Δευτέρα, Φεβρουαρίου 05, 2007

Καληνύχτα Σούπερ-Λίγκα... καληνύχτα.

Μετά το τελευταίο Σαββατοκύριακο δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που να μην βλέπει το προφανές. Όλα όσα υποστήριζα μήνες τώρα. Τίποτα δεν έχει αλλάξει κύριοι, και το χειρότερο είναι οτι το ανοσιούργημα που λέγεται Σούπερ-Λίγκα έχει και την απενοχοποίηση των θυτών απο τα ίδια τα θύματά τους. Συγχαρητήρια στους κυρίους Νικολαΐδη και Τζίγγερ. Τους συμπονώ πραγματικά αλλά λυπάμαι δεν μπορώ να σταθώ δίπλα τους. Δεν δέχομαι τα παράπονά τους και τις φωνές αγανάκτησης-σημείωση η ΑΕΚ χτες δεν άντεξε και τα είπε χύμα, ο Παναθηναϊκός ακόμα κάνει την παλαβή. Τα έλεγα, οτι δεν είναι δυνατόν να συνεταιρίζεσαι και να εμπιστεύεσαι αυτούς που 10 ολόκληρα χρόνια σε κλέβουν χωρίς ντροπή. Δεν είναι δυνατόν, με τα ίδια φθαρμένα πρόσωπα που έχουν διαλύσει κάθε έννοια ισοτιμίας, να θέλεις να κάνεις μια καινούργια αρχή. Η πλάκα δεν είναι οτι συμπορεύτηκαν, αλλά οτι πραγματικά πίστεψαν σ'αυτό το εγχείρημα. Είναι αυτό που λεέι ο λαός "στην υγειά του κορόϊδου". Την πάτησαν σαν σχολιαρόπαιδα και τώρα δεν ξέρουν τι να κάνουν. Μα δεν ξέρατε κύριοι ποιοί είναι οι διαιτητές? Δεν σας έφταναν τα δείγματα 10 χρόνων? Δεν γνωρίζατε ποιοί είναι πλέον οι παρατηρητές? Δεν τους ξέρατε τους κυρίους? Οι καλύτεροι φοιτητές της παράγκας ήταν, πιστεύατε οτι εν μια νυκτί θα γίνονταν τίμιοι και αδέκαστοι? Τον κ. Μποροθρύλο τώρα τον ανακαλύψατε? Την φλεγόμενη Τούμπα, τους υπερ πάντων αγώνες του ΠΑΟΚ και άλλων ομάδων όταν παίζουν εναντίον σας, τους οποίους ξεχνούν όταν πρόκειται για τον Ολυμπιακό, τώρα τους θυμηθήκατε? Η ποδοσφαιρικές ζούγκλες είναι καινούργιο φρούτο? Ο κ. Τσαχειλίδης είναι ο γιός κάποιου γνωστού και μη εξαιρετέουν ή φύτρωσε? Ο κ. Μπριάκος είναι ο ίδιος που δεν έδωσε πέναλτι και αποβολή σε απόκρουση Ντασάεφ του Πάντου στην Ν. Σμύρνη ή μήπως ο άλλος που δεν έδωσε πέναλτι μαρς στον Γκέκα και απέβαλε χωρίς λόγο τον Κώτσιο? Ο Ζωγράφος έχει ξεπεράσει τον Πικάσο σε δημιουργία ή ακόμα? Και τώρα ένα κουίζ....
Όταν κάποιος εμπιστευτεί τα λεφτά του σε ένα σεσημασμένο καταχραστή θεωρείται:
α) γενναιόδωρος
β) τολμηρός
γ) αφελής
δ) ηλίθιος
ε) ηλίθιος και πανηλίθιος 2 σε 1

Κύριοι συγχαρητήρια. Η φράση "χειρότερα δεν γίνεται" δεν έχει εφαρμογή με εσάς. Το βαρέλι δεν έχει ποτέ πάτο. Είναι η απόλυτη άβυσσος. Δεν ξέρω αν το περιεχόμενο του βαρελιού είναι το κρασί "Παράγκα" ή το " Ντα Πίπα", πάντως το πίνουν στην υγειά σας. Και το καλύτερο είναι οτι το πληρώσατε και απο την τσέπη σας. Περαστικά και εις άλλα με υγεία...

Υ.Γ 1:Τι έγινε με Βύντρα, Μόρρις, Γκαφίνοβιτς...?Πάλι διέπρεψαν?
Υ.Γ 2: Συγχαρητήρια στον μικρό γιατί είναι ΑΝΤΡΑΣ. Στην θέση του κάτι σούργελα τύπου Τζόλε ακόμα θα σφάδαζαν απ' το μπουκάλι.

35 σχόλια:

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Και μια που το θυμήθηκα...Οι Μπαρκαουάν, Ριβάλντο, Μάριτς έπαιζαν χτες, ή όχι, γιατί αποβλήθηκαν στο Κύπελλο?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου Κουτόχορτε, τρομερή η κατεβασιά σου αλλά φοβάμαι βγήκες με τη μπάλα άουτ :-)

Δηλαδή τι θέλεις να πεις; Να κάναμε ένα δικό μας πρωτάθλημα χωρίς τη Γαβρούλα; Και με διαιτητές εισαγωγής; Διότι μόνον έτσι δεν θα υπήρχε η περίπτωση της "συνεργασίας", που κατηγορείς!

Ε, λοιπόν με την ίδια λογική, π.χ. η ΑΕΚ θα έκανε το δικό της πρωτάθλημα ώστε να μη ... συνεργαστεί με το βαρδινογιαννισμό, οι ομάδες της Σαλονίκης το δικό τους για να μην κατηγορηθούνε από τους δικούς τους Κουτόχορτους ότι ... συνεργάζονται με το αθηναϊκό κατεστημένο, και γενικώς τριαλαλά-τριαλαλό :-)

Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά που λες.

