Τρίτη, Απριλίου 22, 2008

Αλλιώτικη Μέρα

To βασικό κέρδος της σημερινής -εντελώς απροσδόκητης- ημέρας είναι η ελπίδα.

Χειρότερο κι από τους 22 χαμένους τίτλους τα τελευταία δώδεκα χρόνια ήταν αυτό το αλληλοξέσκισμα και η φαγωμάρα των τελευταίων ετών.
Μακάρι να μπει ένα τέρμα εδώ, μακάρι να ξαναρχίζει να γεμίζει το γήπεδο και να ξαναϋπάρξει ομοψυχία.
Μακάρι να μπουν και πολλά λεφτά για μεταγραφές, αλλά αυτό στη δική μου εκτίμηση έπεται της λήξης του εμφυλίου, δίχως την οποία τίποτα υγιές δεν θα μπορεί να στεριώσει.
Όσα κι αν καταλογίζω στον Τζίγγερ, όσο τραγικά ανεπαρκής κι αν αποδείχθηκε, εμένα θα μου επιτραπεί να πω ότι η τεσσάρα από τον ΟΦΗ συνιστά και ένα τίτλο τιμής.
Όσα κι αν καταλογίζω στον Τζίγγερ, όσο κι αν έχω αρρωστήσει, δεν θα ήθελα τίτλο στα χαρτιά σαν του Κόκκαλη.
Η περίφημη «προστασία» της ομάδας δεν συνιστά απαραίτητα ευφημισμό, μπορεί να είναι ακριβώς αυτό: να μην επιτρέπεις ας πούμε την καθυστέρηση σύνταξης του σκεπτικού της απόφασης της ΕΠΟ επί ένα μήνα, ώστε όταν φτάνει η ώρα να δικάσει το CAS να μην λέει ότι η Καλαμαριά έπεσε και θα έπεφτε και με τους βαθμούς που της αφαιρέθηκαν.
Ο Βγενόπουλος βγήκε και μίλησε για βοήθεια, για να βάλει χρήματα, για να έχει λόγο στη διοίκηση. Αν τώρα κάνει πίσω και αν δεν αιτιολογήσει πλήρως γιατί θα κάνει πίσω και τι τον χαλάει στην πρόταση Τζίγγερ, στα δικά μου μάτια θα είναι ανακόλουθος.
Μακάρι να λήξει ο εμφύλιος, μακάρι να ξαναρχίζουμε να γουστάρουμε όλοι την ομάδα μας, μακάρι να μην ξανακούσω την ελεεινή λέξη «τζιγγεριακός», μακάρι να γίνουμε όλοι ένα κατά του μεγάλου νταβατζή του ελληνικού ποδοσφαίρου, μακάρι οι εφημερίδες υποχείρια, οι εφημερίδες που τρέφονται από τον εμφύλιο, μακάρι το Derby και η Πράσινη να μην συνεχίσουν να κάνουν κακό.
Μακάρι οι αυλικοί να πάψουν να έχουν λόγο στα εσωτερικά της ομάδας. Αν συμβεί αυτό ας ξερνάνε τα ξερατά τους όσο γουστάρουν στις εφημερίδες και τα ερτζιανά.
Το πρόβλημα δεν ήταν ποτέ η ατομική σύφιλη του καθενός, το πρόβλημα ήταν η σύφιλη ως επίσημη πολιτική της ομάδας.
Με έναν μικρό αστερίσκο (τον αστερίσκο ότι η διευκρίνιση της πρότασης του Τζίγγερ δεν θα κρύβει παγίδες) ο Γιάννης Βαρδινογιάννης κατόρθωσε επιτέλους σήμερα να μας δώσει ελπίδα.

Παρασκευή, Απριλίου 18, 2008

CAS

Ηλιας Μακρής ,στη σημερινή Καθημερινή

άνευ περαιτέρω σχολίων...

Τετάρτη, Απριλίου 16, 2008

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ !

Εντυπωσιακές εξελίξεις στα ιδιοκτησιακά του Παναθηναϊκού, καθώς έκτακτη συνέντευξη τύπου για την Μεγάλη Τρίτη εξήγγειλε ο Γιάννης ο-Βα-ρδι-νο-γιάννης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες θα ξεκαθαρίσει ότι φέτος έγιναν λάθη από όλους, ότι εκείνος ως επικεφαλής της ομάδας αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης, ότι βάζει τα στήθια του μπροστά και δεν θέλει να τα βάλει κανείς με την ομάδα. «Βάλτε τα μαζί μου», θα τονίσει, «δεν παθαίνω τίποτα, ούτως ή άλλως στα αρχίδια μου σας έχω γραμμένους».
Εν συνεχεία θα αποκαλύψει ότι το φετινό πρωτάθλημα κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ότι απαίτησε από τους παίκτες και το τεχνικό τιμ να εξασφαλισθεί η δεύτερη θέση ώστε του χρόνου να πάρουμε το τσάμπιονς λιγκ και ότι εν πάση περιπτώσει του χρόνου θα χτίσει μια νέα ομάδα ενάντια σε όλους και σε όλα, μια ομάδα μπετόν που θα κλείσει τα αυτιά της στους καλοθελητές και θα προσφέρει αποτελέσματα και θέαμα.
Ως πρώτο λιθαράκι για το χτίσιμο του οικοδομήματος της νέας σαιζόν, ως πρώτη ένδειξη του τι σημαίνει «πάω κόντρα στο ρεύμα για αυτό που θεωρώ εγώ σωστό», θα είναι η ανακοίνωσή του ότι, ναι, αυτός είναι άντρας και θα πάει στο Καραϊσκάκη να κάνει την απονομή του πρωταθλήματος, ακόμη κι αν εκεί γνωρίσει την πολυπόθητη αποθέωση που του στερούν οι φίλαθλοι της δικής του ομάδας.
Για τον Πεσέιρο αναμένεται να μην ξεκαθαρίσει τα χαρτιά του, εκείνο όμως που θα διαβεβαιώσει είναι ότι και ο Πεσέιρο να φύγει, ο αντικαταστάτης του θα εξαφανίσει και αυτός τον Νίνη, με μακροπρόθεσμο σκοπό να φύγει ο Νίνης σιχτιρισμένος στα 21 του και να διαβάζουμε για το «αχάριστο Αλβανάκι που το κάναμε άνθρωπο». Κι αν χαθεί ο Νίνης, ο Παναθηναϊκός του μέλλοντός μας θα χτιστεί στον Δημούτσο. «Ελίνι ψυχάρα για πάντα τριφυλλάρα» - «Νίνη μπινέ πουτάνας γιε».
Στη συνέντευξη τον Γιάννη Βαρδινογιάννη θα πλαισιώσει πάνελ αποτελούμενο από τους Αντώνη Κατσαρό, Πουρουπουπού, τον Διευθυντή Ειδήσεων του Μega κι έναν καλεσμένο έκπληξη.
Πρόκειται για τον (παλαίμαχο ;) Δημήτρη Θεοφάνη ο οποίος εμφανίστηκε σήμερα πρωτοσέλιδος στο «Derby». Η στήριξη Θεοφάνη αλλάζει άρδην το κλίμα στις τάξεις του κόσμου του Παναθηναϊκού που δίνει 25 χιλιάδες μούντζες στον εαυτό του για την αχαριστία του.
Αλλά εκτός από τις μούντζες εκτιμάται ότι ο κόσμος θα έχει να αντιμετωπίσει σημαντικότερα προβλήματα, καθώς ο απηνής διώκτης των ύβρεων Ανδρέας Βγενόπουλος κατέθεσε αγωγή ζητώντας 1.000.000 ευρώ από τον κάθε συμμετάσχοντα στο συλλαλητήριο που είπε κακές λέξεις. Τα ποσά που θα επιδικασθούν θα δοθούν στο Ίδρυμα Κατά της Βωμολοχίας «Παναγιά η Μαρφινιώτισσα», το οποίο θα αναθέσει στον Χρήστο Ζαμπούνη την συγγραφή οδηγού οπαδικού σαβουάρ βιβρ, με τίτλο «Ρούλαλά - Ρούλαλά - τον Οτέ τον πούλαλά».
Το πρωτοσέλιδο όμως της ημέρας -χρονιάς, αιώνα, χιλιετίας- ανήκει δικαιωματικά στο «Φως». Με τεράστια γράμματα καταγγέλλει: «ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ! ΑΕΚ και ΠΑΟ κατηγορούσαν τον Ολυμπιακό για τις ενστάσεις και τις εφέσεις και τώρα παρεμβαίνουν στο CAS».
Ντέμη, γερά, παρ΄το στα χαρτιά. Αφού δεν μπορείς να το πάρεις στο γήπεδο παρ' το στο CAS. Το ηθικό επιχείρημα ΑΕΚ και Παναθηναϊκού καταρρίπτεται. Αφού κι εσείς στο δικαστήριο πάτε για να μας εμποδίσετε. Πόσο φαρισαίοι είστε; Τώρα τα δικαστήρια είναι καλά;

Τρίτη, Απριλίου 15, 2008

Ο μόνος φόβος του Jiggerix!

