Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2006

Τζίγγερ ευκαιρία να τους γονατίσεις για ΠΟΛΛΑ χρόνια....

Η ομάδα-λέμε τώρα-του λιμανιού είναι στα τελευταία της. Καιρό τώρα βέβαια, αλλά χάρη στα διαιτητικά δεκανίκια ακόμα αναπνέουν. Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας τείνει στο συν άπειρο. Οι όποιοι νεαρότεροι παίκτες είναι μέτριων δυνατοτήτων ενώ παράλληλα θυμίζουν Πύργο της Βαβέλ με τις καραβιές ξένων ανύπαρκτης αξίας που έφεραν. Αυτό σημαίνει ότι θα επιχειρήσουν μια ριζική ανανέωση όπως τότε με τον Σέρβο. Αυτό λέει η λογική βέβαια, την οποία αν δεν ακολουθήσουν ακόμα καλύτερα για μας. Οι Έλληνες παίκτες που υπάρχουν στην αγορά είναι περιορισμένοι. Κάποιοι απ'αυτούς έχουν ιδιαίτερο ταλέντο για την ηλικία τους. Σημείωση ότι είμαι υπέρ ενός μοντέλου με 7-8 Έλληνες και 3-4 πραγματικά ξεχωριστούς ξένους (που να κάνουν την διαφορά βλ. Βίκτορ). Είναι λοιπόν χρυσή ευκαιρία να αρπάξουμε την πλειονότητα αυτών των παικτών (σε ορισμένες θέσεις ούτως ή αλλιώς έχουμε πρόβλημα)ώστε να επεκτείνουμε την ελληνική βάση της ομάδας-να καταλαβαίνουν και τι φωνάζουμε βρε παιδί μου, να νιώθουν τον παλμό μας, να εδραιώσουμε τις προοπτικές για ομάδα 10ετίας και ταυτόχρονα να μην μείνουν εναλλακτικές για την επάνδρωση της ομάδας των λιμενεργατών. Και αν τυχόν διαβάαζει το παρόν κείμενο κάποιος από τα σαΐνια της ΠΑΕ, 3 είναι οι εξαιρετικές περιπτώσεις. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος-χρειαζόμαστε λίγο τσαμπουκά στην ομάδα, ο Κοιλιάρας- ο Βίκτορ είναι 30 και πίσω απ'αυτόν ουδείς και ο Σπυρόπουλος-δεν υπάρχουν και πολλά αριστερά μπακ στην Ελλάδα. Μετά θα θέλουμε μόνο ένα αξιόπιστο και επιθετικό δεξί μπακ. Οι επιπτώσεις δε αυτού του νέου μίνι παιδομαζώματος-συν τους Γάντζεφ, Σιοντή κτλ-θα επιφέρει το τελειωτικό χτύπημα στα ΚΑΠΗ Πειραιά....Τζίγγερ μην κάνεις το λάθος του Γιαννακόπουλου με τον Φασούλα, όλοι οι καλοί χωράνε και κυρίως δεν πάνε αλλού.

17 σχόλια:

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Α και κάποιος που ξέχασα...Η ρήτρα για τον Μπόβιο είναι 3εκ ευρώ. Θα την χαρακτήριζα υψηλή και δεν πιστεύω ότι θα δώσει αυτά τα λεφτά η ΠΑΕ. Υπάρχει λοιπόν μία έξοχη λύση και μάλιστα ελληνική. Ηλιάδης του ΠΑΟΚ. Σίγουρα δεν θα ζητήσουν 3εκ ευρώ για να τον δώσουν, ενώ μπορεί να μην χρειαστεί καν ποσό για την απόκτησή του αφού είναι θέμα ημερών η κατάθεση προσφυγής...ένα δίδυμο Τζιόλη-Ηλιάδη θα ήταν πάρα πολύ θελκτικό, δεν νομίζετε? Ξαναλέω υπάρχουν πολύ αξιόλογοι έλληνες παίκτες τους οποίου πρέπει να πάρουμε και κυρίως να μην πάνε αλλού και τους κάνουν ομάδες.

kornass είπε...

