Τρίτη, Μαρτίου 20, 2007

Ρέκβιεμ για Ένα Όνειρο

Tα δυο απανωτά διπλά από τον νεκρό κι από τον πεθαμένο, καπάκι μετά το ιστορικό (λόγω σπασίματος παράδοσης) διπλό στον γαύρο και λίγο μετά το ιστορικό (λόγω αποτελέσματος και εικόνα αγώνα) διπλό στην ΑΕΚ, αφενός αποδεικνύουν αμετάκλητα πια ότι εκεί που σταματάει η λογική αρχίζει ο Παναθηναϊκός και αφετέρου ακυρώνουν κάθε όνειρο για τις αμέσως προσεχείς σαιζόν, αφού κάθε φορά που πας να ονειρευτείς με αυτήν την ομάδα δεν επακολουθούν απλά στραπάτσα, αλλά η πλήρης και ολοσχερής κατάρρευση.

36 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστή η περιγραφική σου προσέγγιση αγαπητέ Old Boy, αλλά μήπως χρειαζόμαστε και μια αξιολόγηση;

Βάζω κι εδώ το τελευταίο σχόλιό μου στο προηγούμενο post.

-----

@ Square, Green and all, παρακαώ δώστε εδώ την προσοχή σας γιατί το θεωρώ άκρως σοβαρό και κρίσιμο!

Λοιπόν, νομίζω ότι σε σχέση με τα περί "παραμάγαζου" και "έμμισθων δημοσιογραφίσκων" θα πρέπει να μας προβληματίσει βαθύτατα το γεγονός ότι, ενώ η "κυβερνητική" DERBY, βαστάει ακόμα μια επιφυλακτική στάση για τον ΜΟΥΝΙΟΘ (με την πλάστιγγα να γέρνει υπέρ της παραμονής του), τόσο η "αντιπολιτευόμενη" ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ/ΦΩΝΗ όσο και πολλαπλά περισσότερο η "γιαννακουπουλική" ΠΡΑΣΙΝΗ τάσσονται ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΠΟΜΠΗΣ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΟΥ!!!

Σήμερα ειδικά η ΠΡΑΣΙΝΗ ξεσπάθωσε ΑΝΟΙΚΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΥΝΙΟΘ! Τόσο στο οπισθόφυλλο, όσο και στο άρθρο για το "Ποιούς θα διώξει ο Τζίγκερ" αλλά και διάσπαρτα εδώ κι εκεί, η φυλλάδα αυτή περνάει πλέον τα όρια της κριτικής στον Ισπανό και ουσιαστικά ΖΗΤΑΕΙ την αποπομπή του!

ΠΟΙΟ ΚΑΙ ΠΟΥ διάολε είναι λοιπόν ακριβώς το "παραμάγαζο" και τα "υπαλληλάκια" που ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΟΥΝ την ομάδα μας;

Το πράγμα είναι ακόμα πιο κρίσιμο, αν σκεφτούμε ότι τα "Σουμ γερά πάρ' τους τα λεφτά" και "Διώχτε τον τρελό απατεώνα" ΔΕΝ προήλθαν από εκείνους που μάλλον εύκολα έχουν ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΕΙ σαν "υπαλληλάκια" και "τσάτσοι"...

----
Μήπως λοιπόν κάμποσα τρελά πράγματα δεν έχουν να κάνουν με "τρέλα" ακριβώς, αλλά με το παιχνίδι κάποιων ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ;

Ανώνυμος είπε...

Τζόνυ, είναι εύλογος ο προβληματισμός σου.

Έχω να πω τα εξής:

Σημείωνα και χθες ότι, κατά τη γνώμη μου, ο Τζίγκερ στη συγκεκριμένη φάση επιθυμούσε την παραμονή Μουνιόθ. ΄Λλλοι είναι αυτοί που αντιτίθενται στην παραμονή του. Γιατί, αν μείνει ο Ισπανός, πώς θα κάνουν τις μεταγραφούλες τους, τα κολπάκια τους και όλα τα συναφή; Πώς θα πάρουν τις μιζούλες τους; Πώς θα διαιωνίσουν την παρουσία τους στις χρυσοφόρες παρυφές της Παιανίας - ή ακόμα και μέσα στην ίδια την Παιανία, μέσα στην ίδια την όμάδα;

Αν λοιπόν η θεωρία μου περί παραμάγαζων στέκει, είναι λογικό το κλίμα κατά Μουνιόθ να καλλιεργείται από τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ. Ούτως ή άλλως, τα φιλοπαναθηναϊκά media είναι συγκοινωνούντα δοχεία (που λέγαμε και για τις τρομοκρατικές οργανώσεις - τι θυμήθηκα τώρα...), οπότε οι μηχανισμοί υπάρχουν και είναι προσβάσιμοι στους "ενδιαφερόμενους".

Δια του λόγου το ασφαλές, θυμίζω ότι ο Τζίγκερ πάλεψε μέχρι τέλους την υπόθεση Μαλεζάνι - ο οποίος, τελικά, μετά το Σουμ, είναι ο μόνος που επεβίωσε μια ολόκληρη χρονιά, από την αρχή μέχρι το τέλος, παρά το λυσσώδη πόλεμο απ΄ όλες τις πλευρές.

Εν ολίγοις, πιστεύω ότι ο ραλίστας, διαισθητικά έστω, θέλει να εμπιστευθεί έναν προπονητή σε βάθος χρόνου. Είναι ώριμος για κάτι τέτοιο. Απλώς, για λόγους άγνωστους σε μένα, είναι πάρα πολύ ευάλωτος στα παραμάγαζα και τελικά τα σκατώνει. Είπαμε. Ο άνθρωπος είναι πολύ "λίγος".

Ανώνυμος είπε...

Green πολύ σωστά! Ας θυμηθούμε όλοι μας ΠΟΙΟΙ έκαναν το παν για να ξεφτιλίσουν τον Σουμ και τον Ζάετς από την πρώτη στιγμή, ΠΟΙΟΙ έφτασαν σε απίστευτες χυδαιότητες κι απανθρωπιές εναντίον του Μαλεζάνι ... όλα αυτά σε τελικά ανάλυση ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΕΙΔΗ Σουμ-Ζάετς-Μαλεζάνι ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΙΓΚΕΡ, κι ας σκεφτούμε τι σόι παναθηναϊκοί μπορεί να είναι αυτά τα τυπάκια, το κέρατο μέσα, και γιατί κάνουνε ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ στην ομάδα, το φελέκι μου μέσα!

Άμα δεν ξυπνήσει ο Τζίγκερ να δει καθαρά τι τρέχει και κυρίως να πάρει σκουπόξυλο, τίποτα δεν θα γίνει.

Το πολύ-πολύ όλα αυτά τα ΧΑΜΕΝΑ ΚΟΡΜΙΑ να τον φάνε και να οδηγήσουνε την ομάδα μας εκεί που, παρόμοια τυπάκια, οδήγησαν όλες τις μεγάλες ιστορικές ομάδες αυτή τη 10ετία: στο ΦΑΛΙΜΕΝΤΟ, να σέρνεται ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ.

habilis είπε...

Την Κυριακη ειχα την φαεινη ιδεα και ειμουν μεσα .Ειμασταν 3 και ο κουκοs . 3 γκολακια μπηκαν .Μαs πηδηξαν χαλαρα . Ειναι βαρια αρωστο το πτωμα...[βαζελοs]

Ανώνυμος είπε...

Δε ξέρω ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι επιδιώκουν να δημιουργήσουν άσχημο κλίμα στην ομάδα και αν υπάρχουν τέτοιοι.