Συγχαρητήρια που μας αποκαλύψατε πόσο πολύ φοβάστε την Αλήθεια και πόση επιρροή έχετε στα Μέσα Μαζικής Παραπλάνησης!

Τρίτη, Απριλίου 08, 2008

Κυριακή 13 Απριλίου




Διάολε, ελάχιστες αρχές ακολουθώ στη ζωή μου και μία από αυτές είναι ότι είμαι εναντίον των συλλαλητηρίων. Να που ήρθε η ώρα να την καταπατήσω. Θα μου το πληρώσεις αυτό, Βαρδή.

Και για όσους δεν έχουν καταλάβει ακόμα, το συλλαλητήριο δεν είναι ούτε για να ξεφορτωθούμε τον Πεσέιρο ούτε για να φύγουν οι παίκτες ούτε καν για το Βέλιτς. Ούτε για να αντικαταστήσει ο Βαρδής τον Τζίγγερ με κάποιον Τζίγγερ Νο2. Είναι για να φύγουν οι Βαρδινογιάννηδες. Πριν γίνουν όλα τα παιδιά μας γαύροι.

See you there.

YΓ. Την ίδια ώρα, στην Παιανία ο Τζίγγερ με το επιτελείο του κάνουν τα σχέδια της επόμενης χρονιάς. Δείτε εδώ το ρεπορτάζ τής Βαζελοκατάστασης.
YΓ2. Respect στα παιδιά που ετοίμασαν τις αφίσες και τα βίντεο.
ΥΓ3. Μην ξεχάσετε να ψηφίσετε στο poll τής Βαζελοκατάστασης, δεξιά, από τα αποτελέσματα του οποίου θα κριθεί, κατά πάσα πιθανότητα, το μέλλον τού Παναθηναϊκού μας.

