Κυριακή, Μαρτίου 11, 2007

Αυτόχειρας...

Πάλι χύσαμε την καρδάρα με το γάλα. Απαράδεκτη εμφάνιση και απροσδόκητη ήττα. Είναι ατυχία; Είναι αχρηστία; Φταίει η ιστορία με τα πριμ; Άλλο ένα ματς που σου έδινε την αίσθηση ότι και 10 μέρες να παίζαμε, γκολ δεν θα βάζαμε. Έλεος....

Υ.Γ. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι παίκτες είναι ακόμα στον αγωνιστικό χώρο και συνεχίζουν να κάνουν σέντρες. Πολλές σέντρες...

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το σημερινό μου θύμισε την κοιλιά που έκανε η ομάδα και στον α' γύρο, έπειτα από μια σειρά 4-5 καλών αποτελεσμάτων.

Αυτή η ομάδα δεν φαίνεται λοιπόν ικανή να διαχειριστεί 4-5 καλά αποτελέσματα που έχει πάρει. Κι όταν λέω "αυτή η ομάδα", εννοώ ΟΛΟΥΣ! Μηδέ του ΜΟΥΝΙΟΘ εξαιρουμένου παίδες, όσο κι αν αυτό εξοργίσει μερικούς μερικούς.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Ανωριμότητα; Έλλειψη υπομονής και ψυχικής απαντοχής; Πρόωρη εκσπερμάτωση λόγω νεανικού άγχους;

Ό,τι και να 'ναι, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να κατέβει αύριο ο Τζίγκερ στην Παιανία ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΠΙΠ ΤΟΝ ΑΔΟΞΑΣΤΟ: 200.000 πρόστιμο και λίγο είναι!

Κι εγώ ακόμα κρυώνω, γμώ το κέρατό τους το ξεφτιλισμένο...

Ανώνυμος είπε...

Τα παρακάτω τα έγραψα πριν λίγο στο προηγούμενο post, αλλά μιας και θα γίνει εδώ η κουβέντα για το σημερινό παιχνίδι τα αντιγράφω:

Μόλις επέστρεψα από το γήπεδο.
Είχα πάει με τον ανιψιό μου, ο οποίος ήταν όλο περηφάνια στο σχολείο όλη την εβδομάδα.
Πήγαμε για να χειροκροτήσουμε για τη νίκη επί του γαύρου. Επειδή πιστεύαμε πως αυτή η νίκη άξιζε το χειροκρότημά μας.
Εκτιμώ πως θα αρχίσουμε πάλι. Σίγουρα θα φταίει ο Τζίγγερ, διάβασα για Βύντρα, ίσως διαβάσω και για άλλους.
Έ λοιπόν φταίμε και εμείς. Εμείς που δεν φερθήκαμε αντάξια στη μεγάλη νίκη της περασμένης Κυριακής.
Πίστευα πως θα είχε πάνω από 20.000 κόσμο και δεν είχε ούτε τους μισούς.
Ο Εργοτέλης κοιτάξτε πόσους θα έχει την ερχόμενη Κυριακή.
Ναι λοιπόν φταίμε. Γιατί αν μετά από νίκες σαν αυτή επί του γαύρου(ανεξάρτητα από την εμφάνιση όταν το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει) το ΟΑΚΑ δεν έχει ούτε 10.000 κόσμο, τι να παίξουν και για ποιόν;
Τι να το κάνω το νέο γήπεδο όταν έχω τέτοιους οπαδούς;

Μόλις είδα πως την ερχόμενη αγωνιστική ο Εργοτέλης υποδέχεται την Καλαμαριά.
Είμαι περίεργος να δω πόσους φιλάθλους θα έχει...
Για άλλη μια φορά είμαστε απαράδεκτοι.

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα όλοι υπεύθυνοι εκτός απ το τζίγγερ...
Ο οποίος ξέρει να διαχειρίζεται και τις νίκες (φάνηκε αυτό άλλωστε και στο πρώτο γύρο) και τις ήττες, για αυτό πρέπει να ρίξει και πρόστιμα. Για να ρθουν όλοι στα ίσα τους.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

τωρα φταιω εγω να πω "σας τα εγραψα απο πριν"?φταιω?

απ την αρχη φανηκε οτι μπηκαν ανορεχτα στο γηπεδο.Τι κι αν μαλλιασε η γλωσσα του Ισπανου ολη τη βδομαδα,τι κι αν εκανε δυνατη προπονηση με πολλη τακτικη την Παρασκευη(που συνηθιζε να τους χαλαρωνει),τι κι αν προσπαθησε να κανει οτι εσωτερικη αλλαγη μπορουσε?αλλα 2 ημιχρονα να παιζανε,γκολ θα βαζανε μονο απο τυχη.Με εναν ΠΑΠ ανυπαρκτο,ενα Σαλπι "σκασμενο",τον Μποβιο ανε το..στο χαλι του,το Λεοντιου να μην περνα τη σεντρα και το Νιλσον να την περνα για να "γιομιζει" στο κεντρο της αμυνας...παλι τεχνικα ξεχωρισε ο μικρος,και συγκινητικος ο Γκουμας.Τις πταιει?