Ηλιάδης=παιχταράς και ταλεντάρα. Μακάρι φίλε μου να ξυπνήσει ο Τζίγγερ και να κάνει τις κινήσεις που αναφέρεις. Σίγουρα πρέπει ο Παναθηναικός να μαζέυει ταλέντα με όρεξη για επιτυχίες και πάνω τους να χτίσει μια αυτοκρατορία όπως είναι το όνειρο όλων μας. Απλώς προσωπικά δεν τον εμπιστεύομαι καθόλου τον Τζίγγερ και θεωρώ πως δεν είναι ίκανός και 'ξύπνιος' να κάνει τέτοιες κατα τα άλλα απαραίτητες κινήσεις

Kolka είπε...

Σωστές οι παρατηρήσεις Κουτόχορτου ως επί το πλείστον, έχω όμως να κάνω μια-δυο επισημάνσεις. Πολλά είναι τα λεφτά για Μπόβιο, αλλά ο Μπόβιο θα έχει ήδη παίξει ένα χρόνο στην ομάδα. Ενώ ο καινούριος (καλός παίκτης ο Ηλιάδης, δεν λέω) θα χρειαστεί διάστημα προσαρμογής (οι θεσσαλονικοί παίκτες, πλην του φαινομένου Σαλπιγγίδη, συνήθως χρειάζονται ικανό χρόνο προσαρμογής) και φτου κι απ' την αρχή. Ας τα δώσει, τώρα που βρήκαμε ένα καλό παίκτη να ησυχάσουμε κι ας πάρει κι έναν πιτσιρικά να ψήνεται.
Τον Σπυρόπουλο απ' ό,τι θυμάμαι ήταν να τον πάρουμε πακέτο με Μάντζιο και Τζιώλη, αλλά αν δεν κάνω λάθος τον είχαν πιάσει ντοπέ. Αν κάνω λάθος, διορθώστε με.
Για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο έχω ακούσει πολλά και καλά. Αλλά τα 2 απ' τα 3 γκολ των γάβρων, ο Αρης τα 'φαγε απ' το κέντρο της άμυνας...
Για τον Κοιλιάρα τί να πώ; Στο ματας το δικό μας φάνηκε ότι ξέρει μπάλα, αλλά ο Σανμαρτεάν ήξερε περισσότερη. Εκείνος που μου έκανε εντύπωση ήταν ένας πιτσιρικάς, Κρητικός του ΟΦΗ, που έβγαζε κάθετες μπαλιές σε πρόσφατα ματς, έτρεχε σαν τρελός και μάρκαρε σαν θεότρελος. Βοηθείστε ρε παιδιά, δεν θυμάμαι τώρα το ονομά του.
Ο Παύλος έχει κάνει πολλά λάθη, αλλά με τον Φασούλα έπραξε πολύ σωστά. Γιατί; Οσοι θυμούνται τι ακριβώς είχε πει ο Ιβκοβιτς για τον αθλητή Φασούλα και τις επιδόσεις του στην κατασκοπική τέχνη θα με καταλάβουν.

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Φίλε Kolka στο ματς του Άρη με τη Γαβριέλα ο Παπαδόπουλος δεν έπαιξε, ήταν τιμωρημένος. Ελάχιστοι στον κόσμο ξέρουν καλύτερη μπάλα από τον Σανμαρτεάν άρα δεν είναι δόκιμη η σύγκριση. Ο Κοιλιάρας μου αρέσει γιατί μου θυμίζει πολύ τον Καραγκούνη στο πιό "τεχνικό". Όσο για τον Ηλιάδη ας τον πάρω αντί για τον χοντροκώλη Άντριτς σε πρώτη φάση και μετά βλέπουμε. Όσο για τον Φασούλα τονίζω ότι τον θεωρώ εμετικό αλλά έπρεπε να τον πάρουμε ώστε να μην τον έχουν οι άλλοι, και ας του πετάγαμε γιαούρτια στον πάγκο.