Αρκεί να μην αλλάξεις εσύ

Οτιδήποτε αρκεί να ΜΗΝ αλλάξεις εσύ, να ΜΗΝ φύγεις εσύ.
~~~
Αποσπάσματα από το σημερινό «Game Over». Βρείτε την σωστή απάντηση και κερδίστε πλούσια δώρα:
1) Έχασε ο Πεσέιρο τα αποδυτήρια. Ως σύμπτωμα απώλειας των αποδυτηρίων κατονομάζεται:
α) Ο Γκονζάλες που όταν δεν έχει κάποιον να πλακωθεί, πλακώνει τον εαυτό του στα χαστούκια και έκανε δηλώσεις κατά του Πεσέιρο και του Βέλιτς.
β) ο Καραγκούνης γιατί δυσανασχέτησε μια φορά που έγινε αλλαγή και γιατί έβαλε δυο γκολ με φάουλ στην εθνική και είπε ότι στον Παναθηναϊκό δεν τον αφήνουν να χτυπάει τα φάουλ.
2) Η φράση: «Εδώ για τον άνθρωπο που του δίνει ένα εκατομμυριάκι το χρόνο βρέξει χιονίσει, κερδίσει δεν κερδίσει, δεν νιώθει ντροπή και φόβο» υπονοεί:
α) ότι οι υπόλοιπες ομάδες απαρτίζονται από ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι η μόνη που πληρώνει τους παίκτες της επειδή ο ιδιοκτήτης της είναι μερακλής.
β) ότι οι παίκτες δεν κοστολογούνται βάσει των νόμων της ελεύθερης αγοράς αλλά κάθε παίκτης χρωστάει χάρη και αιώνια ευγνωμοσύνη στον πολυχρονεμένο ιδιοκτήτη ΤΟΥ που καταδέχεται να τον πληρώνει.
~~~
Η εξήγηση της αγωνιστικής κατάρρευσης από τον «Ζουν»: «Τι να λέμε δηλαδή; Ότι ξαφνικά εδώ και ένα μήνα τα λυσσασμένα σκυλιά γίνανε αρνιά; Είναι σαν να βλέπεις άλλη ομάδα; Αυτό το καταλαβαίνουν και μικρά παιδιά. Ξαφνικά καθιερώθηκαν ξανά οι «καλοί» και έφυγαν οι «κακοί». Εδώ και τέσσερα ματς έχει στηθεί ολόκληρη επιχείρηση αποπομπής του προπονητή με την άμεση συμετοχή και συνενοχή αρκετών ποδοσφαιριστών; Όλα αυτά είναι φανερά και αποτελούν σαφές δείγμα διοικητικής ανυπαρξίας».
Η διοικητική ανυπαρξία εντοπίζεται δηλαδή στο ότι η διοίκηση δεν εμπόδισε (αρκετούς από) τους παίκτες να κάθονται και να διασύρονται επίτηδες.
Κάθονται και διασύρονται επίτηδες επειδή τους είναι εντελώς δυσάρεστο να πάρουν πρωτάθλημα, πριμ, επειδή προτιμούν να τους κυνηγούν στα αεροδρόμια, επειδή δεν θέλουν να παίξουν τσάμπιονς λιγκ, επειδή ξέρουν ότι στη συνέχεια της καριέρας τους θα είναι προτιμότερο να μην έχουν πάρει τίτλους και όλα αυτά για να απαλλαχθούν -γιατί άραγε;- από τον Πεσέιρο.
Και η διοίκηση είναι ανύπαρκτη που κάθεται και τα ανέχεται.
Ευτυχώς που τα δεν τα ανέχτηκε πριν λίγα χρόνια, όταν καθόταν επίτηδες ο Μπασινάς και δεν έπαιζε με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.
Ευτυχώς που παροπλίστηκε για να φύγει σιχτιρισμένος.
Η νοοτροπία της αρρώστιας που μας έχει γαμήσει τόσα χρόνια.
~~~
Και για να μην παρεξηγούμαι: καρφάκι δεν μου καίγεται αν φύγουν όλοι, ασυλία δεν έχει κανένας παίκτης που φέρνει τέτοια αποτελέσματα.
~~~
Και η σχεδόν αγανακτισμένη απορία του Γκόντζου χθες το βράδυ στο ραδιόφωνο: «Μα ποιος το οργανώνει το συλλαλητήριο την Κυριακή στις 16:00 στο Πεδίο του Άρεως; Γιατί δεν βάζει από κάτω κάποιος την υπογραφή του;».
Έτσι ώστε να ξέρουμε με ποιούς έχουμε να κάνουμε και εναντίον ποιών να στραφούμε: των οργανωμένων, της ΠΕΚ, τίνος;
Η μεγάλη ελπίδα της αυλής είναι να γίνουν την Κυριακή επεισόδια.
Όποιος κάνει επεισόδια την Κυριακή είναι ή βαλτός ή μαλάκας.

Κυριακή, Απριλίου 06, 2008

Φύγε

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είναι ο πιο αποτυχημένος ποδοσφαιρικός παράγοντας της σύγχρονης ιστορίας, δευτερευόντως επειδή επί των ετών του ως ιδιοκτήτη και ως διοικητή ο Παναθηναϊκός τρώει το ένα μετά το άλλο τα αγωνιστικά χαστούκια και πρωτίστως επειδή έχει με τις πράξεις και τις παραλείψεις του διαποτίσει με ένα εντελώς νοσηρό κλίμα ό,τι περιστρέφεται γύρω από την ομάδα.
Επί των ετών του ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν έχει όραμα και υγεία, αλλά τρώει συνεχώς τις σάρκες του, με προεξάρχουσα μια αυλή επαγγελματιών κολάκων που έχουν αποκλειστική αρμοδιότητα να κάνουν το άσπρο - μαύρο, να διασπείρουν ρουφιανιές, να ανακαλύπτουν εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς.
Ο Παναθηναϊκός ζει εδώ και χρόνια εμφύλιο πόλεμο και σε περιβάλλον εμφυλίου πολέμου όλα τα αγωνιστικά αίτια κι εξηγήσεις περιττεύουν.
Η λύση είναι μία και μοναδική: να φύγει. Απέτυχε πέραν πάσης φαντασίας.
Φύγε, Τζίγγερ.