παροτι ξερω οτι θα διαφωνησουν οι γνωστοι,η μεγαλοφυης παρεμβαση του ιδιοκτητη πταιει!οχι,δεν εγινε επιτηδες η γκελα!αλλα μπηκαν χωρις την ορεξη,την πεινα προηγουμενων αγωνων,και αυτο βγαινει πολυ ορατα στο παιχνιδι της ομαδας.Και τα προστιμα παππα μου ΔΕΝ φτιαχνουν το χαλασμενο κλιμα.Και το γαιδουρι,μπορεις να το πας με το ζορι στη βρυση,αν δε διψα ομως νερο δε θα πιει.

Η βλακεια ειναι ΑΗΤΤΗΤΗ,το ειχε πει κι ο Αινσταιν.Και αυτος ο μουτσουνας που μας ελαχε,την εχει απεραντη...
δυστυχως,επαναλαμβανω δυστυχως,η προβλεψη μου επαληθευθηκε αμεσα.Δεν υπαρχει μελλον για αυτη την ομαδα μ'αυτα τα μυαλα και δεν υπαρχει και λογος να ασχολουμαστε με ηλιθιους.

Ανώνυμος είπε...

ΤΤ να σου θυμισω οτι οι 6 σερι νικες του πρωτου γυρου ανακοπηκαν οταν εγινε παλι η μανουρα με τα πριμ,παλι μετα το ματς με το γαυρο...τυχαιο?

δες και το πειραχτικο μην.προς εσενα στο προηγουμ.ποστ-τα εχει προβλεψει ο Νοστραδαμος...

Ανώνυμος είπε...

Squarelog και Μινχ δεν παίζεστε ρε παιδιά μ'αυτή την εμμονή. Καλά, όλο τον Τζίγγερ βλέπετε στους εφιάλτες σας; Κανάς Γκοτζίλας δεν παίζει καθόλου; :-)

Διαπιστώνεις αγαπητέ μου Square το πασιφανές, πως η ομάδα μπήκε ανόρεχτα, πως ένα σωρό παίχτες ήταν αλλού και καταλήγεις ότι γι' αυτό φταίει ... ο Τζίγγερ; Έλεος βρε αδερφέ! Και μ' αρέσει η σύνδεση που κάνεις με τον α' γύρο μέσω της λέξης "πριμ" κατά τη ... λογική "ο αστυνόμος είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο αστυνόμος είναι μπουζούκι" :-)) Το σκότωσες!

Τι σχέση έχει η μια κίνηση με την άλλη; Στον α' γύρο κατέβηκε σε μια ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΚΑΤ' ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ συνάντηση προσδιορισμού των πριμ. Τώρα, κατέβηκε ΑΠΡΟΣΜΕΝΑ για να τους πει τι σε τελική ανάλυση; Ότι ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ για τις προηγούμενες μαλακίες τους ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΙΜ 100 χιλιάρικα επειδή πάνε καλά και φυσικά υπό τον ΕΥΛΟΓΟ όρο ότι θα το πάρουν εάν συνεχίσουν έτσι.

Κι εσύ μου λες ότι γι' αυτό το λόγο μπήκανε χτες και παίξανε ... ανόρεχτα; ΕΛΕΟΣ! Εσύ δηλαδή αν δούλευες σε μια επιχείρηση, σου χαρίζανε το πρόστιμο για μαλακίες σου και σου λέγανε ότι έχεις λαμβάνειν +100 αν κάνεις 2 ΟΛΕΣ ΚΙ ΟΛΕΣ σωστές κινήσεις (τα 2 ματσάκια με Εργοτέλη-Ατρόμητο), θα έμπαινες ...ανόρεχτα; Τόόόσο πλούσιος είσαι που τα σνομπάρεις τα +100; Κι άμα είσαι τόσο λεφτάς, ε τότε τι οδύρεσαι ότι σε χάλασε που σου υποσχέθηκαν πριμ;

Μην τρελλαθούμε λοιπόν ότι φταίει ΚΑΙ πάλι ο Τζίγγερ! Για ένα σωρό ΑΛΛΑ πράγματα, που τα έχω πει και ξαναπεί (και σε μερικά συμφωνούμε) φταίει. Όχι όμως για το χτεσινό. Που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ, έτσι; Το να σνομπάρουνε ματσάκια οι πριμαντόνες μας...

Όσο για τον ΜΟΥΝΙΟΘ, δεν νομίζεις ότι έκανε σοβαρά λάθη χτες; Γιατί ναι μεν τους προετοίμαζε όλη τη βδομάδα, αλλά πάνω στο ματς φάνηκε ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΑΝΕΤΟΙΜΟΣ. Π.χ. βλέπεις τον Μπόβιο να χαζεύει. Βγάλε τον, πέρνα στη θέση του τον Λεοντίου και βάλε αριστερό μπακ τον Βύντρα! Τι διάολε, τόση σκέψη ήθελε ότι ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ είχε χτες πάθει κολούμπρα από τη μαλακία; Ή μήπως δεν έχεις ξαναπαίξει με Λεοντίου-Τζιώλη και Βύντρα πίσω αριστερά; Επίσης: το ΝΙΝΗ θέλεις να τον κάψεις; Ρίξε το Ρομέρο στο ξεκίνημα κι άμα το ματς δεν προχωράει μ'αυτόν, βάλε τον πιτσιρικά ... γιατί πας να τον ψοφήσεις τελικά.

