Δευτέρα, Φεβρουαρίου 19, 2007

Πλήρωση

Yπάρχουν μερικά σπάνια παιχνίδια στην ιστορία κάθε ομάδας, που γίνονται ορόσημα και σε γεμίζουν τόσο, που μετά παραμιλάς σαν μεθυσμένος και χαμογελάς σαν ερωτευμένος.

70 σχόλια:

warzycha είπε...

Όπως τα λες είναι, και μας άξιζε και μας να πετάξουμε λιγάκι, δύο χρόνια πελατείας στο ΑΕΚακι δεν είναι και λίγα. Το περσινό 3-0 θα καταγραφεί ως η μεγαλύτερη μαγική εικόνα του σύγχρονου ελληνικού ποδοσφαίρου. Ευτυχώς η επιβλητική αυτή εμφάνιση που συνοδεύτηκε από γκολάρες κάνει το περσινό να μοιάζει με ξεθωριασμένη εικόνα. Μπράβο στους παίκτες, μπράβο στον προπονητή!

Ανώνυμος είπε...

το ξαναβαζω εδω, γιατι ειναι πιο ταιριαστο κατω απ το χαικου του old boy παρα απ το "παραληρημα"του αγαπητου Κουτ.
"χαρειτε μια απο τις πιο επιβλητικες,πιο ξεκαθαρες νικες που θα δειτε στη ζωη σας σε ελληνικο ντερμπυ.
Μια ομαδα βγαλμενη απ τα ονειρα μας,μια ομαδα με ενα λαμπρο στρατηγο στο τιμονι της που ΕΜΠΝΕΕΙ τους παικτες του(κι αυτο δεν ειναι ασχετο με τη στηριξη που προσφερε-εστω και με τιμημα-στον Γκαλινοβιτς πχ),με τον αρχηγο Γκουμα σκορερ στο 3,και απροσπελαστο και με καθαρο μυαλο για 80 λεπτα,με τον Μοτσαρτ Ιβανσιτς να με δικαιωνει οταν εγραφα οτι θελει ειδικο χειρισμο για να ξεδιπλωσει το ταλεντο του,με το τουρμπο Σαλπιγγιδη που δεν εχει σταματησει να δειχνει την πλατη του στους αντιπαλους αμυντικους,και πανω απ'ολους με το εκπληκτικο παιδι του Μουνιοθ,το Σωτηρη Νινη,που δε μπορει να κρυψει τη χαρα του που ζει το ονειρο του και συμπαρασυρει και την ομαδα ενα επιπεδο πιο πανω.Τη μπαλλια του των 35-40μ στο 4ο του Ιβανσιτς μονο ο Σαραβακος θα μπορουσε να την εχει κανει...
ελπιζω αν υπαρχει λιγη λοινη λογικη εκει στην ΠΑΕ,να φωναξουν αυριο κιολας τον Μουνιοθ και να του παραδωσουν εν λευκω την ομαδα για 3 τουλαχιστον χρονια.Το αντιθετο σεναριο δεν θελω καν να το σκεφτομαι... "

Ανώνυμος είπε...

Ποιός Σαραβάκος? Μπέκαμ ήταν η μπαλιά!!! Και ποιός κουτόχορτος? Αυτός να ανοίξει άλλο Blog να βρίζει τώρα τον Παύλο που ομάδα μοντέλο την έκανε μπουρδέλο! χαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

O Φίλος μου ο Γιώργος πάντως δεν έχει απαντήσει από εχθές... έχω αρχίσει και ανησυχώ. Α... ο Γιώργος υποστηρίζει αεκ....

ΜΟΥΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ρε σεις... στο Μπάσκετ χάσαμε για να βγουν οι ψαροκασέλες 2ες και να έχουμε εύκολο έργο στα τελικά των Play Off...

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Επειδή είμαι πάντα συνεπής (στα καλά και στα άσχημα)έχω να π'ω τα εξής: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.
ΤΩΡΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΤΟΝ ΜΟΥΝΙΟΘ. Ο άνθρωπος, μήνες το φωνάζω, είναι ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑΣ. Αυτή η ομάδα, με προετοιμασία που δεν έκανε ο ίδιος, με παίκτες που δεν επέλεξε, με βεβαρημένο πρόγραμμα, με τον χρόνο εχθρό και όχι σύμμαχο, είναι δικό του δημιούργημα. Η αστάθεια είναι κάτι πολύ φυσιολογικό όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τόσες αρνητικές συγκυρίες. Δεν με νοιάζουν τα αποτελέσματα. Με νοιάζει η νοοτροπία, και ο εν λόγω προπονητής έχει την πρέπουσα. Παρακαλάω, βράδυ-πρωί να μείνει. Μέχρι να γίνει αυτό και να αποτραπεί ο ερχομός το ελεεινού Σέρβου, δεν εφησυχάζω. Και επειδή κάποιοι έλεγαν τις γνωστές ειρωνίες κτλ. Μήπως-ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ-απο την χθεσινή ομάδα-όνειρο (σε απόδοση πάντα)απουσίαζαν οι καρκίνοι Γκαφίνοβιτς, Βύντρα (10 λεπτά μπήκε και πρόλαβε να γίνει εστία κινδύνων ο άχρηστος) και Ρομέρο. Ξαναλέω λοιπόν, αν σε αυτές τις θέσεις-και σ'αυτήν του κεντρικού αμυντικού-είχαμε ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΕΣ μονάδες...πού θα μπορούσε να φτάσει η ομάδα??? Αν αυτός ο προπονητής ερχόταν αντί του ΑΝΥΠΟΛΥΠΤΟΥ, ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΥ Μπάκε, μήπως θα γλιτώναμε πίκρες και γκρίνιες 10 μηνών???? ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΜΟΥΝΙΟΘ. Μπράβο στους πάικτες. Η διοίκηση θα λάβει τα "μπράβο" όταν έμπρακτα με μεταγραφές και υπογραφή νέου συμβολαίου στον Μουνιόθ, βοηθήσει επιτέλους ην ομάδα.

SniperAthens είπε...

@κουτόχορτος:
Γράφεις: «Η αστάθεια είναι κάτι πολύ φυσιολογικό όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τόσες αρνητικές συγκυρίες». Σωστό, αλλά θα έπρεπε αυτό να αποτελεί την πάγια θέση σου ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΉΓΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΌΤΩΝ – όχι να το σερβίρεις σαν τσιτάτο σήμερα. Να το έχεις σκεφτεί και καταθέσει νωρίτερα και όχι να κραυγάζεις/γκρινιάζεις μονίμως. Οι εκ των υστέρων διαπιστώσεις (οι μετά Χριστόν προφήτες) ουδεμία αξιοπιστία έχουν.

Γράφεις: «Και επειδή κάποιοι έλεγαν τις γνωστές ειρωνίες κτλ. Μήπως-ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ-απο την χθεσινή ομάδα-όνειρο (σε απόδοση πάντα)απουσίαζαν οι καρκίνοι Γκαφίνοβιτς, Βύντρα (10 λεπτά μπήκε και πρόλαβε να γίνει εστία κινδύνων ο άχρηστος) και Ρομέρο».
«κάποιοι έλεγαν»??? εγώ επωνύμως, αλλά ουδεμία ειρωνία, σου απαντά το παρακάτω γενικότερο σχόλιό μου (@talos). Παρά ταύτα, πάλι κραυγάζεις – και με δικαιώνεις όταν γράφω ότι δεν έχεις ιδέα από διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού – κι αν ακόμη πιστεύεις ότι ο Γκαλίνοβιτς δεν είναι καλός τερματοφύλακας, ότι και να σου πω δε θα πιάσει τόπο. Και σε γενικότερο επίπεδο, αν υποθέσουμε ότι η μέχρι πρότινος ΓΚΑΡΝΤΑΡΟΜΠΑ (διεκδικώ την πατρότητα της έκφρασης, όχι της άποψης) έγινε ΟΜΑΔΑ (ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΑ τόσο την Πέμπτη όσο και χθές), ε τι διάολο, μέσα σε 10 μέρες μάθανε μπάλλα? ‘Η μήπως ήταν (και θα είναι ίσως ακόμη) ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?

Σαν γενικότερο σχόλιο, όπως έγραψα και στον talos στο προηγούμενο post, «Αλλού αναζήτησε τις άστοχες συγκρίσεις (εννοώ μεταξύ ΠΑΕ και ΚΑΕ, σε επίπεδο επιτυχιών & status, ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΟΜΕΝΩΝ των βαθμών ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ σε κάθε άθλημα). Σε ό,τι αφορά στην εμπάθεια (μακριά από εμένα), εφόσον η λογική δεν διαπερνά το καύκαλο του απέναντι λόγω όχι μόνο έλλειψης γνώσης αλλά και κουφαμάρας, το αντιμετωπίζω χιουμοριστικά. Για να το ξεκαθαρίσουμε οριστικά και τελικά.»

Αν (λέω ΑΝ) σε ενδιαφέρει η ΟΥΣΙΑ της απόψεώς μου, αναζήτησέ την σε παλαιότερα comments μου. Αν όχι, no prob. Απλά, μάθε να ξεχωρίζεις την πλάκα από την εμπάθεια. Kαι μην αισθάνεσαι άβολα αν στις κραυγές σου, σου απαντώ με πλάκα. Μπορεί να μη σου αρέσει το χιούμορ μου (δικαιώμά σου), αλλά μη το βαφτίζεις ειρωνία από τη στιγμή που δε σε βολεύει.