Παρασκευή, Απριλίου 04, 2008

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΧΟΥΑΝ

Μια ωραία είδηση μας επεφύλαξε η χθεσινή ημέρα. Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα επέστρεψε στην ομάδα. Βέβαια στην οικογένεια του Παναθηναϊκού τον καλοσώρισε-ΗΜΑΡΤΟΝ-ο Βέλιτς. Ναι καλά ακούσατε, ο Βέλιτς. Όταν ο Χουάν χόρευε τη Γιουβέντους του Μπέτεγκα, ο μεταφραστής-τεχνικός δ/ντής-βοηθός προπονητή-υπηρεσιακός προπονητής-τσάτσος έπινε αίμα κατσίκας στο μπιμπερό. Είναι παρήγορο που γύρισε έστω και ένας αυθεντικός Παναθηναϊκός στο καταφύγιο αλλόθρησκων που λέγεται Τζιγγεριακός. Είναι μια κάποια δικαίωση για τον άνθρωπο που υπηρέτησε και δόξασε την ομάδα για 20 και πλέον χρόνια και έφυγε σε άλλη μία επίδειξη ανυπέρβλητης αχαριστίας που διέπει αυτήν την οικογένεια. Άλλωστε ποιός δεν εκδιώχθηκε σαν σκυλί? Μήπως ο Δομάζος? ο Αντωνιάδης? ο Σαραβάκος? Όλοι έφυγαν μέσα στη σιωπή με μουρμουρητά κατευθυνόμενων φημών. Ήταν τότε που μετά την απίστευτη χρονιά στου τέσσερις του Τσάμπιονς Λιγκ, και το μοναδικό 0-1 επί του Άγιαξ, η ομάδα αποκλείστηκε από το Τσάμοπιονς Λιγκ στα προκριματικά (Ρόζενμποργκ) αλλά και από το ΟΥΕΦΑ (Λέγκια) γεγονότα που σφράγισαν την μοίρα του Χουάν. Τότε αντί για ένα ευχαριστώ ακούστηκαν σεντόνια για έλλειψη πειθαρχίας, για παιδική χαρά στις προπονήσεις, για λάθη τακτικής και ότι άλλο μπορούσε να τους αθωώσει. Μέχρι και ότι όλα ήταν δουλειά του Όσιμ (που τον έλεγαν μέθυσο, κρασοκανάτα, παρηκμασμένο κτλ) ακούσαμε. Το ότι ανέστησε τον Μπορέλι...το ξέχασαν. Το ότι πήρε νταμπλ...το ξέχασαν. Το ότι ως αουτσάιντερ κέρδισε κατά κράτος την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου...το ξέχασαν. Το ότι παραμίλαγε η Ευρώπη...το ξέχασαν. Τα εκατομμύρια χιλιομέτρων, της περήφανες νίκες, τον άπλετο ιδρώτα που έχυσε ως ποδοσφαιριστής...επίσης τα ξέχασαν. Την πορεία στα ημιτελικά 85-86 που πέσαμε πάνω στον Κάιζερ και την Λίβερπουλ...την ξέχασαν. Την πορεία ως τα προημιτελικά του ΟΥΕΦΑ όπου πέσαμε πάλι πάνω-σε ποιόν άλλον- στον Κάιζερ και την Μπριζ...την ξέχασαν. Δεν άλλαξε ποτέ φανέλα. Δεν καταφέρθηκε ποτέ κατά της ομάδας. Πρόσφερε όποτε και να του ζητήθηκε. Όλα ξεχάστηκαν.
Χουάν να είσαι πάντα καλά. Σε αγαπάμε και δεν ξεχνάμε ποτέ τις χαρές που μας πρόσφερες είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής. Σε ευχαριστούμε για το ήθος σου. Σε ευχαριστούμε για το πάθος σου και την Παναθηναϊκή σου φλόγα. Σε ευχαριστούμε για την αφοσίωση. Σε ευχαριστούμε γιατί τα δικά σου κατορθώματα μας κρατούν περήφανους. Τα διηγούμαστε και χαμογελάμε. Άλλωστε αυτό μας έχει απομείνει στην σημερινή κατάντια.
ΦΟΡΤΣΑ ΡΟΤΣΑ ΜΠΟΥΜΠΛΗΣ

