Δευτέρα, Οκτωβρίου 29, 2007

Να πούμε καμιά μαλακία να περάσει κι η ώρα:

1) Αν υπάρχει κάτι αληθινά αισιόδοξο είναι ότι σχεδόν κανείς δεν είναι αληθινά αισιόδοξος πως θα πετύχουμε κάτι φέτος. Μόλις αυτή η ομάδα κάνει να αισιοδοξήσει, εφησυχάζει και τρώει σφαλιάρες. Ας παραμείνουμε απαισιόδοξοι λοιπόν, μπας και γίνει κάτι.
2) Δημήτρη Σαλπιγγίδη, τι σου έχει κάνει ο Ανατολάκης και κάθε χρόνο τον διακορεύεις έτσι; Προσωπικά έχετε;
3) Πόσα γκολ μπορεί να φάει γνωστός διεθνής τερματοφύλακας μέσα σε 4 μέρες; 2; 4; 7;
4) Ποιός είναι ο κομμωτής του Αρκάδιου Μάλαρτζ και πώς καταφέρνει να είναι τόσο μοδάτος;
5) Γνωρίζει κανείς αν πουλιέται πουθενά η φανέλα GKALITSIOS;

Πέμπτη, Οκτωβρίου 25, 2007

Πες μας τι πίνεις...

Αγαπητέ Ζοσέ...δεν με αφήνεις να αγιάσω. Μία οι συγκλονιστικές εμφανίσεις της ομάδας, μία οι δηλώσεις σου, είσαι πρώτη είδηση. Κάλεσες λοιπόν τον κόσμο στο γήπεδο και αν δεν τους αρέσει το θέαμα-το ποιό?-να σας αποδοκιμάσουν. Μάλλον αγνοείς οτι για να έρθει ο κόσμος, πρέπει να κάνει τα εξής: Να δηλώσει τα στοιχεία του στους ταγματασφαλίτες της ΠΑΕ, να πληρώσει ένα διόλου αμελητέο ποσό για να έρθει στο πλέον απαρχαιωμένο γήπεδο με μηδέν ανέσεις, να αποκτήσει κίνητρο με βάση την ήττα στην Τριπολιτσά και το ντέρμπι με Βέροια-πώς?- να λησμονήσει την απουσία ποιτικών παικτών και την αλαζονική έως εχθρική συμπεριφορά του μαγαζάτορα. Συνήθως δε, όταν κάποιος θέλει τα λεφτά σου προσπαθεί, ανεξάρτητα με το προϊον που πουλάει, να είναι εξυπηρετικός και ευγενής. Στην περίπτωση του αφεντικού σου η ταλαιπωρία μέσω του Ζούλα Club είναι απίστευτη σε βαθμό που θα εγκληματούσε ο Ιώβ ενώ ο ίδιος, ως αυτοκράτορας-θεός, αντιμετωπίζει τον κόσμο της ομάδας ως υπανθρώπους. Και εκτός αυτών, σε ρωτώ καλέ μου Ζοσέ-δυστυχώς όχι Μουρίνιο....Θα μάθει μπάλα ξαφνικά ο Βύντρα? Ο Δημούτσος θα γίνει Ρομπίνιο ή έστω Γκαλέτι? Ο Τζιόλης θα γίνει κινητήριος μοχλός με κάθετες πάσες και βιρτουόζικες ενέργειες? Ο Μυτόγκας θα γίνει Πελέ μετά απο 3 χρόνια κακοποίησης του αθλήματος? Ο Νίλσον θα γίνει αριστεροπόδαρος- εκτός απο παίκτης της προκοπής- ή μήπως θα κόψει τις γκάφες ο Μόρρις? Θα βάλεις τον Ίβανσιτς με την προσδοκία να κάνει όσα αδυνατούν να κάνουν οι άλλοι ή θα επιλέξεις δυο κεντρικούς μέσους για τα άκρα, σκίζοντας όλα τα προπονητικά διπλώματα. Αν η ομάδα δεν τραβήξει θα σε βαρύνει το πάπλωμα στο πάγκο ή λες να κοουτσάρεις κιόλας? Και αν τελικά το αποτέλεσμα είναι το αναμενόμενο με βαση την πανδαισία ποδοσφαίρου που βλέπουμε 3 χρόνια τώρα απο τους τσουρουκάδες αυτούς, τι εννοείς ας μας αποδοκιμάσουν? Εννοείς να πηδάνε πάνω στον πάγκο ουρλιάζοντας όπως με την Λίτεξ? Εννοείς να γιουχάρουν μέχρι να κλείσει ο λαιμός τους? Μήπως εννοείς να το κάνουν οικόπεδο? Και σε τελική ανάλυση, εσύ λες μια μαλακία που δεν κοστίζει. Τον ρώτησες τον άλλον που θα φάει την ταλαιπωρία, που θα του ανέβει το αίμα στο κεφάλι, που θα βραχεί και θα ξεπαγιάσει, που θα χάσει 3 ώρες, για ποιό λόγο να τα κάνει όλα αυτά? Λόγω Παναθηναϊκοφροσύνης? Ας την βρεί πρώτα ο ραλίστας. Λόγω προσμονής? Τόσα χρόνια με την προσμονή τρεφόμαστε και κάθε φέτος και χειρότερα. Για να σκοτώσει την ώρα του? Μάλλον τα εγκεφαλικά του κύτταρα θα σκοτώσει. Εν ολίγοις μικρέ μου Σαουδαραβοκαταροπορτογάλε, όταν καλείς κάποιον πρέπει και κάτι να τον τρατάρεις. Εν φοντανάκι βρε αδερφέ, το κατιτίς του. Εσύ και ο Τζιγγεριακός μέχρι τώρα κερνάτε μόνο ντροπή και πίκρα. Εύχομαι να αλλάξει. Εύχομαι σήμερα να δούμε την Μπαρτσελόνα που έταζες ντάλα καλοκαίρι. Μέχρι τότε, καλύτερα να μασάς.