Επειδή όμως μιλάτε για παραμάγαζα και κλίκες μέσα στην ομάδα μπορείτε να μου πείτε ποιοι είναι υπεύθυνοι γι όλα αυτά.
Ο Παναθηναικός ανήκει εξ ολοκλήρου στην οικογένεια Βαρδινογιάννη και δεν υπάρχουν δύο ή τρεις μεγαλομέτοχοι για να δημιουργούνται πόλοι διαφορετικών συμφερόνταν.
Οταν λέτε ότι υπάρχουν τέτοιου είδους φαινόμενα με παραμάγαζα και λαμόγια δίνει την εικόνα σήψης και παρακμής παρόμοια με την εικόνα μοναρχικών καθεστώτων λίγο πριν τη πτώση τους. Και αυτό βέβαια καθιστά ακόμη περισσότερο υπεύθυνους τους Βαρδινογιάννηδες ή το Τζίγγερ αν θέλετε.

Οχι να το ρίξουμε στη συνομοσιολογία και να ξεχνάμε ποιοι ήταν αυτοί που με τις επιλογές τους έφεραν αυτά τα χάλια...

Κι αν ο κόσμος φωνάζει και κράζει είναι απολύτως φυσιολογικό.

Περιμένει επιτέλους να δει μια ομάδα όπως την ονειρεύεται και τη μια χρονιά διώχνουν τους καλύτερους παίχτες, την άλλη χρονιά φερνουν παίχτες ξοφλημένους και λίγους προς αντικατάσταση αυτών που έδιωξαν, την επομενη φέρνουν κάποιους καλούς παίχτες και φέρνουν προπονητή ένα γέρο κοιμίση.

Ε αι στο διάλο πια. Ποιος φταίει για όλα αυτά. Τι να κάνει κι ο κόσμος να πει ευχαριστώ; Tι να κάνει ο φιλοπαναθηναικός τύπος; Να τους λιβανίζει; Ηταν για πράδειγμα ο Μαλεζάνι πρόσωπο που ενέπνεε σεβασμό;
Ηταν ο κονσεισάο κι ο Μπίσκαν σε θέση να αναπληρώσουν το Μπασινά;
Ηταν ο μπάκε ο προπονητής που θα έφτιαχνε την ομάδα που θέλουμε; Ποιος έφερε όλους αυτούς τους κατιμάδες; H Αθλητική Ηχώ ή ο Παύλος;

Μακάρι να μείνει ο Μουνιόθ...
Ξέρω ότι εξαρτάται κι απ αυτόν και όχι μόνο απ το Τζίγγερ. Κι αν ακόμη έρθει ο Μπάγεβιτς δε πρέπει να αρχίσουμε τις υστερίες και να τον δεχτεί ο κόσμος. Χειρότερα δε νομίζω να τη πάει την ομάδα. Το μόνο που μας έμεινε είναι να περιμένουμε...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Μινχ δεν υπάρχει καμμιά απολύτως αντίρρηση ότι το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι κι ότι το πρόβλημα είναι πρώτα απ' όλη η ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΥΓΜΗΣ στην ομάδα μας. Δεδομένο αυτό.

Ωστόσο δεν πρέπει να υπάρχει και καμμιά αντίρρηση, νομίζω, ότι μαίνεται ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑΣ εναντίον (και) αυτής της ομάδας, ακόμα κι από ανθρώπους που υποτίθεται ότι είναι φίλοι της.

Το να κλείνουμε τα μάτια στο δεύτερο επειδή υπάρχει το πρώτο, δεν το βρίσκω σωστό ... το βρίσκω μάλιστα υποκριτικό τουλάχιστον και δείγμα τελικά ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ για την ομάδα αυτή.

Με την εξής έννοια. Ας πούμε ότι ένας νοικοκύρης δεν είναι και τόσο επαρκής στη διοίκηση του οίκου του. Μέσα σ' όλα, πλακώνουνε και κλέφτες και το ψιλορημάζουν. Οι φίλοι και συγγενείς λοιπόν τα ρίχνουν αποκλειστικά στο νοικοκύρη και δεν βάζουν καμμιά απολύτως φωνή να τρομάξουνε τους κλέφτες, με το ωραίο πρόσχημα ότι "τα ήθελε και τα 'παθε"! Σου φαίνεται σωστή αυτή η στάση;

@petrosskl είπε...

Μου επιτρέπετε λίγο;
Ο Μουνιόθ (μάλλον) είναι καλό προπονητής. Τουλάχιστον ΕΙΝΑΙ προπονητής!
Το ότι είδαμε όμως έναν προπονητή μετά από χρόνια να προσπαθεί να δώσει στυλ στην ομάδα δεν σημαίνει ότι κλείνουμε τα μάτια και δεν του κάνουμε κριτική.
Είμαι από του φανατικούς του Μπάεβιτς, από την εποχή που μας γ...ε κανονικά με τον gay. Παρόλο που θεωρώ drawback τον ερχομό του Σέρβου ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ η ενδεδειγμένη λύση για την ομάδα (με προϋπόθεση την αποπομπή του Ισπανού).
Ο Μουνιόθ, κακά τα ψέμματα, δεν έχει κάνει το ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ... κέρδισε τα ντέρμπυ μεν, αλλά οι απώλειες εντός έδρας ΕΙΝΑΙ σε ποσοστό 90% ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΛΑΘΟΣ. Πες το, ελλιπής προετοιμασία στην ψυχολογία της ομάδας για "μικρά" παιχνίδια, πες το αδιαφορία για τον αντίπαλο και όχι "διάβασμα" του (όπως σοφά έκανε ο gay και τούρκο), πες το κακές επιλογές ενδεκάδας (δύο αμ.χαφ σε παιχνίδια με ομάδες του μισού φορ), πες το κακό κοουτσάρισμα (και ποιους να βάλει να μου πεις!), πες το πειθαρχία (εκεί πιστεύω χωλαίνει πιο πολύ από όλα τα άλλα).
Σε οποιαδήποτε περίπτωση έχει κάνει τα λάθη του και αποδεικνύεται ΞΑΝΑ ότι είναι δίκοπο μαχαίρι η παραμονή ή αποπομπή του... κι αν μείνει και συνεχίσει να κερδίζει τα ντέρμπι και χάνει του χρόνου βαθμούς στη Λιβαδειά για παράδειγμα;
Εν κατακλείδι, ας μην μπούμε σε διαδικασία διαμάχης. Θέλουμε το καλό της ομάδας και το καλό για μένα είναι α) να μείνει ο Ισπανός και να αρχίσει (όχι να συνεχίσει) να παράγει ΔΙΚΟ ΤΟΥ έργο στον ΠΑΟ ή β) να έρθει ο Μπάεβιτς (με τα καλά και κακά που ΟΛΟΙ ξέρουμε) και να μαζέψει τα αποδυτήρια και τους "Παπαδόπουλους", να δώσει στυλ, να έχει τους δημοσιογράφους του, και να ΜΗΝ χάνει από τέτοιες ομαδούλες (γιατί ο Ντούσαν ΟΤΙ και να κάνεις ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΠΟΤΕ από τον Εργοτέλη).
Ότι είναι να γίνει ας γίνει όμως ΤΩΡΑ... άντε μέχρι τέλος Απρίλη...
Αυτά γιατί είχα καιρό να γράψω...

ps. και προς Θεού! ΟΧΙ ο Κούπερ! Μεγαλύτερος απατεώνας δεν υπάρχει από αυτόν!

warzycha είπε...

@petross: Σίγουρα έχει και ο Μουνιόθ τις ευθύνες του. Ευθύνες που επ' ουδενί λόγο μπορούν ή πρέπει να οδηγήσουν στην αποπομπή του (κατά τη γνώμη μου). Επίσης, με τίποτα δεν έχει το 90% της ευθύνης! Ισχύουν όσα γράφω στο προηγούμενο post μου. Έλεος! Με τι υλικό δηλαδή πρέπει να κάνει θαύματα; Και ας μην ξεχνάμε τις μεγάλες απουσίες Έκι και Βίκτορ. Τι να κάνει, μέχρι και το Μπίσκαν έβαλε... Τεσπα, δεν θα γίνω συνήγορος του Μουνιόθ αλλά είναι κοινή γνώση ότι τέτοιες ομάδες κερδίζονται χωρίς προπονητή και δεν μπορώ να συμφωνήσω με το θέμα 'ψυχολογίας για τέτοια παιχνίδια.'