Μουνιόθ: Η άποψή μου για τις ικανότητες, το ποιόν του επαγγελματία, τη δόμηση της προσωπικότητάς του και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα πράγματα, είναι γνωστή και χιλιοειπωμένη. Πάντως, αν θες την άποψή μου, την οποία καταθέτω σήμερα, δε βλέπω το Μουνιόθ να μένει. Θα κρίνω όμως όταν θα «κλείσει» έτσι ή αλλιώς το θέμα, αφού έχω πλήρη γνώση των λόγων και αφού «ζυγίσω» (στο χορτάρι ΚΥΡΙΩΣ) την εναλλακτική λύση.

Aπολύτως Φιλικά.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο Νίνης είναι καταπληκτικός. Νομίζω ότι ο πρόεδρος πρέπει να τον αφήσει μερικά χρόνια σε εσάς, ώστε να "ψηθεί", και μετά να τον φέρει στο λιμάνι.

Εντελώς φιλικά.

Ανώνυμος είπε...

Ο πρόεδρος anonymous ξέρει τι παίρνει: πήρε το Μιχαλάκη και έχουν στενάξει τα δίχτυα! χαχαχαχαχα.. Δόξα τω Θεώ που σας φορτώσαμε το παλτό για το χειμώνα κα άστε σε μας το Σάλπι γιατί "τι να τον κάνατε"... χαχαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Όταν τον φέρει στο Λιμάνι θα είναι παλτό σαν τον Μιχαλάκη ή θα τα τρώει όρθιος σαν τον Αντωνάκη. Μεγάλο παίκτη Έλληνα ή ξένο ο Κρόκους ως γνωστόν δεν φέρνει. Μόνο χάντρες για τους ιθαγενείς του Τσουκαλιστάν και τίποτα τελειωμένους "μάγους" που οι πραγματικές του μεταγραφές με τα μαύρα στήνουν να εκτελούν κάνα φάουλ.

Αν ήξερες από μπάλα και παίκτες αδελφέ, δεν θα υποστήριζες την ομάδα που υποστηρίζεις. Πάρε λοιπόν τις εξυπνακίστικες ατάκες σου και άντε να πανηγυρίσεις άλλον έναν κάλπικο τίτλο μαζί με τις υπόλοιπες μαϊμούδες που αντικατοπτρίζουν το ύφος, το ήθος και την λογική της ομάδας σου.

Άντε αγόρι μου, άντε... κι όταν γίνετε άντρες θα αλλάξετε ομάδα.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Υ.Γ. Εκτός αν με το "λιμάνι" ενοείς το Λίβερπουλ οπότε εκεί πάω πάσο...

Ανώνυμος είπε...

Δεν γίνεται να είσαι οπαδός της ομάδας και φίλος μου (τουλάχιστον). Υποστηρίζεις τη λογική της απατεωνιάς, της κλεψιάς, της ψευτιάς, της ιστορικής παραχάραξης και της θρασυδειλίας. Συγνώμη... δεν μπορώ να είμαι φίλος με υποστηρικτές τέτοιων μιασμάτων.

Α.... και όταν επιστρέψετε το δάνειο των 30 εκατομμυρίων του Πατακού, μπορεί να πάψετε να είστε και η πραγματική ομάδα της χούντας...

Οι φίλοι του ερυθρόλευκου εμετού που είναι και φίλοι μου, τουλάχιστον ντρέπονται γι' αυτό που έχει καταντήσει η ομάδα τους.

Άντε να διαβάσεις λοιπόν τίποτα για αθλητισμό ή πήγαινε να προσκυνήσεις τον πρόεδρο / επενδυτή που ήρθε 30 χρονών στην Ελλάδα από την Ανατολική Γερμανία αλλά είναι οπαδός από μικρό παιδί...

Από εδώ μην ξαναπεράσεις... το ναρκωμένο από την ηλιθιότητα που αντιπροσωπεύει η ομάδα που υποστηρίζεις μυαλό σου δεν μπορεί να καταλάβει για τι μιλάμε.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως τον Νίνη, αν συνεχίσει έτσι, τον βλέπω σε καμία Ρεάλ Μαδρίτης με κάνα 15άρι σε μερικά (λίγα) χρόνια.

Θέλω να μείνει ο Μουνιόθ, αλλά δεν με ενδιαφέρει ποιός προπονητής θα έρθει για να είμαι ειλικρινής αρκεί να:

1. Ανεβάσει ή φέρει πίσω από εκεί που ψήνονται άλλους 2 - 3εις πιτσιρικάδες (ο Γκάντσεφ που είναι το "πουλέν" μου θυμάστε τι είχε κάνει στα φιλικά επί Μαλεζάνι... παρακολουθώ Λεβαδειακό μόνο για πάρτη του και το παληκάρι είναι παικταράς).

2. Φέρει στο τιμ του γυμναστή με "μπάλες" και κάνει σοβαρή προετοιμασία.

3. Δέσει την Ομάδα.

4. ΔΕΝ κάνει μεταγραφές κουκουρούκου αλλά μεταγραφές παικτών που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χρειάζεται η ομάδα.

5. ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΝ 1ο ΧΡΟΝΟ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΟΥΝΙΟΘ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΣ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.

Θέλω Μουνιόθ, ΔΕΝ θέλω τον σέρβο με τίποτα.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης

Υ.Γ. Συμφωνώ για συμβόλαιο 3ετίας τουλάχιστον...

warzycha είπε...

Ελπίζω να είναι εντελώς συμπτωματικό το γεγονός ότι προχθές (σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες) ο Τζίγγερ έπαιζε τένις με τον Μπά(γ)εβιτς. Το ελπίζω παραγματικά αλλά με έχουν ζώσει τα φίδια...

Ανώνυμος είπε...

Ε, δεν είναι ώρες τώρα ν' ασχολούμαστε με ... Λακεδαιμόνιους, σόρι Κουτόχορτους, σωστά; :-)

Ούτε και με Βατράχια πανάθεμά σας κολλημένοι * !

ΕΠΕΙΔΗ λοιπόν τα ωραία πράγματα δεν προκύπτουν τυχαία ...
... η χτεσινή 4άρα δεν ήταν παρά συνέχεια της εξαιρετικής εμφάνισής μας στη ΛΑΝΣ, που με τη σειρά της ήταν συνέχεια της εμφανούς βελτίωσης με την είσοδο του 2007, που κι αυτή συνδέεται με το πρώτο δίμηνο της παρουσίας του ΜΟΥΝΙΟΘ στον πάγκο μας, πριν από τη γνωστή "κοιλιά".

Πώς συνδέονται όλα αυτά;

Ο χτεσινός θρίαμβος είχε να κάνει με δυο πράγματα: 1. δέσιμο ανάμεσα στις γραμμές και 2. αυξημένη ταχύτητα στην κίνηση όλης της ομάδας.

Το στοιχείο 1 κατακτήθηκε ΑΜΕΣΩΣ με το που ήρθε στην ομάδα ο ΜΟΥΝΙΟΘ. Αν θυμάστε, τότε έδωσε έμφαση στη ΣΥΝΟΛΙΚΗ αμυντική λειτουργία της ομάδας με αποτέλεσμα τις μικρές αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές και το δέσιμο που έβγαζε στο γήπεδο η ομάδα.

Μετά από εκείνη την πρώτη φάση, το ζητούμενο ήταν το πέρασμα από το 1 στο 2: αύξηση της ταχύτητας της ομάδας, δλδ επιθετικός πλέον προσανατολισμός της.

Σ' αυτό το πέρασμα εμφανίστηκε η γνωστή "κοιλιά" πριν από τα χριστούγεννα κι αν θυμάστε αυτό είχα πει τότε, σαν την πιο αισιόδοξη εξήγηση εκείνης της "κοιλιάς" - ευλογητά τα γένια ημώώώώών.

Η ομάδα φάνηκε ν' αφομοιώνει το στοιχείο 2 κάνοντας ένα σαφώς πιο δημιουργικό επιθετικά παιχνίδι, αλλά υστερώντας ταυτόχρονα ως προς το 1, με αποτέλεσμα να τρώει γκολ ευκολότερα απ' ό,τι έβαζε: όπως είχα πει, γι' αυτό δεν έφταιγε η άμυνα αποκλειστικά αλλά και το κέντρο, δλδ οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών κι η ασυνεννοησία.

Φαίνεται όμως πως η ομάδα κατόρθωσε πλέον ν' αφομοιώσει και τα 2 αυτά στοιχεία-ζητούμενα από τον ΜΟΥΝΙΟΘ !!!

Που σημαίνει ότι άρχισε να εμπνέει ΣΕΒΑΣΜΟ και είναι έτοιμη, αν συνεχίσει, να εμπνεύσει και ΔΕΟΣ!!!

----

* Βατράχια: εγώ θ' ανησυχήσω όταν μάθω από ... έγκυρη πηγή ότι ο Τζίγκερ πέταξε χαρταετό μαζί με τον Βρεκεκέξ του Νερέτβα.

Ανώνυμος είπε...