Λοιπόν, άντε ξεκολλάτε το γραμμόφωνο από το δίσκο "Τζίγγερ" κι βάλτε να παίξει και τίποτε άλλο, κατάντησε βαρετή η μονομανία ρε αδέρφια, με το συμπάθειο πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή ναι η δημοκρατία σας
να σβηνετε τα ποστα
οταν λενε την αληθεια..

Unknown είπε...

Χρόνια τώρα η ομάδα ΔΕΝ μπορεί απέναντι σε κλειστές και καλά οργανωμένες άμυνες. Χρόνια τώρα ΔΕΝ έχουμε δημιουργικά χαφ, ΔΕΝ έχουμε παίχτες που να σουτάρουν, ΔΕΝ έχουμε επιθετικούς περοχής (κάτι ήξερε ο Ισπανός που ζητούσε επιθετικό). Με τέσσερα αμυντικά χαφ και επιθετικούς σαν τον Παπ και το Σαλπι δεν ανοίγεις κλειστές άμυνες. Με τέτοιους παίχτες θα νικάμε τους γάβρους και θα την τρώμε από τους Εργοτέληδες.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕ
Ο ΠΑΠ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΡΑΝΕ ΤΟ ΠΡΙΜ
ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ Ο ΒΑΡΔΗΣ;

10 ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΙΧΕ ΤΟ ΔΙΠΛΟ!

Ανώνυμος είπε...

@ vrennus όταν λες "χρόνια τώρα", εννοείς καμμιά 10ριά; Γιατί τουλάχιστον τόσα έχουμε, που μαλακιζόμαστε με ομάδες τύπου Εργοτέλη.

Μακάρι να ήταν αυτό το πρόβλημα, που λες! Δλδ ότι δεν έχουμε παίχτες ν' ανοίγουν κλειστές άμυνες. Για μένα, έχουμε αυτή τη στιγμή έναν, τον ΙΒΑΝΣΙΤΣ. Ικανόνατο στις κατά μέτωπο επιθέσεις-διεισδύσεις στην περιοχή (θυμίσου το γκολ του στον ΠΑΟΚ εδώ). Ικανότατο και στις ασίστ από τον άξονα. Μόνο που ο ΜΟΥΝΙΟΘ τον έχει κολλήσει έξω αριστερά ανεξαρτήτως αντιπάλου. Κι έχει κολλήσει στον άξονα, πίσω από τον ΣΑΛΠΙ, τον ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΤΕΧΝΟ ΚΙ ΑΝΙΚΑΝΟ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΝΤΡΙΜΠΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ! Πώς ν' ανοίξεις κλειστή άμυνα όταν ο "αρχηγός" θέλει 2 στρέμματα για να κοντρολάρει;

Το έχω ξαναπεί: ο ΠΑΠ θέλει πάγκο, επιτέλους! Πόσα παιχνίδια πρέπει να μας ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ επιθετικά για να το καταλάβει ο ΜΟΥΝΙΟΘ; Αντ'αυτού, βασικός πρέπει να παίζει ο ΜΑΝΤΖΙΟΣ, που ήταν και ο μοναδικός διασωθείς χτες. ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕΡΙ το παλλικάρι, όχι να γυαλίζει πάγκο για να μας αλλάζει τα φώτα ο ΠΑΠ!

ΩΣΤΟΣΟ, πριν από όλα αυτά, γεγονός είναι ότι χτες δεν είχαμε ΕΞΑΡΧΗΣ ν' αντιμετωπίσουμε κλειστή άμυνα! Απλά παίζαμε το πουλάκι μας. Μέχρι που ήρθε (με οφσάιντ μεν αλλά έγραψε) το 0-1 και ΤΟΤΕ κλείστηκε ο Εργοτέλης, όπως ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ.

Αυτά τα ματς τα καθαρίζεις μέσα στο πρώτο 20λεπτο. Ειδεμή την έκατσες, ειδικά άμα βρεθείς πίσω στο σκορ. Είναι κανόνας αυτός.

Τώρα, για σκέψου το εξής για χτες: έξω ο Μπόβιο στο 30', περνάει κέντρο ο Λεοντίου, αριστερό μπακ ο Βύντρα, έξω ο Παπ στο 45', περνάει μέσα ο Μάντζιος. ΑΜΕΣΩΣ ΑΜΕΣΩΣ έχεις ένα πιο δημιουργικό άξονα.

Τελοσπάντων... είχα κλειστό το κινητό και δεν μ''επιανε ο Μουνιόθ, είδα τις κλήσεις του μετά το ματς :-)

SniperAthens είπε...

τζόνυ, πέρασες καλά στη θεσσαλονίκη?

SniperAthens είπε...

Ένα είναι το σίγουρο πάντως. Οι gay διαβάζουν το blog μας.
΄
Μετά τον Κρόκους, που ακολουθεί τις συμβουλές του κουτόχορτου στις μετεγγραφές, διαβάστε Sir Tak στη συνέντευξη τύπου:

"...Κερδίσαμε και εξανεμίσαμε τις όποιες ελπίδες είχαν οι υπόλοιπες ομάδες για το πρωτάθλημα. Δεν έχουμε εξασφαλίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, αλλά οι άλλες ομάδες είχαν ελπίδες για τον τίτλο...."

Πάτερ σεναριογράφε, ακούς?

Ανώνυμος είπε...

