Παρασκευή, Αυγούστου 18, 2006

Άντε και Καλή Χρονιά

Λίγο πριν ξεκινήσει η σαιζόν, μερικές σύντομες κλισέ διαπιστώσεις:

1) Από πλευράς εντυπώσεων η μετεγγραφική περίοδος κινήθηκε από το αρχικό ναδίρ (περίπτωση ΠΑΠ) στο τελικό ζενίθ (ή εν πάση περιπτώσει κοντά σ' αυτό). Η διοίκηση έδειξε πράγματι διάθεση να δώσει λεφτά, έδωσε λεφτά, κράτησε τον ΠΑΠ, κυνήγησε αληθινά τον Σαβιόλα και πήρε παίκτες θεωρητικά καλούς. Αν στην αρχή των μετεγγραφών ο Παναθηναϊκός φαινόταν αδύναμος να κρατήσει τους παίκτες του και ο Ολυμπιακός φαινόταν διατεθειμένος να παίρνει όποιον ήθελε, το τέλος των μετεγγραφών φέρνει Παπαδόπουλο - Σαλπιγγίδη να φοράνε πράσινα και όχι κόκκινα.
2) Από την άλλη ξεκινάει μεθαύριο το πρωτάθλημα και στην ομάδα δεν έχει παίξει ποτέ ούτε ο Σαλπιγγίδης, ούτε ο Βίκτορ, ούτε ο Ίβαντσεκ και έχει παίξει ελάχιστα ο Μπόβιο. Κι αν ο Ίβαντσεκ αποκτήθηκε λόγω του τραυματισμού του Έκι, οι άλλοι θα μπορούσαν ίσως να έχουν αποκτηθεί νωρίτερα. Δεν γκρινιάζω που τους πήραμε, μπράβο που τους πήραμε, αλλά είναι γεγονός πως άλλη ομάδα προετοιμαζόταν μήνες και άλλη ομάδα θα βγάλει τη σαιζόν. Καλώς ή κακώς, η ομάδα θα συναρμολογείται μέσα στη σαιζόν.
3) Ξέρω ότι οι περισσότεροι Παναθηναϊκοί δεν γούσταραν τον Γκέκα, για τη δική μου ποδοσφαιρική λογική όμως, ένας φορ που σκοράρει τόσο πολύ (κι ας χάνει τα τετραπλάσια απ' όσα βάζει) δεν μπορεί να θεωρείται αμελητέα ποσότητα. Είναι η ίδια ποδοσφαιρική λογική που λέει ότι όταν με τον Σουμ (που επίσης τον βρίζαμε όλοι) παίρνεις αποτελέσματα, δεν τον διώχνεις αν δεν έχεις εξασφαλίσει κάτι πολύ καλύτερο. Γενικά αυτό το ακατάπαυστο έλα εσύ - φύγε εσύ της μετά Ριζούπολη εποχής, δεν φαίνεται να έχει τέλος. Έλα Άντερσον, σακατέψου από λάθος εγχείριση Άντερσον, γύρνα πίσω Άντερσον. Σπράι θα είσαι ο γυμναστής μας με ηγεμονικό συμβόλαιο - φύγε Σπράι. Έλα Μπάκε (που σε διαλέξαμε με ποιά κριτήρια με τόση πρεμούρα;) ελάτε και βοηθοί πέντε διαφορετικών εθνικοτήτων.
4) Αλλά ας μείνουμε στα θετικά. Αν για να φτιάξεις ομάδα πρέπει να βάζεις λεφτά και να ξέρεις και ποδόσφαιρο, τουλάχιστον το πρώτο σκέλος φαίνεται να εκπληρώνεται, ενώ για το δεύτερο η εμπειρία δεν μπορεί παρά να σε κάνει με τα χρόνια καλύτερο.
5) Έλα μωρή Πανάθα.

16 σχόλια:

warzycha είπε...

