Σάββατο, Οκτωβρίου 30, 2010

Ένα οδυνηρό τέλος, για μια πολλά υποσχόμενη αρχή

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα του πυγμαίου στην ηγεσία της ομάδας. Είναι βέβαιο πως το πολύ-το πάρα πολύ-να πάρουμε μια ισοπαλία όπερ σημαίνει πως ο συμπαθής Νικολάκης θα μας χαιρετίσει. Είναι κάτι που έπρεπε να γίνει καιρό τώρα. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί κάθε φορά η ομάδα για να απαλλαγεί από κάποιον ανίκανο (προπονητή, ιδιοκτήτη κτλ) πρέπει να κατεστρέφεται πριν έρθει η νέα μέρα. Όπως και να έχει, γειά σου Νικολάκη Νιόπλια. Ανύπαρκτος πλην φιλότιμος ήσουν ποδοσφαιρικά, θεωρητικός και μόνο λόγια είσαι προπονητικά. Για σχολιαστής είσαι ιδανικός. Γιατί βαρεθήκαμε τις αναλύσεις σου λες και δεν είσαι εσύ υπεύθυνος για το χάλι αλλά κάποιος άλλος. Τόσο καιρό μας λές τα προφανή, διαπιστώσεις που και ο πλέον ανίδεος μπορεί να κάνει. Αλλά εσύ Νικολάκη δεν ήσουν προπονητής για να κάνεις διαπιστώσεις αλλά για να παρουσιάσεις μια ομάδα ανταγωνιστική. Απλά μας έλεγες τι δεν γίνεται, τι δεν πήγε καλά. Ούτε τίποτα ποτέ βελτίωσες, ούτε και μας είπες ποτέ τι είναι αυτό που κάνεις ή θα κάνεις για να αλλάξει η τραγική εικόνα της ομάδας. Μάλλον την ώρα του αγώνα βγαίνεις από το σώμα σου και παρακολουθείς από ψηλά τις προσπάθειες των άλλων και μετά μας αναλύεις τι δεν έκαναν καλά. Ο ποδοσφαιρικός Τζέκυλ και Χάιντ. Προπονητής πριν το ματς, κατήγορος μετά. Δεν θα μας λείψεις Νικολάκη. Αντίο.

Υ.Γ Την επόμενη μέρα μόνο ένα όνομα πρέπει να ακούσουμε. Πελεγκρίνι ή κάτι αντίστοιχου κύρους. ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΕ ΓΚΟΥΕΝ!!!

Δευτέρα, Οκτωβρίου 25, 2010

Ομολογία Αποτυχίας...



Πιο οδυνηρή κι από την ήττα απ τα αζήτητα της ΑΕΚ είναι η παραδοχή αδυναμίας κατανόησης του προβλήματος εκ μέρους του προπονητή και η αναζήτηση αστείων δικαιολογιών εκ μέρους πολύπειρων παικτών.
Αν δεν είναι απλώς ένδειξη σεβασμού και αβροφροσύνης στο πρόσωπο του κόουτς,
τότε ίσως είναι αποφυγή ν'αποδεχθούν ορισμένοι την οδυνηρή παραδοχή ότι δεν
μπορούν πλέον και οι ίδιοι να είναι ανταγωνιστικοί σε στοιχειωδώς υψηλό επίπεδο.
Κατά τα άλλα,το να περιμένει κανείς πλέον οτι ο συμπαθής σχολιαστής Νιόπλιας
θα αναδειχθεί σε προπονητή αντάξιο ενός Παναθηναικού,ισοδυναμεί με το να περιμένει κανείς ένας διαβασμένος παθολογοανατόμος ή ιατροδικαστής να μπορεί ξαφνικά να γίνει επικεφαλής Χειρουργός: μπορεί να σου πει εκ των υστέρων τι πήγε στραβά,αλλά συνειδητά επέλεξε στη μέχρι τώρα ζωή του να μην είναι στην πρώτη γραμμή...Είναι ουτοπικό να νομίζεις οτι ξαφνικά θα μπορεί ν'αναταποκριθεί σε ευθύνες υπό πίεση και σε ένα αντικείμενο που δεν το έχει δουλέψει...