Snip δεν ήμουνα Σελαθοσνίκη! Πώς σου 'ρθε; Βρε συ λες να έχω, εκτός από εκτόπισμα κι ... εκτόπλασμα;

Ανώνυμος είπε...

ΤΤ στα τεχνικα συμφωνουμε-και γω τις δικες σου αλλαγες εβλεπα αναγκαιες.
Το προβλημα στο συλλογισμο σου ειναι οτι βαζεις τον εαυτο σου ή εμενα στη θεση τους,που οσο ναναι με καμποσα χρονακια παραπανω σκεφτομαστε διαφορετικα.Εδω μιλαμε για 20-25 χρονων παιδια,χαμηλης σχετικα παιδειας,με αρκετα λεφτα στην τραπεζα και την γνωση οτι εχουν 6-10 καλα χρονια για να φτιαχτουν για μια ζωη.Για να παρεις το μαξιμουμ απ αυτους πρεπει να τους εμπνευσεις,να τους 'καβλωσεις".Ο συμψηφισμος του Τζιγγερ λογικα μπορει να ηταν σωστος,ηταν ομως ΑΚΑΙΡΟΣ και δε λαμβανει καθολου υποψιν την ψυχολογια των αθλητων-το αποτελεσμα το ειδες χτες!Δεν δεχομαι να μου λες για εμμονες οταν κατ'επαναληψη δικαιωνομαι στις εκτιμησεις-προβλεψεις μου.

Νομιζω οτι η μονιμη αιτια (φιλικης)διαφωνιας μας ειναι οτι μπερδευεις το ευκταιο με το πραγματικο!ξεκινας απ τη θεση υπερασπισης(αγνοω γιατι...)και απορριπτεις τα επιχειρηματα των αλλων-το προβλημα ειναι οτι η πραγματικοτητα των αποτελεσματων δε σε δικαιωνει.

τελος παντων,το προβλημα καταφανως δεν εισαι εσυ...παντως σεβαστηκαμε την απουσια της υπερασπισης και δεν του τα χωσαμε οσο ελειπες.Τωρα το δικαιουμαστε!

Ανώνυμος είπε...

Παρά το κρύο που έφαγα και την τσαντίλα που τράβηξα, θα προσπαθήσω να μη συγχίζομαι (εντολές ιατρού) και να παραμείνω ψύχραιμος. Θα επιστρέψω σε μερικά "βασικά" θέματα που έχουν κατά καιρούς θιγεί εδώ.

Οι νίκες στα ντέρμπυ, όλοι παραδεχτήκαμε ότι δεν μας έκαναν αυτομάτως ομαδάρα. Έχουμε καταφέρει να διαμορφώσουμε έναν βασικό κορμό νεαρών Ελλήνων, έχουμε "momentum", έχουμε έναν ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ προπονητή - ανεξαρτήτως της όποιας φυσιολογικής κριτικής. Όμως, έχουμε και σημαντικά κενά, που όλοι τα έχουμε επισημάνει και τα οποία πρέπει να καλυφθούν. Ναι, ενδεχομένως δεν χρειαζόμαστε 10 μεταγραφές, όμως 3-4 προσθήκες υψηλής ποιότητας είναι απολύτως απαραίτητες.

Φίλοι μου αγαπημένοι, αυτή η ομάδα που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό, έχει πολλά καλά αλλά της λείπει κάτι που στο ποδόσφαιρο ξεχωρίζει τους καλούς από τους πρωταθλητές: Της λείπει η ΚΛΑΣΗ! Της λείπουν οι 2-3 μεγάλες προσωπικότητες, που στην κακιά μέρα, στη δύσκολη στιγμή, θα αλλάξουν τη ροή του αγώνα.

Δεν μου αρέσουν τα ΑΝ, γενικώς, όμως δεν μπορώ να μη θέσω το εξής ερώτημα: αν, στη χθεσινή ομάδα, στη θέση του Λεοντίου έπαιζε ο Μινχ και στη θέση του Παπ ο Βαζέχα, πόσα θα μέτραγε ο Εργοτέλης; Δεν μπορεί να μην το σκεφτήκατε και σεις αυτό, βλέποντας τον αριστερό μπακ μας να μην κάνει μια σωστή επιλογή σε 90 λεπτά και τον δεύτερο επιθετικό να μην κάνει ούτε ένα σουτ σε όλο τον αγώνα!

Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας μας, αυτό πρέπει οπωσδήποτε να λυθεί το καλοκαίρι. Αν δε λυθεί, τότε, έστω και με τον Μουνιόθ στον πάγκο, θα βλέπουμε πιθανόν μια ομάδα που θα μας αρέσει και θα τη συμπαθούμε, αλλά θα είναι ανά πάσα στιγμή ευάλωτη στο απρόβλεπτο και στην αρνητική συγκυρία.

Ούτε τα πριμ μου φταίνε λοιπόν, ούτε οι αλλαγές του κόουτς. Το πρόβλημα είναι η πραγματική ποιότητα, η κλάση, το οποίο, αν υπάρχει σοβαρός προγραμματισμός, πραγματικός προπονητής και διάθεση για -ρεαλιστική- επένδυση, μπορεί να αντιμετωπιστεί το καλοκαίρι.

Και εν πάση περιπτώσει, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, αυτό είναι και το σημείο στο οποίο θα κριθεί το αν ο "ο κύριος Τζίκερ" (που είπε και ο Τότης στην TV) έμαθε κάτι απ΄ όλες αυτές τις σφαλιάρες ή αν είμαστε "back to sqaure 1"...