Η συγκυρία ήταν μοναδική! Όρθιος, σε καφετέρια του χωριού Νεράϊδα, στη Λίμνη Πλαστήρα, "αδερφωμένος" με άγνωστους συμβάζελους, πανηγύρισα τη σπουδαία νίκη! Μεγάλες στιγμές!

Τόχω πει πρόσφατα, το είπε και ο Μιχάλης: εδώ και καιρό, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, η ομάδα παίζει μπάλα! Κάποια στιγμή, θα δικαιωνόταν - είναι νομοτελειακό! Η ύπαρξη των παλτών είναι δεδομένη, δεν το συζητάω. Είναι τώρα ευκαιρία, με το momentum που διαμορφώνεται, να δρομολογηθεί η απαλλαγή μας απ΄ αυτά, με επίκεντρο την παραμονή του σπουδαίου Ισπανού, ο οποίος αποτελεί πραγματικά θείο δώρο για την ταλαιπωρημένη ομάδα μας.

Δεν έχω να προσθέσω τίποτα, τα είπατε όλα - ο καθένας με τον τρόπο του...

Υ.Γ. Κάπου πήρε το μάτι μου κάτι πικρόχολα σχόλια για την μπασκετική ΟΜΑΔΑΡΑ μας. Η γελοιότητα έχει και όρια - give us a break...

Vazelos13 είπε...

Καλησπέρα σε όλους!
Φίλοι μου καλοί εύχομαι και εγώ πραγματικά ο Μουνιόθ να παραμείνει στην ομάδα, είναι προπονηταράς και το έχει ήδη αποδείξει. Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα για ένα πανό την Πέμπτη που να προτρέπει τον Καβουρογιάννη να τον κρατήσει; Και με άμεσο τρόπο για να γίνει και κατανοητό του στυλ: "Ο άλλος έφαγε 4 και έχει εξασφαλίσει 5ετές συμβόλαιο, εμείς για πόσα χρόνια να τον κλείσουμε;"
Ξύπνα Καβουρογιάννη πριν να είναι αργά!
Υ.Γ. Πείτε ό,τι θέλετε εγώ βλέπω επική πρόκριση την Πέμπτη.
Υ.Γ.2 Για το μπάσκετ ένα έχω να πώ και θα το πώ μετά (και) το φετινό sweep στα πλέι οφ.
Υ.Γ.3 Παιδιά μην απαξιώνετε τον Παπ. Είναι παιχταράς και αγαπάει την ομάδα. Τώρα αν καταντήσει Λυμπερόπουλος ας τον στείλουμε κι αυτόν να κάνει παρέα στον κουμπάρο του! :P

squarelogic είπε...

λεω κι εγω τι εγινε και χαθηκε το αλλο μου μισο...-)

greenheart ζηλευω για την αποδραση στη Λιμνη Πλαστηρα-believe it or not δεν εχω παει ακομα,αν κι εχω παει σε πολλα μερη στον κοσμο...
Φοβερη εμφανιση.

Βαζελε συμφωνω απολυτα για το πανο-το ειχα συστησει κι εγω παλιοτερα

SniperAthens είπε...

Το ένα μισό του άλλου μισού που πήρε κάτι το μάτι του, με ποιό μάτι κοίταζε τις ομορφιές της λίμνης και με ποιό τα comments?

Το άλλο μισό του ενός μισού, το κοσμοταξιδεμένο, στην Αιδηψό έχει πάει?

Άντε γηροκομείο το κάναμε εδωμέσα (και οίκο τυφλών)

[Μισό να βάλω τα γυαλιά μου για να σας βλέπω καλά]

:-ppppppppppp

squarelogic είπε...

ναι στην Αιδηψο εχω παει κι εχω κανει και κρατηση για οταν ερθει η ωρα για ιαματικα λουτρα.Να συστησω και σε σας που θα τα χρειαστειτε νωριτερα?

:-ppppp

SniperAthens είπε...

Βεβαίως, σας ευχαριστώ, μη ξεχάσετε όμως φεύγοντας από το σαλόνι, να σβήσετε το τζάκι μη πάρουμε φωτιά.

(θα καταλάβεις σε λίγο)

:-pppppppp

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεγελιόσαστε από μια ψιλοκαλή εμφανισούλα. Σιγά την τεσσάρα και σιγά τον αντίπαλο. Μόνο ο πικραμένος Γκέκας έβλεπε την Αεκ σαν "ποιοτική ομάδα". Η αλήθεια είναι πως ημασταν απλά κωλόφαρδοι, τίποτε άλλο. Προηγηθήκαμε με τυχερά γκολ 0-3 απέναντι σε μια Αεκ χειρότερη κι από τον Παοκ και το ματσάκι τέλειωσε εκεί. Το λένε κι οι green web fans. Ότι κι αν κάνει ο Μουνιοθ οι παίκτες μας είναι παλτά κι αυτό θα φανει ξανα πολύ σύντομα. Έρχονται συμφορές. Αλί και τρισαλί. Και με Λανς όπου θ' αποκλειστούμε και με Ολυμπιακό που θα ξεφτιλιστούνε οι Βίντρες, Γκούμες και τ' άλλα ανέκδοτα του καβουροπατέρα Ραλίστα.

Ή μήπως κάνω λάθος; Λες να έχω μπερδέψει τον Παναθηναϊκό με την Τροία;

Ανώνυμος είπε...

αντε ολντ-μπόι ποιος στην χάρη σου.. Ο Μαρκάκης στο οπισθόφυλλο της σπορτΧL αναφέρει το μπλογκ και το ποστ σου για αυτόν τον αγώνα.. Μεγαλεία το βλογκ

Ανώνυμος είπε...

Pavtws mn trellaiveste kiolas. H AEK exei to 1/5 tou budget tou Bazelou. De kerdisate kai tn Liverpool.

Fusika, ekei pou eprepe va kerdisete to Gauro de to kavate. Opote ta alla ola eivai poinsn.

Eivai katavtia va pavngurizei o PAO vikn epi tns AEK pou mesa exei kati paidakia kai priv apo duo xrovia kovteye va apobln0ei apo tnv A'E0vikn logw tns lnsteias pou eixe givei eis baros tns apo tov Ywmiadn.

Alla ti ta lew auta edw. Stous kretivoAEKtzndes pou de tous aresei o Ntemns prepei va ta pw. Exouv kava wraio blog opws to diko sas;

De kavouv to stauro tous pou exouv eva tupo gia proedro pou 3erei mpala, agapaei tnv omada, kai dev tnv klebei. Kai exouv kai ta moutra. Xasav apo tov PAO. E, kai; Ti egive; Dev eivai n Kerkura.

Alla eiste kai seis gia ta mpaza. Tn mia eivai nrwas o Mouvio0, tnv alln eivai kretivos. Twra eivai pali nrwas.

Kai ev pasei periptwsei, pote de prepei va upotima kaveis tnv ikavotnta tou Pava0nvaikou va ta gkremizei ola tn teleutaia stigmn. Edw afavise movos tou tnv omada pou apotelese tn misn E0vikn tou Euro. Ti va leme twra. Snmera o Nivns eivai super. Aurio; Edw tov Lumperopoulo, autov tov filotimo paixtara mas tov dwsate emas. Krataei oln tnv omada. O tupos ntav trellos Bazelos kai tov diw3ate. Opote, makari o Nivns va eivai pio tuxeros kai va kratnsete kai tov Mouvio0 pou 3erei tn texvn o av0rwpos. To kako eivai oti o Tzigker dev tov paei mia. Rwtnste ligo gvwstes tns fasns. De mporw va sas kavw olo to reportaz. Mnv er0ei o Mpagiebits pali de 3erw. O opoios av e3aireseis oti eivai evas karaprodotns pou 0a tov brizei ev xorw polus kosmos opws tou a3izei, eivai kalos propovntns. De tou arese tou Kur-Swkratn, n0ele va parei kei to Champions League. Kala, ti varkwtika kavouv stis souites twv gaurwv. Twra kateln3e sto Lemovn pou dnladn eivai kaluteros apo tov Batraxo;

Fusika gia Ellada to 'xei kleisei to prwta0lnma o kur Swkratns kai mas kavei erwta ka0e xrovo - se olous mas. Plnrwvoume oloi tov Bardivogiavvn tns prongoumevns dekapevtaetias.

Avte polla eipa.
Sugxarntnria. Ama to pairvate kai to gamnmevo to prwta0lnma va mn to fave oi Gauroi 0a sas legame kai duo fores sugxarntnria. Alla de sas blepw ...

SniperAthens είπε...

@katakitrinos: Είναι εύκολο, και γιαυτό βαρετό να κάνω φτερά και πούπουλα το πόνημά σου, χαρακτηριστικής γραφής ανθρώπου που τα έχει με όλους και όλα και δε ξέρει σε ποιόν να τα χώσει-βρε μπας και γιαυτό τρωγόσαστε εκεί, επειδή το ένα ζαλισμένο κοτοπουλοκέφαλο τσιμπολογάει το άλλο? Σε blog του ΑΕΚ θα βρείς σίγουρα πρόσφορο έδαφος να σπείρεις τη διχόνοια σου.

Ένα πράγμα μόνο επειδή έθιξες την ομάδα του μπάσκετ. ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΟ ΚΛΥΣΜΑ ΜΕ ΑΜΜΟΧΑΛΙΚΟ ΕΡΧΕΤΑΙ. Μεγάλο πράγμα η προσμονή της ηδονής σας.