Συμφωνώ με τα περισσότερα. Θα σταθώ όμως λίγο στην περίπτωση Γκέκα: Απλά, ο άνθρωπος δεν έχει αυτό που λέμε 'άστρο', όσα γκολ και να βάλει, όσο και να προσπαθεί, όλοι πάντα θα στέκονται σε αυτά που χάνει. Συγχωρέστε με για το σκεπτικισμό μου, δε λέω, εντυπωσιακή η μεταγραφή Σαλπιγγίδη, αλλά κατ' εμέ περισσότερο για λόγους ψυχολογίας. Δεν πιστεύω ότι τον χρειαζόμασταν τόσο πολύ. Στην τελική απλά πέρσι σκόραρε ελάχιστα περισσότερα γκολ απ' ότι ο Γκέκας. Αξίζει όμως τόσα χρήματα; Αξίζει όσο ένας Γκέκας, συν άλλους δύο παίκτες, συν ένα σκασμό λεφτά; Μήπως έχουμε χάσει το μέτρο; Καλός ποδοσφαιριστής, αλλά εμένα δεν με τρελαίνει, και με τίποτα δεν πιστεύω ότι αξίζει τόοοοσα πολλά λεφτά. Από την άλλη, εύχομαι ειλικρινά να με διαψεύσει στο γήπεδο. Ελπίζω λίαν συντόμως να φάω τα λόγια μου. Ο χρόνος θα δείξει...

Old Boy είπε...

Γκέκας: «Ο Αλεξανδρής των Φτωχών».
Εντάξει, ο Αλεξανδρής ήταν και μια κλάση πάνω, αλλά νομίζω ότι η αναλογία γκολ/χαμένων ευκαιριών είναι λίγο πολύ η ίδια.

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά τώρα: Δεν το κλείνετε το Blog σας εσείς που το ανοίξατε;... Από γκρίνια είστε πρώτοι τόσο καιρό και τώρα που πήραμε τόσους παίκτες πάλι γκρινιάζετε γιατί δεν τους πήραμε νωρίτερα και γιατί η ομάδα θα συναρμολογείται μέσα στη σαιζόν και γιατί αυτό το ακατάπαυστο έλα εσύ - φύγε εσύ της μετά Ριζούπολη εποχής; Ρε που σας βρήκαμε;! Για όνομα!

Old Boy είπε...

Ρε συ Κανίγια, δεν είναι όλα άσπρο - μαύρο. Μπορεί μια κίνηση να έχει και θετικά στοιχεία και αρνητικά. Αν τα γράφεις και τα δύο δεν σημαίνει ότι είσαι και γκρινιάρης.

warzycha είπε...

Χμμμ, χατ-τρικ ο Σαλπι στο πρώτο του ματς; Όπως λένε, καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς ;-)

Ανώνυμος είπε...

salpi poly anwteros geka alla tou paiksane poustia giati o fanis prosfere perissotera apo osa perimenane apo auton. Klassikos vardinogiannis.

yg. o alexandris einai o 8os scorer olwn twn epoxwn (nomizw 151 goal), mhn kanete hlithies sygkriseis, kyrie oldboy, thymitheite kai poios evale to prwto goal sto 1-4, kai ta posa psalidia genikws kai ta 10 prwtahlimata pou exei. 10 prwtathlimata tou PAO oso zeis amfivallw an thymasai

Old Boy είπε...

Xα-ζέ Ρομπέρτο, συμπτωματικά είχε γράψει ένα άρθρο ο Σωτηρακοπούλος πριν λίγες μέρες σχετικά με την φυγή Νιστελρόι απ΄την Μάντσεστερ. Έλεγε λοιπόν ότι κατέκτησε ελάχιστους τίτλους τη στιγμή που κάποιος άλλος φορ (δεν θυμάμαι το όνομά του) κέρδισε πάρα πολλούς, ακριβώς επειδή έπεσε στη χρυσή εποχή της Μάντσεστερ. Το άθλημα είναι ομαδικό και όχι ατομικό. Όσο για το τι θυμάμαι εγώ απ' τον Παναθηναϊκό, υπάρχει και το γνωστό τραγουδάκι που ξεκινάει «Εκεί που έχω ταξιδέψει εγώ, μαζί με τον Παναθηναϊκό». Δεν το συνεχίζω γιατί έχει κακές λέξεις μετά ;)

talos είπε...

caniggia:
Εκπεφρασμένοι στόχοι αυτών που το ανοίξαν το μπλογκ ήταν η παραμονή Παπαδόπουλου και η ενίσχυση του Παναθηναϊκού. Ευωδώθηκαν αμφότεροι. Τι δηλαδή, να το κλείσουμε τώρα που ο αγών μας δικαιώθηκε; Τρίχες! Επόμενος στόχος το ΟΥΕΦΑ και το νταμπλ. Μετά βλέπουμε.