Τετάρτη, Απριλίου 02, 2008

PANATHINAIKOS MANAGER 2008

Ένα νέο καταπληκτικό παιχνίδι έβγαλε η γνωστή εταιρεία JIGGERΟRAMA σε συνεργασία με την VELIC PRODUCTIONS LTD. Το νέο παιχνίδι περίμεναν με ανυπομονησία όλοι οι φίλοι της ομάδας καθώς είναι πιό ρεαλιστικό από ποτέ και παρέχει απίστευτες δυνατότητες στους χρήστες. Κεντρική ιδέα είναι η καρέκλα του προπονητή του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Στόχος η κατάκτηση όλων των τίτλων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Όμως προσοχή, αν τα οικονομικά δεν πανει καλά θα δείτε την πόρτα της εξόδου. Εμπειρία δεν είναι απαραίτητη, ακόμα και νέοι gamers μπορούν να ανταποκριθούν. Άλλωστε όσο πιο τυχαίος, ξεπεσμένος, ξεχασμένος, ανήκουστος είσαι...τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις να είσαι αρεστός στο αφεντικό. Και τώρα μερικές από τις βασικές αρχές του παιχνιδιού.
TACTICS
4-4-2, 4-3-3, 4-3-1-2, 4-3-1-1-1 δεν ύπάρχει κανένας περιορισμός στα συστήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε. Αρκεί να έχετε φαντασία. Βασική αρχή τα 3 αμυντικά χαφ και το rotation μέχρι αηδίας ακόμα και στη θέση του μασέρ.
PASSING
Μικρές πάσες, κάθετες πάσες, μεγάλες μπαλιές. Αν η ομάδα διαθέτει τεχνίτες είναι καλύτερα να παίζετε με μικρές πάσες που είναι και το πλέον θεαματικό. Αν θέλετε έναν πιο γρήγορο ρυθμό επιλέξτε την κάθετη ανάπτυξη. Αν οι παίκτες υστερούν τεχνικά επιλέξτε τις βαθιές μπαλιές γνωστές και ως καμινάδες. Αν όμως γνωρίζετε πραγματικά το ρόστερ σας τότε η λύση είναι μία...ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΜΜΥΡΑ. Γιόμα, ηρωισμός και άγιος ο θεός.
PLAYER ROLES
Αυτά είναι για τους αρχάριους. Όλοι κάνουν τα πάντα. Άσσος στο μανίκι το κρυφό σεντερ φορ Σιμάο και το εμφανές σεντερ φορ Γιάννης Γκούμας. Γενικά προσπάθησε να μπερδεύεις τον αντίπαλο. Για παράδειγμα, τι είναι ο Καραγκούνης? Κεντρικό χαφ. ΛΑΘΟΣ...Εσύ κάνε τον εξτρέμ. Ποιός θα το περιμένει... κανείς!
YOUTH PLAYERS
Τα νέα ταλέντα είναι η πηγή ανανέωσης της ομάδας. Εκτός αν είναι κωλόπαιδα, βεντετίζουν και παίζουν καλύτερα από όλους. Τότε τους τιμωρείς παραδειγματικά με πάγκο. Αν στην πρώτη ευκαιρία που τους δώσεις σε εκθέσουν η λύση είναι μία σαρδέλα, αλάτι, φάλαγγα και χωρίς νερό 5 ημέρες. Εκτός και αν καταλάβουν το συμφέρον τους και υπογράψουν το νέο 20ετές συμβόλαιο που έχεις ετοιμάσει.
INTERACTION WITH PLAYERS
Εδώ είναι το κρίσιμο. Είσαι σκληρός? Είσαι χαλαρός? Είσαι φιλικός? Έχεις χάσει την μπάλα αλλά έχεις για Τεχνικό Δ/ντή των Εωσφόρο? Όλα παίζουν. Βασική αρχή να παραμερίζεις εγωισμούς, να διαλέγουν οι παίκτες το σύστημα ενώ βρίζουν αλλήλους με πρωτεργάτη τον Τεχνικό Δ/ντή, να μην σε σέβεται ούτε η καθαρίστρια. Τύφλα να έχει ο Ηλιόπουλος με τέτοια ωραία ατμόσφαιρα. Ενίοτε σε συνεργασία με τον Πρόεδρα αλλά και τον Τεχνικό Δ/ντή τους βάζεις να ανακαλούν δηλώσεις που χαλάνε τη μόστρα.
