Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2009

Εγκλημα και Τιμωρία...

Έγκλημα είναι να μην θες να δεις επί 3μηνο την τεράστια τρύπα στο δεξί άκρο της άμυνας,εκεί όπου μετά την αποχώρηση της "σουηδικής μετριότητας" έχεις μόνο 2 επιθετικογενή τρεχαντήρια που σπανίως θυμούνται οτι είναι-πριν απ'όλα- μπακ,και να καλύπτεσαι πίσω απ την φτενή αυτάρκεια που δηλώνει(κατ'εντολή?) ο προπονητής....

Έγκλημα είναι να έχεις 4 χρόνια βασικό τερματοφύλακα τον Γκαλίνοβιτς και να μην προσπαθείς να τον αντικαταστήσεις με κάποιον πιο σταθερό και αξιόπιστο...

Έγκλημα είναι να έχεις ξοδέψει 40 εκ.σε μεταγραφές και να ξεκινάς και φέτος με τον Βύντρα ως αναντικατάστατο στόπερ.Δεν προτίθεμαι να τα φορτώσω όλα στον φιλότιμο πλην όμως καθ'έξιν γκαφατζή Λουκά,αλλά το αυτογκολ στο 4 νομίζω σφράγισε την μορφή που θα είχε το παιχνίδι.

Έγκλημα είναι να έχεις πάρει Σισέ και να μην παίρνεις κι ένα δημιουργικό χαφ που θα τον αξιοποιήσει(ή να απαξιώνεις αυτούς που είχες...)

Ε,στο ποδόσφαιρο τέτοια εγκλήματα τιμωρούνται πάντοτε από ομάδες επιπέδου Ατλέτικο...
Καληνύχτα σας κ.Πατέρα,κ.Αντωνίου και κ.Τεν Κάτε(στον βαθμό που πράγματι δηλώσατε οτι η ομάδα είναι πλήρης...)

ΥΓ.Για όσους ενοχλήθηκαν απ την ανυπαρξία της ομάδας στο 2ο ημιχρ.ισχύει η ρήση του κόουτς Άγγελου:"δεν μπορούσαν τα παλληκάρια".Απ τη στιγμή που έλειπε ο ιδανικός για τέτοια παιχνίδια Καραγκούνης και μπήκε το αυτογκολ στο 4,ήταν θέμα χρόνου να κουραστεί ο εξαιρετικός Λέτο του 1ου ημιχρόνου και να ξεμείνουμε από δημιουργία παιχνιδιού.
Στις ανοιχτόμυαλες δηλώσεις του ο Τεν Κάτε-στεκόμενος στις χαμένες ευκαιρίες μας-είδε το δέντρο και έχασε το δάσος:Η αληθεια είναι οτι η Ατλέτικο σήμερα έκανε μια "επαγγελματική" εμφάνιση και νίκη.Αν είχαμε σταθεί πιο τυχεροί και είχαμε σκοράρει απλά θ'άνέβαζε ρυθμό και θα μας έκρυβε την μπάλα μέχρι να φτάσει σε σκορ ασφαλείας.Η διαφορά των ομάδων είναι χαώδης και αρκεί κανείς να σκεφτεί οτι το δεξί τους μπακ πιάνει αυτή τη στιγμή στην αγορά περισσότερα απ'ότι ολόκληρη η αμυντική μας γραμμή,για να μην πάμε στο επιθετικό "τετράγωνο του διαβόλου".

Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2009

ΜΕΤΑ το παιχνίδι(ή πως να γίνετε "ιδανικοί αυτόχειρες ")

