Δευτέρα, Νοεμβρίου 26, 2007

Ευνούχος

Όπως όλες οι ομαδούλες που αναπάντεχα πιάνουν κορυφή, άντεξε μόνο μία εβδομάδα το βάρος της πρώτης θέσης. Επέστρεψε εκ νέου στις γνώριμες και ασφαλείς δευτερο-τρίτες θέσεις. Τα φρύδια και τα λοιπά τα άφησαν σπίτι, μάλλον εκτός Λεωφόρου ευνουχίζονται. Είναι στο DNA αυτής της ομάδας να ξενερώνει τους οπαδούς της σε ελάχιστο χρόνο. Είναι γνώρισμα ετών η τάση αυτοχειρίας που την διακατέχει. Είχα πεί να μην είστε τόσο υπερβολικοί στις αντιδράσεις σας και πως οι αδυναμίες της ομάδας θα κάνουν πάλι την εμφάνισή τους γιατί πολύ απλά...υπάρχουν και είναι κραυγαλέες. Με άμυνα της πλάκας και ακραία μπακ δράμα, με τον γνωστό ανεκδιήγητο Τζιόλη, πάλι καλά που δεν έχασαν. Η ομάδα ήταν κατώτερη των περιστάσεων, των προσδοκιών, των απαιτήσεων αλλά και της Λάρισας η οποία άξιζε την νίκη. Ο Πεσέϊρο έχει την συμπάθειά μου καθώς έχει ένα ωραίο σχέδιο, δουλεύει πολύ αλλά έχει μια πολύ φτηνή και λίγη ομάδα για να το πετύχει. Ο άνθρωπος προσπαθεί αλλά όπως και οι προκατοχοί του δεν είναι μάγος. Το Zastava όσο και να το κωλοφτιάξεις, δεν θα γίνει ποτέ Φερράρι. Βέβαια δεν κατάλαβα το χτεσινό rotation, ενώ προέρχεσαι απο διακοπή. Να ξεκουραστούν απο τι? Για μία ακόμη φορά αποδείχτηκε πως το να γελάσει το χειλάκι μας είναι αμάρτημα. Δεν κάνει να χαρούμε, πρέπει μονίμως να μαραζώνουμε Κυριακάτικα. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Κλείνοντας, δόξα και τιμή στον άμπαλο και αργοκίνητο Βάσκο οικοδόμο, στο γνωστό ζώο της δεξιάς πτέρυγας και στον αειθαλή Τάκη. Όσο για τον Εντόϊ κακώς το κουράζουν το παιδί, επειγόντως υποτροφία στην Σχολή Θεάτρου γιατί στην μπάλα χαραμίζεται. Συγχαρητήρια που πάλι ανέστησαν τους πεθαμένους και τους έκαναν να μοιάζουν Μπαρτσελόνα. Δεν ξέρω τινα περιμένω σκεπτόμενος τα εκτός έδρας με Γαβριέλα, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στον δεύτερο γύρο. Αν βγούν ΟΥΕΦΑ μάλλον θα το γιορτάσουν. Όσο για σένα Μαρσέλο, είσαι πολύ μεγάλος παίκτης αγόρι μου που η μοίρα σε έφερε σε μια πολύ μικρή ομάδα. Εϊναι πολλά τα λεφτά για το αφεντικό σου και δεν σε βλέπω να μένεις για πολύ. Αλλοίμονο σε μας και καλό για σένα. Και τώρα βρίστε με ελεύθερα. Και επειδή ο Old Boy άρχισε απο χτες να μου λέει οτι εξαφανίστηκα για καιρό ενώ τώρα που χάσαμε θα εμφανιστώ εκ νέου, του απαντώ απο το βήμα αυτό πως χωρίς αγώνες πρωταθλήματος λόγω Εθνικής δεν υπήρχαν θέματα. Εκτός και αν έπρεπε να σχολιάσω την Ρούλα Βροχοπούλου ή την μαγευτική εμφάνιση του Τζιόλη στην Βουδαπέστη. Όπως και να έχει, η ομάδα αυτή δυστυχώς με δικαιώνει και δεν με κάνει να το βουλώσω. Πεσέϊρο είμαι μαζί σου αλλά θα σε φάει και σένα το σκοτάδι δύσμοιρε. Και μετά νέα φούμαρα και ελπίδες και πάλι απ'την αρχή.