Υ.Γ. Για τη διαιτησία, που λες ότι ο Ντεμάκος μίλησε, θυμήσου πέρσι όταν η δική μας ΠΑΕ όχι απλά μίλησε αλλά έβγαλε και DVD-ντοκουμέντο, τι όμορφη υποδοχή που είχε από μερίδα ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ομαδών-κάφρων ("όχι στο dvd της βλακείας"). Για να δούμε, θα τον κράξουνε τον Ντέμη οι δικοί του πικραμένοι οπαδοί;

Ανώνυμος είπε...

Με κίνδυνο να ακουστώ υπερασπιστής του Ακατανόμαστου, αλλά αυτή η ιστορία με το ΑΕΚάκι έχει και τα όρια της.
Και η ΑΕΚ ευνοήθηκε σε αρκετές φάσεις χθες (αποβολή Ζεβλάκοφ, χέρι-πέναλτυ Παπασταθόπουλου, μη αποβολή Καμπάνταη με 2η κίτρινη για θέατρο), το παιχνίδι το πηγαίνανε για Χ για να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι. Τους έγινε 1 πέναλτυ αλλά βουτήξανε άλλες 4 φορές, ΠΩΣ να βρουν δίκιο.
Είχαν αδικηθεί πραγματικά στον 1ο γύρο στο τηγάνι αλλά αν δεν μπορούν να νικήσουν το πτώμα με 10 παίκτες 2 (ΔΥΟ) φορές σόρυ αλλά σεν τους φταίει ο Μπριάκος αλλά οι παίκτες-σαπάκια, ο Φερέρ με το ανακάτεμα που έκανε και ο Θεμιστοκλής που τσέπωσε τα γκαφρά από το Τσου-Λου και δεν τους πήρε επιθετικό.

Και εννοείται έχει δίκιο ο Κουτόχορτος, θυμηθείτε πρόπερσι που δεν έδωσε στην ΑΕΚ το πέναλτυ του Μόρις στον Μπούρμπο στη Λεωφόρο και χάσανε το Τσάμπιονς Λιγκ(7εκ. ευρώ)
ο Ντέμης το Βούλωσε. Θες να μου πεις αν δεν τα είχαν κάνει πλακάκια θα το βούλωνε?

Αρκετά με τα νεολαμόγια Ντέμη-Ίβιτς, η ΑΕΚ μου είναι πιο απεχθής και από τον αξιολύπητο ΟΣΦΠ (φέτος), ζω και αναπνέω για την 3άρα που θα τους ρίξουμε

Old Boy είπε...

Tζόνυ, εδώ θα συμφωνήσω με τον Κουτόχορτο και θα διαφωνήσω με σένα (εκτός από το θέμα με το dvd που έχεις δίκιο). Έχω την αίσθηση ότι ο Τζίγγερ στο σύμπλεγμα Διαιτησία - Γκαγκάτσης - Κόκκαλης παίζει τον ρόλο του «βαράτε με να αγιάσω».
Συμφωνώ όμως και με τον a ότι διαιτησία - ξεδιαιτησία η ΑΕΚ είναι Αεκάκι. Στην Ευρώπη φέτος ήταν Αεκάρα, αλλά στην Ελλάδα είναι χρόνια τώρα Αεκάκι. Όπως και ο Νίκος ο Λυμπερόπουλος είναι ο καλύτερος πελάτης του Ολυμπιακού την τελευταία ενδεκαετία. Παίζει ο Καμπάνταης σαν λιοντάρι και ο Λυμπερόπουλος σαν διστακτική κορασίδα.

Kolka είπε...

Ο μόνος αθλητικογράφος με αρχίδια στις "ουδέτερες" εφημερίδες, είναι ο Γιώργος Κοσμάς που γράφει σήμερα στη "SportDay" για "διορισμένυος πρωταθλητές". Μάλιστα κύριοι και αυτό το κατάφερε ο Σωκράτης. Εκανε το πρωτάθλημα δημοσιοϋπαλληλίκι!

Ανώνυμος είπε...

παιδιά εντάξει όλα όσα γράφετε είναι σωστά μέσες άκρες, αν θέλετε όμως σας παρακαλώ να είστε όντως "διαμαρτυρόμενοι" Παναθηναϊκοί βγάλτε αυτή τη γαμημένη λέξη "Βαζελοκατάσταση" που ονοματίζει το ημερολόγιο. Είμαστε Παναθηναϊκοί και όχι "βάζελοι", βάζελοι είναι αυτοί που είναι με το μέρος της διοίκησης και του game και μικραίνουν κάθε μέρα τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ μας που τόσο αγαπάμε, έχουμε υποχρέωση και αυτούς να τους τραβήξουμε έξω απ' το βούρκο να καταλάβουν τον πραγματικό λόγο που υποστηρίζουν αυτόν τον σύλλογο.Ευελπιστώ να μην αψηφίσετε τα λόγια μου και να διορθώσετε την κατάσταση. Χαιρετισμούς αδέλφια.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ "ΒΑΖΕΛΟΙ"

Ανώνυμος είπε...

Old boy, αν θέλουμε να σκεφτόμαστε λογικά, το πράγμα εν προκειμένω είναι απλό. Δυο διλήμματα είναι όλα κι όλα:

1. ΄Η το πρωτάθλημα έμενε όπως ήταν ("Α' Εθνική" υπό την ΕΠΑΕ-ΕΠΟ), ή γίνεται προσπάθεια αναδιοργάνωσής του (Σούπερ-Λίγκα) με αφετηρία βεβαίως τις δεδομένες ΠΑΕ, τους δεδομένους διαιτητές, τις δεδομένες "καταστάσεις" (και όχι κάποια πράγματα φανταστικά).

