλοι μας έχουμε ευθύνη.
Θα δη΄λώσω ακόμη πως αθλητικές εφημερίδες γιοκ ακόμη και στις ηλεκρτονικές τους εκδόσεις γιατί έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης, και πως ακόμη και σε αυτό το blog μόνο κρυφές ματιές μέχρι νεωτέρας...
Γιατί τι να τις κάνω τις μεταγραφές, τον προπονητή, τους τίτλους τον Παύλο θεέ, τον Ραλλίστα όταν συμβαίνουν όλα αυτά.
Πρόταση; Ναι θα κάνω. Πρώτη πρόταση και θα πονέσει, τέρμα τα εισητήρια σε συνδέσμους, τέρμα τα υπαλληλίκια, ακριβότερα εισητήρια, αγορά εισητηρίων με πιστωτική από internet λαο στο διάολο όποιος κάφρος δημιουργεί προβλήματα στο γήπεδο.
Καλή Ανάσταση με όλη τη σημασία της...

Ανώνυμος είπε...

Σοφο ποστ απο τον Ταλος.

Περιμενω κι εγω να δω ποιος θα γραψει απο τους εχοντες το δικαιωμα...

gianni συμφωνουμε.Το γηπεδο τοχω κοψει για τους ελλην.αγωνες εδω και χρονια(κι αυτο δε με κανει λιγοτερο Παναθ/κο,οπως θα σπευσουν να πουν μερικοι)για διαφορους λογους,κυριος μεταξυ των οποιων αυτος.

Ανδρομη στις αρχες της 10ετιας του 90.Εχω υποσχεθει σε πιτσιρικα γιο οικογεν.φιλων να τον παρω στο γηπεδο να δει τον αγαπημ.του ΠΑΟ αν παρουμε το πρωταθλημα.Ο τιτλος εχει κριθει απ την προτελευτ.αγωνιστικη και τηρω την υποσχεση μου.Τελευταιο παιχνιδι με ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.
Ως ειθισται,τα καμαρια μας μπαινουν χαλαρα,και πριν καταλαβεικανεις τιποτε ο ΠΑΟΚ προηγειται 0-2 στο 20 και απειλει να μας διασυρει.Καθομαστε διπλα στην 13,η οποια ολη την ωρα υπενθυμιζει φωναχτα πως περνα τον ελευθερο χρονο του "ο ΠΑΟΚ κι η Σαλονικη" εν μεσω μιας γενικοτερης παγωμαρας του υπολοιπου κοσμου(περι τις 30-35 χιλ-καλες εποχες τοτε).Επειδη το ματς στραβωσε,οι ανεγκεφαλοι στρεφονται προς τις διπλανες θυρες,γεματες παναθ/κους που ηρθαν να γιορτασουν τη φιεστα,και απειλει επειδη δεν βριζουμε και οι υπολοιποι στο ιδιο μοτιβο.Κουνανε καγκελα,καποιοι τους απαντουν να αφησουν τις αηδιες,και μερικοι θερμοαιμοι απο αυτους πηδανε τα καγκελα,ο κοσμος αρχιζει να μαζευτεται και απειλουνται επεισοδια μεταξυ μας.
Περιττο να σας πω πως ενιωσα εχοντας και την ευθυνη του 10χρονου ξενου παιδιου.Καπου εκει συνειδητοποιησα οτι δεν αξιζει τον κοπο,και τα επομενα χρονια -συνειδητα-πηγαινα κυριως σε ευρωπαικα παιχνιδια,οπου ο φανατισμος ηταν λιγοτερος.

Το προβλημα δεν ειναι μονο σχετιζομενο με τα σωματεια.Ειναι κοινωνικο.Αυτοι οι αλητες θα βρουν αλλο τομεα να εκτονωθουν,να σπασουν,να μαχαιρωσουν...και ως κοινωνικο ειναι πολυ πιο δυσκολα αντιμετωπισιμο,περα απ την αυστηρη καταστολη και τιμωρια που φυσικα πρεπει να υπαρξει.

Πραγματι,καλη μας "Ανασταση|

SniperAthens είπε...

εγώ σου το είπα gianni - κοίτα κι αυτό http://sportsouting.blogspot.com

SniperAthens είπε...

3 χρόνια σήμερα χωρίς το Γιάννη Κυράστα

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Δύο κουβέντες που είχα να πω τις έγραψα στο μπλογκ μου. Όμως υπάρχει μία σκληρή εκδίκηση που πονάει φίλοι: ΑΔΕΙΑ ΓΗΠΕΔΑ. Μέχρι αυτοί που είναι υπεύθυνοι να πονέσουν εκεί που μόνο νοιώθουν πόνο - στο πορτοφόλι. [Η αστυνομία πάντως χθες ήταν στο Πεδίο του Άρεως, παρατεταγμένη για να μην επιτρέψει τη ... δενδροφύτευσή του. Άξιος ο μισθός τους].

Κοινότητα Εκάλης είπε...

Aδεια γηπεδα και λουκετο στους συνδεσους και οι αρχηγοι τους στον κορυδαλλο, αυτο ειναι σωστο!

Και γηπεδα εκλησίες!

squarelogic είπε...

παγωνια/εγκαταλειψη στο blog μετα τα γεγονοτα και εν οψει Πασχα...
δεν υπαρχει και κανενα σεναριο για να εξαπτει την φαντασια-πρωταθλημα/2η θεση/μεταγραφες...

οποτε καλο Πασχα και Καλη Ανασταση παιδια...

Ανώνυμος είπε...

τις βλακείες της Δέσποινας Παπαδοπούλου για το ματς με τον Ερ. Αστέρα τις ακούσατε?

SniperAthens είπε...

@henriksen: ναι, είδες το πρωτοσέλιδο του φωτός σήμερα?


ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ειδικότερα στους αρχαίους τετράγωνο, πράσινο και dvd-ιστα. Να επιστρέψουν γεροί (προσοχή στον τόνο) για να μας μεταλαμπαδεύουν τη σοφία τους σ' εμάς τους νεότερους.