Τρίτη, Νοεμβρίου 20, 2007

To gatezero συναντά το twitter

Ως αυτοεκλεγόμενο geek του blog και πολυάσχολος άνθρωπος, αποφάσισα πως δεν έχω τον χρόνο να τσεκάρω συνεχώς αν υπάρχει καινούργιο post απο τον Κουτόχορτο. Βρήκα λοιπόν έναν τρόπο να 'παντρέψω' την υπηρεσία twitter με το gatezero.

twitter: Επειδή είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι δεν γνωρίζετε τι είναι το twitter, να εξηγήσω τι κάνει. Φτιάχνει όποιος θέλει ένα account στο οποίο βασικά έχει ένα status που μπορεί να είναι οποιοδήποτε κείμενο. Στην συνέχεια άλλοι χρήστες (φίλοι, γνωστοί, ενδιαφερόμενοι) μπορούν να 'ακολουθήσουν' αυτό το account, έτσι ώστε όταν αλλάζει το status του να ειδοποιούνται αυτόματα. Οι τρόποι ειδοποίησης είναι 2: Μέσω κινητού (SMS) και μέσω Instant Messaging (MSN, Yahoo, AOL, ICQ, GTalk κλπ). Φυσικά είναι δωρεάν και οι 2 και επίσης ο ιδιοκτήτης του twitter account ΔΕΝ γνωρίζει ΟΥΤΕ το κινητό σας, ΟΥΤΕ το IM account σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Εφτιαξα λοιπόν ένα twitter account με όνομα vazelokatastasi , και χρησιμοποίησα μία υπηρεσία που περιοδικά τσεκάρει το feed του gatezero και αν κάτι αλλάξει μου το περνάει στο status του twitter. Ετσι, όποιος θέλει μπορεί να ακολουθήσει την διαδικασία παρακάτω για να ενημερώνεται με SMS όποτε υπάρχει νέο post.

Διαδικασία εγγραφής μέσω κινητού:

1. Προσθέστε ένα contact με όνομα Twitter και νούμερο 00447624801423 (Δυστυχώς προς το παρόν αυτό είναι το κοντινότερο presence του twitter, στην Αγγλία.)
2. Στείλτε SMS στο Twitter με περιεχόμενο: follow vazelokatastasi
3. Θα λάβετε ένα SMS που θα λέει: Hi! Please confirm by replying with your name. Std rates apply, stop to quit. Κοινώς εδώ πρέπει να επιλέξετε ένα nickname για την υπηρεσία twitter (Εκτός βέβαια αν είστε ήδη μέλη). Κάντε λοιπόν reply με μόνο περιεχόμενο το nickname σας. Προσοχή: Εαν επιλέξετε κάτι που ήδη υπάρχει μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε αυτό το βήμα.
4. Θα λάβετε ένα SMS που θα λέει: Hi nickname! Have friends send follow nickname to this number for your updates. help for more. What are you doing? . Κοινώς εδώ σας λέει πως εφόσον γίνατε χρήστης μπορούν τώρα και άλλοι να ακολουθούν εσάς και μόλις αποκτήσατε έναν δωρεάν τρόπο αποστολής μαζικών SMS στους 'ακόλουθους΄ σας. Το δικό σας status μπορείτε να το αλλάζετε με SMS, Web, IM.
5. Θα λάβετε ένα τελικό SMS που θα λέει: You will receive a message every time vazelokatastasi updates. To silence, send off vazelokatastasi. For more commands send help

Αυτά προς το παρόν. Το επόμενο project είναι το redisign του template μας. Enjoy!