Καλή ΤΕΣΣΑΡΑ-κοστή.

Kolka είπε...

Ενα πολύ ωραίο του αγώνα: Κάποια στιγμή πάει ο Νίνης στον πάγκο του ΠΑΟ και ζητάει νερό. Του δίνουνε, πίνει, επιστρέφει το μπουκάλι και λέει "ευχαριστώ"! Οπως έγραψε και ο "Αποδυτηριάκιας", τέτοιο πράγμα δεν το έχει ξαναδεί στο γήπεδο. Οπως είπε κι ο Ρίτσαρντ Νίξον: "Character is destiny".

Ανώνυμος είπε...

Προς "Βάζελος13"... μόνο το όνομα σου μου επιτρέπει να σε θεωρώ λίγο για να μιλάει για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. Αν εσύ θέλεις να είσαι "βάζελος" πρόβλημα σου μα μεν. Εγώ ως ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ αρνούμε να συμπορευτώ μαζί σου και φυσικά να υιοθετήσω στο ελάχιστο απόψεις κομπιουτεροπιτσιρικάδων άλα GWB.

Από εκεί και πέρα, και επειδή εγώ το παιχνίδι το βλέπω με τα δικά μου μάτια και κανενός άλλου, θα συμφωνήσω ότι σταθήκαμε τυχεροί. Τόσο η κεφαλιά του Γιαννάκη, όσο και η Φωτοβολίδα του Σάλπι, στο 90% των περιπτώσεων πάνε στα περιστέρια.

Η Συνολική απόδοση όμως της ομάδας, όχι μόνο άξιζε την νίκη αλλά την άξιζε και με εμφατικό σκορ. Άρα, ανεξάρτητα από την τύχη στα γκολ, το αποτέλεσμα είναι ΔΙΚΑΙΩΤΑΤΟ.

Όσο για την ποιότητα των παικτών της ομάδας, την θεωρώ ανώτερη από οποιαδήποτε άλλη ομάδα του Ελληνικού πρωταθλήματος, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Κόλκα... σωστός ρε φίλε. Κι εγώ το πρόσεξα και μου έκανε εντύπωση. Το παιδάκι πρέπει να το προστατέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Μία καλή αρχή να τον προστατέψουμε είναι να μην επιτρέπουμε στον "αποδυτηριάκια" να ασχολείτε μαζί του. Και μία δεύτερη να μην πάει στην Εθνική Ελλάδος.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΧΝΙΚΟΝ ΛΑΘΟΣ. Η προπροηγούμενη απάντηση μου πήγαινε στον Λαοκώοντα και όχι στον Βάζελο13 (αν και η λέξη "βάζελος" πάντα με χάλαγε).

Λαοκώοντα... μαύρο φίδι που σ' έφαγε μυθολογικά.

Ανώνυμος είπε...

@sniper

"Το ένα μισό του άλλου μισού που πήρε κάτι το μάτι του, με ποιό μάτι κοίταζε τις ομορφιές της λίμνης και με ποιό τα comments?"

Αμάν, sniper, με έκοψε κρύος ιδρώτας! Δεν το είχα σκεφτεί! Λες, πέρα από την πρεσβυωπία, να μου επιτίθεται και ο στραβισμός, τώρα που καβάτζαρα τα 40? Τί λέει ο γιατρός μου ο "τετράγωνος"?

SniperAthens είπε...

Τι να μας πεί το άλλο σου μισό εκτός από παραμύθια για μικρά παιδιά, στα οποία κι αυτόν όλως τυχαίος τον κόβει κρύος ιδρώτας όταν τον ζορίζουνε...

Τόχουνε τα γεροντάματα. Δε κοιτάς (!!!) κι εμένα που είναι νεούδι????

:-pppppp (από, για και σε μένα)

SniperAthens είπε...

"είμαι", όχι "είναι"... αυτά παθαίνει κανείς άμα γράφει χωρίς γυαλιά...

Ανώνυμος είπε...

Yπάρχουν μερικά σπάνια παιχνίδια στην ιστορία κάθε ομάδας, που γίνονται ορόσημα και σε γεμίζουν τόσο, που μετά παραμιλάς σαν μεθυσμένος και χαμογελάς σαν ερωτευμένος.

Δε θα μπορούσες να το πεις καλύτερα.
:-))))))

Η μεγαλύτερη πλάκα είναι ότι τους "σεβαστήκαμε" κιόλας.
Πάντα τέτοια.

Old Boy είπε...

a, θενκς, δεν το είχα δει :)

Ανώνυμος είπε...

Τρώες μουνιά γ... τον πειραία.

Πανικό έχουν πάθει οι γαύροι και επισκέπτονται παναθηναϊκά blogs!!!
"Φόβου τους Παναθηναϊκούς και δώρα φέροντας" μας λέει ο κόκκινος (τρώας) ιερέας συναισθανόμενος ότι με 2-3 καλές κινήσεις δε σώζεται η ομάδα του με τίποτα. Έτσι καταφεύγει στην προσφιλή του τακτική... να μοιράζει "τριπάκια" διχασμού.
Λαοκόωντα γερά η παραλία είναι κοντά.

υγ. Blοgάρουμε ασυστόλως τις μ... γ... ο στόλος.

Vazelos13 είπε...

Καλησπερούδια!!!

@Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλη: Κόντεψε να μου έρθει κόλπος όταν διάβασα το σχόλιό σου φίλε για το ψευδώνυμό μου... Ευτυχώς που δεν είμαι παρορμητικός και συνέχισα το διάβασμα και ανακάλυψα το τεχνικό λάθος σου... Μην αγχώνεσαι όμως δεν αισθάνομαι κατώτερος ως βάζελος. Ένα απλό ψευδώνυμο είναι και τίποτα άλλο. Θα μπορούσα να υπογράφω και με το κανονικό μου όνομα αλλά άσε καλύτερα.
Για τον κατακίτρινο έχω να πω ότι έχει δίκιο για όσα λέει περί Λυμπερόπουλου και νοοτροπίας ΑΕΚτζήδων αυτή την περίοδο. Του συστήνω να τα γράψει στο http://aekfc.pblogs.gr όπου λέγονται πολλά αλλά να περιμένει βρίσιμο γιατί δεν νομίζω ότι ασπάζονται πολλοί αυτά που λέει.
Όσο για τα γαβράκια τους προτρέπω να κάτσουν να δούν λίγο μπαλίτσα από τον καναπέ τους αύριο-μεθαύριο μπάς και πάρουν χαμπάρι τι εστί Ευρώπη και που μετράνε τα κάκαλα μιας ομάδας. Αλλά φυσικά άν αποκλείσουμε τη Λανς αυτό θα γίνει γιατί είναι καφετέρια, ο προπονητής της καφετζής και η ομάδα θα έχει κατέβει με τα τριτοδεύτερα έτσι; Τι να κάνουμε εμείς δεν έχουμε ανάγκη να δηλητηριάσουμε κανένα για να τον νικήσουμε. Και να χάσουμε δε θα σπάσουμε μαγαζιά αθώων μεροκαματιάρηδων.
Μην ξεχάσετε όταν τελειώσει η σούπερ μπόχα να απονείμετε τα βραβεία MVP στους καλύτερους παίχτες σας, τα κοράκια. Αν και νεκροθάφτες έπρεπε να τους λένε με τόσες κηδείες που έχουν κάνει, τι φταίνε τα καημένα τα πουλάκια;
Άσχετο: φίλε Παππά μπορείς να εξηγήσεις λίγο την ιστορία με τα 30 μύρια του Παττακού; Είμαι λάτρης της ιστορίας ξέρεις...
Αδέρφια τα λέμε στο γήπεδο... όλοι οι άλλοι από τον καναπέ...
ΜΟΝΑΧΑ ΠΑΟ ΕΣΥ!!!

Ανώνυμος είπε...

Κουτοχορτε μηπως θα σκεφτοσουν να διευρυνθει ο αριθμος των φιλων που μπορουν να ποσταρουν?

με χαρα θα συνεισεφερα ποτε-ποτε κατι που θα θεωρουσα σημαντικο-το ιδιο πιστευω κι αλλοι αξιολογοι συνblogers(sniper,greenheart,a...etc)

Sofogreg είπε...

Ρε μάγκες, πάνω από τρίμηνο στα blogs και δεν είχα πάρει χαμπάρι τη βαζελοκατάσταση. Από σήμερα, φανατικός αναγνώστης και σχολιαστής της.
Το σημαντικότερο περί Μουνιόθ - κατά τη γνώμη μου - είναι πως όταν προ διμήνου σε εποχές μαυρίλας τον είχαν ρωτήσει για την απόδοση του ΠΑΟ, είχε απαντήσει πως μπάλα θα παίξει μετά τον Ιανουάριο. Και έγινε όπως τα είπε. Που σημαίνει σχέδιο και σοβαρότης.Τίποτα στην τύχη. Μακάρι να μην μας τον πάρουν πίσω οι Ισπανοί.

Ανώνυμος είπε...