Y.Γ Το ατυχές σχόλιο με τον τελικό ΟΥΕΦΑ στα 100 χρόνια της ομάδας τι το ήθελες βρε κακομοίρη? Εδώ χάνεις από ομάδες Β' Εθνικής, αδυνατείς να κάνεις έστω και μία ευκαιρία για γκόλ, θες και τελικό ΟΥΕΦΑ? Είσαι καθόλου με τα καλά σου? Μήπως δεν έφερες μόνο κρασί απο το Οπόρτο? Λυπήσου μας άνθρωπε του θεού. ΗΜΑΡΤΟΝ. Και η μαλακία έχει όρια.

Δευτέρα, Οκτωβρίου 22, 2007

Ξέρω τι έκανες πέρσι το καλοκαίρι...

Μετά απο μία ακόμη μεγαλειώδη εμφάνιση της ταξιαρχίας του Ζοσέ, μπορούμε να αισιοδοξούμε οτι το 2013 εκτός απο γήπεδο (λέμε τώρα) μπορεί να δούμε και μπάλα. Ο αραβόφιλος μετρ της προπονητικής παρουσίασε κάτι ανάμεσα σε ποδοβόλλευ, κλωτσοπατινάδα, ποδόσφαιρο και μήλα. Ένα ολόκληρο ημίχρονο χωρίς υποψία ευκαιρίας. Ένα ολόκληρο ματς που χρειάστηκα πέντε καφέδες, 10 red bull και 30 γραμμάρια κόκα για να μείνω ξύπνιος. Αν αυτό Ζοσέ είναι το ποδόσφαιρο που γνωρίζεις, εάν αυτά τους μαθαίνεις απο το καλοκαίρι έως σήμερα, τότε ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έχει δεί ο κόσμος είναι ο Γρίμπιλας. Και καλά την ελληνική γλώσσα δεν την μιλάς, συνεπώς δεν πιάνεις τα καντήλια και τα εξαπτέρυγα που ακούς σε κάθε ματς, αλλά τηλεόραση βλέπεις. Αυτόν τον Καραγκούνη στα πλάγια γιατί τον βάζεις και τον εκθέτεις τον χριστιανό? Αυτό το κορμί λαμπάδα, το σέξι αγόρι με τη στέκα, τον διάδοχο όχι απλά του Ζαγοράκη αλλά του Μάουρο Σίλβα, τι τον βάζεις? Δεν βλέπεις οτι σέρνεται? Πέρνα τον Καραγκούνη εκεί που παίζει απο βρέφος-δηλαδή στον άξονα-και βρες άλλη λύση για τα άκρα απο το ποιοτικό σου ρόστερ(χα χα χα, καλό ε????). Αυτό αγόρι μου δεν είναι μπάλα, είναι βιασμός του αθλήματος και των τηλεθεατών. Βέβαια θα μου πείς αυτούς έχεις, με αυτούς παίζεις. Καμία αντίρρηση αλλά πρώτον εσύ τους επέλεξες ή τους δέχτηκες χωρίς δυσφορία, και δεύτερον εσύ άρχισες να τάζεις -σαν άλλος Μαυρογιαλούρος- μπαλάρα με θέαμα και γκολ. Δεν είχες δεί άραγε τι μπαλαδόρους θα έχεις υπό τις οδηγίες σου ή απλά διάβασες το χαρτάκι που σου δώσανε? Όπως και να έχει, αυτό το πράγμα δεν βλέπεται και δεν είναι Παναθηναϊκός. Αν δε, περιμένετε να γεμίσετε την Λεωφόρο με αυτό το ποδοσφαιρικό τρολ, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσετε την πολιτική σας στα εισιτήρια. Με 10 ευρώ αμοιβή για την υπομονή και το ψυχολογικό αυτομαστίγωμα, μια κόκα-κόλα και ένα call-girl για επιτόπια ανακούφιση...μπορεί και να χαραμίσει κάποιος τον χρόνο του.

Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2007

KOYTOXOΡΤΟΣ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Μετά απο τις συγκινητικές παραινέσεις των μελών του μπλογκ, επανέρχομαι στον επικοδομητικό σχολιασμό των Παναθηναϊκών δρώμενων. Τα ανώνυμα σχόλια δεν επιτρέπονται πλέον, ώστε να είναι εύκολος ο αποκλεισμός ατόμων που διατυπώνουν προσβλητικά σχόλια. Όλες οι απόψεις είναι καλοδεχούμενες, άλλωστε η πλήρης ταύτιση απόψεων θα ήταν ανιαρή. Ευχαριστώ άπαντες για τα καλά τους λόγια. Προς αποφυγή παρερμηνειών, δεν είμαι-ούτε το παίζω-έξυπνος, επαναστάτης, παντογνώστης ή ηγέτης. Είμαι απλά άρρωστος Παναθηναϊκός που αγωνιά για την τύχη της ομάδας του. Θα είμαι ο πρώτος που θα επαινέσει τον ραλίστα αν η ομάδα ορθοποδήσει. Έως τότε, θα ασκώ κριτική για την κατάντια της ομάδας. Τσάτσος δεν ήμουν, ούτε θα γίνω. ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΔΕΡΦΙΑ!!!

Τρίτη, Οκτωβρίου 16, 2007

Διάγγελμα Κώστα Σκανδαλίδη

Έχοντας την ατυχία να υφίσταμαι την γκρίνια του Κουτόχορτου για την ομάδα χρόνια πριν ανοίξει το μπλογκ, μπορώ να κατανοήσω ότι συχνά - πυκνά είναι ο ορισμός του σπασαρχίδη.
Από εκεί και πέρα, οτιδήποτε άλλο ακούγεται και λέγεται εις βάρος του είναι προφανώς και άκυρο και λάθος και ώρες - ώρες χυδαίο.
Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες το διαγωνισμό τσατσομαχίας μεταξύ συγκεκριμένων στηλών του Ντέρμπυ και της Πράσινης.
Εκεί είναι άνθρωποι με συγκεκριμένα συμφέροντα, άνθρωποι που βιοπορίζονται από το ποδόσφαιρο.
Εκεί έχουν νόημα οι αντιαισθητικοί τσακωμοί τους.
Εμείς ρε παιδιά εδώ απλά Παναθηναϊκοί είμαστε, δεν βιοποριζόμαστε από το παναθηναϊκιλίκι, κι αν φτάσουμε να τη λέμε ο ένας στον άλλο σε ηθικό επίπεδο χάνει το νόημα η ιστορία.
Κουτόχορτε, αν φύγεις το μπλογκ θα μαραζώσει. Στ' αλήθεια όμως.
Γονυκλινής σε παρακαλώ να γυρίσεις πίσω και να συνεχίσεις να μας σπας τα αρχίδια με τη γκρίνια σου :)
Και για να είμαστε και λίγο δίκαιοι, ζούμε σε χρόνια που αν μη τι άλλο η γκρίνια για την πορεία της ομάδας και τις επιλογές της διοίκησης είναι εντελώς δικαιολογημένη.

Αποχώρηση

Έχοντας ακούσει τα άπειρα λόγω της κριτικής που ασκώ στην διοίκηση για την κατάντια της ομάδας, συμπεριλαμβανομένων υπαινιγμών για την ηθική μου υπόσταση και περί εξυπηρέτησης συμφερόντων, αποχωρώ απο το blog. Μακάρι η ομάδα να βρεί τον δρόμο της αν και δεν το βλέπω πιθανό. Τουλάχιστον όχι με την παρούσα πολιτική της διοίκησης. Να θυμάστε οτι η ομάδα που υποστηρίζετε είναι τεράστιο μέγεθος με μεγάλη ιστορία. Όντας το τελευταίο μου σχόλιο στο παρόν ιστολόγιο, θα κάνω μια συνοπτική σύγκριση του Παναθηναϊκού που θυμάμαι, με αυτόν που κάποιοι ανέχονται-δεν πάω σε ομάδα Γουέμπλεϊ, είναι ιεροσυλία.

Τερματοφύλακας: Μάλαρτζ - Μήνου, Σαργκάνης, Βάντσικ, μέλος.
Δεξί μπακ: Βύντρα, Νίλσον - Χατζηαθανασίου, Αποστολάκης, Γ.Σ Γεωργιάδης, Γιούρκας.
Αριστερό μπακ: Σέριτς, Δάρλας - Καρούλιας, Καπουράνης, Φύσσας, Μινχ
Κεντρικός αμυντικός/λίμπερο: Μόρρις - Κυράστας, Ζάετς, Μαυρίδης, Χένρικσεν, Ουζουνίδης.
Στόπερ: Σαριέγκι, Ενακαρίρε - Καψής, Καλιτζάκης, Κυργιάκος, Βόκολος.
Κέντρο: Μάτος, Ίβανσιτς, Καραγκούνης, Νίνης, Έκι, Ρομέρο, Τζιώλης.
Ρότσα, Αντωνίου, Γεωργακόπουλος, Μίκλαντ, Μικάελσεν, Κόλλκα, Μάρκος, Δώνης, Μπασινάς, Ασάνοβιτς, Λιβαθηνός, Γ.Χ Γεωργιάδης, Μπορέλι, Σόουζα, Βλάχος, Γεωργαμλής, Μαραγκός.
Επίθεση: Σαλπιγγίδης, Παπαδόπουλος, Εντόι, Μάντζιος.
Σαραβάκος, Βαζέχα, Δημόπουλος, Λυμπερόπουλος, Ολισαντέμπε, Βλάοβιτς, Κύπριος, Γαλάκος, Ντόκεν.

Προφανώς οι τωρινοί σας αρέσουν καλύτερα. Να είστε πάντα καλά.

Υ.Γ Για κάποιους ηλίθιους, υπενθυμίζω οτι οι ανωτέρω παίκτες επί ιδιοκτησίας Βαρδινογιάννη ήρθαν. Άρα δεν είναι θέμα αντιπολίτευσης σε κάποιον. Απλά ο συγκεκριμένος Βαρδινογιάννης (Τζίγγερ) είναι άσχετος και επικίνδυνος και κυρίως...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