Παρασκευή, Νοεμβρίου 16, 2007

Η αριθμητική του γάβρου

Koιτώντας ως συνήθως τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών στο περίπτερο έπεσε το μάτι μου στο μεγάλο θέμα:
«Πληρώνουν το μάρμαρο του Τσ. Λιγκ!
ΜΟΝΟ 8 από τις 32 ομάδες προηγούνται στα πρωταθλήματα των χωρών τους»
Δεν γινόταν αλλιώς. Έπρεπε να το διαβάσω αναλυτικά. Πήρα τον «Πρωταθλητή» και τον έκρυψα μέσα στο μπουφάν, μην θεαθώ να τον κρατάω και γίνω ρεζίλι.
Στη σελίδα 10 λοιπόν της εκλεκτής εφημερίδας, διαβάζω μεταξύ άλλων: «Στην ερώτηση κατά πόσο οι κορυφαίες ομάδες της ηπείρου μας μπορούν να κρατήσουν σταθερή πορεία στις εγχώριες διοργανώσεις και στην κορυφαία ευρωπαϊκή η απάντηση είναι θετική ΜΟΛΙΣ στο 25% επί του συνόλου».
Μόλις το 25%, μόλις 8 στις 32.
Και είναι πραγματικά κακοήθεια να αντιτάξει κανείς ότι στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ δεν συμμετέχουν ομάδες από 32 διαφορετικά πρωταθλήματα, αλλά από 15.
Γιατί θα μπορούσαν πράγματι να είναι πρωτοπόρες και οι 32, αν ισοβαθμούσαν στην πρώτη θέση της Αγγλίας Άρσεναλ, Μάντσεστερ, Λίβερπουλ και Τσέλσι, της Ισπανίας Ρεάλ, Μπάρτσα, Σεβίλλη και Βαλένθια κλπ κλπ. Αφού δεν ισοβαθμούν πάει να πει ότι έξι από τις οκτώ αυτές ομάδες πληρώνουν το μάρμαρο του τσάμπιονς λιγκ, σημαίνει ότι δυο καρπούζια δεν χωράνε σε μια μασχάλη, σημαίνει ότι το 0-3-1 του θρύλου μας στα εκτός έδρας (άντε και σε 0-7-24) είναι σύμπτωμα πανευρωπαϊκής νόσου.
Σκεπτόμενη δημοσιογραφία για σκεπτόμενους φιλάθλους.

Δευτέρα, Νοεμβρίου 12, 2007

Cojones ( Πανάθα - ΑΕΚ 2-1 )



1. Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας

Στον Τελευταίο Αυτοκράτορα, του Μπερτολούτσι, υπάρχει μια σκηνή που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μου. Οι Ευνούχοι έχουν μόλις εκδιωχθεί από το παλάτι, παρότι είχαν ευνουχιστεί ακριβώς για να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό. Τότε, πάνω στην απελπισία τους, διαδηλώνουν κρατώντας από ένα βαζάκι με τα ακρωτηριασμένα... cojones τους.

Ήμουν μικρός όταν πρωτοείδα αυτήν τη σκηνή, αλλά η δύναμη και η «παιδαγωγική» της αξία είναι διαχρονικές. Μάθημα πρώτο, λοιπόν, και σημειώστε το (σιγά μη δεν το ξέρατε), γιατί θα το χρειαστούμε και παρακάτω:
Ποτέ μην κόβεις τα cojones σου.