Μαθαίνω ότι γίνεται χαμός με τα εισιτήρια για τη ΛΑΝΣ. Ωραία! Πιστεύω ότι μπορούμε να προκριθούμε. Αν και το ματς είναι δύσκολο, γιατί συν τοις άλλοις το 3-1 είναι "πονηρό" σκορ (σαν το 1-0), είδα ότι όταν στη Γαλλία το παιχνίδι "άνοιξε" στο β' ημίχρονο, τις περισσότερες ευκαιρίες τις κάναμε εμείς. Που σημαίνει ότι ένα "ανοιχτό" παιχνίδι εδώ, δεν πρέπει να μας τρομάζει, ούτε κι η άμυνά τους είναι φοβερή. Αρκεί να παίξουμε με αυτοσυγκέντρωση στο μάξιμουμ.

Στους γαβρούκους, που θα μας βλέπουν από τον καναπέ, εύχομαι να παραμείνουν ΑΝΗΣΥΧΟΙ.

prog4ever είπε...

Το θέμα είναι να στηθεί μια ΣΟΒΑΡΗ ομάδα πάνω σε αυτές τισ επιτυχίες....που σίγουρα μας γεμίζουν ευτυχία. Δηλαδη
πρώτον, θα πρέπει να μείνει ο Μουνίοθ στον πάγκο (μην ξεχναμε οτι αυτη η ομάδα ουσιαστικά "δεν είναι δικιά του")
δεύτερον, θα πρέπει να γοραστούν 4 καλοί παίκτες σε θέσεις όπως ο κεντρικός αμυντικός, ένας επιθετικός περιοχής, ενα δεξί και ένα αριστρεό μπακ.
τρίτον, θα πρέπει να ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ στην ομάδα ο Ιβανσιτς και ο Μπόβιο ...μην ξαχναμε οτι τους έχουμε δανεικούς.

Μην ξεχναμε και τα παιδία στις ακαδημίες.....σιγουρα υπάρχουν και άλλοι "Νίνιδες"

...Ελπίζω αυτή η τεράστια νίκη να μην είναι ενα ....φανταχτερό πυροτέχνημα.......

Ανώνυμος είπε...

προτείνω όταν ποστάρουν αεκτζήδες και γαύροι να τους αγνοούμε παντελώς ή να σβήνουμε τα σχόλιά τους. Ξεφεύγουμε από τη συζήτηση χωρίς λόγο, ρίχνουμε και το επίπεδο του μπλογκ. Το μπλογκ είναι για τον ΠΑΟ και ΜΟΝΟΝ (άντε και για τον μεξικάνικο κινηματογράφο)

SniperAthens είπε...

Πες τα βρε α, πες τα πιό δυνατά μπας και τα ακούσουν οι γέροι που κατακλύζουν το blog... και μιλάνε για τα δικά τους!!!!!

:-ppppp (όχι σε σένα, στους γέρους πάει αυτό)

κο Τ.Τ., ενΤαυΤαυθα: θα πας γήπεδο σήμερα?

Ανώνυμος είπε...

Παππάς10 ή Κατά κόσμον Μιχάλης που έχει τεχνικό πρόβλημα και δεν μπορεί να λογκάρει said...

Προς Βάζελο13. Αν περάσεις από τον Σύνδεσμο των MAD BOYS πίσω από την 13 στη Λεωφόρο, ζήτα τους να σου δώσουν την "Ιστορία του ΟΣΦΠ". Είναι περίπου 300 σελίδες με τα γνωστά ψέματα των ψαροκασέλων. Μπορείς να το βρεις και σε PDF στο Διαδίκτυο αλλά δεν θυμάμαι την διεύθυνση ρε μαν.

Ο Ερυθρόλευκος αθλητικός εμετός επί χούντας έλαβε συνολικά δάνεια ύψους 45 εκατομμυρίων δραχμών από τον "άρρωστο" ψαροκασελιακό Πατακό. Υπάρχει και φωτογραφία του Μπαρμπή να του απονέμει πλακέτα, ευχαριστώντας τον για την υποστηριξή του. Τα 30 εκατομμύρια τα έλαβε για "βελτιώσεις" στο "Καραϊσκάκη"... που φυσικά ποτέ δεν έγιναν.

Επίσης, καλό θα ήταν όταν οι ψαροκασέλες αναφέρονται στο γνωστό παραμύθι περί "ομάδας της χούντας" να τους υπενθιμίζουμε ότι ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ Η ΜΟΝΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ (ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ) ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΗΤΑΝ Ο ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΣ ΕΜΕΤΟΣ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΟΜΑΔΕΣ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΜΑΣ) ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΛΕΓΧΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΖΑΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥΣ. Αυτά για το γνωστό παραμύθι.

Από εκεί και πέρα 3εις 4εις επισημάνσεις.

1. ΝΙΝΗΣ. Το παιδάκι όσο και να προσπαθείς να το κρατήσεις προσγειωμένο σε... απογειώνει ο ίδιος. Φοβάμαι πολύ μη μας τον "χαλάσουν" οι μανατζαραίοι και τα λαμόγια της Εθνικής... μακάρι να παίξει με την Εθνική Αλβανίας τελικά. Θέλει τεράστια προσοχή, είναι μεγάλο κεφάλαιο και θα είναι κρίμα να χαθεί.

2. Για εμένα το ιδανικό σενάριο έχει ως ακολούθως. Βγαίνει ο Τζίγγερ αγγαλιά με τον Μουνιόθ και λένε ότι του χρόνου η ομάδα ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ αλλά με το συμβόλαιο 5 ετών που έχει ο Ισπανός θα προοθήσει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 παίκτες από την Ακαδημία στην 1η ομάδα γι' αυτή την αγωνιστική περίοδο.

Συγκεκριμένα πέρα από τον Νίνη θέλω Γκάντσεφ, Πλιάγκα, Τσίγκα, Μπουρτζίκο, Σιόντη και Τριποτσέρη (που λέμε για μπάκ).

Φυσκά αν κάνει μ' αυτούς προετοιμασία ο Ισπανός, με γερό τον Έκι και τους Ίβανσιτς, Σάλπι, Λεοντίου, Μπανάνα-Μαν (Εμπέντε), Γιαννάκη (Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, Μόρις, Βύντρα (ΝΑΙ ΒΥΝΤΡΑ), Νίλσον, Τζιόλη και τους υπόλοιπους πιτσιρικάδες, αν δεν το πάρουμε αήτητοι την χρονιά που δεν θα πηγαίνουμε για τίποτα, θα το πάρουμε την επόμενη, μαζί με το κύπελλο και το τσου λου.

3. Για το υπόλοιπο της χρονιάς η ομάδα χρειάζεται ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. Να δείξουμε σαν κόσμος του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ότι στηρίζουμε την ομάδα στις χαρές και στις λύπες ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

4. ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ. Η πολιτεία ψιλο-κωλοβαράει και πρέπει να τους θυμίσουμε ότι είμαστε μερικά εκατομμύρια... ενώ η διαφορά τους από τον δεύτερο είναι μόλις 100.000 ψήφοι.

Αυτά για την ώρα. Βάζελε 13 σόρρυ για το λάθος...

Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτίμηση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

SniperAthens είπε...

@vazelos13: Την ιστορία στην οποία αναφέρεται ο Μιχάλης, μπορούν να στην διηγηθούν με λεπτομέρεις οι μεγαλύτεροι σε ηλικία του blog. Σε κάθε περίπτωση, έχω το pdf.

@μιχάλης (και όποιος άλλος θέλει): Πως βλέπεις να χωράνε μαζί Ίβανσιτς και Γκονζάλες? Η ερώτηση είναι καθαρά τεχνική και σε καμμία περίπτωση εκ του πονηρού (ποιός φεύγει, αν φεύγει, κλπ συνομωσιολογικά).

Ανώνυμος είπε...

Αν θυμάμαι καλά, ο Παττακός έδωσε στους αρουραίους και ΔΩΡΕΑ (όχι δάνειο!) 1 εκατομμύριο δραχμές. Τιμητική πλακέτα απένειμε ο ισόβιος πρόεδρος της ΠΕΦΟ μίστερ Μπάρμπι στον ΑΣΛΑΝΙΔΗ "δια την προσφοράν του εις τον Ολυμπιακόν".

Υ.Γ. Μιχάλη, εννοείς το "70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΑΤΗΣ";

Υ.Γ. 2 Sniper σήμερα δεν θα πάω, θα πάω αύριο.

Ανώνυμος είπε...

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης που δεν μπορεί να δημοσιεύσει με λογκ-ιν λόγο τεχνικού προβλήματος said...

Ναι για το "70 χρόνια απάτης" μιλάω. Φοβερό βιβλίο, απαραίτητο σε κάθε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ οπαδό όταν αντιμετωπίζει τα ψέματα και την παραχάραξη της ερυθρόλευκης γάγκραινάς. Έχει και πολλά που δεν ήξερε ούτε ο πατέρας (ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι τελείως άρρωστος ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και αρκετά "διαβασμένος" περί της ατέρμονης και αέναης ψαροκασελιακής απάτης).

Κατ' αρχάς να δηλώσω ότι δεν είμαι προπονητής. Από τα λίγα που μπορώ να καταλάβω από τα τεχνικά του ποδοσφαίρου ως θεατής νομίζω ότι μία ενδεκάδα στέκεται ως ακολούθως με 4 4 2.

1. Πέτρος μπανάνα-μαν Τερματοφύλακας.