Δευτέρα, Οκτωβρίου 15, 2007

Είναι αργά για δάκρυα...Ζοσέ

Τι μας είπε λοιπόν ο προπονηταράς μας? Ότι έχουμε χειρότερο υλικό απο την Γαβριέλα, που έδωσε πολλά λεφτά για μεταγραφές. Αν σου πήρε 2 μήνες για να δείς το προφανές, δεν αναρωτιέμαι πλέον γιατί κοιμάσαι στον πάγκο και δεν έκανες ούτε μία σωστή αλλαγή στην Τρίπολη. Είσαι λίγο αργός αλλά τα πιάνεις. Το εντυπωσιακό όμως φίλε Ζοσέ, Χοσέ ή όπως αλλιώς σε φωνάζαν στην αραπιά απ' όπου μας ήρθες ως Μεσσίας, είναι οτι πιστεύεις πως η ομάδα σου έκανε μεταγραφές. Βέβαια σε κατανοώ γιατί πριν μερικούς μήνες θεωρούσες παίκτες τους Βεδουίνους, δεν θα θεωρείς λ-ο-γ-ι-κ-ό-τ-α-τ-α ποδοσφαιριστή τον Ενακαρίρε ή τον Βάσκο αυτονομιστή? Το ακόμα όμως πιο εντυπωσιακό, είναι οτι κλαίγεσαι ενώ δεν σε είδαμε ή ακούσαμε το καλοκαίρι να παραπονιέσαι. Δέχτηκες τα πανέρια χωρίς ίχνος προβληματισμού και μάλιστα έκανες προγραμματικές δηλώσεις για Μπαρτσελόνα που θα δούμε στο γήπεδο (πλουραλισμό επιθέσεων, κατοχή μπάλας, γρήγορη ανάπτυξη, πολλά γκολ κτλ). Μάλλον έχεις φέρει καμιά εικοσαριά κάσες απο το φημισμένο κρασί του Οπόρτο και ήσουν σε παράλληλο σύμπαν. Οι σωστοί και μεγάλοι προπονητές κύριε Λόρενς του Κατάρ, όταν η ομάδα χρειάζεται παίκτες τους απαιτούν. Δεν περιμένουν τι τζόκερ θα χτυπήσει ο Βόσνιος Βελζεβούλ με την λογική της φτήνιας. Όταν βλέπουν οτι το υλικό τους είναι για τα μπάζα, απαιτούν παίκτες συγκεκριμένης ποιότητας για συγκεκριμένες θέσεις. Αν κάτι τέτοιο δεν γίνει, προκειμένου να μην διακινδυνέψουν το όνομά τους (που ΔΕΝ διαθέτεις), αποχωρούν με συνοπτικές διαδικασίες. Εσύ όμως δύσμοιρε, οικειοθελώς, έγινες ο απόλυτος προστατευτικός σάκος για τον ραλίστα και την παρέα του. Άσε λοιπόν το τι μεταγραφές έκανε η Γαβριέλα, και πες μας που βρήκες όλους αυτούς τους απίθανους άμπαλους και επίσης πως κράτησες τα λοιπά παλτά που βρήκες (Σέριτς, Βύντρα, Ρομέρο-είναι πολλά μην τα πώ όλα). Επιπλέον κακόμοιρε προπονητάκο, υπέπεσες σε τρομακτικό ολίσθημα και η παρέλαση δεν βλέπω να σε βρίσκει στον Τζιγγεριακό. Ποιό είναι αυτό? Απλούστατα ξεμπρόστιασες το αφεντικό σου το οποίο πιστεύει 1) ότι είναι απόλυτα επιτυχημένος 2) ότι οι πάικτες που έφερε είναι Πελέ και κάνουν διαφορά και 3) ότι έχει το αλάθητο του Πάπα και βεβαίως δεν του αρέσει η κριτική. Μικρέ μου και ανυποψίαστε Πορτογάλε....δεν ήξερες, δεν ρώταγες??? Και κυρίως...τα έβλεπες, δεν μίλαγες???

5 γκολ σε 9 λεπτά

Δεδομένου ότι το blog τούτο ασχολείται -εκτός από την Πανάθα- και με το μεξικάνικο σινεμά, ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω φύλλο αγώνος:

Θρασύβουλος – Αγιος Δημήτριος 3-2
(85' Μπαριέντος, 87' Ρόκας, 93' Αναστασάκος - 86' Πέτκοβιτς, 91' Ζαίμι)
(από contra.gr)

Και ερωτώ εγώ ο αδαής: από το 88' μέχρι το 90' τι κάνανε τα παλικάρια, απεργία;!

Όπως και να έχει, ελπίζω να ήταν κάποιος scout τής Πανάθας σε αυτόν τον αγώνα, μήπως τσιμπήσουμε κανένα ταλεντάκι για την ταλαίπωρη αμυντική μας γραμμή.

Παρασκευή, Οκτωβρίου 12, 2007

Ζήτω η τρέλα...

Όσα ακούσαμε χτες απο τον ραλίστα είναι αστεία έως φαιδρά...Ο άνθρωπος στερείται λογικής και σοβαρότητας. Μίλησε για άνοιγμα μελών στον Ερασιτέχνη. Για να προσπαθήσει, με τον ίδιο τρόπο που πήρε την ΠΑΕ, να χωθεί και να τα διαλύσει όλα? Αν θέλει μέλη, ας ανοίξει τον δρόμο προς την ΠΑΕ. Αλλά βέβαια στο μπακαλικάκι του δεν χωράνε παρείσακτοι. Μίλησε για βοήθεια στον Ερασιτέχνη. Ο ίδιος άνθρωπος που έχει διαλύσει το ποδοσφαιρικό τμήμα, που κάνει μεταγραφές της πλάκας, που έχει αποκαρδιώσει κάθε Παναθηναϊκό φίλαθλο, η οικογένεια που αριθμεί 7 μόνο πρωταθλήματα σε 28 χρόνια ιδιοκτησίας...αυτός θα σώσει τον Ερασιτέχνη? Καλά είμαστε σοβαροί? Σε ποιούς νομίζει οτι απευθύνεται, σε κρετίνους? Δεν αναλύω περαιτέρω τα λεγόμενά του, είναι ανάξια σχολιασμού. Για μένα ο Τζιγγεριακός τελείωσε. Δεν πρόκειται να ξαναπάω στο γήπεδο και θα σαμποτάρω κάθε προϊόν ή υπηρεσία της οικογένειας. Αν την προτροπή μου μιμηθούν και άλλοι, ίσως επιτέλους απαλλαγούμε απο τον ανίκανο δυνάστη. Η μαζική κατακραυγή σε κάθε ευκαιρία και η μόνιμη αποχή απο το γήπεδο είναι η μόνη λύση. Άλλωστε να πάει κάποιος να δεί τι??? Τους παικταράδες που έχουμε? Την μπαλάρα που παίζουμε? Την γηπεδάρα που έχουμε? Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι πουλάει ο κύριος...Έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλα. Δεν είναι θέμα εκτίμησης, είναι απλή στατιστική απεικόνιση. Άδειο ρόστερ, άδειες καρκίδες, άδειες καρδιές, άδεια τροπαιοθήκη. Το σήμα και τα υπόλοιπα ανήκουν στον Ερασιτέχνη. Ας πάρει λοιπόν τα δικαιώματα ο Ερασιτέχνης και ας ιδρύσει τον Παναθηναϊκό 1908. Θα περιμένουμε 5 χρόνια μέχρι την Α Εθνική αλλά η χούντα τους δεν θα περάσει. Ας μείνει ο ραλίστας με σήμα την μούντζα για την ΠΑΕ που διαχειρίζεται και γήπεδο το ΟΑΚΑ. Εμείς με λαϊκή συμμετοχή και μέλη, το ίδιο σήμα και καταστατικό, ας φτιάξουμε τον νέο Παναθηναϊκό. Η Λεωφόρος ανήκει πάλι στον Ερασιτέχνη. Ακραίο? Σίγουρα. Αλλά δεν πάει άλλο. Ο κύριος θέλει νέο γήπεδο το οποίο θα βασιστεί σε περιουσιακό στοιχείο άλλου (Ερασιτέχνη) και χρηματοδότηση του κράτους. Σοβαρά? Ε δεν μου φτιάχνεται και μένα ένα, να παίζουμε με τα φιλαράκια? Θέλει σύγχρονο γήπεδο για να παίζει η υπερομάδα που έχει φτιάξει, ή μήπως για να βγάλει και άλλα φράγκα μπας και δώσει κανά ψίχουλο για μεταγραφές? Μήπως για να πάρει άλλα 4 πρωταθλήματα στα επόμενα 30 χρόνια? Ο Παναθηναϊκός είναι στην καρδιά και όχι στην τσέπη. Ξαναλέω κανείς γήπεδο. Και πιστέψτε με, είμαστε πολλοί. Ο κόσμος αηδίασε πλέον, κουράστηκε. Και μια κύριε που δεν πουλάς, δυο είναι τα τινά. Η τελικά θα πουλήσεις ή θα βάλεις λεφτά. Πάντως αυτό το ξεφτιλίκι δεν θα συνεχιστεί. Τουλάχιστον όχι με την ανοχή ή την συμμετοχή μας. Καληνύχτα ραλίστα, καληνύχτα.

Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2007

Ο 'ενιαίος και αδιαίρετος ΠΑΟ' διαιρείται για να πάει στα δικαστήρια


Άπλωσε χείρα βοηθείας, αλλά δεν θα είχε και κανένα πρόβλημα να σπάσει το σκοινί. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ήταν Dr. Jekyll και Mr. Hyde απέναντι στον ερασιτέχνη στην ίδια συνέντευξη Τύπου. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, αφού έδωσε διευκρινήσεις σχετικά με την Ticket Club και τη Λεωφόρο, αναρωτήθηκε "τι είναι ο ερασιτέχνης; Λαϊκό δικαστήριο" και κάλεσε τον Θανάση Γιαννακόπουλο να λυθεί το πρόβλημα δικαστικά. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι "η ΠΑΕ δεν πωλείται. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες", ενώ έκανε δημόσια κριτική για τον τρόπο που διοικείται ο ερασιτέχνης. Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να δηλώσει την παρουσία του για τα μικρά τμήματα και την ελπίδα να προχωρήσουν όλοι ενωμένοι για το γήπεδο "το οποίο είναι εκτός χρονοδιαγράμματος, αλλά στο σωστό δρόμο".

(Συνέχεια)

Τετάρτη, Οκτωβρίου 10, 2007

Αντιαισθητική

Στο πάνω μέρος του πρωτοσέλιδου πληροφορούμαστε ότι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος είναι σκασμένος με τον Ρεχάγκελ και ότι δεν κρύβει τη δυσφορία του που σταμάτησε να καλείται στην Εθνική.
Υπάρχει το ενδεχόμενο το θέμα να προέρχεται επειδή ο δημοσιογράφος της εφημερίδας μύρισε τα νύχια του.
Υπάρχει όμως ένα -αρκετά πιθανότερο- ενδεχόμενο ο δημοσιογράφος της εφημερίδας να μην μύρισε τα νύχια του και όντως ο Δημήτρης Παπαδόπουλος να δυσφορεί.
Αν ισχύει το δεύτερο ενδεχόμενο, αν αυτή είναι η νοοτροπία και η αυτογνωσία του Δημήτρη Παπαδόπουλου, δίπλα στους Κερκυραίους και στους Τριπολιώτες θα έρθουν να προστεθούν ευτυχισμένοι κάτοικοι πολλών άλλων πόλεων, κωμοπόλεων και ενδεχομένως και χωριών.
Δημήτρη Παπαδόπουλε του «ευρωπαϊκού χατ τρικ» έχεις ή δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι η απόδοσή σου ένα χρόνο τώρα είναι αντιαισθητική; Έχεις ή δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι είσαι η πριμαντόνα μιας ομάδας που έχει προλάβει να χάσει από όλους; Έχεις ή δεν έχεις λίγη τσίπα πάνω σου;
ΥΓ1 Τιμή και δόξα στον ελληνικό αθλητικό Τύπο, στα λαγωνικά αυτά του ρεπορτάζ, που δεν βρήκαν να δημοσιεύσουν τη σύμβαση ΠΑΕ- Ερασιτέχνη, για να καταλάβουμε τελικά και μεις τι ακριβώς προβλέπεται για το 10% το εκ του νόμου, τι για το 15% το της ενοικίασης του γηπέδου και τι για το γκαραντί των 300.000 ευρώ το χρόνο. Δεν πειράζει παιδιά. Κάντε ρεπορτάζ για τα οικογενειακά διπλά και γράφτε στήλες αναλύοντας περισπούδαστα ό,τι βλέπουμε όλοι μας.
ΥΓ2 Όπως και να 'χει, προφανώς μετά την κήρυξη του εμφυλίου πολέμου δεν θα επακολουθήσει ειρήνη, αλλά το κύριο μέτωπο των εχθροπραξιών για το θέμα του νέου γηπέδου.
ΥΓ3 Τέλος, το πιο απολαυστικό κομμάτι της όλης υπόθεσης είναι οι αλληλοκατηγορίες περί τσατσοσύνης μεταξύ «Πράσινης» και «Ντέρμπυ». Μην αγχώνεστε παιδιά. Τσάτσοι είστε και οι μεν και οι δε. Ξεφτίλες δηλαδή.

Δευτέρα, Οκτωβρίου 08, 2007

Βάλε όλο το Ticket Club στον κώλο!!!

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ...Αυτές είναι εμφανίσεις...Αυτά ειναι αποτελέσματα...Αυτή είναι βελτίωση και άνοδος...Αυτοί είναι παίκτες που κάνουν την διαφορά...Αυτό είναι το εξάμβλωμα που μας προσφέρει ο ραλίστας στα 100 χρόνια του συλλόγου. Αυτή η ομαδούλα με τα πράσινα που κάνει τον Αστέρα Τρίπολης-και κάθε υποβιβασμένο, νεοφώτιστο, άσχετο, μικρό, άπειρο και φτωχό-να μοιάζει με Μίλαν. Η ανάλυση του ματς είναι ανούσια. Μια ομάδα που έπαιζε Α Εθνική για πρώτη φορά, μια ομάδα με 15 νέους παίκτες, μια ομάδα που δεν είχε σκοράρει στις 3 πρώτες αγωνιστικές κέρδισε-ποιόν?ποιόν?-τον Παναθηναϊκό!!! Δυστυχώς δικαιώνομαι και αν νομίζετε οτι το απολαμβάνω έχετε λάθος. Είμαι απίστευτα οργισμένος σε βαθμό που αναρωτιέμαι αν αξίζει να χαλάω την υγεία μου για το μαγαζάκι/μπακάλικο του ραλίστα. Μήπως φταίει ο Γιαννακόπουλος ρε παραπληγικέ για τα χάλια τα χτεσινά? Μήπως φταίνε οι φίλαθλοι κύριε σωφέρ που η ομάδα δεν έχει ούτε έναν καλύτερο τεχνικά απο τους λατίνους του Αστέρα? Μήπως φταίει ο διατητής κύριε Πρόεδρα που έχεις για μπακ τον Βύντρα που δεν πούλησες για 1.8 εκ ευρώ? Μήπως φταίνε οι εσωχθόνιοι ή οι υποχθόνιοι (μεγάλε Φουράκη) ρε εγκάθετε που αυτή η καρικατούρα ομάδας αδυνατεί να κάνει ευκαιρία, πόσο μάλλον να παίξει μπάλα? Πεσέϊρο...άντε αγόρι μου στην Σαουδική Αραβία να προπονείς στο Πρωτάθλημα Βεδουίνων. Που είναι το ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας? Που είναι η μη προβλέψιμη ανάπτυξη?-βέβαια έχεις δίκιο ΤΕΤΟΙΟ ΑΙΣΧΟΣ ήταν πραγματικά απρόβλεπτο. Που είναι τα μεγάλα σκορ και το θεαματικό ποδόσφαιρο? Μία απο τα ίδια και φέτος. Η γνώμη μου και προτροπή μου...ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ. ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ. Αυτό το αίσχος ούτε βλέπεται, ούτε αντέχεται. Βάλε όλο το Ticket Club στον κώλο...αυτόν που σου γλύφει η Ντέρμπι και οι Γκοντζό-Κόντηδες.

Crossfire

Άντε τώρα, να είσαι ο Τζίγγερ και να ξέρεις ότι αυτή την Δευτέρα θα έχεις να αντιμετωπίσεις τον Θανάση Γιαννακόπουλο στη συνεδρίαση του Ερασιτέχνη και το νέο πυρινοπύρινο ποστ του Κουτόχορτου για το Έπος της Τριπόλεως.
Κουράγιο, Γιάννη.

Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2007

ΠΑΥΛΟ ΒΓΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΙΟ...

Παύλο πάρε ξεκάθαρη θέση. Πες "Εγώ δεν αντέχω την κατάντια της ομάδας, πόσα θέλετε κύριε για να μας απαλλάξετε απο την παρουσία σας"?