2. Όποιος ισχυρίζεται πως ήταν δυνατόν ν' αλλάξουνε ΤΑ ΠΑΝΤΑ μέσα σε ένα (1) χρόνο, ή είναι βλάκας ή μας περνάει για βλάκες! Προφανώς τα περισσότερα και τα πιο κρίσιμα δεδομένα θα έμεναν, τουλάχιστον για την πρώτη χρονιά, πάνω κάτω ΤΑ ΙΔΙΑ.

Επομένως, αντίθετα από πολλούς, εγώ θεωρώ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ την κίνηση να οριστεί πρόεδρος της φετινής Σούπερ-Λίγκας ο Πετράκης! Για σκέψου το λιγάκι.

Τώρα, περί Γκαγκάτση, εδώ ούτε ο Υπουργός Αθλητισμού δεν μπορεί να του κάνει τί-πο-τα!!! Γιατί πολύ απλά η ΕΠΟ αποτελεί, ελέω FIFA, κανονικότατο κράτος εν κράτει.

Ανώνυμος είπε...

off topic: Ε όχι και αθλητικογράφος με αρχίδια ο Κοσμάς! Ο 100 φορές χειρότερος του Γκόντζου και του Τσουκαλά μαζί! Ο εμετικός γλείφτης του Ντέμη που τον κάλεσε και στον γάμο του! Σόρυ παιδιά αλλά η όλη φάση με την ΑΕΚ του Ντέμη με εκνευρίζει, ειδικά η αβάντα της από τον Τύπο

SniperAthens είπε...

Μιχάλη, πόσο ζυγίζεις? Για να ρυθμίσω το βίντζι ρωτάω μιάς και όπως λες "χρειάζομαι ανέλκυση από το βούρκο"...

Μαζί σου κι εγώ και με το τζόνυ.

Σε ό,τι αφορά στην άποψη/σκέψη/κίνητρα της ΑΕ για τη δημιουργία της Super League έχω γράψει και παλαιότερα.

Ανώνυμος είπε...

δυστυχως ο γατος Σωκρατες τους επαιξε σαν το ποντικι.Εκανε το δυσκολο μεχρι τελευταια στιγμη,οι Τζιγγερ,Ντεμης καταλαβαιναν οτι χωρις τη συναινεση του ολυμπιακου δεν θα πεπατησει η πρωτοβουλια,κι ετσι εφτασαν..με ανακουφιση να συνεταιριστουν με τον αρχιλωποδυτη και να κανουν μαλιστα το γιοκα τοου προεδρο.Ε,αμα εισαι Γατος...

βεβαια δικιο εχουν ο τζονυ+μιχαλης οτι ενδεχομενως δε γινοταν αλλιως...Ελα ομως που παγιωνομαστε στην 3η θεση(ελλειψει στοιχειωδως σοβαρου διεκδικητη κι εκει...)και η διοικηση λέει οτι "ειμαστε μεσα στους στοχους μας"...ε,παει ο 1ος στοχος.οσονουπω με ΛΑΝΣ παει κι ο 2ος(οχι,τζονυ δεν ειμαι απαισιοδοξος,αλλα αμα σε καθε ματς σου κανουν 4-5 κλασικες ευκαιριες οι Καλαμαριες και οι ΠΑΟΚ,οταν βρεις τα Γαλλακια θα βαρεθεις να κανεις σεντρα)και μενει να δουμε αν θα μας κανει κανα χουνερι κι ο Πανοπουλος.

Για Γκεκα,παροτι και γω βαρεθηκα να τον ακουω,δεν εχει αδικο σ'αυτα που λεει.Τα λεει αυτος,γιατι δεν εχει ζυμωθει στην Παιανια με το νομο της ομερτα(που τηρησε πχ ο Μπασινας,ο Καρα κλπ)και γιατι εχει το παραπονο εκεινου που θεωρηθηκε λογω προελευσης,κοψιας,στυλ, π α ρ α κ α τ ι α ν ο ς ενω η αγωνιστικη του επιδοση ηταν πρωταγωνιστικη.Παροτι λοιπον ενεργοποιει τα αμυντικα μας αντανακλαστικα(ακομη και του νηφαλιου greenheart) καλο ειναι να τα λαβουν υποψιν σοβαρα ολοι για να μην τα ακουσουμε σε 2-3 χρονια κι απ το στομα ...του Νινη.

warzycha είπε...

@ squarelogic: Συμφωνώ με αυτά που λες για Γκέκα. Για το ότι ήταν 'αδικημένος' το έχω ξαναγράψει. Δεν έχω ακόμα διαβάσει τη συνέντευξη οπότε δεν θέλω να σχολιάσω. Όσο για το Νίνη, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι και να μην κράζουμε μόνο, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι καλώς έπραξε η διοίκηση και τον επιβράβευσε με αναπροσαρμογή συμβολαίου. Μεμονωμένη κίνηση, αλλά σωστή κατά τη γνώμη μου και πρέπει να το σημειώσω. Το μέλλον θα δείξει αν θα έχει και συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Ο "αθλητικογράφος με αρχίδια Κοσμάς" είναι το γελοίο και εμετικό υποκείμενο που έχει τολμήσει να χαρακτηρίσει (γραπτώς) ως κορυφαία εκτός έδρας εμφάνιση ελληνικής ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ ever, αυτήν της ΑΕΚ στο φετινό παιχνίδι με τη Λιλ. Για τέτοια αρχίδια μιλάμε.

Thrass είπε...