INTERACTION WITH BOARD
To πλέον βασικό κομμάτι της δουλειάς σου. Αν θες πραγματικά να σταδιοδρομήσεις σε αυτήν την ομάδα να θυμάσαι. 1. Ότι πεί το αφεντικό 2. Όποιον τυχάρπαστο φέρει το αφεντικό θα τον εκθειάζεις 3. Δεν ζητάς ποτέ και τίποτα 4. Εκτελείς εντολές χωρίς μα-μου-σου-του 5. Θάβεις όποιον δεν είναι αρεστός 6. Ενίοτε παίζει να παίρνεις και χαρτάκι-δέξου το χαλαρά.
TRANFER MARKET
Εδώ οι καινοτομίες κομμένες. Δανεικοί, ελεύθεροι και κυρίως φτηνοί. Αν ονειρεύεσαι μπαλαδόρους, τεχνίτες και φίρμες...έχεις φύγει και δεν το ξέρεις. Το θέμα είναι λαβράκια, κελεπούρια, τζόκερ.
SCOUTING
Αυτά είναι για τους βλάκες. Ο "τα πάντα πληρών" Τεχνικός Δ/ντής, ο Πρόεδρας με το γερακίσιο και αλάθητο ποδοσφαιρικό μάτι βλέπουν και αποφασίζουν. Σε περίπτωση που τύχει να εντοπίσεις ή να μας προτείνουν κάποιοι μάνατζερ, παίκτη άνω των 100.000€ τότε δηλώνεις α) τέτοιοι παίκτες δεν έρχονται στην Ελλάδα ή β) έχω το καλύτερο υλικό, είμαστε πλήρεις.
FANS
Αγνόησε τους. Εγκάθετα κωλόπαιδα, πρεζάκια του κερατά, υποκινούμενοι αληταράδες. Ούτως ή αλλιώς ο Πρόεδρας δεν θα τους αφήνει να μπαίνουν μέσα. Εάν τώρα τύχει και σε γιουχάρουν...κάνε δηλώσεις σπαρακτικές μπας και τους συγκινήσεις. Γενικά θέλουν το κεφάλι σου, όπως και του Πρόεδρα....τα αχάριστα. Α ξέχασα. Έτσι και δείχνουν προτίμηση σε παίκτη. Μην τολμήσει και πατήσει χορτάρι το κωλόπαιδο-βλ YOUTH PLAYERS. Δεν θα μας μάθουν και την δουλειά μας...
RESULTS
Βασικά ασήμαντο κομμάτι και δεν επηρεάζει. Βέβαια θα σε φάμε γιατί κάποιον πρέπει να φάμε στην τελική. Πάντως για μας να ξέρεις φταίνε πάντα οι άλλοι...Τα κοράκια, οι πλαϊνοί, οι Cockneys, οι Mad Boys, ο Βγενόπουλος, ο Νίκας, ο Μπίκας, ο Κύρκος, ο Μύρτσος, ο Κάκος, ο Ταμπάκος, οι παίκτες, ο Θείος, η Θεία, η ανηψιά....όλοι φταίνε. ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ!!!
Hints and tips: Απαραίτητη η παντελής έλλειψη θεάματος και η ξεγυρισμένη τεσσάρα στα 100 χρόνια.
SOUNDS
Εδώ μιλάμε για τη νέα, απόλυτη, επαναστατική ιδέα. Αυθεντικές ιαχές από τους φιλάθλους των άλλων ομάδων καθώς οι δικοί μας δεν πατάνε. Αυθεντικά συνθήματα όπως ΤΖΙΓΓΕΡ ΘΕΕ ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΕ...ΤΖΙΓΓΕΡ ΠΑΙΔΑΡΑ ΜΑΣ ΠΗΡΕΣ ΤΑ ΜΥΑΛΑ και κάθε σύνθημα που αγαπήσατε. Περιγραφή από τον μοναδικό Γκόντζο που τα βλέπει όλα ωραία...ακόμα και τον Βύντρα τον βλέπει Καφού. Σε ρόλο Guest....τα σχολεία του Αθανασόπουλου που δίνουν ένα διαφορετικό τόνο στην ασφυκτικά γεμάτη Λεωφόρο.
A LEGENDARY PRESIDENT....A SUCCESSFUL TECHNICAL DIRECTOR...A TALENTED SQUAD.... BUT ONLY ONE TESSEIRO....AN UNBELIEVABLE CHALLENGE
CAN YOU DO IT?