Ανώνυμος είπε...

σωστα green.
Οταν ο αριστ.μπακ δεν περναει τη σεντρα,με ποιον θα παιξει 1-2 ο Ιβανσιτς?καλειται λοιπον να παιξει ολη την αριστερη πλευρα,να δωσει βοηθειες στον κατα συνθηκη αριστ.μπακ,και να οργανωσει...ε,δεν ειναι κι ο Σουπερμαν,αχρηστευεται κι αυτος!
Ο ΠΑΠ με την αδυναμια του να κοντρολαρει ή να τριπλαρει χαραμιζεται σ'αυτη τη θεση.Νομιζω οτι πιο χρησιμη θα ηταν μια εναλλαγη του με τον Σαλπι στην κορυφη της επιθεσης,εκει που χρειαζεται βασικα το ξεπεταγμα και το σουτ-αυτα τα εχει.Which brings us στο οτι μετα χρονια ψαχνουμε παικτη στυλ Λυμπεροπουλου,δηλ.μεσοεπιθετικο που να μπορει να ελιχθει τα τελευταια 10 μετρα και να μπορει ειτε να σουταρει ο ιδιος ειτε να πασαρει σωστα σε συμπαικτη,πραγμα που ο Μαντζιος δε μπορει.Οι δε Τζιωλης,Μποβιο δεν ειναι ιδανικο διδυμο.Ο 2ος κινειται σαν το βασιλια στο σκακι,περιξ της θεσης του,και,περιεργο για βραζιλιανο δε βγαζει σωστες πασες,ενω ο 1ος παροτι τρεχει περισσοτερο δεν ειναι κι αυτος δημιουργικος,ουτε εχει "μπασιμο".Η ομαδα θα αλλαζε κλαση αν ειχε 2 καλα μπακ-χαφ,εναν αξιοπιστο ακομα κεντρικο αμυντικο,εναν πιο δημιουργικο αμυντ.χαφ με συνηθεια στο σουτ,και πιθανως ενα τεχνικα αρτιο ψηλο φορ.
Αυτο δε σημαινει οτι αλλαζει ο κορμος της ομαδας-οι ποιοτικες προσθηκες θα παρουν ετσι κι αλλιως τη θεση παικτων που λογιζονταν(και πληρωνονταν) σαν βασικοι,αλλα απεδειξαν οτι δεν μπορουν(Μπισκαν,Σεριτς,Νιλσον,ισως Βικτορ)

ΥΓ,Περιμενω εναγωνιως τα αστραποβροντα του Κουτοχορτου.Αντε γιατι μας εχει αφησει μονους τον Μινχ κι εμενα...

warzycha είπε...

Πράγματι, χρειάζονται τουλάχιστον 3-4 προσθήκες για να γίνουμε ομάδα 'παντός καιρού'. Με τη νοοτροπία Τζίγγερ βέβαια, δεν ξέρω τι μπορούμε να περιμένουμε. Συμφωνώ για τις χτυπητές αδυναμίες της ομάδας, η κυριότερη των οποίων κατ' εμέ είναι εκεί στον άξονα (ελλείψει Έκι). Καταδικαζόμαστε έτσι να παίζουμε μονοδιάστατα από τα άκρα, με ηλίθιες, προβλέψιμες σέντρες. Η αδυναμία επίσης Τζιόλη, Μπόβιο να βγάλουν μια πάσα της προκοπής είναι εμφανέστατη και κάνει μεγάλη ζημιά.

Και μια και μίλησα για Τζίγκερ, σκέφτομαι από την άλλη ότι μας έχει ακόμα στην τσίτα με το θέμα του προπονητή. Και μόνο που έχει γίνει μέγα θέμα στα ΜΜΕ η παραμονή ή όχι του Μουνιόθ, είναι για μένα από μόνο του αρνητικό στοιχείο που αποπροσανατολίζει την ομάδα (Δείτε π.χ. σήμερα το sportdog.gr, έχει δημοψήφισμα περί παραμονής του ή όχι). Ένας σοβαρός πρόεδρος κατ' εμέ θα είχε λύσει το θέμα πολύ πολύ νωρίτερα και δεν θα περίμενε το τέλος της περιόδου που πιθανά ο Μουνιόθ θα έχει και άλλες προτάσεις. Το εύλογο ερώτημα είναι: Τον θέλει πραγματικά;

Με τα στραβοπατήματα δε, και το φάσμα μη συμμετοχής στο CL, τον βλέπω το ραλίστα να βρίσκει πρώτοις τάξεως άλλοθι για να μην κρατήσει τον Ισπανό, ή για να ρίξει το μπάτζετ, άρα έμμεσα να τον διώξει. Ελπίζω απλά να σταθμίσει τις -σίγουρες- αντιδράσεις της πλειοψηφίας του κόσμου και να μη φέρει τον Σέρβο. Πολύ φοβάμαι όμως ότι δύσκολα θα το αποφύγουμε. Ας περιμένουμε και θα δούμε. Αν και ο χρόνος στην προκειμένη περίπτωση δεν νομίζω ότι θα λειτουργήσει θετικά στο θέμα παραμονής Μουνιόθ.