Ανώνυμος είπε...

talos:
ναι ρε παιδιά αλλά πολύ γκρίνια! Πολύ γκρίνια σου λέω! Όλο αυτόν τον καιρό που χώνανε στο Τζίγκερ, τώρα κωλοτούμπα όλοι; Εδώ μέσα οι περισσότεροι είναι απίθανοι! Μέχρι που διάβασα ένα τύπο τώρα να λέει ότι φερθήκαμε πούστικα στο Γκέκα! Ε, για όνομα πια! Καλό παιδί ο Γκέκας αλλά όχι και να ζητήσει ΤΩΡΑ όσα παίρνει ο Παπ με μιάμιση χρονιά! Ε, για καθήστε όλοι λίγο... Τόση γκρίνια θυμίζουμε γαύρο επί Τσαλουχίδη...

Ανώνυμος είπε...

talos:
ναι ρε παιδιά αλλά πολύ γκρίνια! Πολύ γκρίνια σου λέω! Όλο αυτόν τον καιρό που χώνανε οι περισσότεροι εδώ μέσα στο Τζίγκερ, τώρα κωλοτούμπα όλοι; Έχει ή δεν έχει δώσει τα περισσότερα φράγκα από όλους στην Ελλάδα τα τελευταία 2 χρόνια, άσχετα αν πέρυσι βγήκαν μάπα ο Φλάβιο και ο Μπίσκαν; Έκανε το ίδιο φέτος, κρατώντας και τις ισορροπίες στην ομάδα με τα συμβόλαια; Ακόμα και τώρα όμως υπάρχουν τύποι να γκρινιάζουν!!! Διάβασα τώρα δα έναν έναν να λέει ότι φερθήκαμε πούστικα στο Γκέκα! Ε, για όνομα πια! Καλό παιδί ο Γκέκας αλλά όχι και να ζητήσει ΤΩΡΑ όσα παίρνει ο Παπ με μιάμιση χρονιά! Άσε που δημοσιοποίησε τη φάση με το Σάλπι και παραλίγο να χαλάσει... Ε, για καθήστε όλοι λίγο... Τόση γκρίνια θυμίζουμε γαύρο επί Τσαλουχίδη...
Τεσπα...
Νταμπλ είναι εφικτό ακόμα κι έτσι αλλά δεν ξέρω με διαιτητές και πλάγιους τι έχει κάνει το αφεντικό... Όσο για UEFA, με Βύντρα, Δάρλα, Σέριτς, Κώτσιο και Γκούμα δεν το παίρνουμε. Αν έρθουν μπακ τότε όλα γίνονται... (Βύντρα, Δάρλας και λοιποί είναι καλοί για πάγκο, όχι βασικοί, για να μη μου πείτε ότι γκρινιάζω κι εγώ, αλλά όπως και να'χει ποιούς να πάρεις να τους αντικαταστήσεις: Yπάρχουν στην Ελλάδα καλύτεροι; Δε νομίζω... Οπότε μόνο ξένους θα πάρεις, με κίνδυνο να γίνουμε βαβέλ ξένων και που φαντ΄ζομαι ουδείς γουστάρει. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει παίκτης να μπορεί να κάνει άμεσα τη διαφορά, πλην Λαγού, που όμως ήταν ΑΕΚτζης και πήγε στην ομάδα που γούσταρε, αλλιώς και αυτόν θα τον παίρναμε, μην αμφιβάλλετε...)

Old Boy είπε...

«Όλο αυτόν τον καιρό που χώνανε οι περισσότεροι εδώ μέσα στο Τζίγκερ, τώρα κωλοτούμπα όλοι;»
Συγγνώμη στο ποστ αυτό δεν έχεις διαβάσει καλά λόγια για τη διοίκηση;
Όσο για την πουστιά στον Γκέκα, ο Χαζέ Ρομπέρτο που την ανέφερε, είναι απ' ότι φαίνεται από το σχόλιο του γάβρος.

talos είπε...

Ρε συ caniggia, η γκρίνια είναι καλή. Αν δεν γκρίνιαζε κανείς και όλοι λέγανε μπράβο κύριε Τζίγγερ μας, θα υπήρχε ένα λιγότερο κίνητρο για την διοίκηση να κάνει μετεγγραφές. Η Οικογένεια έχει την Πανάθα για δημόσιες σχέσεις. Αν την βρίζουν οι οπαδοί, δημόσιες σχέσεις δεν κάνει.

