Τρίτη, Ιουνίου 13, 2006

Ευχαριστώ Θεέ μου...

...ανέκραξα βλέποντας τον Αλοΐζι χθες στο ματς της Αυστραλίας να κουτσαίνει τη στιγμή που περνούσε δύο Ιάπωνες σαν μπουλντόζα λίγο πριν σκοράρει. Τον λυπήθηκα την ώρα του πλασέ, όπως έσφιγγε τα δόντια και μόρφαζε από τον πόνο, χάρηκα όμως που γλιτώσαμε το παλτό. Ευθύς αμέσως, δεν παρέλειψα να ευχαριστήσω και τη σοφή μας διοίκηση, που απέρριψε πέρσι τον σακάτη Αυστραλό προς χάριν του ρωμαλέου και σφριγηλού Φλάβιο! Όλα εν σοφία εποίησες!

16 σχόλια:

Old Boy είπε...

Eντάξει έκανε ένα λάθος ο Μήτσου, αλλά δικαιώθηκε πανηγυρικά με Ολισαντέμπε και Άντερσον.

warzycha είπε...

Με Άντερσον τι έγινε; Αυτό που έχει βγει στον τύπο είναι ότι δεν του έγινε και η καλύτερη αποθεραπεία, ίσως και επέμβαση, εξ' ου και η απουσία του για ένα έτος και βάλε. Αυτό ξέρω εγώ τουλάχιστον...

talos είπε...

Βαζέχα παιδί μου, σαρκάζει ο Old Boy.

warzycha είπε...

LOL

Ανώνυμος είπε...

Καλά με το κάνουμε θέμα πάντως τώρα. Ιάπωνα αμυντικό είχε απέναντί του. Ξέρετε τι θα πει Ιάπωνας αμυντικός; Ο Κώτσιος είναι ο Πουγιόλ μπροστά τους!...

Gordon είπε...

Η μόνη χρονιά που έβαλε το χέρι στη τσέπη και βγήκε παλτό γούνινο, μήπως ο Μητσοτάκης ευχήθηκε τίποτα στην αρχή της χρονιάς?

Φειδίας είπε...

Καλά ρε παιδιά, αλλά άμα παίρναμε αυτόν τον Αλοΐζι θα φωνάζαμε: «Τί είναι τούτος; πάλι άσχετους, ξυλοκόπους Αυστραλούς μάς φαίρνει ο Λούης Χριστοδούλου;! Πόση μίζα παίρνει ο απατεώνας; Δεν δίνουμε λεφτά να πάρουμε καναν Βραζιλιάνο, όνομα, σαν τον Κονσεϊσάο!» (Μού αρέσει που τώρα λένε μερικοί ότι φαίνεται η έλλειψη του Ζάετς (απατεώνα τόν έλεγαν οι ίδιοι πριν), γι' αυτό και οι αποτυχημένες επιλογές ξένων.)

Φειδίας είπε...

...μάς φέρνει· έλεος.

Ανώνυμος είπε...

Καλλιμάχοσ έχεισ απόλυτο δίκιο! Και ξέρεις γιατί; Γιατί η πλειοψηφία των παναθηναϊκών οπαδών είναι "πελάτες" που ξέρουν μόνο να γκρινιάζουν, να τα βρίσκουν όλα σκάρτα, να πατάνε σπανίως στο ΟΑΚΑ (μόνο στα Ευρωπαϊκά...) και άμα πάει καλά η ομάδα τότε όλα είναι καλά και παίρνουν και τις γκόμενές τους στο γήπεδο! Εννοείται ότι άμα χάσουμε, φεύγουν απ'το 75' (να προλάβουν το τραίνο...) ...Πόσοι εδώ μέσα άραγε να πηγαίνουν στο γήπεδο;... (Αμφιβάλω αν πατάνε το ποδαράκι τους ακόμα και στο μπάσκετ, εκεί που ο Πάυλος είναι Θεός!)

Old Boy είπε...

Έχεις δίκιο Έκι, δεν πατάμε καθόλου στο γήπεδο.
Άσε που μαστε και κρυφοολυμπιακοί.
Αλλά, εσένα η γνώμη σου ποιά είναι, έχει κάνει πατάτες ο Μήτσου στις τρεις αυτές περιπτώσεις ή όχι;
Και μην μου πεις ότι δεν είσαι γιατρός. Ούτε εγώ είμαι. Εκ του αποτελέσματος όμως και εκ των ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΝ (π.χ. ο Άντερσον θα λείψει κάνα μήνα το πολύ μετά την εγχείρησή του ή θα κάνουμε αγωγή στην Μπέρμιγχαμ γιατί ο Ολισαντέμπε είναι υγιέστατος), δικαιούμαι να κρίνω ότι τα έχει κάνει μαντάρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλός γιατρός. Μπορεί να σημαίνει ότι είναι ένας καλός γιατρός που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει συνεχόμενες κορυφαίες πατάτες.

warzycha είπε...

Συμφωνώ με τον old boy. Ούτε εγώ πάω συχνά γήπεδο. Και δεν πάω α) γιατί δεν μπορώ να ακούω τον κάθε κάφρο να βρίζει την ίδια του την ομάδα, τον ίδιο τον παίκτη που αργότερα ίσως αποθεώσει στην πρώτη καλή ενέργεια ή γκολ, ξεχνώντας τι έχει σύρει στη μάνα του δευτερόλεπτα πριν. Συγγνώμη αλλά ο καθένας μπορεί να τη βρίσκει όπως γουστάρει, εμένα αυτό δεν μου αρέσει. β) δεν πάω γιατί δεν τρελαίνομαι ρε αδερφέ με τη μπάλα που παίζουμε (φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που βαριόμουν τα ματς του Παναθηναϊκού ακόμα και από την TV. Αν αυτό με κάνει γενικά λιγότερο βάζελο, πάω πάσο παιδιά. Φέτος το μόνο ματς που πήγα ήταν το ΠΑΟ-Μπαρτσελόνα. Δεν μπόρεσα να δω σχεδόν τίποτα επειδή ήμουν κάτω-κάτω στο πάνω διάζωμα και κάποια καλόπαιδα είχαν βάλει πανό και αρνιόντουσαν να κάτσουν κάτω, οπότε δεν είχαμε οπτικό πεδίο. Έβλεπα την πράσινη αφάνα-περούκα του πιτσιρικά και έκανα μόκο, αλλιώς έπρεπε να πλακωθώ μαζί τους στο ξύλο.
Τέλος, Καλλίμαχε, εγώ δεν επισήμανα το πόσο λάθος ήταν που δεν τον πήραμε, άλλωστε δεν είχα καμιά πρεμούρα, ούτε και τον ήξερα από παλιά. Επισήμανα όμως το φαινόμενο της ασόβαρης ομάδας που έχει ανακοινώσει τον παίκτη, τον φέρνει για εξετάσεις και τελευταία στιγμή λακίζει επικαλούμενη κάποιο πρόβλημα στις ιατρικές εξετάσεις. Όταν τον βλέπω -ας κρατήσουμε μια πισινή βέβαια- στο πρώτο ματς να είναι ταύρος, πώς να μην το επισημάνω; Και μάλιστα τη στιγμή που ο ίδιος ο πρόεδρος είναι ορθοπεδικός, και καλός μάλλιστα;

Thrass είπε...

Πόσοι εδώ μέσα άραγε να πηγαίνουν στο γήπεδο;... (Αμφιβάλω αν πατάνε το ποδαράκι τους ακόμα και στο μπάσκετ, εκεί που ο Πάυλος είναι Θεός!)

Έκι, δεν υπάρχει λόγος να κάνεις αστήριχτες υποθέσεις.

Ανώνυμος είπε...

Καλά σας είπα πελάτες τους περισσότερους εδώ μέσα... Μόνο να γκρινιάζετε ξέρετε και να μην πατάτε στο γήπεδο πελάτες ενώ όταν πάμε όλα είναι καλώς καμωμένα και ψάχνετε όλοι εισιτήριο να πάτε στερώντας το από αυτούς που πάνε στο γήπεδο με χιόνια και με κρύα... Άντε καθήστε στο σπιτακι σας τότε και άμα φτάσουμε σε τίποτα ημιτελικούς πάλι, θα το μάθετε μην ανησυχείτε, για να έρθετε να αποθεώσετε τότε το Βαρδινογιάννη... Εγώ είμαι Παναθηναϊκός και με κρύα και με ζέστες και θα ενισχύω τα παιδιά είτε παίζουν καλά είτε όχι. Και ξέρετε γιατί; Γιατί φοράνε το τριφύλλι στο στήθος! Όλα τα άλλα old boy είναι κουβέντα να γίνεται. Και έχω μάθει στη ζωή μου να μην κατηγορώ αυτούς που έχουν προσφέρει στον Παναθηναϊκό. Αυτό ισχύει για το Βαρδινογιάννη, για το Μήτσου, τον Γιαννακόπουλο, το Σαραβάκο, το Βαζέχα και όλους όσοι έχουν κάνει την ομάδα μας μεγάλη. Αν διαφωνείς είναι άποψή σου, αλλά δεν είναι τίμιο να τα ισοπεδώνουμε όλα! Στην τελική σου θυμίζω ότι με Βραδινογιάννη φτάσαμε δυο φορές στα ημιτελικά του C.L. καια επί Βαρδινογιάννη είδαμε Αλβαρέζ, Λα Λιγκ, Βαζέχα, Ζάετς, Σαραβάκο, Σαργκάνη, Σόουζα και τόσους και τόσους άλλους...