Θα παραδεχτώ τον Τζίγγερ αν πείσει τον Μουνιόθ να μείνει, κόντρα στις σειρήνες, κόντρα στους καλοθελητές. Και λέω 'πείσει' γιατί είναι ασεβές να λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο και να θεωρούμε ότι ο Ισπανός θα παρακαλέσει για να μείνει. Έλεος! Το αντίθετο πρέπει να συμβεί για να μην τρελαθούμε και εντελώς. Και ας αφήσει τους διάφορους να γράφουν σενάρια και να παραθέτουν ονόματα...

@petrosskl είπε...

τόσες απώλειες φίλε σκόρερ στην έδρα του είναι σίγουρα 90% ευθύνη του προπονητή.
Ούτε παίκτες θέλει (Εκι & Βίκτορ) ούτε κόσμο, ούτε διαιτησία... κανέναν δεν χρειάζεσαι φίλε να κεδρίσεις Ατρόμητο, Εργοτέλη.
Καλή προετοιμασία της ομάδας για να μην μπαίνει στο γήπεδο με τουπέ "έλα μωρέ θα κερδίσω"... και αυτή την ευθύνη την ΕΧΕΙ ο κόουτς ό,τι παίκτες και να διαθέτει...
Και ότι και να λέμε τώρα θα ήμουν στους 5 και ο gay θα τα είχε κάνει πάνω του!
Αλλά μέχρι εκεί...φυσικά και δεν φταίει ο Μουνιόθ για το υλικό... και γιαυτό άλλωστε η λύση (α) που έδωσα είναι να μείνει..

ps. και όπως σωστά είπες... θέλει να μείνει;;;

Ανώνυμος είπε...

@ Petross επειδή, αν δεν κάνω λάθος, είμαι ο πρώτος εδωμέσα που έκανε κριτική (και σκληρή μάλιστα) στον Μουνιόθ εδώ και καιρό κι επειδή δεν ανακάλυψα τώρα τα όποια λάθη του, νομίζω πως μπορώ να σου πω με κάθε σοβαρότητα ότι υπερβάλλεις όταν χρεώνεις στον Ισπανό το 90% της ευθύνης για τις ήττες (και ειδικά τις 2 τελευταίες) που μας έστειλαν στον Άδη.

Όταν λ.χ. μια ομάδα δεν μπορεί να κερδίσει στην έδρα της μιας δεδομένα κατώτερη ομάδα, στην οποία είχε μάλιστα ρίξει 4 γκολ χαλαρά εκτός, ε τότε δεν μπορεί να φταίει ο προπονητής ... Όταν ο πρώτος σκόρερ δεν μπορεί να σπρώξει τη μπάλα στ' αντίπαλα δίχτυα σε πάνω από 4-5 φάσεις όπου έχει βρεθεί μπροστά σε άδειο τέρμα, ε τότε δεν μπορεί να φταίει ο προπονητής...

Θα ήταν λοιπόν λάθος να φύγει ο Ισπανός και ΟΛΕΘΡΙΟ λάθος να έρθει ο άνθρωπος που κατάφερε ν' αδειάσει από φιλάθλους το "Μαρακανά" του Ερυθρού Αστέρα.

Μόνο εάν θέλει κανείς ν' ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙ τον Παναθηναϊκό κάνοντάς τον τελείως ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ, θα μπορούσε να εύχεται το ερχομό του Φρόγκι. Διότι είναι δεδομένο ότι το 90% των οπαδών μας ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ - και ΔΙΚΑΙΩΣ εφόσον ο άνθρωπος αυτός είναι συνδεδεμένος με όλο το βρώμικο κύκλωμα των βρώμικων χρόνων του Σωκράτη.

Ανώνυμος είπε...

"Το επιθετικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει στους εντός έδρας αγώνες του ο Παναθηναϊκός γίνεται αντιληπτό από το γεγονός πως σε 13 παιχνίδια ως γηπεδούχος έχει σημειώσει μόλις 18 γκολ. Αυτό μεταφράζεται σε μόλις 1,38 τέρματα ανά παιχνίδι, επίδοση που είναι η χειρότερη επίδοση του «τριφυλλιού» στην 18χρονη ιστορία του στην Α’ Εθνική!"

Δε νομίζω ότι φταίει ο Μουνιόθ για αυτές τις ήττες και την χαμηλή παραγωγικότητα. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει ρίξει την ίδια χρονιά 6άρα στη Ρεάλ και 4άρα στην Μπάρτσα. Και κατάφερε να πάρει από τον φετινό ΠΑΟ το 90% εκτός έδρας.
Τα λάθη που έκανε είναι ότι επέμεινε στους ίδιους κουρασμένους παίκτες και στην ίδια προβλέψιμη ανάπτυξη, αλλά αυτό το υλικό έχει.
Δεν φταίει αυτός για το μουλάρωμα του Μάντζιου που δεν παίζει βασικός, ούτε για τα τσαλίμια του Παπ, ούτε για τα πριμ, ούτε για τα λάθη της διοίκησης. Δεν διάλεξε τον Μπάκε, ούτε τον τραυματία Βίκτορ, ούτε σακάτεψε τον Γκονζάλεζ ώστε να μπορούσαμε να παίξουμε με πιο επιθετικό κέντρο. Με 14 δουλέυει, και ο ένας ήταν κέρδος από αυτόν (νίνης)

warzycha είπε...

Έτσι ακριβώς Χένρικσεν. Και στο κάτω κάτω, ας καταλάβουμε -έστω και αργά- μια φορά, ότι προπονητής τριών μηνών, που δεν έχει κάνει προετοιμασία, δεν έχει επιλέξει το υλικό, που απλά είναι διαχειριστής μιας ομάδας που παρελήφθη στην πιο άθλια κατάσταση της ιστορίας της (ΝΑΙ! έτσι πιστεύω), ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να αναλάβει μεγάλο μέρος της ευθύνης. Θεωρώ ότι δεν πρέπει καν να μπαίνουμε στην παγίδα να το συζητάμε, άλλωστε όλοι σας λέτε ότι είναι κατευθυνόμενοι όλοι αυτοί οι καλοθελητές που άρχισαν να ουρλιάζουν περί 'αλλαγής κλίματος'.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με όσους επιμένουν να τονίζουν ότι δεν είναι βέβαιο πως ο Μουνιόθ θέλει να παραμείνει. Ελάτε στη θέση του. Θα σας είχαν ζώσει τα φίδια και θα σκεφτόσασταν πολύ σοβαρά να επιστρέψετε στον πολιτισμό.

Για τα λάθη του, έχω τοποθετηθεί. Τα θεωρώ ελλάσσονος σημασίας και απολύτως αναμενόμενα στην προσπάθειά του να δώσει ένα συγκεκριμένο στυλ στην ομάδα. Δεν συμφωνώ καθόλου με όλη αυτή την κριτική περί "δύο αμυντικών χαφ". Πείτε μου με ποιους να παίξει! Χωρίς Έκι και Βίκτορ, δεν υπάρχει λύση. Γι αυτούς που επιμένουν να παίξει ο Ίβανσιτς στον άξονα, εκτιμώ ότι, με τον τρόπο που παίζουν οι επιθετικοί μας απέναντι στις κλειστές άμυνες, ο Αντρέας θα αχρηστευόταν σε έναν τέτοιο ρόλο. Ενώ εκεί αριστερά, μπορεί να βρει λίγο χώρο και να κάνει τα δικά του. Τα περί ψυχολογικής προετοιμασίας πριν από τα ματς με Εργοτέλη και Ατρόμητο, μου φαίνονται εντελώς υπερβολικά. Εξάλλου, την γνώμη μου την είπα: θεωρώ ότι η εμφάνιση ορισμένων σε αυτά τα παιχνίδια είναι προϊόν δόλου.

Έχω την εξής πάγια άποψη: ένας προπονητής που ήταν απολύτως ενεργός και κατά τεκμήριο επιτυχημένος, σε μεσαίο-ανώτερο επίπεδο της Primera Division, ενώ ταυτόχρονα ο ίδιος υπήρξε ΜΕΓΑΛΗ ποδοσφαιρική προσωπικότητα σε κορυφαίο επίπεδο, είναι εξ ορισμού κατάλληλος για τον Παναθηναϊκό. Και επιμένω: το στοίχημα δεν είναι να προσαρμοστεί αυτός στην "ελληνική" πραγματικότητα, αλλά να προσαρμοστούν οι διάφοροι Παπαδόπουλοι και οι "δασκάλες με τα χρυσά μαλλιά" στα δικά του, απείρως υψηλότερα standards. Ο πήχυς, κύριοι, είναι ο Μουνιόθ σε αυτή την περίπτωση. Δεν είναι ούτε ο Βύντρα, ούτε ο Τζιόλης. Αυτή πρέπει να είναι η φιλοσοφία της διοίκησης!

Υπ΄ αυτή την έννοια, η επιλογή Μπάγεβιτς είναι ευθεία παραδοχή των ιδιοκτητών ότι, επί της ουσίας, δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα επί τα βελτίω. Είναι μια επιλογή τεχνικά ασφαλής, χωρίς καμία ιδιαίτερη φιλοδοξία, τη στιγμή που επικοινωνιακά είναι ιδιαίτερα επισφαλής για λόγους που όλοι γνωρίζουμε.

Αν λοιπόν πρέπει να απαντήσω στο δίλημμα "Μπάγεβιτς ή νέος Μπάκε;", θα πω απλώς ότι δεν απαντώ σε ψευδοδιλήμματα! Αν η απόφασή σας, κύριοι, είναι να φύγει ο Μουνιόθ (με την προϋπόθεση ότι ο ίδιος θέλει να παραμείνει), η λύση που εγώ ως συνειδητοποιημένος φίλος του ΠΑΟ θα αποδεχθώ είναι ένας τεχνικός με τουλάχιστον αντίστοιχες, αν όχι υψηλότερες προδιαγραφές (ιστορία, εμπειρία σε πρωτοκλασσάτα πρωταθλήματα, υψηλού επιπέδου προσωπικότητα...). Οτιδήποτε άλλο, θα το θεωρήσω μια ακόμα "ντουφεκιά στον γάμο του Καραγκιόζη", η οποία, στατιστικά, έχει μια πιθανότητα στις 100 να πετύχει κάποιο στόχο. Αλλά 1 στις 100...

warzycha είπε...

Σωστότατο σε βρίσκω, ας αποφασίσει ο Τζίγκερ να ανεβάσει τον πήχη. Ας κάνει μια ρήξη με τις αποτυχημένες προοπτικές του παρελθόντος. Ας ποντάρει σε ένα άνθρωπο που έχει τα προσόντα να κάναι τη διαφορά.

σχολιαστής είπε...

Καλά, δεν ντρέπονται να τους νικάει ο Σαρανταδέκας και ο κάθε φουκαράς; Τους λείπει το φιλότιμο, κάθονται σαν κότες. Απο αρκετούς λείπει απελπιστικά το ταλέντο.

Εκτός του ότι θα βγάλουν άχρηστο το Μουνιόθ (τα παλιάλογα), σε τέτοιο κλίμα κινδυνεύουν να καταστραφούν ταλέντα όπως ο Νίνης.

warzycha είπε...

Πες τα χρυσόστομε... Διαβάστε το άρθρο του Σωτηρακόπουλου περί Μουνιόθ και ΠΑΟ....
http://www.sport-fm.gr/
news.jsp?newsID=79417

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να μου τη δίνει ο Σωτηρακόπουλος με τον "ξερολισμό" του και το υφάκι του "γκουρού", όμως, το σημερινό του άρθρο, στο οποίο αναφέρεται ο warzycha, το προσυπογράφω μέχρι κεραίας! Τα λέει όλα!

tolisM είπε...

"Καλά, δεν ντρέπονται να τους νικάει ο Σαρανταδέκας και ο κάθε φουκαράς;"

ακριβως ετσι αισθανθηκαν και οι φιλαθλοι του ολυμπιακου μετα την ηττα στο καραισκακη απο τον παο. απο τους "πεθαμενους", που λεει και το αρχικο ποστ.

Ανώνυμος είπε...

Ν' αγιάσει το στόμα του Σωτηρακόπουλου. Βρέθηκες ένας άνθρωπος που βλέπει τα αυτονόητα.
Μια ερώτηση θέλω να κάνω μόνο: Διάβασα στο σημερινό φύλλο της ελευθεροτυπίας ότι ο ρόλος του Βέλιτς μέσα στην ομάδα αναβαθμίζεται - στο ίδιο άρθρο διαβάζουμε πως η παραμονή του Μουνιόθ παίζεται. Ποιός είναι ο Βέλιτς; Τι ρόλο βαράει μέχρι σήμερα; Ποιά η σχέση του με την μπάλα; Τι έχει κάνει μέχρι τώρα για την ομάδα; Δεν συνεχίζω γιατί θ' αρχίσω τα καντήλια.
Για να κάνω και λίγη πλάκα (δεν παλεύεται η κατάσταση), από του χρόνου λέω να το γυρίσω στο επαγγελματικό μπαλέτο.

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο στο οποίο μας παραπέμπει ο novalis, καθώς και η σημερινή θέση του Sportime, που επεσήμανε ο Square, είναι απολύτως αντιπροσωπευτικά της λογικής του παραμάγαζου. Έχουμε και λέμε:

Για κάποιο λόγο ανεξιχνίαστο, κάποιος Βέλιτς αναλαμβάνει αναβαθμισμένο ρόλο στον Παναθηναϊκό. Ο συγκεκριμένος τύπος, υποτίθεται ότι είναι ειδικός στην πορτογαλική αγορά! Αυτό υποθέτω ότι τεκμαίρεται από την πολυετή θητεία του ως βοηθός -και κολλητός, αν καταλαβαίνω καλώς - του Σάντος!

Με βάση αυτά τα φοβερά credentials, ο διατελών εν κρανιακή τρικυμία ιδιοκτήτης θα αναγορεύσει, λέει, τον Βέλιτς σε "νέο Ζάετς"! Και θα του αναθέσει να κτίσει την ομάδα της νέας σεζόν...

Ο Μουνιόθ λοιπόν περνά σε δεύτερη μοίρα! Ποιος Μουνιόθ, άλλωστε. Ο ειδικός "Πορτογαλολόγος" θα λύσει όλα τα προβλήματα. Κατ' αρχήν θα επιλέξει προπονητή. Κάποιον Πεσέϊρο. Έχει πάρει κύπελλο UEFA με τη Σπόρτινγκ. Διετέλεσε βοηθός του Κεϊρόζ στη Ρεάλ - που τώρα είναι βοηθός του Σερ Άλεξ! Μετά απ΄ αυτό, περιπλανήθηκε στα Αραβικά Εμιράτα, συλλέγοντας πολύτιμες ποδοσφαιρικές εμπειρίες και δολλάρια (προφανώς). Αφήστε που τελείωσε και την ίδια σχολή με τον Ζοσέ Μουρίνιο! Με βάση αυτό το παλμαρέ, θεωρείται καταλληλότερος από τον Ισπανό "μυρωδιά", χώρια ότι ο Βέλιτς, ως πορτογαλομαθής, θα μπορεί να επικοινωνεί άριστα μαζί του και να κάνει και τον διερμηνέα στις συνεντέυξεις τύπου - προσόν για το οποίο είναι κυρίως γνωστός στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Παράλληλα με τον προπονητή, ο "πορτογαλοειδικός" τεχνικός διευθυντής θα φέρει και "λαβράκια" από τη συμπαθή χώρα της Ιβηρικής. Ήδη εντοπίστηκε 19χρονο σούπερ ταλέντο, το οποίο θα αρπάξουμε από τα χέρια της Τσέλσι! Και αυτά είναι μόνο η αρχή!