2. Λουκάς (τον πιστεύω ρε πούστη μου τον Λουκά ακόμη) ή έστω Δάρλας Μπακ στη γραμμή.

3. Μόρις Κεντρικός Αμυντικός

4. Γιαννάκης 2ος Κεντρικός αμυντικός λίγο πιο μπροστά (ώστε ο Μόρις να παίζει και ως λίμπερο... ό,τι έκανε ο Ρενέ τις εποχές "δεν τρώμε γκολ που να χτυπιέστε" με τον "βλέπω τα παπάρια του Άτζα").

5. Νίλσον ή Μπουτζίκος μπάκ στην Άλλη γραμμή (ο Μπουτζίκος παίζει και κεντρικός άμα χρειαστεί).

Και τα 4 χαφ...

Νίνης Δεξά,

Ίβανσιτς Ζερβά,

πίσω αμυντικό χαφ ο... Μπασινάς (τέτοιο χαφ δηλαδή που να τρέχει και να μαρκάρει και να κόβει κλπ... ο Τζιόλης μ' αρέσει αλλά είναι "ξύλινος", ο Ψόφιο (συγνώμη... Μπόβιο) είναι αργός, ο Λεοντίου ΔΕΝ μαρκάρει, ο Μπίσκαν ΔΕΝ κουνιέται)

και μπροστά του ο Έκι σε σχήμα ρόμβου.

Σάλπι από τη μία, Παπ ή Μάτζικο ντε Βανζέλ από την άλλη, μόλις θα περνάει η μπάλα στα χαφ καληνύχτα σας.

Νομίζω επίσης ότι "καίγοντας" έναν κεντρικό αμυντικό σε σύστημα 3-5-2 και διατηρόντας μπροστά 5άδα τους

Παπ η Μάτζικ ντε Βανζέλ

Σάλπι

Ίβασιτς Ζερβά

Έκι

Νίνη Δεξά

Και 2 βαρβάτα αμυντικά χαφ που τρέχουν στις 2 εναπομείνουσες θέσεις πάλι τους έχεις όλους. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προϋπόθεση όμως οι γραμμές στην άμυνα να παίζουν μπάλα.

Βασικά το πουλέν μου (Ο Γκάντσεφ) θέλω να τον φέρουν πίσω για Αριστερό Μπακ... δεν κάνω πλάκα. Το παιδί είναι Ρομπέρτο Κάρλος και έχει πνευμόνι.

Αυτά... μπορεί να λέω και μαλακίες.

Με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτίμηση.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

Γενικά με τον Ισπανό στον Πάγκο και τη Φιλοσοφία "Στην επίθεση 10 και στην άμυνα 11" νομίζω ότι δεν έχεις πρόβλημα στο να χωρέσεις ό,τι θέλεις όπου θέλεις.

Θα το πω για άλλη μία φορά. Το μόνο πρότυπο που μπορεί να έχει ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ είναι ο Άγιαξ. Total Football με ομαδικότητα, αλληλοκάλυψη και πρέσινγκ. Οι μονάδες να χάνονται μέσα στην ομάδα.

Θυμηθήτε τον τελευταίο μεγάλο Άγιαξ... ποιος παίκτης του έκανε πραγματικά καριέρα σε άλλη ομάδα; Νομίζω κανένας.

Είναι η πρώτη φορά που - κυρίως λόγο του νεαρού της ηλικίας των παικτών - ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει κάτι από την αρχή. Ο Μουνιόθ φαίνεται άνθρωπος που ξέρει μπάλα. Μακάρι αυτή τη φορά να πετύχει.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

η φωτογραφία με τη δωρεά του πατακού
http://img222.imageshack.us/img222/1001/patakosza4.jpg

Αν διαβάσετε το "75 χρόνια απάτες" θα βρείτε και άλλα στοιχεία για εκείνη την περίοδο και τη βοήθεια του ασλανίδη προς τους Τρώες μέσω διατησίας και αποφάσεων της ΕΠΟ έκτος από αυτά που έγραψε ο μιχάλης κατά ή θεόν πάππας10.


υγ. Στο μεξικανικό σινεμά βρίζουν ή όχι;

Ανώνυμος είπε...

Στο τεχνικό θέμα που έθεσε ο sniper, η άποψή μου είναι ότι πρόκειται για "δύσκολη άσκηση".

Δύο λύσεις βλέπω:

Διάταξη "τύπου Μουρίνιο", 4-2-3-1. Δηλαδή με 2 "βαρβάτα" αμυντικά χαφ - στο σημερινό ρόστερ θα μπορούσαν να είναι ο Τζιόλης και ο Μπόβιο. Με τριάδα μπροστά τους τον Ίβανσιτς αριστερά, τον Έκι στη μέση και τον Νίνη δεξιά. Και στην κορυφή, ανάλογα με το παιχνίδι, τον Σάλπι ή τον Μάντζιο. Πρόκειται ασφαλώς για μια συντηρητική ενδεκάδα, που μπορεί να κρατήσει μπάλα και να χτυπήσει "αντάρτικα", καταλληλότερη για δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια.

Το δεύτερο σενάριο είναι "προσέγγιση Μαλεζάνι της ύστερης περιιόδου", δηλαδή κλασικό 4-4-2, με τον Ίβανσιτς αριστερά, τον Νίνη δεξιά και τον Έκι στον άξονα μαζί με έναν κλασικό αμυντικό χαφ. Η διαφορά είναι ότι, πέρυσι, χωρίς Νίνη και Ίβανσιτς, ο Έκι έπρεπε να παίζει στην ευθεία με τον αμυντικό χαφ και πιο κοντά στην άμυνα, για να φτάνει πιο εύκολα η μπάλα σ΄ αυτόν. Φέτος, με την παρουσία και άλλων παικτών επαρκούς τεχνικής, ο Έκι μπορεί να παίξει πιο κοντά στην επίθεση (πιο... ρόμβος δηλαδή) και να είναι πιο αποδοτικός, χωρίς να αναλώνει πολλές δυνάμεις. Προφανώς, αυτή η διάταξη είναι μια "προσέγγιση ΟΑΚΑ", καθώς παίρνει πολλά ρίσκα στον ανασταλτικό τομέα.

Μα ποιος είμαι, ο Καρπετόπουλος είμαι;

Y.Γ. Έγώ θα πάω και σήμερα και αύριο... Ο γιατρός μου έχει πει ότι λόγω ηλικίας, πρέπει να "ξεσκάω" συχνότερα...

Ανώνυμος είπε...

Ο Μονιόθ δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει 3-5-2 και πολύ καλά θα κάνει. Θέλει τουλάχιστον 4 πίσω. 5-3-2 σε εκτός έδρας ευρωπαικά μάλιστα, έχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές με αυτό. Είδαμ και τον Φερέρ που έπαιξε 3-5-2 στα 2 ντέρμπι και εισέπραξε 7.

Συμφωνώ για άγιαξ ως υπόδειγμα αλλά από την τελευταία μεγάλη ομάδα πολλοί έκαναν καριέρα: Ζέεντορφ πήρε άλλα 2 Τσάμπιονς Λιγκ, Ντάβιτς πρωταθλήματα με Γιούβε, Κλάιφερτ πρωτάθλημα με Μπάρτσα και 2ος σκόρερ (1ος ο πολύτεκνος βραζιλιάνος), Όβερμαρς +Κανού+ Μπεργκαμπ(προηγούμενη "τάξη") πρωταθλήματα με Άρσεναλ, Φαν ντερ Σαρ συνεχίζει στην Γιουνάιτεντ κτλ κτλ.

Επίσης στην παρούσα φάση ορθώς δεν χωράνε Εκι και Αντρεας επειδή η ομάδα δεν έχει μάθει ακόμα να αποδίδει ποδόσφαιρο συνεχούς πρωτοβουλίας και πίεσης. Παίζει φοβερά σφιχτά πίσω με τρομερές αντεπιθέσεις (γι αυτό έβαλε και όχι μάντζιο, λόγω ταχύτητας). Το πιο σημαντικό τώρα είναι να σταθεροποιηθεί η απόδοση, κι ας αποκλειστούμε από τη Λανς.

Ακόμα περιμένω φορμάρισμα Παπ ρε πούστη μου

@petrosskl είπε...

πραγματικά διαβάζω μέρες τώρα χωρίς ιδιαίτερο σχόλιο και σας χαίρομαι!
έτσι σας θέλω με τον Μιχάλη τον Παππά τον Τρίφυλλο να βαράει το ταμπούρλο για τις λαδιές του gay δαφνοστεφανομένου επί χούντας...
Μιχάλη μας γερά... ΕΙΣΑΙ Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΜΠΑΡΜΠΗΣ!

έβλεπα το dvd της Α.Η.με τη Γιούβε...
ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΡΕ! γκολ Μητσάρα στο 6 ίσως ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ που έχει πετύχει ποδοσφαιριστής στην ιστορία των Ελλήνων στην Ευρώπη...

ps. Μήπως ήρθε και η ώρα του (εξαιρετικά φορμαρισμένου) Σαλπιγγίδη να πάρει ένα παιχνίδι μόνος του; λέω εγώ...

@petrosskl είπε...