Apc13, το έχω σκεφτεί πολλές φορές αυτό με το "βάζελοι", αλλά κατέληξα στο εξής: αν οι κόκκινοι είναι "gayροι" και οι κίτρινοι "χανουμάκια", τότε το "βάζελοι" δε με χαλάει καθόλου (εν αντιθέσει με άλλες λέξεις που μπορεί να το αντικαταστήσουν).

@petrosskl είπε...

ρε τρομοκρατία στους Μπριάκου λέω και το λύσαμε το πρόβλημαααα....
Πού είναι μετά το ξύλο ο Μπάκας; ο Ευθυμιάδης (παράλυτος έπρεπε να ήσουν μαλάκα!); ο... επόπτης που τις έφαγε στο Περιστέρι;... δεν γίνεται αλλιώς παιδιά...δυστυχώς!

Ανώνυμος είπε...

Ο επόπτης που της έφαγε επανήλθε στους πίνακες και στα παιχνίδια εδώ και 3 βδομάδες. Ο Ευθυμιάδης ξαναδιαιτήτευσε και μάλιστα ντέρμπυ ΑΕΚ-ΠΑΟ, ΑΕΚ-ΟΣΦΠ.

Μπράβο ρε λάτιν που μου θύμισες την γελοιότητα που είχε γράψει ο σιχαμένος ο Κοσμάς. Που έβγαινε προχθές και έλεγε "όποιος λέει ότι η ΑΕΚ χρειάζεται μετεγγραφές είναι συκοφάντης και θέλει το κακό της ομάδας και να διαταράξει την πορεία προς τον τίτλο". Έλεος.

Να πω και εγώ ένα μπράβο για την αναπροσαρμογή του συμβολαίου του Νίνη. Να λέμε και τα καλά.

@Latin: Μιας και ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής, πες μου ήξερες τον Ρομέρο πριν έρθει? Και αν ναι, πάντα τόσο άμπαλος ήταν? Μιλάμε προχθές του έφευγε η μπάλα μέσα από τα πόδια.
Βρώμαγε η υπόθεση: 28χρονος Αργεντίνος επιθετικός και να μην έχει πάει στην Ευρώπη και να κάνει και 500.000 το πολύ = ή άμπαλος ή τραυματίας.. Και από ότι βλέπετε είναι υγιέστατος..

kornass είπε...

Ακόμα να καταλάβετε μερικοί πως παίζεται το παιχνίδι; ΑΚΟΜΑ; Γι'αυτό δεν πάμε μπροστά σαν ποδόσφαιρο γενικώς. Γιατί ο κόσμος εθελοτυφλεί. Δεν ξέρω αν όσα γράφει ο φίλος είναι 100% έτσι αλλά είναι το ρεσουμέ της πραγματικότητας. Πληρώνουμε πλέον για να μας πηδάει ο θείος και ο κοκκαλιάρης και όποιος άλλος γουστάρει. Και όλα καλυμμένα υπέροχα με το φανταχτερό πέπλο της Σούπερ Λήγκας. Σκατά τα έκανε ο Τζίγγερ, εμείς τα τρώμε....με το συμπάθειό πάντα ε;

@petrosskl είπε...

βρε το ξέρω ότι γυρισαν... γύρισαν οι ίδιοι όμως; αυτό είναι το ζήτημα...

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει ρε πετροςς εσύ δηλαδή προτείνεις ως λύση το ξύλο? Μ'αρέσει που υπερηφανευόμαστε για το επίπεδο μας εδώ στο μπλόγκ

Ανώνυμος είπε...

Στη χώρα μας το παρακράτος ουσιαστικά υποκαθιστά το κράτος. Έτσι ακριβώς γίνεται και στο χώρο του ποδοσφαίρου.
Στη ζωή μας λοιπόν... όταν θέλουμε να κάνουμε κάποια δουλειά -για να το θέσω ακόμα ποιό σωστά- όταν θέλουμε να κάνουμε κάποια δουλειά χωρίς να μας τη φέρουν, χωρίς να μας αδικήσουν, κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να προστατευτούμε. Κοινώς καβαντζωνόμαστε. Καβαντζωνόμαστε γιατί αλλιώς θα μας φάνε.
Αυτό (το αυτονόητο) θα έπρεπε να είχε κάνει και η διοίκηση έτσι ώστε τα τελευταία χρόνια να πανηγυρίζουμε τίτλους, όπως το 2004.
Τα υπόλοιπα είναι "να ΄χαμε να λέγαμε"...

Ανώνυμος είπε...

@a

Τον ήξερα τον Ρομέρο, ήταν αρχηγός της Ράσινγκ, η οποία όμως τότε ήταν από τις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος. Είναι έξυπνος παίκτης, αλλά αργός για τη θέση που παίζει. Το καλοκαίρι οι εφημερίδες είχαν δημοσιοποιήσει τους χρόνους των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού σε 30άρια σπριντ. Ε, του Ρομέρο ήταν οι πιο αργοί. Για μένα δεν είναι άμπαλος, αλλά απελπιστικά αργός για εξτρέμ.

Kolka είπε...

Καλά τα λέει ο latin, ο Ρομέρο ξέρει μπάλα. Αλλά από ταχύτητα...

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, ο counter-sniper έχει δίκιο. Η επιτυχία στο πλαίσιο του ελληνικού πρωταθλήματος εξαρτάται περισσότερο από τη δημιουργία και τον έλεγχο εξωθεσμικών μηχανισμών, παρά από την ορθολογική επένδυση και τη δημιουργία πραγματικής αξίας σε αγωνιστικό επίπεδο.