ΟΚ,στόχος επετεύχθη.
Έγιναν τα λογικά και προβλεπόμενα,οι παίκτες έδωσαν ότι μπορούσαν για την εποχή
και το κάζο αποφεύχθηκε κι ο ΤενΚάτε βρήκε ευκαιρία να εκτονώσει την συσσωρευμένη πίεση.
Όμως είστε ευχαριστημένοι κ.Πατέρα με την εικόνα της ομάδας?
Δεν γλυτώσατε στο φτερό το έμφραγμα σε 3-4 περιπτώσεις?
Γιατί προκαλείτε την τύχη σας δηλώνοντας ότι "δεν χρειαζόμαστε άλλη μεταγραφή"?
Ποιός σας φταίει που αντί να φέρετε κάποιον πολύ καλύτερο του Λουκά και του Σαριέγκι,φέρατε
έναν Γάλλο ρολίστα αντίστοιχης περίπου αξίας κι ένα υποσχόμενο για το μέλλον Σουηδό?
Με το παρόν τι γίνεται?
Αυτό που θα γίνει αν μείνουν έτσι τα πράγματα είναι οτι απέναντι σε καμιά ισπανική-ιταλική ομάδα θα χάσουμε το μέτρημα...οτι με αυτή την άμυνα δεν περνάμε ούτε από Τούμπα ούτε από Χαριλάου,let alone Καραισκάκη...κι ότι θα κάνουμε και πάλι χαρούμενες ομάδες τύπου Εργοτέλη κι Ηρακλή.
Ξέρετε ποιοί παίζουν ας πούμε επιθετικοί στην Φιορεντίνα?Τζιλαρντίνο+ Μούτου!
Ξέρετε τι εστί Ατλέτικο Μαδρίτης?Αγκουέρο & co...
Αν χρειαστεί να λείψει για καιρό ο Σπυρόπουλος ή ο Μουν,ποιός θα παίξει αριστερό ή δεξί μπακ αντίστοιχα?εκτός του" πασπαρτού" Λουκά,εσείς,ο Κωστάκης ή ο Χενκ?
Και τι είναι αυτά που γράφουν.....
"Οι διοικούντες το «τριφύλλι» θεωρούν ότι υπάρχει ένα «κενό» στη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα, όπου υπάρχει μόνο ο Νίκος Σπυρόπουλος. Δεν αποκλείεται να παραμείνει ο Φίλιππος Δάρλας και έτσι η λύση θα δοθεί εκ των έσω"
Πέρσι δεν μας έκανε και τώρα,μετά απο άλλον ένα χρόνο στασιμότητας μας κάνει ξαφνικά?
και
"Στον Παναθηναϊκό εμφανίζονται διατεθειμένοι να προσφέρουν μέχρι 2 εκατ. ευρώ για έναν μπακ και έχουν ξεκινήσει τις επαφές με διάφορους μάνατζερ, χωρίς να έχουν προκρίνει κάποια περίπτωση."
θα μου πείτε οι δημοσιογράφοι τα γράφουν ,δεν σημαίνει οτι είναι έτσι..αλλά τι σόι ψάξιμο κάνατε τόσο καιρό και επαφίεστε πάλι σ'ότι εχει απομείνει στα ράφια των μανατζαραίων?
Κι αν σκέφτεστε "πονηρά","να δούμε αν θα προκριθούμε στους ομίλους και τότε κοιτάμε για καλύτερο παίκτη",σαςε έχω νέα:
τον αξιόπιστο σέντερ μπακ τον χρειάζεστε χτες,και για να έχετε πιθανότητα να προκριθείτε στους χρυσοφόρους πμίλους και για να διεκδικήσετε το κομβικό φετινό πρωτάθλημα!
Αλλιώς τα 40 εκ. που έχετε ξοδέψει πέρσι και φέτος σε μεταγραφές θα πάνε στράφι!
Ξυπνήστε "ιδανικοί αυτόχειρες"!

Τρίτη, Αυγούστου 04, 2009

ΠΡΙΝ απ τον αγώνα....