2. Κίτρινοι Ευνούχοι

Αν ήταν κάτι φανερό στο «ντέρμπι» με την ΑΕΚ, ήταν ότι υπήρχε μόνο μια ομάδα με cojones μέσα στο γήπεδο και αυτή φυσικά ήταν η Πανάθα. Η Θ13 ήταν πάλι γεμάτη (κι ας τής έλειπαν ίσως πολλά παραδοσιακά μέλη), η ατμόσφαιρα θερμή και η ΑΕΚ μπήκε μέσα στο γήπεδο ευνουχισμένη, ενώ οι δικοί μας μασούσαν σίδερα.
Στη συνέχεια, κάτι το ότι η Πανάθα ήταν μπροστά στο σκορ, κάτι οι φιλότιμες προσπάθειες του διαιτητή Καλόπουλου να εκνευρίσει το γηπεδούχο και να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, κάτι η κούραση σημαντικών παικτών λόγω Κοπεγχάγης, η ΑΕΚ κάποια στιγμή ισορρόπησε το κέντρο. Αλλά ας το δούμε ψύχραιμα: η ΑΕΚ ήταν επί 89’ λεπτά (μαζί με τις καθυστερήσεις) πίσω στο σκορ και τελικά έκανε 2 ευκαιρίες σύνολο. Το γκολ και εκείνη τού Μπλάνκο. Κι οι δυο από εμπνεύσεις τού -κατά τα άλλα σβησμένου- Ρίμπο, μακριά δηλαδή από την έννοια τής ολοκληρωμένης επιθετικής προσπάθειας.

Και εδώ κλείνει το πρώτο μάθημα: αυτή η ΑΕΚ, που τα media και η διαιτησία σπρώχνουν τόσο ολοφάνερα όλες αυτές τις εβδομάδες, αντί για ομάδα έμοιαζε με διαδήλωση ευνούχων. Από τη στιγμή που κόπηκαν τα cojones τους, και τι να τα κάνουν τα cojones όταν τούς παίρνουν πίπες όλοι και χωρίς αυτά, δεν υπήρχε επιστροφή στον ανδρισμό.

Αυτήν την ευκολία εγχώριου πεοθηλασμού που πλήρωνε τόσο χρόνια ο γαύρος στην Ευρώπη, ήταν η σειρά τής ΑΕΚ να την πληρώσει. Εντός Ελλάδος, βέβαια, αλλά ας γίνουμε πιο ακριβείς: εντός γεμάτης Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

3. Μαλάκας

Αντώνης Μήνου.
(μπορεί κάποιος από το τμήμα μάρκετιν της ΠΑΕ να μού εξηγήσει πώς είναι δυνατό να μεταδίδεται αγώνας τού Παναθηναϊκού από τη ΝΕΤ, στην οποία έχουμε δώσει τα δικαιώματά μας, με εκφωνητές ένα γαύρο και ένα μαλάκα που δε σέβεται το ψωμί που έχει φάει; Έτσι θα προωθήσουμε την Παναθηναϊκή συνείδηση; )

4. Πράσινες χατζάρες

Αν οι Κίτρινοι έφυγαν από τη Λεωφόρο και δαρμένοι και πούστηδες, εμείς, ως Πράσινος Λαός, δεν έχουμε και πολλά για να διαμαρτυρόμαστε. Φαντάζομαι, συμφωνείτε όλοι ότι ο τσαμπουκάς των παικτών μας αυτόν τον καιρό είναι άξιος υπερηφάνιας, και η δουλειά τού Πεσέιρο φαίνεται σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δεν έχει πολύ νόημα να διαμαρτυρόμαστε αυτήν τη στιγμή, που η ομάδα ρολάρει σε όλες τις διοργανώσεις. Όλοι βλέπουμε ότι μάς λείπουν τα σπουδαία φουλμπάκ και κάποιος που θα ξεκουράζει τα αμυντικά μας χαφ, αλλά αν δεν μπορούμε να χαιρόμαστε χωρίς μιζέρια τώρα που είμαστε πρώτοι σε όλα, τότε πότε;

Πώς τα έχει κάνει όλα αυτά τα μαγικά ο Πεσέιρο στην άμυνα και την επίθεση; Δεν έχω καταλάβει ακόμα. Αλλά αφήνω τις διαμαρτυρίες μου για όταν θα έχουν απτό περιεχόμενο. Καθώς, τι ακριβώς έχουμε να προσάψουμε στον Τζίγγερ αυτήν τη στιγμή; Για φέτος μιλώ. Τίποτα αγωνιστικό. Αυτή είναι η απλή αλήθεια.
Έχουμε cojones και κρατάμε και τη χατζάρα. Μην κόψουμε τα cojones μας μόνοι μας, και μάλιστα τη στιγμή που δουλεύουν σε φουλ ρυθμούς.