Τώρα, αν εσάς, όλα αυτά σας "μυρίζουν" μίζες τρελές, κολλεγιές με μανατζαραίους, "δοσμένες" ειδήσεις στα Sportime και άλλα παρόμοια, είστε φιλύποπτοι, κακοπροαίρετοι και γκιρινιάρηδες.

Αν επίσης σας περνάει από το μυαλό ότι ο -όποιος- Βέλιτς, βλέποντας μια τέτοια προοπτική, έχει κάθε λόγο να υποσκάψει τον Μουνιόθ, ε, τότε, είστε άρρωστοι.

ΖΗΤΩ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ!

Υ.Γ.1 Θα μου πείτε, αν έχουμε τέτοια καύλα με την Πορτογαλία, γιατί δεν ξαναπαίρνουμε τον ίδιο τον Σάντος και όχι τον μεταφραστή του. Τί να σας πω! Επίσης, αν σας περνάει από το μυαλό ότι, ως Παναθηναϊκός, μετά τον Μουνιόθ, θα έπρεπε να ενδιαφερόμαστε για τον ίδιο τον Κεϊρόζ και όχι για τον πρώην βοηθό του, επίσης δεν έχω κάποια απάντηση. Με συγχωρείτε.

Y.Γ.2 Για όλα αυτά δεν φταίει σε τίποτα ο κύριος Πεσέϊρο!

SniperAthens είπε...

Και επιμένω: το στοίχημα δεν είναι να προσαρμοστεί αυτός στην "ελληνική" πραγματικότητα, αλλά να προσαρμοστούν οι διάφοροι Παπαδόπουλοι και οι "δασκάλες με τα χρυσά μαλλιά" στα δικά του, απείρως υψηλότερα standards. Ο πήχυς, κύριοι, είναι ο Μουνιόθ σε αυτή την περίπτωση. Δεν είναι ούτε ο Βύντρα, ούτε ο Τζιόλης. Αυτή πρέπει να είναι η φιλοσοφία της διοίκησης!

ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΣ

ΤΑ ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΙ ΕΓΩ ΑΥΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ


ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ
"ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ".

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΑΚΟΥΓΕ Ο ΜΑΛΕΖΑΝΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΛΕΖΑΝΙ ΣΗΜΕΡΑ...

SniperAthens είπε...

ΓΙΑ ΔΕΣΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΚΙ Ο ΤΙΡΑΝΤΑΣ ΠΕΡΙ ΠΑΠ:

Το συμβόλαιο που κλείνει ένας παίκτης δεν καθορίζεται από το πόσα αυτός θέλει και αν έχει διάθεση η ομάδα του να τα δώσει, αλλά από το πόσα είναι πρόθυμη να του δώσει η αγορά. Για παράδειγμα, πέρυσι όταν ανανεώνονταν τα συμβόλαια του Καφέ και του Στολτίδη στον Ολυμπιακό, η διοίκηση τους προσέφερε πολύ λιγότερα από όσα περίμεναν. Οι παίκτες στην αρχή είχαν αρνηθεί να υπογράψουν νέο συμβόλαιο, η διοίκηση δεν ανέβαζε την τιμή και τελικά τα συμβόλαια υπογράφτηκαν με τους όρους της διοίκησης. Οχι επειδή έτσι γούσταρε, αλλά επειδή δεν βρισκόταν άλλη ομάδα να δώσει περισσότερα λεφτά. Πέρυσι η διοίκηση του Παναθηναϊκού έδινε 500 χιλιάρικα, ο Παπαδόπουλος είχε μουλαρώσει στα 700 και τα πήρε. Η διοίκηση όμως δεν τόλμησε να του πει «Βγες, αγόρι μου, στην αγορά να δεις αν υπάρχει άνθρωπος που να σου δίνει επτά κατοστάρικα και, αν δεν βρεις, έλα πίσω να σου δώσουμε 450». Είτε επειδή ήξερε ότι ο Παπαδόπουλος θα τα βρει στον Ολυμπιακό είτε επειδή φοβόταν ότι αν το έλεγε, ο Παπαδόπουλος από εγωισμό μπορεί και να υπέγραφε στον μεγάλο αντίπαλο, τα έδωσε και τελείωσε η ιστορία.

ΓΙΑΤΙ ΗΞΕΡΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ GAY ΘΑ ΤΗΝ ΚΡΑΖΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ. ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΠ, ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΚΡΑΖΑΤΕ ΠΕΡΥΣΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα μπορουσα παρα να συνφωνησω απολυτα με greenheart+henriksen(κι ας μας περιλαβει ο sniper).

Τα σεναρια που βλεπουν το φως τις τελευταιες μερες ΔΕΝ δικαολογουνται απο καμια λογικη:
-σταθηκαμε τυχεροι και βρηκαμε νεο,φιλοδοξο,ΕΝΕΡΓΟ προπονητη απο Ισπανια με ανοδικη πορεια
-στην πορεια αποδειχτηκε οτι ειναι εξαιρετικος διαχειριστης υλικου,εξαιρετικος στο να διαβαζει το παιχνιδι και να τροποποιει τα πλανα του,ανεδειξε νεους παικτες,ανεβασε (οσο γινεται)καποιους αλλους,ειναι σοβαρος,επικοινωνιακος,αισιοδοξος,με καλη σχεση με τους παικτες(μιλω για το συνολο της παρουσιας του),με ονομα που εμπνεει ενα σεβασμο και μια θετικη περιεργεια στην Ευρωπη...
-εχει το αβανταζ οτι ΓΝΩΡΙΖΕΙ πλεον την ομαδα και το υλικο της,τις ελλειψεις της,τι συστατικα της χρειαζονται για να παιξει καλυτερα(και ως εκ τουτου πλεονεκτημα 1 χρονου σε σχεση με οποιονδηποτε τριτο που πιθανον ερθει)

ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ κ.Τζιγγερ?

Οι ηττες απο Εργοτελη+Ατρομητο?
Μα ΕΣΥ εβαλες το χερακι σου κι εκανες την ομαδα ανω κατω!ΕΣΥ δεν πηρες παικτη το Γεναρη και αν κοιταξει τον παγκο ο Μουνιοθ τον πιανει απελπισια(Βυντρα,Γκαλινοβιτς,Ρομερο).ΕΣΥ δεν ενεπνευσες κανενα φοβο και φιλοτιμο στους παικτες με τον τροπο που χειριστηκες τα πραγματα.
ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΝΤΑΡΕΙΣ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠ ΤΟ ΜΟΥΝΙΟΘ?
Αντε κι ο μΟΥΝΙΟΘ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 80% της κλιμακας..Μουρινιο.Ποιος σου ειπε οτι ο Πεσειρο ή ο has been Κουπερ ειναι παραπανω?
Και πως θα καλυψεις το χαντικαπ οτι δεν ξερουν την ομαδα,το υλικο και τις ελλειψεις της?
Και γιατι εμπιστευεσαι περισσοτερο καποιον Βελιτς με μηδαμινα credentials κι οχι τον πετυχημενο τεχνικο σου?
Και πως θα χειριστεις την(μεγαλη)πιθανοτητα ο επομενος σωτηρας που θα φερεις να βγει και να σου πει οτι δεν του κανουν οι παικτες που εφερε ο Βελιτς?με αντικατασταση του απ τον επομενο?
Και γιατι δεν κρατησες 1ο τεχνικο το Βελιτς τοτε?(θυμαστε την αλλαγη του Ιβανσσιτς στη Μεταλλουργκ και πως εγειρε αμεσως το γηπεδο?)