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή την τοποθέτηση του warzycha:

Είναι γεγονός ότι ο "πρίγκηψ" έχει πολλές και καλές άκρες στα ΜΜΕ - ήδη από σήμερα έχει αρχίσει και καλλιεργείται εκ νέου "κλίμα": Ήρθε στην Αθήνα, τί θα κάνει, θα συναντηθεί με τον Τζίγκερ, μίλησε, θα μιλήσει και λοιπά...

Επί πλέον, ο αθλητικός τύπος και ιδιαίτερα ο "γαυροφερέφωνος", έχει κάθε λόγο να προωθεί τη λύση Μπάγεβιτς για τον ΠΑΟ. Ο λόγος είναι απλός: είναι στατιστικά πιθανότατον ότι, αν αναλάβει, πολύ σύντομα θα αρχίσουν οι κόντρες, οι διχογνωμίες, οι γνωστοί τσαμπουκάδες του Μπάγεβιτς και όλα τα υπόλοιπα που είναι "συνώνυμα" της παρουσίας του σε οποιονδήποτε πάγκο - δείτε τί έγινε με τον Αστέρα, που είναι και ψιλο-σίγουρος πρωταθλητής. Ότι πρέπει δηλαδή για τις φυλλάδες και τα ραδιόφωνα, που θ΄ αρχίσουν από τον Οκτώβρη τις προπονητολογίες και τις παπαρολογίες και έχει ο θεός...

Δυστυχώς, όλα αυτά θα είχαν απομακρυνθεί αν τα παλικάρια μας είχαν κάνει μια εύκολη νίκη χθες. Αλλά, είπαμε. Στο ποδόσφαιρο χρειάζονται "αυγά" και μεις ακόμα δεν τα διαθέτουμε...

warzycha είπε...

Σχετικά με το γκάλοπ περί παραμονής Μουνιόθ που προανέφερα. Αντιγράφω από το sportdog.gr: "Ενώ φουντώνουν πάλι οι φήμες για Μπάγεβιτς (μετά την αποχώρησή του από τον Ερυθρό Αστέρα), δύο διαφορετικά γκάλοπ, ένα του «Έθνους» και ένα του sportdog, αναδεικνύουν τον Μουνιόθ ακλόνητο στις προτιμήσεις των οπαδών του Παναθηναϊκού –και όχι μόνο."

Περισσότερα στο site.

Ανώνυμος είπε...

Αφού ο Εργοτέλης γιατί όχι
και εμείς;
ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ

Μακαρι να χατε τετοιο παιχτη

Ανώνυμος είπε...

Καλέ μου Square,

για να παίξω με το σχηματάκι που κατέβασες περί αποτελεσμάτων και δικαίωσης: θα συμφωνήσεις πως είναι αστείο μεν αλλά αληθινό ότι εσένα σε δικαιώνουν τα ΣΤΡΑΒΑ αποτελέσματα της ομάδας, όπως το χτεσινό, ενώ εμένα με δικαιώνουν τα ΚΑΛΑ, οπως π.χ. η νίκη μας επί του Θρήνου.

Αν όμως καλοκοιτάξεις, θα δεις ότι εμένα με δικαιώνουν ΚΑΙ τα στραβά αποτελέσματα: διότι πολύ απλά κάνω και αρκετά σκληρή κριτική στην ομάδα μας - έστω κι αν δεν κάνω μόνο αυτό. Και για τις λαμακίες του Τζίγκερ έχω μιλήσει εξαρχής κι επανειλημμένα (το ξεχνάς κι αναρωτιέμαια γιατί), και για τις ελλείψεις παικτών, και για τα στραβά των υπαρχόντων, ακόμα και στον Μουνιόθ έχω κάνει κριτική εδώ και καιρό (και κόντεψα ακόμα και γι' αυτό να θεωρηθώ εδωμέσα περίπου "τσάτσος"!!!). Αλλά έχω μιλήσει ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑ αυτής της ομάδας, που προφανώς, όπως τα στραβά διαχέονται σε ΟΛΑ τα επίπεδά της, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ αφορούν σε όλους και μοιράζονται σε όλους, ακόμα και στον φτου-κακά για σένα και μερικούς άλλους Τζίγκερ.

Καταλαβαίνεις λοιπόν γιατί εγώ σε θεωρώ μονομερή, ενώ αντίθετα δεν μπορείς να πεις εσύ το ίδιο για μένα.

Όσο για τα πριμ, εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις! Έλεος αδερφέ! Το να πεις στα παλικαρόπουλά μας 1. "σας χαρίζω το πρόστιμο από τις μαλακίες σας" ΚΑΙ 2. "θα λάβετε +100 αν πάτε καλά σε 2 κωλογαμμοματσάκια με ομαδούλες σαφώς μικρότερες από εσάς", ΑΥΤΟ (διότι αυτό τους είπε ο Τζίγκερ δια του Βέλιτς) υπάρχει ποτέ περίπτωση να τους ... κόψει τα γόνατα ή την κάβλα;;;!!!