Οι μάγκες μάς έκαναν περήφανους εχθές και το σκορ θα μπορούσε άνετα να είναι στο 4-0. Ας βλέπουμε τη Λεωφόρο πάντα γεμάτη.
Κι όποιος δεν καράφλιασε όταν πρωτοάκουσε τη σύνθεση που κατέβασε ο Πεσέιρο, με Μάντζιους και λοιπές δυνάμεις, να σηκώσει το χέρι του. Έστω και χωρίς βαζάκι.


--------
ΥΓ1. Υπό τούς ήχους τού Suburban Knights των Hard Fi.
YΓ2. H φωτό είναι από το www.contra.gr.

Παρασκευή, Νοεμβρίου 09, 2007

Κοπεγχάγη-Πανάθα 0-1

Μάγκες, το καταλαβαίνω ότι έχει καταντήσει κουραστικό, αλλά κάποιος πρέπει να γράφει κάνα ποστ και για τούς ευρωπαϊκούς μας θριάμβους.

Εμφανιστήκαμε πολύ δυνατοί χθες, με φοβερή αλληλοκάλυψη. Πόσες ευκαιρίες είχαν οι Δανοί χθες, 2 μαζί με το πέναλτι; Και το πέναλτι δεν ήταν πέναλτι.

Μερικές σημειώσεις:

- Όπως είπε κι ο Κάρα, η βραδιά θύμισε παλιές ένδοξες βραδιές τού CL.

- Ο Μένιος, τόσα χρόνια στο ρεπορτάζ τής Πανάθας, ακόμα δεν έχει μάθει μπάλα. "Ο Πεσέιρο προφανώς άφησε το Μόρρις έξω για να τον ξεκουράσει...". Μήπως, λέω μήπως, το ότι χρειαζόμαστε ψηλά κορμιά για να αντιμετωπίσουμε τούς θηριώδεις Δανούς, είχε κάτι να κάνει με την επιλογή τού Ενακαρίρε αντί τού Μόρρις;

- Παίρνω πίσω αυτά που είχα πει για τον Ενακαρίρε. Χθες, εμφανώς αδυνατισμένος, καθάριζε συνέχεια. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι.
Όπως και να 'χει, μαθαίνω ότι είναι δανεικός και μάλιστα με πολύ υψηλή ρήτρα (6M), οπότε τού χρόνου θα παίζει αλλού :)

- Αυτός ο Γκρόνγκιαερ που έπαιζε στα αριστερά για τούς Δανούς, είναι από τα κορυφαία εξτρέμ τής Ευρώπης. Τρομερά γρήγορος και ντριμπλέρ. Αν φύγει ο Βύντρα, ποιός θα τούς κλείνει αυτούς;

- Τιμή και δόξα στο Μάττος, φοβερός χθες. Κανείς δεν υστέρησε, βέβαια, εκτός ίσως από τον Ίβανσιτς.

Τέλος, τα συγχαρητήριά μου στην ομάδα τού Άρη για την επική επικράτηση επί τού Ερυθρού Αστέρα με 3-0.

Τετάρτη, Νοεμβρίου 07, 2007

Γιατί ο ραλίστας δεν θα πάρει παίχτες ούτε τον Δεκέμβριο;

Όλοι εδώ μέσα το θάβαμε το παιδί τι τα κάνει τοσα λεφτά, πως είναι δυνατόν να έχουμε θετικό ισολογισμό και πάλι να μην παίρνουμε παίχτες κλπ.

Η απάντηση είναι απλή: Ο ραλίστας τα έχει πάρει στο κρανίο με τον Παύλο χρόνια τώρα και ενώ μας άφησε να νομίζουμε ότι δήθεν προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για τον ΠΑΟ και όλη την Αθήνα, αυτός μάζευε λεφτά για να φτιάξει γήπεδο μόνος του, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Σχετικά νέα εδώ και εδώ

Τρίτη, Νοεμβρίου 06, 2007

81-77 Panatha reloaded

Μπορεί να μην βρήκα το εν λόγω video για να δούμε και όλοι περι τίνος πρόκειται αλλά βρήκα ενα άλλο επίσης διασκεδαστικό!