Σήμερα, μοιάζουν όλα να έχουν πάει κατ'ευχήν. Μπράβο. Να σου πω ότι και για ΟΥΕΦΑ θεωρητικά μια χαρά θα τα πάμε. Σου υπενθυμίζω ότι είχαμε φτάσει να παιζουμε προημιτελικό με την Μπάρτσα (και να αποκλειόμαστε για παρολίγο) με δεξί μπακ τον Σάριτς, ενδεχομένως παίκτη υποδεέστερο του Βύντρα - τον οποίο όμως υποτιμάς, όπως και τον Δάρλα: και οι δύο έχουν δυνατότητες, που ελπίζω να φανούν. Το πρόβλημα της ομάδας είναι η ανομοιογένεια μια και άλλαξε πάλι κατά τον ήμισυ σχεδόν.

Επίσης κάτσε να δούμε την διαφορά που θα κάνει ο Λαγός στην ΑΕΚ... Όταν είχαμε πάρει τον Κωνσταντίνου από τον Ηρακλή ερχόταν από εξαιρετικά πρωταθλήματα, αλλά του πηρε πολύν καιρό να φανεί συστηματικά χρήσιμος σε τα μας.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρεις τι γίνεται talos; Έχω βαρεθεί αυτή τη γκρίνια γιατί συμπαρασύρει ό,τι καλό πάει να γίνει... Εδώ και χρόνια από τότε που έφυγε ο καπετάνιος, μεταγραφές γίνονται, λεφτά πέφτουν πολλλά περισσότερα από όσα θα περίμενε κανείς, αλλά δυστυχώς δε βγαίναν όλες οι μεταγραφές. Πιστεύω παλιά πιο λίγα έδινε ο Γιώργης αλλά είχαμε και τα κόζια αλλού γι'αυτό παίρναμε τα νταμπλ... Από παίκτες αν δεις τα τελευταία χρόνια άλλο τίποτα! Ο Γκαλέτο ήρθε με περγαμηνές MVP στην Αργεντινή, ο Βλάοβιτς ήταν βασικός της Κροατίας, ο Κωνσταντίνου ήταν πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και έγινε αγνώριστος από εκεί και ύστερα, κι ο Φλάβιο ήρθε να τα κονομήσει... Η γκρίνια όλων των Παναθηναϊκών οδηγεί στο να μηδενίζουμε τα πάντα και εμένα δε μ'αρέσει αυτό. Μακάρι να είμασταν η Τσέλση και να έφερνε ο Ρώσσος Τζίγκερ κάθε χρόνο τους καλύτερους στο σούπερ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι.
Για όλους που βρίζουν την οικογένεια θα έλεγα ότι έτσι και φεύγανε οι Βαρδινογιάννηδες πιο πιθανό θα ήταν να καταντούσαμε σαν κάτι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ με Ψωμιάδηδες, Μπατατούδηδες και ένα κάρο τυχάρπαστους που θα ήθελαν να εκμεταλευτούν τη δυναμική του Παναθηναϊκού, παρά να μας αναλάβει κάποιος καλύτερος. Και μη μου πείτε τώρα το γνωστό για τον Παύλο, γιατί άλλο είναι να τα σκας στο μπάσκετ που παίζουν πεντάδα και μάλιστα σε ένα άθλημα που οι μισοι Ευρωπαίοι ασχολούνται και άλλο να τα σκας στη μπάλλα με περισσότερους παίκτες, τρελλό ανταγωνισμό και όλη την Ευρώπη να κυνηγάει τα φράγκα του Τσαμπ.Λιγκ.
Τέλος πάντων συμβουλεύω τέρμα η γκρίνια και πάμε όλοι μαζί φέτος γιατί φάνηκε ότι τουλάχιστον θα είμαστε τυχεροί στις μεταγραφές και αυτή τη φορά θα "βγούν" οι περισσότεροι!... Μακάρι να βελτιώναμε και την άμυνα αλλά ...δε γκρινιάζω ;-)Εγώ είτε πάιζει ο Κώτσιος και ο Σάριτς, είτε ο Δομάζος και ο Σαραβάκος θα τους υποστηρίζω στο γήπεδο ό,τι και να γίνει γιατί φοράνε τιμημένη φανέλλα. Φανέλλα που έχει πάει τελικό Πρωταθλητριών σε αντίθεση με κάτι άλλους που παλεύουν δέκα χρόνια να κερδίσουν εκτός έδρας και να περάσουν κάνα γύρο στην Ευρώπη!!!

warzycha είπε...