Όσο για το πάπλωμα...ποιός είναι κιμπάρης, ανοιχτοχέρης, πετυχημένος και μάγκας είναι γνωστό. Ποιός είναι τσιφούτης, ευρωφονιάς και άχρηστος είναι επίσης γνωστό. Ποιός βγάζει απο την μύγα ξύγκι, ποιός μειώνει μόνος του τα πριμ, ποιός αυξάνει τις τιμές στα ΠΑΝΤΑ, ποιός μειώνει το μπάτζετ κτλ είναι επίσης γνωστό. Και κάτι τελευταίο... Ας καταλάβουν οι όψιμοι Παναθηναϊκάρες της ΠΑΕ, οτι η πορεία, οι επιτυχίες και η αγάπη των Γιαννακοπουλαίων για τον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να σβηστεί, να κηλιδωθεί ή να αμφισβητηθεί με τα κουρελόχαρτα ανακοινώσεων που βγάζουν. Τους κυρίους Γιαννακόπουλους τους ξέρουμε χρόνια κύριοι...πολλά χρόνια τώρα. Ήταν ΠΑΝΤΑ εκεί. Έχουν μοχθήσει για τον Παναθηναϊκό, στις ερασιτεχνικές εποχές έχουν χαρίσει λεφτά στην ομάδα χωρίς κανένα όφελος, στην εποχή μπάσκετ μάτωσαν οικονομικά πάλι χωρίς οικονομικό όφελος ή προσδοκία και μας έχουν χαρίσει ανείπωτες στιγμές ευδαιμονίας. Είναι γνωστοί και παραδοσιακοί Παναθηναϊκοί. Έχουν ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ με έργα και την αγάπη τους για την ομάδα και την ικανότητά τους.

Είστε απίστευτα λίγος, μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ, κύριε Τζίγγερ για να πιάνετε στο στόμα τους αδελφούς Γιαννακόπουλους.

Πέμπτη, Οκτωβρίου 04, 2007

ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Το σωτήριον έτος 2007 επί προεδρίας Ιωάννη Βαρδινογιάννη, κατά κόσμον Τζίγγερ, Ραλίστα ή απλώς ΜΑΛΑΚΑ, την ίδια ώρα που η ομάδα του Παναθηναϊκού δεν έχει γήπεδο, βγαίνει κάθε χρόνο 3η στο πρωτάθλημα, δίνει μτέρμπι με Ζαπορίζιες και Αρτμέντιες στην Ευρώπη και βλέπει το Champions League απο την ΝΕΤ, παρουσιάζει το πιο φτηνό υλικό που είχε ποτέ ενώ διέθεσε δυο μισθούς δημοσίου υπαλλήλου για μεταγραφές, οι φίλαθλοι απέχουν αηδιασμένοι λόγω της πολιτικής, των οικτρών αποτελεσμάτων και εμφανίσεων, οι αντίπαλοι ενισχύονται με μεταγραφές εκατομμυρίων ευρώ...η Γαβριέλα έκανε διπλό στην Ευρώπη. Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός λαός απώλεσε και το τελευταίο ατού που είχε έναντι των απογόνων του στόλου. Η ώρα που φοβόμασταν ήρθε. Το 8ο θαύμα έγινε. Θλίψη και οργή. Δεν γράφω άλλο...

Τρίτη, Οκτωβρίου 02, 2007

Πώς να κρατήσεις τη Λεωφόρο (μισο)άδεια

Μετά από πολύ καιρό αποφάσισα να ποστάρω σχετικά με κάτι το οποίο δεν άπτεται αγωνιστικών θεμάτων. Άλλωστε, σε ότι αφορά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ έχω πάνω-κάτω καλυφθεί από τα σχόλιά σας. Επιγραμματικά θα πω ότι η εικόνα μας ήταν ψιλο-χοντρο-χάλια, χωρίς να σημαίνει ότι δεν προσμένω κάτι καλύτερο στο μέλλον.

Γράφω -αγανακτισμένος ακόμα- έχοντας από πρώτο χέρι βιώσει την αλλοπρόσαλλη διαδικασία διάθεσης και πώλησης εισιτηρίων, που όπως γνωρίζετε, προϋποθέτει εγγραφή στο ticketclub. Αποφάσισα να πάω γήπεδο μετά από καιρό, μαζί με ένα φίλο που δεν είναι καν Παναθηναϊκός. Αντιπαρέρχομαι το γεγονός ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν αναγκασμένος να παραχωρήσει ΟΛΑ του τα προσωπικά δεδομένα σε μια Ανώνυμη Εταιρία (και όχι σε μια κρατική αρχή όπως προβλέπει το Σύνταγμα) για να παρακολουθήσει -ίσως για μία και μοναδική φορά- τον αγώνα μιας ομάδας της οποία δεν υποστηρίζει καν.

Η εγγραφή στο εν λόγω club (μέσω internet, fax και τηλεφώνου) ήταν από μόνη της ένα project που μου έφαγε τη μισή Παρασκευή, παρότι ήμουν ιδιαίτερα απασχολημένος στη δουλειά. Δεν μπορεί κάποιος να συμπληρώσει και να στείλει την αίτηση online, παρά μόνο να κατεβάσει τη δήλωση, να την εκτυπώσει, να τη συμπληρώσει και να τη στείλει με fax. Κατόπιν, όπως τηλεφωνικά μου διευκρίνησαν, πρέπει να περιμένει κανα δύωρο και να ξανατηλεφωνήσει για τα εισιτήρια μέχρι να έχει βγει ο κωδικός μέλους του. Έτσι και έκανα, μόνο που όταν πήρα τηλέφωνο το fax μου είχε παραπέσει και αναγκάστηκα να επαναλάβω τη διαδικασία. Προς τιμήν τους με πήραν αυτοί στο κινητό για τα περαιτέρω. Η κοπέλα μού έδωσε κάποιες συμβουλές επιλογής της θύρας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν γνωρίζει ακριβώς τις θέσεις. (Αποτέλεσμα αυτού, οι θέσεις 1 και δύο στη θύρα 6, στο πέταλο, να έχουν οπτική εικόνα του μισού μόνο γηπέδου !!!!, αφού τα διαχωριστικά κιγκλιδώματα της Θύρας έκρυβαν το ένα τέρμα και το μισό αγωνιστικό χώρο στα δεξιά όπως κάθεσαι.)