Αυτα απ την δικη μας τη σκοπια βεβαια...γιατι αν ημουν ο Μουνιοθ και ειχα παει να βοηθησω τιποτε υπαναπτυκτους(και με το χαμογελο και χωρις καθολου να σνομπαρω οπως ο Φερερ) και εβλεπα τετοια πρωτοσελιδα θα τους μουτζωνα με τη μια!!!

Οπως ειπε κι ο ολντ μπου(μα με μερικους δε μπορω να διαφωνησω ποτε!)"εκει που σταματα η λογικη αρχιζει ο Παναθηναικος"(του Βαρδινογιαννη),προσθετω εγω.

VIVA MUNOJ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ειναι δηλ.προφανες οτι τα σεναρια που γεμισαν τις αθλητικες μετα την Κυριακη ΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ τον σοβαρο ΙΣΠΑΝΟ!Δεν εχει αναγκη ο ανθρωπος να κανει "οτι βρεχει"οταν τον φτυνουν.Ο ιδος ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ και εισεπραξε τη ΣΕΝΑΡΙΟΛΟΓΙΑ χωρις καμια απισημη διαψευση!
Ενας αληθινος ηγετης που θαθελε να στειλει και το μηνυμα τοσο στα αποδυτηρια οσο και στον Τυπο θα προτεινε ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ και θα καθοταν με τον Ισπανο να σχεδιασει την ομαδα της νεας σεζον.
Ετσι και περσσοτερες πιθανοτητες ειχε να συγκινησει τον Μουνιοθ και να τον κανει να μεινει και τις σιγουρες περπετειες θα γλυτωνε.
Οσο για τη μουρμουρα των αποδυτηριων που μεταφερουν διαφοροι αγνωστοι σε μενα(πχ καποιος νεανιας Σιακαβαρας στο balla.gr,πιθανον αγεννητος στην πορεια του 84-85)
- με την προταση στο Μουνιοθ θα επαβαν οι φιρμες να αισθανονται ΜΟΝΙΜΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
-και ο ιδιος ο Μουνιοθ θα επρεπε να στειλει στην εξεδρα για.. σκεψη κατι Παπαδοπουλους κ σια.

Και ναι,αν κι ημουν κι εγω απ'αυτους που στην παραμονη του ΠΑΠ ειδαν να παιζονται πολυ περισσοτερα απ την παραμονη ενος καλου επιθετικου και φωναξα γιαυτο,δεν εχω ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ να τιμωρηθει παραδειγματικα ή να ΠΩΛΗΘΕΙ οποιος-αποδεδειγμενα-υποσκαπτει τον προπονητη και διαταρασσει την ηρεμια της ομαδας.

Τελος,τι κολλημα ειναι αυτο με τον ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ?Ποιος ειπε οτι ενα τετοιο οργανογραμμα ειναι αποτελεσματικο?Φεργκιουσον, Βεγκερ,Μουρινιο κλπ δουλευουν ΥΠΟ καποιον τεχνικο δ/ντη,κοουτσαρουν παικτες που δεν εχουν επιλεξει οι ιδιοι?ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ τελος παντων ειναι αυτη και ποιος του την περασε σα θεσφατο του ελαφρομυαλου γονου?(sorry for the language but..)

SniperAthens είπε...

ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ ΓΕΡΟΥΣΙΑ.

ΠΡΩΤΟΝ
ΔΕ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο JIGGER ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΤΤΕΣ. ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΔΕ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΕ ΤΗ ΜΑΝΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΠΑΕ. ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΕΒΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ
ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΜΥΡΙΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ. Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΝΙΟΘ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ" ΤΥΠΟ.

ΤΡΙΤΟΝ,
Ο ΜΟΥΝΙΟΘ ΦΤΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ,
Ο ΜΟΥΝΙΟΘ ΠΟΤΕ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΕΛΑΘΕ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΜΟΥ? ΚΙ ΑΝ ΕΧΩ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΛΕΙΣΤΕΣ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ.

ΠΕΜΠΤΟΝ,
ΓΕΡΟΙ ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΤΕ. ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ (ΑΥΡΙΟ???) ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΜΙΛΑΕΙ Η ΠΑΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΛΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ.


ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΓΕΡΟΥΣΙΑ

Ανώνυμος είπε...

SQUARELOGIC,

αν θέλεις ένα λόγο για τον οποίον ο Τζίγκερ μπορεί ΕΥΛΟΓΑ να είναι αναποφάσιστος για τον Μουνιόθ, διάβασε τι είπε με υπογραμμισμένα η ΠΡΑΣΙΝΗ (των Γιαννακόπουλων): "Ο Μουνιόθ πήρε τον Παναθηναϊκό στους -5 βαθμούς από την κορυφή και τον έφερε στους -12". Και τέζα όλοι...

Εγώ βέβαια, αυτό το ΤΥΠΙΚΑ ΣΩΣΤΟΤΑΤΟ που επισημαίνει η ΠΡΑΣΙΝΗ θα το έγραφα εκεί που δεν πιάνει μελάνι και θα βαστούσα τον Μουνιόθ εμπιστευόμενος κάποια ΑΛΛΑ πράγματα. ΩΣΤΟΣΟ δεν μπορώ να μην επισημάνω - και μ' αυτή την ευκαιρία - το ιδιαίτερο καθεστώς πιέσεων, υπό το οποίο καλείται ΜΟΝΙΜΑ να εκτιμάει τα πράγματα ο κόσμος του ποδοσφαιρικού ΠΑΟ και να λαμβάνει αποφάσεις ο ιδιοκτήτης του.

Γίνεται ας πούμε να ξεχάσει κανείς, σε αντιπαραβολή με τη ... Μουνιοθίτιδα, τον ΑΙΣΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ που δέχτηκε μόλις πριν ενάμιση χρόνο ένας άλλος προπονητής μας, όταν του ανανεώθηκε το συμβόλαιο για μια σεζόν, ένας προπονητής μας που (αντίθετα από τον Ισπανό) είχε πάρει στα μισά της σεζόν την ομάδα από τους -7β, την πέρασε μπροστά κι έχασε τελικά τον τίτλο για 1 βαθμό - ο ΜΑΛΕΖΑΝΙ (γμώ τα λαμόγια που τον πολέμησαν);

Γιατί διάολε ο ΜΑΛΕΖΑΝΙ κρίθηκε "απατεώνας" ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΕ, τη στιγμή που προηγουμένως μας είχε πάει από το -7 στο +2 και τέλειωσε με -1 ... ενώ ο ΜΟΥΝΙΟΘ κρίνεται σαν "σούπερ προπονηταράς, που θα είναι έγκλημα καθοσιώσεως αν τον διώξει ο Ραλίστας", τη στιγμή που μας έχει πάει από το -5 στο -12;

ΕΙΝΑΙ ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΧΟΝΤΡΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΜΕ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΟΤΕ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΟΤΕ ΑΛΛΙΩΣ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΤΑΠΩΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ;

Το ανέδειξε άλλωστε αυτό το θέμα και ο γερο-SNIPER, αναφερόμενος στη διαφορά ΠΙΕΣΤΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ υπό τις οποίες κλήθηκαν ν' ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους ο Στολτίδης από τους απέναντι κι ο Παπ από εμάς. Δεν είναι σαφέστατο ότι το ΑΘΛΙΟ κλίμα πίεσης υπέρ της ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ (όχι απλά οικονομικό όσο κυρίως ηθικό) τριπλασιασμένης ανανέωσης του συμβολαίου του ΠΑΠ, διαμορφώθηκε ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ από ένα ολόκληρο κύκλωμα ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΟΠΑΔΩΝ ΜΑΣ κάνοντάς τους μοχλό πίεσης για πάρτη του; Αν ο κόσμος μας δεν είχε μασήσει στις παπαριές του κυκλώματος και είχε αδιαφορήσει πλήρως για το αν και που θα υπέγραφε η μετριότητα Παπ, θα είχε συντελεστεί η θερινή μαλακία;

Να προσθέσω και κάτι ακόμα. Θεωρώ ένδειξη ΑΦΕΛΕΙΑΣ, στην καλύτερη περίπτωση, και ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ στη χειρότερη, να λέμε "να μείνει ο Μουνιόθ με κάθε κόστος" λέγοντας ταυτόχρονα ότι η ομάδα είναι "γεμάτη παλτά και σαπάκια", ώστε να σπρωχτούν τα πράγματα στο ίδιο τροπάρι της αλλαγής 6-8 παικτών και του ξανά μανά "χτισίματος" από το μηδέν.