Old Boy είπε...

«Και έχω μάθει στη ζωή μου να μην κατηγορώ αυτούς που έχουν προσφέρει στον Παναθηναϊκό».
Αυτό που περιγράφεις, φίλε μου, δεν είναι οπαδιλίκι, αλλά τυφλή υποταγή. Κι εγώ οπαδός είμαι, κι εγώ μεροληπτικός είμαι, αλλά πώς θα γίνει δηλαδή, δεν θα κάνουμε κριτική σε κάποιον επειδή έχει προσφέρει στον Παναθηναϊκό; Ούτε μηδένισα τίποτα, ούτε είπα ότι ο Μήτσου δεν έχει προσφέρει. Άλλο να γιουχάρεις την ομάδα σου την ώρα που παίζει κι άλλο να κάνεις συγκεκριμένη κριτική μετά. Μην μπαίνεις στο τριπάκι ότι εσύ είσαι περισσότερο Παναθηναϊκός απ' τους υπόλοιπους. Το θέμα είναι ο Παναθηναϊκός να μεγαλώνει και να πηγαίνει καλά. Η όποια κριτική αυτόν τον σκοπό έχει. Δεν είναι ντε και καλά εις βάρος της ομάδας, μπορεί και τελικά να της κάνει καλό.

warzycha είπε...

Φίλε Έκι, με κάλυψε απόλυτα ο Old Boy. Αν νομίζεις ότι είμαστε λιγότερο Παναθηναϊκοί επειδή ασκούμε κριτική και δεν δεχόμαστε τα πάντα με απάθεια, με γεια σου και χαρά σου, όλες οι απόψεις δεκτές και και ευχαρίστως να τις συζητήσουμε. Όπως ανέφερα και παραπάνω, δεν πάω γήπεδο γιατί δεν μου αρέσει η οπαδική νοοτροπία. Ξέρεις τι βρισιές έχω ακούσει στο γήπεδο εναντίον του Σαραβάκου, αλλά και άλλων μεγάλων παικτών που ανέφερες; Εγώ δεν το δέχομαι αυτό. Δεν βρίζω και δεν κατηγορώ ποτέ την ομάδα μου την ώρα του παιχνιδιού αλλά κανείς δεν μπορεί να μου στερήσει το δικαίωμα της νηφάλιας κριτικής.

Ανώνυμος είπε...

Σ'αυτό δε διαφωνώ old boy αλλά εγώ πάω και τη λέω σ'αυτούς που βρίζουν και γκρινιάζουν! Μου τη δίνει να ακούω να βρίζουν τον Κώτσιο για παράδειγμα. Αφού ξέρει ο άλλος ότι έρχεται να δει τον Κώτσιο και όχι το Νέστα, τι τον βρίζει τότε; Εγώ σας την είπα (σε όσους τέλος πάντων την είπα) γιατί αρχίσατε την ειρωνεία για τον Αλοίζι και το Φλάβιο, κλπ κλπ. Οι κινήσεις απ'τον πρόεδρο γίνονται αλλά χωρίς πάντα να έρχονται τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δε φταίει ο Τζίγκερ αν βγήκε johhnie walker ο Φλάβιο. Εγώ θα γκρίνιαζα αν δε μας έφερνε παίκτες καθόλου. Τα είπα γιατί τα τελευταία χρόνια, υπάρχει γκρίνια για ό,τι γίνει! Η ομάδα όμως θέλει υποστήριξη και όχι γκρίνια. Είδατε στο μπάσκετ που την απογοήτευση των πρώτων χρόνων της δεκαετίας του 90 με τα απανωτά στραπάτσα επί Παβλίσεβιτς, διαδέχθηκεε η χρυσή εποχή Παύλου; Εκεί δε γκρίνιαζε κανείς. Τώρα γιατί γκρινιάζουμε όλοι; Ενέργειες δε γίνονται;...