Αυτά όμως είναι γνωστά τοις πάσι. Η διοίκησή μας τα γνωρίζει και υποτίθεται ότι τα έχει καταγγείλει, δημοσίως και εντός των τειχών της Σούπερλίγκα. Όταν λοιπόν συναποφάσισε τον συνεταιρισμό "θυτών" και "θυμάτων" -όπως πολύ σωστά λέτε- ήξερε θεωρητικώς που "έμπλεκε". Προφανώς τα πράγματα εξελίχθηκαν ως εξής. Ο συνεταιρισμός ήταν αναπόφευκτος, δεν συζητείται αυτό. Όμως, ο εις εκ των συνεταίρων έπιασε τους άλλους κορόϊδα! Άλλα συμφωνήθηκαν, άλλα έγιναν! Εκτός πια κι αν το παρακράτος της διαιτησίας έχει αυτονομηθεί τόσο, ώστε να παίζει το δικό του παιχνίδι - το οποίον αποκλείεται...

Με δυο λόγια, είναι φανερό ότι το πράγμα στράβωσε και πρέπει να ξαναμαζευτεί και να τεθεί σε νέα βάση για την επόμενη σεζόν, αρκεί ο "δικός" μας να αποδείξει ότι έχει "καρύδια". Ο Ντέμης από μόνος του δεν έχει την -αντικειμενική- εμβέλεια να αλλάξει τα πράγματα. Όλα εξαρτώνται από την αποφασιστικότητα και τη στάση του Παναθηναϊκού.

Υ.Γ.1. Συμφωνώ και γω ότι η ασυλία με την οποία περιβάλλεται η ΑΕΚ από τα ΜΜΕ, είναι εξοργιστική - αλλά, μπράβο τους, τα έχουν καταφέρει πολύ καλύτερα από μας και κερδίζουν χρόνο...
Υ.Γ.2. @squarelogic, φίλε, ναι, έχει σε πολλά δίκιο ο Γκέκας, αλλά το παράκανε "ποσοτικά" και το χάνει. Με τσάντισε, πράγματι...

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΛΕΙΔΙ.

To ότι:

"Η επιτυχία στο πλαίσιο του ελληνικού πρωταθλήματος εξαρτάται περισσότερο από τη δημιουργία και τον έλεγχο εξωθεσμικών μηχανισμών, παρά από την ορθολογική επένδυση και τη δημιουργία πραγματικής αξίας σε αγωνιστικό επίπεδο" (greenheart),

σημαίνει πως ΕΜΕΙΣ οι Παναθηναϊκοί πρέπει να συναινέσουμε σ' αυτό και να παροτρύνουμε την ΠΑΕ να παίξει κι αυτή έτσι, κατηγορώντας την για "αδυναμία" και "αγιαστούρες" αν δεν το κάνει;

Τι τελοσπάντων θέλουμε;

Να "δοξαστούμε" ΣΑΝ ΛΑΜΟΓΙΑ, όπως ο Κρόκους και τ' Αδέρφια του με τα ... αποτελέσματά τους;

Τέτοιου είδους "δόξες" και τίτλους ζηλεύουμε;

Μην σπεύσετε να μου απαντήσετε "όχι, δεν ζηλεύουμε τέτοιου είδους δόξες", γιατί για μερικούς έχω την άποψη ότι τις ζηλεύουνε και τις παραζηλεύουνε.

Ανώνυμος είπε...

Τζόνυ, απολύτως εύλογη η επιχειρηματολογία σου. Εις ότι με αφορά, δεν ζηλεύω καθόλου αυτές τις πρακτικές. Έχω πει σε ανύποπτο χρόνο, ότι, όσο κι αν μου αρέσουν οι τίτλοι και οι κούπες, προτιμώ να έχω μια ομάδα που να παίζει ποιοτική μπάλα και να διακρίνεται στην Ευρώπη, παρά ένα καφενείο που θα μαζεύει πρωταθλήματα-μαϊμού με τις πλάτες των Καζναφέρηδων και των Ευθυμιάδηδων.

Αυτό που καταγράφω είναι μια πραγματικότητα, η οποία δημιουργήθηκε με υπαιτιότητα του ενός από τους συνεταίρους. Τί έπρεπε λοιπόν να κάνουν οι υπόλοιποι, ως βασική προϋπόθεση για τον συνεταιρισμό? Πολύ απλά, να θέσουν ως όρο το "κλείσιμο" της παράγκας και να απαιτήσουν την εφαρμογή του.

Είναι φανερό ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε στην πράξη. Ή κάποιος δεν τήρησε τη συμφωνία, ή κάποιοι δεν περιέλαβαν αυτόν τον όρο στη συμφωνία!

Αν συμβαίνει το πρώτο, οι εξαπατηθέντες "βάζουν χέρι" στον "έξυπνο" και ξεκινούν τη νέα σεζόν σε νέα βάση. Αν συμβαίνει το δεύτερο, οι "κοιμώμενοι" απλά ξυπνάνε!

Old Boy είπε...