Thrass είπε...

Κέντρο:

Τον Κοιλιάρα δεν τον έχω πολυ-παρακολουθήσει. Απλώς επισημαίνω ότι για τα δεξιά υπάρχει κι ο Πλιάγκας (τον έχουμε δανεικό στη Β' Εθνική), που είναι παίκτης στο στιλ τού Παππά. Και φυσικά Σιόντης και Κατράνας περιμένουν την ευκαιρία τους, που όμως μάλλον αργεί ακόμα.
Για το Σανμαρτεάν, κι ας στεναχωρήσω τον Old Boy, δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να κάνει αυτός καριέρα στην Πανάθα. Δεν έπαιζε καθόλου άμυνα. Nα παίξεις στην Ευρώπη με τέτοιον παίκτη να κάνεις τι;
Συμφωνώ ότι ο Ηλιάδης είναι ωραία παιχτούρα.
Έχει και ο ΠΑΟΚ κάτι ωραίους μικρούς (κάποτε στην ακαδημία του), θα τους γράψω, αν τους θυμηθώ.

Άμυνα:

Για την άμυνα, μαζί με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, πολύ ωραίοι είναι και οι Τοροσίδης, Φυτανίδης. Ταλεντάρα είναι κι ο Μάκος τού Πανιωνίου. Νομίζω ότι ο Τριποτσέρης μας έφυγε (από την Ακαδημία). Κρίμα.
To πρόβλημα με το Σπυρόπουλο (καλά θυμάσαι, Κόλκα) είναι ότι παίζει στην ίδια θέση με το Δάρλα. Οπότε πρέπει να επικεντρωθείς στον έναν από τους δύο. Εγώ το Δάρλα τον πιστεύω, αρκεί να κάνει την αρμόζουσα αθλητική ζωή. Και φαντάζομαι πως αυτός ήταν ο λόγος που δε κτυπήσαμε πιο σοβαρά το Λαγό.

Επίθεση:

Για την επίθεση, που δυστυχώς προς το παρόν δε φαίνεται να χωράει άλλη νεολαία (μάλλον λείπει κάποιος έμπειρος εκεί) μου αρέσει τρομερά ο Πετρόπουλος του Αιγάλεω, αλλά άντε να τον πάρεις από το Θωμά τωρά. Και φυσικά υπάρχει κι ο Κρητικός που είναι στο περίμενε, αλλά και ο Γκάντζεφ, που είναι ταλεντάρα.

Τερματοφύλακας:

Σηφάκης και ξερό ψωμί. Είναι μικρός όμως για τερματατζής, θέλει ακόμα ψήσιμο. Θέλω να δω και τι έχει απογίνει ο Σικαλιάς από την Ακαδημία.

Thrass είπε...

Φυσικά δεν υποστηρίζω ότι είπα τίποτα που ο Λιβαθηνός δεν ξέρει. Για εμάς εδώ τα έγραψα.

Thrass είπε...

Νομίζω ότι η ρήτρα τού Μπόβιο είναι 2Μ (κι όχι 3Μ που αναφέρθηκε, αλλά μπορεί να θυμάμαι λάθος), ενώ τού Ίβανσιτς είναι 4Μ.

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ είπε...

Όπως και να χει θέλω 4-5 έμπειρους και οι υπόλοιποι φιλόδοξα πιτσιρίκια(έως 22 ετών)να τρέχουν πάνω-κάτω, να κυνηγάνε κάθε φάση, να μαρκάρουν, να κάνουν τάκλιν και να τρελαίνονται με την κερκίδα. Στα δύσκολα θα αναλαμβάνουν οι πιο έμπειροι και οι μικροί θα μαθαίνουν.
Ο Τοροσίδης είναι εργαλείο του γαύρου, σε κάθε ματς είναι ο καλύτερος παίκτης. Σε ένα μόνο ματς έβαλε 1 αυτογκόλ, έκανε 1 πέναλτι και αποβλήθηκε. Μακριά λοιπόν τέτοια ταλέντα....να μας λείπουν. Ο Γκάντσεφ είναι όντως απίστευτος παίκτης και ανυπομονώ να γυρίσει. Γενικά καλύτερα μικροί που δουλεύουν χωρίς πολλά λόγια και που ακούνε ευλαβικά τον προπονητή, ο οποίος θα τους πλάσει όπως πρέπει.

Kolka είπε...

Η αλήθεια είναι ότι έχει πολλές φορές αδικηθεί ο Αντριτς. Δυστυχώς, δεν έχει καλό επικοινωνιακό προφίλ. Τί φταίει; Δεν έχει επαφές με δημοσιογράφους, δεν τον πουσάρει καλά ο μάνατζέρ του, του λείπει μαλλί, τι να σας πω δεν ξέρω. Ξέρω όμως ότι αν το γκολ του Μπόβιο το έβαζε ο Αντριτς (που έχει βάλει στο παρελθόν αντίστοιχες γκολάρες!), θα πέρναγε στα "ψιλά" κι όχι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Από εκεί και πέρα, σοβαροί να είμαστε, δεν πρόκειται για υπερπαίκτη. Αλλά όντως προσπαθεί και (αυτό που μ΄αρέσει περισσότερο σ' αυτόν) κάθε χρόνο βελτιώνεται. Εχει δηλαδή νοοτροπία Παναθηναϊκού!

Ανώνυμος είπε...

Είναι προφανές από την κουβέντα ότι αξιόλογες ελληνικές λύσεις υπάρχουν - θα συμφωνήσω και γω με το "ελληνοκεντρικό μοντέλο", με ποιοτικές προσθήκες ξένων.

Να λοιπόν η ευκαιρία για τον Τζίγγερ. Ας ανανεώσει από τώρα το συμβόλαιο του Μουνιόθ κι ας τον αφήσει να έχει το πάνω χέρι στην επιλογή των παικτών που θα αποκτηθούν ή θα επιστρέψουν από τους δανεισμούς.

Προσωπικά, θεωρώ ότι "ιδεολογικά" ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν καλό και τσαμπουκά Έλληνα κεντρικό αμυντικό, κι ας μην είναι βασικός - ο Αβραάμ μου φαίνεται καλή περίπτωση και μένα.

Είμαι επίσης "φαν" του Γκάντσεφ. Θα τον έφερνα πίσω το συντομότερο και είναι βέβαιο ότι ο Μουνιόθ θα του έδινε χρόνο συμμετοχής.

Ο Τοροσίδης δεν με έχει πείσει ακόμα. Είναι πάντως ενδιαφέρουσα περίπτωση - επίσης μπορεί σε περίπτωση ανάγκης να παίξει και αριστερά.

Τον Ηλιάδη τον πάω με χίλια, δεν το συζητώ. Ο Άντριτς μου είναι πολύ συμπαθής, αλλά στη θέση του προτιμώ έναν νεαρό, εξελίξιμο Έλληνα.

Τον Κοιλιάρα θεωρώ ότι πρέπει να τον "τσεκάρουμε" λίγο ακόμα. Τεχνικά είναι πολύ καλός και αθλητικά μου φαίνεται επαρκής.

Τον Σηφάκη δεν τον απαξιώνω, αλλά γενικώς δεν τον "παίζω". Θα προτιμούσα να δοθούν ευκαιρίες στον Τζόρβα - και μετέπειτα στον Σικαλιά.

Μια γενικότερη άποψή μου είναι ότι ο Παναθηναϊκός, με την παράδοση που έχει στις Ακαδημίες του, θα έπρεπε να μπορεί να καλύψει, τουλάχιστον σε επίπεδο αξιοπρεπούς back-up, τις θέσεις της άμυνας και των αμυντικών μέσων. Αυτό το είδος παικτών μπορεί να το παράγει και να το εξελίξει εσωτερικά. Δεν έχω βέβαια εικόνα της δουλειάς που γίνεται αυτή τη στιγμή, ούτε της ποιότητας των προπονητών που έχουν τη σχετική ευθύνη (Βονόρτας, Ταράσης?)...

Κι ένα σχόλιο για τις ρήτρες. Η αίσθησή μου είναι ότι έχουν θεωρητική σημασία στις περισσότερες περιπτώσεις και ότι, τελικά, τον παίκτη που έχεις ως δανεικό μπορείς να τον αποκτήσεις με πολύ λιγότερα χρήματα. Εγώ, πάντως, τον Μπόβιο θα τον κρατούσα.

warzycha είπε...

Συμφωνώ και γω ότι ο Άντριτς είναι κάπως υποτιμημένος. Ακόμη και ο -κατά τα άλλα πανάξιος- Μουνιόθ δεν του έδωσε ακόμη ευκαιρίες. Μου θυμίζει την περίπτωση Γκέκα, ενός μεγάλου σκόρερ χωρίς δημόσιες σχέσεις, τον οποίο απαξιώσαμε με το χειρότερο τρόπο και σκοράρει ακατάπαυστα και στη Μπουντεσλίγκα. Πόσα ματς έχει παίξει ο Άντριτς φέτος; 1; 2; Ενώ πέρσι προς το τέλος που έπαιζε, αλλά και στα φιλικά του καλοκαιριού, ήταν από τους καλύτερους. Πιστεύω ότι αξίζει λίγο χρόνο συμμετοχής πριν κριθεί. Μάλλον κάτι καλύτερο μπορεί να δώσει.

Όσο για τους πιτσιρικάδες που αναφέρετε, δεν είμαι ιδιαίτερα ενημερωμένος. Όμως τον Γκάντζεφ που είχα δει, είχα πάθει πλάκα, μεγάλο ταλέντο και πρέπει να τον αξιοποιήσουμε. Και για τον Σηφάκη, ούτε εγώ τρελαίνομαι.

talos είπε...

kolka: Κρητικός, με εμφανώς κρητικό όνομα στον ΟΦΗ είναι ή ο Σφακιανάκης ή ο Ρουμπάκης... Μάλλον για τον πρώτο λες;

Ανώνυμος είπε...

κεντρικός αμυντικός με πολλά κιλά αρχ..α ήταν ο σκοπιανός ο πιτσιρικάς που κατέστρεψε ο πανόπουλος.Μιλάω για τον σίκοφ.Ξεκίνησε να παιζει βασικός στα 18 με 19 κ επειδή καταλαβαίνοντας την προσφορά του ζήτησε αντί για ένα καρβέλι ψωμί που έπερνε κανά φράγκο, ενώ από την άλλη του χε βάλλει κ ρήτρα 1-1,5 μύριο,αρχικά τον έβαλε στον πάγο κ αφού δεν άντεξε τέτοιο πόλεμο ο μικρός σηκώθηκε κ έφυγε.τώρα πρέπει να παίζει σε μια τυχάρπαστη σκοπιανή.Μου είχε κάνει αλήθεια τεράστια εντύπωση ο παίχτης.Το ειρωνικό της υπόθεσης ήταν ότι ο αληταράς ο σκόντας είχε βγάλει ανακοίνωση εξαφάνισης σε όλο τον τύπο, λέγοντας ότι ειχε βάλει τη νικολούλη να ψάξει να τον βρεί.Χάσαμε ένα πολύ εξελίξιμο παίχτη.Συμφωνώ απόλυτα για Γκάντζεφ(βγάζει μάτια στη Λιβαδειά)και Ηλιάδη.Ο Μπόβιο καλό θα ήταν να μείνειγιατί το ξέρει το τόπι.Αυτά.