και επειδή ήμουν ο πρώτος εδώ μέσα (και έξω) που έβριζα κορόιδευα και το Παπαδόπουλο, οφείλω να παραδεχτώ πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση τα τελευταία 3 με 4 παιχνίδια... γκολ ποτέ δεν έβαζε εύκολα ωστόσο...

Ανώνυμος είπε...

Pappas10 ή κατά κόσμον Μιχάλης που δεν μπορεί να κάνει log-in γιατί υππάρχει τεχνικό πρόβλημα said...

1. Δεν ανοίγει ρε παιδιά το http://img222.imageshack.us/img222/1001/patakosza4

Κάνε κάτι κόουτς.

2. Το γεγονός ότι με τον "α είπε" και τον "Εκτελεστή" έχουμε την ίδια - τεχνικά - ποδοσφαιρική αντίληψη θα έπρεπε να με ανησυχεί;

3. Στις παπαρολογίες των ψαροκασέλων για "φιλικό με τα ΕΣ-ΕΣ" και άλλα τέτοια, απλά να απαντάτε ότι Η ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΣΤΟ ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΓΗΠΕΔΟ. Και μάλιστα ο άνθρωπος που την σήκωσε (Νομίζω λεγόταν Μακρίδης και ήταν πρώην φροντιστής) έπεσε Νεκρός από τις σφαίρες υποχωρούντων γερμανών.

4. Αύριο στο ΟΑΚΑ το ένα γκολ πρέπει να το βάλουμε εμείς.

5. Κι ένα τρίφυλλο δεν θα με χάλαγε Πέτροο

6. Όντως ο Παπ έχει μία δυσκολία στο γκολ.

7. ΠΑΝΑΘΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Ανώνυμος είπε...

Τεχνικόν Λάθος πάλι. Με τον Πρασινόκαρδο έχουμε αντίληψη κοινή τεχνικώς....

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που το διαβάζω το 3-5-2 μου μάλον είναι 5-3-2....

Αυτά.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Ξανά λοιπόν
http://img96.imageshack.us/img96/2439/patakosxt9.jpg

Ανώνυμος είπε...

@Παππάς10

Μην ανησυχείς Μιχάλη μου. Δεν είναι κάτι σοβαρό!

Ανώνυμος είπε...

Δε χωράει ολόκληρο το όνομα της φωτογραφίας για αυτό δεν ανοίγει.
Στο δεύτερο link συμπληρώστε, μετά την τελεία, ώστε να λέει .jpg

SniperAthens είπε...

Τα λέω εγώ ότι πλακώσανε οι γέροι με τα πατομπούκαλα και θέλει ανα-γέρωση το blog αλλά ποιός ακούει τη φωνή της νιότης?????

Tα τεχνικά λάθη δεν είναι στο post-άρισμα, αλλά στη συνταγογραφία των γυαλιών....

Eπί των τεχνικών θα διαβάσω τι γράψατε και θα απαντήσω (μόλις βρώ τα γυαλιά μου!!!)

Φωτοσβέστη πρασινόκαρδε, μοιράσου την ιστορική γνώση σου με το νέο που ρωτάει περί Παττακού. Εκεί ήσουνα.

;-pppppppppppp

SniperAthens είπε...

@green: Και πρόσεξε τι θα απαντήσεις, γιατί αν θυμάμαι καλά, που άριστα θυμάμαι, κάτι μου ζήτησες....

:-pppp

Ανώνυμος είπε...

@sniper

Αν θυμάμαι λέει! Όλα τα φάρμακά μου τα παίρνω - και τα ενισχυτικά της μνήμης!

Για τα περί Παττακού, συγκεντρώνω τα απαραίτητα στοιχεία - από το αρχείο μου, βεβαίως...- και θα επανέλθω τεκμηριωμένος!

SniperAthens είπε...

@green: "συγκεντρώνω τα απαραίτητα στοιχεία - από το αρχείο μου, βεβαίως"

Έτσι λέγεται τώρα το ξύσιμο του κεφαλιού?

Ανώνυμος είπε...

τωρα εγω που διαβασα στο spotrime.gr οτι ο Τζιγγερ θελει να κρατησει τον Μουνιοθ και οτι η αποφαση ειναι δικη του,να πω οτι αυτο στα βαρδινογιαννικα σημαινει "οτι πρεπει να δειξει οτι αγαπα την ομαδα"=να υπογραψει με λιγοτερα λεφτα/αρμοδιοτητες απ'οτι θα ηθελε?,(και αρα οτι με ζωνουν τα φιδια)

Ισως να φταινε και τα...γηρατεια για την απαισιοδοξια,καθως και η υπουλη προσπαθεια εξουδετερωσης μου απο ερυθρολευκων προφανως αισθηματων εμφορουμενα θαλασσινα μαλακια,που καταναλωθηκαν την Καθ.Δευτερα...sniper στειλε μια απο τις 2 μετρες νοσοκομες σου να μου βαλει κανενα ορρο!

f*** blogger bugs

square

Ανώνυμος είπε...

Είναι επειδή η ομάδα βγάζει μάτια τελευταία...

Ανώνυμος είπε...

Με πιάνω να πηγαίνω σήμερα γήπεδο περιμένοντας να επαναληφθεί το εκπληκτικό ξεκίνημα του 1-4 με ΑΕΚ. Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι οπαδοί μας βρίσκονται στην ίδια φάση.

ΜΑΚΑΡΙ να ξεκινήσουμε και σήμερα ρίχνοντας 2 γκολ από την ... εξέδρα, αλλά είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΙΘΑΝΟ να γίνει κάτι τέτοιο.

Περιμένω ένα ματς-σκάκι και πιστεύω ότι μπορούμε να προκριθούμε.

ΑΝΤΕ ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!

@petrosskl είπε...

ΠΑΜΕ ΜΩΡΗ ΠΑΝΑΘΑ! ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΗ ΟΜΑΔΙΤΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΤΗ ΑΠΟΙΚΙΩΝ!

SniperAthens είπε...

@petross: Μη γίνεσαι ρατσιστής... σε λίγο θα γίνεις κοινωνικά ρατσιστής στην ηλικιακή του διάσταση... με άλλα λόγια θα βάλεις κατά των γέρων... κάτι που δεν είναι σωστό....

;-ppppppppppp

SniperAthens είπε...

Συστήματα:
Ας πάρουμε κατ’ αρχήν σα δεδομένο (συμφωνώ δηλαδή) ότι η τριάδα των χαφ (και μόνο έτσι χωράνε και οι δύο στην 11άδα) είναι Ίβανσιτς αριστερά, Έκι κεντρικός, και Νίνης δεξιά. Κι από αμυντικό χαφ? Θα προκύψει από το σύστημα – εκεί θέλω να καταλήξω.
4-4-2: Αναχρονιστικό, μονοδιάστατο και στατικό σύστημα, μεγάλες αποστάσεις και μεταξύ των γραμμών και στις ίδιες ευθείες. Φτωχό σύστημα. Το έχουμε παίξει πρόσφατα σε παραλλαγή του ["προσέγγιση Μαλεζάνι της ύστερης περιόδου", δηλαδή κλασικό 4-4-2 (τι διάολο για την Αναγέννηση γράφει ο άνθρωπος??)] γιατί ΔΕΝ ήταν κλασικό 4-4-2. Ο Έκι όντως έπαιζε πίσω από τα άλλα χαφ κάτι ΣΑΝ ΛΙΜΠΕΡΟ για δύο λόγους, πρώτον (κι έχει δίκιο ο αναγεννησιακός) να μαζεύει μπάλλες γρήγορα και δεύτερον επειδή ήταν ο μόνος που είχε καλή μακρινή μπαλλιά. Δηλαδή και να κουβαλάει και να γεμίζει. Αυτό λοιπόν το αναγκαστικό «Μαλεζάνιο εύρημα» 4-1-3-2, πρώτον τον ξεθέωσε και δεύτερον δεν είχε πάντα αποτέλεσμα. Γιατί ήταν αναγκαστικά περισσότερο 4-4-2 σε νοοτροπία, γιόμα και βάλτα να πάνε.

Το καθαρό (κλασσικό) four-four-two (όπως το λένε και στα ξένα - οι κοσμογυρισμένοι ξέρουνε!!!), παίζεται ακόμη από κάτι μικρομεσαίες ομάδες στο νησί με μέτριες εντόπιες βλέψεις. Αυτό ξέρουν, αυτό εμπιστεύονται. Χοντρικά, σουτ από τον τερματοφύλακα ή τραβέρσα-γιόμα σε προσπάθεια να βρεθεί το κεφάλι του σέντερ-φορ να κάνει γκολ. Και η Εθνική τους αυτό παίζει – τα αποτελέσματα τα έχουμε δει κατά καιρούς στις διάφορες διεθνείς διοργανώσεις. Είναι κρίμα γιατί φουρνιά τόσο ταλαντούχων Εγγλέζων θα αργήσει να ξαναπεράσει. Όχι δεν υποστηρίζω την Αγγλία. Κι ο GAY στην Ευρώπη αυτό παίζει κυρίως. Και όχι, δεν είναι κρίμα που τον ξεπατώνουνε..