Σε λιγότερο από 24 ώρες η ομάδα δίνει -όπως ήρθαν τα πράγματα,κι όχι τυχαία-έναν κομβικής σημασίας για την ηρεμία της αλλά και για τα οικονομικά της,αγώνα...Αυτονόητο είναι οτι θα βρεθούμε όλοι στο πλευρό της(φυσικά ή νοερά) και ότι ευελπιστούμε πως θ'ανατρέψει το σκορ του 1ου αγώνα.Θ'απαιτηθεί καθαρό μυαλό,ηρεμία,υπομονή και σιγουρα μια γερή δόση τυχης...
Ακόμα κι αν επιτευχθεί όμως ο στόχος,υπάρχει κανείς που να πιστεύει πλέον οτι οι 3 πόλοι που "τρέχουν" την ομάδα λειτουργούν σωστά?
-ο ΤενΚάτε συνεχίζει το βιολί της περσινής χρονιάς:ανακατεύει τόσο την τράπουλα σε αναζήτηση μιας πατέντας που θα επιβεβαιώνει την προπονητική του ευφυία ώστε μπερδεύει πρωτίστως την δική του ομάδα,δεν ακτινογραφεί σωστά τα ματς που θεωρεί εύκολα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βοηθήσει την ομάδα απ τον πάγκο,και συνεχίζει ν'απαξιώνει παίκτες που στην προπόνηση κάνουν οτι περνά απ το χέρι τους για να του αποδείξουν οτι έχει σφάλλει στην εκτίμησή του γι'αυτούς(πρωτίστως Μάτος,αλλ'α όχι μόνο...).Αν προσθέσει σ'αυτά και τις κακές του σχέσεις με τους περισσότερους παίκτες αλλά και την έλλειψη είτε παρρησίας είτε διορατικότητας ν'απαιτήσει απ την διοίκηση αυτό που κάθε φίλαθλος βλέπει-δηλ.παίκτη εγγύηση για την άμυνα,καταλαβαίνει κανείς οτι δύσκολα θα κάνει..Χριστούγεννα στην Αθήνα...αύριο πάντως,με την πλάτη στον τοίχο,θα κάνει τα λογικά και θα είναι "διαβασμένος".Τώρα αν θα του βγει...
-ο τεχνικός Δ/ντής πάλι δεν αποφάσισε ή δεν κατάφερε να λύσει το βασικό πρόβλημα-τροχοπέδη της ομάδας,δηλ.την αξιόπιστη άμυνα.Επιπλέον δεν φαίνεται έχει συμφωνήσει με τον προπονητή τι είδους ποδόσφαιρο θέλουν να παίζει ο ΠΑΟ και να κινηθεί ανάλογα μεταγραφικά.Η αβεβαιότητα πίσω επιβάλλει την χρησιμοποίηση του Σιμάο που σε συνδυασμό με την συμμετοχή του Ζιλμπέρτο αφήνει μόνο του τον Καραγκούνη στην δημιουργία παιχνιδιού,στερώντας μας την συμμετοχή ενός δημιουργικού παρτενέρ για τον Σισέ.
Αποτέλεσμα να εγκλωβίζεται ο Γάλλος δυναμίτης σ'ενα ρόλο Μάντζιου ή Ρικ.Σοουζα,πράγμα που δεν θα αντέξει για πολύ(θυμηθείτε με...)
Η ουσία είναι οτι ο άνθρωπος αυτός ξόδεψε σε 2 καλοκαίρια 40 εκ.και κατάφερε να κάνει μόνο 2 ανάλογες μεταγραφές(Ζιλμπέρτο+Σισέ),ακύρωσε κάποιες κινήσεις του με την επικάλυψη παρόμοιων παικτών(θέσεις αμυντ.χαφ-δεξιού μπακ) ενώ η ομάδα έχει πολύ χτυπητά κενά που φυσικά θα "πληρωθούν" σε βαθμολογικό τίμημα...
-ο Πρόεδρος τέλος,όχι μόνο δεν περιμένει να μιλήσουν οι πράξεις του μέσα στο γήπεδο και προτρέχει λεκτικά έχοντας καταστεί γραφικός,αλλά έχει εγκλωβιστεί κι αυτός σ'ενα γαιτανάκι αλληλομετάθεσης ευθυνών με τους αλλους 2 πόλους που τελικά ζημιώνει την ίδια την ομάδα: "γιατί να πάρουμε αλλον παίκτη απ την στιγμή που ο 10Κ λέει οτι δεν χρειάζεται άλλον" κλπ.Αντί να δει τα αυτονόητα και να καλέσει και τους αλλους 2 να δουν πως θα τα διορθώσουν προτιμά να κερδίσει χρόνο(έτσι νομίζει..) περιμένοντας την έκβαση του αυριανού αγώνα.Να θυμίσω μόνο οτι ο Κόκκαλης έσωσε πέρσι την χρονιά του κάνοντας την μεγάλη ρελάνς με τον Ντιόγο υπό το φάσμα του αποκλεισμού απ τους ομίλους:και επικοινωνιακά σταμάτησε τις μουρμούρες,και στο γήπεδο έδωσε έναν παικτη κλάσης στον προπονητή του.
Απ την στιγμή λοιπόν που έχει την εξουσιοδότηση των άλλων μετόχων,ας κάνει αυτό που του λεν τα ματάκια του κι όχι αυτά που του λένε..στο φινάλε,αν κάποιος εκ των υπολοίπων του ζητήσει τον λόγο γιατί υπερέβη το (προφανώς ολοένα και μειούμενο...) μπάτζετ θα λάβει την αποστομωτική απάντηση 'για διασφάλιση της ήδη υφιστάμενης επένδυσης"...

Δεν τα γράφω όλα αυτά για να "περάσω γραμμή" ή για να γκρινιάζω λίγες ώρες πριν τον κρίσιμο αγώνα.Δυστυχώς τα λάθη και οι παραλείψεις,οι ανεξήγητες παλινωδίες και οι αλλαγές στον σχεδιασμό έχουν επισημανθεί επανειλημμένα απ τους περισσότερους απλούς οπαδούς και φυσικά κάποιους δημοσιογράφους.Το γεγονός οτι οι καθ'ύλιν αρμόδιοι αδυνατούν-για δικούς τους λόγους-να τις δουν και να τις διορθώσουν,δείχνει οτι το καράβι νοσεί πρωτίστως στο πηδάλιο,και αυτό είναι που δεν αφήνει περιθώρια αισοδοξίας...