Αυτό λοιπόν ήταν το προϊόν που αγόρασα από τη διοίκηση της ΠΑΕ, χωρίς να το γνωρίζω εκ των προτέρων ασφαλώς. Δεν τελειώνει το θέμα όμως εκεί. Μέχρι να αντικρύσω την προνομιακή μου θέση μεσολάβησε ένας μικρός Γολγοθάς, μιάμισι ώρα ταλαιπωρίας, καθότι έπρεπε να παραλάβω το προπληρωμένο μέσω κάρτας εισιτήριό μου πριν την έναρξη του αγώνα. Και πού το πρόβλημα, θα αναρωτηθεί ο αδαής καταναλωτής, ο οποίος έχει ακολουθήσει πλείστες φορές την απλή διαδικασία για να πάει σινεμά στο Village, στο Odeon κλπ. Εμ, εδώ είναι ΠΑΕ Παναθηναϊκός, και οι διαδικασίες ξεκινούν εκεί που τελειώνει η λογική: Τα εκδοτήρια του γηπέδου σταματούν στις 3 η ώρα ( με τον αγώνα να ξεκινά 7) για λόγους ασφαλείας. Πάσο. Από τις τρεις και μετά λειτουργεί το εκδοτήριο στο ξεν. Ζαφόλια, όπως είχα ενημερωθεί. Μπορούσα να επιλέξω εγώ το πού θα πάω. Πολύ ωραία.

6 παρά βρισκόμασταν στο Ζαφόλια, για να αντικρύσουμε μέγα πλήθος να περιμένει πίσω από κλειστές πόρτες, οι οποίες άνοιγαν ανά τρίλεπτο και ένας αγενής πορτιέρης ούρλιαζε τα επώνυμα δύο τριών ατόμων, τα οποία και προχωρούσαν μέσα. Οι υπόλοιποι απλά διαγκωνίζονταν με αδημονία, κάποιοι μουρμούριζαν, κάποιοι διαμαρτύροναν και κάποιοι συμπλήρωναν αιτήσεις για την ticketclub πάνω στην πλάτη του μπροστινού τους. Ναι, σωστά καταλάβατε: Το 90% των συγκεντρωμένων γραφόντουσαν εκείνη τη στιγμή μέλη, έδιναν μέσα τις αιτήσεις και μετά περίμεναν να ακούσουν το όνομά τους για να περάσουν μέσα για εισιτήριο. Δεν μπορεί, είπα στο φίλο μου. Εμείς είμαστε μέλη, έχουμε πληρώσει, είμαστε σε άλλη κατηγορία. Αμ δε. Εκεί και μεις, εν μέσω του ανυπόμονου όχλου, περιμέναμε να μπούμε μέσα, φωνάζοντας (μαζί με καμιά δεκαριά άλλους) ότι απλά θέλουμε να παραλάβουμε το ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ εισιτήριό μας.

- Να περιμένεις, η μόνιμη επωδός του αγενέστατου πορτιέρο, λες και μιλούσε στο συντρόφι του από τη Θ 13. Μετά από πολλά, άρχισαν να βάζουν ανά 5 και εμάς με τα προπληρωμένα εισιτήρια. Στο μίζερο μικρό καμαράκι όπου 3 υπολογιστές ήταν στη διάθεση των υπό εγγραφή μελών και ένας στη διάθεση των μελών. .. Περιμέναμε τουλάχιστο μισή ώρα, υπομένοντας την αγενή συμπεριφορά των -εξουθενωμένων η αλήθεια είναι- υπαλλήλων. Τελικά το μαγικό -προσωποποιημένο- χαρτάκι εκτυπώθηκε, με το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό ταυτότητας επάνω. Χαρούμενος που γίναμε Αγγλία, κίνησα βιαστικά για το γήπεδο, μια και έμενε ένα τέταρτο για να αρχίσει το ματς. Δεν μπορώ να πω ότι δεν λυπήθηκα τον κάθε ατυχή οπαδό που αγνόησε το γεγονός ότι το ματς μεταδιδόταν τηλεοπτικά και αποφάσισε να πάει να δει Πανάθα. Τελικά η έναρξη -ίσως και το ημίχρονο- θα τον βρήκε εκεί, στην είσοδο της μίζερης κάμαρας του Ζαφόλια, κάθιδρο, εξοργισμένο και συφιλιασμένο που δεν έμεινε σπίτι να το δει και να πιει και μια μπυρίτσα από τον καναπέ του. Είμαι δε σίγουρος -έτσι θα έκανα και γω- ότι πολλοί θα προτίμησαν τελικά τη θαλπωρή του σπιτιού ή την άνεση της διπλανής καφετέριας και θα λάκισαν λίγο πριν αρχίσει η αναμέτρηση.

Και τους καταλαβαίνω. Και δεν τους αδικώ. Και σιχτίρισα την ώρα και τη στιγμή που ακούμπησα τα ευρά μου, που αφιέρωσα τόσο χρόνο από τη ζωή μου για να βλέπω το κιγκλίδωμα της Θ5 και ολίγο από γκαζόν... Ευτυχώς που η θύρα ήταν μισοάδεια και μετακινηθήκαμε όλοι πιο πάνω για να βλέπουμε. Μεταξύ σοβαρού και αστείου, προσευχήθηκα με το φίλο μου να μην πετάξει κανείς στο Βύντρα κανένα αντικείμενο από τη ΔΙΚΗ ΜΑΣ θέση και τραβάνε εμάς σε καμιά αστυνομία, επειδή-θεωρητικά- εκεί ήταν το κάθισμά μας. Ποτέ δεν ξέρεις, ειδικά τώρα που γίναμε Αγγλία....