Πέμπτη, Οκτωβρίου 21, 2010

Τελειώνει το ματς και πιάνω και εγώ τον εαυτό μου να σκέφτεται τα θετικά (το ότι δείξαμε τουλάχιστον κάποια σημάδια ζωής προς το τέλος του αγώνα, το ότι επιτέλους πρώτη φορά μετά από χρόνια κατορθώσαμε να μη διασυρθούμε αμυντικά εντός έδρας από αντίπαλο που δεν ήταν καφενές). Ωστόσο η αλήθεια είναι -και παρόλες τις βάσιμες δικαιολογίες απουσιών, που ωστόσο ισχύουν μόνο για το σημερινό ματς και όχι φυσικά για τα δύο προηγούμενα- πως στο φετινό τσάμπιονς λιγκ έχουμε κατορθώσει αφενός να έχουμε τρία στα τρία πανάθλια δημιουργικά παιχνίδια και αφετέρου να είμαστε σε εξαιρετικά μειονεκτική βαθμολογικά θέση, ακόμα και για την τρίτη θέση, σε ένα όμιλο που τους δύο από τους τρεις αντιπάλους δεν τους λες και ευρωπαϊκούς κολοσσούς.

Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2010

Ως την επόμενη φορά...?

Είναι ευτύχημα που η (αναμενόμενη για μένα...) πρώιμη κρίση στον Παναθηναικό,βρίσκει στο τιμόνι του τον Νικόλα Πατέρα και τον Αντωνίου,έστω κι αν πρέπει να "λουστούν" επιλογές που δεν ήταν δικές τους।Φαντασθείτε να έπρεπε να χειριστούν τις φυγόκεντρες τάσεις ο...Κωνσταντόπουλος και οι υπόλοιποι αχυράνθρωποι πίσω απ τους οποίους ήθελε να κρύβεται ο Τζίγγερ

Ο Πατέρας με ένα τηλεφώνημα έδειξε οτι η ομάδα διαθέτει "καπετάνιο"
που αντιδρά άμεσα και ο Κώστας Αντωνίου έχει την πείρα και την γνώση για να δρα ουσιαστικά σαν συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο τεχνικό τημ και τους παίκτες και την διοίκηση.
Ο Νίκος Νιόπλιας,άνθρωπος αξιοπρεπής κι ευαίσθητος,δεν μπορεί να λειτουργήσει όταν στοχοποιείται ως υπεύθυνος της κακής εικόνας της ομάδας.Απ το να συνεχίσει να λοιδωρείται απ τα ΜΜΕ και ορισμένους οπαδούς προτίμησε να δηλώσει πρόθεση παραίτησης,δίχως να σκεφτεί αποζημιώσεις κλπ όπως οι ξένοι 'επαγγελματίες'.
Η άμεση αντίδραση των Πατέρα-Αντωνίου σε συνδυασμό με την καλή σημερινή εμφάνιση και αποτέλεσμα "μπάλωσε" προς στιγμήν τα πράγματα.Και θεωρώ θετικό αυτή την στιγμή αυτό το μπάλωμα,γιατί η αναζήτηση ξαφνικά νέου προπονητή-πέρα απ το βραχυχρόνιο θετικό σοκ που πάντα φέρνει-θεωρώ ότι μάλλον θα έβαζε σε περιπέτειες την ομάδα.Ιδιαίτερα θετική θεωρώ και την στήριξη που άκουσα οτι παρείχε ο σουπερστάρ της ομάδας Σισσέ.Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός οτι σε περίπτωση νέας αποτυχίας σήμερα, η παραίτηση του ΝΝ θα είχε γίνει-με ανακούφιση-αποδεκτή.
Το αποτέλεσμα και η καλή εμφάνιση αποφορτίζουν προς στιγμήν την πίεση και του δίνουν τα περιθώρια να δουλέψει για την βελτίωση της εικόνας της ομάδας.Είναι όμως καιρός κι ο ίδιος ο Νιόπλιας να αντιληφθεί οτι δεν είναι πλέον ο φιλικός προς τους δημοσιογράφους ποδοσφαιρικός αναλυτής,αλλά πρώτος προπονητής ενός εκ των 2 κύριων ανταγωνιστών του πρωταθλήματος,που και παίκτες με τους οποίους έχει υπάρξει συμπαίκτης πρέπει να χαλιναγωγήσει και στον αθλητικό Τύπο να μην δίνει πλέον σημασία αν θέλει να έχει μυαλό καθαρό.Πιστεύω οτι προσόντα και ιδέες έχει,διοίκηση παρούσα δίπλα του πλέον έχει,ας αφήσει την απειρία του και την ατολμία του κι ας ευχαριστηθεί το ταξίδι...