Και καλά, ας πούμε ότι έτσι έδρασε στα πιτσιρίκια. Τι έχεις όμως να πεις για το πώς διαχειρίστηκε αυτό το ματς ο γέρο-ΜΟΥΝΙΟΘ; Σαφώς το διαχειρίστηκε χοντρά λάθος, από αρχής έως τέλους. Μήπως κι αυτός επηρεάστηκε λοιπόν από τα περί ... πριμ; Ή μήπως κοντεύει να κάψει τον ΝΙΝΗ επηρεασμένος από τα περί πριμ;

Είναι ή δεν είναι λάθος ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ να ξεκινάει τέτοια ματς με ένα συγκρατημένο 4-4-2 και με το σχήμα που έπαιξε την Πουτάνα στο Καρατηγάνι, τη στιγμή που είναι πια γνωστόν ότι ματσάκια όπως αυτό με τον Εργοτέλη στην έδρα σου τα καθαρίζεις πανεύκολα αρκεί να ρίξεις 1 γαμμωγκολάκι στο πρώτο 20λεπτο; Φταίει πάλι ο Τζίγκερ και τα πριμ, που ο ΜΟΥΝΙΟΘ κοιμήθηκε κι αυτός;

Μην τρελλαθούμε! Γι' αυτό λέω και ξαναλέω: να ξεκολλήσουμε το δίσκο απ' το γραμμόφωνο και να δούμε με πιο ανοιχτό μάτι τι τρέχει και πώς αυτό εκφράζεται στο γήπεδο κάθε φορά.

Πολύ απλά: η νίκη πάνω στην Τρούμπα ΤΟΥΣ ΚΟΙΜΙΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Καμμιά σχέση τα περί πριμ. Ούτε και τα περί έλλειψης ποιοτικών παικτών ρε παιδιά, φίλε Greenheart! Τι σόι ποιοτικούς παιχταράδες θέλεις ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΑΚΟ ΣΤΟ ΟΑΚΚΑ γαμμώ το φελέκι μου; Κι όταν, χωρίς αυτούς τους ποιοτικούς που λες, έχεις ρίξει ΑΠΟ 4 ΕΚΤΟΣ σε ομάδες ανάλογου βεληνεκούς (Ατρομητάκο, Αιγάλεω) ή και στην σαφώς ισχυρότερη ΑΕΚ;

Κατά τα άλλα, ΝΑΙ, ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ Ο ... "ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΤΖΙΓΚΕΡ", όπως το έχω πει εξαρχής εδωμέσα.

Αλλά ... Λυμπερόπουλος, ΟΧΙ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ! Από πού κι ώς πού; ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΧΑΦ μας λείπει.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Τζόνυ,

Όσο κι αν υποστηρίζω φανατικά Μουνιόθ, δεν θεωρώ ότι είναι -ή ότι πρέπει να είναι- στο απυρόβλητο. Όμως, θεωρώ ότι η κριτική σου είναι σκληρή έως άδικη.

Η ίδια ενδεκάδα που διακρίθηκε στα ντέρμπυ, δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη τακτική αλλαγή για να κερδίσει τον Εργοτέλη. Δεν φταίει η τακτική για τα κοντρόλ με το καλάμι. Δεν φταίει ο προπονητής για το αν "η δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά" τρέμει με τη σκέψη ότι πρέπει να πάρει πρωτοβουλία. Ούτε φταίει για το γεγονός ότι, όταν γυρνάει και κοιτάει στον πάγκο, βλέπει τελειωμένους, άμπαλους ή απελπιστικά "λίγους".

Ναι, να δεχτώ ότι θα μπορούσε να βάλει νωρίτερα τον Ρομέρο. Ναι, ίσως από την αρχή τον Μάντζιο. Όμως, αυτά, είναι παράγοντες πολύ μικρότερης σημασίας από την έλλειψη μεγάλων ποδοσφαιρικών προσωπικοτήτων μέσα στην ομάδα.

Η ενδεκάδα που διέλυσε την ΑΕΚ και πήρε παλικαρίσιο διπλό στο τηγάνι, με μια εβδομάδα χωρίς παιχνίδι ενδιάμεσα, έπρεπε να μπει στο χορτάρι και να λειώσει την ομαδούλα.

Πιστεύω πραγματικά σ΄ αυτή την ομάδα -με τις προϋποθέσεις περί ενίσχυσης που έχω βάλει-, αλλά αν δεν μπορούν να διατηρήσουν τη συγκέντρωση και τη σοβαρότητά τους για δύο συνεχόμενα παιχνίδια, τότε αυτοί "δεν κάνουν", όχι ο προπονητής, ο οποίος, για μένα, τα διαπιστευτήρια τα έχει δώσει προ πολλού και δεν κρίνεται για το αν ο Παπ δεν μπορεί σε 90 λεπτά να δώσει μια σωστή πάσα στα 5 μέτρα.

Και έχεις απόλυτο δίκιο για τον Έκι. Μπορεί να μην είναι "2 Ριβάλντο", αλλά για ματς όπως το χθεσινό είναι υπερπολύτιμος. Η απουσία του είναι αισθητή και επειδή προβλέπεται να είναι για πολλούς ακόμα μήνες εκτός, πρέπει να αναζητηθεί λύση - είτε εσωτερική, είτε μετεγγραφική.

By the way, χθες είδαμε και κάτι που πολύ το είχαν προαναγγείλει και πιθανότατα θα το ξαναδούμε στη συνέχεια: O Νίνης πίσω από τον "φουνταριστό", ο Παπ και ο Ίβανσιτς στα άκρα. Μπορεί να μην απέδωσε, αλλά κάτι μου λέει ότι στο μέλλον θα το δούμε πολύ περισσότερο...