Τζόνυ, δεν γίνονται όλα από την μια στιγμή στην άλλη πράγματι. Σε έχει πείσει εσένα όμως ο Τζίγγερ ότι ασχολείται συστηματικά ή έστω λίγο με την αλλαγή στη διαιτησία;
«Όσο για τον Γκόντζο, αν τον άκουγε ο βλάκας ο Τζίγκερ δεν θα βρίζαμε φέτος τον Παπαδόπουλο. Αλλά όταν ο Γκότζος έλεγε ότι 800.000 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ οτί τα δικαιούται, ήταν "τσάτσος" και έκανε αβάντα στην τσιγκούνα την διοίκηση. Φαντάζομαι εσύ θα είσαι από εκείνους τους "σκεπτόμενους" που ξελαριγκιάζονταν "μείνε στην ΠΑΝΑΘΑ Παπα-δο-πουλε" ή τους άλλους τους "Αντώνη ψυχάρα..."»
Συγγνώμη ρε Μιχάλη, αλλά αυτό το μπλογκ ξεκίνησε από τον Talos με αφορμή ένα ποστ που είχα γράψει για να κρατήσουμε τον Παπαδόπουλο. Ο Παπαδόπουλος πράγματι δεν παίζει καλά φέτος. Η παραμονή ή όχι του Παπαδόπουλου όμως το καλοκαίρι ήταν κατ΄εμέ ιστορικής σημασίας, γιατί είχαν προηγηθεί (άλλοτε καλώς άλλοτε κακώς) οι αποχωρήσεις πλειάδας άλλων Ελλήνων παικτών, δυο εκ των οποίων είχαν ήδη καταλήξει στον γαύρο και άλλοι δύο (Μπασινάς - Κυργιάκος) θα είχαν καταλήξει κι αυτοί αν δεν είχε αντιδράσει η θύρα 7. Παρακολουθώ τον Γκόντζο χρόνια και απ' ό,τι καταλαβαίνω τον παρακολουθείς κι εσύ. Θεωρώ μια από τις πληγές αυτής της ομάδας όλη αυτή την εσωτερική φαγωμάρα που χρόνια σερνόταν. Ο Μπασινάς ας πούμε είχε δειχθεί από τον Γκόντζο ως υπαίτιος πάσας νόσου και πάσας μαλακίας στην ομάδα. Δεν τον εξαγιάζω, ήταν μυστήριος κι αυτός, αλλά προτιμώ μια ομάδα που οι σημαίες της θέλουν σαν τρελές να μείνουν παρά μια ομάδα που ο ένας μετά τον άλλο Έλληνες φεύγουν τσακωμένοι και με τα χειρότερα λόγια. Ο Παπαδόπουλος λοιπόν μπήκε στο γενικότερο κλίμα συκοφαντίας και σπίλωσης ως κουμπάρος του Νικοπολίδη. Τον Νικοπολίδη τον σιχαίνομαι για όσα έκανε και χθες κιόλας έχω γράψει ποστ στο μπλογκ μου. Αλλά από τη στιγμή που στο Καραϊσκάκη ο Παπαδόπουλος τα έδωσε όλα και πήρε πέναλτι από τον Νικοπολίδη, από τη στιγμή που δήλωνε ότι ΗΘΕΛΕ να μείνει, ΕΠΡΕΠΕ να μείνει κι ας ακριβοπληρωνόταν. Το ακριβοπλήρωμά του ήταν η συνέπεια της προηγούμενης τακτικής της διοίκησης. Αν δεν είχε φύγει σήμερα ο Παπαδόπουλος θα φόραγε ερυθρόλευκα.
Τέλος δεν μου αρέσει που τον εξομοιώνεις με τον Νικοπολίδη. Ο Νικοπολίδης διάλεξε να φύγει, ο Παπαδόπουλος διάλεξε να μείνει. Δεν παίζει καλά. Σύμφωνοι, θα τον αντιμετωπίσουμε όπως όλους τους άλλους. Αλλά όπως όλους τους άλλους, όχι ως κολλητό του Νικοπολίδη.
Ας σταματήσουμε να συκοφαντούμε τους παίκτες μας κοιτώντας τι χρώμα παπούτσια φοράνε, αν έχουν κορδέλες στα μαλλιά και με το ποιούς πηγαίνουν στα μπουζούκια.
Μας έχει αρρωστήσει όλους ο Γκόντζος. Τον γουστάρω με χίλια όταν την λέει στους «αντικειμενικούς», αλλά όταν προάγει τη διχόνοια δεν τον αντέχω.

Ανώνυμος είπε...

@ Greenheart,

εμφανώς δρομολογείται το δεύτερο, δηλαδή η διάλυση της παράγκας - ξεκινώντας από το πέρασμα της διαιτησίας στα χέρια της Σ-Λ. Μη μου πεις εσύ ή όποιος άλλος ότι δεν έχετε ακούσει κάτι τέτοιο!

Ασφαλώς και δεν είναι εύκολο στην πράξη (στα λόγια και στις θεωρίες όλα είναι πανεύκολα, ειδικά όταν είναι να αναδείξεις τα λάθη ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ, σ' αυτό άπαντες είναι άσοι!). Οι αντιστάσεις είναι τεράστιες κι από τον Κράκους, κι από τ' Αδέρφια του (ΕΠΟ, ΚΕΔ) αλλά κι από τους ίδιους τους απλά βολεμένους με την κατάσταση διαιτητές, δημοσιογράφους, κ.ο.κ. Θα αλλάξουν όμως τα πράγματα, αν και όχι με τη .... διαστημική ταχύτητα που ονειρεύονται οι άσοι στις θεωρίες.


@ Old boy,
υπάρχει και το "ου με πείσεις καν με πείσεις". Εγώ π.χ. ξέρω (όπως το ξέρεις κι εσύ) ότι χρόνια τώρα διάφοροι φωνάζουνε ότι ο Τζ. δεν κάνει κάτι για τη διαιτησία, και μόλις έκανε κάτι και μάλιστα αρκετά δυνατό (το dvd πέρσι), αυτοί οι ίδιοι του την έπεσαν και με πανό που έγινε πρωτοσέλιδο στον Πρω(κ)ταθλητή. ΠΡΟΦΑΝΩΣ λοιπόν, σκέφτομαι, αυτοί οι τύποι όταν λένε "κάνε κάτι με τη διαιτησία" εννοούν "γίνε λαμόγιο, Κρόκους στη θέση του Κρόκους" (εκτός κι αν δεν εννοούν ΤΙΠΟΤΑ πέραν του ότι απλά θέλουν να φύγει ο Τζίγγερ, οπότε με κάθε ανθυποευκαιρία του τα χώνουν, βρέξει χιονίσει).