squarelogic είπε...

wow!!!σας βρισκω ξαφνικα σε φουλ μεταγραφικο mode!οι στοχοι εχουν τσεκαριστει και περνανε λεπτο κοσκινισμα!Οχι οτι διαφωνω,αλλα προφανως δεν προκειται να παρουν οποιον εξελιξιμο ελληνα παικτη υπαρχει αυτη τη στιγμη-ετσι δεν φτιαχνεις ομαδα,απλα αδειαζεις το ταμειο.
Ουτε αποδυναμωνεις ετσι τον αντιπαλο,ειδαμε τι εκαναν και οι αλλοι τους Τζωρτζοπουλους,Βαλλες,Κουλουχερηδες κλπ.Στη γενικη γυμνια του ελληνικου πρωταθληματος καποιοι καλουτσικοι παικτες λαμπουν περισσοτερο απ οτι τους αναλογει.Απ ολους αυτους που αναφερατε πρεπει να βρουμε τους 2-3 που μπορουν να σταθουν σε μεγαλες ομαδες(τοσο σαν ποδοσφ.οντοτητα οσο και απο πλευρας νοοτροπιας,ψυχολογιας),αλλα και αυτοι στην παρουσα φαση δυσκολα θα χωρεσουν στην ομαδα και δε νομιζω οτι μπορουν να κανουν τη διαφορα.

Η προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι πρεπει να επενδυσει κυριως σε 2-3 παικτες 1ης γραμμης στις γνωστες θεσεις(πλαγια μπακ,σεντερ μπακ),για να κλεισει τα κενα που τωρα καλυπτονται λογω συλλογικης λειτουργιας και τυχης,και ετσι να αποκτησει οριστικο πλεονεκτημα απ το γαυρο που ειναι αναγκασμενος να γκρεμισει.Τωρα ειναι η ευκαιρια για τη ΡΕΛΑΝΣ που θα αλλαξει τις ισορροπιες για τα επομενα 5 χρονια! παντως αν αναλογιστει κανεις ποσο μαυρα τα βλεπαμε πριν 1,5 μηνα,καλο ειναι να μην παιρνουν τα μυαλα μας και πολυ αερα-οι καταστασεις αλλαζουν απιστευτα γρηγορα!

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω Σταυριανάκης, κάπως έτσι. Από τα στιγμιότυπα και μόνο μου έβγαλε τα μάτια έξω. Δεξί χαφ τον είχε αλλά φαίνεται για 10άρι. Τρομερός.
Κι εμένα μου άρεσε ο Σίκοφ. Μάλλον τον προόριζε για ΟΣΦΠ αλλά του ήρθε πρόταση από Ναντί. Νομίζω ότι εκεί θα πάει τον Ιανουάριο, εκμεταλλευόμενος την κατάργηση των συμβολαίων +1+1+1 κτλ.

υγ. Ο πούστης ο Θωμάς τρελός φραγκοφονιάς αγιογδύτης. Ζήταγε 2 μύρια για Αγρίτη και τελικά δεν πούλησε κανέναν από την καλή ομάδα του Αιγάλεω.

hopkins είπε...

Ο Ηλιάδης είναι παιχτάρα και θέλω και εγώ να γυρίσει ο Γκάντσεφ. Προσέξτε όμως και τον Μαραγκό του Αρη. Είναι πολύ καλός παίχτης, αλλά δεν ξέρω την ηλικία του.

Thrass είπε...

Χμ, σήμερα ο τύπος γράφει ότι Τοροσίδης, Μάκος, Κοιλιάρας εξετάζονται σοβαρά από την ΑΕΚ...
Δεν είναι καλό αυτό.


Για τον ΟΦΗ, μάλλον για το Σφακιανάκη μιλάτε; Που έβαλε και την γκολάρα πρόσφατα. Αλλά αυτός είναι τριαντάρης.