3-5-2 (όταν επιτίθεσαι) και 5-3-2 (όταν αμύνεσαι): Μιχάλη είναι το ίδιο πράγμα. Τα καλά: Λίμπερο και στόπερ κι άγιος ο Θεός. Με δύο αμυντικές χαφάρες πλεμονάτες, άντε βάλτου γκολ. ΠΑΟ από τα Ευρωπαϊκά παλιά, κηδειοφτιάχτης παντού. Παιχνίδι κόμπρα στην αντεπίθεση, αλλά άμα πρέπει να φτιάξεις παιχνίδι απέναντι σε κλειστές άμυνες, δύσκολο. Γιατί? Επειδή ακόμη και στα καλύτερά μας, ΔΕΝ είχαμε τον πασαδόρο ολκής (το παλιό κλασσικό δεκάρι), αλλά φτιάχναμε παιχνίδι κυρίως λόγω των ακραίων χαφ (που μαζί με τους ακραίους μπακ γέμιζαν το κέντρο) και αντάλλασαν κοντές πάσες – εξ’ ου και ο (μαλακισμένος) χαρακτηρισμός «τσούκου-τσούκου μπωλ». Γέμιζε το κέντρο χωρίς πρόβλημα γιατί είχαν όλοι γρήγορες επιστροφές. Θεωρώ ότι το σύστημα αυτό έξυπνα διδάχθηκε και εφαρμόστηκε απ΄τον Κυράστα γιατί ο άνθρωπος αυτό το υλικό είχε. Και το εκμεταλλέυτηκε όσο έπαιρνε. Κι ο Μαρκαριάν το ίδιο.
Τα απαραίτητα: Θέλεις δύο αμυντικές χαφάρες πλεμονάτες (δεν διδάσκεται). Και δυό σαϊτες για ακραίους μπακ που να ξέρουν τόπι και να έχουνε σέντρα ξυραφιά, διαβητένια (δεν διδάσκεται). Και αλληλοκάλυψη (διδάσκεται).
Άρα με το υπάρχον υλικό, ούτε αυτό ταιριάζει στην παρούσα φάση. Παρά την ύπαρξη Έκι. Γιατί όποια δυάδα από τους Τζιώλη, Μπόβιο και Λεοντίου ΔΕΝ είναι γρήγορη.
Ο Φερέρ, όπως λέει ο α, έστησε την ομάδα του με αυτό στα ντέρμπυ όχι γιατί είχε τα υλικά για «γέμισμα του κέντρου» αλλά μήπως κρύψει τη γύμνια του στην άμυνα με το στόπερ γιατί στη θεωρία, το σύστημα είναι πανάκεια (σα τη φραπελιά ένα πράμα). Ο Φερέρ κατέβηκε με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς για να πάρει 2 ισοπαλίες. Εξ’ ου και δεν έκανε μισή ευκαιρία, ούτε στην αντεπίθεση. Το τι πήρε... Στο Βιλαμπάχο ακόμα μετράνε τεμάχια.

Άρα? Με την έλλειψη 2 αμυντικών χαφ με τα χαρακτηριστικά όπως παραπάνω, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΑΚΡΑΙΑ ΧΑΦ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΑΡΙΣΤΩΝ, πάλι στο «Μαλεζάνιο εύρημα» 4-1-3-2. Τα καλύτερα: Ακραία χαφ που ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ και ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ (Ίβανσιτς, Νίνης), ΦΟΡ της ΠΡΟΚΟΠΗΣ (σε όλα τα ύψη – και ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΦΟΡ – όχι μπαστούνια μέσα στην περιοχή, αλλά σβούρες που γυρνάνε και ΚΥΡΙΩΣ όποια δυάδα και να παίζει μπορούν (να/και) ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΠΛΕΥΡΕΣ).Στα χαφ, το (1) προβάδισμα στο Μπόβιο γιατί ο Τζιώλης είναι (ακόμη???) πολύ ντελικάτος. Έκι σε ρόμβο πιό μπροστά από τους άλλους δύο για να έρχεται φάτσα με το τέρμα όταν «ανοίγουν» τα φορ και Ίβανσιτς ή Νίνης (ανάλογα την πλευρά) πρώτες βοήθειες-στήριξη στο Μπόβιο.
Αμαρτία εξομολογούμενη... ΝΟΣΤΑΛΓΩ ΤΟ 3-5-2... Θέλω 2 αμυντικούς χάφαρους ΤΩΡΑ!!! Γιατί τώρα έχω και παίκτες να μου φτιάξουν παιχνίδι.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος Μουνιόθ! Sniper στον πάγκο και ξερό ψωμί!

Μαιτρ, τολμώ μια παρατήρηση.

Έχω την αίσθηση ότι η τριάδα των κεντρικών αμυντικών με λίμπερο και ατομικό μαρκάρισμα από τους δύο στόπερ, εγκαταλείπεται οριστικά, παρά τη θεαματική, υπερεπιτυχή αναβίωσή της από τον Ρεχάγκελ στο Euro 2004.

Οι μεγάλες ομάδες που παίζουν με τρεις πίσω, παίζουν ζώνη, ακόμα κι έτσι. Η Μπάρτσα π.χ., παίζει με αυτόν τον τρόπο πολύ συχνά. Ο Άγιαξ σχεδόν πάντα. Ακόμα και ο φίλος μου ο Αλμπέρτο στην Ουντινέζε (αν θυμάσαι, έτσι ξεκίνησε τους πρώτους μήνες στον Παναθηναϊκό, αλλά όταν συνειδητοποίησε ότι οι αμυντικοί είναι ταγάρια, το εγκατέλειψε). Τρεις σε ζώνη βέβαια είναι μια πολύ δύσκολη "πίστα" και θέλει σούπερ παίκτες για να υλοποιηθεί σωστά. Επί πλέον θέλει παικταράδες πλάγιους μπακ-χαφ και λοιπά και λοιπά...

Γενικά, πιστεύω ότι, ως Παναθηναϊκός, στην άμυνα πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στην άμυνα ζώνης των 4. Η οποία, βέβαια, για να σταθεροποιηθεί θέλει χρόνο και έχει κόστος. Ειδικά όταν οι αμυντικοί δεν είναι πρωτοκλασσάτοι. Η ζώνη κατ΄ αρχήν θέλει μυαλό, θέλει αντίληψη. Μετά, θέλει τεχνική και ταχύτητα. Γι αυτό σε γενικές γραμμές οι Μπαρμπαγιώργοι αμυντικοί μας δυσκολεύονται...

Από κει και μπρος, συμφωνώ μαζί σου. Δεν αναφερόμουν φυσικά σε "εγγλέζικο" 4-4-2, όπως σωστά επεσήμανες. Όσο για το 4-1-3-2 ή το 4-2-3-1 που λέω εγώ, είναι ξεκάθαρα θέμα υλικού. Και η βάση είναι οι αμυντικοί χαφ, όπως ορθότατα λες. Άμα έχεις Μακελελέ-Εσιέν, Έμερσον-Ντιαρά και δε συμμαζεύεται, κάνεις ότι γουστάρεις...

Εν κατακλείδι λοιπόν: το καλοκαιράκι, θα χρειαστούμε μια σημαντική προσθήκη σε αυτή τη θέση, όπως φαίνεται. Πέρα από τα άλλα που κατά καιρούς έχουμε επισημάνει...

SniperAthens είπε...

@green: Το "εγκαταλείπεται οριστικά" δε θα το έλεγα με τόση σιγουριά. Γιατί? τα μεγέθη ΠΑΟ και Μπαρτσελόνα δεν είναι συγκρίσιμα (ποιά είναι αυτή? την έχω κηδέψει -εδώ την κήδεψε και η Λαϊβερπουλ που αρέσει και του Παππά), άντε όμως να δεχθώ το παράδειγμα. Αν παρατηρήσεις, οι 4 της άμυνας παρατάσσονται μεν σε ευθεία, αλλά επί της ουσίας ΔΕΝ παίζουν ευθεία. Θυμίσου ποιός συνήθως βρίσκεται τελευταίος σε αντεπιθέσεις όταν ο Μάρκες επιστρέφει ή βγαίνει μπροστά? Ποιός είναι ακριβώς μπροστά από τον τερματοφύλακα? Βέβαια, τύποις είναι 4-4-2. Βοηθάει το υλικό της χωρίς κατά τη γνώμη μου να είναι (όπως και ποτέ η άμυνά της δεν ήταν) τίποτε το ιδιαίτερο. Άλλωστε τόσο το Ισπανικό όσο και το Ολλανδικό ποδόσφαιρο είναι "επιθετικό ποδόσφαιρο".

Όσο για τους 4-2 (κέντρο της και επίθεση) άλλη ιστορία αυτή.

SniperAthens είπε...

Εννοώ ότι η Μπαρτσελόνα είναι ο πιό "Ολλανδοποιημένος" σύλλογος εκτός Ολλανδίας - δηλαδή αυτό που παίζει θεωρώ ότι είναι ό,τι κοντινότερο στο total football. Άρα (σχεδόν) όλοι παίζουν πάνω-κάτω.

Ανώνυμος είπε...

@sniper

Ασφαλώς και έχεις δίκιο για τη ζώνη. Η διάταξη "επ' ευθείας", αν εφαρμόζεται σωστά, βγάζει πάντα έναν, ούτως ειπείν, "λίμπερο", όταν ξεφύγει ο επιθετικός. Στη σωστή ζώνη, ο κάθε ένας της τετράδας είναι ένας εν δυνάμει "λίμπερο".