ΦΕΤΟΣ, η προσπάθεια για την ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ είναι για μένα σημαντική και κυρίως: η μοναδική πιθανή διέξοδος από το τέλμα του Κοκαλιστάν. Γι' αυτό και θεωρώ είτε βλάκες, είτε ύποπτους όσους δεν τη στηρίζουν (κι εννοώ μια σειρά δημοσιογράφων).

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, ο αγώνας που γίνεται να περάσει η διαιτησία στα χέρια της Σ.-Λ. είναι για μένα σημαντικός.

Κοντολογίς, κάτι κάνει ο ρημάδης ο Τζίγγερ και σ' αυτό τον τομέα - χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παραγράφω τα χιλιάδες απίθανα λάθη του στον τομέα "ομάδα", στα οποία έχω αναφερθεί διεξοδικά.

Ανώνυμος είπε...

και συμφωνια να γινει δεν εχει κανενα νοημα οταν την κρισιμη στιγμη ΕΝΑΣ εκ των 2 μερων την παραβιαζει.Ειδικα,οταν τα ορια μεταξυ 'ανθρωπινου λαθους"και δολου ειναι υποκειμενικα...
Σ'αυτη την περιπτωση την επομενη χρονια ΔΕΝ κανεις συμφωνια ή απομονωνεις αυτον που την καταπατησε.Θεωρητικο,το δεχομαι..αλλα καποτε πρεπει να χτυπησεις το χερι στο τραπεζι και να υποστηριξεις τη θεση σου με οποιοδηποτε κοστος.
Δεν ονειρευομαστε το Τζιγγερ στη θεση του Κροκους,ουτε θελουμε να υποκαταστησουμε το Γαυρο στη θεση του καθ'εξιν "βιαστη"-σε καμια περιπτωση.Ομως περιφρουρηση της ομαδας μπορει να γινει με δημοσιο outing διαιτητων και δημοσιογραφων,με διακριτικη παρακολουθηση των τεκταινομενων στο χωρο αλλα ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και ενδυναμωση της ομαδας και κινησεις που περνουν το μηνυμα οτι η διοικηση ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΠΑΟ ΠΡΩΤΟ.Δηλ,υπαρχει ενας παικτης στην αγορα που εποφθαλμιουν και οι 3 μεγαλοι,ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ,εστω κι αν πληρωσεις 100-200 χιλ παραπανω απο τη θεωρητκα δικαιη αξια του(βλ.περ.Τοροσιδη)

Αντιστοιχα ΟΡΙΑΚΗ ηταν και η περιπτωση ΠΑΠ το καλοκαιρι! (και εχει ως συνηθως απολυτο δικιο ο ολντ μπου).Δεν κρινοταν μονο η παραμονη ενος αξιολογου παικτη,αλλα η εμπεδωση της αισθησης οτι ο Παναθηναικος δε μπορει να κρατησει καμια σημαια του, ΣΥΝ το οτι θα τον χαριζες στον κυριο αντιπαλο σου..Αυτα τα 2 δεν αποτιμωνται με 200χιλ που ηταν η διαφορα τους(ουτε με 2 εκ.κατα τη γνωμη μου..)και ΕΠΙΒΑΛΛΟΤΑΝ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ.Αν και ειχε λοιπον το πανω χερι ο ΠΑΠ εδειξε οτι ηθελε να μεινει,κρατησε χαμηλο προφιλ,κι επειδη κι ο Τζιγγερ εφαγε χυλοπιττα απ'ολους τους επιθετικους της σκανδιναβιας που ζητουσαν και τα 3πλα λεφτα,εκανε την αναγκη φιλοτιμια και συμφωνησαν.Επαναλαμβανω οτι ηταν ζωτικο θεμα ΓΟΗΤΡΟΥ και ΘΕΣΗΣ της ομαδας στην"τροφικη αλυσιδα" και αυτο ηταν απορροια των προηγουμενων επιλογων της διοικησης.Μολις ο ΠΑΠ συνειδητοποιησει οτι ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να προσπαθει να αποδειξει οτι αξιζει αυτα τα λεφτα,θα γινει απλουστερος,ομαδικοτερος και πολυτιμος οπως πρωτα-γι'αυτο δε χρειαζεται να συζηταμε για αυτο το θεμα,μονο βαρος φερνει στους ωμους του παικτη.

Old Boy είπε...

Τζόνυ, μακάρι να έχεις δίκιο και μακάρι τελικά να αλλάξουν τα πράγματα. Για το dvd επαναλαμβάνω ότι ήταν σωστή κίνηση και διαφωνούσα με το χλευασμό του. Όσο για αυτό που ρωτάς, προσωπικά ως Παναθηναϊκός προτιμάω να αδικούμαι παρά να αδικώ. Να αδικώ δεν το αντέχω. Ακόμη περισσότερο βέβαια προτιμάω ούτε να αδικώ ούτε να αδικούμαι. Αυτό το 50 - 50 βέβαια είναι στη σφαίρα του ιδεατού, αλλά μιλάμε σε γενικές γραμμές.

Ανώνυμος είπε...

Άμα όλα ήταν όπως θα έπρεπε στο ελληνικό ποδόσφαιρο δε θα κάναμε αυτή την κουβέντα. Όσο δε γουστάρω να αδικώ κανέναν άλλο τόσο δε γουστάρω να με αδικούν και να μην κάνω τιπότα για αυτό. Από τη στιγμή που η κατάσταση έχει διαμορφωθεί έτσι προτιμώ μια "ισορροπία τρόμου" παρά μια συνεχή εις βάρος μας αδικία (το έγραψα με άλλα λόγια και πιο πριν).

Μετά από τόσα χρόνια παράγκας η πρώτη (?) αντίδραση ήταν το περσινό DVD. Φέτος συνδιοργανώσαμε το πρωτάθλημα και μάλιστα προτείναμε για πρόεδρο το γιο του πράκτορα.

Μέχρι τώρα λοιπόν αυτές οι 2 κινήσεις που έγιναν με καποια χρόνια καθυστέρηση (έχουμε 2007) φαίνεται να μην είναι ικανές να αλλάξουν την εις βάρος μας αδικία.
(Δε θέλω να σταθώ σε αυτά τα 2 γεγονότα γιατί πιο πολύ με ενδιαφέρει το τι θα γίνει στο μέλλον.)

Έτσι λοιπόν ακούγεται ότι θα επιδιωχθεί η διαχείριση της διατησίας από τη Σ.Λ.
Και ποιός μας λέει ότι ο πράκτορας δε θα κάνει πάλι τα ίδια, μέσα από τα καινούρια όργανα που θα θεσμοθετηθούν για τον έλεγχο της διατησίας? Πάλι δε θα πρέπει να "καβαντζωθούμε" για να μη βρεθούμε προ εκλπήξεων... κάνοντας δηλαδή οτι έπρεπε να είχαμε κάνει εδώ και κάποια χρόνια?

Ανώνυμος είπε...

OK Τζόνυ, έγινες αντιληπτός για τους άσους της θεωρίας. Μόνο που, εμείς οι θεωρητικολογούντες, εκ της θέσεώς μας, δεν μπορούμε δυστυχώς να πράξουμε.

Όμως, αυτοί που πρέπει και μπορούν να πράξουν, μέχρι στιγμής, όπως αποδεικνύεται, θεωριτικολογούν επίσης. Περιμένουμε να δούμε έργα. Και περιμένουμε πολυ καιρό - φαντάζομαι ότι δεν διαφωνείς. Και θα περιμένουμε ακόμα, εγώ τουλάχιστον, γιατί συμφωνώ ότι τα πράγματα δεν είναι απλά. Η ιστορία θα δείξει αν οι πράττοντες αποδειχθούν άξιοι. Μέχρι τώρα πάντως, δεν μας έχουν πείσει, έτσι δεν είναι?

Ανώνυμος είπε...

@ greenheart and all,

μα πόσα πολλά χρόνια περιμένεις δηλαδή; Το 2003-4, πριν από 2 χρόνια, πήρες ΝΤΑΜΠΛ και μάλιστα ΞΕΣΚΙΖΟΝΤΑΣ τη Γαβρούλα με 3-1 στον τελικό! ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ-ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΕ;

Φυσικά κι έγιναν έκτοτε τραγικά λάθη από την ΠΑΕ, όπως λέω διαρκώς, με πρώτο και κύριο τη διάλυση της ομάδας ΤΟΥ ΝΤΑΜΠΛ (όχι της Ριζούπολης).

Και βέβαια πρέπει να τελειώνουμε μ' αυτά τα χαζά, δλδ τις διαρκείς αλλαγές προπονητών και παικτών.

Άλλο όμως αυτό κι άλλο η διαιτησία, η ΕΠΟ, η ΚΕΔ, το Κοκαλιστάν ή η κίνηση για την ΣΟΥΠΕΡ-ΛΙΓΚΑ, που για μένα αυτή η κίνηση ήταν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ κι επομένως σωστή.

Διότι, για να μη θεωρητικολογούμε με διάφορα π.χ. περί χτυπήματος του χεριού στο τραπέζι (τι θα πει αυτό ακριβώς; γιατί μια δυναμική κίνηση αντίδρασης έγινε π.χ. με τον Ευθυμιάδη, αλλά δεν μας βγήκε σε καλό), το ερώτημα είναι:

Με ποιόν τρόπο μπορεί η ομάδα μας να αντιδράσει στο Κοκαλιστάν;

Μόνο προωθώντας την ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ του πρωταθλήματος, άρα μια κίνηση όπως η Σ.-Λ.

Κι επιτέλους, για να καταλάβετε πόσο ΛΑΘΟΣ είναι η εμμονική εμπάθεια κατά της ΠΑΕ, δεν είναι δυνατόν να αντιπαρατεθούμε ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ στο Κοκαλιστάν: δεν είναι δυνατόν να κάνει έστω και μια καλή κίνηση η ΠΑΕ και να την ξεφωνίζουμε δημόσια και με πανό-πρωτοσέλιδα (υποτιθέμενοι) οπαδοί μας.

Ανώνυμος είπε...

το 2004 πήραμε το double μετά από πόσα χρόνια?
όλα τα προηγούμενα του double σβήστηκαν δηλαδή?

Ανώνυμος είπε...

Σχετικοάσχετο.

Μια συμβουλή που άκουσα από
ένα σοφό άνθρωπο σε μια συζήτηση άσχετη με τη μπάλα:

"Η ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΝΟΣΗΡΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ Η ΙΔΙΑ ΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ".

Ανώνυμος είπε...

μήπως το να μη μετράμε τα προ 2004 πρωταθλήματα δείχνει εμμονική εμπάθεια προς στην πραγματικότητα;

θα συζητάμε πάνω σε πραγματικές βάσεις και γεγονότα ή θα τα λέμε παίρνοντας υπ' όψη μόνο ότι γουστάρουμε;

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σύντροφοι!
Ψάχνω βιντεάκια με το ξύλο που είχε φάει ο Ευθυμιάδης προ 5ετίας στη Λεωφόρο. Μήπως ξέρετε πού μπορώ να βρω κάτι;Εννοείται ότι τα αμοντάριστα είναι τα καλύτερα..
Ευχαριστώ!