Διορθώνω το post γιατί χάρη στον ανώνυμο το βρήκαμε:



Δευτέρα, Νοεμβρίου 05, 2007

Μπάσκετ Τάιμ

Eπειδή τίποτα πιο ξενερωτικό από το να διαβάζεις τον Κουτόχορτο να γράφει καλά λόγια για την ποδοσφαιρική ομάδα (είναι έξω από το φυσικό του χώρο, σαν ψάρι έξω από το νερό της γκρίνιας), κάνω ρελάνς με μπάσκετ.
Το χθεσινό ματσάκι ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία να ξεκαυλώσει αφενός ο Σπανούλης μετά από ένα χρόνο αμερικάνικο πάγκο και αφετέρου οι οργανωμένοι μετά από την ποδοσφαιρική αποχή τους: πραγματικά η ατμόσφαιρα χθες ήταν καταπληκτική. Μακάρι να λυθεί το θέμα και να επιστρέψουν και στην Λεωφόρο, να σταματήσει να υπάρχει αυτό το παγωμένο πράγμα της άδειας 13.
Μόνο μελανό σημείο -κατά τη δικιά μου βέβαια άποψη και αισθητική- το βιντεάκι για Γκέρσον - Ελληνιάδη, όχι γιατί η σάτιρα είναι κακό πράγμα, αλλά γιατί απέπνεε μια αλαζονεία που δεν είναι καλός σύμβουλος σε οποιονδήποτε αθλητικό οργανισμό και γιατί έδειχνε ότι ο Γιαννακόπουλος τζούνιορ μάλλον την έχει δει εντελώς στραβά τη δουλειά.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥ ΤΟ ΣΤΟΜΑ!!!

Ομοϊδεάτες, αδέρφια, φίλοι, συναγωνιστές, προληπτικοί, γραφικοί και υπόλοιποι συμπάσχοντες. Βασική μας αποστολή είναι η σιωπή του Πάτερ, κατά κόσμο Μιχάλη. Σε αυτό το κομβικό σημείο που η ομάδα δείχνει ενθαρρυντικά στοιχεία, ο γκαντεμόσαυρος Κάλχας πρέπει να σιωπήσει. Shoot on sight. Μην τον αφήσετε να μιλήσει, να αναλύσει ή να βγάλει τους γνωστούς μαθηματικούς τύπους που φέρνουν την καταστροφή. Θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνος.
Πέρα απο την πλάκα τώρα, η ομάδα έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Ομαδικότητα, σύστημα και αποτελεσματικότητα. Ιδιαίτερα ο Μάτος δείχνει εξαιρετικός. Είναι πραγματικά καταπληκτικό αμυντικό χαφ, το οποίο αναχαιτίζει άμεσα κάθε επίθεση ενώ παράλληλα μεταβιβάζει με σιγουριά την μπάλα. Ακούραστος επί 90 λεπτά, φαίνεται να βάζει τέρμα στη σωρό των "χαμένων αμυντικών χαφ" που ευδοκιμούσαν στην ομάδα απο την φυγή των Μπασινά και Μίκλαντ. Συνεπής στα όσα λέω καιρό τώρα, συνεχίζω να τονίζω την εμφανή διαφορά στην ανάπτυξη με την επάνοδο ενός ποιοτικού παίκτη (Ίβανσιτς) και την αποπομπή του τρισκατάρρατου Βύντρα. Φανταστείτε να υπήρχαν δυο πραγματικά ποιοτικά και αξιόπιστα μπακ. Η άμυνα δυστυχώς συνεχίζει να είναι το αδύνατο σημείο. Είναι καθαρά συμπτωματικό το οτι έχουμε φάει μόνο ένα γκολ. Με εξαίρεση τον Γκούμα, όλοι οι υπόλοιποι κεντρικοί αμυντικοί είναι λίγοι και με ροπή στο εύκολο λάθος. Με άλλα λόγια δεν κάνουν για τον Παναθηναϊκό. Ο δε Σιμάο που είδα στο Κύπελλο δεν έχει σχέση με το άθλημα, ιδιαίτερα ως αμυντικό χαφ. Συνεχίζω να πιστεύω οτι με την προσθήκη 3 ποιοτικών παικτών στην άμυνα θα είχαμε φοβερές προοπτικές, αλλά τώρα είναι αργά. Έτσι ή αλλιώς, είμαστε μέσα στους στόχους και κερδίζοντας την ΑΕΚ-πράγμα δύσκολο-πατάμε κορυφή. Μακάρι οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Για τον Μυτόγκα, παρά την βελτίωση που παρουσιάζει, συνεχίζω να δυσανασχετώ κάθε φορά που τον βλέπω στην ενδεκάδα. Εύχομαι το γνώρισμα της ομάδας να διαλύει σε ένα βράδυ όσα χτίζει επί μήνες, να μην κάνει εκ νέου την εμφανισή του. Γιατί αυτό χωρίζει τις καλές-φιλότιμες ομάδες απο τις μεγάλες ομάδες.