caniggia:
Θα διαφωνήσω με το σκεπτικό ότι το ρόστερ του μπάσκετ είναι μικρότερο -και άρα κοστίζει πιο φθηνά- από του ποδοσφαίρου. Φέτος οι Γιαννακόπουλοι για ένα ρόστερ 12 παικτών υπερέβησαν τα 10 εκατομμύρια, αν δε συνυπολογίσουμε τις αυξήσεις που θα κάνουν στους μισθούς των παλιών (Μπατίστ κλπ), μάλλον το μπάτζετ \θα φτάσει τα 11-12 εκατομμύρια.
Την ίδια στιγμή που το -αυξημένο μπάτζετ- στο ποδόσφαιρο, για διπλάσιο ρόστερ παικτών, δεν νομίζω να άγγιξε τα 10. Κάπου διάβασα για περίπου 8 εκατομμύρια αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Αν σκεφτούμε τώρα ότι οι Γιαννακόπουλοι ξέρουν εκ των προτέρων ότι ΔΕΝ θα κάνουν απόσβεση (ακριβώς επειδή το μπάσκετ δεν έχει τόσα λεφτά, ούτε τηλεοπτικά, ούτε εισιτήρια) φαντάσου πόσο μεγαλύτερη επένδυση θα μπορούσαν να κάνουν στο ποδόσφαιρο (με τα τηλεοπτικά 'δώρα' της ΕΡΤ, με τα πολύ περισσότερα εισιτήρια -και διαρκείας-, με merchandise και φανέλες που πουλάνε περισσότερο, με 'χρυσοφόρους' ομίλους Champions League κλπ.
Αυτά, και κατά την ταπεινή μου άποψη ο 'μύθος' περί φτηνότερου ρόστερ στο μπάσκετ καταρρίπτεται.

Ανώνυμος είπε...

warzycha είπα και κάτι άλλο αλλά μάλλον δεν του έδωσες σημασία: Στη μπάλλα κανείς πρωτοκλασσάτος δεν έρχεται στην Ελλάδα. Δεν τραβάμε κόσμο, σε αντίθεση με το μπάσκετ που είμαστε καλή χώρα ως όνομα για κάποιο μπασκετμπωλίστα. Είδες με την περίπτωση Σαβιόλα ότι είναι πολύ δύσκολο να έρθει ένας τέτοιος παίκτης στην Ελλάδα αν δεν πιάσει τα 32-33. Όχι όμως ότι δεν τα δίνει ο Τζίγκερ, ενώ ο Παύλος τα σκάει... Άσε επίσης ένα άλλο ζήτημα: αφού ο Παύλος είναι άρρωστος και τα σκάει γιατί όλα αυτά τα χρόνια δε βοηθάει προκειμένου να έρθει ένας υπερ-παίκτης και στη μπάλλα; Ο Γλου το κάνει στο γαύρο (βλ. Ριβάλντο, όπου και αυτός τσόνταρε για να έρθει σύμφωνα με τα όσα ισχύουν), ο Παύλος γιατί δεν;... Δεν έχει καμιά σημασία βέβαια αλλά εγώ όλους και όλα τα υπολογίζω... (Τώρα μη θεωρήσεις ότι δε γουστάρω τον Παύλο, κάθε άλλο μάλιστα: θα γούσταρα μαζί με τους Βαρδινογιάννηδες και αυτός από κοινού να συμμετείχε στην ΠΑΕ, ΚΑΕ και όλα τα τμήματα μαζί!... Όσοι αγαπάνε την Πανάθα να βοηθάνε!)

warzycha είπε...

Δεν θα διαφωνήσω σ'αυτό. Δυστυχώς αν δεν αναβαθμιστεί γενικά το προϊόν δεν πρόκειται να δούμε πρωτοκλασάτους πριν αυτοί συμπληρώσουν -για τα καλά- τα πρώτα -αντα. Τώρα για ενεργότερη βοήθεια Παύλου στην ΠΑΕ, δεν ξέρω, έχω όμως την αίσθηση ότι δεν την πολυθέλει η οικογένεια για προφανείς λόγους. Μακάρι να γινόταν. Όσο για το Γλου, έτσι είναι, όπως τα λες, μόνο που μην ξεχνάς ότι ο Γλου σπρώχνει γερά και ένα προϊόν με το Ρίμπο και τις μαραντονικές φιέστες: την PUMA... Το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Θα μου πεις, ας βρουν ένα τρόπο να το κάνουν και τα αδέρφια. Το πρακτικό πρόβλημα εδώ είναι ότι τα φάρμακα δεν πλασάρονται εύκολα στη μπάλα... εκτός αν συνεχίζαμε να φέρνουμε υπερήλικες τύπου Ζούλιο Σέζαρ :-)