Για μένα, και το ξαναξεκαθαρίζω, Ο ΜΟΥΝΙΟΘ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΚΑΤΑ ΤΟ 90% ΚΑΛΟ ΥΛΙΚΟ και με ανάγκη για 1 έως 3 το πολύ προσθήκες νέων παικτών.

ΤΕΡΜΑ ΤΑ "ΧΤΙΣΙΜΑΤΑ"! Η ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ!

Ανώνυμος είπε...

Να συμπληρώσω ότι ο Πεσέιρο ΔΕΝ κατέκτησε κύπελλο ΟΥΕΦΑ αλλά κατάφερε να το χάσει εντός έδρας από την ΤΣΣΚΑ των... γαύρων Ντόυντου και Βάγκνερ Λαβ (το ακούσαμε και αυτό), παίζοντας το κλασικό μαλακοπιτουρέικο πρηξαρχίδικο ανούσιο ποδόσφαιρο των πορτογάλων, και να είναι 3ος σε πρωτάθλημα τριών (με τους άλλους στα ψιλοχάλια τους) πριν τον ξαποστείλουν με τις κλωτσιές. Από τότε σοβαρή δουλειά δεν ξαναέκανε.

Ο Βέλιτς (μεταφραστής του Σάντος, Πορτογαλολόγος και πρώην παίκτης του ΟΦΗ) δεν μπορώ να καταλάβω πώς έπιασε τον παπά από τα αρχίδια τόσο καλά, από τη στιγμή μάλιστα που δεν τα πάει καλά με τον Λιβαθηνό.
Να θυμίσω ότι είχε πάει να μας φορτώσει τον πρώην προπονητή Άντιτς προ μηνών.
Το θέμα είναι ότι πλέον εκτός από το παραμάγαζο του Λιβαθηνού-Ευαγγελόπουλου έχουμε και τον Πρωκτολαγολόγο που τους κοντράρει, προσπαθώντας ο καθένας να φέρει τα δικά του φυντάνια. Τουλάχιστον γλίτωσαμε(?) από τον Κλωνόπουλο.


υγ. Ο Σπυρόπουλος θα πάει γαύρο για 2 λόγους:
1. Ο Πανιώνιος θέλει τον Παππά και τον Ταραλίδη
2. Ο Μάνατζερ του Σπυρόπουλου (ένας πρώην μπασκετμπολίστας) έχει στην ΑΕΚ πελάτη τον Τζιωρτζόπουλο και στον ΠΑΟ τον Δάρλα. Οπότε...

Ανώνυμος είπε...

Αν και δεν τρέφω συμπάθεια για τον ΒΕΛΙΤΣ, μου προξενεί τρομερή εντύπωση αυτή η ΞΑΦΝΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ επιθετικότητα εναντίον του.

Ρε παίδες, μήπως ξεχνάτε ότι ο Βέλιτς κέρδισε κάμποσους σημαντικούς πόντους ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΜΑΣ όταν πήρε την ομάδα από τον Μπάκε, την πέρασε ΜΕ ΑΚΡΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ από 4 ματς του πρωταθλήματος και 1 ευρωπαϊκό, για να την παραδώσει ΜΕ ΑΝΑΠΤΕΡΩΜΕΝΟ ΗΘΙΚΟ στον Μουνιόθ;

Επομένως ο άνθρωπος κάτι σκαμπάζει από μπάλα βρε άνθρωποι, και δεν αξίζει τόση χολή και ειρωνεία.

Κι άλλωστε μήπως τότε, εκείνες τις δύσκολες μεταβατικές μέρες μετά το διωγμό του Μπάκε που Ο ΒΕΛΙΤΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΠΌ ΤΟ ΒΟΥΡΚΟ, όλοι εσείς που τώρα ζητάτε περίπου το κεφάλι του, τον υποτιμάτε και τον ειρωνεύεστε, λέγατε τα ίδια πράγματα;

Πολύ ... short memory ρε γαμμώτο!

Ανώνυμος είπε...

Τι σκαμπάζει από μπάλα μωρέ, που κοντέψαμε να αποκλειστούμε στην Ζαπορίζια επειδή έβγαλε μέσο και έβαλε επιθετικό και παίζαμε 4-2-4?

Που είχε καταλήξει ο Σάλπι να παίζει δεξι μπακ με το τόσο άδειο κέντρο που είχαμε? Αφού είχε βάλει τον Παπ 10άρι? Ο άνθρωπος δεν έχει ιδέα από προπονητική και όπου πάει πλακώνεται

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή αγαπητέ μου Χένρικσεν, εσύ τότε αναθεμάτιζες τον Βέλιτς επειδή ... κοντέψαμε να χάσουμε από τη Σαπιαρίζια;;; Και θέλεις να το χάψω αυτό;

Μα δεν είπα εγώ, ούτε κανείς σώφρων άνθρωπος, ότι ο Βέλιτς είναι προπονητής! Είπα ότι είναι τουλάχιστον ΑΔΙΚΟ να τον ειρωνευόμαστε και να ξεχνάμε το ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι αυτός έβγαλε την ομάδα από την πλήρη απαξίωση, στην οποία είχε περιέλθει με τον Μπάκε, και την παρέδωσε ΑΝΑΘΑΡΡΥΜΕΝΗ στον Μουνιόθ.
Αυτός το έκανε, τελεία και παύλα διότι είναι γε-γο-νός κι όχι σενάριο συμπάθεις ή εμπάθειας.

Κι επαναλαμβάνω: ΔΕΝ τον συμπαθώ. Καθόλου. Προτιμώ άλλον στη θέση του. Αλλά όχι και να τον βγάλουμε μηδενικό τελείως, ξεχνώντας αυτό που είπα και που όλοι ΕΙΔΑΜΕ και ξέρουμε!

Ανώνυμος είπε...

ΤΤ το -5 ειχε διαμορφωθει στους πρωτους 4-5 αγωνες-αν προεκτεινεις αντιστοιχο ρυθμο απωλειων και για τους 30 αγωνες θα βγαλεις περι το -30!!!απλη αριθμητικη,αλλωστε ετσι υπολογιζουν και οι τραπεζες τους τοκους σου...
Τωρα πριν τους 2 τελευταιους ΥΠΟΠΤΟΥΣ αγωνες ο Μουνιοθ ηταν στο -8,εχοντας μαλιστα επικρατησει στα ντερμπυ.Ετσι κι αλλιως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ με το οποιο τον κρινουμε ολοι μας!!!
Για τον Βελιτς συμφωνω απολυτα με το Χενρικσεν και μπορεις να δεις στο μπλογκ μου ποστ εκεινων των ημερων ωστε να μην αμφιβαλλεις οτι ταλεγα και τοτε.Δεν εχω (ακομα)κατι σοβαρο εναντιον του.Δεν προκυπτει απο πουθενα ομως γιατι ο κυριος αυτος πρεπει να ΚΑΠΕΛΩΣΕΙ τον Μουνιοθ ή τον Μπαγεβιτς ενδεχομενως.Δεν εχει κατα διανοια βιογραφικο που να επικυρωνει την προτιμηση του ιδιοκτητη στη δικη του γνωμη vs.Munoj.Και βεβαια,σαν Γιουγκος ειναι βεβαιο οτι θα δουλεψει για την παρτη του(θυμηθειτε με..)

Για τις αλλαγες που χρειαζονται διαφωνω ΤΤ.Ο λογος ειναι οτι αν βγαλεις Μπισκαν,Αντριτς,Σεριτς,Βικτορ που δε μπορουν να προσφερουν,συνυπολογισεις οτι Βυντρα,Γκαφινοβιτς,Λεοντιου,Δαρλας,Θεοδωριδης,Νιλσον ειναι περιορισμενων δυνατοτητων καταλληλοι για ρολιστες στην καλυτερη των περιπτωσεων,Χαραλ/μπιδης,Μποβιο,Ιβανσιτς ειναι στον αερα,καταλαβαινεις οτι χρειαζονται 4-5 παικτες πρωτης γραμμης και μερικοι ταλαντουχοι νεαροι για back up.Εχεις αντιρρηση σ'αυτα που λεω?

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα.
Ειχα καιρό να μπω αλλά βλέπω ότι όλα βαίνουν καλώς.
οι κακοί οπαδοί, το κύκλωμα, ο νοικοκύρης, ο κλέφτης, οι λοιποί συγγενείς, τα παραμάγαζα και ο γίγαντας μαλεζάνι.

same old story.
τι είχες γιάννη?

Ανώνυμος είπε...

SQUARWLOG,

έχω τεράάάάστια μα ΤΕΡΑΑΑΑΣΤΙΑ αντίρρηση σ' αυτά που λες για το πόσους παίκτες χρειάζεται ν' αλλάξει η ομάδα! Τους βγάζεις από 5 με 8, τουλάχιστον. Δηλαδή ΞΑΝΑ ΜΑΝΑ χτίσιμο ομάδας, όπως έγινε το καλοκαίρι του Μαλεζάνι με τους 7 καινούργιους παίκτες.

Συνειδητοποιείς όμως τι σημαίνει αυτό; Ότι, ακόμα κι αν μείνει ο Μουνιόθ (που το θέλεις κι εσύ περίπου), θα έχει να ξαναστήσει ομάδα ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ κι όχι απλά να ενισχύσει την υπάρχουσα με μερικές αναγκαίες αδρές πινελιές (όπως λέω εγώ). Πράγμα που σημαίνει, φίλε μου, ότι θα χαθεί και η επόμενη σεζόν ... άσε που με τις πρώτες γκέλες [αναμενόμενες απολύτως για μια ομάδα που ξαναματαχτίζεται, αλλά ποιός έχει υπομονή πλέον;] θα ξεσηκωθεί ο κόσμος ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΥΝΙΟΘ ή του οποιουδήποτε προπονητή!!!

Με λίγα λόγια, αυτο που λες είναι φουρνέλο στα θεμέλια της ομάδας.

Ανώνυμος είπε...

οχι τζονυ,δεν θελω ξανα γκρεμισμα της ομαδας αλλα πες μου θα κρατησεις Μπισκαν?τον μονιμως τραυματια Βικτορ?τον "λιγο"Σεριτς?τον μονιμα εκτος Αντριτς?ακομα και ο Νιλσον για τα λεφτα που παιρνει ειναι λιγος.

αρα θες 4 παικτες στη θεση τους.Αν συνυπολογισεις οτι οι αλλοι που προανεφερα δεν ειναι κατι εξαιρετικο ή καποιους που δεν υπολογιζονται(Μπιδη-κακως για μενα,Θεοδωριδη),χρειαζεσαι και 4 ρολιστες.Αυτο δε χαλα αναγκαστικα την χημεια της ομαδας-ο βασικος κορμος παραμενει ιδιος,και απλα θα εχεις καποιες ποιοτικες προσθηκες στη θεση παικτων που βριζουμε οποτε τους βλεπουμε(Βυντρα,Λεοντιου κλπ)και οι οποιοι καθιερωθηκαν αναγκαστικα στη θεση των φιρματων που δεν απεδωσαν.
Για αυτους η επομενη περιοδος θα ειναι για μενα Η ΚΡΙΣΙΜΗ της καριερας τους.Αν πεισουν οτι εξελιχτηκαν,οτι βελτιωνονται αισθητα εχουν θεση στον ΠΑΟ του μελλοντος.Αν μεινουν στασιμοι οπως 2-3 χρονια τωρα,πρεπει να δοκιμαστουν στη θεση τους νεωτεροι και φρεσκοι ελπιδοφοροι.

Ανώνυμος είπε...

οχι τζονυ,δεν θελω ξανα γκρεμισμα της ομαδας αλλα πες μου θα κρατησεις Μπισκαν?τον μονιμως τραυματια Βικτορ?τον "λιγο"Σεριτς?τον μονιμα εκτος Αντριτς?ακομα και ο Νιλσον για τα λεφτα που παιρνει ειναι λιγος.

αρα θες 4 παικτες στη θεση τους.Αν συνυπολογισεις οτι οι αλλοι που προανεφερα δεν ειναι κατι εξαιρετικο ή καποιους που δεν υπολογιζονται(Μπιδη-κακως για μενα,Θεοδωριδη),χρειαζεσαι και 4 ρολιστες.Αυτο δε χαλα αναγκαστικα την χημεια της ομαδας-ο βασικος κορμος παραμενει ιδιος,και απλα θα εχεις καποιες ποιοτικες προσθηκες στη θεση παικτων που βριζουμε οποτε τους βλεπουμε(Βυντρα,Λεοντιου κλπ)και οι οποιοι καθιερωθηκαν αναγκαστικα στη θεση των φιρματων που δεν απεδωσαν.
Για αυτους η επομενη περιοδος θα ειναι για μενα Η ΚΡΙΣΙΜΗ της καριερας τους.Αν πεισουν οτι εξελιχτηκαν,οτι βελτιωνονται αισθητα εχουν θεση στον ΠΑΟ του μελλοντος.Αν μεινουν στασιμοι οπως 2-3 χρονια τωρα,πρεπει να δοκιμαστουν στη θεση τους νεωτεροι και φρεσκοι ελπιδοφοροι.

Ανώνυμος είπε...

Squarelgc εγώ ξεκινάω με ένα δεδομένο: το ότι ήμουν υπέρ του να σουτάρουνε τον ΝΙΛΣΟΝ (παρ' ότι έλεγα ότι μου φαίνεται παράξενο να είναι σ' εμάς τόσο χώμα το δεξί μπακ της Εθνικής Σουηδίας) και τελικά είχα λάθος, που το αναγνώρισα. Θέλω να πω ότι δεν σκαμπάζουμε πια και τόσα πολλά εμείς και ότι σίγουρα αδικούμε (ή υπερτιμούμε) παίκτες.

Ο ΑΝΤΡΙΤΣ π.χ. είναι ένα παίκτης που όποτε είχε κληθεί να παίξει, ήταν (εκτός από καλός σουτέρ, καλός αμυντικά, με κοντρόλ) συγκινητικά φιλότιμος. Θεωρώ λάθος τον παροπλισμό του, είναι άριστος για αναπληρωματικός και θα τον κρατούσα.

Ο ΒΥΝΤΡΑ, που έχει εισπράξει τόσο βρισίδι, φάνηκε ότι δεν ήταν και τόσο πολύ υπεύθυνος για τις γκέλες μας, αφού γκελάραμε και χωρίς αυτόν.

Ο ΛΕΟΝΤΙΟΥ στο Καρατηγάνι έπαιξε άριστα - γιατί μετά τον άλλαξε θέση ο Μουνιόθ;

Για μένα η ομάδα χρειάζεται πάνω απ' όλα ΣΤΑ-ΘΕ-ΡΟ-ΤΗ-ΤΑ. Όχι άλλο ανακάτεμα!!!