Κυριακή, Νοεμβρίου 04, 2007

Περί Μπασινά

Σήμερα η αθλητική εφημερίδα Γάτα γράφει ότι ο Μπασινάς μάλλον δε θα επιστρέψει στην Παιανία, για τρεις λόγους:

- Στα κεντρικά χαφ είμαστε πλήρεις. Μάττος, Τζιόλης -που είναι μάλιστα αμυντικά χαφ- Καραγκούνης, Γκονζάλες -μόλις αποτραυματιστεί- και για το μέλλον ο Σιμάο. Θα προσέθετα το Λεοντίου, από τού χρόνου και μετά, ενώ Σιόντης και Κατράνας περιμένουν τη σειρά τους.

- Ο Τζίγγερ και η παρέα του δε θέλουν να θεωρηθούμε ομάδα... απόσυρσης Παναθηναϊκάρων.

- Ο Μπασινάς είναι πλέον κάποιας ηλικίας.
Τον θαυμάσαμε πρόσφατα με την Εθνική, είναι, κατά πάσα πιθανότητα, στην καλύτερή του φάση ως ποδοσφαιριστής, αλλά αυτό μόνο του λέει πως αν επιστρέψει θα επιστρέψει για το τώρα και όχι για το μέλλον.

Πάντα ήμουν μεγάλος θαυμαστής τού Μπασινά, αλλά η "πικρή" πραγματικότητα είναι ότι στη θέση που παίζει είμαστε πλήρεις. Ο Μάττος είναι και αυτός σπουδαίος παίκτης και, αν δεν κάνω λάθος, έχει συμβόλαιο μέχρι το 2010. Στον Τζιόλη πιστεύω πάρα πολύ και είναι σε μια ηλικία που πρέπει να παίζει τώρα. Επίσης είναι ψηλό παιδί και στα στημένα έχουμε πρόβλημα. Σε κατάσταση ανάγκης, η θέση μπορεί να καλυφθεί κι από τον Καραγκούνη. Όταν επιστρέψει ο Έκι, θα ψάχνουμε ποιόν να βγάλουμε.

Ο Μπασινάς είναι παίκτης ενδεκάδας, δεν μπορείς να τον φέρεις και να τού πεις να κάτσει στον πάγκο. Αν χρειαζόμαστε κάποιον παίκτη στη θέση που αγωνίζεται, χρειαζόμαστε παγκίτη κι όχι βασικό.
Παρόλα αυτά, αν και όταν ο Μπασινάς αποφασίσει να επιστρέψει στην Ελλάδα, δε θα ήθελα με τίποτα να καταλήξει σε κανένα γαύρο ή (δευτερευόντως) στην ΑΕΚ.

Δεν ξέρω, τείνω να συμφωνήσω ότι δεν τον χρειαζόμαστε, αλλά δυσκολεύομαι. Τι λέτε;