SniperAthens είπε...

Εμείς να παίζαμε με τα πι θα το είχαμε πάρει το παιχνίδι...

Αυτά τα παιχνίδια τα παίρνεις και χωρίς προπονητή

Όταν όμως επειδή κέρδισες τον ψόφιο gay αρχίζεις τα ξενύχτια και καβαλάς την καλάμα, ιδού τα επίχειρα

Και η πλάκα ποιά είναι? Βγήκε αληθινός ο ραλίστας - τον δικαίωσαν

Για τον ΠΑΠ το έχω ξαναπεί: όταν αρχίσει ο παίκτης και παίζει μπάλα με το στόμα, βράσε ρύζι. Για αρχηγός "ΔΕΝ μπορεί το παληκάρι" που θάλεγε κι ο ιερομόναχος coach Αναστασιάδης.

Ανώνυμος είπε...

διευκρινηση.
Δεν ειπα οτι θελω Λυμπε,ειπα οτι αποντος και του Εκι,θα ηταν πολυ χρησιμος ενας μεσοεπιθετικος εξισου καλος στην τελικη πασα οσο και στην διεισδυση αντι για τον "σκουντουφλαω-σ'οποιον βρω μπροστα μου'ΠΑΠ.

Αληθευει επισης οτι δεν χρειαζεσαι παικταραδες για να κερδισεις τον Εργοτελη,τον Ιωνικο,...εκτος απ'οταν χρειαζεσαι!δηλ.οταν το ματς παρει στραβη τροπη,η συνολικη λειτουργια της ομαδας ειναι προβληματικη,και εκει η λυση ερχεται συνηθως απο παικτη κλασης(τυπου Βαζεχα ή Σαραβακου ή αυτων που καθαριζουν για τον γαυρο,εστω και περπατωντας).Και αυτη ειναι η ειδοποιος διαφορα του Ολυμπιακου απ τους αλλους.Οτι τετοια ματσακια τα καθαριζει ο Ριμπο στο...βαδην!

Και για να τελειωνω με τα πριμ,δες ποσο καλυτερη ψυχολογικα ειναι μια λιγο διαφορετικη εξηγηση
'μαγκες,επειδη με κανατε περηφανο,πριμ 200χιλ.Προσεξτε μονο(μεταξυ σοβαρου-αστειου,αλλα περνα το μηνυμα)μην κανεντε καμια γκελα στα "ευκολα"ματς και ερθω να σας ριξω 300χιλ .προστιμο.Αντε,συνεχιστε ετσι και θα σβηστει και το προστιμο της Κερκυρας".
Και το μηνυμα περνας,και δε φαινεσαι ταληροφονιας που κανει προσθαφαιρεσεις και βαζει όρους ...δεν ειναι καλυτερα ετσι,και ειπωμενα απ τον ιδιο?αλλιως ειναι και το πριμ να στο ανακοινωνει ο Βελιτς,αλλιως το αφεντικο,και να βλεπεις οτι το δινει ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Green δεν νομίζω να είμαι άδικος στην κριτική μου στον Μουνιόθ. Σκληρός ίσως. Αλλά έχοντας πρώτα πει πως εκείνοι που κυρίως φταίνε, είναι οι παίχτες.

Πιστεύω ότι ένα ματς με τον Εργοτέλη μέσα πρέπει ν' αντιμετωπίζεται κι από πλευράς στησίματος ομάδας διαφορετικά απ' ό,τι ένα ντέρμπι έξω. Στα ματς με μικρές ομάδες εντός ΠΡΕΠΕΙ να ρίξεις γρήγορο γκολ, ώστε να μην τους επιτρέψεις να κλειστούν πίσω. Άρα πρέπει να τα ξεκινάς με άκρως επιθετικό στήσιμο.

Αλλά κι όταν το πράγμα δεν πάει κατ' ευχήν, όπως χτες, πρέπει να στηριχτείς στον άξονα ως εξής: τα εξτρέμ ν' ανοίγουν την άμυνα προς τα άκρα, ώστε να τη σκίσεις από τον άξονα, είτε με σουτ έξω από την περιοχή, είτε με διεισδύσεις που μπορεί ν' αποφέρουν πέναλτι (βλ. λ.χ. Ίβανσιτς). ΑΡΑ δεν αναλώνεις τα άκρα σε σέντρες, όπως έγινε χτες.

Αλλά θα μου πεις, χτες ο ΝΙΝΗΣ την είχε δει κι αυτός πριμαντόνα και πήγαινε να κάνει τη μια ντρίμπλα μετά την άλλη αντί να γυρνάει απλά τη μπάλα, όπως έκανε ώς τώρα! ΦΡΙΚΗ εάν αρχίσει να χαλάει κι αυτό το παιδί!!!

Και για να τελειώνουμε με τα περί πριμ, Square, χτες τα παλικάρια την είχανε δει ΠΡΙΜΑΝΤΟΝΕΣ γι'αυτό και την πάτησαν. Πράγμα που, ως ΚΑΛΑΜΟΚΑΒΑΛΗΜΑ, δεν έχει καμμιά σχέση με το πριμ και το ξεπρίμ.

Ανώνυμος είπε...

..pantws auto to apotelesma DEN prepei na epireasei tin paramoni tou mounioz ston pagko ....o Ispanos prepei na meinei !!!!!