Τρίτη, Απριλίου 01, 2008

Πάρ' το στα χαρτιά - εγώ να σε εμποδίσω δεν πρόκειται

Προσωπικά έμεινα σχετικά ψύχραιμος μετά το 4-0 του Κυπέλλου (με βάση την συνολική εικόνα των δύο συνεχόμενων ματς με τον γάβρο), έμεινα πολύ ψύχραιμος μετά το 3-2 στην Ξάνθη (η ομάδα προερχόταν από μεγάλο αήττητο σερί και ο «τελικός» με την Ξάνθη δεν θα ήταν «τελικός» αν δεν είχαν κερδηθεί άλλοι πριν, ενώ καλώς ή κακώς το 3-0 παραλίγο να γίνει 3-3), αλλά δεν έμεινα καθόλου ψύχραιμος με τον Πανιώνιο.
Αλλά εδώ είναι Ελλάδα και μας νοιάζει μόνο το αποτέλεσμα. Το τι προηγήθηκε λίγη σημασία έχει.
Αδυνατώ να καταλάβω πώς μετά την Ξάνθη, παίζεις με τον μισό Ηρακλή και σου βάζει δύο κανονικά γκολ κι εσύ ένα.
Αδυνατώ να καταλάβω πώς μετά την Ξάνθη και τον Ηρακλή πας να χάσεις κι από τον Πανιώνιο.
Βασικά όμως αδυνατώ να καταλάβω πώς από τα 27 ματς του πρωταθλήματος έχεις κερδίσει εύκολα τον Εργοτέλη εκτός, την Λιβαδειά εκτός και τον Ατρόμητο εντός. Τέταρτο εύκολο δεν θυμάμαι.
Κλειστές άμυνες, μαλακίες, ξεμαλακίες, έμψυχο υλικό, άψυχο υλικό, μα 3 στα 27;
Από εκεί και πέρα όμως όπως κι αν παίζει η ομάδα, στην βαθμολογία των γηπέδων είναι πρώτη.
Και θα αναρωτηθώ:
1) Μπορούμε τουλάχιστον να μην χάσουμε άλλον βαθμό ως το τέλος, μπορούμε να κάνουμε το 3 στα 3 ή θα ξαναματαβγάλουμε τα μάτια μας; Όπως είναι τα πράγματα τώρα θεωρώ πολύ πιθανότερο το να μην γίνει το 3 στα 3.
2) Εσύ, ως διοίκηση, θα αφήσεις ΞΑΝΑ την ομάδα μόνη της; Υπάρχει ας πούμε αυτό το άρθρο που επεσήμανε ο Thrass. Θα αντιδράσεις; Θα αφήσεις να έχουμε ομορφιές του ποδοσφαίρου ανάλογες με εκείνες της τελευταίας αγωνιστικής πριν λίγα χρόνια που τους ξανάδωσε το πρωτάθλημα; Να πιέσεις δεν μπορείς; Προπαγάνδα μπορούν να ασκούν μόνο οι άλλοι; Για να μην μιλήσω για πριμ στην Ξάνθη, πριμ που στην Ισπανία θα ήταν νόμιμο και που σίγουρα δεν είναι ανήθικο, αφού δεν συνιστά αλλοίωση του πρωταθλήματος. Αλλοίωση του πρωταθλήματος συνιστά το να παίζει η Ξάνθη έτσι με εσένα και αλλιώς με τον γάβρο.
3) Εσύ, ως διοίκηση, το «Θρύλε γερά, παρ΄το στα χαρτιά» προσπαθείς να το εμποδίσεις ή είσαι απαθής θεατής των εξελίξεων και εκ του αποτελέσματος βοηθός της προσπάθειας να το πάρει στα χαρτιά; Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων έχει βγει από τις 5 Μαρτίου. Είναι 1 Απριλίου και το σκεπτικό της δεν έχει βγει ακόμη; Είναι δυνατόν; Αντιδρά κανείς; Εσύ αντιδράς; Με αποτέλεσμα να καθυστερεί η προσφυγή της Καλαμαριάς στο CAS ώστε αφενός να χάνει τις ελπίδες της για παραμονή και αφετέρου να τελειώσει το πρωτάθλημα και απόφαση να μην έχει βγει; Και ακούγεται (απίστευτο μεν, αλλά ακούγεται) ότι παίζει να ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΙ Η ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΤΟΥ ΒΓΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ CAS, ότι ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ Η ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΑΛΛΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ;